Új privát üzeneted érkezett!

Szia Viki!

Köszönöm a gyors választ! Az ímél címem:mohacsip@telant.tvnet.hu

Üdv, Baracka
baracka
 
 


Baracka!

Küldve, remélem megkaptad.

Viki
iviki
 
 


Szia Manovary! Azt szeretném kérdezni,hogy mennyit fizettél a magánrendelőjében? Jövő héten mennék hozzá.Ki lesz a szülésznőd? Meg vagy elégedve a doktornővel?
sütõtök
 
 

 
 

Sütőtök,
Én a kórházba és az Üllői útra járok hozzá. Nem mindig adtam pénzt, amikor igen, akkor érzés szerint. Kép
A szülésznőt még nem tudom.
Én meg vagyok elégedve a dokival. Korábban is hozzá jártam.
Volt egy-két gubanc a terhességem alatt és sokszor hívtam telefonon is. Mindig kedvesen elmondta, hogy mit csináljak, mi legyen, hogy legyen... Viszont ez az első babánk, szóval azt még én sem tudom, hogy milyen nála szülni. Kép
manovary
 
 


Sziasztok!
Sajnos csak most tudtam megnézni a válaszokat, mert meghalt perszte pont most a gépünk...köszönöm Pkagi és Iviki!Fizetős szobába mennyivel a szülés előtt kell jelentkezni?Az a baj, hogy a kiírt időpontomnál valószínüleg előbb lesz meg a baba, mert végig küszködtem az egész terhességemet görcsölésekkel, és most is folyamatosan nézik a méhszájamat...még a kórházban is töltöttem egy hetet, és bár 4 ágyas szobában voltam, azért szívesen mennék olyan szobába ahol velem lehet a pici, illetve, ahol bennt van Wc és zuhanyzó.
üdv, Arien
arien
 
 


Sziasztok!

Van egy olyan szavazás, hogy ki legyen az év szülésznője.

www.szuleteshete.hu Itt a rendezvények alatt található egy olyan hogy az év bábája díj. Itt lehet szavazni azokra a szülésznőkre akiket már beajánlottak. Fehérfi Kriszti is fent van meg vannak még más schöpfis szülésznők is. Szavazzunk lányok!!

Viki
iviki
 
 


Arien!

Ráérsz előtte egy hónappal is. Nekem annak idején ezt javasolták. Nem baj ha előbb jön a baba, a lényeg hogy fel vagy írva. Nem sokan szülnek pont az nap mikorra ki vannak írva.

Viki
iviki
 
 


Viki:

Valamelyest megnyugtattál Köszönöm!
Én már szavaztam az oldalon pont a Fehérfi Krisztire. Igaz nekem nem volt fogadott szülésznőm, de pont ő volt ügyeletes amikor szültem. Nagyon szipmatikus és kedves volt velem.
A következő gyereknél tuti őt kérném fel szülésznőnek. Kép

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Kicsilány!

Nyugodj meg. Akkor "idegeskedj" ha fogy, és nem jó kedélyű.
Pont ma beszéltem Krisztivel, már szeptemberre sincs nála hely, októberre még van. Tényleg idejében fel kell íratkozni.
Úgy látszik kapós szülésznőKép)

Viki
iviki
 
 


Kedves Ági, Kriszti, Zsuzsa!

Köszönöm a biztató sorokat, gyors válaszotokat.
Egyre több dolog szól e kórház mellett, már csak a doki kell, hogy elvállaljon. Nagyon szeretném, szurkoljatok!!!

Kriszta

"Aki nem felejt el játszani, örökké fiatal marad."
www.csudajatek.hu
freia75
 
 


Szia Évi79!

Sajnos én nem tudom a teljes nevét a szülésznőnek, de mikor ctg-n voltam nála rendkívül kedves volt és figyelmes Ilusnak szólították a kollegái. Nekem nem volt szülésznőm a császár miatt, de a szobatársaim kb 20-25000-ről beszéltek.

Szerintem nyiltan ide lehet irni, ugyis mindenkit érdekel. A szülésnél fontos tudni az összegeket, bár én az orvosomat sem kérdeztem meg nehogy többet mondjon mint amennyi futná a kasszánkból.
favorite
 
 


Szia Évi!

Én Kátay Timit jó szívvel ajánlom!Kép
Tavaly augusztusban szültem nála és bár nem a fogadott szülésznőm volt, nagyon segítőkész, emberséges és lelkiismeretes volt!
További kellemes pocakosodást!Kép

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Szia Évi!

Én Fekete Ildit ajánlom jó szívvel!!!Bár ő nekem se a fogadott szülésznőm volt,de maximálisan meg voltam vele elégedve mint emberileg,mint szakmailag!Azt ugyan nem tudom hogy nála van e még hely,ő is eléggé kapós!Kép

Andi!
Rég jártál erre...bár mostanában én is elég ritkán írogatok,leköt Bence..jön a foga,már 1 van!KépNati már biztos sokat nőtt!Kép

Üdv:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Szia Kriszta!Kép
Valóban nem nagyon írok ide mostanában, Natival sokat csavargunk a jó időben!Kép
Neki már 2 foga van és elmúlt 9hós. Az étvágya jó és még szopizik is!Kép
Teszek róla fel egy képet!
Ti hogy vagytok?Kép
Kép

Üdv!

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Andi!

Nati nagyon édi,és tényleg sokat nőtt!!
Mi is jól vagyunk,már 7.hónapos a fickó,1 foggal vigyorogKép,egész nap magyaráz,és rossz huncut kis kópéKépKép
Az étvágya jó,bár még reggel kevés(170-180) tejcsit kap,de mindent megeszik,amit ennyi idős korban lehetKép tejpép,gyümölcsök,zöldségek minden mennyiségben,és tápszer..
Mi is nagyokat csavargunk,ha jó idő van!A fiatalúr szeret szunyálni a friss levegőnKép
Most éppen nyöszörög...
Kép a profilomban kb 2 hete készült!

Üdv:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Kmelinda Kép
Szia! Kép
Mi jól vagyunk, Domi nagyon jó kisfiú és egyre jobban nyiladozik. Kép
Az első hónapjaink strapásak voltak, mert lakáskeresésben voltunk és a párom is készült a vizsgáira.
Hál istennek megtaláltuk cirka 8 hét alatt a keresett lakást és már az adásvételi is alá van írva, de költözni csak júliusban fogunk, mert akkor tudnak kiköltözni.
Remélem szempteberre már teljesen berendezkedünk és akkor végre valahára nyugi lesz. Kép
Ti hogy vagytok? Tegyél már fel képet Viviről! Mekkora már?
Domit tegnap mérték 6480 gramm. Centit most nem mértek. Kép
Nő, mint a gomba. Kép

Évi Kép
Ne ijedj meg ha nem lesz fogadott szülésznőd. Látod itt a lányok többsége is az éppen ügyeletben lévőről is csupa jókat mond.
Én is azt tudom mondani, hogy egytől egyig rendesek. Törődnek veled.

Favorite Kép
Annyira jól fogalmaztad meg, hogy miért nem kérdeztél árat a dokitól.
Én is pont ebben a cipőben jártam. Kép
Mondhatom, hogy jól döntöttem, mert így abszolult elviselhetőek voltak a költségek és a dokin sem láttam utána, hogy esetleg keveselte volna a pénzt. Kép Sőt beszéltünk róla, hogy a kistestvérrel is majd visszamegyek hozzá. Kép Persze az még odébb van. Kép

Kép

Kép
pkagi
 
 


Sziasztok !

Örömmel tudatom Veletek, hogy 2006.05.08-án megszületett Botond. Ha minden jól meg, hétfőn már itthon lehetünk, egyelőre a koraszülött osztályon van, mert 50 cm és 2.330 G-mal születetett a 37. héten. Szépen gyarapodik, úgy hogy szerintem nem lesz akadálya.

Évi79!
Én a Kátai Timit fogadtam fel Fehérfi Kriszti javaslata alapján és nem csalódtam. Végig ott volt velem - bár igen gyors volt a szülésem - és azóta is foglalkozik velem, segítőkész. Én nem bántam meg, és a következőnél is őt kérném meg. Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel.
helbad
 
 


<font face="Comic Sans MS"><font color="0000ff">Kedves Helga!

Gratulálok Botond érkezéséhez! Kívánom, hogy minél gyorsabban otthon lehessetek, és élvezhessétek a babás létet. Jó egészséget mindkettőtöknek, és természetesen az újdonsült kispapának is!

Zita</font></font>
pzita
 
 


Helga!

Gratulálunk Botond megszületéséhez. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk!!! Vigyázzatok nagyon a pici fiúraKép.

Ha majd lesz időd, írj a szülésről is.

Minden jót!

Viki
iviki
 
 


HELGA!


Sok szeretettel gratulálok a kicsi Botond érkezéséhez!

Nekünk is van egy Botondunk, aki épp tegnap volt 17 hónapos(:.

Sok boldogságot!!

Mzille

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Évi79,

Én tavaly augusztusban szültem a Schöpf-Mérei-ben. A fogadott szülésznőm Horváthné Marika volt a dokim javaslatára. Csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Minden nap benézett hozzám (amikor éppen dolgozott), a gátkezeléseket is ő csinálta szülés után, nem az ügyeletes nővérke.
Szerintem szülésznő választás esetén meg kellene kérdezni a dokidat is, hogy kit javasol, kivel szeret dolgozni (nálam így történt), mert tökéletes volt köztük az összhang. Sőt, a 36.héttől Marikához jártunk CTG-re a férjemmel együtt. Így a szülésnél elég családias volt a hangulat, mindenki ismert mindenkit.
A szobákkal kapcsolatosan annyit tudok mondani, hogy ha megengedheted magadnak mindenképp válassz fizetős szobát (márcsak a mosdó és a WC bentléte miatt is, nem mindegy mennyit kell gyalogolni szülés után) Ha egészségpénztári tag vagy (és az egészségpénztárad szerződött a kórházzal), akkor elszámolható a fizetős szoba. Én OTP Egészségpénztáron keresztül elszámoltam.

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Sok sikert!
Üdv,
Judit
angel068
 
 


Helga!

Gratulálok Botondhoz és sok boldogságot kívánok!

Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Köszönöm a jókívánságokat, remélem holnap jövünk haza. Ami a szülést illeti nagyon gyors volt. Hajnali 3-kor kezdett egy kicsit fájni a hasam, amire felébredtem, de ez csak minimális menstr.fájdalom volt. Hatkor már 5 perces fájásokat mértem, de az erőssége nem nőtt a hajnali óta. Fél 8-kor elfolyt a magzatvíz, így felhívtam a szülésznőt. Fél 9-re értünk be a kórházba, a magzatvíz még mindig folyt és a fájások sem erősödtek még mindig. Vizsgálatkor 1 ujjnyra voltam kitágulva.
Mivel minden CTG foglalt volt, elfoglaltam a szobámat (fizetős volt és tudom ajánlani!!!), utána pedig a párommal elindultunk sétálni. Útközben találkoztam a dokival, aki mondta, hogy felszabadult egy gép, így menjek le. Amikor rám kötötték fél 10-kor a CTG-t, akkor indultak be a fájások. Igen erősek voltak (legalábbis nekem), de a sűrűség nem volt 3 poercnél több.
kb. negyed óra után bevittek sürgősen a szülőszobába (én akkor még nem értettem) és ott is rákapcsoltak a gépre. Később kiderült, hogy leesett a baba szívhagja 80-ra és ha mégegyszer ez történt volna, meg kellett volna császározni. A lényeg, hogy 11:38-ra két nyomásra születetett meg a pici fiam. Mindenki csodálkozva nézte, hogy milyen hamara kitágultam és csak úgy jött a kisember. Hál istennek nem éltem meg borzalmas dolognak, bár néha tényleg nagyon fájt. Beöntésre sem volt idő, így igen szerencsés lesz a lelkem :-))
Ami pedig az álltalam képviselt alternatív szülést illete, hát elmondhatom, hogy erős és kedves sem volt állva, ülve vajúdni. Örültem, hogy egyáltalán fekhetek. A vizes borogatás nagyon jól esett, azt a párom a szülésznővel felváltva cserélgette.
Péntekig fent voltam a haramdik emeleten a fizetős szobába, ami a lentiekhez képest ég-és föld. Péntektől lehetőségem volt a picivel napközben együtt lenni, de csak akkor ha leköltözöm a 26-os kórterembe, ami baba-mama szoba. Hát amikor megláttam, teljesen kiborultam. Ha még láttatok kicsi, semmilyen szobát. Előtte állítólag alaposan kitakarítottak, de én ezt nem nagyon tapasztaltam. Látogató oda nem jöhet a sterilitás miatt, de ami a szoba tisztaságát illeti, hátmeg volt a véleményem. A WC-ről nem is beszélve. Így péntek szombat és vasárnap este már otthon aludtam (dokim engedélyével), a pici csak napközben lehet velem. Azt nem tuodm, hogy a 3. emeleter miért nem vihettem fel magamhoz, állítólag messze volt. Mindenképp egy másik mamával kell együtt lenni ebben a szobában, mert WC-re ki kell járnod, ha nem elég a tejed, pótlásért a koraszülött osztályra kell elbattyognod, ha le kell fejned a tejet és nem a csapta akarod önteni, akkor is el kell hagynod a szobát. Kérdésem, hogy akkor ki vigyáz az én babámra. Számomra vannak ésszerűtlen dolgok, de sajnos ezen nem lehet változtatni. Sajnos a babám nem szopik. A cicit nem fogadja el, csak a bimbóvédőn keresztül próbálkozik, de az is inkább játék. Az osztályon igen nagylyukú üvegből kapnak enni, így nem is kell küzdenie a kajáért. csak ömlik a szájába. Ha hazajövünk, lesz egy kis küzdelem, amíg remélhetőleg sikerül rávennem a szopira. Ha van valakinek tanácsa, szívesen fogadom.

Üdv Mindenkinek
Helga
helbad
 
 


<font face="Comic Sans MS"><font color="0000ff">Helga!

Van több lehetőséged is. Kérhettek időpontot az István kórház szoptatási ambulanciájára Sarlai doktornőhöz. De jó megoldás lehet az nlc-n Schneiderné Diószegi Eszter laktációs tanácsadó kérdezz-felelek oldala is. Az elérhetőségeiket megtalálod a IBCLC szaktanácsadók oldalon. Itt találsz más tanácsadókat is, akiket kérdezhetsz telefonon, e-mail-ben, illetve személyesen is. A Hová forduljunk? oldalon is találsz még segítő embereket.

Üdv:

Zita</font></font>
pzita
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon gratulálok a kisfiadhoz! és nem semmi amilyen gyorsan és problémamentesen ment a szülésed. Én is kiegyeznék egy ilyennel:-)

Tegnap voltam CTG+ vizsgálat és 1 ujjnyira már nyitva a méhszáj, így doki szerint bármikor szülhetünk. Jól vagyok, tele energiával csak már nagyon izgatott. Mondjuk még csak a 38. hétben, tehát nem szabadna sürgetnem az időt.

Olyan jó, hogy itt már sok okos anyuka is van, mert tőletek hamar és hasznos tanácsokat lehet kapni:-)
Már csomó szoptatós könyvet elolvastam, de azért majd lehet hogy faggatlak titeket!

Szép napot!
Kari
kari
 
 


Sziasztok !

Ma érkeztünk haza és örömmel közlöm, hogy itthon az első szopi sikeres volt, remélem a továbbiakban is ilyen ütemben eszik majd a kicsike. Úg látszik egy kis nyugi kellett mindkettőnknek, de azért köszönöm a segítségeket.
helbad
 
 


<font face="Comic Sans MS"><font color="0000ff">Helga!

Ez nagyon jó hír! És mint mindig, most is kiderült, hogy: Mindenütt jó, de legjobb otthon!

Jó babázást!

Zita</font></font>
pzita
 
 


Szia Helbad!

Gratula, akkor ezek szerint nem jöttök az előkészítőre többet. Kép

Üdv: chr
chr
 
 


Pkagi!

Köszi az e-mailt, megkaptam, csak nem volt időm reagálni. Kép

Üdv: chr
chr
 
 


Pkagi!

Köszi az e-mailt, megkaptam, csak nem volt időm reagálni. Kép

Üdv: chr
chr
 
 


Sziasztok :D

Ági!

Örülök,hogy jól vagytok :)
Én is kiváncsi vagyok a Domikára,te is tegyél föl képet ok?
A mi méreteink:7300gr,és 63 cm. :D
Van étvágya a kiscsajnak.Domi miket csinál már?Vivcsi rengeteget dumál,sikítozik,fujja a nyálát,"berreg",és most egy újjat fedezett föl,:visszafelé szívja a levegőt :D Nagyon tetszik neki,én meg néha ijjedezem,mert olyan mintha fuldokolna.Szopizza az ujját.
Te adsz már bébikaját a picurnak?
Én minden nap adok a Vivcsinek.Tegnap este Finomfőzeléket evett,és aludt is 7 órát .
Milyen furcsa!Hogy rohan az idő!!Nem rég még itt drukkoltunk egymásnak,vártuk a nagy pillanatot,......és tessék,már 4 hónaposak :D Hány nap van a 2 bébi között?Vivcsi dec.29-én született.Domi januárban.Igaz?
Pusz


Viki!!

Köszi jól vagyunk.Ti hogy vagytok?Csajok?
Kingának van már szerelme?
A bababoltban nagyon régen jártam,de lehet,hétfőn elnézünk arra.Ha arra felé járunk,fölhívlak,és talizunk.Jó?
Puszi nektek.

Egy pár képet fölteszek,
Bocsi,ha egy kicsit sok voltam!! :lol:


SZIASZOK
Melinda,Vivien Kép 1148024578.44.jpg Kép 1148024589.5.jpg Kép 1148024600.12.jpg Kép 1148024611.71.jpg Kép 1148024621.57.jpg
kmelinda
 
 


Sziasztok!

Melinda!

Nagyon édes Vivi. Sokat nőtt.
Megvagyunk mi is. Anikó 1-e óta beteg, de már végre kezd gyógyulni. Nála mindig elhúzodik a betegség sajna.
Kinga egy időben emlegette az egyik kisfiút, de már nem mondja.
Jó volt az anyák napja, megrikatott a lányka. Nektek milyen volt? Mikor lesz az évzárótok, kerti partitok?
26-an jöttök a gyereknapra az oviba? Mi megyünk szerintem.
Hétfő délelőtt egyenlőre jó. Nincs semmi programunk. Remélem nem jön közbe semmi, Kinga se lesz beteg.
Manóba jó dolgok vannak mostanában és olcsón.

Helbad!

Hogy vagytok? Mi újság veletek? Majd ha tudsz tegyél fel képet is.

Viki
iviki
 
 


Szia Melinda!

Örülök, hogy összetalálkoztunk. Nagyon édes a Vivi. Jó sokat nőtt.
Remélem pénteken jöttök az oviba, és ott jobban tudunk beszélgetni.

Viki
iviki
 
 


Szia Évi 79!
Én most regisztráltam magam lehet hogy már lekéstem mert van szülésznőd én a FEHÉRFI krisztit nagyon jól ismerem 12 éve a legjobb barátnőm én mind a két gyerekemet természetesen nála szültem.És Ő a nagyobbik keresztanyja. Ismerem elég jól a szülésznőket a Krisztinél már csak novemberre van hely de ő maga helyett a KÁTAY TÍMEA nevű szülésznőt ajánlja. Nagyon kedves normális mindig ott van ha kell a Timi. Remélem valamit tudtam segíteni. És gratulálok a pocaklakóhoz így látatlanba is.
vlah krisztina
 
 


Szia Iviki !

Köszönöm nagyon jól vagyunk, már másfél hete itthon vagyunk és azóta 20 dkg-t híztunk. Nagy jó étványa van a kicsinek. Az éjszakázás egy kicsit fárasztó, de muszáj 3 óránként etetni, míg 3 kg. nem lesz. Még fél kiló és miént a világ! Boti átaludná az éjszkát, nagyon jó alvókája van, így mindig kelteni kell. Ma ki is megyünk sétálni egy kicsit, ha ilyen szép napos idő lesz. A védőnő szerint jövő héten visszatérhetünk az éjszaka elhagyásához, a nappali kajcsikat kell majd sűrűsíteni. (ennél szerintem már nem lehet:-))
A képet nem feljtem el, legközelebb azt is rakok fel.
H.
helbad
 
 


Szia Viki :)

Én is örülök,nagyon helyesek a lánykáid.kinga nagylány lett :D
Sajnálom,hogy nemigazán tudtunk beszélgetni,de nemakartam otthagyni a Marikát,mert vele is nagyon rég találkoztam.
Annyira hiányzik az a környék :( Itt is jó lakni,de még senki nemismer senkit :( Játszótér kb:2 van.
Majd gyakrabban megyünk a Vivcsivel,hamár jó idő lesz.Korábban bemegyünk,talizunk,és utánna megyünk a Patrikért.
Az oviba nemmegyünk,mert rossz időt mondanak.

Puszi nektek.

Melinda
kmelinda
 
 


Hogy tudok képet feltenni a profilomba?
Tallóz,de nemtölti föl :(

Melinda
kmelinda
 
 


Melinda,

nagyon édes Vivien, gyönyörű kislány!

üdv, kisborA

képről: még én is szoktatom magam az új babanethez... most már illene nekünk is profilbavágó képetberakni...így sajna nem segíthetek...
kisbora
 
 


:D Sziasztok lányok!

Egy kis nyomozásban kérném a segítségeteket!Pár éve egy barátnőm ajánlott egy doki bácsit aki a Schöpf-Merei-ben dolgozott.Egyszer voltam nála a magánrendelőjében,ami a Váci úton volt.2éve küldött levelet,hogy elköltözött onnan,de pont költözésben voltunk,így persze elkallódott :oops: .Mi a köztes időben lombikprogramban vettünk részt,és amikor kiderült,hogy sikerült már nem találtam meg a levelet.Így maradtam a lombikos orvosnál,csakhát ő nem igazán jó általános nőgyógyinak,mert mindig a magánklinikáján van,nagyon messze van,és van hogy 3 órát is kell várni nála,amit az ikrek mellett nem tudok megengedni!Szülni sem sikerült nála,mert nem tudott bejönni a kh.-ba :( .Viszont kéne egy jó doki,akinek jó kh.háttere van,és S.-M.-ről jókat hallottam.

:roll: Légyszi ha tudtok segítsetek,vagy megköszönném ha ájanlanátok valakit!Ha lehet magánrendelő számot is írjatok,mert gondolom elsőre oda érdemes menni.

Hát előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Sziasztok:kisvé
Vendég
 


Szia Kisvé!

Írtam neked privát üzit!!!

Üdv!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Szia Kriszta!

Képzeld azt írja ki,hogy nincs privim!
:shock: Majd megőrülök a kiváncsiságtól,ez meg ilyeneket ír:nincs üzenet ebben a fiókban!Lehet még az átalakítás miatt akadozik?

Még próbálkozom,de megadnám az e-mail címemet,ha nem kapnám meg a privit írnál nekem ide? :D
gszviki@freemail.hu

Köszönöm,hogy írtál,tényleg nagyon aranyos vagy!

Szia:Kisvé
Vendég
 


Kisvé!

Írtam mailt!!!!

Üdv!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Szia Kriszta!


Én is írtam neked mailt! :D

Szia:Kisvé
Vendég
 


Sziasztok,
én júniusban fogok szülni dr. Garamvölgyi Györgynél. Kérdésem szülésznő témában, hogy a Kátai Tímeánál szült-e már valaki és ha igen, mekkora összeget adott neki.
Illetve szerintetek mi van akkor, ha végül is császár lesz?

Válaszotokat előre is köszönöm,
Andrea
birandi
 
 


Szia Évi79,

Mindent megírtam neked privát üzenetben, de úgy hallottam, akadozik ez a szolgáltatás, ezért elküldtem a megadott mail címedre is.

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, egy kis bíztatásra lenne szükségem! 35. hetes terhesként kiderült, hogy a babóca fenékkel lefelé akarna kibújni, tehát erősen "császárgyanús". Ha valaki közületek szült császárral a Schöpf-ben, írjon egy-két sort az élményeiről!!! Utána mikor lehet megszoptatni a babát, milyen a császárosoknak járó szoba, mikor tudsz felkelni utána stb.
Nagyon köszi az infókat!
Dóri
odod01
 
 


[quote="odod01"]S írta:odod01ziasztok!
Új vagyok a fórumon, egy kis bíztatásra lenne szükségem! 35. hetes terhesként kiderült, hogy a babóca fenékkel lefelé akarna kibújni, tehát erősen "császárgyanús". Ha valaki közületek szült császárral a Schöpf-ben, írjon egy-két sort az élményeiről!!! Utána mikor lehet megszoptatni a babát, milyen a császárosoknak járó szoba, mikor tudsz felkelni utána stb.
Nagyon köszi az infókat!
Dóri


Kedves Dóri!

A háromból két gyermekem született ebben a kórházban császárral. Maga a műtét a nem vészes. Utána még jó sokáig dől beléd az infúzió. Ha spinális érzéstelenítést kapsz, akkor ha van hatórás tű (erről érdemes előre beszélni az anesztessel) akkor hat órát, ha nincs akkor 24 órát kell fejfelemelés nélkül feküdni. Deréktól lefelé az érzések már két-három órával a műtét után teljesen visszajönnek, akkor már tudsz oldalra is fordulni, bár ez akrobata mutatványra hasonlít kicsit, mivel a fejed közben nem emelheted. Ha már mobilizáltak, azaz talpra lettél állítva, és elég stabil is vagy, akkor a katétert is kiveszik. Az altatás utáni protokollt kérdezd Cuiccolo-tól! Első nap folyékony, a másodiknak pépes koszt jár. Utána az, ami másoknak is. Rengeteget kell inni. Leginkább szénsevmentes ásványvíz, vagy koffeinmentes gyümölcstea, vagy szűrt gyümölcslé. Ha jól képviseled a saját érdekeidet, és van segítséged (mondjuk az ifjú apa), akkor viszonylag hamar szoptathatsz. Ez nálunk a harmadik csemeténknél a műtét után másfél órávalt jelentett. A szigorú fekvés alatt elengedhetetlen a segítség a szoptatáshoz. Ha nem vagy elég határozott, akkor akár fél nap is eltelhet, főleg, ha este műtenek, nincs segítséged.

Ha fizetős szobába készülsz, akkor a harmadikon az ötös kórterem lesz kb egy napig szobád. (Ez egy háromágyas fizetős szoba, amit a fizetős őrzőnek is tekinthetünk.) Utána, ha minden rendben, akkor kerülhetsz a saját szobádba. Ha nem fizetős szobába mégy, akkor a 29-es (közvetlenül a nővér szoba melletti) kórterem az elsőn az őrző. Innen a nem fizetős szobába raknak ugyanúgy kb egy nap után.

Most hirtelen ennyi, de kérdezz nyugodtan!

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Szia Zita :)

Írsz a másikba, hogy mizujs Veletek?

Dóri,

Az altatásos császár nagyjából megegyezik a Zita által írtakkal kivéve, hogy 24 óra múlva állítanak fel és foglalhatod el a saját szobád.
Én nagyon rosszul viseltem az altatást és ahogy az örzőbe kerültem rögtön elaludtam, Marcit felhozták szopizni az anyja meg horkolt :(
Viszont ahogy felébredtem a férjem lement Érte és segítettek azonnal mellretenni.
Ja, altatás után emelheted a fejed és oldalra is fordulhatsz ha tudsz :)

+1 jótanács: anesztesnek Sorbán dr-t kérdd fel sztem.

Kriszti
cuiccolo
 
 


Kriszti +1-vel csak egyetérteni tudok.

Zita
pzita
 
 


Birandi !

Én a Timinél szültem 3 hete, ezt egy előző levélben le is írtam. Én maximálisan meg voltam vele elégedve, pedig előtte csak kétszer találkoztunk. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon kedves, határozott fiatal anyuka.
A pénz kérdésben én is határozatlan voltam, így a doki díjának a felét adtam oda. Iviki mondott egy 2004-es "tarifát", ahhoz is viszonyítottam. Ha küldesz egy privát e-mail címet, megírom az összeget.

Üdv
Helga
helbad
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?