Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm, az a kérdésem, hogy ha nem fogadok szülésznőt, akkor az ügyeletes lesz ott ugye? A dokival csak akkor van az ő szülésznője, ha ő az ügyeletes. Így nem biztos, hogy a Fehér Kriszti lesz majd ott velem. Megpróbálok vele beszélni hétfőn vagy szerdán az előadás után/előtt. Tudsz adni telefonszámot esetleg vagy meg tudod kérdezni tőle, hogy van még hely nála?
Nagyon köszi a segítséget.
helbad
 
 


Helbad!

Az ügyeletes szülésznő lesz ott, ha nem fogadsz. De szerintem általában mindegyik rendes.Tudok adni számot, ha adsz emailt. De próbálom hívni is. Csak nem veszi fel. Nehéz elérni. Én mindig ráérzek mikor szülnek nála.

Viki
iviki
 
 


Helbad!

Beszéltem a Krisztivel. Sajna nincs már nála hely, csak júliustól. Június is meg van neki. De ajánlott neked egy lányt, akit tud hogy hogy dolgozik, szeret vele is dolgozni. Megadta a számát is. Ruhát még mindig nem kötelező vinni a babának, azt hiszem ezt is te kérdezted.

Viki
iviki
 
 

 
 

Viki !

Köszönöm a telefonszámot ha megadot a helga.baditz@axelero.hu címre. Mit tudunk a másik szülésznőről? Te mit ajánlsz mint tapasztalt anyuka :-))???
helbad
 
 


Helbad!

Én azt a szülésznőt nem ismerem. Szerinem mindegyik rendes lehet. Én az elsőnél nem fogadtam szülésznőt, kettőt is megismertem igy. Bár a második egy kis időre elment kávézni, és egy idő után rossz volt, hogy senki nem néz rám.
A másodiknál fogadtam már a terhesség elején, de csak a ctg-n kezdtem igazán megismerni a Krisztit. Egy idő után hozzá jártam, fel a szülőszobára, igy tudtunk beszélgetni. Elmondtam mit szeretnék, lehet e nála..stb. Jókat beszélgettünk. Nagyon jól eltudtam engedni magam nála. A második szülésem gyorsra sikeredett, nem számítottam rá. Kicsit meg voltam ilyedve, mikor felvették az adtaim, és az ügyeltes szülésznő azt mondta a vizsgálat után, hogy kb 1 óra lehet még. Mikor megmondtam, hogy jó akkor szólok a szülésznőmnek, kissé megsértődőtt. Na ez se nála szül.... Az nap nem volt senki. Apa oda se ért. Mikor megjött a Kriszti nagy kő esett le a szivemről végre valaki akit ismerek. Megkönnyebbültem, jobban eltudtam engedni magam. Amiket megbeszéltem vele, pl. nedves kendő egyből adta magától, nem kellett kérni. Jól esett. Megnyugtatott a jelenléte. Mivel a párom dolgozott, nem ért oda időben, hiába indult el. A dokim is épp odaért.
Szerintem teljesen más, ha van szülésznőd. Utána is benézett, érdeklődőtt.
Szerintem keresd fel a lányt, nézd meg hogy szimpatikus-e. Mond meg hogy őt is ajánlották. Ha úgy gondolod szimpatikus és megenged sok mindent amit szeretnél akkor válaszd. Ha nem akkor keres meg még egy párat. Esetleg a dokid is megkérdezheted kivel szeret dolgozni. Az enyém nem szokott ajánlani senkit. Még az egyik szobatársamnak volt egy szimpi szülésznője, valamilyen Brigi. Õ még többször bejött a lányhoz érdeklődni. Nekik nem akart sikerülni a szoptatás, és ezért többször is bejött segített neki mellre tenni, megmutatta hogy masszíroza, hogy fejjen. Elég rendinek tűnt.
Nehéz a döntés. Emailen küldöm.

Viki
iviki
 
 


köszönöm megkaptam.
helbad
 
 


Sziasztok,

Szült mostanság vki. Villányi doktornál? Úgy tudom Arnold dr. (a lába miatt ugye) Neki adja át mostanság a "nem napközben" szülő kismamáit.....
Tapasztalat?????
Zitus ha olvasod küldesz mailt Róla, hátha Te jobban ismered???

köszi,
Kriszti

cuiccolo
 
 


Viki!

Köszi az infót, megnyugtató. Kép
Amúgy én is úgy tudom, meg a doki is mondta az előkészítőn, hogy a dokikat már a végefelé szokták hívni. Addig meg a szülésznővel kell boltolni. :o)
chr
 
 


Chr!

Nincs mit. Most is rákérdeztem Helbadnak a szülésznőnél, hogy lehet e sétálni. És azt mondta, ha minden rendeben van, akkor megszokták engedni. Ez függ, hogy tiszta e magzatvíz, jó e a szívhang a ctg-n...
Tényleg a szülésznőtől függ. Ha csak nincs olyan mákod, hogy épp a dokid ügyel. De lehet, hogy aztán ő is megengedi, ha még nagyon az elején jársz.

Viki
iviki
 
 


Cuiccolo Kép
Én Arnold dokinál szültem, de nekem is rezgett a léc, hogy Villányinál fogok így begyűjtöttem róla infókat.
Annyit sikerült megtudni róla, hogy nagy a szakértelme, nagyon szigorú és a többiek (szülésznők, személyzet) tatanak tőle így ha ő vezet szülést mindenre duplán odafigyelnek, hogy rendben legyen.
Azért ne add még fel, hogy Arnold dokinál szülsz.
Engem császározott, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
Mellettem meg egy lány szült nála természetesen és nagyon megnyugtató volt.... Kép

Lehet sétálni ha szülőszobán vagy, de csak akkor ha pl a ctg gép nincs folyamatosan rajtad. Egyébként nagyon kényelmes a szülőágy és lehet elektromosan mozgatni a háttámláját fel-le és az ágyat is.

Kép

Kép
pkagi
 
 


Helad Kép
Nekem nem volt fogadott szülésznőm.
Többet is láttam. Az biztos, hogy a pénz nagyon ösztönző erő a kedvességben. Kép
Szerintem mindenki rendes és mindenki ellátja a munkáját maximálisan. Én inkább azt a pénzt fizetős szobára költöttem, ahol jobban odafigylnek rád, mint a földszinten. (tapasztalat) Én volt olyan hogy 3 órát feküdtem a szülőszobán a ctg-n és voltak ott többen és tényleg odafigyeltek rám.
Mondjuk mint írtam nekem a végén csaszi lett. A dokim nagyon rendes volt, mert nagyon belehúzot a fiam a növekedésbe így azt mondta nekem, hogy ne fogadjak szülésznőt, ha ott leszünk és kell úgyis szerzünk egy jót.
Persze ez az én véleményem, valakit nagyon megnyugtat már maga a tudat is hogy van.
Én mondjuk elég önálló vagyok minden téren, így nem is nagyon igényeltem volna a babusgatást.

Kép

Kép
pkagi
 
 


Sziasztok !

Voltam ma CTG-n, és már a reggel Iviki által ajánlott szülésznő csinálta. Nekem nagyon szimpatikus volt, Kátai Tímeának hívják. Minden kérdésemre válaszolt, megmutatta a szülőszobákat, a kórtermeket. Megbeszélt egy randit Serbán dokival is, így már a fájdalomcsillapításból is kaptam okítást. Rákérdeztem a pénzre is, de nem mondott semmit. Vagyis azt, hogy kérezzem meg tőletek, és ha még így sem tudok semmit mond egy tól-ig határt.
Járkálni lehet nála, ha a szívhang stb. megengedi, az ivást a hányás és a műtét miatt nem ajánlja, de a vizes kendő vagy öblögetés mehet. Hát röviden ennyi, várom a véleményeket, javaslatokat.
Köszi
helbad
 
 


Viki!

Úgy tünik 4 nap alatt sikerült összerázodnunk szopizás terén a babával. Nem akarom elkiabálni, de most minden rendben megy.
Ha megírod a mail címed elküldöm a szüléstörténetet.

Üdv: Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Helbad!

Nem én ajánlottam, a Kriszti maga helyetteKép). Örülök, hogy szimpatikus. Felfogadod? Hozzá fogsz járni ctg-re?

Kicsilány!
Örülök, hogy javult a helyzet. Akkor teát már nem is adsz? Igény szerint szoptatod?

incze.viktoria@chello.hu.

Nem érdekel valakit Avent termosz dupla? 2x ha használtuk.

Iviki
iviki
 
 


Helbad!

Mit mondtál a Timinek, ki ajánlotta?

Viki
iviki
 
 


Sziasztok!

Hát ma valami isszonyúan meleg volt... Kép Még jó hogy az irodában mögöttem van az ablak, egész nap ott lógtunk Kép

Szőnyi doki tényleg szimpi, én a múltkori előadás után döntöttem úgy hogy átmegyek hozzá. Azóta mondjuk csak 1* voltam nála, ő csinált egy "megnyugtató" genetikai Uh-ot, mert az előző eléggé furcsa adatokat mondott. Mint végül kiderült azért, mert az eredeti dokim jóval elszámolta a terhességi koromat így korábban küldött mindenhova. Úgyhogy én úgy döntöttem Szőnyi dokinál nyugodtabb vagyok.

Viszont szülésznőkről én sem tudok sokat. Ha esetleg ismeri valaki Szabó Tündét, és tudna nekem mondani róla pár szót azt megköszönném. Én róla hallottam hogy jó, de azért kíváncsi vagyok hátha van valakinek személyes véleménye/élménye?

Mondjuk szerintem durva, hogyha minden rendben van és nem néz ki császárosnak a szülés akkor miért nem lehet inni? Azért szerintem egy pár kortyot csak kiizzad az ember a nem 2 perces vajúdás alatt nem? Habár még sose szültem, ez csak egyéni meglátás.
További szép napot: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Ági,

Köszi, én nem várok babát amúgy Váradi fun vagyok Kép)
(Szőnyi a második a libling Kép))
A barátnőm mindenórás Arnold doktoros páciens és kicsit aggódik. Amit hallottunk megegyezik az általad írtakkal, nagyon köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!!!

Kriszti

cuiccolo
 
 


Viki !

A szülésznőnek azt mondtam, hogy Fehér Kriszti ajánlotta. Nekem szimpatikus volt, így a párommal úgy döntöttünk, hogy felfogadjuk.
Köszi a pénz infot.
helbad
 
 


Bettus!

Sajnos nem tudhatjuk mi történik szülés közben, nem e lesz császár a vége. De szerintem is elég rossz, hogy nem lehet inni. Ezért is ajánlottam az öblögetést, nedves kendőt.
Ráadásul szülés után a megfigyelés alatt még el is várják, hogy pisiljél.

Iviki
iviki
 
 


Sziasztok Lányok!

Én jövőhéttől járok majd Ctg-re de már nagyon izgatott kezdek lenni.
Nekem van fogadott dokim és szülésznőm is, viszont Sorbánnal még nem beszéltem, elvben nem szeretném ha szülkség lenne rá, de jó azért előre egyeztetni vele.
Én úgy tudom 20-30 ezer szokott lenni , ez reális szerintetek?

A csecsemősöknek, meg nővéreknek szerintetek illik adni pénzt vagy ajándékot majd eljövetel előtt?
Ha velem van a baba napközben, akkor annak külön adag positörlő, pelus stb. kell és a másik adagot meg majd leadom ugye?
Ezt elég ha a férjem majd szülés utáni 1-2 napon belül hozza be?

Köszi előre is a válaszokat! Szép estét!
Kari
(35+0)
kari
 
 


Helbad!

Igazán nincs mit. Remélem bevállik. Mikor mész még ultrahangra? Az ultrahangot a dokid csinálja?

Viki
iviki
 
 


Kari!

Fájdalomcsillapítás ügyben nem tudok nyilatkozni, én nem szerettem volna, és szerencsére nem is kaptam. Az összeg kérdést erre értetted vagy a szülésznőre?
Én a csecsemősőknek bon-bont adtam. Majd meglátod, hogy nem egyformák. Van amelyik segítőkész, van amelyik kevésbé. De ők sokszor cserélődnek. Meg egyébként azért is jobb ha veled van a baba, mert van köztük olyan csecsemős aki szereti "megtömni" a gyereket. Igy hallottam.
Azt mondják hogy a pelust már szülésre vidd magaddal. Én úgy vittem. Jobb ha már megfelezed és úgy adod le. Mert különben elviszik az egészet.

Kicsit irigyellek titeket kismamákat. Sok izgalom, várjátok a ctg-t, készültők a szülésre. Olyan jó. Néha úgy hiányzik a pocakom, ezek az izgalmak. Milyen lesz a manó, a szülés...stb.

Viki
iviki
 
 


Nekem a Timi azt mondta, hogy 30 db. pelust kell bevinnem és fürdetőt krémet. A mellszívót nem javasolta, ha nagyon muszáj ott is lehet venni 5-6e Ft-ért.
Az köv. UH-t nem tudom, szerintem 2 héten belül. Jövő héten kedden megyek megint CTG-re, majd ott megmondja a doki, hogy mikor legyen UH. Az UH-t általában a dokim csinálja, ugyanis ő ért hozzá. Egyszer volt ,hogy nem ő volt, akkor készült a 3D-s képem 17 hetesen :-)))
helbad
 
 


Kari:

Én sem vittem rögtön magammal a pelust meg a többit, hanem a párom hozta be 2 nap múlva. (mármint azt amit leadtam). Habár én eleinte császáros szobában voltam nem babásban.

Viki:

Igen igény szerint szoptatom, de nekem tökre furcsa hogy néha kibirja 4-5 óráig evés nélkül néha meg már 1,5 óra múlva hisztizik, hogy enne. Ez normális?
Most kamilla teát adok neki, mert ezt tanácsolták hasfájás ellen. (Úgy tünik be is válik.)

Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Kicsilány!
Miért kellene ugyanannyi időnként megéheznie Kép? Lehet, hogy a tej minősége miatt is kibír néha hosszabb időt kaja nélkül: napközben is változik a tej: reggel vizesebb, többet tud enni, délután, este zsírosabb laktatóbb.
Kamillateát tudtommal csak kúraszerűen szabad adni, hosszú távon nem.

Üdv, Virág
virga
 
 


Bettus Kép
Nekem a szobatársamnak volt az orvosa Szőnyi.
Neki a magánrendelőjében asszisztens a Szabó Tünde és ezért őt ajánlja mindenkinek.
Annyit tudok mondani, hogy a Tünde minden nap bejött a szobatársamhoz és beszélgetett vele és megkérdezte mire van szüksége. Egyébként rendi, amikor én voltam volt egy párszor az osztályon és segítőkész volt.
A Szőnyi doki viszont egyszer jött be hozzá a 6 nap alatt. (Szerintem és ez a magánvéleményem egy kicsit sokba van nála a szülés)

Cuiccolo Kép
Azért szorítok a barátnődnek, hogy napközben szüljön, mert Arnold doki fantasztikus!

Sorbán doki nagyon jó azt mondják, de egyébként a többi is jó.
Egyedül azért érdemes esetleges megfogadni anesztest, hogy legyen 6 órás tű ha csaszi lesz.
Én nem fogadtam és 24-t kaptam, de nekem mondjuk nem volt gáz. Egyébként a 6 órások is csak 12 óra múlva kelhetnek fel.

Kari Kép
Magadnak mindenképpen vigyél be mindent. (popsitörlő, popsikrém, pelus, kis sapi, pléd) Én vittem még be ruhát is, mert nekem pl a fiam nem bírta a pólyát és már második naptól angolpólyában hozták ki és egy kisingben. Na én ekkor rögtön átöltöztettem. Nem keveredett el a ruhája mindig visszahozták a "piszkosat" és ráadták a tisztát amit odaadtam.
Én vittem be mellszívót is, mert nekem már bennt muszáj volt fejnem és cumisüveget és babavizet is.
(Egyébként nem kötelező leadni semmit sem.)

Kép

Kép
pkagi
 
 


Sziasztok!

Jöttök holnap az előadásra? Holnap egész nap nem leszek, mert holnap veszik le a terheléses cukrot. Így olvasgatni sem tudlak benneteket. :o(
Pkagi! Ha nem titok, meg tudnád mondani mennyi a szülés a Szőnyi dokinál? CSak kíváncsiság, nem nála készülök szülni. :o)
chr
 
 


Én szívesen mennék, de a páromnak nem jó az időpont. Tegnap én sok mindent megtudtam a szülésznőtől, így nem is tudom hogy érdemes-e elmenni. Esetleg aki volt már ezen az előadáson nem írna le pár dolgot a témákról?
helbad
 
 


Szia!
:o) Te sem szereted kihagyni a párodat a dolgokból? :o)

Milyen volt a szülőszoba?

Szerintem nem visznek be ennyi kismamit egyszerre a szülőszobába, a papíron is rajta van, hogy külön egyeztetett időpontban lehet a szülésznőddel bemenni. Te fogadsz szülésznőt?
chr
 
 


Chr Kép
Szívesen megírom priviben ha adsz egy e-mail címet.

A szülőszoba nagyon szupi.
Van 1 db 1 ágyas és 1 db 3 ágyas.
A 3 ágyasnál függöny elválasztó van. Tiszta, modern. Az ágyakat elektronikusan lehet mozgatni, hogy minél kényelmesebb legyen.
Van légkondi is.

Kép

Kép
pkagi
 
 


Pkagi!

Megírnád nekem is a szüléstarifát a Szőnyinél a bettusi@freemail.hu-ra. (csak hogy időbe elkezdhessek gyűjteni) Köszike Kép

Helbad
Itt vannak a témák amikre lehet menni, még régen tette fel ide valaki, de bemásolom neked. Szerintem az első kettő volt a legjobb, főleg az amikor megmutizták a szülőszobát meg a kórtermeket. Godnolom az azért mindenkit érdekel.
Akkor az előadások témái:

Mitől alternatív az alternatív (Lehetőségek a kórházban)
Bábadélután (Hasznos tanácsok a szülőszobán)
Szülészeti fájdalomcsillapítás
Baba-mama szájápolás
Az újszülöttekről
Otthon a babával (A védőnő tanácsai)
Terhestorna, mozgásformák, relaxáció

A köv. turnus 04.20., 04.26, 05.03., 05.10. 05.17. 05.24. 05.31.

köv. 09.07-től hetente és az utolsó turnus 11.02.-tól

Akkor mész oda amikor akarsz, nem kell mindegyik ott lenned. Az előadások 16:30-tól kezdődnek.

Chr
Írsz majd erről a terhelésés mókáról? Én valószínűleg majd 1-2 hét múlva megyek erre, de nem tudom pontosan miről van szó. Majd mesélsz?
Előre is köszike Kép
Bettus

Szüléstarifa/hálapénz nemtom hogy írják.
Csak egy kérdés? Ezt mikor szokták odaadni, utolsó nap a kórházból távozásnál, vagy a vizit alkamával? Persze gondolom különböző mindekinél, de hátha valaki tud róla valamit. Mondjuk nekem ez elég furcsa lesz, mert én még sose adtam dokinak pénzt (sztk,stb.) És ezt én olyan furcsának találom, de hát ilyen világban élünk Kép

Bettus (22 hét)

Kép
bettus79
 
 


Bettus!

Én úgy tudom, hogy varratszedésnél(gát) szokták odaadni a pénzt. Én is úgy tettem. Előre semmiképp ne add oda.
Császárnál nem tudom.

Viki
iviki
 
 


Pkagi!

krisztasz2@freemail.hu

MInden infót nagyon szívesen vennék, ha van hasznos tanácsod a szülőszobáról, szülésznőről, stb. Saját tapasztalatokat mindig nagyon szívesen fogadok. És előre is köszönöm a kedvességed. :o)

Bettus! Csütörtökön leszek legközelebb, akkor megírom a saját tapasztalatomat. :o) Oks?
chr
 
 


Bettus!

Én is a varratszedésnél adtam oda, és császáros voltam. Ezelőtt még én sem adtam dokinak pénzt és nekem is elég furi volt. Nekem azt tanácsolták, hogy akkor adjam oda mikor egyedül van a doki nincs vele asszisztens, ez nehezen ment de sikerült megoldani.

Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Bettus Kép
Én is varratszedésen adtam oda a pénzt, ez a magánrendelöjében volt, mivel csaszival szültem. Hogy diszkrétebb legyen a dolog, egy Merci csoki celofánja alá tettem a boritékot, persze azért ugy, hogy jól látható legyen.

Szülöszobai látogatásra bármikor fel lehet menni! Mi anno elöadás után kéredztkedtünk be, nem volt épp senki, igy meg tudták mutatni és a kérdéseinkre is választ adtak.

Mellszivo: én nem vittem be, de a 3. napon szükségem volt rá, igy behozattam, de mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el a tejgyüjtöbe, mert nagyon kedvesen segitenek kimasszirozni a sziklákat Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Köszönöm a felkészítő infot, de listám nekem is van, hogy mikor mi lesz. Engem az érdekelni, hogy a holnapi előadás során miről fognak a szülésznők beszélni. Nekem hétfőn sok mindent elmondtak, így ezért nem tartom fontosnak, hogy esetleg ott legyek. Ti hogy látjátok?

Chr !
A szülőszoba érdekes volt. Az egyágyas korrekt, van benne zuhanyzó WC. A háromágyas függőnnyel van elválasztva, a zuhany és WC kint van. Ott a hangokat lehet hallani. Inkább ez az apás szülésnél érdekes a párok esetében. Az enyém elég viccesen fogja fel, hiszen akár egyszerre 3 szülésnél is ott lehet:-)) Én azért reménykedem az egyágyasban, remélem frontmentes nap lesz.

Lányok !
A másik kérdésem, hogy miért fáj nagyon az ülés és néha a menés? Mintha szétrepednék. Ennyire lent van már a baba? Tegnap mondta egy volt szülésznő ismerős, hogy azért nincs fent a pocakom, mert igen széles a csipőm és a baba már nagyon lent lehet. Ez valóban így van? A végén ezt kell érezni? Nekem még 1 hónapom hátravan.
helbad
 
 


Sziasztok!

Volna egy "kis" problémám remélem tudtok segíteni. Alíz babám nem hajlandó a kiságyban aludni, csak a hordozóban. Mennyire okoz ez gondot a gerincének? Hogyan tudnám vissza szoktatni a kiságyra?

Üv: Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Helbad!

Mikor szültem mind kétszer foglalt volt az egyágyas szülőszoba. Az első szülészemnél kb. fél órával előttem szült meg a mellettem fekvő lány, pedig úgy nézett ki, én fogok előbb. Engem nem riasztott el, próbáltam figyelni mi történik, mit kell majd tennem nekem is. Szerintem ilyenkor annyira úgy se a másikra fogsz figyelni, hanem magatokra. Bár lehet, ha valaki nagyon az elején jár és a másik meg akkor jár a szülés végén az más.
Tudod én mitől ilyedtem meg. Előtte sose mertem nagyon megfogni egy kisbabát. Más az ha a másét fogod, mindenki téged néz, hogy tartod...stb. Vajúdás alatt betoltak egy inkubátort mellénk, én a szélső ágyon feküdtem. Jöttek a dokik is ,gyerekorvos, egy csapó ajtó nyilik a háromágyasból. Valakit császároztak, pont ott feküdtem. Aztán egyszer áthoztak egy babát. Nagyon kicsike volt, de akkor még nem tudtam a súlyát. Néztem ahogy tisztogatták, pont oda láttam. Úristen milyen pici, hogy fogom én megfogni ha oda adják majd az én kicsim. Kicsit megijedtem. Aztán hallottam, hogy 800g körül van a súlya, na akkor megnyugodtam, hogy az enyém nagyobb lesz.

Valószínű a baba feje nyom és azért fáj a menés, ülés. A végén nekem már sokszor se ülve, se állva, se fekve se volt jó. Vizsgálaton mikor voltál? Mert a doki mondhatja, ha nagyon lent van. Az én dokim mindig mondta, hogy lent van -e, sőt még azt is ha nem jól feküdt. Mert nekem olyan huncut pocaklakóm volt, hogy még a 39. héten is forgott.

Kicsilány!

Hordozó alatt az autósülést érted? Mert az nem egészséges. Nem tesz jót a gerincének. Én úgy tudom, hogy ilyen piciknek max20-30perc.
Nekem a kórházban is azt javasolták hogy inkább mózesba vigyük haza, vizszintbe jobb neki.
Nem is fekszik a kiságyban?
Én az első babámat mindig kikaptam ha sírt, nyöszörgött. Elringattam úgy tettem be az ágyba, ha netán felsírt mikor betettem simogattam és énekeltem arra vissza aludt. Sajna a mai napig is altatni kell, pedig 3,5éves. A másodikat már nem kaptam ki mindig, nem is tudtam volna mindig kivenni egyből. Õt ha beteszem az ágyba egyedül elalszik.
Nem könnyű tudom, főleg az első babánál. De kitartás. Egy kis sírástól nem lesz baja. De minnél tovább húzod annál nehezebb lesz.

Viki
iviki
 
 


Utoljára 03.30-án voltam a doki rendelőjében. Azóta csak a hétfői CTG volt, amikor is a szülésznő vett kenetet is. Ott nem nézte a méhszájat, a doki pedig meg sem vizsgált a kórházban csak a CTG leletet nézte meg. Ennyi, én sem értem, hogy miért nem nézett meg. Majd jövő hét kedden is megyek CTG-re, talán akkor (bár kötve hiszem). Kellene minden alkalommal vizsgálnia? Szerintem igen, különben hogy veszik észre a méhszáj nyitottságát?
helbad
 
 


Helbad!

Engem a 35héttől hetente vizsgált a dokim, a betöltött 35.hét után ultrahang is volt. És a 38héten is volt ultrahangom a másodiknál, de ő rosszul feküdt. Az elsőnél az ultrahang elmaradt a 38héten, de vizsgálni vizsgált.
Vezettem naplót már a terhességtől kezdve a lányoknak, a mai napig írom. Ezért tuttam utána nézni ilyen pontosan. Szerintem kellene, hogy megnézzen.

Viki
iviki
 
 


<font face="Comic Sans MS"><font color="0000ff">Kicsilány! A hordozó helyett tényleg próbálj meg valami más megoldást találni, mert bár a legújabbak már lassan meg is szólalnak, de azért a babák gerincének meg hosszútávon ezek sem jók.

Helbad! Örülj neki, hogy nem vizsgálják állandóan a méhszájadat. Nem kell állandóan vizsgálni, főleg nem egy hónappal a szülés előtt. De ha ez megnyugtatna, akkor mond el a az orvosodnak. Az hogy fáj az ülés, járás az teljesen normális is lehet. A babád akár nyomhat egy ideget is, ahogy fekszik. (Én anno ennek jóvoltából három hétig jártam úgy a fiammal mintha mozgásszervi problémám lenne. Aztán egyszercsak pozíciót váltott és a probléma elmúlt.) De ha igazán szakértő véleményt akarsz szintén a dokidat kérdezd.

A szülésnős délután állítólag nagyon jó szokott lenni, szerintem ne hagyd ki!

Pkagi! A második császáromnál nekem hatórás tűvel szúrták a spinált, és hat óra múlva tényleg kelhettem.

Szép napot mindenkinek!

Zita</font></font>
pzita
 
 


Lányok!
Nem tudok ma menni, kérlek Benneteket, hogy írjátok meg mi volt/hangzott el a du-i előadáson, mert nagyon érdekelne.
Köszönöm
helbad
 
 


Kicsilány próbáltad hason fekve, mert pl az én kis lurkóm csak ugy alszik. Állandóan sirt, kallimpált a lábával persze akkor kijött az összes tej amit megevett, akkor csuklott sirt tovább, aztán már a fáradtságtól sirt. Eleinte féltettem mert ugy hallottam nem lehet hason hagyni sokáig, de egyszerüen nem aludt el máshogy. Aztán hagytam hason aludni és folyton ott voltam mellette figyeltem minden pillanatát, majd hagytam, ugy láttam, hogy igy nyugodtam és mélyen alszik.

Pkagi irigyellek, hogy a császárok után ilyen jó véleménnyel vagy a kórházról. Én 8 hete szültem császárral, de engem minden baj utólért. Azt mondták mindenről tájékoztattnak, hogy mit fogok érezni utána, de igazából nem tették meg csak már mikor a 3. napos fejfájáson is tul voltam akkor kezdtek valami magyarázásba. De pl arról hogy halucinálhatok nem mondtak semmit én meg teljesen meg voltam ijedve hogy miért van. Váratlan császárom volt igy csak utólag néztem utánna hogy ez is lehet egy tünet.
Aki császárra vár biztosan, inkább a Sorbant válassza és ragaszkodjon a 6 órás tühöz és vetesse ki a párnát a feje alól és tényleg igyon nagyon sokat. Nekem nem ő volt az anesztes és 24 órás tüvel szurtak.

Era
favorite
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat a pénzzel kapcsoltaban.
Akkor már csak gyűjtögetnem kell Kép
Ma megyek a dokimhoz majd írok holnap mi volt.

Bettus 22+3

Kép
bettus79
 
 


Viki:

Igen az autósülést értem alatta. De fekszik benne max 10 percet aztán csak zokog. Próbáltam már úgy is hogy elringatom, de ahogy beteszem az ágyba rögtön felkel és sír. Mindegy hogy 10 vagy 30 percig ringatom a kiságyban mindig felkel.
Nem kapom ki rögötön mikor sírni kezd, de egy idő után sírás közben nem vesz levegőt. Ekkor mindig megijedek és kiveszem.(Gondolom ez hiszti a,testvérem is csinált ilyet)A hordozon kívül még szívesen alszik a babakocsiba vagy a mellkasomon. De ahogy átrakom a kiságyba rögtön felkel. Kicsit el vagyok keseredve ettől.

Era:
Hason is próbáltam de nem marad megígy sem.

A hordozon kívül még szívesen alszik a babakocsiba vagy a mellkasomon. De ahogy átrakom a kiságyba rögtön felkel.

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Kicsilány!

Nem könnyű. Próbálkozz, ne add fel. Van fejvédő a kiságyban? Mert nekem azt szeretették ha körbe vette őket, mindig felkúsztak oda és úgy aludtak. Nekem is sokszor a nagyobbik a mellkasomon aludt el, de nekem nagyon óvatosan sikerült átcsempészni a kiságyba. Na persze volt, hogy még 2x vissza kellett ringatni, és csak harmadszor sikerült. Hány hetes most Aliz?
Babakocsi még mindig jobb mint az ülés, mert az vízszintbe van.

Viki
iviki
 
 


Viki:

Igen van fejvédő. Pénteken lesz 3 hetes.
Még próbálkozom remélem sikerül rászoktatni a kiságyra.

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Altatásnál én csináltam azt is hogy a textilpelenkát amibe az etetésnél töröltem a száját oda tettem az arca elé és jól betakartam. Meleg volt és tejcsi illat. Pillanatok alatt elaludt. De ha a babakocsiban jól alszik akkor szerintem biztos hogy nem érzi magát biztonságban a kiságyban. Pólyában is próbáltad az jól körülöleli.
favorite
 
 


Sziasztok!

Kicsilány!
Tényleg valami olyasmi gond lehet, amit Favorite is ír: nem érzi magát biztonságban a kiságyban, túl nagy a tér körülötte. Próbálhatod azt is, hogy bebugyolálod egy vékony plédbe. Én egy kicsit levetkőztetném, hogy ne legyen melege (pl. csak bodyban és zokniban tenném bele ha meleg van).
Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!
Új vagyok a babaneten Kép, nem régen kezdtük a "projektet" is, ami rögtön bonyodalmakkal indult, ui. kiderült, h PCOs vagyok. Most Arnold dokihoz járok, nagyon nem ismerjük még egymást, de egyelőre szimpatikus, bár már óvatos duhaj vagyok. Mi történt a lábával, tudja valaki? Ja, és a hálapénzügy. Vizsgálatonként mennyit szokás adni? Szüléstarifa? Ezekről sehol nem találok infót. Kép A hcsiga@yahoo.com címre is írhattok. És köszi minden választ!

A visszaolvasás folyatamban. Kép
yamill
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?