Új privát üzeneted érkezett!

Kari és Kisvirág!

Jöttök holnap az előkészítőre???

Pusz: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Móni: azért szorítok neked, hogy természetes szülésed legyen, de ha mégse akkor se keseredj el. Fontos, hogy a szemed ne lássa kárát a szülésnek!
Tegnap voltam én is dokinál. Rákérdeztem, hogy a szemem miatt mire számíthatok. Előfordulhat nálam is a császár. Így most engem is beutal szemészetre és az fog igazán dönteni, hogy ott mit javasolnak.

Bettus: írtam az őszibe is, de ide is írom, hogy megyünk a felkészítőre. Jön a párom is, mert nem enged egyedül vonatozni, így kocsival bevisz Kép
Én világos krémszínű naciban és talán szürke vagy fekete kardiban leszek. Talizunk az automatánál.

Kisvirág Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág

Kép Köszi a dupla infót, ide is szoktam benézni, csak itt nincs akkora mozgás mint az ősziben Kép De hátha ír valaki valamit a kórházról, úgyhogy be szoktam kukkantani.

Azért pusz mindenkinek, és én is írom ide, hogy vettem egy új szürke kismamagatyót, és én meg abba leszek, meg ilyen lilacsíkos tunika szerűségben... Kivi leszek a mai előadásra.

Sziaszok: Bettus

Kép
bettus79
 
 

 
 

Bettus!

Ezt nem hiszem el...
Mielőtt indultunk már nem néztem a bnetet és nem tudtam, hogy mégsem a fekete nacidba jössz Kép
Végig néztem a fekete csikos nacis lányokat, de egyik sem volt melírozott hajú...
Mi ott voltunk az automatánál majdnem 30-ig, aztán a barátnőmmel és az urammal bementünk.
Egész elől ültünk az asztalnál.
Te merre ültél?

Tetszett az előadás? Szerintem jó volt. Aranyos volt a doktornő Kép

Remélem jöv.héten már tényleg sikerül talizni...

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Szia Kisvirág!

Köszi az infot a előadással kapcsoltaosan,voltam tegnap a párommal igaz Õ később csatlakozott, de nagyon jó volt.
Sok hasznos tudtam meg.Kép
Remélem a jövö héten is jó lesz, csak az zavart, hogy ilyen sokáig tartott. De nem baj.

Még egyszer köszi.

Nagyon kellemes, és szép napot kívánok.Kép

Üdv:
Móni
cmónika
 
 


Kisvirág!

Fenébe, megint nem taliztunk Kép
Jól ronggyá is áztam, aztán a mosdóra vártam, lehet akkor kerültük el egymást. Hát igen a melír az már elég kopottKép
Én amúgy az bejárati oldalon ültem elég hátul közvetlen a könyvespolc előtt.
Amúgy nekem is tetszett az előadás, habár egy kicsit előbb mentem el kb. 7:15 felé, mert már elfogyott a vizem és nyűgös voltamKép Ti kérdeztetek valamit? Nem ott ültetek nagyon elöl, és ruciba voltál? Ahol valakinek a párja majdnem a végén érkezett és aztán állt?
Na jó bocsi itt az ömlengésért, lehet majd jövő héten Kép

Puszi mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Móni: hát igazán nincs mit Kép Amúgy nem szokott ilyen sokáig tartani. Általában 6 - fél 7 felé szokott vége lenni. De hát attól függ, kinek mennyi a mondanivalója Kép Nem lehet, hogy te ültél velünk szembe (illetve a párommal szembe)? Mi az asztal legelején ültünk. A párom ült elöl, aztán én, majd egyik barátnőm. Rajtam egy bordó V kivágású fölső volt + egy szürke kardi.

Bettus: valószínű így kerülhettük el egymást.
Mi azzal a lánnyal szembe ültünk, akinek a párja a végén érkezett és szegényke állt egy darabig.
(Pont az ajtóval szembe legelől ültünk.)

Na majd jövőhéten már talizunk Kép Remélem Kép

Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Szia Kisvirág!

De lehet, hogy én ültem a pároddal szemben. Én is az asztal elején ülettem csak amásik oldalon, fekete nadrág és tunika volt rajtam, és a párom a végén és a hátam mögöm állt.Kép Szegény fájt is a lába egy kicst, de hát Õ akart hősködni.Kép
Na mindegy.Jövö héten is szeretnék menni, remélem a picurka engedi és végig tudok majd járni.

További szép napot.

Üdv:
Móni
cmónika
 
 


Szia Móni Kép

Akkor mi egymással szembe ültünk. Tök jó Kép
Szép nagy már a pocid. Kép
Sajnáltam a párod, hogy állt, de volt pár hely leülhetett volna. Bár, ha belegondolok az én párom se ült volna oda más csajokhoz Kép Ezek a pasik már csak ilyenek Kép

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Szia!

Ez tényleg jó, legközelebb már fogjuk tudni, hogy ki vagyunk, és nem leszünk egymásak idegen. Szerdán is szerenék majd menni.Az én párom is pont ezt mondta, nem képzelem, hogy csajok közé ül.Kép
Köszi már 34. hete taposuk.Kép Szegénykém nagyon nehezen birta az ülést. Utána nagyon mocorgottKép
Remélem talizunk szerdán.
További szép napotKép

Móni
cmónika
 
 


Sziasztok Móni és Betti.

Azt hiszem holnap nem megyek Kép A párom délelöttös és nem tud előbb eljönni a munkahelyéről. Egyedül meg nem akar elengedni (én vidéken lakom). Még azért próbálom meggyőzni, hogy nagyon vigyázni fogok magunkra hátha...

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!

Hát sajnálom, akkor jó pihit otthon. Majd mesélünkKép Én meg lehet hogy most már megismerem a Mónit is...

Bettus

Kép
bettus79
 
 


Kata!
Remélem azért hallgatsz mert már megszültél Kép
Én sajna még mindig nem.

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 


Móni, Betti, Kisvirág,

Voltam tegnap a felkészítőn és szerintem elég rendes védőnéni volt és sok érdekes infót mesélt el. Szerintem Móni tudom, hogy Te ki vagy:-), mert a szélén ültél rózsaszín felsőben, melletted egy rövid hajú lány és utána a férjem , meg én. Kicsi a világ mert a rövid hajú lány meg azt hiszem Kisvirág barátnője volt:-)

Különben kiderült, hogy kérdezni a védőnőtől , gyerekorvostól, csecsemöstöl is majd lehet bent a korházban is, és látszik tényleg szívesen segítenek majd.
Bababápoló szerekbül nagyon a gyógyszertárit ajánlotta otthonra használni majd.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyre jobban várom már a babát:-)! Persze azért még 6-7 hetet nem baj ha bent marad.

Szép napot nektek!
Kari
kari
 
 


Kari!

Hogy hívják a védőnőt? Czombos Anikó? Mikor szültem akkor ő volt a védőnő a kórházban. Tényleg nagyon rendes, és bármit kérdezhetek tőle, szívesen segít!!! Sok hasznos dolgot el is mond majd, mikor felkeres benneteket a kórteremben.
Mikorra várod a babát? Mi lesz?

Zanyiro hogy vagytok? Picurka mekkora már?

Melinda! Veletek mizujs? Patrik jár oviba? Vivi?
Lányaim betegek, főleg a kicsi. Voltál a ruhavásárba az oviban? Jó dolgok voltak!!

Viki
iviki
 
 


Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok !

Már rég írtam, de olvasni azért szoktam a leveleiteket. Most inkább a már szült kismamákhoz lenne pár kérdésem: szülés után rád fektetik a babát szopizni vagy rögtön elveszik? Én foglaltattam két ágyas szobát, kérdés, hogy itt velem lehet a baba vagy éjszakára elviszik? Nekem ez nem derült sajnos ki. Vajúdni milyen lehetőségek vannak? Majd megyek az áprilisi felkészítőre, de jó lenne tudni ezeket a dolgokat, hátha addig nem húzom ki (május 28.)

Köszi
Helga
helbad
 
 


Helbad

Igen,szülés után rád fektetik a babát, utána mérik stb..Veled lehet a baba ha akarod éjszakára, de mikor elviszik fürdetni szólni kell, hogy marad éjszakára. Vajúdással kapcsolatban nincs sok infóm, nekem nem volt időm kipróbálni ilyeneketKép , de gondolom szülőszék és labda talán van, azt tudom, hogy szülőszoba van 1 ill. 3 ágyas.
Remélem tudtam segíteni, mindenjót neked!Kép

Üdv: Mzille

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Helbad!
Igen rád teszik a babát, persze ha nincs semmi gond! Mivel foglaltál szobát, ez fizetős lesz, ott veled lehet éjszaka is a baba ha kéred. Talán első éjszaka még nem engedik, megfigyelik, de utána igen, lehet. Vajúdni én vajúdtam, de mivel az egyágyas foglalt volt, nem sok lehetőségem volt. Én jól éreztem magam, így sétálgattam a vajúdás felét. Utána már fáradtam, egyre jobban fájt, hihetetlen de a fekvés nagyon jól esett!! Viszont a második szülésem gyors volt, alig vajúdtam valamit, de akkor alig bírtam feküdni.
Szopizni is engedik a babát a szülőszobán, de ez is szülésznő függő, én a megfigyelés alatt szoptathattam meg, mikor visszahozták pólyában. Akkor kértem segítséget is.
Ha van még kérdés, kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok ha tudok!

Viki
iviki
 
 


Köszönöm a gyors választ. 24-én megyek CTG-re, azonban nem választottam szülésznőt. Azt olvastam, hogy kiket ajánlottatok, de így láttatlanban nekem nem megy. Azt gondoltam, hogy a CTG alatt (ugye azt a szülésznők csinálják?) ha szimpatikus, akkor rákérdezek. Valaki ajánlja a szülésznő fogadást, valakinek meg pont szerencséje volt az ügyeletesnél. Még gondolkodom, de utólag okos mindig az ember:-))
helbad
 
 


Helbad!

A ctg-t egy szülésznő csinálja lent a folyóson a bejelentkező ablak mellett. Valamilyen Ági. Nagyon rendi, de ő nem vállal már szülést. Szóval így nem fogod megismerni őket. Lelalább is egy éve igy volt még.

Viki
iviki
 
 


Köszi, de akkor hogy van lehetőség megismerni őket? tényleg csak ajánlás útján megy?
helbad
 
 


Helbad!

Hát ez így nehéz. Esetleg akik szimpatikus igy ajánlás utján keresd fel őket. Mond el mit szeretnél, kérdez rá, hogy lehet-e. És utána dönts. De egy szülésznő egy hónapban csak öt szülést vállalhat, plusz a műszakjába esők, ha nincs nekik. Időben fel kell iratkozni. De általában mindegyik aranyos. Viszont ők többet vannak veled, mint a doki.
Nekem az első szülésnél nem volt szülésznő, de megfogadtam, hogy másodszor fogadok, és jól tettem. Jobb volt úgy, több figyelmet, segítséget kaptam. Bár a második szülésem gyorsra sikerültKép

Viki
iviki
 
 


Iviki!

Írtatok anno a Krisztáról, hogy ő milyen szuper volt. Talán rá voksolnék, bár jó lenne tudni, hogy ki lesz május végén az ügyeletes:-))Miért döntöttél úgy, hogy a másodiknál szükség lesz a szülésznőre? Történt valami az elsőnél, ami erőteljesen meghatározta ezt?
helbad
 
 


Helbad!
Én az elsőt váltásba szültem úgyhogy két szülésznőhöz is volt szerencsém. A három ágyasban voltam, ketten vajúdtunk, illetve a másik lánynak először próbálták leállítani, mert még csak 34-35hétnél járt. Az egyik csecsmős egyszer bejött hogy jössz kávézni? Elhivta a szülésznőt. Szerintem egy órán keresztül ránk se nézett senki se. De lehet, hogy több is volt. Jó hogy nem történt semmi. De akár történhetett volna. Az a lány akinek leálllítani próbálták úgy beindult a szülés, hogy mikor nálam mindent előkészítettek, felkiálltott hogy jön a baba, és jött is. Mi van ha ez akkor történtik mikor nincs ott senki? Nem? De a finishben nagyon rendes volt a szülésznőt sokat segített. De jobbnak láttam ha valaki végig figyel rám, tud rólunk mindent. Végülis apa meg lekéste a másodikat és a szülésznő volt az egyetlen kapaszkodóm. A jelenléte nagyon megnyugtatott, mert a ctg-k alatt megismertem jokat beszélgettünk.

Viki
iviki
 
 


Értem. Én most úgy gondolom, hogy ha nagyon rossz tapasztalatot szerzek, akkor a másodiknál fogadok. Így ismeretlenül nagyon nehéz felkérnem bárkit is. Lehet, hogy pont valami csúcsszupter szülésznő lesz az ügyeletes.
helbad
 
 


Helbad!

Rossz élményem nincs, csak egy idő után zavart, hogy be se néz senki. De nem volt vészes. Általában mindenki nagyon kedves és segítőkész. Az osztályos nővérek már eléggé változóak, de azokkal sok dolgod ugy se lesz. Mikorra is vagy kiírva? Egy jó tanács, vmi kendőfélét vigyél, amit be tudsz vizezni, mert az tényleg sok erőt, felfrissülést tud adni, ha tudod vele törölgetni az arcod, szád. Mivel inni nem lehet.

Viki
iviki
 
 


Május 28. elvileg a nagy nap. A vizes kendőt a doki is javasolta, mivel a császár miatt nem engednek semmit sem. Fura, hogy még vizet sem ihat az ember. A párom velem lesz ( elvileg ), így talán nem leszek olyan elveszett bárányka.
helbad
 
 


Szia Helbad!

Császárod lesz? Már tudod? Mert szerintem akkor felesleges is a szülésznő. Mi lesz a neve a pocaklakónak?


Hahó Melinda! Nagyon eltűntél!!! Jól vagytok?

Viki
iviki
 
 


Sziasztok!

Helbad!
Már előre tudod, hogy császár lesz? Mert akkor szerintem felesleges szülésznőt választani, mert akkor Õ csak a beöntést adja, meg borotvál, ha kell, szóval ezért nem érdemes, mert mindegy melyikkel vagy abban a pár percben Kép.
A másodiknak szülésemnek úgy indultunk neki, hogy nagy valószínűséggel császár, délben mégis ebédelhettem még és vajúdás alatt is ihattam vizet.
virga
 
 


Sziasztok !

Nem lesz császárom (remélem), csak a doki mondta, hogy azért nem engednek enni, inni mert ki tudja mikor lesz egy szülésnek császár a vége és az műtétnek számít, amikor is nem szabad enni, inni. Hát az evést még megértem (bár máshol meg lehet), de a víz ivást nem.
helbad
 
 


Bocsi, a pocaklakó BOTOND LESZ !!!!!
helbad
 
 


Helbad!

Akkor félre értettem, bocsi. Botond az szép név, az nekem is tetszik. Nálunk is listán volt, mikor a neveket találgattuk. Aztán két lányom lettKép)

Viki
iviki
 
 


Nálunk már igen korán megmutatta magát kb. 17. hét, azóta majdnem minden Uh-n látjuk. Nem szégyenlős az biztos :-) A 4D-n is van róla képünk, így lánynévben nem is gondolkodtunk. Majd a második babánál!!! Te/Ti gondolkodtok még babában vagy inkább a jótanácsok maradnak nekünk még kezdőknek:-))??
helbad
 
 


Sziasztok!

Helbad,
mi pedig lehet hogy találkozunk a szülőszöbán majd:-)

Iviki,
Igen ő a védőnő és tényleg nagyon aranyos.
Kislányunk lesz és május 25-re vagyok kiírva így mostmár a 33. hétben járok. Egyenlőre minden rendben és a terhesség is simán ment,már csak én kezdek izgatott lenni egy kicsit na meg a leendő kispapa:-)
Járok, ma lesz az utolsó, szülésfelkészítő így jobban képbe kerültem a kórházzal de azért majd lehet hogy kérdezgetek még Tőled, ha nem zavarlak vele.

Szobát, 2-3 ágyas fizetőst, szerintetek nem elég a CTG-k alkalmával foglani, ha úgyis megyek a korházba, már most kellene?
Agyatejgyűjtőben adtak nektek tanácsokat anno a szoptatással kapcsolatban?

Szép napot Nektek!
Kari
(33+2)
kari
 
 


Helbad!
Én szerettem volna nagyon harmadikat. De most épp úgy vagyok vele, hogy nem. Majd meglátjuk, hogy ha Kingám iskolába megy. Én nem tudok vezetni, és elég nehéz kettővel közlekedni. Meg most már tök jól kilehet mozdulni több helyre is, tovább is. Megint kicsi lenne, nem nagyon tudnánk menni. Szóval nem tudom, hogy nem lesz-e.Kép

Kari!

Nyugodtan kérdez, szívesen segítek ha tudok. Mi lesz a lányka neve?
Fizetős szobát a titkárságon kell foglalni. Be írnak egy füzetbe és annyi. Mikor mész szülni a felvételnél szólni kell, hogy te elővagy jegyezve fizetős szobába.

Szoptatás: én nagyon készültem rá. Sokat olvasgattam róla. Első babámnál nem voltam az anyatejgyűjtőben, a szobában fejtem, megmutatta egy másik anyuka. Jó sok tejem is lett.
Második lányomnál jártam az anyatejgyűjtőben, mert kicsit erősen maszíroztam át a mellem, és fájt, azt hittem kezd begyulladni, de nem. De nagyon rendes volt a csaj. Ha tudsz vigyél magaddal kézi fejőt. És mikor kezd tejed lenni, fejjél, nem baj ha kicsi jön csak. Meg az első két órában a babának is elég élénk a szopóreflexe, kérd hogy tehesd mellre. Jót tesz mindkettőtőknek. Nem minden szülésznő ajánlja fel.
Szoptatás előtt ha körkörös mozdulatokkal átmasszírozod a melled (finoman) könnyebben jön majd a tejcsi.
Ne vegyél semmi kenőcsőt se. A legjobb a babanyála és az anyatejjel bekenni rászáradni hagyni, ha esetleg fájna. A kenőcstől tovább ázik és az nem tesz jót. Remélem érthető amit írtam. Hirtelen ezek jutottak eszembe.

Viki
iviki
 
 


Sziasztok!

Helbad!
Értem. Azt hittem már tudni, hogy császárod lesz. Szép név Kép!

Kari!
Amikor én voltam az anyatejgyüjtőben "nagyüzem" volt, nem igazán volt alkalom szoptatással kapcsolatos dolgokat kérdezni. Azt megmutatták, hogy kell masszírozni, elmondták, hogy mire figyeljek a csomó miatt.
Más kérdésekkel kapcsolatban Elvira a 3. emeleten tudott segíteni.
Egyetértek azokkal, amiket Iviki írt Kép. A krémmel kapcsolatban nekem az Aventtel jó tapasztalatom van, a többi nem igazán használt. És az is, hogy sokat levegőztettem, tehát felül nem volt rajtam semmi.
Üdv, Virág
virga
 
 


Kari!

Szerintem is az Avent Isis mellszívó a legjobb. Nekem azzal nem fájt.
A mellem a Medela mellszívótól sebesedett ki. Próbáltam sok kenőcsőt, de tényleg csak a baba nyála és az anyatej segített. Úgy van ahogy a Virág írta, szellőztetni levegőn hagyni rá száradni. Nálunk voltak akik páran így feküdtek este a kórteremben, mikor kezdett sebesedni a mellbimbójuk és reggelre helyre is jött.

Virág neked mekkora a manód?

Viki
iviki
 
 


Kari !

Én is előjegyeztettem magam két ágyas fizetősbe, így lehet, hogy együtt babázunk majd :-)A szoptatástól én is tartok (jobban mint a szüléstől), remélem nem lesz semmi gond és majd segítséget is kapok. Egy volt kolléganőm szült két hónapja (nem itt)de nem tud szoptatni. Nem segítettek neki a BM (azt hiszem) kórházban, otthon a védőnő sem mutatta meg neki. Begyulladt, megrepedt, szóvel kínszenvedés volt neki és el is apadt a teje. Remélem én nem így fogok járni.
helbad
 
 


Helbad!
Van egy szoptatós füzet, van ahol a védőnők adják. De a kismamából is meglehet rendelni pár száz forintért. Lehet, hogy ismered.
Nekem volt gyulladásom is és repedezésem is, és túl estem rajta, az egyiket 1évig a másikat 15hóig szoptattam. Ha tudok segítek. Szerintem sokat számít az is, hogy tudjál pihenni is és higy magadban hogy igen is tudsz szoptatni.
Erről jut eszembe. Az első babámnál egyszer én is bepánikoltam. Úgy éreztem, hogy egyre kevesebb tejem van. Mi lesz ha reggelre elapad...stb, mit adok neki. Gyorsan felírattam a tápszert. Kiváltottam és akkora megnyugvást adott, hogy ott áll a szekrényben ha bármi lenne. Sose használtuk, tovább adtam. A másodiknál már kapásból felírattam egyet. Nem tudom nekem sokat jelentett. Pedig tudtam, hogy nem szívesen adnám.
Igény szerint szoptattam, nem 3óránként. Ahogy kérték. Az elején 2óránként. Első manóm nagyon mohó volt. Nekem 4óránként sose ettek, nem bírták ki.
Még eszembe jutott valami, remélem nem baj, hogy leírom. Sok folyadékot is érdemes inni, hogy legyen tej. Na én az elején állandóan szomjas voltam. Nem győzte a párom behordani az innivalót. Mert ugye az elején a szoptatás hosszabb ideig is tart. Érdemes oda készíteni inni valót is, hogy csak oda kelljen nyúlni érteKép

Viki
iviki
 
 


Lányok nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és nagyon hasznosakat írtatok.

Tényleg így van hogy a szüléstől is tart kicsit-nagyon az ember, de tudom, hogy a kisbaba megszületéséhez bírni kell mindent, de a szoptatás az még inkább nehéz dolognak tűnik így elsőre , meg az ember a legjobban akar mindent majd csinálni.

Én is a 3. emeleti fizetősbe foglalok ma és remélem ott tényleg több figyelem is jut majd a kismamákra és babókra.

Nektek mekkorák már a gyerkőcök, babák?
Meddig voltatok bent a korházba?
Császárral vagy simán szültetek? Tudtatok járni kismamatornára vagy jógára? szerintetek az segíthet szüléskor?

Na megint jó sokat kérdeztem. Remélem nem baj, vagy csak akkor válaszoljatok ha van időtök.

Szép napot Nektek!
Kari
kari
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre. Én még csak a 20 hétben járok, de tudna valaki tanácsot adni, hogy a terhes tornára mikor érdemes menni? Persze a Shöpibe, és hogy mennyibe kerül, meddig tart, és mit kell vinni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!
A schöpibe ingyenes a kimama torna az ott szülő kismamák részére. Hétfőn és csütörtökön van 16 órától, és Dr Vajna Zoltánnénál kell bejelentkezni első alkalommal. Tel: 476-4400
Gig
gig
 
 


Sziasztok!

Én is a Schöfiben fogok szülni, júli 20-ra vagyok kiírva.

Kari!

A kórházban a felkészítő előadások mikor kezdődnek 16-kor vagy 16.30-kor?
chr
 
 


Sziasztok!

Iviki, Kari!
A lányom, aki a SMK-ban született 1 hét múlva lesz 8 hónapos. Van még egy fiam is, aki 3 éves múlt decemberben. Õ a MÁV-ban született. Mindketten császárral születtek.
Levivel az 5. napon hazamehettünk volna, de mivel intenzívre került, így 8 napot voltunk bent (MÁV). Zitával az 5. napon mehettünk haza (Schöpfi) , a varratszedésre a doki magánrendelőjébe mentünk el a 10. napon.
Én jógára nem jártam (tőlem nagyon távol áll ez a dolog Kép ), kismamatornára Levivel igen, de nem a kórházba. Én sok hasznát nem láttam, de valakinek segít Kép.

Szoptatás: érdemes megnézni a következő honlapokat: www.lll.hu, és www.szoptatasert.hu. Nagyon sok hasznos infó van, és a Szoptatós füzet is nagyon jó. Ha a védőnő nem ad, érdemes a Kismamából vagy a neten megrendelni.
A fiamat időre szoptattam és méregettem, a lányomat igény szerint és nem méregettem állandóan. Sokkal jobban is ment a dolog, nem stresszeltem magam gr-okon. Mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy ne a mérleg mondja meg, hogy mennyit kell ennie a babának, hanem akkor egyen, amikor akar és ne aggódjon a mennyiség miatt Kép!
Mennem kell, nyafi van!
Üdv, Virág
virga
 
 


Lányok !

A neten hol lehet ezt a füzetet megrendelni?
helbad
 
 


<font color="0000ff"><font face="Comic Sans MS">Helbad, Kari!

A szoptatással kapcsolatban ajánlották már itt a lányok a Szoptatós füzetet. Nem tudom, hogy még meg lehet-e rendelni. Viszont a neten is fenn van a Szoptatós füzet oldalon. Ugyancsak a Szoptatásért Magyar Egyesület oldalán található oktatóanyagban is rengeteg hasznos információt találtok még részletesebben, mint a Szoptatós füzetben.
A szoptatás első hete
Az első hét problémái
Az emlő állapotai a szoptatás kezdetén
Fejés az első héten
Ha nem elég az anyatej
A masszírozással és fejéssel kapcsolatban pedig érdemes elolvasni a következőt:
Az anyatej kézzel történő fejése. Itt rajzokkal is megmutatják, hogy mi a helyes masszírozási és fejési technika.

Kari!

A szobát természetesen lefoglalhatod valamelyik CTG alkalmával is, de ezt nem kell feltétlenül személyesen. Felhívod a kórházat (476-4400) és mondod, hogy szobát szeretnél foglalni. Azonnal kapcsolni fogják a titkárságot és fél percben elintézheted.

Helbad!

A BM-ben, ha nem változott a dolog, akkor csak nappali rooming in van. Azaz éjszakára elviszik a babákat. Ez két dolog miatt nem jó, egyrészt anyuka így sem feltétlenül alszik többet, másrészt míg a baba önként és dalolva megtenné, hogy kiszopizza a tejet a mellből, addig így vagy anyukának fejnie kell, miközben a csecsemősök üvegből etetik a babáját, vagy nem fej, és akkor nagy eséllyel begyullad a melle a pangó tejtől. A berepedés meg az esetek nagy százalékában a helytelen mellretételtől alakul ki. A helyes mellretételről érdemes előre képbe kerülni, és ha még van egy értő segítség is ehhez, az külön jó.

Virág!

Jó itt látni megint Téged. Egy kép Zitáról? Olyan hihetetlen, hogy már nyolc hónapos lesz.

Jó pocakosodást illetve babázást mindenkinek!

Zita</font></font>
pzita
 
 


Köszönöm a hasznos infokat, szerintem a füzetet is megpróbálom beszerezni a Kismamán keresztül. A védőnőtől ilyet nem kaptam. Amúgy is költözés miatt védőnőváltásban vagyok, hátha az újabb mégis meglep egy ilyennel.

Kari !
Írd meg, hogy mi volt a szobafoglalással.

Lányok!
Valaki jön majd a következő ápr 20-tól induló felkészítőre?
helbad
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem mükődőtt a netem, de már végre jó!!!
Egyetértek Zitával, jobb éjszaka is szoptatni, egyszerűbb mint fejni. Meg már szokod is a dolgot. Nekem az első két nap bent volt éjszakára, de mikor beindult a tejem, rengeteg volt, nem volt kedvem fejni, inkább velem volt a manó. És tök jól elvoltunk. A többiek is tudtak aludni, illetve nem aludni. Mert a szülés akkora élmény, hogy utána csak jár az ember agya, hogy volt, mint volt. Meg nálunk iszonyú meleg volt a szobában és emiatt nem tudtunk inkább aludni, nem a babák miatt.
Kari nekem 3,5éves és 18hós lányaim vannak. Mindkettőt ott szültem. Tornára nem jártam, mert az elsőnél dolgoztam a 36.hétig, a másodiknál meg ugye itthon voltam a nagykicsivelKép.
Simán szültem mindkettőt. De a másodiknál majdnem császárom lett.
Én másodszor szedtem egy tágulás segítő homeos szert. NEm tudom, hogy végül ennek köszönhetően tágultam e jól. Meddig voltunk bent? Nem tudom, most hogy van, de akkor ugy volt, hogy a 12óra előtt született babák már beleszámítottak az első napba a négy napból. Nekem persze 12után születtek mindketten. Szülés+5nap volt az elsővel, mert besárgult nagyon és a vérképe se volt jó, kékfényezték, a másodikkal szülés +4nap volt. Remélem válaszoltam minden kérdésre. Kérdezz nyugodtan!!!
Esetleg van köztetek csepeli?
Iviki
iviki
 
 


Nekem még egy kérdésem lenne a már szült kismamákhoz. A babának kell bevinni cuccokat? A dokim ezt nem tudta megmondani, nem tudom hogy mitől függ. A védőnőm szerint nem adnak semmit, míg más kórházban igen. Ha kell vinnem, mit ajánlotok, mire lesz majd szükségem?

Nagyon köszi
Helga
helbad
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?