Új privát üzeneted érkezett!

Mamy!

Hol voltál tulképp, hogy 5000.- Ft-be került? Valami magánrendelőben? Van dokid? Én orvosnak nem adok pénzt, ezt már írtam és én ezeket a dolgokat úgy intézem, hogy amikor időpontot kérek pl. uh-ra, megkérdezem ki fog rendelni. Aztán ehhez képest alakítom az időpontot. De ez nem olyan nagy város, itt mindenki ismeri az összes nőgyógyászt, szonográfust stb. De nagy mázlija volt a macának, hogy nem velem futott össze....Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Bali78!
Van dokim, és a magánrendelőjében voltam, de nem ő csinálta a vizsgálatot (nem is volt ott). Nem tudtam, hogy külön van az UH vizsgálat.
Nekem tulképp nem azzal van bajom, hogy pénzt kell adni, hiszen minden dokinak kell fizetni a magánrendelésén. Nekem azzal van a legfőbb bajom, hogy ilyen lelketlen és futószalag-szerű volt az egész, és az összeg egyáltalán nincs arányban az elvégzett munkával! Azzal meg főleg nincs arányban, hogy egy 35 perces 4D profi vizsgálat 9000 Ft volt. Szóval ez az ami leginkább dühít, amellett persze hogy itt egy kis életről van szó, akit másképp nem lehet vizsgálni, csak UH-on, akkor már legyen jó részletes, főleg ha ez a 18. hét a legalkalmasabb erre! Hát nem?
Magamra is pipa vagyok amiatt, hogy miért nem tettem ott rögtön szóvá? De most már mindegy. Tényleg annyira legémberedtem, hogy csak néztem mint Rozi a moziban.
Üdv,
Mamy

Kép
mamy
 
 


Írtam, elszállt...
Továbbra sem értem, miért nem a dokid csinálta... Nálunk, ha az ember elmegy Dr. Puncihoz, akkor ott csak ő van és mindent maga csinál, kivéve ha nincs olyan uh-ja. De még akkor is ő csinálja, csak a kórház gépén... Ok, a lényeg, mindenképp beszéáld meg vele, mert még menni kell uh-ra és arra sem azért, hogy legyen hová rakni 5ezer forintot... Erre már most készülj fel, mert legközelebb sem fog jól esni, előzd meg!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 

 
 

Sziasztok mindenkinek!

Olvasgattalak titeket hétvége óta,csak azért nem szóltam hozzá,mert ugyebár én vagyok a sor végén!(ami késik....)
Ma töltöttem be a 6.hetet,már ez is valami.
És ma megyünk este a dokibácsihoz.

Pocis lányok!
Nagyon helyesek vagytok!
És Marci és Domi egy tündér,elfogadnám őket!

A Down kórról csak annyit,hogy én már több 20 éves mamával is taliztam,akinek ilyen babája született.De 35 felett valóban gyakoribb.

Mindenesetre én azt tanácsolom,hogy feleslegesen ne parázzatok ilyeneken.
Lehet Timotával mi edzettebbek vagyunk mint az átlag,mert nap mint nap szörnyűségekkel talizunk,de el kell vonatkoztatni,különben megőrül az ember.

Szép napot!

A 11 ker tali nekem is szupi,én is itt lakom.(de a Margit sziget is kecsegtető)

Érden valóban nincs nagyon játszótér,a szüleim ott laknak,ott nőttem fel.
Jó,hogy a strand helyén lett egy,bár azt néztem nem túl nagy.

Az Osvát cukinál a Pataki jobb(már nem tudom ki kérdezte),de drágább is.A horvátot meg én nem ismerem.

KépKép
rönci
 
 


Sziasztok Lányok!

Mamy durva a storid. Mindenképpen beszéld meg a dokiddal.

Ma én is kissé kiakadtam. Elmentem a quartett vérvételre az Istenhegyire, ahol ugye elkérik a 12. heti UH leletet. Na most vettem észre, hogy nekem csak maga az UH kép van meg, s a terheskönyvecskében sincsen semmi info a nyaki redő méretére vonatkozóan. És az Istenhegyis hölgy mondta, hogy még a fejkörfogatot is meg szokták mérni nem csak az ülőmagasságot - ez sem szrepel sem a képen sem a kiskönyvben.
És ezt a saját orvosom készítette a drága flancos magánrendelőjében. Ja, és a nyaki redőre már akkor is rákérdeztem, hogy akkor most hány mm-es, amire szóban közölte, hogy egyáltalán nincsen, ami a legjobb. Ma az is kiderült, hogy olyan nincsen, hogy nulla.

Ezek után azt hiszem nem fogok tudni megbízni benne.
Napirenden az orvos/kórházváltás.
Most én is fotyogok...

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Piciza
Köszi a bókot, tavaly augusztus 27-én volt az esküvőnk és igaz, hogy szeptember 1-re vagyok kiírva a babóval, de szeretném, ha augusztusban születne, még jobb lenne, ha pont a házassági évfordulónkon. Én sem akartam fátylat és ruhában is fehéret és sok alsó szoknyásat akartam, olyat, hogy mindegyik szoknyának más-más csipke az alsó szegélye, aztán egyrészt nem találtam olyat, másrészt amikor beöltöztettek ebbe a ruhába és rám adták a fátylat is a barátnőmnek elakadt a lélegzete és azt mondta ez az igazi, aztán az esküvőn is sokan mondták, hogy fehér ruhában nem lettem volna az igazi.
Szakáll téma: főiskolán nem volt még szakálla, aztán egyszer megnövesztette, azóta nem engedem levágni.

Szamy
Siófokon volt az esküvőnk. Én most már végig otthon maradnék, olyan ábrándozós lettem, képes lennék egész nap, mint Süsü, nagy kerek, homályos szemekkel lepkéket nézegetniKép

Ákata
Hú azt a kutat már látatlanba irigylem, most Ságváron van egy kutunk, azt befuttattuk rózsával, de csapot akartunk venni mindig olyan múltszázadiasat.

Mamy
Én is annyira várom már az uh-t, olyan rossz, hogy csak havonta-két havonta láthatja az ember és amikor láthatja akkor is ilyen barom emberek irányítják a "látogatást".
Az én dokim szerencsére nagyon rendes, mindig iszonyú sokan vannak nála és mégis 10 perc volt a legkevesebb eddig amit velem foglalkozott. most is nagyon-nagyon várom már a pénteket, akkor lesz a 18. hetes uh-m. Ha nem látszik majd a neme akkor rögtön bejelentkezek 4D-re, de ha megmutatja magát szerintem akkor is, mert az a biztos minél több lehetőség van eltéréseket kiszürni.

Kép
manka2
 
 


Boróka!

Ez engyszerűen hihetetlen! Mindjárt felrobbanok! Hát könyörgöm a 12. heti uh pont arra való, hogy azt megmérje, amit nem mért meg... Nem volt rá ideje? Én mindig felvértezve megyek ilyen helyre, mert másképp nem lehet. De ettől függetlenül előre rosszul vagyok 18. hetitől, ogy kifogok valami bunkót véletlenül. Mondjuk akkor is kiszedem belőle, amit akarok, csak egy kicsit kellmetlenebb az egész... Egyszerűen meg vagyok döbbenve, lányok!

Manka!

Lehet, hogy hosszú távon, jobb, ha a házassági évfordulótok megmarad csak nektek, nem? Képzeld csak el, egyet sem tölthettek majd apával kettesben, hisz a gyereknek szülinapja van...Kép Szerintem, ez csak most tűnik romantikusnakKép

Szamy!
Visszatérve arra, hogy mostanában sok kismamát látsz, biztos mert Te is az vagy. Én már évek óta rágom a párom fülét, hogy csináljunk még gyereket így volt alkalmam megfigyelni, hogy eddig is sok kismama volt, csak az első tavaszi napsütéssel bújnak elő és rajzanakKépKép Olyanok, mint a hangyák eső előtt... Amint kisütött a nap én is húztam a cipőmet és megpróbáltam valami nagyon szűket magamra húzni, nehogy valaki ne tudja biztosan, hogy én is kismama vagyok!KépKépKép

Rönci!
Miért, hol dolgoztok?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Sziasztok!
Dorka!
Hát ez sem semmi, ami veled esett meg. A 12. heti UH lényegében pontosan azért van, hogy már ilyen korán lehessen látni, ha valami eltérés van, a legfontosabb a tarkóredő mérete. Olyan valóban nincs, hogy nincs. Csak a mértéke a fontos, 3 mm alatt kell lennie (úgy tudom). Persze megnéznek mást is, (ülőmagasság, végtagok megléte, mérete, stb.) Nekem ezt szerencsére még az előző dokim csinálta, ahová jártam kezelésekre a meddőségibe. Nagyon becsületesen megvizsgált, és video felvétel is készült. Párom is bejöhetett. Pedig a kh-ban voltunk. Szerintem beszélj a dokiddal, aki csinálta a 12. hetit, kell hogy legyen lelet, nem csak kép! A tarkóredő a lényeg!
Hát én is totálisan ki vagyok akadva még mindig, a tegnapin ami velem történt, és most ezen is.
Én sem értem, miért nem a saját dokim vizsgált, de ha már így alakult, legalább rendes vizsgálat lett volna.
A másik fele a dolognak, ami még utólag eszembe jutott, hogy az AFP leletem még nincs is meg, az majd a dokimnál lesz ha legközelebb megyek hozzá. Akkor ez az UH hogyan lehet mérvadó? Tudtommal, az AFP lelet birtokában végzi az orvos a vizsgálatot. Nagyon trehány volt ez az egész!
Bár az is igaz, hogy erre a francos AFP-re nem sokat adok, amennyi rosszat olvastam róla (nem csak fórumokon, de orvosi véleményekben is!) teljesen megbízhatatlan, elavult vizsgálat. Csak fölösleges idegeskedésre ad okot. Szóval bármi is lesz az eredmény, baromira nem érdekel. A lényeg, hogy az UH-k alapján a Babám egészséges! Férjemmel is egyetértünk abban, hogy semmiféle hasbaszúrás nem lesz (tiszta horror, nem beszélve a kockázatról).
Hát ennyit a magyar egészségügyről.
Még mindig dühöngök!
Mamy

Kép
mamy
 
 


Mamy!
Ahogy mondod az AFP-lelettel együtt kell menni uh-ra. Nem kevert össze valakivel, mert ez egyre furább?Kép

Dorka!
És valóban, 3mm alatt kell lennie. Valahonnan a föld alól, de meg kellene szerezni az adatokat, ez olyan mintha nem történt volna meg a vizsgálat. Ez is "genetikai" uh, célja a tarkóredő vizsgálata, a terhesség korának pontos meállapítása, durva magzti rendelleneség kiszürése, végtagok, de még az arcot is ellenőriznie kell! Olyan nincs, hogy nem. Pl: az ülő magasság (CRL) is ezt a bizonyos kormeghatározást szolgálja... menj el máshova! vagy most hanyadik éten vagy?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Sziasztok!

Jadey!
Kész férfiháremet gyűjtesz a lányká(i)dnak Kép
Sajna most sincs túl jókedvem, de ez Marci láza miatt van, tudom, hogy ez az oltás velejárója (lehet), de hogy ennyire vacak legyen az állapota, azt nem gondoltam Kép Már 11-kor visszafektettem, mert annyira nyügi volt és megint 39 fok lett a láza, pedig nem is lehetett érezni a pofiján, kezén. Csak pelusozáskor a hasiján Kép
Görcsölés Kép A Párodnak igaza lehet, hogy a kajcsi kavart be. De elhiszem, hogy beparáztál, én rövidebb ideig tartó kisebb fájdalomnál, elkezdek agyalni.
További jobbulást!!!

Mamy!
Ez tényleg szörnyen hangzott, a vihorászás, vállvonogatás stb. Miért kértek Tőled 5000 Ft-ot??? Ez nem egy kórházi vizsgálat, ami kötelező? Akkor meg, mire fel pénzt és pláne ennyit!!! Bocsi, most olvasom, hogy magánrendelő. Az AFP nélkül megint érdekes, hogy megcsinálták. No comment!
Marcival nálam is a genetikai uh. volt az egyedüli felejthető, mert nem a saját orvosom csinálta, és gyorsan lezavarták.
Most Ketteskével, ha nem is 2, max 4 perc volt az egész, kórházi rendelési időben, sajna futószalagon haladnak a kismamák. Ez van, én sajnos már tudtam, hogy többre ne számítsak, így túl nagy csalódás nem is ért. Sőt nekem csak a fejátmérőt mérte a dokker, oszt ennyi. Viszont a szívecskéjét, gyomrot, hólyagot, végtagokat, magzatvíz mennyiségét, lepény elhelyezkedését, érettségét, a gerincet is megnézte.
A lényeg, hogy a 4D-n szépen megvizsgálták a babócátokat és mindent rendben találtak, mindenképp ezt vedd alapnak, és a tegnapi esetet próbáld elásni jó mélyre az emlékeidben.
Ja, de a dokidnak én mindenképp felvázolnám az esetet, hogy milyen stílusú volt a nőci, no AFP, stb.

Dorka!
Sajnálom, hogy Neked sem túl jó a kedved a dokker miatt. Azt a helyedben megcsinálnám, hogy a köv. dokilátogatásnál megkérdeznéd a dokidat, hogy ezt, meg amazt nem kellett volna mérni, stb. Én a helyedben nagyon kíváncsi lennék, hogy mit válaszol.

Manka!
Esküvői ruhával én is így voltam, hogy kinéztem egyet, de az sajna nem volt jó rám, aztán egy törtfehér ejtett vállút felpróbáltam és Párom, Anyukám, Húgom egyöntetűen rábólintottak, hogy EZ AZ! És többet fel sem próbáltam Kép Azóta sem bántam meg Kép

Bali írod, hogy felvértezve mész a dokihoz, de sajnos itt a Lányok többsége elsőbabás, így igazán nem tudja, hogy mire számítson. Az első terhességemnél én is csak kapkodtam a fejemet, jegyzetelgettem, hogy hová, mikor, miért kell menni, és mentem, mint a katonatiszt. Nekem szerencsém volt, a 18. heti kórházi futószalagos uh-on kívül rossz élményem nem volt (az sem volt szrönyű, de nem arra számítottam, amit kaptam). Most már a másodiknál sokkal rutinosabb az ember, ilyenkor már fel lehet készülni.
Meg sajnos a szakirodalom sem mérvadó, mert ahány helyen olvasol, nézel utána, szinte annyiféle infot találsz minden vizsgálatra, vizsgálati eredményre vonatkozóan. Hozzáteszem: SAJNOS! Kép

Pihenek, amíg Marcikám szunyál!

Pusz: Melinda (19+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Bali:

Most vagyok 15+5 napban/hétben.
Azért nyugodtam meg egy kicsit, mert utánaolvastam és állítólag a nyaki redőt 2* is megmérik, egyszer a 12. héten (3mm alatt OK), s utána a genetikai UH-on is nézik (8mmalatt OK) a 18. héten.
De ettől függetlenül rákérdezek a dokinál - pénteken megyek, hogy most akkor megmérte, vagy nem és ugyan hova írta le.

Nem szeretem, ha hülyének néznek (amúgy biológus szakot végeztem), kezeljenek partnerként.
Ezek után valszeg még egy genetikai UH-ra is befizetek majd az Istenhegyin - biztos, ami biztos.

Csomó cuccot úgyis kapunk, inkább erre költök.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Mamy!

Bár ezzel a babóval még nem vagyok 18 hetes, elővettem Domi 6 évvel ezelőtti genetikai Uh-ját, amit INGYEN csináltak Szt. Imrében, két db. fotót és egy 15 (!)perces videót kaptunk róla INGYEN. Párom is ott lehetett.
magzat fekvése
BPD, OFD, APD, FL
placenta tapadása
hasfal épsége
gerinc épsége
gyomor telítődik-e
hólyag telítődik-e
rekezsizom zárt
szív 4 üregű
végtagok
magzatvíz
szívműködés
magzatmozgás

Felháborító ami veled történt! Én nagyon gyorsan orvost váltanék!!!

Jadey!
remélem nem volt semmi komoly? Hogy vagy? nem kezdtél el vérezni?

Hettie!
Ki a dokid az Imrében? Hogy fogod megoldani szülés előtt, hogy mikor kell feljönnöd pestre? 9. hónapot itt töltöd?

Boróka!
Te helyedben én sem gondolkodnék orvosváltáson!! Azért felháborító, milyen felelőtlen dokik vannak, nem?
Milyen volt az Istenhegyis vérévtel? mikor lesz eredmény?

Bujka, ha raksz táblit, vannak neveink, Boldizsár vagy Johanna! (de még azért változhatKép)

Kép

Kép
rejo
 
 


Bujka!

Nyilván annyira "vértezem" fel magam, amennyire tudom, Én is boldog tudatlanságban töltöttem az első terhességemet, de most épp azért beszélgetünk ezekről a dolgokról, hogy segítsünk egymásnak, nem? Így az a kismama, aki a jövőhéten megy erre az uh-ra, az most látja, hogy minek kellene történnie vele. Másképp fogalmazva, nem kell, hogy illúzióink legyenek! Még sok pénzért SEM feltétlenül fogják a szánkba rágni, amit tudni szeretnénk... Én személyszerint az olvasást javaslomKép Úgy értem, tisztában vagyunk vele, hogy így mennek a dolgok és ettől kezdve felelősek vagyunk azért, hogy mit kezdünk a szituval...

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Szia Mindenki!

Úgy látom, ez a fortyogás napja. Kép Akkor én is folytatom; nekem a körzetim okozott meglepetést, annak ellenére, hogy eddig is utáltam. De még mindig meg tud lepni, milyen tapintatlan tuskó! Na hagyjuk. Ez van. Azzal nyugtatom magam, hogy augusztusban úgyis költözünk, addig meg már kibírom vhogy...

Mamy

Teljesen megértelek; én is nagyon félek ettől a vizsgálattól, mert nekem sem az én orvosom fogja csinálni; csak annyit tudok, hogy vmi magánrendelőbe kell majd bejelentkeznem; hát ez nem kecsegtet túl jóval ennek függvényében... (Nekem még 3 hetet kell várnom, hogy kiderüljön; most léptem a 16. hétbe)

Erika

Pécelen építkezünk és éppen most küzdünk a hitellel.. Kép Iszonyú!! De muszáj lesz kész lennie aug. végéig, nem csak a pici miatt, hanem hogy ne kelljen illetéket fizetnünk!

Melinda

Nagyon tetszett a bútoros cég honlapja, csak béna voltam és alig tudtam kilépni. Kép

Hettie

Ugyanarra a napra vagyunk kiírva. Kép

Manka

Szépek vagytok és a kerti kép nagyon jó!!! Gondolom pocakosat azért nem raktál fel, mert még nincs igazán miről. Kép Ne aggódj, anyumnál a 6 hónaptól keztem el csak minimálisan látszódni. De onnantól meg rohamos volt a fejlődés. Kép

Napraforgó

Versenyezhettek Katával a pocakméretben Kép De irigyellek Titeket miatta!!! Szépek vagytok! Kép (Bár Manónét is, mint ikrest megnézném..)


Kata

Tényleg rendesen alakultál a tali óta! Nagyon szépek vagytok így 3asban Kép Kép A kutyuk hogy vannak? Biztos élvezik a beköszöntött tavaszt!

Gigaboszi

A Te pocid is irigylésre méltó, ráadásul tényleg nagyon szép szabályos!! Petikéd már érezhető odabenn? Kép

A helyzet az, hogy végre az én pocim is elkezdett nőni!!! Kép Kép Hurrá! Hurrá! Bár még nem teljesen látványos, közvetlen család észreveszi. Szerintem 2-3 hét múlva én is tudok felrakni pocakos képet! Kép Meg már rendeset is lassan Kép

A tali nekem is jó a 11. ker.-ben, de nekem inkább csak a késő du.-k vagy péntek-vasárnapig jó, mert jövő7től újra dolgozom. Kép Kép Pedig jó itthon Kép

Iza

Örülök, hogy teljesen rendbe jöttél! A tenger miatt én is irigyellek; imádom az illatát. Nagyon szeretek csak üldögélni a szélben, és szaglászni az illatokat. Val. sirály voltam előző életemben, vagy valami hasonló. KépNekem a május 26. tökéletes a talira.


Kriszkrosz

Ne izélj! Ha hízol az se jó, ha fogysz az se? Kép Kép Ne aggódj! Én az elején fogytam 2 kg; most jött vissza. Valaki az elején, olvas6tad itt is, sokkal többet fogyott. Minden ok. lesz! Élvezd, hogy jól vagy!!

MSE

Nagyon helyes a kép Rólad és szépen látszik már a gömbölyület is! Kép
Te már nézelődtél vagy érdeklődtél a kórházban szülésznő után; vagy tanfolyam után? Mert én még sajna semmit nem foglalkoztam ezzel. De az orvosomhoz majd csak a 20. héten megyek tanácsadásra, majd akkor utána érdeklődöm.

Hanyagolós orvos esetén csak szorgalmazni tudom a váltást, mert annak akár komoly kellemetlen következményei is lehetnek! (Nem folytatom a rémtörténeteket Kép )

Lányok! Szép napot Nektek, kis-és nagy babáknak!!

puszi:

J.E.
macifülke
 
 


Rejo!
Nagyon jó, hogy Nektek még videófelvételt is csinálnak a kórházban. Anno a Péterfyben is csináltak 2-3 eFt-ért, de csekken kellett befizetni és jó magyar szokás szerint sokan nem fizették be, így megszüntették ezt a lehetőséget Kép

Bali!
Persze, én sem azt mondom, hogy ne olvassunk és dugjuk a fejünket a homokba. Az meg pláne jó, hogy itt infokat tudnak szerezni a lányok, akik még a vizsgálatok előtt vannak. Csak azért írtam, hogy nehogy azt higyjék az elsőbabások, hogy mi itt okoskodunk (mármint "rutinos" második babások), hogy hogyan kell menni a vizsgálatokra, aztán az elején mi is csak lestünk, mint Rozi a moziban (szabadon Mamy után Kép). Egyetértünk, ez a lényeg: ha lehetőségünk engedi, figyelni kell, hol akarják átbaszarintani a fejünket!

Judit!
Tudod, magasról a körzetit, pláne ha még eddig is utáltad Kép
Engem is meglepett a bútorcég honlapja, régen még nem volt ilyen profi és csalogató. Az még mindig jobb, ha kilépni nem tudsz, mintha be sem tudtál volna lépni Kép
Hurrá, pocak!!! Gratulálok! Ahogy írod is, majd most a félidő tájékán fog igazán beindulni, utána meg csak lesel Kép
Szorítok a hitel miatt! Már mi is nézelődünk, ha egyszer odakerülünk, melyik bankhoz tudunk majd menni. Ja és a gyedemet nem veszik szinte sehol sem figyelembe! Jó, mi?! De szüljön az ember lánya sok-sok gyereket, még jó, hogy így ösztönzik az embert.

Na nem kezdek el fortyogni én meg a bankos, hiteles dolgokon, inkább befejezem.
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Köszönöm a jókívánságokat, hasilag már minden ok.Szerencsére nem véreztem egyáltalán. Mindenesetre álmomban ne jöjjön elő még egyszer ez az érzés...

Mamy,

Még így látatlanbs engem is felhúztam magam. Undorító, hogy néhányan csak a pánzre mennek rá és ahogy írtátok, épp hogy nem tesznek ki futószalagot a rendelőjük elé!!!

Én a helyedben vagy azonnal orvost váltanék (8 hiába nem ő csinálta, de engette, hogy más csinálja), vagy ha ragaszkodsz hozzá, akkor menj el a kórházba, az ottani terhesrendelésen az asszisztensnek kötelező beutalót adnia a kórházi uh-ra, ott pedig 99 százalék, hogy szakember csinálja. Lehet, hogy Te pont nem olvastad, amikor ezekről írtunk, de az én dokim annyira korrekt (pedig én is a magánrendelőjébe járok), hogy magától küld a kórházba és egy fillért se kér ezért.


Boróka: A dokidnál meg kell lennie az eredményednek a gépében, ha nincs, akkor Te is elgondolgodhatsz... Tényleg nonszensz, hogy azt állítja nincs nyaki redő! Az van mindenkinek!!

Bujka: Én is mindig ideges vagyok, ha beteg a gyerek. De az nyugtasson, hogy a babócáknak nagyon hamar felmegy a lázok és viszonylag hamar talpra is állnakKép Én még a mai napig a lányommal alszom, amikor lázas, nehogy legyen valami éjjel. Meglátod, ma már ismét szaladgálhatsz Marci utánKép

Megpróbálok küldeni egy édi képet, no persze ez nem én vagyokKép

Kép

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Köszikék a tegnapi tanácsot, bíztatást, meg is tettem a kellő lépéseket doki váltás ügyben.

Rejo
Persze szedek magneB6-ot 3*2-őt, úgyhogy szerintem nem is keveset. Nemtom mi lehet ez, de csüt megyek az új dokihoz, hátha megmondja mi lehet ez a sok görcsölés?!

Ákata
Szép kis pocid van. Nem is olyan nagy bizti csak kitoltad Kép

Bujka & Ákata:
Leváltottam a dokim. Volt egy tartalék doki akiről eddig csak jókat hallottam, és valóban nagyon kedves és segítőkész volt még telefonban is. Úgyhogy most csütörtökön megyek hozzá. A másikat hiába hívtam volna a kórházba, mert már nem praktizál, csak szüléseket vezet le a kórházba. Szóval nem tudom, hogy mi történhetett, de végül is lehet, hogy jobb ez így. Majd meglátom. Ez a doki legalább a kórházban dolgozik, nem csak magánja van.

Bali78
Köszi a bíztatást, leváltottam a dokim. Remélem az újban nem fogok csalódni. Popsigörcs, hmmm az is fincsi lehet. És tudod már mitől lehet???

Krisszi
Helyettem is add a babynek a Richard nevet. Én egész életemben arra készültem, hogy a gyerkőcöm neve Ricsi legyen, erre a férjem vezetéknevéhez nagyon nehéz hozzátenni, úgyhogy lemondtunk róla. De szerintem gyönyörű név.
Hassimi, meg hagy nézzem meg a hasad?! Kivagyok tőle én is. Kép Hála nem nyúlkál nagyon senki, de a muti milyentől néha én is a falra mászok.

Meg amikor megkérdik, hogy milyen idős, és ha mondom hogy 18 hét stb. csak néznek bután. Akkor minek kérdik??? Szerintem az van a tudatban, hogy 5 hónapos terhesen az embernek nincs is hasa??? Na ezt honnan veszik sokan???

Gigaboszi szép a pockod Kép

Mammy
Én a múlt héten is 18 hetes terhes voltam, és most is. Úgyhogy 2 hétre megállt a világ pont a miatt, hogy különböző gépek különböző korúnak állapították meg a terhességem.
Amúgy én amikor a kórházban voltam nem adtam pénzt az Uh-os dokinak. Így is 2 órát vártam, na meg úgyis vissza kell mennem...

Teszek én is ide egy pocak nélküli képet, ez még tavaly nyári esküvős kép. De folyamatban a pocis kép is.
Pusz Mindenkinek: BettusKép

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Köszikék a tegnapi tanácsot, bíztatást, meg is tettem a kellő lépéseket doki váltás ügyben.

Rejo
Persze szedek magneB6-ot 3*2-őt, úgyhogy szerintem nem is keveset. Nemtom mi lehet ez, de csüt megyek az új dokihoz, hátha megmondja mi lehet ez a sok görcsölés?!

Ákata
Szép kis pocid van. Nem is olyan nagy bizti csak kitoltad Kép

Bujka & Ákata:
Leváltottam a dokim. Volt egy tartalék doki akiről eddig csak jókat hallottam, és valóban nagyon kedves és segítőkész volt még telefonban is. Úgyhogy most csütörtökön megyek hozzá. A másikat hiába hívtam volna a kórházba, mert már nem praktizál, csak szüléseket vezet le a kórházba. Szóval nem tudom, hogy mi történhetett, de végül is lehet, hogy jobb ez így. Majd meglátom. Ez a doki legalább a kórházban dolgozik, nem csak magánja van.

Bali78
Köszi a bíztatást, leváltottam a dokim. Remélem az újban nem fogok csalódni. Popsigörcs, hmmm az is fincsi lehet. És tudod már mitől lehet???

Krisszi
Helyettem is add a babynek a Richard nevet. Én egész életemben arra készültem, hogy a gyerkőcöm neve Ricsi legyen, erre a férjem vezetéknevéhez nagyon nehéz hozzátenni, úgyhogy lemondtunk róla. De szerintem gyönyörű név.
Hassimi, meg hagy nézzem meg a hasad?! Kivagyok tőle én is. Kép Hála nem nyúlkál nagyon senki, de a muti milyentől néha én is a falra mászok.

Meg amikor megkérdik, hogy milyen idős, és ha mondom hogy 18 hét stb. csak néznek bután. Akkor minek kérdik??? Szerintem az van a tudatban, hogy 5 hónapos terhesen az embernek nincs is hasa??? Na ezt honnan veszik sokan???

Gigaboszi szép a pockod Kép

Mammy
Én a múlt héten is 18 hetes terhes voltam, és most is. Úgyhogy 2 hétre megállt a világ pont a miatt, hogy különböző gépek különböző korúnak állapították meg a terhességem.
Amúgy én amikor a kórházban voltam nem adtam pénzt az Uh-os dokinak. Így is 2 órát vártam, na meg úgyis vissza kell mennem...

Teszek én is ide egy pocak nélküli képet, ez még tavaly nyári esküvős kép. De folyamatban a pocis kép is.
Pusz Mindenkinek: BettusKép

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Köszikék a tegnapi tanácsot, bíztatást, meg is tettem a kellő lépéseket doki váltás ügyben.

Rejo
Persze szedek magneB6-ot 3*2-őt, úgyhogy szerintem nem is keveset. Nemtom mi lehet ez, de csüt megyek az új dokihoz, hátha megmondja mi lehet ez a sok görcsölés?!

Ákata
Szép kis pocid van. Nem is olyan nagy bizti csak kitoltad Kép

Bujka & Ákata:
Leváltottam a dokim. Volt egy tartalék doki akiről eddig csak jókat hallottam, és valóban nagyon kedves és segítőkész volt még telefonban is. Úgyhogy most csütörtökön megyek hozzá. A másikat hiába hívtam volna a kórházba, mert már nem praktizál, csak szüléseket vezet le a kórházba. Szóval nem tudom, hogy mi történhetett, de végül is lehet, hogy jobb ez így. Majd meglátom. Ez a doki legalább a kórházban dolgozik, nem csak magánja van.

Bali78
Köszi a bíztatást, leváltottam a dokim. Remélem az újban nem fogok csalódni. Popsigörcs, hmmm az is fincsi lehet. És tudod már mitől lehet???

Krisszi
Helyettem is add a babynek a Richard nevet. Én egész életemben arra készültem, hogy a gyerkőcöm neve Ricsi legyen, erre a férjem vezetéknevéhez nagyon nehéz hozzátenni, úgyhogy lemondtunk róla. De szerintem gyönyörű név.
Hassimi, meg hagy nézzem meg a hasad?! Kivagyok tőle én is. Kép Hála nem nyúlkál nagyon senki, de a muti milyentől néha én is a falra mászok.

Meg amikor megkérdik, hogy milyen idős, és ha mondom hogy 18 hét stb. csak néznek bután. Akkor minek kérdik??? Szerintem az van a tudatban, hogy 5 hónapos terhesen az embernek nincs is hasa??? Na ezt honnan veszik sokan???

Gigaboszi szép a pockod Kép

Mammy
Én a múlt héten is 18 hetes terhes voltam, és most is. Úgyhogy 2 hétre megállt a világ pont a miatt, hogy különböző gépek különböző korúnak állapították meg a terhességem.
Amúgy én amikor a kórházban voltam nem adtam pénzt az Uh-os dokinak. Így is 2 órát vártam, na meg úgyis vissza kell mennem...

Teszek én is ide egy pocak nélküli képet, ez még tavaly nyári esküvős kép. De folyamatban a pocis kép is.
Pusz Mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Köszikék a tegnapi tanácsot, bíztatást, meg is tettem a kellő lépéseket doki váltás ügyben.

Rejo
Persze szedek magneB6-ot 3*2-őt, úgyhogy szerintem nem is keveset. Nemtom mi lehet ez, de csüt megyek az új dokihoz, hátha megmondja mi lehet ez a sok görcsölés?!

Ákata
Szép kis pocid van. Nem is olyan nagy bizti csak kitoltad Kép

Bujka & Ákata:
Leváltottam a dokim. Volt egy tartalék doki akiről eddig csak jókat hallottam, és valóban nagyon kedves és segítőkész volt még telefonban is. Úgyhogy most csütörtökön megyek hozzá. A másikat hiába hívtam volna a kórházba, mert már nem praktizál, csak szüléseket vezet le a kórházba. Szóval nem tudom, hogy mi történhetett, de végül is lehet, hogy jobb ez így. Majd meglátom. Ez a doki legalább a kórházban dolgozik, nem csak magánja van.

Bali78
Köszi a bíztatást, leváltottam a dokim. Remélem az újban nem fogok csalódni. Popsigörcs, hmmm az is fincsi lehet. És tudod már mitől lehet???

Krisszi
Helyettem is add a babynek a Richard nevet. Én egész életemben arra készültem, hogy a gyerkőcöm neve Ricsi legyen, erre a férjem vezetéknevéhez nagyon nehéz hozzátenni, úgyhogy lemondtunk róla. De szerintem gyönyörű név.
Hassimi, meg hagy nézzem meg a hasad?! Kivagyok tőle én is. Kép Hála nem nyúlkál nagyon senki, de a muti milyentől néha én is a falra mászok.

Meg amikor megkérdik, hogy milyen idős, és ha mondom hogy 18 hét stb. csak néznek bután. Akkor minek kérdik??? Szerintem az van a tudatban, hogy 5 hónapos terhesen az embernek nincs is hasa??? Na ezt honnan veszik sokan???

Gigaboszi szép a pockod Kép

Mammy
Én a múlt héten is 18 hetes terhes voltam, és most is. Úgyhogy 2 hétre megállt a világ pont a miatt, hogy különböző gépek különböző korúnak állapították meg a terhességem.
Amúgy én amikor a kórházban voltam nem adtam pénzt az Uh-os dokinak. Így is 2 órát vártam, na meg úgyis vissza kell mennem...

Teszek én is ide egy pocak nélküli képet, ez még tavaly nyári esküvős kép. De folyamatban a pocis kép is.
Pusz Mindenkinek: BettusKép

Kép
bettus79
 
 


Húúúúúúúúú bocsssssiiiiiiiii!!!! Azt írt 1* sem ment fel!!!!!!! Szörnyű néha az oldal, olyan mintha önimádó lennék Kép BOCSIIIIKKKAAA

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!
Bali78!
Nem hiszem, hogy összekevert volna vkivel, mert anno ő mondta, hogy mikor menjek az AFP-re, (mármint a dokim), és utána 27-én UH-ra, és a lelet majd nála lesz. Õszintén szólva, már én sem értem az egészet. Pénteken megyek hozzá, és ezt mindenképpen megbeszélem vele, hogy ez most mi volt?
Bujka!
Köszi a bíztatást, igen, csak az nyugtat hogy a 4D-n minden rendben volt, és ez a lényeg! Csak tudod, nagyon dühítő ez az egész, ez a nemtörődömség, és pénzéhség!!! Így is egy vagyont fizet ki minden kismama, mire a gyermeke a világra jön, meg persze utána is.
Rejo!
Én sem értem, miért nem a kh-ban csinálták az uh-t, de hát tudod az ember tapasztalatlan, mer valamit is szólni?... Szerintem is ez egy kötelező, ingyenes vizsgálat, mint ahogyan a 12. heti is. Azt már csak ismételni tudom, hogy amit felsoroltál, nálam abszolúte nem nézte meg, kizárólag a fejkörfogatot, haskörfogatot, combcsontot, és kész. És még ezek is rosszak, mert a múlt heti adatokhoz képest nem lehet csökkenés!
Macifülke!
Nagyon figyelj majd oda, látod mik vannak, én álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz.
Hát nem tudom, ezért váltsak-e orvost, végülis nem ő csinálta, majd jól megbeszélem vele pénteken, aztán meglátom mi lesz. Kiváncsi vagyok, mit fog mondani. Főleg, hogy nála van az AFP leletem. Amihez (mondanom sem kell) nem kértek tőlem semmi adatot, pl. testsúlyt. Pedig az is kell az értékeléshez, nem?
Áh, én már semmit nem értek, és totál ki vagyok akadva!
Mamy

Kép
mamy
 
 


Kriszkosz
Add meg az e-mail címed és átküldöm a számot, az az igaszság nem tudom mennyiért csinálnak tervet.

Rejo
Nekem ezeket az adatokat már 13 hetesen (elszámoltam a 12. hetet, ezért "elkéstem") is megnézték.

Bettus
Nagyon aranyos a képed, látszik, hogy boldog voltál.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!

REjo, Jadey - egyetértek KAtával a genetikai vérvétel ügyében! NAgy klinikákon, SOTE, DOTE, stb csinálják a vizsgálatot, tehát nem full lehúzás és hülyeség. Kifaggattam a dokimat, ő azt mondta, hogy nálam nem látja indokoltnak, de támogatja, hogy önköltségen megcsináltassam.
Sőt, folyamatban van a vizsgálat ingyenessé tétele. Tehát nem hinném, hogy lenyúlás lenne!
Az biztos, hogy ezek nem diagnosztikai vizsgálatok, tehát nem kromoszómákat számolnak, vagy ilyesmi, de azt meghatározzák, hogy a tiedhez hasonló leletekkel mekkora esély van (egy hatalmas populáción végzett reprezentatív statisztikai mérés alapján) rendellenességekre.
(azt csak zárójelbe teszem ide, hogy egy jobb farmer kerül annyi pénzbe, mint a komplett vizsgálat, szóval akkor is megcsináltattam volna, ha fizetnem kellett volna érte. Pedig be kell osztanom a pénzt...)

Piciri, ma is megfogta egy kolléganőm a hasam, de most nem rándult össze...Kép Lehet, hogy kezd szegény hozzászokni. Igen, tudtam, hogy fiú, de ez a vizsgálat megerősítette az előző UH-t. Illetve kezdettől fogva fiút érzekKép

Rejo, tök igazad van, én sem tartanám meg a downos babát. Lehet, hogy kegyetlennek hangzik, de sajnos elég sok családot láttam, aki tönkrement egy sérült gyerek nevelésében. Az unokatesóm autista (messze nem olyan, mint egy downos gyerek) de a családunkat nagyon megviselte és megviseli a tehetetlenség és az, hogy ő SOHA nem lesz egészséges, nem fogja magát ellátni, nem lehet vele kommunikálni.
NE olvassatok downos topicot, ne idegeskedjetek fölöslegesenKép

Melinda, ne legyen sz@r kedved!!!!

Rejo, drága, dolgozom estigKép hétvégén szoktam ráérni, az jó Neked?

Lányok, MIKOR LEGYEN A TALI?

Mamy, ne idegeskedj!!! Tegnap írtam, hogy velem ugyanez történt a NAGY GENETIKAI UH-NKép kb 5 percig, ha tartott, bruttó, az egész... Az istenhegyin pedig 30 percig méricskélt, számolt, mutogatott a doki, kedves volt, minden hülye kérdésünkre válaszolt, megmutatta, hogy milyen a szívdobbanása lelassítva, hogyan megy a 3 ér a köldökzsinórban.... Hát, erről ennyit! Ne idegeskedj!!!A 4D-vel az a baj, hogy az NEM diagonosztikai vizsgálat, tehát ott nem néznek belső szerveket, keringést, stb. Nekem az istenhegyin (2D genetikai UH) még a szájpadlását is megmutatták négyzetcentinként, hogy lássam, nincs eltérés.

MAMY, most olvasom a többi hozzászólásod: VÁLTS ORVOST!!! Komolyan! Genetikai UH-t NEM LEHET AFP nélkül csináltatni. nagyon kikadtam!!!! És még egyszer: az OK, hogy a 4D szép lett, de az nem diagnosztikai eljárás.

Puszi Nektek!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!
Sajnos nehéz kifogni egy jo orvost ahhoz ugyanis ismerettség kell. Sokat számít szerinetm ha ismerős az orvos, én legalábbis jobban megbízok benne, mint egy idegenben, akinek nem érdeke az egész. Így vagyok más orvossal is, pl a fogorvosommal. Voltam egyszer ilyen ingyenes, idegen orvosnál és ott azt mondta hogy mit képzelek hogy csak most jövök, meg hogy ezt már ugyse lehet megmenteni (mármint a fogam). Miaz hogy nem??? Kerestem egy ismerős barát orvost, hát ő meg megtudta csinálni, érdekes.
Rejo
Még konkrétan nincs dokim, vagyis van, csak még ő nem tudja, mert nem voltam még fent, majd április végén. De a Szőnyihez szeretnék menni, mert rola tudom hogy jo meg én is tesom is nála születtünk. a szülést azt ugy szertném csinálni ahogy anyum is, majd ha eljön az idő beülünk a kocsiba és fel pestre. Mert simán fel lehet érni, főleg autopályán, szerintem ez igy megoldhato, de majd megbeszéljük az orvossal.
Bujka
láttam hogy betettél a táblázatba Kép
a neveket is beírhatod, majd ha csinálsz ujat: Arthur vagy Jázmin
üdv mindenkinek!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!
HAt igen, tenyleg kiakasztoak ezek az uh-k.
Nalunk ugy van, hogy a dokimhoz jarhatok a maganrendelobe, akkor fizetos. Ha nem akarok fizetni az is megy, akkor a korhazi rendelesi (hetente 1 ora) idoben mennek. Viszont a terhesgondozas a korhazban fuggetlen a dokitol, tehat a vervetel, uh stb. elojegyzesre megy es szakkepzett szonografus (gondolom a nogyogyaszomnak nincs ilyen szakvizsgaja) vegzi. Lehet neki 1 perces rutin, ami engem jobban erdekelne, de en is kiakadtam meg masodszorra is, hogy tenyleg sz@rnak nagy ivben az emberre. Azt eszrevettem, hogy ha jon a parom is, akkor kedvesebbek. De korhazi uh-ert es vizsgalatert nem fizetek. En a maganrendeloben azt fizetem meg, hogy egy percet sem kell varnom es minimum 10 perc az enyem. Nalunk is lehet persze fizetni, kb 2000ft-ot valami dvd vagy cd felvetelert. Gondolom ez volt nalatok 5e ft.

Poci kepet nem rakok fel, mert masodszorra csalas. Attol is fugg a meret, hogy eredetileg volt e ott egy dinnyeKép, keresztben vagy fejvegben fekszik e a baba es nem utolso sorban hogy hol tapadt a mehlepenyKép NAlam az jatszik leginkabb kozre, hogy reggel ugyan lapos hassal ebredek, de az elso falat kaja ugy felfuj, hogy siman szulhetnek holnap is.

A hassimogatos kollegak (ferfiak is!!!) kiakasztottak, de meg az anyosomnak sem engedtem hogy hozzaerjen. Persze akart....

Bali! Nekem is faj neha, megpedig van anyamnak egy elmelete, hogy a szuleskor neki letort a keresztcsont vegen talalhato porc. Nekem tenyleg szules ota faj, neha annyira hogy ulni alig tudok, neha meg semennyire. (gondolom hala a hanyattfekvos termeszetellenes szulesi formanak...)
Bali! En is ugy gondolom, hogy nem fizetek semmmiert, de az elso terhessegem 13. heteben 2 oras sugarban verzos ora utan a korhazban (miutan mento vitt be) magamra hagytak, mert nem volt valasztott dokim...Akkor megfogadtam, hogy nem fogok elpatkolni csak azert mert a korzeti korhazam a legszarabb az orszagban. (rokus korhaz, le merem irni mert tenyleg eletveszely es mind a mai napig hatasa alatt vagyok) Szoval inkabb valasztottam a Margitot, de videken ahol 1 korhaz van gonodlom nincs ilyen veszely.

csengo
Vendég
 


Sziasztok!
HAt igen, tenyleg kiakasztoak ezek az uh-k.
Nalunk ugy van, hogy a dokimhoz jarhatok a maganrendelobe, akkor fizetos. Ha nem akarok fizetni az is megy, akkor a korhazi rendelesi (hetente 1 ora) idoben mennek. Viszont a terhesgondozas a korhazban fuggetlen a dokitol, tehat a vervetel, uh stb. elojegyzesre megy es szakkepzett szonografus (gondolom a nogyogyaszomnak nincs ilyen szakvizsgaja) vegzi. Lehet neki 1 perces rutin, ami engem jobban erdekelne, de en is kiakadtam meg masodszorra is, hogy tenyleg sz@rnak nagy ivben az emberre. Azt eszrevettem, hogy ha jon a parom is, akkor kedvesebbek. De korhazi uh-ert es vizsgalatert nem fizetek. En a maganrendeloben azt fizetem meg, hogy egy percet sem kell varnom es minimum 10 perc az enyem. Nalunk is lehet persze fizetni, kb 2000ft-ot valami dvd vagy cd felvetelert. Gondolom ez volt nalatok 5e ft.

Poci kepet nem rakok fel, mert masodszorra csalas. Attol is fugg a meret, hogy eredetileg volt e ott egy dinnyeKép, keresztben vagy fejvegben fekszik e a baba es nem utolso sorban hogy hol tapadt a mehlepenyKép NAlam az jatszik leginkabb kozre, hogy reggel ugyan lapos hassal ebredek, de az elso falat kaja ugy felfuj, hogy siman szulhetnek holnap is.

A hassimogatos kollegak (ferfiak is!!!) kiakasztottak, de meg az anyosomnak sem engedtem hogy hozzaerjen. Persze akart....

Bali! Nekem is faj neha, megpedig van anyamnak egy elmelete, hogy a szuleskor neki letort a keresztcsont vegen talalhato porc. Nekem tenyleg szules ota faj, neha annyira hogy ulni alig tudok, neha meg semennyire. (gondolom hala a hanyattfekvos termeszetellenes szulesi formanak...)
Bali! En is ugy gondolom, hogy nem fizetek semmmiert, de az elso terhessegem 13. heteben 2 oras sugarban verzos ora utan a korhazban (miutan mento vitt be) magamra hagytak, mert nem volt valasztott dokim...Akkor megfogadtam, hogy nem fogok elpatkolni csak azert mert a korzeti korhazam a legszarabb az orszagban. Szoval inkabb valasztottam a Margitot, de videken ahol 1 korhaz van gonodlom nincs ilyen veszely.

csengo
Vendég
 


bocsi nalam is duplan ment, raadasul elobb jott be a kiegeszitett reszKép
Vendég
 


eldugulok, de mint laikus ugy gondolom, hogy az uh nem fugg az aft-tol, csak kenyelmi szempontbol nezik. Ugyanis ha az afp magas, akkor jobban rakeresnek hol a nyitott resz, ha alacsony kromoszomaelvaltozas jeleket keresnek. Ha nincs afp azt gondolna az ember, hogy jobban megneznek. Ugyhogy en nem is bannam, ha nem tudnak az uh-s nocik hogy a 'mindenhato afp' szerint miden oke...
de ha valaki nem laikus javitson ki

csengo
Vendég
 


Szia Csengő!

Szerintem tök mindegy mikor (AFP előtt vagy után) sokkal inkább, hogy ki...Kép De egyébként X. Kórház. 1 van persze, de ha időpontot kérek, a diszpécser megmondja, melyik nap ki rendel, én meg hogy "köszönöm, akkor szerda" Nem, nem és nem fiztek! Ez elvi kérdés. Inkább résen vagyok, amennyire lehet. De ha már a fekveszülésnél tartunk, szólok, hogy nincs az a pénz (egyelőre), amiért nálunk bárki elővenné pl. a szülőszéket! És a kórház vezetősége sem preferálja... Akkor kérdem én, ha nem szülhetk ülve, állva, nem fogja védeni a gátam, hanem mindenképp metszi, tágít az ujjával, ha kell ha nem, akkor mégis mit fizetek meg? Ja, hgy felébredt? Hát nekem az a nem hiányzik. Vagy mert kedves? Nem barátkozni jöttem én ide... Kép
.. Én nem tudom, mióta fáj a sejhajom, mert már olyan nagyon régen szültem... talán azóta? Hmmmm...

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Én a magánrendelésen fizetek, 5200 Ft egy vizsgálat, minden hónapban kell mennem. Az Uh-t a kórházban csinálja, rendelési időben, azzal nem vagyok teljesen tisztában, hogy én mint siófoki odamegyek a fehérvári kórházba uh diagnosztikára, akkor nem kellene nekem fizetnem, mert végül is csak azért van jogosultságom, mert a vizsgálatot végző orvos a dokim, de sosem kért pénzt, csak az első alkalommal, amikor este mentünk fel, mert rendelési időben nem tudtam ott lenni, akkor azt mondta amennyit gondolunk.
Szóval ez nem világos nekem.
Az orvosom egyébként 30-35 éves, esküvő előtt voltam nála először (tavaly júliusban), akkor azt kértem tőle, hogy segítsen eltolni a mensimet, ugyanis pont esküvő napján volt esedékes. Duphastont kellett szednem két hétig és bevált, két nappal később jött meg. Azután január 9-én voltam nála újból, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Az elején kicsit merevnek tűnt és nem is biztam benne. Most már teljesen feloldodtunk, átvette a "kretén" stílusomat, viccelődik, kedves, figyelmes és laza. Nekem fontos, hogy ilyen legyen, különben nem alakult volna ki a bizalom.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!

Krisszi!
Nálunk óhatatlanul is néha megsimítja a pocim a párom, ami számomra nagyon kellemes élmény, viszont mástól én sem viselem el ezt a bensőséges mozdulatot. Még a nagyim érintése is "megrázott". Egyébként pedig illene megkérdezni, hogy egyáltalán hozzád érhet-e (bárkiről is van szó).

Jadey!
A fiúk olyan okosak, mindig van valami magyarázatuk a dolgokra (gondolok itt a görcsödre) Kép

Mamy!
Remélem, hogy legközelebb nem tolnak ki veled ennyire az UH-n. Az elmondások alapján elhatároztam, hogy én már konkrét kérésekkel fordulok a dokihoz, hátha akkor nem nézi hülyének az embert. Egyébként nekem sem a dokim fogja megnézni, hanem egy másik, "profibb" ultrahangos lesz ott.

Kb. 1 hete újra engedélyezve lett az együttlét a párommal, amit kellőképpen meg is ünnepeltünk és azóta is élvezzük a szabadságot Kép

Lányok!
Nekem egyenlőre úgy néz ki, hogy nem lenne jó a május 26 környéki találka, mert akkor még Londonban lennénk. Úgy tudom, hogy Iza 2 hétre jön 23-án, tehát még a következő héten is itthon lesz. Mi május 31-én jövünk haza, így utána már bármikor ráérek. Nagyon örülnék neki, ha sikerülne olyan időpontot találni, amikor én is ott lehetek veletek, mert úgy szeretnélek titeket látni!!!

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Lányok!

Gyönyörűek a pocis és esküvői képek. Remélem hamarosan én is fel tudok tenni párat.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Kép

ez lennék én, a telefonommal csináltam a képet, szóval a minőség miatt elnézést.Kép

csak azért küldöm, hogy ne legyen annyira személytelen részemről se a fórumKép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok, Lányok,

sajna, így munkából nem tudok hosszú lenni, úgyhogy csak annyit: UH - a SOTE-n nem a doki, hanem külön UH-s csinálja, sőt, a genetikai UH-kat külön spéci vizsgával rendelkező adjunktus. Való igaz, a 4D nagyobb élmény volt, és nem kellett több órát várakozni, viszont ami kell, az rajta volt a leletemen... és egy fillérbe sem került. Viszont: a Praxisban, ahol a 4D-t csinálták, van genetikai UH is, sőt, nekem a múltkor is mondták, hogy ez itt nem "babamozi", vagyis megnéztek mindent, ami látható volt egügyileg. Ez most csúnya megfogalmazás volt, de remélem, érthető - nagyon kell sietnem Kép ez volt a 2D-s része a dolognak, én csak pacákat láttam, utána jött a 4D, ami már tényleg látványos volt... Gen. UH-ra is a Praxisba megyek, dokim engedélyezte Kép

Kriszkrosz,
kert: ha gondolod, megadom a kertészem tel.számát - szerintem jó áron dolgozik, és a múltkor az internetről leszedtem egy csomó növényt, és mindről megmondta, hogy lehet-e ültetni a kertünkbe. Egyelőre a metszésen vagyunk túl, áprilisban jön a fakivásgás. E-mailben megadom a részleteket, hogy ne terheljük a többieket Kép Természetesen nem szeretnék Mankának konkurrenciát, csak azért írom, mert ez az ember érdi... Egyébként nálunk a talaj merő agyag, mészkő nincs...

Bettus,
szép vagy nagyon a képen, és gyönyörű a ruhád KépDrukkolok, hogy az új orvos bejöjjön! Ja, és nem tolom ki a hasam, télleg ekkora Kép

Képzeljétek, ma vettem pólókat tavaszra, és nemhogy nőit nem kaptam, férfiben is XL-es kell a pocak miatt... igyekeztem azért nőies fazonúakat beszerezni... de azért döbbenet, az én eredeti méretem 38-as Kép

XI. kerületi tali: az április nekem nagyon húzós, szinte minden hétvégén is dolgozni fogok Kép Május jobb lenne, őszintén szólva...

Puszi mindenkinek, és bocsánat, ha vkit kihagytam...

Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Vki kérdezte (Krisszi?) hogy mikor lesz quartett teszt eredmény - péntek délben megyek érte, előtte meg doki. Péntek lesz az igazság nagy pillanata. :-) Krisszi, vagy Ákata ajánlottátok az orvosotokat, vagyis egyikőtökét - esetleg el tudjátok küldeni a nevét/számát akár ide, akát magánba: csutora@freemail.hu Köszi!!!

Mindenkinek szép a hasikója, az enyém is nagyon hasonlít az egyikre (aki kettőt tett fel, s az egyik 16. heti - na pont olyan).

De a puffadást is írtátok, az nálami is komolyan bezavar naponta és teljesen mindegy mit eszem.
(Bocsi, de nagyon nehéz követni - olyan sokat írtok, ami pedig nagyon jó és hasznos.)

Találka: nekem minden időpont jó kivéve május 4-7 - akkor sajnos Boszniába kell utaznom.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Szia Mindenki!

Remélem mindenki jól van és megnyugodott már.Volt fortyogás meg fortyogás.Elismerem,bosszantóak lehetnek ezek a dolgok,de nem szabad, hogy ennyire belelovaljátok magatokat.Az a lényeg,hogy egészségesek a picurkák!Nem?
Na kifutott a sárgaborsóm ahogy leültem írni.Vááá

Rejo,gyönyörű a fiad.Olyan finom arisztokratikus vonásai vannak.Akár egy herceg.Melyikőtökre hasonlít?

Jadey,örülök,hogy semmi komoly,és jól vagy már.

Bettust megcsodálhattuk 3 méretben,HiHi.
Nagyon szép lehettél a nagy napon ,
csak úgy ragyognak a szemeid.

Krisszi kicsit ghostos vagy ezen a mobilképen.Küldj majd rendest is.

Melinda Marcikájának lázcsillapító puszikat küldök,remélem hatni fog.

Most ennyi,még este jövök.

Szakad az eső!!!brrr
Iza
piciza
 
 


SZia Iza,

Köszi, hogy gondoltál rám, jól esikKép
Itt most 7ágra süt a nap, bár én ígx sem tudom élvezni, annyira taknyos vagyok mégKép Holnap már mennem kell dolgozni, remélem holnap is sütni fog. Nyami, sárgaborsó... Küldj légyszi az éterenKépVagy gondolj rám, miközben eszed. Az eső ,iatt ne bánkódj, holnapra cserébe a borsifőziért én küldök napsugarakat, jó?

Puszi Neked!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Dorka,
holnap küldök mélt, de lehet, hogy még ma Kép Most sok sajna a munka Kép

Kép
Ákata
 
 


Iza!

Hát ha ennyire szépnek látod, akkor rám hasonlít...Kép
Egyébként nagyon vegyes gyerek, de belőlem nagyon sok van egyértelműen.

Bali!
Mikor és hol szültél, hogy ennyire pesszimista és hitetlen a dokik jóindulatát illetően a szülés közben???

ha nem haragszotok meg, ketten már úgyis írtátok írjam le nyugodtan, leírom milyen volt Imrében szülni, és megértitek, miért vagyok ennyire SZt. Imre fun.(Noha innen is beszéltem már több rémtörténetet átélő kismamávalKép)

Szóval dokimnál kezdem. már 5 éve jártam hozzá SZTK-s rendelésére, mikor terhes lettem. 20. hétig ingyen gondozott SZTK-s keretek között lelkiismeretesen, kéthetente hívott.
20. héten kórházba kerültem, éjjel vettek fel, nem ő volt az ügyeletes, de bent aludt éppen. Felébresztették, hogy az ő betege vagyok, vizsgáljon meg ő, el is látott, és reggel 8-kor már ott állt az ágyamnál, hogy mi van velem.(!)
És egy hétig minden nap bejött hozzám, úgy, hogy addig egy fillért nem kapott tőlem!
Ezek után továbbra is SZTK-ra jártam hozzá, de minden alkalommal tettem pénzt a zsebébe, egyszerűen nem lehetett nem viszonozni ekkora figyelmet.

Volt fogadott szülésznőm is. A kórházas dolog után végig méhlazító gyógyszert kellett szednem, nehogy koraszüljek. A szülés előtt este elkezdett csipkedni a derekam, de még be kellett vennem a gyógyszert, ami ellazította méhemet, és jól kialudtam magam reggelig. reggel rendszeres keményedések jöttek, nem nevezném fájásnak, mert nem fájt, de már 3 percenként jött, de még reggel is bevettem a gyógyszert, így 10 percesek lettek a "görcsök" Szülésznőt felhívtuk, szombat volt, épp ment volna strandra gyerekeivel, modta menjünk be kórházba megnéz. Semmi fájdalmat nem éreztem, csak összehúzódások rendszeresen. Szülésznő rámtette azt a gépet, NST, vagy már nem emlékszem a nevére, persze nem mutatott semmi fájást. Nem is éreztem. Szerencsére sznő azt mondta, azért megvizsgál manuálisan, ő csodálkozott el legjobban, bő két ujjnyira nyitva voltam már, még a cuccaimért sem engedett haza, és azonnal hívta a dokimat.
Ez volt déli 12.-kor. Párom hazament cuccokért, sznő fél órát gépelte adataimat, aztán előkészített. Minden egyes lépés előtt elmondta, mi mért jó, miért csinálják, mi az előnye, és utána megkérdezte SZERETNÉM-E, MEGENGEDEM-E, hogy megcsinálják!! Ha bármire azt mondom nem, nem csinálja meg!! Kértem beöntést, mivel elmondta miért jó (Ha már őszinte vagyok, csak őszintén, barátnőm is itt szült és nem kérte a beöntést, mikor kitolás volt, nem csak a gyerek jött. bocsi) Kértem a borotválást (higiénikusabbnak tartottam így, a gyerek szempontjából) kaptam még Nospa, meg egy másik injekciót (azért annyira nem természetesekKép). Kérdezte miben akarok szülni, saját ruhában, vagy kórházi hálóingben??!!Kórházit választottam, az fertőtlenítve van. Ekkor jött meg doki, megvizsgált, már 4 ujjnyira voltam nyitva, semmi fájdalommal, nagyon szerencsés alkat vagyok. Egy dologban nem kérték ki a véleményem, doki azt mondta, most muszáj burkot repeszteni, mert mindjárt megszülök, és burokban megfulladhat a baba. Ez volt fél kettőkor, és burokrepesztés után kezdett "fájni" az egész.Sznő még megkérdezte, szeretnék-e inni!!enni!!(nagyon sok helyen tilos szülés közben enni, inni), masszírozza-e a derekam, vagy bárhol, mit kívánok.
Én csak feküdtem az ágyon, és semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy senki ne nyúljon hozzám egy ujjal sem, és mindenki hagyjon békén. Ez meg is történt, doki többet meg sem vizsgált. Csukva volt a szemem, mintha aludnék, de teljesen éber voltam. Sznő azt mondta, ha sétálnék, vagy guggolnék néhányat, még gyorsabban tágulnék. Még röhögni se volt erőm a kérésénKép Azóta fetrengek a röhögéstől, ha valaki siránkozik, hogy ő vajudás alatt bordásfalon akar lógni, meg gumilabdán ülni...az ujjamat megmoccantani nem tudtam, nemhogy bordásfalon lógni! Dokit kettőkor kérdeztem, meddig kell ezt kibírni, azt mondta 3-ra meglesz a gyerek. Ez erőt adott, egy órát valahogy kibírok.
Mikor már teljesen nyitva voltam, sznő megkérdezte, magától!, nem akarok-e állva szülni, az sokkal jobb lenne, álljak fel, segít!!
Nem bírtam felállni. (talán majd most)
Szóval rajtam múlott, hogy maradtam fekve, de szerintem ha szülőszéket kérek, azt is előhozzák, csak én nem bírtam volna lemászni és ráülniKép
Mikor jött a baba feje, doki megkérdezte, mit szeretnék, cél-e hogy elkerüljük a gátmetszést??!!! Sznőt is megkérdezte, meg tudjuk-e csinálni anélkül, és én mondtam ki a végső szót. Nekem az egész szülésben ez a pár perc fájt a legjobban, míg feszült a gátam, olyan elviselhetetlen volt, hogy azt hittem meghalok.(pedig már kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót a gátamba, ha vágni kell) Gondolkodás nélkül mondtam, csináljanak azonnal valamit, mert én ezt nem bírom elviselni, és miután én rámondtam az igent, akkor vágtak. A gátmetszésből semmit nem éreztem a fájdalomcsillapító szuri miatt. 3 óra 20 percre lett meg a gyerek. Azonnal hasamra rakták, még mielőtt elvágták volna a köldökzsinórt, és azt csak akkor vágták el, pár perc múlva, mikor már nem lüktetett. Aztán apa megkapta gyereket kezébe, engem összevarrtak, és utána két órát együtt voltunk az Ikea szobában hárman, egyedül, ezért vagyok a leghálásabb. Életem legszebb két órája volt ez.

Szóval egyrészt szerencsés alkat vagyok, mert könnyen tágultam, és semmi komplikáció, de az tetszett a legjobba, végig éreztették velem, ez az ÉN szülésem, ÉN vagyok a főnök, nem egy bábu vagyok, akivel a kórházi protokoll szerint kell eljárni, minden úgy történik, ahogy én szeretném, amennyiben ez nem veszélyezteti a babát és engem.

bocs, ha hosszú voltam

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

Ez csodálatos!!!! Mindenkinek ilyen szülést kívánok, pontosabban olyat, amiben ő maga ilyen jól érezheti magát!

Nem a szülésem miatt ilyen a hozzállásom, ami egyébként rémes volt. Tökéletesen tudatlanul, naívan és főleg egyedül mentem oda (ezt bántam meg a legjobban). Egy medika karjaiba kerültem, aki mindent úgy csinált, ahogy a könyvben írva vagyon... oxtocin, burokrepi, metszés, csak velem feljette el közölni, hogy mi fog tröténni, ezért az egész szülés egy nagy meglepi volt...Kép

Szóval nem ezért, és minden fehérköppenyessel fenntartásaim vannak (igen, tudom, hogy vannak kivételek). Az egyik barátom (egy döglesztő macho!Kép) egyik nap munkából hazafelé összeesett az utcán és egyszeűen leállt a szíve, visszahozták, de kómában maradt... 36 éves volt. Nem volna szép ha elmesélném részletesen, hisz ez a topic nem erről szól, de szeretném ha megértenétek miért kételkedem... SZóval a szenvedései már az intenzíven kezdődtek, már 1 hét után felfekvéssel(!), szájgombával és egyéb nyalánkságokkal szállították át már nem emlékszem hová, de a lényeg hogy 1 hónap után már elfekvőben volt valami egészen döbbenetse állapotban (46 kg, eleven felfekvések az egész testén, összeszurkált vénák stb. Miközben mindenki tartotta a zsebét, és szerencsétlen családja csak adta és adta... Nem hiszem, hogy létezik olyan doki Nyíregyházán belgyógyásztól érsebészen át a pszichiáterig, akinek ne könyörögtem volna bármilyen információért, mi történik, mit tehetünk stb? Semmi!!!!! Senki nem volt hajlandó pl. felemelni a telefont, hogy megkérdezzen egy bp-i hozzáértőt, aki látott már kómás beteget... (én végül találtam egy orvost, aki telefonon segített nekünk) 2 ónap után az anyja hazavitte és otthon ápolta tovább, de gyakran visszakellett hozni vizsgálatokra és teste olyan merev volt, hogy szállítás közben apró csontszilánkok töedeztek le róla... Az egyik doki pl. ráírta a lapjára, hogy: "Javasolt hólyagkatéterének cseréje 2 hetente" 2 hónapja nem volt már katétere, de ezt csak akkor tudta volna, ha felhajtj a takarót. Persze a pént elrkata... A lényeg, hogy megszámlálhatalan ilyen végtelenül megalázó élményünk volt, nem tudom szavakkal elmondani!!!! ...és végül Budapesten találtam egy szakápolót, aki hajlandó volt leutazni, és érdemi segítséget nyújtani, de pár nappal az érkezése előtt Ferkó meghalt, 11 hónap szenvedés és megaláztatás után...

ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú voltam! Nem tudom megbocsátani és előítéleteim lettek, mind a hozzáértést mind a hozzáállást illetően...

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Szia Bettus!

Úgy néz ki holnap megyünk a felkészítőre. Jön a férjem is, mert nem enged vonatozni. (Vácról jövök) Így kocsival behoz Kép
Láttam a fényképedet és megjegyeztem mibe leszel. Én világos krémszínű naciba és szürke kardiban leszek az automatánál Kép Próbálok időben ott lenni. Jön még 2 csaj a nyáriak közül. Illetve ők tavasziak Kép

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Köszönöm a pocak dícséreteketKépKépKépKép
Annyira büszke vagyok a nagy pocimra...
A fejemre már nem annyira... sose tudnak rólam normális képet csinálni...KépKépKép

Piciri
Egyszerű kínai melegítő gatyóim vannak...

Rejo, Melinda
Jobbulást a fiúknak!

Orvosválasztás
Nem egyszerű dolog... Sajnos én már egyszer nagyon megjártam...Kép
1. terhességem (2001-ben) a 9. héten műtéttel ért véget... méhenkívüli volt... rutin vizsgálatnál derült ki... 2003-ban ismét babát vártam... panaszaim voltak, nem voltam igazán jól... doki szerint ez csak pszichés...az elegáns magánrendelőjébe jártam... ott persze fizetni kellett... 12. héten akut, életmentő műtét... ismét méhenkívüli terhesség miatt...
Választott orvosom volt, ráadásul szinte az egész családom a Klinika-telepen dolgozik...KépKép
A pszichém nagyon a mélypontra jutott... 2005 októberében jutottam el odáig, hogy akkor ténylegesen belevágunk a lombikba... ott egy nagyon rendes doktorom volt, a 12. heti UH-t még ő csinálta meg... utána "dobott ki"...
Van most is választott orvosom... a klinikára járok be hozzá... telefonon egyeztetek vele időpontot...(eddig max. fél órát vártam rá)...ott volt, mikor csinálták a genetikai UH-t. Átkísért a vizsgálatra, elintézte, hogy mindjárt be is hívjanak. Valahogy érzem benne azt, hogy érdekli, mi van velünk... És edddig még egy fillért sem fizettünk neki.
Ja és a hivatalos papírok miatt (táppénz), járok a területileg illetékes terhesgondozásra...
Ott is nagyon szimpatikus a doktor, bár ő lényegében csak a papíromat pecsételi le...

Nehéz dolog ez az orvosválasztás, még akkor is, ha benne van az ember...Kép Lehet, hogy másnak nagyon bejön az illető, ha neked kétségeid vannak, ne habozz váltani... ez az, amit nagyon megtanultam...

Gigi
Vendég
 


Rejoka,nagyon szép Domi születésének története.Jó volt olvasni.Köszi,hogy leírtad.Kívánom,hogy a mostani kis pocaklakó is ilyen könnyen,zökkenőmentesen jöjjön a világra!

Livi,nagyon szomorú ami a barátotokkal történt.Sajnálom.

Jadeykém,küldöm neked a sárgaborsó főzeléket,ahogy kérted.Aztán te is küldd nekem a napsugarakat!!!
puszi IzaKép
piciza
 
 


Jadey,azok a kis barna bigyók frankfurter karikák benne.Nyami.
piciza
 
 


SZiasztok!
Bocsi, hogy régen nem jelentkeztem, de mióta megjött a jóidő MArcival kint vagyunk a kertben vagy csavargunk!

És olyan nagy a csapat, hogy képtelenség mindenre és mindenkire reagláni!!!

Gratula a nagy pocikhoz, az enyém is elkezdett már nőni, de még nem feltűnő, igaz még csak a 11. hetünket tapossuk. Mi is megyünk a Praxisba 4d-re 8-án, már nagoyn várom.

Bali,
rossz és embertelen kórházakról orvosokról és is tundék mesélni, 14 éves voltam amikor anyukám rákban meghalt, de ügye, akkor még ezt nekünk gyerekeknek nem lehetett elmondani, egyik osztály sem akara felvenni betegnek, az utolsó két hétben nem mehettünk be elbúcsúzni tőla, de az első terhességem befejezéséről is írtam, már a "nagyhírű" SOTE I. embertelenségéről. De mivel kiszolgáltatottak vagyunk, így meg kellett keresnem azt az orvost, kórházat, ahol biztonságban érzem magam, és akikben tudok bízni!
Én a dokink magánrendelésére járok, ott van uh, nst, vizeletvizygálat, és mindez benne van az árban, szóval profi, és nekem megéri, hogy nem kell órákat várni, max fél óra csúszás van nagyritkán.

Rejó,
nekem is így ment a szülésem, mindenről megkérdezték, hogy akarom vagy sem, mindent elmeséltek, hogy mit miért javasolnak, és én rengeteget sétáltam, fürödtem, ettem, ittam, szóval minden félét csinálhattam szülés közben, igaz én 9 órát töltöttem a szülőszobában. De örök hálám a dokinak és a szülésznőnek, akik végig velünk voltak, na meg a párom is hős volt!Kép

Bujka,
jobbulást a Marcidnak, nagyon édes a képeken, a 15 hós oltás ennyire dúrva? Mi tavaly már az újakat adattuk be, de egyiknek sem volt mellékhatása, nagyon jól vilsete. Mi majd májusban kapjuk meg, de már előre félek, ha ilyen hatása van!!!


Iza,
mi is készülünk apával egy hétvégére Londonba, mert vannak Lufthansa pontjai, amiket le kellene idén utaznunk, mert elvesznek, remélem összejön. NAgyon tetszettek a múltkori fotók, apa is megnézte őket és most kedvet kapott a szervezéshez!

Ákata,
igazad van, a Praxisban először minden szervet megnéztek nekünk is 2D-vel, majd utána, ha megvoltak a méretek és adatok váltottunk 4D-re. Szerintem ez így profi!

Gyorsan dobok a mi MArcellünkről is egy képet, hogy lássátok a prototípusunkatKép
Kép
Szép estét! Kellemes pocaksimizést, nálunk ez apa esti reszortja!!!Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Jadey!
Én is totál dili vagyok ma Marci miatt, sajnos ma sem javult, sőt Kép Viszont a fél napot átaludta, így legalább Õ sem szenvedett ettől a rohadt láztól.
Aranyos a kép! Kép

Bettus!
Drukkolok az új dokidhoz Kép
Nagyon klassz a kép! Csini vagy Kép (És nem baj, ha többször is megcsodálhattunk Kép)

Mamy!
Elméletileg tényleg kéne az AFP-hez testsúly, de gyakorlatban tőlem egyszer sem kértek...

Csengő!
A hozzászólásod én is írhattam volna. A dokim rendelőjében van uh, de nem kardoskodik, hogy ott csináltassuk a vizsgálatokat pénzért, hanem mehetünk a kórházba ingyé!
Pocakkal is hasonlóan állok: reggel még vagyogat, aztán egy kis evés és felfúvódom, mint egy skót duda Kép Kép

Bali!
Szörnyű a Barátod története, szenvedése, és érthető, hogy erősen megroppant a bizalmad az orvostársadalomban Kép Õszintén sajnálom.

Gesztenye!
Tali nekem később is jó, csak időben legyen leegyeztetve Kép

Krisszi!
Helyes vagy Kép Pocakosat is kérünk ám!

Kata!
Férfipólók Kép Marcival a vége felé én is Gábor pólóit hordtam itthon, mert csak azok fértek rám Kép
Nem fáraszt ez a sok munka?

Iza!
Köszönjük a puszikat! Kép Bizony szükség is van rájuk!
Főzi jól néz ki Kép

Rejo!
Ez a szüléstörténet példaértékű! Az orvos és a szülésznő hozzáállása is Kép
Annak ellenére, hogy a Péterfynek nincs túl nagy híre, szerencsére az én szülésem is szép élmény, bár nem voltam olyan szerencsés a gyorsasággal, meg a baba fekvésével, mint Rejo. Azon jót mosolyogtam, ahogy írtad, hogy állva szülés, vajúdás satöbbi. Na én a vajúdást végig sétálva terveztem, de kb. 1 óra után olyan iszanyatosan erősen jöttek a fájások, hogy örültem, ha fekszem. A félnapos vajúdás ellenére (elsőre szerintem ez sem túl sok), meg hogy kaptam EDA-t, ami sajna lelassította a tágulást, de végül természetes úton szülhettem meg drága Marcimat. Nekem az volt a legcsodálatosabb, amikor még azon melegében, mázasan, véresen, köldökzsinórral hozzámkötve kaptam a mellemre Kép Még most is elérzékenyülök... Aztán Apukája vigyázó szemei mellett letörölgették, lemérték és ezalatt a Tündéremnek egy hangja nem volt, csak nézett a nagy szemeivel az Édesapjára. Erre a mai napig Gábort kapja el a pityereghetnék (ezért is imádom annyira!). Aztán visszahozták és szopiztunk egyet Kép Bocsi, hogy csak belekezdtem és írok-írok, de valahogy annyira kikívánkozott Kép

Gigi!
Köszönöm a jókívánságot!
Annyira jó olvasni, hogy másnak is ilyen szerencséje van a dokijával Kép
Azért próbáljatok meg egy képet a pofidról is Kép

Tamesz!
Köszönjük a jókívánságot Kép Sajnos erről a 15 hósról hallottam, hogy erősebbek a mellékhatásai, mint a többinek, de ezt inkább a régi típusúakról hallottam. Mi az újat kaptuk, és tessék Kép Más babáknál azért nem volt ilyen durva hatása. Szorítok, hogy Nektek ne legyen semmi gondotok!!!
Nagyon-nagyon édes Marcitok Kép Kis mosolygós babó Õ is Kép Már akartam kérni, hogy rakj fel Te is képet, ne mindig csak az én Marcim foglalja a helyet Kép

Orvosválasztás: nekem óriási szerencsém volt, van a dokimmal. Ahogy Marcival babás lettem, én is gyorsan orvos után "szaladgáltam" és a közelben, Százhalombattán találtam rá a dokimra. Először bizonytalan voltam, hogy megfelelő lesz-e, aztán idővel kialakult, hogy becsületes, alapos, lelkiismeretes, bármikor elérhető. A szülésnél is 1000%-osan "teljesített" a szememben. Szerencsére van ilyen orvos is és különösebb utánakérdezés nélkül rá lehet találni. Csak azért írtam, hogy van ellenpélda is Kép

Szerintem ez teljesen mentalitás, hozzáállás kérdése, alapvetően a kismama részéről, hogy rámeri-e bízni magát és a születendő babáját a szüléskor az éppen ügyeletes dokira. Én abszolúte nem esek ebbe a körbe, és az első szülésem 100%, hogy császárral végződött volna, ha nincs az orvosom, aki meghallgatja a kérésemet és megszülhetek végül normál úton. Kivételek minden tekintetben léteznek...

Marcinak még mindig szeretettel várjuk a gyógypuszikat, mert még mindig nincs jól Kép Hihetetlen, de ma 6,5 órát aludt és 8 órát volt fenn, mint egy pár hónapos csecsemő. Most este fél 9-kor szépen elaludt, remélem nem lesz semmi éjszaka sem.

Mindenkinek jó éjszakát és sok puszit: Melinda (19+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok kismamák!

Már egy pár napja nem tudtam itt lenni, mert a sok jó időben mindíg kint voltan a kertben meg az udvaron reggeltől estig és mire a géphez jutottam volna mindíg olyan fáradtnak éreztem magam, hogy azonnal ágynak estem.Nemrég voltam egy csontkovácsnál, mert becsípődött két idegszálam.A végén már annyira fájt, hogy nem tudtam lábra állni és így menni sem.A párom rakott be a kocsiba.Ma egy hatalmaz adag fehér szőlőt kaptam a páromtól, és ami még nagyon meglepett, hogy íze is volt még pedig édes.
Most mennem kell, mert a páromnak is kell a gép.
Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra és a kicsikre is!
Andi!
andrea82
 
 


Sziasztok!

Kedves Livi! Nem haragudj, de nem ismerjük mi véletlenül egymást? Megkérdezhetem, hogy hol dolgozól vagy dolgoztál? Nem véletlenül Gyulán? Teszek fel egy képet rólam meg a páromról hátha segít!

Mindenkinek!
Sajnos pocakos képem még nincsen, de remélem megfelel a fenti kép is.Nem valami jó de hát ez van!
Jó éjszakát mindenkinek!
Üdv : Andi!Kép
andrea82
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?