Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, engem most ez a Down-szűrés érdekel.
Az Istenhegyi úton, ha jól tudom, javítsatok ki, ha nem, az integrált tezstet csinálják, 12. és 16. heti vérvételek és UH kombinálva. Most olvastam a lombikbaba.hu oldalon egy cikket, olvassátok el ha érdekel, hogy van egy Ún. kombinált teszt is, ami ugyanígy 95 %-os hatékonyságú, mint integrált teszt, ez is négyféle mutatót néz a vérből + UH, de a 12. héten megadja ugyanazt a 95%-os találati eredményt, mint integrált teszt a 16. héten, tehát kisebb a baba mikor esetleg dönteni kell.

AZ nem volt odaírva a cikkben, hogy HOL A FENÉBE CSINÁLNAK ILYEN KOMBINÁLT TESZTET!! Ti hallotatok már erről???

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Gesztenye!
Szorítok, hogy visszahúzódjon a babavárás ideje alatt a ciszta.
A kajával nekem is előfordul ez a kóstolgatás. Érzem, hogy éhes vagyok, de hogy mi esne jól, arra csak passzolok. Nagy nehezen kitalálok valamit, de az első falatnál inkább abbahagyom.

Iza!
Aranyos vagy, hogy hiányolod Marcit. Frissek most ezen a gépen nincsenek, de válogatok nem túl frissből, Általatok még nem látottból Kép

Cupicica!
Épp ma láttam, hogy egy másik topikba írtál, de ide nem Kép De most örülök, hogy újra itt vagy Kép
Babóca pedig nemsokára majd megmozdul Kép

Kriszkrosz, Erika!
Időpont még nincs egyeztetve, de írok Juditnak emilt, ha meg nem válaszol, akkor hívom. Eddig úgy beszéltük, hogy délután lenne Juditnak is jó, nekem mindegy Kép

Erika!
Nekem 8-án vették le és ma érkezett meg az eredmény. Ha Érdre mész az SZTK-ba, akkor ott csak szerdán veszik le AFP-re a vért, beküldik valamelyik kórházba, majd visszaküldik az eredményt. Nekem 7-10 napot mondtak és bejött Kép

Pilchard!
Köszönjük szépen az infokat! Gratula a pocaklakódhoz Kép

Csengő!
Hányingerrel, hányással hogy állsz? Remélem minden okés már!
Mikidnek ugye semmi baja nem lett az ágyról leesés után.

Andi!
A rossz étvágy semmi rossznak nem jele. Most minden fel van bennünk borulva és ez van. Ez legyen a legnagyobb problémánk az egész terhesség alatt, hogy nincs étvágyunk Kép

Gesztenye!
Jó, hogy minden okés volt a dokinál Kép
Nekem a belgyogyira, EKG-ra a nőgyogyim adott beutalót, de a hülye belgyógyász nőci húzta rá a száját, mivel a doki pesti, míg belgyogyire Érdre mentem. Nem tudom, hogy nálatok mennyire akadékoskodóak.

Gigi!
Gratula a jó eredményhez! Nagyon szurkolok hétfőre Petihez! Utána talán kiderül Petra vagy Péter Kép

Rejo!
Sajna tudatlan vagyok a Down szűréses vérvételekben Kép

Szerintem nem korai a 16. héten a 4D, csak ha magunkból indulok ki. Mi Marcival a 17. héten voltunk és annyira édes volt, igaz mi nem pofinézegetőbe mentünk, hanem a gen. uh. előtt egy nagyon jó felbontású gépen, jó hírű orvostól megnyugtató szavakat reméltünk. Meg is kaptuk Kép Klassz volt, mert még mindene benne volt a felvételben, a mozgása is élmény volt. A kései uh-oknál inkább az a "probléma", hogy a baba részleteit tudják felvenni - szerintem. Ja és ott már akkor 150%-ra megmondták, hogy kisfiunk lesz Kép
Egyébként nem értem a Praxis ellenállását, lebeszélését az uh-ról. Két éve még nem voltak ilyenek. Mi a gen. uh. és a 30. heti uh. között szeretnénk valamikor menni, de remélem nem akarja nekem senki megmondani, hogy mikor menjek. Ha én el szeretném költeni a nem kevés pénzemet, legalább hagyj döntsem el, hogy mikor szeretném.

Köszönöm szépen mindenkinek az AFP gratulákat! Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Gesztenye!Én a védőnőtől kaptam anno beutalót a belgyógyászatra,és onnan küldtek tovább.EKG stb...ÚÚÚ de ott volt egy kis suskus,mert az orvos nevét írta alá.Akkor az orvostól kell kérni.Bocs.

Rejo! Ne félj vetéléstől.Nem lesz semmi gond.Látod nektek elsőre is sikerült.Ez a pici is meg fog születni.Írd le nyugodtan az UH-t.Nem kavar fel,sőt kiváncsi vagyok tényleg.

Gigi!Gratulálok az eredményekhez.Jó mozizást!

Suezika!Pont arra gondoltam tegnap,hogy ha következőre ikrek lennének ,akkor visszakapnám az elvesztett kikisbabámat is.Ne nevessetek ki,hogy ilyen zizzent gondolataim vannak.

Down-szűréshez nem tudok szólni sajnálom.
Iza
piciza
 
 

 
 

Iza kérésének eleget téve Kép A kis cukor mazsola Kép

Kép Kép

Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok, Lányok!

Melinda, Gigi,
gratulálok a király eredményhez :-))))

Iza,
nekem is darabos volt... Ha a fájdalom nem múlik, érdemes megkeresni a nőgyógyászt, hogy adjon vmi gyógyszert, az elmulasztja pikk-pakk. Mindenesetre feküdj sokat, regenerálódj! (Rám 3 nap fekvést rótt az orvos, miután fájt a hasam és nem múlt a vérzés. Ötre kerekítettem, és a 6. napon kutya bajom sem volt.) A baba meg majd jön hamar :-)))

Krisszi,
én sajna nem láttam a babákat a 12. heti UH-n, mert nem felém állt a monitor (egyetlen pillanatra fordította felém a doki), de megkérdeztem most a férjem, és ő azt mondja, jó volt a felbontás... (ő ért hozzá, tehát nemcsak laikusként mondta). Lehet, több gép van... Azért megyek 4D-re, mert 1. egyetlen képem sincs, 2. sokallom a 6 hét szünetet a 12. és 18. heti UH között. Mikor én bejelentkeztem, nem mondták, hogy korai, pedig mindtam az akkor várható koromat... Én nem akarom tökéletesen látni őket, de valamit mégis. Ugyanis én tényleg eddig semmit nem láttam a két bébiből (összesen két UH-n voltam eddig: a 7. és a 12. hetin).

Rejo,
én már belezavarodtam ezekbe a vizsgálatokba (mit, hol, miből mérnek), és őszintén elegem is lett a saját magam paráztatásából. Érdemes lenne elolvasni egy statisztikát, hogy száz éve mennyi volt a fogyatékkal született gyermekek száma, és ma mennyi (úgy, hogy ma már van UH és mindenféle vizsgálat). A dokid nem tud segíteni?

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Na megpróbálom feltölteni a keddi UH-s képet a kis ebihalacskánkról. Ezen már nem is ebi, hanem egy szép kisbaba! Remélem sikerül.Kép

Kép
kriszkrosz
 
 


Melinda,
Marci egy tünemény :-)))))
Már nagyon várom az UH-t, fellelkesített, amit írtál :-)))

Iza,
ikrek tök jók :-))) Csak már most azon filózom, hogy fognak elférni a pocakomban - pedig nem vagyok egy filigrán termet :-))) Majd boxolhatak egymással a több helyért :-))))

Gesztenye,
először is üdv közöttünk!
Engem a védőnő is küldött volna UH-ra, de köszöntem szépen az esztékás megoldást, a háziorvosomhoz mentem (nem esztékában rendel), akinek van EKG-ja. Ha a tiédnek is van (ezt telefonon meg tudja mondani), menj egyenesen hozzá, beutaló se kell, csak a terheskönyv.

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Kriszkrosz,
nagyon édes a babád :-))) és hogy mutogat :-)))) akár egy hadvezér :-))) olyan fiús :-))) Hányadik héten is készült?

Kép
Ákata
 
 


Nekem 8 hét a 12 és 20.hét között
igaz gyorsan telnek a napok de még van 5 hét hátra.
Nekem azt tanácsolták felesleges menni a 25.hétig 4dre.sőt 30. hetet javasolták akkor már minden nagyon szépen látszik.
de én is alig várom már lássam a pocaklakomat.
jó éjt mindenkinek.
suezika

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Köszi az infókat, akkor az első utam a háziorvoshoz vezet és remélem ott elintézik az EKG-t.

Kriszkrosz,
nagyon fotogén a kis drágátok. Már én is szeretnék ott tartani, hogy ilyen UH képek birtokában legyek. Annak azért még utána érdeklődök, hogy a 2 hét múlva esedékesen tudnak-e adni képet.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


köszi lányok a bókokat babucim nevében.

Kata - az igazság az, hogy ha csak véletlenül nem szúrom majd ki, akkor nem szeretném tudni a nemét, mert meglepit szeretnék. De mikor kórházban voltam, a szobatársamnak igen fura álma volt, az anyukám jött el hozzám éjjel és a hasamra tette a kezét és üzente, hogy ne féljek, van benne baba (ugyanis az első UH felvételen nem látták és azt mondták elhalt)és azt is mondta anyukám, hogy kisfiú lesz. Az egész álomban az volt a varázslatos, hogy leirta anyukámat, pont úgy, ahogy kinéz, ami azért érintett érzékenyen, mert anyukám 14 éves koromban meghalt. Szóval a néni álma számomra egy üzenet, ami tartja bennem a lelket, hogy ez a baba meg fog születni. És a családban az álom miatt kispöcsösnek hivjuk, persze teljesen mind1 fiú lesz-e vagy lány...

Geszenye - ha nem tudnak adni képet, és van digifényképezőtök, érdemes elvinni és a képernyőt lefotózni. Nekünk is igy van 2 képünk, s ez amit ide bekopiztam, az ugyan nyomtatott képről, de szintén digifotóval lett lefotózva.

Melinda - Marci annyira tüneményes, hogy szebb gyerkőcöt nem is kivánhat az ember!!!

Kép
kriszkrosz
 
 


ja, Kata a baba a képen 12+3 a gép szerint.

Kép
kriszkrosz
 
 


Kriszkrosz!
Köszi a tippet a fényképhez. Mire jó már a mai technika!

Ezek az álmok tényleg nagyon furcsák tudnak lenni és mégis nagyon életszerűnek tűnnek. Már nekem is volt a babámmal kapcsolatos álmom. Egyszer akkor álmodtam vele, amikor még csak tervbe volt véve és álmomban szoptattam a drágát. Annyira megfogott, mert szinte éreztem, ahogy szívja a tejecskét és akkor már tudtam, hogy ezt a csodálatos érzést semmi pénzért nem hagynám ki.
Lassan elmegyek csicsikálni, mert alig tudom nyitva tartani a szemem. Mindenkinek jó éjszakát és szép babás álmokat!
Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Melinda!
Köszi a képeket.Olyan aranyos.Biztos nagyon klassz lehet puszilgatni a pufi pofiját.
Kriszkrosz!Gratulálok.Nagyon édi a kismanó.
Jó éjszakát! Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Marcikám dicséretét Kép Tényleg nagyon szép baba (persze ez az én számból furcsán hangzik...), de komolyan mondom, úgy látjuk napról-napra még szebb lesz Kép

Kriszkrosz!
Nagyon édes a baba Kép Párom is megnézte, Neki is tetszett!
Álom Kép Jól megpityeregtettél.

Teszek fel Marci 17. heti 4D-s uh-járól egy-két fotót. Ezek az elkapott pillanatok, a mozgófelvétel még klasszabb Kép

Itt meg lehet számolni az ujjacskáit Kép

Kép

Itt pedig szopizik Kép

Kép

Jó éjszakát és sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Szia Mindenki,


Dear Piciza,

Nagyon sajnálom, ami történt és le a kalappal előtted!!! A pozitív gondolkodás biztos meghozza a maga(d) gyümólcsét. Épp most jöttem meg a barátbőmtől a kórházból. 22 hetes volt... Holnap reggel indítják meg. Én borzasztóan viselem még az ő drámáját isKép Remélem maradsz köztünk!!!

Valaki kérte a kórház nevét, ahová ne menjetek: TELKI MAGÁNKLINIKA SIKLÓS PÁL dr.??? Én nem így hívnám...

Melinda,
Lehet, hogy már írtam, de ha lányomlesz, lestipistopizom neki a HercegedetKép Zabálnivaló gyönyörű fiúcska! Jó anyós leszek(szerintem)

Kriszkosz: Tündéri a kép! Mi egyidősnek tűnünk, felteszek én is két képet. (autóbaleset előtt-utáni verzió, 12+3 a gép szerint)

Én mostanában egyre kevesebbet eszem(szinte semmit sem kívánok, vagy olyat,ami nincs itthonKép és a hormont, vitamint abbahagytam.

Puszi MINDENKINEK!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Nem tudom feltenni a képeket, segítség!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Jadey - nem akarok okoskodni, csak hátha tudok segiteni, mert először én sem tudam feltenni a mérete miatt. Azt irta ki, hogy a felbontás max 600X600-as lehet. Én úgy tudtam megoldani, hogy(mivel a gépemen semmi nincs), hogy Microsoft Photo Editorban nyitja meg a képet, ha ráklikkelek, ott a fenti soron Image- ezen belül Resize és ott a szélességet és magasságot addig csökkentgesd, mig a felbontás is csökken. A felbontást a fenti soron a File-on belül a Properties-ben mutatja. Nekem kb. 21-re kellett levinnem a magasságot, ekkor a szélesség magától lejjebb is ugrik, VAGY a százalékot is változtathatod, azt kb. 75%-ra kellett levinni. Igy már kisebb is a kép, mint 600X600. Hú remélem érthető, ha esetleg tudtam adni egy tippet...

Kép
kriszkrosz
 
 


Rejo
Ugyanaz, csak másféleképpen nevezik... integrált, kombinált, quartett-teszt
AFP, HCG, PAPP-A(terhesség asszociált plazma protein A), SP1(graviditas-specifikus b1-glikoprotein) ezeket nézik...
Nagyobb kórházi, klinikai laborokban is képesek ezeket meghatározni...
(DOTE laborban is nézikés még a városi tg-ból is küldenek be mintát, tehát teljesen tb. alapon is lehetséges)

Melinda
Nagyon aranyos...KépKép

Gigi
Vendég
 


Melinda - nagyon édik a 4D-s képek is. Nem akartam, hogy pityergősre sikeredjen a történet. Bár ilyeneken az ember ugye már meg sem lepődik, én minden nap könnyezem vmelyik műsoron. Ilyen hülyeséget! Sosem voltam egy érzelgős tipus, most meg lépten-nyomon elérzékenyülök. Már lassan megszokom.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, mióta babát várok, állandóan kivet az ágy. Ált. 6 óra körül már majd bepisilek, akkor elrohanok, de utána egyszerűen nem tudok visszaaludni. Még szerencse, hogy néha nap közben pótolom. Ma csak fél 7-kor keltem fel, de szétunom az agyamat, mert igyekszem csöndben tenni-venni, hogy páromat ne zavarjam... ezért is vagyok itt.
Úgy látom ma sem lesz az a verőfényes napsütéses napunk. Totál lehangoló.
De ma a nagymami vár minket fincsi ebéddel!!! A túrógombóc, a töltött karalábé és a pöri-nokedlivel között kellett választanom. Mint azt gondolhatjátok, fogalmam sincs melyiket is kivánom. Igy rá biztam, aztán majd meglátjuk. Meg biztosan lesz vmi fini leveske is, mert az mindig van és persze nagyi vmelyik sütije amitől majd hizhat a képem.
Mindenkinek nagyon szép hétvégét kivánok!

Kép
kriszkrosz
 
 


Na látom egy sorstársam biztosan van Gigi...ő is itt van alukálás helyett

Kép
kriszkrosz
 
 


Kriszkrosz
Ma korán ébredtünk... F1-et kellett nézni...
Egyébként én nagyokat tudok aludni...
Vendég
 


Jadey!Annyit gondolok a barátnődre.Szegénykém amin most kereszrülmegy borzasztó.Remélem sikerül neki felépülni testileg és lelkileg egyaránt minél előbb.

Melinda!Marci már magzat korában is nagyon cuki volt.Jaj olyan jó nektek!

A kukorékolóknak jó reggelt!
Még nem tudom mit főzzek ebédre.Adjatok valami tippet!

Idő:fos

Cupcup Iza
piciza
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon aranyosak a képek a picurról Bujka.Nemsokára mi is szeretnénk elmenni ilyen 4D uh-ra.Csak még nem kaptunk időpontot.mennyit kell egy ilyen vizsgálatra várni?Mikor érdemes elmenni úgy, hogy megtudjam mi is lesz?Nálunk mindenki fiút akar csak én szeretnék kislányt.Bár az ismerőseim azt mondják,hogy lányom lesz mivel a pocakom előre nő hanem inkább szélesedik.Van ennek köze a kisbaba neméhez?
Sziasztok! Andi
andrea82
 
 


Szia Iza!!!

Idő nálunk is szar, napsütés semmi, de tagnap vettem tulipánt a piacon(ott ócsó)depressziót megelőzendő!

Fokhagymás sült husi? csirkemellt felvágsz szeletekre, egy tálba töltesz tejet, és RENGETEG fokhagymát belezúzol a tejbe, több fej fokhagyma, ne félj, a tej elveszi az élét. Kicsit kilopfolod a husikat és beáztatod a tejbe őket pár órára. Aztán kiveszed, letörölgeted-csöpögteted, lisztbe forgatod és hirtelen forró olajon kisütöd! Nagyon fincsi. Köret bármi, tört krupli, sült, püré, rízs...

Az UH nekem azért volt jó, mert addig én nem fogtam fel, hogy baba van a pocakomban, tudod még hányingerem sem volt. De ott bekapcsolták a szívhangját és felhangosították, betöltötte a szobát a tam-ta-tam, és onnantól kezdve varázsütésre megváltozott bennem valami. TUDOM, hogy itt van, él, boldog, fejlődik...velünk van. Már most nagyon szeretem. Kistesónak hívom.
A formája egy krupliéra hasonlított, mutatták, hogy itt a feje, itt a törzse. Engem inkább a szívhang fogott meg.

Kép

Kép
rejo
 
 


ja, pulykából finomabb. Mert a tej miatt nagyon omklós lesz a csirkehús, de az is jó. És csak kicsit, icipicit stabd kiklopfolni, mert különben szétmegy a tejben a husi!

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Iza!
Remélem emlékszel rám.Egy másik topicban találkoztunk.A lakóhely szerint/Gyulai kismamák elnevezésű topicban.
Remélem most már jól érzed magad és sokat pihensz a történtek után.De fel a fejjel mert biztosan lesz még sok örömed az anyag áldásban!
Puszi! Andi gyuláról!
andrea82
 
 


Rejo!Az első uh nekem is ilyen volt. Én is ott fogtam fel,hogy tényleg ott van,mivel én sem voltam rosszul egyáltalán.A következő még jobb lesz,ott már kész kis emberke.Jaj olyan édi volt a mi picikénk...
Köszi az ebéd tippet. Ilyet én is szoktam csinálni csak tejszínnel.
lehet,hogy ez lesz,ez hamar kész van.
Iza
piciza
 
 


Ja, még egy Iza (bocsi, de még korán van, azért vagyok ilyen darabosKép)

Te barnáztál? Volt hányingered, émelygésed?
Ha nincs hányinger, émelygés azt olvastam, az nagyon sokszor a progeszteronhiányra utal!
(te nem szedtél progipótlást, ugye jól emlékszem?)

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Andi!Remélem anyai áldásban!
Jól vagy?nem fáj már a fejed?
Mi újság Gyulán?Jön már a jó idő?
Iya
piciza
 
 


Rejo!
Nem szedtem semmit.Első próbálkozásra megfogant.
Semmi panaszom nem volt.
Csak magzatvédőt szedtem.
piciza
 
 


Iza, akkor következő babánál akár vérvétel nélkül is RAGASZKODJ a sárgatesthormon szedéséhez (ha dokid magától nem adja).
Én Dominál is szedtem, és most is szedem, nálunk már annak felírják, aki sokat görcsöl, biztonsági okokból, akinek elment előző babaája annak is automatikusan. Nem lehet feleslegesen szedni! Semmi kárt nem csinál!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kösz a tanácsot,majd rákérdezek.
Nálunk nárciszok virítanak az egész lakásban tavasz gyanánt.
Iza
piciza
 
 


Szia Mindenki!

Bocs, hogy eltűntem pár napra, de sűrű volt a program. Kép

Iza

Én is sokat gondoltam Rád, mert én 7-én voltam uh-n. LE a kalappal! Nagyon tetszik a hozzáállásod! Ezzel könnyen, és gyorsan össze fog jönni a köv. babóca!! Kép

Rejo

Én is nagyon félek a vetéléstől, de igyekszem nem foglalkozni vele. Valószínű azért van bennem ez a dolog, mert majd 2 évet vártunk rá, és már Õ volt minden vágyam! DE ne izgulj Te sem, és próbáld elkerülni a rossz storykat. (Nemtom Te, hogy vagy vele, de nekem mindig az ilyenektől indulnak be a félős gondolataim)

Érdiek

Nekem teljesen jó a szerda délután!! Melindának előre is 1000 köszönet, hogy megint bevállalja a háziasszony szerepét! Kép)

Kata

Nem tudnád vhogy elintézni?! Olyan jó lenne!! .. Persze megértem, ha nem megy. A munkahely, sajna az munkahely.. Kép Csak látod nekem a beszélgetős dolog jobban megy, mint az írás. Kép Pedig igyekszem Kép Nagy gratula a bugyborékolásokhoz! Kép

Minden jó afp eredményhez nagyon gratulálok mindenkinek!!!! Már én is szeretnék túl lenni rajta! (DE még kicsit több, mint 2 hét)
Szerintem ez az időszak a legrosszabb, abból a szempontból, hogy még nem érezzük, hogy mozog, mármint a legtöbben, és így az sem tudna feltűnni, ha gond lenne; ilyenkor jobb lenne 3 hetente az uh; nekem is 6 hét szünet a 12 hetes után.. Kép

Jadey

Nem lehet könnyű Neked, olyan sok lelki szörnyűség összejött! Kitartás, és a barátnődnek is! Bár ilyenkor nem is tudom, mit lehet mondani?!

Gigaboszi

Ne aggódj, Neked már nem kell sokat várni a mocorgásig! Kép Azt a 2-3 hét majd csak elmegy! Kép
Csütörtökön voltunk az egyik ismerőseinknél, ahol a lány 35 hetes terhes, szegény cukros lett, viszont 21. hétig nem érezte a babát, most meg akkora a lányuk, hogy már fáj neki, akkorákat rugdos. Kép

Képzeljétek! Megvettem az első kismama rucimat! Kép Méghozzá azt, amire már régóta vágytam: egy farmer kertész nacit. Szuper anyaga van; vékony farmer és sztreccses, ezért már most jó, pedig sajna nincs még látványos pocim Kép És kb. 7-9 hónapos korunkig is jó lesz. + öröm, hogy 4990-ért vettem a soroksári Megatoysban, ahol tényleg vannak jó áron is nagyon klassz cuccok, de azért körül kell nézni, mert drágába is bele lehet nyúni!

Mindenkinek szép 7végét és az idő ellenére jókedvet! Kép

puszi: J.E.
macifülke
 
 


Sziasztok!

Jadey!
Valami rémlik, hogy írtad az esetleges kézfogót Kép Én semmi jónak nem vagyok az elrontója Kép
Én is holnap hagyom abba az Elevitet. Étvágyam, dettó!

Kriszkrosz!
Engem Marci vet ki az ágyból Kép Én aludnék, de...
Fincsi lehetett a nagyi ebéd, még kevéske étvággyal is kedvet csináltál hozzá Kép

Andi!
A feltett 4d-sek a 17. héten készültek és ott a doki már 150%-ra megmondta, hogy kukacos lesz. Szerintem 4D rendelő függő, hogy mennyit kell várni, de cirka 2-3 hét lehet.
Pocakforma szerintem csak babona dolga, végül 50%-os esélyük van a telitalálatra Kép

Judit!
Gratula a kismamanacihoz! Ára is nagyon jó! Már én is várom, hogy jó idő legyen és felvehessem a kismama kantáros farmerruhámat Kép
Szerda Kép

Kata!
Akkor semmi esélye Részedről a szerdának? Kertész mi szépet csinált, vagy most csak felmérte a terepet?

4D dícséreteket is köszi Kép
Vannak friss Marci képek, csak kettőt rakok fel, hogy ezt a csúnya borús időt egy kicsit naposabbá tegye Kép

Apával sziesztázok az ágyikóban és pogit majszolok Kép

Kép

Anyának segítek egy picurit takarítani Kép

Kép

Pusz: Melinda (18+1)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda!Micsoda szerencséd van,hogy ilyen tüneményes kis takarító segítséged van.Ennivaló kismanó!!!

Itt kisütött a napocska.Erőlködik szegényke.De az időjárás előrejelzést elnézve még egy hétig görény idő lesz.ÁÁÁÁ

Macifülke!Gratlálok a kismamanadrághoz.Viseld egészséggel!Na ez jó kis öreges mondat lett.Az én kismama kollekcióm bezsákolva lapít a gardrób alján.Várva a következő pocakot..

Olyan cuki Marci a porszívóval.Rápillantgatok így írás közben.

Rejo!Győzött a csirke.Tejszínnel,fokhagymával+krumplipüré+zsenge fejessaláta.Fincsi volt.
Puszi Iza
piciza
 
 


Sziasztok, Lányok!

Koránkelőknek minden tiszteletem, én akár még most is 12 órákat alszom (de már nem 16-ot - ez is valami. Sajna, én is felébredek hajnalonként, és gyakran nem tudok visszaaludni egy-másfél órát (és olyankor szorongok mindenfélén), aztán alszom fél 11-11-ig. Mint ma is. És ma hajnalban azon szorongtam, hogy jót tesz-e a PC, ill a monitor kisugárzása a bébiknek (egyrészt melóhelyen is kapnak belőle, másrészt itthon is). Az én védőnőm elég háklis, nem ajánlja a mikrót, a hajfestést stb., de erről nem szólt semmit... Ti mit tudtok erről vmit?

Fokhagymás-tejes husi: jól hangzik, hétfőre betervezem :-)))

Macifülke, Melinda,
sajna, nem jó a szerda :-((((((( Nem tudok már belenyúlni a beosztásba :-((((((De remélem, áprilisban is lesz találkozó, és azon ott lehetek...
Melinda, nagyon aranyosak a képek! Az UH-s képeknek külön örülök, legálább van róla fogalmam, mit fogunk látni úgy kábé :-))) Én a képeiden nem látom a Marci nemét (hogy így fogalmazzak :-))) A doki meg tudta már mondani?
Macifülke, fellelkesítettél, én is készülök a Megatoys-ba, ha minden igaz, holnap megyünk...

Andi,
én ikreket várok, és először széltében nőtt a hasam (=lány?) most meg határozottan előre (=fiú), az azt jelenti, hogy vegyespáros lesz? :-))))) 4D UH-ra ált. egy hónappal előbb kell bejelentkezni. Én kedden megyek, a 17. hét elején.

Iza,
emléxem, Londonban mennyi tulipán és nárcisz volt a közparkokban... Itthon alig látok. (Igaz, virágos parkokat se igen :-(((( ) Lehet, én is veszek pár cseréppel, hiányzik már a tavasz...

Hormon- és egyéb tabletták: én is Utrogestant szedtem a 12. hétig, a 6. héten kezdtem. Az ikrek miatt emelt adagot kaptam. Most is szedem a folsavat és az elevitet, és dög éhes vagyok mellettük, folyton csak ennék... Ja, és egyik bogyó sem okozott émelygést, hányingert...

Lányok, tegnap itt járt a kertész (egy éves ütemtervet készítettünk a kert rendbetételére, füvesítésére, bokrosítására - így olcsóbb, és tán tartósabb is, mintha egy kertépítőbrigád egy hónap alatt csinálná készre...), szóval beszélgettünk a zöldségekről is, mivel szeretnék egy kiskertet. És szó került a primőrökre. Aszonta, hogy megevés előtt legalább négy-öt napig kell állnia a hűtőben a melegházi cuccoknak, ugyanis ennyi kell, hogy elbomoljon belőlük a vegyszer (nitrát ?), amivel permetezték. Ugyanis csomagolás/eladás előtt nem várják ki a megfelelő időt eme méreg elbomlására. Én ugyan nem eszem ilyenkor paradicsom-paprikát, de újhagymát igen, és arra is ugyanezt mondta - akár az uborkára, retekre. És azt is mondta, hogy ezek a vegyszerek az emberben lebomlanak (de rákot okozhatnak később), viszont a csecsemőkben akár halálosak is lehetnek. Ez én már sárgarépával hallottam... Szóval, nem árt vigyázni. Én most telepakoltam a hűtőt uborkával, hagymával és retekkel - és várok legalább három napot, míg megesszük. Ja , és azt is mondta, hogy nyáron a vegyszerek a nap hatására hamar elbomlanak, ezért nem veszélyesek. (Nálunk egyébként nem lesz permetezve a kiskert, az biztos! Inkább levendulát ültetek a tetvek ellen...)
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Most búcsúzom, össze kell hajtogatnom egy rahedli mosott ruhát, és nagyon u-t-á-l-o-m...

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:21-kor.
Vendég
 


Melókérdés: úgy tervezem, hogy június 1-jéig dolgozom. Ezt már a munkahelyemen is bejelentettem. Azért ez az időpont, mert 1. nem szeretnék hőségben dolgozni nagy hassal, és a mhelyen tűz be a nap, csak a klíma segít, az pedig szerintem nem tesz jót se nekem, se a bébiknek. Mindig is ágáltam ellene... 2. akkor már pihenni szeretnék. A bébiket elvileg szeptember 4-re várjuk, de mivel ikrek, szinte tuti, hogy augusztus lesz belőle... A munkahelyemen nem emeltek kifogást, annak pedig örültek, hogy előre szóltam, így legalább lehet helyettem embert keríteni.

Kérdés: nem tudjátok véletlenül, hogy a 16. hét vége felé milyen magasan helyezkednek el a babák? (Mármint még mindig a hólyag magasságában vagy már feljebb? Nekem néha érzékeny a hólyagom, és jó volna tudni, menjek-e urológushoz, vagy csak a babák nyomják...)

Szép estét nektek! Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Kata!
Annyit tudok, hogy a 20. hétre éri el a méh a köldök magasságát.
Ha valami gubancot érzel a hólyagod környékén, akkor egy egyszerű vizelet vizsgálat is kimutathatja, hogy esetleg gond, fertőzés van. Fontos, hogy a reggeli első, középsugaras vizeletre van szükség. Ezt nekem a lelkemre kötötték a háziorvosomnál.
Számítógéppel kapcsolatban nekem is jár az agyam, de Marcinál is sokat voltam gépközelben és semmi gond nem volt. Persze most, hogy a laptop épp a pocakom előtt, közvetlen közelében van, így inkább a hasamra rakok egy kispárnát, hogy szűrje az esetleges negatív dolgokat (Hú, de tudományos voltam!!! Kép) Gábor szerint a számítógép monitorja sugározhat, de hogy az rossz-e, azt passzolom.
Az első uh-os képen én látok valami pöcköt, amit kineveztem Marci kukacának, de más kiröhögött, hogy ilyenkor még ennyire nem látszana. De a doki ahogy bekapcsolta a gépet, egy kicsit nézelődött és kb. 2 perc múlva rábökte, hogy tuti, hogy kisfiú Kép Úgyhogy Nálatok is látható lesz, ha a babócskák is úgy akarják Kép
Holnapra jó vásárlást!!!
Szerda Kép Majd leközelebb!!!

Gabi!
Te nagyon kis csini vagy, én megboldogult voltam 55 kg a 174 centimmel. De a mai szememmel az már túl vékony, mert a csontjaim nagyon erősek. Marci előtt már magamra szedtem rendesen, aztán a két baba között visszafogytam a terhesség előtti indulómra, de tovább már nem igazán tudtam fogyni. De majd Ketteske szopis időszaka után vissza szeretnék fogyni legalább 65kilóig. Én azt már ideálisnak tartanám. De szép is lenne Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda,
köszönöm a jótanácsot! Én igyexem a laptopnak háttal feküdni (azt a férjem használja, én az asztalin körmölök...). Férjem informatikus, és szerinte ne fo**ak :-)))
N. kíváncsi vagyok, látszik-e majd a bébik neme kedden...
Ja, megnéztem egy könyvben, és a 16. héten már feljebb vannak a babák egy kicsivel. Asszem, megemlítem majd a dokinak, hogy csináljunk egy vizeletvizsgálatot...

Puszi - K.

Kép
Ákata
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek,

Csodával határos módon úgy látom, én vagyok itt az elsőKép Lehet, hogy "huss álomkór"??? És már egy órája fent vagyok...Tegnap egész nap próbáltam a képeket felrakni, de ez a "melléklet feltöltése" nem igazán reagál! Már kezd bosszantani.De nem adom fel!!! Ara gondoltam-bár lehet, hogy butaság- klassz lenne látni titeket és a pocakotokat, szóval ha már a nagytali még nincs kilátásban, feltehetnénk magunkról egy-egy képet. Így kicsit személyesebb lenne a lev.váltás. (bár így is az). Nos, mit szóltok hozzá??? Köszi mindenkinek a bíztatást a barátnőmmel kapcsolatban, szegénykémnek tegnap sem sikerült túllenni a dolgon, ma tovább kínozzák testileg-lelkileg...Főleg, hogy még mozog a babája... Szörnyű.

úgy látom, ma sütni fog a napocska. De jó lenne, ha még nyár előtt ideérne a tavasz Kép Kép Kép

Puszi Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálatok is süt a nap???? Itt VÉGRE gyönyörű idő van bentről.
Kata - hólyag téma ismerős, nekem is feszül néha, én főleg akkor érzékelem, ha nem megyek el azonnal pisilni, hanem visszatartom egy darabig. Akkor miközben engedem ki, az elején görcsöl. De se nem csip, se nem büdi a vizelet, nekem mikor hugyúti fertőzésem volt, annak bizony szaga is volt... szerintem természetes, hogy nyomja a hólyagot és irritálja. Persze a nyugalom kedvéért érdemes vizsgálatot kérni, én is a genetikai UH-val egybekötve voltam laboron, aztán majd elválik, de szerintem csak az irritáció az oka nyugodj meg.

Érdiek - az áprilisi találkát meg akár tarthatnánk nálunk is, Melinda nyugodtan elhozhatod a picit is, majd a törékenyebb cuccokat max. eldugom (nincs sok).
Hogy csináltátok múltkor? Mit vigyünk? Ki mit kiván, nem kiván, utál, enne-inna szivesen?

Én is túlestem az első kismamás vásárláson tegnap. A MaternElle-ben voltam a Baross u-ban és vettem 3 szép felsőt. Igaz nadrágért indultam, de abból épp nem volt méretemben, pedig van sokféle. Az árak aránylag elfogadhatóak, 5-7 e Ft egy felső, de ha többet is veszel, akkor adnak kedvezményt. Én 3-at vettem 15e-ért, ami hát nem a legolcsóbb bizonyára, de máshol 8-10e-ért vannak hasonlók. Nagyon kedves fiatal lány volt az eladó, meg persze szerencsém is volt, mert senki nem volt, igy vagy 20 felsőt meg 4-5 gatyót is hozott több méretben is, végig mutogatott mindent, őszinte véleményt alkotott, szóval nagyon elégedett voltam. És maguk gyártják a ruhákat, elég jó minőségűnek tűnnek, finom anyagokból. Nem kapok jutalékot nem azért dicsérem, csak örülök. Ugyanis a normál cuccaimban nem kismamának hatok, hanem inkább egy potrohos dagadéknak, akinek nincs önkritikája... ezekben a felsőkben viszont totál kismamás oagyok, esküszöm teccem magamnak. A Barossban van vagy 3 kismama bolt is, mert ott van vmi szülészet a közelben. De a másik kettő nem volt olyan modern cuccokkal felszerelve, volt néhány nagymamás meg molettis darab is. Persze elvétve akadtak jók is, csak vagy nagyok, vagy kicsik. Azért talán érdemes megnézni.
(Baross 21, 32,38)
A Baross 85 körül pedig találtunk egy bababoltot, ahol van mindenféle - játék, ruha, babakocsi, mellszivó, textilpelus, néhány gyerekbútor, bár ezek nagyjából átlagos árak, hasonlóak a Megatoys-oshoz, de ott is kedvesek voltak, meg voltak akciók.
Na ezek a tapasztalatok egyenlőre.
Ha vkinek van szintén kellemes élménye, legyetek szivesek megosztani!
Most megyek reggelizni, mert éhen halok!
Ja Melinda a szerda du. nekem is tökéletes, lehet, hogy ma elkocsikázunk arra, hogy bemérjem hová is kell majd mennem.

Na sok puszi mindenkinek!

Kép
kriszkrosz
 
 


Szia Jadey - én is vergődöm 7 óra óta - szokás szerint. Én totál alvászavaros lettem a várandósság kapcsán. Amúgy is koránkelő vagyok, de a korán normál esetben 7-8 óra, mostanában ez 5-6, meg persze az éjszakai pisilés utáni 1-2 óra vergődés, mig vissza tudok aludni. Na mind1.
A fénykép dolog nem rossz ötlet, én szivesen felfedem magam, estére talán találok képet.

Kép
kriszkrosz
 
 


Szia Kriszkrosz,

Az éjszakai pisilés-ébresztő 6-8-ról már 3-4-re redukálódott nálam. Ez is valami. Sajnállak az 5 órás kelések miatt, remélem van módod olykor-olykor pihizni nap közben is. Én is megpróbálom este a képeket, bár mint írtam, engem 2 napja "letilt" a gépKép

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok, Aranylelők :-)))

én is közétek tartozom, azzal a különbséggel, hogy én képes vagyok két órát éberen feküdni, hogy egyet még visszaaludhassak... Ha ráadásul ha nem magamtól ébredek, kelt a két kutya, mert nekik is pisilni kell hajnalban, nyolckor meg reggelizni (bent alvós dalmata bébik). De azért még visszaalszom kicsit, hacsak nem kell dolgozni menni...

Jadey,
pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy varázsoljunk fel fotót a pocakomról, de aszonta, hogy majd kedden, mert akkor megyünk UH-ra, így a bébikről is lesznek sztárfotók... Úgyhogy én akkor pakolok majd fel.

Kriszkrosz,
ez a potrohos dagadék nagyon durva önkritikának hangzik... Mindazonáltal átérzem gyötrelmeidet, nekem a gatyafronton kell s.o.s. bővítés, felsők még jók (mivel ált. bővebb pamutpólókat hordok /allergiás vagyok a testhezálló cuccokra, viszketek tőlük, melltartót is csak színtiszta élő pamutot tudok hordani/, szóval ezért pólófronton még elvagyok). A három boltról én is hallottam, tök jó, hogy megerősítetted a kedvező véleményt (legalább az egyikről).

Itt is süt ám a nap :-)))) Na és a madárcsicser...

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Jadey
Ha nem boldogulsz a képpel, küld el emilben... majd segítek... gigaboszi@citromail.hu

Kata
Lehet, hogy babus a hólyagodon ül... ikreknél ez simán előfordulhat...

Gigi 17+2
Vendég
 


Sziasztok!

Jó, hogy süt a nap!

Kismamarucik terén: még mikor Domival voltam terhes, nem lehetett ilyen szupi kismamarucikat kapni, csak sötétkék és sötétzöld bársonyleplet, szép nagy fehér csipkegallérral körbe!KépKép Emlékeztek? Azokra a régi kismamaruhákra??? KépKép

24 évesen nem sok kedvem volt ilyet felvenni az egyetemre...KépKép
Akkor úgy kellett összevadásznom a "normál" ruhák közül azt a boltokban, amit még pocakkal is lehet hordani! Szerencsémre a Terranovában találtam pamut szoknyákat, aminek kötős és gumis volt a dereka, abban a két szoknyában húztam ki a kilenc hónapot! Az egyik még most is megvan!Kép

Én is alvászavaros lettem az éjszakai pisilések miatt, de most már a hajnali 3-4 (!) óra helyett reggel 7-ig is ki tudjuk tolni!Kép Sőt, már vissza is tudok aludni, nem úgy mint pár hete, akkor tántorogtam a fáradtságtól!

Úgy vennék magamnak valami tavaszi cuccot, de nem merek több kismamás dolgot, nehogy történjen valami...de sima női rucit se merek, mert ha marad a pocak, akkor meg minek?KépKép

Fotókba benne vagyok, én már kisfimaról is ígértem, de nem vagyok egy műszaki zseni, majd férjecském megmutatja, hogy kell!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Gigi,
elképzeltem, ahogy az egyik bébi ül a hólyagon, mint egy labdán, a másik meg lustán heverészik a lábainál :-)))) Te mikor is mész Peti-nézőbe? (Mi kedden, mintha Te is akkor...)

Rejo,
én a babcuccokkal vagyok így... igaz, a legtöbbet kapjuk majd, de addig látni sem akarom őket, míg meg nem születnek a bébik... Sztem ruhát nyugodtan vegyél magadnak, elvégre az a tiéd (nálam legalábbis más az érzelmi kötődés ahhoz, ami az enyém és ahhoz, ami a bébiké lesz. Az vhogy személyesen nekik szól). És főként ne parázz azon, hogy baj lesz!

Szerintem anyáink egy cseppet se aggódtak úgy, mint mi. És azt hiszem, erről jórészt sok orvos is tehet. Tegnap olvastam egy babás könyvet Rákóczi István tollából, aki az egyik kórház feje (mármint a szülészté), és azt írja, hogy száz bébiből négy különböző fokú rendellenességekkel jön a világra (plusz lábujj, csípőficam, nyúlszáj, Down-kór, nagyobb anyajegy, köldöksérv meg minden ilyesmi, egész a leghorrorabb betegségekig). Ez szerintem meghökkentően nagy szám, és nem tudom elképzelni, hogy igaz legyen (Százból négy az annyi, hogy egy iskolai évfolyam minden osztályára jut egy. Irdatlan arány). Ha pedig igaz, mi a fenének a sok idegölő vizsgálat?! Meg a rengeteg vitamin, cigi- és alkoholtilalom, diéta, mifene?! Nagyon rámijesztett a könyv, és fel is háborított, elvégre minek a kismamát ilyesmivel stresszelni?!

Gigi, szerinted igaz lehet ez a szám?

És még egy: ezt a könyvet mélyen elteszem, és soha többé nem veszek ilyesmit a kezembe.

Most mennem kell, délután jövök újra!
Puszi - Kata
(15+6)

Kép
Ákata
 
 


Gigaboszi,

Köszönöm a felajánlást, én jól kihasználtam és átküldtem Neked emilen. Remélem sikerül feltenned...
Pusz

KépKép
Kép
jadey
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?