Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ruhatéma:
Melinda!Köszi a listát a boltokról, meg a többieknek a tapasztalatokat, így amire Ti azt mondjátok, nem éri meg, már nem is látogatom meg.
Macifülke, Kata, Melinda! Ha ráérek, én is szívesen taliznék veletek (tudjátok, én is érdi vagyok). Jó lenne, ha összejönne.

Csengő! Örülök, hogy afp-d jó lett. mikor mentek normál uh-ra? Akkor már biztosan fogod látni kistesót. A lábadért pedig igazán sajnállak, nemcsak az árral van a baj, hanem a választékkal is. Én felsőtestemet tekintve nem vagyok konfekció méret. Állandó probléma. Ha még ennél is nagyobb lesz...?

Lányok!
Nem vagytok hangulatingadozók? Én egyre jobban. Ma megint pityeregtem. Már 3 hete nem láttam picirit és még több mint egy hónapig nem is látom. Nem érzek semmit, de semmit. 15. hétbe léptem,a legjobb időszak, mert ilyenkor bírjuk a legjobban, a pocak sem zavar, nem vagyok aluszékony, fitt vagyok... Mégis itt van az a bizonytalanság. Végül elkezdtem olvasni egy könyvet a magzati kommunikációról, az egy kicsit elterelte a gondolataimat. Más módszeretek nincs? Minden időszakban lesz aggódnivalónk? Azt hittem, a kezdeti izgulásom (nehogy ez a baba is elmenjen) már elmúlt. Eddi olyan vidám voltam.

Egy boldog-néha aggódó kismama (Erika)
piciri
 
 


Sziasztok!

Megpróbálkozom a lehetetlennel és bepótolom három napi lemaradásomat! Előre szólok, hosszú lesz!

Rejo!
Pihizz sokat! Remélem azzal a pici vérrel le is tudtad az egészet! A frontokra lehet - sajnos - görcsöléssel reagálni Kép

Kata!
Marci ha reggel felkel, akkor ott nincs mulatság, ott bizony ébresztő van a javából. Ilyenkor gyorsan szopi, átöltöztetem, aztán átviszem a mi hálónkba és még ott pihizünk, amit úgy kell érteni, hogy Õ gyakran a szobában rohangál az ágy körül, mi meg tépjük a szánkat, hogy mit nem szabad, hogy nem szabad, stb.
Ilyet, hogy a háziorvoshoz 4-szer kéne menni, életemben nem hallottam ... De egy családi jóbaráthoz talán szívesen mész Kép
Örülök, hogy biff. Esensis bejött Kép Ahhoz szerintem nagyon sokat kellene megenned, hogy a pöttyök a mennyiség miatt jöjjenek ki. Bár lehet, hogy Te érzékenyebb vagy...
Sajnálom, hogy nem jó Neked a szerda Kép A csüti nekünk azért nem okés, mert Marci akkor kapja a 15. hós oltását és nem tudom, milyen lesz du.

Bea!
Jelenleg én semmi speckós terheskrémmel nem kenem magam. Én minden nap testápolózok (Baba testápoló), és kb. 2 naponta AVON-os feszesítő krémet kenek a pocakomra, a fenekemre, és a combomra. Marcival a Milupa féle terheskrémet használtam (nevét pontosan nem tudom), ami max. 100-150 gramm kiszerelésű, kézkrém formátuma van, de azt is csak, amikor határozottan elkezdett nőni a pocakom.
Táblázatot Excelben csinálom meg először, aztán átrakom a Paint-be, ahol jpg formátumba mentem és beszúrom ide.

Rozsagi!
Próbálj ne izgulni, bár én is betojtam volna először. Tényleg lehet, hogy a lelet tűnt el, illetve elég gyakran hallottam, hogy terhesen nem produkálnak a nők túl jó eredményeket. Nekem P1-es lett és a dokim megállapította, hogy ilyet még várandósnál nem is látott, sokkal rosszabbak szoktak lenni. Bízz ebben!
Ugyanez van nálam is, hogy Marci decemberi baba, míg Ketteske nyári lesz, így a kismamarucijaimat erősen nem tudom használni. Talán egy-két felső. Ezért vagyok én is nagyon higgadt egyenlőre ruciügyben. Én is maximum 1-2 szoknyára és felsőre, max. 1 nadrágra áldozok.
Fogakhoz sok drukk! Fogmanónkat átküldöm, mert mi az utóbbi időben jól belehúztunk Kép

Csengő!
Örülök, hogy uh-on és afp-vel minden oké. Sajnálom, hogy szégyenlős volt a babóca. Na ettől tartok én is, remélem nekünk nagyobb szerencsénk lesz!
Sajnálom, hogy megint visszatért az a rohadt hányás Kép

Kriszti-Angel!
Dehogy unom a nettó-bruttó hetek témáját, csak sajnállak, hogy sikerült ennyire belevinnie Téged a magyar eü-nek ebbe a málnásba. Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan a múltkor, amikor azt írtam, hogy az uh.gép honnan is számolja a kort. Az uh. gép úgy tekinti, hogy minden nőnek a középidőben van a peteérése és akkor is esett teherbe. Azt már írtuk, hogy abszolúte nem garantált, hogy Te a peteéréskor estél teherbe, lehet, hogy teljesen máskor, pl. a meg nem jött következő mensi előtt közvetlenül (ahogy tettem én is Marcival Kép)
Én a helyedben megkérdezném úgy a dokidat, hogy ha Neked nettó hetekben beszél, akkor mondja meg, hogy akkor a terhességed hány nettó hétből áll. Most már én is kíváncsi vagyok a válaszára Kép

Jadey!
Örülök, hogy minden rendben és még bukfencezett is a Babóca Kép Karambol Kép Még szerencse, hogy nem történt semmi baj! Parkolóőr Kép No comment!

Judit!
Szorítok innen is, hogy javuljon a füled! Kis családi dráma, remélem tényleg nem komoly. Te csak Magatokra próbálj figyelni!
Ugye jövő hét szerdára gondolsz?! Akkor lefixálódott a barátnőd által? Én felírtam!!! Kép Hújj, de jó!!!!!!!!!!!!

Bodza-Bea, Gabi!
Nektek legyen igazatok, hogy Marcival nem lesz később sem baj. Remélem csak ilyen rosszcsont marad, amilyen most. Viszont mostanság hihetetlenül anyás.

Manka!
A C&A-ba tényleg érdemes benézni, mert ott vannak nagyobb méretek is. És csinosak, szerintem Kép Az árak sincsenek túlzottan elszaladva: felsőt és nadrágot is 5-7 ezer forint körül már lehet venni. Sok sikert, hogy sikerüljön találni valami dögös, kismami cuccot. Én 40-42-es méretű vagyok, de úgy érzem, hogy egy sátorvásznat akarnak rám tekerni ruha vagy kismama-ruha ürügyén Kép

Krisszi!
Klassz hír, hogy eü-s pénztárnak köszönhetően lesz minden szupi vizsgálatod INGYEN Kép

Zsu!
Nálam a nyilalás már a 12. hét előtt is jelentkezett, úgyhogy nyugi!

Bettus!
Elképzelhető, hogy már a babát érezted, mert ilyenkor tényleg nem minden nap jön elő! Kép
A Soroksári úti Megatoys-ra gondolsz? Ott volt ez a kismamarucis bolt?

Erika!
Biff. Essens. joghurt nekem túlzottan is bejött Kép Szerintem Katának szántad az ötletet Kép Szerencsére nálam joghurtmentesen is minden rendben, sőt Marci pocakossága tette helyre a rendet odabenn, mert inkább előtte voltak gondjaim.
"Megnyugtatlak" mostantól végig lesz min izgulni Kép Most a köv. uh. miatt, majd az afp, majd a köv. uh., majd hogy "ma még nem is mozgott", minden rendben lesz-e a szülésnél stb. Aztán ha megszületik, akkor egy szülőnek mindig lesz min aggódnia. Nyugi!!!!! Kép
Én örülnék, ha Veled is találkozhatnánk! Kép

Terheskiskönyv-pecsétek: a törvény csak az anyasági támogatás feltételeként szabja ki a "pecsétek" meglétét. Így szól: "Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt." Erről a terhesgondozást végző orvos igazolást fog kiadni, én is kaptam egy kis papiruszt, ami igazolta, hogy jártam elégszer. Ezt kellett benyújtani az anyasági támogatás igénylésekor.

Kismamarucik: belelkesedtem, ahogy írtatok a rucikról, így én is kirámolom a gardróbból a tavaszi, nyári cuccaimat és lecsekkolom mit is tudnék felvenni, ha normális márciusi időnk lenne, illetve ha tényleg jön a jó idő! Én a hétvégén egy pamutfelsőt vettem, ami inkább sportosabb, és nagyon kényelmes Kép A Takko-ban vettem, oda is érdemes benézni, mert ott is lehet egy-két klassz dolgot, olcsón lőni.

Üzletlisták: lehet, hogy furcsálljátok, hogy benne van drága üzlet is (pl. Brendon), de ez még az első gyűjtésem eredménye, amit én saját kútfőből szűkítettem. Meg ugye a körbejárás is erősen szűkítette a lehetőségeket. Mindenkinek jó szemezgetést, nézelődést, válogatást kívánok!
Én azért egy kicsit sajnálom (anyagilag persze annyira nem), hogy mi "csak" kiságyat kell, hogy vegyünk, mert Marcinak mindent megvettünk, ami egy kisbabóhoz kell. De ha kislány lesz, azért beújítok egy két picuri bodyt és rugdalózót Kép

Mindenkinek émelygés, hányás, görcsölés, barnázás mentes szép napot kívánok!

Puszi: Melinda (17+4)

ui: bocsi a hosszúságért...

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Ritkán bár, de benézek néha Kép

Voltam ma védőnőnél, megkaptam a kiskönyvet Kép Bár benneteket olvasva lehet, hogy kicsi korán mentem, de sebaj, legalább ez is megvan. Nagyon mázlim volt, mert egy kedves, fiatal védőnőhöz tartozom, nem egy vén banyához Kép

Mostmár "csak" egy csomó vizsgálatra kell elmennem Kép A háziorvosnál milyen vizsgálatok lesznek?

Tényleg félelmetes, hogy milyen emberek vannak az utakon. Nekem baba nélkül is gyomorgörcs az autóval közlekedés, de így próbálok lazítani, gondolom a Picurka annyira nem élvezi, ha én görcsölök Kép

Nagyon jó ez a bolt lista Kép Nagyon utálok ruhát vásárolni (nekem is sajnos nagy méretek kellenek), így legalább célirányosabban tudok menni Kép

szamy
(8+1)
szamy
 
 

 
 

Csengo,
én is nagy lábon élek (40-41), utóbbi méret az elmúlt három évben lett, nemtom, mitől... A terhesség alatt én nem észleltem, hogy nagyobb cipő kéne, de Anyunak pl. nőtt a lába a terhesség idején...

Piciri,
találka: nagyon jó volna összehozni a jövő héten :-)))) Örömmel látunk :-)))) Aggódás: néha rám is rámtör, de igyexem legyűrni, mert azzal ártok a legtöbbet...
UH: nekem sem ajánlott fel a doki UH-lehetőséget a 12. és a 18. heti között, ezért jelentkeztem be a 16. hétre a 4D-sre. Ez megoldás lehet, ha nagyon látni szeretnéd a babát - igaz, nem ócsó...
Én már a mozgásokat várom nagyon - ma már a 16. hétbe léptem, és néhány nyilalláson kívül nem érzek semmit :-((( Mozgás, babók! :-))))

Melinda,
szerda :-((( Az a baj, fejből nemtom a jövő heti beosztást. Rémlik még, hogy pénteken 4-ig vagyunk - de mire hazaérünk, az késő... Nem baj, az oltás fontosabb :-))))
Használt Marcival a függöny? Bár mostanában borúsak a reggelek...
Háziorvos: lehet, ő értett félre valamit a négyszer járással, vagy én... Asszem, megkérdezem majd a védőnőt, hogy pontosan milyen pöcsétek/vizsgálatok kellenek. Most, hogy dolgozunk, elég nehéz összehangolni a vizsgálatokat, úgyhogy ha nem szükséges, nem mennék a kelleténél többször.
(Francba! Megint elfelejtettem bejelentkezni a fogorvoshoz...)
Én örülök, ha hosszan írsz :-)))

Szamy,
nekem a háziorvos csinálta az EKG-t és a vérnyomásmérést, de előbbit megcsinálhatja a belgyógyász is...

Mamy,
lezajlott a költözés?

Puszi mindenkinek, szép ünnepet!
Kata (15+1)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Még bekukkantottam, mert most egy laptopról tudok írni, így Marcit sem zavarom a klimpírozásommal Kép

Szamy!
Nem mentél korán védőnőcihez, megnéztem most én is a 9. héten voltam. Marcival egy idős nőt (ő tényleg vén banya volt) fogtam ki, aki hagyott némi kívánnivalót maga után, de szerintem nem mindegyik idősebb ilyen. Most viszont egy nagyon kedves fiatal van, akinek 3 éves a kislánya. Vele már tegeződünk és teljesen más a hangulat.
A háziorvos/belgyógyászhoz egy vizsgálat erejéig kell menni, aki megcsinál egy EKG-t, vérnyomimérést és egy általános belgyógyászati vizsgálatot végez rajtad. Nem nagy szám!

Kata!
Tényleg el is felejtettem írni, hogy ma használt a függöny (tegnap nem, mert már fél 7-kor fenn volt), vagy csak egyszerűen csoda történt! Ma 7-kor kelt!!! Annyira jó volt! Persze lehet, hogy azért, mert lefektetéskor mondtam Neki, hogy reggel 7-kor találkozunk Kép Ma este is mondtam Neki...

Most már eldugulok!
Mindnkinek sok-sok puszi: Melinda (17+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Piciri!
Ugye milyen borzasztó?
Én is ugyan ezt érzem mint Te, tudom ,hogy van de szörnyű ,hogy nem érzem.Nekem április 24-én lesz köv. uh. addig belezöldülök várakozásba.Kedden megyek kardiologiára kicsi fulladás miatt, reménykedem hölgy lesz az uhs és kívéncsi lesz babára és megnézzük.Keddi napban van minden reményem, hogy láthatom.Egyébként biztos jól van mert ma is futottam wcre és jól megöklendeztetett.Melóval minden rendben?

Érdekes, engem doki nem küldött semmilyen vizsgálatra.igaz most megyek kardiologiára, mert panaszkodtam a hirtelen fulladásra, de ha az nem lett volna tutti nem küld sehova.Mikor legelőször voltam, semmilyen dolgot nem kérdezett, pedig felkészültem rá ,mert olvastam nagyokos könyvekben mit fog kérdezni először, de semmi.....
sőt, semmilyen magzatvédő vitamint nem mondott.....
így tudta nélkül szedem még elevitet, de már nemsokáig.háziorvos semmit nem csinált pedig már 3omszor is voltam Nála....
Igaz mindkét doki idősebb és tapasztalt főleg a szülész dokim, de engem nagyon hanyagolnak ha így nézzük.
nem baj bízni kell benne.
na megyek tökfőzeléket főzni....
Nálam a 9.héten volt kint a védőnő a bevérzés miatt ,ilyenkor házhoz kijön.oda pénteken kell mennem,6 hetente. dokihoz 4 hetente.uh 8 hetente.nem viszik itt keszin túlzásba a dolgokat.Sotén meg egyszerűen őrültek háza van, annyi nőt és terhes kismamát nem látott Föld...
hihetetlenül sok kismama van.....és az szuper....
suezika
14+3

KépKép
suezika
 
 


Vendég
 


Gigi, én hétfőn úgy 6 óra körül voltam bent a boltban, egy vidéki anyuka próbált éppen, aki a 3. gyerekét várta...

gyerekek, Izával mi lehet? Remélem nincs semmi baj, csak nem jut netközelbe Gyulán. Iza bármi is van jelentkezz, hátha tudunk segíteni!!Kép

Én éjjel fél kettőkor és kettőkor lezavartam két kiadós hányás menetet, aztán végre el tudtam aludni...Viszont mintha szünnének a görcsök, remélem jön a melegfront! Kép

rejo
(9+2)

Kép

Kép
rejo
 
 


Gigaboszi!
Elolvastam cikket, ebből csomó mindent Nekem nem csináltak.Remélem toxot is néznek legközelebb, mert van egy lakás kutyusunk.Bár ahogy olvastam mostmár a másodikat kéne csináltatnom lassan de még az elsőn se estem túl.....
Kép
Még jó, hogy megyek védőnőhöz, majd kikérdezem és dokit is megkérdezem.
su

KépKép
suezika
 
 


Rejo
Én olyan 5-6 között jártam arra... utána Lövőház utca-Marcibányi tér-Alvinci utca volt az irányom...
Vendég
 


Sziasztok!

Suezika!
Szerintem ez teljesen korrekt, már ami az orvosi-védőnős-uh rendszerességet írod. Örülj, hogy védőnőcihez nem kell gyakrabban járni, én Marcival 4 hetente jártam és baromira untam, mert különösebben nem sokat ért. A dokivizsg. majd a 36. héttől fog besűrűsödni. Az uh.-ot pedig orvosi protokoll szerint végzik.
A belgyogyis vizsgálatra esetleg kérdezz rá a dokidnál. Nekem rögtön mondta és az eredményt szépen alaposan megvizsgálta az EKG-val együtt.
Toxoplazmát Marcinál nálam egyszer sem csináltak, de én kerültem minden állatot, vigyáztam a nyers hússal is. De a legjobb, ha rákérdezel a dokkernál. No pánik, a leírások mindig több dolgot írnak le, mint amit egy terhesség során el szoktak végezni. Tudom, hogy ez nem megnyugtató, de hidd el, a kismamák többségénél nem végzik el ezen vizsgálatokat teljes mértékben...

Rejo!
Hányás Kép Múló görcsök Kép
Nem tudom, hogy Iza mikor utazott vissza.

Gigi!
Nagyon jó ez a link, köszi!!! Kép

Puszi mindenkinek: Melinda (17!5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok,

Nagyon édesek vagytok és köszönöm a jókívánságokat.

CSAK ERÕS IDEGZETÛEKNEK A KÖVETKEZÕ SZTORI, SZOMORÚ...
Tegnap sajnos az egyik legjobb barátnőmmel történt tragédia, 22 hetes terhes és most derült ki, hogy súlyos szívbeteg lenne a babája és most meg kell szülnieKép Azért írtam le mindezt, mert egy magánklinikára járt, a dokija pedig a sok találkozás ellenére nem vette észre, csak a markát tudta tartani! Annyira pipa vagyok! A barátnőm a Brendon 4d-n volt, ahol szóltak neki, hogy nagy a bébi szíve, aztán elment a kardiológushoz, ő közölte a szörnyű hírt. Tiszta horror...
Szegényt azzal próbálom vígasztalni, hogy jobb, hogy most derült ki, mint a születésnél. Állítólag csak vegetált volna a baba. Valameddig. Utána néztem ennek a "szuperorvosnak" a neten, hát, itt a Babaneten 2001-ben írt róla egy lány, akinek csak a 36.héten vette észre, hogy életképtelen a babája, súlyos genetikai rendellenesség miatt. Majd a szörnyű szülés után helyhiány miatt egy széken ülve kellett várakoznia. Egyszer sem nézett rá ez a baromarcú! És ennek a férfinak rengeteg a páciense, nem olcsón!!!

Remélem Veletek minden rendben és kezdenek múlni a rosszullétes nappalok és éjszakák.
Puszi.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok, Lányok!

Elolvastam Gigi cikkét, és nálam minden stimmelt (persze a védőnő nem csinál ennyi mindent, de a vizsgálatok kipipálva...) Haskörfogatot mikortól kell mérnie?
Toxoplazma: nekünk is van két kutyánk, ráadásul kint-bent vegyesen, ezért mikor terhes lettem, felhívtam az állatorvost. Elmondta, hogy a tp.-át kutya nemigen terjeszti, és macska is csak a fertőződése utáni tíz (!) napban. Fertőződés csak szabadban tartott macsek esetén lehetséges, és a gazdit csak az ürüléke (ez lehet a szőrőn is) fertőzheti meg, karmolás pl. nem. Ettől függetlenül én kértem most a dokit, hogy az AFP-vel együtt a toxót is nézzék meg. Ja, és nemcsak nyers hús, hanem a gyümölcs is fertőzhet!

Jadey, szörnyű ez a történet... részvétem a barátnődnek...

Melinda,
örülök, hogy bevált a függöny... Ma olyan jó idő volt, hogy kimentem egy kicsit labdázni a kutyikkal, és végre nem cuppantam bokáig a sárba... Viszont Pesten (megjártuk azt is) olyan ronda, hideg, sötét idő volt, mintha nem is 20 km-re lenne, hanem 50.

Szép estét mindnyájótoknak - Kata

Kép
Ákata
 
 


Lányok, ez a fórum nagyon gáz... már az ritkaság, ha működik, és nem az, hogyha nem...

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma azt álmodtam, hogy a férjemet rá tudtam venni, hogy jöjjön velem a nőgyógyászhoz, hogy lássa a babát az UH-n, és amikor elkezdtük nézni, észrevette, hogy nem egy baba van, hanem több, szám szerint 4 Kép Kép Kicsit megijedtem álmomban Kép Egy ikerpárnak még örültem is volna, na de 4 azért sok lenne Kép

Suezika
Nekem a dokim, amikor voltam az első vizsgálaton (7 hetesen), adott egy papírt, amire le van írva az összes ajánlott vizsgálat, és az is, hogy melyiket hanyadik héten kell megcsinálni. Meg a védőnő is elmondta ugyanazokat.

Jadey
az a régit én is olvastam még valamikor régen. Annyira ijesztő, hogy ilyen megtörténhet az állandó vizsgálatok mellett Kép Ezekért vajon beperelik? Az a legdühítőbb az egészben, hogy az ember azért megy magánorvoshoz pénzért, mert azt reméli, hogy ott talán jobban odafigyelnek rá Kép

Én meg ma olyan depressziós lettem Kép Egész nap émelyegtem, és alig bírtam enni valamit, mert a gondolattól, hogy eszem, még rosszabbul lettem. Aztán begörcsölt a gyomrom, lefeküdtem, és azon gondolkodtam, hogy milyen borzasztó, hogy a terhesség csodáját ilyen "kellemetlenségek" rontják meg. És én még nagyon nem is panaszkodhatok, mert csak émelygek, nem hányok.

Olyan jó lenne már, ha végre kitavaszodna Kép

Na jó, befejezem a nyafogást Kép
További szép napot mindenkinek Kép

szamy
szamy
 
 


Sziasztok Kismamák!
Bocsánat,hogy nem jelentkeztem eddig.Sokat gondolkodtam,hogy írjak-e még egyáltalán.Végül úgy döntöttem,hogy azért illene elbúcsúzni.Gondolom sejtitek mi történt.Nem akarok itt drámázni,és szomorítani benneteket,hiszen ez a topik nem erről szól.
Jók legyetek!
Tiszta szívből kívánok mindenkinek gyönyörű és egészséges kisbabát!!!
Puszi Iza
piciza
 
 


Iza
Nagyon sajnálom...Kép

Most voltam vérvételen, holnapra lesznek eredmények... Hétfőn megyek UH-ra... kiváncsi vagyok, mekkorát nőtt Peti... és arra is, hogy mi van a lábacskái között...Kép

Gigi 16+6
Vendég
 


Sziasztok!

Iza! Sajnálom a történteket! Légy nagyon erős és gondolj arra, hogy legközelebb összejön!

Siba, nem kell kismamaövet venni, egy régi csőtopomat (aminek nincs ujja) használom erre a célra: a kigombolt farmergatyámra ráhúzom a topot és így simán hordom a régi gatyóimat. Pedig 17+4 vagyok.

Sziasztok!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Iza!
Õszintén sajnálom. Sok erőt Nektek és millió puszi!

Jadey!
Szörnyű, ami a barátnődékkel történik Kép Én nem is tudom, hogy mit csinálnék. Nem is engedik neki kihordani, vagy döntenie kellett?

Kata!
Szuperfüggöny hatékonysága két napig élt Kép Ma már negyed 7-es ébresztőnk volt újra Kép Most totál tanácstalan vagyok, hogy mi volt az elmúlt 2 napban.
Mi Farkasréten voltunk fenn tegnap, de ott nagyon jó idő volt délelőtt. Marcival sétiztünk, játszótereztünk. Tartottam tőle, hogy hazafelé bealszik és itthon no alvás, de bírta. Viszont én majdnem elaludtam hazafelé, mert a hazaút már belelógott az én délutáni pihimbe Kép
Haskörfogat: én saját magamnak mértem kb.a 26. héttől.
Nekem mostanság semmi bajom a Bnettel (kop-kop!!!)

Szamy!
Négyes ikrek Kép
Fel a fejjel! Fogod még rosszabbul is érezni magad!!! Kép Kép Kép Bocsi, de most csak az émelygés, aztán jön a derekad leszakadása, hasad húzódása-viszketése, gyomorsav és inkább nem folytatom Kép De akkor is annyira klassz az egész!!! Kép Ellentmondásos, de nagyon klassz!!! Kép Kép Kép

Gigi!
AFP-s vérvételen voltál, vagy Neked már volt? Bocs, de nagyon sokan vagyunk. Szorítok, hogy lássátok a lábaközét Kép

Ketteske rendületlenül kalimpál, az én legnagyobb örömömre és megnyugvásomra! Étvágyam nem túl nagy, de a legszüksegesebbeket próbálom magamba erőltetni. Mindennek a legklasszabb eredménye, hogy még nem híztam, míg Marcival ilyenkor már legalább 2-3 kiló volt rajtam.
Viszont a tegnapi gardróbvizsgálat elég zsúful ért véget. Találtam két nyári gatyót, ami most jó, de nyáron??? Felsőből egy van, ami most szintén okés, de később...

Mindenkinek pusz és szép napot!
Melinda (17+6)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


sziasztok!
Gigaboszi, az tök jó lenne, azért ANNYIRA nem drága a vizsálat (28.000 Ft a magánklinikán, pedig gondolom, hogy ők szép haszonkulccsal dolgoznak) hogy ne férjen bele a TB-be.

Erika!
Ha rossz az AFP-d, menj el erre az istenhegyis szűrésre. De azért beszélj a dokiddal mindenekelőtt!

Bujka! A cégemnek és magamnak köszönöm inkábbKép Mondjuk amit itt idegeskedek meg hajtok naponta, az istenhegyis eü pénztár a legkevesebbKép Kép

Szép napot Mindenkinek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:20-kor.
Vendég
 


sziasztok!
Gigaboszi, az tök jó lenne, azért ANNYIRA nem drága a vizsálat (28.000 Ft a magánklinikán, pedig gondolom, hogy ők szép haszonkulccsal dolgoznak) hogy ne férjen bele a TB-be.

Erika!
Ha rossz az AFP-d, menj el erre az istenhegyis szűrésre. De azért beszélj a dokiddal mindenekelőtt!

Bujka! A cégemnek és magamnak köszönöm inkábbKép Mondjuk amit itt idegeskedek meg hajtok naponta, az istenhegyis eü pénztár a legkevesebbKép Kép

Szép napot Mindenkinek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!
Nekem sem volt babanet 3 napig, tiszta ideg voltam.

Csajok
Köszi a kismamarucis hozzászólásokat, asszem ebből Bécsi bevásárlás lesz, annál is inkább, mivel babacuccokat is jóval olcsóbban lehet beszerezni.

Én ma voltam AFP-n, toxoplazmát és ellenanyagot is néznek, mivel rh- vagyok.
Hétfőn voltam dokinál a hasfájás miatt. A gombán nem múlt el, így kaptam 300mg-os Canestent. Ahol a hasam fájt, abból arra következtetett a doki, hogy méh- vagy méhszáj gyulladásom van, de ezzel nem nagyon foglalkozott, nem is adott rá gyógyit. Próbálta meghallgatni a baba szívét fülhallgatóval, de nem találta. Azt mondta no para, a méhszáj zárva, úgyhogy nem lehet baja a babának.

Autóbaleset
Ez borzalmas! Én azelőtt hajtottam mint az állat, most nem ismerek magamra, olyan óvatos vagyok.

Kép
manka2
 
 


Iza!
Sajnalom en is. sajnos sokan vagyunk, akik mar vesztettunk el babat, es legalabb annyian akiknek utana szep es egeszseges babaja szuletett (pl. en).

csengo 18+0
Vendég
 


Iza!

Nem tudom,hogy olvasod-e még egyáltalán, nagyon sokat gondoltam rád, és vártam, hogy jelentkezz.
Köszi, hogy benéztél és volt erőd elbúcsúzni!
Az Uh-n derült ki gondolom. Nagyon szorítok és szurkolok neked, hogy a későbbiekben minden simán menjen!!
Puszi,

rejo

Kép

Kép
rejo
 
 


Hi!

Bujka
Szerintem egyről beszélünk a (soroksári úti MegaToys boltról) csak már nem emléxem, hogy az volt a neve, de bizti. Voltál már ott te is?
A babóca azóta hallgat Kép

Görcs téma:
Ünnep hajnalán amikor a szokásos 3. köröm mentem a wc-re, visszafeküdve az ágyba kb. teljes 2-3 percig csak kiabáltam és a vádlim fogdostam. A férjem azt se tudta mit csináljon, mert hát a fájdalomtól szólni se bírtam, csak üvöltözteKép A jobb vádlim úgy görcsölt be, hogy azt hittem megőrülök. Főleg azért volt ez furcsa dolog, mert nekem még SOHA nem görcsölt be a vádlim! Pár éve talán 1*-2* a talpam, de ilyet még soha nem tapasztaltam. Nemtom ez pockosra mennyire lehetett hatással, én nagyon ki voltamKép Olvastam már valakinél, úgyhogy gondolom nem egyedi a problémám, de nagyon rossz voltKép Pedig 3*2 magneB6-ot szedek naponta?!

Szamy
Én is nagyon korán voltam először a védőnőnél. Most leszek 18 hetes terhes, de már 4* voltam nála, mert annyira érdeklődő, és mindent tudni akar, hogy állandóan menni kell hozzá. Pedig költözés után nem is ő lesz a vődőnőnk?! Kép Úgyhogy még a másik helyre is bizti el kell mennem egy párszor…

Suezika
Érdekes, hogy ennyire hanyagolnak a dokik gyógyszer szinten?! Nekem amikor megkérdezte, hogy mit szedek, és mondtam neki, hogy magnét meg folsavat akkor teljesen ki volt akadva, hogy Elevitet meg nem. Hát honnan kéne nekünk tudni, hogy milyen gyogyikat kapkodjunk be, amikor a csapból is az folyik, hogy a terhes nők ne szedjenek be ezt-azt. Lehet, hogy némelyik doki azt hiszi, ha terhes az ember lánya akkor már mindent tud is a „dologról”. Én mondjuk fárasztó szoktam lenni, mert egy csomó kérdéssel felírva megyek oda és csak zúdítom a dokiraKép De hát ezért fizetek vagy nem???

Jadey
Szegény barátnőd, nagyon sajnálomKép El sem tudom képzelni most mit érezhet szegényKép
Arról a „kedves” dokiról meg tudnád írni melyik kerületben, vagy helységben tevékenykedik?
Vagy nekem esetleg az e-mailemre dobnál róla némi infót? (ki tudja) bettusi@freemail.hu

Jóakarók
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de engem néha idegesít, hogyha megyek a melóhelyen, vagy fodrászhoz ide-oda és azt mondják: ebbe a fölsőbe hogy látszik hogy mekkora hasad van? Biztos fiad lesz!!! Bla-bla. Amíg nem tudták, hogy terhes vagyok (ugyanakkora hassal ami most van) senki nem vette észre, most meg mindenki ezzel jön. Lehet, hogy csak én vagyok túl házsártos, de nemigazán szeretem az ilyen jóakaró kedves kis "jósnőket" ?!
Na mind1 nem zavargálok most már.
Mozgás azóta sem, viszont vízszíntben feküdve, teljesen jól kitapintható a kis pocakkuckóKép

Puszi nektek: Bettus

Mindenkinek hasonló kis meglepit Kép

Kép

Kép
bettus79
 
 


Bujka
AFP is volt meg minden egyéb...
Vendég
 


Sziasztok!

Krisszi!
Felcsigáztál, hol dolgozol?

Gabi!
Mást tényleg nem tudok tenni, csak belenyugszom a korai ébresztőkbe. Persze szavam nem lehet, mert éjjel egy felsírástól (akkor is a Párom megy át Hozzá) eltekintve csönd van, meg este is szépen elalszik magától 9 körül. Valahogy csak lesz Kép

Manka!
A Canesten biztos segíteni fog!
Én, mint laikus próbálgattam a szívhangot hallgatni a terhességem vége felé sztetoszkóppal, de semmit nem hallottam a bélmozgásomon kívül. Nekem Doplerrel hallgatta a doki a szívhangot kb. a félidőtől Marcinál. Remélem ma is hallgatózunk, mindenesetre én megkérem rá.

Gigi!
Az AFP eredménye nálatok mikorra lesz meg? A hétfői uh-ra gondolom még nem. Te mehetsz úgy a genetikai uh-ra (feltételezem az lesz hétfőn) az eredmény nélkül? Csak azért parázok, mert nekem keddre van gen. uh-ra időpontom, még nem érkezett meg az eredmény és a Péterfy-ben AFP nélkül nem szívesen látnak...

Bettus!
A Megatoys-ban voltam, de a mamarucis boltba nem mertem benézni az árfekvéstől félve. Aztán tessék...
A mozgást először én is február végén éreztem először, aztán nagy csönd következett, így el is bizonytalanodtan, jól éreztem-e. Aztán március 2-án (akkor voltam a 16. hét végén) egyértelművé vált. Majd a Te babód is beindul Kép
Hú, ez a görcs szörnyen hangzik Kép A magnéziumon kívül nagy ötletem sajna nincs. Nekem éjjel a bal csípőm görcsölt be, de azért elviselhető volt.

Jósokról, jóakarókról: én csak kedvesen mosolyogtam rajtuk, rájuk hagyj mondják az okosságaikat. A legnagyobb poén akkor ért, amikor 2004. december 5-én elmentünk népszavazni és ott az egyik nőci megállapította a nagy hasamat vizsgálva, hogy "kedvesem, még van 1 hónapja, igaz?!". Erre én: "már 5. napja túlhordom". Persze este el is fojt a magzatvíz, másnap 10:50-kor meg is született Marci Kép Na ennyit az okos jóslatokról Kép Kép Kép

Na most már eldugulok! Ez a hátránya/előnye, ha egy bárhol használható laptopot nyüstöl az ember lánya Kép

Puszi: Melinda (17+6)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda
Holnapra lesz AFP eredményem...
(van protekcióm a laborban... és az én vérmintámat a mai vizsgálati adagba betették...)
Vendég
 


Bettus!

nem akarlak megijeszteni, csak azért írom le, nehogy gond legyen, de a dokik nagy része vádligörcsre azt mondja, magnéziumot kell szedni, és el van intézve. az én dokim, ha valakiről meghallja, hogy ennyire durván begörcsölt a vádli, (pláne ilyen magne B6 adag mellett) azonnal berendeli az illetőt, és trombózis-vizsgálatra küldi.
Esetleg nézesd meg magad, nincs-e nálad is trombózis gyanú! Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Bettus, nekem is volt az elozo terhesseggel vadligorcs, de csak az utolso honapban. Tenyleg szornyu! Nekem mondjuk nem mondtak, hogy trombozis lehetne. Sok kismamanak van es tenyleg eleg durva erre ebredni.

csengo
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Na végre ismét munkába álltam. Másfél hetet voltam otthon, de kipihentem a náthét. Kedden voltam uh és Borsó 1.3mm. Titi27 szerintem mi egyidősek lehetünk :-)

Tényleg nehéz utolérni a sok írást, de nagyon örülök, hogy ilyen jó csapatunk van.

Nekem dezodor allergiám lett.... Most kenegetem magam. Voltam bőrgyógyásznál és ma sikerült 2500 ft vennem dezodort. Remélem, hogy a gyerek erre nem lesz allergiás. Mondtam is a páromnak, hogy ez biztos a te teste dmiatt van... Hisz a kettőnk immunrendszere keveredik :-)

Jaj, a táblázatba hiányzó infonk: első baba, Rókus kórház és még nem tudjuk, hogy mi lesz a neve... Ha fiú, lehet, hogy az apja után nevezzük el, a második neve Tamás lesz (a nagybátyja után, aki sajnos már csak a mennyből láthatja....)

Edzés: én járok továbbra is edzeni, nagyon élvezem a sportot, de nem Rubin Rékásan... csak annyi amennyi jól esik. Gyaloglok, elipszistréner, bicikli... Konzultáltam több orvossal is, ezeket lehet...

Na most futok dolgozni, és most már vagyok :-)

puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Múltkor csak olvasni volt időm az üzeneteket, de írni nem.Köszönöm a kedves fogadtatást.
Most nem olvasok, csak írok pár sórt.

Hétfőn megvolt a ultrahang.Minden rendben van, kb.2cm-es tisztán látszik a feje a törzse, és a végtagjai, és a szívműködés is rendben.
A párom is benn volt, a doki háta mögött Õ több nézetből is látta a babánkat.

Ma voltam a védőnőnél, kedves fiatal csaj.Furcsa érzés, talán nálam is fiatalabb, ez nem is baj, csak neki nincs gyereke,így tapasztalat nélkül, a tanultak alapján "ad" tanácsot,lehet alaptalan a bizalmatlanságom, végül is még csak egyszer találkoztunk.
Hétfőn kell mennem vérvételre, és belgyógyászatra.
Kedden pedig az eredménnyel vissza hozzá.

Lassan mennem kell, lakásmunkálatok folytak Nálunk.A nagyszobából konyha-nappali lett, a régi konyhából pedig majd nyáron gyerekszoba lesz.
Most kimerült a keret, de októberig ráérünk a gyerekszobának "nekiesni"!

Remélem mindenki jól van, és szépen gyarapodik.
Vigyázzatok magatokra, az én környezetemben sokan influenzások, ezért akit tudok elkerülök,de ök se nyomulnak vigyáznak,nem akarnak megfertőzni.
Bocs a hosszú távolmaradásért!Majd jövök.
Puszi Anett.
tnéanett
 
 


Sziasztok!

Gigi!
Jó a protekció! Kép Most csak azért háborodtam fel, hogy eddig (Marcinál és most is) azzal hitegetnek, hogy az AFP eredmény normál esetben 1hét-10 nap. Én meg kis naívan azt hittem, hogy ez nem egy szimpla ellenőrzés, hanem bonyolult dolog, ami lényegében ennyi időt vesz igénybe. Most nagyon pipa lettem!!!

Bunny!
Oké, majd beírom az adatokat a táblába, csak a másik gépen van... Azért írd meg a Párod nevét is, mert én nem tudom Kép
Borsó Kép Még tényleg kis borsó Kép

Anett!
Gratula a klassz uh-hoz Kép
Már az én fejemben is megfordult, hogy milyen lehet még gyermek nélküli védőnőnek tanácsot adnia. De végül a dokijaink sem szültek még és szerintem nem is fognak Kép, mégis rájuk hallgatunk a leginkább! Lehet, hogy sarkított, de szerintem nagyon sok ilyet példát tudnánk hozni még az életből. A lényeg, hogy kedves a védőcsajszi Kép

Egy időre dugulás részemről, Marci lassan felébred. Este meg dokker, úgyhogy majd késő este benézek!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda
AFP-t nem mindenlaborban csinálnak és nem mindennap...
Nekem az a szerencsém, hogy a DOTE laborjában csinálják... hétfőn, csütörtökön és pénteken...

Védőnő: elméletben megtanulják a dolgokat... csak éppen az elmélet és a gyakorlat különböző... a kis apróságok, fifikák hiányoznak...

gigi
Vendég
 


Sziasztok!

Bettus, nagyon rossz az a görcs, a múlt héten átéltem ilyet. Hányingerem is lett tőle, órákig. Sportoló koromban volt ilyen, de az nem volt ennyire erős és ijesztó. A dokim azt mondta, hogy ha mégegyszer ilyet tapasztalok, azonnal hívjam. Szerinte ez egy későbbi terhességi tünet, a baba nyomhat bizonyos idegeket és ez okoz görcsöt.

Meglep, hogy ilyen lelkes védőnők vannak! 17+4 vagyok és eddig 1x kellett mennem mindössze....

Bujka, egy percig ne irigyelj a melóm miattKép Távközlésben dolgozom, mobilcégnél vagyok marketinges középvezető. Ma olyan napom volt, hogy kis híján fogtam magam és hazamentem kiíratni magam az elkövetkezendő 4 hónapra. Kép

Viszont történt velem egy vicces dolog: szerződést írtam és az ÁSZF (mint Ált. Szerződési Feltételek) helyett simán leírtam, hogy AFPKép Volt is nagy röhögés...

írtad az APF - genetikai UH kapcsolatát. Nekem CSAK az AFP tükrében végzik el a genetikai UH-t, sőt, több könyvben is ezt az eljárást olvastam.

Vigyázzatok magatokra!
Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Jaj, Lányok, olyan boldog vagyok!

Képzeljétek, hívtak az Istenhegyi Klinikáról, hétfőn vették le a vért a genetikai szűréshez és olyan jók az eredményeim, hogy az asszisztens szerint ritkán látnak ilyetKép

A Down-kór esélye 1:35000-hez, a nyitott gerinc pedig 1:3700-hoz. Az AFP-m: 1,4, teljesen normális.
Sajnos a szűrésnek csak a 2. felét tudtam elvégeztetni, így az eredmény csak 85-87%-os. persze ez semmit sem jelent....

De azért kicsit megnyugodtam. Kép

A sotés klinikai AFP-nek még se híre se hamva, jól le is cseszett az ottani asszisztens, hogy mit hívogatom őket, hisz minimum két hét, mire megjön a leletKép

Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi,
gratula az eredményhez :-)))

Gigi,
én meg kedden megyek majd UH-ra, de csak 16. heti 4D-s. Uaznap AFP... Remélem, hamar kész lesz az eredmény, bár Krisszinek két hét ugyanott :-(((

Melinda,
függöny :-((( Írj majd, mi volt a dokinál! Bébik nem mozognak :-((( Viszont a hasam nő :-))) Ma mértük, 95 centi a haskörfogatom (a köldököm alatt, a legszélesebb ponton mérve). Ez óriási szám, nekem régen nem volt hasam, legfeljebb egy egész pici... (Itthon mértük, nem védőnő.) Ezentúl hetente megmérem majd :-)))

Bettus,
szerintem is nézesd meg a lábad dokival. Én hajlamos vagyok viszérre, ezért kenegetem vadgesztenyekrémmel (preventíve).

Szép estét mindenkinek, és rügyező-csicsergős tavaszt végre! Puszi - Kata (15+3)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Iza, nagyon sajnálom...hidd el, lesz még akár5-6 babád!! tarst ki!

Bettus, biztos, hogy mozgást éreztél! Tuti! Egy hét, és tuti egyértelmű lesz!
Ugyanarról a bababoltról beszélünk! Szombaton megyek!
Jadey, rémes volt a karambolról még olvasni is...relaxálj, pihenj, a babának is, neked is jót tesz!Erős a baba, ne aggódj!

Ákata, tuti mozgást éreztál! Akár pár nap múlva egyértelmű lesz!

Melinda, köszi, hogy ilyen megértő vagy a nettó-bruttó agymenésemmel....
Mostantól úgy számolom, ahogy a védőnők is: utsó mensestől.
Azaz: ma vagyok 15+1.

hétfőn majdnem a kórházba mentem, görcsölt a hasam..legalábbis én azt hittem...mert a hasam, és nem a méhem volt, csak oda sugárzott ki...ugyanis előző este erkölcstelen mennyiségű tejfölös töltött káposztát faltam be...
VIGYÁZZATOK A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁVAL!
Nagymamám apu születése előtti este bekápoztázott. éjjel rosszul lett, görcsölt a hasa, és ez beindíthatta az amúgy is esedékes szülést...2 óra múlva megszületett apám 4 kg 20 dekával....Kép

most megyek, mert sürgősen spagettit kell ennem...Kép

puszi mindenkinek!

Kriszti
Vendég
 


Hát, Angel... egyezményesen vigyázzunk, ha kajákról írunk, ezt kívánós kismamák olvassák! Kép

megláttam leírva ezt a szót, hogy spagetti...már fő is a víz a tésztának a konyhában, szegény párom meg most zavartam el darált húsért KépKép
(és olyan rendes, hogy el is megy, pedig nemrég jött haza a melóhelyrőKép hú, mivel fogom én ezt neki kompenzálniKép)

Még jó, hogy csak spagettit írtál, és nem Csáky rostélyost hercegnőburgonyával és áfonyaöntettel, azt most nehezebben tudnám megcsinálniKépKép

Iszonyúan kajás vagyok és kívánósKépKép

Rejo
(9+4)

Kép

Kép
rejo
 
 


Kriszti,
én utálom a töltött káposztát, úgyhogy nem fenyeget veszély :-))) Pont írtam Melindának, hogy nem érzek bébimozgást :-((( Csak néha azt a furcsa lökést, ami kicsit érzékeny... Hogy derült ki, hogy a tejfeles káposzta volt a ludas?

Holnap jön hozzánk kertész (iszonyú a kert, tavaly vettük, és több éve senki nem nyúlt hozzá, burjánzik benne vagy 30 gyümölcsfa, van egy embermagas halomnyi rőzsekupac, dögledező borszőlő, ilyesmik... Ráadásul a házat leszámítva 700 négyzetméter, és fel kéne ásni az egészet... Õsszel elkezdtem nyesegetni, de öt bokron jutottam túl), szóval jön a kertész felmérni a terepet, én meg ezen felbuzdulva megnéztem az elkövetkező öt napra vonatkozó időjóslásokat, és dióhéjban összefoglalva azt állapítottam meg: Sándor, József és Benedek idén lapos zsákkal érkezik... Ez van. Pedig én már füvesítenék is...

Kép
Ákata
 
 


Rejo,
milyen az a hercegnőburgonya? Kékvérű? :-)))
Én is iszonyú sokat tudnék (illetve sajna tudok) enni... Múltkor nagyon megkívántam az ecetes almapaprikát (csemege változatban). Vettünk is egy üveggel, és nyálcsorgatva bontottam ki otthon (miután hozzáigazítottam a vacsorát, tehát olyat készítettem, amihez savanyúság dukál), szóval felbontottam, és láttam, hogy az üveg tetejére belülről egy ujjnyi helyen vmi fekete kosz ragad - nem analizáltam, nem is részletezem, elég az, hogy a kukában végezte az üveg... Nagyon csalódott voltam...
Remélem, nem volt nagyon rémes a sztori, és jó étvágyat mindenkinek a vacsorához!
Kata

Kép
Ákata
 
 


sziasztok Lányok!!!
Ne haragudjatok, hogy megint igy eltüntem... Egy hétig nem volt netem, most meg jól megfáztam, bár már kifelé lábalok, most van egy kis lelkesedésem felkelni olvasgatni és irni. Hát jó sokat olvastam, már épp el is fáradtam.
Izát nagyon sajnálom, remélem hamar fel tudja majd dolgozni!
Borzalmas volt olvasni az autós balesetet is, örülök, hogy semmi gond!!!
Wc-papir klubba én is csatlakozom, bár nekem sajnos általában barna is. Most vagyok 13 hetes, de még mindig vérezgetek. Először azt mondták nem jó helyen van a méhlepényem, de a genetikai UH-n megnézték és azt mondták mégis csak jó helyen van. A dokim szerint lehet, hogy valami visszajött a tavaly tavaszi gyulladásomból, ugyanis az akkori rákszűrésem P2-P3 közötti volt, aztán sikerült gyógyszerekkel lehúzni. Most újabb rákszűrés lesz, talán kiderül már vmi. A hasam 3 napja nekem is erősebben de még azért tompán fájdogál, bár nem folyamatosan, csak rövidebb időkre. Lehet, hogy azért, mert állandóan fújom az orrom és erőlködöm... A babócám jól van, a genetikai uh is jó lett, nekem is az ÁFP lesz ápr. 10-én. Remélem addig már semmi gond nem lesz!
Bujka én is kösz a tippeket ruha ügyben, nekem még csak Megatoys-os tapasztalatom van, bár az sem ruha ügyben, hanem babacuccokéban, rengeteg akciós termékük van, pl. babakocsik, kiságyak stb..., többnyire azért vannak leárazva, mert koszosak, vagy kifutó modellek. Képzeljétek nem tudtam ellenállni a kisértésnek és vettünk kiságyat, mert nagyon jó áron volt, 60%-kal volt leárazva, csupán azért, mert állitólag festékhibás- ami nem tudom mit jelent, hiszen fenyő ágy lelakkozva... semmi nem látszik rajta.

Annyi mindent olvastam, hogy már nem is tudom ki mit is irt.
Bujka a találkozóról megint lekéstem, vagy jövő szerdáról van szó?

Képet mivel nem volt gép nem tudtam még feltenni, bár nem is tudom ide hogy lehet? Simán be kell kopizni? Megirná vki, aki már profi benne?

Eddig minden UH-n úgy ficánkolt a baba, hogy alig tudták képbe hozni. Bezzeg a genetikain, ahol szerettem volna egy jó sztárfotót Róla, meg sem moccant. Azért a végén kicsit kapálózott,s végül kértem egy képet, amit bekereteztem és gyerekes módon üvegfestékkel diszitettem, úgy gondoltam kiteszem majd a babaszobába...

Olyan jó olvasni ennyi tapasztalatot, tanácsot lányok!
És de jó, hogy sokatok babócája már mocorog is!!!!

Védőnő: én babonából (bár nem vagyok babonás)nem mentem még el hozzá, azt hiszem holnap végre rászánom magam. Igazából az rettentett vissza, hogy barátnőm már a 8. héten felkereste, aztán elment a babája. Tudom, hogy nem függ össze a kettő, de most már úgy érzem nagyobb az esély, hogy nem lesz semmi gond,s mivel nekem is volt már vetélésem és most sem zökkenőmentes a dolog, néha rettegek, hogy vajon mi lesz... persze nem gondolkodom ezen egész nap, de tudat alatt még is csak ott motoszkál. A vérzés is olyan, hogy két napig semmi, aztán három napig megint barnázom.

Jópofák az álmok, amiket irtatok korábban. Képzeljétek én azt álmodtam éjjel, hogy bár a hasamban volt a mostani babám, a babaágyban sirt egy kisbaba, mire rájöttem, hogy az enyém és egy napja született és én el is felejtettem és még nem adtam neki enni. Aggódtam, hiszen még nem jött tej, de azért a szájába adtam a cicimet és ő csak szopikálta, én meg nem is éreztem, hogy van tejem... micsoda hülye egy álom...

Most búcsúzom, kicsit fájdogál igy ülve a hasam, igérem mostmár rendszeresebben jövök.

Mindenkinek sok puszi, nyugodt, szép babavárást!!!
Krisz

Kép
kriszkrosz
 
 


Hú olvastam még a sok fincsiséget, amit most irtatok, még szerencse, hogy már vacsoráztam!!!
Én savanyús vagyok most nagyon, bár amúgy is imádom és képzeljétek először vettem káposztával töltött dinnyécskéket, nyammmm nagyon fincsi!!!
Nektem az italokkal nincs bajotok? Nekem egyszerűen semmi nem esik jól! Sem az ásványviz, sem a rostos, már a limonádé sem, a tea sem, egyszerűen nem tudok egy jóizűt inni. Még a facsart narancslé csak-csak... hogy ez miért van??? És csak egy pohár jó hideg sörre vagy borra tudok gondolni. Tegnap ittam is néhány korty borocskát. Az jól is esett. Még a végén várandósság alatt válok alkoholistává?

Kép
kriszkrosz
 
 


Lányok, már be is vágtam a spagettit! Fincsi volt. Most csak lassan, óvatosan mozdulok, nehogy taccs legyen belőle, mert hirtelen ettem és sokat...Kép

Kata, a hercegnőburgonya sima krupliból van, olyan mint a krokett, csak teljesen gömb alakú, alig lehet a villára felszúrni. Ill. ha fel akarod szúrni, kiröpül a tálbólKép De finom.
Nagymamám szakácsnő volt. Amíg élt, nála ebédeltünk minden vasárnap. El tudjátok képzelni mi folyt ott vasárnapi ebéd gyanánt????!!!! KépKép

Mikor meghalt, ez volt az első, amit elkértem a családtól a holmijai közül, két 60-as évekbeli, ipari szakácskönyv. MINDEN létező kaja benne van. Akkorák, hogy alig bírom kézbe venni őket. Ha gyesen leszek, na nem az elején, de jókat fogok megint alkotni belőlükKép

Kriszkosz,

kaptál valami progipótlást a barnázásodra??? Duphaston, utro?? Mondjuk ezeket csak betöltött 12. hétig kell szedni, de lehet, hogy nálad most fog stabilizálódni!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kriszkosz, NYUGODTAN igyál egy egész pohár sört vagy bort. Lombikos topicban olvastam, kaális dokik görcsökre és barnázásra EZT javasolják!
Komolyan, hogy tintázni kell. Akár rövidet is.
Egy-két pohár sör és bor nem árthat!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Piciza!
Én is nagyon sajnálom ami Veletek történt.
Bettus79!
Azon gondolkodtam lehet, hogy a dokim már öreg és tapasztalt, ezért nem mondd semmi vitamint mert tudja nem kell és lehet feleslegesnek tartja.Ha nem lett volna bevérzés akkor uht se csináltat a 12.hét előtt.Különbözőek de bízunk bennük.
Jóakarókról, nekem is volt már két kudarcom, igaz nem pocakkal kapcsolatba, bár megvizsgáltak és mondták csípőbe nem megyek szét, inkább hasra de azt mondták a fiu illik hozzám, mert én nagyon katonás vagyok és nem vagyok az a puszilgatos fajta.k
Kicsit meglepődtem ezen, de mikor megmagyarázták csak annyit tudtam mondani aha...és csöndben maradtam.Magyarázat:hogy a szomszéd lányára néha rászólok.Igaz nagy a szám, de most betudtam fogni,nem akartam szegény szomszédasszonyt megbántani, mert ha az én gyerekem idegenek előtt lehülyézi az apját, belerúg az anyjába mert nem viszi fagyizni, és nem köszön fél éven keresztűl mikor minden nap találkozunk, és mikor kéri anyja a tolltartót és ő nem adja csakazértis és a végén hozzávágja.Sajna olyankor mikor ezeket produkálja szomszéd lánya, akkor tényleg rászólok.na ezért tart katonásnak és nem puszilgatosnak.....szerintetek????????
de inkább legyek katonás csak ne égessen a gyerekem, bár szerintem ez nevelés kérdése és nem puszilgatás.Tudom nem kéne beleszólni de nagyon jó viszonyban vagyunk és Réka rám hallgat mint a zgtanárnőjére.
Tegnap meg a barátnőm hozta rám a rossznyavaját, este felhívott, mert mondtam neki, hogy 3om napig túró szerű volt a folyásom, meg viszkedtem canesten olajjal kentem magam, és 2 nap alatt elmúlt, de folyás átváltott tejszerűvé, de ma már semmi.
Erre hív, hogy azonnal dokihoz menjek mert most mondta neki párja, hogy kollegájának barátnője gombásodás miatt, 18.hetesen kiderült vízfejű lesz a baba.Na párommal vagy egy órán keresztűl bújtuk a netet a vízfejűségről, de egy szó se volt gombáról, csak toxo meg rubeola.Erre reggel telefonált a csaj, hogy jaj kiderült nem is a gombától lett a baba beteg.
Na ennyit a jóakarókról egyik fülön be a másikon ki.Persze megyek dokihoz mondani fogom és remélem megnézi majd alaposan.
Kajálásról már párszor akartam írni ez a kívános dolog engem elkerül, pl. a spagettit nem bírtam megenni, mert szagosnak éreztem a húst, pedig semmi baja nem volt és mégse.Halat is imádom és azt se tudta megenni.
igaz párom parázik dagadt vagyok és rengeteget eszem, de az a fura, hogy sose vagyok éhes csak eszem 4 óránként.Viszont az elején 6 héttől töménytelen mennyiségű tejet és kakaot megtudtam inni, most meg kefírt iszom minden este.Nemtudom ki mennyit hízott, de én ma 50 kg nyomtam reggel, sose voltam még terhes ezért ezt nem tudom jó e janurá 4-én voltam 47.5kg.
Majd meglátom mekkora leszek, mindenesetre ma készlett a nadrág és már ki is mostam, holnap abba megyek melozni.Pisiléssel meddig kell még szenvedni?
suezika 14+4
Mindenkinek jó éjszakát

KépKép
suezika
 
 


Szia Rejo!
igen, már az első hónaptól szedem a duphastont, épp mostanában hagyom majd abba... úgyhogy hormonszint miatti vérzés is nagyjából kizárva sajna.

De klassz lehet ilyen szakácskönyvet birtokolni!!!
Imádom a jó házi kajákat, és főzöcskézni is szeretek, én is nagymami receptjeit irogatom le mindig szorgosan. Apukám is irtó jól főz, meg a pótmamim is, úgyhogy mindig forró drót van, ha vmit nem tudok.
Ha tényleg olyan jó, megirhatnád a cimét meg a szerzőjét, rákeresnék antikváriumban, hátha még van belőle vhol... az ilyen ipari könyvekben úgy tudom jó sok fortély van
Na pusza mindenkinek

Kép
kriszkrosz
 
 


Lányok!
Képvisszaolvastam az írásomat....
Tudjátok, néha összevissza írtam, de megvan rá a kellő magyarázat.
Kép
Én csak egy mezei zongora tanár vagyok, nem irodalom és nyelvtan...
Úgyhogy bocsánat, ha időnként nem voltam világos és tele van hibával de siettem.Ja és anyukám mindig mondja Én biztos nem magyar voltam előző életemben mert néha hülén fogalmazom.
Kép
suezika

KépKép
suezika
 
 


Suezika, nekem is előjött a terhesség miatt a gombám, előtte már évekig nem volt, doki azt mondta, csak canesten krémmel kenegessem, egyéb kúpot-tablettát csak a 12. hét után ad.

Krszkosz, leírom majd a címét, de most nem merek mozogni...Kép

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?