Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kismamik!

Hát megvolt a nagy 12. heti uh-nk tegnap du.!! Kép Kép Kép
Egyszerűen gyönyörű!!!! És a miénk! Kép Most pár napja megint nem vagyok toppon, de a tegnapi estém mégis fellegek közt töltöttem Kép
És tegnap voltunk hivatalosan (orvos bácsi mondta) 12+1 hetesek. Tarkóredő jó Kép 1,3 mm. És 5,61 az ülőmagasságunk. Viszont, ami pici csalódást okozott, hogy ezen az uh-n mi csak onnan vettük észre, hogy mozog, hogy először mutatta a doki, hogy az arca előtt van mindkét kis ökle, majd a legközelebbin már tudta mutatni az arcát. Úgyhogy semmi látványos mozgás Kép Ettől picit meg is ijedtem utólag (paragép Kép ), de a papíron az áll, hogy jó mozgás. Meg egyszerűen nem akart elfordulni, és csak szemből tudtuk megnézni, ezért nekem nincs olyan látványos fotóm a kicsiről, mint néhányatoknak. Majd megpróbálom felrakni.... Viszont kaptunk egy "fülest" a nemére vonatkozóan Kép. Mondja a doki, hogy "hű mekkorát nőtt a fiatalember." Erre én:" Lehet már tudni a nemét?" Erre ő: " A lány is ember." Erre én: " Szerintem is, de a fiatalember kifejezést én csak fiúra használom, mert pl. a kicsi ember, vagy kisember persze bármelyik nemet jelenthette volna." Na majd pár perc után megszólal, hogy lehet, hogy tényleg fiatalemberré serdül, mert az ivarszerv helyén volt 1 kis kidudorodás, és véleménye szerint, igaz, hogy a lányoknál is ebben a korban meg vannak duzzadva a szeméremajkak, de nem valószínű, hogy ennyire, de persze biztosat, majd csak 17-19 hét körül. Szóval lehet, hogy kukis. Kép

MSE! Üdv közöttünk!! Gratula a babócához, meg sajnálom, hogy ilyen szörnyű dolgokon kellett végig menned!! Kitartás, mert van miért!! Kép Biztos minden rendben lesz, az a fontos, hogy Te is elhidd! Küldjük a gyógyító energiákat! KépNyírő, akkor sorstárs! Kép Mi is oda járunk a Meddőségibe, de most már babásan! Kép Ki a dokid?

Rejo, Iza

Remélem Nálatok is nagyon klassz élmény lesz az uh, aztán egy időre feltölt! Kép

Iza

A papám pilóta, de a Malévnál. Nagy élmény vele repülni, de ha megadod a mail címed, priviben többet írok. Kép

WC papír: A terhes nőknek nagyon egyre jár az agyuk. Kép Teljesen ki voltam akadva, amikor apu rózsaszín papírral állított be! Kép Persze ő nem érti, mi a gond.

Titi

Szerintem már így is édes! Kép Minden rendben lesz!

Ákata, Melinda!

Ma Rátok csörgök, mert ez a gépelés lassan megy nekem! Kép

Mindenkinek boldog, szép napot, de hiszen végre szikrázó a napsütés, így könnyebb! Kép

puszi: J. E.
macifülke
 
 


Jaj, lányok, olyan jó olvasni benneteket, hogy ilyen élményekkel vagytok tele (mint ahogy én is). Már nagyon várom a következő UH-t, ahogy nő, fejlődik. Ez maga a csoda!
Én délután megyek a dokihoz, utána majd jövök beszámolni. Igyekszem mindent megkérdezni, biztos többet fogok már tudni, mint a tegnapi UH után.

És mindenkinek köszönöm a sok-sok bíztatást!!! Aranyosak vagytok!

Szép napot mindenkinek!!!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Nem tudok írni most semmi semKép Sokára megyek UH-ra addig éldegélünk kettesben Kép Mocorgás mintha lenne, vagyis inkább bélmozgásra hasonlít, de állítólag ez már lehet a baba is. Most vagyok 16. hetes első babás ezért nem tudom pontosan mi az amit érzek?! De ha az akkor ma egész nap mozogKép Kép Kép

Wc-papír: Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de én nem is gondoltam ilyen piros pötyikre? Pedig lehet, hogy talán volt is de akkor még nem is tudtam, hogy baba lesz. Úgyhogy úgy múlt el, hogy nem is tudtam hogy baj lenne. De a doki szerint OK minden.
Igazából nekem az elevittel van egy kis bajom. Azóta a székletem tiszta fekete. Bocsi, hogy ilyet írok, de ez nekem elég zavaró. Ezt a terhesség végéig kell szedni???

Kellemes nőnapot! Kaptunk a cégtől virágot, meg sok-sok csokit. Majszolom is rendesen Kép
Puszika mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 

 
 

Macifülke,
nagy-nagy gratula az UH-hoz :-))) Mit akarsz, én még csak nem is láttam őket, csak egy pillanatra, nemhogy mozogni... És gratula a fiúbébihez is :-))) Nálunk én választom a klópapírt, és csak fehér háromrétegűt :-)))
(Küldtem egyébként mélt.)

Bettus,
széklet nálam is fura színű... Elevit: úgy tudom, igen...

Titi,
írj majd, mi volt!

Most zárom soraimat - ugye, a munka...
Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Kata, igen, SOTE II-s vagyok, holnap megyek AFP-re és rákérdezek!

Bettus, Kata: Elevit-széklet: nálam is, rajta is van a betegtájékoztatón.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi,
21-én nem mész véletlenül a kórházba? Ütközhetnénk :-))) (Nekem akkor lesz AFP.) Kíváncsi vagyok, mit mond majd a dokid... Nem tudod véletlenül, AFP-re éhgyomorra kell menni?

Kata
(14+2)

Kép
Ákata
 
 


Csajok, megjöttem az UH-ról!!!!! Éljen, éljen, éljen!!!

Hallottam dobogni a szívét!! Bekapcsolták a gépet és felhengosították: tam-ta-tam. Meg is mutatta a képernyőn, kaptam fényképet is, de ez nem lett jó még, vagy kicsi még a babó, vagy azért, mert ez az ugyetlenebb Uh-s csajszi.
16mm-es a baba, úgyhogy azt írta a gép, 8+2 terhes vagyok. (a ciklus alapján számolthoz képest ugrottam 3 napot előre, de jó!! De különben nem hülye ez a gép, merthogy előbb volt PÉ-m, nem a 14. napon, tényleg)

Most annyira azt érzem, ez a baba már megvan és meg is marad!

Siba üdv köztünk, mennek neked a drukkok ezerrel!
A kor témához még csak annyit, szerintem egy nő 30 éves kora körül van a toppon. Én soha ilyen jól nem néztem ki, mint most (bocsi), egy 30-as nőnek már van stílusa, tud öltözködni, nem félszeg, van fellépése, sugárzik belőle, hogy NÕ. Gyerekek ez már nem anyáink világa, ahol a 30-as nők úgy le voltak harcolva a sok munkától és gyerekszüléstől, no pénz, no testápolás, no krémek, hogy úgy néztek ki, mint ma egy negyvenes. Ez már más világ! Még jó 10-15 évig mi friss fiatal nők leszünk!! Szokjátok a gondolatot! Kép

Krisszi!!
Magne B6 tabletta, vagy valamilyen magnézium-tablettát sűrgősen kezdj el szedni! A terhességben nagyon megnő a magnézium igény, és félő, hogy először csak a vádlid görcsöl, aztán a méhed fog keményedni. Én már most napi 3X1 szedek, és úgy érzem jó hatással van rám (semmi hasfájás, görcs)

ha van kedved, átugorhatsz hozzánk, ha már itt laksz a szomszédban! csak még várjunk, mert még náthás vagyok én is meg a gyerek is! Kép
Lakik még valaki itt a környéken?(gazdagrét, Sashegy, Örmező)

Én Domit 24 évesen szültem, és baromira éreztem még, hogy bennem van még a lendület, bár én az egyetem alatt az előző 6 évben rengeteget buliztam, de mégis. Most teljesen más érzésekkel indulok az anyaság felé úgy érzem. lenyugodtam, már nem esik nehezemre itthon ülni. Szerintem jobb 30 körül szülni, pszichésen.

Macifülke, gratula az Uh-hoz!

Titi, Iza várom már milyen volt nektek az UH!

Bettus, elevit feketére festi a vastól ami benne van, a székletet. Én a betöltött 12. hétig fogom szedni, utána már csak hízlal szerintem Kép, mert onnantól már minden szerve ki van alakulva a babának. Domival nem szedtem semmit, egészséges nagy baba lett mégis.

rejo
(8+2 hurrá!)

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo,
harmincasok: tetszik a hozzáállásod, egyetértek :-)))
Én végig szeretném szedni az Elevitet, mert az ikreket általában nem hordják ki a 40. hétig, és szeretném, ha jó súllyal születnének. Egyébként ez az óriásbaba-dolgot többen cáfolják, én nem tudom, inkább szedem :-)))

Képzeljétek, utóbbi napokban elkezdett ugrásszerűen nőni a hasam, és egy-egy mozdulatnál húzódik rendesen... Pedig kap krémet eleget :-)))

Lányok, székrekedésre mit ajánlotok? Mióta dolgozom, valahogy nem megy igazán...

Puszi - K

Kép
Ákata
 
 


Hát ti milyen tündérek vagytok! Köszi a bíztató szavakat!

Szerintem is nagy királyság a 30+, bár én eddig minden életkoromat kedveltem Kép, végül is csak hozzáállás kérdése. Nekem a nagymamám is 31 évesen szülte az első gyerekeit (ráadásul ikreket), ami 1950ben nem volt apróság. Az egyetlen hátrány talán, hogy biológiailag biztos, hogy gyorsabban regenerálódik egy 25 éves nő, mint egy 35 éves, de egy kis odafigyeléssel meg tornával ezzel sem lehet nagy gond..

Kata kérdezted, hogy mekkora a baba a múlt heti vérzés után CTR2 cm-t mértek, a hematoma 13mmes, ami azért jó hír, mert legalább nem nő. Volt idő, amikor nagyobb volt mint a pici, aki most ezüstérmes, már csak a ciszta nagyobb, mint ő.
Tényleg van valakinek cisztája? Az enyém 4 cm-es. Mit tudtok róla? Valaki azt mondta, hogy fel fog szívódni, amikor a placenta átveszi a hormontermelést és olyat is hallottam, hogy ha kipukkad az nagy baj lehet, de ilyenekre nem is gondolok!

Macifülke, nekem a Szakonyi a dokim és neked? Kiváncsi vagyok!

Rejo, én is teljes eksztázisba estem a szívhangtól a múlt héten, csak az volt a baj, hogy utána nem tudtam megszólalni fél órán keresztül, mert egyfolytában bőgtem. Harcolnak a hormonok Kép

Fekete Elevit effekt nekem is, ja és azt is mondták, hogy ha gondolom szedjek naponta felváltva Elevitet és Folsavat.

Éljen a fehér budipapír! Bár szerény tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy sajnos észreveszi azt az ember, amikor vérzik...De ezt remélem senki nem fogja megtapasztalni Kép Nem is szabad ilyenre gondolni!
Puszi nektek
Siba MsE (10)

Kép
siba
 
 


Sziasztok!

Akkor itt a nőnapi virág!!

Kép

Boldog nőnapot mindenkinek!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Kata,
Székrekedés ellen: no kenyér, sok sok víz, gyümölcs, zöldség, rostos dolgok, joghurt!
És ami még be szokott válni reggel éhgyomorra egy nagy bögre citromos melegvíz (min 3 dl) a beindítja a bélmozgást !!! már ha bírsz ilyet inni. Kép

Kép
siba
 
 


Titi! Kép
Nekem hétfőn kell újra visszamennem. Bajára járok.
Neked mi volt ma? mesélj!

Erika! Kép
Hiszek benne!!!
Igen vicces dolog ez a kéz a WC papír alatt Kép átázva pirosnak látszik Kép én is gyakran megijedtem.

Iza! Kép
Várjuk az Uh-s képeket! Tök jó, hogy így bírod a repülést. Én utálom!Délután épp arra riadtam, ahogy azt álmodtam repülőn ülök.

Melinda! Kép
Druk a holnapi AFP-hez!

MSE! Kép
Üdv közöttünk! (én vagyok az egyik legfrissebb Kép)
Sajnálom a hematomát. Drukkolok, hogy mielőbb elmúljon!

Macifüle! Kép
GRATULÁLOK!!! Tök jó lehetett, hogy láttátok!

Rejó! Kép
Gratula a szívhanghoz! Olyan jó lehetett Neked is!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Kata, 21-én lehet, hogy a 18. heti UH-m lesz, holnap megkérdezem a dokimat. Bár eddig mindig szerdán kellett mennem UH-ra...Tök jó lenne összefutni!!! Holnap éhgyomorra kell mennem, de nekem még a vércsoport meg minden egyéb vizsgálat is most lesz, szóval nem csak az AFP. Nem vagyok mérvadó ebből a szempontbólKép

Rejo, gratula a szívhanghoz!!! Ugye, milyen megható? majdnem sírtamKép 16 mm a CRL, nem? ilyenkor asszem nem teljes hosszt mérnek, de mint tudjuk, ahány (kór)ház, annyi szokásKép
Annyira egyetértek veled, a 30 egy teljesen jó életkor, még fiatalok vagyunk, de már van némi elképzelésünk az életről, kicsit lehiggadtunk, de nem vagyunk befásulva. Manapság szerintem fiatalosabbak is a 30-as csajok, mint akár 10-20 évvel ezelőtt.

Majd írd meg, hogy mikor jó Neked és talizzunk! Hétköznap dolgozom estig, de azért mobil vagyok. Ha van még valaki a környékről, csatlakozzon bátranKép

Drukkoljatok a holnaphoz légyszi, azért kicsit félek az AFP-től.........


Puszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:11-kor.
Vendég
 


Sziasztok Mindenki!!!

Esélyem sem lenne most mindenkinek egyesével írni, úgyhogy meg sem próbálom!
Próbáltam visszaolvasni, hát kissebb nagyobb sikerrel!

Minden új kismaminak gratulálok a pocaklakókhoz és a régebbieknek az eredményeihez!

Úgy látom mindenki szépen növöget!!

Nem tudtam nagyon jönni, mert rengeteg dolgom volt de azért néha benézek!

A babócáim szépen növögetnek, ez a pocakomon most már egyértelműen meg is látszik.
Hirtelen nekilendült a növésnek!

Ákata!
Látom nálad is hirtelen pocaknövés volt!
Ha hanyat fekszem, teljesen kitapintható a méhem, na és látni is rendessen!

<!--attachment: unbenannt-377251.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*202.6**unbenannt%2ebmp --><center><pre>
Kép
unbenannt.bmp (202.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ezzel szeretnék nektek boldog nőnapot kívánni!!!
pusszancs naprafori

KépKép
napraforgo13
 
 


Óh!

Most látom, hogy nem jelenik meg a kép, amit küldtem.Kép(

Kár, pedig olyan édes!!!

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!

Megpróbálkozom a lehetetlennel és bepótolom az elmúlt két napomat.

Jót nevettem a WC papír-bugyi csekkolós hozzászólásokon. Eddig nem reklámoztam, de én is minden mosdólátogatáskor ellenőrzök és megnyugszom szerencsére. De azért rámjött néha a frász, mert nekünk meg narancssárga virágos a papír Kép

AFP: elméletileg a betöltött 16. héten csinálják (legalábbis a legtöbb helyen ezt olvastam és mindkét terhességemnél így is tettek velem), de a gyakorlat szerint... Valóban több dolog befolyásolja, pl. a kismama súlya, ami ugye nem mindegy, hogy 50 vagy 75 kg, mert az anyai szervezet is kibocsát ebből a fehérjéből és egy súlyosabb szervezet többet bocsát ki. Ny-Európában már tényleg nem alkalmazzák, mert iszonyúan fals eredményeket hozhat és csak a frászt hozzák szegény kismamákra.

Manka!
A gombafertőzést kezelni kell, ez a lényeg. Az elhanyagolt fertőzés gondot okozhat. Én a húgyúti fertőzésekről több rosszat hallottam. Sajnos én Marcinál is tapasztaltam és az vágta tropára a második harmadomat, mert állandóan szenvedtem vele. Nem lesz semmi baj Kép
Patti kuki Kép Több ötletem nincs.

Kata!
Szerintem ott már mocorognak a Babócáid Kép A lényeg, hogy abszolúte nem kellemetlen az érzés, sőt Kép Gratulálok Kép Kép Kép
Az AFP-t nem feltétlenül kell éhgyomorra levenni. Nekem a dokim az AFP mellett kért étkezés utáni cukorvizsgálatot is, így én kajálva mentem a mai vérvételre.
Székrekedésre én ajánlom a Danone Activia joghurtot, ezt az új fajta Bifidus eszenszisz (biztos nem így írják Kép) gyümölccsel. Amikor ettem, nekem mindig hasmenésem volt. Székrekedés esetén talán helyreállítja odabenn a rendet. Gyümi, rostok, magvak stb. Jobbat nem tudok.
Marcinak szerencsére nem viszketnek a pöttyei, meg szinte már nincsenek is rajta, nagyon szépen visszahúzódtak. Azért először nagyon betojtam a rubeola miatt, miattatok, de először nem akartalak Titeket ijesztgetni. Én már szerencsére voltam Kép De jó, hogy Te is túl vagy rajta.

Bea!
A hason alvás teljesen okés szerintem. Ha Neked nem kényelmetlen, zavaró, akkor biztosan alhatsz még úgy, a szervezeted úgyis jelez majd. Én Marcival még nagyon parázós voltam és egy pillanatig nem mertem hasra fordulni, most meg még szívesen aludnék is úgy, de már nem esik jól.
Köszönjük a szép tulipánt! Kép

Bunny!
Neked további jobbulást!
Edit babájának, Milánnak a születéséről már olvastam a topikukban. Jó, hogy gyorsan született. Puszi Nekik és nagy-nagy gratula Kép

Gabi!
Az AFP-nél elméletileg az eredmény értékelésekor a dokinak figyelembe kell vennie a terhességi kort is. Én még a védőnőcinél is láttam ilyen táblázatot Érden, hogy a kül. terhességi hetekben (értsd: 16-19. hét) mennyi az elfogadott érték.
Köszönöm a jobbító kívánságokat Kép Marci tényleg jól van. A pötyik nálunk tömérdek mennyiségben voltak, nem csak egy-egy, ahogy Nálatok, legalábbis én úgy vettem ki a szavaidból. Lényegében bizonyos testrészein (combja hátsó részén, popsiján) teljesen piros volt a bőre, mert összeértek a pötyik. A dokinéni csak vírusfertőzést mondott, de én utánaolvastam: nagyon sok ilyen vírus van, ami kiütést okozhat a gyerkőcöknél. A vírusmeghatározással járó vizsgálatok túl nagy megterhelést jelentenek a gyerkőcöknek, így inkább nem végzik el őket. Nálatok valami kajcsi nem lehetett?
Köszönjük a gyönyörű virágot Kép
Köszönöm a kérdésed, a fülem már totál jól van Kép Már nem is érzem, hogy van és ez a lényeg!!!
Szerintem egy-kettő és Te is érzed majd a babát Kép

Erika!
Bocsi, ha már kérdeztem, de nagyon szita vagyok mostanság: merre is laktok Érden belül?

Iza!
Üdv kis hazánkban Kép

MSE!
Üdvözöllek köztünk és gratulálok a babához! Hát jó sok nehézségen keresztül mentetek már, de vigyázz Magatokra és nem lehet baj.
Nekem volt cisztám, de a 8. héten tudta a doki utoljára lemérni, akkor 18 mm-es volt. A 12. hetire nekem felszívódott, és a legtöbb esetben ez is történik. Biztos Nálatok is.

Kriszta!
A vádligörcsre, és minden egyéb görcsre magnéziumot szedj. Az Elevit kihagyásával biztos elkezdte hiányolni a szervezeted a magnéziumot és így reagált.
Gondolok Rád holnap a vérvételen. Én is izgultam, de azt hiszem, nem is a levétel, hanem inkább a várakozás a legrosszabb, amíg megtudom az eredményt.

Judit!
Már kezdtem izgulni, de örülök, hogy itt vagy Kép
Gratulálok az ultrahanghoz és a jó eredményhez. Az nem gond, hogy nem mozgolódott, Õ épp nyugis perceit élte a pociban Kép Várjuk a Fiatalember? sztárfotóját!

Bettus!
Az Elevitben levő vas okozza a fekete székletet. Majd gondold el, ha a dokid vastablettát ír fel Neked, akkor milyen lesz Kép Én már szedek, de már megszoktam az eredményt Kép
Ja és Elevitet nem kell végig szedni, nekem kb. a félidőig tart a doboz, de a vastablettát a terhesség végéig kell szedni.

Rejo!
Gratulálok a szívdobogáshoz!

Most már zárom soraim!
Puszi Mindenkinek: Melinda (16+5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok,

ez egy termékeny nap, alig bírom visszaolvasni, pedig ma a melóban is rá-ránézetem az oldalra :-)))

MSE,
a no kenyér stb. dolog asszem nekem nem jön be :-(( Kenyeres vagyok... Citromos vizet meg a joghurtot megpróbálom, köszönöm a tippet. Szép nagy babád van már :-))) Ciszta-ügyben nem tudok segíteni, sajna... de azt mondják, felszívódik. Mindenesetre vigyázz magadra! Nem dolgozol, ugye?

Beuka, Gabi,
gyönyörűek a képek, köszönjük :-))) Mára virradóra rengeteg virággal álmodtam (Húsvét volt), töménytelen mennyiségű tulipánt és nefelejcset rendezgettem egy hatalmas háncstálon, és piros tojást raktam közé... Ezt csak azért írom meg, mert szerintem még jól is nézne ki - ki fogom próbálni Húsvétkor :-)))

Krisszi,
én meg mindig kedden megyek... De talán összefutunk :-)) Írj majd, mi volt a dokinál! (És ne aggódj, nem lesz semmi gond!!!)

Napraforgó,
örülök, hogy jól vagy! Has: most már bánom, hogy a terhesség kezdetén nem mértem derékbőséget, mert szemléletes lenne a különbség... A méhemet nem tudom kitapintani (igaz, nem is próbáltam - valahogy félek nyomogatni). Nekem egyébként valahogy "szakaszosan" nő - hirtelen sokat, majd egy darabig semmit - legalábbis én így érzem. Egy- vagy kétpetéjűségről semmi hír? Nekem a 12. heti UH-n is megerősítették (láttak vmi hártyát a két bébi közt). Akkor egyik alul volt, a másik meg fölötte :-))) de lehet, hogy ezt már írtam.
Kép: a bmp-t a paint-ben nevezd át jpg-nek, akkor sztem sikerülnie kell...

Melinda,
drukkolok az AFP-hez!

Jó egészséget mindenkinek!
Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Melinda,

"beelőzött" az üzeneted, miközben körmöltem :-)))
Írod, hogy "nem is a levétel, hanem inkább a várakozás a legrosszabb, amíg megtudom az eredményt" - ez azt jelenti, hogy még aznap megmondják? (Ha igen, akkor neked, gondolom, minden OK, és gratulálok ezerrel :-)))
Köszönöm a tippet (rekedő szék) :-))) Bébik sajna ma nem mocorogtak, csak a hasam húzódik - pedig kap krémet eleget :-)))
Örülök, hogy Marci jól van... küldtem egyébként levelet :-)))

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!!! Itt vagyok!

Na, végre túl vagyok a dokilátogatáson.

Szóval, a doki elmondott mindent, azt is, hogy fel kell készülni arra is, ha elmegy a baba... de azt mondja, ha csak ennyi barnám van, (amit megnézett a váladékból) akkor ne ijedezzek. Azért úgy készüljek, hogy csütörtökön menjek éhgyomorra a jövő heti kontroll UH-ra a kórházba, mert ha valami gond lenne, akkor ő ott van akkor, és megcsinál mindenféle vizsgálatot, meg az esetleges kaparást. De bízzunk benne, hogy ilyenre nem kerül sor. Csak ezt is számításba vettük. Nagyon aranyos, ezért is szeretem. Ne hitegessen, hanem mondjon el minden eshetőséget.
Szóval, ő is csinált hüvelyi UH-t, és azt mondja, most pont olyan, és akkora, amilyennek lennie kellene. Már kaptam beutalót vizelet, vérvizsgálatra, vércsoport meghatározásra is. Ja, és következő időpontot április 19-re, a 11/12. heti vizsgálatra. Istenem, bár ott járnánk már. Azt beszéltük, hogy ha a baba akar, akkor úgyis megmarad. Ha pedig nem, akkor tehetek akármit, úgyis elmegy. De annak is meg lesz az oka. Szóval, most várunk. Azért írt fel Rutascorbint. A hormont úgy beszéltük, hogy nem fogok szedni, én sem akarnám.
Az asszisztens kérdezte, hogy nem vett-e a doki hüvelyváladék mintát, de tudtommal nem. Mindegy, gondolom, nem akart. Tapintással is megnézte a hasim, azt mondta, hát, ez tényleg korai terhesség. KépKépKép
És azt mondta, valóban ott a baba, és szépen dobog a szive. Tehát ismét egy nappal közelebb kerültem a célhoz.
Egyedül a gyógyszer témát felejtettem el megkérdezni, úgyhogy most úgy döntöttem, hogy napi egy MagneB6, és mellé felváltva Folsav, és Elevit.
Sajnos az Elevit nekem is csúffá tette a székletem, és olyan keménnyé, hogy alig bírom megszülni. De max 2-3 hónapig fogom még szedni, aztán abba akarom hagyni.

Lányok, egyelőre nagyon boldog vagyok, és nagyon éhes kismama, úgyhogy futok vacsizni. Holnap jövök!

Jó pihit mindenkinek!

Imádlak benneteket, hogy így aggódtok értem/értünk!!!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Kata!
Dehogy tudom meg aznap az AFP eredményt. Ma levették és majd csak 20-án tudom meg, úgyhogy közel két hét fog eltelni körömrágással.

Titi!
Örülök, hogy hit, nyugalom és nem utolsósorban boldogság árad a soraidból! Így nem is lehet semmi baj!
"Gyogyikat" teljesen jó így szedni Kép

Végigvizslattam a táblát. Ugye azt beszéltük, hogy kiveszem azokat, akik esetleg már elég régen jártak itt, és ha jelentkeznének visszarakom Õket a tábliba. 5 kismami került a másik táblába.
Íme a valamelyest lerövidített változat:

Kép

Dodo, Mirmurr, Botanita, Evee, Picurk!
Várunk Titeket vissza sok szeretettel! Nehogy azt higyjétek, hogy már nem kelletek ide... Kép

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Ákata!

A hasnövés nekem is szakaszos és most van a hirtelen fázis.
Valszeg kétpetéjűek, mert két burok van de azért az egypetéjűség sem kizárt, mert ugye ha kellően korán osztódnak szét akkor teljesen külön burokban is fejlődhetnek.
Láttam már példát, hogy 2 zsák volt és két lepény is és mégis olyanok mint 2 tojás!
De végül is mindegy! A lényeg az egészség!!!
Persze ha különbözök, akkor én is a fiú-lány párosra szavaznék, de majd kiderül!
mondjuk egy ilyen:
Kép

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!

A melóhekyemen azt mondták, pihenjek sokat, erre felvételiztetek, és két tanárt is helyettesítek, össz. heti 30. órában...már csak nevetek...
Hatalmas a hasam, legalább 4-5 hónaposnak néz ki, imádom!
Melinda, Marcidnak jobbulást!

Piróm, nem vagy egyedül!
Nem csak engem küldenek idétlen időpontokban vizsgálatokra... nekem két hét múlva lesz genetikai uh, akkor leszek nettó 13+3.... nettó 15+3 nál lesz az AFP. ja, és mensi szerint 14+1 vagyok most. Ja, és nekem nem volt 12. heti uh. Egyáltalán, helyette lesz ez a genetikai.

Lányok, körkérdés: az uh-gépre szerintetek melyik kor van kiírva? Szerintem a baba valós kora, mert a gép nem tudhat a peteérésedről, nem?

Gratula a petezsákokhoz, szívhangokhoz, ficánkoláshoz, fiú-sugallathoz, iker-mocorgásokhoz!!!! Kép)))!

A Wc-papírt én is árgus szemekkel nézem...csatlakozom a klubhoz..!

még nem mondtam, de OLYAN JÓ, HOGY VAGYTOK!!!!
Az embernek hirtelen lesz 30 barátnője, akivel mindent megbeszélhet, és még a megalökött kérdéseit is felteheti...

Titi, én, mint paragép, szívből mondom, ne aggódj! tudom, és is aggódtam, de ne tedd. Egyszerűen csak légy boldog, hogy ott van, a tiéd, és hogy anya leszel! Higgy benne!


puszi mindenkinek! (mert vár 16 latin dolgozat javítása...brrr....Kép!)


Kriszti
11+1 nettó
Vendég
 


Lányok!
AFP-t hivatalosan a betöltött 16. hét után kell levenni... az értékeléshez kell a baba pontos kora és a kismama-testsúlya is...



Rejo
Nagyobb, központi laborokban van rá lehetőség... (pl:egyetemi központi laborok... csak indokolt esetben csinálják, mert drága és az OEP megint egy csomó pénzt elvont a laboroktól).
Dokiddal beszéljél...
Vendég
 


Gigi!

Kösz az infót. Már napok óta dúlok ezen, teljesen fel vagyok háborodva, mert ugye Istenhegyi klinikán pénzért ezt megcsinálják. De könyörgöm, akkor miért fizetem a TB-t?????? 10 éve nem voltam beteg, soha nem voltam kórházban, nem műtöttek, és fizetek minden hónapban mint a katonatiszt. A társadalomnak is érdeke, hogy megcsináljanak egy ilyen vizsgálatot, ha egy Down-kóros gyerek megszületik, az sokkal többe kerül, mint ez a vérvétel...és közben s sok cigarettázó, kábszeres, alkoholista, túlsúlyos önpusztító alaknak az én TB pénzemből finanszírozzák a májműtétjét és koszorúér műtétjét. ne haragudjatok az offért, de nagyon fel vagyok ezen háborodva. (Úgy tudom ez az istenhegyis vizsgálat drága. mennyi? 25 ezer, 40 ezer forint?)

Angel!
felháborító, mit csinálnak veled a suliban. Hogy bírod?? harminc óra nem semmi. nem tudsz szólni?
Az UH gépen a menstruációdtól számolt kor van írva, tehát nem a megtermékenyítéstől számol a gép, legalábbis a Szent Imrés. Nem tudom az UH gépek ebben ugyanolyanok-e? Képnekem ma azt írta a gép, 8+2 vagyok, és ez az 55. ciklusnapom. Tehát cn alapján 7+6 vagyok, de a mensitől való számolásnál úgy veszik, a 14. napon ovuláltál, és én biztosra tudom, hogy én előbb, innen az eltérés.
Képzeld én hetek óta NEM BÍROM elővenni a dolgozatokat. hegyekben állnak itt. Lányok munkaundorom van, mit csináljak???? Kép Kép

rejo
(8+2)

Kép

Kép
rejo
 
 


Iza!!
ma még nem jelentkeztél!! Nem csinálták meg az UH-t, vagy valami baj volt? Úúúúúúúgy aggódóm!!!
(Remélem jól emlékszem, és neked is ma kellett UH-ra menned Kép)

Kép

Kép
rejo
 
 


ja bocs Iza, most olvastam vissza, hogy Gyulán nem vagy netközelben!!!Kép
Akkor nem aggódom, biztos minden rendben van!Kép
Várjuk pénteken a beszámolót!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok lányok!

Szeretnék betolakodni a topicotokba! Én még frissecske vagyok nagyon, de már megjártam a poklok poklát. Ezért egy kicsit félve írok ide is. Már jó ideje olvasgatlak benneteket. És nagyon szimpatikus csapat vagytok.
Nekem két kis bogyóka van a pocakomban, mindkettő két centis volt az utolsó UH-n. Én most 8+5 napos vagyok és hasonló gondokkal küzdök mint Siba MSE. Az én hematómám már majdnem 3 centis, és a dokik szerint fel fog szívódni. Előtte nekem is 6 hetesen egy nagyon erős vérzéssel kezdődött. Majd két hét kórház és mozdulatlanság. Most már itthon vagyok, de még mindig fekszem. Én nagyon bízom bennük!!!! Egyébként is nehezen jöttek össze. Ez volt a negyedik lombikom. Muszály megszületniükKépKépKép.
Hát naygon röviden ennyit rólam!
Remélem befogadtok, és remélem hogy itt maradok még egy darabig!
Puszi mindenkinek! (még azért kell egy kis idő amíg teljesen képben leszek a nevekkelKép)

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


sziasztok

mostanában nem nagyon tudtam lenni, és szerintem nem is sokat fogok, ráadásul jövő héten megyünk Ausztriába síelni.

próbáltam visszaolvasni, de nem teljesen sikerült.

mindenesetre a wc papir témával kapcsolatban én is mindig megnézem, és megnyugodok, hogy minden rendben van. Szerintem ez már így lesz, mindig lesz miért izgulni a babák miatt, de ez így természetes.

A székrekedés témához (nekem mondjuk nincs, sőt szerintem nekem alul jön a fölül helyett időnként) én minden reggel müzlit eszem. szerintem ez is segíthet.

Szia Bzsuzska szuper még egy ikres Képolyan jó hogy ennyi ikres van a topikon. egyébként drukkolok, de biztos minden rendben lesz.

Ákata itt a uh kép amit mondtam, szerintem egyértelműen kétpetéjűek nem? (remélem sikerül csatolnom,mert ilyenben elég béna vagyok)





Kép
manóné
 
 


Jaj ez fontos!!!!!!!!!!!!!
Ezt muszály megnéznie mindenkinek! Egyszerűen csúúúúúúúúúúúúcs!!!!!
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=2&language=38

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Szisztok!!

Zsu! Kép
Örülök, hogy itt is találkozunk!!!
Mielőbbi felépülést kívánok Nektek!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok csajszik!

Tegnap megint csak 23h után tudtam idejönni és végigolvastam az üziket, de erőm már nem volt válaszolni... Szóval utólag küldök nektek egy-egy "méregdrága" és éppen ezért virtuális hóvirágcsokrotKép nőnapra.

Macifülke és Rejo, "irigyellek" Titeket az uh-ért, biztos fantasztikus volt. Én is már borzasztóan várom a hétfőt, nekem akkor lesz 12.hét... Manóné uh-s képe is gyönyörű, olyan fantasztikus, hogy most még ott gubbasztanak, 5-6 hónap múlva pedig már ringathatjuk őket!!!

A wc papír szindrómát ugyan én hoztam itt fel, de annyira édes olvasgatni, hogy nem én vagyok itt az egyetlen paranoid csajsziKép

Bzsuzska: Tényleg hihetetlen nagy élmény ott nézelődni, már régebben vki felrakta innen( ha jól emlékszem Ákata, ha nem, akkor bocsi) azóta nap mint nap nézegetem az aktuálisat. Kislányom azt mondta, a tesója most olyan kutyafejűKép Jobb, mint amit eddig mondott rá, hogy marslakó kinézetű... De már így is imádja.

Ma reggel arra keltem fel, hogy nem vagyok túl jól. Fáj a fejem, kapar a torkom, rossz a közérzetem. Szerintem benyeltem a lányom bacijait, pedig vigyáztam. Bevettem egy Algo-t, most pedig reménykedek, hogy elég lesz a pihi és a C-vitamin. Van esetleg valakinek ötlete?

Mse és Bzsuska:Üdv itt közöttünk! Én is hiszek a pozitív gondolkodásban, úgyhogy ne aggódjatok. Az se tesz jót, fő a nyugalom. Azok a babócák nagyon kapaszkodnak ámKép

Melinda:Marci már pöttymente már, jól vagytok?

A többieknek is puszi!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Szia Beus!

Olvastalak a Kaálison! Ne izgulj a hasfájás miatt. Nekem nagyon sokat fájt az elején. (kop-kop) Már egyáltalán nem fáj. Neked is el fog múlni, a babó meg iszonyatosan kapaszkodik!!! Nézd meg a fenti internetcímet! Ez is adhat egy kis erőt!!!

Puszi a babónak! Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu! Kép
Köszi! Kép Be is raktam a címet amit megadtál a kedvencek közé! Kép

Neked is puszi a babóknak!!!

B.

Kép
Kép
beuka
 
 


Szia Bzsuska!
gratulálok a babócákhoz!! Biztos nem lesz semmi gond, unokanővéremnek is volt hematómája, szépen felszívódott.(Általában fel szoktak!)+ neked is azt tudom írni, mint Titinek, a méhlepény életben tartó képessége az intenzív osztályokon található műszerekével vetekszik!!(Azért ez megnyugtató, nem?)

Manóné, aranyosak az UH képen a gyerekek! Kép

rejo
(8+3)

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Csak 1 percre ugrottam be, mert ma tele vagyok programmal és munkával!

Bzsuska

Nagy -nagy gratula!! És minden elismerésem a kitartásodért! Ezek után meg kell MARADNIUK! És meg is fognak, mert sokan szeretnék! Kép Csak Te is elhidd, mert ez a legfontosabb!! Melyik Meddőségiben jött össze? Tényleg szuper az ajánlott oldal! Kép Kép

MSE

Nekem a Fülöp a dokim, de a Szakonyiról is jókat hallottam. Kép Mivel csak 2 hét van köztünk lehet, hogy egyszerre fogunk szülni?! Kép

Rejo, Titi!

Gratulálok Nektek a jó hírekhez, remélem Izának is hasonló jó élményei lesznek! Kép

Melinda, Ákata

Tényleg kéne hamarosan ismételni! Kép

Na pussz, Mindenkinek, és boldog, bosszúságmentes napot!

puszi: J.E.
macifülke
 
 


Melinda: Bocsi,megismétlem helyesen: Marci már pöttymentes? Jól vagytok?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Melinda: Bocsi,megismétlem helyesen: Marci már pöttymentes? Jól vagytok?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Hello Csajok,

hihetetlen, hogy így ágyhoz kötve mennyire rázizzen az ember erre a fórumra. Kép

Ez a táblázat nagyon szuper, jó sokan vagyunk!!! KépÉs hogy egy csomóan tudjátok a neveket, hihetetlen! Köszi Bujka! Ja, én október 4re vagyok kiírva.

Ákata, köszi, igen dolgozom, de itthonról, ágyban fekve, az egyik haverom csinált fából egy állványkát, az alá bújok be, elég vicces.

Angel, de jó, hogy neked is nagy a hasad, azt hittem, hogy teljesen megőrültem, 10 hetesen még nem lehet hasam, de van...

Hát Zsu, hello sorstárs Kép ne izgulj, az a lényeg! Tényleg fontosak a pozitív gondolatok! Tényleg egy cipőben járunk, csak neked 2 babuci van Kép Beszélj velük, hogy kapaszkodjanak és ne ijesztegesség a mamit! Nagyon szurkolok! Szerintem is jobb otthon feküdni! Te melyik kórházban voltál?
Én sem voltam topon az első vérzés után, nagyon megviselt a kórház és az ott látottak, de a második után eldöntöttem, hogy úgysem tehetek semmi mást, mint fekszem és nem gondolok semmi rosszra! Van egy ismerős lány, akinek szintén ez volt, hematoma, ciszta és ikerterhesség, ő végig feküdte a 9 hónapot, szigorúan csak pisi és zuhanyzás, ő a példaképem, ha ő kibirta, mi is is kibírjuk. 2 gyönyörú kisbabája lett és azóta még egy ikerpárt szült problémamentesen Kép
NAGYON SZURKOLOK, ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj, én már picit előtted vagyok a 10 hét 1 napommal.

Kép
siba
 
 


Ezt nem hiszem el! Pont tegnap este gondoltam rá, hogy keresek ma egy weboldalt, ahol vannak a fejlődési periódusokról képek!! EZ FANTASZTIKUS!! Kép KÖSZI!!!

Kép
siba
 
 


Sziasztok Kismamik!

Levették a vérem az AFP-hez, 20-án eredmény. Brrr.
Kata, rákérdeztem: "a mi kórházunkban nem végeznek ilyen vizsgálatot, csak az Istenhegyi Klinikán" köszi. 20 e Ft-ért, amikor fizetem a TB-t. Egy vagyont vonnak le a fizumból. Na mindegy.
Mázlid van a dokiddal, látod, ez is orvosfüggő.

Viszont hallottam a baba szívhangját!!!! Nem UH-val, hanem vmi kis hordozható Doppler készülékkel!!! Nagyon aranyos volt a drága...

Angel, hogyhogy nem csináltak 12. heti UH-t? tarkóredőt nem is mértek ezek szerint? nem akarlak paráztatni, de szerintem ez benne van a sztenderd protokollban.

Pihenjetek sokat (helyettem isKép eddig dolgoztam, most meg irány az egyetem Kép

Puszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Napraforgó!
Köszi a babócákat! Marcinak is nagyon tetszik, itt mutogat rájuk és hallgat nagyokat (mint mindig Kép).

Kriszti!
Tényleg jó fejek a munkahelyeden Kép De azért a sok munka mellett próbálj lazítani is!
Az uh. gépek a utolsó mensitől számolnak. A dokim a 8. és a 10. héten is mutatott az uh-os képernyőn dolgokat, így tutira tudom. Szerintem ebben egyeznek a gépek.
Köszi, Marcin már alig van pötyi Kép

Macifülke!
Köszi a hívást, jó volt beszélgetni, nagyon feldobódtam Kép Akkor két hét múlva, én felírtam Kép

Zsu!
Gratulálok a babákhoz! Hát biztos nem lehetett egyszerű a négy lombik. Előtte az inszemeket is végigcsináltátok?
Szurkolok, hogy most már minden rendben legyen!

Manóné!
Nagyon édesek a kis manók Kép Szerintem is egyértelműen kétpetéjűek, már amennyit értek hozzá.

Jadey!
Jobbulást! Meleg, mézes tea citrommal biztos csak jót tehet.
Pötyik már szinte teljesen visszahúzódtak, viszont utána nagyon száraz lett a bőre. Dokinéni leállított a cseppekről, amiket kapott rá, így most már spontán gyógyulunk Kép Köszi az érdeklődést!

MSE!
Dupla ikerbabás barátnődnek gratula, mind a 9 hónapos fekvéshez, mind a 4 babához! Hihetetlen, spontán sikerültek?

Kriszta!
Akkor együtt várjuk az AFP eredményt, nekem is akkorra lesz meg. Legalábbis nagyon remélem, hogy kézhez kapom, mert 21-ére bejelentkeztem uh-ra. Addig mosolyogva rágjuk a körmünket Kép
Szívhang Kép
Mit tanulsz? Munka mellett csinálod? Minden elismerésem!!!

Marci ma megint meghiúsította a délutáni alvásomat, így tiszta koki vagyok Kép Én nem tudom, hogy bírnám munkahelyen, bár ott biztos jobban összekapnám magam, mint itthon.

Pusz: Melinda (16+6)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Nos válasolnék a kérdéseitekre. A Bp.-i Kaáliba jártam lombikolni. Ott volt 4 lombikom+1 fagyasztott embrió transzfer. Hála Istennek ezt az inszemezős részét átugrottuk a dolognak. Így "csak" 4 évet vártunk a babóra. Szinte hihetetlen hogy most tényleg itt vannak a bogyókák a pocakban. Fur hogy néha úgy ébredek hogy reménykedem hátha egyszer nekem is lesz pozitív tesztem aztán mindig rájövök, hogy tiszta hülye vagyok. Valahogy ezt a nagy örömet is nehéz feldolgozni. Fura.

MSE
Én Kecskeméti vagyok és az itteni kórházban voltam két hétig. Én Utrogestant kaptam, progiszurit, magnéziumot meg rutascorbint. Ami furcsa volt hogy a kórházban végig barnáztam, elég keményen. Hazajöttem és másnap reggelre teljesen eltűnt. Mintha elvágták volna. Kép
Hát nem semmi a barátnőd. Én már lelkileg felkészültem a 9 hónap fekvésre. Mivel ikres vagyok, lombikos, vérömlennyel ezért igen nagy eséllyel fogok többször belátogatni a kórházba. A barátnődnek nem szívódott föl a vérömlenye? Én azért bízom benne hogy egyszer nekem is felfog. Neked ennyi idő alatt sem csökkent a mérete? Nekem a dokik azt mondták hogy el fog múlni. Reménykedem. Ugye , nem tudunk mást csinálni, sorstárs?KépKépKép

Kriszta
KolleganőKép
Én már a beültetésem óta táppénzen vagyokKép. Mondjuk ha szeretnék menni akkor sem engednének az orvosok, meg a kollegáim se.Kép Iszonyatosan drukkolnal nekemKép! Nagyon aranyosak. Hát nekem ebben az évben 25 órám volt, el sem akarom képzelni, milyen lehet a 30 óra. Brrr. Kitartás(vagy egy kis táppénzKép)! Szerintem ez egy állapotos nőnek rengeteg. Se szellemileg, sem fizikálisan nem lehet bírni. Azért hajráKép!

Az AFp-seknek is megy a drukk ezerrel. Hú de nem várom!Kép

Pusza Zsu!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Bzsuska
Sorstárs...
Nekem is Kaáli-s babám van, igaz, nekünk nagy-nagy szerencsénk volt... az első lombik sikeres volt...

Én már a stimu kezdete óta itthon vagyok...

Gigi
15+6
Vendég
 


Szia Gigi!!!Kép
Végig izgultam veled a családineten!KépKépKépKép
Én csak read only vagyok ott. Inkább babanetes vagyokKép Úgyhogy én mindent tudok róladKépKépKépKépHEHE

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok!

Behavazódott mindenki? Most tudnék írni, erre tessék, mindenki szabadságolta magát Kép Kép

Sajna a táblázatot sem tudom most felrakni, mert egy másik gépről írok...

A lényeg, hogy mindenkinek kellemes estét és szép álmokat Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Zsu
Igen?... Köszönöm...KépKépKépKép
Nekem meg az a szívem csücske... ott kezdtem a fórumozást...

A napokban olvastad? Egyik szemem sír, a másik nevet...
Vendég
 


Melinda
Egyszerre írtunk...Kép
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Látom itt már jó kis összeszokott társaság van. Csatlakozhatom hozzátok? Kép

Mi is őszre várjuk a második bébinket, pontosan október 15-re.Kép Már van egy kislányom, aki most 9 hónapos és Bodzának hívják.Kép

Mindenkit szeretettel üdvözlök,
bea
bodza_bébi
 
 


Sziasztok!
Az utóbbi napokban 4 hosszú levelet írtam, és egyiket sem tudtam elküldeni. Ez most egy próba.

Ha sikerült, akkor jön az igazi levél.
Piró
pitypalatty
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?