Új privát üzeneted érkezett!

Szia Piró!
Gyönyörű lehet a kecskeméti Kórház.Szinte érzem a szagát olyan részletesen leírtad.Találkozhatsz majd Anettkával.Olvastam,hogy ő is Kecskeméten fog szülni."hát nem szuper???"
piciza
 
 


Erika,

AFP nekem márc. 21-én lesz, amit nekem csináltak, az egy másik vérvétel...

Piciri,
legközelebb megkérdezem a dokit, járhatok-e, ha igen, kipróbálhatjuk :-)))

Piró,
részvétem, rémes lehet a kórház... Választott orvosod van?
Genetikai vizsgálatok: 12. héten UH, 16. héten AFP, 18. héten UH (aztán majd később is lesz vmi vmikor). Fura, hogy ilyenkor még hüvelyit csinálnak - minek? Már látszik a hasin is minden (úgy tudom). Lehet egyébként, hogy a Tiéd egy spéci kórház, és ott kiegészítő vizsgálatokat is csinálnak - mint pl. a SOTE II-n a genetikai vérvizsgálat (igaz, azt nem mindenkinek csinálják, kor függvéenye asszem). Örülök, hogy nem kell befeküdnöd - ez gondolom, duplán sz*r lenne egy ilyen kórház esetében... Nincs másik?

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Iza,

Anettka elvetélt...

Kép
Ákata
 
 

 
 

Szegény Anettka.Idáig nem ért el ez a hír.Még február elején olvastam,hogy babát vár.Pedig nagyon készült'bőr'kismamaruhákat varratni.
Sajnálom.Bár lehet,hogy szegény pici döntött úgy,hogy Anettka mamiból+Rezső papiból inkább nem kér.Na jó ezt visszaszívtam -nem szabad viccet csinálni ilyesmiből-.
Pussszancs Iza
piciza
 
 


Kata!

ne izgasdd magad a genetikai cuccok miatt!!!! Minden rendben lesz!! Ez a hülye magyar eü. hisztije, hogy 35 évesen már MICSODA kockázatot vállalsz, ha szülsz. Arab világban nők 48 éves korukig szülnek, és egészégeseket. meg a világ másik háromnegyed részén. meg USÁban. Ott egy nő 45 évesen még fiatalnak számít.

AFP totál megbízhatatlan, nyugati országokban sehol nem csinálják ezmiatt. Napra pontosan szabadna csak megcsinálni, és egyénenként változó az érték. Unokanővéremnél olyan szinten szörnyű volt az AFP eredmény,(34 éves) hogy dokik üvöltöztek vele, hogy vetesse el a babát. Vallási okokból nem volt hajlandó, és egészséges gyereke született. Egész terhessége alatt úgy kezelték mint egy leprást, amiért megtart egy "beteg" gyereket.

Down-kórt vérvétellel tutira ki tudnak mutatni.+ ma ilyen UH technika mellett szinte mindent látnak. Tudod, ha vállalod a hasbaszúrást, az növeli a vetélés és fertőzések esélyét. Hidd el egészségesek azok a babák, itthon túlidegesítik szegény kismamikat!

Piciri én is itt lakok a környéken, Gazdagrét mellett!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Manka!
Gyomorsav problémákra én a pattogatott kukoricát hallottam megoldásnak, mert az jól felszívja a felesleget. Tehetsz egy próbát, hátha.
A buborékos érzés az tényleg baba lehet. Ha jó vékony vagy, akkor akár elő is fordulhat, hogy a babát érzed. Egyébként nálam a mai napig előfordul, hogy azt hiszem, hogy a baba, aztán utána érzem a beleim mozgását és akkor egy picit elszontyolodom.

Bettus!
Gratulálok a jó AFP eredményhez. Én 8-án, szerdán megyek a vérvételre és 20-án tudom meg az eredményt. Addig tövig rágom a körmeim, pedig tudom, hogy nem szabad izgulni...

Judit!
Sajnálom, hogy ilyen vacakul vagy és őszintén remélem, hogy már késő du-ra, estére javult a helyzet. De holnapra biztos jobb lesz! A babóca látványa meg mindent el fog feledtetni Veled! Kép Várunk Kép

Kriszta!
Nálam biztosan besegít abba, hogy már érzem Picurkát, hogy Õ már a második babám, és mindenhol azt olvasom, hogy a többedik babás várandós anyukák előbb megérzik. Marcit én is "csak" a 19. héten éreztem először, amikor már biztos voltam benne, aztán lehet, hogy már előbb is éreztem, csak nem tudtam, hogy Õ az.
Egyébként pocakom nekem sincs, csak kis hájacskám Kép VAsárnap itt járt a barátnőm, aki megállapította, hogy ha nem tudná, hogy terhes vagyok, nem mondaná meg rólam...

Kata!
Ne izgulj!!! Ha a dokid is úgy találja, hogy nincs miért izgulni és hasbaszúrkálni most, akkor ne aggódj! Tudom, könnyű ezt nekem mondan a partvonalról, de az izgalom sem Neked, sem a Babóknak nem tesz jót. Azt sajnos én is tapasztaltam már, hogy ritka, ha egyazon dolgot két helyen ugyanúgy találsz meg. Az Istenhegyi Klinikán csinálnak még ilyen vérvizsgálatot, nem?! Ha már végképp nem bírod, akkor esetleg ott próbálj meg érdeklődni, hátha segítőkészek...
Babamocorgás ilyen korán nem fájt nekem, később is csak azért, mert már mindenemet nyomta. Lehet, hogy baba volt, fogalmam nincs, de lehet, hogy most az idegeskedésednek nagyobb az esélye.

Erika!
Azt hiszem, én is majd a szülinapomra kismamarucikat fogok kérni Kép Nekem csak májusban lesz, de addig még vannak rucijaim Marcitól.
Az 50-es ruci lehet, hogy picuri lesz, mert általában koraszülött babákra férnek rá. Ha belelkesedsz babaruha vásárlás terén, akkor inkább 56-osokkal kezdj Kép

Piro!
Sajnálom, hogy nem túl jók az első benyomásaid a kecskeméti kórházról. Olvasni sem volt túl szívderítő Kép
No kórházi befekvés Kép Kép Kép
Én csak azokról a vizsgálatokról tudok írni, amit nálam végeztek. A 12. heti uh-on (nálam hüvelyi volt) a nyaki redőt mérik, aminek túl nagy mérete Down-kórra adhat okot.
A 16. héten levett vérből az AFP mértékét (ez egy fehérje - ha jól tudom -, amit a baba bocsát ki) vizsgálják. Ezt egy adott intervallumon belül tekintik normálisnak, ha túl kevés akkor Down-kór esélye nőhet, ha túl sok, akkor a nyitott gerinc, hasfalé.
Az AFP eredmény ismeretében csinálják meg a 18-20. héten a genetikai uh-ot, ami abban tér el a többitől, hogy kifejezetten uh-os orvos (ill. meghatározott uh-os végzettséggel rendelkező nőgyógyász) végzi és alaposan megvizsgálja a baba felépítését (hasfal, gerinc épsége), végtagok száma, formája, koponya, meg mindent ami a baba egészsége szempontjából fontos. Én ennyit tudok, a többiek biztos írnak még. De sajnos látjuk, hogy nagyon sokféle rendszerben végzik ezeket a vizsgálatokat. A lényeg, hogy Te próbálj a saját dokidnál, védőnőnél mindenre alaposan rákérdezni.

Marci a változatosság kedvéért kipöttyösödött valami vírusos vacak miatt. Semmi komoly, mert tök jól érzi magát, étvágya is változatlan, csak Pöttyös Palkó lett belőle. A 15 hós szuriját sem kaphatja meg. Már annyira unom ezt a sok vacak betegséget. Jöjjön már a jó idő!!!
Én istenien vagyok! Megyek is lepihenni és próbálom előcsalogatni Ketteskét, hogy szórakoztasson Kép Egyébként már jópárszor a Bnetes levélkéim megírása közben érzem a mozgolódását, mert gondolom a méhem ülés közben össze van egy picit nyomva.

Pusz: Melinda (16+3)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Piciri: Köszi a sok drukkot, már jobban van. Szépen evett, jobb kedve volt és aludt is du., amit ő már nemigen szokott... A gyógyszerbevételnél azért még nyöszörög, mert utáljaKép

Melinda:Pöttyös Palkónak jobbulást, látta már doki?

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Szisztok!
Úgy alakult, hogy itthon maradtam Kép vagy Kép

Jadey! Kép
Örülök, hoyg tetszett a Garfield, de aminek még jobban, hogy már jobban érzi magát a kis(nagy) lányod!!

Manóné! Kép
El tudom képzelni, hogy milyen jó lehetett hallani a picik szívverését!! 3 kép! Nem csaodálom, hogy folyton nézegetnéd! Én sem akartam még elmondani a munkahelyemen, de tegnap muszáj volt. Ne haragudj, hoyg értetlenkedek, de a menstruációtól számoltad a tegnapi 7+2-t?

Titi! Kép
Hasonló cipőben járunk! Lentebb leírom. És végül Neked mit mondtak a barnázásra?

Krisszi! Kép
Akkor lehet, hogy az Elevit mellé nem szedem tovább a C-vitamint. Abban bíztam elmúlik tőle a náthám.

Macifüle! Kép
JOBBULÁST!!!

Kata! Kép
Ne legyél ideges, bár nekem marha könnyű ezt mondani, hisz én még annyira nem vagyok benne. Nagyon örülök, hogy jók lettek a nyaki redő eredmények!

Piró! Kép
MEgdöbbentett amit a K.méti kórházról írtál. Én is Bács megyei vagyok (mondjuk nem ott akarok szülni) de eddig azt hittem, hogy az egy normális kórház Kép
Sajnálom! CSak lesz jobb is!

Melinda! Kép
Mielőbi jobbulást Pöttyös Palkónak!!! Kép

Bea
(6+3 a mensestől)

Kép
Kép
beuka
 
 


Szóval tegnap volt egy kis riadalom!
Reggel a munkahyelemen észrevettem, hogy barnázok. Ijedtemben azonnal felhívtam a dokit, azt mondta természetesen telefonban nem tud semmit mondani, menjek el hozzá este, de ez nem túl jó jel.
Végig Ti jártatok az eszembe, hisz van közületek, aki hasonlóképpen járt, és még mindig itt van, babával a pocakban Kép
Szóval nagy lassan eljött a délután, bekerültem a dokihoz, aki egy UH-val indított. Ott volt a petezsák, és hatalmasat nőtt (12,9mm és 6 mm széles, csütörtökön 5 mm volt).
Megtapizott, megnézte a méhszájat, és mindent renben talált. Viszont egyáltalán nem tudott megnyugtatni. Azt mondta lehet akár egy kis erőlködéstől, elpattanhatott egy ér (én erer gyanakszom, hisz kb másfél hete fújom az orrom), de lehet bármi.
Azonnali fekvést javasolt, és írt fel duphaston-t, és Magne B6-ot.
Nagyon rendes volt, megkérdezte, hogy fektessen-e be a kórházba, de mivel igazán ott sem tudnak velem egyebet tenni, azt kértem, hogy ne.
Jövő hét hétfőn megyek vissza hozzá, újra megnéz Uh-val, és szerinte már láthatnánk szívhangot is. Ha nem, akkor csinál egy vizeletvizsgáltot.
Egyébként azt mondta, hogy a 12.hétig, teljesen a temészetre van bízva a dolog. Ezt biztos nem mindenki gondolja így.
Picikét megnyugontam, mert jelentősen enyhült a barnázásom. Meg érzem a szívemben, hogy a baba Velünk fog maradni!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


BeaKép
Az utolsó mondatod a lényegKép

Andrea

KépKép
Áron
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat Marci nevében is! Mára egész jól lehúzódtak a pötyik a kezén is és a lábán is. A pofiján nagyon piri még, de már az is múlóban van. Asszem túléljük Kép

Jadey!
Tegnap levittük dokinénihez, mert minden komoly fertőző betegséget ki akartam zárni, ami esetleg terhesség esetén bajt okozhat (itt járt nálunk múlt héten Kata és Judit), illetve hogy mennyire fertőző (barátnőm 9 hónapos babája miatt, aki pedig szombaton járt itt). De szerencsére nem különösebben fertőző és semmi veszélyes Kép
Nektek is további jobbulást! Kép

Bea!
Nyugodj meg és az utolsó mondatodra koncentrálj: Veletek marad a Baba!!! Pihenj és ez a lényeg Kép


Pusz: Melinda (16+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Bea igen az utolsó mensitől számolom. a doki is azt mondta, hogy kb. reális. egyébként elég pontos ciklusaim szoktak lenni, 28 naposak (max. egy-egy nap ide vagy oda)

nyugodj meg és pihenj sokat. szerintem is ha érzed, hogy nem lesz baj, akkor az úgy is leszKép
nekem mondjuk nem volt barnázásom eddig, de már hallottam, hogy többeknek volt.
manóné
 
 


Beuka!
Én is így voltam, Jan 24.-én felfedeztem kicsit barnázok, rögtön hívtam dokit azt mondta ez természetes, mert a 2.havinak kb. ekkor kellene megjönnie.Ha tudok maradjak otthon és feküdjek.Otthon maradtam.de addig addig tömtem a fejembe a hülye negatívumokat, hogy hétfőre bevéreztem.Nekem utrogestart írt fel, de leválást egyeltalán nem láttak uhn ,viszont akkor fedezték fel a cisztát.Szóval csak pozitivan állj a dologhoz kérlek, ne beszélj be semmit magadba.Én kb. még 1 hétig barnáztam rózsaszíneztem, de mindig csak akkor ,mikor erőlködtem a hányásoktól.Még ma is hánytam pedig 13+2nél tartok.Sokat pihenj, nyafogj kicsit, hogy kényesztessenek az nagyon jó dolog, mikor a párod lesi minden kívánságodat.Használd ki és ne aggódj.Ja és igen, Nekem is mondta doki természetre vagyunk még ilyenkor bízva, de Nekem a 20. hétig mondta.Nyugi és pihenj sokat.
Tegnap voltam tanítani 5 hét után, baromira elfáradtam de nagyon élveztem.most reggel kifacsarva és még fáradtabnak éreztem magam.
suezika

KépKép
suezika
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Beuka: Én is sokáig rettegtem,még a mai napig néha úgy megyek ki pisilni, hogy megnézem, nincs-e gond. Attól függetlenül,hogy én is érzem: Õ itt marad, nemsokára rugkapál, aztán pedig itt fog nyivákolni! Nálatok is épp így lesz!!!

Tényleg pihenj sokat és lustizz, ameddig csak lehet. Miatta.

Puszi

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok Lányok!
Rég jártam erre, gondoltam küldök életjelet magamról... Kép
Mindenkinek gratula az eddig elért eredményekhez! Kép Örülök, hogy mindenki jól van!
Beuka! Mi már valamennyire ismerjük egymást a Babát szeretnékből. Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem lesz smmmi baj, főleg így hogy már múlnak a dolgok. Én is pont így jártam, és nem én vagyok az egyedüli. Valószínűleg a barnázás a hormonok változása miatt van, és ha semmi más tüneted nincs, akkor nem lesz semmi baj. Amikor én voltam a helyedben, engem mindenki azzal nyugtatott, hogy erős görcseim lennének, ha a baba nem akarna megmaradni. Szóval fel a fejjel, nem lesz itt gáz! Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Beuka, semmi aggódás, én is barnáztam 6. héten, én is Duphastont kaptam. ha lefeküdtem, aludtam mindig jobb lett, mindig akkor jött, mikor túlerőltettem magam. Ez egy jelzés a szervezetedtől, hogy pihenj le, örülj neki, hogy a szervezeted szól előre, nehogy baj legyen! Én is nagyon be voltam rezelve, jót tett, hogy itt megnyugtattak a topicon. Tudod, már valaki írta, hogy az ütemes hasfájás a vetélés jele!
Anyukám azzal nyugtatgatott hogy ő nem csak barnázott, hanem keményen vérzett is velem, és itt vagyok. Erősek ezek a babák, a méhlepény életben tartó képessége pedig az intenív osztályokon lévő műszerekével vetekszik( ezt olvastam valahol).

Jadey, én is minden pisilésnél nézem a bugyimat és a WC papírt! KépKép

Rejo
(7+5)

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok

Pitypalatty
Nagyon nagyon örülök, hogy hallottam rólad és hogy végeredményben jól vagy, csak hát a kórház... Nem mész át inkább másik, környékbeli kórházba? Én is ezért járok inkább Fehérvárra, a siófoki nem lepra, csak sok rosszat hallottam a nővérekről.

Tegnap voltam dokinál, kiderült, hogy gombázok. Már egy hónappal ezelőtt mondtam neki, hogy folyton olyan erősnek érzem a szagát, akkor megvizsgált, azt mondta nincs semmi gond, tegnap meg már jajgatott, olyan bőséges a "szaporulat". Azt mondta, hogy ez attól van, hogy a terhes nőknél megnő a vércukor szint és ez az állapot kedvez a gombák felszaporodásának. Kaptam pimafucin kúpot, meg canesten kenőcsöt. Nem mondott semmi olyat, hogy ez most nagy gond lenne, de ma reggel a kolléganőm azt mondta, hogy vetélést is okozhat. Most megijedtem, mert éjjel ráadásul azt álmodtam, hogy vérzek.

Tudtok a gomba témáról valamit?

Az én AFP-et gondosan kiszámolták, először a védőnő, aztán mondta, hogy a dokival is ellenőriztessem le, hogy jól számolt e, jövő csütörtökön megyek, akkor leszek 15+6.

Bujka
Pattogatott kuki nem jó, még kb 8-9 hetesen bezabáltam és iszonyút hánytam utána. Jövő héten 16 hetes leszek és előbb utóbb már egyértelmű lesz, hogy ki kopogKép

Én is nagyon szeretnék már vásárolni, kismama ruhát is és baba dolgokat is, de sajna most nincs még rá keret.
Április 2-án lesz a szülinapom, akkorra mindenkitől pénzt kapok és majd jól bevásárolok.
Egyébként a párom szülnapja pedig április 6-án van, akkor leszek 18-19 hetes, remélem, hogy a baba megajándékoz majd bennünket a nemével.

Kép
manka2
 
 


Beuka,
ne aggódj, inkább feküdj sokat-sokat! Nekem is volt ilyen, sógornőm azzal nyugtatott meg, hogy a barna nem a babából jön, nem kell félni!!! Viszont ilyenkor nagyon fontos, hogy feküdj, mert a szervezet így teljes mértékben a babára tud koncentrálni.

Jadey, Rejo,
én is nézem a mai napig :-))) És eccer véletlenül piros pöttyös wc-papírt vettem... A frász kitört, mert persze már csak használat után vettem észre :-)))

Manka,
nálam a doki még a kezdeti rákszűrésnél talált gombát (amikor ugye tényleg veszélyes lehetne), és egy csöppet sem aggódott/aggasztott, kaptam házilag kevert kúpot, és aszonta, hogy a gomba egyáltalán nem szokott gondot okozni... Erre a dologra rákérdeztem egyszer a régi nőgyógyászomnál is, és ő azt mondta, hogy olyan iszonyat fertőzésekkel esnek teherbe (és maradnak terhesek) nők, hogy ihajj! Persze ettől függetlenül kezelni kell... (És ne fürödj kádban, ne járj uszodába, és fertőtlenítsd ki az összes bugyidat és az ágyneműt (ha harisnyanacit hordasz, azt is). A gomba ugyanis nagyon szívós, benne marad a ruhában. Fentieket a nőgyógyász ajánlotta. (Lehet kapni gyógyszertárban színes ruhákra való fertőtlenítő bogyót, türülközőt pl. azzal érdemes.)
Én AFP-re 16+1 naposan megyek.

Melinda,
köszönöm a megnyugtató szavakat. Nekem is azt a cuccot csinálták, mint az Istenhegyi úton... Inkább genetikai tanácsadóhoz megyek, ha kell, de szerintem nem fog kelleni. Marcinak jobbulást, miattam ne aggódj, nekem skarláton és mumpszon kívül megvolt minden :-))) Viszketnek is szegénynek a pöttyöcskéi?
Tegnap nagyon korán elaludtam (stressz plusz első munkanap fáradtsága), úgyhogy hajnaltájt már nagyon éber voltam, fel-felébredtem. És az egyik ilyen ébredésnél ugyanazt a kaparászást éreztem, mint Te, először a jobb, aztán a bal oldalamon... Lehet, álom volt, de akkor nagyon "éber álom" :-)))) Mintha finoman simogattak volna belülről, egy csöppet sem volt kellemetlen. Azóta nem jött elő... (Lehet, így akartak megnyugtatni a bébik :-))))

Rejo,
köszönöm a biztatást :-))) Ma már én is nyugodtabb vagyok, tegnap szörnyű volt... Ha igazán gáz lenne, az aránypárok tényleg sz*rok lennének, és a doki se várna a szúrással... Egyébként igazad van, egyre inkább úgy érzem magam, mint egy vén csataló - pedig általában fiatalabbnak néznek a koromnál, és a pajzsmirigyen kívül kutya bajom... Nem tudom, hallottad-e, hogy régebben a magamfajták kartonjára azt írták fel: "idősödő elsőszülő nő". Ez mindig felháborított...

Puszi mindenkinek - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!!

MINDENKINEK nagyon köszönöm a bíztató szavakat!!
Nagyon sokat segítetek nekem!!!
Igen, az engem is teljes mértékben megnyugtat, hogy nincs itt szó se vérről, se erős barnázásról!
Felfogtam a szervezetem jelzését (milyen jó, hogyilyen jelzéseket ad!) és pihenek!!!

Suezika! Kép
SAjnálom, hogy még mindigy hánysz! Nem csoádol, hogy fáradt vagy!!! Kitartás!!!

Banya! Kép
Szia itt is Kép Oké értem nem lesz gáz!

Rejó! Kép
Nagyon tetszett amit a méhlepényről írtál. minden bizonnyal így van!

Lányok!
Még két kérdés:
ilyenkor ha Netezek nem fekszem, hanem egy fotelban ülők, hátradőlve, lábaimat felpócolva. Ez még belefér?

ÉS az alvás. Nem tudom menyire nem szabad hason aludni? Én legjobban úgy tudok elaludni. De ha ezzel ártok a babának azonnal változtatok rajta!

Jó munkát a dolgozóknak!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Ákata
genetikai vérvétel ügyében drukk...
Ha kell saegítség keress meg.... a férjem a DOTE központi laborjában a 2. ember...
Vendég
 


Ákata

szerintem kétpetéjüek, de természetesen elfelejtettem megkérdezni. ilyenkor tiszta lüke leszek és mindent elfelejtek megkérdezni amit akartam. na mindegy legközelebb felírom a kérdéseimet. egyébént abból gondolom, hogy külön petezsákban vannak. este megpróbálom beszkenelni,és felrakni,hogy esetleg megmond a véleményedet.

egyébként mindenkinek köszi a védőnénis felvilágosítást. azt hiszem várok még egy kicsit, talán jövő héten felhívom, de ez nálam mindig hirtelen ötlet alapján döl el, így lehet, hogy ez még változni fog.
manóné
 
 


Megtaláltam az UH cikket!!!!!!!!

http://index.hu/tech/tudomany/mbrio/

Hányatott sorsú embriók
Mindenütt jó, de még a méhben is stresszes
namurdze
2001. december 6., csütörtök 11:41
Egy ultrahangos vizsgálat hangereje a magzat szempontjából olyan, mintha egy beérkező metrószerelvény mellett álldogálna. Ráadásul úgy tűnik, hogy a fiúk érzékenyebbek a stresszre.
A minnesotai Rochesterben működő Mayo alapítvány kutatói szerint az ultrahangos vizsgálat során a magzatot igen erős hanghatások érik.


A három tudós - James Greenleaf, Paul Ogburn, és Musztafa Fatemi - azt kutatta, hogy az ultrahang létrehoz-e úgynevezett másodlagos hangokat a méhben. Az orvosi berendezés tízezredmásodperces periódusokban bocsát ki ultrahangot - erre azért van szükség, mert az ultrahang másként túl sok hőt termelne a sejtekben.

A pulzáló ultrahang önmagában emberi fül számára nem hallható, ugyanakkor ki és bekapcsoláskor egyfajta "kopogó hanghatást" kelt.

A szakemberek egy méhbe juttatott speciális hidromikrofonnal igyekeztek meggyőződni feltételezéseik helyességéről. Igazuk volt: a mikrofon a kopogás frekvenciájának megfelelő, a zongora legmagasabb hangjának megfelelő hangot rögzített. A mikrofon emellett száz decibeles hangerőt rögzített, amikor a kézi ultra egyenesen rá irányult.

Ez a hangerő megfelel az metróállomásra érkező szerelvény zajának. A kutatók szerint ez valószínűleg rendkívül kellemetlen, de nem károsítja a magzat hallását.

Boys don't cry

A cambridgei egyetem kutatásai szerint ugyanakkor a fiúmagzatok érzékenyebbek a stresszre, mint a lányok.

Az Endokrinológiai Társaság éves konferencián ismertetett tanulmány szerint a két nem máshogy reagál a stresszre a méhben - mindezt a stresszhromon (kortizol) kiválasztásának különbözősége mutatja.

A bárányokon végzett mérések szerint a hímivarú embriók kétszer annyi kortizolt választottak ki, mint a nőstények.

"Az eredmények azt sugallják, hogy a hímek kezdettől fogva hajlamosak túlreagálni a későbbi életük folyamán jelentkező stresszes helyzeteket. A férfiak és nők már születésük előtt máshogy kezelik a stresszt" - mondta a BBC-nek Dr. Doni Giussiani, a kutatás vezetője.

Giussiani csapata jövőre emberi magzatokat vizsgál majd - ebben a brit társadalombiztosítók támogatják, akik évente több mint tízmilliárd fontot buknak az állampolgárok stresszel kapcsolatos betegségein.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Megtaláltam az UH cikket!!!!!!!!

http://index.hu/tech/tudomany/mbrio/

Hányatott sorsú embriók
Mindenütt jó, de még a méhben is stresszes
namurdze
2001. december 6., csütörtök 11:41
Egy ultrahangos vizsgálat hangereje a magzat szempontjából olyan, mintha egy beérkező metrószerelvény mellett álldogálna. Ráadásul úgy tűnik, hogy a fiúk érzékenyebbek a stresszre.
A minnesotai Rochesterben működő Mayo alapítvány kutatói szerint az ultrahangos vizsgálat során a magzatot igen erős hanghatások érik.


A három tudós - James Greenleaf, Paul Ogburn, és Musztafa Fatemi - azt kutatta, hogy az ultrahang létrehoz-e úgynevezett másodlagos hangokat a méhben. Az orvosi berendezés tízezredmásodperces periódusokban bocsát ki ultrahangot - erre azért van szükség, mert az ultrahang másként túl sok hőt termelne a sejtekben.

A pulzáló ultrahang önmagában emberi fül számára nem hallható, ugyanakkor ki és bekapcsoláskor egyfajta "kopogó hanghatást" kelt.

A szakemberek egy méhbe juttatott speciális hidromikrofonnal igyekeztek meggyőződni feltételezéseik helyességéről. Igazuk volt: a mikrofon a kopogás frekvenciájának megfelelő, a zongora legmagasabb hangjának megfelelő hangot rögzített. A mikrofon emellett száz decibeles hangerőt rögzített, amikor a kézi ultra egyenesen rá irányult.

Ez a hangerő megfelel az metróállomásra érkező szerelvény zajának. A kutatók szerint ez valószínűleg rendkívül kellemetlen, de nem károsítja a magzat hallását.

Boys don't cry

A cambridgei egyetem kutatásai szerint ugyanakkor a fiúmagzatok érzékenyebbek a stresszre, mint a lányok.

Az Endokrinológiai Társaság éves konferencián ismertetett tanulmány szerint a két nem máshogy reagál a stresszre a méhben - mindezt a stresszhromon (kortizol) kiválasztásának különbözősége mutatja.

A bárányokon végzett mérések szerint a hímivarú embriók kétszer annyi kortizolt választottak ki, mint a nőstények.

"Az eredmények azt sugallják, hogy a hímek kezdettől fogva hajlamosak túlreagálni a későbbi életük folyamán jelentkező stresszes helyzeteket. A férfiak és nők már születésük előtt máshogy kezelik a stresszt" - mondta a BBC-nek Dr. Doni Giussiani, a kutatás vezetője.

Giussiani csapata jövőre emberi magzatokat vizsgál majd - ebben a brit társadalombiztosítók támogatják, akik évente több mint tízmilliárd fontot buknak az állampolgárok stresszel kapcsolatos betegségein.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok! Bocs, az előzőnél megőrült a rendszerKép

Kata, ne aggódj a vérvizsgálat miatt!!! MÉg a 18. héten úgyis lesz egy ilyen és akkor az UH-val kombinálva megnyugtató választ fogsz kapni.
31 elmúltam, felhívtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp-ot és ott elmondták, hogy a 12. héten lett volna az igazi a vizsgálat, mert akor 95%-os pontossággal tudják kiszűrni a súlyos rendellenességeket. Hogy ezt nekem senki sem mondta! A %!_&@ dokim sem. Jövő hétre bejelentkeztem egy last minute vérvételre, akkor még 87%-os a szűrés pontossága.
Amúgy mi a véleményed az Istenhegyi Klinkáról?

UH - A 12. heti uh-t akkor csinálják hüvelyivel, ha hasin nem látszik. Nekem hasi volt.

Beuka, csak azért írtam a C vitamint, mert olvastam, hogy erősen megoszlik az orvosok véleménye a nagydózisú C vitamin adagolásról terhesség alatt és a 200 mg, ami az Elevitben van, az bőven elég. Nekem a nőgyógyászom azt mondta, hogy nem kell extra adag (pedig én is meg voltam fázva a 8. héten.) Pihenj sokat és a kis barnázás is elmúlik. tényleg nem javasolják a hason fekvést, a legjobb oldalt aludni. De szerintem ez inkább már a nagypocakosokra vonatkozik.

Rejo, én is Grét mellett lakom!!!!! Sashegy?

Találtam az uh-ról egy ilyen kis cikkecskét:

Prof. Israël Nisand, nőgyógyász főorvos: „Minden szülőnek sürgős, hogy megláthassa gyermekét. A szülők mielőbb látni szeretnék az utódot, ami természetes, de nem szabad, hogy ez a magzat számára veszélyt jelentsen. Elővigyázatosnak kell lennünk, és ezért érdemes betartanunk néhány szabályt. Ami engem zavar, hogy nem tudunk biztosat az ultrahang vizsgálatok magzatra gyakorolt hatásáról. Pedig egy 3D vizsgálathoz a magzatot legalább fél órán át ki kell tennünk az ultrahang-sugárzásnak. Ha csak szórakozásból készítünk ultrahang felvételeket, bizonyosodjunk meg annak ártalmatlanságáról. 30 évvel ezelőtt, röntgensugarat használtak a nagy cipészek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a megrendelő lába a cipő orráig ér. Ez a szokás később elmaradt, miután felfedezték, hogy a sugár kártékony. Nem lenne jó, ha néhány év múlva derülne ki, hogy „mindent egybevetve, az ultrahang valójában árt a magzatnak”.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnos még itthon vagyunk... Még mindig küszködöm a náthával. Volt lázam is, de nem vettem be semmit. Úgy voltam vele, hogy elég a penicilin.... Az is sok. Borsó jókat pihen, hisz most fejlődik egyy csomó szerve... Jövő héten megint megyek vizsgálatokra...

Ja, amúgy első szülés, Szent Rókus és még nem tudjuk a nevét... Most még Borsó Kép És egy jó hir, ma megszületett barátosném fia, aki szintén itt járt nálunk a fórumon, Milán baba 34oo gr. és 55 cm. Gyorsvonattal érkezett reggel 637kor : )

na puszi nektek és ne izguljatok, mindenkivel minden rendben lesz

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny75
Nagy gratula a barátnédnek!! De jó neki, annyira irigylem, én is annyira szeretnék már túl lenni ezen és látni az én picikémet, nézegetni egész nap, nem is tudom egyenlőre felfogni mekkora boldogság lesz látni Õt, aki az apukájából és belőlem van!!!!
Hogy fog majd kinézni, kire hasonlít majd, milyen lesz a személyisége?? ÚRISTEN, annyira borsózok, olyan jó érzés rágondolni, nagyon várjuk már Õt és még azt sem tudom fiú-e vagy lány!

Krisszi
Köszi, hogy bemásoltad a cikket, akkor biztos, hogy azért tombolt a babám annyira, mert nagyon megijedt a hangtól és biztosan kisfiú, mert majdnem kiugrott a méhemből, tehát nagyon érzékenyKép

Kép
manka2
 
 


Sziasztok, Lányok!

Gigi,
köszönöm a segítséget :-))) már megnyugodtam, de elkérem majd a leletet, ha megyek az AFP-re, és lehet, elküldöm Neked mélben, ha nem gond... De még átbeszélem a dokival a leletet a személyes találkozáskor, mivel telefonon nem nagyon tudtunk beszélni róla... Úgy érzem egyébként, minden OK... de azért alig várom már, hogy megszülessenek :-)))

Krisszi,
nekem a SOTE-n csinálták, nem az Istenhegyin (ott pénzes, nálunk ingyenes, ha korod által indokolt). Nekem egyébként már a 13. hét elején csinálták (vagyis egy nappal a betöltött 12. hét után). Te a korod miatt akarod megcsináltatni?

Most dolgozom, úgyhogy mindenkinek puszi, vár a munka...

Kata (14+1)

Kép
Ákata
 
 


Manóné,

két petezsákkal sztem nem lehet egypetéjű :-)))

Kép
Ákata
 
 


Lányok, képzeljétek, ma véreztem... igaz, nem nagyon, de úgy bepánikoltam, hogy rögtön (reszketve, zokogva) szóltam a férjemnek, hogy megyünk a kórházba (mi együtt dolgozunk). A kollegák látták, hogy van valami bajom, én meg semmit nem mondta, csak hogy irány. Még jó, hogy az anyósom be volt zárkózva, mert vendége volt. (Ja, mert hogy az anyósom meg a főnököm)
Szóval, irány a Szent Imre, és aranyosak voltak a nővérkék, csináltak gyorsan egy ultrahangot. Mondta a hölgy, hogy na, látja... ott a baba.
LÁNYOK, BABÁNK VAN!!!!!!!!

Azt kérdezi, én mennyi idősnek gondolom. Mondom, 7 hetesnek. Azt mondja, nem lehet annyi, ahhoz túl kicsi, még csak 1,3 mm. Az mennyi idősnek felel meg? Azt mondja, még szívhang nincs, de szívműködés látható!!! Jövő heti kontroll UH-t javasoltak.

Kaptam UH képet is, felteszem azt is. Szóval, túl vagyok egy nagy izgalmon, és kiderült, hogy tényleg baba van. Holnap azért megyünk a dokihoz, és majd elmond gondolom mindent. Remélem, minden rendben lesz. Mindenesetre igyekszem pihenni!
Azért az elég érdekes, hogy jan. 21-én volt az utolsó mensim, mégis ilyen pici a baba, pedig szerintem már a 7. hétben lennék.

Kép

KépKép
titi_27
 
 


Krisszi
Amit ott néznek, azt Tb alapon is lehet nézetni... Csak ezt kevesen tudják...
A jövő héten nálam aktuális lesz a 2. vérvétel (AFP)...

Kata
gigaboszi@citromail.hu

Titi
Pihenjél... terhességet egyébként az utolsó mensi elsőnapjától számolják....
Vendég
 


Szia Titi
Gratulálok a babátokhoz!!!!
Sok-sok örömet és boldog, egészséges terhességet kívánok. Ja, bocs, ha boldog és egészséges akkor az "áldott állapot", az enyém sajna azért kicsit még mindig "terhesség". (mert még mindig rosszulos vagyok)

Ja és nagyon édi a kis Bogyókátok!
Mónika
14+4

Kép
manka2
 
 


Gigaboszi
Nekem is jövő héten lesz az AFP, te mennyi idős vagy?

14+4

Kép
manka2
 
 


Manka
16. hét...


Gigi 15+4
Vendég
 


Köszi lányok! Aranyosak vagytok! Igyekszem pihenni, és nem idegeskedni, bár nem vagyok túl egyszerű eset. Szegény baba, remélem jobban fogja magát érezni, mint (gondolom) most. Sík ideg vagyok folyton szegénykém miatt.

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!!

Krisszi! Kép
Köszi az infot a C-vitaminról, és az alvásról! Kép

Mónika! Kép
Én épp ezeken szoktam gondolkodni, mint amit Te is leírtál a babáról (kettőnkből lett ,vajon kire fog hasonlítani...) de én várom magát az "áldott állapotot is"

Titi! Kép
Akkor mi nagyon egy cipőben járunk Kép
Nekem jan 22-én volt az utolsó mensim első napja, szinte egyidősek vagyunk.
Nekem tegnap a doki még csak petezsákot látott, ami 12,9 × 6 mm volt. szivet, illetve babát még nem látott.
Vigyázz magadra, és pihenj Kép
Én is azt teszem Kép
holnap gyere a hírekkel!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:47-kor.
Vendég
 


Bea!!!

De jóóóó!!! Akkor kicsit megnyugodtam, azt hittem már, az én drágaságom nagyon mini.
Gratulálok neked! De jó, és mikor kell visszamenned??? Hová jársz dokihoz?

KépKép
titi_27
 
 


Rejo!
Én Érden(Érdligeten)lakom, de a az Etelén tanítok, úgyhogy visz. közel van az Õrmezei torna. MAjd csütörtökön beszámolok.

Suezika!
Hogy megy a munka? Én hétfőn nagyon elfáradtam, ma viszont egész jó volt. A gyerekek olyan szeretettel fogadtak. Azt hittem, majd olyan tolakodóan fognak faggatni arról, hogy miért is hiányoztam több mint egy hónapot, de nem. Egyszerűen aranyosak. Hányinger munka közben tör rád?

Wcpapír-téma:
Hogy mennyire egyformán működünk! Férjem totálisan kivolt, amikor először(kb.8.héten) pont uh előtt a wcpapíron pirosat láttam. Egész este para, másnap vizsg. előtt hasmenés, persze semmi baj. Csak utána mertem magamnak is bevallani, hogy a kezemet láttam, semmi nem volt. Azóta is (14.hét) minden este megnézem, de mostmár jókat nevetek magamon, ha félhomályban megint érzéki csalódás ér.

Babaruha: Azt hiszem, hogy az 50-es méretet vitrinben fogom tartani, vay bekereteztetem. Habár én 50 cm-rel születtem.

Titi, Bea!
Nyugodjatok meg, nem lesz semmi baj. Pihenjetek sokat! Ez a lényeg.
Amikor én az elején nagyon izgultam (volt már egy korai vetélésem), a legjobb barátnőm csak annyit írt egy sms-ben: HIGGYJ BENNE!
Akkor nekem ez segítetett.
A méret pedig az első harmadban mindenkinél más, van persze tól-ig határ, de a másé sose legyen mérvadó. Én mindig hasonlítani akartam, és emiatt is sokat idegeskedtem. Ha netán az elején kisebb, úgyis behozza a lemaradást.
Erika
(13+2)
piciri
 
 


Krisszi! Rétköz utca!

Titi!
Teherbe eshettél a ciklus végén is egy spontán peteéréstől! Én is a Szent Imrébe járok UH-ra, holnap megyek!! Két csaj ott a szonográfus, a szőkét jobban szeretem. Téged melyik vizsgált? Mert nagyon ügyes volt, nálam is csak petezsákot láttak még az 5-6. héten is, baba és szívműködés nélkül. Ott is fogsz szülni? ki a dokid?

Lányok, írjatok erről az Istenhegyis vérvételről, mit vizsgálnak ott?
Gigaboszi!
Hol lehet TB terhére is megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat?

Kép

Kép
rejo
 
 


Gigi,
köszönöm szépen :-)))

Rejo,
a SOTE 2-n például TB terhére csinálják a genetikai vérvizsgálatot. A három leggyakoribb kromoszóma-rendellenességet (mikor 2 krom. helyett 3 van) vizsgálják, az anya véréből. Az életkorod és egyéb adataid alapján aránypárokat állítanak fel, hogy milyen valószínűséggel van gond. (Pl.: 1:800-hoz, 1:20-hoz /utóbbi sz*r/.) Ezeket onnan tudom, hogy tegnap utánanéztem. Az a helyzet, hogy minden forrás mást és mást ír arról, mi a jó eredmény... Meg arról is, hogy mennyire megbízható ez a módszer. Tán a dokid meg tudja mondani, hol csinálják TB-re...

Gabi,
nekem betöltött 16. hét után csinálják... Ez szerintem tök érdekes, mert mindenkinek nagyjából ugyanakkor kéne csinálni, nem?

Puszi nektek - Kata

Kép
Ákata
 
 


Titi,
ne izgulj, inkább pihenj és feküdj!

Kép
Ákata
 
 


Rejo, a szőke volt, aki csinálta az UH-t. Nagyon ari volt. Amúgy írtam ma e-mailt, Dr. Bálint Balázshoz járok. Holnap 17.20-ra megyek, utána majd benézek hozzátok mesélni.

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!
Na itthon vagyunk.Minden OK.A gépen simogattam a
hasam,hogy ne féljen manócska+magamban beszéltem hozzá sokat.Most testvérkémnél vagyok /Pest/.Holnap délelőtt folytatjuk a kis utunkat tovább Gyuszira/baba+én/.5-kor UH.Jajj már olyan kiváncsi vagyok.Gyulán nem leszek net közelben,szerintem pénteken tudok jelentkezni az új infókkal a babócáról.
Rejó remélem minden rendben lesz nálatok.Ha jól emlékszem reggel mész,de jó nektek.
Titi örülök,hogy jól vagytok,és látod ott van az a kis pindurka.Ott kell lennie.Kész.Ne gondolj mindenféle rosszaságra.Nézegesd a kis portrét inkább.Hát nem csodás?Csak egy kis pötty és mégis...
Bea,pihi pihi sok-sok pihi!!!
Jók legyetek!Mindenki vigyázzon magára és a babácskájára.
Jó éjt mindenkinek!
Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Visszaolvasni semmi esélyem Kép Holnap valahogy összeszedem magam. Addig is mindenkinek jó gömbölyödést, és no para Kép

Ketteske annyira jó fej volt velem ma, mert annyit mocorgott, mint eddig sosem. Délutáni sziesztám alatt olyanokat rugdosott - már az Õ méreteihez és erejéhez képest -, hogy nem akartam elhinni. Igazi bokszmeccset zavart le. Jól is esett a nyugtatása, mert holnap megyek az AFP-re és azért izgulok egy picit, pedig az eredmény kb. 10 nap múlva lesz csak meg.

Titi!
Neked azért írok, mert láttam a kis Babszemedet! Gratulálok Kép A vérezgetés miatt ne izgulj, pihenj sokat!

Mindenkinek sok puszi: Melinda (16+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Boldog Nőnapot Mindenkinek!! Kép (én nem tudom hogy és honnan lehet virágot betenni ide, egyszer taníccsatok meeeeeeeg!Kép

Még két óra és megyek UH-ra!! Hogy röpül az idő!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok Lányok!

Lehet csatlakozni? Eddig nem mertem..., de ma töltöttük be a 10.hetet, úgyhogy félreteszem a babonát és írok, főleg azért mert jó pár sorstársam van itt és ez szuper érzés! Nagyon szurkolok mindenkinek!

Már nagyon az elejétől "barnáztam", hivtam is a dokimat, de azt mondta, hogy ez elő szokott fordulni, aztán a 6. héten volt egy nagyon durva vérzés, (menses x5, élénkpiros vérrel), amitől totál kiborulva átrohantunk a párommal a Schöpfbe, mert az itt van 2 percre. Nagyon aranyosak voltak, főleg a Kósa dokinak vagyok állatira hálás, lényeg, hogy 1 hétig fektettek benn, gyógyszerek stb, kiderült, hogy a cisztám mellé lett egy hematoma is. Kaptam utrogestánt (láttam, hogy többen kaptok) és estrofemet (ez is hormon) és lassan csökkent a vérzés, ami állitolag hormonális eredetű.

A múlt héten sajnos újra előjött, de az már közel sem volt olyan erős, mint az első, most a Nyírőbe mentünk a saját dokimhoz és onnan 1 nap után hazaengedtek, mert tényleg nem tudnak semmit csinálni, csak fektetni. Már antibiotikumot is kapok, feküdnöm kell és reménykedni.

Láttam korábban,hogy vezet valamelyikőtök egy táblázatot, én is "korosodó" első szülő vagyok, idén leszek 32 Kép

Én is küldök mindenkinek egy nagy piros tulipánt, lassan jön a tavasz, nyáron pedig már nagy pocival strandolhatunk Kép

Sziasztok,
MSE (10)

Kép
siba
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, éjszaka olyan vádligörcsöm volt, hogy folytak a könnyeim és alig tudtam magam kivonszolni a WC-re (hányingerem is voltKép
Pár napig nem szedtem az Elevitet, nem tudom, hogy van-e összefüggés.
Elég ijesztő volt az egész görcs, régebben is volt, de ilyen erős még soha. Levert a víz.
NA mindegy, nem akarom elvenni a kedveteket, hisz
NÕNAP van!!!! Boldog Nőnapot mindenkinek!!!

KAta, ez az idősödő elsőszülött nő kifejezés valami nagyon vérlázító! Hol vagyunk még az idősödőtől??? Kép Szebbek vagyunk, mint valahaKép
Egyébként igen, a korom miatt szeretném megcsináltatni, de rákérdezek a dokimnál a HOLNAPI vérvétel után, hogy hozzájárul-e hogy TB-re elvégezzék a Klinikán a vizsgálatokat. Remélem igen mond.

A könyvekben 16. hetet mondanak az AFP vizsgálat időpontjára, én 16+4 napos leszek akkor. Egyébként nem egy megbízható eredményű vizsgálat, sok nyugati országban pont ezért már nem is alkalmazzák. Függ attól, hogy mikor veszik le a vért és egyéb tényezők is elferdíthetik a végeredményt.

Piciri, úgy tudom, hogy pont az első harmadban fejlődnek egyformán a babák, ekkor még örökletes tényezők nem játszanak szerepet a növekedésben. Ezért következtetnek a baba méretéből a korára. Gondolj bele, ha már itt jelentős különbségek lennének az embriók között, akkor hogyan tudnának UH alapján terhességi kort mérni?
A mensim szeint most 15 hetes vagyok most, de a 12. heti UH-n egyértelműen egy héttel idősebbnek mondták a babát az 57 mm CRL miatt.
13 mm - a legutóbbi Anyák lapjában van egy táblázat, asszem 5 hetesnek felel meg. 7-8 hetesen az én babám CRL-je (ülőmagassága, nem a teljes hossza) 15 mm volt.

Még valami, Anettkát sosem szerettem, mint embert, rendkívül idegesítő és arrogáns egy p.. De most komolyan sajnálom a történteket. Egyébént csodálkoztam is, hogy ilyen pici terhességet világgá kürtöl. Remélem, legközelebb összejön neki!

Rejo, ez nagyon vicces! Mi a Beregszász u-ban laktunk, most költözünk Grétre!!!! Szorítok Neked az UH-n, biztos nagy ficánkolást fogsz látni!

Vigyázzatok magatokra, puszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Siba,

Isteh hozott köztünk, gratula a babához! Pihenj sokat és minden rendben lesz!!! Dehogy vagy idősödő, ettől mindig kiakadok!!!!

(Jut eszembe, Kata, az előző hszólásomban idősödő elsőszülő-t akartam írni természetesenKép csak fél kézzem dolgozom is a fórumozás mellett...

Amúgy meg nem tudom, mi a jobb: 20 évesen úgy szülni, hogy fogalmad sincs az életről, hogy ki vagy valójában, mit akarsz elérni, nincs sem anyagi sem érzelmi háttered... Tisztelet a kivételnek persze, mielőtt még a korán anyukává lett fórumtársaink kiadnánakKép
Csak sajnos a családunkban két ilyen "esetet" is láttam, fiatal lány, no munka, no iskola, no ambíció, nosza, essünk teherbe. Szegény család meg fogja a fejét, hogy akkor miből fogjuk eltartani a gyerekeket (mind a hármat, mert a szülők is gyerekek még) illetve ne adj Isten, mi van akkor, ha az Apuka nem is akarta a babát. Ilyen is történt nálunk. Azóta is pokol az életük, a lány be van sózva, menne szórakozni, a gyerekkel alig foglalkozik, csak ül a lakásban és cigizik.
Szóval, nem tudom, hogy mi a jobb 30 évesen vagy 18-20 évesen... Bocs, de ezt már olyan régen le akartam írniKép

Puszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Rejo, ez az anyag a vizsgálatról!

http://www.gendiagnosztika.hu/down.html

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


MSE,

Isten hozott köztünk :-))) És jó egészséget Neked! UH mit mond, mekkora a bébi? Hematóma felszívódott már?

Krisszi,
ugye jól emléxem, te is SOTE-s vagy? A 12. UH-n volt egy csak, akinek 28 éves korában már ajánlotta az orvos... úgyhogy sztem bárki mehet... Vádlifájás: szedsz magnéziumot? Az állítólag jó ilyesmire. Azért említsd meg a dokidnak v. a védőnődnek. Nekem most a sok üléstől - meló - dagadt kicsit estére a bokám, de felpolcolástól elmúlik. Ja, én félek a visszerektől is (van egy pici), ezért vadgesztenyés krémmel kenem a lábaimat minden este, védőnő ajánlotta megelőzésül...

Most mennem kell, munka van :-)))
Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?