Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Csütörtökön leszek 7 hetes babás. (Utolsó menstruációtól számolva.) Már egy ideje olvasgatlak benneteket, de még korainak tartottam, hogy írjak. Nem jött össze egyszerűen a babánk, ezért még félek egy kicsit beszélni róla. A pesti Kaáliban az első inszemináció eredménye. PCOS vagyok. 10 hónapig szedtem Adimetet, ezt mindenütt hangoztatom, mert sajnos még mindig sokan vannak, akik ezt a gyógymódot nem ismerik, pedig már sokunkon segített.
Rejó figyeltelek már egy ideje, mert nekem is vannak hasfájásaim, kb. egy hete kevésbé, de tegnap megint volt. És láttam, hogy megint gondod van. Hova jársz dokihoz? Pihenj sokat! Nekem folyton ezt mondják.
Szép napot!
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


Szia Mindenki!

Nincs sok időm, mert ma kell mennem EKG-ra, meg a gonosz körzetimhez a táppénzespapírért és dolgoznom is kell. Kép De jó hír, hogy most legalább érzem magamban hozzá az erőt! (Ritka alkalom, remélem nem múlik el)

Simigabi

Én is irigylem magunkat. Kép DE ne izgulj, nemsokára összehozzuk a nagyobb szabású talit is!!

Verona

Üdv köztünk!! Nagyon lelkes vagyok, hogy ennyi volt PCO-s babásodott meg, és került a rózsaszín felhők közé! Kép Én az elején azt hittem, én leszek az egyetlen ebben a topikban ezzel a volt problemával. ( mindenki azt mondta, mekkora szerencsém van)Ez nagyon biztató lehet, Te is mesélj erről a PCO-s topikban!

Rejo

Ne izgulj! Minden ok lesz, több ismerősömnél is előfordult, de azért, biztos, ami biztos, mindenképp hívd fel a dokidat, ő fog tudni biztosat mondani, pláne 1 UH Téged is nagyon megnyugtatna!

Bunny

A Te történeted sem semmi, hihetetlen, hogy hány ilyen felelőtlen sz.r alak van; a kanosszajárás elején nekem is volt olyan doki, aki azt mondta, hogy vagy lombik, vagy nincs semmi más lehetőség. Csak az a szörnyű, hogy ezek az emberek még mindig praktizálnak és ijesztgetnek másokat is halálra.

Üdv Mindenkinek! Süt a nap!! (Probálok nem foglalkozni a repkedő minuszokkal Kép )
puszi:
J.E.
macifülke
 
 


Sziasztok Kismamák!
Megnyugtattatok egy kicsit a hülye vérvétel elmaradása miatt... Még fizettem is volna a genetikai vizsgálatért, ugyanis elmúltam harminc.Kép Igaz, a harmincöt még messze van, de nekem megért volna még extra pénzt is a nyugalom, hogy minden ok (vagy a figyelmeztetés, hogy valami gáz van) Pedig a dokim a családunk régi barátja, apám nagy haverja volt, én is nála születtem. Erről ennyit.
Nekem tarkóredőt a 12. héten néztek, AFP 16. héten (az összes vérvizsgálattal együttKép és gen. UH a 18. héten fognak nézni.

Olyan kiváncsi vagyok, hogy kinek mekkora a pocija! Nincs pocak-képetek véletlenül, amit megosztanátok a fórummal? Csinálhatnánk egy mini-pocak galériát. Kép

Valaki kérdezte, talán Kata(?) hogy miért gyakoribb a vetélés az első trimeszterben:
A 12. hétig (úgy tudom) nagyon érzékeny az embrió minden külső hatásra, legyen az gyógyszer, környezeti ártalom, vírusfertőzés, stb stb. ilyenkor fejlődnek ki a létfontosságú szervek. Ha ebben az időszakban komoly ártalom éri a babát, a szervezet - a nagyobb bajt, fejlődési rendellenességet megelőzendő - vetéléssel reagál.

Kicopyztam egy kis tudományos szöveget erről, remélem, nem lesz túl unalmas.


"A vetélés legnagyobb eséllyel a terhesség első harmadában fordul elő, annak is a korai szakaszában gyakori. Ez az az időszak, amikor a bakteriális, vírusos vagy más fertőzés következtében megszakad a terhesség. Éppen ezért ajánlott, hogy ebben az időszakban a kismamák kerüljék a beteg embereket, a nagyobb közösségeket.

Oka lehet még a vetélésnek, hogy az embrió "rossz helyen" tapad meg, lehet vérzés, továbbá az embriót ellátó ér trombózisa, vagy éppen túl kevés sárgatesthormon (ezt gyógyszerekkel tökéletesen pótolni lehet, így a vetélés kivédhető). Az időben felfedezett, súlyosabb hüvelyfertőzések kezelésével szintén megelőzhetők a spontán vetélések.

Ha az első trimeszterben vér szivárog egy vérömlenyből, az ágynyugalom megelőzheti a vetélést. Amikor a méhlepény vérzést okozva elzárja a méhnyakat, növelheti a vérveszteséget. Ájulásra való hajlam és krónikus hipertónia esetén az ágynyugalom segíthet a vérnyomás alacsonyan tartásában. Minden évben több ezer nő kényszerül ágyba vérzési problémák és magas vérnyomás miatt, annak ellenére, hogy az ágynyugalom jótékony hatása még nem bizonyított. Néhány esetben azonban valóban életet menthet. Néhány orvos azonban úgy tartja, hogy az ágynyugalom túl gyakran és általában feleslegesen alkalmazott gyógymód. Akadnak, akik nincsenek tisztában a lehetséges fizikai mellékhatásokkal, mint a csontok kalciumtartalmának csökkenése, az izomgyengeség vagy -sorvadás, illetve a súlyvesztés. Ugyanakkor nem szabad megfeletkezni az érzelmi és mentális utóhatásokról sem, így az elszigeteltség érzetéről és a depresszióról. Más szakértők szerint a mellékhatások sokkal kevésbé súlyosak és csak átmenetiek.

Az első harmadban bekövetkező spontán vetélés ismert okaként tartják számon a kromoszómák eltéréseit, vagyis az olyan genetikai rendellenességeket, amelyek a magzatot életképtelenné teszik. A legnagyobb probléma az, hogy ezeket nem lehet előre megállapítani, kezelni és megelőzni sem, mivel az a genetikai háttér, ami egy egészséges magzatnak elengedhetetlen, egyszerűen hiányzik.

A korai vetéléseknél sok esetben a hormonoknak is szerepük van. Az ismétlődő első harmadbeli vetélést elszenvedett hölgyeknél a probléma nyitja gyakran az lehet, hogy szervezetük nem termel elég progeszteront, ami elengedhetetlenül szükséges a terhesség megtartásához."

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 

 
 

USziasztok 2006.oszere babyt/babyket varok!
Ugy orulok hogy ratok talaltam!Eddig az Angliaban elo kismamak/kispapak es a Bekescsaban szulok topikokat olvasgattam.De ezek ritkan frissulnek uj levelekkel+nem is szimpi igazan.Ez a topik viszont nagyon tetszik.Tegnap ejszaka fel 1-ig olvastam az archivot./Term.nem jutottam a vegere,olyan sokat irtok./
Remelem nem gond ha velem is bovul a tarsasag.
Ferjemmel Angliaban elunk.De a picurkat Magyarorszagon szeretnem vilagrahozni.=>Hazajarok vizsgalatokra.Okt.18-a ota szedem a Pregnacare-t/angol elevit/.Decemberben kezdtunk probalkozi.Jan.13-an pozitiv teszt birtokosai lettunk.hi-hi
Gyorsan bepattant.
Feb.1-jen voltam otthon az elso vizsgalaton.
Huvelyi UH-val a crl alapjan/3.5 mm/ 5-6 hetesnek szamolta az orvos.En meg mar 7+1-nek az utolso mens-t alapul veve.???
A vedono szerint szept.20-ra varhato.
Jovo heten megyek megint./marc.8/ Remelem minden rendben lesz.Mar nagyon kivancsi vagyok!!!
Tunetek halaeg semmi.A sok pisilesen es mellfeszulesen kivul./utobbi mostanaban kicsit alabb hagyott/
Bocs hogy ilyen hosszura sikeredett.Es az ekezetek miatt is elnezest.
Szia Verona! Megeloztel!Tegnap ejszaka mar lusta voltam regisztralni magam.
Ui:gratulalok mindenkinek!
Sok-sok energiat es vidam napokat es finom meleg tavaszt minel hamarabb.Novessze a napsutes a pocakunkat.Jajjj en mar ugy varom hogy akkora legyen mint egy dinnye!Pusszancs nektek es a magzatkaknak!Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok. Meggyógyultam, sok tea, meg pihi ami azért nemigazán jött össze. A kórházba is voltam, mert pont most volt a szülésfelkészítő tanfolyam első előadása, azért kíváncsi voltam milyen is egy ilyen Kép

Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat, és a bíztatást. Üdv az újaknak, habár nemigazán volt időm elolvasni annyira termékeny a topik. (hála)

Ma voltam a kórházba AFP-s vérvételen. Habár még csak 15 hetes vagyok a doki azt mondta nem baj, menjek nyugodtan. Remélem ez nem okoz eltérő eredményt. Hova sietünk?! Nemtom...

Mamy: Mi is most költözünk, nekem azt mondta a védőnőm, hogy elküldi az új védőnő címére a kartonom és utána ő folytatja a munkásságát, jön lakást nézni stb. Hát nálunk nem lát semmit, mert tök üres Kép (még, felújítás alatt) Úgyhogy én egy ideig most nem is keresem fel.

Nem akarok órákat zengeni, mindenkinek jókedvet, és boldogságot kívánok. Na meg már szép időt is.

Pusszantó: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Jó régen voltam itt. Nagyon sokat írtatok alig tudtam visszaolvasni. Látom egyre többen leszünk, én már teljesen elvesztettem a fonalat.
Minden új babásnak gratulálok, és problémamentes szép terhességet kívánok!Kép

Holnap megyek a védőnőhöz a kiskönyvért. Minden vizsgálat jó eddig nincs semmi gond. Már csak a 12. héten megyek újra dokihoz és uh-ra addig nyugi van. A rosszulléteim kicsit csökkentek, de még jelen vannak, remélem már nem sokáig.

Érezzétek magatokat jól a találkozón. Aztán tessék beszámolni mi történt.

Mindenkinek szép napot!

Zsuzsa (10+3)

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!
Hát én is jó régen jártam itt, de nézzétek el nekem, napok óta rohangálunk a jelenlegi és a jövendő lakásunk között, nálunk is folyik a felújítás, oltári kosz van, stb... még a takarítás is rám vár, a hátam közepére sem kívánom. De muszály volt belevágni a költözésbe, mert nagyon kicsi a lakás (1 szoba) most már nekünk is ketten a férjemmel, de ha hamarosan érkezik a Picurkánk, akkor meg pláne. Inkább most költözzünk, mint később, a nyári melegben, nagy hassal.
Szóval én sem tudtam teljesen végigolvasni minenkit, de nagyon örülök, hogy láttam, sok új kismama csatlakozott hozzánk. Azt is most olvastam, hogy találkozót is szerveztek, hát sajnos én sem tudok elmenni, a fenti okok miatt. De biztos, hogy lesz még ilyen találka, a szép tavaszi időben, és akkor mindenképpen elmegyek!
Amúgy pénteken megyek a dokimhoz a szokásos havi rutin vizsgálatra, már alig várom, szerencsére van nála UH és így láthatom a Picurkát, olyan kíváncsi vagyok, hogy mekkorára nőtt már a legutóbbihoz képest! (Legutóbb a 12. heti UH-n nézték, akkor 6,3 cm volt, a doki szerint szép nagy baba, legalábbis hosszú, mert a BPD-je normális.) De az, hogy 6 cm fölött volt már a 12. héten, azt jelzi, hogy szorgalmasan növeszti magát Kép
További szép és napsütéses napot mindenkinek!
Mamy (14+1)

Kép
mamy
 
 


Hát sikerült streptococcust találni bennem... mehetek az orvoshoz gyógyszerért. Valakinek volt ilyen gondja?? Mit javasoltok elevit, progeszteron (prolaktinból túl sok volt)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


ja és meg is fáztam :-( Segítség...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Amúgy repülni lehet a 12. hét előtt? Bocsika, ma "darabos" vagyok

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk...

Verona
Üdv.... és is Kaáli-s vagyok KépKép

Piciza
Örülünk neked is. Hogy hogy nem inkább Angliában szülsz? Nem lesz majd fárasztó az utazgatás? Vagy hazaköltözöl?

Bunny
Streptococcus ellen csak az antibiotikum a hatásos... Koraterhességben vetélést okozhat, szülés előtti időszakban pedig a magzat fertőződése jöhet létre...(szüléskor elkapja a bacikat a bébi...KépKép)
Elvileg lehet repülni...
Vendég
 


Macifülke!
Bíztatásodra írtam a PCOS topikba, nekem is jólesett régen, ha láttam, hogy másoknak sikerül. Reményt adott.
Rejó! Így ismeretlenül is izgulok érted. Hol lehetsz? Nekem most is fáj a hasam. Nagyon bosszantó. Igaz, most nem görcs, de fáj. Decemberben volt egy biokémiai terhességem, és akkor is fájogatott a hasam, mielőtt megjött.

Azt szeretném kérdezni tőletek, nem tudnátok-e ajánlani dokit a Szent László, Szent Imre, vagy Bajcsy Kórházakban. Nincs még dokim, a Kaáli előttihez meg nem akarok visszamenni.
Köszi
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:45-kor.
Vendég
 


Sziasztok, Kismamák,
olyan sokat írtatok, alig bírtam visszaolvasni :-)))

Angel,
szerintem kérdezd meg a védőnőt az UH-król és a terhességi korról, nekem valahogy a 27 mm bruttó 9 (tehát menstruációtól számított) hétnek tűnik. Ezzel nem idegesíteni akarlak, sőt... Képzeld, én meg több hetes vagyok, mint amilyen régen a menstruációm volt, mert a ciklusom rövidebb. Ezt a doki és az UH is így számolta, ezért a 12. hétről hirtelen a 13.-ba ugrottam múlt héten. Én is élvezem a pocakot :-))))) Megjegyzem azért: ha nem bébik lennének, hanem kaja, nem élvezném ennyire, sőt.
Védőnőhöz vidd a vérvételed, ill. az UH eredményét is (illetve minden papírt, ami van, mert mindent végigmazsoláz), ill. kér vizeletet is (én azt a helyszínen szoktam produkálni).

Vera, Iza,
üdv közöttünk :-)) Vera, itt jó helyen vagy, van több PCO-s anyuka, és ne aggódj :-))) Iza, nem semmi, hazajárni vizsgálatokra a ködös Albionból. Biztosítás miatt jársz haza, vagy nem tetszik az ottani ellátás? Mindkettőtöknek kellemes, hányásmentes első heteket :-))

Krisszi,
köszönöm a bemásolt cikket, én spéci az ágynyugalom híve vagyok, mikor véreztem, végigfeküdtem jópár napot, és a babák itt vannak :-)) Jelzem, akkor is feküdtem volna, ha nem vérzek, annyira kimerült voltam az első hetekben. Bevallom, manapság is szunyálok egy-egy órát délutánonként...
Pocak: a férjem csinált már pár képet, elvileg havi rendszerességgel tervezzük kinyomtatni, hogy látszódjon a különbség. Megkérem, rakjon majd fel belőle.

Bettus,
Elküldtem mélben a praxisos árakat. Nekem pénteken jön a védőnő, hasonló cipőben járunk, nemrég költöztünk be, még egy csomó minden hiányzik… De nem volt képem azt mondani, hogy ne jöjjön... Milyen volt a felkészítő tanfolyam?

Zsuzsa,
Beszámolunk :-)) Örülök, hogy múlnak a rosszullétek...

Mamy,
Takarítással csak óvatosan… Nincs egy takinéni, aki elvállalná? Felújítás utáni gürizés embertelen és nem kismamának való, főleg, ha ablakot is kell mosni a mínuszokban... Én már vagy ötször költöztem, végigcsináltam többször, legutóbb viszont már takinénit hívtam, két álló napig dolgozott, egy segítővel. Szóval nem beleszólni akarok, csak vigyázz magadra.
A holnapi egyébként érdi minitalálkozó lesz, a topicbulit a virágos tavaszra szervezzük majd :-))

Bunny,
Nem értem az elevit – progeszteron kérdést... streptococcus ellen gondolod?
Jobbulást Neked!

Macifülke, Melinda,
Mél ment (Macifülkének a freemailes címre, Melindának a sajátjára). Akkor holnap :-))

Puszi mindenkinek
Kata (13+1)

Kép
Ákata
 
 


Bocs a hülye jelekért, wordből másoltam be...

Nem tudjátok véletlenül, hány éves korig jár a félszocpol?

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok Kismamik és kisbabócák!!!

Bocsi, hogy ezer éve nem írtam, de rengeteget dolgoztam mostanában(napi 10-12órát, viszont az álomkór még mindig rajtam van, így néha csak az olvasgatásra volt energiám, olykor még arra sem. Velünk minden rendben, még másfél hét és jön a 12.heti ultrahang, már nagyon várjuk!!! Látom, rengeteg új babóca és mamóca társult ide: NEKTEK IS JÓ POCAKOSODÁST KÍVÁNOKKép Elnézést, hogy nem név szerint írok, de biztos belegabalyodnék, még meg kell tanulnom, hogy ki kicsoda... Szóval most inkább csokorba szedném a jókívánságokat: A betegeknek jobbulást. A költözőknek jó költözködést(és kíméletest!!!) A rosszullevőknek pedig türelmetKép Remélem nem hagytam ki senkitKépKépKép
Egyelőre ennyi:

Vigyázzatok magatokra mindannyian!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Most nem tudok írni külön-külön, mert most értünk haza és totál elcsúsztunk a napunkkal.

Macifülke!
Akkor az útvonal hozzánk, a központbeli körforgalomtól írom. A vasúti átjárók felé kell lefordulni a körforgalomból (ez a Diósdi út), majd a második vasúttól még kb. 500 méter lesz a Sparos körforgalom. Egyenesen kell folytatni az utat a körforgalom után, így még mindig a Diósdi úton leszel. Kb. 200 m és egy négyes elágazáshoz érsz, ahol a főútvonalon (azaz a Diósdin Kép) kell maradnod. Majd az első utcán balra, így a Csaba utcára tértél rá. A negyedik utca balra lesz a Botond, itt jobbra nem is tudnál fordulni (vagy ha igen, akkor az már rég rossz Kép)! Ahogy befordultál, bal oldalon az első sarkon áll a mi házunk, zöld kerítéssel. A ház kívülről nem túl szép, padlásbeépítéses. A Botond utcára csak a garázslejárónk nyílik, így még egy balra fordulás és már a kapunk előtt állsz!!! A kerítésen kinn díszelek az ELADÓ HÁZ felirat.
Nem bonyolult, csak leírva!!!

Macifülke, Kata!
A csengőnk jól el van dugva, egész belül fenn van. De ha nem találjátok, csak csörgessétek meg a telefonomat. Bár lehet, hogy Titeket foglak folyamatosan lesni Kép
Várlak Benneteket!

Kata!
A kérdésedet kiszúrtam. Asszem 35 éves kor után már csak félszocpolt adnak. Legalábbis kolleganőméknél így volt kb. 2 éve.

Látom, hogy vannak újak! Õket üdvözlöm Kép Ígérem, holnap a táblázatba is bekerülnek Kép

Holnap ígérem, jövök rendesen is!

Egyébként ma lementem a háziorvoshoz a fülemmel. Vártam közel háromnegyed órát, erre közölte, hogy ő nem tud velem mit kezdeni, menjek az SZTK-ba a fül-orr-gégészetre. Még a fülembe sem tudott bekukucskálni, mert nem volt olyan szerkenytyűje. Azt hittem lefordulok a székről csodálkozásomban, meg mérgemben. Meg totál bepánikolt, hogy még pláne terhes is vagyok. Szerintem, ha meg tudott volna vizsgálni, akkor sem mert volna semmit felírni. Hát mit ne mondjak rohadt mérges voltam, hogy dolgom végezetlenül jöttem el. A fülem viszont iszonyúan fáj Kép

Remélem mindenki más makkegyészséges, hisz ahogy elnézem, én az egész topik betegségét, baját kihordom lassan Kép

Na pusz Mindenkinek: Melinda (15+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok! Újfent üdv az újaknak!

Kata, először én is azt hittem, hogy bruttó, de aztán direkt rákérdeztem, és a doki megerősítette, hogy nettó.
Ha a mensestől számolná, ma lennék 13 hetes, mert dec. 1-én jött meg utoljára...és majdnem biztos vagyok benne, hogy dec. 21-én fogant.
A babanet nyitólapján megnéztem az uh-képeket, és az alapján a 11 hét ok.
Ebben az időszakban hetente asszem több, mint egy centit is nőhetnek.
Ezt láttam:
(bruttó)10. hét: 2,4 cm (én meg voltam nettó 9+3)
(bruttó)12. hét: 6,5 cm!!!

két hét alatt átlag 4 cm, az egy hétre kb. 2 cm.


Köszi a védőnős tippeket, már készítem is össze a papírokat! jó pocaknövesztést neked is!

És mindenkinek!

Puszi: Kriszti
Vendég
 


Sziasztok megint!

Megnéztem a táblázatot, elvileg aszerint is stimmelek korilag. persze majd holnap okosabb leszek.
Mi történik egy védőnőnél? A telefonon azt mondták, 10 perc alatt készen leszünk...
Most megyek először, még kiskönyvem sincs...

Kata, tuti előbb fogod megérezni a babákat!Biztos hihetetlen érzés lesz...lehet, hogy pont egyszerre mozdulnak majd meg!

Találtak helyettem tanárt a nyelviskolába, pihenhetek!!! Így csak a heti 24 gimis órám van, de akkor is!!! már ettől jobban érzem magam..
Eddig reggel 7-kor kezdtem a suliban, és este 1/4 8-kor végeztem, ez így babásan már picit sok lett...

Ti is összevissza esztek? én tegnap: fekete olajbogyó magában, rengeteg...utána zsíros kenyér savanyú uborkával...aztán kuglóf kakaóval...ÉS NEM LETT SEMMI BAJOM! máskor, ha ennyit és ezeket eszem, bérletet váltok a mosdóba...Kép

Puszi mindenkinek mégegyszer!

Kriszti
Vendég
 


Sziasztok!
Remelem jol van mindenki!
Gigaboszi,Akata!
Angliaban rendes adofizeto polgarokkent biztositva vagyunk.Ebbol kovetkezik,hogy jar az NHS/NationalHealthService/szolgaltatasa.A gond az,hogy itt a terhesgondozast eleg lazan veszik.Pl. egy ultrahangot csinalnak az egesz terhesseg alatt.Ha szerencses az ember a 12.vagy 16.heten.Nincs annyi vizsgalat mint otthon.Igy elso kisbabat varva szeretnem tudni mi zajlik odabent.Persze a problemas terheseket komolyan veszik ,ott van tobb uh stb.De en remelhetoleg nem vagyok az.A maganorvos kb.annyiba kerurul itt mint a hazarepulgetes.Akkor mar inkabb hazajarok.Legalabb a csaladom is tobbet lat.+az otthoni orvosom is azt mondta ,hogy megerti a dontesemet.Szerinte is eleg gaz a brit egeszsegugy.Foleg a londoni. A masik dolog a szules es az azt koveto par het.Itt nem lenne segitsegem.Bar Anyuci mondta ,hogy kijon ha esetleg itt szulok.Meg meggondolhatom magam.De nem hiszem,hogy fogom.
Simigabi!
Az utazgatas kozel sem olyan faraszto mint amilyennek latszik.Remelem ezt pokhassal is igy fogom erezni.Egyebkent is a35.hetig lehet csak repulni a 28.hettol orvosi igazolassal engednek csak a gepre.Szoval augusztuban mar otthon leszek.Es varom a nagy napot.Pontosabban varjuk Ferjurammal.A nyari szabadsagat osszel veszi ki.Par hetet leszunk csak kulon.Az rossz lesz.Felek is picit.Marmint a kulon dolog.
Bunny!Gyogyulj meg hamar!
A koltozoknek jo koltozest.Csak nyugisan.Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Nem engedett be egész este a babanet! + ma egész nap dolgoztam. Képzeljétek, barna foltok elmúltak, aznap volt csak egyszer, lefeküdtem aludni, és estére már nem is volt semmi. Vagy az lehetett a baj, hogy túl sokat rohangáltam hétfő délelőtt a hidegben, és megerőltettem magam, vagy kiszámoltam, akkor lett volna Pé-m az eredeti ciklus szerint. Olvastam valahol, hogy a régi ciklus Pé-jének és havijának idején barnázhat az ember. Szóval már megnyugodtam, remélem nem lesz megint. Én csak jövő hét szerdán megyek UH-ra, de már nagyon várom. Kép

Szia Angyal! Te is tanár vagy és PCO-s? Kép Én is + még babásak is vagyunk! Kép Nekem is baromira gyorsan nő most a hasam, már szorít a gatya, pedig még csak 6-7 hetes vagyok.(Igaz a legutóbbi fogigátló kúra alatt rámjött 6-8 kilo, és az mind a hasamra)

Szia Vera!
neked is nagyon örülök, hogy összejött a baba! Mi pont egyidősek vagyunk! A pihenés elég nehezen megy munka és család mellett, de próbálkozom. Azt mondják a dokik, az elején normális, ha kicsit szúrkál, görcsöl a hasad, mert a méhet tartó szalagok elkezdenek nyúlni. +nekem UH-n azt mondták, hátrahajló a méhem, az okozhat ilyen feszüléseket, de engem is zavar.
Én a Szent Imrében szültem a fiamat is, ezt a babót is ott szeretném, ugyanannál a dokinál, már írtam róla, iszonyú rendes és lelkiismeretes. Még egy dokit tudok a Szent Imréből, akit nagyon melegen tudok ajánlani az enyém mellett, több barátnőm is szült nála. Mindkét doki rendel egyébként a fehérvári úti rendelőben, van terhesrendelésük is, szóval ingyé lehet hozzájuk járni terhesgondozásra, + amióta felújították a rendelőt, időpontra mész, és egy percet nem kell várni, jobb mint egy magánrendelés ! Kép KépHa érdekel a nevük, megadom magánban! Kapsz progeszteront, hogy megmaradjon a baba?

Lányok, normális, hogy így 6-7 hetesen nincs hányingerem, nem émelygek és hányok? Már kezdem azt hinni nem is vagyok terhes!Kép Nálatok mikor kezdődött a hányinger -hányás?

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Rejo!
Az hogy nem hanysz teljesen normalis.En sem hanytam meg.Meg enyhe emelygesem sem volt.Pedig mar a 12.et tapossuk elvileg.Vsznu mar nem is fog jelentkezni.Orulj neki.Az en hasam is megindult.Bovul is a ruhataram a kismamas darabokkal.Ugy elvezem.Kismama cuccokat jobb venni mint simakat. Biztos mert ezeket egyutt vesszuk a babaval.Felig az ove.Nem?
Pusz Iza
Tovabbi hanyasmentes napokat
piciza
 
 


Sziasztok!

Mingyá' felrobbanok, fél óráig írtam hosszú-hosszú levelemet, majd megnyomtam vmit, és elszállt az egész... És most nincs energiám újraírni... Úgyhogy zanzásítok:

Melinda,
jobbulást ezerrel! A többit holnap :-)))

Angel,
egész belezavarodtam a korodba :-))) Tulképp az UH-időpont miatt fontos talán csak az egész. Védőnő: nekem az első találkozás egy órás volt, mivel minden adatot felvett, mindent megméricskélt... De biztos védőnője válogatja...
Kaja: én nem összevissza eszem, hanem sajna sokat. 3 hét alatt 1 kilót híztam :-(((
Meló: szerintem "babátlanul" is irdatlan, ha vki több mint 12 órát dolgozik... Jó, hogy leadhattad egy részét.

Iza,
megdöbbent az egyetlen UH... Igaz, ezen a honlapon olvastam hollandiai és USA-beli kismama-beszámolókat, és ezek alapján úgy látom: nem is olyan rossz itthon a helyzet, mint ahogy hisszük... Irigyellek, hogy Te kint tudsz tök jó kismamaruhákat venni, nekem az az itthoni tapasztalat, hogy 1. jóval drágábbak, mint a "rendes" ruhák, vagy 2. kicsi a választék, mind fazonban, mind méretben, 3. mindkettő egyszerre... Nézegettem már több boltban is, igaz, a "boltóriásokat" még nem kerestem fel...

Jadey,
összehozhatnánk a gatyarandit :-)))

Rejo,
én egyszer sem hánytam... igaz, nekem a hasam szúr, meg húzódik...

Azért így is hosszú voltam... Puszi Nektek, jó éjszakát!

Kata
(13+1)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Ma reggel óta nem tudtam belépni a babanetre, nem tudom mi a fene lehet vele, de időnként nagyon meggárgyul. Kép
Na mindegy, a lényeg hogy most sikerült.
Köszönöm az együttérző sorokat, a költözés és a takarítás miatt. Sajnos, elkerülhetetlen...

Ákata!
Ez a takcsinéni dolog eddig eszembe sem jutott. De nem rossz ötlet! Kép És kb. mennyibe kerül egy ilyen takcsi megrendelése? Szerintem nálunk 1 nap alatt végezne, mert nem olyan nagy a lakás, és nincs olyan vészes kosz. Sejtésem sincs, mennyiért vállalják az ilyesmit? Mondjuk már eddigis jó kis kiadásaink voltak, hát nem tudom...
Szuper, a topik-talira mindenképpen elmennék én is, jó lenne eszmét cserélni személyesen is.

Iza!
Az angliai helyzet tényleg ilyen silány? Az ember nem is gondolná... Inkább fordítva hinnénk, hogy ott jobban odafigyelnek, jobb a felszereltség, a körülmények... De azért nem irigyellek a sok utazgatásért, biztos hogy azért kicsit strapás lehet. Mindenesetre le a kalappal, és neked is problémamentes pocakosodást!

Rejo!
Nagyon örülök, hogy elmúlt a barnázásod. Nekem is volt az elején, kb. 5 hetesen, nagyon megijedtem, de hálistennek kb. 4-5 nap alatt elmúlt. Valószínűleg nálam is a következő mensi ideje miatt volt. De nagyon ijesztő tud lenni... Kép
Sok-sok pihi, és nyugi! Ez a lényeg.

VÉGRE MÁRCIUS VAN!!!! ITT A TAVASZ!!! (bár az időjáráson ez nem igazán látszik...)

Üdv és szép napot mindenkinek,
Mamy (14+2)

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Rejó! Örülök, hogy jobban vagy!!! Át tudom érezni. Nem kapok gyógyszert, mert a 4. héten vettek vért, akkor jó volt a progeszteronom és a HCG-m is.
Érdekelne a Szent Imrés doki, mert eddig azt a kórházat tartom a legjobbnak, igaz messze lenne nekem. Küldenél egy e-mailt a veraszaszkukacfreemail.hura??? Lenne pár kérdésem.
Egyébként nekem sincs hányingerem. Tulajdonképpen semmi tünetem azon kívül, hogy este 8 körül már alszom.
Vera
6+6

Kép
Kép
verona
 
 


Sziasztok Kismamák!
Tegnap Borsóval voltunk dokibácsinál. Már egy centisek vagyunk... Kaptam streptococcus ellen antibiotikumot, meg vetélés ellen egy kis hormont... Persze pont most kellett megfáznom, tegnap egy pici hőemelkedésünk is volt. Kaptunk vasat és folsavat is... Szóval reggeli után van elég desszert :-)

Ákata: nem a kérdés független volt. A kérdés valahogy úgy akartam feltenni, hogy szedtek e vitamint.... valamint ki mit tud a streptococcusról...

Már csak 7 hét és akkor kevésbé kell izgulni???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Hellókák!

Van olyan valakinek, hogy abszolút semmilyen kajcsira nincs begerjedve, sőt azt se tudja mit enne. Csak amikor a számban van, akkor tudom eldönteni, hogy igen ez jó. Szóval nekem nincsenek kívánós napjaim Kép Max. 1* volt, hogy egy reklám hatására megkívántam az epret, aztán másnap a férjem beállított 5 kiló mindenféle gyümivel. 2 hétig ettem őket. Aztán többet nem volt ilyen kívánós pillanatom. De nem hiszem, hogy ez gond lenne, legalább nem eszem túl magam Kép

Ma is lesz a Schöpiben tanfolyam. A szülőszobai teendőkről, tanácsokról lesz szó. Kivi vagyok ez milyen lesz. Az ott dolgozó szülésznők tartják majd. Az előző nagyon jó volt, habár eljöttem előbb mert már nagyon xarul voltam Kép
De ma megvárom a végétKép Majd mesélek, hátha van valami érdekes infó!

Ja és bejelentkeztem a praxisba áprilisra. Azt mondták, hogy kb. 18-20 hét környékén amúgy is aktuális egy vizsgi, úgyhogy én a 20 hétre kértem időpontot. Kérdeztem tőle, hogy akkor már jól látszik a baby. Erre azt mondta, hogy akkor még nincs rajta elég zsírszövet, de azrét lehet menni?! Én a 13. héten el voltam ájulva a látványtól, gondolom ti is így vagytok vele?! Na mindegy már várom, hogy újra lássam.

Pusz mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


SZia Bettus!

Én sem vagyok kívános... Igazából sok fehérjét eszem és kész... Múltkor benyomtan egy zacskó csipszet na meg is ülte a gyomrom... Fűszeres kaját egyre kevésbé bírom. Tehát szerintem nem fura a jelenség...

Nekünk már két képünk van Borsóról. Apukám szerint már inkább bab, mint Borsó, de azt hiszem végig így fogjuk nevezni... Bár a párom Kisbunnynak hívja és minden reggel csókot nyom a pocakra :-)

Szép napsütéses napot!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bettus, Bunny, képzeljétek, kajaügyileg nálam annyi változás van a nem-babás állapothoz képest, hogy nem bírom megenni a csokit és az édességet, pedig azelött kilószám faltam, azon éltem. A sima csokit már két hónapja nem eszem meg, de tegnap a suliban megkínált a koléganőm Merci csokival, és NEM KÉRTEM!!!! Komolyan az eszem megáll.

Nálunk apa még nem fogta fel, hogy baba nő a pocakomban, úgyhogy sürgősen el fogom cipelni a következő UH-ra, hogy átérezze. Azért mennyivel nehezebb a pasiknak ezt feldolgozni és felfogni, nem?

Vera, megy a mail!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rejo, de örülök, hogy minden ok!!!Kép Pihenj sokat és az Isten szerelmére, nehogy már azért kezdj aggódni, mert NINCS hányingeredKép Kész vagyok tőledKép
A dokim szerint, aki örömmel várja a babát, az nem tapasztal hányingert vagy émelygést. A hányinger egy tudatalatti tiltakozás, félelem, bizonytalanság miatt alakul ki. Jó, ez egy kicsit sarkos így, de lehet, hogy van benne valami. Egyetlen jele volt a babámnak, hogy a szokásos reggeli kávémtól undorodtam, egyéb semmiKép

Bunny, szerintem most se izgulj!!!Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Angel, tök igazad van, napi egy mm-t nőnek a babák 8-12 hetes korban. az én babóm adatai:
7-8 hét CRL: 15 mm
12-13 hét CRL: 57 mm

Angliai tg... Ezt olvastam én is, hogy az ottani protokoll szerint 1 uh van a tg alatt. Ja, képzeljétek el, Hollandiában jártam egyetemre és ott meg az a szokás, hogy a nők otthon szülnek. Rám meg úgy néztek, mint egy hülyére, amikor szóba került, hogy nálunk kórházban születnek a babák. Miért, talán betegek? - kérdeztékKép
Õrület. és egy nap után még akkor is hazaküldenek, ha kórházban szülsz.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi, kösz a biztatást! Lehet, hogy az Elevittől nincs hányingerem, abban van B6 vitamin is, az elmúlasztja. Nem mintha zavarna különben, hogy nincs...Kép

Bujka, tök szívesen raknék fel képeket a kisfiamról (5 éves), de nem tudom hova lehet. A profilomba? vagy ide?

Krisszi, nem rossz az az otthoni pihenés, én a szülés utáni 5 kórházi napot szenvedtem meg a legjobban, egyszerűen ott nem lehet pihenni, aludni meg végképp nem, reggel hattól kilencig negyedóránként jött valaki, takaritónéni be, nővérke lázmérővel be, nővérke tűvel vért venni be, takanéni ki, nővérke lázmérővel ki, nővérke reggelivel be, nővérke gyógyszerekkel be, nővérke reggelivel ki,nővérke gyerekekkel be, vizit, védőnő, gyerekorvos stb. komolyan, az egész kórház reggel 6 és 9 között élte aktív életét, borzalmas volt.+ nem a saját fürdőm, szobám, szóval engem nagyon megviselt. El is határoztam, következő gyereknél saját felelőségre egy nap után hazajövök, csak sajnos barátnőmmel most történtek szülés után csúnya dolgok, úgyhogy úgy döntöttem, mégis bent maradok szülés után arra az 5 napra...

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!
Krisszi!
Vitába szállnék azzal, hogy a hányinger egy tudatalatti "tiltakozás" lenne. Éppen ma olvastam erről egy cikket, (sajnos már nem tudom hogy hol mert annyi mindent összeolvastam), hogy ez egy elavult, régi nézet, abból az időből amikor még nem volt olyan fejlett az orvostudomány. Tény, hogy a hányinger, hányás, émelygés oka hormonális, bár lehetséges hogy a lelki tényezők is közrejátszanak, de nem ez a kiváltó ok. Sajnos nem tudom pontosan idézni, de ez a lényege, hogy az erős hányingert a terhességi hormonok magas szintje okozza, mint többek között az orrdugulást, orrfolyást, székrekedést, stb... Ha valakinek nincsenek ilyen tünetei, attól még ugyanolyan boldogan várja a babáját, mint mások. Rejo egy szerencsés alkat ilyen szempontból Kép
Bocs, hogy "beleokoskodtam", természetesen eszemben sincs vitázni, csak megragadta a figyelmem Kép
További szép napot mindenkinek!
Mamy (14+2)

Kép
mamy
 
 


Krisszi, én is Hollandiába jártam egyetemre :-) A hollandok nagyon érdekesek, a barátnőm megszült és még aznap kiengedték... A másik barátnőm 3 éves kislánya is ott volt az otthoni szülésnél, asszisztált :-)

Rejo, én is nagy csokizabáló voltam, de most semmi... A kávéról leszoktam, nem is hiányzik... Most lelkesen iszom a mentolos teákat. És imádok edzeni, gyaloglok, biciklizek és súlyzozom. Orvossal persze egyeztettem, azt mondta, hogy mehet nyugodtan, csak a hasprést és a taposógépet kerüljem :-) Szóval lelkesen dolgozunk :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mamy!

provokációnak írtam, szerintem is sarkos ez a nézet, de ugye orvos szájából csak nem hall full hülyeséget az emberKép
ha hormonális, akkor miért nem jelentkezik mindenkinél?
sőt, miért nem jelentkezik ugyanazon anyuka mindegyik terhességénél?
(saját első terhességem: borzasztó hányinger, hányás egyfolytában - lelki problémák, bizonytalanság, suliba jártam, nem volt egzisztenciánk, stb.
Mostani: tök boldog, felhőtlen, no hányinger, no émelygés, pedig 8 órát dolgozom középvezetői pozícióban és jogi egyetemre járokKép

barátnőm első terhessége: mosolygős, sima. második: végig hányás. saját bevallása szerint sokkal idegesebb, kétségbesettebb volt, mint az elsőnél, mivel nagyobb volt a "teher", a meglévő babával ugyanannyit akart foglalkozni, mint a babavárás előtt, de sokkal fáradtabb, türelmetlenebb, nyűgösebb volt...)

Az igazság nyilván középúton van, mint mindig!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Bunny, ez tök vicces, melyik városba? Közgázra jártál?
Taposógép nem okés? pedig most akartam otthonra venni egyet, az a kedvenc kardiogépem. Akkor inkább rákérdezek, h mi ezzel a helyzet. Addig majd megyek a kutyámmal sétálgatni, biztos örül majd nekiKép

Asszem, a kívánósság majd később jelentkezik, a 4-5. hónap után, a rosszullétek elmúltával. Szóval, ne csodálkozzatok, ha még semmi ilyet nem tapasztaltok. majd eljön az isKép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi, UVA, angol szak :-) Elég sokáig éltem kinn, a barátom holland volt :-) A taposógép biztos, hogy nem jó és futni sem kóser. Gyaloglás, biciklizés, de csak benn a teremben, mert szabadban veszélyes lehet, úszás az nagyon jó, bár sok bacit össze lehet szedni, korcsolya, síelés kilőve... Hirtelen ennyi jut az eszembe... Én továbbra is sportolok,. féle azoktól a fránya kilóktól. Most szabadultam meg 17 kilótól, és Borsóval biztos hízni fogunk....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Hétfőig nem leszek. Úgy döntöttem, hogy kifekszem ezt a náthát... Jelentkezem, amint tudok. Mindenki vigyázzon magára :-)

Sziasztok és jó hétvégét!

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szóval Amszterdam! Nekem Rotterdam-Breda, International Management, postgrad kurzusKép Tök más világ, ugye?
Igen, a többi sportot már lecsekkoltam, szerintem marad a séta egyelőre. Meg is vagyok mozgás nélkül, rohangálok egész nap. Majd a 20. hét után megyek terhestornára. Híztál már valamennyit? Én még nem nagyon, max 2 kilót. Nálam pont fordítva, a baba előtt szedtem fel ötötKép Azért ne fogyózz!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi, Mamy!

Pont azért izgulok, mert az első terhességemnél én is nagyon sokáig émelyegtem (20. hétig!)és minden nap körbehánytam a lakást...KépPont ezért furcsa, hogy most nincs. Ezért "aggódóm" miatta.
Viszont, az első terhesség becsúszott, egyetemen, ötödik év elején szeptemberben, úgy, hogy még nem voltam férjnél...Képzelhetitek a lelkiállapotomat. A mostani babát már két éve nagyon akarom, teljesen be voltam érte zsongva...Szóval lehet hogy van valami ebben a lelki eredetű hányingerben, csak nehogy megsértsük azokat, akiknek hányingerük van, és örömmel várják a babájukat...Kép

Bunny, gyógyulj meg minél előbb!KépKép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Mamy,
árat nehéz mondani, ez a meló nagyságától függ. Hozzávetésképp: nálam a két nap(segítővel) került 25 ezerbe, és irdatlan volt a kosz... (És nem 8 órát dolgoztak, hanem többet.) Tudok neked ismerőst ajánlani (ha fővárosi vagy), aki takarít (egy többgyerekes anyuka), az árat persze nem tudom. (Ez itt most nem az ajánlás helye, csak eszembe jutott... Õ egyébként ismerős, szóval nem nálunk takarít...)

Bettus, Bunny, Rejo,
én falánk vagyok, mint egy farkas... Igaz, nem küzdöttem hányingerrel, émelygéssel. Sokat eszem, kvázi mindent, amit eddig. Eddig egy kiló jött rám. Igyexem azért nem elhízni...

Ma volt a minitalálkánk Melindával és Macifülkével Érden, nagyon-nagyon jól sikerült, Melinda kisfia egy tündér, ő maga meg csodás sütit csinál, és nagyon kedves... Macifülke pedig ugyanolyan aranyos, mint a neve :-))) Szóval n. klassz élmény volt, majd újrázunk, és jó lenne télleg egy nagy topictalálkozó...

Ja, vmelyikőtök írta a 4D-s UH-t - én már a 16. héten megyek, és a lényeg már akkor is látszik elvileg (fiú-lány) :-)))), meg a bébi is elég rendesen...

Puszi mindenkinek!
Kata (13+2)

Kép
Ákata
 
 


Bettus,

most olvastam a leveledet, megdöbbentem (kétezerrel drágább), holnap felhívom őket, és ha így van, megírom itt a sztorit... De lehet, hogy én hallottam vmit félre... Akkor azt írom meg...

Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Elvesztettem valahol a rókicáimat... 3. napja nem találkoztam velük...Kép Kép Kép
Én mellettük is ettem...


Otthonszülést nem merném bevállalni, viszont az egynapos (ambulans) szülést igen,ha olyan feltételek lennének itt is, mint nyugaton...
Ott a hazamenetel után a szülésznő jár ki az emberhez... ez még nálunk álom... majd akkor, ha már a szülésznők is főiskolai diplomát kapnak, vállalhatnak magánpraxist...

Addig marad a hagyományos rendszer... annyi cariáció van, hogy védőnő és gyerekorvos igazolása alapján, + ha babaával és mamával minden rendben, 48 öra után hazalehet jönni...

Gigi 14+5
Vendég
 


Sziasztok!
Bujka, Kata, Macifülke borzasztóan sajnálom, hogy lecsúsztam a randiról, sajnos hétfő-kedd szakmai továbbképzésen ücsörögtem egész nap, igy este már nem volt erőm felnézni ide, hétvégén sem volt rá energiám, családi szülinapokat ültünk, igy csak ma délben értesültem, hogy mára kerekedett ki a találka. Jaj Lányok miért nem néztem fel hamarabb!!!!! Ne haragudjatok, tényleg nagyon sajnálom!!! Ma meg látogatóm is volt, ha előbb tudom, akkor lemondtam volna, és utánatok robogtam volna... Hát igy jár aki elhanyagolja a társalgót... Remélem még lesz alkalmunk találkozni.

Rejo köszi a kórházi, sztk-s infókat, eltettem tartalékba.

Angel gratula a cuki UH-hoz. Én is tudok enni elég elképesztő variációkat. Kb. egy hete megittam fél litykó paradicsomlevet, majd ettem egy lekváros zsemlét, a hatás sem maradt el, melegen ajánlom azoknak, akik székrekedéssel küzdenek.

Verona, Piciza sziasztok! Iza én szept. 21-re vagyok kiirva. Majd figyelem a babócád paramétereit, összehasonlitásképp az én kis babócámmal...

Kaja ügyben sok dolog nálam sincs, annak örülök, hogy a csokit én sem kivánom, pedig előtte egy tábla egy evésre ment le... A sósmogyoró "szagát" viszont képtelen vagyok elviselni, illetve az olajon piritott, dinsztelt hagymáét is.

Sziasztok, mindenkinek jó egészséget, sok örömöt!

Kép
kriszkrosz
 
 


Kép


A kezdetekben már egyszer feltettem ezt a táblát...
Vendég
 


Sziasztok Csajszik!
A kívánosság még engem sem ért eddig.És érdekes,hogy a csokoládét én sem részesítem előnyben.Pedig babásodás előtt nagy csoki imádó voltam.Inkább a savanykás izek felé húznak az ízlelőbimbóim.
De jó nektek M+M+Á,hogy találkoztatok.
Örülök,hogy jól sikerült.
Kriszkrosz!
Márc.8-án megyek UH-ra.Már nagyon várom.Remélem minden ok a pindurkával.
Tényleg!Ti ki tudjátok tapogatni a méheteket?Azt olvastam,hogy a 10. héttől már kitapintható.Nem tudom mit kéne érezni.Kicsit keménykés-ruganyosnak? ??? /én valami ilyesminek érzem ott a dolgot./
Pusz Iza
piciza
 
 


Iza!

Én is Márc. 8.-án megyek UH-ra! Majd kérjük a beszámolót!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Gigi, köszönöm a táblát..(tudom, nem csak miattam tetted fel, de én problémázom a legtöbbet...Kép

És ez csak súlyosbodik, de már csak nevetek rajta.Ugyanis:
Ma voltam először védőnőnél. ő közölte, hogy nem hozzá fogok tartozni, de felvette az adataimat. pecsétet nem adott, mert nem volt ott a pecsét. Akihez tartozom, az máshol rendel, de ott eleve nincs pecsét...
Azt mondtá, pecsételtessem le az orvosommal...
kb. 10 percet voltam bent össz-vissz. megkérdezték, mikor megyek a köv. vizsgálatokra, ők is belezavarodtak a hetekbe, és közölték, hogy hívjam fel a kórházat, és beszéljem át velük, mert szerintük az orvos nem jókor küld vizsgálatokra.
majd azt mondták, hogy szept. 8.-án szülök. (ekkor már halkan vinnyogtam...) Ma vagyok 10+1, hogy szülök én 8-án...Jó, menses szerint igen, de kisebb a baba.
Egyébként nagyon kedvesek voltak, meg minden.

Nem voltam első órán a védőnő miatt, a diákok megrohantak, hogy ugye jól vagyok, és nincs baja a babának?! Nagyon édesek, pedig már kamaszok, 15 évesek. De jólesett...

Rejo!
angol-latin tanár vagyok, PCO-s! amúgy nagyon hasonlítunk egymásra..nekem sem volt egyáltalán hányingerem, én is barnáztam 6 hetesen. én is csokifüggő voltam, és 2 hónapja rá sem nézek!!!! Ott lehet előttem, és nem kell! csoda!
Ja, és a fogigátló abbahagyása után 10 kiló csak úgy felhussant rám... mondjuk jól jött, mert már kezdtek anorexiásnak nézni...(179 cm+55kg..csoki, pizzafalás mellett..)
Most 67 vagyok már jó ideje, ez ok.

Mi novemberben vettünk akciós ellipszistrénert, na az azóta is a lakás dísze, férjem használja, én nézem...Kép


Puszi mindenkinek!

Kriszti/Angel
Vendég
 


Sziasztok!

Macifülke, Kata!
Köszönöm a látogatást! Annyira kedvesek és szimpik vagytok Kép Nagyon jól éreztem magam, és régen beszélgettem ilyen jóízűt! Ahogy mondtam is, a négy fal között, Marcival tudok csak eszmét cserélni Kép A sütirecepteket küldöm, amint időm engedi!
Köszönjük a sok-sok finomságot, itókát, rágcsát, gyümit!
Macifülke! A vonat is nagyon jó, mert a csipogás mellett, csörög is, ha telefonálunk vele Kép
És ezt a talit még egyszer meg kell ám ismételnünk! Már Kriszkrosszal kibővítve Kép

A fülészeten nem gyulladást, hanem gombafertőzést állapítottak meg, amit halvány lilám sincs hogyan tudtam összeszedni. A doki mondjuk említett legyengült immunrendszert, ami most nálam azért előfordul, sajnos Kép Jót turkált a fülemben, ami elég kellemetlen volt, de most már talán nem hasogat annyira. Jövő héten kontroll, addig csepegtetek. Hát ez van! De túlélem Kép

Kriszti (Angel)!
Gratulálok, hogy minden rendben volt a babucinál Kép
Köszönöm a fülgyertgyás tippet, de tegnap nem tudtam beszerezni. De látod nem "egyszerű" fülgyulladásom van.
A védőnőci az első alkalommal minden adatodat (mind személyes, mind eü-is kórtörnétedet) felveszi, ami elég babrás adminisztrációs munka, mert mindent két helyre kell bevezetni (a terhes kiskönyvedbe és az ő kis nyilvántartójába). Meg az esetleges beutalókat is odaadja, ha kérdésed van válaszol. Nekem 3/4 óra volt az első alkalom.
Próbálok rendszerben, rendszeresen enni, de nem jön össze mindig. Azért túl extrém dolgokat nem művelek Kép

Vera!
Üdv közöttünk és nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz Kép

Krisszi!
Nekem pocakom nincs, csak hájam Kép Viszont, ha igazolhatóan Ketteske-féle pocakom kezd nőni, ígérem rakok majd fel Kép

Iza!
Téged is üdvözöllek és gratulálok Kép Sok erőt Neked a sok-sok repüléshez! Már én is hallottam, hogy külhonban elég felületes a terhesgondozás, vagy lehet, hogy mi vagyunk az elég alapos magyar vizsgálati rendszerhez szokva. Legalább a magyar eü-ben is van valami jó Kép

Bettus!
Gratula a gyógyuláshoz! Kép Most már vigyázz magadra, nehogy Te is úgy járj, mint én: egyikből ki, másikba be...
Nekem a hányingeres időszakomban abszolúte nem volt kívánosságom, sőt semmit sem kívántam enni, de hányinger ellen jót tett. Viszont mostanság rágerjedek valamire, eddig a zsömle volt, de alábbhagyott a lelkesedésem. Most nincs semmi extra kívánósság. A gyümi az mindig jó, arra gerjedhetünk Kép
A szülésznőkre érdemes már ilyenkor érdemes odafigyelni, hogy melyikük kedves, szimpi számodra. Ha fel szeretnél majd kérni a szülésre egyet, ez nagyon jó támpont lehet Kép Nekem volt és aranyat ért! Kép

Bufo!
Gyere gyakrabban, ha tudsz! A rosszullétek most már biztos egyre ritkábbak lesznek, ahogy közeledsz a 12. héthez Kép

Mamy!
Kitartást a rohangáláshoz és vigyázz magadra! A Te babókát is jó méretes lesz, nem csak az én Ketteském Kép

Bunny!
Jobbulást! Streptococus Kép
Gratula az 1 centis Borsóhoz Kép

Jadey!
A rám vonatkozó jókívánságot magamévá tettem Kép Kép Kép

Rejo!
Örülök, hogy a barnázás elmúlt és minden rendben Veletek! Vigyázz azért Magadra/Magatokra Kép
Örülj neki, hogy nincs hányingered! Én kb. a 7. körül kezdtem émelyegni, viszont az első terhességemnél semmi bajom nem volt Kép Kívánom Neked inkább ezt a második verziót!
Ide az oldalra raktad fel a Kisfiad képeit! Én már várom Kép Legalább nem csak Marci fotójával lesz tele a topic Kép

Gigi!
Gratulálok az elvesztett rókákhoz Kép Ne nagyon keresgéld őket Kép Kép Kép

Kriszkrosz!
Annyira sajnálom, hogy nem jöttél és pláne, hogy csak ilyen banális dolog miatt, hogy nem néztél fel a netre. De majd legközelebb, mert megbeszéltük a csajokkal, hogy meg kell ismételnünk, mert tök jó volt! Kép Tessék rendszeresen olvasni most már!!!

A szülés után tényleg nem lehet a kórházban pihenni, de szerintem nem is erre találták ki. Én kissé hipohonder vagyok, így én teljes nyugalomban (már amennyire egy újdonsült anyuka nyugis lehet az első napokban) töltöttem a kórházi napjaimat, mert figyeltek rám és nem kevésbé Marcira (Õ pláne erősen besárgult). Én semmiképp nem jönnék előbb haza...

Én a német RTL-en nézegetek délelőttönként babás műsort és ott - a császáros szülésektől eltekintve - nincs orvos jelen a szülésnél, kizárólag a szülésznő. Ha valami gubanc van, persze van kéznél doki is, de tényleg abszolúte a mienktől eltérő szokások vannak nyugaton. Nekem totál megnyugtató volt a dokim a szülésnél, hogy annak ellenére, hogy nem volt szükség rá egy jó darabig, de ott ült mellettem. Biztonságérzetet adott Kép

Azt hiszem, ismét jót téptem a számat! Bocsi a hosszúságért, tisztelet annak, aki végigolvassa...

Mindenkinek sok-sok puszi: Melinda (15+5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Angel!

További hasonlóság: Én is gimiben tanítok (történelem-földrajz), én is 178 cm. vagyok, és fogigátló elött 59 kg. most azért több egy 8 kg-val. Kép

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?