Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük a gratulációkat!

Kata
Ma vagyok orvosi számítás szerint 12+5, baba viszont ma 11 hetes...
Mozgás: persze, hogy mozognak ilyenkor is már... csak még bőségesen van helyük... akkor érezzük majd, mikor izmaik megerősödnek és nagyobbak lesznek, mozgás közben a méhfalhoz ütödnek...
Nadrág: én is ilyen árakon láttam nacit... most megoldom nagyobb méretű, csípőfazonű gatyóval... (kínaiban nagyon jót vettem)...

Gigi, 2 méterrel a föld felett...KépKépKép

Mamy
Ugye, milyen jó érzés nézni...KépKépKépKép
Nekem már egy sorozatom van a Peti-képekből...Kép Kép
A legelső kép az ET előtt készült... ott volt a 3 drágaságom...

Tegnap mindenki annyira örült, hogy babácskám rendben van... még a doktor bácsi is elérzékenyült... Megbeszéltük, hogy kb. 2 év múlva sort kerítünk a következő akcióra... Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Gigaboszi, mi az az "ET"? Bocsánat ha tudatlan lennék...
Még egy kérdés úgy általánosságban: mi a különbség a Magne B6 és a Béres féle Magnézium + B6 tabletta között? Nekem 3x1-et kéne szednem, de azt olvastam itt korábban, hogy a Béres féléből elég naponta 1 szem, mert több benne a magnézium. Most mit csináljak? Béres félét vettünk, és azt kezdtem szedni. Tényleg elég csak naponta 1-et? Nem akarom sem túladagolni, sem keveset szedni.
Mamy

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jó pocakosodást, és rosszullétmentes napokat kívánok!

Angel!
Szeptember 16-án született a kisfiam! Kép Kép Kép

Viki+Petike 5 hó-1nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

 
 

Sziasztok!

Ákata
Köszi a jókívánalmakat. Tegnap végül is megrendeltük a csempéket, hálaisten! Siófokon építkezünk és most már eléggé felpörögtek az események, talán ez elvonja majd a figyelmemet a rosszullétről, bár ezt kétlem.
Most arról tudok már beszámolni, hogy vannak jó napjaim, na jó, jobbak és vannak rosszak. Egy hónapig csak rossz volt.
Jövő hét pénteken 12. heti Uh!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
manka2
 
 


Sziasztok,

érdekes, nemrég megköszöntem Sildikének az infót, el is mentettem a levelet, meg is jelent, most meg sehol... ilyen még nem történt. Hát most mégeccer megköszönöm, és hajrá a harmadik babához :-)))

Gigi,
olyan jó látni, mindenki hogy örül az eredményének, és egészségesek a babák :-))) Sajna, gatyóból nekem a csípőfazon nem jön be, szorít. De a kínai jó ötlet :-)))Klassz, hogy az orvosod nem egy "kőszikla", és veled örül... (Ezt nem azért mondom, mert az enyém olyan, sőt, nagyon rendes. De hallottam rossz tapasztalatokról is.)

Mamy,
én 250 mg-os magnézium pezsgőtablettát iszom, napi egyet, B vitamin nélkül (orvos nem mondta, hányni nem hányok, elevitben gondolom van. Vagy a B vit. nagyon fontos valamiért?) Barátnőm ajálnotta a banánturmixot, csipet élesztővel (B vit.), de én a gondolatától is rosszul vagyok. Főleg, hogy utálom a tejet :-)))
Az általad szedett szer útmutatójában milyen mennyiséget ajánlanak?

Kata

Kép
Ákata
 
 


Szia, Manka,

Siófokot ismerem, mi minden évben a Balaton déli partján nyaralunk, és át szoktunk kirándulni. Nagyon szép a belvárosa, nagyokat sétáltunk ott, csak az a tömeg... (persze nyáron ez természetes.) Az M7-esen túli rész viszont idillien nyugodt. Be van még fagyva a Balaton? (Már ha láttad mostanában...)

Már nagyon várom a jó időt, hogy mehessünk, hiányzik a víz (már a látványa is), a balatonpart, a nagy fagyizások, bár most inkább tavaszolás lesz, nem nyaralás, mert óriás hassal már nem mernék nekiindulni...

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Mamy
ET= embriotranszfer...(lombikos babát várok)
Magnézium: nem olyan könnyű túladagolni, felesleges kiürül...

Kata
A Kaáliban én azt tapasztaltam, hogy ott nagyon tudnak örülni mindenki sikerének...Kép
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Kezdem a gratulációkkal:
Mamy, neked a szép nagy babához és a tökéletes eredményekhez! én tuti bőgtem volna...
A béresben sokkal több a magnézium, abból tényleg elég egy. Régen én is magneb 6-ot ettem, 3x2-t, de anyagi csőd is volt, és kényelmesebb a béres. Abból tényleg elég napi egy.
Mindkét vitamin hányingercsökkentő, erősíti a sejtfalat (azt hiszem), és jó görcsök ellen.

Bufo, neked is gratula az uh-hoz, és az émelygésmentes napok beköszöntéhez!

Ákata, van a Forgách u.-i metrómegállónál egy Káprázat nevű nagykereskedés. egyéni vásárlók is mehetnek, a butik ár akár harmadáért kapod meg ugyanazokat a ruhákat. Ugyanis a boltok itt vásárolják meg a ruhákat, átcimkézik, ráteszik a hatalmas hasznot, és azt adják el. Na, én erre a boltra rájárok már évek óta, a ruhatáram nagy része innen van. Nem kinai, hanem magyar áruk. (bár nekem a kinaival sincs bajom). Emlékeim szerint vannak kismama ruhák, ÉS VAN RENGETEG BÉBI, ÉS GYERMEKRUHA IS!!! Nagyon olcsón, megéri.
persze, van néhány gagyi dolog is, de 90 százalékban nagyon jó áruk.
(nem vagyok tulajdonos, nem azért reklámozom annyira...Kép)

Viki, nálam a 16.a csak egy tipp, mert még nem tudjuk a baba korát. Az utsó mensim alapján 10+6 hetes vagyok, a baba meg nettó 7 hetes...már én sem értem..Kép

Hogyan kell nagyon vigyorgó arcot csinálni? a sima vigyori már megy...

Puszi mindenkinek!

Kriszti
Vendég
 


Sziasztok!

Gigi,
meddig jársz a Kaáliba? Gondolom, ott nem lehet szülni... vagy mégis? N. keveset tudok róla...

Kriszti,
kösz az infót, majd megnézzük!
Érdekes ez a harminc nap a baba kora és a terhességi kor között... Valahogy soknak tűnik. A doki, mikor a múltkor mondta a 7 hetet, csinált UH-t? (Lehet, egy menstruációd kimaradt?)
Írtad nemrég a mogyoróvajat. Bevallom, én még sosem ettem olyat. Az íze a földmimogyoróéra hasonlít? Hol lehet kapni egyáltalán? Megkóstolnám :-))) (Én még fejet se tudok csinálni...)

Remélem, minden kimsmama jól van!

Puszi nektek - K

Kép
Ákata
 
 


Kriszti
: és O (nagy o betű) nem kell közé a szünet...Kép Kép

Kata
Most "dobtak ki"... ott csak a gyártási folyamatban segítenek... terhesgondozás, szülés a spontán babákhoz hasonlóan, csak az ember eleve veszélyeztetett terhes...
Majd a kistesókért megyünk legközelebb a Kaáliba...
Egyébként egy nagyon korrekt cég...

Gigi 12+5
Vendég
 


Gigi,

nagyon jó, hogy ilyen pozitív tapasztalataid vannak... Ilyenkor ők ajánlanak orvost, vagy már korábban választottál dokit? (Gondolom, mivel eg.ügyben dolgozol, könnyebb...)

Egy kérdés: a sejtépítésben (amit írtatok) a B vit. vagy a magnézium segít? Merthogy én nem szedem az előbbit, csak az elevitben...

Jó éjt!

Kata (10+3, vagy 11)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok,

Jó esett, hogy már a táblázaba is beírtatok. Köszönöm! Kérdésekre a válaszok (bocsi, még tanulnom kell a neveketKép
Voltunk már ultrahangon, olyan jószívű mint énKép és egyelőre ubi formája volt... De nekünk persze már így is gyönyörű. A barátok azt mondták,hogy tiszta apja! Már nagyon várom a 12.hetit is, addig viszont agyon izgulom magam. Az első babánál egyáltalán nem volt para, de most, így 2 év próbálkozás után gondolhatjátok... Az émelygés úgy ahogy, de szerencsémre nagyon ritka. Viszont mostanában állandóan aludnék (bár ritkán tehetem), van, hogy a munkahelyemen is le-le esik a fejem. Abban reménykedek néha, hogy vezetés közben ez nem fordul elő. Most is hulla vagyok, bár már aludtam 2 órát, amikor a "nagylányomat" altattam, szerintem én szunyáltam el elsőnek. Még egy érdekesség: ami az elsőnél egyáltalán nem volt, néha olyan éhes vagyok, hogy csak na. Viazont csokievőképességem már nem a régi, inkább a sósra vagyok rákattanva. Régen, amikor valaki hasonlót mesélt, azt hittem, hogy csak túljátssza a szerepét,most kiderült, hogy mégse... Gigaboszi:szuperédik a képeid és gyönyörű a babátok!!!
Bufo: Neked mekkora az első babád? Remélem hamarosan elmúlik az a fránya rosszulléted.
Jó éjt mindenkinek!!! Vigyázzatok magatokra.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok kismamák!
Rég jártam erre de most már tényleg én is ide tartozomKép tegnap voltunk dokinál elöször a 6. hétben vagyok és láttuk a picurt Kép nagyon jo volt bár még nagyon picike (0,7 cm)de azt mondta a doki hogy szépen fejlődik vagyis minden rendben van.
Ma megyek védőnőhöz.Bujka mostmár kibövitheted a táblázatotKép
elsö baba,Tamás,Nóra, Flór Ferenc Kórház ja a szülés idöpontja meg október lesz köszi szépen.

Kép
picurk
 
 


Sziasztok!

Gigaboszi
Mennyi idő próbálkozás után mentetek a Káliba? Mi volt a gond, hogy spontán nem sikerült? Bocsi, lehet, hogy már írtad régen, de akkor én még nem voltam.

Jadey
Januárban volt 2 éves a kisfiam.
Majd az ubi formából szépen kikupálódik meglátod. Egy hét alatt annyit nő, hogy kész csoda.
A fiammal nem volt rosszullét, csak állandóan éhes voltam, és a sósakat, savanyút kívántam. Na most émelygés van és az édesebb doldok jobbak.

Picurk
Gratulálok!Kép Jó pocakosodást és kívánom a rosszullét kerüljön el!

Ákata
Nyáron ha bírni fogod a tömeget, meg a meleget akkor szerintem nyugodtan mehetsz a Balcsira. Csak azért mert babát vár az ember nem szabad lemondani a jó dolgokról.

Angel
A magne b6 neked segített, kevesebb volt a rosszullét? 3 napig nem volt semmi bajom, de tegnap vacsi után nagyon ki akart jönni a milánói. Egész este szenvedtem tőle. Milyen nagyok ezek a gyógyik(béres, magne b6)? Én nem szedek most semmit, mert nem bírom lenyelni ezeket a nagy kapszulákat. Folsavat próbáltam, de attól görcsölt a gyomrom, így most multivitaminos pezsgőtablettát iszom, mert az is több mint a semmi.

Zsuzsa

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!

Nekem bejött az a módszer a kismamaruha kiváltására, hogy a régi nadrágomat (amelyik nem csípő fazonú) nem gombolom be, hanem ráhúzok egy pamuttopot. (olyat, amit lánykoromban tényleg topnak hordtamKép, ujjatlan, csak egy összevarrt anyagdarab) és így melegen tartja a derekamat is és pár hónapig ki lehet húzni a régi ruhákkal. Ja, és nem is kényelmetlen!

Picurk, gratulálok! élvezd minden percét a mamaságnak! Amúgy ez tök fura, nekem az orvosom csak a 12. heti UH UTÁN küldött el védőnőhöz. Ezek szerint erre sincs egységes eljárás?

Kezdem azt hinni, hogy szinte minden azon múlik a magyar egészségügyben, hogy melyik város melyik kórházában melyik orvoshoz kerülsz.

Mindenkinek szép napot!
Krisszi
13+5

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Szia Kismamák!

Már megint nem tudtam jönni 2 napig, pedig itt zajlanak az események Kép
Már alig tudom kivárni a 12. heti UH-t; most, hogy szinte minden percben émelygek sokkal lassabban telik az idő is. Kép
A hitelügyintézés meg rémálom, pedig nekünk ismerős segít intézni, egy hiteltanácsadó irodán keresztül, de iszonyú lassú és körülményes még így is!

Gigaboszi

Gratula, gratula és gratula Kép Egyszerűen szuper még a sima UH kép is!!
Te a Debreceni Kaáliba jártál és így érthető a jó vélemény; mert sajna a pestinél nem egészen ez a helyzet; én nagyon sok rosszat hallottam az itteniről, sőt egyszer, amikor a barátnőmmel beugrottunk a leleteiért, tapasztaltam is. Én akkor határoztam el, hogy másikat keresünk.

Érdi asszonyok Kép
Tegnap voltunk Érden a barátainknál vacsizni (1 hét óta először esett jól vacsora Kép )DE amit írni akarok: teljesen elájultam, hogy mekkorát fejlődött a város 1/2 év alatt! A buszmegállónál az az új központ, új sorházak, mit ne mondjak nem semmi ilyen rövid idő alatt!

Ákata

Azt tudom, hogy a MagneB6 a hányinger csökkentésében, és a sejtépítésben segít,de hogy melyik melyikben?! A készítmény leírása a köv. mondja: " Magnézium szükséges a szervezet számára létfontosságú enzimreakciókhoz, az izmok és idegek megfelelő működéséhez, kedvezően befolyásolja a szív munkáját. A B6 vitamin nélkülözhetetlen a táplálék egyes részeinek felhasználásához és lebontásához." Na ezzel én nem lettem igazán okosabb Kép
Itt egy lány beírt valahova egy topikba, hogy terhesnacikat készít, gondoltam jól jöhet még, ezért elmentettem a kedvencekhez a webcímét, de nem írtam fel. Nagy hiba volt, ugyanis a párom újratelepítette a gépet múlt 7en.... Kép
Én még elég jól elboldogulok a régi cuccokkal, bár néha tényleg annyira fel vagyok fújodva, hogy +2 hónap. (Bár igaz, hogy mi 2en vagyunk és nem 3an Kép)

Bujka

Nagyon szépen köszönöm a szíves invitálást, örömmel elfogadom, ha összejön a találkozó!! Jó hír Neked és családodnak, hogy több ember véleménye szerint sikerült a legjobb szállodába helyet foglalnotok Egerben, nagyon klassz helyen van és szupi a szaunja is, bár az sem ajánlott a kismamáknak ugye Kép Remélem Marcikád már jobban van, és nem küzd annyira az orrdugulással. A "mi" Marcink kiheverte a 2 oltást, már túl van a lázas és nyűgös napokon.
Belgyógyászat nálunk is kész katasztrófa, de ráadásul nekem még a háziorvosom is az! Most viszont már erre a kis időre nem akarok váltani, úgyis Pécelen kell majd keresnünk egyet.

Angel

Abba a boltba egyszer én is betévedtem, egy állásinterjú előtt, és vettem is magamnak egy pulcsit KépTe mikor is mész akkor a 12. heti UH-
ra?

Bufo, Jadey, Picurk, Mamy

Gratula az UH-hoz, hát ahhoz a pár alkalomhoz, mikor meg lehet tekinteni mi is folyik ott benn, nincs is semmi fog6tóKép Hetente nézném szívem szerint... (Pedig még csak 3szor láttam, de sebaj, majd csak eljöm márc.7-e)

Már megint sokat írtam.. de lehet, hogy még benézek ma!

puszi Mindenkinek!
J.E.
macifülke
 
 


Sziasztok, Lányok!

Jadey és Picurk,
gratula az UH-hoz :-))) Jadey, én a 8-9. hétig napi 16 (!) órát aludtam, persze nem egyszerre... Most, a 11-12. héten már jobb, csak 10-12 órát alszom. Ezt vigasznak szántam :-))) Picurk, védőnő nem korai még? Én rákérdeztem a dokinál az első UH után, és azt mondta, hogy hej, ráérünk arra még... Végül a vérvétel elkészült leleteivel mentem, 10 hetesen.

Zsuzsa,
azért nem fogunk szerintem már nyaralni (csak tavaszoni), mert én ugyan szept. elejére vagyok kiírva, de az ikerterhesség mindig rövidebb (akár 4 héttel is), és - mivel nagyobb a tömegük és megnyílhat korábban a méhszáj - a harmadik harmadban már nagyon kell vigyázni. Nem kockáztatom, hogyha bármi van, 140 km-re van a választott orvosom... Úgyhogy addig ugrálok majd, amíg az orvos engedi :-))) (Szerencsére itt Érden van egy szép nagy kertünk, teli fákkal-bokrokkal-virágokkal, most építünk majd teraszt - szóval kihúzzuk valahogy :-))))
Jobbulást neked (rosszullét). Nagy bogyókat összetörve próbáltad már?

Krisszi,
kösz a tippet. Nekem sajnos ez nem jó, mert a gatyáim a nagy has miatt már nem jönnek fel derékig, és ha nem gombolom be, lecsúszik a zippzár :-))) Gumis derekú macinacikat hordok most (itthon).
Védőnő - először engem is a 12. heti UH után akart küldeni az orvos, végül a vérvétel eredményével már korábban elküldött (mint ahogy írtam az imént). Szerintem mindegy, mikor mész először, csak egyeztess vele, hogy minden kötelező be legyen pecsételve, nehogy ne kapj pénzt szülés után.

Macifülke,
örülök, hogy írtál, már aggódtam...
Gatyakészítős lány nekem is rémlik, majd visszakeresem, hátha...
Érd - mikor mi megvettük a házat, kb. 8 hónapja, még semmi se volt kész a központból, illetve csak egy üzletház (nekem a mai napig az tetszik a legjobban: takarja a panelokat, és téglából van...) Nekünk is szemünk-szánk elállt, milyen gyorsan épül minden. Csak az a baj, hogy ez látvány-építkezés - kórházat, új iskolát-óvodát ugyanis nem építenek. A másik, hogy a sok új házat, épületet nem bírja el az infrastruktúra - nálunk pl. azért nincs csatorna, noha 2005-re ígérték, mert rájöttek, hogy nem bírja már el a rendszer. És amíg csatorna nincs, aszfalt sincs... És mi még jó helyzetben vagyunk, mert murvás az út. Ezzel nem panaszkodni szeretnék, félre ne értsd, mert mi szeretünk itt lakni - csak, ugye, az éremnek két oldala van...
Már várom a találkozót, és kitartás a hitelügyintézéshez...

Kriszkrosz és a többi "régenvoltakitt" - remélem, jól vagytok! Melinda, meggyógyultatok már?

Puszi mindenkinek!
Kata

Kép
Ákata
 
 


Bufo
Ma hamar eljutottunk oda... csak a gondolattal kellett megbarátkozni... Két méhenkívüli terheségem volt...

Macifülke
Igen, én a debreceniről tudok véleményt mondani... Viszont elég sokat hallok a pestiről és egyéb központokról... (lombikos fórum)

Kata
Én választottam orvost...

Gigi
Vendég
 


Sziasztok!

Esélyem sincs végigolvasni, nem hogy név szerint írni Nektek. De holnap megint jövök egy jó hosszú levéllel! Kép

Marcival dokinéninél voltunk ma, szerencsére minden oké Vele, de hallani akartam, hogy a tüdeje és a füle is tiszta, nem rakódott le a trutyi. Még mindig 4-5-ször szívom napjában az orrát, amit eléggé ununk mindketten, Szegényem az egészet végigordítja Kép Viszont a kedve tökéletes és eszik és eszik egész nap Kép

Én is voltam ma a dokinál, ahol is egy egész terhességi hetet öregedtem. Eddig ugye nem az utolsó mensitől számolt, hanem 1 héttel csúsztunk, most meg hirtelen a mensitől kalkulálta az AFP szűrést is és a szülés várható idejét is. Gondolom az igencsak túlfejlett baba alapján, akit a 12. (vagy inkább 13. Kép ) héten láttunk. No mindegy, ezen nem agyalok, a lényeg, hogy szombaton kezdem a 15. hetemet. Csak kapkodom a fejem Kép

Megyek is, de holnap jövök! Addig is mindenkinek további szép, panaszmentes pocaknövesztő estét és holnapot Kép

Puszi: Melinda (13+6 vagy mi?! Kép)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok csajszik és babócák,

Most értem haza a munkából és ma semmit nem pihentem, sőt, ebédelni sem tudtam, úgyhogy most teljes a k.o... Az első az volt, hogy forró csókokat adtam az alvó hercegnőmnek és életem párjának(fúj de nyálasra sikeredettKép) Aztán iderohantam, hogy elolvassam a mai üziket. És csak ez után jött a kaja. Szó szerint, mert hogy a szerelmem az ágyba hozta a vacsikámat. Annyira cuki. Láttam, hogy kerestek kismamanadrágost. Nos nekem van kb 60 darab kismamafarmer, gumis derekú eladósoron. Kék és fekete szín, minden méret. Nem akartam itt "kereskedni" ezzel, de ha valakit érdekel, szóljon. Az ára Nektek 3000Ft.

Ákata:én szerintem 24 órát is tudnék aludniKép Alig várom már a hétvégét... Azt pedig csak remélem, hogy hamarosan tovaszáll ez az álomkór, néha kibírhatatlan.

Bufo:Akkor lehet, hogy most nekem lesz fiam, neked pedig lányod??? No én nem bánom!A párom úgyis kishapsit akar, hogy együtt menjenek pecázni.. Jó, mi??


Puszi Nektek és egy gyönyörű álmokat!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!
Ákata, nekem a doki azt mondta hogy napi 3x1 MagneB6-ot szedjek. Először nem is tudtam, hogy ez más, mint a Béres féle. A DM-ben vettünk Béres féle Magnézium + B6-ot, 30 db van egy dobozban és 799 Ft. Úgy kalkuláltunk hogy ha 3-at szedek naponta, akkor ez ugyebár 1 hónapig elég. De aztán láttam a dobozon, hogy napi 1-et kell beszedni belőle, és nem szabad többet. Na hát nekem első nap sikerült 2-t bevennem, ami miatt izgultam is (későn vettem észre, hogy mi van ráírva). Most már csak 1-et szedek, reggelente, az Elevittel együtt. Délben 1 szem Bio-folsavat, este már semmit. Azt nem tudom, hogy a "gyógyszertári" MagneB6-ban miből mennyi van, de nyilván kevesebb a hatóanyag, ha többet kell szedni. Ebben a Béres félében tablettánként 250 mg magnézium és 1,6 mg B6 vitamin van. Egyébként nekem is az apróbb "görcsök" és alhasi érzékenység ellen, valamint émelygés ellen ajánlotta a doki. Azt is mondta, hogy mellette nyugodtan szedhetem az Elevitet tovább.
Jaj lányok, én olyan boldog vagyok, és olyan izgatott! Már alig várom, hogy újra láthassam a Picikémet, persze itt a video bármikor megnézhetem, de azóta csigázom magam, hogy majd hétvégén, a párommal együtt leülünk és válogatunk belőle képeket is, addig csak kibírom. Továbbá már bejelentkeztünk 4D UH-ra, igaz több mint 1 hónap múlva lesz, de már nagyon várom!!! Akkor lesz a kis Tündérke 17 hetes.
Egyébként ti hogy álltok a hasfeszüléssel? Most nem a bőr feszülésére gondolok (én amúgy sem vagyok egy nádszál kisasszony tehát nálam ez nem annyira feltűnő) inkább a belső feszülésekre! Néha olyan érzésem van, mintha "fel lennék fújódva" azaz nagyon feszül odabent minden, nem fáj, és nem is mondhatnám hogy kellemetlen, inkább olyan fura érzés. Nyilván, ahogy nő a méhem, ezt érzem napról-napra jobban. Nagyon jó érzés egyúttal!!!
Szép napot mindenkinek,
Mamy (12+4)

Kép
mamy
 
 


Jaj bocsi, hülyeséget írtam az előbb. A 30 db tabletta 10 napra elég természetesen (ha napi 3x1-et szednék). Akkor lesz elég 1 hónapra, ha csak napi 1-et szedek.... Kép
Mamy

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Mamy!
Én a Béres féle magnéziumot+B6-ot szedem, mert jóval gazdaságosabb és nálam is csak apró görcsök lépnek fel, amire pont jó. Néha felet veszek be, hogy ha még szükség lenne rá, akkor a másikat be tudjam kapni a nap folyamán.
Mi is a 17. héten voltunk Marcival először 4D-n, és 150%-ra megmondták, hogy kukacos lesz Kép Annyira klassz volt.
A puffadás nálam nagyon ismerős, komolyan mondom néha 6 hónapos terhesnek nézek ki. Néha zavar, mert elég kellemetlen érzés, de a méret nem, mert legalább újra szoktatom magam a bálnasághoz Kép

Jadey!
A gatyókat Te varrod, hogy ennyi van? Kép Anyagukat tekintve milyen időjárásra alkalmasak? Esetleg tavaszi, nyári modelljeid is vannak?
A Párod nagyon kedves, hogy ágyba viszi a vacsid, de megérdemled, hisz lehet, hogy a horgászpartneréd növeszted Kép

Megyek Marcit ebédeltetni! Este jövök Kép
Puszi Mindenkinek: Melinda (14+0)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!
Bujka! Köszi a tippet, ez eddig eszembe sem jutott (jellemző... Kép) hogy csak felet vegyek be, így tényleg ha kell, ott a másik fele. Azt hiszem én is így fogom alkalmazni, mert nálam is csak néha-néha, apróbb görcs szerűségek vannak, amik tulajdonképpen inkább csak feszülések szerintem.
Annak is örülök, hogy a 17. héten ezek szerint (ha a baba is úgy akarja) megállapítható már a neme. De jó, már csak 1 hónapot kell kibírni addig! Kép
Jadey! A nacik engem is érdekelnének. Kérdéseim ugyanazok mint Bujkának, én is inkább nyári anyagból szeretném. Mekkora a legnagyobb méret? (én alapból XXL-es vagyok) Kép
Üdv mindenkinek, szép napot:
Mamy (12+4)

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Én itt új lennék, de nemigazán tudom eldönteni, de szerintem én közétek "tartozom" (mármint a 2006 ősz fórumba) . Szóval most leszek 14. hetes terhes. Mondjuk nyár végére várom a picurt, de az már majdnem ősz nem? Aug. 22 felé.

Én is a héten voltam a 12 hetes ultrahangon mikor a doki közölte, hogy ő már 13 hetesKép Alig bírta megmérni az ülőmagasságot, és a nyakát. Az picúr úgy ficánkolt mintha kergették volna. Ülőmagassága most 5 centi volt és a tarkóredő pedig 2 mm-es. A doki azt mondta ez jó, de most láttam hogy mamyéknál 1,2 volt. Most nem tudom hogy a 2 az sok-e, ti tudtok erről bővebben valamit?
Köszi az esetleges infókat.
Üdv mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok,

Én ezt nem értem. Kb. egy órája küldtem üzit és én láttam is a gépemnél.Bujkának válaszoltam... Most akkor csak én nem látom, vagy Ti sem?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!
Nektek nem szokott hirtelen mozdulattól meghúzódni a hasatok? Mostanában egyre gyakrabban van, főleg ha hirtelen fordulok oldalra vagy guggolásból felállok. Belenyilall aztán elmúlik.
Sajnos a rosszullétet elkiabáltam, mert újra van, és főleg vacsi után.Kép

Bujka
Örülök, hogy Marcival és veled is minden rendben van.Marci hogy viseli a dokit nem fél tőle?
Dávid ahogy elkezdem vetkőztetni üvölt mint a sakál egészen addig amíg újra ruha nincs rajta. Ha nem kell öltözni akkor nincs semmi baj.
Ha ilyen ütembe megy az idő nagyon hamar megszületik ez a picur.Kép

Jadey
A nacik engem is érdekelnek. Milyen vastag tavaszra jó? Ha lenne nyári akkor az is jöhet. Méretben én vékony vagyok csak a nadrágok szára mindig rövid ezért nehéz rám találni gatyót. Van ilyen idétlen méretű is.

Mamy
Bizony a 17. héten ha a babád is úgy akarja már lehet látni milyen nemű. Dávidot már a 16. héten 90% fiúnak mondták a sima uh-on. Sajnos vele nem voltunk 4D uh-on, akkor vettünk lakást, újítottunk és nem volt rá keret. Na de most biztos nem hagyom ki.

Gigaboszi
Mindegy milyen módon az a lényeg baba van a pocidba és ez a fontos.Kép

Ákata
Nyugtasson a tudat, hogy nagy hassal az ember már nem úgy viseli a meleget. Lehet, hogy sokkal kellemesebb lesz a tavaszolás, mintha nyáron mennétek.

Zsuzsa

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


No akkor még1szer: Biztos én szúrtam el valamit.

Bujka: Már azóta biztos megemésztettétek az ebédet, de jó étvágyat kívántamKépMég írtam a gatyókról is. Farmernadrág mind, sajna nyári nincs. Nem én varrtam (azt nem ajánlanám jószívvelKép) hanem varrattattam. Régebben ezeket terjesztettük kisebb-nagyobb mamaboltoknak. Tényleg édi a párom és szerinem is egy kis krapek lakik bennem.

Este még megpróbálok jönni, a hétvégén tuti nem leszek, mert elutazunk. ( csak hogy annyira ne irigyeljetek, a Mátrába még hónapokkal ezelőtt én szerveztem 2 napos családi szánkózást, most viszont engem-(minket) nem engednek csúszkálniKép

KépKép
Kép
jadey
 
 


Bettus
Üdv... KépKépKép
Gyere nyugodtan, vagyunk itt aug-i babavárók...
Nyaki redő 4 mm alatt jó...

Bufo
Ezt mondom én is... és most már kezdek hinni a csodákban...

Jadey
Jó pihenést...
Vendég
 


Sziasztok, Lányok!

"Egyben" írok, mert a hasfeszülés-téma többeteknél felmerült. Hát én is küzdök vele, kifejezetten baloldalon - asszem, a méh szalagjai nyúlnak, ahogy növögetek. Néha vannak enyhe görcseim, főleg éjjel, ha rosszat álmodok (ez sajna gyakori, amióta várandós vagyok). Fölébredek, és fáj a hasam. Aztán egy pillanat alatt elmúlik. Úgyhogy szerintem ez a stressztől van. De azért megkérdezem majd az orvost is... Nálam a puffadás legfeljebb este jön elő egy kicsit. Mivel pajzsmirigy-alulműködésre szedek gyógyszert, az gyorsítja az emésztést. Így aztán a székem sem reked :-)))

Én sima magnéziumot szedek, 250 mg/nap. De már azon tűnődöm, hogy este is beveszek egyet - mivel az idegekre is jó hatással van, hátha jó a rossz álmok ellen is... Gigaboszi írta, hogy úgyis kirürül. (Szerintem a Béres-féle szerben inkább a B vitaminnal kell vigyázni, nem a magnéziummal, de ez csak tipp.)

Bettus, gratula a babához, gyere soxor!

Jadey, gatyó nagyon jó lenne! Van olyan, aminek a szára inkább bővül? (Tehát nem répa). Nekem 38-40-es a méretem. Hol lehet megtekinteni a "kollekciót"? Ahogy látom, sokunkat érdekel...
Írod, hogy nem találod a felküldött hozzászólást. Ez ismerős, nekem is eltűnt már így egy... Jó telelést a Mátrában, és vigasztaljon, hogy már a nyugalom, a jó levegő és a látvány is megéri... (én is imádok szánkózni, úgyhogy egyébként megértelek...) Jó hétvégét Nektek!

Gigi,
nyaki rendő a 13. héten jó 4 mm alatt, vagy már a 11-12. héten is?

Melinda,
meggyógyultatok?

Puszi mindenkinek! És jó hétvégét azoknak, akik hétfőig nem jönnek...

Kép
Ákata
 
 


Köszönöm a hétvégi jókívánságokat!!! A gatyók sajna mind 1 félék, hagyományos farmernadrág pamut sztrech derékkal. Igaz, még "kezdő" vagyok itt, de ha van kedvetek, szervezhetnénk egy személyes találkát, akkor oda vihetek gatyókat igény szerint. Én Pesten lakom, úgyhogy ha nem jönne össze a "csapatrandi", akkor lebeszélhetünk mást is. Nos?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Kata
11-12. héten is...

Lányok
Nyugi... normális veseműködés mellett sem a Mg, sem a B6 nem marad a szervezetben nagy mennyiségben... az adagolási útmutató szerinti leírástól való extrém eltérés káros...
Vendég
 


A csillagászok rendkívüli jelenséget figyeltek meg... a Plútó átvonult a Nap előtt...


Kép


Kép Kép
Vendég
 


Szia Mindenki!

Először is puffadás: nálam ez minden nap elmarad6atlan Kép Viszont a sógornőm most ajánlotta az Espumisan nevű cseppet, vagy "kapszulát", mert terhesek is nyugodtan szedhetik, mellékhatása nincs, és neki tökéletesen bevált. Ma én is vettem a patikában; kipróbálom a dolgot és majd referálok Nektek Kép

Gigaboszi
Ez aranyos volt Kép

Jadey
A gatyók engem is érdekelnek, a méretem nekem is, mint Ákatáé 38-40, farmerban általában 30-31.
Találkozó tervezve, de amennyire én tudom még nincs semmi konkrét.. Pedig majd tényleg jó lenne megnézni őket.

Bettus
Üdv közöttünk; itt a helyed! Kép

Bufo
Nekem teljesen jelentkezik ez a tünet, de főleg éjjel, amikor egyik oldalról a másikra fordulok. Kiváncsi lennék én is, hogy mi lehet, de én majd csak 16 nap múlva megyek dokihoz, akkor tudom csak megkérdezni Kép

Mamy
Bár már kérdeztem, csak nem tudom, hogy olvastad-e vagy titok, hogy kinél fogsz szülni, mert nem válaszoltál Kép
Mert mindketten ugyanott fogunk szülni.

Ákata
Aki ott él, az látja igazán mit is kéne felújítani, fejleszteni; én "bedőltem" a látszatnak. Kép Mert tényleg látványos volt a változás tavaly nyárhoz képest Érden.

Bujka
Remélem folyamatosan gyógyul Marci; puszi neki. (Tök kiváncsi lennék rá; nem akarsz felrakni egy képet róla Kép )

Nagyon eltűntek egy páran; remélem minden ok velük?!

A talit meg jó lenne valahogy úgy időzíteni, hogy már ne legyen ilyen viszontagságos az időjárás. Bizom benne, hogy kb. 2 hét múlva, már jobb lesz a helyzet, és addigra reméljük Melinda Marcikája is teljesen meggyógyul. Csak még mindig kérdés, hogy hol és milyen nap...

Most elvileg itthon leszünk 7végén, csak minket látogatnak meg; úgyhogy megpróbálok benézni!

Mindenkinek élménydús 7végét!

puszi:
J.E.
macifülke
 
 


Sziasztok, Kismamik!

Jadey,
egyelőre két találkozót is szervezünk, egy minitalálkát Érden (hárman vagyunk idevalósiak, plusz Macifülke "tiszteletbeli") és egyet Pesten, de utóbbi még nem körvonalazódik. Szerintem a nacinézést ettől külön kellene választani, hogy ne kelljen 75 gatyót cipelned a találkozóra, hanem inkább mi megyünk oda, ahol Neked jó... Ez lehetne egy "előtalálkozó" :-))) Sztem mondj valamit, és mi alkalmazkodunk...

Macifülke,
lehet, hülye a kérdés, de hol ebédelsz? Nekem egy csomó gondom volt amiatt, hogy a melóhelyen mindent ugyanazzal az olajjal főztek... nagyon puffadtam tőle. Amint máshol kezdtem ebédelni, rendbejöttem magamtól, addig meg szenvedtem minden áldott nap. Tejre vigyázz, úgy tudom, az nagyon puffaszt. Érdi tali szerintem is úgy két hét múlva lenne jó. Melinda, mit szólsz? (Hétvégén megyünk a heroniárú érdi cukrászdába :-)))

Gigi,
kösz az infót!

Puszi nektek!

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:42-kor.
Vendég
 


Sziasztok !


Gigi, először neked küldök nagy vigyort Kép!!!

Picurk, gratula Kép!

Bufo, a béres-féle magn+b egy nagy kékeslila szörnyeteg, de lenyelhető... nekem semmi hányingerem nem volt, és végig szedtem a magn+b koktélt. Hogy ettől-e, az más kérdés...tegnap nem vettem be, és egész nap pocsék volt a gyomrom.

Ákata,Macifülke, ha én azt tudnám, hogy mekkora a baba...ezt már én sem értem.. A múlt héten volt UH, ott azt mondta, hogy nettó hét hetes a baba, 1,3 cm. Ez a +2 hozzáadásával 9 hét, viszont mensi szerint 10.
Erre a hétre meg már nettó 8 hét, amúgy meg 10/11. Végülis nem olyan nagy az eltérés, de az ember haja égnek áll...

Melinda, látom, nálad is hetente változik a terhességi kor...Kép! Nem baj, lényeg, hogy egészséges!
Örülök, hogy Marcid már jobban van!

Bettus, üdv köztünk!Kép

Vérvételre fix időpontban küldik az ember lányát, vagy összevissza? Ebből ki lehetne okoskodni, hogy ki mekkora...én ma voltam, egész tegnap este vizet ittam, hogy legyen vénám, erre egyik karomon sem volt ...de semmi. aztán végül sikerült, nagyon ügyi volt a nővérke, jövő héten lesznek eredmények.

Ákata, a mogyoróvaj földimogyi ízű, van darabos és krémes verzió, lehet natúr, de lekvárral is enni (a tetejére kenve), nem igazán édes. Nem valami hiperegészséges, (de nagyon finom...Kép), kalóriabomba, de elég energiát ad a napra. (én tanítok, muszáj koncentrálnom, és reggeli nélkül használhatatlan vagyok..)
Lehet kapni a CbA-ban, Kaisers-ben, meg a nagyobb üzletekben. Nem a legolcsóbb, de finom...Halványbarna színe van.

Nem lehetne csinálni egy olyan táblázatot, amibe beleírnánk, hogy a babaák melyik uh-n mekkorák voltak? tudom, vannak szabványtáblázatok, de azok mégsem mi vagyunk. Jó lenne követni a fejlődést. ehhez vki olyan kellene, aki nálam pl. klasszisokkal többet ért a szgéphez...Kép


Puszi mindenkinek, pihenjetek sokat a hétvégén!
Jadey, jó "telelést"!

ne feledjétek, 12. nap múlva TAVASZ!!!
Vendég
 


Ismét Sziasztok!

Angel 79: köszike a jókívánságot!!!
Macifülke, Ákata: Jó, akkor kitalálok valami módot és helyet. Több ötletem is van, de még a kivitelezésen töröm a fejem. Mert, hogy a gatyók a bátyámnál vannak.. Nem baj, valahogyan biztosan megoldjuk. Csak néha légyszi szóljatok rám, mert mostanában teljesen süsü vagyok.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Most jönnék a heti nagyon-nagyon hosszú levelemmel. Már vagy 1 órája olvasom vissza az elmúlt pár nap termését és jegyzetelek, hogy le tudjalak reagálni Titeket!

Manka!
Savhányás Kép Nem tudsz szedni valami savkötőt, esetleg a háziorvosod tudna ajánlani valami csodaszert, amit pocakosan is lehet szedni. És hidd el szépen lassan tényleg elmúlnak ezek a csúnya, rossz napok és csak a szépek jönnek Kép

Macifülke!
Érd tényleg nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, csak épp van mit behozni. Csatlakznék Katához, hogy persze szép-szép a bevásárlóközpont, meg az üzletházak, de ennek a szerencsétlen városnak bölcsikre, óvodákra, iskolákra, asztaftos utakra, normális csatorna- és vízhálózatra lenne szüksége és még hosszan folytathatnám a sort. Mi többek között ezek hiánya miatt is megyünk el innen.
Klassz, hogy jól választottunk egri szállodaügyben Kép Képen tényleg nagyon tetszett, de így, hogy az odavalósiak is dícsérik, tényleg megnyugodtam. Köszönöm! Sajnos én a szaunát, masszázst, uszodát is ki fogom hagyni, de nem gond, a levegőváltozás a lényeg Kép
Majd rakok fel képeket Marciról. Eddig is raktam, ezek szerint Te akkor még nem voltál. Raknék én minden nap, csak nem akarom ezzel untatni a lányokat...

Kata!
Nálam volt ilyen a Marci-terhességnél, hogy a dokinál felment a vérnyomim, de nem aggasztottam magam, mert tudtam, hogy nincs gond, meg nekem itthon is volt vérnyomimérőm (Anyuméktól, most is van), így folyamatosan kontrolláltam magamat. Most nekem viszont a pulzusom magas Kép
Neked még a pesti háziorvosod van? Nem is tervezed az érdit megnézni? Vagy olyan tuti a régi?
Az anyasági támogatáshoz tuti kell a 4 pecsét a dokitól vagy a védőnőcitől a terheskönyvbe, de lehet hogy a terhességi gyermekágyi segély feltétele is. De szerintem nálunk ez nem kérdés, hisz természetes, hogy járunk rendszeresen mindegyikhez Kép
Kismamagatyót én is a kínaiban tudtam volna ajánlani csípőgatya formájában, de látom nem jön be. Én így oldom meg, 1 gatyát hordok mindenhová egyenlőre. De épp tegnap láttunk itt Érden a Diósdi úton egy kismamaboltot, a síbolttal szemben, a SPAR oldalán. Four Cent üzletházban, sárga épület. Nem tudom milyen, mert még nem jártam ott, de megnézheted, ha gondolod.
Azért megyünk egyébként mi is tavasszal pihenni pár napra, mert nyáron szerintem örülünk, hogy élünk. Marcival 6-7 hónaposan vezényeltem le a nyarat, hát majd megpistultam, elég szarul voltam.

Picurk!
Gratula az uh-hoz! Adataid felkerültek a táblába Kép

Mamy!
Gratula a 12. heti uh-hoz Kép A kis izgága Kép

Kriszti!
Köszi ezt az üzletet, engem nagyon felcsigáztál. Valamikor majd megskubizzuk.
Szegényem Te tényleg jól össze vagy keveredve ezekkel a hetekkel kapcsolatban. Nem feltétlenül van 2 hét az ucsó mensitől számított hetek és a baba kora között, mert nem biztos, hogy a peteérés körül gyártódott a baba. Nálatok ezek szerint biztosan a következő mensi megjövetele előtt sikeredett, ahogy nálunk Marci Kép A dokid melyik hetet írja be a kiskönyvedbe?
A vérvételnek rendje van természetesen, bár ebben a nagy-nagy országban lehet, hogy semmi sem olyan természetes és egységes. Nekem a védőnőci a kiskönyvembe betűzött egy kis lapot, amin rajta vannak a főbb vizsgálatok, uh-ok. Majd bemásolom ide, oké?

Jadey!
Most még ubinak látszódik a baba, aztán a 12. héten látsz egy igazi kisembert, kezekkel-lábakkal Kép
Köszi, ha nem is láttam, de ideért a jókívánságod és nagyon fincsi volt az ebéd, tökfőzeléket csináltam. Marci is falta Kép
A nacivásárt akkor majd leegyeztetjük, ha visszajöttél a mátrai hétvégéről. Érezzétek jól magatokat, Te szánkózás nélkül is Kép

Bettus!
Gratula a babához! Persze, hogy beférsz közénk, hisz én augusztus 18-ra vagyok kiírva, de a nyáriak már akkor össze voltak szokva, amikor elkezdtem írni. Lásd, hogy tényleg idetartozol, már be is írtalak a táblánkba Kép
A tarkóredő tényleg okés Kép Gratula Kép

Bufo!
Hirtelen mozdulattól nekem mostanság őrült nyilalásom van. Pl. ma este felálltam és köhögtem egyet, erre olyan irtózatos fájdalom hasított az alhasamba, hogy guggolásba rándultam. Jól megijedtem, de elmúlt. Ez szerintem még normális, ha elmúlik és nincs utána görcs, vérzés stb., hisz alakulunk benn rendesen, rendeződnek át a dolgaink, nő a méhünk stb.
Marci jól viseli a dokinénit, most különösen ügyes volt. Volt már persze, hogy elpityeredte magát, de szerencsére nem ez a jellemző. Ahhoz képest, hogy félévesen már műtötték, tényleg ügyes kissrác Kép

Gigi!
Most milyen területen is dolgozol az egészségügy berkein belül? Nagyon kened-vágod itt a témákat Kép
Nekem két Dévais lány kismamatársam van, velük szoktunk levelezni itt a Babaneten is és a Dévais topikot szoktam olvasgatni is néha. Nehéz látni a nehézségeiket, de hihetetlen az akaraterejük és a kitartásuk Kép
Plutó Kép

Érdi tali tőlem okés 2 hét múlva, akkorra már Marci is egészséges lesz (legalábbis nagyon remélem Kép). Nektek mikor jó? Hétvége, hétköznap? Bocsi, de most csak az ugrik be, hogy Kata nem dolgozik benn a melóhelyén, de Krisztával és Macifülkével bajban vagyok. Hú, ez tök izgi, hogy találkozni fogunk Kép

Macifülke kérésére egy-két Marci fotó Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép


És a táblázat Kép

Kép

Puszi Mindenkinek: Melinda (14+0)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


És még egy kevéske:

Elnézést, előbb elfelejtettem megköszönni a sok-sok jókívánságotokat Marci gyógyulása ügyében. KÖSZÖNÖM!!! Kép Kép Kép Nagyon jól esett Kép Marcikámnak egyébként rendületlenül porszívózzuk az orrát, most már tényleg kevesebb a trutyi, de az nagyon nehezen akar kijönni. Remélem a hétvégén pontot teszünk a mizéria végére. Ezek után már csak imádkozni kell, hogy a 15 hónapos oltásáig (márc. eleje, közepe) egészséges maradjon, persze nem baj, ha utána is az lesz Kép

Kriszti!
Akkor az ígért vizsgálatok rendje.

- 12. hétig Első uh., vérkép, vizelet, Wasserman, vércsoport meghatározás, belgyógyászat
- 16-17. héten AFP, hepatitis B szűrés
- 18-20. héten genetikai uh.
- 24. héten II. vérkép, vizelet, vércukorprofil (terheléses vércukor vizsgálat)
- 28-30. hét III. ultrahang
- 30-35. hét III. vérkép, vizelet
- 37. héttől hetente CTG

Nálam kb. eszerint mennek a dolgok, figyelembe véve azt is, hogy ezt a listát Érden állították össze és a dokim pesti.

Akartam még valamit, de hát egyre szenilisebb vagyok Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Órákkal ezelőtt próbáltam írni Nektek, de többedszerre sem sikerült (lap nem található). Most bemásolom ide, aztán folyt. köv.:

Sziasztok!

Gabi,
sajna, én lidérces hülyeségeket álmodok, és leginkább hajnaltájt. Du. is szoktam aludni, akkor hál' Istennek nem... Neked mit mond a doki a feszülésre?
Nekünk kedden lesz UH (12. heti) :-)))

Gigi,
aranyos a Plútó (előbb lemaradt) :-)))

Melinda,
írtad, hogy "öregedtél" egy terhességi hetet. Szülés is előbb várható?

És akkor most a folytatás:

Angel,
ki fogom próbálni a mogyoróvajat... Teljes óraszámban tanítasz? Nem lehet könnyű...
Mikorra jegyeztek elő 12. heti UH-ra? Akkor majd úgyis módosítják a korodat :-)))
Sajna, én még vigyorgó jelet se tudok küldeni (valahogy nincs energiám végigolvasni az ezzel foglalkozó fejezetet), nemhogy táblázatot tudnék csinálni, Melinda viszont már nagyon penge benne :-)))) Kérdés, elfér-e az oldalon, ha még egy oszloppal szélesebb lesz... Sztem csak akkor, ha a többi oszlop keskenyebb (pl. első-másodiknál szám, ill.a szülés várható idejénél nincs 2006., és a hónap is rövidített. De ezt csak én gondolom így...)

Jadey,
ne aggódj, emlékeztetni foglak :-))) Jó pihenést!

Melinda,
Marci nagyon-nagyon édes! Az az aranyos mosolya, a szép magas homloka... és az a hol komoly, hol csibészes pillantása... Olyan furcsa, hogy így egy éves koruk körül még milyen babásak, és egy-két hónap, és máris nagyfiúsak lesznek! (Ezt unokaöcséimen tapasztalom, egyik két éves lesz, másik már elmúlt, és vhogy egyik hónapról a másikra váltak babából kisfiúvá... Nálatok is közeleg ez a kor, úgy látom...) Marci egyébknt Márton vagy Marcell?
Kismamaboltot nemrég láttam én is :-))) Lehet, holnap megnézzük (akkor megírom tapasztalataimat). Juteszembe: holnap lesz babaruhabörze a művházban, az érdi lapban olvastam. Ha érdekel, kikeresem a részleteket...
Háziorvos - nem szívesen váltanék, a pesti régi családi ismerős, bejelentkezésre járhatok hozzá, tehát nem ülök órákat betegek között, és ismer már, mint a tenyerét. Szóval maradok (egyébként jellemző, hogy az esküvőm előtt voltam utoljára, 2002-2003-ban, tehát nem vagyok egy beteges alkat - ezt le is kopogom...) Sztem ne aggódj a pulzus miatt - nekem is magasabb lett most. Nem izgultál? Feljebb kérdeztem a szülés időpontját, de tessék, már válaszoltál is rá :-)))

Most búcsúzom, mert fekve írok, és elzsibbadt a kisujjam, nem viszi már az A betűt :-))) Még jövök ma!

Puszi mindenkinek, és jó egészséget!
Kata

Kép
Ákata
 
 


Melinda
Nagyon szép... mintának jó lesz...

Belgyógyászaton dolgoztam, de tudom, hogy minek hol kell utánanézni...
Vendég
 


Sziasztok!

Látom mindenki pihizik a hétvégén, azért írok, mert nagy hírem van és majd, ha ráértek elolvassátok.
Először is elbaszkuráltam a hetek számítását, mert a 10.héten valahogy meggárgyultam és visszaléptettem magam egy héttel. A terhességi szétszórtságnak tudom be, hogy két hétig készültem rá, hogy megnézem a naptáramban, amiben kiszámoltam, hogy mikor mennyi vagyok, de folyton kiment a fejemből. Aztán tegnap úgy ébredtem, hogy semmi hányingerem nem volt és iszonyúan kívántam a borjú májast kiflivel és retekkel, azt be is faltam, majd szinte egész nap megállás nélkül ettem. Ekkor eszembe jutott az a hülye naptár és kiderült, hogy pénteken voltam 12!!!!!!!!! hetes, azaz lekéstem az uh-t, nem tudom, hogy ez baj-e.
Tegnap még azért nem kiabáltam el a javulást, ma reggel volt hányingerem, de nem hánytam, ismét ettem, van étvágyam és jól vagyok, bár ezt még mindig félve írtam le.
Szóval ez az én történetem a hétvégére, és remélem, hogy minden sorstársam hamarosan hasonló eseményekről tud beszámolni, azaz, hogy múlik a rosszullét!!!!!!!!

Ákata
A hiradóban láttam, hogy be van fagyva a BalcsiKép
Nem jártunk arra, nem nagyon sétálgattam ezidáig, mert gyorsan elfáradok, gondolom amiatt is, hogy alig ettem. A jövő héten viszont végig rohangálnunk kell majd, mert, ha valóban elmúlik a rosszullétem visszamegyek dolgozni és még sok mindent kell megvennünk illetve kiválasztanunk a házhoz.
Sokat néztem mostanában a tv-t, spektrumot, tv paprikát, főleg az utazási műsorokat. Tavaly úgy mentünk nászútra, hogy most majd egy ideig nem fogunk tudni utazni, de most a tv hatására nagyon rákattantan a témára és úgy mennék valahová, Franciaországba, Korzikára, Olaszországba és tudom, hogy nem lehet, de majd azért biztosan kitalálok valami nyaralásfélét itt Magyarországon.

Bujka
Szerintem a Renivel majd megbírkózom, ha elmúlik a hányinger, legalábbis ebben reménykedem. Az orvosok csak mosolyognak, ha segítséget kérek, azt mondják ez ezzel jár.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!
Réka vagyok és Bujka "bújott" fel, hogy bejelentkezzek ide is. Mivel másik két topikba is "járok", nem biztos, hogy nagyon aktívan be tudok ide is kapcsolódni, de örülök, hogy sorstársakra találtam.

A mi történetünk: egy év próbálkozás után negatív lett a PCT-nk, emiatt millió vizsgálatot követően inszeminációt csináltak és szerencsére úgy tűnik, az első sikerült is. Már voltam egy UH-n - még a Dévai Intézetben - petezsák látszik. Jövő héten megyek már a leendő dokimhoz.
Ide vonatkozik első kérdésem is:

Angel!
A kórház és hogy nő a dokid arra enged következtetni, hogy a te orvosodhoz megyek hamarosan. A József krt.on van a magánrendelője? Ha talált, mesélnél kicsit róla? Mert ugyan elég jó reklámja volt, azért őt választottam, de nem bánnám, ha más is ajánlaná.

Bujka!
Köszönöm az invitálást! Lufis Marci nagyon édes! És jó húsban van! Remélem, nem emelgeted sokat! Kép

És még egy, ami miatt bejelentkeztem, hogy meglehetősen aggódok, hogy még nincs tünetem. 5+4 -nél tartok (utolsó mensitől számítva), azaz 3 hete és 4 napja volt az inszeminációnk. Egy kis szoruláson és felfújódáson kívül nem sok a tünetem. Ha megnyugtatnátok, hogy ez tök normális, azért nagyon hálás lennék. Elég messzinek tűnik a jövő péntek, amikor újra UH-znak... Kép
Köszi és mindenkinek minden jó kívánok!
réka
Vendég
 


Reka!
A nok egyharmadanak nincs hanyingere, egy harmadanak egyszer-ketszer, a tobbi meg ugy jart mint en. Orulok, hogy masnak elmult a hanyinger, nalam meg tartKép
Ja es csak az 5-6. heten kezdodnek a tunetek azoknal is, akiknel van. Parazni nem szabad. Sot orulj, hogy meguszodKép

csengo 14+3
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:42-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Réka
Üdv...

Csengo
Nálam korábban kezdődött... és még tart...Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok, Kismamák!

Örömmel jelentem, megvettem életem első kismamagatyáját :-))) Kicsit hosszú, meg nagy is, és tavaszi, de nem bírtam ellenállni... A nagy vásárlás tegnap du. történt. Ezután meglátogattuk anyukámat, és a sógornőm is elhozta a saját maminacijait, úgyhogy most már három van :-))) Az az érdekes, hogy sokkal nagyobb hasam van bennük, mint a "sima" gatyákban, de egyáltalán nem bánom... Jadey, azért én nagyon fenem a fogam a farmerre - kedvenc típusom, és az nincs köztük...

Melinda,
megnéztem az érdi kismamaboltot, szerintem OK. Főleg elegáns cuccok vannak (én inkább a sportosakat szeretem), de azok télleg szépek. Árak se rosszak... És ma voltunk a cukrászdában, árak húzósak, de a sütik nnnn finomak... Kettőt is bevágtam... Persze, már megint éhes vagyok, de türtőztetem magam kicsit... Hogy vagytok?

Manka,
ne izgulj, nem késtél se semmiről, 12. hetit a betöltött 12. hetet követően szokták csinálni :-))) Gratula neked, és reméljük, a rosszullétnek annyi... Nekem is múlóban az álomkór, viszont a hasam elég érzékeny (gondolom, a növekedéstől), húzódik, ha hajolok, felállok... Balaton-infót kösz! És jó étvágyat :-)))

Réka,
Isten hozott! Ne aggódj, nekem összvissz annyi tünetem volt, hogy n. álmos voltam. Aztán jött a mellfeszülés, és néha érzékeny volt a bal petefészkem. És tulképp később se lett más, csak a hasam nő :-)))

Gabi,
drukkolok neked! Én kedden megyek, és a 7. héten voltam utoljára, szóval már én is alig várom... Írd majd meg, mi volt. Fotót, videót csináltok?

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Melinda, nekem még kiskönyvem sincs....24-én megyek uh-ra, akkor már pontosabb infóim lesznek.
Köszi a listát!!! Marci tündéri!Kép

Ákata, heti 23 órám van, +heti 6 nyelviskolai óra...brutális, de még bírom...
Nem tudom, hogy 24-én milyen uh-m lesz, mert nem mondták...mensi szerint 12. heti, az én számításaim szerint 11....
Az adatlista tényleg macerás lenne....most már kibírom péntekig, ha törik, ha szakad..

Duddu, dr. Varsányi Hajnalka a dokim, de a Váci u.-ban van a rendelője. Én meg vagyok vele elégedve.

puszi mindenkinek!

Kriszti
Vendég
 


Sziasztok!
Réka!
Mi sorstársak vagyunk! Ugyanis nekem is inszeminációval sikerült a Babóca, és nekem is az elsőre! Kép
Olyan de olyan nagy boldogság, ugye? Annyi mindenen keresztül mentünk már.
Az első hetekben iszonyúan izgultam, de mostanra már túl vagyunk a 12. héten hálistennek, semmi probléma nem volt! Kép
Boldog pocakosodást kívánok neked! (És persze mindenki másnak is!)
Ákata!
Az émelygés nálam is mintha kicsit enyhülne, pár napja vettem észre. Az étvágyam is jobb lett. A hasfeszülés, húzódás nálam is egyre intenzivebb. Van olyan, hogy mozdulatlan állapotban (pl. fekvés közben) is bele-beleszúr, pár másodpercre, aztán múlik mintha nem is lett volna. Hirtelenebb mozdulatokra szintén, mintha megrándulna, kicsit olyan érzés mintha izomlázam lenne. Néha úgy mozgok, mint egy robot Kép hogy ezeket elkerüljem.
Szép napot minenkinek, és gondoljatok arra, hogy már NEMSOKÁRA ITT A TAVASZ!
Mamy (ma lettünk 13. hetesek!)

Kép
mamy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?