Új privát üzeneted érkezett!

Panka
Koszi!!! Hogy te senkirol se feledkezel el! Kerem a receptet, hogy van mindenre idod!!!
Fuleszet: Fodosta Angelika a fulet es fel-felsirt. A No.1.-et en Barcikarol ismerem, nagyon jo, csak ott keves a gyerekcucc.
Miert nem jo a Siesta Mollinak?

Ritaa
Nekunk Bergon van, fujhato kereku, a Napsugarban vettuk. A tolokar athajthato, a nagy kerek miatt nem razza annyira a babat. Van hozza teli es nyari karfa, jo tagas kocsi. A tagassag nekunk azert volt fontos, mert Angelika teli baba, es a sok cuccban ebben kenyelmesen elfer.

Nincs vlki otthon a Miskolci Egyetem masoddiplomas kepzeseiben?

Angelika
angelika27
 
 


Sziasztok!

Minden szüli- és névnaposnak minden földi jót kívánok, mi szem-szájnak ingere!

Emese!
Gratulálok az új munkahelyhez! Kép

Panka!
Én is tudom ám a BSZ-es nickneved. Kép

A múlt hétvégén voltunk a törökbálinti és a biatorbágyi elágazásnál lévő Outletekben, apának és gyerkőcöknek vásároltunk néhány dolgot, magamra most nem igazán tudtam... pl. a lányoknak adidasz cipőket 3.990- Ft-ért.

Ma pedig Pesten voltunk a Csodákpalotájában. Nagyon élvezték a lányok, de mi is! Megbeszéltük, hogy majd Zalánnal is elmegyünk. Merthogy így fogják hívni a kisöcsit.

A pocaklakó nagyon mozgékony, állandóan ficánkol. Hanga minig megemlíti. A múlt héten vettünk egy játéktárolót (a másik mellé, mert kevésnek bizonyul) az Ikeában, de Hanga mondta, hogy nem, mert az Zaláné. De mindig megsimizi reggelente a hasam, és oda is az "Jó reggelt" puszit. Legközelebb febr. 16-án megyünk UH-ra.

Viszont én nagyon fáradékony vagyok, estére fáj a far- és szeméremcsontom. A legutóbbi UH-n medencevégű volt a kiskrapek. Hétfőn viszont Tanácsadásra megyek, akkor legalább a szívhangját is hallom.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Helló!

AngelikaKép

Én a miskolci Egyetemen szereztem a diplomám angol nyelvtanárin, igaz levezőn, mert akkor már dolgoztam és másképp nem ment. Hát izé...ha tutin akarsz felejteni, és sok felesleges dolgot tanulni, akkor menj oda. A nappali jobb, de a levelező (2002-bne végeztem) elég szar volt. Most menek Lost-ot nézni, de folytatom utána.
Fény
fény
 
 

 
 

Sziasztok!

Vasárnap 10.30-tól a Csodamalom bábszínházban a Babszem Jankó lesz, megyünk a csajokkal.
http://www.csodamalom.hu/babszem.html

Melinda!
Tényleg jó lehetett hallani, hogy milyen ügyes Tamara. Mi hétfőn megyünk az oviba szülőire Gyöngynek, pont az iskolaérettséggel kapcsolatban. Nálunk is volt pszichológiai "felmérés", csak még a pszichológust nem tudtuk utolérni, hogy mégis mi az ő véleménye. Az ovónők küldenék szeptembertől suliba, szerintük érett rá, én még hezitálok. Egyre jobban...Tamara melyik suliba fog járni?
Esetleg, ha tudsz valamelyik suliban nyílt napról, vagy negatív/pozitív véleményt, írd már meg nekem priviben. Köszi.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Szép estét mindenkinek!

Panka!

Köszi az infókat! Az az igazság, hogy én is attól félek, amiket Te is írtál. Hm....
Nagyon nehéz lesz dönteni.
A Martintelep nem jó mert nagyon kiesik.
Ti is most fogtok beíratkozni tavasszal? Melyiket néztétek ki?
Esetleg a Petneházy környékén is van ovi nem tudod? Az tőletek nincs messze nem?

Angelika!

Én másoddiplomás képzésre járok, bár még gyakorló vagyok, mert az első féléven vagyok túl. Nemtudom tudok e segíteni, kérdezz nyugodtan.

Niki
Vendég
 


PankaKép

Csak gyorsan, most nincs időm, de nem állom meg, hogy megkérdezzem, ugye ez a csíkos kalácskoszsorú???
A Margit oldaláról? Én is ezt fogom kipróbálni legközelebb!

Ditta

Kép

Kép
ditta76
 
 


Fény
Koszi, nekem nem angolos masoddiploma kell, hanem melle vmi, pl. mentalhigine. A pszichologia erdekelne, de Debrecenben a levelezo ugy nez ki, hogy 1 honapban 1 egesz hetet lent kell lenni, amit nem tudok megoldani.

Perpike
Szoval vmi mentalhigienet szeretnek, mert az erdekel, es talan hasznositani is tudom majd.
Koszi a segitseget!

Angelika
angelika27
 
 


EmeseKép
Hú, 15 év az jó sok idő. Én eddig 2év 2hónapot dolgoztam Kép

Koda, EmeseKép
És a Norbihoz érdemes megvenni a könyvet, vagy innen a netről is össze lehet szedni az infokat?

AngelikaKép
A recept itt található.
Itt a No.1 turiban jó sok gyerekruha van.
Igazából nem tudom, hogy miért nem jó a Siesta Mollinak. Azt írta a doktornő a papírra, hogy elindulás utána kemény kérgű, sarokdöntéses cipő és még ki is hangsúlyozta, hogy ne betétes legyen. Beni papírján meg az van, hogy elindulás után Siesta cipő. És ugyanaz a szöveg van a papírjukon annyi különbséggel, hogy Mollinál jobb csípőben min. old. korl. Beninél meg a bal csípőben volt. És ilyenkor legyen okos az ember.
Milyen képzés érdekel? Én ide jártam másoddiplomásra a közgázra.

GyöngyöskeKép
Szép nevet választottatokKép Jól bírod az utazgatást? Tanácsadásra nem Sándor Csabához jársz?
Bábszínházba mennyivel előtte szoktatok menni vagy a jegyet mikor veszitek meg? És nem tudod véletlenül hogy milyen hosszú lesz?
Én már most tudom, hogy nem fogom a gyerkőcöket rendes időbe suliba adni, késni fognak egy évet. Csak jót tesz nekik. Öcsémék osztályában nem volt olyan gyerek aki 6 évesen kezdte az elsőt, mindenki késett egy évet.

NikiKép
Igen, mi is most fogunk beiratkozni. Van egy ovi a Petneházyn a bérházak közt, de ott csak vegyes csoportok vannak, én meg ennek nem vagyok híve. Olyan ovit kerestem, ahol hagyományos csoportok vannak. A Martintelepre szeretném beíratni Benit a régi vasutas oviba, arról jók a tapasztalataink.
A Középszeren is van ovi, talán Kata Dórija oda jár.

DittaKép
Talált süllyedtKép

Panka

panka
 
 


Panka!

Nekem csak a Norbi Titok (I.) van meg, de ezen kívül van még Norbi Titok II, és valamilyen zsebkönyv, hogy melyik ételt mikor lehet enni. Illetve van egy receptes könyve is. A könyvek elég drágák, darabonként 2800-3000 Ft-ba kerülnek, de az elsőben vannak leírva az alapok, az úgynevezett irányelvek. A lényege az, hogy mikor mit lehet enni. Gyakorlatilag semmit sem tilt meg, csak azt szabályozza le, hogy meddig mit lehet enni, így délelőtt lehet szénhidrátban gazdag és zsírban gazdag ételeket enni, déltől délutánig a szénhidrát bevitelt kell megszorítani (tészták, kenyerek, pékáruk, bizonyos szénhidrátban gazdag gyümölcsök és zöldségek, na és a cukor már nem fogyasztható), este pedig csak zsírszegény ételek ehetők.
Munkaviszon: néha az a majdnem 15 legalább 100-nak tűnik. Kép

Puszi: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok!

Panka!

Elfáradtam én nagyon is az autóút alatt is.. A két Outletbe igazából azért mentünk (akkor a lányok nélkül), hogy már jövő őszre/télre vegyünk magunknak akciósan sherpa vagy columbia (vagy ilyen jellegű)dzsekit, de még csak eredeti áron voltak. Persze így is jobb áron voltak, mint itt. De tavaly nyáron pl. 50%-os áron voltak, de akkor nem gondolkoztunk így előre. No meg én szerettem volna néhány tavaszi rucit venni, de az meg még nem igazán volt. Viszont rengetegen voltak...
A Csodákpalotájába pedig már készültünk jó ideje, mikor a kicsi megszületik, úgyse tudunk menni néhány hétig/hónapig ilyen helyre. Eltöltöttünk több, mint 3 órát ott, de még mindig nem untuk, csak sok egyszerre befogadni a sok-sok érdekességet. Még nekünk is, nemhogy a gyerkőcöknek.
Még március elején szeretnénk elmenni a veresegyházi medvefarmot megnézni, bár ez lehet, hogy kora őszre tolódik, akkor már Zalán is 1/2 éves lesz, babakocsival el lehet ott tologatni. Időjárástól, és persze tőlem függ...
Az szülészorvosom változatlan Kép A Tanácsadás januártól kicsit változott, a védőnőmhöz és a vele "párban" lévő orvoshoz kell majd mennem (Emese orvosa), de ez már csak kb. 3 alkalom.
bábszínhzba mi épphogy beesünk általában.. Csak a Mikuláskor vettük meg elővételben a jegyet. Az előadások max 3/4-1 órások, általában 1 szünettel.
Ovi választásnál mi is "hagyományos" csoportot választottunk, a Serház útit ajánlani tudom, nekünk eddig bevált.
Suli, nagy dilemma... Az öcsédék melyikbe jártak, és mikor voltak elsősök?

Emese!

Szerintem is hatásos a Norbi módszere. A kolléganőim adták kölcsön a Norbi Titok 1-et, majd én megvettem a Zsebkönyvet. Szerintem az is elég. De rengeteg a reklám...
Akkor hétfőtől az új munkahelyen leszel? SOk sikert!

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Helló mindenkinek!Kép

Én a páromnak vettem meg a Norbi zsebkönyvet, átböngésztük, és kb. 1 hétig lelkesen nézegettük, mit mikor ehetünk. Próbáltunk néhány norbi update-es kaját is beszerezni, de nagyon felment a pumpám a párizsi árán...aztán valahogy abba maradt az egész. Én most megint úgy döntöttem, megpróbálok a zsebkönyv szerint étkezni. És igazából nekem is elkelne néhány tipp, hogyan is célszerű ezt csinálni, hogy ne bújjam egész nap a könyvet, mert erre időm nincs...bemagolni meg nem lehet ennyi kaját, meg pontot...
De sokakat ismerek, akik fogytak vele rendesen, úgyhogy megpróbálom megint. Nekem meggyőződésem egyébként, hogy fogyózni fejben kell...ha nem döntöd el, és nem fegyelmezed magad, a legtutibb receptet tehetik eléd...az agyadban kell fogyózni.
Na most hogy osztottam az észt, elő is keresem a könyvet, és megnézem, hogy mit vacsizhatok. Szerintem semmit...Kép

Panka, majd szólok, ha aktuális lesz a gyerekülés ügy, ja és az MM-mel kapcsolatban akartam írni emilt, de írtad, hogy február 13-ig nem lesz, úgyhogy nem sürgős.

No kellemes estétKép
Fény
fény
 
 


Sziasztok!
Agyonra le vagyok fáradva...Este 6-kor elment a férjem dolgozni és belegondoltam,hogy 2 gyerek fürdtése, etetése...Még most végeztem.
Panka!
Az adataink:Csacska/Zsu-30 év,Szentpéteri kapu, Semmelweis kórház:Bence(dr.Imri istván) 2003.06.19., Panna(dr.Dudás Ernő)2005.11.09. Köszike!
Az óvoda választás nálunk is aktuális, de valószinü, hogy a Kassai úti oviba fogjuk Bencét beiratni, mert közel van. Nem tudom jó választás e? De majd az iskola lesz nehéz kérdés...De még az messze van!Nagy küzdelmek vannak vele minden téren.Elég jól fogadta a hugi születését,azzal nem volt semmi gond.-mostanáig...Wc-ügyben 1 év visszaesés(nem szól egyáltalán és a nagyrágban elvégzi,ha rákérdezünk-letagadja)Nem akar: lemenni, öltözködni stb.HA leszidjuk: visszabeszél, üt,rúg.Teljesen ki van magából fordulva.A hiszti korszakát már éljük kb.fél éve(még Panna születése előtt) és hozzá szoktunk és eélg jól kezeltük,de ez a viselkedése teljesen kiborító.Nem tudom, hogy lesz ebből ovi. Nem járunk/jár hozzánk/ olyan társaságba ahol ezeket a viselkedési formákat el leshette volna.Sőt! Van olyan amikor csakis ellenem irányul minden és apa szidta meg.Pedig egy nyugodt, értelmes gyerkőc volt idáig.Nekem ez elég elszomoritó!Biztos el rontottam vmit!Egyáltalán nem "anyás"!
Lányok!Tud nekem ebben vki segíteni!!!Ti hogyan oldottátok meg, amikor a csemetétek ebben a korban volt?És még tesó is született?Előre is köszi.
Jó éjt!
Zsu
csacska
 
 


Sziasztok!
Lányok itt 19ft-ért lehet képet előhivatniKép
http://tar.hu/
pusz bea

bea
beatron
 
 


Gyöngyöske!
Csak elsején kezdek, de már izgulok.
Az egyetlen gáz az, hogy be kellett vállalnom, hogy záros határidőn belül a nemlétező angol nyelvtudásomat felfejlesztem társalgási szintre (bár ehhez ők meg azt vállalták, hogy beiskoáznak munkaidőben és fizetik is).
Milyennek találod a dokimat?

Fény!
Nekem van egy táblázatom az Update életmódhoz, amit csak úgy magamnak készítettem a Titok olvasása közben, és az elvek sem túl bonyolultak, ha érdekel, elküldöm emailben.
Szerintem ha csak naggyából betartod, már az is jótékony és hatásos, ha nem vagy mániákus kalória számláló, akkor itt is elég a fő vonalakat követni.


Csacska!
Akkor a fiaink majdnem egyidősek, nekem Ádám 2003.06.08-án született. És a viselkedése...
Ugyanaz, mint nálatok, hiszti, rugás, harapás stb.
Pedig nálunk kistestvér sincs. A fiamra minden "szakember" (dadus, gondozó) csak annyit mond, hogy nagy személyiség. (Khmmm!).

Üdv: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


jó rewggelt.ÍÉ...Gigi már egy ideje itt kolbászol, apa alszik, mert hajnal 5-ig dolgozott, hagyjuk aludni...
EmeseKép
Megköszönöm, ha átküldöd azt a táblázatot! Email:
zsjudit@hajzso.hu
El akarom kezdeni, mert nagyon nem érzem jól magam a bőrömben.

De most lépek, mielőtt a kisasszony rárabol a klaviraKép
Üdv, Fény
fény
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Minden ünnepeltnek én is sok boldogságot kívánokKép!

Itt vagyok, csak mire végigolvasom, valami mindig közbejön és írni már nem marad időm.

Emese!
Jó, hogy újra itt vagyKép és gratulálok az új munkahelyhez! Elvileg tartanék hordozókendő tanfolyamot is, csak valahogy most még a napi teendőimmel se boldogulok.

Csacska!
Mi a kék oviba járunk a Katowicén. Nekünk is közelebb lett volna a Kassai, de én éppen a vegyescsoport miatt vittem Matyit ide. De van olyan ismerősöm is, aki átvitte a Katowicéről a Kassaiba. Szerintem menj el nyílt napra és egy szimpatikus óvónénit keressél. Bence miatt nem írigyellek, de majd csak megbékél a helyzettel. Biztos csak ki kell várniKép! Nálunk az volt a szerencse, hogy a Gerda születése előtt dolgoztam egy fél évet, így Matyi örült, hogy legalább otthon vagyok. Gerdával vagy nélküle, mindegy. Nálunk két év és négy hónap van a gyerekek között.

Panka!
Nekem meg a lakhelyemet írhatod át belvárosra. Bár még mindig olyan mintha költöznénkKép! Itt-ott dobozok, félig kész szekrények.... Hát egy darabig én se fogok költözni, az biztos. A decemberi karambol, az elég nagyra sikeredett, alaposan összetört a kocsi (az Apósomé), egy darabig a biztosító azt is mondta, hogy totálkár, de aztán csak megjavították. Ráadásul teljesen vétlenek voltunk, a másik közreműködő nem állt meg a stoptáblánál... Hétfőn már mentünk volna MM-re, de így nemKép.

Ági!
A húgom a bölcsészkarra járt. Igaz nem angolra, de vannak angolos ismerősei. Összehozzalak vele? Most találtam meg a decemberi leveledet, akkor nem volt netünk, mikor lett, lejött vagy 50 levél, meg már Karácsony volt. Most nézegettem meg az akkoriakat.

Na, még írnék, de így ebből nem lesz szakdolgozat.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Emese!

Kérem én is a táblázatot. Köszi.

Majd jövök, úgy néz ki baj van a Huginál.Kép Kép Kép

Melinda
adnilem
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a bábszínházba, hát szerintem még Beni kicsi volt ehhez a darabhoz, írhatnának itt is korhatárt. 2× mondta, hogy menjünk haza, meg törölgette a szemét is, de a végén azt mondta, hogy jó volt, menjünk máskor is, itthon meg már az "ekkora, mekkora"-t énekelte. Molli pedig végigaludta az egészet.Kép

GyöngyöskeKép
DOkit csak azért kérdeztem, mert feltünt, hogy hétfőt írtál, S.Cs-hoz pedig szerdánként jártam tanácsadásra. Mostmár csak a körzet szerinti dokihoz lehet menni tanácsadásra?
Bábszínházról köszi az infót.
Serház útiról eddig csak jókat hallottam, gondolkodtunk is rajta, csak azt hallottam, hogy oda csak a körzetbeli gyerekeket veszik fel.
Suli: kisebbik öcsém most 8.-os, nagyobbik pedig 11.-es. Õk alsóba a Soltészba jártak (most az a görögkatólikus suli) Zsolnays iskolaotthonos osztályba, jó volt, az alsós tanítónénik nagyon jók, ők viszik őket végig a 4 éven. Hát a felsővel már gondok voltak, mert ősrégi a tanári kar (a többség már az én korosztályomat is tanította), így átvitte őket anya a selyemréti suliba (ez kéttannyelvű), ez bejött. 8. végére majd minden gyereknek megvan angolból az alapfokú nyelvvizsgája (az angol tagozatos osztályban). De van "sima" osztály is, csak abban a kisebbség van, meg tesi tagozatos, de ők meg németet tanulnak ha jól tudom. Én abban reménykedem, hogy mire Beni iskolás lesz addigra a Soltészban kicserélődik a felsős tanári kar. Bár most olyat hallottam, hogy vissza akarják azt hozni, hogy csak a körzet szerinti suliba lehessen menni, mint régen.

FényKép
Esetleg egy közös fogyókúra?Kép
Gyerekülés: ok, szólj ha kitaláltátok, hogy milyen legyen, rákérdezek majd az árára, olyan 3-4 hét alatt ér ide, mert a gyárból rendelik.

CsacskaKép
Köszi az adatokat.
Biztos nem lehet egyszerű a kisfiaddal, sajna nem tudok semmi okosat írni. Nekem olyan oltári nagy szerencsém van Benivel (igazi halak gyerekKép). Persze nem azt mondom, hogy sosincs hiszti, de nem tart nála sokáig, Mollit meg annyira szereti. Mostanában meg már állandó azt mondogatja, hogy megint kell anya pocakjába kisbabaKép WCzéssel nekünk szerintem az volt a szerencsénk, hogy még pelusos volt mikor megszületett Molli így nem volt hova visszaesni. Na a reggeli öltözés az elég gáz, mostanában alig bírom felöltöztetni, már minden cselt bevetettem pedig, ha rajta múlna egész nap pizsiben lenne.
De majd csak kinövik ezeket a dolgokatKép utána meg majd jön a többiKép

EmeseKép
És tanultál már angolul vagy teljesen a nulláról kezded?
Táblázat nekem is jöhetKép

BettiKép
És mi jóról írod a szakdolgozatod?

MelindaKép
ÉS mi a baj?Kép

Puszi, Panka

panka
 
 


Panka...benne vagyok egy közös fogyózásban..Kép

Gigi ma semmit nem aludt és a fél habtapit szétszedte...és még csak nem is álmosKép
Pislák
fény
 
 


SziasztokKép

PankaKép
Most jutott eszembe, hogy én láttalak jó pár napja vásárolni a 2 gyerkőccel. Nevettünk is Gabival, hogy a kicsi a hasadon, a nagy meg a bevásárló kocsiba. Mondtam is, hogy hogy bírod ezt.....Kép

MelindaKép
Megoldódott a probláma a tesódnál? Drukkolok, hogy ne legyen nagy a gond!

EmeseKép
Fog menni az az angol, én nem nyugtalankodom. Ahogy téged ismerlek!Kép

GyöngyöskeKép
Jó, hogy jelentkeztél! Rég nem hallottam rólatok! Akkor tuti, hogy fiú lesz a picúr?

BettiKép
Marci azóta is emleget benneteket, de nem bírja megjegyezni Gerda nevét. Mindig Gerendát mondKép

Na megyünk megküzdünk Marcival fürdésileg. Annyira hisztis lett pár hete, hogy nem is igaz. Egyszerűen nem tudjuk kezelni! Úgyhogy valaki nekem is mondjon valami biztatót!KépLátod Zsu?? nem csak nálatok van ilyen probléma.....

FényKép
Az nagyon fárasztó tud lenni, ha a gyerkőc nem alszik nappal. Remélem hamarosan ágyba tudod dugni!Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok Csajok!
Táblázat elküldve. Jó fogyizást nektek!
Ha valaki mondjuk szombat reggelente bevállalna egy kis fitness edzést is, azt szívesen elvinném oda, ahova járok! Lássuk ki a bátor! Kép

Az angolt majdnem a nulláról kezdem, még a terhesség előtt tanultam 150-200 órát, de akkor abba kellett hagynom, azóta törlődött az a kevés is ami volt. Kép

Üdv: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok!

Sallang nélkül. Kép
A hugi pocakjában lakik egy 19 hetes picurka, kb. 1 hete már mocorog is.Szombaton voltak 4 d-n.....genetikai rendellenesség!!!Kép Kép Szájpadhasadék, a csoklója sem okés, a szíve nincs rendesen kifejlődve és két héttel kisebb mint lennie kellene.A hétel lejárják az öszzes létező orvost és bízunk valami csodában.Sose tudjátok meg mit érzek....azt pedig, hogy a Hugom mit azt meg végképp.Ja, és mindketten mélyen vallásosak!!! Kép Kép

Melinda
adnilem
 
 


Melinda!
Ezt még olvasni is rettenetes volt! A vallásosság azt jelentheti, hogy így is vállalják a babát? Kitartást nektek.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Mazsola Muzsikások!
Zsua kérdezi, hogy ő is mehet -e a 2 gyerkőccel? Nem tudom, hogy kitől kell érdeklődni, ezért ide írom. Azt szeretné tudni, hogy mikor, hol és mennyiért van. Na meg hogy létszámilag mehetnek -e. Ha valaki tudna segíteni neki, megköszönné. Ide írjatok már nekem, ment nekik most nincs net.
Köszönöm az infókat előre is.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok Lányok,
néha benézek én is azért hozzátok!

Adnilem, nagyon szorítok a Húgodnak és a picurinak is. A Jó Isten csak segít rajtuk!

Lányok, légyszi küldje nekem is el vki a fogyis táblázatot, rólam is lemászhatna vagy 6 kg mínuszba!

Ki tud abban segíteni, hogy a Kubu gyümiitalt mikortól adjam a kislányomnak. Ugyanis ez szerintem óriási hiányossága az értékesítésüknek. A bébiételeken, italokon rajta van, de erre miért nem írják rá nem tudom. Pedig szerintem még a forgalukat is növelhetnék vele.

Na ezen felidegesítve magam írtam a kubunak egy e-mailt. Képzeljétek válaszra is méltattak, ezt most megosztom veletek, hátha segítek másnak is aki tanácstalan ebben az ügyben:

Ez írtam én:
Kedves Kubu!

Anyukaként arra lennék kíváncsi, hogy milyen idős kortól lehet inni a gyerekeknek a Kubu italokat? Ugyanis erre vonatkozó információt sehol nem találtam. Sem az italok cimkéjén, sem a honlapon, sem pl. a Brendon katalógusban.

Várom válaszod
köszönettel

Somodiné Fekete Mária

A válasz:
Kedves Mária!

Levelét olvasva elég nehéz helyzetbe kerültem, szintén édesanya vagyok novemberbe volt 2 éves a kisfiam. Mivel nagyon régóta a vállalatnál dolgozom, ezért ugyanezt a kérdést tettem fel amikor megszületett a gyermekem.
Kutattam elég sokat ez ügyben a termék után, és azt sikerült kiderítenem, hogy elvileg a termék 100%, mivel gyümölcssűrítményből készül. Hozzáadott répacukrot nem tartalmaz, viszont fruktózt (gyümölcscukrot) igen. Még citromsavat tartalmaz nagyon kicsi mennyiségben, azért, hogy a sűrítmény ne barnuljon meg.
Nekem mindenki azt javasolta, hogy a hozzátááplálás megkezdése után bátran adhatom a picinek, akár egy tízóraira, vagy uzsonnára. Természetesen az életkornak megfelelő gyümölcsöket, (eper, málna ezt 1 éves kor után ajánlott csak)
Én ezeket a tanácsokat azért nem voltam olyan bátor megfogadni, mivel úgy gondoltam ismerje meg a zöldségek gyümölcsök természetes ízét és szerettem volna ha csak ezek után kezzd el ilyeneket fogyasztani, de kedves kollegáim keresztül húzták a számításomat és megismertették vele a Kubut 9 hónaposan és mindenki furcsán nézett rám amikor mondtam, hogy még nem ivott.
Tehát elvileg 4 hónapos kortól lehet adni a piciknek először kicsit csak, és fokozatosan növelve a mennyiséget.
Azért még mindig azt mondom, hogy esetleg a védőnő, és a gyermekorvos véleményét érdemes kikérni.
Remélem tudtam segíteni a tapasztalataim átadásával, és nem untattam hosszúra nyúlt levelemmel.
Ha további kérdése merülne fel nagyon szivesen segítek.

puszi Mindenkinek
Maris

Maris
feketemaris
 
 


Mse173!
NEkem is elküldenéd a fogyis táblázatot? A Norbis könyv már itt van előttem de csak 2 napra kaptam kölcsön.
Admilen!
A sógornőmet annak idején megijesztették hogy a gyerek agykamárjában van valami meg hogy vizfejű lesz. 3 hetet kellett várni egy másik eredményre és közben azon gondolkodni hogy vállalják igy is a terhességet. Azóta Adrienn már elmúlt másfél éves és teljesen egészségesen született és azóta sincs semmi baja. De azt a 3 hetet nem kivánja senkinek. Nekünk sem mondta meg csak utólag.
Ugyanilyen tévedést kivánok a húgodnak is.
Én a Serház oviban voltam óvónő, nagyon jó ovi. Az óvónők nagyon szuperek, szakmailag is. Itt érettségiztem és náluk tanultam meg a szakmát.
Nemcsak környékbeli gyerekeket vesznek fel, de övéké az elsőbbség. Nekem még kistokaji gyerekem is volt a csoportban.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Melinda!
Szorítunk a testvéredéknek, és sok kitartást kívánunk!

Búzaszem!
Mail ment.
Mi is a Serház utcai oviba megyünk szeptembertől (már ha felvesznek minket), lehet ovónőt választani? És ha igen, akkor tudnál valakit javasolni?

Szia Feketemaris!
Kubu ügyben annyit, hogy én a kisfiamnak 6 hónapos korától rendszeresen adom, ez az egyik kedvence, soha semmilyen problémánk nem volt tőle, és a gyerek csodájára járnak, hogy milyen szép a bőre (ezt én az öröklött hajlamon túl a Kububan nagy mértékben jelen levő béta karotinnak tudom be). Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így semmiebn nem különbözik a bébiknek készülő gyümilevektől. Arra azért figyelni kell, hogy egyes típusai hashajtó hatásúak.

Üdv: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Mse173
Hova jarsz edzeni? En szeretnek menni, csak tenyleg kellene egy tars, aki miatt nem lehet lemondani. Varom a reszleteket!
Angelika

Adlinem
Hiszem, hogy Istennek gondja van arra a pici emberre. A Biblia azt irja, hogy senkit sem hagy feljebb kisertetni Isten, minthogy azt elviselhetne. Isten szereto atyank, hiszen a gyeremeket adta ertunk, raadasul O tudta, hogy nem lesz tobb gyermeke, csak Jezus.
En is hallottam a 4D-rol, hogy olyan gondokat is kimutat, amelyek nem jelentenek igazi problemat.
A terhesseget meg el is lehet szamolni...

Maris
En izesitetlen Mecsek Bebiteat adok a lanyomnak, es szereti. Oszinten szolva en varnek 1 eves korig a Kubuval.

Aki szokott turizni, a Haga-ba (Corvin sarok) jovo heten jon ujabb aru. Nagyon jo noi ruhaik is vannak. Egy szep ing pl.: 1200Ft.
A Lotto-hazban (Arany J. ut)hetfon a No.1. van, es sztem nagyon jo, raadasula gyerekruha kilos. En ma vettem Angelikanak egy gyonyoru Next felsot es 1 Next barsonyruhat 620ft-ert.
Puszi!
Angelika
angelika27
 
 


Lányok...hova rakjátok a gyerkőcöket, amikor turkálni mentek? Nekem Hanna szinte mindig nyűgösködik az üzletekben, sőt rámelegszik az overál, anélkül meg el sem indulok vele ilyen hidegben...vagy rábízzátok valakire?
Adnilem, remélem, minden jóra fordul! Szorítok nektek!
Emese!
Köszi a mailt!

Fény
fény
 
 


Sziasztok!

MelindaKép
Nagyon szorítok a testvéredéknek!!!!!!!
Majd tájékoztass, ha tudsz valami biztosat!

EmeseKép
Örülök, hogy újra itt vagy!!
És te emlékszel még rám??? Mert hozzám se szólsz....
Kép
Na, szóval azt a táblázatot elküldenéd nekem is?? Ahogy Maris is írta, 6-8 kg innen is lemehetne!
Köszi!

PankaKép
Ez a "nem akarok felöltözni" téma, ismerős.... Ha Veronikán múlna, délig is ellenne benne! Pedig ő már 5 és fél éves!

MarisKép
Az én gyerekeim nem ismerik a Kubut. Egyszer kaptak valakitől ajándékba, de csak úgy itták meg, ha felhígítottam vízzel, annyira sűrű, és valahogy olyan sziruposan édes volt. Nekem nem jött be! Ezzel nem azt mondom, hogy húú, de bio gyerekeim vannak, sajnos ők a szörpöt szeretik, és az is elég cukros.Kép

BettiKép
Gerdának boldog névnapot!
Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76
 
 


Angelika!
Én a Szár Fitnes-be járok az Arany János útra. Nem túl elitt, viszon olcsó.

Ditta Drága!
Hát hogyan feledhetnélek el?!!! Természetesen szívesen társalgok veled is. Kép
Táblázat röpül!

Puszi: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Kicsi Gerda!
Nagyon sok boldogságot kívánok neked!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!

Betti!
Gerdának Boldog NévnapotKép

Melinda!
Ezek nagyon szomorú hírek. Soha de soha nem kívánnék ilyet senkinek. De hátha csak a monitor volt rossz... Azért majd tájékoztass minket.
Ja a sima uh semmit nem mutatott?

Emese!
Van még olyan aki nem kérte? Szerintem el lehet küldeni mindenkinek itt a bn-enKép Na jó akkor küld el nekem is, még jó lesz vmireKép

Nekem egy Norbis dvd-m van. Annak a végén egy boltban végigmegy az áruk nagy részén és elmondja mit mikor lehet. Elég sokat érint. Ha vkinek kell... bár dvd és bajosabb "átküldeni".

Maris!
Én sem nagyon tudok hozzászólni. A lányom csak vizet iszik, illetve napi max fél pohár kakaó. Mást nem tudok belediktálni. És már anyósom is letett rólaKép

Panka!
Nekem még csak egy lányom van, aki egész télen a nyári ruháiban szaladgál, így nem ismerős amit írsz. Bár az öltözködésnek nálunk 20 perc alatt nincs végeKép

Szétválogattuk Dorka régi cuccait. Rószaszínre és "jó ez egy fiúra is"Kép Egész sok lesz neki míg kicsi, de egy idő után nagyon átáltunk a kislányos ruhákra, szóval onnan teljesen új ruhatár kell. Viszont a lányom nagyon élvezte a pakolást, már csak meg kellene győznöm arról vhogy, hogy amelyiknek a nyakán még belefér a keze, attól az már kicsi rá és nyugodtan Bencének adhatjaKép Illetve a pörgős szoknyák és ruhácskák nem fiúknak való öltözetKép
Ja és meg kellett ígérnem, hogy veszek neki nagy rugdallózót és nagy babakocsit, amibe még belefér. A kiságyat még elő sem vettük...

Na kicsi lányom megunta magát...
Puszika, Marika

marika
 
 


Sziasztok!

Mára úgy megfájdult a torkom, már alig bírok nyelni. Nem tudtok valami csodaszert amit szoptatás mellett is lehet használni?

KodaKép
Nem szép dolog a kisebbet kinevetniKép
MM: szerintem jöhet nyugodtan Zsua, legközelebb febr. 13.-án lesz 10.45-től a belvárosban, de hova is költöztek ők most? Nem tudom, hogy az e most a száma ami nekem megvan, esetleg átküldenéd mailben és akkor felhívnám, elmagyaráznám neki, hogy merre van.

EmeseKép
Hát én is bevállalnám, de sajnos nem tudom a gyerkőcöket hova tenni. Benire még tudna is vigyázni Laci minden második héten, de már Mollit nem vállaljaKép

MelindaKép
Hát erre nem is tudom, hogy mit írjakKép Nagyon sajnálom... És első baba?

MarisKép
Gyakrabban is benézhetszKép
Beninél nagy kedvenc a Kubu, de szerintem volt már vagy 2 éves mikor először adtam neki.
Szerintem egyébéknt azért nincs rajta, hogy mennyi idős kortól fogyasztható, mert ez nem bébiital, így nem kell ráírni. A bébiitalok gyártásánál elég kemény higiénés előírásoknak kell megfelelni.

BúzaszemKép
Esetleg a martintelepi oviról nem hallottál valamilyen infókat?Kép

AngelikaKép
Én is voltam ma a No.1-ben, jó sok rucit vettem a gyerkőcökreKép Ma szerintem nagyon jó cuccaik voltak és nem is voltak sokan (biztos a hó vége miatt). A felnőtt ruhákat már nem volt erőm áttúrni.

FényKép
Én viszem magammal őket. Ma szerencsém volt, mert öcséimnek nem volt suli, így Benit lepasszoltam, Molli meg végigaludta a vásárlástKép De már néha azon gondolkodom, hogy keresni kéne egy bébisittert.

DittaKép
Gyerekszobáról fotót mikor láthatunk?Kép

MarikaKép
Na mi is így vagyunk, hogy eleinte még unisex rucikat vettem, de úgy kb. 1 éves korától már nagyon fiúsakat, így muszáj vásárolni Mollinak mostmár ruhákat. Mert itthonra még elmegy a fiús, de azért ha megyünk valahova csak lányos rucit adok ráKép
Beni azt mondja a kinőtt ruháira, hogy kölcsönadja Molli babánakKép Õ sosem szeretett a kiságyban aludni, de most van, hogy belefekszik, na meg a babakocsiba is. Néha olyan érzésem van, hogy visszafele fejlődik. Mióta elkezdtük Mollival a hozzátápit jön az ölembe az ebédnél, hogy őt is etessem.

Puszi, Panka

panka
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, elteszem szeptemberre. Akkor tartjuk, hogy ne essen Neki nagyon egybe a szülinapjával.

Melinda!
Ez borzasztó rossz hírKép! Sok erőt kívánok a hugodnak, nagyon nehéz lehet Neki! A szájpadhasadék műthető, de mit jelent, hogy a szive sem fejlődött ki rendesen?

Emese!
Éppen akartam kérdezni, hogy oda jársz-e még mindig? Én közben találtam egy helyet, hetente kétszer járok, de néha úgy érzem, hogy kevés. Csak hát péntek este is, így a szombat reggel kicsit sűrű lenne utána. Most már Gerdát is hordom ide balettozni. (Mert alapvetően ez balettiskola gyerekeknek.)

Koda!
GerendaKép! Apja fia, a szakszavakat korán meg kell tanulniKép!

Fény!
Hát a gyerekekkel turizás nekem se megy. Matyi szörnyen unja, Gerda viszont szétpakol mindent. Néhány havonta azért próbálkozom, egyszer csak belenövünk.

Marika!
Gerda is imád öltözködni. Matyi pedig nem. Így Gerda felhúzza a Matyi kikészített ruháit is. Ha szólok Neki, hogy az nem az övé, akkor pedig elkezdi öltöztetni Matyit.

Panka!
Már akartam korábban írni, régebben én is így vásároltam. Aztán egyszerre csak Gerdának felnyílt a szeme, és Õ is a kosárba akart ülni. Na azóta elég nehéz, így akkor vásárolok, amikor Matyi oviban van, vagy megyünk mind a négyen két kosárral (ez elég ritka)

A Bioparoxot ismered? Én mikor Matyit vártam, akkor használtam, azóta a látványától is hányingerem vanKép (éppen a hányingeres időszakban kellett), de nem rossz egyébként.

A szakdolgozatott éppen írni akartam, ugyanis a tápszerekről írok (iparági elemzés) és van benne fogyasztói magatartás vizsgálat.

Lányok!
Vállalkoznátok rá, hogy kitöltitek a kérdőívemet, elég egyszerű kérdések vannak benne, szerintem gyorsan megy: Olyan mikor, honnan, melyiket stb. típusú kérédések. Körbeküldhetnék egy emilt? Nagyon hálás lennék!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Sziasztok!

GERDÁNAK MI IS NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!


Koda!

Hogy vagytok? Marci? Gratulálok Gabinak a fogyáshoz.

Adnilem
Remélem minden jóra fordul! Szorítok!Ez borzasztó!

Angelika

Sajna nem tudok a mentálhigiénében segíteni.

Niki
Vendég
 


Marika!
Mi az emil címed? Nem találom magamnál Kép

Panka!
Sajnálom, hogy nem tudod a tornát összeszervezni. Pedig már arra is gondoltam, hogy a személyi edzőmmel kellene megbeszélni, hogy vállaljon el minket csoportos foglalkozásba.
Bébisitterre nekem is szükségem lenne, mivel az új állásom három műszakos lesz, és a férjem is így dolgozik (már ha még fog), így lehet, hogy bizonyos heteken nem fogunk tudni érte menni a bölcsibe.
Dobj már meg légyszíves egy címes táblázattal, mert nem mindenkinek tudom az elérhetőségét.
Előre is köszi.

Betti!
Te nagyon ügyi vagy a heti két edzéssel.
Jöhet a kérdőív, én szívesn kitöltöm.

Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok!

Nálunk fordított a ruha helyzet.
Pici, újszülöttkortól kb. 1/2 éves korig semmilyen ruha nem maradt a nagyokról, odaadogattuk őket, vagy nem tudom hová lettek? Ki emlékszk már Dani 10, Dorka 7 és fél éves, azóta, amióta ők születtek már 2x költöztünk.
Szóval padlás átpakolás után szomorúan konstatáltam, hogy Dalmának, aki 6 hét múlva születik mindent venni kellett. Hál Istennek itt a szirmai turiba, nagyon jó minőségű (next stb.) cuccokat vettm, bodyk: 250 Ft, tipegők 450 Ft. Így csak 1-2 új darabot kellett venni.

Ha lesz börze időpont, föltétlen írjátok már meg légyszi.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Emese!
hriczo.marika@freemail.hu

Rita!
Hm, nagyon jó árba vettél cuccokat. Hogy én soha nem tudok ilyet kifogni. Bár türelmem sincs sok hozzáKép

Betti!
Kérdőív természetesen jöhet. A balett az komoly? Mármint én szeretném Dorkát már most vmilyen mozgásos dologra elvinni, mert rengeteg benne az energia. De ugye itt tanyán olyan sok a lehetőség, hogy nem tudok választaniKép
Bár ez a kérdés a többieknek is szól. Hová lehetne elvinni a már 3 évesemet, hogy mozogjon egy kicsit.

Puszika, Marika

marika
 
 


Marika!

Mi is balettra járunk Dorka 3 éves kora óta, de hát itt Miskolcon.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Sziasztok!
Egy ideig olvasgattam vissza, de huss a türelem... Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekel, hogy mit írtatok! Kép Szó sincs róla! Kép

16 hetesek lettünk! Sikerült tegnap 3 vérvételes helyen is járnom, mire elvették a véremet! Kép Így jár az aki nem miskolci dokihoz jár! hi-hi-hi!

Név- szülinaposoknak nagyon sok boldogságot! Kép Puszit!Kép

Panka!
Te is hiányzol ám! Jó lenne kipanaszkodni magam és egyébként is! Jó lenne megbeszélni mindent! Kép Molli: rájöttem! Tömöm, mint a libát! Óriás! És milyen ügyi! Hihetetlen! Kép Mi lenne ha járnánk együtt úszni? Mint régen! Nekem is jó lenne!
Ja! Voltam dokimnál! Lepény elindult a helyére! Kép Szóval minden ok! AFP holnapra lesz
meg!

Betti!
Ma hívlak, mert tegnap már kész voltam estére!

Ági!
Hogy vagy? Majd hívlak táged is! Jó? Én tudok egy helyet, de Neked az nem esik útba, hacsak nem a Corába mész vásárolni. tenco. Már írtam róla. Most egyébként a muffin papírról írok! Kép Tenco: mész a Cora felés a VW szalon előtt bekanyarodsz jobbra, s cementgyár mellé. 4 em sorház előtt jobbra és ott is vagy. Játékok is vannak ócsón! Kép

Üdv az újaknak! Kép
Kismama gatyó szokott lenni a Hádánál a Corvinon. Bár inkább csak véknyabbakra! Most a kismamás övet szeretném kipróbálni! Hátha! És akkor nem kell annyi gatyót venni! Így is csak egy farit akarok venni, mert lassan itt a tavasz és .....
Babaruha: még nem merek venni! Kép Bencénél nem tudom, hogy ennyire bátortalan voltam-e!
Még nem érzem, hogy mozog! De Apa minden este meghallgatja, hogy buborékol! Kép

Bence imádja a kistesót! Kép Puszi, ölelés! Nagyon várja!

Ditta!
Hogy vagytok? Jó lenne már "beszélgetni"!

Marika!
Kispasi! De jó! Nálunk a kislányért megy a kampány! Majd meglátjuk!

Bocsi, ha nem írtam valakinek!
Megyek!
Millió pusza!
k
kriszta13
 
 


Sziasztok!

Rita!
Már csak 6 hét? Hogy "repül az idő"! Kép
Hol van a Martintelepen ez a jó kis turi? És mikor érdemes menni? Én is kölcsönadtam a kisrucikat, melyből nem is minden került vissza, vagy "olyan" állapotban... No és a lányosokat nem is adom majd Zalánra. (Jövő héten megyek ismét UH-ra, ismét rákérdezek azért a nemére.)
Egyébként babakocsink, hordozónk, kiságyunk, mellszívó stb. sincs, ezeket is eladtuk, vagy ami kölcsön volt visszaadtuk. Most írom össze mi is kell még. Hát, nem rövid a lista. Kép
Hova jártok balettra? Úgy tudom a Vasas műv. házban van..

Marika!
Mi tavaly és tavalyelőtt a Zrínyi Gimibe vittük tornázni Gyöngyöt. Szerette, csak sokan voltak a csoportban, és mire rákerült a sor elúnta magát..De Hangával majd ismét elmegyünk.

Emese!
Végül nem a dokid van abban az időpontban, hanem Hajas dr. De csak a védőmhöz kellett mennem. Jövő héten még egy utolsó vérvételem lesz, utánna már csak a baba születésekor szúrnak meg. Ja, és a terheléses vércukor eredményem is tökéletes lett.

Panka!
Ti hova jártok judora?
Sulikról köszi az infókat!
Tegnap voltam Gyöngynél szülőin, ideadták az ikolaérettségi vizsgálat feladatlapját. Szinte tökéletes lett. (nem tudta apa/anya foglalkozását Kép)
Sikerült végre az ovódai pszichológust is elérni, jövőhétre kaptunk Tőle időpontot, kíváncsi vagyok az ő értékelésére is.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Lányok!

Köszi Mindenkinek!

Nem hallgatta meg a Jóisten az imáinkat.A kisbaba életképtelen, a méhen belül, de legkésőbb a születésnél meghalna, torzan, kifejletlenül jönne a világra.Jövő héten a Hugomnak meg kell szülnie.Mondjátok, mivel vígasztaljam????????????????

Melinda
adnilem
 
 


Melinda Drága!
Nem tudom, mivel vígasztalhatnád meg, szerintem csak légy vele és fogd a kezét, mert minden egyéb csak közhelynek hangzik.

Kriszta!
Gratula nektek!

Gyöngyöske!
Örülök, hogy minden rendben van, mert a Melinda által leírtakat szörnyű olvasni is.

Megvolt a búcsúztatóm is a régi munkahelyemen, nagyon kedvesek voltak a csajok, és nem fogjátok kitalálni, hogy milyen búcsú ajándékot kaptam!
Kenyérsütőt!!!! Most aztán már én is süthetek. Csak időm legyen!

Üdv: Emese

Üdv: Emese
mse173
 
 


Kedves Melinda!
Nagyon sajnálom ami a hugoddal történt.Nekem sincs tippem, mivel vigasztalhatnád!Osztom Emese véleményét!Nem nagyon tudsz mit mondani neki.Talán óvatosan kell bánni az olyan szavakkal,mint: Terhesség, Milyen tündér a szomszéd 2 hetes gyereke stb.Kell neki idő, hogy valahogy feldolgozza.Biztos nehéz lesz...Hány éves a hugi?Első baba?Tudják az orvosok, hogy mi lehetett az oka? Kitartást és nagyon sok erőt a következő napokhoz!

Emese!
Én is szivesen járnék.Bár nem tudnék minden szombaton.Az a kérdés, hogy hol és hánytól.Én jártam amig terhes nem lettem hetente 3x.Azt mondta az edtő, hogy ennyi kell legalább hetente, hogy formában legyek.Én nem vettem észre semmit, de hulla fáradtan jöttem haza mindig.Gratula a kenyérsütőhöz.Mi is beszélgettünk már róla, hogy jó lenne.De tőletek kedvet kaptam, hogy milyen csodákat lehet késziteni vele.

Betti!
Szivesen segitek a kérdőiv kitöltésében.Jöhet!

Kezd rendeződni nálunk a helyzet.Úgy néz ki...Délben müködik újra az alvás, kevesebb a hisztis órák száma/nap stb. Recept:kevesebb a tv nézés, voltunk lent hóból várat épiteni.Lehet, hogy a bezártság váltotta ki. Szerencsére Panna felé soha nem irányult semmilyen érzemi kitörése. Mivel elég jól fogadta a hudi érkezését,mondta a védőnö: lehet, hogy 2-3- hónap múlva lesznek gondok. Na tessék! Itt a gond!Azt is javasolta, hogy nem kell, hogy nagyiék elvigyék 1 egész napra vagy ott aludjon, mert nem biztos, hogy jó hatással lesz rá a távollét.De ha el akarják vinni és ezt a gyerkőc ellőtt forszirozzák és ő akar menni akkor a szülő mit tegyen???Szerintem sem volt ill. van jó hatással rá, ezért harcolunk a nagyival naponta.Elértük azt, hogy csak napközben van ott és jön haza/ált.hétvégén/Szerintetek mennyi az az idő amit az unoka a nagyival eltölthet?
Hogy nevelje az ember a gyerekét, ha nagyi szinte mindennap/de hetente 3x biztos/ eltölt nálunk 2-3 órát és igény tart hétvégén az unokára?

Mindenkinek köszi az ovival kapcsolatos infókat!

Panka!Jobbulást!

Üdv minden kismamának!
Zsu
csacska
 
 


Emese!
A Serház oviban mindig 1 kiscsoport indul meg a vegyesből a nagycsoportosok helyére vesznek fel kicsiket. IGy nem tudok óvónőt ajánlani mert sajnos választani nem lehet csak a két csoport között. A vegyes csoport óvónőit nagyon jól ismerem, szerintem ők a legjobbak az egész oviban. Annyira lelkiismeretesek, rengeteg helyre elviszik a gyerekeket, korcsolya, úszás kirándulások, Bobó és Társai nekik ismerősük igy még a farsangjukra is eljöttek hangulatfokozónak,
A homogén csoportnál már nem vagyok képben hogy kik következnek a sorban kitől mennek el a nagyok.
Panka!
Sajnos a martintelepi ovit egyáltalán nem ismerem.
Adnilem!
Borzasztóan sajnálom a húgodat nehéz bármit is mondani, de talán meghallgatja ISten az imátokat és ad egy egészséges babát majd nekik.
Nekem 8 hetesen gondolta meg magát a baba, de kezdettől fogva lassan vert a szive. 70/perc a 140 helyett.Belegondoltam abba hogy a természet tudja hogy mit kell ilyenkor tenni,hogy ne szenvedésből és sorozatos műtétekből álljon a kis élete,és hogy később boldog legyen majd mindkét szülője amikor megszületik az egészséges kisbabája. Én örültem (csúnya ezt mondani) de tényleg vártam hogy megszűnjön a szivecskéje dobogni ha már nem volt olyan erős, hogy rendesen fejlődjön és akkor inkább készitse elő a terepet egy egészséges "tesónak" hogy anya és apa boldog legyen. Én is szoktam gondolni rá, pedig csak 8mm volt még szinte el sem kezdett élni,és el kellett mennie hogy odafentről figyelje HAnnát, vigyázzon rá, és örüljön anya és apa boldogságának. Igy ő is boldog hogy tett azért a rövidke életében jót is, boldoggá tett egy családot az Õ családját. Csak neki nem idelent van dolga hanem odafönt a többi kis angyalka között.
Sajnos rengeteg szülő jár hasonló cipőben vagy még rosszabb ha megszületik és él pár napot hónapot azt is a kórházban tölti és utána megy el.
Nézzétek meg a http:///www.angyalokszülei.hu oldalt.
Remélem nem voltam sértő, én csak igy próbáltam feldolgozni az első babám elvesztését, úgy hogy pont egy időpontra voltam kiirva Nzsuzsával és a sógornőmmel akiknek már lassan két éves a gyerkőcük

Kép

KépKép
búzaszem
 
 



Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Búzaszem!

Köszi, én is rátaláltam erre az oldalra és már elküldtem a Hugomnak.

Õ 29 éves, első baba, de már mozog és ez borzasztó, nem tudják mi az oka, igyekeznek kideríteni...Így csak hibás kromoszómákról, genetikai rendellenességről beszélnek....1000-ből egyszer fordul elő.

Az előbb beszéltem vele.....most kicsit jobban van.


Mindenképp mindenkinek jobb így.


A kishugom kezét fogni sem egyszerű, mivel Pomázon laknak, de legalább telefonon próbálom benne tartani a lelket.

És még ott van az anyukánk is, ő még nem tud semmiről....beteg, idegileg, fizikailag...szóval nem ő a mi támaszunk, hanem mi az övé nem tudom ő hogy fog ezzel megbirkózni.

Köszi, hogy meghallgattok, olyan jó írni valakinek

Melinda
adnilem
 
 


Melinda!
Ez borzasztó. De próbálja meg úgy felfogni, ahogyan Búzaszem tette.
Nekem a családban most történt egy haláleset. Holnap lesz a temetése. Élt 15 évet...
neva
 
 


Kedves Csacska!
Arról ,hogy a nagyszülő igényli az unokát nekem csak az a véleményem,hogy csak neked szeretne segíteni és egy kicsit több időt tudsz így tölteni a kicsivel.Nekem a kissebik gyermekem 2 és fél éves az anyukám vigyázrá délig mivel én dolgozok,a nagyobbik ovis.Nekem hála az égnek nem nevelik félre a gyereket.
Kedves Melinda!
Csak a sok szeretet fogja átsegíteni a testvéredet
a nagy fájdalmakon.Nekem a sógornőm járt így 3 babát veszített el és sajnos a harmadikat végig ki is hordta és úgy halt meg agyérgörcsben ez 12 évvel ez előtt volt most pedig van egy eleven 10 éves fia aki kitesz 5 gyereket is.
zlotika
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?