Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Levittük ma Ákost dokihoz, mert 2 napja köhécsel, és pont úgy értünk oda, hogy belefutottunk a tanácsadásba, mert ma (végre!) jó későn keltünk, fél 9-kor. Megkérdeztem a kakit a védőnőtől, ha már ott voltunk, a következőket mondta: ami fog (alma, banán) teljesen hagyjuk el egy időre, és lazít amiket Juszti is írt, sütőtök, sárga- és őszibarack, szilva, és még a meggy. És kapjon sok rostos ételt. Továbbá javasolta, hogy reggel éhgyomorra adjak neki szopi helyet duplán cukrozott kamilla teát, de ha nem fogadja el reggel, akkor éjszaka adjam neki szopi helyet!!!!! Hát ettől dobtam egy hátast, hogy köszönöm, inkább nem tenném tönkre a gyerek fogát. (Doki meg hallgatta, hallgatta, aztán írt nekem receptet laktóz porról közben.Kép). De azt megpróbáljuk, hogy kamillateával itatom napközben, nem vízzel.

Kinga,
Mi történt Bazsival?

Babjag,
Na igen, Istvános topikban mindenkinek őszi babája van, olyan fura, tőlem kérnek tanácsot, mint tapasztalt(!) anyukától.Kép Az is olyan furi, hogy amikkel ők "küzdenek" most, mekkora ügy volt pár hónapja, mostanra meg már teljesen elfelejtettük.

Vezso,
A tárolásról általánosságokat tanultunk. Hogy először is egy selejtezéssel kell kezdeniKép, ezt én a héten megcsinálom, utána át kell gondolni, mit használunk gyakran, és azt kb. ott elpakolni, ahol használjuk, könnyen elérhető helyre. És amiket ritkán vagy egyáltalán nem használunk, azt lehet elrekkenteni jó mélyre vagy jó magasra. Egyébként hihetetlen helyekre be lehet tenni még egy-egy polcot, vagy tárolót, de ezt csak a lakás ismeretében lehet kitalálni.

Fürdőjátékok: hm, most hogy mondod, ezt nekünk is ki kell majd találni. Pedig csak valamilyen hálós vagy rácsos tároló kellene hozzá. Vagy a kád fölé szerelni egy olyan rácsos tusfürdő tartó polcot? Olyanból láttam nagyobbakat is, kétszinteseket is. Ikeában is vannak ilyen drótkosaras polcok.

Juszti,
Jó ez a sorozat Boldi csajozásáról..Kép

Apropó, selejtezés: szerintetek mit lehet csinálni egy köteg színezett gyertyával, azon kívül, hogy gyertyaként hasznosítom?

KépKép
connie
 
 


Connie

Most kezdett el Bazsi járni,és szegényke nagyon elindult,és esés közben megfejelte az egyik székünket.KépNAgyon sirt,de már minden OK.Kép

Kinga

Kinga
skinga
 
 


Halihó!

Szerencsésen megérkeztek anyumék, és azóta pörgünk. Flóra nagyon gyorsan összebarátkoztt velük, bár a papámmal még kicsit tartózkodó. Most van egy kis időm bekukkantani.

Alvás: Babjagékhoz hasonlóan nálunk is úgy van, hogy másnál 5 perc alatt (mondjuk leginkább ringatva, de néha ágyban is), nálam viszont csak cicin kábé 20 perc alatt. Eddig éjjel nyomta 12 órát általában (persze néhány szopival), és napközben csak rövideket szunyált (2szer olyan 3/4 óra). Az utóbbi napokban viszont 1, másfél órákat alszik napközben, de sajnos reggel korábban ébred a szokásosnál (fél 7 tájban). Viszont éjjel kevesebbet ébred. Most szerintem éppen nagyon alakulóban van az alvása, meglátjuk, hova vezet.

Hú, lányok. Tegnap este azért nem írtam, mert benéztem a 2005 őszi topikba. Ugyanis nyílt egy külön tápszeres topik, és kíváncsi voltam, mi történt. Hogy ott milyen minősíthetetlen hangú vita ment le január 6 körül! Döbbenten olvastam. Anyázás, sértegetés stb. Szomorú.

Mellékelem a fürdőszobai tárolónk képét. Nem tudom, otthon lehet-e ilyet kapni (én azt hittem, igen). Ha valakit érdekel, vehetek belőle, anyuék hazaviszik, és megbeszéljük, hogy valahogy eljuttatják hozzátok. Ha átszámolom, hogy olyan 650 forintba kerül (még ma megnézem, hogy van-e még tényleg ennyiért). Emailt biztosan nézek, úgyhogy akit érdekel a dobjon nekem egy levelet a koskriszta kukac gmail.com címre, azt tuti nézem.
Kép

Zitmi: nagyon köszönöm a wiw-re küldött leveled. Tökre meghatódtam. Nagyon aranyos vagy, lehet, hogy élni fogok a dologgal.

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 

 
 

sziasztok!

Zitmi: remélem gyorsan meggyógyultok!
Juszti: látom Boldi a tapasztalt nőkre bukik Kép
Timurr: mi volt a szemésznél?
Próbálok felpakolni képeket, van köztük karácsonyi is. szerintem sokat változott a kicsilány.

Anya ugyan csinált vacsorát, de azért én is sütök egy kis pogácsát:
Kép

Ilyen tuti hintát hozott a Jézuska:
Kép

Kiscsalád, fa előtt:
Kép

Teperek ezerrel!!!

Kép
wester2004
 
 


Wester
Annyira cuki a kislányod!!!!!!!!!! Ez a frizura, meg kell zabálni...KépKép
Többször is jöhetnél ilyen aranyos képekkel ám KépKép

Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!

Alszanak a csemeték, gyorsan írok pár sort.

Virág továbbra is egészséges, látszólag Violának sincs semmi baja, de tömöm bele naponta 3x az antibiotikumot a mandulagyulladás visszaszorítására.

Köszönöm szépen Viola nevében mindannyiótoknak a gyógypuszikat, egyelőre úgy néz ki, hogy nagyon sokat használt, tuti, hogy attól néz ki úgy, mint akinek kutya bajaKépKép!

Juszti,
Boldinak külön köszönjük szépen a fotóit, megmutattam Violának, aki szép kommentárt fűzött hozzá: "Baba kissiú ott képen kígyója vele"KépKép...

Kriszta,
szívesen, és tényleg élj a dologgalKép!

Viki,
annyira jók a minitalis képek, nagyon köszönömKép! Lehet, hogy teszek majd fel ide is, nagyon jó pillanatokat kaptál el!

Vezso,
bár mi a nagykádban lévő kiskádban tartjuk a fürdőjátékokat - a kiskádat meg már régóta nem használjuk, tovább is kellene lassan ajándékoznunk - , most eszembe jutott egy megoldás. A mosógép dobjában lehetne tárolni a használaton kívüli játékokat, akár egy mosózsákban vagy egy tüllzacskóban. Így egyben maradnának, és az se baj, ha víz kiszivárog belőlük a gépbe. Ha mosol, arra az időre meg mehetnek a lavórba v. a kádba. Elég bizarr ötlet?KépKép

Connie,
duplán cukros kamillateaKépKép...

Ildi,
tegnap nagyon sokat gondoltam rátok. Ugye apukádat akkor műtötték? Hoyg sikerült a műtét?

Olyan fárasztó napjaim vannak mostanában, elhatároztam, hogy "moziba megyek". Már teszem is be DVD-n a Jackie Brown-t Quentin Tarantino rendezésében. Amíg alszanak a lányok és megy a mosás a gépben, plusz sül a vacsora a sütőben, én nézem a filmetKép. Kényeztetés a köbönKép...

Sziasztok: Zitmi

Kép
zitmi
 
 


Wester,
köszönjük szépen, hát az tényleg jó lenneKép!

LucaZsófi sokat nőtt tényleg, gyönyörű kislány lett belőle!
zitmi
 
 


Sziasztok, Sörrobi vagyok!..., és nyitás...?!

Köszi a hiányolást Vezso!
Nem szabadultok meg tőlem. Bár rég voltam, de hű olvasótok vagyok!Kép
Mire oda jutnék, hogy írjak, akkor már mennem kell valami miatt.
Még mindig betegek vagyunk!, az egész család. Már második doboz orrcseppet használtunk el a kicsinek, de még mindig folyik az orra, és megy a porszívózás ezerrel.

Körkérdés.1
Ádám nyolc és fél hónapos, és 7900 gramm, és 70 cm. Tegnapi adatok ezek, és a doki azt füzte hozzá, hogy szépen lassan lekúsztunk a statisztikai vonal alá a fejlődésben. Ez a doki csak statisztikai céllal nézi a gyereket!Kép
Ádám tudománya állandóan mozgásban van. Fiókokat huzogat, pakol ki, be még nem, mindenhol feláll, a bútorokba kapaszkodva már lépked arrébb. Állandóan a távirányító, a telefon van slágeren. Bébi kompját nem rendeltetésszerűen használja, ugyanis ha beleül, akkor elkényelmesedik, és ül benne mint egy gróf úr. Szóval kívülről tolja maga előtt, és úgy halad egy két métert. Megérti a nem-nemszabad kifejezést, csak nem mindig akarja betartani. Kérsz cicit?- erre jön és mászik rám, és közben hümmög. Ham-ham -ot is érti, akkor kap fözeléket, vagy gyümölcsöt. Beszélni nem igazán beszél, csak az ő halandzsa nyelvén, amit én nem igazán értek. Tapsolni pár napja kezdett el, integetni is az elmúlt napokban tanult meg. Dögönyözést azt imádja. Jön és incselkedik, és utána, ha megvan dögönyözve, akkor nagyokat kacag. A nyaka meg a mellkasa nagyon csikis. Szereti a könyveket ütögetni. Énekelni is imád. Ha valami zenét meghall, akkor abbahagyja a játszást, és nagyon figyeli. A kiságyát utálja. Ha hár csak közelítek hozzá, akkor is sír. Ha beleteszem, akkor egyenesen tombol!Kép

Körkérdés 2
Nálunk a fürdökád sarokkád, amiben a sarkában elég sok minden odafér. Ott vannak most a játékai. Ha fürdik, akkor élvezettel pakolja le ő saját magának a játékait. Vezso nálatok is sarokkád van ha jól emlékszem nem? Kevés ott a hely?

Timurr
Köszi a videót. Bár nem tudom, hogy az én gépem göthös, vagy hang nélküli a felvétel. De mindenesetre Maja nagyon édes. Majdhogynem el nem repül!Kép
Koszmó ügyben már többeknek ajánlottam a babé koszmó elleni sampont. Ezt a gyógyszertárban lehetett kapni, nem olcsó 1600 pénz, de nekünk ez nagyon bevált! Naponta mostam vele a haját, és kb.2-3 hét alatt rendbejött a fejbőre.

Szilvi
hüpi
 
 


Küldök nektek két képet, ami mostanában nagyon jellemző nálunk!

Kép
Szia anya! Ajaj már megint lebuktam!

Kép
Te is szeretnél itt valamit keresni? Hmmmm??
hüpi
 
 


Hüpi: Ádi cuki!!!! és ügyi

Connie: a laktózpor édesítőnek? Esztek már Sinlacot? Szereti Ákos?

Kép
juszti75
 
 


Juszti,
székletlazítónak, meg mellesleg édesít is, de a kakihoz nem kell belőle több kiskanál, csak naponta 2 késhegynyi.

Sinlacot próbáltuk magában, de akkor nem ízlett neki, meg folyt mellé. Aztán le is járt, mert apu hozta az elfekvő készletéből. Most megint ki akarom próbálni, sűríteni meg hígítani, meg gyümivel, holnapra hozatják meg a patikában.

Hüpi,
Ádi de jó fej.
Gyógyuljatok!
És téged is irigyellek a konyháért.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Zitmi!
Köszi az érdeklődést; tegnap megműtötték aput.A melléből kivették a daganatot, és találtak egyet a hóna alatt is.Ma sajnos újra meg kellett műteni, mert bevérzett a seb.
De a körülményekhez képest jól van.
Kap majd gyógyszereket, és kemotherápiára is kell járnia!
Ildi

delfinke
 
 


Sziasztok4
Wester
Lucazsófi gyönyörű és nagyon okos-ügyes és annyira irigyellek még mindig az alvásért,ne tudd meg tiszta zombi vagyok.zemészetre péntekre kaptunk időpontot,kedves hogy kérdezed.

Hüpi
Tündéri a kiscsávóKép
akartam még küldeni videót,de nem ment át,mert túl nagy volt mindegy még küldök 2öt ha tudok,látható rajt milyen nyugodt babaKép
Ja némák és fordítva is fogom a gépet.

Connie
Altatás:este beájul a tápon( a cici már ténylleg szinte üresKép)Napközbe ha megtisztel legalább két alvással vagy ringatva (mindig más pózba) vagy beájul


csajok
most akkor van családi adókedvezmény vagy nincs?mert hogy a ppárom nyilatkozatot hozott róla,hogy töltsem ki,hiába olvasom el egyszerűen nem értem.
Nekem az adóbevallást a munkahelyemnek kéne csinálnia nem?vagy hogy van ez?

Skinga
szegény Bazsi baba

minden betegnek továbbra is jobbulást

Maja ma egy órát volt képes egész nap aludni,kész vagyok agyilag testileg,napk óta nem alszom,fáradt vagyok nagyon ésKép


Timurr
Vendég
 


Ildi
apukádnak nagyon drukkolok,hogy minél előbb gyógyuljon fel

Connie
Sinlac:hogy lehet az hogy itt nem írják fel?sem a mi dokink sem egy másik és a gyógyszerész ismerős sem ad,mert hogy csak indokolt estekben névre szólóan írják fel ,szóval nekünk miért nem lehet?Juszti küldött egy csomival és ízlik majának,meg tényleg jó sűríteni is.Miért veszik ilyen szigorúan?

Timurr
Vendég
 


Hello
Timurr
Barátnőm kislányaKép
Csak hogy értsétekKép
Barátnőm hétfőn világrahozta kis(?)lányát Laurát aki 57 cm és 5350g!!! Olyan mintha két kis zsemle lenne a pofija. Meg lehetne zabálni!
Liza
cerzsebet
 
 


Timurr,
én úgy tudom, h ki kell tölteni a nyilatkozatot, h igényled az adókedvezményt ahhoz, h havonta megkapd , ha nem töltöd ki akkor az adóelszámolásnál kapod meg egy összegben.
Nálunk legalábbis így működött. A munkahelyed önállóan szerintem nem fogja neked figyelembe venni havonta.

Adri
hadri
 
 


Cerzsébet
ez nem semmi kislány Kép édi

Boldi hozzá képest kicsi volt a 4220 g súlyával Kép hogy szült? jó nagy pocija lehetett

Kép
juszti75
 
 


Ildi: Apudnak sok energiát küldünk!

Kép
juszti75
 
 


Juszti
Császárral. Előre tudták hogy az lesz. Dokik kb. 4600gr-ra saccolták.Most mennek le sorba megnézni, mert ritkán látnak ekkora babátKép Első gyermeke 4400 volt és ugye a második ált. több! Nem tudom, te szeretnél még egyet? Kép
cerzsebet
 
 


Az altatás nálunk szinte csak etetéssel jön össze. Régen jó volt a babakocsi is, de amióta bejöttek a téli hidegek, nem használjuk, inkább a kenguru. Abban is tud aludni. Éjszakára ált 10-15 perc alatt el lehet altatni, 2-4x kel kb 7ig, amikor beindul a bababa, amit már nem lehet lelőni. Ha nem magától ájul be, csak nekem hajlandó elaludni. Ha apuci próbálkozik, mert én már totál ki vagyok ütve, eleinte türelmes és elhallgat. De megvárja, hogy kiráncigáljam a hátsómat az ágyból és csak úgy alszik vissza. Esti 8 órát tiszteletben tartja, lebukik a feje. Nem sír, amikor éjjel felébred, inkább nyüglődik. Ha nem kelek fel egy percen belül, hanem alvást színlelek vagy csak beszélek hozzá, megitatom, legalább egy órás a program, mire eme gyalázat felett napirendre tér.

Fogzás: Ti tapasztaltatok olyat,hogy új fog előtt babó harap szopi közben? Utoljára 2 hónapja harapott meg, akkor a két fogat egy hét rágcsálás előzte meg. Foggal is megharapott, amikor kibukkant, jól be is gyulladt. Most megint elkezdett harapni, de a két borotva miatt, amit a szájában hord egy kicsit aggaszt.

Kép KépKép
lorca
 
 


hű: megggondolomKép de amúgy szeretnék persze Kép de csak 4 kiló alatt vállalomKép Kép

Kép
juszti75
 
 


Cerzsebet,
Nem semmi ez a kislány.Kép

Lorca,
Logikus, ha feszül az ínyük, mindent harapnak.Kép Bár Ákos már tud disztingválni szerencsére, de egy-két kisebb harapás azért nála is becsúszik fogzáskor. Próbáld ki, hogy megmasszírozod az ínyét szopi előtt - reméljük, nem harapja le az ujjad.Kép

Ildi,
Apukádnak soke rőt és kitartást kívánok, és gyors, teljes felépülést.

Timurr,
tudtommal családi adókedvezmény csak a háromgyerekeseknek maradt meg.

KépKép
connie
 
 


igy is akkora hasam volt hogy azt mondták : ikrek: http://kep.tar.hu/julovas/50118966/14966038#2

Kép
juszti75
 
 


Eszter
Nagyon helyes LucaZsófia, édik a coffjai. Már alig várom, hogy Dórinak is lehessen csinálni, naponta többször ellenőrzöm a haja hosszát, de nekünk még várni kell.

Juszti
Nagyon szép kismama voltál. Hol csináltátok a képeket, olyan mintha műteremben lenne.

Ildi
Apukádnak jobbulást, és kitartást ehhez a hosszadlamas, nehéz folyamathoz. És nektek is sok erőt.

Timurr
Sajnállak a nem alvás miatt. Napközben nem próbálsz pihenni Majával. Nekem néha olyan jól esik aludni egyett Dórival napközben is. Bár mostanában igen elkényeztet, mert reggel 9-ig, 10-ig alszik. Nem csoda, hogy én még éjfélkor is fent kukorékolok.

Vezso
Nálunk az elalvás a következő módon történik. Szopi, majd miután jóllakot, elengedi a cicit és az ujját szopja tovább. Én ringatom a fenekét, és általában 5-10 perc alatt el is alszik. Most már nagyon ritka, csak ha álmos, hogy szopi közben aludjon el. Kívéve éjszaka, mert akkor rögtön visszaalszik.

Hüpi
Ádám annyir helyes a második képen. És a konyhád is nagyon szép. Itt lehet sütni, főzni.

Connie
Jó a védőnőtök. Hozzánk holnap jön a harmadik védőnő. De ő legalább meg akarja nézni a gyereket, nem úgy mint az előző, aki közölte, ha kérdésem van, hívjam fel. Nálunk Dóra három hónapos kóra óta nem volt védőnő. Kíváncsi leszek.
pviki
 
 


Juszti
nagyon szép kismama voltál! Az én barátnőm hát, ő most is úgy néz ki mintha még terhes lenne, ikrekkel. Kép Õ valszeg 5 helyett evett, bár már 100 felett volt mikor terhes lett.Most meg... Ááá
Ok. Kérni lehet? Kép Én még egy kislányt szeretnékKép És szintén 4 kiló alattKép
Timi
Adókedvezményről van vmi a kismamában, számomra érthetetlen. Hogy márciusig lehet igényelni a régi csp.-t + adókedvezmény. Vagy emelt csp. Ha jól értelmeztem. De hogy miért márciusig, meg egyáltalán?!?! Adóbevallást akkor csinálja a céged, ha te azt kéred. Lehetsz önadózó is!Kép
cerzsebet
 
 


Sziasztok!

Írok ám többet, csak annyira be vagyok havazva...
Ma délelőtt a bcg úhraoltása, az esküvős oklevelemért való elmenetel van a programban, plusz ma is jön a gázszerelő, mert egy ideje problémák vannak a szupi-hipi gázkazánunkkal, ami a fűtést csinálja. Még elrohanok előtte a gyerekekért is 2-re. Meg ugyan itt ülök minden nap a gép előtt, dolgozom a wordben gőzerővel, amikor csak Ro enged, úgyhogy el vagyok úszva kicsit mindennel. Bocsi, ha tegnap nem válaszoltam. Most gyorsan írok pár sort.

Timurr
Köszi az injekciós ötletet (gyógyszerbeadás)
Válaszolok ám, és szorítok, hogy holnap úgy legyen minden a szemésznél, hogy a legjobb eredményt kapjátok, csak a könnyezés múljon el. A koszmóról eddig nem írtam, mert nekünk nem volt, Veronikának volt egy icipici anno 11 éve, de azt hiszem körömmel kellett lekapargatni.
Sajnálom, hogy pici Maja nem alszik, kijárna Neked már egy jó kis pihenés. KépKép

Fürdőjáték-tárolás: köszi, hogy ennyien írtatok erről.

Nebula
Annyira aranyos vagy, hogy felajánlasz ilyesmit, de biztos nem terhelnének avval, hogy küldjél bármit is. Viszont, köszi, hogy felraktad a képet, meg az ötletet. KépKép
Örülök, hogy a szüleid kint vannak Veletek, biztosan élvezik az unokázást nagyon. Tetszik nekik ott? Mit mondanak?

Hüpi
Hú, jól kikaptátok ezt a betegséget Ti is..Kép Viszont a humorod a régi és ez jó Kép
Tárolás:De sarokkád,és most ott abban a háromszögrészben tároljuk a játékokat, de mindig legurulnak (ferde és több labdaszerű játék is van) és nem lehet rendesen takarítani sem tőlük. Mindenképp vmi doboz, vagy szütyő kell, vagy kosár.

Zitmi
köszi az ötletet, nem bizarr, csak a mosógép nem a fürdőszobában van. Egyébként tetszik az ötlet, mert a víz így ki tud folyni...
Gyógyulgasson csak Viola, és örülök, hogy Virág nem beteg.

Juszti
Örülök, ha mész fotós suliba!!!!!!!!!! Tök jó, nagyon tehetséges vagy, ezt , tudom már írtam, de akkor is így van!! KépKép

Tegnap este a Duna tv-n megnézettem a gyerekeimmel a Super Size Me antigyorsétterem filmet, láttátok? Nem néznek este tv-t, de ezt meg kellett, hogy nézzék, tanulságos egy film.

Hát, feladom, hogy tovább írjak, Ro igencsak meggyógyult és le akar szedni díszeket a fáról, meg a szg-t akarja szerelni, megyek, úgyis lassan indulnom kell.
Puszi, írjatok Kép
Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!

Gyorsan benézek hozzátok. Már nagyon kivagyok, nagyon nehezek a vizsgák és én nagyon béna vagyok!!! ááááá szóval ha vége a szenvedésnek majd jövök, nem tudtam nagyon visszaolvasni, csak inkább a képeket nézegettem.

Hüpi

Nagyon jó a kép, ezt a szitu nekem is ismerős, nézd csak. Kép

Kép

Annyit még, hogy a betegek gyógyuljanak meg nagyon hamar!

Többi vizsgázónak is kitartást kívánok!

Altatási nehézségekkel küzdőknek szintén kitartás!

Akinél meg minden rendben, azoknak további szép napokat! Kép

ruz
ruzicsky
 
 


Sziasztok
Nem tudok visszaolvasni, mert holnap szigorlatozok és ezerrel tanulok. Így elnézést, hogy nem sok mindenre írok. Minden betegnek jobbulást. Timurr: a régi családipótlékot január 10-ig kellett volna kérni, ha valaki addig nem kéri, akkor automatikusan az új szabály szerint számolják el. De a régi rendszerű folyósítást is csak március 31 -ig folyósítják, utána mindenkinek az új rendszer szerint fog menni.
Nagyon sok jogszabály változott most.
Na megyek tanulni, mert holnap nekem "annyi" meg egy bambi lesz. Ja Ázsia center ha az amire gondolok, akkor egy szimpla kinai boltot jelent.
Monika
monazsu
 
 


Hadri,Connie,Monazsu
Nem úgy van,hogy a régi családi adókedvezmény megszűnt ill. beépült a családiba azért lesz annyi amennyi?Meg hát nekünk egy gyerekünk van,akkor minek küldik ide a papírt?Nem értem.
És én nem szeretnék önasdoózó lenni,honnan akasszak le egy könyvelőt,meg még fizessek is érte?!Kép

Vezso
nem is tudtam,hogyy lesz ez a film,akkor én is megnéztem volnaKép

Ruz
bendi
ügyesen áll és nagyon édes


Cerzsebet
ne haragudj csak reggel láttam a mailt,írok amint tudok.Hát nem semmi ez a kislány,nagyon édi,két Maja ki jön belőleKép

Viki
pihennék én,ha nappal aludna,de tegnap is csak egyszer aludt 1 órát
mennem kellKép

brühühü

Timurr
Vendég
 


Vezso,
Super Size Me-t mi is végignéztük a férjemmel. Nem szoktunk tévét nézni, nem is tudom, mikor töltöttünk utoljára a TV előtt másfél órát egyhuzamban. Talán tavalyelőtt vmi olimpiai közvetítés alkalmávalKép. De ezt mindeképp meg szerettem volna nézni én már a moziban is, csak nem jutottam el. Nagyon-nagyon tanulságos volt. Főleg az, hogy a férfi 1 hét alatt 7, egy hónap alatt 15 kilót hízott a gyorséttermi "ételtől", illetve az, hogy a mája hihetetlen mértékben károsodott. Az orvosok komolyan féltek, hogy visszafordíthatatlan károsodásai lesznek. De a májproblémákon kívül is rengeteg más baja volt, laboreredményei pocsékok lettek, stb. Pedig teljesen egészségesen vágott bele a kísérletbe, és semmi mást nem evett-ivott az 1 hónap alatt, csak Mc kaját és italt.

Hüpi, Ruz,
gyönyörű, sőt szépséges konyhátok van, öröm lehet ott sütni-főzniKép!

Viki,
milyen a Nigella receptkönyv, hogy tetszik? Szerintem a lekváros vajaskenyérfelfújtat érdemes egyszer elkészíteni, nagyon finom volt. De csak ritkán fogom sütni, mert nagyon laktató.

Timurr,
nagyon sajnálom a nemalvást, tényleg rád férne már 8 óra alvás egyhuzamban. Próbálj meg esetleg te is lefeküdni abban az egy órában, amíg Maja szunyókál. Ha csak 40 percet alszol, az is valami. Persze nem sok, tudom.
zitmi
 
 


Bocs, hogy betolakodom a nyari topikbol, Westerhez lenne egy kerdesem:
elarulod, legyszi, hogy honnan vettetek a hintat? Es hany kiloig jo?

koszi,
Enci.

benci
 
 


írtam és eltűntKép

Zitmi
olyan béna vagyok hogy legalább fél óra aamíg elalszom és addigra fent is van.
szerintem ha csokit meg chipset meg üdítőt evett volna egy hétig az ember akkor is ez lett volna az eredmény
Vendég
 


SziasztokKép
Timurr
Együttérzek Veled:én 4 napja nem alszom,most is olyan migrénem van,h falnak tudnék menniKép Don persze friss és üde,hogy hogy csinálja?Rejtély!

Wester
Örülök h jelentkeztél,remélem a gyógyszerek segítenek.LucaZsófi csodaszép!!Ja és a hinta engem is érdekelneKép--csatlakozva Benci kérdéseihez..

Ildi
Én is mielőbbi javulást kívánok apukádnak!

Hüpi
Ádit meg kell zabálni,nagyon aranyos!!

Cerzsebet
Micsoda nagy baba!KépGratulálunk a barátnődnek és sok boldogságot kívánunk nekik!

Tegnap elvittük Dont a Heim Pál sebészetre,kiderült,h a homlokán nem porcleválás van,hanem valami jóindulatú kötőszöveti(?) tumor,ezt a szót használta az orvos,én inkább a ciszta szót használnám,az nem annyira rossz hangzású.A papíron az van,h dg:dermoid.Nekem volt ilyen cisztám,anyunak is-sajna neki ráment a petefészke,de nem gondoltam h ez máshol is előjöhetKép Azt mondta a doki egyenlőre nincs semmi tennivaló vele,figyelni kell,nem lesz e nagyobb v gyulladt,fél év múlva kell visszamenni és a papírra ráírta,h későbbiekben az eltávolítás javasolt-szóval a műtétet nem nagyon fogjuk megúszniKép De legalább nem most.Nem hallott ilyesmiről vki?A neten nem találtam semmit,bár angol oldalakat még nem néztem,ott több infó szokott lenni,a sebész 3assával hívta be a betegeket,nem tudtam tőle kérdezni-azért ez is jópofa,mi.Odaadta a papírt és mire nyitottam a szám,h kérdezzek,már ott vizsgálta az asztalnál a következő kisfiút.Nesze neked jog(mármint a tájékoztatáshoz való jogunk....)

Juszti
Boldi a nagy csajozóKép Szupik a képek!!Ti hogy aludtatok?

Virág
villes
 
 


Ildi,
nagyon sok erőt kívánok neked és a családodnak, apukádnak pedig mielőbbi teljes gyógyulást, felépülést! Bízom benne, hogy a kemoterápia és a gyógyszerek javulást hoznak neki!

Virág,
ez a magyar egészségügyben sajnos olyan gyakran előfordul, szörnyű, hogy kérdezni sem tudtálKépKép...Nem lesz Donnak semmi baja, ne idegeskedj! Még semmi nem biztos, próbálj tényleg utányolvasni angolul! Szorítok nektek!

Csak bekukkantottam, de mennem is kell a lányokhoz, a férjem még nincs itthon. Puszi mindenkinek: Zitmi
zitmi
 
 


utányolvasni=utánaolvasni Kép bocs...
zitmi
 
 


JusztiKép
Véletlenül tévedtem ide. Milyen kicsi a világ....Kép
2041Kép
lujza
 
 


Zitmi
Aranyos vagy,de most tényleg nem aggódom,csak idegesít h nem tudok annyit erről a dologról,amennyit szeretnék,de majd utánajárok.Donnak látszólag semmi baja,a doki is tök nyugodt volt,mondta h a tumor szótól ne ijedjek meg,maga a dolog nem olyan vészes,mint az elnevezése.
Na mennem kell,én is egyedül vagyok DonnalKép
Remélem a lányok továbbra is jól vannak?!
Virág
villes
 
 


Sziasztok!

Virág!
Sajnálom, hogy most emiatt idegeskedned kell, de az a lényeg, hogy a doki azt mondta, nem lesz semmi probléma.
Azért ez elég pofátlanság, hogy nem adják meg a jogot az embernek, hogy egyedül legyen bent a dokinál, és más ne tudjon egy másik ember betegségéről, stb. Bezzeg, ha a dokival is ez lenne mondjuk a bankban, hogy amikor számlatörténetet kérdez meg, körbevennék vagy húszan....... Biztos reklamálna!
Egyébként ez az internet is érdekes. A barátnőmnek arkulált a méhe, és valszeg ettől volt már 2 vetélése, de erről a témáról sem lehet semmit sem találni.

Ildi!
Szorítok, hogy apukád minél hamarabb felépüljön!!!

Csajok!
Aki nem alszik éjszaka, és nappal zombi, az nem szokott a gyerkőccel is türelmetlenebb lenni? Rám ez sajna nagyon jellemző.Kép

Timurr!
És hétvégén nem tudsz vkit beszervezni, aki vigyázna Majára, amíg te pihensz?? Egy fél nap pihenés is sokat lendít az emberen.

Az adóbevallást a cégnek kell megcsinálnia, hacsak nem választod azt, hogy inkább megcsinálod te. Ez utóbbit akkor érdemes, ha adóvisszaigénylésed van, mert te megcsinálod magadnak azonnal, és hamarabb kapod vissza a manid, de ha a cégnél vannak 100, akkor nem hiszem, hogy elkapkodják a dolgokat, és valszeg később kapsz vissza pénzt. Egyébként nem nehéz megcsinálni, mert az apeh honlapjáról le lehet tölteni a bevallást, a cég pedig olyan papírt ad ki, amin rajta van, hogy melyik sorba mit kell írni. Szóval ehhez nem kell könyvelőKép
Ja, nem lehet, hogy az adójóváírásra kérdeztek rá, hogy azt igényled-e? Ez havi 9.000Ft, de most emelkedett egy kicsivel.
Én azt hallottam, hogy az kapja még a régi családi adókedvezményt, aki terhes. De csak akkor, ha 2005-ben már betöltötte a 3. hónapot, és csak addig, amíg a baba meg nem születik. Onnan már az új családi pótlékot kapja.

Monazsu!
Holnapra egy kalappal!!!Kép

Vezso!
Nálunk a kád fölött van 4 szintes sarokpolc, és az alsó szintre rakom a játékokat, így ha maradt is még benne víz, az szépen a kádba csöpög. Bár Jázmin nem éri el, hogy saját magának vegy el, de ennyit még este meg bírok tenni érte Kép

Az elalvás kapcsán annyit, hogy napközben ringatás, este pedig a kaján alszik el. Egyébként tudom hol rontottuk el... Még amikor Jázmin megszületett, megbeszéltük a férjemmel, hogy erre az egyre tényleg nem szoktatjuk rá, hanem aludjon csak el magától. Ez szépen működött is egy ideig, de ahogy cseperedett Jázi, úgy lehetett egyre többet foglalkozni vele, persze kézben tartva. Ez eddig oké is, de amikor jött az elalvás, mi mindig beraktuk a kiságyba, mellé raktunk egy plüss teknőst, és szépen elaludt. De nem így a nagymamák. Amikor itt voltak, szépen kézbentartva altatták el. Hiába mondtuk, hogy NEEEE, azt mondták, óóóó ettől még nem szokik rá. Nem a fenét. Már a pici baba sem hülye, nagyon jól tudja, hogy mi a jó neki. Így aztán szépen rászokott a ringatásra. Aztán volt egy időszak, amikor már ez sem használt, hanem kellett neki énekelni, végül pedig csak úgy aludt el, ha táncoltunk vele. De szerencsére ez már elmúltKép Persze nem lenne probléma ez a ringatás sem, ha 1. lehetne ülve is végezni, nem csak állva, 2. nem lenne Jázmin ilyen nehéz. Amúgy meg csak jó, mert legalább ilyenkor tényleg testi közelségben vagyunk. Mert ugye játék során örülök, ha még utólérem drágaságomKép

Cerzsebet!
Jesszus, nem semmi súllyal született a kislány!!! Csak gratulálni tudok barátnődnek, hogy sikerült kihordania!


Hééé!
Mindenkinek ilyen szép konyhája van???!!! Ez igazságtalanságKépKép

Valaki árulja már el, mi ez a "sütök pogácsát"? Ez egy gyerekjáték?

Kinga!
Részvét a pukli miattKép

Lorca!
Sárgarépára visszatérve... Valahol olvastam (csak már nemtom hol), hogy a sárgarépa könnyen felveszi a talajból a nemtommit (talán nitrát???), és ez babákra nagyon veszélyes lehet, ezért mindenképp ellenőrizni kell, hogy honnan származik a répa. Szerintem hülyének néznének, ha a Sparban megkérdezném.... Szóval ezért gondoltam, hogy megkérdezem, tudja-e valaki, hogy ez milyen tünetekkel járhat.

Biztos ezerszer le lett már írva, de nem írná meg megint vki, hogy a kötelező oltáson kívül milyenek vannak még? Már csak az érdekelne, amit mondjuk 10 hós kortól lehet beadni, mert emlékszem volt olyan is, amit több részletben kell, és az első részlet pár hónaposan van.
Köszi előre is.

Na, eldugulok!
Páááá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Hát, írtam egy olyan hosszút (kb. fél óra műve volt), és nem elszálltKép

Akkor újból.....
Áááááááááááááááááá, ilyenkor olyan rossz újra leírni mindent, ráadásul uúgy már nem is tudod megfogalmazniKép

Lorca!
Sárgarépára visszatérve.... Valahol olvastam (csak már nemtom hol), hogy a sárgarépa, ha olyan talajba van ültetve, felszív vmit (talán nitrát??) a talajból, ami káros lehet a babákra. Oda az volt írva tanácsnak, hogy nézzünk utána, honnan van a sárgarépa. Szerintem a Sparban hülyének néznének, ha ilyeneket kérdezgetnék.... Ezért gondoltam, hogy vki nem tudja-e, hogy milyen tünetek jelentkezhetnek.

Juszti!
Nagyon édes Boldi a képeken!

Kinga!
Részvétem a pukli miatt!

Ildi!
Szorítok, hogy apukád minél hamarabb felépüljön!!!

Vki elárulná, mi ez a "sütök egy kis pogácsát"? Ez egy mondóka?

Timurr!
És vkit nem tudnál hétvégére beszervezni, hogy vigyázzon Majára? Fél nap pihenés is sokat lendít az emberen!
Én úgy tudom, hogy a családi adókedvezmény csak annak marad meg 2006-ra, aki terhes. De csak akkor, ha már 2005-ben betöltötte a 3.hónapot, és csak a terhesség végéig kapja, onnantól az új családi pótlék jár. Illetve még az kapja, akinek 3 vagy több gyerkőce van.
Nem lehet, hogy az adójóváírásra kérdeznek rá? Ez az, ami havonta 9.000Ft, most emelkedett egy kicsit.
A bevallást a cégednek kell megcsinálnia, ha te nem szeretnéd. Akkor érdemes magadnak csinálni, ha adóvisszaigénylésed van, mert így azonnal elkészíted magadnak, és hamarabb kapod vissza a manit. Az apeh honlapjáról letölthető a bevallás, a cég pedig olyan papírt ad ki, amin fel van tüntetve, hogy melyik sorba mit kell írni. Így aztán könyvelőt sem kell fizetniKép (most magam ellen játszottam...)

Vezso!
Nekünk sarokpolc van a fürdőszobában a kád fölött, és annak az alsó polcára rakom a játékokat, így ha marad is benne víz, szépen kicsöpög a kádba. Bár ezt Jázi nem tudja magának kipakolni, de ennyit még hajlandó vagyok megtenni neki esteKép

Az alvásról annyit, hogy Jázmin napközben ringatásra, este pedig kaja közben alszik el. Egyébként tudom hol rontottuk el.... Még amikor Jázmin megszületett, megbeszéltük a férjemmel, hogy az elalvás terén nem ismerünk viccet, aludjon csak el szépen a saját kiságyában egyedül. Ez működött is egy ideig, de aztán ahogy növekedett, egyre többet volt kézben játék végett, de amikor láttuk, hogy már álmos, akkor beraktuk a kiságyba. És itt bejöttek a nagymamák, akik nem rakták le őt ilyenkor, hiába mondtuk nekik, hanem a kezükben aludt el. Persze ők mondták, hogy óóóóó, nem fog rászokni. Nem a fenét. A baba sem hülye, tudja, mi a jó neki. Így aztán Jázmin hercegnőm szépen kikövetelte magának a ringatást, aztán már ez sem volt elég, táncolni kellett vele, meg énekelni. Szerencsére erről már lemondott, de ez a ringatás akkor is gáz. Illetve nem lenne az, ha nem lehetne 1. ülve is végezni, nem csak állva, 2. Jázi könnyebb lenne pár kilóval. Persze megvan ennek is a maga szépsége, mert ilyenkor tényleg testileg is együtt vagyunk, és olyan jó érzés, amikor a kezemben szuszogKép

Cerzsebet!
Nem semmi súllyal született a kislány! Csak gratulálni tudok a barátnődnek, hogy kihordta.

Monazsu!
Holnapra egy kalappalKép

Virág!
Sajnálom a történteket, de ne idegeskedj, főleg, ha a doki szerint sincs komoly baj.
Ez egyébként tök szemétség, hogy nem tisztelik meg annyival sem a pácienst, hogy egyedül legyen a dokival, amikor a "kínjait" akarja megbeszélni. Kíváncsi vagyok mit szólna az orvos, ha pl. ő a bankban kérné le a számlatörténetét, és vagy húszan körbeállnák....Biztos reklamálna!
Az internetről annyit, hogy a barátnőmek arkulált a méhe, és valszeg emiatt volt már 2 vetélése, de semmit sem lehet erről a témáról találni.

Ja, tudom, már ezerszer volt téma, de vki nem írná le, hogy a kötelezőn kívül milyen oltások vannak? Csak az érdekelne, ami 10 hós kortól való, mert emlékszem volt olyan oltás is, amit több részletben adnak be, és az első adagot pár hónapos korban.

Akiknek éjszaka nem alszik a baba,és nappal zombik, nem türelmetlenebbek a babával? Sajna rám jellemzőKép

Na, biztos nem írtam le mindent, amit az előző levélben, de egyelőre szerintem ennyi is elég.

Pááá
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Hééé!
Most meg itt van mind a 2 üzenet!!! Na, ezért szenvedhettem a másodikkal!!!

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Na engem is utolért a torokgyuszi, persze jobban megvisel, mint Ákost. Egész nap rohangáltunk, vettünk gyerekzárakat (Safet 1st - Nebula, kösz a tippet), rácsot a konyhára (ott nincs ajtó), egy polcot az Ikeában.

Brigó,
altatás vagy így normális, vagy mindenki elrontotta...Ákos is egy időben elaludt egyedül, és végigaludta az éjszakát, most meg velem alszik, és 2-3x kel. Neke erre az az elméletem, hogy ahogy nőnek, és egyre jobban érdekli őket a külvilág, egyre nehezebb megteremteniük egyedül a befelefordulást, ami az alváshoz való megnyugváshoz szükséges. (Na ez szép barokk körmondat lett.Kép) Másrészt sztem a testkontaktus miatt is van, mert úgy olvastam abból még jó sokat igényelnek, de nappal nem érnek rá anyához bújni.Kép - Nekem is kellenek az elméletek, hogy megnyugtassam magam.Kép

Juszti,
nagyon szép kismami voltál. Ki csinálta a képeket?

Vizsgázóknak megy a drukk!

KépKép
connie
 
 


Connie!

Jobbulást! Akkor most ne a Norbi-kaját egyed, hanem fííííínomságos csokikat, hogy ne gyengüljön tovább a szervezetedKép

Alvás:
ja, azt én is hallottam, hogy azért kelnek fel éjszaka, mert nem tudják feldolgozni a napi élményeket. Aztán elgondolkodtam, hogy pl. ha történt vmi izgi velem, akkor éjszaka én is sokat forgolódtam, vagy nem is jött álom a szememre.

...de most jön, így megyek is, mert holnap megyünk vásárolni, és ki kell pihennem magamat ráKép

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigo,
Most már értem a sárgarépát. Ez a nitrát izé a gyomítókban és főleg műtrágyákban van. Csak annyit tudok, hogy káros. Gondolkodtam, hogy veszek biorépát, mivel Nati elég sokat eszik, szereti, de letettem róla. Lustaság. Ha tudod, honnan származik, az úgysem segítene, de ha a talaj pontos összetételét kérdeznénk, biztos szivesen segítenének.
Én próbálok zombinapokon csendben maradni, és szerencsére olyankor a férjem sokat segít. Kb fél óránként kimegyek a szobából 1-2 percre, az le szokott nyugtatni. Meg a "csak 4 óra, és hazaér apa". Muszáj, különben Nat megérzi, nyűgös és akkor indul az ördögi kör.

Villes,
Nagyon sajnálom, biztos nagyon ilyesztő lehetett, én is mindig pánikolok, akármi van Natival. A derma bőr, az -oid végződés azt jelenti, hogy abból ered. Egy porcleválás szerintem rosszabb lenne. Remélem azért nem kerül sor beavatkozásra.

Zitmi,
Csak egy zárójeles Mc megjegyzés. Barátnőm biológus. Õ szokott remek kísérletekről beszámolni. Az egyik ilyen, hogy azokban, akik sok Mc kaját ettek, kimutatták a patkány antigént. Az csak úgy jut be, ha megeszik.
sajnálom, hogy nem néztem meg, de a tv elsődleges funkciója mostanában a virágtartó. Tv műsorral meg nem is akarom idegesíteni magam.

Nálunk is születés volt ma. Van 15 új halam. Hova fogom tenni őket?!

Kép KépKép
lorca
 
 


nem baj Brigókám!!! legalább jót olvastamKép
Lujza, bocsi most nem tudlak hova tenni? HM? írsz mailt?

csajok csak leírom hogy 1 hét Békéscsaba kényszerszünet :a szomszédban parkettát szednek fel, raknak le, csiszolnak , lakkoznak. szóval elmenekülünk a nagyihoz. remélem most jobban viseli Boldi az ottlétet.

Virág: egyszer volt fönt fél2-től fél3ig egy órátKép adom a chamomillát hátha....

gyorsan két kép: az első a mai áfonyás alma vacsora , a második: Boldikám egyre szebben ülKép kis ügyeskeKép

nálunk ez nagy szó mert eddig mindig eldőlt, persze nem erőltettem de most tök jól megül márKép

Kép
Kép

jövő hét vasárnap jövök , addig vigyázzatok magatokra, a babákra és egymásra. Puszi

Timurr : Majának holnapra Boldog hófordulót és sok alvást!Kép

Kép
juszti75
 
 


Connie: Járdány Bence fotósKépműteremben készült. köszi mindenkinek a bókot, de csak azért tettem fel hogy mekkora pocakom voltKép Ja és végül vettünk járókát Boldi egyenlőre csípi. szüretelte már anövényeket nem lehet csak úgy otthagnyi már őt se.na húzok .Kép

Kép
juszti75
 
 


Nem tudja valaki, miért nem tudok az iwiw-re meghívót küldeni?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca
gratula a 15 kis porontyhoz

Brigó
Alig várom a hétvégét ne is mond,nem mintha lepasszolnám valakinek,csak az is nagy segítség ha fél órára takaríthatok,oda adhatom a páromnak egy kicsit,de ma is 8ig dolgozott,de azt mondta éjjel vállalja majd hát kíváncsii leszek rá.
Kérdésedre igen néha türelmetlenebb vagyok.sajnos,ma is sírt vagy egy órát akár mit csináltam vele,leraktam elmentem panadolért mert a foga miatt óbégatott annyira,erre miért sír ennyire?hát az a........
én ha ordít fogom lerakom,sír kicsit felveszem,ma így elég hamar meg is nyugodott.
gáz hogy duplán kellett írnod,nekem ma elszállt egy üzi,jó kis babanet filling(direket írtam így)
Oltás:én az agyhártyagyuszi ellenit tudom 1 éves kor után,mi azt beadatjuk.
A cégnél összesen 30 ha dolgozunk szóval csak csinálják ők,elvileg tanultam bérszámfejtést,de inkább szakemberre bízom ,béna vagyok.Családi kedzeményre hozta pár a papírt,de most visszaküldték a könyvelőnek,hogy mi van?
Hát a hercegnők már csak ilyenek,el vannak kényeztetve,de én legalább annyira igénylem a testi kontaktust mint ő,bizonyKép
a sütök pogácsát úgy zajlik:hercegnőd csücsül és tapsikol miközben a jelenlevők kántálják az alábbi sorokat:Süti-süti pogácsa mamának ,papának meg a pici JázminnakKép
és ekkor mindenki örül,hogy a babamilyen ügyes ő meg annak örül,ha mi örülünk,ha dobsz egy mail címet elküldöm a Maja forever pogácsasütést (repülés közben)


Virág
szegény kis DonomKépkonkrétumot nem tudok mondani,de pl a páromnak is van ilyen kinövés féléje és csak úgy van,orvos se látta.reméelm nem lesz semmi gond Vincének.

Mindenki nagyon eltűntetek!
Kedves banyák tessék jelentkezni
Réka,Vizimanó,Hüpi,Vezsókám,Viki,Dóri és többiek tessék jelentkezni

Timurr
Vendég
 


Lorca : mindig valami nem elérhető: most épp a meghívóküldésKép

Kép
juszti75
 
 


Jusztikám
jól áll Boldinak a vacsi és ez a tündéri mosoly
És nagyon ügyes a kis kópéKép
Köszönjük a köszöntést,holnap is péntek 13 pont mint 8 hónappal ezelöttKép
vigyázzatok magatokra holnap,és drukkolok,hogy Boldi jól viselkedjenKép
Boldi ki már szép volt a pocakban isKépmeg a pocak isKépmeg az anyuka isKép

Connie
jobbulást
Vendég
 


Jaj Timurr, sok lesz a bókKép te kis aranyos Manó!!Kép

Connie tényleg, bocsi : sok gyógypuszi

Kép
juszti75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?