Új privát üzeneted érkezett!

Marcipánnak Boldog névnapot kívánunk!
Jusztiék
Kép

Kép
juszti75
 
 


És mi is köszönjünk Mindenkinek aki megköszöntötte Boldit !!!! Kép

Kép
juszti75
 
 


Marcipánnak Boldog névnapot kívánunkmi isKépKép

Timurr&Maja
Vendég
 

 
 

Marcipán,
Isten éltessen téged a névnapodon!

Kép

Violának sajnos mandulagyulladása van, a doki szerint erre most kell mindenképpen az antibiotikum, hát Augmentint szed Violkám szombatigKépKépKépKép... Hála Istennek Vigájnak egyelőre kutya baja, őszintén remélem, hogy ez így is marad.

Virág,
halálosan röhögtem az Akácos úton és a hozzá tartozó fotón, egyszerűen eszméletlenKépKép! Nagyon el vagyok kenődve most emiatt a madulagyulladás + antibitikumkúra miatt, de a kép olyan jó kedvre derített! A férjem szerint az is lehetne a címe, hogy "Gizike, mékkétsörtlesszives..."KépKép.

Köszönöm nektek a jókívánságokat, remélem, Viola hamar helyrejön. Legalább egy fél tucat mellékhatást felsoroltak az antib. tájékoztatójábanKép...remélem, nem lesz semmi baj.

Én is gyógyulást kívánok minden kis és nagy betegnek, de hát sajnos a tél egy ilyen vacak időszak, pláne légúti megbetegedések szempontjából.

Sziasztok: Zitmi
zitmi
 
 


Jajj, lányok; Marcipán köszöni a névnapi köszöntést de ő augusztusban tartja!
Kép De tényleg aranyosak vagytok.
Voltunk ma a Petőben, elég jó volt.Olyan játékos mondókás foglalkozás van; Marcipán élvezte.
De az a gáz, hogy reggel 1/2 9-kor kezdődik; 7-kor indulunk itthonról.És hogy ne hányja össze magát a buszon, 6-kor kelünk! ez így elég gáz;de ez van. Kép
Szörnyű azt a sok beteg gyereket látni; engem néha a sírás kerülgetett!
Kép

Tök jó volt hogy ma sütött a nap; úgy élveztem!
Kimentünk a parkba; Manó aludt én meg végre tudtam olvasni egy padon.Totál feltöltödtem, de komolyan!

Na eldugulok!

Pusz mindenkinek; beteg babáknak gyógyulást!

Ildi


Kép

delfinke
 
 


Sziasztok!

Én jól eltüntem, szóval így utólag BUÉK és Boldinak Boldog Névnapot!
Még nem igazán volt időm visszaolvasni, elég nagy az elmaradásom, szóval sorry, hogy nem reagálok mindenre. Kár, hogy nincs gondolatátvitel, mert én nagyon sokszor gondolok Rátok, a babákra, remélem "érzitek"!
Villes-Virág, köszönöm az érdeklődést, hát, voltam már jobban, egyelőre nem műtenek, kaptam pár hónap haladékot, de elég rossz volt az eredményem, a babára való tekintettel nem vágnak... Pajzsmirigy túltermelésem van, most kaptam rá egy gyógyszert, ami a legkeserűbb vacak, amit valaha le kellett nyelnem...Propycil a neve, ezt lehet szedni szoptatás mellett. A szívdobogásra kaptam egy Huma-pronol nevű szert, ami a leírás szerint szoptatás mellett nem javasolt. Connie, ha esetleg meg tudnád nézni, hogy mennyire veszélyes, nagyon hálás lennék, én egyelőre nem merem szedni. És ha valakinek van ötlete arra, hogy nagyon keserű gyógyszert hogy lehet bevenni, akkor mondjátok kérlek, most kész tortúra, amit csinálok... Vmibe becsomagolom, utána negrót szopogatok, de még így is szörnyű...
Pviki,neked már százezer éve akartam írni, hogy nagyon jó ez a vetélkedő-sorozat, olyan fontos lenne, hogy megismerjék a gyerekek a hagyományokat, lassan már a falusi kisfiúk is azt hiszik, hogy lila a tehén... Kicsit más tészta, de én a vallásos nevelésen gondolkodom sokat, engem meg sem kereszteltek, felnőttkorban saját döntésre megkeresztelkedtem, érdekelnek is ezek a dolgok, de nem vagyok igazán hívő, pedig sokszor érzem, hogy jó lenne. Tudom, hogy a gyereknevelésnél nagyon fontos, hogy kongruensek, önmagunkkal azonosak legyünk, de talán mégis jobb lenne, ha a kislányom hívővé válna. Nem tudom, hogyan tudom ezt segíteni.
Timurr, olvastam, hogy Majának gond van a szemével. LucaZsófival mi is voltunk szemésznél, Õ azt mondta, régen ész nélkül kitisztogatták a könnycsatornát, úgyis elfelejti a gyerek jelszóval, pedig elég szörnyű művelet. Most várnak 1 éves korig, mert ahogy nőnek, tágul a csatorna és magától is elmúlhat a váladékozás. Én most ebben bízom.
Parti: örülök, hogy Benicéről lekerült a gipsz, Õ mi kis hősünk! És persze Marci: Ildi, Neked kitartás kívánok és sok lelkierőt ahhoz, hogy el tudd viselni amit Rád mértek. Édesapádnak jobbulást kívánunk!
Juszti: a fényképalbum jó ötlet, én már javasoltam egy jó üzletet Jusztinak, remélem nem haragszik meg, ha leírom: szóval mondtam Jusztinak, hogy fényképezzen Topikbabákat, nem teljesen ingyen, de nem is 20 ezer forintért. Mindenki jól járna, s Juszti szerintem még jobb képeket csinálna, mint egy „profi” fotós, mert szívét-lelkét beletenné. Mit gondoltok?
Juszti, remélem nem haragszol rám emiatt…
Majd még igyekszem jönni!
sziasztok,
Eszter
wester2004
 
 


Na halihó!

Villes! Voltam a múltkor vérvételen, 16-án megyek vissza a nőgyógyászhoz. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz az eredmény?! szerintem megint a nyeszlett prolactinom, és az a sejtésem, hogy ez a múltkor nem jöhetett rendbe, ezért nem tudtam szoptatni sem Kép Na minddegy, majd megírom az eredményt. Te sem jöttél rendbe azóta?
Ja! Az Akácos út király...

Patri! Örülök, hogy lekerült a gipsz, és sikerült meggyógyulni!

Vezso! Neked is és Rozinak is jobbulást kívánunk! Jó ez a babalaptop használati utasítás Kép Kiknek írták ezt????

Timurr! Szegénykém, ne legyél így elkeseredve, küldök neked sok-sok +++energiát! Majácska remélem jobban van. És vele együtt te is. Blanka is itt tart most, már semmi nem jó neki, de még nem tud mozogni hozzá. Ülni akar, de egydül nem tud. A komp most jó nekünk, de csak hátrafele megy vele, és ordít, ha 5 mp múlva célba ért. Én meg rohanok uáta és fordítom meg. Egy csarnok kellene neki vag legalább is egy futópálya. Kép Persze mindent ledob és hisztizik hozzá. Feküdni nem akar így a pelusozás és a füdetés igen nehézzé vált. Szóval én is szenvedek. De az anyaság erről szól. Erről is. SZuóval kitartás! Veled vagyok !

Ildi! Apukádnak jobbulást kívánok, nektek pedig kitartást és erőt! Hihetetlen, hogy milyen rossz volt a tevalyi évetek! Kívánom, hogy az idei nagyon szép legyen! Ennyi rossz után csak jó jöhet!

Zitmi! Violát is puszilom, gyógyuljon meg ő is mielőbb!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!
Nem tudok még olvasni sem mostanában. Itt akadt meg a szemem valaki írásán, hogy sok a beteg mama és baba. Kép
Jobbulást nektek!
Van már MSN címem, és tudom, itt többeknek. Csak senkiét sem tudom.
Az én nickname-em: TóváriDorka

Puszi mindenkinek!
Dorka
dorka
 
 


Connie,
Nekem rengeteg tárolóhelyre lenne szükségem Kép Kép
Grétit sem érdeklik a szavak, szerintem ő sem nagyon érti, hogy mit mondok Kép Bár a nevét felismeri Kép Kép Kép
Régebben ha mondtam neki, hogy "kérem szépen" és tartottam a kezem, odaadta, ami nála volt. Már nem... szerintem akkor is adaadta volna, ha nem kértem volna tőle, tehát csak véletlen egybeesés lehetett Kép Kép
Viszont ma új tudománnyal rukkolt elő Kép A kisautót (tudod, amit a talira is vittem) már hetek óta tologatom mellette, és vártam, hogy ő is tolni fogja, de mindig csak rágta. Na ma tolta Kép Kép olyan cuki volt Kép Kép
Gréti hamarabb tudott forogni, mint ülni, így nálunk éjszaka úgy telt régebben, hogy hasra fordult, aztán felébredt és sírt. Mikor megtanult ülni, akkor ő is hang nélkül felült az éjszaka közepén, és a szívbajt hozta rám ezzel. Már leszokott róla, de nem sok ilyen éjszakánk volt.
Ja, mondtad, hogy kínáljam Grétit hússal is. Én is gondoltam rá, meg arra, hogy attól, hogy nem eszik, a korának megfelelő gyümölcsöket és zöldségeket kostoltathatom vele, ugye?

Zitmi,
Violának jobbulást Kép
Szorítok, hogy Virág ne kapja el. Most karácsony alatt nekem volt mandulagyulladásom, és Gréti nem kapata el, tehát Virágnak jó esélye van, hogy megúsza Kép

Timurr,
Maja senkinek nem akart pogit sütni Kép Kép ez jó Kép Kép
Még szerencs hogy Gréti a kanál ellen sztrájkol és nem a cici ellen Kép

Patri,
Hős-Benice nagyon cuki a képeken, ahol egyedül üldögél az oltári Kép A csajozós képet Gréti nem látta, de meg ne ismétlődjön megint Kép
A sínt meddig kell használnotok a pici lábán?

Ildi,
Örülök, hogy jól érezted magad ma a napsütésben, és feltöltődtél Kép Sokat jelent, az biztos Kép

Akiren
akiren
 
 


Eszter,
Én is sokat gondolkodtam a vallásos neveltetésen, nekem is hasonló gondjaim vannak. Szeretném, ha olyan lelki békét találna, mint amilyent nagymamámnál tapasztaltam. Több hívő ismerősöm van, valahol irigylem őket a hitük miatt. Az én legutóbbi "vallásos" élményem az ifjú házasokat kioktató pap volt és azzal a fajta mentalitással nem szeretnék azonosulni. Nehéz kérdés, hogy egy olyan értéket hogy adjak át, amit én nem birtoklok?
L

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok,

Ma Valérral elmentünk sétlni, babakocsi nélkul Kép. Hát érdekes volt Kép. Kb. 5 háznyit haladtunk fél óra alatt, mert Valér az összes kavicsot és szemetet össze akarta szedni Kép. Utána nem engedte, hogy a kezét fogjam, mondván Õ már egyedül is tud menni, szegény orra bukott, kicsit lehorzsolta a nóziját Kép.

Gyors tábla (képek nélkül, majd legközelebb képekkel Kép )

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center><blink>Születésnap</blink></center> <center><blink>Baba kora</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus <center>Kép</center> 2005.01.27 11 hónapos Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom <center>Kép</center> 2005.01.28 11 hónapos Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] <center>Kép</center> 2005.01.30 11 hónapos Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona <center>Kép</center> 2005.02.02 11 hónapos Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke <center>Kép</center> 2005.02.03 11 hónapos Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz <center>Kép</center> 2005.02.08 11 hónapos Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa <center>Kép</center> 2005.02.10 11 hónapos Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian <center>Kép</center> 2005.02.18 10 hónapos Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] <center>Kép</center> 2005.02.19 10 hónapos Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi <center>Kép</center> 2005.02.19 10 hónapos Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya <center>Kép</center> 2005.02.26 10 hónapos Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] <center>Kép</center> 2005.02.26 10 hónapos János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági <center>Kép</center> 2005.02.27 10 hónapos Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] <center>Kép</center> 2005.03.02 10 hónapos Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 <center>Kép</center> 2005.03.02 10 hónapos Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Skinga <center>Kép</center> 2005.03.03 10 hónapos Balázs 4000g 57cm 38+0 Tamás 14, Márk 12 éves Selye János Kh.
17. Nadine <center>Kép</center> 2005.03.04 10 hónapos Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
18. Timka <center>Kép</center> 2005.03.04 10 hónapos Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
19. Nyetus <center>Kép</center> 2005.03.05 10 hónapos Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
20. Fanka <center>Kép</center> 2005.03.06 10 hónapos Panni 3400g 56cm 40+0 - Szt. Imre Kh.
21. Villes <center>Kép</center> 2005.03.07 10 hónapos Vince 3900g 60cm 39+1 - István Kh.
22. Zsana75 <center>Kép</center> 2005.03.08 10 hónapos Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
23. Beatrix <center>Kép</center> 2005.03.09 10 hónapos Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
24. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] <center>Kép</center> 2005.03.09 10 hónapos Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
25. Fannimama <center>Kép</center> 2005.03.09 10 hónapos Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
26. Eveka <center>Kép</center> 2005.03.10 10 hónapos Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
27. Ildi(Delfinke) <center>Kép</center> 2005.03.10 10 hónapos Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
28. Cerzsebet <center>Kép</center> 2005.03.10 10 hónapos Szonja Kata ??? ??? - ???
29. Zitmi <center>Kép</center> 2005.03.10 10 hónapos Virág 3300g 54cm 38+3 Viola 2003.05.05. MÁV Kh.
30. Dorka <center>Kép</center> 2005.03.11 10 hónapos Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
31. Mano2005 <center>Kép</center> 2005.03.11 10 hónapos Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
32. Jck <center>Kép</center> 2005.03.11 10 hónapos Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
33. Monci <center>Kép</center> 2005.03.11 10 hónapos Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
34. Gézenguz <center>Kép</center> 2005.03.15 10 hónapos Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
35. Bendi <center>Kép</center> 2005.03.16 9 hónapos Árpád ??? ??? - SOTE I.
36. Vezso <center>Kép</center> 2005.03.16 9 hónapos Rozália Réka 3500g 60cm 37+6 Veronika Anna 1994.06.08. Zsófia Katalin 1997.03.12. Szt. István Kh.
37. Wester <center>Kép</center> 2005.03.18 9 hónapos Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
38. Pviki <center>Kép</center> 2005.03.18 9 hónapos Dóra 3290g 53cm 40+4 - Schöfp Mérei
39. Hadri <center>Kép</center> 2005.03.20 9 hónapos Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
40. Pszi <center>Kép</center> 2005.03.20 9 hónapos Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
41. Csibe26 <center>Kép</center> 2005.03.21 9 hónapos Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
42. Dalmi <center>Kép</center> 2005.03.21 9 hónapos Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
43. Zsu <center>Kép</center> 2005.03.24 9 hónapos Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
44. Ruzicsky <center>Kép</center> 2005.03.25 9 hónapos Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
45. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] <center>Kép</center> 2005.03.26 9 hónapos Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
46. Hubri <center>Kép</center> 2005.03.26 9 hónapos Zétény 3470g 49cm ??? - Szegedi női klinika
47. Cica29 <center>Kép</center> 2005.03.28 9 hónapos Botond 3200g 53cm ??? - Kútvölgyi Kh.
48. Jammie <center>Kép</center> 2005.03.31 9 hónapos Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
49. Nebula <center>Kép</center> 2005.03.31 9 hónapos Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
50. Borbolya <center>Kép</center> 2005.04.02 9 hónapos Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
51. Marqueza <center>Kép</center> 2005.04.02 9 hónapos Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
52. Vaktyuk <center>Kép</center> 2005.04.02 9 hónapos Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
53. Dee <center>Kép</center> 2005.04.04 9 hónapos IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
54. Dee <center>Kép</center> 2005.04.04 9 hónapos IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
55. Menjuss <center>Kép</center> 2005.04.04 9 hónapos Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
56. Mukika <center>Kép</center> 2005.04.06 9 hónapos Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
57. Mónika <center>Kép</center> 2005.04.07 9 hónapos Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
58. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Nyuszimanó-users]Nyuszimanó[/url] <center>Kép</center> 2005.04.08 9 hónapos Panka 3400g 52cm ??? - ???
59. Adri <center>Kép</center> 2005.04.09 9 hónapos Natália 2840g 49cm 39+4 Marcell 2002.11.04 Győri Petz Aladár Kh.
60. Csilla74 <center>Kép</center> 2005.04.12 9 hónapos Adrienn 1800g 44cm 34+0 Imre 2003 ???
61. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Vizimanó-users]Vizimanó[/url] <center>Kép</center> 2005.04.14 9 hónapos Ákos 3080g 55cm 38+0 - Fehér Megyei Szent György Kh.
62. Greenolive <center>Kép</center> 2005.04.16 8 hónapos Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
63. Aranka <center>Kép</center> 2005.04.16 8 hónapos JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
64. Panny <center>Kép</center> 2005.04.18 8 hónapos Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
65. Gira <center>Kép</center> 2005.04.18 8 hónapos Réka 3400g 49cm 38+5 - Szegedi női klinika
66. Edinka <center>Kép</center> 2005.04.21 8 hónapos Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
67. Zsisske <center>Kép</center> 2005.04.21 8 hónapos Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
68. Connie <center>Kép</center> 2005.04.22 8 hónapos Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
69. Psandi <center>Kép</center> 2005.04.23 8 hónapos Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
70. Babjag <center>Kép</center> 2005.04.25 8 hónapos Andor Gábor 4150g 59cm 39+5 - HIETE
71. Franyo <center>Kép</center> 2005.04.26 8 hónapos Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
72. Asszony <center>Kép</center> 2005.04.27 8 hónapos Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
73. Zsuba31 <center>Kép</center> 2005.04.27 8 hónapos Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
74. Hüpi <center>Kép</center> 2005.04.27 8 hónapos Ádám 3450g 54cm 39+4 - MÁV Kh.
75. Emma <center>Kép</center> 2005.04.28 8 hónapos Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
76. Gabii <center>Kép</center> 2005.05.01 8 hónapos Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
77. Panka <center>Kép</center> 2005.05.03 8 hónapos Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
78. Ildibaba <center>Kép</center> 2005.05.03 8 hónapos Attila 3550g 59cm 38+6 - Kútvölgyi Kh.
79. Pfranciska <center>Kép</center> 2005.05.05 8 hónapos Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
80. Neszi <center>Kép</center> 2005.05.06 8 hónapos Laura 2900g 52cm 40+5 Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
81. Nagia <center>Kép</center> 2005.05.06 8 hónapos Bence 3100g 51cm 40+3 - Veszprém
82. Akiren <center>Kép</center> 2005.05.07 8 hónapos Gréta 3050g 54cm 38+2 - Péterfy Sándor Kh.
83. Norkini <center>Kép</center> 2005.05.09 8 hónapos Panna Réka 2950g 52cm 38+5 Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
84. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske <center>Kép</center> 2005.05.10 8 hónapos Bálint 3350g 56cm 39+2 Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
85. Speedy <center>Kép</center> 2005.05.11 8 hónapos Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
86. Timurr <center>Kép</center> 2005.05.13 8 hónapos Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
87. Juszti <center>Kép</center> 2005.05.18 7 hónapos Boldizsár 4200g 58cm 39+6 - Kistarcsai Kh.
88. Patri <center>Kép</center> 2005.05.18 7 hónapos Benedek 4730g 56cm ??? Patrícia 11 éves Szegedi II-es kh.
89. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=jégvirág-users]Jégvirág[/url] <center>Kép</center> 2005.05.20 7 hónapos Gréta 3530g 56cm 39+3 - Kaposi Mór Kh.
90. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Dóri78-users]Dóri78[/url] <center>Kép</center> 2005.05.20 7 hónapos Blanka 3500g 56cm 40+3 - MÁV Kh.
91. Lorca <center>Kép</center> 2005.05.24 7 hónapos Natasa 3720g 58cm 40+4 - SOTE I.
92. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Másikeszter-users]Másikeszter[/url] <center>Kép</center> 2005.05.27 7 hónapos Roland ??? ??? - ???
93. Berkiadri <center>Kép</center> 2005.08.07 5 hónapos Martin 3180g 54cm 39+1 - István Kh.
</a></pre>

Angéla
angéla
 
 


Sziasztok!

Nagyon sok baba és mama beteg, amit nem is csodálok ebben a szörnyű időben. És újabb beteg baba gyarapítja ezt a tábort, mert reggel DÓrinak is volt láza. De orka nem piros, nem köhög és prüszköl, a doktornéni szerint lehet, hogy három napos láza van. Igaz, hogy du-ra már csak hőemelkedlése volt. Majd meglátjuk, lesznek-e pöttyei.
Minden kis betegnek gyógyulást, remélem, hamar túl lesznek a babák a betegségen.

Zitmi, Connie, Virág
Kicsit késve bár, de én is nagyon jól éreztem magam csütörtökön, majd küldök képeket. A gépre már lementettem, ha lesz idő, mennek emailen.

Eszter
Örülök, hogy írtál, mostanábban többször eszembe jutottál, mi lehet veletek. Jó hír, hogy egyelőre nem műtenek, a gyógyszerek biztos segíteni fognak. Mit mondtak az orvosok, mitől jött most ez ki nálad? A terhesség, szpotatás hatására vagy már korábban is volt, csak nem vetted észre? Nincs használható ötletem a gyógyszert illetően, sajna. Meddig kell szedned?
A vallásos nevelésen én is sokat gondolkodtam már. Én is felnőtt koromban keresztelkedtem meg, és azóta is rendszeresen járok abba a templomba, közösségbe. Nekem fontos része az életemnek a hitem, és természetesen szeretném a lányomnak is átadni, de egyelőre nekem sincsen használható ötletem. Nálunk ez gyerekkoromban nem volt téma, így mintám sincsen. Például imádkozzunk együtt minden este? De mikortól, stb? SZóval nehéz. Te jutottál valamire? Azt hiszem, most túl fáradt vagyok ennél épkézlábabb gondolatokra. Ha jutottam még valamire, majd megírom.

Virág
Vince hihetetlenül aranyos. Férjem azt mondta, hát igen, ezért szeretnék én egy fiút is.

Kingu
Fürtös szenzációs a képeken. Megnéztem a Kismamában is.

Bocsánat, akinek nem reagáltam, de ki vagyok nyúlva, feladom a koncentrálást, megyek fürdeni és aludni.
Jó éjt.
pviki
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Gyors benézés ide reggel Hozzátok Kép

Minden betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok, vizsgázóknak sikert és egyébként pedig mindannyiótoknak jókedvet! Timurr Neked külön több zsáknyi jókedvet és erőt kívánok!

Helyzetjelentés Ro állapotáról: már nem lázas egyáltalán, van étvágya tegnap dél óta. A szeme is nem olyan kis bágyadt, és egész éjjel igen jól aludt (no meg végre mi is). Talán elmúlt a betegség? Remélem. A gyógyszert még szednie kell. Mindenféle trükköt kell bevetni, hogy bevegye. Már a panadol sem ízlik neki, eddig avval nem volt gond. Akinek beteg a babája és kanalas orvosságot ad, hogyan adja be? Ami bevált az az, hogy összekeverem kicsi adag (kb egy evőkanál) gyümölcspéppel. Gondolom az úgy jó, nem? Máshogy nem megy.

Angéla
Szeretném megköszönni a táblázatot, pont nem is találom azt, ami edig ki volt nekem nyomtatva.
Szóval Valér már tud menni Kép, háát, gondoltam, hogy így van. Kép Olyan cuki lehet, ahogy megy, de ez az esés nem hiányzik, szegényke, gyógyuljon be a nózija mihamarabb.

Lányok,én mindig attól féltem, hogy a lányaim így a fogukat verik ki, esések közben (Zsófi még most is rohangászik és esik is és neki már nem tejfoga van), mert akkor mit csinálnak a fogukkal? Van gyerekprotézis vagy fogpótlás? Kép De komolyan, eszembe jutott. Az öcsém 3 éves kisfia pont most az ünnepek alatt esett el úgy, hogy az egyik felső metsző fogának egy része letört Kép

Eszter
Örülök, hogy írtál, és sajnálom ezt az egész betegséget, de legalább nem kell műteni. A gyógyszer bevételéhez sok ötletem nincs, ez egy tabletta egyébként? Valami erős mentolos dolog talán jó lenne utána, erősebb, mint a negro.
Hát, nem sokat tudok segíteni. LucaZsófi hogy van? Milyen tudományai vannak már? Kép

Akiren
Már szerettem volna írni, hogy az alapkészlet listát elvihetem a talira jövő héten, ha úgy jó, mert ugye jössz? Meg persze remélem én is megyek...

Figyeljetek, ha valakinek nem reagáltam, vagy válaszoltam, akkor bocsi, azért próbálok lépést tartani...KépKép

Még annyit, hogy csüt délelőtt viszem Rozit a bcg újraoltásra.
Puszi: Vezso
vezso
 
 


Wester,
Utánanéztem a Huma-pronolnak, nyugodtan szedheted, a szopi+gyógyszer adatbázis szerint teljesen veszélytelen a babára is és a szoptatásra is. Azt majdnem minden gyógyszer betegtájékoztatójába beírják, hogy nem ajánlott szoptatás alatt, csak ha az orvos úgy dönt, ennek inkább jogi okai vannak.

Egyebekre majd délután reagálok, kicsit zűrös a reggel, utána meg megyek lakberendezés órára.

KépKép
connie
 
 


Ja, Wester, a gyógyszerbevételhez: tanulmányaim szerint a savanyú íz fedi el legjobban a keserűt, valami ilyesmivel próbálkozz.

KépKép
connie
 
 


Timurr,

Tegnap elfelejtettem írni, hogy gratulálok Maja ELSÕ fogacskájához Kép Kép Kép
Koszmóra nem tudok mit mondani. Grétinek is volt, semmi nem használt, aztán lekapargattam neki körömmel, és azóta nagyon szép a fejbőre. Grétinek minden vasárnap mossuk a haját, meg legtöbbször szerdán vagy csütörtökön is (ha nyűgös vagy bújkál benne valami orrfolyás jellegű, akkor nem) azaz így heti 2-szer. Nyáron minden nap mostuk, dehát neki alig van haja, ha megtörlöm, szinte már száraz. Kép Kép

Akiren
akiren
 
 


Gyorsan kihasználom, hogy Dóri még alszik. Örömmel jelentem, hogy reggel nem volt sem láza, sem hőemelkedése. Ez jó jel, majd meglátjuk du mi lesz.

A többi babának is jobbulást, mindenki gyorsan legyen túl a fránya betegségeken.

Kingu, Jégvirág, Patri
Kitartást a vizsgaidőszakhoz, jó tanulást, és sok szerencsét a tételhúzásnál.

Vezso
Szegény Rozi, hogy újra kell oltani. Talán a mostani megered. Dóri bcg-je még mindig nem gyógyult be teljesen. Bár már nem váladékozik, csak piros.

Megpróbálom én is leírni, mit tud már Dóri. Múlt héten volt 7640 g és 74 cm, mindezt 9 és fél hónaposan. Mászik ezerrel, kapaszkodva feláll, és eddig kb háromszor már kapaszkodás nélkül is ment neki. A járókában, kiságyban szépen lépeget kapaszkodással, és már pár lépést tett kapaszkodás nélkül is. Imád pogácsát sütni, a játékokat egymáshoz ütögetni. Most a kedvence a kérem szépen, köszönöm, tessék játék. Ilyenkor nyújtja felénk a játékát, a van, hogy oda is adja. De az esetek többségében inkább mosolyogva visszahúzza a kezét. Rengeteget beszél: mamamama, papapa, bababa, dádádád, tyátyátyá, stb. Tud tátogni, ezt Vincétől tanulta, és vasárnap elkezdett mély, morgó hangokat kiadni, amit viszont nem tudom, kitől tanult. A nem szabad-ot már ő is érni, ilyenkor eldobja az adott tárgyat a kezéből, gyorsan elmászik onnan, és beveti legbájosabb mosolyát, hogy ő nem csinált semmit. Kb ennyi.

Angéla
Valér csuda ügyes, hogy ilyen szépen tud már járni, hogy sétálni is babakocsi nélkül elindultatok. Jöttök a jövő heti talira?


Szép, napsütéses napot mindenkinek.
Viki
pviki
 
 


Sziasztok!

Minden betegnek gyors jobbulást aztán gyógyulást!

Angéla: A táblázatot köszi, viszont el vannak csúszva benne a kórházak pl. nálam nem jó.
Pviki: Isten éltessen születésnapod alkalmából Kép

Juszti: Boldinak visszamenőleg is boldog névapot! El vagyok maradva mostanában mindennel. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Pviki
Nagyon köszönöm a képeket!!
Ha az IWIW jól tájékoztatott,ma van a szülinapod:
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!

Timurr
Nem tudod hova lett amit csináltál táblázat a tavaszi babák-mamák adataival?A kedvencekből próbálom kinyitni,de azt írja ki,az oldal nem található.Már többször próbáltam,nem megyKép
Ma már jobb kedved van,mint tegnap?Remélem!!

Angéla
Ez igen!Valér nagyon ügyes!!!

Vezso
Örülök,h Rozi jobban van!Kép

Ildi
Ezek szerint egyedül sétáltál tegnap?Sajnálom,h nem tudtam menni,de annak örülök,h sikerült kicsit feltöltődnöd a szép időben.A hajnali túrátok nem lehet semmi MarcipánnalKép A reggeli csúcs miatt indultok ilyen korán?Mármint hogy elkerüljétek?Szörnyű reggel a metró,csoda ha az ember felfér önmagában,sliktolva,nemhogy babakocsival!Kép

Zitmi
Szegény Viola!Drukkolunk h minél hamarabb meggyógyuljon és az antibiotikum ne okozzon semmi mellékhatást!Nálunk én vagyok beteg,nem vészes,de elég kellemetlen bedugult orral,fejjel kóvályogni.Ráadásul Vince második éjszakája vircsaftol:2xmásfél-2 órát fent van és pörög,így kb 4 órát alszom 6 részletben.Ma hajnalban már dührohamot kaptam,nagyon gáz az idegállapotomKép

Juszti
Köszi a képeket,nagyon jók!Boldi nagy kópéKép

Megyek,Vince megébredt
Virág
villes
 
 


Virág: Connie nevet változtatott: http://www.gportal.hu/portal/tavaszibabak/

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Jégvirág, Virág
Köszönöm a gratulációt, valóban ma van, bár inkább nem is mondom, hányadik.

Virág
Jobbulást, amikor beteg az ember, még nehezebben viseli a nem alvást. Félve merem csak írni, hogy Dóri de két és fél órát aludt. Ilyen is régen volt. Azért még bújkál benne a betegség, biztos az terítette így le.

Minden kicsi és nagy beteg hamar gyógyuljon meg.
pviki
 
 


Pviki

Boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Hogyan ünnepeltek?

V.
vezso
 
 


Pviki!
Boldog születésnapot kívánunk mi is!
Kép

delfinke
 
 


Viki!
Boldog szülinapot!
Ha romantikus kedvedben vagy, akkor kattints ide:
www.t-online.hu/player/zene/index.html?video=http://ondemand.video.t-online.hu/o rigoplay/klipek/egyeb/oh_sziv_nyugodj.wmv&kep=mozgo&adatok=Ágnes%20Vanilla%20-%20Óh%20szív!%20Nyugodj!&kepurl=undefined
dorka
 
 


Megmondjátok az msn címeteket? Kép
dorka
 
 


Jaj, Viki, az egészet kell bemásolni (mindhárom sort) a címsorba! Valamiért a gép nem jelölte kékre mindhárom sort.
Puszi
dorka
 
 


Timurr!

Koszmorol semmi ujat nem tudok mondani. Nalunk bevalt, hogy furdes elott 20-25 percel jol bekentem a fejboret olajjal es a furdesnel pedig lemostam es egy durvabb torolkozovel jol atdorzsoltem. A baratnomeknel nem volt eleg a durva torolkozo modszer es o fogkefevel dorzsolte at a lanya fejet (A mi fiunknak viszont alig van meg mindig haja. Az o lanyanak meg kb olyan hajkoronaja volt mint Majacskanak.)

Nem tudom ez segit e....
Kép
babjag
 
 


Dorka: Én kerestelek, nem találtalak, írtam iwiwre üzenetet.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Módosítom az msn: tovaridorka@freemail.hu
dorka
 
 


Dóri
köszi az energiátKép
Voltunk ma dokinál,még picit piros a torka úgyhogy a gyógyszerek maradnak.
A kompban hogy tartja Blaka a lábát?Mert Majának hosszú és mivel ül benne kifordítja a lábát,nem tudom hogy így érthető-e ,de én most elraktam, így meg nem tudom mibe rakniKépetetőszékbe nem marad el,taxiból kiborul akárhogy szerelem.

Angéla
de édes lehet ahogy jár ValérKép


Viki
Dórinak jobbulást
és nagyon boldog szülinapotKépKép
hogy ünneplitek?

Vezso
köszi a jókedvet meg az erőtKép
Örülök,hogy Ro jól van,remélem így is marad.Mindenhol csak azt hallom,hogy beteg a baba, a fene egye meg.
Ja én a gyogyikat injekcióval adom be,nagyon csípi Maja,sajnos apunak van sok és adott egy szatyorra valót én úgy adagolom a szirupokat.


AkirenKép
köszi
Köszi a választ.Az a baj,hogy Majának tök hosszú a haja és minden beleragad stb.,de átlag mi is 2szer mossuk és hát utána hajszárítózni kell.

Wester
remélem a gyógyszer segít és nem kell műteni.

Virág
ez a Vincs ejnye,ejnye,na nem mintha én sokkal többet aludnák kedves zombitársam,de azért picivel igen.Küldök neki álommanót,csak tudnám hol lehet beszervezni egyet.LucaZsófi tarthatna előadásokat jó alvás ügybenKép
Másik kérdés megválaszoltatottKép

Babjag
kösziKép
én is megkapargattam és a ,ha nem segít jön a fogkefe,nem mindig előny a nagy haj.


Timurr
Vendég
 


Sziasztok!

Először is köszi, hogy szorítottatok Jázinak!
Szerencsére most már minden oké. Húgyuti fertőzés, de mást az uh. nem talált. Nem is volt "csak" kétszer magas láza, az étvágya megmaradt, az antibiotikum már elfogyott. Még egy hét múlva vinnem kell a védőnőhöz vizeletet, és reménykedem nem lesz benne fehérje.
Így aztán a megmaradt gyógypuszikat tovább küldjük a többi beteg babának. Remélem nektek is segíteni fog...

Úgy látom, a legtöbb baba ugyanazt tudja, nem hiába egyidősekKép
Szerintem súlyban Jázmin viszi a pálmát, karácsonykor 9 hónaposan volt 11,25kg és 78cm. Szóval most már 9,5 hónapos, de a jelenlegi súlyát nem tudom, mert a védőnőhöz szoktuk vinni mérlegelni. Így elég soknak tűnik a súlya, de szerintem nem látszik meg rajta. Meg a védőnő is mondta, hogy így, hogy mászik, feláll, járkálgat a bútorok mellett, vagyis éli az életét, nem probléma. Akkor lenne a baj, ha a súlya miatt lusta lenne, és nem csinálná azt, amit ilyen idős korban kell. Meg annyit mondott, hogy ne adjak neki fölöslegesen kaját, pl. az alma elég magában, ne keverjem keksszel, piskótával. Na, mondjuk ezeket nem is kapott eddig sem. Így aztán reggel, este tápszer, a többi pedig zöldség, gyümölcs nyersen vagy párolva, némelyik főzve.
Szóval Jázmin a fentieket csinálja, de olyan kis ügyi, mert a felállásból már le is guggol, onnan viszont már combizomból áll fel megintKép A pakolás nagyon megy, továbbá tapsol, a csíp-csíp csókát mutogatja, pápázik. Tanítom puszit küldeni is. Imádja magát a tükörben nézni, vmint, ha mondom neki, hogy dádá, akkor üti a vállam, hol van anya/apa/labda is megy, morog, ha mérges, a zenére táncol (vagyis ül, és előre hátra mozgatja a csípőjét; mondtam neki, hogy tutti, hogy lovagolni beíratjuk valahová Kép). Anya-anya-anya, dáj-dáj-dáj, jaj-jaj-jaj, mostanában a ty-t vélem felfedezni, és csettintget a nyelvével. Asszem ennyi így hirtelen.

Juszti!
Boldinak utólag is boldog névnapot!

Pviki!
Neked pedig nagyon boldog szülinapot kívánunk! Küldj léccci éteren keresztül finom tortát!!!Kép

Vezso!
Veronikának pedig előre is boldog névnapot! Már, ha most tartja....

Angéla!
Gratulálok Valérnak! Nagyon ügyes kisfiú, hogy már egyedül megy. De, ha jól emlékszem, ő mindig is az elsők között volt mindenben. Kép


Ja, és így utólag be kell vallanom, hogy főzésügyileg szerintem én voltam a leglustább anyuka. Nem volt turmixunk, darálónk semmi, így mindig maradt a bébiétel, mert villával nem lehet pépesíteni, de most, hogy vettünk gépet, van úgy, hogy mind a 3 kajáját én készítem Jázinak. Persze azért bébiétel is van itthon, mert sosem lehet tudni...
Amúgy nem tudja vki, hogy ha nem megfelelő sárgarépát adsz a babának, akkor milyen baja lehet tőle?

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Ja, és egyik újévi fogadalmam volt, hogy minden nap benézek hozzátok, és írok is. Na, ez eddig nem jött össze, de majd ezután.....

Kép

Kép
brigó
 
 


Húúú Zsuzsa!

Nagyon ügyes kisfiad van.
A legjobban nekem az a kép tetszik, amin játék közben bealudt. Na, az én lányom ilyenre nem lesz képes szerintem sohasem. Még éjszaka sem alszik....
8 fog! El sem hiszem, ha nem látom. Sokat szenvedtetek vele? Nektek is párosult hozzá éjszakai nem-alvás?

Tényleg!
Kell már ilyenkor is tisztítani a babák fogát? Jobban mondva olvastam, hogy kell, puha ronggyal pl, de ti tisztítjátok? Mert ugye este lenne aktuális kaja után, de Jázi mindig bealszik a kaján.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Zsuzsa!
Akkor tényleg szerencsések voltatok a fogakkal...Kép

És ezt az ujjra húzható fogkefét hol lehet megvenni? Ez is a dm?
Pénteken majd megyünk a városba, akkor bevásárolok.

Akkor gondolom jól ki lehetett fáradva Áron, ha bealudt.
Én már úgy vagyok, hogy nem bánom, hogyan alszik el Jázmin, csak aludjon. Általában a ringatás jön be, csak ez éppen a hátamat tönkrevágja. Szóval lassan lépnem kellene, hogy kiságyba berak, sír, megnyugtat, sír, megnyugtat, sír, megnyugtat, és végre elalszik. Tudom, sokan ellenzik ezt a topicon, én sem vagyok híve, de már nem bírom súlyügyileg. Elvileg egy egy éves baba átlag súlya 9kg. Hááát, az még menne is, de ez a 11,25 már túl sok. És valamikor úgyis le kell erről szoktatnom.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Zuszsa!

Köszi, akkor a gyógyszertárat sem hagyom kiKép

Most olvastam, hogy már van 2006.őszi babás topic is. Régen még mi voltunk a friss kismamák, most meg már tapasztalt (???) anyukák.

Mellesleg én most hagytam abba a fogamzásgátlót. Szerintem várunk olyan 3 hónapot, aztán elmegyek egy vérvételre, hogy minden oké e a szervezetemben (legalábbis a vérkép alapján), addig még fogyok is 20kg-t (ha-ha-ha), és belekezdünk a második babába. Szeretném, ha jövő nyáron megszületne a második gyerkőc, akkora már Jázi is elmúlna 2 éves. Persze ember tervez.....


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Ildi,
jaj, ne haragudj, hogy tegnap nem válaszoltam az sms-re, pont volt nálunk a biztosítós pasink, és utána meg elfelejtettem.Kép Bocsánat, bunkó voltam.Kép
A héten itthon van Gabi, jövő héten jön anyukám, így nem vagyok nagyon beszámítható most két hétig.Kép

Brigó, Vezso,
Örülök, hogy jobban vannak a lányok.

Minden betegnek jobbulást.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, most egy darabig nem is leszek..Kép
Fürti még mindig taknyos, szívom az orrát sokszor, olyan rossz, mert nagyon tiltakozik..Kép de hát ki szereti az orrszívást...?...Kép

Remélem keddre rendbejövünk és tudunk menni a talira, már nagyon várom!!!!

Szombaton megyek újból vizsgázni ebből a hülye pénzügyből, hátha sikerül....

addig kicsit takarékon vagyok, de sokat gondolok rátok!!!!

Viki!
Boldog Szülinapot kívánok én is!!!!

Legyetek jók, betegeknek jobbulást + megy sok sok gyógypuszi!!!!

kingu
cica29
 
 


Sziasztok,

Dorka,
msn azonosó a profilomban lévő e-mail cím

Jimbone,
nagyon ügyesek vagytok

Brigo,
mi gumi sörtés fogkefét használunk egy lehelet fogkrémmel, főleg csak a szoktatás miatt

A betegeknek jobbulást a vizsgázóknak pedig kéz és lábtörést kívánok!

Adri
hadri
 
 


Lányok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat, aranyosak vagytok.

Jimbone
Jó hallani rólatok. Aranyosak a képek a fiadról.
pviki
 
 


Viki,
mi is boldog szülinapot kívánunk

Juszti,
Boldinak utólag is boldog névnapot kívánunk

Adri
hadri
 
 


Brigó,
Milyen az a nem megfelelő sárgarépa? Szerintem aki nem híve a sírni hagyásnak (mint én), az kb egy átringatott éjszaka után meggondolná magát. Könnyű úgy kitartani az elv mellett, ha nincs kihívás. Nati sokszor kel, de legalább vissza lehet tuszkolni az ágyába.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lefekvés előtt még benéztem:

Viki,
én is sok boldog szülinapot kívánok.

Ildi,
Marcipánnak pedig sok boldog névnapot.

Brigó,
Sztem sírni hagyás és sírni hagyás között is van különbség, belőled nem nézem ki, hogy hallgatnád Jázit este 11-től reggel 7-ig sírni.Kép (Ilyet egy cikkben olvastam.) Egyébként ez is megér egy körkérdést: ki hogyan altat mostanában? Nálunk én szopival, apja ringatással, de ha a környéken vagyok, nem működik a ringatás, csak ha nem vagyok itthon.Kép Én is a fájós hátam miatt választottam a könnyebbik megoldást, a szopit. Az a módszer, amit Brigó írt, Ákosnak nem jó, 2 perc alatt úgy behergeli magát, hogy sztem még hányna is.Kép
Ezen a répán én is már elgondolkodtam, de nincs elképzelésem.Kép

Vallásos nevelés: sztem a hit nem nevelés kérdése - ill. annyiban igen, hogy meg lehet ismertetni egy gyerekkel a vallását, aztán ha feljebb nő, úgyis ő dönt. Mi úgy tervezzük, hogy biztosítjuk neki a lehetőséget, hogy megismerje a református vallást, járjon pl. hittanra, de kifejezetten vallásos nevelést biztos nem kap majd, mert mi sem vagyunk kifejezetten vallásosak.

Fotózás: Juszti sztem nagyon-nagyon tehetséges, és biztos szívvel-lélekkel csinálja - de sajna felszerelés is kell hozzá és az jó drága.Kép De amúgy én nagyon szorgalmazom, hogy Juszti foglalkozzon komolyan a fotózással.Kép

Dorka,
holnap megkereslek az msn-el, ide nem akarom feltenni az azonosítómat.

Jimbone,
azok a harisnyás lábikók.Kép Egyforma "focicipőjük" van Ákossal. Nagyon aranyos a fiad.

Angéla,
ez olyan hihetetlen, nemrég születtek, és ti már babakocsi nélkül sétáltok - és nemsokára sorban mindenki.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie

Altatás: szopival aludt el Ro illetve most már a babakocsiban. Nyáron, ősszel sokat altattam kint a kertben,ezért rászoktunk a babakocsira, aztán a házban is ez van bevetve e célra. Így 2 perc alatt elalszik, és bárki tudja a családból altatni, főleg Zsófi szereti csinálni. Ami szükséges még Rozinak az alváshoz, az a cumi és vmi a kezébe morzsolgatni, egy kendő, vagy textilnyuszi, van egy-két ilyen alvós bigyója.
Én azt szerettem volna kérdezni tőled, hogy tanultál-e vmi jópofa tárolási ötletről a lakberendezéses órákon. Ami tudnék hasznosítani.
Meg még van egy kérdésem, végül, bárki, akinek van ötlete írja meg lécci: már az első gyermekeimnél is állandó fejtörést okozott nekem, hogy milyen módon tároljam a fürdős játékokat a fürdőszobában. Úgy, hogy az jól is nézzen ki. Mert ugye, ezekből a játékokból csak folyik a víz, bármennyire is kinyomkodom a kacsákból és a többi játékállatból a fürdővizet. Ha műanyaglavórba teszem, akkor áll benne a víz estére, ahogy kifolyik a játékokból a maradék víz. Gondoltam már valami hálószerű valamire, amit a kád fölé lógatok. De valami olyasmi kell, amiből később ő is ki tudja venni a játékokat fürdés közben és nem nagy cécó visszapakolni bele utána. Eddig lyukacsos műanyag kosarat használtunk, de nem vagyok elégedett. Az ikeában van erre a célra valami? Ja, egyébként próbálok mindig kevés jáékot ott tartani egyszerre, de akkor is van egy pár. Meg később jönnek a flakonok, ilyesmik, ezekkel nagyon szeretnek játszani a kádban, és ezek még több helyet foglalnak el. Ha van ötletetek, szívesen veszem.
KépKépKépKép

Lányok, szupernek tartom, hogy ennyien megírtátok a babák tudományát, igen élveztem minden beszámolót, volt aki olyan szemléletesen írta le a gyerkőc garátdálkodásait Kép, nagyon tetszett. És annak pedig külön örülök, hogy jelentkezett pl Angéla, meg Jimbone, meg Brigó, meg Wester.....és mindenki, aki kevesebbet tud írni vizsgák stb miatt. Mindenkinek köszönöm, aki írt a súly, centi kérdésre is.

Betegeknek mi is rengeteg gyógypuszit küldünk. Tényleg, Hüpi régen írt, ők is betegek voltak.

Ro javulgat a gyógyulás útján vagyunk, még azért nem 100%, de alakul. Láz nincs 2 napja, van étvágya, jobban alszik. Remélem 2 nap múlva elmondhatom, hogy teljesen egészségesek vagyunk.

Biztos még volt pár dolog, amit le szerettem volna írni, majd eszembe jut.
Puszi: Vezso
vezso
 
 


Haho!

Tudnatok nekem adni egy listat, hogy mik a szeklet-lazito etelek babaknak? Andornak az osszes kedvence szeklet-fogo, es most egy kicsit kuzdunk!!

2006-os oszi Babak!!! Lassan mi leszunk a ven rokak a babaneten. Ti nem erzitek, hogy mire beletanultok az ujszulott ellatasba a gyerkoc mar negy hetes. Mire megszokom, hogy 4 hetes addigra 4 honapos. AZtan fel eves elkezdem etetni, es most mar mindjart jonnek a szulinapok? Eszmeletlen gyors....

Multkor kenguruval maszkaltam a varosban es BKV-ztem (eleg elkenyesztett csaj leven, szinte mindig vezetek) igy kielveztem az emberek aranyos megjegyzeseit, mosolyait, Amit Andor kapott. Egy bacsi szinte kioktatott, hogy Anyuka elvezze ki ezt az idoszakot, olyan gyorsan elrepul.

Vizsgazoknak HAJRA, Januar vegen tuti vege minden vizsgaidoszaknak!!!!!!

Betegeknek jobbulast!!!

Alvas: Nalunk mindenki 5 perc alatt elaltatja Andor ugy, hogy befektetik az agyikoba es simogatjak es beszelnek hozza. KIVEVE En. Nekem ringatni kell vagy szopiztatni....
Tudja a pasi mit akar!!!! Kép

A kepek eszmeletlen aranyosak!!!

Udv, BJ
babjag
 
 


sziasztok!
Viki, tegnap már nem tudtam írni, de így utólag boldog szülinapot kívánunk!!!
Vezso, remélem Ro már teljesen jól van, küldjük a gyógypuszikat mi is Neki és minden beteg babának és mamának!
Zsuzsa, Áron hihetetlenül nagy és ügyes fiú már!
Connie: köszönöm a válaszod a gyógyszerről! Köszönöm mindenkinek az ötleteket is!
Múltkor nem írtam le kishercegnőci LucaZsófi tudományairól. Õ az utóbbi időben az intellektuális fejlődésre helyezte a hangsúlyt. Kb 2 hónapja áll, mászik, oldalazva lépeget, de egyedül állni, vagy önállóan lépegetni még nem akar. Viszont tapsikolni, pápát inteni féléves kora óta tudott, azóta bővült a repertoár: mutatja és mondja is, hogy tik-tak: zabálnivaló, ahogy a vékony cérnahangján magyaráz, megmutatja hol az okos feje, a teli pocakja. Utánozza a cica hangját, mondja, hogy miáu, kutyára, hogy vau-vau, kacsára, hogy háp-háp. Hogy szereted anyát kérdésre hozzám bújik, és paskolja az arcomat, ezt próbálom simi-simire szelídíteni, egyelőre nem túl nagy sikerrel. Nem szabadot érti, és mutatja is, rázza a fejét és mondja, hogy nem-nem. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy 1 perc múlva újra nekilendüljön&#8230; Nem tudom pontosan mennyi, de már nem Õ a topic fitneszbabája, az biztos, tízóraizik, ebédel és vacsorázik szilárdat, kb 7 decit, szóval nem csoda, hogy hízik. Áttért a napi egy alvára, akor viszont 3 órát szunyókál egyben. Így tervezhetőbbek a napjaink, csak a szopik miatt vagyok gondban, mert eddig lefekvések előtt-után szopizott, összesen 6szor egy nap, de mióta egyszer alszik, a másik két szopi csak bohóckodásnak tűnik&#8230; Inni továbbra is alig hajlandó, emiatt kicsit aggódom, mert néha horpadtnak tűnik a kutacsa, a pisis pelusok száma azért rendben van.
Alvás: félve merem mondani, de szerintem a topickban Õ a rekorder, 13 órát szunyál egyhuzamban. 8 óráról előbbre kellett hoznunk a fürdetését, mert rendszeresen fél tíz körül kelt. Plusz még 3 óra napközben. Ugye azért ez nem kóros? Pedig Jön a hatodik foga is. Szóval alvástanfolyamot tényleg szívesen tartunk.
Ezt most elküldöm.
Eszter
wester2004
 
 


Sziasztok!A nagy piros folt Bazsi homlokán egy oltári nagy pukli.Megvolt az elsö balesetünk,de már nincs semmi gond...azért nagyon berezeltünk.
KingaKép

Kinga
skinga
 
 


sziasztok!

Köszi még mindig a névnapi köszöntéseket!
Kép
Eszter nagyon aranyos vagy a fotózásos ötlettel , kedves vagy Kép
De Connienak igaza van: profi gép kellene hozzá, meg egy műtterem féle. Az öötlet bennem is megfogalmazódott már és ki fog előbb utóbb alakulni , remélem. Tavasszal megyek fotósuliba aztán bármi lehetKép
Kép

annyi mindent szeretnék írni de biztos nem lesz időm megint, azért belekezdek:

Timurr: gondolok ma rátok , majd jelentkezz mit mondott a szemészorvos. Maját pusziljuk és Téged is!
Kép

Zitmi: írtam mélt, reméélem a lánykáid jobban vannak!!

Kép

Connie: jó hogy lesz segítséged, irigyellekKép
Kép

Babjag, Jimbone: fiaitok nagyon aranyosak a képeken.

Brigo: de jó hogy Jázi jobban van! Örülök nagyon!

Kingu: egyik nap kerestelek msn-en , láttad?
Vezso: de jó hogy tis is jobban vagytok.

Virág: sajnálom a nem alvást de tudod : sorstársak vagyunk.
Nálunk ma csk 3-szor ébredt Boldi az már jó. Úgy hogy 10-től fél 3.ig aludt. ez milyen király volt. KépKép

Na Boldi felébredt, folyt köv.

Kép
juszti75
 
 


még 2 kép hogy csajozik a fiam egy kétévesselKép
Kép
Kép

Kép
juszti75
 
 


Babjag : nekünk bevált eddig: sárgabarack, szilva, sütőtök, őszibarack

Kép
juszti75
 
 


Sziasztok!

Vki megnézné, érvényes-e még a zombi-klubtagságim? Kép
Lili úgy döntött, nem lehet egyfogú többé, és ezt úgy oldotta meg, hogy egyszerre három fogat növeszt... most már kisebb-nagyobb mértékben kinn van mind a négy metszőfoga...
Ettől elég nyűgös, és mint tudjuk, ha a baba nyűgös, anya is rosszul alszik Kép
Hétfő éjjel gyakorlatilag semmit nem sikerült aludni, Lili persze ezt bepótolta napközben, csak én keringtem a lakásban egész tegnap, mint egy őrült dervis Kép

Hétfőn voltunk egy barátnőmnél, fantasztikus képek készültek a két gyerekről, ha lesz erőm, teszek fel mutatóba Kép
Ott kezdett el folyni Lili orra, amit én a fogzás számlájára írok (?), azóta nincs megállás, orrszívás ezerrel Kép

Vezso!
sereghajtóként: Lili ül, mászik, áll, kapaszkodva lépeget, már megtesz egy 14-15 lépéses túrát, kutyát felismeri, időnként hozzá is szól vmit, ami hasonlít a vau-vau-ra. Tud elvileg tapsolni (habár egy ideje nem hajlandó),
lámpát felismeri, rámutat.

Babjag!
Narancs kifacsart leve, felhigítva vízzel (legalább fele arányban), nálunk csodákat tesz, amikor más már nem segít Kép

Remélem a többi baba-mama már jobban van Kép, most maradok ennyi, mert a fogasodó gyermek egy percre sincs meg magában, ezt is kb 10 részletben irkáltam össze.
L
lirian
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?