Új privát üzeneted érkezett!

Gyorsan, gyorsan még ma!!!
Juszti

Boldinak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!
Kép
Nagyon jó a képetek!

Kingu
Hát ez a kis Boti! Nahát!
Hogy lett Don Botiból Sir Boti? HeheheKépKépKép

Ja már régesrég akartam írni a dm-es pontokat nem kell kidobni, hanem az idén is lesz, van pontgyűjtés, és fel lehet majd használni állítólag!

Szilvi
hüpi
 
 


Cerzsebet!

Száraz bőrre nekünk a doki fürdés után Panthenol habot javasolt, egy ideig kentem is a bőrét és egész szép volt. Ami nálunk még bevált az a Nivea olajos fürdetője.
Ne izgulj, nektek is lesz hamarosan fogacskátok!!!Kép

Virág!
Szerintem is szép vagy a képeken, miért kellene téged lehagyni róluk?Kép Viszont az én karácsonyi képeimet amin a fiammal vagyok, na azt igen, azt igencsak le kell fejezni, mert valami eszméletlenül rossz lett a fényképarcom..Kép mondjuk soha nem voltam egy fotómodell, de amióta kigömbölyödtem, hát már nem vagyok egy kellemes látvány magamnak..Kép

Képzeljétek, a mai nap híre: Don Boti felállt a kiságyban, kiváncsi volt mi van a kiságy mögött és egyszerűen megkapaszkodott és felállt. Nem hittem a szememnek....ez a gyerek még nem is mászik csak hátra...lehet, hogy nálunk kimarad az előre mászás?..Kép

Na megyek tanulom a pénzügyet...Kép

Jó éjt mindenkinek


kingu
cica29
 
 


Na újra itt vagyok, most aztán irtó sokat fogok írni, ne is irjatok, mert uralni fogom a topikot.
Beni gipsz nélküli, 21-én levették róla, most csak estére kell ráadni a sínt, nappal kalimpál. Nagyon aranyosan ücsörög pakol maga körül, és folyamatosan dumál, imádom a hangját, annyira cuki hangja van. Írtóra el lett kapatva a három hét alatt, a tesója és apája ugrált körülötte és hurcibálták egyfolytában. A héten meg apájával volt itthon, és a férjem szerintem szerelmes lett a fiába, most voltak igazán úgy sokat együtt, hogy csak ők, és hát folyamatosan el van olvadva. Anya vizsgázott a pasik meg jöttek mentek, ettek, ittak, aludtak, háztartást vezettek, szóval jól érezték magukat. A karácsony jól sikerült Anyukáméknál voltunk, sok mindent kapott Beni, meg Patri is. Szilveszterkor itthon voltunk én tanultam. Marha jó volt. Na szóval köszönöm a drukkokat, a jog szóbelim 3-as lett, pszichó irásbelim 4-es házi dogám 5-ös informatikám 4-es. Hát én nagyon örültem, még három vizsgám van hátra.
Lányok nem tudja valaki a kommunikációból, hogy mit jelent a paralingvisztika, szociolingvisztika mert ebből kellene tételt irnom, de lövésem sincs hol nézzek utána.

Csajok, volt mini tali, jól láttam??
Visszaolvastam, és próbálok reagálni, remélem még emlékeztek rá, hogy miket irtatok?

Connie!
Nagyon örülök, hogy az általam gyártott majomkenyér igy bejött nektek, a cukoradagolással tényleg lehet variálni, de én is sokszor csinálok, úgyhogy érzésből teszek a hozzávalókat.
Fú Ákosom nagyon aranyos a karácsonyi képeken, úgy birom azokat a komoly nézéseit. A tuti labdáson zabálni való, a kis hernyóson hát meg .... A szerkója nagyon dögös volt, de a harisnyás pipi cucc a nyerő nálam, abban annyira cukik tudnak lenni, és hát láttam már Ákos formáit a babatalin.
Connie, tényleg most legyél erős, ahogy Vezso irta, ha még az elején eldöntöd, hogy hármasban majd négyesben, ötösben hatosban hetesben és így tovább fogtok karácsonyozni akkor azt vegyék figyelembe és tartsák tiszteletbe, persze nem lesz könnyü.
Ákos azon a nagy ágyon teljesen elveszett, mekkora az ágyatok?
Drukkolok, hogy hamar összejöjjön a baba Ákosnak, de már nagyon sok kép készült ahol éppen két babával villogtál, na ilyen csak sokkal tovább tart. Nem a fénykép erejéig. Egyébként tök jó, Vezso is mesélhetne erről.

Ildi!
Marcipán a kolbásszal nem semmi, evett is belőle? Olyan nagyfiús az arca megint, sokat változott. Bízom benne, hogy ha megműtik a kezed akkor minden rendben lesz, viszont tényleg nehéz lesz Marcipánnal megbeszélni,m hogy anya most miért nem tudja felvenni. Sok kitartást kívánok, és nagyon gyors gyógyulást. Apukádnak jobbulást.

Vizimanó!
Nagyon szépek vagytok, Ákosnak meg haveri gyógypacsikat küldünk BEnivel!

Hüpi!
Köszi a restaurálást, már rájöttünk, hogy hogy ne csináljunk mindenkiből vámpírt, aztán a férjemnek sikerült a fényképezőn beállítania úgyhogy, már jó kis képek születnek.
Hintát mi is kaptunk, látom már birtokba is vettétek ti is.
Hüpi, hol a gyerek a képen, annyira be volt bugyolálva!
Ez a szomszéd normális? Elég vicces volt a kép, ilyeneket a vicclapokban lát az ember, de belegondolva a helyzetetekben hát, nem semmi.

Kriszta!
Láttam Flóra is nagyon élvezte a karácsonyt, milyen kis ötletes kocsikát vagy mi félét kapott, ezzel lehet száguldozni nem? Nagyon dögös a piros szabadidője Flórának és ahogy áll benne, kész hölgy.

Timurr!
Maja nagyon édes a képeken, főleg amelyiken kidőlt az jutott eszembe, hogy olyan mint egy hercegkisasszony amikor elájul és kéri a repülősóját.
Az tényleg nagyon jó, hogyha az emberhez egy rég nem látott barátnő toppan be, ilyen nekem kettő is van, de őket már sajna leirtam.
A csókos szájú Majababa, előtt megint ácsingózott a férjem, már kezdek féltékeny lenni, állandóan kiszúrja. Szerintem Beninek készül becserkészni, de pszt, ezt ne mond el senkinek, mert tudjuk, hogy foglalt. Mondjuk ezek a pucér képek azért elég kihívóak, mit mondjak itthon ha látják Maját? Az fejpánt is nagyon jól ám neki.

Cseriviola!
Én régóta nem irtam, most pótolóm. Úgyhogy köszöntelek, a legjobb topikban, remélem jó fogod érezni magad és szép lánykád. Viktória Lili nagyon bájos teremtés, de jó, hogy jött egy lány is mert, nagyon kevés van belőlük, viszont a pasikból jó sok van. Szonja nagyon édes a fürdős képen.


Réka!
Csipet azokon a képeken, teljes határozottsággal néz bele a kamerába és közben az jár az eszébe, hogy jól van csak fényképezzetek addig én átrendezem az asztalt. Nagyon jóképű ez a pasi!!
Ja olyan kockásfülű nyulat a férjem is kapott, mert ilyenért volt megörülve, hát kénytelen voltam neki most venni, Benivel egy szinten vannak.
Az etetőszék nagyon szuperül néz ki, olyan jó kis kényelmes.

Zitmi!
Nagyon szépek a lányok, néha hasonlítanak egy-egy képen a vonásaik egymásra, de nem tudom eldönteni melyik csajszi a szebb. Mindkettő!!

Jégvirág!
Ügyi vagy a vizsga miatt!! Gratula!

Pviki!
Dóri nagyon csinike volt karácsonykor az a fehér maci, látom nagyon tetszett neki. A fotelos képen nagyon érdeklődve néz, már be be is pózolt a képhez mi?

Juszti!
Nagyon aranyos ötlet lehetett a fotóalbum a férjednek, tényleg az ember elúszik a részletekben aztán van egy ilyen ötlet és el kezd gondolkozni, szóval nem csodálom, hogy a férjed boldog volt. Boldi ünnepi szerkóját már a múltkor is megcsodáltam, csak akkor még nem volt benne senki, na de így, még cukibb volt.
Olyan édi azon a könnycseppes képen Boldi, úgy sajnáltam szegénykét. A pópós képen olyan aranyos Boldi!!
Sok Boldog Névnapot Boldinak!!

Lir!
Lucit reméljük nem kerülgeti semmi betegség mostanában, küldünk egy kis fújást, hogy elfújjátok a bacikat.

Ruz!
Drukk megy a vizsgákhoz!!

Kingu!
Úgy sajnálom, hogy ennyit tanultál és nem sikerült a pénzügy vizsgád, de most ezt tudod, vagy tuti, mert azt irtad úgy érzem. Drukkoltam ám, nem érezted? Viszont annak örülök, hogy Boti a nagypapájával volt sokat. Remélem Boti is kilábalt a náthából, nem szép karácsony körül betegnek lenni. Azok a képek, nem éhezik ez a gyerek, mert a csirkét látom ette volna. Tényleg a kék szem honnan, neked nem zöld a szemed?
Nem semmi, hogy benne vagytok a Kismamában, nem tudja valaki bescennelni a képet, ja és miért nem gondoltad álmodban sem, hogy Boti bekerül, ilyen pasi nem viccelj!!!
A maffiózós képen tök más az arca, nagyon tetszik nekem.

Brigó!
Jázmin nagyon sokat nőt, és kellőképpen búcsúztatta az évet. Szegénykém, hogy ilyen vacakul volt, biztos gyorsan kibújik belőle a betegség és jobban lesz.

Adri!
Nagyon szép kis családod van, ilyen hintalovat mi is fogunk nézni, látom nálatok bevált.

Virág!
Mi ez az asztal amit Vince kapott nagyon kafa, miket lehet vele csinálni? Az a sátor is nagyon tetszett Vince, mint valami pasa úgy ült benne, már csak a lányok hiányoztak mellőle. Sajnálom a nem alvást, de minden baba keresztül megy ezen, kitartás! Én sem tudnám Benicét sírni hagyni, de most már a férjem is ugrana.

Monazsu!
Helyes kis családod van, és igazad van amit Virágnak irtál, az alvásról nagyon klasszul csináltad.

Zsuba!
Bazsi nagyon sokat nőtt ám, nagyon beleéli magát a komponálásba.

Zsana!
Hú, hát reszkess! Ez a pasi nézés nem semmi, olyan minden huncutságban benne vagyok nézés.

Vezsokám!
Örülök, hogy átjutott az mms-em, képzeld sokaknak irtam karácsonykor, hogy megváltozott a számom, és a telefonom szilveszterkor vissza is jelzett, hogy megkapták az üzenetemet. Olyan pipa lettem, mert azért egy hét alatt személyesen is elviszem az üzenetet.
Olyan szépek a lányok, azok a ruhák Verán meg Zsófin fantasztikusak, annyira tetszenek az ilyen rucik. Férjed hozta ezeket ügye? Rozi meg ebbe a habos csodába, hát mint egy falat cukor. A családi kép is olyan jól sikerült, nagyon szép kis család vagytok, férjed büszke lehet a négy gyönyörű csajszira? A karácsonyt olyan szépen irtad le, hogy miután vége lett megint kedvet kaptam hozzá. De az, hogy 23-án díszititek a fát, nos ezt a férjemnek is mondtam, hogy idén nálunk is bevezetjük.
Ez a playmobilos kép nagyon tetszett a férjemnek, hogy micsoda képeket csináltok, nekem eszembe sem jutna.
Marha jókat szórakoztam a mosogatásotokon a férjeddel az én férjemnek fel is olvastam, annyira vihogtam, olyan jól irod le a nálatok zajló eseményeket. A fűnyirásos irományon meg folytattam a rötyögést.
A lányok sapija és sálja nagyon jól áll nekik, mond meg!
Ja én is csináltam ám Vezsella kiflit nagyon bejött a családnak úgyhogy kértek repetát is, bevettem a listámba. Fényképet nem tudtam csinálni, mert nagyon hamar eltünt a pocakokba.
Rozi szilveszteri szerkója megint telitalálat volt, honnan vannak ilyen ötleteid, mint egy mini cár hercegnő (már ha van ilyen). A hűtő nekünk is így működött, a pezsgőket a hóban fagyasztottuk mi is.
Na most egyenlőre ennyi, annyi minden volt még a fejembe, majd aztán jövök még, és teszek fel csomó képet, mert most már digifényképezőnk és csak ontjuk a képeket.
Patri
patri
 
 

 
 

Patrikám,
én ezeken nagyon röhögtem, amiket nekem írtál.Kép
Kép
de most megyek aludni.
Kép

KépKép
connie
 
 


Patri!

Meguntam a tanulást és még lefekvés előtt benéztem, örvendek, hogy jelentkeztél, gratula a vizsgáidhoz és örvendek, hogy Benice gipsz nélkül huncutkodik!!!!!!!
Kérted a képet, kívánságod számomra parancs...Kép
Kismamás kép:

Szöveg: Mind a 10 újjam megnyalom, olyan finom volt!
Kép
cica29
 
 


Hali, én is vagyok ám.

Monazsu: persze, nagyon szívesen segítek. Túl sok mindent nem tudok a témáról, de azt igen, hogy a felnőttoktatás (continuous studies) itt nagyon elterjedt dolog, sokkal nagyobb hagyománya van, mint otthon. Nagyon sokszor fordul elő olyan, hogy az anyuka, miután kirepültek a gyerekei, visszamegy tanulni, és szerez még valamilyen főiskolai diplomát. De meló mellett is elég sokan csinálják. A legérdekesebb eset, amivel találkoztunk, az a férjem egyik tanítványa volt még Indianában. Jim hatvanegynehány éves mormon úriember volt, aki több évtizeden át ügyvédként praktizált, de közben a mormon egyházzal kapcsolatos teendői Mo-ra is elrepítették. Ott beleszeretett a magyar nyelvbe, kultúrába, történelembe, és úgy döntött, hogy ezzel akar ezentúl foglalkozni. Felhalmozott annyi pénzt, hogy ezt megengedhesse magának, és pár éve Wesselényiből meg is írta a szakdolgozatát Kép
Itt most egy 50-es csajt ismerek, aki meló mellett tanul. Õ amúgy magyar.
Megpróbálok utánanézni neked, hogy merre is indulhatnál el. Majd küldök mailt.

Hajnalkának jobbulást!

Patri: nagyon tetszett a hsz-od! Flóra száguldozik is ám a taligával rendesen! Már minden lehetséges irányból tolja, húzza. Néha persze fenékre ül, de ez nem szegi kedvét.
Nagyon, de nagyon örülök, hogy levették a gipszet, és hogy ilyen jól teltek az ünnepek!

Kingu: Botinak gratula a felálláshoz!

Virág: viccelsz? nagyon szép vagy a képeken, igazán kár lett volna, ha levágnak róla!

Cerzsébet: nagyon édes Szonja! Persze, hogy lesz fogatok, de ne bánd, amíg nincs, mert utána úgy tudnak harapni a kis kutyusok, hogy elképesztő. Legalább is a mienk életveszély. A fogmosást az ujjra húzható gumikefével folyton áttukmálom a férjemre, mert olyankor biztos, hogy legalább egy harapásnyom keletkezik.

Vizimanó: lehet, hogy neked azért nem kell éjszakáznod Ákossal, mert annak idején letudtad az öcséddel Kép Mindenkire jut x átvirrasztott éjszaka az élete során, és utána alhat Kép

Juszti: de szép ez a kép!

Nem tudom, hogy mennyit tudok jönni, amíg anyuék itt lesznek, de azért igyekszem majd bekukkantani.

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok!
Gyorsan benézek Hozzátok, mert a végén el fogtok minket felejteni..Kép Hiányoztok ám Kép

Patri
Húúú, jó sokat írtál, és nekem is, köszönöm. Örülök, hogy az ünnepek úgy teltek, ahogy szeretted volna, a vizsgáidhoz gratulálok és a családodhoz is, elsősorban a férjedhez, hogy ilyen csodálatos apuka (és még csinos is Kép).
És köszönöm az összes gratulációt, jólesett Kép
A lányok ruhái innen-onnan vannak (cora, c&a), sok amerikai darabot kapott Rozibaba (ott valahogy olyan jópofa gyerekruhákat árulnak, de erről Nebula többet tud sztem Kép), de egy csomót közülük a nővérei használtak anno. A régi ruhákat, az igazi szép és hasznos darabokat letárolom (tároltam) és olyan szürke ikeás cippzáros bőröndszerű izébe. És olyan jó őket elővenni most Kép Főleg Bécsben vásárolunk gyermekruhát, már alig várom, hogy mehessünk most tavasszal.
Egyébként mindig azt nézem, hogy a fiúruha-választék sokkal nagyobb mindenhol...Vagy csak én érzem úgy?

Lányok!
Rozibaba nem lázas ma reggel, és többet is aludt, mint a héten eddig összesen. Kép Köhög még, meg picit folyik az orra. A doktornénink megvizsgálta tegnap du, és a torka kicsit piros, meg a fülét fájlalja. Kaptunk antibiotikumot, pedig a mi dokink tényleg csak nagyon indokolt esetben ad. Lándzsás utifű és panadol ezen kívűl, amit adni kell neki. A kedélye jó,csak az étvágya nem az igazi tegnap dél óta.
Megmérte a súlyát is tegnap, és 8800 gramm.
Megdicsértek minket, hogy milyen aranyos, nyugodt baba Ro és, hogy szépen fejlődik.

Lányok, leírnátok nekem, hogy mennyi a súlya a piciknek? És mennyi idős? Nem találom a kinyomtatott topikos táblázatomat. Szóval Ro most 16-án lesz 10 hónapos és 8800 gramm, és kb 74 cm magas (talán) (ez utóbbit igen nehéz megmérni), 86-os ruhákat hord.
Meg leírjátok, hogy kinek miket csinál a babája, ami új tudományuk? Leírom kezdésnek én is.Kép
Mi csak nézünk, annyi mindent csinál Ro, szinte minden nap előrukkol vmi újjal: tapsol (dec 25 óta), mászik, kapaszkodva körbejár, néha megáll magától, és próbálgatja az állást, kézen fogva lépeget is. Elmélyedve játszik, ha mutatom mit kell avval a játékkal csinálni, próbál leutánozni,pl nyomkodni, hogy hangot adjon ki, lapozni a babakönyvet stb. De a leglátványosabb a "beszéde", utánozza, amiket mondunk neki és játék közben mondogatja magának. Konkrétan 3 "szót" mond pl: mamamama, babababa, nem-nem. Irtó vicces, ahogy mondja ezeket, fel is vettük videóra. Felismer több szót, pl a nővérei nevét, akkor "papa", "cica", "kérem", "tessék", "gyere"
szavakat. Most tanuljuk, hogy "pápá", meg "elment", meg "nincs", megy "szép". Az állatok nevét és hangját is bevontuk a játékba, ujjbábok illetve babakönyvek segítségével. Jókat mulat az állathangokon, iá, meg háp-háp. Az ujjbábokat nagyon élvezi, azt hogy mozognak a figurák. Még az is lenyűgöz engem, ahogy a babáját szeretgeti Ro, odabújik hozzá, csuda édes.
Ezek a mi tudományaink, meg persze a pakolás.... Napközben részben a járókában van, részben szabadon garázdálkodik, jön utánam, mint egy titkosügynök, nehogy megszökjek Kép
Sajnos sokat elesik és a homlokán 3 lila folt is van Kép , főleg azért esik, mert egyedül szeretne állni sokszor, elfelejdkezik, hogy csak a játékba kapaszkodik...A Ti babáitoknak is van lila foltja? Vagy csak én nem tudom megakadályozni az eséseket?
Még az jutott eszembe, hogy olyan dögönyözős, térden lovaglós játékokat is szeret Ro játszani, meg ha énekelek neki.

Gyönyörű képeket tettetek fel, Kingu Botija (maffiózó) és Juszti Boldija fantasztikus, de minden baba, természetesen. Vizimanó képei és nagyon szépek Kép

Jó sokat is írtatok, meg látom minitali is volt, irigy is vagyok ám...Kép

Azt is látom, hogy vannak beteg babácskák, kívánom hogy gyógyuljanak meg mindannyian!!! KépKép

Delfinke
Neked külön szeretném kívánni az egészséget Kép Sajnálom, hogy keddenként nem tudsz majd jönni Kép A Petőben mit mondtak? Tibi most hogy van?

Megyek a dolgomra, puszi : Erika, vagyis Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy 2 nappal későbbre teszem a vizsgámat Kép, úgy hogy most benézek. Kép

Patri

Köszi a drukkot. Én viszont gratulálok a sikeres vizsgáidhoz, meg a gipsz levételhez is. Kép

Delfinke

Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Kingu

Hát én mindig elájulok Boti baba képein, hogy milyen cuki. Kép Azok a szemek és azok a göndör fürtök. Kép És nagyon ügyes is.

Monazsu

Ha a felnőttoktatás jogi hátterét választod, na arról megvan a véleményem, mert a munkám során találkoztam vele, ha érdekel szívesen leírom.

Akiren

Sztem ne aggódj a nem evés miatt. Bendi is ilyen sokszor, alig akar mást enni a tejen kívül, ő 9 és fél hónapos, és talán most egyre jobban kezd enni. De van, hogy egyik nap alig akar, másik nap meg sokat eszik, ne aggódj, ha van anyatej, akkor biztosan nem lesz hiánybetegsége.

Vezso

Nagyon ügyes Ro, hogy már ennyi mindent csinál. Kép

Bendi 9 és fél hónapos, 11 kg és 600 gramm. Mi nemrég 75 cm-nek mértük, de nem tudom mennyire pontos. Õ feláll, egy kézzel kapaszkodik, de még nem engedi el, egy széket tolva maga előtt már megy is, nemrég próbálta a bébytaxival is, de az még túl gyorsan gurul neki. A tapsolás jelzés értékkel megy neki, összeérinti már picit a kezét, de még nem olyan igazi tapsolás, de már úgy tűnik tudja, hogy mi az. Pápát is integet, meg ad pacsit Kép. Sok szót már ő is elismétel ha mi mondjuk, pl. mama, papa, cica és utánoz is dolgokat, pl. nyelvkinyújtás. Négykézláb gyorsan halad, fiókokat kihúzza, szerkényeket kinyitja, és ki is pakolja. Kép Formabedobós játék egyáltalán nem érdekli, a formákat csak összeütögetni szokta. Õ is mindenhova utánamjön, ha valami az útjában van, azt elpakolja és persze ő is sokat beüti a buksiját, neki ugyan lila folt nincs, de valamivel megkarcolta az arcát és nem tudunk rájönni, hogy mivel. Ja és az asztalról már szedi le a dolgokat, pedig elég magas asztal, de felkapaszkodik, lábujjhegyre áll és ami a szélén van azt leszedi (tételeimet például). Már érti azt, hogy nem szabad.

Juszti

Boldog névnapot Boldinak és nagyon tetszik nekem is a kép. Kép

ruz
ruzicsky
 
 


Sziasztok!

Ma reggel sikerült visszafeküdnöm, és ráhúznom egy órát, fantasztikus élmény. A fiúk meg úgy lefárasztották közben egymást, hogy most ők alszanak.Kép

Patri,
gratulálok a jegyeidhez, nagyon ügyes vagy. És szuper, hogy ilyen jól teltek az ünnepek, és hogy nálatok is ilyen szerelmesek egymásba a fiúk.Kép

Vezso,
Már épp kérdezni akartam én is a lila foltokat, mert Ákos is tele van vele. Egyszerűen nem lehet kiszámítani, mikor esik el, mert pl. ha fáradt, ott is elesik, ahol nem szokott. És onnan tudom, hogy fáradt, hogy ott is elesik, ahol nem szokott.Kép 22-es csapdája.

Ákos 22-én volt 8 hónapos, 9 860 g és kb. 74 cm - jól megnyúlt, lassan utoléri Rozit. Bár gyanús, mert mi csak 80-as rucikat hordunk.

Amit csinál: mászik, felül, kapaszkodva feláll, körbesétál a bútorok mellett, kézbe fogózva lépeget egy-kettőt, és végre forog is, mindkét irányba! Aminek következtében reggel arra ébredtem, hogy ül az ágy szélén és magyaráz. Azt hiszem lesz ebből még néhány koppanás.Kép Ha megfeledkezik magáról, megáll egy játékba kapaszkodva, amíg észre nem veszi, hogy nem stabil, amit fog. És pakol vég nélkül.

Egy "szót" mond: babababababa, és ez azt jelenti, hogy szopizni akar.KépA szobájában lógó cicát meg macit ismeri, de sztem azon is múlik, hogy jó kérdéseket tegyek fel a megfelelő válaszokhoz.Kép Mert ha azt kérdem az ajtónál, hol van apa, akkor is az ajtó fölött lógó a macit nézi.Kép Azt hogy "add ide", "gyere" és "nem szabad", néha érti, néha nem. De nagyon jól lehet vele labdázni, és a babakönyvét is lapozza, és az építményeimet remekül szedi szét, nem csak úgy puff lerombolja. Ja, és csapkod újabban. De pl. ha pápázni akarom tanítani, akkor befeszít, és nem engedi. Egyébként tiszta Gréti, néz, hogy mi bajom, aztán otthagy, se tapsolni nem akar, se semmit. Pl. színeket is mindig mondogatom neki, de semmi hatása.
Járókában kb. 10 percet bír ki, aztán ki kell vennem, és ő is folyton a sarkamban van.

KépKép
connie
 
 


Ruz,
jaj de jó, hogy itt vagy. Tőled akartam kérdezni, hogy Bendi nem szokott lepotyogni a matracról. A mi matracunk kb. 35 cm magas, hiába van a földön, így is elég magas. És most egész éjjel tornázott Ákos, álmában is forogni akart.

KépKép
connie
 
 


Conni

Most már nem nagyon, bár a miénk csak 10 cm magas, de így is azért figyelni kell, mert van egy nagyon veszélyes "mutatványa", amikor a szélén ül fel háttal és hátraesik, Kép ezért mi körberaktuk szivacspuzzleval, hogy legalább az felfogjon valamit az esésből, de ez már egyre ritkább és ha nem ez a hátrafelé felülés van, akkor nem gáz, mert előre felé már lemászik (ezért is jó, hogy csak 10 cm) és ha álmában legurul, akkor a szivacspuzzle elég, hogy ne üsse meg magát.

Na megyek, mert Bendi kukázik. Kép

ruz
ruzicsky
 
 


Patri!

Ha kellenek még az anyagok, küljd egy emailt a michelle@freepop.hu címre, egész sok mindent szedtem neked össze Kép

L
lirian
 
 


Ruz és Connie KépKép
Naggyon jóóó!!!! Köszi, hogy leírjátok, amiket kérdeztem, olyan jó olvasni!
Súly és magasság tekintetben akkor jók vagyunk, azóta megnéztem a táblázatomban is, hogy ez lányoknak pont megfelelő érték. Fiúk súlyosabbak a lányoknál, néztem azt is. Egyébként aggódva néztem, hogy nem túl vékony-e Ro, de látom jó a súlya. Azért aggódtam, mert neki is olyan combija van, mint Zsófinak és Zsófi bármennyit eszik, mégis rettentő vékony. Pedig eszik sokat, főleg husikat, a "csontos husit" pl imádja. Hogy én miért nem vagyok ilyen alkatú..nem tudom, én szinte semmit nem esezem akkor is hízok...
Ja, és a barátnőm a múltkor pont azt mondta, hogy milyen husis a Rozi, és mondtam, hogy nem is, dehát még a vékonyabb babáknak is vannak hurkáik, vagy rosszul gondolom? Na, látjátok, hiába 3-ik gyermek, azért a magabiztosságom ellenére is van egy-két kérdés bennem mindig...Ezért is szeretek itt lenni a topikban Veletek.
A babatudományok terén adtatok ötleteket, köszi.
Eszembe jutott, hogy Ro is tolja maga előtt a kissámlit és úgy halad a konyhában.
Azon meg mulattam, ahogy Connie írtad, mit ismer fel Ákos, amikor a papáját mutatod neki...KépKép
Megyek, ebég megfőzve, Ro alszik épp, aztán csendes szombati napunk zajlik.

Még nem írtam, de 4-én láttuk a Cotton Club Singers lemezbemutató koncertjét a kongresszusiban, az Abba Jazzt. És találkoztunk egy csomó ismerőssel, meg hírességgel is. Ott állt velünk pl a Gyurcsány is a sorban, amikor italokat vettünk a szünetben. És: elhatároztuk, hogy minden hónapban legalább 1, de ha lehet 2 koncertet vagy színházat szervezünk magunknak, gyerekekkel is. Olyan szuper volt!!! Tudjátok nekem ez volt a férjemtől az egyik karácsonyi ajándékom.
Tényleg megyek.
Vezso.
vezso
 
 


Sziasztok!

Vezso!
Érdekes , én pont fordítva szoktam látni, mármint, hogy sokkal csinibb, édesebb lánykaruhák vannak mint fiúk..Kép de lehet ha lányom lenne akkor én is úgy látnám mint te..Kép
Jobbulást a kis Rozinak, ejha nagyon ügyes, hogy már ilyeneket csinál!!!!!
Fürti 9 hónapos, ha minden igaz 10500 gr körüli és 80 cm. Már régóta sláger nálunk a bababababa meg az apapapapa, sajnos a mama még elég távolinak tűnik, no de sebaj, fogom még eleget hallani..Kép Van egy maci az ablakon és ha kérdezem hol a maci, odafordul és a kis mutatóújjával rámutat, ilyenkor megzabálom. Aztán a képeken amiket csináltam (szalvétatechnika) is van egy csomó állat azokat is szokta mutogatni. Mászik hátrafele ezerrel, most már előre is kezdett szépen lassan és tegnap felállt a kiságyban. Most kezdte, hogy kapaszkodik a ruhánkba és állna fel, húz le rólam minden göncöt, harapdál és bújik oda. Mindennel szeret játszani ami nem gyerekjáték, főleg a konvektor, a porszívócső+kábel, a TV távirányító, a tételeim, a tollak és a mobilom érdekli. Én pedig majd játszom az ő játékaival..Kép Próbáljuk a "nem szabadot" megértetni vele de az még nem sikerült, inkább arra hallgat, ha hangosan és határozottan azt mondjuk "zzzzzzzzzzzzzzzzzz, nem szabad"! A "z" betű kissé ijesztően hat rá és ettől megtorpan. Hát ennyi egyenlőre...

Nebula!
Jó kirándulást, kellemes időtöltést anyukádékkal!!!!


Mindenkinek szép napot!!

kingu
cica29
 
 


Sziasztok
Nebula: köszi, várom a mailt, én is kellemes időtöltés kívánok anykádékkal.
Ruz: persze, hogy leírhatod. Jó lesz a magyar felnőttoktatáshoz. Mondjuk nekem is megvan a véleményem a magyar felnőttoktatásról. ÁÁÁ sír a lányom mennem kell
Monika
monazsu
 
 


Sziasztok Kép

Képzeljétek, nálunk a minap történt (Kingu zzzz-jéről jutott eszembe), hogy Lili elkezdett hisztizni, ha rászóltam, hogy 'Lili, nem szabad'. Az a klasszikus, könnyek nélküli ordítás, ha megfelelő a hely, akkor némi hanyattvágódással kombinálva...
beszéltem anyósommal még aznap telefonon, és újságolom, hogy angyali kisunokája mit alkotott, és közben reflexből kimondtam a 'Lili, nem szabad' mondatot.
Mialatt beszélgettünk, Luci az ágyunkon ült, és legálisan játszott... amikor a beszélgetésben odaértem a nemszeretem mondathoz (pedig halkan is mondtam, és teljesen más hangsúllyal), az én csendben játszódó lányom hanyattverte magát, és elkezdett ordítani Kép
Úgy megsajnáltam, olyan édes volt Kép

Vezso, este lemérem a gyermeket fürdésnél (mert sajna összezavarodtam, a kh ótaKép), és én is beszámolok Kép

Ja, még vmi.
Harry Potter 6.-ot végigolvasta valaki közülünk, ugye? Mit szóltatok?
Connie, most már mindkettőt oda tudom adni, mert 'végeztem' Kép

L
lirian
 
 


Connie: Babafalva szóhoz sem tudok jutni, nagyon klassz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patri: gratula a gipsz levételéhez és a vizsgákhoz.
Megyek én is alszom egyet.
Monika
monazsu
 
 


Lirian,
Én végeztem vele, jobban tetszett, mint az előző. Csak olyan érzésem van, hogy bebiztosította, hogy egész nyugdíjas koráig írhassa a Potterkönyveket. Nekem jó, van pár mániákus ismerősöm, ők úgyis megveszik, én meg majd elolvasom.

Vezso,
Natasa 24én lesz 8 hónapos. kb 9,5kg és 72 cm. 80as ruhákat hord. Ha olyanja van, megy a bababa, más nem. Megül jó két hónapja és veszettül frusztrálja, hogy nem tud felülni, csak segítséggel. Ha nyújtom a kezem, felül és Chaplin módón feláll. Egy kész zabagép. Ha combis babákról van szó, Nat benevez. Pár hónapja a combja még úgy nézett ki, mint egy egyenlő oldalu háromszög egy kis hájjal bélelve. Tapsolni tud és kolléganőm megállapítása szerint az is remekül mondja, hogy hülye. Tiltást nem ismeri. Mászással próbálkozik, nem megy, időnként hátrafelé halad, amolyan random módon, többnyire sírás a vége, hogy még mindig nem haladt. Előszeretettel püföli a labdát és kergeti a macskát. Legalábbis riogatja szegény állatot. Enni egyedül csak kiflit tud, a többi túl pici vagy nem merem neki adni.

Nebula,
Tetszik a letudható x átvirrasztott éjszaka. modell. Remélem, lassan eljutok oda!

Patri,
Szociolingvisztika a sógorom terepe. Sajna még én sem értek vele szót. De nagyon érdekes! London utcáit járták, hogy meghallgassák, hogy ejtik az emberek pl "Regent Street" szót. Utcasarkonként eljátszotta, hogy turista.

Kép KépKép
lorca
 
 


Patri: mail ment a szocio/para témában.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Lorca: nekem muszáj teóriát gyártanom, és azzal bíztatnom magam Kép

Enyém gyerek: szilveszterkor volt 9 hónapos, kábé 7 és fél kiló (nincs itthon mérleg, dokihoz a jövő héten megyünk) és olyan 70 centi (alulról súrolja). Nem egy óriás, amolyan "petit", főleg itt tűnik annak, mert az amerikai gyerekek általában akkorák, mint a ház. Mindenféle ruhákat hord, de főleg a 6-9 hónaposoknak valót (itt így számozzák), az otthonról hozottak közül a 74-eseket.

Tudománya
főszak: rontás-bontás, papírevés, ordibálás, járkálás gurulós taligát tologatva, illetve anya/apa (holnap reggeltől nagymama, nagypapa) kezét fogva
b szakok: pakolás, mutogatás, szájhangszer különféle működtetése (úgymint berregés, nyelvnyújtás és berregés együtt, puszidobás Flóra-módra (felfújt arccal, sok levegővel, avagy harapva), az ajkak kézzel történő bötyizése közbeni hanghallatás stb.)
ritkában látogatott szakok: szófogadás a "nem szabad" és "ne edd meg" felszólításokra, játékok odaadása anya/apa kezébe, szavak utánzása (kutya, anya, apa)
ja, és ha megkérdezzük, "hol az anya", akkor olyan 70%-ban néz rám, de ha azt kérdezzük, "hol a cici", akkor teljes biztonsággal, vigyorogva rám néz Kép

na, megyek vissza takarítani, mert anyu nem ismer tréfát ebben Kép

Kép
KépKép
nebula
 
 


Lorca,
Igyekszem nem aggódni a nemevés miatt. A barátnőd a gyerkőcöt 1 éves koráig nem is kínálta cicin kívül mással?

Connie,
Az anyatejben lévő vasról én egész mást olvasgattam, de most megnyugtattál. Egyébként a gyerekdokink miatt parázok, mert már 6,5 hós korában azt mondta a nemevésre, hogy ki kell hagyni a cicit, vagyis olyasmire célzott , hogy addig ne adjak cicit, míg meg nem eszi az adagját... brrrr... ilyet nem is próbáltam. Aztán ha most megyünk majd hozzá, akkor azt hiszem mmegint kapok. Kép (mint a nyáron azért, hogy túl sokat szopizik)

Ruz,
Beni 9,5 hósan kezd ráérezni a kajcsira? Akkor várhatok még Kép Kép Egyébként mikor picik voltak, akkor is úgy emlékszem, szopizási szokásaikban is hasonlítottak egymásra gyermekeink. Kép

Kingu,
Fürtinek gratula a felálláshoz Kép Kép Biztos fog mászni, Gréti is hamarabb állt fel, minthogy előre mászott volna, azóta meg teper előre Kép

Vezso,
Gréti ma 8 hónapos, 10,4 kg volt néhány napja, és 72cm körül lehet. ezekkel az adatokkal Gréti elviszi a duci-pálmát Kép
Súlya ellenére Gréti nagyon mozgékony. Oldalazva sétál a bútorok, az ágy mellett, fölfelé pipiskedik ameddig csak felér, és onnan szedegeti le a dolgokat, nem ám lentről. Legújabb tudománya: az ágy mellett oldalazott, és az asztal széle onnan annyira volt, hogy kinyújtott kezének 20 cm-rel kellett volna hosszabbnak lennie, hogy belekapaszkodjon. Gréti bátor volt, és átlendült az asztalhoz, és aztán odalépegetett. Egyébként ha a kezét fogjuk, akkor is lépeget. bárhol feláll, ha legalább fél kézzel meg tud támaszkodni. Csinált olyat is, hogy állt, egyik kézzel kapaszkodott, másikban fogot egy játékot. Egyszer csak elkezdte nyomkodni kapaszkodó kezéhez a játékot, de nem tudta megfogni. Ekkor szájába vette, kézcserét végzett, és az addig kapaszkodó kezével kivette szájából a játékot. Majd megzabáltam Kép Kép
Pápázni úgy tanult meg, hogy ha WC-re kellett mennem, akkor irány a kisány, anya pápázva búcsúzott Grétitől... innen ered, hogy csak nekem, és csak a kiságyból pápázik Kép
Ahogy már írtam, tapsolni nem akar megtanulni, ha könyvet veszek elő, hogy nézegessük, azt sem értékeli, mindenáron a szájába akarja venni. Igazi beszéde még nincs, bár néha egy-egy szótagot mintha elkapnék, de nem az igazi, viszont folyamatosan berreg és halacskázik. Kép
És amin csodálkozok, csak most kezd csikis lenni. Kép

Connie,
Mi az a könyv, mely alapján átreformáltad a lakásban a tárolást?

Akiren
akiren
 
 


Ruz,
Beni = Bendi Kép Kép (bocs Kép)
akiren
 
 


Sziasztok!
BJ, Connie, Kingu
Köszi a bőrös válaszokat. Valamelyik csak jó lesz!Kép

Kingu
Kicsi Fürti,valami gyönyörű!( nem tudom, fiúra leht ilyet mondani?) Nekem nagyon bejön a vizes hajával, na de azok a szemek... Kép A haját meg Szonja nevében kicsit irigylemKép Merthogy nekünk ugye, se fogunk se hajunkKép)
Lir
Én Szonjám rém hiszti, már előre félek mi lesz ha nagyobb lesz. Szerintem ő simán az a gyerek aki levágja magát a földre és úgy hisztizik, már most is. Kép
Amúgy van erről egy kis mókás homevideóm, mármint a hisztiről( nem Szonja, nagyobb gyerek) ha v.kit érdekel átküldöm! Hát a későbbiekre nézve érdekes, vagy félelmetes??!!??
Akiren
Nem evés szerintem nem lehet probléma, hisz jó kis husis Gréti. Kép Bár ez a vélemény szubjektív, nem értek hozzá!Kép
Timurr
Sztrájk? Kép Vagy anyudéknál vagytok? Pici Maja gyógyulgat? Látod visszatértem, bár lehet hogy csak időlegesen.Kép
Vezso
Szonja kedden lesz 10 hónapos. két hete 8900gramm volt. A hosszáról fogalmam sincs, a tanácsadáson nem mérik, én meg már rég kevés vagyok hozzá hogy megmérjem. MErt mindig kicsúszik a kezemből.Kép Izeg mozog. 80-as ruhákat hordunk, bár lassan kicsik lesznek!

Jaj, hétfőn fog szülni a brátnőm. Sajna prog. császár lesz, mert az első is császár volt, és a kicsi meg rosszul fekszik az előző császár belsőhegén meg nagyon magas a vérnyomása( kórházban is van)úgyhogy áll. muszály kiszedni(nagggyon ronda szó, bocs) a kicsi Laurát. Szóval jövő héttől újra babázomKép Már nagyon váromKép
Sziasztok
cerzsebet
 
 


Vezso,
gyermekem 14-én lesz 9 hónapos, 10kg 30dkg, kb 75 cm. Feláll, mászik, ront bont, pakol, nyújtózkodik, pápázik, berreg, mamamama, babababa, ety, egy, nenenen, ajajjjaja, gagaga, dedede, dejje, dejje szavakat mondja, ill vau, de ezt csak a kutyának.Kép Megetet kanállal, formabedobós gömbjét a tátott számba teszi, tudja, hogy hol a keze, és a füleKép Ismeri a kacsa, levél, kutya, apa szavakat, és néha hallgat a nem szabad tiltásra, csak előtte éleset kell tapsolni. Állathangokat szeret hallgatni, szereti a csip-csip csóka játékot, a végén csapkod és azt mondja te-te-te, amikor én azt mondom, hogy hess-hess-hess. Ma rámöltötte a nyelvét. Lapozgat, és lépeget bútorok között is, és átlendül. Múltkor felszedte a habtapit amivel a követ fedtem le és beleharapott a kőbe.Kép Vérzett a kis szája, bőgtünk mindketten. Folyton követ, járókában nincs el, el is csomagoltuk, ha nagyon muszály beteszem a kiságyába. Legdurvább trükkje: Feláll a nadrágomba kapaszkodva és az otthoni farmernacim piros kiscimkéjét akarja levenni, ha nem megy beleharap a farpofámba. Hisztizni szokott, az egy jellegzetes viselkedésforma, és olyankor csak nézek rá, és higgadtan elmondom: Ákos szedd össze magad. Ált kettőnél többször nem kell ismételni.Kép
Röviden(?!) Ennyit.

Nagyon jó, hogy feltetted kérdést, mert így mindenki arról írhatott ami neki a legkedvesebb, és megtudjuk, hogy mit tudnak a babák.

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Ro, sztem nem sovány - képek alapján. Egy igazik tündibündi Ro-babyKép Jobbulást nektek is.

Bocsánat mindenkitől, hogy csak Vezsonak reagáltam, de kb. 100 éve szeretnék írni neki is, csak mindig elfogyott az időm, mert a végére akartam hagyni a hosszabb lélekzetű mondanivalómat.

További jó hétvégét mindenkinek.Kép

Kép

Kép
vizimano
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma Ikeában, megvenni a ruhatároló dobozokat, hát eszméletlen tömeg volt, tisztára mint karácsony előtt. Úgy látszik, mindenki várt a -5% áfára. Kipróbáltuk a játszóteret is az étteremnél, de ilyen kicsi babával nincs értelme, nem volt olyan, amivel ő is játszhatott volna. Ellenben jól elbeszélgettem egy ötéves kiscsajjal, aki szerint az Ákos nem jó név, mert nem szép.Kép

Akiren,
Férjemtől kaptam egy belső építészet albumot karácsonyra, abban van egy fejezet a tárolásról, hogy miket kell pl. figyelembe venni a tárolóhelyek tervezésekor.

A gyerekorvosodhoz no comment.Kép Bár ha el akarod választani Grétit, tényleg így kell csinálni.Kép Különben is, mi az, hogy az adagját?
Egyébként azért nem kell annyira izgulni a vas és egyebek miatt, mert ez a hat hónap megegyezésen alapul, azt senki nem tudja pontosan, hogy mi az az életkor, mikor már biztosan kellene egyéb kaja is. Én azt olvastam, amit már írtam is, hogy olyan egy éves koráig abszolút nem gond, ha szinte csak szopizik. Viszont érdemes lenne megpróbélkoznotok a hússal hamarabb, mint ahogy megeszik Gréti 200 g főzit, mert a vas az a húsban van (meg a spenótban, sóskában).

Lirian,
köszi, köszi, akkor elugrom majd érte hozzátok, ha az úgy jó neked. És ha elküldöd a címed.Kép

Monazsu,
köszi a dícséretet.Kép

Azt olvastam, a nem szabadot kb. 2-3 éves korra tanulják meg úgy, hogy be is tartják. Úgyhogy gyakorolhatunk még eleget.Kép

KépKép
connie
 
 


Ruz,
ma én is körberaktam szivacsokkal az ágyat.Kép Holnap előszedjük a kétszemélyes paplant, az alól nem tud olyan egyszerűen kimászni, mint a takarója alól, és én is jobban észreveszem a mozgását.

Ja, Ákos fontos tudománya még, hogy tud puszit adni, és szokott is, teljesen magától.Kép
Lehet, hogy nem foglalkozom vele eleget, de a szavakat sztem nem érti. Ill. szoktam mindig mondani neki, hogy mi micsoda, amivel játszik, meg milyen színű, a testrészeit is, de külön nyelvleckéket nem adok neki.Kép Meg inkább azokra a dolgokra szoktunk ráerősíteni, amiket elkezd magától csinálni, pl. labdázni nagyon szeret. Mivel anya agyrémei nem érdeklik.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Köszönöm, hogy ennyien írtatok a kicsikről, nagyon sokat tanulok ám belőle, ha hiszitek, ha nem. KépKép
Igazából Connie egyik emailje adta az ihletet, minden érdem az övé KépKép
És olyan jó, hogy ennyien írtok, hálás vagyok ám.KépKép Vizimanó külön köszi. Kép
Remélem még írtok minél többen erről a témáról Kép

Rozi jobban is van meg nem is, volt hőemelkedése és a fülét fájlalja, szóval tényleg az van, amit a dokinéni mondott. Ez az antibiotikum csak segít. Kicsit bágyadt szegényke.

Vezso
vezso
 
 


Akiren,
Úgy tudom, semmi mást nem kapott, teát vagy vizet sem. Morgott az orvos és a védőnő, de barátnőm, aki alapban egy nyuszi, megmakacsolta magát. Én nem értettem vele egyet, Nati 4 hónapos kora óta kóstolgat, de a gyerek jól elvolt, szépen fejlődik. Most is gyakran szopizik és nem olyan válogatós, mint ahogy én vártam volna. Mondjuk volt a kajabevezetésnél gond, de kinél nem?! Az orvosod szerintem egy !%*=§§+!!,bla, bla, és a védőnőd szintén. Az enyém Nat 3 hónapos kora óta felénk se nézett, de azt hiszem ez a jobbik verzió. Ha ennyire jól mozog, szerintem teljesen okés a kiscsajci. Natidömper bezzeg csak ül a babérjain és a vaskos hátsóján. A hátam meg csak nyüszít a súlytól. Vas témában én is csak azt olvastam, amit Connie írt. Igaz, hogy nincs sok az anyatejben, de az hatványozottan jobban beépül, mint az egyéb forrásból származó. Pl a cékla kész vasbomba, de mégsem hasznosul annyira. Ráadásul az életem letelik, mire megfő.

Kép KépKép
lorca
 
 


Kriszta!
Köszönöm megkaptam, tök jó, már dolgozok is rajta!

Kingu!
Látom az éjszakai műszakosok megint mi voltunk, hajnali 1 órakor még irogattál. Naaaaagyon édi Boti képe, nem csodálom, hogy rögtön berakták. Köszi, hogy feltetted így mások is megcsodálhatják.

Vezso!
Én mostanában a lányos ruhákat találom meg, valahogy jobban lehet őket öltöztetni, szenvedek ám, hogy Benice rucijai ne kerüljenek horror összegbe és azért legyen egy-két szebb ruhája.
Az tök jó lehet, Bécsbe én is eltudnám költeni a fizumat.
Rozibabának jobbulást, irgum-burgum kuttykuruty, mi az hogy beteg lett. Benice és én is küldünk puszikat, persze ha Ákos megengedi??
De jó, hogy sikerült kikapcsolódnod akkor most nagyon fel vagy töltödve úgye, bár eddig is annyi energia volt benned, hogy már nem tudom milyen duracell nyuszi lennél.

Beni most 74 cm és 9200 gramm, 80-as rucit hordunk. Már szépen ül, néha azért beborul, mint maci a málnásba. A mászást még nem nagyon szorgalmazza viszont nagy dumás, és folyamatossan szövegel legyen az a tesója vagy csak a cumija. Ja és most voltunk 7 és fél hónaposak. Szerintem a gipsztől eltekintve azért szépen halad.

Lir!
Köszi átnézem és a hétvégén ha látom, akkor megköszönöm ha tudsz még valami használható dolgot küldeni. Bár Kriszta küldeménye nagyon jó!

No egy pár kép ahogy igértem!!

Kép
Ez az a cumi amin körbe pókok vannak és a közepe egy halloween tök.
Kép
Itt már magasabb vagyok Apánál.
Kép
Így szeret engem a tesókám meg én is őt.
Kép
Itt egy kicsit csajoztam, remélem Gréti nem nézi.
Kép
Jusztinak egy kis konkurencia, a friss hó engem is kicsábított és ezt a képet sikerült összehozni. Na persze Juszti szebbeket csinál!
Kép
Ilyen szépen pakolok magam körül ha csücsülök.
Patri
patri
 
 


Meg kell zabálni. De megdögönyözném, főleg azon a képen, ahol apja nyakában ül.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Először is Boldinak boldog névnapot kívánok utólagosan is!

ne haragudjatok, hogy így eltűntem, de itthon van párom és végre kicsit együtt a család. Pihizünk, jövünk-megyünk, szóval jó így együtt. Mióta Blanka megszületett férjuram folyamatosan dolgozik még hétvégenként is, így szinte soha nem voltunk együtt. Most pótolunk mindent.
Sajna már jövő héten tutira kezd, így megint itt leszek sokat Kép
De azért nagyon hiányoztokKép
Nem olvastam vissza a napokat, de lesz kedden tali? Szeretnék elmenni...
Volt minitali valahol? Jók a képek és nagyon édesek a babók!

Már megyek is, végre süt a nap, lehet egyet sétálni.
EGyébként Blanka is elkezdett aktívan mozogni, így folyamatos figyelést igényel. Úgyhogy kezdődik a fitt élet Kép
Na puszi mindenkinek!
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Dóri,
Egy keddel később lesz tali, jan. 17-én!

KépKép
connie
 
 


A kis- és nagy betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Sajnos a mi lányaink is beállank a betegek táborába. Virág éjjel volt lázas, Violka ma egész nap. Már bevetettünk mindent nála: hűtőfürdő, Panadol, Germicid. Ha lement 37,6-ra, annak már örültünk.
Szerencsére egyéb tünete nincs egyelőre semmi, Virág pedig teljesen láztalan, és ő is jókedvű, játszanak, esznek. Hát, meglátjuk, mi sül ki ebből, remélem, semmi komoly bajuk nem lesz.

Majd azért igyekszem benézni, amint tudok.

Puszi mindenkinek (látom, ma vasárnap volt,és összesen 3 hszKép): Zitmi
zitmi
 
 


Virág,
légy szíves, ne mondj ilyet, dehogy fejezlek le, eszem ágában sincs, nagyon csinos vagy azon a képenKép!

Juszti,
gondoltam, hogy profi fotós csinálta a képet, csodaszépek vagytok rajta!

Vízimanó,
miért lennél te amorf meg dagadt, irgatta-burgatta, ahogy tőled tanultam az ide illő fordulatotKépKép...NAGYON SZÉP VAGY! És nyugalmat, békét áraszt a kép, amit mutattál. Milyen lesz az öcséd esküvője, mesélj!
Ja, és az "A csitári hegyek alatt" nálam is nagy kedvenc, benne volt/van mindkét lánynál az esti altatódal-füzérbenKép.

Hüpi,
köszi a hsz-t DM pont-ügybenKép! Én is megkérdeztem, és január végéig beváltják a régit az újjal vegyesen, de utána már csak az újakat.

Patri,
aranyos vagy, köszi, amit írtál a lányokrólKép! Örülök, hogy Benice már gipszmentesKép!

Kriszta,
ezen a lépcsőházi bemutatón nagyon nevettem, amikor leírtad, milyen volt a bérházatok lakóközösségeKép. Kapecz Zsuzsának van egy regénye (Schön Zsófi emlékiratai - a pontos címe azt hiszem nem ez, de vmi hasonló; abban van pontosan olyan leíró rész, mint a tiédKép.
Remélem, anyukádék jól fogják érezni magukat nálatok, kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy elterveztétek.

Akiren,
egyetértek a lányokkal, Gréti nemevése miatt ne aggódj. Az én Violám is ilyen volt, 10 hónaposan jutott el odáig, hogy megevett már egy fél banánt vagy egy fél üveg bébiételt egy étkezés alkalmával. 1 éves koráig naponta 2x próbáltam szilárddal etetni (ebéd és vacsora), kb. olyan sikerrel, mint te. Gréti is belejön majd, biztos vagyok benne!

Vezso,
Vigáj is picike, egy hónapja volt 8370 gramm 9 hónaposan, és 71 centi. Azokat a rugdalózókat simán rá tudom adni, amelyeket Viola 2 hónaposan kinőttKép(ő nagyon magas volt mindig). Nyolc hónaposan állt föl, kb. 7 hós volt, amikor először ült egyedül. Tudománya dióhéjban: tapsol és integet kb. 1-1,5 hónapja, kapaszkodva oldalazva lépked, berreg, és legszívesebben azt mondogatja, hogy etyetye. Ez is lett az újabb házi beceneve, meg az ebből képzettt Etykó és EtyusKép. 10-én lesz 10 hónapos.

Megfürdette a férjem a lányokat, megyek altatni, etetni, lázat mérni, kivel mit kellKép és Kép.

Zitmi
zitmi
 
 


Sziasztok!

Lányok!Tényleg köszönöm hogy ennyien felajánlottátok a segítségeteket, teljesen meghatódtam.Tuti hogy élni fogok vele; szerintem rá leszek szorulva! Kép

Enyém gyerek: ugyebár 10.-én lesz 10 hónapos; utolsó mérésen 10240gr és 82 cm volt.
Négykézláb áll, innen felül.Ügyesen ül, már nem borul annyit.
Beszéd: ajjajj, dadada, dedede, bebebe. Tapsolni, pápázni, nem akar az istenért sem!
Kép
Ha kérdezem,hogy jössz anyához,akkor nyújta a kezét!
hát röviden ennyi!

Ildi

delfinke
 
 


Zitmi
Jobbulást a lányoknak!Nálunk bennem lappang valami,elkezdett fájni a torkom,remélem legyűröm,és Vinci nem kapja el.

Vezso
Tök jó a kérdésed,olyan érdekes olvasni,melyik baba mit csinál már!Én is írok Vinciről egy pár sort.
Tegnap volt 10 hónapos,kedden mérték,10850g,jól belehúzott a gyarapodásbaKépNem tudom hány centi,mert azt sose mérik,mi se szoktuk-elég nehéz lenneKép,de 80as ruhákat hord,van már 1-2 86os.
Egész nap négykézláb mászik,kapaszkodva mindenhol feláll,Dóritól elleshette a kapaszkodás nélküli álldogálást,mert most már néha ezzel is próbálkozik,bár még nem tud olyan hosszasan álldigálni,mint Dóri.Pakol-rámol a szekrényekben,húzogatja a fiókokat,labdázik,lapozgatja a könyveket,egy-két dologra rá is mutat a könyveiben,ha rákérdezünk.A mutatóujja gyakorlatilag egész nap égnek tartvaKépegyfolytában mutogatKépNagyon sokat magyaráz(bababa,tetete,dádádá,a tik-takból mondja azt hogy tak,és a gomb szóból azt,h gö.Kép
Megérti:halacska(szájával halacskázik-tátog,kár-kár madár(néz az ég felé,minden nap itt vonulnak el a varnyúk a házunknálKép.

Ma voltunk a Városligetben sétálni,tök jó volt.Végre kék ég és napsütés!!!Kép

Patri
Benice csuda klassz pasi!Tényleg dögönyözni való,nekem az ücsörgős képen tetszik legjobbanKép
Az az asztal nem semmi masina,levegőt fúj,ami mozgatja a különböző figurákat az asztalon(forgó méhecske,kerék stb)közben zenél,de ezt valamint az emberi beszédet alig-alig hallani,mert olyan hangerővel fújtat.Jégvirágék el is nevezték turbinánakKép-ők is ilyet vettek Grétinek karácsonyra.Bár mostanában Vince kezdi felfedezni,én még sem ilyen lovat akartam,jobban örültem volna egy hintának pl.Na majd 2 hónap múlva,a szülinapjáraKép

Virág
villes
 
 


Akácos út...Kép
Kép

És így komálta a spenótotKép
Kép
Virág
villes
 
 


Vezso,

Jobbulást nektek.

Barni 20-án lesz 10 hónapos. 1 hónapja volt 9 kg és 71 cm, 74-es ruhákat hord.
Mászik ezerrel, kapaszkodva feláll, lépeget oldalra, mostanában egy-egy pillanatra elengedi amibe kapaszkodik.
Mondja, h bababa, dedede, mamama, mámámá + sokszor csak halandzsázik.
Megérti a cici Kép, autó, labda szavakat. Ha kérdezem, hol a labda, az autó akkor keresni kezdi, ha megvan felmutatja. Kislabdát kérésre belerakja a pohárba. Érti, h gyere ide. Tiltást is érti de csak szelektíven Kép
Tapsol, a pápá viszont nem érdekli. Kép

Patri,
örülök, h jobban vagytok.

Delfinke,
kitartás, ehhez küldök sok enegriát.

Adri
hadri
 
 


Sziasztok!

Emlékszem többen írtátok, hogy mikor megtanultak forogni a gyerkőcök hátról hasra, egy csomószor ébredtek emiatt éjjel. Ez meddig maradt meg? Ákos az előbb fordult hasra, majd ült fel álmában, ott találtuk az ágyon csukott szemmel dülöngélve.Kép De újabban 1-2x le kell vadásznom éjszaka, mert mászkál és felül. Remélem abba fogja hagyni hamarosan ezt az éjszakai műsort.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Látom Mindenki pihent tegnap, mi is.
Sajnos Ro éjjel megint lázas lett (39), pedig már azt hittem kifelé megyünk a betegségből. Kép Szomorú is vagyok...Úgy sajnálom szegényt. A dokinénink ugyan mondta, hogy így lesz, vagyis eltart pár napig, de én reménykedtem.

Zitmi
Jobbulást Nektek is!! Influenza?

Betegek!! Gyógyuljatok meg!

Timurr és Berkiadri
Írjatok, legalább egy sort!!! Kép

Lányok, annyira tetszik, hogy megírjátok a babák tudományát, érdekes látni miket tudnak. Olyan kis okosok már, pedig csak most születtek.
Lassan el lehet gondolkodni a szülinapi tortájukon...Kép

Mindjárt átteszek a word-ből ide vmi nagyon vicceset.
Vezso
vezso
 
 


A barátnőm gyermekei kaptak egy baba-laptopot (!) ajándékba és ez volt a használati utasítása:

Note:
This product can pass the ESD C- standard test, but in the environment with electrostatic +/-4KV and +/- 8KV, it will lost data and reset to normal setting, just restart the product go normal paying.

Jegyzék
Ez termék tud hágó a ESD C – mértékadó teszt, de a környezetben –val elektrosztatikus +/- 4KV és +/- 8KV, ez akarat elveszet adat és orrgazdaság –hoz szabályos elintézés, csak, újból kifejt a termék megy szabályos kátrányozás.

Na, mit szóltok?
vezso
 
 


Connie
Ro is mászóversenyezik éjszaka, ha felébred, meg azonnal felül, menne a dolgára rögtön... Mostanában megint ébred, jön a foga plusz a betegség...
Csak elmúlik majd ez is..
V.
vezso
 
 


Ákos szépen demonstrálta az éjjel az új mozgásforma = rossz alvást.Kép Mikor lefeküdtem, megint az ágy közepén ülve aludt, és fél éjszaka úgy aludtunk, hogy én támasztottam ki, hogy ne forduljon hasra.Kép Este is hiperaktív volt, mert az ágyon tud a legjobban forogni, meg felülni hasizomból, és gyakorolni akart, nem aludni.Kép

Berkiadri,
én is épp ma gondoltam rátok.Kép

KépKép
connie
 
 


Vezso ez nagyon idetlen!!!! Kifejezetten ketsegbeejto!!
BJ
babjag
 
 


Minden betegecskenek jobbulast!!!!
Ugy latom Andor atlagosan fejlodik. 8 honapos mult dec 25en
A szavai: babababab, vavavavava, mammmma mammma (ha valamije faj) mulkor mondott valami MIKI - hez hasonlo szot (lehet, hogy az apja nevet ennyiszer hallja??) hanglejteseket utanoz. ez nagyon vicces tud lenni, amikor felismerem a sajat hanglejtesemet.
Eszmeletlenul kuszik (5 honapos koratol) most kezd maszni is... Meg nem ul fel magatol, de ulni nagyon szepen tud nem dol el (de vedoneni szerint addig ne ultessem amig nem ul magatol, igy csak eteteskor ul a szekeben) Imadja, ha segitunk neki felallni, de meg magatol nem tud.

Mar mindent eszik, amit szabad neki, es mar csak reggel este szopizik. De kezdi nem igenyelni a reggelit. Ezt egy kicsit sajnalom



Megerti a NEM szot, meg a nem szabad-ot, ilyenkor ramnez, mosolyog, visszahatral a tiltott dologtol, aztan ha elfordultam elindul ujra..

Imadja, ha tapsolunk neki, de meg magatol nem csinalja, csak az en tenyerembe csapkodja a sajat tenyeret... Papa intes mar megy neki, de nem mondja hozza...

egyedul a hol a labda kerdesre tudja a valaszt. Hol az anyat annyira nem gyakoroljuk, mert hat en nem kerdezgetem.. Hol az apja meg gondolom azert nem megy, mert nagyon ritkan latja apucit.

Hat ennyi, kicsit kevesebb mint a legtobb gyerek tudomanya.... De hat meg alakul a molekula

Udv, BJ

ui. Tenyleg jo volt Vezso ez a korkerdes, jo volt olvasni a valaszokat
babjag
 
 


Sziasztok!

Csak hogy mi se maradjunk ki a "dicsekvős-körkérdés"-ből Kép

Gréti cirka 7 és fél hónapos, 20-án lesz 8.
Pontos adatokat nem tudok róla, majd jövő héten megyünk tanácsadásra méricskélésre. 8 kilón felül van, és 7 hósan volt 68 cm.
Van 2 foga. Szépen ül egyedül, de Babjaghoz hasonlóan én se ültetem nagyon, bár hasizomból meg mászásból már néha felül. Kb. 2 hete tapsol. Pápát még nem tudja. Mászik, mindenhová jön utánam. Járókánk nincs, a kiságyba csak aludni teszem. Pakol, fiókot kinyitja. Pár napja fel tud állni kapaszkodva.
Sokat dumál, bábábábá, bebebebe, dájdájdájdáj, vávávává, ápápápá és mindenféle érthetetlen dolgokat halandzsázik. Most épp ezt: héééj, ssszkessszke, hééééééééééééééééj. Gggögögögö.
Szeret a közelünkben lenni. Pl ha az íróasztalnál ülök, bemászik a szék alá, vagy a lábamhoz. Ha ülünk mellette, mászik ránk, tapizza a melleim, rángatja a pólóm ha szopizni szeretne.
Nem, nem szabadot nem érti, csak nézi mit rázom a fejem mint egy bolond olyankor és vigyorog.
Vagy lehet hogy mégis érti?!? Kép
Hol a....dolgokkal nem foglalkoztunk még Kép
Viszont imádja a jegyzeteimet rágcsálni, összegyűrni, szétdobálni.
Mostanában etetőszékből, hordozóból kidobálja a játékait és néz utána. Hordozóban hasrafdordul.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Nagyon sok a beteg baba és mama is! Jobbulást kívánunk mindenkinek!

Múlt heti vizsgámat átraktam holnap utánra. Meg lesz még egy jövő héten csütörtökön. Úúúúúúúúúútálom.
Mindenkinek gratulálok aki sikeresen vizsgázgat, akinek nem sikerült azt meg őszintén sajnálom. És kitartás! Mondom ezt magamnak is mert már nagyon elegem van.

Szép hetet mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Halihó!

Connie! Köszi az infót, mentm volna holnap KépBlanka is fordul éjjel, de nem ébred föl rá.

Blanka 7,5 hónapos, 8500 g és 71 cm. Fordul mindkét irányba, ül (némi segítséggel Kép )és mindent próbál cisnálni. Kompzik is, ez most nagoyn tetszik neki. Foga nincs és a baba, papa, apa, bábu, tetű szavakat mondogatja felváltva. Apuja persze nagyon büszke, hogy azt mondja, hogy apa Kép Mintha legalább is dierkt neki mondaná. De édes egyébként.

Hú, most látom, hogy mennyi betünk van. Gyógyuljatok meg jövő keddig, hogy tudjunk talizni!
Lesz időm du. elolvasgatom az elmúlt eseményeket, amikről lemaradtam.
Megyek főzni.
Puszi nektek.
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


csak par kep
voltunk sielni, es addig Andor szankozott...

Kép

kellett a napszemuveg, olyan nagy volt a feherseg, meg a napsutes

Kép
babjag
 
 


Sziasztok!

Monazsu
Benne vagyok a talibaKép
Van Pécsen egy Ázsia center,oda szerinted érdemes elmenni?

Virág
nagyon szép vagy azon a képen,és jól áll a két gyerekKép
NC annyira jó fejKépakácos útKéphihetetlen annyira édes

És a többi babatalis kép is tök jó,édesek Zitmi lányai,Dóri ügyes és gyönyörű,Ákost meg kell zabálniKépÉs hát Don is hozza a formáját.

Juszti
A ti képetek gyönyörűKép


Akiren
szerintem Gréti sztrájkol kcsit aztán majd eszik újra,biztos nem gáz,mert van elég tejed,nálunk gáz,mert nekem már nagyon kevés van.
Tapsikolás csak úgy egyszer mutattam és elkezdte van hogy állandóan pogácsát süt van,hogy napokig semmi,karácsonykor az istenért sem sütött senkinek pogit.
Pápá is megy,de egy hívómozdulat és egy pápáKép


Kingu
ezen a képen is hasonlítanak és Boti egyszerűen gyönyörű és nagy fazonKép
vizsgaKép
Don Boti nagyon ügyes

Patri
szívem repes,hogy végre nincs gipsz,szuperKép
Barátosnőm évekig el szok tűnni erre-arra és most nagy öröm volt ez nekem,hogy eljött hozzánk.
Maja családi állapotáról nem merek nyilatkozni,mert a vőlegény(ek) féltékeny(ek)Kép
Benice annyira édes,annyira helyes kis pofija vanKéptündériKép

Manókám
mi az hogy amorf?60 alatt???én fénykoromba vagyok 60Képcsak hogy spannoljalak,gyönyörűek vagytok a képeken,persze a gyúrás sosem árt
Ákos szedd össze magadKép ez jó

Hüpi
küldöm a videót,még nem tudtam helyet csinálni a hálón,hogy felpakoljam az összeset

Cerzsebet
Szar a kedvem meg anyuéknál is voltunk,és Maja nem viszi túlzásba az alvást.Amint tudok írok neked.Mi testápolót használunk Johnsont,Niveát,és ha fürcsi elött beolajozod jól Szonjust?


Vezso
Remélem jól vagytok és nem vagytok már betegek.Este lepasszolom a leányt a páromnak és írok neked.
Szerintem a csaj ruhák klasszbbak és nagyobb a választék.
Bablaptop leírásKépKép


Lirien
Lili nem szabadKép

Zitmi
lányoknak jobbulást


Connie
ülve alvásKépKép
látható mr babfalva?

n aés akkor magunkról
én kurva szarul vagyok de ez le van...........................

Úgyhogy Maja:
kicsit köhög még és folyik a könnye,szerdán após mindenképp megy a szemészetre és akkor elviszem őt is,nyugodtabb leszek,ha egy szemész is azt mondja majd kinövi.
És kérem van foga ill. nő,már áttörte az ínyét,semmi nyügi csak a szokásos,kis tűhegyes éle kint van.Koszmós a feje amivel nem tudom mit kezdjek a nagy haja miatt.Tényleg ki hányszor mossa a bébi haját?
Adatok:súly még mindig 7.20 körül van,magasság:68-69 centi
Tudomány:
forgo,össze vissza,szerencsére éjjel arra nem kel fel.Ülni hajlandó kizárólag,pedig egyedül még nem tud felülni,de fekve még pelenkázni sem lehet,mert húzkodja fel magát és sír.Mászni esze ágába sincs,mert utál hason lenni és ha fordítom inkább feláll.legújjabb hepp:csak állni akarok című műsor fogni a kezét és áll a baba,persze ha elengedem eldől.Kiságyba is fel fel húzkodja magát állásba.A kompot kilőttem met túl hosszú bele a lába és a talpa szélén áll benne állandóa,most a bébitaxiba bele szerkesztettem a kengurut biztonság övként.Ad puszikát,de ddig csak én kaptam meg a keresztláyom és tegnap az apja.jó nyálasanKéppróbálgatja néha sikerül egész puszi formára is.Monja hogy anyanyanya ez vagyok én nyújtsa felém a kezét,aztán tete,babababa,dedede.Börrögés,nyálfújás ezerrel.Keresi cicát,kutyust,meg is aarja fogni,tépni őket.A nem szabdnál röhög rám.ja spogácsa sütés ha van kedve,gyere mozdulat és pápá.más nem jut eszembe

Minden betegnek jobbulást


Timurr
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?