Új privát üzeneted érkezett!

Dóri,
ez nagyon jó Kép

Vezso,
az iwiw mostanában tényleg nagyon lassú, van amikor be sem lehet lépni. Szerintem nem a te készülékedben van a hiba Kép
Próbálj belépni ahogy a Connie mondta, remélem sikerül

Adri
hadri
 
 


Vezso
Éppen nemrég láttam a tv paprikán egy hasonló banános sütit sütni. Már akkor is megmozgatta a fantáziám. Karácsonyra kaptam egy csomó jó tepsit, direkt sütisütésre. Azt hiszem, itt az alkalom, hogy kipróbáljam.

Virág
Képzeld, éppen én is egy külön fájlba másolta ki a "babanetes" recepteket, amikor olvastam, hogy te is nyitottál nekik egy könyvtárat.
Jó kis kaladnban volt részetek hazafelé jövet, nem semmi.

Hadri
Helyes a családod, és nagyfia a hintalovon.

Connie
Mitől speciális a Norbi-féle főzés? Milyen alapanyagokat használ?
A főzés nálunk sem megy zökkenőmentesen, mert Dóri olyankor már általában nyűgős, és végig reklamálja a főzési folyamatot.

Nebula
Ezt a Stahl féle pitét én is szoktam csinálni, nagyon egyszerű és finom. A te rátéted igzalmasan hangzik, biztos nagyon jó.
pviki
 
 


Sziasztok!

Boldof új évet kívánok mindenkinek!

Kép

Mi itthon szilvesztereztünk, azt leszámítva, hogy elmentünk egy barátunkhoz, ahol még ott volt 2 pár. Azt hittük, hogy gyerekek is lesznek, de csak 2 pocaklakó volt Kép Kép pedig még lehetett volna 3 gyerkőc is, de nagyikhoz passzolták őket. végülis nem is terveztük, hogy ott sziveszterezünk, csak 2 órára "ugrottunk be" mert már nagyon szerették volna látni Grétit Kép
Hazafelé 10.30-kor jöttünk, akkor Gréti el is aludt, de már itthon 1 óra múlva felébredt, és dajdalozott hajnali 2-ig, így vele együtt búcsúztattuk az óévet. Ittam egy kis pezgőt, apa meg bevágta a maradék üveget Kép így ő 3-ig pörgött. Így hát Gréti 2-kor én 3-kor kerültem ágyba, én 10-ig, Gréti meg 1/2 12-ig aludt (3-4 ébredéssel) deennek elelnére ugyanolyan volt, mint bármely éjszaka Kép

Majd visszaolvasok, aztán írok többet Kép

akiren
akiren
 
 

 
 

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!!!

Jázi így bulizott szilveszterkor:

Kép

Bocs, hogy nem jövök gyakran, de Jázmin néha 5-6× is felkel éjszaka, és ez nagyon fárasztó. Ha van valakinek bevált serkentöszere (mámint nekem, és nem Jázinak Kép), az szóljon.

Nagyon édes minden csajszi és hapsi a topicban. Több képen is láttam, hogy a kicsik céklát esznek. Ezt csak meg kell fQzni egy kis köménymaggal, és turmixolva lehet adni? Egyébként ti mit adtok már a babáknak? Mert van egy ismerösöm, akinek ilyen korú babája van, és ö már kenyeret, virslit, felvágottat, söt pizzát is ad a gyerköcének. Ezt egy kicsit azért durvának találom... Mi még továbbra is a zöldségeknél, gyümölcsöknél járunk, de fözeléket pl még nem adok (arra gondolok, amiben rántás is van).

Szép estét nektek, és bocs, de nincs hosszú ö-m.

Pussz,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Zitmi
el lehet rontani a Vezsella kiflit/zsömlétKép De erre csak én vagyok képes.Na majd legközelebb.

Connie
Nem 17én lesz a tali?18 szerda,vagy lemaradtam vmiről és idén szerdán lesznek a talik??

Hadri
Szépek vagytok,Barni nagyon cuki!szeret játszani azzal az állathangos játékkal?Én Vince szülinapjára akarok vmi ilyesmit venni...bár kicsit tartok tőle,nehogy úgy járjunk mint a turbinávalKép

Dóri
Jó receptKép

Patri
Sikerült a vizsga?Vagy rosszul emlékszem,nem ma volt?

Vezso
Jobban vagy?

Virág
villes
 
 


Brigó: Mi főzelékkel kezdtük a hozzátáplálást. Olyannal amiben nincs rántás Kép Csak krumplival sűrítettem. Rántást tök sokáig nem szabad nekik adni. Meg egyébként sem egészséges, magunknak se rántással csinálom már a főzelékeket.
Répa-krumpli, alma-krumpli, sütőtök-krumpli, most már kap céklát is, spenótot is, azt útálja, de ma rájöttem miért. Túl száraz. Nem lehet normálisan lenyelni, nem csúszik. Úgyhogy spenótot is úgy fog kapni, hogy valamibe teszek keveset. Ma kapott pici húst is a főzelékhez, és pár napja kap natúr gyümölcsöt is, nyersen. Eddig almát és őszibarackot.
Cékla...vettem 5 nagy darabot, majdnem egy egész napom ráment az elkészítésével. Fel napig főtt a cékla. Héjában, hogy ne veszítsünk sok vitamint. Aztán feldaraboltam, felét, másik felét pépesítettem, és fagyasztottam. Kisebb adagokban, azt is valamivel keverem. Pl. tegnap alma-cékla-krumpli főzeléket evett Gréti, ma ugyanehhez tettem pici húst.

Én főzeléknek nevezem (bébikajákból) azt, amit főzök. Az az ebéd. Délelőtt kapja a nyers gyümölcsöt.

Nem emlékszem Jázi milyen idős, de tényleg ne adj neki még pizzát meg virslit meg ilyesmit Kép
Milyen egészséges pirospozsgás Jázi pofija Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Ja, aki húst ad, azt milyen gyakran adja? Minden nap? Minden másnap?
Amúgy én 1 jégkockányit adok neki majd 1 adaghoz.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Jégvirág,
Én most már mindennap adom, kivéve mikor spenót van, mert abban van vas. És szintén 1 jégkockányit egy adaghoz.
Spenótot Ákos is utálja magában, pedig leves volt, amit csináltam neki, de sztem úgy túl vad az íze.
Ja, és megfejtettük a takinéninkkel ezt a spenót főzőlét. Ti. a friss spenótot úgy kell készíteni, hogy megfőzöd, utána darabolod, és után készíted belőle a spenótfőzeléket, további főzéssel. És az első főzővizet öntöd ki.

Brigó,
Virsli meg egyéb felvágott kétéves korig nem nagyon ajánlott, nemrég olvastam valahol. Rántás meg talán egy éves koráig. Én magunknak "rántok", de olívaolajjal és teljeskiörlésű liszttel.

Villes,
De 17-én lesz a tali, csak én nem ismerem a naptárat.Kép
Vezsella kiflit majdnem elrontottam én is, kis híján carbonara (szénégető) módra készítettem.Kép

Viki,
A norbis főzés más alapanyagokat használ, pl. cukor helyett fruktózt (vagy édesítőt, de én azt nem szívesen), teljes kiőrlésű lisztet, zabpehellyel vagy búzakorpával paníroz stb., idő kell, mire megismerem ezeket az alapanyagokat. Plusz vannak kaják, amiket csak a nap bizonyos szakában lehet enni, délig (update 3) vagy délután háromig (uodate 2), és vacsorára pl. csak update 1-est lehet enni, és ahhoz meg kell recepteket tanulnom és kikísérleteznem. Mindehhez idő meg utánajárás kell, és az most nincs.Kép

KépKép
connie
 
 


Bea: én heti 3-4 alkalommal adok husit, és én is jégkockányit adok (vagy olyan bébikaját, amiben van, ha lusta vagyok).

A wiw mostanában tényleg nagyon vacak. Engem napok óta nem enged be, folyton hibaüzeneteket küldözget. Úgyhogy, Vezso, kitartás!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Nebula,

lehet, h hülyeséget kérdezek de milyen az a pie- forma?

Adri
hadri
 
 


én is kérdezek egy vadat: a jégkockockatartóban hogy fagyasztjátok a husit? egy kockányit nyersen? vagy már megfőzve? bocsi de olyan béna vagyok. hihi mire Boldi leérettségizik csak belejövökKép amúgy nem vagyok nagyon béna csak kicsit Kép

Kép

Kép
juszti75
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy csak most jelentkezem,de elég zűrös napjaink vannakKép

Viki elég sírós mostanában,ha délutánonként együtt alszunk,akkor sokszor felriad 1-1 pillanatra és van,hogy nehezen alszik visszaKép
Megint elég rendesen eszi a kezét,szerintem jönnek a felső fogai.

Mivel szerencsére még mindig szopik,általában a cicin alszik el,de mikor beteszem a kiságyában akkor nem sokára felriad,aztán meg nehezen lehet visszaaltatni.
Mivel 9 hónapos már elmúlt,hogy csináljam hogy elaludjon egyedül vagy ez még korai?
Próbáltam,hogy hagytam sírni,ha bementem hozzá nem vettem ki a kiságyból,de egyik sem vált be.
Ti hogy csináljátok ezt?

Borostyánkő láncot mennyiért lehet kapni?

Én a főzelékeket rántással készítem a Vikinek és azóta jobban eszi őket.
Most a legkifejlettebb az ízérzékük és igénylik az ízesebb kajákat ezért vezettem be nála.
Rántásnak egy kanál Liga csészés margarint/ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják,nincs benne tej/felolvasztok bele teszek egy kis teljes kiőrlésű rozslisztet,aztán ha egy kicsit ez megpirúlt akkor teszem rá a pépesített főzeléket.
Viki minden nap kap húst,kivéve mikor spenót vagy sütőtök van sajttal.
Vettem Herbária boltben Vega mixet amibe nincs só csak sokféle szárított fűszer ezzel ízesítem a főzeléket és egy kis tengeri jódozott sóval,a sótól jobban kijönnek az ízek.
Spenótot én úgy csinálom,hogy egy zacskósnak a felét kiolvasztom,egy főtt tojás sárgáját hozzáteszem és összeturmixolom.
Ezt berántom és a kislányom egyszerűen imádja.

Most megyek mert holnap a tatabányai topikos csajokkal babatalálkozóra megyünk délelött és szeretném kipihenni magam,mármint ha a Viki hagy.

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Juszti: Én megfőztem a húst előtte.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Hadri: dehogy kérdezel hülyeséget. Ez olyan hullámos oldalú tortaforma. Ilyen:
Kép
Persze nem kötelező ilyenben csinálni.

Juszti: én előre megfőzöm a husit, levével pépesítem, és úgy fagyasztom le.

Cseriviola: szorítok, hogy gyorsan kibújjanak a fogacskák! Nálunk tegnap délután jött egy fura nyügimenet, de aztán elmúlt. Kicsit ijesztő volt, mert annyira hirtelen kezdett el sírni néhányszor. Elég fehérnek látom az ínyét hátul Szerintetek elképzelhető, hogy előbb jön egy örlőfog, mielőtt az össze metsző kijött volna?

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Connie
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog bevállni. Az az igazság, én egy kicsit skeptikus vagyok Norbit illetően, de hátha te meg tudsz győzni, hogy működik. Majd megnézem a honlapját. Igazából az a baj, hogy Norbi személye nem túl szimpatikus számomra. Ez van. Majd számolj be a fejleményekről.

Mennem kell, mert a családom hív. Holnap majd válaszolok még másra is.
Jó éjt!
pviki
 
 


Viki,
Norbi nekem sem tartozik akedvenceim közé amúgy, de az update könyv eléggé meggyőző volt. De majd tudósítok.

Cseriviola,
Hm, erre Ranschburg Jenő azt mondta, hogy ha van türelmed, akkor várd ki a 2-3 évet, amíg megtanul magától egyedül elaludni.
Egyébként ha később teszed le vagy át a kiságyba, nagyobb lehet a siker, mert kb. 15-20 perc kell, mire jó mélyen bealszanak.

Na megyek vissza robotolni, most dobom a kukába elmúlt egy-másfél órai munkámat. Már el is felejtettem, milyen jó ez. De sebaj, az éves horoszkópom szerint meggazdagszom idén.Kép

KépKép
connie
 
 


Nebula,
bocs, hogy csak úgy idetolakszom, de a te hozzászólásodban olvastam, hogy létezik egy link, aminek a segítségével keretes képet lehet fotóból készíteni? Melyik ez a link?
Szidike
szidike71
 
 


Szidike: a www.frameshow.com ilyen például. először le kell tölteni és installálni kell a hozzá tartozó programot, amivel 15 napig ingyenes. ha a program megvan, akkor a weboldalról lehet letölteni a kereteket. de timurr a photomimpact nevű programot használta. annak is van ingyenes próbaváltozata, ami letölthető innen:
http://www.ulead.com/pi/trial.htm

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok! Kép

Monazsu
Hajnalka nagyon édes a képeken Kép
Sose bánkódj a vizsgák miatt,nagyon nehéz lehet baba mellett tanulni. Különösen, ha még ki sem tudja aludni magát az ember... Fogacskák: a mi babánk is nagyon megszenvedi őket, ég és föld a különbség a viselkedése és kedve között, ha jön a fog vagy ha nem jön. Most épp egy jó időszak végén vagyunk pl, éjjel felébred Rozi többször és nappal is nehezebben alszik el, nyűgösebb. És tegnap kitapiztam az ínyét, sztem alul megint jön foga...És szegényke kitátotta a száját, hogy dörzsöljem az ínyét, annyira rossz neki. Dentinoxot vetettem be eddig, de a lányok itt javasolták a panadolt, és most az is be lesz vetve, mint nehézfegyverzet a fogzás ellen.

Connie
Kíváncsi voltam a norbis kaják árára, amúgy nem ismerem ezt a piacot, még sosem rendeltünk így kaját. Egy időben gondolkodtunk Gáborral, hogy így talán jobban tudna fogyni,amikor dolgozik akkor csak ilyen kaját enne. De sajnos el kellett vetni az ötletet, mert neki majdnem mindennap már hivatalból is kell ennie éttermekben, fogadásokon stb.
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, mindenképp írd majd meg, jó?

Dóri
A tortarecept igen tetszik KépKépKép
Persze szokásomhoz híven kb a recept felénél vettem észre, hogy itt vmi turpisság van...Néha nem szoktam érteni a vicceket Kép
Kimentettem magamnak ezt a receptet, hogy ki tudjuk próbálni Kép

Főzelék és rántás: hú, igazából sosem használok rántást, régen sem használtam, mert nem szeretem. Habarni szoktam a főzelékeket, vagyis pl tejfölt elkeverek egy pici étkezési keményítővel és avval habarom be. Meg a főzelékkel magával. Pl most a lencsefőzelékből kiveszek jó pár kanálnyit a pépesítőbe és a pépesített lencsét keverem vissza a főzelékbe.
A babának viszont még nem úgy főzök, ahogy magunknak, bár egyre jobban hasonlít.

Husi: majdnem mindennap kap Rozi belőle és lefagyasztva pedig van így is úgy is. Ha pl nyersen fagyasztom le, akkor a csirkemellet felkockázom és tálcára rakom őket aztán be a fagyasztóba. Ha már megfagytak, akkor besöpröm őket egy zacsiba. És akkor nem egy tömbben vannak, hanem kis fagyott kockákban. Sült husit is lefagyasztok, szintén , ha lehet szeletben, vagy kisebb darabokban, mert így könnyebb kiolvasztani.

Brigó
Úgy olvastam a mondatodat, hogy: "felvágottat, sört, pizzát.." Kép
Mi gyümölcspépet, és mindenféle főzeléket adunk Rozinak (nem rántom be). Ez lesz még egy éves koráig. Meg adok neki majszolni pl kiflit.
Sajnálom az éjszakákat, serkentőszer nálam a kávé, ha nem iszom, elalszom állva.
Jázi szilveszteres képe nagyon jó!! Kép

Pviki
Jó lenne nekünk is tv paprika, de nálunk kábeltv van és nincs ez az adás benne. Nem baj, legalább kevesebbet tv-zem Kép
Jó sütögetést az új tepsikkel Kép

Iwiw
Köszi, hogy többen is írtatok. Szóval lehet, hogy nem rontok el semmit? Hát jó, akkor próbálkozom még...

Virág
Köszi kérdésed, de nem vagyok meggyógyulva teljesen, de eddig még algopirinen kívűl más gyógyszert nem vetettem be, talán azt kellene. Még köhögök, bár kevesebbet. Remélem holnapra jobb lesz, mert koncertre megyünk, jó lenne nem beleköhögni...

Timurr
Hol vagy? Hiányzol!!!!!!!!Édes Maja hogy van?
A hókupacos képet megmutattam a családnak, szörnyülködtek a hó mennyiségén...
V.
vezso
 
 


Kép
Lehet, hogy túl beöltöztettem a gyereket?
De féltem, hogy mégjobban megfázik. Akkor volt az a nagy szeles idő.Kép


Kép
Ez volt a véleménye a szánkózásról!
Nem nagyon értette, hogy mit is kéne csinálnia. Csak tűrte!

Van még egy leleményes szomszédunk. Szép táj hiányában. Mindjárt le is fényképezem!
hüpi
 
 


Szép napot Mindenkinek!

Ha ráértek, essetek gondolkodóba!

Nagy kérdések :-)

Tarzan minden reggel rendesen borotválkozott?

Frédi és Béni karácsonyoztak, pedig Krisztus előtt éltek.

Az űrben játszódó háborús filmekben mindig óriási robbanásokat hallunk, pedig az űrben nem terjed a hang.

Hogyan írjuk a nullát római számokkal?

Ha az összes többi bolygó holdjának van neve, a mi holdunknak miért nincs?

Miért nyomjuk erősebben a távirányító gombjait, amikor az elem kifogyóban van?

Ki auditálja azokat a cégeket, amelyek az ISO auditokat végzik?

Miben tárolják a mindent oldó savat?

Mi lesz, ha a mindent elpusztító vihar találkozik az elpusztíthatatlan fallal?

Ha fürdés után tiszták vagyunk, akkor miért kell kimosni a törölközőt?

Miért kell felébreszteni a másikat (pl. engem), hogy megkérdezd, hogy aludt-e?

És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, minden férfi egyforma, akkor a nők miért válogatnak annyit?

Ezen a borongós napon egy kis vidámságot hoztam nektek!!

A betegnek jobbulást a vizsgázoknak erőt, kitartást és sok-sok szerencsét. Minden tiszteletem a tietek, hogy egy pöttöm mellett bevállaljátok és többnyire sikerrel is veszitek az akadályokat!!!!
zsuba31
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik ma Bendi hagyom anyát netezni kedvében van. Kép Tanulni úgysem tudok, amíg nem alszik el, úgyhogy kicsit beugrok hozzátok. Bár azért Bendi ma is alakít, már kiszedte a popsitörlőket a dobozból, azt nagyon imádja, hogy egyenként kihúzkodja a popsitörlőket én meg a hajam tépem. Kép

Vezso

Láttam sikerült belépni a wiw-re. Kép

Sajnos nem tudtam túl sokat visszaolvasni, csak a legutóbbiakat.

Bendi is majdnem minden nap kap husit és én sem rántom a főzeléket, csak pépesítem, sőt mostanában már kicsit darabosabbra csinálom. A banánt is már harapja Bendi, úgyhogy odatartom neki és harap belőle. Meg szokott kapni babapiskótát azt is szereti majszolgatni.

És nagyon jó recepteket tettetek fel, ki is mentem őket. Kép

Nagyon szépek a fényképek is, nagyon tetszenek a szilveszterezős bulizós baba képek, kár, hogy mi ilyet nem csináltunk. Mi is otthon voltunk szilveszterkor, csak előző nap mentünk el a párommal Kispál koncertre. Kép Egyébként éljfél előtt mi még aludtunk egyet, aztán éjfélkor koccintottunk és újból aludni tértünk, hát így telt a szilveszterünk. Kép

És a Norbi update módszerről meg annyit, hogy nekem mindig azt mondta nagymamám, hogy az az egészséges, ha reggelire király módra, ebédre polgár módra, vacsorára koldus módra étkezünk, szóval nem a Norbi találta ki..., hanem erre már előbb rájöttek Kép Úgyhogy Viki szerintem nyugodtan alkalmazhatod. Kép

Na Bendi meg rájött, hogy nem is olyan jó egyedül játszani, és a mama különben se számítógépezzen...úgyhogy megyek

ruz
ruzicsky
 
 


Szia Ruz Kép
BUÉK Kép Örülök, hogy itt vagy Kép
Aha, be tudtam lépni az iwiwre, addig bátorítottak itt a tönniek, hogy sikerült Kép

Bendi és a popsitörlők Kép
Rozi meg a szg-et akarja mindig szétszedni mostanság...

Zsuba
Igen, elgondolkodtam és mosolyogtam is ...Köszi Kép

Hüpi
Hááát, jól be van öltöztetve a fiad Kép De ha szél van, akkor kell is.
Rozi még nem szánkózott. Na, csak lesz még hó..

Megyek a szövegszerkesztőmbe vissza Kép
V.

Hol van Mindenki?
vezso
 
 


Én olvasgatok, de Ákos eddig 9 percet aludt ma, így írni nem tudok.Kép

KépKép
connie
 
 


Kép
Nagyon szeretek a fa alatt játszani, és amikor anyuék nem figyelnek oda jól megráncigálom a fát, mert tetszik nekem ahogy csörögnek a díszek. Aztán jön a nem-nem, nemszabadKépKép

Kép
Ilyen boldogan várom az esti fürdést apával!!!Kép

Kép
Na és a híres szomszéd. Kakasülőre van a kilátásunk!Kép
hüpi
 
 


Hüpi,
Jesszus, nem semmi szomszédotok van.Kép
Tetszettek azok a bebugyolálós képek.Kép Mi is tervezgetjük, hogy veszünk szánkót - ha lesz még hó idén.Kép
Aranyos a többi képen is.Kép

Ruz,
Látod, ha nagymamád jobban értett volna a marketinghez...Kép
Ákos is a szgépet szeretné szétszedni, meg a tollakat kapkodja ki a kezemből, és újabban rájött, milyen poén nyitogatni a szekrényajtókat. Tartok tőle nemsokára itt az idő, mikor nem visszacsukni fogja, hanem kipakolni a szekrényt.Kép

Dórikám,
Hát én ezen a recepten csak irultam-pirultam.Kép

Zsuba,
különösen a távirányítos tetszett, mert azt is megfigyeltem, hogy ha nem érti valaki, amit beszélünk, mert nem ismeri a nyelvet, akkor is jó hangosan mondjuk a magunkét, hátha úgy hat.Kép

Kubai volt kollegám mesélte, hogy amikor anyukája nála volt, aki csak spanyolul tud, elbeszélgetett a szomszéd Teri nénivel, aki csak magyarul tud. Persze jó hangosan, zengett a ház, és kb. így:
Teri néni: milyen kedves fia van! Vannak testvérei?
Kubai néni: köszönöm szépen a virágot, amit kaptunk magától.
Tn: És olyan segítőkész is, meg rendes.
Kn: Nagyon szeretem a cserepes virágokat.
Tn: Rendes is, nem szoktak nála nagy bulik lenni.
Kn: Otthon tele van a lakás virágokkal.
KépKép
(Reynaldo meg mindezt a lépcsőházban hallgatta, akkor ért haza.)

Ákos elaludt, remélem most tovább tart az álma. Délután meg megyünk Árkádba, vennem kell néhány bodyt, meg illene már kimozdulni, két napja nem voltunk sehol.Kép Itt sétálni is csak gondolával lehetett volna.Kép

KépKép
connie
 
 


Én is be be nézek de pakolászok,, meg főzk majd Boldinak. Hüpikém, nemsemmi a kilátás. Jó kis rendezett kert. hihi.

Connie: Ákos duracell nyuszi lett? Kép
Kép

Kép
juszti75
 
 


ja most olvasom hogy elaludtKép Kép
Boldi is szunyál.

Kép
juszti75
 
 


Connie
Az Ádám már rájött, hogy milyen buli anya alsó fiókjait kipakolni a konyhában. Így megkaparintotta a szürőket a tölcsért, és egyéb hasznos dolgokat.
A szg-nek a zsinorjait is rendezgeti. Tegnap az apja szörfölt, és kirántotta az egeret a kezéből a zsinorjánál fogva. Az a csodálkozást a párom részéről!KépKép
Szerinted mivel kúráljam ki magam? Már mindenem fáj a takonytól. (bocs)
Ádám éppaz imént hagyta abba a délelötti szunyiját, ugyanis csörgött a telefon, amire azonnal felkelt. Kép

Megint veszélyben a szg. Nálunk már ki is tudja kapcsolni.KépKép

Jelentem már bontásra van itélve a szomszéd vájogháza, ami már romokban van. Remélem a kertje is!

Itt is pocsék egy gusztustalan idő van! Pfujj.
hüpi
 
 


Sziasztok!

A mai babatalálkozóról készült képeket megnézhetitek itt a babaneten Babanetes találkozó címszó alatt.

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Virág,Vezso
köszi a recepteketKép


Vezso
köszi megavagyunk.
Maja szeme még mindig ugyanolyan,de a dokinéni azt mondta nem kell vele semmit csinálni,majd kinövi.Valószínű a jobb könycsatornája szűkebb és most a hideg ezt kihzta neki,hát nem tudom.Persze ellehetne vinni a szemészetre,de nem adnak időpontot egész nap ott ülhetnénk és a doki néni azt mondta szinte 100 % hogy nem mosnák át neki,mert azt csak akkor csinálják ha nagyon muszály.Hát nem tom.
Hókupac már el is olvadt majdnem tljesen a sok esőnek köszönhetően.
Depis is agyok,rajtam ilyenkor jön ki,olyan ürességet érzek,almúltak az ünnepek,most már várom a tavasztKép
Útálom,hogy mindig beszólnak itthon.Adj neki kenyeret,virslit,tejet,Maja seme a sok füstölőtöl ilyen,aha mondom kár hogy már vagy éve egyet sem gyújtottunk meg.Kaja kérdés stb.


Hüpi,Viki
édesek a kis hómanókKép

Hüpi
hát ez a szomszédKép
édes a kis meztelenke

Zsuba
ez jól esettKép

akartam még írni csak nem tudom mit


Kép

Kép
Nénik,engem nem érdekel a fogyókúraKép
TImurr
Vendég
 


Timurr,
De édes a kis exfitnessbaba.Kép Meg kell zabálni.Kép

Beszólások: ilyenkor jön a két fül taktika, egyiken be, másikon ki. Mondjuk attól még engem is idegesítenek anyuék, ha sokat mondják, 10-ig még csak-csak megy a be-ki.Kép

Cseriviola,
jó kis nyüzsi volt.Kép Hihetetlen mennyi haja van Vikinek.

KépKép
connie
 
 


Timurr
Milyen helyes pocija van Majának.

Hüpi
Olyan a fiad az első képen, mintha egy fenyőerdőben lenne. Tök jó.

Vezso
Ha nincs paprikátok, érdemes megnézni a honlapjukat: www.tvpaprika.hu Nagyon sok receptjük rajta van.

Képzeljétek, ha Dórinak foghagymát is főzők az ebédjébe, utána olyan hagyma szaga van. Ez normális?
SZerintetek mikor érdemes bevezetni a harmadik sziládr étkezést? És mi legyen az reggeli, tízórai vagy uzsonna? És mit érdemes ilyenkor a csemetének adni? Lassan DÓra 10 hónapos lesz, és azon gondolkodom, hogy kellene már egy harmadik szilárd étkezés.

Zitmi
Lesz nálatok 5-én minitali?
pviki
 
 


Timurr
Újévi pucérkodás!KépKépKép
Ne legyél má depis! Jó???
hüpi
 
 


Viki,
A ligánál nekem azt mondták, hogy ha szeretném hosszabb ideig szoptatni, akkor ne vezessek be harmadik étkezést egy éves koráig kb., különben hamar elválasztódhat.

Na megyünk vásárolni.

KépKép
connie
 
 


köszi a husi tippeket.

Maja de édi pocakos.Kép kis husiKép megzabálni kéne nyam nyam Kép

Kép
juszti75
 
 


Connie
Ez szuper, akkor nem erőltetem.

Végre ma mi is kimozdultunk, és voltunk egy jót sétálni.

Ma úgy látom, kihalt a topik. Hol vagytok?
pviki
 
 


Pviki
Én úgy tudom,lesz minitali Zitáéknál.Legalábbis nekem azt írta a héten és mi készülünk is nagyon.Remélem nem fog esni.

Timurr
Maja nagyon édes!Vince felébred és azonnal idehozom a géphez,ezt látnia kell.tündériKép

Cseriviola
Én meg szeretném nézni a képeket,de nem találom,a kereső sem adja ki.Tennél be linket?
Vagy leírnád részletesen hogy lehet megtalálni?Béna vagyok.

Ma mi is voltunk kint:tanácsadásra kellett mennünk.Jó volt,mert gyalog fél óra míg odaérünk+ ugyanannyi vissza,jót sétáltunk.
Vince 10840g,nem semmi.

Egyre csúnyább veszekedések vannak Vince éjszakai énredései miattKép Én nem akarom sírni hagyni,a férjem meg nem akarja,h folytatódjanak az éjszakai kelések.Patthelyzet.Elolvastam az Aludj jól gyermekemet,egy kretén,aki írta.Szerinte nem is fáj a fogzás,csak a szülőknek ez jó ürügy hogy megideológizálják a gyerek ébredéseit.És volt még egy két olyan dolog a könyvben,h csak néztem.Most úgy néz ki,h jövő héten megpróbáljuk,h éjszaka a férjem megy be Vincéhez,hátha ezután nem fog ébredni,de nem tudom,mi fog kisülni belőle.Mindenesetre mondtam a férjemnek,ha nem jön be,elfogadjuk,h Vince ébred és kész.Úgyis nekem kell hozzá felkelnem,ő csak felriad és már alszik is vissza...annyira rosszul érzem magam ettől az egésztől.Én valahogy arra várok,h majdcsak egyszer magától rájön Vince,h milyen jó is aludni.Na jól kipanaszkodtam magam,megyek is mert a férjemet skypon keresik.
Próbálok még jönni
Virág
villes
 
 


Hüpi
Ádi nagyon cuki!!
ILyen a mi szomszédunk kertje isKép,csak mi nem látjuk,mert a kerítés ápol és eltakarKép
V.
villes
 
 


Sziasztok!

Sajna nem olvastam el, hogy reagáltatok-e a levelemre, de gyorsan írok vmit. Éjszak és ma Jázminnak 40fokos láza volt. Fehérje van a vizeletében, valszeg húgyuti fertQzés, de majd mennünk kell pénteken hasi és vese uh-ra. Az egész 3 napja kezdQdött azzal, hogy szúrós szagú a vizelete. De egybQl nem gondoltunk bajra, hanem popsikenQcsöt váltottunk, és arra gyanakodtunk. De tegnap délben 38fokos láza lett, így hívtam a dokit. Na, nem részletezem, csak ha vki ilyennel találkozik, inkább egybQl hívja a dokit, és ne várjon 2-3 napot. Most tiszta lelkifurim van, hogy miattunk lett 40fokos láza. És annyira sajnálom szegényt, nagyon meg vagyok ijedve, milyen lesz az éjszaka.

Tanulságképpen írtam le...


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Bocs,de a babatalis album címét nem jól írtam le,itt van a babaneten,címe:
Babanetes találkozó jan.3-án

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Virág
Nem irigyellek, elég rossz lehet. Nem elég, hogy kialvatlan vagy, de még veszekedés is van belőle.
Tudom, hogy már írtam, de nem akarod mégis kipróbáélni, hogy veletek alszik. Tudom, hogy te nem akarod, hogy a ti ágyatokban aludjon Vince, de sajnos nincsen jobb ötletem. Persze ettől nem fog kevesebbszer ébredni, de a felkelések nem lesznek olyan megerőltetőek. Dóra is 3-4-szer ébred éjszaka. Ilyenkor csak magamhoz veszem szopizni, pár perc múlva végez, és alszunk tovább. Volt olyan, hogy arra ébredtem, szegénynek lóg a feje a karomban, és esze nélkül alszik. Az egész nem tart tovább, mintha elmennél pisilni.
Szerintem ne érezd magad emiatt rosszul. A babák egyszerűen így működnek. Azért, mert mi azt szeretnénk, hogy ők átaludják az éjszakát, még nem biztos, hogy ezt ők is így tudják.
Remélem, azért hamarosan javulni fog a helyzet.
Virág! Egyébként (ha minden jól megy), mi is megyünk Zitmihez. Úgyhogy ott találkozunk.

Brigó
Jobbulást Jázminnak. Reméljük, hamar meggyógyul.
Én is úgy félek, hogy felfázik Dóri a hideg padlón.
pviki
 
 


Brigó: Jázinak sok gyógypuszit küldünk!
Juszti és Boldi

Kép

Kép
juszti75
 
 


Viki,
Én is úgy tudom, hogy lesz tali, legalábbis én megyek.Kép

Virág,
sajnálom a veszekedéseket.Kép A babák ilyenek, Ákos is "elromlott" hat hónapos korában, 3-4x kelünk éjjel, én csak azért nem vagyok zombi, mert vele alszom, és csak szopinként öt percre vagyok ébren. Arra nem gondoltál még, hogy beköltözz átmenetileg Vince szobájába? Meg vannak még mindenféle variációs lehetőségek, Gabi is kitelepült a nappaliba, így abszolút nem zavarjuk éjjel. És nem horkol a fülembe.Kép
Biztos Vince is rájön majd az alvás ízére, de azt olvastam kb. 2 éves korig nem tekinthető kórosnak, ha ébrednek éjszaka.
Férjedet miért zavarja ennyire, hogy kel Vinci éjjel?

Ez egy baromság, hogy nem fáj a foguk - Gabi unokahúgának most jönnek a maradó fogai, ő is azt mondja, hogy fáj és feszíti az ínyét.

Brigó,
Sajnálom, hogy beteg Jázi, küldjük a gyógypuszikat neki.

A C&A-ban vettem bodykat, 1600 Ft volt 3 db, nem egy nagy szám, de itthonra, meg aludni jó lesz. Tescosnál jobb, és 2 mintás, egy fehér a háromból. Vannak nagyobb méretek is.
És vettem egy tök jó télikabátot féláron, most legalább volt előnyöm a méretemből, mert szinte csak 44-től voltak leárazott dolgok. De sok minden van, mindenféle ruhák, nem csak kabátok. Mindez az Árkádban.

KépKép
connie
 
 


Brigó!
Jázi minél hamarabb gyógyuljon meg; sok sok gyógypuszit küldünk neki!
Ildi

delfinke
 
 


Virág,
ezeket a Ranschburg írta, csak hogy ne mindig szopis tanácsadókra hivatkozzakKép:

"A statisztikai adatok szerint élete elsô négy évében minden harmadik gyerek alvási problémákkal küszködik. Ezek közül a leggyakoribb az, amikor a gyerek éjszaka többször is felébred, és - mivel nem tudja önmagát újra elaltatni - szülôi segítséget kér. A jelenség (ha a szülô meggyôzôdik arról, hogy gyermeke álmában szabályosan lélegzik, és nem nyitott szájjal alszik) ártalmatlan, nem utal sem testi, sem lelki problémára.

Amerikában ilyenkor az un. "ferberizálást" ajánlják- egy Ferber nevû gyermekorvos nyomán. Ennek az a lényege, hogy amikor a gyerek felébred, egy-két percig hagyni kell nyafogni, és a szülônek csak ezután kell beavatkoznia. Sôt: a "nyafogási idôt" naponta egy-egy perccel hosszabbra kell nyújtani, ami lehetôséget ad arra, hogy a gyerek egyszercsak önmagát altatja el, mielôtt a szülô közbelépne. Bevallom, én ezt a "ferberizációt" nem szeretem, inkább azt szoktam javasolni: a szülô vegye maga mellé a gyereket (ha ez nem zavaró) és testi közelségével biztosítsa azt a meleg, megnyugtató légkört, ami az elalváshoz szükséges."

Ezt konkrétan az Aludj jól gyermekem kapcsán:
Kedves Mariann!

Ôszintén köszönöm hozzám - és az olvasókhoz - írott levelét. De mennyire, hogy megjelentetjük! A spanyol könyvet, amelyrôl ír, nem ismerem, a módszert viszont, amelyrôl szépen beszámol, annál inkább. Egy amerikai pszichológustól származik, Ferber-nek hívják, a módszert pedig ferberizációnak. Sok hasznos eleme van - ilyen a napi rutin (tehát az alvás körülményeinek és idejének) hangsúlyozása - én mégsem szeretem. Ennek az oka az - azt hiszem, egyik levelemben már írtam róla - hogy hitem szerint a csecsemônek azt kell megtanulnia, hogy hatékony, nem azt, hogy egyre hatástalanabb! A hatékonyságon azt értem: érezze, hogy a külvilág válaszol neki! Hogy érdemes jeleket küldeni az emberek felé, mert azok reagálnak rá!

Ferber módszere valóban sokszor segít az alvászavarok megoldásában - de semmivel sem jobban, mint az a módszer - amit egyébként nálunk a gyermekorvosok szoktak ajánlani - amikor egyszerûen negligálják a csecsemôt, azaz sírni hagyják, amíg bele nem fárad. A pszichológiai kutatások szerint Ferber módszere és ez az utóbbi eljárás egyaránt segít abban, hogy a baba gyorsan leszokjon az éjszakai sírásról. Ellenkezô esetben egészen hároméves koráig folyton baj van vele. Nos, minden a szülô türelmétôl, toleranciájától függ; ha nem "borítja ki", hogy éjszakára maga mellé kell vennie a gyermeket, és még így is elôfordulhat, hogy szinte minden éjjel felébred, hittel vallom, hogy ezt a megoldást kell választania.
Ha viszont ez türelmetlenné és keserûvé teszi: nosza "ferberizáljon"! Ön szépen leírta a módszert, és beszámolt az eredményességérôl is - minden érintett olvasónk kipróbálhatja. Én csak azoknak ajánlom, akiknek a "repertoárjából" hiányzik a türelem, mert ha van, jobb kivárni a 2-3 éves kort, amikorra ez az ismeretlen okú tünet spontán módon elmúlik. Az alvászavarok lehetséges okaira ha az olvasók is úgy akarják - egyszer még visszatérek."

KépKép
connie
 
 


Brigó: szegény Jázmin! Nagyon gyors gyógyulást kívánok neki!!! Szegény, képzelem, hogy meg lehetsz ijedve. De minden rendbe jön hamar!!!

Gyönyörűek a pucér babák Kép

Szilvi: a szomszédotok tényleg nem 100as. Vagy esetleg avantgarde művész, és térkonstellációkat készít? Kép
Nekünk a régi házunkban, ahol felnőttem (belvárosi bérház) egész sor elmebeteg, alkoholista stb. lakott. Volt a földszinten egy pár, ahonnan a pasit a Kékfényben láttuk viszont. Az elsőn egész normális emberek laktak, de nálunk a másodikon... Bolond öreg bácsi, aki szegény nem mindig ért ki a függőfolyosón lévő wc-ig, szellemi fogyatékos nő a kisfiával (a csaj büszkén mondta, hogy neki papírja is van ám róla, hogy bolond), egy agresszív nagymamaverő kamaszgyerek (a barátnőm bátyja), és a csúcs a közvetlen szomszédunk volt, a Magda. A hölgy valahol 70 körül járhatott, és nem nagyon volt olyan nap, hogy ne lett volna részeg. És olyankor vagy üvöltözött, vagy énekelt. Mindenkit mindig feljelentett, de persze a tanácsnál/önkormányzaton csak röhögtek rajta.
És rajtuk kívül még volt néhány rém pletykás öregasszony. Rosszabb volt, mint egy nagyon pici faluban.

Virág: nagyon sajnálom a veszekedéseket. Igazából a férjedet miért zavarja ennyire, ha úgyis te kelsz Vincéhez? Főleg, ha te hajlandó vagy elfogadni a helyzetet, és kivárnád, amíg Vince magától átalussza az éjszakát? Sajnál téged a kelések miatt? És milyen sűrűn kel amúgy mostanában Vince? Kívánom, hogy sikerüljön megegyeznetek a dologban, mert szerintem az a legfontosabb, akárhogy is döntötök.

Connie: nagyon jót röhögtem a két néni beszélgetésén. Én egyszer annak voltam fültanúja, ahogy egy taxis nagyon lassan, szótagolva magyarázta magyarul két külföldinek, hogyan kell eljutni a deákról a keletibe. És amikor azok a hülyék még így sem értették, akkor teljesen fel volt háborodva.

Viki: én sem tervezek harmadik étkezést bevezetni Flóra 1 éves koráig kábé.

Ruz: de jó felőletek is hallani.

Lir: merre jársz? Ugye meggyógyultatok???

Meg mások is, akik régen jelentkeztek, legalább annyit írjatok, ha van egy picike időtök, hogy jól vagytok.

Vizsgázók?

Jóanyám nem bírt magával, és vett nekem hajpántokat (mert a csat még nem marad meg a hatalmas hajamban):
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Brigó
Sajnálom a lázatKépszegény Jázi
mi is sok-sok gyyógypuszikát küldünk

Virág
Vince mit szólt Majához?
Nálunk az van,hogy amikor elalszik Maja akkor átviszem a kiságyába,az első felsírás után visszateszem mg és akkor alszik 1-3 közöttig,akkor magam mellé veszem és ott alszik reggelig,ma fél tízig húztuk.Ez olyan köztes megoldás szerintem,én abban bízom,hog egyre nagyobbat fog aludni,volt már hogy hatig ott alukált.De iagáz jót csak egymás mellett alszunk (ez kölcsönnös),ill. újjabban rajtam alszik vissza,mint a régi szép időkbenKépSzabályosan örülök,hogy magam mellé veszem a kis testét,persze az ész azt diktálja,hogy jobb maradna a saját ágyába reggelig,de én nem is bírnák fél-ey óránként futni hozzá,altatni,lesni elalszik-e.Majd csak eljön az az idő is.Addig kitartás.A párod felébred mindig vagy sajnál téged?Hiszen ez neked nagy feladat.

Connie
Tök jó cucokat vettél
Köszönöm ,hogy megosztod velünk olvasmányaid lényegétKép
Szerintem Maja még mindig fitness baba úgyanis alig hízik és nem is nagyon nől még mindig csak 7.15-20 kg között van és nincs 70 centi.Halkan megsúgom,még mindig szopikKép

Hüpikém
randa kövér vagyok és állandóan farkaséhségem van,amitől sajnos nem fog kevesebb háj lenni rajtam,és a dolgom sem fogy el soha mindig van valami,olyan nyomorékul tudom érezni magamKép
na de mindegy nem traktállak benneteket

Timurr kinek lánya alszik,amiből az következik,hogy legalább éjfélig fent lesz
Vendég
 


Nebula
éde Flóra a hajpántban
Nekem is kéne egy papír,hogy bolond vagyok,akor legalább nem baszogatnának
Vendég
 


Csajok!

Köszi! Most már 3 óra hosszája alszik, 38 körüli értékkel. Elolvastam a húgyuti fertőzéses topicot. Háááát, inkább nem kellett volna, úgy elkeseredtemKép

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?