Új privát üzeneted érkezett!

Így mulattam!!Kép
Kép
Talán egy kicsit sokat ittam????Kép
Kép
zsuba31
 
 


Juszti!

Igen, ez egy borostyánlánc. Egy anyuka mondta nekem, hogy próbáljam ki, mert nekik használt. Én erről még nem tudok nyilatkozni, ugyanis nekünk sajnos vagy nem sajnos de még egyetlen fogacskánk sincsen.

Majd beszámolok, ha tudok.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


köszi Kép és hol lehet beszerezni? nekünk sincs még fogunk de kínozza Boldit.

Kép

Kép
juszti75
 
 

 
 

Jó reggelt!

Látom, kedves mamák, hogy nem voltatok sehol. Bezzeg én! Kép
Voltunk egy helyi buliban, anyu vigyázott bébire, miután elaludt, gyorsan elmentünk. Volt tánc, káposzta, virsli és szeszKép Tök jó volt, kb. 2 éve nem ittam. Nekem nem sikerült berúgnom, drága párom viszont helyettem is lerészegedett Kép Most is alszik 2 l tej és egy csomag panadolt társaságában. Egy éveben egyszer iszik, de akkor vége! KépKép
Szóval mi mulattunk, és bevallom, igen jól esett egy kicsit kimozdolni.
Tegnap megfőztük a lencsét, úgyhogy ma lusti napot tartunk.

Connie! Örülök, hogy Ákosnak nem lett baja, most már sajnom tripéán kell figyelni rájuk.

Puszi mindenkinek!
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Mi meg nem tudunk lustálkodni, párom ágyat szerel, kiszedjük a lábait, és lentebb költözünk. Csak sajna az ágykeretet és az ágyvéget is lentebb kell összecsavarozni, így ma fúrunk-faragunk. Most Ákos elaludt, így csendes pihenő van, csak a kolbász sül.

Mi nem lencsézünk, párom tavalyi rossz emlékű epegörcse óta, amit a lencsefőzitől kapott.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Nekünk is jól telt a szilveszter.
Sütöttem, főztem, ettünk, ittunk. Én is, hihi, egy kis bort.
Este 7 körül átjöttek sógornőmék egy órácskára, utána fürdettünk, szopiztunk és átmentünk a 2 tömbbel mellettünk lakó barátnőmhöz, ahol szolíd, beszélgetős, pletykálkodós buli volt Kép Grétit is vittük. Így voltunk 9-en. Nem akartunk sokáig maradni, Gergőnek nem a szíve csücske ez a társaság, megbeszéltük, hogy 11-re hazaérünk. Így is lett. Gréti 3/4 12-kor elaludt. Mi koccintottunk, kicsit pityeregtem, megsirattam az évet. Néztük az ablakból a soksoksok tüzijátékot, aztán nem tudom hány órakor, kb. 2-kor, mi is aludtunk. 9 körül ébresztett bennünket Gréti.
Nem volt nagy szám az este, de én jól éreztem magam.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Sziasztok!
BUÉK MINDENKINEK! Kép

Mi jót aludtunk Kép. Már 11-kor kb.


Dóri
Örülök, hogy végre buliztál egyet KépKépKép
Szegény párod Kép Korhelyleves?

Sajna, én még mindig beteg vagyok, folyik az orrom, hőemelkedés, köhögés, no étvágy és egyéb, amit most nem írok le...Ezért is aludtam el, pezsgőt nem is kívántam (szóval tényleg beteg vagyok Kép).
A gyerekek játszottak, filmet néztek, ették a kaját, jól elvoltak. Két nap múlva suli Kép

Juszti
Boldi hogy van?

Timurr
Maja szeme? Használt a csepp? Ma beírom a receptet.

Connie
Ákos és a leesés Kép Rozi meg beveri mindenbe a fejét, két lilás foltocskája van a homlokán...
Tüzijáték: rengeteg volt itt is, és Zsófi nagyon fél tőle. Szegényke, fél a vihartól is, meg a liftektől, meg a pókoktól. Jó sok fóbiája van.
Még szerencse, hogy nem lehet már petárdázni.

Patri
Drukkolok a vizsgára Kép Gyönyörű a családod. Kép

Zsuba
Jó ez a vers, a fiad meg tündér, ahogy bulizik. Kép

Jégvirág
Csak összehoztuk ezt a képet, akkor, örülök, hogy sikerült elküldeni Nektek. Kép

Nebula
Buliztatok? Mesélj majd.
Imádjuk mi is a quiche-t, a brokkolis-kukoricás a nyerő nálunk. Köretnek szoktad? Mi sokszor csak úgy sütünk egyet, olyan finom. Egy amerikai barátnőmtől tanultam egyébként. Náluk ettem először még a 90-es évek elején. Meg banánkenyeret, azt is leírom ide, sztem nagyon finom, és amikor már túlérett a banán, akkor jól bele lehet tenni.

Vezso
vezso
 
 


Kép
vezso
 
 


Kép
Ro: "Ilyen csinosan búcsúztattam az óévet." Kép
vezso
 
 


Kép
Hűtőszekrény az italoknak.
vezso
 
 


Vezso: Az első képen Rozi tiszta Zsófi, a másodikon meg tiszta Veronika Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Kép
És a hópult az italoknak. Kép
vezso
 
 


Szia Jégvirág! Kép

Hát, mi is próbáljuk ezt a "kire hasonlít" dolgot megfejteni, de nem jutunk dűlőre. Kép Inkább Veró, de nem is tudom...Karakterben teljesen más, mint a két nővére.

És az italpultok tetszenek? Ma szépen esik rá az eső, frankó Kép
V.
vezso
 
 


Vezso: Boldi jobban van, de nagyon nyűgös. szerintetek az normális hogy 1 másfél órát elvan inkábbb egyet aztán egyből sír, nyűgös nem találja a helyét és el kell altatnom mert tök álmos. Újabban leszokott az evészetről hiába van jobban csak gyümi vagy cici. Inkább az utóbbi. Félek hogy vashiányos vérszegény, Nagyon sápadt is.

amúgy ma jól elvolt az edényemmel amig főztem: Kép

hiába áztattam a lencsét tök kemmény nem akar megfőni. Kép

Kép
juszti75
 
 


Rozi nagyon szép, csinos és kis drága ebben a rucibanKépmeg mindben

Kép
juszti75
 
 


BUÉK mindenkinek!

Angéla
angéla
 
 


Juszti: Küldök nektek végre fogtündért vagy mit, mert nálunk akkor jött az első amikor Kingu elküldte tőlük hozzánk (bár aztán azt is modta hogy visszahívta, mert én erősködtem, hogy nem kell nekünk fogacska, de ezek szerint nem ment vissza hozzájuk Kép), viszont nálunk már jól végezte dolgát, Grétinek ma kibújt a második foga is, úgyhogy fogtündér ment hozzátok Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Köszi Bea! Akkor jöhet ide dolgozni. VárjukKép Grétinek meg gratula a másodikhoz. Õ most 8 hós? Kép

Kép
juszti75
 
 


sziasztokKép
BUÉK mindenkinekKép

Mi is bulizni voltunk tegnap Nagykovácsiban,a hegyen,nem semmi volt feljutni oda a szügyig érő hóban.Gyerekes barátainkkal buliztunk,még Vincénél fiatalabb baba is volt.Vince éjfélig pörgött--képzeljétek egyedül felmászott 2x is egy legalább 10 lapos lépcsőn,csak lestünk.Imádta ahogy a nagyobb-ovis korú-gyerekek futkostak.Éjjel 1kor indultunk haza,az volt a szerencse,hogy egyszerre indultunk a többiekkel,mert a nagy hóban még a hólánccal se tudtunk felvergődni az egyik emelkedőn.Szép lassan kezdtek gyűlni a népek a hegyről,piknik hangulatban mindenki mesélte a saját kalandjait,ki hogyan mikor ragadt be a hóba stb.,már csak a forralt bor hiányzott.Végül fél óra bénulás után sikerült kievickélnünk egy másik úton,3ra értünk haza,Vince egész éjjel nem aludt,reggel 8kor két múmia kelt ki az ágyunkból.De napközben pótoltuk.
Most mennem kell
Virág
villes
 
 


Juszti
király ez a kép
Boldinak jól áll a sisak,LovagBoldiKép

Vezso
mintha a mi hűtőpultunkat látnám,nálunk is kint voltak ill még vannak a piákKép
Hát és Rozi,ezek a képek tetszenek nekem a legjobban amiket eddig feltettél,gyönyörűséges,jól áll neki ez a gyöny9örű ruha és annyira széééééééééééééééép,ahogy néz,hát kész vagyok tőle teljesen.

Zsuba
Bazsi is annyira édes,pezsgőzik mi?


A mi szilveszterünk:Maja fél tíz körül bedobta a szunyát,egyszer felébredt a petárda durrogásra rá egy órára,utána 2-ig aludt a szobájába,majd maga mellé csempéztem.Még koccintani sem mentem el éjfélkor,merthogy meghalljam ha megint felsír (messze van a konyha).DVDéztünk egész délután Kidobóst néztük az elég báéna film meg a Válótársakat ami elég jó volt és a Vejedre ütöket ami csúcsszuper.Amikor ÍMaja fent volt felét se hallottam,de azért végig néztük őket.Közben ment a kaja pia sajtos pogi,sütike,pezsgő,martini,éjfél után virdli egy picit,hogy jobban tudjunk aludni hehe.TV műsor katasztrófa,délután aludtam Majával 1 órát úgyhogy semmivel sem vagyok fáradtabb mint máskor

Timurr
Vendég
 


Juszti: Gréti május 20-án született.

Virág: Jó kis buli Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Nálunk a szilveszter jól alakült, megszervesztük. Itthon maradtunk, kettesben. Manót jól bekajáltattam este. Egész 11:54ig aludt, akkor jött egy áááÁÁÁÁááá. Persze éhes, csak 6 percig evett, de amikor lebukott a feje, pont átfordult az óra. Na jó, majd jövőre koccintok. Az új év jól indult, egész nap ment a babababa. Ez most az új tudomány, nagyon tetszett Natinak.

Hogy álltok újévi fogadalmakkal? Én el is felejtkeztem róla, úgyhogy nem lesz mit nem betartani.

Villes,
Már ilyen jól tud lépcsőzni? Nálunk még a mászás se megy, nem tudom elképzelni, hogy valaha is adarna, olyan jól elücsörög a fenekén.

Jégvirág,
Remélem Gréti is nagyon örül az új fogacskának. Kívánok neki sok rágcsálást az új évre!

Patri,
Remélem egy kistesót majd ide is küld valaki. Majd próbálok tenni az ügy érdekében.

Vizimano,
Nálunk se az ajándék a lényeg. Az, hogy együtt vagyunk sokkal fontosabb. Idén majdnem lemaradt az ajándék. Nővéremék csak holnap jönnek. Addig még mindig maradt egy kis karácsonyiajándék vásárlás. Azt hiszem, ezzel az igázi késők közé tartozunk.

Kép KépKép
lorca
 
 


Virág,
szép kis buli, piknik a hóban.Kép

Jégvirág,
gratula az újabb fogacskához.
Ákosnak is lett egy újabb, ma vettük észre, pont a másik oldalon, mint ahol vártuk, így nem is tudjuk pontosan mikor jött ki.

Timurr,
virsli nálunk is befigyelt éjfél után, a jó alvást biztosítandó.Kép

Látszik, hogy szilveszter volt, Rozi bálba ment, Boldi jelmezbálba, Bazsi meg csak úgy egyszerűen kirúgott a hámból. Nagyon jól szórakoztam a képeken.

Karácsony: nálunk az ajándékokról is szól. ("is" aláhúzva.)Én szeretek ajándékozni meg kapni isKép, de igyekszünk normális keretek között tartani, Ákosnak is ezért nem vettük meg az egész bababoltot.Kép

Szuper ágyunk lett, olyan keleties hangulata van, majd veszünk alá egy jó nagy szőnyeget. Éééés: nem nyikorog!KépKépKép Ha tudjuk, már rég kivetük volna a lábait, mert nagyon nyikorgott meg nyöszörgött, és én mindig attól féltem, leszakad alattunk.

Képzeljétek, új év alkalmából beáztatott minket a felső szomszéd, bekapcsolta reggel a mosógépet, majd távozott otthonról, és a cső kiugrott a kádból.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie: hülye szomszéd. ilyenekből nálunk sincs hhiány.
még egy két szórakoztatásodra is készülhetett volna képKép

megmondtam én: enyém leszel...
Kép

te ki vagy ott a tálban??
Kép

és te ki vagy? és mit akarsz??
Kép
megvagy hékás
Kép
és ha kivégeztem a tálat jöhet a citromfacsaró
mit nekem drága játékok.elég a konyhafelszerelés
Kép
hiába mosolygok ily csábosan nem ettem meg a mami féle céklát. hihi
Kép

Kép
juszti75
 
 


Sziasztok,

a babák annyira aranyosak

Vezso,
Rozi nagyon csinos
Mi nem megy az iwiw-vel?

Juszti,
az ilyen tál Barninak is nagyon bejön

Nálunk tegnap nem volt semmi különös. Barni du 4-ig nem volt hajlandó elaludni, akkor is csak 1,5 órát, pedig általában de és du is alszik. Ezek után minden olyan irányú tervem meghiúsult, hogy jó későn fektetjük le, hogy tovább aludjon. Tv-zés és netezés volt az esti program, 11-kor már majd' elaludtam. Fél 2-kor ágyba is kerültünk és 7-kor temészetesen ébresztő. Alig láttunk ki a lyukon Kép, Manó meg csak pörgött Kép

Adri
hadri
 
 


Juszti,
Ezek nagyon jók, pláne a szövegekkel.Kép

A spenótfőzeléket Ákos ugyan megette, de eléggé rosszallotta:
Kép

A dögös farmerKép:
Kép

Vezsella kifli:
Kép

Ilyen óvintézkedéseket hoztam tegnap éjszakáraKép:
Kép

KépKép
connie
 
 


Virág
Jól hangzik ez abuliKépKépek?

Connie
keleties ágyKép

Maja ma másfél órát aludt,ennyi azóta pörög
Kép
Anya hajpántjában

Kép
a hókupac
Vendég
 


Juszti Edes a fiad!

Timurr a lanyod eszmeletlen!

Connie! Tenyleg dogos a farmer, a fiad meg irto edi az agyon, mint egy csaszar!!

Minden vizsgazonak hajra!!!!

Nekunk tok jol telt a szilveszter napja. Delelott masik babas csaladot latogattunk, ebedre jottek hozzank jo baratok a kodos Albionbol. Delutan atmentunk ANyuekhoz, ott tarsasjatekoztunk, Andor elaludt, mi meg 10-kor leleptunk BULIba. 1-re ertunk haza (vagyis vissza anyuekhoz). Sajna Andor ettol meg 7kor ebresztett minket!!!!!

Mindenkinek kivanok szuper 2006-ot. Legalabb egy almotok teljesuljon, es egy uj alom szulessen.... Udv, Mindenkinek BABJAG
babjag
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem nagyon tudok jönni, így nem is tudom követni a témákat, így nem nagyon tudok írni nektek semmi különöset, csak azt, hogy Nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek, babáknak, mamáknak és mindenkinek akiket szerettek! Kép

És itt egy téli kép Bendiről. Kép

Kép

ruz
ruzicsky
 
 


Timurrrkám: ez a csajszi egyre dögösebbKép nem semmi a hómennyiség. Connie én mint receptvadász megkrdezhetem hogy csinálod a spenótot? Bocsi de mindent be kell vetnem hogy egyen a gyerek amit én adok nem jóKép se a bótikaja
KépKépKépKépKépKép

Kép
juszti75
 
 


Üdv mindenkinek az új évben!

Akkor először a quiche (ejts "kís") recept, ahogy én csinálom:
Pitealap (asszem ilyet már otthon is lehet kapni, de ha nem, akkor stahl így csinálja: húsz deka liszt, hat deka vaj, egy tojássárgája, só és annyi víz, hogy rugalmas tészta legyen belőle: kinyújt és kibélel vele egy kb. 25 cm átmérőjű pie-formát, majd félig megsüt)

Erre jön mindenféle, a fantáziától függő finomság. Pl. párolt brokkoli, spenót, vagy főtt csirkemell, sonka, szalonna stb.

2,5 deci tej, 3 felvert tojás, 2 evőkanál margarin, 1 evőkanál liszt, só, bors, jó sok sajt (ez nálam olyan 25 deka): ezt összekeverni géppel, majd a formába önteni, és közepes tűznél 35-45 percig sütni.

rengetegféle quiche van, ezen az oldalom http://www.bbonline.com/recipe/quiches.html pl. több mint 60 angolnyelvű recepthez van link

vezso: baromi laktató kaja szerintem, úgyhogy mi főételnek esszük, és mellé szoktunk enni valamilyen salátát. korábban volt egy olyan tervünk egy ismerősömmel, hogy nyitni kéne a belvárosban egy quiche-falodát. majd, ha egyszer nagy leszek...
kíváncsi vagyok a banánkenyérre. Rozi nagyon édes az óévbúcsúztató szerelésében. mekkora hó van!

Zsuba: Bazsi is jól mulatott látom Kép

Virág: hú, micsoda kalandos bulitok volt.

Juszti: szenzációs a sorozat Boldiról. Az én kedvencem az első kép, a sisakos. szerintem teljesen normális betegség esetén, amit írtál, hogy ilyen aluszékony, nyügis, rosszul evős Boldi. hogy van amúgy a kis lurkó?

Connie: jó a spenótos kép Kép És a gatyád is tetszik! Hú, és azok a Vezsella kiflik!

Timurr: egyszerűen akármit is adsz Majára mindenhogy gyönyörű!!! Olyan édes pofija van! A hókupac nem semmi.

Lorca: én soha nem fogadok meg semmit újévkor. Így azon sem kell rágódnom, hogy mit nem tartottam be már megint.

Na akkor a mi szilveszterünk: itthon voltunk, nem mentünk sehova. Flórus 8 körül elaludt, mi meg valami hülye filmet néztünk a tévében, borozgattunk (én legalább 2 ujjnyit megittam), és alig bírtunk fennmaradni éjfélig. Amikor lepottyant a nagy gömb a Time Square-en (azt mindig adja a tévé), mi szépen elhúztunk aludni. De azért nagyon jó volt így is. Flóra sem tett újévi fogadalmat, legalább is nem azt, hogy mostantól átalussza az éjszakát, mert 3szor keltett megint 12 és 7 között Kép Õ így mulatott.

Ma meg sétáltunk egy jó nagyot a környéken. Teljsen kihalt az egész, ugyanis a diákok nagy része hazament a szünetre. Így csak a vadludakat bámultuk meg.

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Juszti,
Mirelit spenótot megfőztem úgy, hogy tettem bele egybe egy gerezd fokhagymát, amit aztán kivettem és eldobtam, aztán összeturmixoltam főtt krumplival.

Mennem kell, mert a császárKép ma este csak 8-tól 9-ig aludt, aztán kijött ide hozzánk randalírozni.

KépKép
connie
 
 


Connie
annyira édes Ákos,tiszta csizmáskandúros megintKép
Spenót engem is érdekel.A Vezsella klifi hogy is készül?Én erről lemaradtam.

Jusztim
kösziKépbizony és van ott egy kuckó a Dávid kölöknek.Boldi kis szupermodellKép

Ruz
Bendi annyira szép kispasiKép

Babjag
de jó neked (buli)Kép
eszméletlenül eleven Maja

Timurr
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Én is teszek fel néhány képet.

Behavazva
Kép

Anyáék azt hiszik, hogy én ezt élvezem.
Kép

Végre a jó meleg szobában játszhatok apa régi foteljával.
Kép
pviki
 
 


Connie,
Nálunk az ajándékozás most főként azért nem volt nyerő, mivel kezdünk egy kasszából élni. Így nekem még furcsán jön ki, hogy olyan pénzt költök, amit nem én kerestem meg. A saját dugipénzem meg ráment Apuci sulijára. Ráadásul elég vásárlásmániás vagyok, úgyhogy jobb, ha nem szabadulok be egy boltba. Idén a babaruha nálam a sláger, kb 3 éves koráig már nem is kéne ruhát venni neki. Nem is beszélve a hidegrő, meg hogy szinte mindig ketten visszük Natit sétálni. Igy nehéz meglepetést venni.

Kép KépKép
lorca
 
 


Viki
Dóri egyszerűen zabálnivalóKép

Timurr
A bulin nem fényképeztünk..de most egy pillanatra eljátszottam a gondolattal,a férjem mit szólt volna,ha kattogtatok,míg ő a szügyig érő hóban térdel és megpróbálja kibogozni a felismerhetetlenségig összegabalyodott hóláncot..KépAsszem kicsinyég megmérgesedett volna,lehet most én lennék a nagykovácsi kattogtató hószobor,úgy otthagyott volnaKép
Bemásolom a Vezsella kiflit-én külön mappát nyitottam a gépen a recepteknek,mindent azonnal bemásolok.Szóval Vezsó ezt írta:
"Töltött kifli: lehet husisat vagy gombásat csinálni. A husishoz párizsit keverek össze főtt tojással és kis tejföllel, sóval, petrezselyemmel és pici tejbe áztatott kiflibéllel. A gombáshoz megpárolom kis hagymával a gombát, és ugyanúgy, (ha kihűlt) teszek bele tejfölt meg petrezselymet , meg kiflibelet. Még füstölt sajtot is szoktam picit belekeverni. Aztán a kibelezett kifliket egy pillanatra belemártom tejbe és megtöltöm a krémekkel. A kifli két végét pedig reszelt sajtba mártom. A tepsibe téve még szórok rá reszelt sajtot és megsütöm. Irtó finom, még hidegen is. Biztos lehet mással is megtölteni. A kifiket kerezstbe félbevágom és a csücskeit is levágom és fakanál nyelével szedem ki a belét. Két kis csőszerű vmi lesz. De lehet csak szimplán hosszában félbevágni és úgy megtölteni.
Vagy lehet pl bagettet így megtölteni, és körbecsavarni bacon-nel.
Bagettre lehet még egy másik variációt: vajat sóval és sok összenyomott fokhagymával összekeverek és a puha vajjal megkenem a hosszába kettévágott bagettet. Alufóliába csavarva megsütöm. Ezt is lehet baconnel is.
"
Ezt most gyorsan elküldöm
el ne reppenjen
V.
villes
 
 


Timurr
Maja is tündéri a hajpántodbanKép

Connie
Ákos a kis PopeyeKépMegnéztem a műtermi képeket:szenzációsak!!Mit is írtál,mennyibe kerülne egy ilyen fotózás?
A Vezsella kiflik is fantasztikusan néznek ki..de én most az a salátát is bevállalnámKép
Nagyon beáztatok?Újra kell festeni?Kép Jól indul az évKép

Nebula
Vince is úgy bulizott éjjel,mint FlóraKép Pedig azt hittem,reggelig fel se kel,olyan fáradt lesz a buli után:ehhez képest 3-8 között én is 3x keltem.

Vezso,Hüpi,Timurr
Még meg se köszöntem a tejszínhabos válaszokat,kösziKép

Lorca
Mi se tudtuk,h Vince így lépcsőzik,mert nálunk nincs lépcső:egyszerűen csak elindult a nagyobb gyerekek után és már fent is volt.

Ruz
Én megint a te tortáddal villogtam a bulinKépMeg Vezso muffinjával:ez volt életem első muffinja,egész jó lett.Kép

Juszti
Nahát Boldi nem ette meg a céklát!Pedig pont úgy néz ki,mint aki degeszre tömte magát vele és most nagyon boldogKép
Vince is a konyhaeszközökre szavaz:habverő,kanál,lábosok..mind nyerő.A legnagyobb kedvenc egy függönykarika és legújabban az apja cipőfűzőjeKépTurbina labdába se rúghatKép

Vezso
De jó h feltettél képet Roziról ebben a ruhában,már a Babakarácsonyon is megcsodáltam,nagyon tetszik!KépÉs szépek voltak a karácsonyi képek is nagyon.

Zsuba
Nagyon jók Bazsi mulatós képeiKép
NA megyek,Vince elaludt.Megyek én is.
Virág
villes
 
 


Banánkenyér

Kitűnő recept elsősorban maradék, senkinek sem kellő banánok hasznosítására. Kép
Tál N.1: 15 dkg cukrot habosra keverek 2 tojás sárgájával, 10 dkg olvasztott vajjal. Belecseppentek kis vanília-aromát. Jön még hozzá 3-4 db villával szétnyomkodott, érett banán.
Tál N.2: 20 dkg liszthez egy tasak sütőport szórok, reszelek bele citromhéjat vagy narancshéjat. Beledobálok kb két maréknyi darabos diót.
A két tál tartalmát összevegyítem és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 200 fokon megsütöm. Mindenféle formájú tepsiben lehet sütni, talán az őzgerincforma a legalkalmasabb.
Ezt a meglepően finom süteményt barátainknál, egy amerikai-finn házaspárnál kóstoltuk még a 90-es évek elején Budapesten. Itt élnek azóta is, az országban, immár 3 gyermekükkel. A vendégség alatt igen nagy lelkesedést mutattunk a banánkenyér iránt, így a háziasszony be is csomagolt nekünk egy egészet ajándékba. A kb 15 perces út alatt megettük az egészet, morzsája sem maradt. Na, jó, igazából én ettem meg az egészet KépKép Mentségemre legyen mondva, kettő helyett is ettem, hiszen várandós voltam Veronikával. Egyébként pedig addig soha nem is gondoltam volna, hogy banánból süteményt is lehet készíteni.
Vezso
vezso
 
 


Bazsalikomos-paradicsomos spagetti

Egy fej hagymát jó apróra vágok, belenyomok egy-két fokhagyma gerezdet is. Olívaolajat öntök a teflonserpenyőbe és beleszórom a hagymákat. Megsózom és lassú lángon üvegesre párolom.
Kibontok egy fél literes paradicsompüré konzervet és beleöntöm a nagyjából megpárolódott hagymákra. Beleszórok két-három csipetnyi bazsalikomot és őrölt fehérborsot. Lassan rotyogtatom legalább negyed órát. A végén beleöntök úgy kb fél deci tejet és sok friss petrezselymet is. Aki szereti a ketchup-öt, tehet bele keveset, kicsit édesebb lesz az öntet (nemrég olvastam milyen sok a cukor benne, ezért egyre kevesebbet használunk, illetve egy ideje nem)
A hagyományos olasz módon elkészítek 500 gr spagettitésztát, leheletnyi olívaolajat öntök a leszűrt tésztára.
A tányérokra forró tésztakupacokat teszek és ráadagolok jó sok öntetet. Még a tetejére szórok kevéske petrezselymet. Ebből a mennyiségből 4 tányérnyi adag lesz. Ízlés szerint erős pista illetve parmezán sajt is kínálható hozzá.

Konzerv paradicsompüréből sokfajtát lehet kapni, ha darabos (pl hámozott egész paradicsom), az is jó. Az Auchanban van olyan fajta püré, ami úgy kb 100 ft-ba kerül és fél literes, valamint szép piros a színe.
Aztán a bazsalikom esetében jó a tasakos bazsalikom, vagy van egy fagyasztott dobozos fajta is, ennek még intenzívebb az íze. Illetve friss bazsalikom a legjobb, persze, csak ez nem mindig van az ember lányának. A palánta-bazsalikom szépen megnő nagyobb cserépbe ültetve nyáron, le lehet csippentgetni a szép leveleket és lefagyasztani télre. Ha nincs friss petrezselymünk, a mélyhűtött is megfelelő. Sokat próbálgattam, hogy működik ez úgy, hogy vissza tudjam varázsolni a friss petrezselyem ízét. A petrezselymet csokorban fagyasztom le (6-7 csokrot egyszerre, mint egy csokor virágot) zacskóban és ollóval vágok a bozontjából, amennyi kell, aztán vissza a mélyhűtőbe, amíg csak a szára marad.
E recept trükkjei (nem az én találmányom sajnos)a hagyma megsózása még párolás közben illetve a tej hozzáadása a végén. Ha a paradicsomszószt sózom meg magát és nem adok hozzá tejet, teljesen más lesz, nem olyan lágy, bársonyos.
Gyermekeim imádják ezt a spagettit, naponta megennék...Ha kérik, nem állok ellen, mert igen gyors és mindig nagy sikert aratok vele. Kép
A turbósított változata pl a gombás, amikor az apróra vágott gombát még a hagymával együtt párolom. Vagy a padlizsános, szintén picire kell vágni és megpárolni. Vagy...
Vezso
vezso
 
 


Hadri
Köszönöm, hogy kérdezed az iwiw-et.Nekem semmi sem megy vele, be sem tudok lépni már, bármit csinálok.
Timurr küldött nekem meghívót, és akkor be tudtam nagy nehezn lépni, a felületen nem ismertem ki magam,és akkor kevés időm volt. Gondoltam majd később lesz időm, akkor tovább foglalkozom vele. Azóta kapom az emaileket, hogy ki jelölt ismerősnek, de nem tudok semmit csinálni, mert tök hülye vagyok...Kép Mert nem is jön be az oldal, vagy nem tudok belépni...Nem értem. Mindegy, ez van. Ügyetlen vagyok nagyon. csak azokat sajnálom, akik bejelöltek, mert várják szegények az én jelentkezésem. Most is próbáltam az előbb (ilyenkor van időm kicsit több), sikertelenül.
Nem tudom tudsz-e segíteni, sztem én reménytelen eset vagyok...Kép Pedig megkeresném a volt pasijaimat Kép
Vezso
vezso
 
 


Virág
Már kókadozom itt a gép előtt, de még írok pár sort. A Rozis képeknél gondoltam ám rád, mert emlékszem, hogy kérted erről a ruháról a képeket a talin. Nem felejtettem el...csak néha később történnek meg a dolgok, mint szeretném.
Vince lépcsőzni tud, nahát, ez komoly... Nagyon ügyes legényke. Képzeld, Rozi sokszor egyedül próbál állni,támaszték nélkül. El sem hiszem, nemsokára menni fognak, majd futhatunk utánuk Kép Ja, és mászni, olyan klasszikus módon Rozi nem tud, de valahogy elér oda, ahova szeretne. És pakol:
könyvet, ma pl franciául és németül tanult Kép,
aztán szemetest (szerencsére csak a papírszemetesig jutott, a 3 közül, mert szelektív hulladékgyűjtés van),
akkor pakolja még a férjem zoknijait, mert az van a kegalső fiókban és mindent, amit csak elér...Pont ma beszéltük meg a nővéreivel, hogy milyen új játékszabályok vannak: semmi apró dolog nem lehet a földön, nehogy megegye stb stb.
Vice is garázdálkodik látom. Nem is kell nekik sokszor semmilyen játék, nem? Egy jó kis cipőfűző is megteszi.
Ez a szilveszteri hazautazás kalandos lett nagyon. Kép Kellenek az ilyen esetek, mert ugyan akkor és ott dühöng az ember, de később van mit mesélni...Még nevetni is tud rajta az ember idővel.

Connie
Az alapanyag-készletet írogatom word-ben és elküldöm mélben, csak oda jussak, hogy a z emailjeimet is megírjam...Ha ide írok, arra már sosem jut idő Kép De lesz Kép

Puszi:
V.
vezso
 
 


Villes,
Sajna nálunk van lépcső, egy galéria. Nem tudom, hogy fogom elbarikádozni. Tökéletes arra, hogy leesen és kitörje a nyakát. A gép itt van fent, úgyhogy még csak el se barikádozhatom.

Kép KépKép
lorca
 
 


Juszti!

Elég kevés helyen lehet kapni, mi a West End Sity-ben vettük. A metro felöli bejáratnál van egy nagy kő árus és ott kértünk babáknak való borostyán láncot. Õk mondták, hogy kevés helyen lehet kapni, de nekik általában szokott lenni.

Ha gondogolod mikor járok arra megnézem neked?!


Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Lorca,
lépcső aljára, tetejére lehet szerelni rácsot. Mi jövő héten meg a konyhához veszünk, ott nincs ajtó.

Mi sem szoktunk fogadkozni az új év alkalmából, és csak annyi változás van, hogy tegnaptól "hivatalosan" is együtt alszom az Ákossal, azaz nem tesszük be az első pár órára se a kiságyba, az első ébredésig. Sokat gondolkodtam rajta, a férjemmel is alaposan átbeszéltük, és az lett a végkövetkeztetés, hogy nekünk ez a legkényelmesebb és legtesthezállóbb megoldás. Így jól ki tudom magam pihenni éjszaka, olyan, mintha nem is lenne az a 3-4 szopi éjszakánként. Meg nekem túl tropa a hátam ahhoz, hogy ringassam, meg pakolgassam a kiságyba/ból, eleve fekve is szoptatok 90%-ban napközben is.

Az ajándékozást úgy általánosságban írtam, nem konkrétan arra, amit írtál.KépSztem szép része a karácsonynak az ajándékozás, és fontos is, főleg a gyerekeknek. Amíg kicsi, addig az izgi, hogy mit hozott az angyal, amikor meg már nagyobbak, pedig az, hgy a szeretetünket fejezzük ki vele. Ezért is fektetem a hangsúlyt inkább arra, hogy olyan ajándék legyen, ami személyre szóló, és ne olyan, ami drága.Kép Pl. emlékszem én mennyire szerettem az ajándékbontást gyerekkoromban, mindig én másztam be a fa alá, szedtem ki, és osztottam ki az ajándékokat.

Abban a könyvben, amit már írtam (Az elég jó szülő) azt írja, hogy a gyerekeknek azért fontosak az ilyen ünnepek, mikor valaki ismeretlen hoz neki ajándékot (a Mikulás és az angyal), mert ilyenkor nem kell hálásnak lenni, megígérni, hogy jók lesznek egész évben stb. Ill. nincs bennük ambivalencia azért, mert tudják, hogy nem voltak jók, és mégis kaptak valamit. És hogy pl. azért nem jó hulla drága ajándékokat venni, mert akkor a szülő tudat alatt elvárja a hálát, és ezzel pont a lényeget "teszi tönkre". És hogy a kis apróságoknak ugyanúgy örülnek, mint a nagy és drága dolgoknak, amíg beléjük nem sulykolják a reklámok, hogy csak a barbie baba házastól az igazán jó ajándék.

Meg azt is írta - ez nagyon tetszett - hogy a nagy ünnepi, családi ebédeket azért szeretik, mert ők még két dolgotól tartanak igazán, az éhezéstől meg az elhagyatottságtól, és ilyenkor megnyugtatja őket a sok kaja meg a sok rokon.Kép

És hogy ezek a főleg gyerekekről szóló ünnepek annyira fontosak nekik, hogy akár egész évben abból táplálkoznak, hogy majd lesz karácsony, meg a szülinapjuk stb., mert ez megerősíti őket abban, hogy fontosak, hogy szeretik őket a szüleik, és ezért fontos ezeket megünnepelni rendesen és külön-külön (pl. nem öszevonva egy-egy szülinapot egy sátoros ünneppel vagy a tesó szülinapjával).

Na jól elragadott a beszélőkém, szóval ezt az összefoglalást akartam megírni nektek.Kép

Vezso,
alapanyagkészlettel csak langsam, langsam, ráér.Kép Most úgyis norbizunk, és azt hiszem rendelni fogom tőlük a kaját, pillanatnyilag képtelenség főzni Ákos mellett.Kép És a speciális alapanyagoknak se tudok utánajárni, pláne ilyen szottyos, esős, latyakos időben, amit úúúúúútálok.Kép

iwiw: ha rákattintasz a mailben oda, ahova írja, (mikor értesítést kapsz, hogy valaki bejelölt), akkor bejön egy oldal, ahova be kell írnod a mailcímedet és a jelszót, és már bent is vagy.
Év végén most pár napig nem volt, karbantartottak, lehet ezért sem jött be neked az oldal.

Virág,
nem nagyon áztunk be, csak pont annyira, hogy ronda leygen a fszoba plafonja és az előszobában egy rész, ott felázott a fűrészporos tapéta is. Így aztán újra kell festeni, de csak majd tavasszal. Remélem a biztosító kifizeti az egész előszoba festést, mert halványsárga a fal, és azt nem lehet kijavítani, mert látszana. Van a háznak is biztosítása, meg nekünk külön is, valamelyik csak fizet.

Viki,
Dórinak nem nagyon jött be a tél.Kép

Ruz,
Bendi is nagyon aranyos a sok takaró alatt.Kép

KépKép
connie
 
 


Tücsök: Igen, nagyon hálás lennék!!!köszi előre is!

Kép
juszti75
 
 


Jó reggelt! Kép

Connie
Sajnálom a beázást, nem hiányzott...A szomszéd mennyire áztatta el magát?
Mennyibe kerül a norbi kaja? Már utánanéztél?
Érdekesek ezek a gondolatok az ünnepekkel kapcsolatban, az biztos, hogy egész évben várják az ünnepeket a gyerekek.
Nagyon fránya idő van, én is csatlakozom, utálom!!!!!!
Megyek a dolgomra, mert holnap iskola a gyerekeknek.
Kicsit nyomi is vagyok mert Rozi úgy éjféltől pár órát fenn kuruttyolt, a mi ágyunkba fektettem én is, és mászóversenyt rendezett magának. KépKép
Vezso
vezso
 
 


Vezso,
a norbi.hu-n fent van az étlap. Picit talán drágább, mint a többi házhozszálítós kaja, bár olyat másfél éve nem rendeltem, így nem vagyok teljesen tisztába az árakkal. Úgy tervezem, hogy hétközbenre rendelünk, hétvégén főzünk. Ha elértem a kitűzött célt, meg belejöttem a norbiféle főzésbe, akkor majd fokozatosan áttérünk a rendelt kajáról a hazaira. De ezek a speciális alapanyagok amúgy is drágák.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok
Boldog új évet kívánok minden babának és anyúkájának.
Úgy néz ki, hogy a fogtündér hozzánk is eljött. Hajnalka nagyon nyűgös, éjszakánként kb. 2-3 órát tudok csak aludni. Nesze nekem vizsga. Szilveszterem is abból állt, hogy próbáltam Hajnalkát megnyugtatni és elaltatni kb. hajnali 3-ra sikerült is. Úgyhogy az idei szilveszterem egy nagy nulla volt. Csak kismanóm ne szenvedne már. Más is ennyire megszenvedte a fogzást? VAlszínűleg egy két vizsgát át kell tennem a következő félévre, egyszerűen képtelen vagyok tanulni, bele sem tudok nézni. Na nem nyafogok tovább. Minden vizsgázónak sikeres vizsgát és a többeikenk pedig nagyon boldog új évet kívánok mégegyszer. KépKépKépKépKép
monazsu
 
 


Újévi Torta ReceptKép
Hétköznap is készíthető, azonban szentestére ajáljuk.
Hozzávalók:
1db ennivaló férfi
1db rugós heverő
1db vanília rúd
1db hamvas barack kimagozva
2db tojás
2db zsemle
Elkészítés módja:
A férfit az ágyba fektetetjük, és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a
vaníliás rúd meg nem keménykedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik
zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett rudat a barack
nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg krém nem
jön belőle. Gyors légzés mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól
sikerült a torta készítése, többször is megismételhetik. Különösen fiatal
asszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak főzni. Bátran merjük
ajánlani, mert első kísérletre sikerül.
Megjegyzés:
Ha a vaníliás rudat a tortakészítés közben valami meghibásodás éri
elveszti eredeti tartósságát és összetöpörödne, ne dobjuk el, mert
ügyes háziasszony kezében pár perces türelem után visszanyeri
eredeti keménységét, gusztusos voltát és újra élvezhetővé válik.
Egyébként minden háziasszonynak ajánlunk egy tartalék vaníliás rudat,
nehogy gyakori sürgetés közben a kellékek elrongálódása miatt a torta
elkészítése akadályba ütközzék.
Ha várakozáson felül sikerül, ne vigyük túlzásba, mert a közmondás is
azt tartja "A jóból is megárt a sok!"
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk.
Jó étvágyat!!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok,

teszek fel pár képet:

Kép

ilyen zenélős kütyüt kaptam nagyitól, h megtanuljam az állathangokat
Kép

így örültem a hintalónak
Kép


a kis családunk (bár a nagyi nem tudom miért gondolta ha az asztal is hozzá tartozik)
Kép

Adri
hadri
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?