Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
Kis türelmet kérek, mert ennek utána kell néznem, nehogy hülyeséget írjak ide. A profilomban benne van az e-mail címem, ha írsz arra, akkor válaszolok priviben, hogy ne itt offoljunk.

KépKép
connie
 
 


Andi,
Utánanéztem. Homeopátiáról itt: http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/psy/de pression_mania/&article_id=40651 találtam egy cikket, ehhez én amúgy nem igazán értek, bár be kell látnom, hogy ideje lenne megtanulni.Kép

Gyógynövények közül depresszióra az orbáncfű a legjobb, a szoptatás+gyógyszer adatbázis szerint 1. kockázati kategória, ami a O-nál több, de azért szedhető. Egyébként nálunk 1. kategóriás gyógyszerrel még sosem volt gond. Alvászavarra pedig a Valeriana (macskagyökér), az is 1. kategória.
Mind a kettő kapható tablettában, az jobb, mint a gyógytea, mert biztosan nem befolyásolja a tej ízét, a tea jobban érződhet rajta. Patikában vagy Herbáriában tudnak ajánlani konkrét terméket.

Mind a kettőnek hátránya, hogy kell kb. 2-3 hét mire mutatkozni kezd a tartós hatásuk.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok,
engem a homeos bogyok erdkelnek, amiket szoptatas alatt ajanlott szedni? Tudja valaki? Tejserkento...
Koszonom.
Rahel
rahel
 
 

 
 

Szia Rahel,

A szopis tejserkentők:
Urtica Urens CH5, 3 napig napi 3x5, 2 napig 2x5, 1 napig 1x5. Egy hónapon belül ne ismételd a kúrát. A bogyók bevétele előtt-után fél órával evést-ivást mellőzni kell és a mentolos cuccokat is. Nekem nagyon bejött, túl is termeltem egy hétig utána.

Ha érdekel a többi is, egyéb összegyűjtött praktikákkal,szívesen elküldöm mélben, én is innen kaptam.

OFF
Andi,
te szegény! Kép Kép Alvászavarban én is "tapasztalt" vagyok, kegyetlen tud lenni! Szerencsére nekem nincs komolyabb problémám jelenleg. Flóra elég jól alszik, így ezt ennek is betudom, meg a férjemnek, mert nekem ő is sokat tudott segíteni, hogy minimalizálódjon ez a gondom.
Szívesen megbeszélném ezt a témát egy alkalmas topikban, tud valaki ilyenről?
Azt mindenképpen ajánlom, hogy ha ilyen rossz a helyzet, keress föl homeopátiában képzett szakorvost, a saját szakálladra nem érdemes kísérletezgetni, különösen krónikus problémánál. Ha az alkati szered meglenne, lehet, hogy már annak alkalmazásával orvosolni lehetne a problémát. Nekem jók a tapasztalataim, ha kezd megint rámtörni az álmatlanság, az visszabillent az egyensúlyomba. A gyógynövényeket is érdemes kipróbálni, bár nálam egyik se hatott annak idején. Kép Lehet, hogy nem alkalmaztam elég ideig? Hátha neked bejön. Kép
Bocs az offért már megint.

Eszter

ON

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sziasztok!

4 honapja csaszarral szultem farfekves miatt. A 16. hettol volt elotejem, ami folydogalt is a polomra.
A szules utan nem indult be a tej rendesen, a mellem pl. nem is feszult be egyszer sem. Baba raadasul nem tudott szopni, ugy csinalt, de megsem szivott egy grammot sem. Fejtem, igy adtam neki, de a 3. hetre a napi 14o ml-em 3o-ra apadt. Azota egyre kevesebb, most mar csak cseppek. Meg mindig nem tudtam megemeszteni, hogy nem szoptathattam es igazabol meg szeretnek, ha lenne megoldas, hiszen cseppjeim meg vannak.
Nos, amire gyanakszom, hogy en nem kaptam amutet utan mehosszehuzo szurikat, ergam cseppet. Elkepzelheto, hogy a mutet utani infuzioban volt, de en errol nem kaptam tajekoztatast.

Szal a kerdesem lenne feletek, hatha tudnatok segiteni, hogy szerintetek osszefuggesben lehetett-e az osszehuzok hianya azzal, hogy alig volt/van tejem? Esetleg az Ergam csepp segitene meg most elkezdve vmit? Ez csak receptre van? Orvost is fogok kerdezni jovo heten, de addigra jo lenne nemi infoval rendelkezni, nehogy siman lerazhassanak.
Koszonom, ha tud vki segiteni!
falina
 
 


Meg annyit, hogy tejserkentesre az osszes letezo dolgot kiprobaltam... , de csak apadt es apadt.
falina
 
 


Falina,

Sajnos túl sokat segíteni nem tudok, de szerintem kaptál méhösszehúzót császár után, szerintem ez eléggé egységes minden kórházban. Hol szültél? Igaz, én kaptam szurikat, emlékszem is a hatására! Brrr. A műtét után infúzióban is adták nekünk az őrzőben, iszonyúan görcsölt tőle mindenki. Azt nem lehet nem észrevenni. Ha kaptál ilyet, arra tuti emlékszel. Ha nem, akkor tényleg nem árt a dokinál rákérdezni.

Ami az Ergam cseppet illeti: nekem egyszer felírta a doki, kb 8 héttel a szülés után, mert volt még vm. kis maszatolós vérzés, de én meg pont azért nem mertem bevenni, mert rá volt írva, hogy a szoptatásnak nem tesz jót.

A második gyereknél nekem sem feszült be a mellem, de ez nem volt gond a szoptatásnál, ez nem jelent semmit.

A 6 hetes kontrollon mit mondtak?

Kópé
Vendég
 


Kope,
en nem ereztem semmifele mehosszehuzodast, de csaszisoknal ez altalanos, ugy tudom. Viszont szurit egy db-ot sem kaptam! Sofiben szultem.
6 hetes kontrollon nem kerdezte a doki, hogy verzes-e meg vagy mennyire vagy akarmi... Es meg 10. heten is vereztem, kozben sztem meg is jott a 6 hetes kontrollt kovetoen es extran eros volt.
falina
 
 


Sziasztok!

Connie!
Köszi az infókat, írtam neked mailt!

Eszter!
Megírnád nekem a bevált személyes tapasztalataidat az alvászavar orvoslására? Címem: kandicikakukachotmail.com. Előre is köszi!

Üdv:
Andi
móriczandrea
 
 


Falina,
próbáld ki a Szoptanit készüléket, nás néven sns-t. Kicsit macerás, de pont az a lényege, hogy a baba szopik, és közben kapja a pótlást. Már nem szopó kisbabák mellre visszaszoktatásánál is használják. Medela márkájúról tudok, speciálisabb, szoptatási segédeszközöket forgalmazó boltokban lehet kapni, pl. www.tiva-med.hu , de bővebb infó van a www.medela.hu oldalon is. Infót találsz a www.szoptatasert.hu -n a használatáról (ugyanitt vagy a www.lll.hu-n találsz szoptatási tanácsadókat is, egy próbát mindenképpen megér). Bocs, hogy pontosabb link most nem megy...
Amúgy én elmennék másik dokihoz is, ez így nem hangzik valami jól...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kedves Safrany,koszi elore. Erdekelnek a tejserkento dolgok, bar mar en is sokfelet olvastam. Aztan meg azt, ugyis s a gyakori mellretetel segit.
Ugy erzem van eleg tejem. A baba 11 honapos, fokent szopik.
Szerinted azert az urticat probaljam? Vagy felesleges az aggodalmam.
raahel@freemail.hu
rahel
 
 



Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Rahel,
ha semi jelét nem látod, hogy nincs elég tejed, akkor sztem nem kell szedned semmit. Én elég sok mindenkitől azt hallottam, hogy a tejserkentők csak néhány napig hatottak, azt meg magam is tapasztaltam, hogy mikor a laktoherbet abbahagytam, nem történt semmi.Kép

KépKép
connie
 
 


Koszi Connie, kedves vagy. Valahogy en is igy latom. Csak amikor a legtobb szopis vmit szed, iszik. Aztan meg mindig ott lyukadok ki, mellre tenni, amikor csak lehet.
Aranyos a picid...vagyis mar elmul fel eves ugye? szopiztok?
Rahel
rahel
 
 


Rahel,
már hét és fél hónapos. Igen, szopizunk, tegnap kapott először két szilárd kaját. Ha ez megnyugtat, én 2,5 hónapos kora óta nem szedek semmit, csak olyan gyakran teszem mellre, ahogy kéri, de semmi jele a tej csökkenésének.Kép

Lányok,
Tudom, hogy ez nem egészen szopis téma, de van egy olyan gondunk, hogy mióta kap szilárdat a fiú, azóta ritkán (3-4 naponta) kakil, és már kétszer is rá kellett segíteni székletlazítóval (laevolac-kal). Pedig most már direkt hajtós kajákat kap, próbáltam első tejjel szoptatni többet, de az se hajtotta meg. Be fog ez állni előbb-utóbb? Mindenki csak hümmög erre, még a ligás csoportban sem tudtak mondani semmit. Nem szeretném ha székrekedéses lenne. Arról nem is beszélve, hogy most pl. egész éjjel kakiltunk, alig aludtunk.

KépKép
connie
 
 


Lanyok,
koszonom a segitseget!
falina
 
 


Szia Rahel,
szerintem se szedjél semmit, ha eddig is ment nélküle a szopi és most sincsenek kevés tej tünetek!Minek túltermelést előidézni? Én se szedek semmmit, szintén két és fél hós kora óta. De azért elküldöm a praktikákat, az érdekesség kedvéért. Kép

Andi,
amint tudok, küldök mélt! Lehet, hogy beletelik egy-két napba.

Connie,
sajna most nincs ötletem a gondotokra. De azért megpróbálok körbekérdezni egy kicsit.


Eszter

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Hahó,
Ráhel,
én a második babót szoptatom. Az elsőnél vagy fél évig ittam Fitolacot ill. magam keverte szopis teát - kb négy hónapos kortól túltermelés volt jó sokáig. Most a hat és fél hónaposomnál éppen kezd beállni a kereslet-kínálat (eddig durva túltermelés volt), kb 3 hónapja nem iszom semmit direkt erre. Ha nem érzed-érzitek kevésnek, szerintem fölösleges ezzel vacakolni.

Connie,
és ha te is ennél valami hajtósat? Nekem ez szokott bejönni. Amúgy azért rendeződik, amikor már hozzészokott a szilárdhoz az emésztőrendszer, ill. már egyben is eheti a rostokat a kölök. Amúgy nagy mázlid van a zabás fiúcskával, az én fiam (akár a lányom) alapvetően levegőből akar élni...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok, koszi. Kedvesek vagytok. En is igy latom.
Kakis tema.....nalunk is a hozzátápl. elejen volt kicsi gond. Hazilag megoldottuk. Nem volt banan, amikor mar zabpelyhet is adtam, talan az is segitett. De szerintem az enyemnel alkati dolog. Minden nap termel. Akkor aggodtam kicsit, amikor mar lattam rajta, hogy kinlodik, mert nincs.
Egy anyukanal az jott be, hogy a mama kamillas teat ivott. A kicsinek ez rasegitett. A multkori ligas csoporton ez tema volt. Mi van, ha napokig nincs?
Amugy en majdnem elszurtam ott a hozzatapit, hogy beindult a kaja, mert Petinek jo az etvagya. Vissza kellett fognom, mert azt vettem eszre, hogy nagyon keveset szopizott. Ligasok mondtak, de jo, hogy mondtak, inkabb tobbszor keveset. Nagyon igaz.
Gondolkodom, a kovetkezonel esetleg tejet leadni az elejetol. Van valakinek tapasztalata?
Szep estet.
Rahel
rahel
 
 


Köszi a válaszokat! Akkor lehet, hogy ez csak átmeneti, és ha megszokta a szilárdat, helyrejön. Banánt, répát én sem adok, és az almát is korlátoztam.Kép
Ki fogom próbálni a kamillás teát, és akkor lehet szilvát is eszek, szépek voltak úgyis a zöldségesnél ma.

KépKép
connie
 
 


Connie,
nekem még a hagyma jött be (még jó, hogy mind szeretjük Kép ).

Ráhel,
én rákérdeztem, de már elég későn, és végül nem is vállaltam, mert nálam elég hülén megy a fejés, és amikor kérdeztem, akkor már nem is tudtam annyit fejni, amennyit érdemes lett volna. Amennyit tudok - bár biztosan vannak itt nálam tapasztaltabbak is -, hogy az anyatejgyűjtősök, itt Pécsett legalábbis eljönnek a tejért, 24 óránál frissebbet vesznek be, és megtanítják a steril fejést-tárolást. Ja és persze kérnek előre mindenféle laborpapírt, már elfelejtettem, milyeneket, hogy makkegészséges vagy-e.

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Itt van minden a tejadó anyasághoz:
http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/#hogyan

(Irul-pirul én bizony lusta vagyok hozzá :-( )
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Szia, koszi, a heimpalas honlapot en is neztem, a vizsgalatokrol is hallottam. Talan most mar nem jon ossze, mert 11 hos a baba. 3 honapos kora ota nem fejek. Bar, azt mondtak, barmikor lehet. Akar meg most is fel tudnam tornazni a tejcit.
Hat, nem tudom....
Csak gondolkodtam rajta.
Meghat videkrol, falurol nehez. Be kellene hordani, stb.
Sajnalom, hogy a startnal ezekrol nem tudtam eleget. Jo lenne a kov . babanal tejet adni.
Nem tudom, ti hogy vagytok, kezzel fejes nekem lassan ment. Geppel meg kevesebb jot....
Jo, hogy errol is lehet itt dumalni.
Rahel
rahel
 
 


Rahel,
nekem kézzel annyira lassan megy, hogy sosem volt türelmem hozzá - talán ezért, talán másért, de kézzel sosem tudtam kiváltani a tejleadó reflexet. Géppel viszont csak nagyon tele ciciből tudtam-tudok fejni rendesen most már. A kölök szenteste lesz hét hónapos, nyilván már sokkal gyengébb a tejleadó reflex. Volt olyan időszak is, hogy csak és kizárólag akkor tudtam géppel fejni, ha amint a kölök levette róla a száját, azonnal rányomtam a gépet. De már ez is haladás, az előző kölöknél ilyenkor már egyáltalán nem tudtam fejni, pedig folyamatos túltermelés volt, de fejéssel nem jött, csak szopival. Nekem egyébként ez az egész fejéstéma azért fontos még mindig, mert a kölkeim igen kisétkűek mindketten, sosem szivattyúzták le még megközelítőleg sem a rendelkezésre álló mennyiséget (na jó, a lányom olyan kilenc-tíz hónapos kora után már igen), én meg nagyon hajlamos vagyok a mellgyulára, azaz ha bent pang a tej (még ha nem is olyan sok), akkor egyből szeret csomósodni, meg fájni Kép
Na megyek, mert a fiam lemászott a szőnyegről, itt ücsörög a parkettán, és mindjárt hanyattesik, valamint keservesen beveri a fejét Kép

Borcsa,
bámulom a felkészültségedet Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi, koszi. Jo hasonlo tapasztalatokrol olvasni.
En ugy lattam kezzel jobban jon. Talan most mar keso fejni, mert annyira kereslet-kinalat. Ha nekiindulnek, napi 1 dl lenne. En 3 honaposan hagytam abba, utana csak a fozelekekhez.
Geppel nekem nehezen jott a szopi utan.

Nem tudom van-e erre fele hasonlo gonddal valaki. 11 hos manom mostanaban keveset szopizik, foleg nappal. Ket mellre ra sem birom rakni, mert megy a dolgara. Eheztetni meg nem akarom. Igazabol 2 szer eszik mast, mert ha tobbszor enne, akkor mar ennyit sem szopizna. Valakinek ekkora baba hogy szopizott ilyenkor?
Nem tudom, hogy csinaljam...
Koszi.
Rahel
rahel
 
 


Rahel,
Én manóm ugyan még csak 8 hónapos, de két mellre én már kb. öt hónapos kora óta nem tudom rátenni, nincs annyi ideje. Nálunk szopiban a sokszor-keveset a divat.

Na megyek, apja úgy hallom nem tudja elaltani, kell az a finom cici.Kép

KépKép
connie
 
 


Hahó,
Ráhel,
én kb. három hónapos kora óta nem tudom két mellre rábeszélni a fiamat. A lányom pedig sosem igényelt kettőt, annyira nem, hogy fél éves kora után már csak és csupán a jobbat használtuk, de azt azután még tizenhat hónapig. Kép Az ekkora babák általában nemigen érnek rá szopizni. Az egyik barátném amúgy nagyon zabás kisfia ekkortájt úgy tűnt, mindjárt el is választja magát, aztán egyéves kora után hirtelen megváltozott, és húsz hónapos koráig vígan szopizott, igaz legtöbbször éjszaka (korábban sokszor átaludta az éjszakát), pedig akkor már rendesen evett napi 3-4-szer szilárdat. Mondjuk mi a lányommal anno ellenpélda voltunk, mert egyévesen még 11-szer (!) szopizott naponta, éjjel-nappal, és 16 hónaposan vakartam le az éjjeli 3-6 ciciről, és aztán fokozatosan hagyogattuk el a többit huszonkét hónapos koráig. De ő meg az elején nem szeretett, emlékszem, hét-nyolc hónaposan folyamatosan túl voltam telítődve, annyira nem ért rá Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok,
koszi, h. igy megosztjatok a tapasztalataitokat.
Meg egy kerdesem lenne...
mostanaban tobb olyan szopis anyukaval talalkoztam, ahol pl. mar elmult 1 a mano, bizony nagyon gyakran ebred.
Van, akinek nagyon huzos, mondjuk meg 2 gyerek mellett.
En is meg gondolkodom, kulon aludjon, maradjon?
Mert ugye ejjel a szopis babaz azert fenn vannak.
Ti hogy elitek ezt meg?
Meg egyszer koszi,
Rahel
rahel
 
 


Rachel!
Luca kb. másfél éves koráig gyakorlatilag velünk aludt, aztán olyan ágyat kapott, amibe mellé tudtam feküdni. Aztán valahol két és fél évesen felhagyott a rendszeres keléssl. Azért időnként - főleg, ha náthás - még most (3,5) is előfordul.
Mondjuk én semmit nem tettem azért, hogy kevesebbet ébredjen.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Rahel,
A mi korosztályos topikunkban (2005. tavasz), a nem szopis babák is fenn vannak éjjel, semmi különbség nincs ebben.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok,
koszi a valaszokat.
En ugy latom, minden marad a regi. VAgyis Petike velunk marad amig igy jo.
Lenne hely, de a szobaja messze lenne. Nagyon hianyozna...
Kedvesek vagytok, hogy igy valaszoltok.
Rahel
rahel
 
 


Rahel,
nekem egy nagyon felkelős leányzóval az a tapasztalatom, hogy nem attól van fönt éjjel, mert együtt van vagy mert szopizik (mármint akkor, amikor már vsz. nem az éhség miatt kel fel), hanem egyszerűen vannak ilyen meg olyan típusú babák. Azért gondolom ezt így, mert a fiam sosem kelt fel éjjel kettőnél többször, újszülöttként sem, és most pedig egyszer kel hajnalban, vagy egyszer sem. Éjjel alszik, mint a tök Kép Még a fogacskái miatt sem kelt gyakrabban (eddig). Bezzeg nappal képtelenség letenni, félórás blokkokban alszik, pont addig, amíg a cicin alvás közben megtömi a pocakját Kép Szóval a két testvér ennyire különbözik alváskérdésben (amúgy az alvásigényük huszonnégy óra alatt majdnem percre egyforma).

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi, koszi a valaszt. JO hallani masok tapasztalatairol, foleg ha tobb gyerek van mar.
Meg annyi, h. nalatok a baba veletek alszik?
Kuldok egy kepet kisfiurol. 11 honapos volt 17-en.
RahelKép
rahel
 
 


Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok hozzátok, mert úgy néz ki, akadt egy kis problémánk a szopival. Remélem tudtok adni valami jó ötletet. Előre is köszönöm, hogy elolvastok.
Van egy 3 és fél hónapos fiam. Eddig csak szopizott, fekve. Pár hete nem tudom normálisan szoptatni, mert sír, rángatja a fejét, aztán átcsap ordításba. Néztem, tejci van, mert spriccel, amikor én nyomom meg a cicimet. Mensi nem zavarhatja, mert ahhoz már túl régóta tart ez a cirkusz. Próbáltunk más pózokat. Az egyik bejött egy darabig. Nevezetesen: a pelenkázón hanyatt fekve szopizott, persze ez nekem nem volt a legkényelmesebb, de legalább evett. Gondoltam, lehet, hogy át akar állni a 4 óránkénti evésre, ezzel az a baj, hogy éjszaka viszont többször kel, mint akkor amikor 3 óránként eszik napközben, tehát a nappali mennyiségre sztem szüksége lenne.
Röviden ennyi.

Légyszi, ha valakinek van valami jó ötlete, ossza meg velem.

Köszi
Kismama

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Szia Kismama,

Más tünete nincs a babádnak? Tehát nem bukik, hány stb. sokat? Mert ha nincs, akkor talán csak olyasmi van, ami nálunk is volt 2 és fél hó környékén. Hozzád hasonlóan a tej mennyiségével nem volt gond. Nekem az volt az érzésem, hogy éppen túl gyorsan jött neki a tej, az zavarta. Nálunk akkoriban úgy ment a szopi, hogy a hasamra fektettem Flórát, így a feje magasabban volt. Nálunk ez az evés közben rángatós, kiabálós időszak kábé 3-4 hét alatt elmúlt.

Sokkal több okosat nem tudok mondani, de majd a többiek.
Kitartás, és sok sikert!

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Szia Kriszta!

nem bukik és nem is hányt soha. Érdekes amit írsz, ki is próbálom.Sajna sztem nem fogja értékelni. Alapból nem szeret így lenni. De ki tudja.
Bár azért az érdekes, hogy ha a tej gyorsaságával elnne a baj, akkor miért volt jó pár napig az, hogy a szájába lógattam amíg ő a hátán feküdt? Hm.......Nem tudom, de azért kipróbálom!
Köszi szépen!

Kismama

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Kismama,
2-3 hónapos kora között az én fiam is sokat sírt szopi közben, általában pocakja fájt, volt, hogy abba is hagyta a szopit, aztán máskor bepótolta. Pocakmasszázs jó lehet ilyenkor, ill. a büfiztetés. Néha meg az orra volt bedugulva. Pár hétig tartott nálunk is, meg a korosztályos topikban a babák többségénél volt ilyen.
Cumit, cumisüveget használtok?
Azt írod, hogy nem tudod szoptatni. Ez alatt pontosan mit értesz? Gondolom, azért csak eszik valamennyit.

KépKép
connie
 
 


Kedves Kismama!

Nekem is volt az első kislányommal hasonló problémám az elején. Nekünk akkor a hónaljtartás vált be, meg a mellgyulladás idején is. Hónaljtartás alkalmazásakor én ültem, a hátamat nekitámasztottam valaminek,pl. ágy támlája vagy fotel. Ölembe vettem a picit, lábai a hónaljam alatt hátrafelé néztek, a fejét pedig tartottam a tenyeremben.
Ha meg rángatni kezdte a fejét szopi helyett, és sírt, akkor körbehordoztam, ringattam a szobában, és amikor már félálomban volt, becsempésztem a cicit a szájába.
Mit vettél még észre? Amint leteszed a hátára, azonnal elkezd sírni, vagy csak akkor, amikor elkezdenéd a szoptatást?
zitmi
 
 


Sziasztok!

köszi a válaszokat!


Kriszta
a hason szopi nem jött be!Gondoltam, de ez van!

Connie
Márk nem szereti a poci masszázst (üvölt), de nem is fáj a pocija.Valamennyit eszik (sztem 2 percet se), de folyamatosan rángatja a cicit, rácuppan, lecuppan, sír.Ha nem piszkálom vele akkor egy kicsit nyafizik a vállamon és megnyugszik.Tök vidám, problémája nincs sztem, szépen gyarapodik, játszik, jól alszik.

Zitmi
valami hasonlót mi is alkottunk, de csak pár napig volt hajlandó így enni.Most csupa nyűg és kínlódás.
Érdekes, h. a nappali szopival van baj, éjszaka eszik mint egy kis angyal.
Van, h. csak szopi közben kezd el sírni, de olyan is akad, (ez a sűrübbKép)leteszem és már sír.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Kismama,

Nálunk pont ez volt a helyzet néhány hete, pedig már fél éves. Én azt hittem a fogzással van kapcsolatban, de ez nálatok még korai lenne.

Szerintem azon ne aggódj, hogy eszik-e eleget, mert ezek szerint igen, mégpedig éjjel. Akkor valóban bepótolja a nappali mennyiséget. Tudom, ez iszonyú fárasztó, én is azon agyaltam, hogy lehet átszoktatni a nappali kajálásra. Sajnos nem jöttem rá hogyan, bár javult a helyzet. Kép

Én is azt javaslom, hogy próbáld meg félálomban. Nem tudom hányszor alszik még egy nap, de amikor látod, hogy kezd elaludni, na akkor gyorsan lépj közbe egy cicivel! Kép Ez nálunk bejött, csak mivel már 2x alszik napközben (+este, + hajnali félálomban), ez azért kevés, úgyogy ő is ébred éjjel! Kép

Szóval sok jóval nem tudtalak bíztatni, legfeljebb tudhatod, hogy nem vagy egyedül! Kép

Kópé
Vendég
 


Kismama,
tudod, mi jutott még eszembe? Mielőtt szeretnél szoptatni, esetleg próbáld meg behúzni a sötétítőfüggönyt, vagy leereszteni a redőnyt. Tehát arra gondolok, hogy a mesterségesen produkált "éjszakával" hátha sikerül kicselezni a kislegénytKép.
Az szerintem korosztályos jelenség, hogy anya öléből egy pillanatra sem akarnak kiszakadni, ezt megtapasztaltam annak idején mindkét kislányommal. Kicsit bizarr, de nekem néha épp ebből kifolyólag az állva szoptatást is be kellett vetnem végső esetben. Kipróbálva beláttam, hogy egyáltalán nem nehéz, persze tudom, hogy hosszútávon nem ez a megoldás,de pár alkalommal kipróbálható. Ha látod, hogy esetleg nem tiltakozik, közben lopva le is lehet ülniKép...A hordozókendőt is nagyon szerették a lányok, ebben akár a lakásban is magadra kötheted, ha megéhezik, hátha szívesebben szopizik hozzád bújva a kendőben, miközben érzi a tested melegétKép.

Viszont szuper hír, hogy szépen gyarapszik és jókedvű, kiegyensúlyozott. Ez nagyon fontos, és számodra szerintem megnyugtató lehet, hisz azt jelenti, hogy elegendő tejet szív magábaKépKép.
Kívánom, hogy mielőbb találj megoldást, én nagyon szorítok!

Jelentkezz majd a friss hírekkel!
zitmi
 
 


Hahó,
Kismama,
lehet, hogy fáj valamije (szájában, torka, füle, stb.), és csak ezzel jelzi. Az én fiam anno pont ezt csinálta, pont ennyi idősen, és mint kiderült, orrmandula-gyulladása volt - minden egyéb tünet nélkül... Kép

Ztimi,
az állvaszopit mi is csináljuk, kezdettől fogva, és még mindig bejön, ha a kölök túlpörgött, pedig már hét hónapos Kép

Ráhel,
gyönyörű a kölkec Kép
Ém azt hittem, majd a másodikkal már milyen profi leszek, erre olyan újfajta nyűgöket tud produkálni, hogy sokszor olyan, mintha első lenne Kép

Boldog karácsonyt mindenkinek,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kismama,
Ákos ezt a rácuppanást-lecuppanást + sírást akkor csinálta, mikor már nem kért többet. Nekünk ebben az időszakban az jött be, hogy minél nyugisabb körülmények között igyekeztem szoptatni, és gyakran, mert egyszerre csak rövid ideig szopizott, túl érdekes volt a világ. Az új pozíciók is azért lehetnek jók, mert lekötik. De tudtommal elég általános, hogy nappal a sok dolga miatt kevesebbet szopizik, és éjjel pótol.

KépKép
connie
 
 


Zitmi, mi is kendoztunk, de nekem abban vhogy nem ment a szopi. Mennyi idos babat hordoztal otthon , meddig? A szopi a fekvos felkotesben?
A kendozes nekem ebben a teli idoben sok ruhaban kicsit nehez, a babo is feszkelodik 11 hosan. Csipon is hordoztad?
Rahel
rahel
 
 


Rahel,
jaj, nem is írtam, milyen aranyos a kisfiad.Kép

Az egyszervolt.hu-n lehet Ranschburg Jenőtől kérdezni, sok kérdés van alvással kapcsolatban, érdemes kicsit bogarászni. Azt írta, hogy a gyerekek 6 éves korukig nem igénylik a külön szobát (persze azért lehet őket külön altatniKép). A
főoldalon a bagolyra kell kattintani (Családi körben).

Mindenkinek örömökben gazdag, meghitt karácsonyt kívánunk.

Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinél jól teltek az ünnepek!

Köszönöm az érdeklődést! Hála az égnek Márk megjavult(kop-kop), szopizik rendesen. Nem tudom mi volt a gond. Nagyon remélem többször nem lesz ilyen probléma.


Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Ha addig nem írnék akkor BUÉK!!!Kép

Kismama

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Kismama,

ez szuper, nagyon örülök a jó hírnekKépKépKép! Kívánom, hogy maradjon is minden ígyKép!

Rahel,
az első kislányomat 11 hónapos koráig hordoztam kendőben, a második most 9 hónapos, őt még most is szoktam. Igaz, a sok ruha bonyolít a helyzeten, de még sokszor így is egyszerűbb tömegközlekedni, mint a babakocsival. Mindig keresztkötésben ültek a kendőben, fekve soha. Az állva szoptatást főleg a játszótéren gyakoroltuk, amíg a nagylányom hintázott, homokozott, stb. Egy szopi miatt nem akartam hazamenni, ezért gyakran így alakultKép. Csípőn csak kendő nélkül hordoztam/hordozom őketKép.

Kriszi,
állva szopiKép...jó kis dolog, örülök, hogy nektek is bejöttKép.
zitmi
 
 


Zitmi, az en manom lassan egy eves, s meg szeretnem hordozni.
Nekem is a keresztkotes jott be, elore megkotott csomoval.
Most meg probalgattam ugy, hogy a keresztkotes, de elol az anyag vizszintes iranyban, teljes szelessegeben tartja a babat.
rahel
 
 


Sziasztok,
tanácsot kérek, ill. biztatást, hogy ezt is túl lehet élni...
Szóval a kisfiam megint nemszopisat játszik. Hozzá kell tenni, hogy már jó ideje úgy vagyunk, hogy csak akkor hajlandó pár percnél hosszabban szopizni a kölök, ha közben elalszik - és amíg alszik, addig szopizik, kb. fél óra múlva felébred. Éjjel persze azért sikerül hosszabb időt is aludni cici után. így a déli szopi nagyon gyengus, mert akkor ki van pihenve a kölök, de nem baj, ekkor kap szilárdat is utána. A többi szopizás mind ilyen elalvós módon megy, és annyi a gyerek napközbeni alvása, amennyit szopizás közben alszik (fél-háromnegyed óra, négyszer). Na de mostanában, kb. egy-másfél hete kitalálta, hogy nemcsak a déli szopit minimalizálja (egyre inkább), hanem a többinél is pillanatok alatt beájul, így akkor is alig szopizik valamit. Hiába próbálom közben is (mármint a szokott idők között) kínálgatni, max. pár kortyot szivattyúzik ilyenkor. Önmagában nem aggasztana a dolog, még úgy sem, hogy éjjel gyakrabban kezdett kelni (na bumm), de pár napja már jóval kevesebbet pisil is (ma speciel az éjjelin kívül csak egy vérszegény pisis pelus volt). Normál esetben korrekt öt-hat pisis pelusa van, és egy-két kaki is befigyel naponta. És a tejecske nem kevés, ő hagyja bent a nagy részét a csárdában... A kölkec nem látszik betegnek, vidám, mozgékony, nem aluszékony, összevissza mászkál, felül, feltérdel, stb. Egyszer kap szilárdat naponta, ebből behammol nagyjából kétharmad bébiételnyit, attól függ, miből. De ezt sem csak mostanában csinálja így, ez a mennyiség már majdnem egy hónapja állandó (öt hós kora után kezdtük a kanalazást). Pótlás, cumisüveg, játszócumi nincs és sosem volt, plusz folyadék sem volt eddig, de már nagyon gondolkodom rajta. Zeze hét hónapos és tizenkét napos.
Igyekeztem összeszedett lenni, bár belül vonyítok a tehetetlenségtől.
írjatok valami biztatót, lécci Kép
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kedves Kriszi, ahogy olvastam soraidat, szinte mi is ugyanezt eltuk at nehany honapja, nagyon tanacstalan voltam. A manom hamar megduplazta a sulyat, nehany honapra szinte megallt. Ekkor jott az,amiket te is leirtal. Kerdeztem is a szopis tanacsadot...mit csinaljak? Amikor tudtam, mellre tettem, ejjel jobban szopizott. MItol volt? nem tudom.Talan a foga. Meg talan korosztalyos dolog is. Egyszer kapott szilardat egy nap, nyolc hosan talan ketszer. Nalunk is kev. volt a pisis pelus. Gondolom, amikor tudod, mellre teszed. Ezt lehet csinalni. Raadasul az enyem nagyon joetvagyu, barmikor barmennyi normal kajat megenne. Erre is vigyaznom kellett, nehogy a szopi rovasara menjen.
Nem tudom, tudtam-e segiteni. Amikor tudod, tedd mellre, ha mas erdekli, hadd jatszon. Ha vigasz kell, ha szopi kell, ugyis szopizik.
KItartast.
Rahel
rahel
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?