Új privát üzeneted érkezett!

Rena-Erika!

Olyan édesek voltak így együtt!Biztos,jól megismerkedtek egymással.Jobban,mint ahogyan némely felnőttek ismerik egymást!

Rena!
Csak azt akartam mondani,hogy most teljesen normális a reakciója.Még szerintem nem érti,hogy milyen fájdalmas dolgot csinál.De idővel ezt is meg fogja érteni és akkor leszokik a "kóstolgatásról"!

Cirmike!
De jó hogy túl vagytok ezen is!Biztos nagyon elfáradt estére a Réka,meg sok lehetett neki a nyüzsi.Kár,hogy mindez egy napon történt!Lehet,hogy máskor élvezte volna a télapót!


Lányok!
Nálatok hogy alakul a karácsonyi rokon-látogatás és fogadás?
Van egy gondom:
anyósékhoz 1órára lennénk hivatalosak,de én mostanában délután (12kor esznek )viszem ki a fiúkat.Reggel 1/2 7körül kelnek és 1/2 9körül esznek.Utána játszanak még kicsit és 9- 1/2 10körül alszanak 1órát.Ilyenkor csak beteszem őket az ágyba,cumi a szájba és szundi.Semmi hiszti,semmi rapli.Merthogy ilyenkorra már nagyon fáradtak.Ébredés után játszunk 1-1,5órát,aztán ebéd.Öltözés és kint a babkocsiban alszanak 2-3órát.Utána uzsi.Majd játék este 1/2 7-ig.Fürdés,vacsi.
Szóval nekem ez az 1órás időpont nem jó,mert ha nem viszem ki őket,akkor nem alszanak és a nap végén (uzsi után)óriási rapli van.Viszont ha kiviszem őket a babakocsiba,de nem megyünk sétálni,akkor nem biztos,hogy nem ébrednek fel.Ilyenkor előfordul,hogy ott kell álnom mellettük és rángatni a kocsit.Tehát nem tudok ott lenni karácsonyfa mellett.Akkor meg mi értelme?
Ti mit csinálnátok?Mert tuti,hogy amikor nagyon fontos lenne,hogy aludjanak,akkor nem alszanak.Talán megérzik!De az meg milyen hülyén néz ki,hogy a többiek bontják az ajándékot én meg kint vagyok.Ez nekem se tetszene!
Ja és mindez 24-én lenne!Az esti hisztit meg azért nem akarom bevállalni,mert hozzánk utána jönne csak a Jézuska!És ki akar 3gyerek üvöltése mellett ajándékozni?!A Dávidra is gondolnom kell!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Lenne megint egy kérésem hozzátok.légyszí szavazzatok a www.nivea.hu oldalon a fotópályázaton a kislányomra!

Nagyon köszönöm előre is!
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Erika!

Mikor eszembe jutott én szavaztam azért többször is, persze megteszem újra is, meg még majd ha eszembe jut!

Remka!
Mi olyan textilest vettünk keresztelőre a bátyám kislányának és nagyon szereti (2,5 éves nővére is), erre is lehet tépőzárral mást is akasztani. Ha Editnek bejött a műanyag, biztos az is jó, bár én amikkel találkoztam, mind széttörött valahol, nem volt túl tartós, 1 babát sem bírt ki!

Edit!
Úgy nem tudnátok csinálni, hogy olyan 2-3 után mennétek csak, addig kivinnéd őket rendes időben sétálni, aludni és az alvás utolsó részére mennétek csak, így az elején még felváltva valakivel ringatnátok a babakocsit utána ha felébredtek (talán csak kicsit aludnának kevesebbet) ajándékozás, utána uzsgyi haza, otthoni ajándékozásra.
Ha az ebéd miatt van 1 óra, kérdd meg a férjedet, magyarázza el a napi időbeosztás szükségességét anyósodnak (Kép), toljátok el a kaját 3-ra, max. otthon a vacsi később lenne, mikor már este leraktátok az ikreket!
Csak egy ötlet!
Még én 3 évessel sem igen tudok 1-re menni sehova, hisz ő is pont akkor alszik! Ezt minden éppeszű felnőttnek meg kell érteni.
Mi amúgy anyósékhoz csak du. 3 fele megyünk, bátyámékhoz, sógoromékhoz is. Pont ezért, ráadásul mindenhol gyerkőc van, akik szintén ebéd után alszanak!

Na rohanok Somáért, tegnap már 1/22-től vártam rá 2.15-ig, úgy bealudt! Hál Istennek.

lola77
 
 

 
 

Sziasztok!

Edit,
Én is ugyanazt tanácsolnám, amit Lola. Persze azért attól is függ, hogy anyódékhoz csak Ti mentek, vagy még mások is? Mert akkor már nehezebb eltolni az ebédet. De szerintem mindegy, hogy mit terveztek, valószináleg úgysem fognak aludni előtte a fiúk. Kép Szerintem megérzik, ha nagyon el akarjuk altatni őket, és már csak azért sem alszanak.
Eldöntöttük, hogy melyik babatornáztatót vesszük meg. A KIKA-ban van most akciósan egy, majd felteszem a képet, ha tudom, 4999 Ft.
Nagyon aranyosak lehettek a fiúk, amikor Marci kinevette Benit. Jó lenne megörökiteni az ilyen pillanatokat. Kép

Edit, Rena,
Szerintem sem tudnak sokat ártani még egymásnak ilyen korban a babák. Persze figyelni kell rájuk, nehogy egymásra feküdjenek, vagy ilyesmi, de ahogy Edit is irta, meg kell tanulniuk megvédeni magukat. Szerintem rosszabb akkor, ha már nagyobb korkülönbség van köztük, mint pl. nálunk, én egy percre sem hagyhatom magukra őket. Nem tudom, hogy miért, de Martin néha csak úgy minden ok nélkül odacsap Márknak a fejére. Nem erősen, de azért meg tudja őt ijeszteni. Nem tudom, hogy ilyenkor mit kellene tennem. Próbáltam már elmagyarázni, hogy ez fáj neki, volt, hogy odacsaptam neki a kezére, de egyik megoldás sem tűnik hatásosnak. Kép Remélem leszokik róla.
Te kezdettől fogva egyedül tudtad hagyni Benedeket Bálinttal? Õ soha nem bántotta őt akarattal, ugye?

Soma,
El tudom képzelni a fiúkat, ahogy ültek megszeppenve, amikor ott volt a Mikulás. Kép Olyan vicces, hogy ilyenkor még a legnagyobb rosszaságok is milyen kis nyuszikká tudnak válni. Kép Martin is mindent megcsinált, amit kértünk tőle, hirtelen nagyon jó fiú lett belőle. Lehet, hogy rendszeresiteni kéne a mikulás látogatását? Kép
Nálunk a bátyám öltözött be. Jövőre már mást kell megkérnünk, mert szerintem akkor már fel fogja őt ismerni. Most annyira meg volt szeppenve, hogy az sem tűnt fel neki, hogy egyszer csak eltűnt a bátyám, aztán amikor a Mikulás elment, visszajött. Utána meg mesélte a bátyámnak (babaszavakkal), hogy miket kapott a Mikulástól. Kép Majd szólj, ha feltetted a képeket.

Melindával mi lehet? Tudtok róla valamit?
remka
 
 


babatornáztatóKép
remka
 
 


Erika,
Én is szavaztam még Vikire. Tök jó, hogy benne vagytok a 10 legjobb között. Kép
Nagyon aranyosak azok a képek is, amik Benedekkel készültek. Aranyos Viki, ahogy megfogja Benedek kezét, meg ahol Benedek meg akarja harapni Vikit.

Felteszek egy képet, Editnek már elküldtem néhányat mailen. Hát nem szeretnék igy járni, ha esetleg egyszer még bevállalunk egy harmadik gyereket Kép
Kép
remka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen,hogy szavaztatok Vikire!

Remka
nagyon aranyos a babatornáztató amit vettetek.
Azt elhiszem,hogy nem szeretnél úgy járni mint a család a képen,én semKép

Csajok!
Nekem megint van problémám,tudtok segíteni?
Viki feneke olyan mint a páviáné!
Rendszeresen cserélem a pelust,kenem,hagyom mindig egy kicsit szellőzni a fenekét peluscserekor,de mégis nagyon csúnya neki.
Mit csináljak vele?
Doktornő szerint a fogzástól van.
Már kipróbáltunk pár popsikenőcsöt,de egyik sem volt jó/Sudokrém,Neonatorum,Infantum,Burov-borax/
vagy a pelussal lehet a baj?Rossmannosat hazsnálunk,eddig nem volt vele baj.
Lehet hogy nem légáteresztő?KépVan pelusban ilyen egyáltalán?

Várom saját tapasztalaitokat,tanácsaitokat!

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Szia Erika!

Rögtön én is a fogzásra gondoltam, mert ilyenkor teljesen más összetételű a kaki és 1/2 perc alatt kicsípte nekünk is anno a Somi fenekét. Iszonyat csúnya volt. De nekünk, ha jó vastagon bekentem a Sudokrémmel, vagy a Neogranormonnal, segített. + még ilyenkor a nagykádban fürdettem, valamelyikünkkel és jó sokáig kiáztattam a fenekét és utána is jó vastagon bekentem!
Amúgy a Rossmannos pelus olyan műanyagos kívül nem? Mert nekünk az nyáron, illetve ilyen fogzáskor nem volt jó, különben igen! A lila Tescos és a Dm-es Babylove az nem ilyen műanyagos bevonatú kívül, próbáldd ki. Drágább, de talán több pisi is belefér! Aztán ha elmúlnak a fogzós napok-hetek, +próbálhatsz visszaállni!
Én ezt tudom tanácsolni!

Lola

lola77
 
 


Erika,
Melyik Rossmannos pelust használjátok? A bordót vagy a narancssárgát? Én a bordót használom és nagyon szeretem. Egyszer próbáltam ki a másikat (műanyagos), mert nem volt bordó, de annyira rossz volt, hogy nem is használtam el, még mindig van belőle. Én a Huggiest szeretem legjobban, de ritkán veszek olyat, mert jóval drágább a Rossmannosnál és azzal is meg vagyok elégedve.
Többiek, Ti milyet használtok??

Rena,
Nálunk Martin még nem szobatiszta, és most nem is nagyon erőltetem a dolgot. Az az érdekes, hogy amikor úgy kb. egy éves volt, reggelente rátettem a bilire, általában belekakilt, belepisilt. De pár hónapja nem hajlandó ráülni a bilire, hiába próbálom rábeszélni őt mindenféle trükkökkel. Ezért most inkább szüneteltetrjük a dolgot, aztán majd később előveszem megint.
Gondolkodtam azon, hogy meg kéne próbálni zenélős bilivel, de elolvastam az nlc-s fórumon az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat és hát elég rendesen leszólták (szerintem sokban igazuk is van).
Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
remka
 
 


Remka, Erika!

Én is a sárgásra gondoltam, ami nem légáteresztős, olyan műanyagos! Tényleg nem a legjobb, de azért mi volt, hogy használtuk, normál esetben, bár nekem a Tesco gazdaságos is volt sokszor, az is műanyagos. Folyékonyabb kakinál, meg sok pisinél volt gond, illetve nyáron.
Érdekes nekem a Huggies nem vált be, bár csak az újszülöttként kapott próbaadagot használtam el és kifolyt belőle sokminden, a Liberóból nem, meg a Pampersből sem. De annyival ezek sem jobbak, mint amennyivel drágábbak, úgyhogy olcsóbbra tértem rá: Tesco lila, ha azt nem kaptunk, DM-es.

Én a Kismamában olvastam, hogy felesleges a zenélős bili. Ha leszokik a pelusról, nem ez miatt fog, hidd el.
Nálunk is úgy volt, hogy 13 hónapos volt Soma mikor vettem egy tök egyszerű bilit, 1 hónapig lelkes volt, pisilt bele, aztán elfelejtettük majd 1 évre. Kép
Jól teszed, hogy nem erőlteted Martint amúgy. Időnként 2-3 hetente, havonta vedd le esetleg a pelust otthon, aztán látni fogod, hány "baleset" lesz. Ha lesz 1-nél több, szerintem add vissza rá a pelust, próbáld meg később!

Ti mit vesztek karira Martinnak? Õ hogy áll az autózással, szeret? Mivel köti le leginkább magát mostanában?

lola77
 
 


Sziasztok!

Hazakerült a fényképezőnk, feltettem a babaszobára a képeket:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=14715

További jó hétvégét!

lola77
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a segítségeteket,kipróbáljuk mi is a többi pelusokat amiket írtatok,ára nem annyira fontos,lényeg,hogy a Vikinek helyre jöjjön a popsija.
Szegénykém az esti fürdetésnél is annyira fájlalta,úgy sajnáltamKép
Zepter színterápiás lámpával meglámpáztam,igaz most csak este,de holnaptól napi 3-szor fogom.
Torkára nagyon jó volt,két nap alatt elmúlt a rekedtsége.
A sárga Rossmannos pelust használjuk,de váltani fogok ezek után.


Remka
szerintem is felesleges zenélős bilit venni,valahol azt olvastam róla,hogy elvonja a gyerek figyelmét a bilizésről,amúgy sem jó,ha túl sokat ül a bilin.
Én ha arra kerül a sor,hogy a Vikinek is kell már bilit venni,én hagyományosat fogok venni.

Lola
nagyon jók lettek a képek!
Soma unokatesója az a kislány?
Ki volt a télapó?
Jó sok mindent kapott,szegény télapó elég lehetett elcipelnieKép)

Reni és a többiek
a gyerkőcöknek hogy telt a Mikulás?Miket kaptak a lurkók?

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Remka!
Szerintem tök jó ez a bébitornáztató és az ára is!Réka baba remélem,nagyon fog örülni neki és sokáig élvezni fogja.

Lolla,Remka!
Anyósékhoz jönnek a sógoromék is ( 6éves gyerekkel) és ők sem túl kompromisszumkészek!
Sokat gondolkodtunk ezen a dolgon,mert nem szeretnénk senkinek kellemetlenséget okozni.Főképp nem karácsonykor.De a sokadszori beszélgetés után is arra jutottunk a férjemmel,hogy idén mi leszünk fontosak és nem a tágabb család.Így a Dávid érdekeit vettük figyelembe.Délben megetetünk,aztán kiteszem a gyerekeket aludni.Lemegyünk (alattunk laknak) anyósékhoz 1-re,szokásos evés-ajándékozás.Ha a fiúk felébrednek,akkor bevisszük őket.Ha nem,akkor anyóséknál nem vesznek részt a karácsonyozásban.1/2 4körül újra etetünk és utána lesz nálunk ajándékbontás.A fát már délelőtt folyamán fel fogjuk dísziteni,ebben már tavaly is részt vett a Dávid.Este pedig fürcsi után fogunk a Dáviddal játszani,kipróbálni mindazt amit kap.
Úgy érzem,ennyi "önzés" jár nekünk.Legalább egy viszonylagosan nyugodt karácsonnyal szeretném megajándékozni a férjem és a Dávidot!Ennyit igazán megérdemelnek!Rengeteget segítettek és mindent toleráltak az elmúlt több,mint 1év alatt.

Lolla!
Annyira édes ezeken a képeken Soma és hogy meg van szeppenve!A kislány kicsoda?
Erika!
Én nem tudok neked ebben segíteni.Nekünk még nem volt ilyen gondunk.

Kép

Kép
edit73
 
 


Csajok!

Még bőven van hely az albumunkban,ha ráértek tegyetek fel képeket akik még nem tettek.
Úgy szép az album,ha tele vanKép

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


A Soma unokanővére a kislány, igen. 4 éves volt! Tényleg meg voltak szeppenve mindketten, kábé 5 percig. Kép

lola77
 
 


Sziasztok!

Tudom,hogy nem a reklám helye,de a barátnőm talált egy üzletet ahol a 60-as,70-es évekbeli játékokat lehet kapni,újra forgalomban vannak.
Karácsonyra biztos találtok valamitKép
Neve és címe:
KELLE FAMÍLIA KFT.
2040 Budaörs Iparos út.1.
Tel:23/500-566

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Lola,
tényleg jók lettek a képek. Nekem nem úgy tűnik, mintha Soma nagyon félt volna a Mikulástól. Kép
Jó nagy legógyűjteménye van. El is pakolja maga után, vagy Neked kell? Kép
Mi Martinnak egy versenyató pályát vettünk távirányitós autókkal. nem tudom, hogy tetszeni fog-e neki. Szerintem még kicsi hozzá, de a párom ragaszkodott ehhez, biztos ő is játszani szeretne vele.Kép
Nagyszülőktől egy kis mini szintetizátort kap (állitható hangerővel!!!Kép) , mert nagyon szereti az ilyen zenés kütyüket. Szomszédok biztos örülnek majd neki.
Hogy mi köti le mostanában? Hát 5 percnél tovább sajnos semmi. Még talán a LEGO az, amivel eljátszik néha egyedül.
És Soma mit kap karácsonyra? Nálatok hogy lesz az ünneplás, Ti is több helyre mentek?
remka
 
 


Sziasztok!

Nincs nagyon időm írni, mindkét gyerek beteg, nem lázasak, de állandóan tele van az orruk, meg Bálint azt mondta, hogy fáj a torka. Napjában többször porszívózzuk mindkettőnek, orcseppek, meg most Bálint lándzsás szirupot kapott. Benedek kézben szeretne lenni, nem érzik jól magukat.

Nem tudom, hogy elkaptuk a Mikulás ünnepségen, voltak ott beteg gyerekkel, vagy megfáztak szombaton. Elmentünk Győrbe, nagyon szép a város, a karácsonyi vásár, ki van világítva minden, csak nagyon hideg volt. Nem voltunk kint sokat, meg fel is voltak öltöztetve, nem is volt hideg a kezük-arcuk... Utána meglátogattuk bátyámékat, ők Győrszentivánon laknak.

Edit: Jól teszitek, hogy Ti vagytok a legfontosabbak, ha gondolnának Rátok, akkor hozzátok igazodnának. És a karácsony valahol erről szól, figyelni a másikra. Felvihetnék nektek a Ti ajándékotokat.

Remka: Nálatok még kicsi Martin, lehet, hogy a tesó születése is bezavart, hogy most nem bilizik. Majd fog. szerintem még a Wc ülőke jó, van amelyik gyerek azt szereti, ha ő is a nagyokéba mehet.
Én csak azért aggódom kicsit, mert Bálint 3 éves lesz márciusban. Elvileg ovis, ahol ugye nincs pelus. De nem erőltetem, csak magamban gondoltam rá. Most pl. nem vetkőztetem le, mert úgyis meg van fázva. Nálunk anyósékat zavarja legjobban, már többször rájuk szóltam, hogy ne erőltessék, mert utána azt mondta, hgoy nem fog enni, hogy ne kakiljon.

Erika:
Bocs, most nem volt időm szavazni, de majd fogok, ha ráérek.
Mi sokáig Pamperst használtunk, mert Bálint kipattogott mástól. De most már veszek mindenfélét,(mert nem vagyunk milliomosok) tescósat, bordó rossmanosat, nincs tőle bajuk.
A fogzástól is lehet piros.

Lola:
Nagyon jók azok a Dínók. Annyi ötlet van, csak sajnos nem lehet mindent megvenni.
MI Legó helikopter vettünk Bálintnak, 20 darabos kisautó készletet, mert anyutól mega garázst kap, tőlünk kap még tüske építőt, (az orvosi rendelőben látta, azóta szeretne. Õ minden ilyen apró építővel szeret elbíbelődni. Meg autózni.)Még veszek könyvet, valami fejlesztőt szeretnék. Nektek van ilyen? Színek, formák, számok? Mostanában nagyon tévézne, meg a játékokat sem értékeli annyira, mert túl nagy a család, és mindenki játékot vesz. Sajnos.
Benedek nagy zenélő hengert kap, egy autót, meg még szeretnék egy katica párnát a Metróból. (Bálintnak is van, nagyon tetszik neki)
Bálint a nagyszülőktől modellvasutat kap, Piko, jó drága volt, nem tud még rá vigyázni, nem neki való, majd vigyázhatok, mert addigra Benedek is mászni fog. Lesz sok bőgés. Ez az ajándék ráért volna legalább 5 évet. Anyukám, nővérem, sógornőm mindig megkérdeznek, hogy mit vegyenek, mire van szükség. Bálint még csak 3 éves, annyi minden érdekli, nem neki való a villanyvonat. Most egész nap legózik. Mi fa vonatot vettünk neki névnapjára, az teljesen jó volt. Ja, vettünk még mindkét fiúnak egy-egy burágo autót is. Mikulásra akartuk, csak ott is sok lett, így eltettük karira.

A Mikulás ünnepség jó volt egyébként, ovónők báboztak, Benedek is tátott szájjal nézte, Bálint is emlegeti azóta is. Nem féltek a Mikulástól. Bálint a Mikulás piros székére szeretett volna ülni, ezért odahúzta magának. Megpróbálok feltenni képeket.

KépKép
renáta29
 
 


Reni!

Kösz!Kezdek megnyugodni,hogy nem vagyok egy szívtelen,önző...
De szombaton délelőtt itt voltak az anyuék,én meg elmentem a nővéremmel vásárolni.Itt volt a bébiszitter is!Persze semmi nem úgy alakult,ahogy máskor.Az a tény,hogy nem voltam itt,amikor aludni kellett,annyira megzavarta őket,hogy szinte nem is aludtak (15percet).Így reggel 1/4 7-től 1/2 1-ig folyamatosan ébren voltak.Mire megjöttünk (1/2 12) már ezerrel nyüszögtek,csak kézben volt jó (vagy ott sem).Ahogy megláttak helyreállt a rend,de mivel nagyon fáradtak voltak, negyed órával előbb ettek.Utána pedig kimentünk a levegőre.3órát aludtak.
Szóval most még minden apróság kiborítja őket.És ha egyikük sír,az átragad újabban a másikra is!Nagyon érzékenyek lettek egymás hangulatváltozásaira.
A gyerkőcöknek jobbulástkívánok!Mi is szoktuk használni a lándzsás útifüvet.Most olvastam,hogy nátha esetén is javasolt a fül melegítése naponta legalább 3szor 5-10percre.Sokat segít és megelőzi a középfül felülfertőzését.
Én az olyan ajándékot,amihez még kicsi a gyerek,az ünnepek után el szoktam tenni.Valami olyan helyre,hogy ne legyen szem előtt (pl.:szekrény teteje).Akkor nem is igazán kérte a Dávid,így később amikor már "belenőtt",épségben szedtük elő.

Edit

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Mi is azt fogjuk, mert egyedül nem is játszhatna a villanyossal. Meg lesz annyi játék. Most a dohányzó asztalra építettem neki "játékvárost", a favonatból, néhány kisautó, legóból a házak-benzinkút, most azzal játszik. Meg ő tovább építgeti. Nem kell 15 ezer Ft, hogy a gyerek jól eljátsszon, és még a kreativitása is jobban fejlődik.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Rena!
Jobbulást a gyerekeknek, reméljük hamar túl lesznek rajta, csak Te is kifáradsz bele!

Remka-Rena-Edit!
Hát igen, az apukák ilyenek, nekem a férjem is ezt akart Somának, de mivel nekünk megvan a gyerekkori, működőképesen, ezért mondtam, hogy felesleges venni, majd pár év múlva játsszik vele!
Mi is több helyre megyünk: 25-én anyuékhoz ebédre, estebédre (még nem tudom), 26-án anyósékhoz! Én nemigen hívok ide hozzánk senkit, mivel nálunk most szombaton lesz a nagy eszem-iszom, Soma és az én szülinapom miatt. Akkor minek hívjam 1 hét múlva az egész bagázst újra, nem?
Viszont mi a bátyám gyerekeit is anyuéknál köszöntjük, illetve a sógoromét anyósnál. Szóval oda a két ünnep között, illetve újév után szoktunk menni karácsonyfanézőbe! Még a nagymamámékhoz is az ünnepek után fogunk menni!

Soma is mindenhonnan játékot kap, úgyhogy én is előre félek, hogy a 2. után már nemigazán fog örülni. Õ vonatot kért meg "állatkertet". Anyukáméktól kap egy playmobil vonatot, ez is elektromos, de ez az ő korosztálya, asszem 2-3 éves kor van ráírva a dobozra. (Tudjátok, a Lego duplo+playmobilok+legoknak megvan az életkora!)
Mi vettünk neki egy dzsungel-készletet, vadállatokkal, házikóval, terepjáróval, fákkal, növényzettel-állatkert híján, mert azt nem találtunk. Egy dínós könyvet is kap+dinós kártyát!
Anyóséktól gyereklaptopot kap, de láttam olyat, hogy a zenéjén kívül nemigen fog tudni mit kezdeni vele, max. elrontani, mert játékok vannak rajta, tudjátok mint régen azon a kicsi "videjátékokon". Szóval sz.tem mi ezt tesszük el.
Keresztanyjától asszem minikonyhát kap, imád főzni. Ja még tőlünk ehhez kenyérpirítót, turmixgépet.
Amúgy a terepvasút tényleg komolyabb kisfiúnak való, én is biztos eltenném a helyedben, bár mostmár talán jobban fog emlékezni Bálint, úgyhogy lehet, hogy kéri majd!
Mi is sok ajándékot kaptunk már úgy, hogy eltettem (1 évesen sima legó, szinező, anyósomtól! Kép... stb.)

Erika!
Szavaztam! Gyógyul a Viki popója?

lola77
 
 


Sziasztok,
Megjöttünk az üdülésből. Szuper volt minden. 4 fős apartmannban voltunk Zalakaroson a Hotel Mendanba. Roli nagyon élvezett mindent. Éttermi reggeliket, vacsorákat, volt élőzene is mindig. Sokat táncolt a parketten.
Réka a mi vacsoráinkat végigsírta a babakocsiban. Mindenki megállt nála és sajnálta őt. Nekem meg tök ciki volt, hogy a szívtelen anya nem veszi fel. De én tudom, hogy ekkor a fürdés előtti időpontban mindig sír!!! Aztán mikor befejeztük a vacsit és fél 8 lett, felvittem megfüröszteni majd etetni és már aludt is. (kaptunk bébiágyat)Bekapcsoltam a bébiőrzőt és visszamentem a többiekhez. Többnyire éjfélig fent voltunk. Roli jól bírta, mert délutánonként nagyot aludt (volt, hogy 4,5 órát)
Csak én nem vagyok vmi kipihent mert éjjel 3-kor kelt Réka és utána meg reggel 6-kor, aztán meg Roli 7-kor.
Persze a csúcs a fürdő volt minden nap!Kép
Volt csak gyógyvíz felnőtteknek 40 fokos, aztán pezsgő és élményfürdős medence 33 fokos és volt egy 28 fokos úszni illetve itt volt még a vízpörgő körbe-körbe. Volt száraz és nedves szauna is.
Mindezek ellenére én sajnos beteg lettem. Tuti vírus ment rá a torkomra és mandulámra. Nagyon ég és alig tudok nyelni, lázam még nincs. Biztos az asztaltársunktól kaptam el, ő ugyanezt érezte már péntek és szombaton is. A végére pedig jól rámragasztotta! Csak a gyerekeim el ne kapják!!!
Képeket sajnos nem tudok feltenni mert iszonyat bénák és rossz minőségűek sikeredtek. Talán majd amiket az ismerősünk csinált azok jobbak és akkor elkérem őket.

Karácsony: Kinek mi lesz a menü? Hozzánk jönnek szenteste anyuék, dédi és apósék. Dédi hozza a sütiket, a többit anyuval állítom majd össze.
Másnap mi megyünk majd apuékhoz és anyósékhoz. Aztán majd harmadnap apósékhoz és sógornőmékhez. Tavaly mi nem is vettünk semmit Rolinak, annyi mindent kap a családtól és ugyse értékeli a játékáradatot. Jó ötlet elrakni vmit későbbre és csak azt hagyni elő, ami nagyon megfogta őt. Szerencsére a legtöbb helyről pénzt kaptunk és így én veszem meg a dolgokat (ruha is van benne) majd visszaadom, hogy ők becsomagolhassák.

Egyébként is tényleg nagyon nagy a fantáziájuk, bármit el tud annak képzelni amit szeretne játszani. Azért én ezek alapján szerzek be neki játékokat. Pl. játékporszívó, mini turmixgép, vasaló, talicska, szerzsámok (ezeket az elmúlt évben kapta). Talán jó ötletet adok ezekkel nektek is, bár már bizti sokatok beszerezte a karira valót.
Most szegény Réka is kap pár játékot (zörgő könyvecskét, bébihordozóra rakható lelógókat), a többi ugyis a Rolitól örökölt szétrágott dolog. A ruhákat már hordja is amit a pénzekből vettem. Muszáj, mert mindig mindenét szanaszét hányja.

Összeszámoltam 20-an vagyunk a családban szám szerint, aki kap vmit. (ebben már mi is bent vagyunk) és még lesz 8 szüli illetve névnap is a hónapban. Elég jól sikerült ennek ellenére az ajándékokat beszerezni 2-3000 forint közöttieket. Kell még vkinek vmi ötlet?

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Mi is szinte csak játékot kapunk!Már teljes rémülettel próbálok valami helyet varázsolni,hogy elférjen.A Dávidé még csak csak valahogy befér a szobájába,de a kicsiké?!
A Dávid legót,könyvet,autópályát,fémépítőt,mikroszkópot,távcsövet kap.Most lesz a névnapja is,arra már ruhaneműt: bélelt farmert,pulcsit.
Nekünk a folyosón is van játékos polc.De már gondolnom kell arra,hogy ha a fiúk elkezdenek mászni,akkor azt megtalálják.Így oda csak olyan dolog kerülhet,ami számukra veszélytelen.A többit a Dávidnál kell elhelyezni,mert az ő szobaajtaját becsukom és nem tudnak (egy darabig) bemenni.
1héttel ezelőtt,amikor számoltam,hogy mit kapnak karira az ikrek,25darabnál tartottam+ 1szobahinta+1 hempergő szönyeg.
Azóta ez még nőtt,mert az öcsémék csak most vettek ajándékot.Tőlük hintalovat kértünk,mert már nem volt olyan ötletem,ami ennek a korosztálynak való.Meg értelmét se láttam.Ezt valószínűleg eltesszük és majd ha belenőnek,előveszük.
De kapnak még a kicsik cumisüveget,könyvet,nadrágot,hálózsákot is.
Én úgy gondoltam,hogy megfelezem majd a játékokat és egyik részét elrakom.Aztán kb. hetente csereberélem.Így mindig lesz nekik új,főképp hogy még elég rövidtávú a memóriájuk!

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Reni
mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Kár,hogy betegek lettetek mert arra gondoltam,hogy a héten átjöhetnétek,majd ha meggyógyultatok bepótoljuk.
Hol voltatok Mikulás ünnepségen?
Győrben mi is voltunk tegnap,de csak gyors körbenéztünk,mert elég hideg volt estefelé.


Lola
köszi,hogy szavaztál.
Kicsit szebb a Viki feneke,de lehet,hogy holnap leviszem a doktornőhöz tanácsadásra kérek rá speciális krémet.

Cirmike
örülök,hogy jól sikerült az üdülésetek,gyerekeitek is jól viselték.
Én is már 2-szer benne voltam a torokfájós betegségben az elmúlt egy hónapbanKép
Rengeteg mézes teát ittam,kék sállal bekötöttem állandóan a torkomat/régi gyógymód ez a sálas dolog/.A Viki nem kapta el,patikában lehet kapni szájmaszkot azt viseltem egész nap.Viki amikor először meglátott benne kinevetettKép)
A mi karácsonyunk úgy alakul,hogy 24-én itthon leszünk,25-e anyósoméknál/nagy családi összejövetel lesz kb.40-en/,26-át anyukáméknál töltjük.
24-én halászlé,rántott hal,burgonya saláta,gesztenye püré tejszínhabbal lesz a menü.
A többi napon mindig máshol eszünk amit már írtam.
Ja és bejglit is csinálok persze.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Cirmike,Lillaka,Ági,Csibemanó már nagyon várjuk a lurkó/i/tok képeit!Kép)

Rita,Ági,Lillaka,Csibemanó,Hajni mi van veletek?
Rég írtatok!

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Most olvastam Reni vissza jobban. Jobbulást a lurkóknak!!! Gondolom azért épp eleget nyűgösködnek így. (mármintha magamból indulok ki, mert nagyon az vagyok)

Látom máshol is ajándékdömping lesz...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Mikulás napon ill. a hotelszobában...
Kép
Kép

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Igyekszem azért mindig elolvasgatni amiket írtok, mégha nincs is nagyon időm írni.
Viszont raktam fel képet a Dávidról a közös albumba.

Egy kérdés: Ti mikor szoktátok feldíszíteni a fát? Közösen, vagy titokban? 24-én reggelre már van karácsonyfa, vagy csak estére? Eddig nálunk mindegy volt, de most a Dávid első karácsonya után szeretnénk valami szokást kialakítani ebben is. Úgy szeretném, ha meglepetés lenne neki, kiváncsi vagyok az arcára, mit fog a karácsonyfához szólni.

Kép
lillaka
 
 


Szia Lilla!

Mivel nálunk ez az első családi karácsonyunk és szeretnénk meglepni a kislányunkat,ezért amíg ő alszik 24-én délután mi a férjemmel feldíszitjük a fát,majd mikor ő felébred akkor elindítjük a karácsonyi cd-t és még sötétben átvisszük a Vikit a karácsonyfához.
Én fogom felkapcsolni rajta az égőket és levideózom a Viki arcát.
Biztos nagyokat fog nézniKép

Szia:Erika

cseriviola
 
 


Lilla!
De jó hogy írtál! Édes nagyon a Dávid, kis mosolygós! Mi nagyon szerettük az ilyen előkénket, az alsó kis vályú jól felfogott minden lehulló kaját!
Hogy vagy mostanában? Lelkiállapotod?

Nálunk is du-ra szoktuk/fogjuk feldiszíteni a fát! És a "Ízuska" hozza, csak a díszeket adjuk mi neki!
Amúgy az első karácsonyunk (na nem a születéskori) nálunk is a Soma du-i alvása alatt rakta be a férjem a fát a helyére és gyors feldiszítettük, tavaly én levittem sétálni (akkor már korábban aludt, csak 1-szer ugye) és nem győztem telefonon siettetni, mert már nagyon untuk magunkat lennt, ráadásul minden tiszta sár volt, mert előtte napokban eső esett, nem hó!
Szerintem idén feldíszítjük a déli alvásakor, mert én nem akarok megint kinnt kólicálni a hidegben!

Nálunk délben mákos guba lesz, este pedig vagy lazac (ha kapok filézettet),v.milyen salival, vagy töltött káposzta. Halászlét nem szeretjük és a tavi halakat sem! Ja és a férjemnek diós beigli, nekem mákos természetesen!
25-én kaja anyuéknál, anyósnál nem tudom kapunk-e kaját (Kép-nem mondta!) úgyhogy aznap tejszínes pulyka lesz az ebéd itthon!

Már eléggé várom a karit, ahogy így dumcsizunk róla. Én mindig úgy meghatódom, amióta Soma van, és olyan jó látni az örömöt a szemében, amikor nézi a karifát!

lola77
 
 


Sziasztok!

Pár percre ugrottam csak be, rohanok. Még pizsomában vagyok, csak az kell, hogy megint így lásson a védőnő. Kép(már nagyjából rendet raktam, reggeliztünk, orrot szívtunkKép, meg naptárakat keresek a neten. Úgy tűnik találtam 3ezerért A4-es méretben.

Mi 23-án éjjel díszítjük a fát, tavaly olyan álmosak voltunk másnap a férjemmel! De így a legjobb, mert nálunk elég sokáig tart, sok pici apró díszünk is van, meg a férjem nagyon szeret díszíteni. A gyerekek reggel látják majd meg a fát is, és az ajándékok is alatta lesznek már. Délelőtt lehet vele játszani, aztán délután 3 körül átmegyünk anyósékhoz. 25-ét az én családomnál töltjük.
A menüt még nem tudom. Én nem szeretem a halászlét, úgyhogy lehet, hogy gyümölcsleves lesz, a többit majd ellopom tőletek. Kép
Lola: a lazac jó ötlet, írd meg, ha kaptál valahol.

Mennem kell, mert Benedek visong. Olyan rossz ez az orrszívózás, Bálint már érti, de azért ő is visít, de Benedek rángatja a fejét, le kell fogni, szörnyű. De annyira folyik az orra, hogy nem tud enni.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Reni
pont az elöbb gondoltam rátok,hogy mi lehet veletekKép
Milyen naptárat keresel?

Jó ötlet ahogy ti csináljátok a karácsonyi készülődést,tetszik.

Benedek a pórszívó hangját sem szereti?Szegény még enni sem tudKép
A fiúknak nem próbálsz ki mellkasi bedörzsölő balzsamot,eukaliptuszosat vagy mentholosat?
Ha van párologtató házikód akkor abban is tehetnél ilyen olajakból,ha nincs ilyen házikód akkor én oda adom szívesen kölcsönbe mécsesekkel együtt az egyiket,csak szólj.

Nálunk is ma volt itt a védőnő,de mi a Vikivel aludtunk,így a férjemmel beszélt.

Lola,Reni
anyukám tavaly karácsonyra a kertvárosi Profiban vett lazacfilét,isteni volt!
Nézzétek meg,hátha most is van nekik.

Viki popsija már szép,de még egy kicsit piros.

Lillaka
édesek a képek a kisfiadról,örülök,hogy tettél fel képeket.

Most megyünk sétálni,sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de kicsit felborult a megszokott életünk.
Megpróbáltuk a Rékát átszoktatni a kiságyból heverőre (vettünk neki egyet, mind a négy oldala támlás az egyik oldalon rövidebb, ott le tud mászni), hát nem jött össze. A kiságyban mindig egyedül aludt el, erről lemászott és megjelent a nappaliban ahol tv-ztünk, kézben elaludt, de harmadik este már ott tartottunk, hogy a legtöbb időt a mi ágyunkban töltötte, így mi nem tudtuk kipihenni magunkat. Úgy döntöttünk vissza a kiságy, első este ugyanúgy ment mint régen, aztán kezdődtek a gondok, nem akart egyedül elaludni. Hiszti hegyek, aztánd rasztikus lépés, anya kijön a szobából apa bent marad és ég a kisvillany. Tegnap előtt vagy fél órát ordított torkaszakadtából, tegnap már csak 2 percet. Szóval remélem sikerül visszaállni a régi kerékvágásba.
Õszintén szólva azért akartuk átszoktatni, mert tavasszal befejezzük a hozzáépítést a házhoz (plusz két szoba) és akkor már külön szobája lesz a Rékának és nem akartuk, hogy az ágyváltás és a külön szobába tevés egybe essen, mert az bizti nagoyn megzavarja, hát most várunk egy kicsit. A másik ok pedig az volt, bár egyelőre még titok, karácsonyi meglepi a nagyszülőknek és a családnak, hogy júliusban érkezik a kistesó, így a Réka a 2. szülinapját már a kistesóval töltiKép Ma vagyok 7+6

Rakok fel képet a heverőjéről, bár ezt most elraktuk, majd tavasszal próbálkozunk, tetszeni tetszett neki, csak aludni nem akart rajta:
Kép

A karácsony nálunk úgy lesz, hogy 23-án feldiszítjük a fát és reggel fogja a Réka megnézni és megkapni az ajándékokat. Délután, alvás után, 3-4h körül átmegyünk anyósékhoz (ők itt vannak Dadon), ott lesznek a párom testvérei is a családjukkal, aztán 5-6h körül anyuékhoz Tbányára, a dédi is itt szokott lenni náluk mindig. 25-én megint Tbánya anyuékhoz ebédre, 26-án pedig a sógornőmékhez, meg anyósékhoz megint (ők sose hívnak ebédre, náluk ez nem divat) délutáni látogatásra.

Ajándékok beszerzésével már végeztünk, sőt a csomagolással is tegnap este, még a dédi ajándékkosarát kell becsomagolni, de itt a puszta közepén nem kaptam nagy méretü celofánt.
A fenyőfát még nem tudom mikor vesszük meg, de 23-áig bizti megleszKép

Kata
Olvastam, hogy Te is kismami vagy, kb. egy idősek lehetünkKép Gratulálok a tesóhoz!Kép


Cirmike
Irigyellek a "nyaralásért", bizti nagyon jó lehetett. Én is kacérkodtam a gondolattal, de most halasztjuk egyelőre, mert így pocakosan nem merek közös medencékbe menni. Azért a betegséget ott hagyhattad volnaKép

Erika
Remélem Viki popsija helyrejön, a Rékáé is most csúnya egy kicsit, mert egyszerre 4 rágófoga és 2 szemfoga jön szegénykémnek, este kap is panadol baby-t mert nagyon nyűgös tőle és fáj neki, viszont a Dentinox gél már kevés ennyihezKép

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a kismamáknak!
Tök jó,hogy nő a létszám és mindig frissül a csapat!
Ezzel a pár képpel szeretnék mindenkinek Áldott,békés karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánni:Erika és a családja
/férjem csinálta a képeket/

sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

holnap tudom csak feltölteni a képeket mert át kell alakítaniKép

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Erika: Használtam bedörzsölő balzsamot, párologtatok is eukaliptusszal, kamillát öntöttem a fürdővizükbe+ azzal is párologtattam. Bálintnak Novorin cseppet használunk (jobban utálja,mint a porszívót). Azért köszi. Ha van időd, légy szíves kűldd át a fényképeket az e-mail címemre, meg a játszótereseket is. Köszi.

A nagyszülőknek szeretnék olyan naptárat, amin a gyerekek fényképei vannak. De már az is sok, hogy 3 X 12 képet ki kell keresni. Más családoknak.

Akartam mesélni, hogy vettünk pulykamell-filét a kertvárosi CBA-ban, és már amikor hazajöttünk, akkor éreztem, hogy büdös, de nem hittem el, bedobtam a fagyasztóba. Két nap múlva elővettük, ki is dobtuk, 1200 Ft. volt. Ezután mások is mondták,hogy ők is így jártak, volt aki 10 kilót vett. És nem látszott rajta a boltban. Úgyhogy ott nem ajánlom, hogy vegyetek.

Csibemano: Gratulálok a kisbabához! Bálintnak olyan ágya van, amin körbe van keret. Nem tudom, de lehet, hogy pár napig erőltetni kellett volna az ottalvást. Ott ülni mellette, amíg el nem alszik. Bár nem rossz az sem, ha tavasszal előveszitek.

Tegyél fel Te is képeket, ha van időd.

Lillaka: Nagyon aranyos a kisfiad. Mikor is született ő? Bocs, biztos írtad, csak elfelejtettem.

Cirmike: jó lehetett az üdülés. Neked is jobbulást!

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Csibemanó!

Gratula a babóhoz!Akkor ő könnyebben összejött mint a Réka baba, hál Isten!
Nekem is az jutott eszembe, hogy Katával egyidősek lehettek!
És hogy viseled az első időket?

Rena!
Én nem is gondoltam volna, hogy már 23-án fel lehetne diszíteni a fát, de meggondolandó... Bár nálunk nemigen jön össze, mert még a férjem 23-án dolgozik, du. jön haza.

Ági, mizújs a pici Dorkával, jól vagytok? Úgy látnánk már képeket...
Ha pici időd van, pár szót írjál!
Vigyázz, nehogy túlemeldd magad!
Szegény Réka, ő is megszenved a fogaival, egyszerre ennyi akar kibújni neki.

lola77
 
 


Lola: 23-án éjjel díszítünk, tavaly kb. 3-ig tartott. Idén se lesz jobb, 10-11 körül kezdünk neki, és ha szerencsénk van, nem ébrednek fel közben.

KépKép
renáta29
 
 


Szia Reni!

Azokra a képekre gondolsz amikor ott voltunk nálatok?
A játszóteresek megvannak itt a babaneten az albumok között Bálint és Benedek a játszón a címe.
De majd azokat is átküldöm az e-mail címedre de csak este 8 után tudom,mert 17 órakor kelt fel a viki,de nagyon nyűgös azótaKép
Mekkora méretűek legyenek a képek?
Hol csináltatjátok a naptárat és mennyiért?

Megyek mert a Viki bekapcsolta a tv-tKép)
Szia:Erika

cseriviola
 
 


Rena!

Igen-igen értem, hogy éjjel, csak arra gondoltam, hogy inkább nem nyaggatnám még aznap éjjel a férjemet (aki hajnal fél 4-kor kelt), hogy még nekiálljon fát faragni.
Amúgy ő is szeret díszítgetni, nem is azzal van a baj, inkább, amíg befaragja egyenesre állítja, igazítja...! Minden évben "megsérül" közben, mert olyan sz@r talpunk van! Nálunk 2 évente váltunk színt amúgy, tavaly volt piros-arany, idén is. Jövőre váltunk. Volt már kék-ezüst, ezüst piros is!

lola77
 
 


Lola
Köszi a gratulációt. Nagyon örültünk neki, ugyanis első ciklusban összejött, ami számunkra nagyon hihetetlen, de mégis igaz! A doki viccesen meg is jegyezte, hogy:..ha egy üzlet beindul...KépKépKép Ugyanolyan szerencsém van, mint a Rékával volt, mert semmiféle rosszullét nem gyötör. Egyszer-kétszer volt egy kis émelygés, de nem volt vészes. Rám inkább a hirtelen jött éhségérzetek a jellemzőek (Rékánál is az volt), és olyankor rögtön ennem kell valamit, különben rámtör a hányinger. Néha van olyan, hogy az egyik pillanatban még jóízüen eszek a kövekezőben meg azt érzem, hogy már nem csúszik le több falat. Most nagyon a tejtermékek jönnek be. Joghurt joghurttal, kakaó, teát abszolút nem kívánom pedig előtte mindig teát ittam reggelire, kávé szintén száműzve, bár először csak a baba végett hagytam abba, most szerintem nem tudnám meginni, de nem is akarom.Kép
A fadiszítés tavaly 10h-1h-ig tartott, de akkor még 9-fél 10h körül fürdettük a Rékát, most fél 8-8h attól függ mikor mondja, hogy pampi (pancsi). Van, hogy megkérdezzük tőle 8h-kor, hogy pancsi? Erre ő rázza a fejét, hogy nem, akkor várunk még egy kicsit, de legkésőbb 9h-kor már alszik.

Rena
Köszi neked is a gratulációt. Erőltetni semmiképp nem akartuk, mert azt ő nagyon-nagyon zokon veszi. Egyébként nem olyan, hogy lefekszik melléd és nyugton marad, izgő-mozgó sajtkukac, meg nem áll egész nap. Múltkor a 15 hós oltásnál a szabin cseppet a doki úgy erőltette bele a szájába, utána kb. két hétig nem volt hajlandó kanállal enni...

Erika
Neked is köszi!

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Lola:
Az tényleg fárasztó lenne, szegény elaludna a fa alatt, vagy másnap ajándékozás közben. Kép
Mi már előtte befaragjuk, hangos is lenne éjjel. Vagy ma, vagy a hétvégén mindenképpen, és akkor az erkélyen áll a fa tartóban, és a "Jézuska fogja feldíszíteni, és ő teszi alá az ajándékokat". De Bálint már most vitatkozik velem, hogy nem a Jézuska, hanem a szekrényen lévő nagy csokimikulás hozza az ajándékot. Kép
Nálunk színes a fa, először volt kék-ezüst, aztán minden évben veszünk hozzá. Még világos díszek kellenének.

Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok Csajok!

Lenne megint egy kérésem,ha valaki lát valahol itt Tatabányán olyan karácsonyfa talpat ami nem az a kerek műanyag vízzel feltöltős,hanem a hagyományos több ágú fém akkor írja meg nekem legyenszíves.
Több helyen néztük,de eddig nem találtunk sehol,a kerek van nekünk,de tavaly felborúltKép

Köszi a segítséget,sziaszztok:ERika

cseriviola
 
 


KépKépKép

íme a képek...


Erika

cseriviola
 
 


KépKépKép

íme a képek...


Erika

cseriviola
 
 


Csibemanó,
Nagy-nagy gratula a kistesóhoz!!!!
Lehet picit szigorúbbnak kellett volna lenni Rékához pár napig amíg megszokja az új helyét. Tudod, hogy dikert csinálta a sírást, hogy megsajnáld. Végül ugyis felmászott volna az ágyra és nem a földön aludt volna. Azért sok sikert majd legközelebbre!

Erika,
Már megint annyira nagyon tutik a képek Vikiről.
Mi is szeretnénk ilyesmit csinálni, de nemigen tudjuk hogyan kell...

Sajnos már tüsszögnek a gyerkőcök is nálunk és Réka orra folyik is, el is van dugulva, sokszor felkel éjjel... csak komolyabb ne legyen.

Reni, nálatok mi a helyzet? Van már javulás?
Mi is párologtatunk egész éjjel (borsmenta és eukaliptusz), Rékánál elektromos orrszívót használok, (van porszívós is ugyan, de ezt kíméletesebbnek találom) de utálja nagyon.
Roli már nagyon régóta nagyon ügyesen kifujja az orrát, de emékszem régen nekem is le kellett fogom egy dokinő mutatta technikával, mert különben kétemberes lett volna a mutatvány.

Megyek, mert a pici sír, a nagy meg nyaggat...
Cirmike

UI: mi közös fenyőfadíszítést tervezünk 24-én délelőtt és majd az ajándékok érkeznek amikor alszik majd

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Szia Cirmike!

A képeket egy program segítségével csinálta a férjem elég macerás mire rájött,hogy mit hogy kell.

Jobbulást Rékának és a Reni fiainak is!


Tudtok segíteni?Van egy kamera kazettánk amin a Viki születése van rajta és szeretnénk digitalizáltatni,de nem tudom,hogy hol lehet.
Ma voltunk Sárberekben a Kentaurnál,de csak úgy tudják elvállalni,ha a kamerát is odaadom.
Sajnos a kamera a barátnőméké ők meg Pesten laknakKép
Ha tudtok ilyen helyet ahol kamera nélkül is elvállalják,légyszí szóljatok,köszi.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Most van egy kicsi időm írni, bár a Dávid már most a billentyűzetet szeretné nyomkodni. A Ctrl gombot eléri a sarokban, azt szokta nyomkodni...

Mivel még pici a Dávid, egyelőre csak a karácsonyfa díszítést nem szeretném, ha látná. Szerintem addig elvisszük anyuékhoz, és ha kész, akkor hozzuk haza. Kiváncsi vagyok az arcára. Mi is megpróbáljuk majd felvenni-lefényképezni. Jövőre már biztos másképp kell csinálnunk a karácsonyt. Olyat is hallottam, ahol 23-án éjjel díszitik és a Jézuska hozza reggelre a feldíszitett fát. Nálunk annakidején úgy volt, hogy a fát együtt díszitettük, majd átmentünk a mamáékhoz, mire hazaértünk, érdekes módon oda kerültek a fa alá az ajándékok 24-én estére Kép
Mivel nálunk van a legnagyobb hely, hozzánk jön a család - kb. 12 fő - vacsorára. Mindenki hoz, ill. főz, süt valamit, és csinálunk egy nagy lakomát. Egymás felé ezzel tudjuk le az ajándékozást, hogy mindenki valami finomat, esetleg drágábbat főz, ill. italt hoz. Ezen felül mindenki csak a saját szűk családi körében ajándékoz. Így a család is együtt lesz, és senkit nem vág földhöz a karácsonyi költekezés.

Rena!
Dávid is most volt náthás, nekünk a doki homeopátiás orrsprét adott nekünk (Euphorbium). Jónak bizonyult, de ehhez is kellett két-három nap, mire hatni kezdett. Persze ezt sem szerette, mert azt hitte, hogy megint az orrát akarom leszívni. Úgy látom, mindenkit megtalál mostanában a nátha.

Most úgy tűnik, hogy Dávid elég jól alszik éjszakánként, pedig nem bújt ki azóta még egy foga sem. Talán azért alszik jobban, mert kicseréltük a takaróját. Eddig egy kisméretű takarót használtunk, most megkapta azt a viszonylag nagyobb méretű paplant, amit a születése előtt vettünk neki. Csak olyan nagynak találtam akkor, hogy nem mertem azzal takarni. Most viszont nem tud kitekeregni a takaró alól, és tulajdonképpen éjjel nem is tud keresztbe fordulni az ágyában. Nagyjából úgy találom reggel, mint ahogy leraktam este. Lehet, hogy azért nem aludt eddig, mert esetleg fázott, ahogy kitakarózott éjjel, vagy azért ébredt fel, mert beakadt az ágyrácsba. De persze lehet, hogy csak véletlenül esik egybe a takarócsere és az éjszakai nyugalom

Gratulálok a kismamáknak!

Erika!
Fantasztikusak a képek!

Lilla

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok!

Erika! Jó hogy mondod, hogy a kerek műanyag talp felborult, akkor ilyet nem veszünk. Nekünk fém többlábas van, de azt anyukám csináltatta a melóhelyén, viszont nagyon keskeny ahova be kell dugni a fát, így állandó szitkozódás árán kerül bele a fa, mert túl sokat kell faragni és utána nemigen lehet állítani rajta, így sokszor felde, féloldalas a fánk!
Ezért akartunk venni mi is másikat. Amúgy szokott az Interspar, Tesco meg ilyen nagyobb hiperekben lenni fém is. Obiban néztétek? Möbellager?
Nagyon édi Viki tényleg és olyan kellemes hangulatúak ezek az üdvözlőlapok.
Régebben a férjem is csinált hasonlókat, de ő inkább csak próbálkozott.

Cirmike!
Jobbulást a gyerekeknek, talán ha még most kijön rajtuk, karira elmúlna, remélem.

Rena!
Aranyos lehet Bálint, ahogy kételkedik abban, ki hozza az ajándékot. Végül is elég közel van a Télapó és a karácsony!
Képzeld a Noddy nálunk is sláger ám! Már kívülről fújja a szereplők nevét is és a dalocskát is (ez utóbbit én is...) Végül is szerintem is aranyos mese, úgyhogy ezt nézheti! Karira kap még egy Pom-pom-ot meg a Polar Expresszt!

Erika!
Én is a Kentaurt tudtam, de még majd megkérdezem a férjemet, hátha ő tud. Esetleg a neten is rákereshetsz, bár biztos pestit találsz csak, de lehet hogy postai úton is lehet! (mint a digit. képek előhívását.)

KÉpzeldd, izzítottam lazac ügyben a Mamámat, aki Kertvárosban lakik és megnézte a Profiban, de nincs nekik!
Viszont Rena! ma láttam a Tescoban lazacfilé 1649/kg, ami egész jó ár, de nem tudtam megvenni, mert még nincs hely a mélyhűtőmben. Ha lesz még jövő héten is, majd veszek akkor!

Csibemanó!
Az új ágyon altatásról:
Szerintem talán korán próbáltátok a gyerekágyat még. Nálunk Soma pont 14 hónapos korában kezdett el nem elaludni egyedül a rácsos ágyban. Talán ez ilyen időszak nálatok is. Jól teszed, ha később megpróbálod. Szerintem bőven elég lenne a tesó előtt 1-1,5 hónappal. Mi is 2 éves kora előtt 2 hónappal raktuk gyerekágyba! Az meg szerintem nem olyan nagy trauma neki, hogy egyszerre külön szoba-új ágy. Sőt még lehet, hogy egyszerűbb is, mert az új szobához már jobban köti az új ágyat is majd. Ráadásul addig "okosodik" is.
Aztán lehet, hogy nálatok is az lesz, hogy vonul mindig hozzátok. Szerintem - ha Titeket nem zavar - akkor hagy bújjon oda. 10 éves kora után már hiába szeretnéd. Meg azért tök jó érzés.
Írtad is, hogy nem volt ő olyan bújós fajta! Hát az én Somám sem. De aztán később annál inkább! Imádja a másik ember testmelegét, ha alszik. Szerintem ez típus is! Lehet hogy Rékánál is most kezdődik a bújósabb időszak-korszak!
Majd ha lesz már nevetek az új jövevénynek, megosztod velünk, olyan kíváncsi vagyok!

lola77
 
 


Szia Lola!

Köszi az ötleteket karácsonyfa talp és digitalizálás ügyben.

Sajnálom,hogy Kertvárosban a Profiban nem volt lazacfilé,bocsKép
Tescóban tényleg jó áron van.

Szeretnénk a Viki képeiből egy szép falinaptárat,de sajna nem találok hozzá 12 lapos+borítós alapot amibe csak be kellene a Viki képeit illeszteni,tudtok segíteni?
Karácsonyra szeretnénk ajándékba,de a boltokban vagy a fotósoknál nagyon drága/4000-5000 ft/Kép(

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?