Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vikinek nincs hangja,mit csináljak?
Tegnap voltunk a doktornőnél,de semmi gyógyszert nem kaptunk megint menjünk vissza?
várom válaszotokat,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Hát sziasztok!

Úgy néz ki lányok,hogy szombat-vasárnap költözködünk.képeket nem tudom,hogy mikor tudok hozni,de megprobálok minnél előbb.gondoltam majd akkor csinálok amikor fennt lesz függöny,szőnyeg,butorok a helyükön.már alig várom.

Remka!Edit

olyan szépek a fiaitok.Edit aki Dávid ölében ül középen nagyon hasonlit rá.

Remka tényleg alig látszik köztük a méretbeli különbségaz én öcsém is 9kg volt 4hónaposan bár ő 4,5kg-val született.

Lola,Rena ti mit vesztek Somának ill.Bálintnak karácsonyra?A Hanna megkapja a Chouchou babát de Atinak nem tudom mit vegyek.igazából semmi nem köti le annyira hogy érdemes legyen ezreket költeni rá.azthiszem veszek neki egy micimackót,intersparban van most leárazva 2900-re 40cm.körüli,de azért valami még kéne mellé.Bár igazából idén szűkös a keret.Sok minden kéne még a lakásba is.

na jol van mos megyek,mert pakolászom össze a dolgokat,majd mielőtt lelépünk,még megprobálok irni

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Erika,
Sajna nincs ötletem... talán várjatok még.

Nézegettem a képeket, annyira gyönyörűek a babák!És milyen sok energiátok van: fényképezgetni, feltölteni, stb.
Most én is erőt vettem magamon és felraktam 4 képet a közös albumunkba, amit Erika csinált. (sajnos nem újjak)

Egyébként jól vagyunk, Réka eszeget szépen, lassan 4 kg. Soha nem eszik 100 felett, ha igen legalább 30 kijön belőle. Délutánonként kevesebb a tejem is, akkor kap 20ml pótlást ha nagyon enne még és már mindkét cicit megette (ekkor kb 100-at tud enni a két ciciből). Ennek egy része persze visszajön. Délelőtt 3 óránként délután 2 óránként eszik, este fél 9 után pedig hajnalig bírja alvással. Szóval mindig megvan a napi 6-7 alkalom. Ha elautózunk vele, van hogy úgy 5 órára is bealszik napközben, egyébként pedig nappal rövideket alszik. Viszont egyáltalán nem altatom, már magától és nem cicin!!!

Roli sem evett sose 100 felett nagyon még három hónaposan sem, pedig ekkor már 6,6 kg volt, csak nagyon jól hasznosította a kaját és teszi ezt mind a mai napig. Vele 4 hónaposan kezdtem tejpépezni és gyümölcspürézni. Szerintem Rékánál is ez lesz, hátha a szilárdabb dolgok jobban a hasában maradnak. Vagy ne reménykedjek???

Már elmegyek velük vásárolni is és sokat csavizunk egyébként is, persze szerencsére sok ismerősünk is jön látogatni.
Lövettem a Réka fülébe fülbevalót, tök jól áll neki.

Kaptam egy Yaris-t. 1,3-as és maximális felszereltségű. Apáé lett így az Avensis a mindennapokra, a céges ügyeket is ezzel intézi, persze megmaradt azért családi autónak is, ha városon kívül megyünk. Hamar megszerettem, de azért a kettőt nem lehet összehasonlítani. (Avensis pont a duplája árban)

Remka,
Nagyon édik együtt a gyerekek (főleg az egyforma cuccokban), tényleg hatalmas Márk.

Edit,
Még továbbra is csodállak!!! Nagyon gyönyörűek a gyerkőcök és még több időd van ide is irogatni mint nekem. Igaz én esténként már nem gépezek és napközben is lepihenek vagy takarítok ha egyszerre alszanak.

Most eddig bírtam maradni...
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 

 
 

Jaj, most látom, hogy közben írtál Rita.
Nagyon-nagy boldogság lesz a beköltözni és már az új házban karácsonyozni. Addigra már kezditek majd belakni. Gratulálok!
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Reni Neked pedig azt akartam írni, hogy ezek után tutira becsengetnék éjjel a szomszédhoz, és megkérdezném, hogy nem zavarná-e ha most kipórszívoznám a beteg babám orrát mert halaszthatom reggelre is de akkor tuti addig fog süvölteni az eldugult orra miatt.

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Köszi Cirmike,egyébként már alig várjuk a költözést.
én is töltöttem fel képeket,bár ezek,se ujak.
jok legyetek,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Rita, remélem még olvasod. Hol csináltatod minden évben a gyerekekről a karácsonyi fotókat? Tudom, hogy bármilyen kép köré lehet keretet tenni, de ezek nagyon tetszenek.

Cirmike, nem tudok becsengetni,mert azt nem tudjuk, hogy a 3.-ról, vagy a 2.-ról zörögtek.
Én úgy érek rá netezni, hogy teszem a dolgom, ideülök 5 percre, megyek tovább. Tegnap főztem levest is, krumplifőzeléket, fasirtot, ma nem kell főznöm. Aludni már nem szoktam, pedig régebben én is mindig napközben pótoltam ami éjjel kimaradt.

Megyek is.

KépKép
renáta29
 
 


Hellóka!

Én is feltettem képeket, egyik sem friss. (Látod, Cirmike, most nekem sincs kedvem fotózni Somát-majd nemsoká lesz a szülinapja, akkor úgyis készül megint egy adag!)

Ma megint fejtágítón voltam. Kép
Hát a héten nem jeleskedik alvásban a Soma a bölcsiben, nehezen alszik el és 1/2-3/4 órát alszik csak, utána pedig nem hagyja a többieket, akik még alszanak.
Ma odaadtam neki a Petibabáját és megbeszéltem vele, ha felébred, azzal játsszon szép csöndben. De csak dobálozótt vele...
Hát ez van!

Rita, hozhatsz olyan képeket is a házról, amin még nincs függöny, úgy is látszanak a színek... Aztán majd később hozol olyat, amin már belaktátok!
Ajándék: Ati nem szeret gyurmázni? Vannak Play Doh's, Kid's Doh-s készletek is!Olcsóbbak-drágábbak is! Vagy egy szép mesekönyv a Micimackó mellé. Ha szereti, Micimackós is van, sőt olyan nagy kirakós az egyik oldala, másikon szöveg, 4 féle Disney-s van itt az Alexandrában 990-ért!

Erika!
Múltkor is elment a hangja a Vikinek egyszer, akkor meddig nem volt?
Ha vírus, akkor tényleg nem kell gyógyszer-ártassz vele! Esetleg, ha nehezen kap levegőt, olyan mellkaskenőcsőt (mentolos) kérdezdd meg, lehet-e már neki? Nem tudom a nevét.

Megyek, még boltba rohanunk, aztán visszavinni az autót anyukáméknak!

Cirmike, szép ajándékot kaptál, a Yaris nekem nagyon bejön formára!

lola77
 
 


Sziasztok!

Mi történhetett az albumunkkal?ÜRES!

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Vissza az egész,bocs,de előbb 3-szor próbáltam megnyitni,de azt írta ki,hogy üresKép

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Rita: Építőkockákkal nem szokott Ati játszani? Autóknak, katonáknak építeni? Autó? Fa vonat sínnel? Bálint mostanában kezdett el igazán autózni, vonatozni. Szokott lenni dobozban sok kicsi autó, neki az is tetszik, és az nem is olyan drága.
Múltkor a Tescóból hozott a férjem neki műanyag színes vonatot, szét is lehet szerelni, 350 forint volt, és azóta is játszik vele.
Hallásvizsgálaton találkoztunk egy anyukával, volt náluk 4 autó, ő is mondta, hogy 300 forintért vette a Rossmannban, azt hiszem, és tök jók voltak. Szerintem én veszek az enyémeknek, Benedeket is érdekli már.

Nagyszülőknek nincs valami ötletetek? Valami, amin rajta van a gyerekek fényképe.

KépKép
renáta29
 
 


Reni
én a fokuszfotosnál szoktam a kossuth kertben csináltatni a karácsonyi képeket,de az idei nem tetszett igazán,ezt az oviba csinálták.

az a baj,hogy nem igazán érdekli semmi,de a tescos favonaton gondolkozunk mi is.az autoknak csak a kerekével játszik,épiteni is szeret,de rengeteg épitőkockát vettem a multkor a tescoba,mert 1000ft volt kiloja.kb.3kg vettem

szoval nem tudom .gyurmázni még nem szokott,de szerintem a z uj lakásban nem is örülnék neki ha beletaposnák a szönyegbe.egyszer vettünk a Hannának és az lett a sorsa.

holnap szerelik a bojlerunkat,ugyhogy már biztos a szombati költözés.ez volt csak függőben.

most megyek rendezem a konyhámat.

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Rena!

Párna, naptár,poló!
Mi nagyszülőknek olyan törölközőt hímeztetünk a Tescoba, amin a felirat: Mama, Papa. Biztos fognak örülni.
(A törölköző nem ott vesszük, túl drága, sima kéztörlőt vettem, fehéret, kéket, 480-ért/db!)
Ja, akartam írni, tök szépek a nővéred munkái, de én mesekönyvet vettem az unokatesóknak, annak meg a piros ajándékszatyrot megvettem már.

Rita, anyuddal rendeződni látszik a dolog a veszekedést követően, vagy majd az elköltözéstől reméled a javulást. Az együttélésből túl sok volt a gond?

lola77
 
 


Reni!

Benedeknek mit veszel Mikulásra,és a Bálintnak?

Csajok!Ha ráértek töltsétek fel az albumunkat légyszí!
Nagyon jól alakul az albumunkKép
Szia:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jelentkeztünk, nem volt gépünk már egy ideje. Na de most van. Visszanéztem nagyon sok jó fényképet raktatok fel a gyerekekről, aranyosak!

Majd igyekszem én is képet rakni az albumba. Ha lesz időm, készítek valamilyen új képet is a Dávidról.
Sajnos nem nagyon alszunk megint, ha jól láttam, három foga nő most egyszerre. Általában éjfélig negyed-fél óránként sír fel, utána kb. másfél óránként. Így alszik fél 8-ig. Hát most már kezdek kimerülni.

Kép
lillaka
 
 


Lilla!

Gondolom ez nem vigasztal, de Benedeknek is jön a két felső foga, mi is hasonlóan nem alszunk éjjel, és reggel 6-kor már mindkét gyerek fönt volt. Most elaludtak, én is pihenek kicsit. A lakás nem érdekel. Nagyszülők? Nem tudod valakire ráhagyni őt, hogy pihenhess kicsit? Próbálj Te is aludni vele délben.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Már megint azt írja ki, hogy üres az albumunk! Ez a babanet. Többször is próbáltam.

Erika: Nálunk gyümölcs, bébiétel-, ital lesz Benedeknek a zsákban, meg valami apró ajándék, autó. Bálintnak már édességek is, de ha lehet, inkább tejtermékek, joghurt, puding, Kinder tojás. Neki vettünk egy Vuk dvd-t. Még nincs kész. Holnap vesszük meg a Mikulás ajándékokat.

Lola: Köszi, hogy dícsérted a nővéremet, tényleg szépeket csinál, egy cég is rendelt tőle 44 darab zsákot, meg a férje munkahelyén is sokan. Nem is adta drágán, mert a tescoban 500-ért láttam ronda ragasztottakat.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Tegnap kellett visszamennünk Márkkal a főorvoshoz kontrollra. Hát teljesen kiakadtam.
Képzeljétek, ezt mondta (poénosan ugyan, de én nem tudtam nevetni rajta), hogy "Na gyere te kis dagadt lusta disznó". Most szerintetek normális??? Kép Meg lecseszett, amikor bevallottam, hogy nem csinálom napi 4 x 16 percig a gyakorlatokat. Persze ezért nem haragszom rá, mert Márk érdekében cseszett le, hogy komolyan vegyem a dolgot. De egyszerűen képtelenség ennyit tornáztatnom őt Martin mellett. Minden nap meg nem hivhatom be apukámat baby-sitterkedni. Kép
Ja, és azt mondta, hogy refluxos Márk, mert egy órával az etetés után bukott egyet. Kép Mondtam neki, hogy ezt azért nem hiszem, mert szerintem normálisak a bukásai és hogy a nagyobbik fiam 10x annyit bukott, mire ő, akkor ő is refluxos. Kép
Na mindegy, a hülye stilusát leszámitva azért nem haragszom rá, mert tényleg a legjobbat akarja csak a gyereknek. Egyébként hallottam, hogy már nem egy anyukát megrikatott a beszólásai miatt.
A lényeg az, hogy továbbra is tornáztatnom kell őt és egy hónap múlva megint vissza kell mennünk hozzá. Már alig várom Kép

Viki,
Köszi, hogy megcsináltad az albumot! Kép
Jobban van már Viki? Én is szavaztam rá a fotópályázaton.

Rita,
Majd meséld el, hogy milyen volt a költözködés, és hogy a gyerekek hogy viselték, ha majd lesz egy kis időd.

Réka
remka
 
 


Sziasztok!

Réka!
Akkor is komolyan lehet és kell venni egy orvos mondandóját,ha nem bunkó!Szerintem ezt a stílust a pici érdekében se alkalmazhatja!A babák egész nap tornáztatják magukat,ezért ha nem jut napi 4szer rá időd,ne legyen lelkiismeret-furdalásod!Csináljátok annyiszor,amennyiszer csak lehet!De ennek ne az legyen az ára,hogy a Martin féltékeny legyen.
Mi nem csináltuk napi 5ször !He-he-he!Ez 3gyerekkel számolva majd 4óra lett volna naponta.Se időnk,se energiánk nem volt rá.Akkor még szinte egész nap aludtak.Ha ébren voltak,éhesek voltak.Evés után meg nem mertük tornáztatni őket.Most pedig ha látnád,mit művelnek,elhülnél tőle.Pörögnek-forognak,kúsznak minden irányban és állandóan megy a "gyí paci" négykézláb.És tegnap voltak 7hónaposak!
Nálatok is rendben lesz minden!Csináljátok a tornát,de ne menjetek bele tönkre idegileg!
Te egyébként látsz valami változást?

Lilla,Rena!
Nálunk is jönnek a fogak.Már van 7 ( a 3gyereknek)!Kitartás hozzá!

Rena!
Ez a bébiétel-ital tök jó ötlet télapóra,karácsonyra!Nekem ez eszembe se jutott,de nagyon aranyos gesztus!Azt hiszem,mi is teszünk bele nekik ilyet is.Persze lesz télapóra gyümi is,meg egy pici kis játék (kishajó 3különböző színben az esti pancsihoz).

Én is tettem fel képeket az albumba.Remélem,nem vesztek el.Mindjárt meg is nézem!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Meg vannak a képek!Nagyon jók!

Réka!

Mondott valamit a doki a Márk testsúly gyarapodására?Egyébként mennyit eszik naponta?Szoktad mérni?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy már régen jelentkeztem, de nagyban megy a suli és most ráadásul még vizsgaidőszak is van.

Most viszont nagy hírem van:
Ákosnak kistestvére lesz.Július 28-re vagyok kiírva a picivel. Így 22 hónap lesz köztük.
Kicsit be kell vallanom félek a helyzettől, de nagyon örülünk neki!

Áki jól van nagyon eleven kisfickó. Rengeteget beszél már nagyon sokmindent tud mondani.

Sok puszi mindenkinek.

Kata
sznékata
 
 


Sziaztok!

Most tudok egy kicsit többet írni a férjem vigyáz a Vikire,játszanak a másik szobában.

Cirmike
Mire kaptad a Yarist,névnap,szülinap....?
Gratulálok hozzá,így a gyerekekkel is könnyebb lesz menni ide-oda.
Milyen színű?

Sznékata
Gratulálok a kis bébihez,vigyázz rá!
Szerintem a korkülönbség miatt ne aggódj,itt a csajok között is van 1-2 anyuka aki hasonló korú babákkal van otthon,majd biztos fognak segíteni tanácsokkal.
Lesz segítséged?Testvér,nagyszülő?Úgy biztos könnyebben boldogulnál.
Mivel van már egy kisfiad gondolom kislányt szeretnétek?Vagy mindegy csak egészséges legyen.
Oroszlányon hol laktok?
Anyósomék is ott laknak a Borbálán.
Milyen suliba jársz?
Hol dolgoztál kisfiad születése elött?

Reni
Karácsonyi fényképeket a gyerekekről Dózsakertben is csinálnak a Kodakban,majd megérdeklődöm,hogy mennyiért és milyen háttérrel.
Mi is gondolkodtunk,hogy a Vikiről kéne.

Lola
Viki a múltkor csak 3 napig volt rekedt,de akkor szerencsére nem ment el a hangja.
A héten szerdán belázasodott/38,8 C/,csütörtökre láza elmúlt,de nem volt hangja abszolútKép
Péntekre minden helyrejött,már csak egy kicsit van berekedve.

Rita
gratulálok a költözéshez!
Majd várjuk a képeket a házról kívülről-belülről.
Csinálsz majd neki itt a babaneten albumot?

Lilla
nem irigyellek a fogzás miatt,szegény kisfiad,legalább hamar túllesz rajta ha egyszerre többb jön nekiKép

Remka
köszi szépen szavazatodat.
Nem semmi amit a doki mondott a Márkról.
Gondolom hirtelen nem tudtál szóhoz jutni.Szerintem sem refluxos a Márk,egyik ismerősöm kislánya 5 hónapos és ő is szinte mindn kaja után bukik,van hogy 1 óra múlva,de neki nem mondta a doktornője hogy refluxos lenne,majd kinövik a babák ezt,a doki meg mondjon amit akar.
Viki már jobban van szerencsére,most megint szerintem a foga jön amiatt nyűgös egy kicsit.

Holnap délután megyünk a férjem munkahelyére Mikulás ünnepségre,majd teszek fel képeket róla.

Jó hétvégét mindenkinek,sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Edit
mi az albumotok neve?

Szia:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Erika, az Edit is a mi albumunkba tett képet, meg látom Remka és Rena is. Nagyon édik a fiúk mindenhol.
Rena, megkapta a biciklit Bálint? Nem azt mondtad múltkor, hogy karira kapja? Tekeri? Mert látom az utcán is valami járgányon ül.

Remka, hát én is tuti elbőgtem volna magam (ahogy más anyukák), ha ilyet mondanak a gyerekemnek, főleg egy doki, akit elvileg "tisztelni" kell.
Most mondja már meg nekem valaki, hogy miért pont 16 perc? És ha csak 5-re sikerül? Biztos nem volt otthon egy teljes napot két ilyen picivel az a doki, de még eggyel sem. Sokszor 1-gyel sem lehet betartani, hisz tényleg ha eszik-alszik...
Azért tornáztasd, amennyit tudod. Martint esetleg nem tudod bevonni, hogy ő is fogná egyik lábát, meg ilyenek?

Kata!
Gratula a kistestvérhez, akkor most hány hetes? Mikor tudtátok meg?
Az első pár hónap lesz biztos húzós, de aztán belerázódsz.
Tegnap épp taliztam egy gyerekorri ismerős csajjal, most 9 hós a kisfia és 3 hónap múlva születik a 2. kisfiú, így pont 1(!) év lesz köztük! Hát azt mondta, úgy 1 hétig emésztette a dolgokat... ("becsúszott a baba-nem tervezték), hát ő sem tudja, hogy fogja csinálni!

Soma kedden talizik a Télapóval a bölcsiben, meg anyóséknál, de ő nagyon félt tavaly tőle, kíváncsi leszek idén hogy reagál.
Én ma már összekészítettem a csomagokat, már alig bírom ki, hogy odaadjuk neki.
Tőlünk egy Micimackós mesekönyvet kap és 2 dvd-t (Pom-pom,Noddy), úgyis kap elég csokit mamáktól, munkahelyről!

Jó hétvégét kívánok én is!

lola77
 
 


Sziasztok!

ERika!
Nem is tudom mindegy mi lesz csak egészséges legyen!!Bár azért én inkább lehet hogy kisfiút szeretnék. Anyósom kislányt mert neki 2 fia van.
Anyunak meg 2 lánya.
Segítség? Lesz anyukámék itt laknak Oroszlányon nem messze tőlünk. Anyósomék Kecskéden. Mindenkire számíthatok és apa is sokat segít nagyon!
Amúgy Oroszlányon a Táncsics udvarban lakunk nemmessze a Bányászklubbtól. Igaz reméljük már nem olyan sokáig. Építkezni szertnénk Kecskéden. Most fogjuk megkapni az engedélyt, tavasszal szeretnénk a munkálatokat elkezdeni.
Suli: Győrebe járok a Széchanyi Egyetemre településmérnök szakra. Idén kezdtem, most lehet hogy a jövő évet ki kell hagynom...
Ákoska előtt Tatabányán dolgoztam a Toyota szalonba. Ott van anyósom és a hugom is. Családi buli hehehe....

Lola!
Most 6 hetes vagyok július 28-ra vagyunk kiírva. A múlt héten szombaton tudtuk meg. Kedden voltam orvosnál meg is csinálata az uh-ot is azt mondta ez bizony terhesség. Nem egészen így akartuk de nem baj nagyon örülünk neki.
Azért nálunk lesz köztük 22 hónap talán nem lesz olyan nagyon gázos a helyzet.

Lányok hol van a közös album?Megnézném én is!
Köszi!

Most megyek mert lassan megyünk a dédihez azután Kecskédre a mamáékhoz. Jön a Mikulás....

Jaj holnap megyek a védőnőhöz csak nem nagyon szetretem az a baj, de most megint sűrűn kell találkozni. Na de nem baj!

Sok puszi mindenkinek!

Kata
sznékata
 
 


Szia Kata!

Az albumunk itt a babaneten van babanetes babák címmel.

Voltunk a férjem cégénél mikulás ünnepségen,nagyon jó volt,Viki is jól bírta ahoz képest,hogy egész nap csak 30 percet aludtKép

Töltök fel ide mindjárt képet,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Szia Erika, és Viki is kapott már csomagot? Jó lesz nektek... Kép
Tavalyelőtt, de még tavaly is tök sok csokim volt, mert Soma annyit nem ehetett, de nem is tudott. Bár az elsőre ő is bébiitalokat, bébiételeket is kapott sokat!

Várjuk a képeket!

lola77
 
 


KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

cseriviola
 
 


Hát gyönyörűszép még mindig ez a Viki! Milyen érdeklőssel tekint a Kinder tojásra. Na még egy kis idő oszt nem győzitek venni neki... Kép

Milyen nagy baba, ott az apukája kezében a Mikulás előtt!

lola77
 
 


Sziasztok!

Először is Katáéknak nagy nagy gratula a babához. Kép Ne aggódj, ha lesz segitséged, akkor nem lesz azért olyan nehéz. Főleg, hogy 22 hónap lesz közöttük, az már nem is olyan kevés. Nálunk csak 18 hónap van a fiúk között. Nem egyszerű, az biztos, de van sok előnye is a kis korkülönbségnek.

Edit,
Egyáltalán nincs lelkifurdalásom amiatt, hogy nem tornáztatom őt annyit, amennyit kéne. Tényleg Martinnal is kell foglalkoznom, mert nem biztos, hogy egy lelki sérült gyerek jobb lenne, mint egy testi sérült. Szóval megpróbálom úgy beosztani az időmet, hogy a tornára és Martinra is jusson annyi idő, amennyi szerintem! szükséges. Szerintem nagyon sokat változott azóta, szombaton már az egyik oldalára fordult magától és már egyre ügyesebben hasal. (tettem fel erről egy képet az albumba is: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6703&page=3)
Amikor megkérdeztem, hogy normális-e az, hogy 3 hónaposan 7700 g, azt mondta, hogy "Nem. Kurva kövér" (ezekkel a szavakkal mondta. Csak poénos próbált lenni, de valahogy nem tudom értékelni a humorát). Aztán később újra megkérdeztem, hogy most akkor komolyan aggódnom kell-e vagy sem, amire azt mondta, hogy én is (175 cm) és a férjem is nagyok vagyunk, akkor meg ne csodálkozzunk rajta. Még jó, hogy a férjem nem ért magyarul, mert ha velem lett volna, nem biztos, hogy ő is úgy tűrte volna az orvos stilusát, mint ahogy én. De nem foglalkoztam vele, mert Márk érdekeit néztem inkább és nem akartam rosszban lenni vele.
Amúgy kb. 3 óránként eszik, éjszaka 2x kel fel, és nagyon változó, hogy mennyit eszik, 100-150 között általában. Nem nagyon szoktam mérni.
Te még szoptatod a fiúkat? Éjszaka gyakren ébrednek még mindig? Nappal gondolom képtelenség egyszerre elaltatni őket, ugye? Nekem a kettőt is nagyon ritkán sikerül csak. Ma sikerült! Kép

Lola,
kiváncsi vagyok, hogy Soma félni fog-e a Mikulástól. A bölcsiben lehet, hogy bátrabb lesz a sok gyerek között, mint anyósodéknál, ahol gondolom egyedüli gyerek lesz. Kép
Én nagyon meglepődtem, hogy Martin nem félt tőle tegnap. Kicsit zavarban volt az elején, de aztán már az ölébe is beült, sőt puszit is adott neki. Kép

Erika,
nagyon szépek a képek, nekem a negyedik kép tetszik legjobban, amikor a kanapén ül abban a macis rugiban.

Réka
remka
 
 


Remka!

Szerintem tök szépen emeli a fejét Márk, ha valami gond lenne, szerintem nem csinálna így. És hogy jár a lába, mint a motolla. Kép
Nagyon édi!
Sok normálsúlyban lévő baba nem fordul meg ilyen korában, (ami persze nem baj), Márk meg már elkezdte. Szerintem felejtsd el a dokit! Na jó, persze menjél hozzá, amíg kell, meg tornáztasd, a lelkiismereted megnyugtatására, de ennyi!
Végül is akkor elég sűrűn eszik még Márk és biztos jó tápláló a tejed is, azért hízott ennyit Márk. Nekem ilyenkor már ritkábban evett Soma. Meg most ha elkezd mozogni, stagnál majd a súlya, gondolom. De legalábbis lelassul a hízása.

Nálatok ki öltözött be Télapónak, vagy úgy rendeltétek?

Nálunk itthon ma este fog kopogni a mienk, meg anyukáméké is. Holnap anyóséknál, szerdán bátyáméknál, aztán így sorba. A déditől már tegnap megkapta, azzal a szöveggel, hogy találkozott a dédimama a Télapóval és azt üzeni a Sominak a csokik mellék, hogy a játékait mindig rakja el! Kép

Sziasztok, mindenkinek jó Télapózást!

lola77
 
 


Réka!
Csak lestem tátott szájjal!Én biztos nem tűrtem volna ezt a stílust.Nekem anno a Dávid 3hós korára megkétszerezte a születési testsúlyát (3,6kilóról 7,2-re),de egyáltalán nem mondták kövérnek.Szerintem ezzel otrombaság volt viccelnie!Nem hinném,hogy ez lenne a hiba!Ebben a korban még nem lehet se éheztetni,se túletetni egy babát!Eszik amennyi kell neki!
A kép alapján nekem se tűnik úgy,hogy bármi gond lenne vele!Bár ezt így nehéz megítélni!Próbálj megnyugodni és a következő alkalomra a dokinál vértezd fel magad!Egyik füleden be,a másikon ki!
Én csak 5hónapig tudtam szoptatni őket.Éjszaka már csak akkor kelnek,ha jön a foguk: az elmúlt 1 hónapban éppen 6jött ki.Így nem igen tudok mondani átaludt éjszakát!
Nekem is csak kint a babakocsiban alszanak egyszerre.Itt bent egyáltalán nem akarnak aludni,kész közelharcot kell vívni a Marcival és a Benivel az alvásért.Oli más,ő ha elfárad,beteszem az ágyába és szépen elalszik.

Most mennem kell,rom-eltakarítás vacsi után!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 



Sziasztok!

Remka: Szerintem se aggódj Márk miatt. Ügyesen emeli a fejét azon a képen, és nagyon szép kisbaba. Ne foglalkozz a dokival. Akkor mondott értelmes dolgot, amikor a magasságotokat kérdezte. Mi a férjemmel alacsonyak vagyunk 160/170, így a gyerekek is kisebbek. Már az Edit is leírta, hogy a szoptatásban nem lehet túletetni, annyit eszik, amennyire szüksége van.
Nem tudom, Benedek is nagyon későn kezdett el mindent 5 és fél hónaposan emelte csak a fejét, lehet, hogy vinnem kellett volna valahova? A doktornőnk azt mondta, nem kell.
A főorvosnak én sem szólnék, a gyerek miatt, de nálunk van a folyosón értékelő lap. Azt biztos kitölteném, kicsit kapjon már a fejéhez. Akármilyen orvos, ne beszéljen így gyerekekről.

Kata:
Én is gratulálok a kisbabádhoz! Nálunk 2 év 1 hét van a gyerekek között.

Edit:
Ti összeteszitek a gyerekeket? Lehet, hogy hülye kérdés, de vasárnap egymás mellett volt Benedek, és Benjamin,(2 hónap van köztük) és annyira kellett vigyáznunk! Benedek odagurult hozzá, és rögtön harapta, ahol érte, főleg a kezét. Vagy csak meg akarta kóstolni. Utána a fülét látta meg, majdnem letépte, Benjamin meg még csak hadonászik, fejbecsapta, szemen, ilyesmi. Annyit nevettünk rajtuk, nagyon aranyosak voltak. Örültek egymásnak, Benedek beszélgetett neki, meg ráfeküdt egy kicsit a hasára. De kettesben nem merném őket hagyni.
Gondolom ikreknél ez más. Õk már a pocakban érezték egymást.

Lola: Nálatok is igazi Mikulás jött? Nálunk idén nem, majd az anyósom munkahelyén lesz. Tavaly Győrben a bátyáméknál az egyik barátjuk volt, kár, hogy idén nem jött össze.

Nem tud valamelyikőtök TATABÁNYÁN ANGOLTANÁRT, aki középfokú nyelvvizsgára készít fel?

Hétvégén megvettük a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot, már "csak" 12 felnőttnek kell, és akkor még kettőnket bele sem vettem. Benedeknek nehezebb vásárolnunk, mint Bálintnak. Azért is, mert már sokminden megvan. Van valami ötletetek kicsiknek? Vettünk neki egy zenélő hengert, amit majd mászás közben guríthat maga előtt, meg egy babáknak való autót. De még anyunak is kellene ötletet adnom... Tetszik neki Bálint katicapárnája, meg a Donald kacsás is, ha találok, az is jó lenne.

KépKép
renáta29
 
 


sziasztok lányok!

csak egy gyors jelentkezés

jol vagyunk,élvezzük az uj lakást.
sajna nem sokáig élvezhettük a közös létet,mert páromnak már vasárnap utra kellett mennie és csak holnap jön haza.ugyhogy hárman vagyunk.elég szokatlan.
még mindig elég nagy rumli van,bár tegnap éjjel a konyhát sikerült rendbe raknom,gondoltam az legyen kész ha még a szobák nincsenek.
sajna a két gyerek,kutya és a főzés miatt mindenre nem marad időm.ugyhogy ma ugy döntöttem,hozatok magamnak kaját,legalább egy hétig hogy pakolászni tudjak.
a képeket nem felejtettem ám el,csak a gépünket se találom sehol.ma nekiálok két nagy doboznak,talán ott lesz valahol.

Gyerekek betegek,a lakásban elég meleg van,talán egy kicsit nagyon is,mégis hideg kezük-lábuk,de mint ha havat fogdostak volna.

most befejezem,mert 10-re kell mennem a Hannáért az oviba is ma van a mikulás,bevittem de aztán megyünk a dokihoz.

ja még annyit Erika,hogy én a dózsakerti fotosnál a sétálóba(ha az a kodak)pont 5 éve csináltattam a Hannáról fényképet(karácsonyit)és akkor volt 600ft/db.

ja és még egyvalami:pénteken beszéltem Melindával,jól vannak,és mindenkit puszil


én is,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


KépKép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Reni!

A mieink mindig együtt játszanak a habtapin.De ugyanezt művelik egymással,amit te leírtál.Ez azért van így,mert még nem értik,hogy az amit megfogtak,megnyaltak,megharaptak stb. , az egy másik baba.Azt hiszik,hogy játék vagy éppen valami ami hozzájuk tartozik ( ez utóbbit inkább az ikrek gondolják).Szóval ugyanolyannak gondolják,mint az összes többi játékot.Ebben a korban még nincs meg az én-tudat.
Szóval természetes volt a reakciójuk!Én enek ellenére otthagyom őket 1-2percre.Ezt is tanulniuk kell.Túl nagy kárt nem tudnak még csinálni egymásban.Egy kis nyafiba meg nem halnak bele.Ezek a sztorik azért aranyosak is tudnak lenni!Például:ma kint voltunk a Tamással a konyhában és hallottuk,hogy hangosan nevetnek a fiúk.Bementünk,hogy mégis mit csinálhatnak.Hát a Beni meg a Marci egymással szemben feküdtek hason,a Benike csuklott.A Marci ezen elkezdett nevetni,a Beni meg azon,hogy a Marci nevet.Ezt vagy 10percig csinálták!Mi meg álltunk felettük és potyogtak a könnyienk a nevetéstől annyira édesek voltak!

Mennem kell,Olivér felébredt!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Remka
nagyon édesek a képek,Márk nagyon ügyes,hogy már hasra fordult,nekem a Viki 5 hónaposan csinálta ugyaneztKép
Nagyon jók amiket küldtél Mikulásra!
Ügyes a Martin,hogy nem ijedt meg a Mikulástól.

Reni
elmentünk ide a dózsakerti Kodakba megkérdeztük a karácsonyi képek árát,majdnem seggre ültem!
12 képet csinálnak a gyerekekről,más-más háttérrel/ami a kirakatban is látható/ ebből 6-ot meg kell venni!,lehet egyforma is vagy különböző azt te döntöd el.
Ajándékba adják a keretet hozzá és így a 6 db kép 6000-ft!!!!
Te akarsz angolból nyelvvizsgázni?Dózsakertben láttam kiplakátolva az Oxford nyelviskolát ott azt hiszem válalnak ilyet,magántanárról nem tudok.
Képzeld a Vikinek vettünk Mikulásra egy játékot,odaadtam neki és én meg leültem mellé szórólapot olvasni.
Odakúszott hozzám és elkérte tőlem,a játékát meg eldobtaKépmire én mondtam neki,hogy a Mikulás jobb,ha egy köteg szórólapot hozot volna neked,ő meg hangosan elkezdett nevetniKép)))
Holnap amikor megyünk ,babakocsinkat hova tudnánk tenni?Kézben cipelve egy kicsit nehéz a Viki,kengurut meg nem szereti,de azért megpróbálom beleteni valahogy.
Ha a lépcsőházban lent hagynánk elvinné valaki?
Benedek milyen kis harciasKépnem gondoltam volna,hogy megharapja a Benjamint,biztos csak meg akarta szeretgetniKép


Rita
tök jó,hogy már az új otthonotokban laktok,csak kár hogy nem a teljes létszámban.
Férjed kamionos hogy el kellett mennie pár napra vagy buszsofőr?
Ráérsz a képekkel egyenlőre rendezkedjetek be,megvárjuk amíg felteszed őketKép
Gyerekek jobban vannak már?Meg is vannak fázva?
Doki mit mond,mitől hideg a kezük-lábuk a meleg lakásban?
Melindával hol találkoztál?Miért nem szokott írni?Nincs netük?Örülünk,hogy jó vannak,pusziljuk őket.

Edit
édesek lehettek a fiúk ahogy egymást kinevettékKép

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok,
Az előbb nézegettem a közös albumunkat (még a férjem is megnézte), szépen alakul már!

Rita, nálunk is tök meleg van, de Réka keze-lába mindig hideg, még vastag zokni + rugiban is. Bár lehet hogy ez nálatok most csak a betegség miatt. Jobbulást!


Holnap megyünk fel Pestre Rékával a Heim Pálba, az érburjánzása miatt. Du.2-re van időpontunk, remélem hazaérünk a mikulás ünnepségre (volt cégemnél) mert lesz Rolinak való műsor.

Tegnap felmentem a barátnőmmel Bp-re a Mammutba vásárolni karira (férjeinknek ajándékot) és 2,5 óra kellett, hogy felérjünk. Iszonyat dugó volt.(szerintem Pestre csak autómata váltójú autót érdemes venni...!)
A Yaris tök jó volt az autópályán is (simán ment 145-öt), viszont kicsinek bizonyult. Hátul 2 babaülés (én csak a picit vittem és a barátnőm 1 éves babája volt még), hátul 2 babakocsi, úgy hogy az egyik (esernyős) félig a gyerekek nyakában a két ülés között átlógatva a csomagtartóba. A másik nagy méretű (csak erre tudom rákattintani a bébi hordozót amiben elalszik Réka és csak rakosgatni kell) a teljes csomagteret elfoglalja és még a kalaptartót is kivettem. Pelenkázótáskák, játékok, kaja hátul a lábnál, plusz amiket még vásároltunk...

Ma kapott Réka oltást. A hagyományos oltásokat kapja, nem fizetek az új fajtáért (3X8200 Ft-ot kellene), és járni csak az okt.31-e után születetteknek jár majd ingyen. A műtét miatt eddig nem lehetett oltani így most 3 hónaposan kapta meg a 2 hónapos korút. Így majd mindennel 1 hónapot csúszunk.

Nálunk már mindenki lefeküdt aludni, megyek én is.
Ha holnap nem jönnék már, akkor majd csak a jövő héten jövök, mert elutazunk Zalakarosra a családdal meg egy másik családdal. Végre-végre ránkér a párom!!!

Cirmike
UI: Rita, üdvözlöm én is a Melindát ha találkozol megint vele.

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

csak gyorsan válaszolok:

Erika: van babakocsi tároló, meg lentről sem lopják el szerintem, esetleg egy biciklizárotok ha van, hozd el, és lezárhatnád a korláthoz. Vagy feljössz, én meg lemegyek beteszem a tárolóba.

Bocs a többiektől, mindenkinek jó éjszakát!

KépKép
renáta29
 
 


Szióka!

Nálunk jól sikerült a tegnapi találkozás a Télapóval. A bölcsiben sem félt állítólag, ment önként a csomagjáért. Bár mesélni nem nagyon mesélt róla, azt mondta, majd apának elmeséli. Kép Kép
Anyóséknál se sírt, leültek mint a kisangyalok az unokanővérével, meg se mozdultak, persze az éneklés, versmondáshoz sem volt elég bátorságuk, sőt a Soma a szakállát sem fogta meg, kezet sem fogott vele. De legalább szépen köszönt neki. Csináltam képeket, de amilyen lüke vagyok, anyósnál hagytam a gépet. Majd ha hazakerül, felrakom!
Persze még ki se ment a lakásból a Télapó, már csintalankodtak is a szobába!

Cirmike!
Jó pihizést nektek. Nem semmi lehetett a bevásárolókörútatok!
Hallottam melóba én is, hogy alig ért fel a sofőr, olyan dugó volt.
Mi vasárnap megyünk, de csak Budaörsig, nem megyünk be Pestre.
Amúgy már apukámon, Somán és magunkon kívül minden ajándékot megvettem az összes gyerkőcnek, dédiknek... stb. Anyagilag nem semmi, pedig a felnőtteknek csak jelképeset veszünk, persze nálunk ilyenkor tripla, sőt négyszeres szülinap+névnapok is vannak!

Rita!
Gratula a beköltözéshez. Fellegekben jársz? Gondolom, ha éjjel pakoltad a konyhát! KépSzerintem ez fajta, hogy kinek hideg keze-lába. Én is ilyen hüllőtípus vagyok. Vagy a régi helyeteken nem volt ilyen a lurkóknak?
Amúgy jobbulást nekik és élvezzétek az új házikót! De jó lesz Nektek díszitgetni karira!

Msn-en dumcsiztál Melindával?

Rena, van Dózsakertben egy Hegedűs Károly nevű angoltanár, Réti u. 83. talán. Nézdd meg a telcsikönyvben, asszem benne van a tel.szám! Engem ált. isk-ben tanított!

Erika-Rena!
Jót játszottak a lurkók ma? Olyan édesek ilyenkor! Benedek Vikit is megkóstolta? Kép

Rohanok lassan Somáért...

lola77
 
 


Rena!

A Hegedűs Károlyt én is tudom ajánlani, én hozzájártam, és nyelvvizsgáztam is vele. Hosszú ideje ő volt az első angol tanár, akihez szerettem órára járni. Viszont ő a Pitman nyelvvizsgát tanítja. Persze ez nem zárja ki, hogy másmilyen nyelvvizsgára mehess.
Tényleg jó, csak általában kevés a hely nála.

Olyan sokat írtatok, amióta utoljára voltam, hogy alig győztem elolvasni Kép

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a Reniéknél,nagyon jól éreztük magunkat,édesek voltak a gyerekek együtt.
Jó,hogy ilyen közel lakunk egymáshoz,úgyis hosszú a tél legalább így ki tudunk kapcsolódni.
Benedek meg a Viki ügyesen eljátszottak,Bálint meg nekem mesélt sok szépet,nagyon okos kisfiú.
Ha minden jól megy akkor jövő héten ők jönnek át hozzánk.
Teszek fel pár képet a mai délelöttről.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Köszi az angoltanárt, megkérdezzük.

Erika: Jók lettek a képek, csak kár, hogy Bálint nem látszik. De mindig kiszalad a képből mostanában.
Benedek most nem harapott annyira, csak a Viki lábát kóstólgatta. De előbb azért megfogta a kezét! Kép

A szobatisztaságról akartam mesélni, hogy most ott tartunk, hogy ha nem adok rá semmit, csak pólót, és zoknit, akkor szó nélkül pisil a bilibe. Észre sem veszem. De ha van rajta nadrág, akkor nem sikerül. Az előbb is bepisilt. Jjó, mondtam, hogy nem baj, aztán levettem a nadrágot, azóta már pisilt. Így haladunk.

Rita, Cirmike, Remka: Nálatok mi a helyzet?

Lola: NODDY-hoz mit szólt Soma? Nálunk már lement az őrület, de az elején nagy hisztik voltak, hogy nézni akarja vég nélkül. Meg jöttek különböző szokások, utánozza a mesehősöket. Most tegnap óta a Vuk a nyerő.


Rita: HOgy fogadták a gyerekek a költözést?
Biztos jó lesz a karácsonyotok, saját kis házikóban.

Edit: Nagyon aranyosak lehettek a fiúk, ahogy nevettek.
Tudom, hogy Benedek nem azért harap, mert bántani akar valamit, ő mindent megkóstól, lehet az papír, vagy cd, vagy Benjamin. KépÍgy ismerekednek ők a világgal. A szájukkal vizsgálják meg. Csak nagyot tud ám harapni! Még nekem is fáj.

Megyek, férjem csak este jön, most készül a rakott krumpli.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok,
Hulla fáradt vagyok.
Ma Pesten voltunk, fő dolog volt, hogy Rékát vittük a kórházba. Lefagyasztották az érburjánzást (-90 fokon), így nem nő tovább, most is csak fél cm átmérőjű és felszívódik max. 2 éves korára.
Persze apának volt még ezenkívül 3 címe, ahová kellett menni (munka) és pont erre a napra ütemezte, ha már úgyis megyünk.
Réka jól viselte magát (4 órát aludt napközben), viszont az esti télapó ünnepséget végig süvöltötte, senkivel nem tudtam beszélni a régi kollegáim közül (vagy csak alig).
Rolinak tetszett a műsor, apa ölében ülve nézte, de rövid volt és pont az ő nevét (meg még párét) kifelejtette a télapó (bizti elhagyta a papírt). Tök megszeppenve nézte, és mondta hogy ő még nem kapott semmit.

Erika,
Már megint nagyon szép képeket csináltál a gyerekekről!!!Kép

Reni,
Nálunk alakulóban a szobatisztaság. Itthon bugyit adok rá és játszós melegítőt. Általában kb minden másnap véletlenül bepisil még, így ha elmegyünk autóval akkor bugyipelenkát kap. Gyakran rákérdezek, megyünk -e wc-re és gyakran már ő maga mondja. Persze ha nagyon játszik akkor nem. Ha elalszik akkor még mindig bepisil és néha be is kakil (szerintem direkt ekkorra tartogatja a kakit), ezért ilyenkor rendes pelus van rajta.
Viszont egyre jobb a helyzet: a múltkor a plázában is és az autópályán is szólt, hogy pisilnie kell és sikerült is neki.

Megyek mert még pakolászok az útra...
Sajnos apa még délelőtt dolgozik így csak délután tudunk majd elindulni az üdülésre.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Edit,
nálatok a fiúk szerették/szeretik a babatornáztatót? Azt szeretnénk venni Márknak karácsonyra, csak nem tudom, hogy van-e értelme, nincs olyan ismerősöm, aki használta volna.

Többiektől bocsi, most nincs időm irni és olvasni.
remka
 
 


Remka!

Imádták illetve imádják a mai napig.Most már az a sláger,hogy ki tudja leszedni az összes játékot róla!

Most mennem kell,ébredeznek
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Csak még egy kérdés: szerinted milyet érdemes venni?
Ezeket néztem a neten, az egyik új, a többi használt:
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=4717490
http://www.babaszoba.hu/services/smallad?k=babatorn%E1ztat%F3&cid=5&t=2

Köszi a segitséget!
remka
 
 


Nekem az új Simba tetszett vagy a babaszobán Fülöpné Simon Beáé 2.000Ft-ért.Nem tudom,mennyit szánsz rá,mindkettő jó árban van.Ezek azért szimpik,mert oldalt is vannak játékok.Ezeket éri el legelőször a pici.Aztán le is tudod venni és másikat lehet helyette tenni.Ez is jó dolog,mert így soha nem unalmas.Én mindenfélét szoktam rá aggatni: csörgőt,plüss kulcstartót stb.Ráadásul mivel teljesen műanyag,csak belevágom a kádba és lemosom.Merthogy most már sokszor rágják a lábát.Később pedig leveszük róla a játékokat és lehet alatta bújócskázni,ha már másznak.

A mienk ilyen:
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?