Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is írok néhány sort, bár már rég nem jártam a babaneten és csak egy-két emberkét ismerek közületek. Babus, Tamesz! Már azt hittem Ti sem írtok egyáltalán, erre tessék, itt Rátok bukkantam. Biztos hülyén hangzik, de úgy megörültem Nektek! hosszú kihagyás után néztem be a tavaszi topikba és szinte már senkit nem ismertem.
Örülök, hogy jól vagytok és szépen cseperednek a Fiúcskák. Marci 10-én lesz 8 hónapos és azt hiszem a fogak terén mi nagyon előrehaladtunk. Marcinak már 5 foga van (teljes nagyságban)és a hatodik is tisztán látszik, de az ínyt még nem szakította át. A nappalaink fantasztikusak, az éjszakáink tragikusak. Nappal nincs igazán türelme enni, éjjel bezzeg előfordul, hogy 2-3 (vagy akár 1,5) óránként szopizik. Főleg, amikor 4 foga jött egyszerre Kép. Marci is beteg volt. Ugyanúgy, mint a Ti gyerkőceitek. Nálunk 2 hétig tartott (köhögés, taknyosság, zűrös orrleszívás, sőt egy kis fülkürtgyulladás). A füle miatt (ami egyébként nem fájt neki) kapott egy kis antibiotikumot is Kép. A második hét végére viszont hirtelen ért véget a betegeskedés. Mondta a gyerekorvosunk, hogy most valahogy mindenki nehezebben lábal ki a betegségből, mint általában. Remélem minden kis emberpalánta gyorsan meggyógyul.

Most ennyit magunkról. Ha nem zavarok, időnként benézek majd, bár nem ígérem, hogy gyakran, mert Marci most már folyton a szőnyegen akar lenni. Most kezdett kúszni. Mászni nem akar, pedig már 2 hónapja négykézláb hintázik. Egyébként pedig súlyos egyéniség. Már 70 cm és 9,5 kg a sok anyatejnek köszönhetően, de állítóalg az anyatejes (el?)hízás nem jelent gondot, mert ha
járni fog, ez egy-kettőre lemegy. Remélem tényleg így lesz. Csak arra leszek kíváncsi, hogy ez a súlyt mikor tudja majd megemelni.
Szép napot mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!Lehet hogy már késő de én is csatlakoznék a betegek táborához!Mi sem usztuk meg sőt síkerült elkapni valami vírusos bélfertőzést amit elöször vakbélnek gyanitottak ugy görcsőlt a Kíra már fél lábbal a korházba voltunk de megusztuk mert tegnap már a Miron is hasmenéses lett és igy kizárta a gyerekorvos Kíránál a vakbelet!Soha nem örültem még hogy Miron beteg lett de most igen mert addig ugy volt hogy korház és mütét Kíránál ,már minden bajom volt hogy be kell mennünk,de megusztuk!Megyek is mert résen kell lennem két hasmenésessel!
Jó hétvégét mindenkinek!!!!Andi
Vendég
 


Sziasztok!

Eveka, üdv itt, de jó a régiekről hallani, igen a tavasziaknál szinte teljesen kicserélődött a csapat, na és olyan iszonyatos mennyiséget írnak, hogy nehéz követni, ők valahogy nagyon ügyesek ha ennyi idejük van a gép előtt ülni, én béna vagyok!:-(

Jelentem voltunk a kardiológián, minden tökéletes, nem hallottak semmit, de azért csináltunk egy ekg-t, Marci persze egy pillanataig sem akart nyugotn maradni, de a görbéje is jó.

Ma voltam "árkádolni", meleg sapit keresek Marcinak, egyet vettem gyorsan, bár nem pont ilyet akartam, viszont a C&A-ban vettem rövidujjú bodykat, megint van 3 db 1500-ért és nagyon jó minőségüek.
Megyek, mert kicsit nyűgi a gerkős, pont alvásidőben voltunk a dokinál. Majd még este benézek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

 
 

Sziasztok!

Tamesz, örülök, hogy nincs semmi gond Marcival.

Ma Szonja is nagyon nyűgös, most mennem is kell, csak ennyit tudtam írni, de valószínű, hogy ma még jövök.

Csilla
bogacsi
 
 


Tamesz!
Hál' Isten, nagyon örülök, hogy nincs gond a kis kékszeművel. Köszi Lizi nevében a bókotKép

Na kipróbáltam a Jónást, és nem tudom mindent jól csináltam-e, de ha igen, akkor Lizinek kukija kéne hogy legyen.

Eveka!
Szia neked, én is még a régi tavasziaktól vagyok, és én is átpártoltam amonnan.

De tényleg, nem kibeszélés, de, ha nyomon szerettem volna őket követni, akkor szünet nélkül szinte mindig a gép előtt kellett volna üljek, halvány gőzöm nincs, hogy hogyan csinálják, de vmit tudnak amit én nem.

Flames!
Gratula a fogacskáhozKép

Andi!
Még jó, hogy Kírát nem műtötték meg feleslegesen.

Nyuszko!
Csaszival kapcsolatban: Van olyan, hogy programozott császár, pl, ha faros a baba első szüléskor, vagy pl gerinc baja van az anyukának. Egyébként hagynak vajúdni, hiszen normál esetben mindegyik szülés természetesnek indul és menet közben jöhet probléma, pl esik a baba szívhangja, vagy pl mint nálam "elhúzódó tágulási szak", ami azt jelentette, hogy 14 óra alatt 3 cm-t tágultam és nem többet. Remélem nem baj, hogy itt okoskodtam egy kicsitKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Eveka, üdv itt Kép, ha van egy kis időd, írjál!!!

Tamesz, örülök a jó hírnek! Kép

Andi, szintúgy! Kép Már amennyire egy hasmenésnek örülni lehet... de a vakbélnél biztos jobb! Kép

Nyuszko, Muki megelőzött a válasszal a császárról: az attól függ. Nekem is természetesen indult a szülés, kb. 12 órán át voltak fájásaim 10-8-5 percesek, de az igazi vajúdás (amire a doki is azt mondta, hogy ez már jó fájás) csak úgy 3 órán át tartott (mondjuk akkor se tágultam...), amikor is leesett Marci szívhangja, így jött a sürgősségi császár. De pl. ha majd jön a 2. baba, eleve nagyobb eséllyel indulok a császárra.

Tamesz, milyen sapit vettél? Én is keresek egy jó kis téli sapkát a gyerkőcnek, füleset. Ha van jó tipped, szólj!

Majd még később benézek, addig is szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,
Tamesz ez nagyon jó hír. Drukkoltunk nektek Kép.

Andi,
Jó gyógyulást a piciknek!

Muki,
Kösz az infót, ez nagyjából nálunk is így megy. De mostanság sok olyan esetrőé hallok, hogy kismamák inkább lefizetik a dokit, hogy legyen inkább császár.

Szép jó estét mindenkinek!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


SziasztokKép

Álmi vagyok, úgyhogy csak rövidenKép

Tamesz
Tök jó, hogy nincs semmi gond Marci szivecskéjévelKép

Eveka
Üdv ittKép
Én sem értem, hogy a tavaszi babásoknak hogy van idejük gyerek mellett egész nap netezni?
Szinte már csetelnek.
Nekem minden percemet leköti Kristóf, ha pedig véletlenül akad egy icipici időm, akkor főzni, mosni, mosogatni, takarítani, stb. is kéne.
Ha pedig még ez sem elég, akkor vagyok annyira fáradt, hogy esetleg pihenek egy 20 percet.
Arról nem is beszélve, hogy az eredeti tavaszi babás topikosok közül már alig van ott valaki. Pedig velük hoztuk létre a topikot, együtt izgultunk a vizsgálatok, UH miatt, vártuk, ki mikor szül. Szóval az még tök jó voltKép
Na mindegy, ha olvassák, nem rossz szándékból írtam, csak irigylem őketKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Eveka
Üdv köztünk! Rakj fel képeket (esküvőset, meg pocakosat is ámKép), meg adatokat Jucnak, hogy betegyen a táblába!

Tamesz
Marci nagyon ügyi volt! Jó, hogy nincs gond.

Andi és a többiek
Gyors gyógyulást a törpiknek! Szerencsére mi még egészségesek vagyunk.

Remélem nem haragszanak meg a tavasziak ránk! Én napközben többször be tudok kukkantani max olvasni, de csak este van idő reagálni, vagy ha Adri hosszabban alszik. Bár én elég szerencsés helyzetben vagyok, mert pl nem kell főznöm csak Adrinak, azt sem minden nap. Csak Adrira kell vasalni és apa sokat segít a takarításban is. Én is inkább szusszanok pár percet, vagy dolgozom. Olyan sok hozzászólást elolvasni, reagálni, olyan lenne nekem, mintha kiolvasnék egy könyvet, vagy egy újságot. Így is 1 hónapig tart, mire elolvasok egy kismama újságot Kép

A taliban én is benne vagyok, ha már mindenki meggyógyult. Bár lassan itt van a karácsony, arra is készülni kéne. Nektek van már karácsonyi hangulatotok? Nekem sajna nincs Kép Szívesen fogadok ajándék ötleteket, semmi jó nem jut eszembe Kép Adri autósülést kap, apával lehet megajándékozzuk magunkat téli gumikkal, de a töbiieknek? Nágy á csálád..

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jó reggelt!

Flames, csak halkan merem mondani... Lehet, hogy én nagyon hanyag anya vagyok Kép, de én sosem vasaltam Marci ruháit... Igaz, mást se nagyon, csak Apa ingeit, de szerencsére nem kell neki minden napra. De pl. pólót, gatyeszt csak akkor, ha rettentően összegyűrődött. Ágyneműt meg sohasem... Így a vasalás nálunk kilőve. MOndjuk utáltam is rendesen, amíg a férjem még minden nap öltönyben járt...

Karácsonyra szinte alig gondoltam még, nálunk az mindig nagy felhajtás, és lehet, hogy most az egyik családi összejövetel nálunk lesz az új lakásunkban... Ez kb. 20 embert jelent... Ajándékokat sem találtam még ki. Van egy barátnőm, aki már októberben megvesz mident, hát elég érdekes... Kép

De azért ha belefér a tali, akkor én is benne vagyok! Kép Vagy legyen inkább január?

Sziasztok, jó hétvégét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, és kértetek képeket a hátihordozóról, hát íme:

Használat közben:
Kép

Használaton kívül gyerekkel:
Kép

Magába':
Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóreggelt!

Juc,
nagyon szuper a "hátiputi", na valami ilyesmit kell szerenzünk a síelésre, látom jól érzi benne magát a kisember!

Vasalás:
na nekem kijut rendesen, apa minden nap ingben jár dolgozni, és én vasalok mindent, Marci cumókat, ágyneműt, pólókat, .... balek vagyok???:-)

Karácsony,
én már gondolkozom kinek mit lehetne, de még semmi sincs eldöntve. Marci játékot kap ez már tuti, a Lego Duplot "marhára" élvezi.
Na megy egy háromkerekű kisbicajt, mert azt nagyon élvezte a kinti játékboltban, olyan nyeles fajtát szeretnénk venni, amivel tolni is lehet őfelségét és be is lehet csatolni. Itthon kb 20 ezer, kint 6-9.

Összeröfi nálunk is biztosan lesz, mivel nálunk van a legnagyobb hely, tavaly is itt voltak a nagyszülök 24-én este, voltunk 7,5-en, majd másnap az én rokonyságom, 12-en, szóval szerintem idén is lesz nyüzsi, csak tavaly még könnyebben tudtam készülödni, most nem tudom MArci mennyire fog hagyni.

Na és a lényeg, sajnos, hogy apa külföldi munkát kapott, ami azt jelenti, hogy havi két hetét máshol tölti. Januártól viszont folyamatosan kint kell dolgoznia, csak hétvégeken lesz itthon. Na ettől én nagyon félek, mert nekünk senki segítség nincs itt kéznél, hogy hogyan fogjuk bírni, rejtély.

Jelentem már csak kicsit taknyos a gyerkőc, és köszönöm mindenkinek a szorítást tegnapra! Ma apa céges kirándulásra ment, mi pedig belenézünk a János vitézbe az Erkel színházban egy kicsit, utána bevásárolunk Marcival, mert apa holnapra vadast rendelt.

Szép napot Nektek!
tamesz és a gyermek

u.i.: Bocsi Flintstont néztem, rémes rímekkel!!:-)

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Juc,
Klassz a hordozó, kb. mennyibe kerül egy ilyesmi? Nálunk csak szimpla kengurukat lehet kapni, valószínűleg, majd Mgyarországról hozatunk egyet.

Vasalás,
Brrr...ennél jobban semmit sem utálok, mostanában eléggé hanyagolom. Apa szerencsére inkább sportos szerkókban jár, tehát az ingeket csak ritka alkalmakkor kell kivasalnom, Ákosnak pedig csak egész pici korában vasaltam.

Karácsony,
Már mi is tervezgetjük. Mi szerencsére a szülőknél szoktunk összegyűlni, úgyhogy csak besegítení kell. A bicaj jó ötlet karácsonyi ajándéknak. Ákos folyton a szobabiciklim körül caplat. Habár ez igaz nálunk nem mérvadó, mert a hintalovat is csípte mielött megvettük volna Kép.

Készülünk vidékre Apa szüleihez, csak várjuk, hogy a lurkó megébredjen. De persze, mikor valahova készülünk mindig húzza az időt Kép).

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánunk!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Hahó!

A hordozó asszem 17 ezerbe került, interneten rendelték a barátaink, neonato a márkája. De mi még körülnéznénk bababoltokban is, hogy milyenek vannak. Ebben a fajtában az a jó, hogy le lehet rakni a földre, úgy is megáll, benne a gyerekkel.

Akkor folytassuk a házimunkás témát is Kép Kép: ti miket szoktatok főzni? Mármint most felnőtt kajákra gondolok. Vagy hogy esztek hétközben? Én kb. 3-4-szer főzök egy héten, a többi gyorskaja, házhozszállítás. Sajna nekünk a család nem tud segíteni... úgyhogy a jó házikosztot nélkülöznünk kell...Kép Sütit még nem is sütöttem az új lakásban, pedig lassan föl kellene avatni a sütőt, ha mindjárt itt a karácsony meg a mézeskalács...

Tamesz, hát le a kalappal előtted, a vasalás miatt is, meg a nagy családi összejövetel szervezéséért is! Kép Hát én karácsonykor biztos nem fogok 20 emberre főzni, úgyhogy csak egy kis kávézást-sütizést vagyok hajlandó bevállalni... Nálunk egyébként úgy megy, hogy mindig vki másnál van a találkozó, már akinek elég nagy a lakása. És most már a miénk is elég nagy, úgyhogy illene meghívni a többieket. Na, de ez a rengeteg ajándék... Néha már besokallok. Ti pl. adtok ajándékot minden unokatesótoknak és nagynénéteknek?

Egyébként szoktam magam is csinálni ajándékokat, tavaly pl. mozaik-alátéteket meg képkereteket, azelőtt textilfestéssel meg üvegfestéssel egy-két apróságot. De hát eddig volt szabadidőm... Kép Hogy most mennyi lesz, nem tudom.

Na, sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Fantasztikus napunk volt, Marcinak nagyon tetszett a János Vitéz, bár cska a második felvonásra értünk oda, de a 40 percet végigbámulta, teljesen levette a lábáról a zene és a látvány!

Juc,
főzés, én sem főzök minden nap, kb 4-5-ször egy héten, két napot dolgozom, tehát akkor ebédelek én is, meg apa is. Én rendelni nem szoktam, bár már gondolkodtunk rajta, de jobb amit én főzök. Na ez most jó szerényen hangzott?:-)

Összeröffenést szervezni imádok, imádom a nagy társaságokat, szóval ez öröm is, és persze elosztjuk, hogy ki mit főz és hoz, nem nekem kell mindent! 5 Évig konferenciaszervezéssel is foglalkoztam a saját kis Bt-mel, így legalább néha azt fcsinálhattam, amit legjobban szeretek, bár a koli is sok szervezési munkával járt, de az más munka volt. Képzeljétek hétfőtől lesznek kolinapok és minket is meghivtak, nagyon jól esett, bár kérdés, hogy mennyi időt tudunk ott tölteni, emrt persze esti programok lesznek!

Na megyek, mert elfáradt a Mazsola, játszunk még egy kicsit, amíg apa hazaér, mert megvárjuk a fürcsivel!
Szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, jó lehetett a János Vitéz! És hogy 40 percig nyugton ült és bámult a gyerkőc... Kép tényleg megbabonázhatta... Kép

Szervezés: én is nagyon szívesen szervezek mindenféle bulit, összejövetelt, sőt vetélkedőt, akadályversenyt, osztálykirándulást stb. Sokat csináltam már egyetem meg fősuli alatt (a német mellett művelődésszervező szakra is jártam),amióta meg tanítok, azóta pláne. Kép Csak a főzéssel állok hadilábon, azt eddig mindig próbáltam ezeken a bulikon elkerülni. A karácsony meg ugye hagyományosan nagy "zabálós" ünnep, azért tartok kicsit a családi összeröffenéstől. Azért nem vagyok totál kétbalkezes a konyhában, de konyhatündérnek sem nevezném magam... Kép Ti miket főztök egy sima hétköznap? Hát a karácsonyi menü micsoda?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Szupi a hordozó, majd nézek a börzén, hátha van használtan olcsóbb, a www.babakocsi.hu-n kb 15e.
Szégyen ide vagy oda, ma kapott Adri egy kompot. A brendonba kupon akciósan csak 7e volt. Nagyon bejön neki, de nem fogom hagyni, hogy sokat használja, max amíg megfőzöm a kajáját, vagy követ a fürdőbe, egyéb hideg köves helyre. Állandóan állni akar, ha mászik folyamatosan követ. Képzeljétek anno (már majdnem azt írtam tavaly, pedig mégcsak idén született Adri Kép) vettem egy 74es overállt, és később 12hósra valót is. A 74es a kezénél, lábánál kicsit szűk, óriási küzdelem, mire ráadom, gondoltam ráadom az 1 évesre valót, biztos az nagyobb. Hát kész vagyok vehetek egy újabb overállt, mert kicsi, majdnem hogy bevág a fenekénél. Pedig ahogy látom a hasonló koruakhoz képest ő a legkisebb, hogy húzza fel ezt egy tényleg 1 éves gyerek?! Ti mekkora overállokat vettetek?
Én nem szeretek találkozókat szervezni, inkább jobb szeretem, ha hívnak, mert onnan bármikor leléphetsz, de a vendégeket nem küldheted el, ha már meguntad a bulit Kép Ha nagy ritkán főzök, akkor bolognait, de abból sokat, mert apa 3 napig szereti enni ebédre vacsoráraKép Én nem vagyok egy nagy konyhatündér, nincs is nagy választék, amit főzhetnék, apa nagyon válogatós Kép Nem eszik zöldségeket csak húst hússal. Én pedig imádom a salátát és mindenféle zöldséges kaját, de 1 főre elég nehéz főzni. Apának meg rántott husit csinálni nem nehéz. Reméltem Adrival majd jókat kajálunk, de már látom nem lesz nagy evő Kép

Tamesz
Milyen nagy fiú már ez a Marci KépLassan már a cirkuszba is vihetjük őket. Egyik nap egy hotel éttermében ebédeltünk (anyuék szoktak néha onnan kaját hozni nekünk, amikor dolgoztam ott ettünk menüt) Adri is nagyon jól viselkedett, nézelődött, szépen ücsörgött egy etetőszékben.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!Köszi a biztatást de Kíra nem igazán akar javulni persze répa és rizs nélkül nehezen megy dehát ha egyszer utálja mit csínáljak!?Miron már jol van ő megitta a Kíra répalé mennyíségét ís tegnap!Nálunk nem lesz idén nagy összerőffenés karácsonykor mert anyosom most összel halt meg és ezt eddig mindig ő szervezte és most nem lenne lelkierőnk nélküle összeülni igy ís nehezen emészti a család a dolgot!Ajándékozni mi csak a gyerekeket szoktuk de csak karácsony és szülinap ,felnött ünnep csak nagyon kerek számoknál pl.a férjem mult héten volt 30 éves akkor voltunk 21-en és mindenki kőszőntőtte.Amugy csak egy pár jo szo egymásnak és inkább a gyerekekre költünk amugy se tudtuk soha kitalálni egymésnak és mindig pénzadás lett belőle amit ők ugyanugy viszonoztak tehát értelmetlen volt!!
vasalással kapcsolatba hát én ís mindent vasalok még a zoknikon is végigtolom a vasalot dehát én imádok vasalni kőzben zenét hallgatok de ugy is tudok ha itt az egyik barátnőm és kőzbe jokat traccsolunk ő addig vigyázz Mironra!Mennem kell teát főzni a betegeimnek!Férjem is gyanusan sok idöt tölt a wc.n remélem nem kell őt is ápolgatnom!Szép napot mindenkinekKépKépKépAndi
Vendég
 


Sziasztok!

Flames, mi ugyanígy jártunk az overállokkal, amiket örököltünk, azok tuti kicsik voltak, erre kaptam a barátnőmtől egy nagyobbat, na az is kicsi lett... Úgyhogy én is megyek a börzére... Kép Marcinak én 86-osat vennék, de lehet, hogy már az is kicsi lesz. Az másfél évesekre való. A kisrác, akivel együtt nyaraltunk a hétvégén, ugyanakkora cuccokat hord, mit Marci...

Étterem: mostanában Marci nagy randalírozást csap, ha éterembe megyünk, jókedvében kurjongat, püföli az etetőszéket, mindent eldobál, amit a kezébe adunk... Úgyhogy nem egy illedelmes gyermek... Kép

Flames, raksz föl majd Adriról meg a kompról képet? Biztos aranyos lehet benne... Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

Juc, úgy néz ki, hogy félig meddig "kollégák" vagyunk. Én német-angol szakot végeztem, és két évig tanítottam. De azért a tanítást nem igazán nekem taláták fel, a gyerekeket nagyon szerettem, de nem volt meg bennem az a tanárnős fellépés. Aztán elvégeztem a fordítói mesterit, és azóta ebben a szakmában dolgozom. Ez már sokkal inkább talál hozzám.

Főzés,
Én nagyon szeretek főzni, van úgy, hogy minden nap főzők, sőt sokszor még vacsira is meleg kaját eszünk. Szerencsére Ákosnak olyan hordozható kiságya van, azt ki szoktam tolni a konyhába és abban elvan, amíg főzök. Közben énekelünk, Ákos meg végigkostólgatja a konyhakellékeket (pl. fakanál, műanyag pohár, stb.). Szóval jól elvagyunk. Általában olyan kajákat készítek amikből Ákos is ehet (bár az egyik fogásból), mikor megvan, az ő részét kiveszem egy külön edénykébe, majd a többit ízlésünk szerint fűszerezem. Az ő kajájába csak kevés sót meg petrezselymet vagy esetleg majoránát teszek.

Karácsonyi menü:
Ez változó, általában van többféle hideg tál (salátafélék), majd következik a hús körítéssel (legtöbbször halhús), és legvégül a töltöttkáposzta. Meg persze többféle süti, mert a család nagyon édesszájú :-O.

Ajándékok:
Mi csak szű családi körben ajándékozunk, szülők, nagyszülők meg persze egymásnak is veszünk ajándékot.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Juc,
én is végeztem művszerv. szakot anno, de én csak 1 évet tanítottam, bár szervezni azelőtt is sokat szervezgettem. Talán mióta itthon vagyok ez hiányzik legjobban, de most a Családi programokat szervezhetem.:-) Apa nem egy nagy szervező, de ha kitalálok valamit, akkor szívesen segít, részt vesz benne.

Ja azt nem írtam, hogy tegnap a nagybátyámékkal ebédeltünk mi is egy étteremben, és a nagybátyám megtanította Marcit brümmögni kajával a szájában. Na én ennek nem örülök annyira, főleg, hogy azóta minden evésnél produkálja magát, és nagyon nehéz nem el röhögni magunkat.

Főzés,
én imádok főzni, a sütéshez mostanában van időm, addig csak réteseket meg sósakat sütöttem, most kaptam egy Váncza süteményeskönyvet és nagyon fincsi és sok könnyű, gyors recept is van benne. Ma anyósomék felugrottak meglátogatni minket meg egyebeket intézni, és nekik pl vadast főztem, meg kakaós sütit, na és egy kis fonottkalácsot,
mert a múlt heti nagyon fincsi lett.

Ajándék,
mi is csak szűk családban szoktunk, a szülöknek ált. összefogunk tesók és úgy találunk ki valami értelmeset. Hú az apukámtól egy fotónyomtatót kapunk karácsonyra, mert szégyen, hogy nincs egy kinyomtatott képünk sem a gyerekről. Mi jövő hétvégén megyünk Győrbe és szombaton kimegyünk ausztriába játékokért meg egy vízhatlan overállt szeretnék Marcinak, mert itthon iszonyatosan drágák, ha egyáltalán van méretben. Egyébként én mindenből 86-os méretet veszek már, mert a 80-as pont jó, így ha még kicsit fel is kell hajtani, remélem, hogy a telet kihúzzuk velük. Sajnos októberben vettem egy 80-as overállt, remélem még ó rá, mert most nagyon nyúlik!

Karácsonyi menü:
24-en este általában valami sültet szoktam csinálni, tavaly kacsát, máskor pulykát, meg mellé vadpörit, mert az jól melegíthető. Standard menü még a töltöttkáposzta, de azt mind a két családból szoktunk kapni, így azzal nem foglalkozom. Na süti az nálunk is fogy, apa és családja iszonyatosan édesszájú!

Új hír, úgy néz ki, hogy apa ugye megy Horvátországba dolgozni már idén is 4 hétre, de az egész jövő évét kint kell dolgoznia, és van lehetősége, hogy minket is vigyen. Na fel van adva a lecke rendesen, de én szeretnék vele menni, csak még a kinti körülményeket, feltételek kell rendezni. Pl. engem aggaszt az orvos kérdés, egyérszt Marcinak, másrészt ha véletlenül besikerül a ksitesó akkor nekem is, szóval nem tudom mi legyen. Ha meg itthon maradnénk akkor meg nagyon magányosak lennénk, és csak hétvégi apuka lenne, szóval az sem jó megoldás!

Andi, jobbulást a betegeidnek!!

Flames,
én is kívbáncsi vagyok a kompra!
Kellemes délutánt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenként beköszönök hozzátok, de néha szoktam nézegetni a topikotokat, hogy lássam, a picivel nagyobb babák miket csinálnak. Amúgy a 2005 tavaszi topikba szoktam írni (március 31-én született a kislányom, Flóra). Tegnap ahogy nézegettem a topikot nagy meglepetésemre egy régi kedves ismerősömet láttam viszont, amint a kisfiát hurcolja a hátán. Juc14, emailt akartam írni neked, de nem találtam emailcímet a profilodban, ezért offolok itt egy kicsit. (Bocsánat Kép Kérlek, mondd meg a férjednek, hogy Kós Kriszta és Molnár Gábor üdvözlik. (Egy gimibe jártunk.)
És nagyon gratula a kisfiatokhoz!

Kriszta
Kép

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy többen is kollégák vagyunk itt a fórumon... Kép Tamesz, te mit tanítottál?

És amikor ilyen finomságokat sütsz-főzöl, mit csinál Marci? Nem akadályoz nagyon a munkában? Hát mindenesetre jól hangzik, egy vadas meg kétfajta süti a vasárnapi ebédre... Kép Én hétköznap általában csak egy-egy főzeléket csinálok vagy tésztát vagy egy husis-salátás kaját vagy nagy ritkán vmi magyarosat.

A szentestét meg eddig még mindig a szüleimnél töltöttem (-tük), idén lesz először, hogy a saját kis családi körünkben ünnepelünk. Kép Még nem döntöttem el, hogy követem-e anyukámék hagyományát: ott borleves van (iszonyú finom!!! ti ettetek már olyat?), sült hús franciasalátával és bejgli. Szóval nem egy megterhelő menü szerencsére. A nagy evés-ivás az a nagyobb családi találkozón kezdődik...

Kriszta, ez vicces, hogy még a babaneten is a férjemet ismerik... Kép Nektek is gratulálunk a szép kislányhoz! Kép Robi mostanában egyébként nagyon sokat emlegeti a gimit, és azt reméli, hogy majd Marcival ő is újrajárhatja...

Tamesz, hát nehéz döntés előtt álltok. Mennyi időre megy ki a férjed dolgozni? Csak az az egy év? Szerintem én nem bírnám nélküle, úgyhogy menne az egész család. Horvátország meg nincs olyan messze, így többször hazajöhetnétek közben.

Szép estét mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, még egy kérdés Tameszhez: hova mentek vásárolni Ausztriában? Van vmi tuti tipped? Kép Még mi is tervezünk egy bécsi kiruccanást vmelyik hétvégére, legalább egy Glühwein és egy Bratwurst erejéig... Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
hát az "csak" egy év, de Marci életében az nagyon fontos év lesz, na meg ha kistesót szeretnénk, azért néha együtt is kéne lenni, nem csak a hétvégi mosás-vasalás erejéig.:-) Szóval, szerintem megyünk.
A párom olvasta fel a hozzászólásodat, és teljesen elolvadt, hogy Te nem bírnád nélküle!:-) Kér Rólad fényképet!:-)

Marci akadály?
de a lábam alatt mászkált, de ma itthon volt apa is és eljátszottak, illetve ő magában is elpakolászik a játékos dobozaiban. Hétköznap én is csak könnyűeket főzök, de ma vendégek is voltak.

Ausztriába a SCS-be megyünk szerintem, bár még nem döntöttük el fixen.
Na megyünk Danoninot zabálni elővacsinak!:-)
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje, és, hogy a betegek gyógyulnak.

Tamesz!
Hát nem semmi döntés előtt álltok, nem irigyellek benneteket.

Főzés: én heti 3-4-szer főzök, a többi napon szülőktől kapunk kaját. Levest úgy csinálok, hogy legalább 2 nap lehessen enni, a második meg főzelék, vagy tészta, vagy pl rakottkrumli, de mindenképp vmi egyszerű. Én csak du tudok főzni, amikor Apa már itthon van, mert Lizi nem hagy, így meg az a rossz, hogy amikor együtt lehetne a család, akkor én kint rostokolhatok a konyhában.

Karácsony: valszeg mi még nem szakítunk a hagyományokkal és az ebédek anyóséknál töltjük, az estét ill. éjszakát Anyuéknál, így nincs gondom a kajára. Na meg én nem is vagyok még olyan profi szakácsnő, hogy egy karácsonyi menüt összehozzak, ami nálunk jellemzően, hallé, rántott hal, sült hús, ilyesmi.

Ajándék: Gőzöm nincs kinek mit, de nálunk hál Isten csak a szűk családban van ajándékozás.

Lizi öléggé anyás mostanság, főleg ma és tegnap du volt kiemelkedő. Nemtom mi van. Na mindegy. Ja, és a kis punás ma 7 hós és rámondhatom, hogy mászik. Kicsit erőtlen és lassú még a dolog, de pakolja a kezecskéit, lábacskáit és halad előre.

Na, most hirtelen ennyi, mert uram türelmetlen.

Pusza nektek!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!A főzésröl annyít hogy én is olyan heti 3-4 alkalommal főzők a többi nap vagy anyu főz vagy hideget eszünk!Néha felesleges ís mert csak a férjem meg én eszünk aki délután 4 körül jőn haza és már a munkahelyén ebédel Kíra pedig az oviba eszik Mironnak külőn pepecselek általába de hétvégén mindig főzők ma ís volt husleves sülthusi rizs és párolt zőldség és ez lesz holnap is ez mindig igy van!!Hétfön sose főzők!!Megyek aludni mert már alig találom a betüket az álmosságtol!!Jó éjt mindenkinek!Ja amugy már gyogyulunk!!Andi
Vendég
 


Hahó,

Juc,
Le tudnád-e írni a borleves receptjét? Előre is köszi.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Nyuszko, este felhívom anyukámat és megkérdezem tőle a pontos receptet... Finom száraz (v. édes?) fehérbor (mi mindig tokajiból csináljuk), cukor, fahéj, szegfűszeg, tojássárgája. Olyasmi az íze, mint a forralt boré, csak be van sűrítve. De majd leírom pontosan.

Muki, hajrá a mászó kisbékának! Kép És ez az anyásság ez most kezdődik, Marcinál kb. 8 hónapos korától van, hogy mindenhova jön utánam, ha meg túl gyorsan eltűnök, akkor ordít. Többeknél is így van, úgyhogy ez természetes, nyugodj bele... Kép

Tamesz, párodat üdvözlöm Kép, lapozgasson itt a topikon, nézegesse a képeimet, aztán döntse el, kit visz magával Horvátországba... Kép Kép Kép Tényleg, van új fejlemény? Mikorra kell döntenetek?

És még egy tápis kérdés: milyen tápszert esztek? (már akire ez vonatkozik) Még mindig HA? Mikortól kell/lehet sima 2-esre váltani? Vagy nem érdemes?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc!
Oké rendben, próbálok belenyugodni az anyásságba, meg abba, hogy Lizi minden ilyesmit hamarabb kezd, pl ő már 3 hónaposan félt az idegenektől, amit elvileg 6 hósan kellett volna kezdenie. Jajj, de 3. napja kis idegsukk, nemtom mi van, szerintem lehet, hogy a foga jövöget, de kicsit ki van vetkőzve a bőréből.

Ma megnéztem ezt a Biscotti kekszet, de nem igazán jöttem rá, hogy mivel jobb, mint a sima, mivel ebben is mindenféle liszt van, és rá van írva, hogy glutént is tartalmaz. Aztán ehhez képest baromi drága. Én azt hittem gluténmentes.

Na, úgy látom ma nem volt itt túl nagy forgalom, remélem mindenkivel okés minden.

Andi!
Örülök, hogy javultokKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Muki! A biscottiban nincs tojás, míg a sima babapiskótában igen, szerintem ez a különbség. Gluténmentes kekszet én nem találtam, úgyhogy Marci csak 8 hónapos korától kap ilyet.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc,
páromnak tetszett az ötlet, meg fogja nézegetni a képeidet!:-) Majd ideültetem, hogy bogarásszon!
Döntenünk mikor kell? na ezt hangosan kérdeztem, erre apa válasza: "eldöntöttük, nem?" Szóval ezek szerint eldöntöttük, amint lesz kint normális lakás megyünk, de leghamarabb januárban! EGyébként jövő héten megy először azért kíváncsi leszek az első benyomásaira, meg kell bizni egy céget a lakáskereséssel, szóval azért az biztosan beletelik valamennyi időbe, mert csak bútorozott lakásba megyek ki, ahol van pl mosógép, mert ilyen nagy cumókat nem szeretnék utaztatni 1 év miatt.

Muki,
Igen, a biscotti tojásmentes, ezért vettem én is, meg a gyógyszerés is ezt ajánlotta inkább, mint a piskótát, az morzsálósabb ez könnyebben pépesedik.
Nálunk nincs folyamatos utánam mászkálás, bár ma amíg a Wc-n ültem az ülemben ugrált a gyerek, hát nagy élmény volt!:-)

Juc,
tápszer, mi már a BEBA HA 2 bifiduszosat esszük 6 hós korától, én maradtam a HA-nál, mert van elég sok algériás a családban!

Babus, mizu? nagyon elvesztél!
Flames, bevált a komp? fénykép?
Andi, jobban vagytok már?
Eveka? Bogácsi?
szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Juc!!
Hát esküszöm nem tudom milyen idös a babád,és nincs ídöm visszanézni,ezt most azért írom mert mi igy 10 honaposan a BEBA 2+ tápszert esszük a sima kettöt már 8 honaposan leváltottuk!Ez sokkal sürübb és táplálobb és már nem olyan pocsék az ize mintha ez egy kicsít vaniliás lenne!Babapiskotát már 4 honapos kora óta eszünk most már kezdem szoktatni a házikosztra nem akarok már külőn főzőcskézni neki na jó mondjuk nem pacalra gondoltam ,bár azt mi se esszük!

Jelentem már teljesen gyogyultak vagyunk Kíra már holnap megy oviba és szerdán megyünk uszni!
Tényleg ísmeri valaki a Bajza utcaí uszodát,oda megyünk!Eddig piliscsabára jártunk de ott olyan hideg a víz hogy állandoan felfázott a Kíra!!
Na mennem kell ennyí ídöt kaptam a férjemtöl ugyanis ma 1/2 11-re megyünk a reptérre ugyanís nagy Talmácsí szurkolok vagyunk és ma jön haza egy vb.bronzéremmel megyünk a fogadására!Na jó tényleg megyek!!Mindenkinek szép estét!!

Andi
Vendég
 


Andi, lehet, hogy azért nem tudod, mennyi idősek a gyerekek, mert elfelejtettem frissíteni a táblázatot? Kép Akkor most bepótolom:

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Andi 32 Miron 2005. 01. 15. 3200g ? ? Szt.Rókus 9 hónapos és 3 hetes
Bogacsi 30 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm 7590g 68cm Szt.István 9 hónapos és 3 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 9 hónapos és 2 hetes
Rahel ? Peti 2005. 01. 17. 3200g 54cm ? ? 9 hónapos és 2 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 9 hónapos és 1 hetes
Nyuszko 29 Ákos 2005. 01. 28. 3550g 55cm 8250g 70cm Marosvásárhely Megyei Kórház 9 hónapos és 1 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 8 hónapos és 4 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 8 hónapos és 3 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 8 hónapos és 2 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm ? Szt.Imre 8 hónapos és 0 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm 6700g 64cm Szeged Női Klinika 7 hónapos és 0 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 


Na, és hozzá is szólok:

Mi még mindig BEBA HA-t eszünk, de lehet, hogy át kellene állni a 2-esre, hátha a táplálóbb kaja jótékony hatással van a gyermek alvására... Kép De az csak nagy lyukú cumin jön át, nem? Egyszer már próbáltuk, még régebben, akkor nem jött be igazán. A ti babáitok milyen cumiból isznak?

Marci is jól van már, reggel-este azért még leszívjuk az orrát, azért még mindig jön belőle... Most azt nem tudom, hogy a hétvégén menjünk-e a családdal (nagynénik, -bácsik, unokatesók, ugyanazok, akikkel karácsonykor is összejövünk) kirándulni 2 napra Visegrádra. Félek, hogy a hidegtől meg a nagy társaságtól újra betaknyosodik, a doktornéni meg leharapja a fejemet... Kép

Kajás kérdés: tésztát adtatok már a babóknak? Hogyan? Én már kétszer próbáltam összebotmixelni, de olyan kemény darabkák maradtak benne... úgyhogy csak néhány falattal kóstoltattam, hátha nem jó. Ma cukkinis-padlizsános-sajtos tésztát csináltam, tojás nélküli olasz tésztából, lehet, hogy ez volt a baj?

Hát, Andi, nem semmi, ilyenekre van energiátok! Kép Engem most asszem Brad Pitt sem tudna kicsalogatni a reptérre... Kép

Meg ahogy itt olvasgattam, hogy ki mennyit süt-főz-vasal, olyan lustának és ügyetlennek éreztem magam. Kép Néha komolyan megerőltet a napi 5 etetés, 2 séta vagy egyéb progi mellett a lakás minimális!!! rendben tartása (márminthogy a konyha ne legyen disznóól és a szennyes ruhák is beugorjanak a mosógépbe...). Ti hogy szervezitek meg az életeteket? Kép Én vagyok nagyon béna? Vagy csak lemerültem? Kép

Jó éjt mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok, megjottunk, meg nem olvastam el mindent.
Mukika, az en fiam sulya min. 2 honapig 8 kg volt. Nagyon hamar elerte a 6, majd 8 kilot, allt a sulya. Persze, igeny szerint szopott, elegseges pisis-kakis pelusa volt. Eleinte izgultam, aztan megnyugodtam. Volt honap, hogy kb. 15 dkg -t hizott. En ugy tudom, ilyenkor (6. ho utan, v. ha megduplazta a szul. sulyat) nem kotelezo a 40dkg. Az orvos ranezett, jo szine van, nem sapadt, ne aggodjak, ok. JOtt vagy 4-6 foga akkoriban, maszni kezdett.
Ugyhogy nyugi.
En az elejen mar megjartam a merleggel, izgultam is eleget. Latom, Peti fejlodik, hossza no, jol van. Ha 20 dkg, akkor annyi. Ezt nemcsak en mondom, szakember, akit megkerdeztem.
Juc, talan mar irtam: kor 26,feleves suly 8040, Kaposvár
Rahel
rahel
 
 


Bocs, Rahel akkor itt az újabb táblázat:

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Andi 32 Miron 2005. 01. 15. 3200g ? ? Szt.Rókus 9 hónapos és 3 hetes
Bogacsi 30 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm 7590g 68cm Szt.István 9 hónapos és 3 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 9 hónapos és 2 hetes
Rahel 26 Peti 2005. 01. 17. 3200g 54cm 8040g Kaposvár 9 hónapos és 2 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 9 hónapos és 1 hetes
Nyuszko 29 Ákos 2005. 01. 28. 3550g 55cm 8250g 70cm Marosvásárhely Megyei Kórház 9 hónapos és 1 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 8 hónapos és 4 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 8 hónapos és 3 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 8 hónapos és 2 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm ? Szt.Imre 8 hónapos és 0 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm 6700g 64cm Szeged Női Klinika 7 hónapos és 0 hetes </pre>

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Épp csak visszaolvastam. Hulla vagyok. Adri 22kor aludt el az utóbbi napokban, nyűgös, követ, megint 2 óránként ébred. Biztos jön a következő foga. És lesz még néhány Kép Nagyon rosszul eszik, nem tízóraizik, uzsonnázik, még mindig nincs 8 kg. Lassan gyűjthetjük a 9 hós adatokat Kép A Cora újságban láttam tök jó járni tanító holdkompokat 7 meg 10ezerért (fisher price-ot is).

Juc
A házimunkával én is úgy vagyok, mint te. Biztos férne több is az időmbe, de én már ettől is lefáradok. Szerda de még dolgoznom is kell menni egy céghez Kép (családi vállalkozás átka) Adri nem evése, nyüglődése is lemerít.

Sajna nincs több időm reagálni a többire, leragad a szemem, fel rakom magam a töltőre Kép Kép a kompról (nem túl jó kép, a célnak megfelel)
Kép

Jó éjt!

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!Hát Miron is nyügösebb a kelleténél az utobbi pár napba!Én is sokszor uszom a házimunkával de nekem az vált be hogy

-reggel összepakolok,beágyazok
-délelőtt főzők valami gyorsat,vagy vásárolok általába 2 napra
-ebéd után pihi vagy játszás Kírával ha otthon van
-délután egy kis csavargás
-este fürdés,és miután Miron már 7-1/28-kor alszik akkor állok neki vagy vasalni vagy fürdöt síkálni,mosogatni
-nagyobb takaritás hétvégén amikor apa pár orára eltünik velük és én teljes hangerőn bömböltetem a magnot és takaritok!
De mindehez hozzátartozik hogy én éjfél elött ritkán alszom el és reggel 1/2 7-kor már ébren vagyok de a délutáni alvás jol esik ha síkerül!!!

Jó volt a reptéren hála istennek nem voltak sokan jo sok képet csínáltunk és már 1/2 2-kor otthon voltunk!!Egyébként muszáj kikapcsolni néha egy honapba egy hétvégén biztos elmegyünk szorakozni vagy vacsízní kettesbe hál istennek anyu itt lakik az udvarba és ezért ez könnyen megoldhato!!!Na ne dizsízést képzeljetek el ahoz én már vén vagyok meg sose szerettem bálba szoktunk elmenni!!Na jo megyek a dolgomra!!

Üdv.Mindenkinek andi
Vendég
 


Sziasztok!

Ígéretemhez híven, ritkán jövök Kép. Sajnos ma éjjel Marci borzasztóan aludt /még önmagához képest is/. Kb. másfél óránként ébredt, pedig tegnap napközben nagyon jó kisfiú volt. Ez van. Így ma én biztosan nem főzök. Sajnos Marci tejallergiás, így sem Õ, sem én nem ehetek semmiféle tejterméket, illetve semmi olyat, amiben tojás, tejpor, tejsavópor, tejfehérje van. Sőt tengeri halat, borjú- és marhahúst sem.
Így ritkán főzök. Egyrészt baromi fáradt vagyok az éjszakák miatt és ahhoz, hogy elég tejem legyen, napközben is pihennem kell. Az anyatej Marcinál különösen fontos az allergia miatt. Most úgy tervezem, hogy 2 éves koráig szopni fog. Egyéves kora után már csak egyszer naponta. Egyelőre nem igazán megy az elválasztás. Még mindig napi 4-5-ször szopik, plussz éjszaka 3-4-szer. Legalább nem hízom Kép. Viszont a hatalmas fiam igényeit nem egyszerű kiegyenlíteni. Azért időnként főzök. A férjem mindig meleget ebédel, így neki a hideg vacsi is jó, bár örül a meleg kajának is. Abban egyetértünk, hogy első a tejtermelés. Néha az egyhangúság miatt nehéz főzni. Nagyon szeretjük a tejfölös rakott dolgokat és ezt most mellőzni kell. A sütikről a tojás, a vaj és tej miatt mondhatok le. Ennek ellenére a karácsony nálunk lesz, pedig kicsi a lakás. De már évek óta így van, csak most nem egyedül fogok főzni. Már nagyon várom.
Vasalni viszont vasalok Kép.

Tamesz! Remélem Horvátországban egy jó kis tengerparti városkában kell majd "tengetni" napjaitokat! Nagyon izgalmas lesz! Remélem netezni onnan is tudsz majd!

Juc! Adataink: Eveka, 28 (de már nem sokáig Kép ), Marcell, 2005.03.10., 3480g 55 cm, 6 hós adatok: 8550g 67 cm, MÁV Kórház.

Olyan jó, hogy ennyi kihagyás után is visszaolvasható mennyiséget írtatok!

Mukika! Ne haragudj, hogy a múltkor kihagytalak. Természetesen emlékszem Rád, csak figyelmetlen voltam!

Mindenkinek gyors gyógyulást és szép napot!



Eveka

Kép
eveka
 
 


NA megjöttünk!

Ma 9 hónapos Marci és voltunk méreckedni a védőnéninél, hát most nem sokat hízott, de mozog is rengeteget, így nem volt gond belőle. Tehát 9 hós adat: 8820 gramm és 75 cm.
Utána elszaladtunk a téligumijaimat lecseréltetni, mert ma reggel is befagytak már a kocsik.

Eveka,
sajnos nem tengerpart, hanem Zagrab, hát onnan még bő 100km a tenger. Ma próbáltam valami infót szerezni a védőnőtől, hogy tudja-e mire vagyunk kint eü ellátásként jogosultak, de nekik semmi tájékozottságuk nincs e téren. Kérdeztem van-e email a rendelőben, esetleg néha tudnék-e kérdezgetni dolgokat, na az nincs. Kérdeztem mi lesz ha véletlenül sikerül a kistesó? hát ő csak hétköznap rendel, úgyhogy majd akkor úgy jöjjünk haza, mert terhesgondozásra menni kell, mert akkor nem kaphatok anyaságit. Na szép!

Most nekiállok a netnek és elkezdek bogarászni, amíg Marci alszik!

Eveka,
nem lehet könnyű a tejallergia miatt, le a kalappal, én nagyon nehezen tudnám megállni, imádok minden tejterméket, sajtokat.
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,

Sajnos nálunk is felütötte a fejét a betegség. Egyelőre apa van lerobbanva, folyton tüsszent, folyik az orra. Remélem Ákos nem fogja elkapni.

Juc,
a tésztával én is pont így jártam, úgyhogy azóta nem is próbáltam meg újra.

Cumisüveget mi csak nagyon ritkán használunk. Ha pl. sétálni megyünk abban viszek neki egy kis itókát.

A mi napi programunk kb. így hangzik:
-ébresztő reggel 7 és 8 között, bilizés, öltözködés
-reggeli (előbb Ákos, majd, ha ő már kész van leteszem a konyhapadlóra mászkálni, addig hamar én is megreggelizek)
-összedobjuk a házat: na ez egy picit nehezebben megy, mert folyton be akar "segítení"
-játszóprogram: ami csak belefér Kép
-pihenő (kb. 11.30-tól 12.30-13.00-ig)-ezalatt elvégzem azokat a házimunkákat, amik kevés zajjal járnak, mert a kisherceg nagyon ébrenalvó
-mikor felkelt kimegyünk a konyhába főzicskézni, ha sikerül főzni, míg ő alszik, akkor irány sétálni
-14.30 érkezik apa, ebédelünk, majd míg apa Ákossal bevonul, én hamar összedobom a konyhát
-kimegyünk egyet sétálni
-17.00 délutáni pihenő (mostanában kezdi viszont kihagyni)
-játék
-19.30 vacsora, bilizés, meséskönynézés
-20.00 fürcsi
-21.30 lefekvés
Mi ezután felgyorsulunk apával, és elvégezzük az elmaradt teendőket.
Kicsit hosszúra sikeredett Kép.

Flames,
Drukkolunk, hogy mielőbb kibújjon a fogacska és újra visszaálljon a rend.

Andi,
Ez bizony jó dolog, mármint, hogy néha sikerül nagymamira bízni a kicsiket. Az én szüleim is itt laknak velünk egy udvaron, de annyira elfoglaltak, hogy csak nagy ritkán sikerül meglógni, akkor is többnyire a bevásárlást intézzünk Kép.

Fölteszek pár képet is:
Közös ágyvetés:

Kép

Ablakpucolás:
Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Nyuszko,
nagyon tetszik az ablakpucolós kép, nálunk nyalogatás és tapenyolás van, de a tükrökön is, nem csak az üvegen!
Remélem nem kapjátok el a takonykórt!

Hát nem túl rózsás a helyzet eü ellátás terén kint, külön biztosítást kell kötnünk néhány százezerért, mert csak az letmentésre van állami szerződés, király!Kép
Megyünk csavarogni lassan, mert ébredezik a főnök, és süt a nap! Ma nem főzök, még van hétvégéről kajánk!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hali!

Gyorsan bekukkantok. Adri is 1+1/2 óránként kelt az éjszaka. Kép

Tamesz
Remélem lesz neted kint! Legalább Marci megtanul horvátul is Kép Boldog szülihónapot Marcinak!

Hát csajok ez a rengeteg házimunka, hol jut időtök magatokra? Fodrász, kozmetikus, vagy, hogy legalább 1 új bugyit vegyetek magatoknak Kép Mert nekem arra sincs időm. A barátnőm kisfia 3 hónapos, nyugdíjas nagyi vigyáz rá néha, ő pedig konditerembe készül, meg szoliba.

Adri Humana HA 2 tápit eszik újabban. A Ha tápikat fel lehet iratni, a sima 2est nem. Avent 3as cumiból átjön.

Eveka
A szomszéd kisfiú is tejalergiás, ők Sinlacot esznek. Valami pép, de nem olyan sűrű, mint a tejpép. Adri is kipróbálta, de neki nem ízlett (ez sem Kép), a kissrác imádja.

Nyuszko
Ákost hozzánk is küldheted segíteni Kép

Este jövök, ha bírok Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


SziasztokKép

Itt vagyok én isKép
Rengeteget írtatok, úgyhogy biztos nem tudok mindenre reagálni.

Én is csatlakozom a "lusta" anyukák köréhezKép
Én csak nagyon ritkán főzök. Apucim az anyósoméknál ebédel (ott dolgozik, családi vállalkozás), Kristóf többségében üveges bébikaját eszik, én meg hol főzök valami nagyon egyszerűt, általában főzelékeket. Semmi extra, csak olyan, ami max. fél-1 óra alatt megvan.Vagy anyukám főz nekünk valamit.
Lehet, hogy én extra béna vagyok, de nekem se időm, se energiám főzni. Kristóf egész nap pörög, újból visszaszokott az egész nap nem-alvásra, folyton a sarkamban van, még WC-re is utánam jön. A konyhában alig van hely bébikompozni,(nagyon pici a konyhánk), a kőre leültetni nem tudom, mert rohadt hideg, és folyton elmászik onnan és félő, hogy szétüti a fejét, ugyanis ülő helyzetből előszeretettel borul hátra. Az etetőszékbe szoktam beültetni, de azt is hamar elunja.
A szobában fél mp-ig nem marad meg nélkülem, de szó szerint. Egyből iszkol utánam. Kizárólag akkor marad bent, ha én is ott vagyok vele. Még az apjával sem marad a szobában, ha látja, hogy én kijöttem onnan.
Szóval ez így nekem nem megy, én így képtelen vagyok főzni. Ilyet meg, hogy sütni meg hasonlók?? Nevetséges.
És mint írtam, egész nap nem alszik. De ha netán aludna, akkor meg itt kussolok a másik szobában, meg se merek mozdulni, mert a legapróbb neszre is felébred, pedig becsukom rá a szobaajtót.

Ráadásul az én Apucim du.fél 5 körül jön haza a munkából, fürdik, aztán leül a számítógép elé. Max. 15 percet játszik Kristóffal, illetve este megfürdeti. Mást abszolút nem segít, még abban se, hogy lefoglalja Kristófot, míg én bármit is csinálnék.
És hétvégén se. Akkor max. kiporszívózik, ha nagyon piszkálom.
Szóval abszolút minden rám marad.
Reggel 6-kor már kel Kristóf, ma már fél 6-korKép, és én még este 9-10-kor is mosogatok, pakolok, teregetek, fürdök. Senki nem segít.
Aludni éjszaka pocsékul tudok. Ráadásul Apucim éjfélig-hajnalig veri a billentyűzetet, ami baromira idegesít, így attól se tudok elaludni.
Kristóf manapság 2-3-szor felsír éjszaka (állítólag 3 foga jön egyszerre, dokinéni szerint a fenti 2 pár napon belül kibújik, a lenti pedig 1-másfél hét), vagy ha nem, akkor csak úgy magamtól virrasztok, reggel fél 6-kor Apucim ébresztőórájára kelek, és utána már nem is tudok visszaaludni.

Vasalásra ugyanez vonatkozik. Ha marad is pár perc szabadidőm, hülye lennék vasalásra pocsékolni. Én semmit se vasalok, se babaruhát, se nekünk pólót, max. ha nagy ritkán szükséges, akkor nadrágot. Ennyi.

Én úgy irigylem, akinek mindenre van energiája. Én olyan gyenge, erőtlen, kedvetlen vagyok, mint még soha.

Nálatok az apukák mennyire segítenek? És mennyire ismerik el, hogy ez a gyereknevelés egy marha nehéz dolog. Mert engem ez is úgy idegesít. Az én Apucim mindig azzal jön, hogy mert ő dolgozik, én meg "csak" itthon vagyok. Meghogy ő is korán kel. Meg hogy ez a nő feladata.Meghogy ő nem tud Kristóffal órákon át játszani, majd játszanak, ha nagyobb lesz. Totál ki tud akasztani.
Hú, ezt most olvasná, nagyon kiakadna.
Na jó, nem is forszírozom tovább.

Most egy kicsit kijött belőlemKép
Már jobb isKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Ja, Flames, most olvasom, hogy mikor jut idő magunkra?
Hát én olyan ápolatlannak érzem magam. Egy csomószor zsíros a hajam, szőrös a lábam. Egyszerűen ezekre sincs időm.
Nemhogy kozmetikus, meg ilyenek.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!
Babus, ez rémes lehet. Add is ki magadból. Az én férjem sokat segít. Gyakran ő kel fel munkába menet előtt egy órával, hogy én ki tudjam pihenni az éjjeli 4-5-szöri ébredést-szoptatást. Ez nekem rengeteget jelent. Ha "szalad a ház", elfogadja és segít is. Bár a takarítástfőzést, mosást, vasalást próbálom egyedül megoldani. Nálunk is vannak néha konfliktusok mindkettőnk fáradtsága miatt, de eddig még sikerült megoldani. Õ játszik Marcival. Ha hazajön, fürdésig szinte csak játék van hármasban. Szerintem küzdj meg az igazadért, bár ne mindenáron. Hátha tényleg jobban szót ért majd később Kristóffal. Nálunk inkább arra nincs idő, hogy kettesben legyünk. A nagyszülők nagyon messze vidéken, nincs semmi segítségünk. Ez egyrészt nehéz, másrészt jó is az önállóság. Ha a férjem nem segítene, én nem bírnám fizikailag.
Mióta Marci megszületett én egyszer aludtam 5 óra hosszat /akkor is 39 fokos lázam volt Kép/, egyébként 3 óra az egyhuzamban-alvás maximális hossza. Ezt nem panaszként mondom. Meglepően jól bírom így a párom segítségével. Nekem a legtöbb energiát talán az adja, ahogy Marci Apucival játszik.
Ha kimegyek a szobából és Marci egyedül marad, Õ is üvölt. Próbáltam egy kicsit hagyni, de csak rosszabb lett. Így mára a konyhát hanyagolom. Holnaptól pedig kinyitom a konyhában az utazóágyat, mert már főzhetnékem van Kép. Marci egyébként reggel alszik egy fél órát, délben max. másfél órát (ma 3/4-et sikerült), délután egy fél órát és aztán jön az éjjeli szenvedés. Szóval nagyon kicsi az alvásigénye. SAJNOS Kép(((((((((. Ellentétben velem Kép)). Azért még így sem cserélnék senkivel Kép)).

Flames!
Köszi! Marci is kap Sinlacot. Sőt, 5-kor kapja a főzeléket, 1/2 7-kor a Sinlacot, fél 8-kor fürdik, aztán szopizás és 1/2 9 körül alvás. Abban bíztunk a gyerekorvossal, hogy így talán sikerül megtömni annyira a pocakját, hogy ne ébredjen olyan gyakran. Nem jött be. Bár néha már előfordul, hogy 3 és fél órát is alszik egyhuzamban Kép.

Viszont most már fél órája játszik egyedül a járókában így, hogy itt ülök mellette. Nekem ilyenkor van "szabadidőm".

Gyorsan megyünk sétálni, mielőtt besötétedik.

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok,

Babus, nagyon együtt érzek veled. Szörnyű lehet segítség nélkül. Nálunk apa első perctől magára vállalta a takarítás nagyrészét, meg sokszor ő oldja meg a bevásárlást. Az elején ő sem igen fogta fel, hogy miért olyan nagy kunszt egy ilyen pici babával megbírkózni, de néhányszor magukra hagytam őket, én meg kiléptem bevásárolni. Fokozatosan rájött, hogy nem is olyan egyszerű a dolog, főként mióta mászik, mert folyton a nyomában kell lenni, egy másodpercet nem ül egy helyben.

Kozmetikába, fodrászatba sajnos nekem sincs időm eljutni. Sőt a testmozgást is hanyagoltam már jó ideje, habár azelőtt rendszeresen edztem.

Próbáltad-e Kristófót hintába tenni? Az nem foglal sok helyet és általában nagyon élvezik a picik. Én sokszor használom, mikor főzők, időnként meg egyet-egyet tolok rajta Kép.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Jóestét!
Ne lógassátok ennyire az orrotokat, tessék fejet felemelni és felpörögni, apró örömöket keresni, fél órákat kihasználni!!! És azt hiszem ideje lenne találkoznunk, ha gondoljátok én szívesen látom a csapatot a jövő héten vagy utána, akkor apa már kimegy külföldre és egyedül leszünk!!!
Ránk fér egy kis társaság és felfordulás!!Kép
A hétfő csütörtök nekem nem jó, akkor dolgozom, de a többi nap ok.

Én nem csinálok belőle gondot, ha néha kupacban áll a vasalnivaló, mert tudom úgyis megvár, sőt a mosatlan is, de Marcival minden időt kihasználok a játékra és a sétára. Ma két órát sétáltunk abból egyet aludt, közben öszefutottam itt a dombon másik mamákkal és gyerkőcökkel is, már szóba is állunk némelyikkel, nekem nagyon kell a társaság. Majd szomszédoltunk is, tanácsot kértem, hogy mit tegyek, menjek vagy ne?

A főzés nálunk sem előírás, hétközben ha van kedvem főzök, ha nincs nem, apa nem követeli, hétvégén viszont igen, és a sütit is kívánja általában. Nekem nagyon sokat segít, a napi kisbevásárlást én intézem, de a nagyokat, amikor vizeket, tejet kell cipelni akkor ő is jön. Takarításban a porszívózást gyakran átvállalja, sőt a múltkor a kádat is kisikálta! Esténként ha hazaér, ez nálunk 6-7 között van, Marci programja van, vele játszik, birkózik, Marci velünk vacsizik, együtt fürcsiznek, tehát addig csak MArciról szól az este, és ez neki nagoyn hiányozna, ha nem mennénk vele. Segítségünk nincs, mert a nagyszülők nem segíteni jönnek, ha jönnek néha, hanem unokázni!

A hinta jó ötlet, azt Marci is szereti néha 20 percet is elvan benne, de ő képes egyedül is eljátszani ennyi időt a játékokkal, szerencsém van tudom. Nekem a két dolgozós nap is kiesik, viszont nagyon szeretem azt a munkát és tudom, hogy MArci jó kezekben van.

Kozmetikában régen voltam, mostanában házilag oldom meg a szőtelenítést, fodrászhoz 3-4 havonta eljutok. Testmozgásra én is vágynék, na azt nem tudom megoldani, így a 1,5 óra sétával próbálom szinten tartani magam.

Napközben Marci szerencsére alszik kétszer, bár egyre kevesebbet, van hogy csak kétszer 30 percet, de jó esetben 2*1 ÓRÁT.
nA MOst ő is segÍT géPELNi.

Babus, fel a fejjel, jó lenne ha Ti is jönnétek, nem kell bemenni pestre csak itt kertek alatt eljöhettek hozzánk! na? Vagy feljöttök busszal én meg felveszlek valahol?

Apa most hívott, hogy majd csak fél 8-ra ér haza, ha midnen jól megy, mert még dolgoznia kell.Kép Nekem viszont 9-re mennem kell a kollégiumba szintvetélkedőt zsűrizni, remélem addig bealszik Mazsola.
szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Hát látom, nem vagyok egyedül a "kimerült háziasszony"-problémámmal... Kép Nálunk szerencsére Papi is sokat segít a gyerkőc körüli teendőkben, éjszaka is ugraszthatom, ha én nagyon kipurcantam. És megérti, hogy ez egy nagyon strapás munkahely... Sőt nyáron azt mondta az 5 napos nyaralásunk után, hogy munkába járni sokkal pihentetőbb... Kép Babus, nagyon sajnálom, hogy a férjed máshogy látja. Kép Próbáltad már magára hagyni a gyerekkel pár órára?

Viszont a háztartásban nem sok segítségem van... Kép Csak néhány dolgot hajlandó megcsinálni a férjem, meg persze most a költözködésnél sokat tesz-vesz, szerel, de pl. fogalma sincs, hogy kell beindítani a mosógépet meg hogy melyik ruhának, edénynek hol a helye... Na jó, a sajátjait még megtalálja... Takarításra nagy ritkán tudom rávenni, inkább az van, hogy ő addig szórakoztatja Marcit, hogy ne legyen láb alatt.

Viszont ez az erőtlenség, kedvetlenség, amit Babus írt, rám is jellemző... Kép A nap végére úgy elfáradok, de nem fizikailag, hanem egyszerűen nincs semmihez kedvem, erőm. PLáne nem konyharendrakáshoz, takarításhoz. Egy kis beszélgetés a férjemmel, kis Babanet, kis tévézés, aztán annyi. Sokszor olvasni sincs kedvem. Úgyhogy Andi, irigyellek, hogy este még ennyi energiád van... Kép

Az igaz lehet, hogy több időt kellene kettesben tölteni a párunkkal, kikapcsolódni. De mi is olyan nehezen szervezzük meg a babavigyázást (anyukámék szintén vidékiek, anyósom nincsen), hogy csak nagy ritkán jutunk el vhova. Akkor is olyan fáradtak vagyunk, hogy alig bírunk végigülni mondjuk egy filmet a moziban... Kép

Biztos magunkra is több időt kellene szakítani (kozmetikus, fodrász, egyéb kényeztetések). Vagy egyedül elmenni otthonról, néha csak egy kis séta is olyan jót tesz. Persze szabadidőmben én is általában rohanok bevásárolni... nem egy nagy kikapcsolódás... Szóval majd ha rendeztünk babás talit, utána elmehetnénk egy babátlan talira is, csak anyukák, kirúgunk a hámból!!! Kép

Eveka: nehéz lehet a tejallergiával. Kép Hogy bírod? Meg ez a kevés alvás is... Kép Az én Marcim sem egy nagy alvó, de azért éjszaka tudok 5-6 órát aludni egyfolytában. A táblázatba meg majd mindjárt beteszlek. Kép Még egy MÁV-os, jaj de jó! Kép

Sziasztok, később még jövök, ha lesz energiám... Kép

Juc

Kép
juc14
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?