Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Anyukak, Peti szuletese utan a doki megnezte a futyijet, mondta, furdeteskor huzzuk vissza finoman, amig engedi. A baratnomnek meg azt mondtak, ne tegye, talan latja, kellett volna...
A popsira, ha nagyon piros: akkor Neogran., de amugy valami koromviragosat, furdeteshez olajat, utana is.
Szopis babaitoknak megy a sulya?
Az adatokat kuldom.
Koszi, szep napot,
Rahel
rahel
 
 


Sziasztok!

Csak beköszönök, mert ma pakolnom kell, meg mindent elrendezni itthon az utazás előtt.

Fütyi: nekem azt modnta a dokinő, hogy huzogassam fürdetéskor, és már valamennyit lakault a dolog, remélem nem kell majd megműteni, de azt csak kb 2 éves kor környékén szokták.

Járóka: Marci 6,5 hónapos kora óta mászik, így ő már csak ha fürdök akkor van benne vagy ha napközben alszik, mert akkor abban szokott aludni, egyébként már utálja, mert nincs helye trappolni.
Most megtanulta a szekrényajtóka kinyitni és a konyhai fiókjaimat, és be is tudja csukni a saját ujjait, szóval állandóan résen kell lennem!
Most vennem kell ajtó és fiók rögzítőket!

Flames, mi Niveat használatunk eddig most vettem én is Jonsont, sárgát, hát majd meglátjuk.

Piros popóra mi egyszer kaptunk cinkes kenőcsöt az 3-4 nap altt rendbe tette, de a Sudocrem is nagyon jó!

Babus,
nagyon ügyesek voltatok, örülök, hogy nincs semmi gond Kristóf szemével, a hódításait megértem!!!Kép

Rahel,
üdv köztünk!
Szép eső mentes napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

TEstápolás: mi általában semmilyen krémet nem használunk, csak ha kicsit kiszárad a bőre, meg régebben a tejkiütésekre kentem Nivea testápolót. Popsira meg nekünk a sima gyógyszertári kenőcs jött be a legjobban, pedig mindent kipróbáltam, de ha kipirosodott, akkor csak az mulasztotta el. Fürdetéshez JOhnsonst használunk, én a legjobban azt a nyugtató kamillásat szeretem, az olyan finom illatú.

Fütyire meg most kaptunk szteroidos kenőcsöt (Ftorocort), mert egy kicsit piros a vége, ezzel kell kenegetnem 1 hónapig. Közben meg olyanoka vannak ráírva, hogy max. 5 napig használjuk, meg hogy mellékhatásként fokozott szőrődösés (???!!!) jelentkezhet. Hát nem tudom.

Na, szép napot nektek is!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 

 
 

SziasztokKép

Muki, Bogacsi, Tamesz
Nagyon édesek a fiúk, lányokKép

Juc
Jól nézel ki az esküvői képenKép

Nagy pocakos képet nem teszünk fel?

Alvás:
Nálunk Kristóf reggel 7-től este 7-ig max. ebéd után alszik egy fél órát. Semmi többet.

Fütyi
Nekem is azt mondták, hogy húzogatni kell rajta a bőrt, ha én fürdetem, szoktam is, de ha Apuci, akkor nem, mert ő nem meriKép
Pontosan nem tudom mennyit lehet rajta felhúzni a bőrt, én csak egy icipicit szoktam, talán még kevés is.

Juc, szerintem egy kis fütyivégpirosságra 1 hónapig szteroidkenőcsöt használni elég fura.
Én nem használnám csak addig, míg piros. Maximum.

Testápolás:
Mi a nyugtató aromaterápiás Johnsons-sal fürdetük, testápolásra az ugyanilyen aromaterápiás testápolót használjuk.
Popsikenőcsként pedig a DM-es Babylove kenőcsöt.
Ha kipirosodik, akkor pedig Neogranormont.

Járóka
Kristóf szinte sosincs benne, inkább csak játéktárolásra használjuk.

Még egy kérdés:
Ti nem féltek, hogy megfázik a gyerkőc, miközben kúszik-csúszik-mászik a lakásban a hideg földön?
Mert mi hiába hogy panelban lakunk éshogy fűtünk, a parketta pl. nagyon hideg, a konyhai és az előszobai kőről pedig ne is beszéljünk, nekem papucsban fázik a lábam.
Viszont ő mindenhová utánamkúszik, és nagyon félek, hogy felfázik.

A másik, ti hálózsákban altatjátok a gyerkőcöt?
Én most vettem neki egyet, mert a takarót folyton lerúgja.
Viszont a legtöbb hálózsák, a miénk is, ujjatlan, és akármilyen bélelt is, szerintem én is fáznék benne, ráadásul Kristóf imádja bedugni a kezecskéit a takaró alá, dehát a hálózsákban nem tudja.
Este betakartam még plusszba egy pléddel, de éjfélkor megnéztem és már izzadt volt a haja tövénél. Így leszedtem róla a takarót, így viszont reggelre olyan kis hideg volt, főleg a karja és a kizkeze.
Pedig 22 fok van a szobájában, bár, én is nagyon fázom a lakásban, főleg éjjel.

Most több kérdés nem jut az eszembe, pedig még van egy csomó.Na mindegy.

Ja, a múltkor valaki kérdezte a cipőket. Mi tegnap a Minimanóban vettünk egy 20-as bélelt, jó meleg kisbakancsot Kristófnak 3oooFt-ért. És rengeteg féle pici téli cipőcskéjük van. Persze van 7ooo-ért is, de 3-4ooo-ért is.
Szerintem érdemes szétnézni ott.
Ilyen a mi cipőnk:
Kép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus!
Örülök a jó híreknekKép

Juc!
Köszi a bókot, a kiscsaj meggyet kapott, krumplival sűrítve.

Flames!
Én azért alkalmazom így a konyharuhát, mert ki voltam bukva, hogy mindig totál kajás lett a ruhája, és hát pl a meggy esetében ez elég gáz.

Rahel!
Üdv ittKép

Mi eddig még csak a gyógyszertári dolgokat használtuk fürdetéshez, meg popira is, illetve popikára Bepanthent is ha úgy adódott. Amúgy Nivea cuccok vannak a polcra készítve, szerintem lassan bevetem őket.
A Johnson's termékekről nem hallottam jókat, eddig legalábbis barátnők és védőnők is óvtak tőle.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! Kép

Muki, mi a baj a Johnsons cuccokkal?

Babus fázós kérdéseire válaszolva Kép: nálunk szerencsére elég meleg a lakás, ezt a mostanit mi fűtjük (23-24 fokra, éjszakára kb.22-23), az előzőben házközponti volt, az mág néha túl meleg is volt(25-26). Nálunk én vagyok a fázós, éa persze azt képzelem, hogy a gyerkőc is olyan, pedig valószínűleg az apjára ütött, aki pedig pokolnak érzi ezt a hőmérsékletet... Kép De Babus, azt nem értem, hogy a panellakás hogy lehet hűvös? A távfűtéses lakások mindig olyan melegek, nem?
Attól én is parázok, hogy felfázik, nekünk is parkettánk van, én a kőre nem is engedem rá. Kép
Mi lábzsákot használunk már jó régóta, vannak ujjas lábzsákok is, mondjuk csak vékonyabban láttam olyat. Ti hány réteget adtok rájuk éjjelre? Vagy ez már volt téma? Kép

Na, sziasztok!

Ja, jó lene pocakos kép is, majd teszek föl én is.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, még egy hülyének tűnő kérdésem is van: mit csináltok a babák körmén a bőrrel? Visszahúzzátok? Vagy nektek nem nő rá a körömre? Vagy manikűröshöz kell őket vinni? Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Kedves Anyukak,
egy ideje mar hogy halozsakot hasznalunk, most belelt es ujjatlan, de van vastag kotott is. Alatta meg pizsamaszeru kezeslabas, mikor milyen, de vastagabb. Neha nekem is izzadt a baba. Vekony reteggel betakarom, ra-ranezek, ejjel is mi ahelyzet. Sokat forgolodik, feszkelodik, mindig takaro nelkul talaltam, igy a halozsak bejott.
En azt vettem eszre magamon, hogy hajlamos vagyok tuloltoztetni, ezert figyelek oda, ne szoktassam hozza a nagyon meleghez. Ami rajtam, plusz egy reteg. Hiszen akkor telen mit adok ra. A kesztyure is azt mondta a vedono, eleg 0 fok korul. Peti szeret a kocsiban jatszani, nem viselne a kesztyu. Persze, ha valaki megfogja a kezet, je hideg. KOv. kerdes: nem fázik? De gondolom, ezzel titeket is nyaggatnak masok. Elmondom mindig, nem. Es az sem jo, ha megszokja a tuloltoztetest.Ejjelben meg ugy gondolkodom, ha kitakarodzik, ne fazzon abban, ami rajta van.
JO ejt, minden jot.
Rahel
rahel
 
 


Hali!

Rahel
Mit jelent, hogy szopis baba? Adri reggel, este szopizik, este egy kis pótlással. Amióta forgolódik (6 hónapos kora óta) csak 200g-t hízik havonta, de szerintem ez egyedi eset. Ha jól tudom kb 400-500 g lenne a jó. Nálunk inkább a Nincs melege? c. kérdés a sűrűbb a túlöltöztetés miatt Kép

Tamesz
Jó utat, jó pihenést! Várjuk az élménybeszámolót.

Adrinak a hasa és a háta pöttyös, nem a feneke. De nem olyan vészes. Megkértem anyósomat (épp vásároltak), hogy hozzon vmi másik testápolót. 3 félét is hozott, ebből 2 popsikenőcs. Kép Majd meglátjuk. Köszi, hogy leírtátok a tippeket.

Én is féltem Adrit, hogy meg-, felfázik a kövön. Főleg, ha kilóg a dereka, hasa a póló alól. A parkettánk, nem annyira hideg. De sok érdekes dolog van a konyhában is Kép
Hálózsákot (nem túl vastagot) vagy plüss rugit adok Adrira éjszakára és alatta még csak rövid újjú bodyt, hálózsák alá zoknit is. Amikor kisebb volt állandóan túlöltöztettem, most már nem adok rá több réteget, pedig ő is kitakarózik. Varrtam neki, amikor terhes voltam vékony polár takaró anyagból hálózsákot, lehet ezt még plusz majd hamarosan ráadom.

Babus
A cipő szuper én is láttam ,hogy tele van a minimanó jobbnál jobb cipőkkel és egy csomó le van árazva. Én még nem merek kemény talpút venni, talán a börzén.

Juc
Pont ma este láttam, hogy Adrinak is ránőtt már nagyon a bőr a körmére, majd megkérdezek egy manikűröst.

Megpróbálok a hétvégén én is felrakni képeket.
Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Juc
Én se értem, hogy van nálunk ilyen hideg. Mindkét szobát fűtjük, bár szerintem ha őrlángon van, ahogy éjszaka is, olyan mintha semmit se melegítene. Ha meg nagyobbra kapcsoljuk, szauna lesz tőle a szobában. Hiába na, 23 éves radiátor már, bár minden fűtési szezon előtt megnézetjük gázossal.
De hőmérsékletileg minden oké, aszerint 22 fok van a szobában, még éjszaka is, nekem mégis nagyon hidegnek tűnik. Én valamelyik éjszaka két takaróval aludtam.
Lehet, hogy azért érezzük hidegnek, mert a két szoba között van a konyha, ahol nincs fűtés, ráadásul még a jéghideg spajz is onnan nyílik, és lehet, hogy a konyha felől szétáramlik a hideg a lakásban. Nem tudom.
Egyébként érdekes, hogy anyukámék 1 háztömbbel laknak hátrébb, 20 évig ott laktam, ott sose fáztam, én ott papucsot sose hordtam, pedig ők a tetőn laknak, 4.-en, mi viszont a 2.-on, tehát még körbe-körbe is fűtenek minket, itt mégis az első perctől kezdve papucsban járok, annyira fázom.

Én éjszakára rövidujjú bodyt+hosszúujjú rugit adok, hozzá vagy hálózsák vagy takaró vagy mindkettő.


A kőről én nem tudom kitiltani, mert ha kimegyek a konyhára, akárcsak egy fél percre is, máris utánam jön. Keresztül az előszoba hideg kövén. De végülis bárhová megyek, mindenhová utánam jön.
Egész nap meg csak nem lehetek vele bezárkózva a szobába?
Jó lesz majd ha tud mászni, akkor már legalább nem lesz egész testével a földön.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Ja, pociskép, extra nagy hassalKép:

32.héten:
Kép

35.héten:
Kép

Később már nem készült kép, mert Kristóf a 37.héten váratlanul megszületett.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Kedves Flames,
azert kerdeztem, mert az enyem sem hizik tobbet, nekunk azt mondtak, 6. ho utan, joval lelassul. Egyszer azt mondja a vedono, 40 dkg, maskor meg mast mond. A doki azt mondta, mozog, fejlodik, hossza no, nem sapadt.Ok. Amior jottek a fogai majdnem allt a sulya.
Szopis baba...mint pl a tied. Szopik. :-))
KOszi.
Rahel
rahel
 
 


Sziasztok!

Babus
Húúú mekkora pocakod volt Kép

Nálatok alakultak ki alvási szokások?
Adri elkezdett rongyizni. Már régebben is észrevettem, hogy a bal kezét szopizza, a másikkal meg mindig markolászik valamit (ruháját, takarót). Most ha hanyatt fekszik és elkezd markolászni a kezébe adok egy rágcsirongyot (pl macis, aminek a sarkain csomó van) és a csomóval elkezdi csikizni a száját, orrát, sokkal hamarabb elalszik.
Ma az uszin látta a védőnő, hogy egy picit pöttyös, ki van száradva Adri bőre. Mondta, hogy ne használjak Johnsont, mert alergizál, csak gyógyszertári krémeket. 1 éves kora után meg ajánlja a babát vagy a dm-es babyloveot. Mi a véleményetek a neogranormon termékekről: fürdető, testápoló?

Képek:
Jucnak Adri cipői az Asiából
Kép

pocakosan 32.héten
Kép
Kép 33. héten
Kép 35.héten (Adri 38. héten született)

esküvő 2002.10.11.(lefényképeztem a képeket, ezért látszik a vaku rajtuk)
Kép
Kép
2003 augusztusban 3 napig tartó lagzin
Kép

Picit sok lett, bocsi

Csilla

Csilla & Adri
flames
 
 


Juc!
Flames már meg is válaszolta a Johnson's-os problémát. Allergizál.

Éjszakai öltözék: rövidujjú body, hosszú ujjú rugi, ujjatlan hálózsák+takaró(ennek a vastagsága közepes).

Sajnos én csak bugyi, melltartós pocakos képet tudnék feltenni, mert emberem nemigen kattogtatta a gépet, én meg csak ilyet csináltam magamról tükörből.Azt meg nem akarom,hogy vmi aberrált majom ezen élvezkedjen, így inkább nem teszem fel.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

REmélem, jól telt a hétvégétek.

Szépek vagytok a képeken! Kép Babus, jó nagy pocakod volt!!! Flames, jól olvastam, tartottatok külön egy lagzit?

Az éjszakai öltözék nálunk 3 réteg: rövidujjú body, hosszúujjú rugi meg egy hosszúujjú, nem túl vastag hálózsák. De lehet, hogy inkább a vastagabb hálózsákot adom rá ezentúl, és a fűtést veszem lejjebb. Babus, én 22 fokban már szinte megfagyok... Kép

Nálunk szerencsére semmi baj nincs a JOhnsonssal. Flames, olyan is lehet, hogy eddig semmi baja nem volt tőle, aztán egyszer csak allergiás lesz rá? MOndjuk a mi dokinénink is azt mondta még amikor először találkoztunk, és kérdeztem, hogy mikortól lehet majd nem gyógyszertári, rendes kozmetikumokat használni, hogy soha... Kép Kép

Nálunk szerencsére az elég nagy előszobában is parketta van, a viszonylag kicsi konyha meg onnan nyílik, egyelőre sikerült vhogy megoldanom, hogy amíg főzök, addig Marci az előszobában játszogasson, és ne akarjon állandóan bemászni a hideg köves konyhába. Persze mindig újabb és újabb érdekes dolgokat kell a keze ügyébe adni (pl.porszívó... Kép) Amúgy a keze így is hideg néha, de hát csak nem adhatok rá otthon kesztyűt... Kép De máshol nem hideg, úgyhogy szerintem nem fázik. Ja, és a nappali öltözet micsoda nálatok? Nálunk ált. rövidujjú body + egy hosszúujjú póló, alul melegítőgatyesz.

Majd teszek föl pocakos képet is. Ja, meg frissítem a táblázatot is, ha lesz este időm, energiám... Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

udv Parizsbol, ekezet nincs, bocsika!
Itt nagyon kellemes tavasz van, ma kellemeset setaltunk, jatszoteren voltunk, nagyon elveztek a gyerekek, mi pedig napoztunk.
Voltunk egy hatalmas jatekbirodalomban, nem tudtam betelni a dolgokkal, annyi minden volt, itt a gyerekek mindent kiprobalhatnak, igy sikeresen ,
masfel orat voltunk bent, mire kivalasztottuk azt; ami be is fog ferni a csomagokba.
Marci nagyon jol birta a repulest, a felszallas elott 5 perccel bealudt es a 2 orabol masfelet ataludt; ,majd ujja kore csavarta a szemelyzetet, kezrol kezre adtak, segitettek kajat melegiteni, persze a bara macis pelust is a levegoben kellett kicserelni, szoval nem unatkoztunk. A leszallasnal mar marha turelmetlen volt, nagyon maszkalt volna.
Holnap bemegyunk a belvarosba csavarogni, remelem tovabbra is szep idonk lesz.
Na ,egyek pihizni es veszhelyzetet nezni franciaul; udv Mindenkinek, kellemes hetet!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


SziasztokKép

Tamesz
De jó, hogy jelentkeztélKép
Úgy irigyellekKép Úgy mennék már én is valahová, itthon már olyan uncsi, már amennyire egy gyerek mellett uncsi lehetKép
A nászút óta, több, mint 2 éve nem voltunk seholKép

Juc
Pedig elvileg 21-22 fok az ideális az jszakai alváshoz. Gyerekeknek is.
Ennek ellenére én is hidegnek találomKép

Flames
Nagyon szépek az esküvős képekKép
És a pocakosok isKép

Alvási szokások:
Nálunk csak kajával lehet bealtatni, pontosabban csak cumisüveges kajával. Pl. délben hiába eszik meg egy egész üveg bébikaját, attól még be nem aludna, hanem még lehúz vagy 250gr tápszert is (van étvágyaKép) és attól kidől és úgy behelyezem az ágyba. ettől alszik max. fél órát.

Este ugyanígy a kajától alszik be. Bár ha netán nem aludna be, estére már kellően fáradt ahhoz, hogy még ha ébren tesszük is be az ágyába, akkor is bealszik pár percen belül magától.
Neki nincs kedvenc játéka, vagy pelusa.
Csak annyi, hogy hasra fektessük, mert számára csak így képzelhető el az alvás. Ha hátra fektetjük, akkor neki ez azt jelenti, nézelődni és játszani kell.

Éjszakai öltözék:
Nálunk ugyanaz, mint Mukiéknál.
Rövidujjú body+ hosszú ujjú rugi, nem túl vastag, ujjatlan hálózsák + vékony takaró

Nappali öltözék:
Én nem szeretem a kisgatyákat, mert állandóan elszorítják Kristóf pocakját, én inkább kertészgatyókat szeretek ráadni, hosszú ujjú bodyval.
Sőt, mióta ilyen hűvös van, azóta inkább rugit, mert a kertészgatyó szára mindig felcsúszott neki kúszás közben, és ki volt a fél lábszára.
Nem túl nagyfiús így, de itthonra megtesziKép

Johnsons-szal nekünk sincs semmi bajunk.


Még egy kérdés:
Ti mennyire tudjátok veszélyteleníteni a lakást?
Mindent nem lehet elpakolni előle, és mindig megtalálja azt, amivel épp kárt tehet magában.

Most pl. bemászott a kissrác a számítgépasztal alá és rángatja a kábeleket és marhára tetszik nekiKép Nekem kevésbé.
Hihetetlen, hogy mindent megtalál, amit nem kéne, a rengeteg játék meg ott hever parlagon a szoba közepén.
Múltkor pl. dobolt a radiátoron, és majdnem beszorult a kis pici ujja, mert az egész radiátor pici kis lyukakból áll. Arról meg ne is beszéljünk, hogy akár forró is lehetett volna a radiátor. Dehát mit csináljak vele? Le csak nem szerelhetem?
És az állólámpát is majdnem magára borította.
A ruhaszárítót hajszálhíján az ujjára csukta.
A szekrényajtót már sikeresen az ujjára vágta.
A konyhán a sütőajtót nyitogatja, még jó, hogy ritkán használom.
A szobai szökökutat hamarosan levisszük a pincébe, mert ha azt magára rántja, agyon is üti.
A virágföldet és a leveleket meg akarja enni.
Soroljam még??? Kész életveszély, amit csinál.
Jelenleg épp egy CD lemezt csomagol ki. Igaz ugyan, hogy mind a kb. 300-at elpakoltuk magasra, de tuti, hogy azt az egyet, amit kinthagytunk, megtalálja.

Na tényleg megyekKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hali!

Tamesz, remélem, jól telnek a napok Párizsban! Kép

Babus, nálunk inkább lecsúsznak Marciról a melegítőgatyák Kép, igaz, ő elég vékony (mondjuk azért így is megvan 9 kiló...Kép), csak kell neki a 80-86-os méret a hossza miatt, az meg néha még derékban bő. Úgyhogy én is szeretem a kertésznadrágokat, bár azokat inkább kintre tartogatom.

Veszélytelenítés: a drótok nálunk is nagy kedvencek, pláne most a költözködésnél egy csomó kábel még elöl van, úgyhogy 1-2-t megkapott, ami még nincs összeszerelve, bedugva, azokat kergetheti, rágcsálhatja. KOnnektorokat bedugaszoltuk ezzel a babylove-os dugaszolóval. Virágból csak egy olyan nagy, hogy a földön kell lennie, még nem találtam ki, hogy barikádozzam el... De Marci még nem nyitogat semmit (addig örüljek Kép?), csak pakol az alsó polcokról. Egyébként nálunk még rengeteg minden van a földön dobozokban, zacskókban, de ált. már ártalmatlan dolgok, azokat mind megfogdoshatja.

Na, és itt küldöm a friss táblázatot. Flames, ez még nem a napra pontos, azt még nem tudta megnézni a férjem, én meg hiába nézem... Kép

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Andi 32 Miron 2005. 01. 15. 3200g ? ? Szt.Rókus 9 hónapos és 1 hetes
Bogacsi 30 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm 7590g 68cm Szt.István 9 hónapos és 1 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 9 hónapos és 1 hetes
Rahel ? Peti 2005. 01. 17. 3200g 54cm ? ? 9 hónapos és 1 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 8 hónapos és 3 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 8 hónapos és 2 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 8 hónapos és 2 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 8 hónapos és 0 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm ? Szt.Imre 7 hónapos és 2 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm 6700g 64cm Szeged Női Klinika 6 hónapos és 2 hetes </pre>

További szép napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Sikerült végre összehoznom egy pocakosképet. Kép CSak a szintén pocakos barátnőmmel voltam rajta, őt meg nem akartam tudtán kívül reklámozni, így le kellett vágnom... Most látom csak, hogy az én hasam is milyen jó nagy volt. Igaz, ez már a 40. héten készült kép! (Marci csak a 41. héten született) Meg a hajam is olyan kismamás... Kép

Kép

Sziasztok, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Nem semmi nagy pocakod volt neked isKép
És most nézem csak, hogy Marci 60cm-rel született, így nem csoda, hogy már ekkora rucikat hordKépMagas fiúcska lesz biztosKép
Mi még éppen végigérjük a 74-eseket.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Juc
Csak egy gyors (lakás miatt Kép) esküvőnk volt szűk körben októberben, ezért köv. nyáron, hogy ne legyen sértődés tartottuk a "lagzit" kerti partyt.
Tényleg valószínú a Jonsontól volt kiütéses Adri. Pont nemrég volt szó a rádióban egy műsorban arról, hogy lehet, több éves használat után vmire alergiás lesz az ember. Azt mondta a doki, hogy eddig tudott védekezni a szervezet. Már javul, de feliratok gyógyszertári cuccokat tuti.
Nálunk marha meleg van, most néztem meg, hogy 25 fok van. Nagyon jó a szigetelés, ritkán kapcsol be a cirko, pedig napközben 23, este 21 fokra van állítva.
Tényleg neked is nagy fiús pocid volt, és már jól lent Kép

Tamesz
Bon jour! (nem tudom jól írtam e) Én is irigyellek Kép Mit vettetek? Jól pihend ki magad, mert jönnek a munkás pesti napok Kép (Már felőlem is érdeklődött anyósod, mikor megyek dolgozni Kép)

Babus
Nálunk is ugyanezt csinálja Adri. Eldugtuk a drótokat, bedugtuk a konektorokat, mégis ezek az érdekesek, nem a halom játék. Most a kedvenc játéka a video, papucsok, üvegek, és a fő sláger a madzag. Próbáljátok ki (felügyelet alatt) Kép A szomszéd csajnak van egy gumi karkötője (most divat), azt is imádja rágni. Ha már tud szekrényeket, fiókokat huzogatni, azt is elzárjuk.
Kár, hogy nem üvegajtós tv szekrényünk van. Kép Ajtórácsot akarok lassan venni, hogy ne a konyhakövön legyen egész nap.


Köszönöm a dicséreteket! (képek)
Nem tudom írtam e már, nekem nagyon bejött a bugyi pelenka.
Volt valamelyikőtök cukros a terhesség alatt? Én igen, diétáznom kellett. Azóta nem voltam vérvételen, terhelésen, nem tudom mi lehet a helyzet, magas e még a cukrom.
Meddig mertek csirke húst adni a gyerkőcöknek?

Következzen egy adag panaszkodás: Kép
Tegnap óránként keltett 23től Adri. Jőn a foga, már az egyik csücske kint van. Bevetettem az összes homeos bogyót, kúpot. Már ma is kezdi. Ha holnap is ez lesz adok neki Panadolt. És ez még csak az első foga. Kép Hol vannak a kétszeri kelések 3, 6kor. Már lassan azokat is visszasírom, az átaludt éjszakák csak régi szép emlékek Kép

Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Ezt a kis versikét egy másik topikban találtam:

"Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.


Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam,
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem
Nem hányt le senki,
Nem lettem kakis,
Nem köptek le,
Nem rágcsáltak meg,
Nem pisiltek le,
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak,
Testemnek,
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem,
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa,
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam,
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik,
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van- e.
Sosem ismertem a melegséget,
Az örömöt,
A szeretetet,
A szívfájdalmat,
A csodát,
Vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem."

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Csak egy gyors bekukk, aztán jön a takarítás... Kép brrr...

Flames, mi is bugyipelenkázunk már több, mint egy hónapja, akkor írtam is, hogy milyen jó. Ti is a liberó maxit használjátok? vagy a huggiest?

Pipihusinál a madárinfluenzára gomdolsz? Én már kb. 2 hete csak konzervben adom neki a húst, én csak zöldséges kajákat főzök... Részint félelemből, részint lustaságból... Kép

Babus, hol van ez a gulliver nagyker? vagy milyen jó nagy játékboltot ismertek még? Hát bababoltot, ami hétvégén is meg esténként is sokáig van nyitva (a brendonon kívül)? Szeretnék jó kis nagyfiús játékokat venni Marcinak. Meg vmi háti hordozót is kellene nézni, a kengurut már kinőtte, a téredemet veri a lába, ha beleültetem... Kép és azért mennénk néha kirándulni vele. Van vmi jó ötletetek?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Basszusz, minden elveszett, amit írtam.

Még egyszer:

Juc
A Gulliver Játéknagyker az M3-as bevezető szakaszánál van, a fóti leágazónál, ahol a Cora, Auchan, Metro.
Kismillió játék van ott, mi 10oooFt-ért egy kisebb zsák játékot vettünk ott.

Bababoltok még, amiket én ismerek:
Brendonon kívül, a Megatoys,
Minimanó(http://www.minimano.hu/)
Brumi-Maci(http://www.brumi-maci.hu/intro.swf?res=1024x768)
Lehel úti babadiszkont (http://www.babadiszkont.hu/cont.html)
Baby Fun(http://www.babyfun.fw.hu/)
Utóbbi kettőben még nem voltunk.
De a Westend és a Duna Plaza játékboltjaiban is klassz játékok vannak.
De a legszuperebb akkoris a GulliverKép

Csirkehusis kaja:
Én is üveges bébiételt adok neki csakKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Köszi, Babus! Kép Azt nem tudod véletlenül, hogy a Gulliver meddig van nyitva? Ugyanolyan sokáig, mint a Cora? Nem működik a weboldaluk. A többi sajnos mind 6-kor zár, és ha 5 körül hazaér a férjem, már nem nagyon lesz időnk vásárolni. A hétvégéink meg most egy jó darabig elég zsúfoltak lesznek.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Sajna nem tudom, de szerintem sokáig, mert mi szombaton voltunk, és akkor este 6-ig volt nyitva, gondolom hétköznap még tovább.(úgy rémlik 8-ig, de nem biztos)
414-4070 a tel.számuk, ha gondolod kérdezd meg.
Ja, és ott majd kérnetek kell egy vásárlói kártyát (semmi se kell hozzá, csak kértek és adnak, fél perc az egész), azzal tudtok csak vásárolni.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,regen nem hallattunk magunkrol
Par adat elmaradt....
Peti 6 hosan volt 8040, született Kaposvár, en korom 29.
Nincs valami jo torta receptetek, ha 1 evesek leszunk?
Addig talan meg nem kap tejfelet, tojast. Nezegettem ujsagban, semmi jot nem talaltam. Ha honlapot tudtok, az is jo.
KOszonom.
Rahel
rahel
 
 


Egy FOGas kérdésKép:

Lehet, hogy mégis lesz foga Kristófnak, még az ovi előttKép
Az alsó középső foga helyén egy fehér vonalacska látszik az ínyén. Egy fognyi szélességű. Mintha egy fogacska várakozna arra, hogy áttörje az ínyét.
Ez már az lehet? Így néz ki, amikor nő a fog? Innentől még mennyi idő míg teljesen kinő?

Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus, míg teljesen kinő, az még több hónap, Marcinak még mindig nem hagyta abba a növést az asló 2 foga, pedig augusztus elején bújtak ki. De szerintem míg kibújik, az már csak pár nap lehet. Kép Bár ez becsapós, mert nem mindig nő egyenletesen.

Rahel, most csak egy link jut eszembe:
www.bebietel.lap.hu

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit eltűntem, igyekszem kicsit kipihenni magam az éjszakázások miatt. Hol többször kel, hol kevesebbet Adri. Már a lefektetés is nehézkes Kép

Babus
Jó a vers, és milyen igaz Kép Adrinak vasárnap jött ki a bal alsó csücske, de még mindig nem jött ki teljesen Kép

Juc
Liberos bugyit használunk, a huggiesnak is van? Majd megnézem, milyen. Mi is voltunk már a Guliverben, tényleg olcsó. Karácsony előtt biztos megyünk, de nem tudom meddig van nyitva sajnos. A háti hordozóhoz még nem kicsik?

Rahel
Torta: joghurtot, túrót ehetnek. Esetleg gyümölcstorta jó ötlet lehet. Most láttam a Dm-ben, lehet olyan Manner babapiskótát venni, amit torták készítéséhez ajánlanak. Bár Adri a múlkor túró-rudis palacsintát evett Kép Ízlett neki a túró is, pláne egy kis csoki, a palacsintából is nyammogott egy pici darabot, ezt bezzeg nem nyelte félre. Kép

Jó éjt!

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Kicsit későn írok most, mert eddig vendégeink voltak, úgyhogy ma sem fogjuk kipihenni magunkat. Kép

Babus, Flames, tegnap elindultunk ám a Gulliverbe (fölhívtam őket, hétköznap 8-ig vannak, igazad volt, Babus!), de a hatalmas dugóban teljesen elment tőle a kedvünk és visszafordultunk... Kép Tényleg csak szombaton érdemes menni, már ha a férjurához van kötve az ember...

A háti hordozót azért gondoltam, mert a kenguruban egyszerűen már nem tudom vinni, szinte a térdemet veri a lába, szóval nem tudok vele rendesen lépni. A kendőből meg állandóan ki akar már mászni. Most akkor marad a babakocsi, amíg nem nő bele a háti hordozóba???

Flames, a Huggiesnak lehet szabályozni a derékbőségét (jobban hasonlít a sima pelusra), de még így is nagyobb egy kicsit, mint a Liberó.

Visszatérhetünk a kistesó-kérdésre? Kép Tudom, már volt róla szó, de azóta újak is vannak, meg a mi gyerkőceink is öregedtek már. Kép Szóval ti mikor szeretnétek? Azért jutott most eszembe, mert a barátnőméknél, ahol márciusi baba van, már jön is a következő!!! Úgyhogy 15 hónap lesz a 2 gyerek között. Hát ez nekem egy kicsit sűrű lenne, én maradnék a kb. 3 év korkülönbségnél. Hát ti?

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok.
Juc, akkor te is kendozol. En is. Meg nem maszik ki, de hosszabb tavra nem konnyu. A hati hordozo engem is erdekel. Ha lesz tapasztalatod, ha veszel, ird meg. En is gondolkodom rajta.
Testver. En is szeretnek tobbet. Vegul ugy lattuk jonak, meg varunk. Tudom terhesen is lehet szoptatni, de nalam lehet, gondot okozna. Ugy latom, nem tudnek elegge a nagyobbra figyelni, ha mar a pici itt lenne. A baratnomeknel annyira idealis. A nagy akkor kezdte az ovit, amikor a pici megszuletett. Szoval, mi is varunk. Neha belegondolok, mar varnam a masikat, amit nagyon szivesen...de mellette meg a fiucskat emelgetni, stb.
Rahel
rahel
 
 


Rahel
a mostani Kismama újságban van egy jó torta recept, direkt olyan összetevőkből, amit a babák is ehetnek.

Juc
Mi 2,5 - 3 évet szeretnénk a gyerkőcök között, úgyhogy mi legkésőbb jövő ősszel vágunk bele a kistesó-projektbe. Mert sajna azt is bele kell kalkulálni, hogy nem jön össze elsőre, ugyanis Kristófra is 8 hónapot vártunk, végül gyógyszeres segítséggel (Closty) sikerült.
Ráadásul nálam az is számít, hogy a GYES lejárta előtt összejöjjön a kistesó, én ugyanis a munkahelyemre már nem tudok feljárni. 80km naponta, 12 óra munka, kétműszakban, gyerek mellett, 40oooFt-os buszbérlettel, ki van zárva. Viszont a fizum illetve a GYEs-em relative jó, legalábbis egy ápolónőhöz képest (mivel diplomás vagyok), így azt jó lenne megtartani.

Én tiszta ideg vagyok a holnaputáni óraátállítás miatt. Nem akarom, hogy Kristófom reggel 6-kor keljen. Jó, tudom, vannak igényeim, mit akarok én, akinek 12 órát horkol a gyereke éjszaka, de akkoris. Ez a srác iszonyúan be van állva a reggel 7:10 és 7:20 közötti ébredésre. Tuti, hogy ebből vasárnaptól 6:10 leszKép
Viszont, a jó hír, remélem nem kiabálom el, úgyhogy kopp-koppKép, Kristóf kezd rászokni az ebéd utáni alvásra. Mióta kúszik ezerrel, azóta úgy elfárad, mivelhogy reggel 7-től déli 12-ig egyhuzamban pörög, hogy délben beültetem az etetőszékbe, és már félálomban ül, úgy etetem, a végén már majdnem az asztalkájára feküdve alszik. Nagyon édiKépMiután megetettem vele a kaját, kiveszem a székből, ekkor már nincs is magánálKép és csak áthelyezem az ágyába és már alszik is, 1-másfél órát. Aztán persze estig semmit, de már ez is haladásKép Nem is kicsiKép

Ja, és még valami. A ti gyerkőcötök is mindenhová megy utánatok?
Kristóf olyan, mint egy kiskutya. Kimegyek WC-re, már kúszik is utánam. Kiszaladok a konyhába bármiért, fél perc múlva már ott van. Mégha le is foglalom valamivel, és szépen csendben kiosonok a szobából, akkor is rögtön észreveszi és iszkol utánam.
Ha leülök a géphez, akkor pedig mászik be ide az asztal alá. Mindig fél méteres körzetemen belül van.
Nem is lenne baj, ha nem a jéghideg előszoba kövön kúszna utánam mindenhová.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Még egy képKép:

Kép

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Babus, jókor kérdezted ezt a kiskutyázást Kép , az én Marcim pont az elmúlt napokban kezdte, hogy mindenhova utánam jön, meg amint kiteszem a lábam a szobából, elkezd nyöszörögni, ha meg el merészelek menni vécére, akkor 2 perc alatt izzadtra-vörösre ordítja a fejét... Kép . Úgy látszik, elérte a 8 hónapos szorongás Kép . És Kristóf kúszva megy utánad? Nem semmi!!! Jó kis izmai lehetnek.

Irigyellek az óraátállításos problémád miatt... Kép Nálunk most totális káosz van alvás-ügyben, úgy érzem. Kép Nappal is... Mert lassan kezdene átállni az egy nappali alvásra (a kettőről), de ez még nem megy mindig, úgyhogy hol alszik délelőtt is, hol nem. És van, hogy nem tudom ébren tartani ebédig, mert az alatt az 5 perc alatt, amíg hazaérünk baba-mama-tornáról, úgy bealszik a babakocsiban, hogy a levetkőztetésre sem ébred fel... Máskor meg nem lehet leállíani, úgy pörög... És akkor még az éjszakáról nem is beszéltem... Kép

Képzeljétek, holnap megyünk Várgesztesre a bababarát villaparkba! Úgyhogy a hosszú hétvégén nem is leszek gépközelben. De majd mesélek, hogy milyen hely, érdemes-e oda nyaralni menni.

Kistesó-téma: én még azért várnék, mert sokat szeretnék még csak Marcival foglalkozni, valahogy úgy sajnálnám tőle az "elvett" időt. Tudom, hogy a szeretet nem feleződne le, de a rá fordított idő igen... Kép Nem tudom, ez a "félelem" mikorra múlik el, mikor vágyom majd egy újabb kisbaba után.

Na, sziasztok, majd még holnap reggel benézek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Igen, Kristóf kúszva jön mindenhová utánam, le is van horzsolódva a bőr a könyökéről rendesen.
De még akkor is jön utánam, ha az apja itt van vele a szobában. Meglátja, hogy megyek ki a szobából és már kúszik is ezerrel utánam, jön velem a WC-re, a konyhára, mindenhová. Már reggel 7-kor, amint felébredt, és nézi, ahogy csinálom a tápszerét.
Elképesztő, egy srácKép.
Amíg nem tudott kúszni, addig ő is csak pityergett itt a szobában, de most már feltalálja magát, mert nehogy már fél percet anya nélkül kelljen ellennie.

Jó pihizést nektek a hétvégére!!!Kép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk tegnap, nagyon jól éreztük magunkat, jórészt tavaszi egy szál pólós időnk volt, sütött a nap, sikerült kicsit feltöltődnünk!

Nagyon kellemes volt, mert teljes ellátásunk volt sógornőmnek köszönhetően, így Marci születése óta ez volt az első hét, amikor igazán pihenni tudtunk.

Most rakok fel néhány képet, majd még megpróbálok mesélni, csak itt a törpe a székemnél:
"Segítek anyának pakolni, amit ő berak, azt én ügyesen kidobálom!"
Kép
"a játékboltban minden játékot ki lehet próbálni, na és ez tetszett legjobban nekem is, na meg persze apának is"
Kép
"a játszótereket mindenhol kipróbáltuk, bár itt nagyon fújt a szél, de egy autónak nem lehet ellenállni"
Kép
"na és a kedvenc, a csúszda"
Kép
"elég jól elszórakoztattam a környezetem és a személyzetet is"
Kép
Kép

Ma hálót szereltünk a konyhához, mert megtanulta Marci kinyitni a fiókjaimat és a szekrényeket, és sajnos az ujjait is be tudja csukni. Képzeljétek ha van valami a kezben, akkor már néhány másodpercig egyedül áll, tolja a babakocsiját és sétál utána, szóval elkezdődött a "minden másodpercben rajta kell lennie a szememnek" időszak.

Kellemes hétvégét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Nagyon jók a pocakos képek, de régen is volt, olyan vágy fogott el most a sógornőm láttán, ő most félidős, de már rendesen látszik a pocak és meg is foghattam amikor rugdosott a kisember, fantasztikus volt!

Anyafüggés:
nálunk még nem vészes a helyzet, van amikor a sarkamban van, de van amikor egy fél órát is képes egyedül eljátszani, talán, hogy két napot mással is van, így nem lesz ennyire anyás? vagy majd pont ezért lesz az, ki tudja??!!

Kistesó:
mi jövőre szeretnénk belevágni, mert ugye én vén vagyok, Marci is csak harmadikra sikerült, szóval ki tudja, mikorra fog majd sikerülni.

Babus, nagyon jó a fülhallgatós kép és a cipő is!!

Alvás,
nálunk is hálózsák van, most vastagabb, és alá vékony pamut pizsirugi+body, viszont nálunk éjjel csak 19-20 fok van.
Napközben lent vagyunk ott padlófűtés van, és melegítőgatyában trappol Mazsola.

Veszélytelenítés:
hát amit lehet elpakoltunk, a sarkokra ragasztottam sarokvédőt, persze néhányat már leszedett Marci, mert azok finomak. A kábekek azok nagoyn fincsik, konnektorokat bedugtuk, furdőajtót zárjuk, mert a WC kefe a kedvenc, a konyhát most zártuk le, a lépcső tetejét és alját már berácsoztuk, szóval mindig van mit alakítani a lakáson!

Na megyek kihorgászom a fiúkat a vízből!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Juc
Kipróbáltam a Huggiest, kicsit még nagy, de prakrikusabb, mint a Libero.

Na csajok, ha mindegyikünk jövőre áll neki a gyerek gyártásnak megint együtt leszünk kismamik Kép
Adri tegnap kezdte a fiók huzogatást és ma a követésemet Kép Nem kúszik, hanem mászik, a kúszás nála kimaradt.
Képzeljétek tapsol egyedül, a pápá még nem mindig megy, és néha összekeveri a kettőt Kép

Tamesz
Üdv újra itthon!

Jók a képek! Mi még csak a konektorokat dugtuk be. Nagyon sarkok nincsenek nálunk, így is a 6. érzékszerve a homloka Kép Nálunk is nagy kedvencek a drótok, és a papírkosár.
Éjszakai alvással, hogy álltok? Babus, Tameszon kívül mindenkinél ébrednek még a srácok, hányszor? Vagy már csak Adri szórakoztat engem?

Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Flames,
nalam is ebred Peti 2-3 alkalommal, de altalaban szopival visszaalszik. Ugy tudom korosztályos a dolog, un. létszámellenorzés. Ki tudja melyik foga jon mar megint. Amugy koran fekszik, koran kel. En ugy latom, ahogy hallom masoktol a legtobb bebi meg felkel ejjel.
Rahel
rahel
 
 


Ma éjszaka Kristóf is 3-szor ébredt, és minden alkalommal 1-1 órát ébren voltunk, kajált is minden alkalommal, sőt, hajnalban 2 órát virrasztottunk. Reggel 6-kor aludt el és ezek után volt pofája felkelni 6:20-korKépKépKép
És azóta is pörögKép
Utálom a fogzást...Kép
Babus

Kép
babus2005
 
 


Most épp nem aktuális,(illetve nekem igen), de a múltkor szó volt róla.
Szóval egy másik topikban ezt írták a Chamomilla adagolásáról:
"2db-t kell (2 év alatt) kb. 10 mili vízben feloldani, és kb. 2-3 óra alatt kanalanként odaadni a gyereknek (ne fém kanál legyen!!!).
Ha nagyon súlyos a helyzet, akkor lehet félóránként is adni ezt a 2dbos adagot. A tünetek enyhülésével a gyógyszer adagja is csökkenthető."
Úgyhogy most már végképp nem értem, mindenki mást mond.

Babus

Kép
babus2005
 
 


sziasztok!

Az átállás egész jól ment, sőt túl jól még mindig nem alszik Adri Kép (mire leírtam 21:15kor apa álomba simizte Kép)

Babus
Én rakok napközben Adri teájába, este a pótlásba, sőt eddig külön tápis kanálban is feloldottam 5 golyó chamomillát, a pótlásba 5 coffea tostát, és valamelyikbe 1 fél sedatifot is. Időnként viburcol kúpot vagy panadolt is adtam. Szerintem nincs különösebb hatása, így is min. 2szer kel, de inkább több, mint 3szor. Legtöbbször kér teát vagy tejet. Nem veszem ki cicizni, a kiságyban itatom meg, hátha leszokik róla, de letörik a derekam a behajolástól Kép Szerintem nem adagolhatod túl a chamomilla csak kamilla. Hogy ment a lefektetés? Én úgy látom lehet Adrinak egyszerre több foga is nő Kép

Mikor ébrednek a törpik nálatok? Adri szerencsés esetben 21re elalszik legjobb esetben 2kor és 6kor (reggeli) ébred, 7-8kor felkel. Legrosszabb esetben 23, 2, 4, 6kor, de csak eszik, iszik egy picit és vissza is alszik.

Átaludt éjszakát kívánok !

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Kedves Flames,
Peti koran fekszik, koran kel. Kidol, igy furdetes, szopi utan kb. fel 8 kor alszik. Altalaban 2-szer ebred, szopi, s visszaalszik. Azutan kb. fel7-7 kor kelunk. Ez van. 6 foga van, egy ejjel volt nehez par honapja. Nagyon nehezen tudtuk megnyugtatni, 1-2 ora amire visszaaludt.
Rahel
rahel
 
 


Sziasztok!!Nekem ez a Caomilla bogyo nem jőtt be én minden este adok neki 2,5 ml.nurofent az hatásosabb!Amugy nekünk most jőn a 9.-dik fogunk és elég jol víseli ahogy a tőbbit ís csak egynap 3.-szor kell felsőt cserélni mert a nyálfogo kendő ellenére ís tiszta viz a ruhája!Mi ís nehezen viseljük ezt az átállást este már korán kellett letenni mert nem birta 7-kor már aludt viszont reggel már 1/2 5.kor majd éhen halt én persze későn feküdtem és nem igazán tudtam értékelni ezt a korai evést!!Ti már adtok a babáknak tejet mi már pudingozunk meg joghurtozunk de a tejtől még félek egy kicsít,pedig olyan drága a tápszer mi a beba2+-t esszük mert probáltunk valami olcsobbat de attol gőrcsölt a hasa!Ugyanigy jártunk a lányunkal is nála ís a beba lett jó!!Mennem kell mert festés van nálunk és szalad a lakás!!!Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok,

Nem tudom megkaptatok-e az uzenetemet (lehet, hogy valamit rosszul csinaltam?!), mindenesetre nalam nem jelenik meg a sajatom. Ha nem banjatok, kisfiammal, Akossal, csatlakoznank hozzatok. Kerlek jelezzetek vissza.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Anyukak, egy idore elkoszonunk, utazunk el egy hetre. Szep hetet, szep idot nektek.
Rahel
rahel
 
 


SziasztokKép

Megint szörnyű éjszakánk volt, 5-ször ébredt az éjjelKép
De, valószínüleg nem is a foga miatt (bár az is szépen növöget, már a teteje kint is vanKép), hanem mert taknyos a drágám, tegnap óta szörcsög az orra, folyton szívjuk az orrát meg orrcseppet kapott, de egyik sem igazán segítettKép Szegénykém alig kap levegőt a nóziján, így biztos, hogy ezért ébred fel éjszaka állandóan. Vele aludtam, és hallottam, hogy minden felébredés előtt percekig küzdött a légvétellel.
Úgyhogy minden ébredéskor küzdelem az orrszívóval, utána cicivel megnyugtatás, ami nálam nem könnyű, hisz már csak 1-2 korty tejcsim van, utána nagy nehezen visszaaltatni, utána pedig magamat visszaaltatni, ami még nehezebb, és mire ez sikerült, már ébredt is újra.
Szóval fantasztikus éjszakánk volt. Reggelre ki is buktam rendesen.
És reggel 6 óta megint pörög, várhatóan egészen délig.

Óraátállítás pedig a várt módon hatottKép, függetlenül attól, hogy milyen pocsékul alszik, akkoris ragaszkodik a reggeli keléshez, ami az eddigi 7 óráról 6-ra módosult. Mint aki lenyelt egy ébresztőórát, olyan pontos, 6:10 és 6:20 között, ha törik, ha szakad, akkor is felébred.
Pedig tegnap már az új idő szerint etettük, fürdettük, fektettük, mégis.

Andi
Kristóf csak nagy ritkán kapott még egy-egy Danonino-t és egyszer egy fél TúrúRudinak a belsejét, csoki nélkül.

Nyuszkó
Üdv ittKép
Írjál valamit ÁkosrólKép
Mennyi idős, milyen súlyú, milyen evő, alvó, szóval bármitKépKépKép



Babus, aki ma roppantul nyűgös, utálja a náthát, a fogzást és az óraátállítást és semmi mást nem szeretne, csak 1 hétig folyamatosan aludni
Csatlakozik valaki? Elvonulnánk egy jó kis nyugis helyre aludni a gyerkőcök nélkül?Kép

Kép
babus2005
 
 


Azért egy képet feldobok az ördögfiókámról:

Kép

Kép
babus2005
 
 


Hellosztok,

Akos januar 28-an szuletett, 3550gr es 55 cm, azota persze mar nagy fiu lett, es egyre nagyobb "gaztetteket" kovet el miota megtanult maszni: a viragokat tepdesi, meg kigyomlalja a foldet, kabeleket rancigal (olyan nincs, hogy meg ne talalja oket, barmit is csinalunk a ferjemmel). Most 9350gr es 73 cm, eddig van 6 foga, es most bujik alol ismet 2. Persze a szokasos nyugosseggel, nemalvassal jar...sokszor mar azt hiszem nem fogok tobbe egy ejszaka sem rendesen aludni Kép.
Akos anyatejes baba, hal' Istennek meg mindig van tejcsi boviben. Habar mar nagyjabol mindenfelet eszeget, azert meg mindig az anyatej a fo eledele.
Magamrol meg annyit, hogy 29 eves vagyok Kép.
Bocs az ekezethianyok miatt, sajnos meg nincs felteve a magyar karakterisztika.

Nagyon aranyos a kis Kristof. Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?