Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Csibemanó:
Szeretnélek én is köszönteni,és egyben gratulálni a csodaszép kislányodhoz.Tegnap este a gép elé cincáltam a férjecskémet,hogy nézze meg ezt a szép kislányt.Sajnos egyik ismerősünk is hasonló cipőben jár,mint ti jártatok,csak őnekik most nem jött össze.Már 3 éve próbálkoznak,és úgy voltak ,ha most sem jön össze, akkor jön a lombik bébi.Szedtek ők is mindenféle hormonokat.Kicerült, hogy a lány 3 hetes terhes,de sajna tegnap este bevérzett,és elment a baba.Kiderült hogy az eggyik petefészkén tapadt meg,és lehet hogy el is kell távolítani,mármint a petefészkét:-(Tudsz esetleg neki valamit tanácsolni?

Cirmike:Hogy van a Réka?Lassan mentek műtétre ugye?

lOLA:
Tök jó, hogy emlékszel rá, hogy ma mentem uh-ra.Képzeld jó híreket kaptam.Ma is le akart rázni, hogy nem tudja megmondani a pici súlyát.Aztán nem hagytam magam és érdekes módon megtudta mondani.Mostanában olyan furi,de ha a magánrendelőjébe megyek akkor tör rendi.Gondolom miért...Képzeld most vagyok a 34. hétben és 2700g-s a pici és kb 47-48 cm.Azt mondta, hogy szép nagy baba.A veséi is most kissebbek voltak, mint a múltkor.Jövőhéten felküld Pestre, hogy mondjanak véleményt, hogy megszülessen,vagy még ne.Azt mondta, hogy ha most születne,akkor sem lenne semmi kompikáció.(Szerencsére nagy baba)Látom ti is próbálkoztok a Somának játszótárs ügyileg.Vagy netalán már sikerült is?Milyen nevek mellett döntöttetek?Nálunk is volt így,hogy a lánynevet a Balázs(FÉRJECSKÉM)választja ki, de olyan lehetetlen neveket sorolt fel..és végül gyözött a női uralom,mint általában mindig:-) Azt akakrom még kérdezni,hogy szerinted nem korai még a picinek vásárolagtni?Kicsit babonás vagyok.Kiságya,kádja,meg egy zenélős játéka már van.Hétvégén akarunk babaápolási szereket meg mózeskosarat venni,csak egy kicsit félek előre vásárolgatni.
Üdv mindenkinek Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Szia Ági!

Ezt a játszótárs-dolgot nem értem! Vagy a tesóra gondolsz? Azt pár év múlva tervezzük csak, mikor 5 év körül lesz a Soma!

De jó, hogy ekkorára becsülik, mégha kicsit kevesebb is (mert azért könnyen elszámolják +-ba, -ba is!) akkor is bőven 2 kiló fölött van, ez tényleg bíztató. Persze a lényeg a tüdőn-légzésen van!
Szörnyű ami a barátnődékkel történt, szegények, az a petefészek-eltávolítás is elég rosszul hangzik!

Manapság állítólag minden 4. párnak gondja van a megtermékenyüléssel-babagyártással! Szörnyű!

Nekünk is a kiságy volt meg leghamarabb (anyósom mondta is, nem vagyunk normálisak, hogy olyan hamar megvettük-4. hónap körül talán!)
Aztán a babakocsit is megvettük már, a 19. héten! Én ezügyben nem voltam babonás! Babaruhákat 6-7 hónap körül kezdtem el kapni, venni csak a végén vettem, ami hiányzott!
Szerintem Te is vegyél nyugodtan, főleg hogy nektek érkezhet elég hirtelen is és gondolom nem akarod egyedül a párodra hagyni! Legalább a leszükségesebbeket vegyétek meg (meleg ruha, pár body)! Mondjuk a babaápolási cikkek pont ráérnek, mert az elején úgyis csak a gyógyszertári krémmel lehet fürdetni, kenni, olajozni, azt meg csak akkor tudja kiváltani valaki, ha megszületett a pici és felírja a gyerekorvos!

Itthon punnyadunk, terveztem hogy elmegyün meglátogatni a dédit, de olyan szeles idő van! Kép

lola77
 
 


sziasztok!

Fent van a kép Ákoskáról!
Puszi!

Kata
sznékata
 
 

 
 

Sziasztok!

Kata: Megnéztem Ákoskát, nagyon aranyos.

Ági: Szerintem nincs korán a vásárláshoz, én decemberben kezdtem, és márciusban születtek. Nálunk is azt mondta anyósom, hogy ő megveszi a babakocsit, de csak akkor, ha már megvan a baba. Én meg úgy voltam vele, hogy én fogom tolni, olyan kell, ami nekem tetszik.
Tényleg, eldöntöttétek már, hogy milyen kocsi lesz? Csak mert nekünk a második vált be, sógórnőm is a másodikat koptatja, mert az első nem fért be az autóba. Nekünk meg kinőtte az elsőt télre, bundazsákban már nem fért volna el benne.
Lesz majd sokminden, amit a párodnak kell megvenni. Legalább is nálunk így volt. Készültem, aztán mégis mindig kellett valami. Érdeklődtél, hogy mi kell a kórházba? Ha rooming-in-be szeretnél menni, akkor pl. lázmérő kell. Nem nagy dolog, csak 2 éve még volt, most már saját kell.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült végigolvasnom az előző heti hozzászólásokat, mostanában nemhogy irni, de még olvasni sem volt időm.

Hajni,
Nekem is nagyon tetszik a házikótok, én is irigyellek a tágas tér miatt. Mi már régen kinőttük a 49 nm-es lakást, de még néhány évig biztos, hogy itt kell laknunk. Kép Nagyon tetszik a sárga szin a falakon. A nappali is sárga? Az nem nagyon látszik a képeken.

Csibamanó, Kata,
Én is üdvözöllek Titeket közöttünk! Nagyon helyes a kis Réka és Ákoska is. Kép
Olyan jó volt olvasni Csibemanó történetét, örülök, hogy végül természetes úton sikerült a baba. Bátyámék már 2 sikertelen lombikon túl vannak, tudom, hogy milyen érzés lehet, ha ilyen nehezen jön össze, és azt is, hogy milyen sokba kerül. Azért ez olyan igazságtalan, hogy ennyi pénzt kell fizetni azért, hogy valakinek gyereke legyen. Olyan igazságtalan, hogy aki szegény, annak ez a lehetőség meg sem adatik. Pedig szerintem minden nő életében ez az egyik legfontosabb dolog, hogy anya lehessen.
Nálunk 1,5 év korkülönbség van a fiúk között. Ha most megkérdeznél, hogy mit tanácsolok, biztos, hogy azt mondom, hogy még várjatok. De lehet, hogy egy év múlva már azt mondanám, hogy ez igy volt a legjobb. Én most úgy érzem, hogy nagyon nehéz két pici gyerekkel, de ennek az is az oka, hogy a nagyobbik fiam nagyon eleven (néha azt gondolom, hogy talán hiperaktiv Kép ), a férjem minden este 8-kor jön csak haza, és a szüleim is 15 km-re laknak (férjem szülei még messzebb), de azért igy is sokat segitenek. Szerintem segitség nélkül néha bele is őrülne az ember. Neked van segitséged?

Ági,
nagyon örülök, hogy jó hireket kaptál az uh-n, remélem, hogy minden rendben lesz a babával.
Én mindent megvettem Martin születése előtt, mert szerettem volna én kiválasztani a dolgokat. De én amúgy sem vagyok babonás, nem hagyom, hogy legyőzzön ez a "kór". Nem is tudom mi lenne, ha az lennék, mivel szinte mindig otthon felejtek valamit és vissza kell fordulnom, és ha jól tudom, ez is rosszat jelent. Hát ha igy lenne, akkor nagyon szerencsétlen lennék, az biztos. Kép

Rena,
Nekünk sima műanyag hintánk van, amit a Tescoban is lehet kapni. Mi a konyha ajtófélfába csavartunk be két kampót jó mélyre és az tartja a hintát. Martin 14 kg körül van, és még soha nem volt gond, simán megtartja őt. Még mindig csak a hintán tudom őt elaltatni délutánonként, nem gondoltam volna, hogy egy kb 2 ezer Ft-os szerkezet ilyen hasznos tud lenni. Kép

Lola,
Kipróbáltuk az új babakocsit és egész jó. Sajnos ez sem az az igazi testvérfelállós kocsi, de meg tudtuk oldani valahogy és Martin nagyon szeret rajta utazni. Majd csinálok képeket, bár azt még nem tudom, hogy hogyan, mert múlt héten elhagytam a digitális fényképezőnket. Tiszta depi voltam / vagyok még mindig miatta. Kép
Nem tudom, hogy történhetett, mert csak az anyuékhoz vittem ki. Vagy kiesett a szatyorból, amikor kiszálltunk a kocsiból, vagy valahogy kidobtuk a kukába a pelusokkal együtt. Mindenhol kürölnéztünk, most már biztos, hogy nem fog előkerülni. Kép

Ebben a hónapban szinte csupa rossz történt, ami az anyagiakat illeti. Már 3 hete áll a kocsink (most műszakiztatjuk), mert nem tudunk beszerezni egy alkatrészt. Több, mint 100 ezer Ft-ba fog kerülni a teljes műszaki. Most kaptuk meg az előző évi áram elszámoló számlát is, 45 ezer Ft (villanyfűtésünk van). Szóval volt kiadásunk bőven. Most meg ez a fényképezőgép is...
Képzeljétek, mostanában megint többet kelek éjszakánként Martin miatt, mint Márk miatt. Márk már csak egyszer ébred, viszont Martin megint nagyon nyugtalanul alszik és sokszor felsir éjszaka. És ilyenkor fél-egy órán keresztük sir, hisztizik és nem tud visszaaludni. Pedig most már ő is velem alszik és nem apával.
Beszéltem a dokival, azt mondta, hogy figyeljem egy hónapig, minden egyes alkalmat irjak fel (mikor történik, mit csinál ilyenkor), aztán majd megbeszéljük, hogy mi legyen. Szerinte igy jön ki rajta a féltékenység.


Na most már befejezem, mert nagyon sokat irtam

Sziasztok,
Réka
remka
 
 


Hali!

Bocsi csajok, de tegnap ki kellett hívni a gyerekorvost, mert a Rékának 38 fokos láza volt, extra nyűgi, lóg rajtam mint a kismajom. Torokgyuszink van, kapott klacidot, tegnap nagy öklendezések közepette bevette az esti adagot, de reggel már nem volt hajlandó. Hívtam a gyerekorvost, egyelőre nem tudom utolérni, tegnap ügyeletes volt, lehet, hogy alszik. Próbáltam tanácsot kérni a mi háziorvosunktól, mert ő az ügyeletes, de azt mondta hogy ezzel a kórokozóval szemben ez a gyogyó a leghatásosabb. Viszont borzalmas íze van. Tanácstalan vagyok, remélem estig sikerül elérni a dokinkat, hogy mi legyen. Anno februárban volt beteg akkor supraxot kapott, de nem használt a végén már sípolt szegénykém, félő volt, hogy beasztmázik, injekciót kapott 1 hétig. Lehet, hogy megint csak ez lesz a megoldás. Tegnap a baby panadolt simán bevette (mert annak legalább elfogadható az íze), de ma már félve nagy könyörgések árán vette be, szerintem félt, hogy megint a másikkal próbálkozunk.
Szóval bocsi, hogy most nem reagálok a dolgokra, amint jobban lesz jövök és írok!

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!


Réka!
Örülök, hogy végre rólatok is hallani valamit. Sajnálom, hogy az utóbbi időben ennyi rossz történt veletek, de próbálj meg pozitívan gondolkozni. Ennyi rossz után csak valami jó jöhet. Kép
Szinte hihetetlen, hogy a nagyobb gyerkőcökkel több az alvási probléma, mint a picikkel.


Kata!
Ákos fényképét megmutattam az én Gergőmnek! Képzeld, egyből iderohant, hogy közelebbről meg tudja nézni, és megsímogatta, sőt, még cuppanós puszit is adott neki, és nem engedte, hogy anya mást nézzen a gépen. Kép
Biztos írtad már, de feledékeny vagyok. Mennyi idős?


Csibemanó!
Nagyon jó volt úgy olvasni a történeteteket, hogy tudtam, hogy jó vége lesz! Különben szerintem elképzelhető, hogy elpityeredtem volna olvasás közben.
Szegény Réka! Jobbulást neki!


Reni!
Én babateát már 4 hónapos kora előtt is adtam Gergőnek, de csak azért, mert a gyerekorvosunk azt tanácsolta, hogy az édeskömény teából adjak neki pár kortyot evés előtt a hasfájására. Bár nem hiszem, hogy sokat segített volna, de az a tudat is jó volt, hogy megpróbáltam valamit tenni, hogy ne fájjon neki.
Légyszi add át üdvözletem Erikának, persze, ha talákozol majd vele.


Ági!
Tényleg nagyon jó, hogy már most ekkora a babátok!
Mi a kiságyat, és a babakocsit kb. 6 hónapos kismama koromban vettük. Ruhákat anyós vett (mert ő akarta), de persze párat mi is vettünk, de ezt már kb. 1 hónappal később. A kiskáddal volt egy pici problémánk, mert anyós vette meg, és nem volt ideje felhozni hozzánk. Szóval az tényleg aznap ért ide, mikor mi is hazajöhettünk a kórházból.
Szerintem igaza van Lolának, hogy ha nálatok megvan az esélye az idő előtti szülésnek, akkor talán jobb, ha hamarosan beszerzitek a ruhákat.

Kellemes hétvégét mindenkinek!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Hali!

Na végre valahára sikerült a gyerekorvost elérni, jobban mondva a felesége (aki egyben az asszisztense) hívott vissza. Ki is váltottuk a Supraxot és simán bevette. Ma már annyira nem nyűgi mint tegnap este volt.

Ági
Hát tanácsot sajna nem tudok adni a barátnődnek, mert minden eset más és más. Nem feladni, de nem is görcsösen akarni, mert az aztán elképesztő dolgokat okoz.
Pl. múlt hónapban volt egy kis hányingerem és én marha elkezdtem beleélni magamat, hogy terhes vagyok. Késett is egy hetet. Tudtam, hogy mikor kell megjönnie, mert érzem mikor van peteérésem, hát nem jött meg, vártam, aztán vettem tesztet, negatív lett, aznap délután meg is jött. Szóval hihetetlen mire képes a női agy. Poénból még meg is jegyeztem az uramnak, hogy akkor elképzelem, hogy jó nagy didkóim lesznek (kicsivel áldott meg a sors) és akkor teljesül?!
Babócád szép súlyban van, ne aggódj. A Réka a 37. héten császárral született 2800g volt és 48cm. E téren is érdekes eset voltam, mindig produlálok valamit.
Vásárlás: Mi a 28. hét környékén kezdtük el, nem akartam az utolsó pillanatra hagyni. A babakocsit anyós nem akarta engedni, de aztán közöltem vele, hogy már kinéztük és megyünk megvenni, szerinte nem szabad előre, én meg mondtam, hogy nem bízom a véletlenre. Szóval tedd ahogy jónak látod, de rosszabb szerintem és nehezebb is a szülés után a pici mellől elfutkosni vásárolni.

Lola
Most úgy vagyunk, hogy ha összejön a tesó, akkor jöjjön, ha nem akkor se görcsölünk még. Régebben azt beszéltük, hogy ha a következő csak lombikkal lehetne, akkor egy lesz. Tényleg nem tudom még most sem, hogy hogy lesz.

Melinda, Réka
Aranyosak vagytok!Kép Így visszatekintve nem is volt akkora "küzdelem", ahhoz viszonyítva, amit sok párnál látok magam körül. Elképesztő, hogy mennyi pár van, akik hasonló, vagy sokkal nagyobb problémákkal küszködnek.
Az államnak sokkal humánusabban kellene ehhez hozzáállni. Nem azon kellene sírni, hogy kevés a gyerek, hanem segíteni kellene az érintetteket.

Rena
Én 3-4 hónapos kora körül már adtam a Rékának teát. Először a gyógyszertári édeskömény teát, de aztán azt tapasztaltam, amit hallottam, hogy ugyanannyi hasznot csinál mint "kárt", vagyis hajtja a szeleket, de csinál is. Aztán kipróbáltuk a Milupát és a HIPP-est is, szereti őket a mai napig.

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Csibemanó: Örülök, hogy jobban van a lánykád. Nekem is mindkettő meg van fázva, folyik az orruk, Bálintnak már porszívózni is kell, enni sem nagyon akar, talán a torka is fáj. Szerintem mi is megyünk orvoshoz hétfőn. Nekem is a 37. héten született mindkét kisfiam, és mindketten 2960 grammal, Bálint 50, Benedek 48 centivel.

Remka: Ha megkérdeznek a kis korkülönbségről, én is azt szoktam mondani, hogy csak akkor, ha van segítség. Nekem anyuék nagyon ritkán jönnek, akkor is inkább vendégként, idősek is, betegeskednek is. Anyósomék dolgoznak, ők se nagyon jönnek. Szóval, így elég nehéz. Bálint nem annyira mozgékony, (bár mostanában jobban, játszón is mászókázik, futkos, csúszdázik, nem ül egy helyben a homokozóban: ennek örülök)de vele is nagyon sokat kell foglalkozni. Nem sokáig játszik egyedül.
Biztos, hogy nincs a fényképező olyan helyen, ahol nem is gondolnád? Nálunk múltkor egy akkus fúrógép tűnt el. Már mindenkit megkérdeztünk, hogy nem vitte-e el, aztán én találtam meg a legfelső szekrényben, férjem ott szerelt valamit, és bent felejtette.

Melinda: Nagyon szép házikót találtam a www.noddy.com oldalon, átszámolva 7200 Ft. lenne, Bálint biztos örülne karácsonyra egy ilyennek, de azért Angliából nem hozatok neki.
Majd tegyél fel Te is képeket Gergőről, olyan régen láttuk! Nem csináltál fotóalbumot?
Erikának megmondom, de ha minden igaz, ma ír.

Lola: Hát éppen ez az a teákkal, hogy cukrosak. Már most kezdjem el rontani a fogait? Védőnőmet nem kérdezhetem, mert ő mindenre azt mondja, hogy tegyek bele cukrot. Minek, amikor anélkül is ízlik neki a gyümölcs?

Képzeljétek, múlt héten tanácsadáson észrevette a doktornőnk, hogy Benedek sápadt, rögtön vettek is vért az ujjából, és vashiányos. Úgyhogy most vasat szedünk. Majd két hónap múlva újra megnézik. 7450 gramm most 7 hónaposan.

Megyek főzni.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

VÉGRE TUDOK INTERNETEZNI!!!!!!!!

Ha minden igaz novembertől újra lesz netünk.
Nagyjából végigolvastalak benneteket,beletelt egy kis időbeKép)

Köszöntöm én is az újakat,jó hogy mindig frissül a létszám.
Most mennem kell mert Viki nyűgös,de délután visszajövök és akkor bővebben írok.
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Oslány Ákos szeptember 28-án volt egy éves.
Volt két tortája és egyiket sem gyurmázta meg (a dédik bánatára).

Ákos jó fiú. Most már álltalában csak egyszer alszik egy nap, ebég után 1 és 1/2- 2 órát. Mindenfélét eszik már. Tejet még nem kaptt, meg halat. Ákos csak 9 hónapos koráis szopizott magától hagyta el. Szerencsére ügyesen eszik. Imádja a hasát nagyon tud küzdeni érte. Most 80cm és 10kg volt az 1 éves mérésen.
Megkapta az agyhártyagyulladás elleni védőoltást is. Jobb félni, mint megilyedni.
Még nem tud kapaszkodás nélkül menni de nem is akarjuk siettetni. Mindenhol feláll és egy kis örökmozgó. Nem mondanám hogy sírós baba lenne.
Már 8 foga van. Hű mit írhatnék még róla?
Nem jut eszembe hirtelen semmi.

Kérdés hol lehet fényképalbumot csinálni?
Nem kicsik a képek és nem tudom feltenni őket ide.
Köszi aki tud segíteni.
Most búcsúzom!
Sziasztok!
kata
sznékata
 
 


Sziasztok!

Elkezdtünk fényképalbumot csinálni, de még csak kevés képünk van.
Majd hozok még otthonról.
Ákoska az album neve.
puxpux
kata
sznékata
 
 


Kata,
menj bele a fotoalbum-ba (jobb oldalt felül) és oda nagy képeket is be tudsz tenni.
Réka
remka
 
 


Ezzel elkéstem. Kép
remka
 
 


Megnéztem, nagyon aranyos. Kép Várjuk a többi képet
remka
 
 


Sziasztok!

Viki október 27-én lesz 7 hónapos.Van két új albumunk a babaszoba.hu oldalon,címek:
-Viktória Lili 7 hónapos
-Hercegnőnk 7 hónapos
Sokat szenvedünk a fogaival,nehezen akarnak kibújni,még egy sincs neki.
Emiatt sokat sírdogál,többször felriad álmában.
Két hete kihányta a paradicsomos burgonyát,azóta nem kér főzeléket,majd a rá következő napon már a gyümölcslé és püré sem kellett neki.
Így kihagyunk pár napot és újra elkezdjük a hozzátáplálást.
A drágám túl mohón evett és sokat és biztos ez volt a baj.
Azóta cicizik általában 2 óránként,ez jó a fogínyére is,masszírozza vele.
Éjjel is fel szokott sírni,de nem mindig kell bemenni hozzá.
Csütörtökön megyünk méreckedni,kíváncsi vagyok mennyit fejlődött.
Múlt hónapban 7200 gr és 68 cm volt.

Az újaknak leírnám a többi albumunk címeit,azokkal mutatkoznék be.
babanet.hu-n:
-Viktória Lili 5 hónapos
-Hercegnőnk Viktória Lili
-Hercegnőnk,Viktória Lili 4 hónapos
-Viktória Lili

babaszoba.hu-n:
-Hercegnőnk
-Hercegnőnk 2.rész
-Viktória Lili 2 hónapos
-Viktória Lili 3.albuma

Melinda
sok sikert a vezetéshez,volt hogy én is sírtam mert nem úgy ment a vezetés ahogy szerettem volnaKép,kitartást!
Gergőnek boldog szülinapot kívánok!

Hajni
drukkolok,hogy mielöbb kismama legyél!
Kertvárosban a végállomás felé van a patika ahol anyukám dolgozik,ha máshol nem sikerülne az injekciót beszerezni próbáld meg náluk.
Szép a házatok,de majd berendezve is lesznek majd fényképek?
A fürdőtök nem sötét így egy kicsit?

bocs a többiektől,de most nincs időm mindenkinek írni,majd otthonról ha megint lesz netünk bepótolom.

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!
Mindegyik gyermek nagyon édes,vigyázzatok rájuk,mindenkinek jó egészséget kívánok,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


tettünk fel még egy két képet de még lesz napokon belül............................
sznékata
 
 


Erika, köszi a drukkot. Remélem én is hogy minél hamarabb sikeredik mostmár.

Abba a patikába nem szívesen megyek, mert a mama ott lakik a szomszédba, és nagyon jól elvan a patikusokkal. Nem szeretném ha kiderülne valami. De ha máshol nem sikerül, akkor mindenképpen megpróbálom. Köszike. Azt hiszem először a lakótelepen lévőbe megyek.

Biztos lesz majd berendezve is kép, bár nem sok minden lesz benne. Majd idővel Kép.
A fürdőn 150*150-es ablak van, szinte az egyik fal üveg, úgyhogy semmiképp nem lehet sötét Kép. Különben nem választottunk volna ilyen csempét, mindent jó világosra terveztünk Kép.
Köszi a dicséretet, olyan jól esik.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Csibemanó, örülök, hogy jól van Réka. Nem biztos hogy a rossz íze miatt nem vette be a gyógyszert, hanem ilyenkor minden nyelés gyötrelem nekik! Múlt héten én is úgy fogtam le Somát, löktem le a torkán a szirupot 2-3-szor, utána már gondolom nem fájt annyira neki, azt mondta, hogy finom!

Kata!
Nagyon aranyos Ákos a képeken, azon az újszölött integetős főleg tetszik, amelyiken pedig apával alszanak, szinte ugyanolyan van nekünk is.
Hova jártok/jártatok úszni?
Nagyon biztosan áll azon a fiókbólpakolós képen, biztos nemsokára elindul!

Erika!
De jó hogy újra tudsz majd jönni, elhiszem hogy hiányzott a net.
Sokat nőtt a Viki (eddig se volt épp apró), kitartás a fogakhoz. Örülök, hogy a hányás után nem ijedtél meg és nem keseredtél el a hozzátápit illetően!

Remka!
Nektek most tényleg összejött minden. Biztos téyleg a féltékenység oka Martin ébredésének, már tényleg elmúlhatna, az 1 hónapos felírás után kiváncsi leszek milyen tanácsot ad nektek dokinő? Csak megérti és feldolgozza az öcsit a kis Martin!
Lehet, hogy morbid (akkor BOCS) ami a fényképezőtökről most eszembe jutott: még mindig jobb egy fényképezőt elhagyni, mint az egyik gyereket! Amennyi felé figyelned kell ha csak 1 napot nézünk, nem csodálom hogy ilyesmi történt! Vígasztald azzal magad, hogy a gyerekeidre figyeltél, nem egy tárgyra!

Látom a babavárásba, bevásárlásba azért mindenhol beleszólt, vagy bele akart szólni anyós! Kép
Melinda a Ti viszonyotok tényleg jó lehet, ha rábíztad a ruhákat!

Rena!
Érdekes a védőnőtök, hogy mindenbe cukrot! No comment!
Jobbulást a fiúknak, úgy látszik tényleg elkezdődött ez a torokfájós-náthás időszak!

Tényleg akartam is már kérdezni, hogy közületek ki milyen orrSPRAYT adott (adott-e) az orrdugulásos időszakban a gyerkőcnek?
Most Somának is be volt kicsit dugulva, de nekünk mostanában (utoljára tavaly tél végén) az a sima olcsó gyógyszertári sósvíz már nemigen használt, lehet hogy azért mert csepp! Utánanéztem itt a neten, találtam 2 félét, de végül is csak a Sterimart vettem, ami tengerivíz kivonatot tartalmaz, más hatóanyagot nem. Eddig úgy tűnik bevált.
Ismeri valaki a Nasivint, Nasopaxot?
Mert ugye ez gyorsítaná a taknyos orrfolyást, amit ugye nem néznek jó szemmel a bölcsiben! (Érthetően)

Na ennyi, mert már a férjem itt türelmetlenkedik a gépért!

Jó éjt!

lola77
 
 


Sziasztok!


Hajni: A 150x150-es ablak nagyon jó a fürdőn! (lakótelepen a szobákon van ekkora) A fénykép nem adja olyan jól vissza, biztos Erika is azért látta sötétnek. Gondolom élőben gyönyörű.

Kata: Nagyon aranyos Ákoska. Õ volt a szülésznőd? Bálintnál még úgy hívtuk, hogy őrmester, aztán rájöttem, hogy tök rendes. Most már örülök, ha találkozom vele.

Lola: Én még nem használtam más orcseppet, csak azt a sósat.
Érdekes ez az előre vásárlás, mert azért manapság már egészen pici babákat meg tudnak menteni, ha koraszülött. Én a harmincvalahányadik héten kezdtem Bálintnál a vásárlást, és rosszul esett, hogy anyósom még kételkedik. Meg Benedeknél amikor a méhlepény-mintavétel volt, férjemmel nagyon féltettük a 20 hetes babánkat, és akkor is azt mondta, azzal nyugtatott, hogy ha elvetélek, akkor jobb is, meg lehet még annyi gyerekünk.... Holott teljesen egészséges babának is lehet baja, mivel a méhlepényhez hozzányúlnak. Hát bocs, egyébként nincs vele bajom, csak ez annyira rosszul esett.

KépKép
renáta29
 
 


Rena!
Benedeknél csináltattatok ilyet? Ez a corion-biopszia, vagy mi? Amit a 35 év felettieknek kötelező?
Ja, ez nem az, mert az magzatvíz vizsg.

Lehet, hogy már elmesélted, de nem emlékszem, miért kellett ez a vizsgálat és mi ez?

lola77
 
 


Hali!

Tegnap estén elég ramaty volt. Gyors lefürdettük a Rékát (langyos vízben), aztán öltözés, hami és fekvés. 8h-kor kalpta meg a kúpot, 9h-kor még mindig 39,3 volt a láza. Este ide vagy oda, felhívtam a dokit, hogy mi a teendő, kérdezte milyen lázcsillapító van még itthon, felébresztettük szegénykémet, adtam neki a nurofenből. 10h-re már lement 38-ra, aztán fél 12h-re már nem is volt lázas. Hát komolyan mondom, szó szerint majdnem összefostam magamat. (így jött ki az ideg rajtam). Nem volt még ilyen problémánk és fogalmam nem volt, hogy a kúp után mennyivel lehet neki szájon át lázcsillapítót adni. De most már ennyivel is okosabb lettem. Délelőtt még elég nyűgi volt, láza nem volt, de fájt nagyon valamije (gyanítom a torka), adtam neki a baby panadolból, aludt is egy nagyot. Azóta mintha kicserélték volna, pakol egyfolytában, kezd a régi önmaga lenniKép Tisztábatevésnél vettem észre, hogy pöttyös a hasikája, 5h-kor jött a doki, mondtam neki. Mostmár 100% hogy valami vírus, mert a pötyik kijövetele óta nincs láz. A torka még piros nagyon és a nyirokcsomói is meg vannak duzzadva. De már nyugodtabb vagyok sokkal.

Hajni
Mióta próbálkoztok a babóval? Tudni már, hogy mikor költöztök?

Erika
Köszi a fogadtatást.
Szegény gyerkőcök némelyiket nagyon meg tudja viselni a fogzás. A Réka is ilyen, pláne most hogy a rágófogai is készülődnek...Kép

Kata
Nagyon édes a kisfiad. Mi is beadattuk az agyhártyagyuszi ellenit, sőt a bárányhimlő ellenit is. Nemsokára meg kapja a 15. hósat.

Üdv mindenkinek:
Csibemanó
csibemanó
 
 


sziasztok

egy gyors kérdés:nem tudja estleg valamelyikőtök,hogy hol lehetne venni Waldorfos mesekönyvet.állitólag valami tündéres.amerikában élő rokonunk azt szeretne a kislányának karácsonyra,de gőzöm sincs hogy hol lehetne hozzájutni.ha esetleg láttok vagy hallotok akkor szoljatok légyszi.cserébe a Hanna megkapja a hőn áhitott chou-chou babát.

Kata ,Csibemanó nekünk is van albumunk

Laczó Hanna És Attila néven a Babaszoba.hu-n és itt is .ha van kedvetek nézzétek meg



mindenkinek jo éjt
sziasztok


Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Lola!

Én úgy tudom, hogy a biopszia a méhlepényből mintavétel, az amniocentézis a magzatvízből. Én biopszián voltam.

A BIOPSZIÁRÓL, csak akit érdekel: Mindkét babánknál alacsony lett a MOM értékem. Varjú elkűldött genetikai tanácsadásra. Ott is vettek vért, ott is alacsony lett. Aztán kiszámolnak egy értéket, hogy mennyi a valószínűsége, hogy beteg babánk születik. (életkor, Mom érték, súly, hetek számából számolják ki). Bálintnál 1/754 lett, ez nagyon jó, nem is javasolták a mintavételt. Benedeknél 2 évvel később 1/252. itt már javasolták. Nem is számítottunk rá. Azt hittük ugyanaz lesz, mint Bálintnál. Ott, el kellett döntenünk. Mi kértünk fél órát. Bálint ott csacsogott, még jó, hogy ott volt a férjem unokatesója, és lefoglalta picit. Szóval, lehet úgy dönteni, hogy nem kéred, de akkor a szülésig lehet izgulni(vagy még tovább), hogy mégis nincs-e valami baj. Ráadásul a férjem családjában van öröklött szívbetegség. Úgyhogy nem mertük azt mondani, hogy nem érdekel. Mert jobb előbb tudni, akkor tudunk rá készülni. Viszont a vetélési kockázat 1/100. Ez volt csütörtökön, vasárnap be kellett feküdni, és hétfőn meg is csinálták. Az eredményt 3 hétre ígérték, 5 hét lett. Telefonban nem mondták meg(azóta tudjuk, hogy attól függ ki van ott éppen), azonnal felmentünk, és akkor végre megmondták, hogy egészséges fiú. Persze azért minden betegséget nem zárhatnak ki.
Most már így utólag inkább a jóra emlékszem, pl. nagyon rendesek voltak a Schöpf Méreiben.

Csibemanó: Jobbulást kívánok Rékának!

Megnéztem az albumokat, RITA: a Tiéteket is csak most a babaszobán. Nagyon szépek, amiket a fényképész csinált, főleg a 2003. karácsonyin Hanna. Nagyon szép arca van. Ki csinálta?
A Waldorf mesekönyvet nem ismerem. De Vass Albernek is nagyon szép mesekönyvei vannak, amit én olvastam az azt hiszem Az erdő tündérei, nagyon szép volt. A történet is, meg a rajzok is. (kicsit vallásos)

KépKép
renáta29
 
 


Már egy hete nem jöttem, bocsi lányok...

Csibemanó, Nekünk Rolinál is volt már ilyen makacs láz és hányt is hozzá. Este kezdődött a dokinőnk pont ügyelt. Nurofent a hányás miatt nem lehetett adni neki (ez más hatóanyagtartalmú mint a lázkúp). Egyébként mindig lemegy a láza a sima lázkúptól, de a dokinőnk ragaszkodott hozzá, hogy váltusnk ki még éjjel egy másik hatóanyag tartalmú lázkúpot is (3. ügyeletes patikában sikerült), amivel nem kell a 4 óra elteltét megvárni. Hajnalban szükség is volt rá, azátn másnap már egyáltalán nem volt lázas és a hányás is megszűnt. Ez idén tavasszal volt.
Remélem Réka is hamar átesik ezen, és lehet most már nem is lázas.

Mi jól megvagyunk, semmi különös nem történt.
Továbbra is sokat csavargunk, szoptatok mindenhol ha kell... (hétfőn autókiállításon Bp-en).
Roli anyuéknál van, tegnap vittem, holnap hozza reggel haza. Tegnap este kint volt cukorrépát szedni az óriási géppel (24 órát megy így szezonban a gép) Ma mennek cirkuszba!

Járok megint tornázni is (Axyhoz), kicsit nehéz ugyan összehozni, de megoldható.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon kétségbe vagyok esve. Kép
Ti hallottatok már a hypotonia nevű betegségről?
Múlt héten voltunk oltáson Márkkal (2 hónapos), és beutalt minket a gyerekorvos az ortopédiára, mert nem tudta tartani a fejlt ülésbe húzásnál. Egyáltalán nem aggódtam, mert Martin is nagyon későn kezdte emelni a buksiját. Tegnap viszont nagyon ránk ijesztett a főorvos a vizsgálaton. Másfél órát voltunk bent nála, vizsgálta a mozgását és azt állapitotta meg, hogy nem jó az izomtónusok eloszlása. Másfél oldalas diagnózist irt, tele szakszavakkal semmit nem értek belőle. Ma elmentem a gyerekorvosunkhoz, ő azt mondta, hogy nem kell megijedni, a főorvos szereti megrémiteni az anyukákat, de csak azért, hogy komolyan vegyék a dolgokat. Ma el kell mennünk 3-ra egy feji uh-ra, hogy kizárják, hogy nem szervi baj (pl. agyvérzés vagy ilyesmi) okozza a problémát. Nagyon félek! Kép
Ha nincs szervi baj, akkor csak tornáztatnom kell majd őt napi 4 x 16 perc (hogy fogom tudni Martin mellett???) és akkor semmi baj nem lehet a későbbiekben.
Az a fura, hogy én semmit nem vettem észre azon kivül, hogy utál hasalni, mert nem tudja szegény emelgetni a fejét. Most meg egész nap hasaltatnom kell őt, persze felügyelet mellett.
Úgy sajnálom, mert látom, hoyg annyira szenved közben, de muszáj "szadiznom" őt, hogy megerősödjön a nyaki izomzata.

Csak azt szerettem volna kérdezni, hogy esetleg hallott már valaki közületek erről a betegségről? Megkeresem majd itt a bebeneten is, biztos van ilyen topic is.

Lola,
mi is Sterimar orrsprayt használunk Martinnál, általában használ, csak nem mindig engedi, hogy befújjam. Kép

Rita,
Sajnos én sem tudok segiteni a Waldorfos mesekönyvvel kapcsolatban.

Jobbulást a beteg gyerkőcöknek!
Majd jelentkezem, hogy mi volt az uh-n.
Szoritsatok, hogy minden rendben legyen.

Rék
remka
 
 


Sziasztok!

Csibemanó:
Múlkor írtam a barátnőmről hogy hogy járt.Hát képzeld el kiderült,hogy tévedtek az orvosok,és semmi baja a magzatnak.Jó helyen tapad és egészséges.Ma jöhetnek haza a kórházból,sokat kell pihennie.Nemsemmi mi?

Tegnap voltam nődokinál.Minden rendben van a picivel.Holnap kérek időpontot a pesti sote 1-s klinikára.Azt mondta a dokim,hogy legyek határozott,hogy jövőhétre mindenképp kapjak időpontot.Ott fogják kimondani a végszót.Ha azt mondják ,hogy már nem lehet tovább húzni ,akkor felhívom a dokim,és másnap becsoszogok a kórházba és megindítja a szülést.Az is lehet ,hogy nem császáros leszek,majd azt is pesten döntik el.Kicsit kezd telelenni a gatya!!!!
Hétvégén megvesszük a babakocsit,meg a légzésfigyelőt.Ehez ragaszkodom,bár lehet hogy kicsit túl aggódos vagyok.Nektek volt légzésfigyelőtök?Ha igen melyik márkájú?És ha bejelez mit kell csinálni a picivel?

Előre is köszi Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Sziasztok lányok!

Rita: én az alexandra honlapján találtam 1 db mesekönyvet: Fények az ösvényen, ami valahogyan waldorfos. (Rebecca Schact, Jacqui Morgan), rákerestettem a waldorf szóra. De a könyv.lap-on van sok kiadó, talán próbáldd meg még azokat is! Ja, 2490 volt az ára!

Remka!
Hát te szegény, elhiszem most milyen idegállapotban vagy. Pont a múltkor bíztatott Melinda hogy a sok rossz után biztos jó jön!
Semmiképp ne hibáztasd magad, hogy nem vetted észre! A hason fekvést sok mindenért nem szerethetik a babák, ez még nem volt jel! (Nekem Soma is utált, pedig már 1 hetesen emelte a fejét, de kötött volt a csipője, úgyhogy azért kellett erőltetnem a hasonfekvést, amit végigordított, eleinte 1-2 percnél tovább nem is bírta!) Kitartás!
Próbáld bevonni Martint a kicsi tornáztatásába, hátha segít!
Amúgy én csak itt a babaneten láttam ezt a betegséget, asszem több topik is van, bár biztos megtaláltad. Nézz utána ne csak itt a babaneten, biztos sok infót tudsz összegyűjteni. E.gomban csinálták az uh-t. Szorítunk 1000-el, hogy minden rendben legyen! Amúgy az hol volt, ahol a főorvos felállította a diagnózist?
Egyébként a gyerekorvosotok az első babalátogatáskor kellett, hogy nézze, hogy "hogy hozza a fejét", amikor a baba hanyatt fekve, megfogja a kezét és óvatosan ülőhelyzetbe húzza. Akkor nem vette észre?
BIZTOS MINDEN RENBEN LESZ, NE AGGÓDJ. Azért egy agyvérzésnek biztos más tünetei is lennének!

Ági!
Hát nem semmi a barátnődék, azt hinném a 21. században ilyen hírt már nem hallani... Szegények már biztos elsíratták azt a babát... most meg nyugodjon meg egyik percről a másikra! Kemény!
Neked meg szurkolunk majd, ha "becsoszogsz" a kórházba. De szóljál ám előtte!

Légzésfigyelő: nemrég volt szó róla, Cseriviolának (Erikának) beriasztott val.szeg tévesen, nagyon megilyedtek persze. Nem tudom milyen márkájú volt! A Renáéknak is van, majd biztos írja, hogy milyen.
Amúgy úgy tudom, hogy Pesten a Madarász utcai kórházban van hozzá tanfolyam is, hogy mit kell csinálni, ha beriaszt! Az ottani újonnan 50 e, de ha nem ott veszed, akkor is mehetsz a tanfolyamra. Renáéknak ilyen van, állítólag (több esetben hallottam) ez a legjobb!
A Kismama újságban sokszor hírdetnek ilyet, használtan, esetleg nézdd meg, újonnan elég húzós az ára!

Cirmike, jól teszed, hogy szoptatsz, a világ legtermészetesebb dolga, szerintem. Én mindig elérzékenyülök, ha ilyet látok! Kép

Megyek összekutyulom a rizskókot, vacsira az lesz!

lola77
 
 


Sziasztok!

Réka: Nem tudom, lehet, hogy nálatok komolyabb a dolog, remélem nem, de Benedek csak 5 hónapos korában kezdte el emelni a fejét, ami nagyon későn van. Engem is ijesztgettek, igaz, nem kűldtek el sehova. Azt mondta a háziorvos, hogy erőltessem hason, mert nem szeretett. Aztán magától elkezdte, utána nem sokkal megfordult hátról hasra, aztán már forgott is. Behozta.

Találtam a babaneten:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7485/6975.html?1062684133
A Nők Lapja Cafén: Hipotónia Dévényi Anna: itt nem erről van szó? Még nem olvastam bele, lehet, hogy hülyeséget írok.

Remélem, nem lesz semmi baj. Biztos.

Ági: Nektek is drukkolok, ne félj, biztos minden rendben lesz veletek is. Nekünk Babysense II-es légzésfigyelőnk van, a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztette ki, állítólag nem csinál téves riasztást. Majd meglátjuk. Akkor vettem,mikor Benedek 4 hónapos volt, azóta nem volt. Ha mégis lenne riasztás, ki kell kapni, picit megrázni, esetleg ablakot nyitni. Legtöbbször ennyi is segít. (a védőnőm azt mondta, hogy minek vettem, nem végeztem tanfolyamot, úgysem tudnék mit csinálni!!!!, én nem hallgatok rá, ráadásul a kórházzal szemben lakunk.) Most még otthon vagy, utána tudsz olvasni itt a neten, hogy miért jó. Bátyáméknak Angelcare van, nekik sem volt 5 hónap alatt semmi.

KépKép
renáta29
 
 


RÉKA: http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=27303

remélem, tudtam segíteni, nekem most alszanak, ráértem kicsit

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatást és a linkeket, ha lesz időm, megnézem.
Igazából azt mondták az uh-n, hogy semmi komoly, de...
van egy kis cisztája, amivel nem kell foglalkozni, mert van egy kis folyadék az agyában, ami még nem szivódott fel, állitólag ez gyakori csecsemőknél, nem okoz problémát a későbbiekben.
Ezen kivül az egyik oldali kamra kicsit tágasabb a másiknál, ami szintén nem annyira jelentős, hogy foglalkozni kelljen vele.
Engem azért megijeszt a dolod, végig bőgtem az utat hazafelé, pedig az uh-s doli és a főorvos is azt mondta, hogy ezek semmiségek. Hát könnyű mondani. Engem azért aggaszt a dolog.
csengettek...majd folytatom
remka
 
 


Sziasztok!

Már nem tudom ki mit kérdezett, ömlesztve a válasz: A fürdő tényleg gyönyörű, egyátalán nem sötét, sőt, mivel nagyon magas fényű, még vissza is veri a fényt, tehát világosít Kép. A kép tényleg nem adja vissza a valóságot.
Valószínüleg a hétvégén költözünk. Még nem tudjuk biztosra, de már kint van a mosógép, meg egy ülőgarnitúra Kép. Sőt van fűtés, holnaptól melegvíz is Kép. Nagy a boldogság, már csak a baba hiányzik Kép. Már több mint két éve vágyunk rá, eddig sajna eredményelenül. Mondjuk végig azt mondtam mindenkinek, hogy majd ha beköltözünk. Reméljük csak erre vár Kép.

Bocsika, de nincs nagyon időm visszaolvasni, úgyhogy a direkt nekem címzetteket olvastam csak el.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Réka
Szorítok, hogy minden rendben legyen. Át tudom érezni a helyzetedet. Mi annó 4 hónapig voltunk frászban, ugyanis csomót találtunk a Réka mindkét cickójában, volt amikor kisebb lett, volt, hogy nagyobb. Voltunk Bp-en a Sote I. Klinikán kétszer is, ahol végülis kimondták a végszót, ami a megfigyelésemet támasztotta alá, hogy a szárnyas husik (bébiétel akkor még)okozzák ezt. Azt nem tudni, hogy a több fehérje végett, vagy "bio" jelzés ide vagy oda és szteroiddal tömött csirke volt az alapanyag. A lényeg, hogy túl vagyunk rajta és már nincs csomónk.

Hajni
A babavárást én kérdeztem. Kivizsgálás volt már (bocsi, bizti a többiek már tudják)? Kihez jársz?
Drukkolok, hogy összejöjjön a hétvégi költözés!!!

Ági
Örülök, hogy a barátnődék ilyen "orvosi tévedés elszenvedő alanyai voltak", mármint a végkimenetelt illetően. Egyébként egyetértek Lolával, hogyan lehet a mai világban ilyen fatálisat tévedni???????? A lényeg, hogy rendben minden!

Cirmike
Köszi már jól vagyunk, láz nincs, csak tiszta kiütés szegénykém. A hátáról és a hasáról már lement, most a végtagok vannak "soron". Aztán vége (doki mondta).

Helyette van egy jó adag hiszti (???).
Kis bágyadtka volt és letört (lázasan), babusgattam, most állandóan rajtam lógna, de ha felveszem, akkor már visít, hogy tegyem le. Ha megbotlik visít, ha kaja kell visít, ha odaadom amit kér visít, nem értem....Kép Könny egy csepp sem, úgyhogy biztos nem fájdalom végett sír. Sokszor már égnek áll a hajam, mert iszonyú erős hangja van, kb. mintha én állnék neki visítaniKép Ebéd után amikor mosogattam akkor is hisztizett, már direkt nem figyeltem rá, hallgattam a rádiót, énekeltem, fütyörésztem, egy idő után abbahagyta, aztán amikor végeztem és elkezdtünk játszani megint.....Mi ilyenkor a teendő??????????????


Üdv mindenkinek:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Edit,
Visszaolvastam a korábbi hozzászólásodat, mert emlékeztem, hogy nálatok is hasonló jellegű probléma (hypotpnia) volt a fiúknál. Azt is irtad, hogy Beni és Marci feje kicsit deformált volt. Sajnos Márknál is látszik, hogy nem teljesen szimmetrikus a buksija, mert mindig jobbra forditja a fejét. Most már nagyon figyelek rá, hogy milyen irányban alszik, remélem ez segit majd. Nálatok hogyan alakultak azóta a dolgok? Jártok még gyógytornászhoz? Kihez jártok/jártatok? Mennyibe kerül egy óra?
Otthon milyen gyakorlatokat kellett csinálnod Marcin? Érdekel még a babaúszás? Szombaton megyek ki Csolnokra és akkor beszélek majd a sráccal, aki tartja, mert november 19-én indul egy tanfolyam és szeretnék menni Márkkal. Igaz, akkor még csak 3 hónapos lesz (elvileg 4 hótól lehet járni), de azt mondta a srác, hogy ha elég fejlett, akkor beveszi őt.
Képzeljétek, már 6,4 kg (3,5-tel születet 2,5 hónapja). Pedig csak szopizik.

Lola,
nem válaszoltam még a kérdéseidre.
A gyerekorvos megvizsgálta őt egy hónaposan is, de akkor még szerintem a babák többsége nem tudja jól emelni a fejét, ezért nem küldött még el kivizsgálásra. Emlitette akkor is, hogy nagyon gyenge a nyaka, de gondolom ez még akkor nem volt egyértelmű. A főorvos az itteni gyerekosztály főorvosa. Nagyon hülye stilsa van, de tök rendes volt, mert mindent nagyon alaposan elmagyarázott, szinte biológia órát tartott nekem az agy kialakulásáról. Kép De jól esett, hogy legalább értelmes lényként kezelt, nem úgy, mint az uh-s doki. Amikor csinálta Márknak az uh-t, épp egy tanuló srácnak magyarázta a dolgokat (nem nekem). Mellékesen megjegyezte, hogy "látod, ami itt van, az egy ciszta....bla-bla-bla). Én meg rögtön: "micsoda, doktor úr ez ez komoly, stb..) Mire ő: "nem, nem ez semmiség"-és már magyarázott is tovább a srácnak. Aztán elmagyarázta NEKI, hogy az egyik agykamra kicsit tágabb, mint a másik, én meg néztem nagyokat és majdnem elbőgtem magam, hogy akkor most mi is van a gyerekemmel? A végén kinyomtatta a diagnózist és szó nélkül odaadta. Aztán megkérdeztem, hogy esetleg el tudná-e nekem is mondani számomra is érthető nyelven, hogy mi is a probléma. Annyira hülyén éreztem magam.
Na mindegy, a főorvos utána mindent elmondott és azért megnyugodtam, hogy nem is olyan nagy a baj.

Csibemanó,
Hát nektem sem lehetett semmi, amikor Rámának csomó volt a cicijében. Az a baj, hogy ilyenkor mindenki a legrosszabbra gondol. Örülök, hogy végül kiderült, hogy semmi baja.
A hisztivel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, de örülnék, ha valaki okos tanácsot adna, mert nekem is szükségem lenne rá. Kép
Bár most lekopogom, kb. egy hete egész "nagyfiúsan" viselkedik MArtin.

Na, már fel is ébredt, mennem kell...
remka
 
 


Sziasztok lányok!

Remka:Nagyon sajnálom amin most keresztül mentek.De látod azt mondták ,hogy nem komoly a baj.Bár én tudom milyen rossz ez,és csak a rosszat hallja meg az ember.

Reni:Köszi a légzésfigyelővel kapcsolatos dolgokat.Már nézegettem a boltban,de azok ilyen 15-20e ft-k voltak.Szerinted azok mennyire megbízhatóak?Amúgy tök jó,hogy a védőnő ilyen jó véleménnyel van az egész dologról.Nem is tudtam,hogy tanfolyamot kell erre elvégezni.Azt hittem ,hogy van benne egy leírás :-)Én védőnőm meg azzal ilyezgetett,20 hetes terhesen, hogy nyitva a méhszájam.Hazafele végig bőgtem.Nem elég a pici veséje,még ez is..Felhívtam a nődokim és megnyugtatott, hogy minden rendben(pont előző nap voltam nála)Ki volt akadva,hogy minek szól bele olyan dolgokba amihez nem ért.


Képzeljétek ma kellett felhívnom a Sote 1-t,hogy jövőhétre mindenképp kapjak időpontot,de csak nov.7-re kaptam.Mondtam nekik,hogy nagyon sűrgős lenne,de majdnem csak hogy lecsesztek,hogy ők ezt jobban tudják.Annyira nincsenek tekintettel a kismamákra.Elhiszem,hogy túlvannak hajszolva,mert sok a beteg.De hát ők választották ezt a hivatást!!Aggódom, hogy nehogy addig romoljon a pici veséje.

Lola:Soma jól van?Nem beteg?

Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Jó estét mindenkinek!

Ági, köszi az érdeklődést, jól van a Soma. Tegnap du. fél 5-ig aludt (3 órát)! Ez ilyenkor előfordul, mikor esténként későn alszik el (9-kor, meg még később), akkor 1 héten 1-szer, talán 2-szer nem a szokásos 1 óráját alussza du., hanem így bealszik. Én nem bánom, de jó lenne előre tudni, akkor úgy tervezném az aznapomat Kép

Talán azért nem sikerült jövő hétre kapnod időpontot, mert pont rövid hét lesz, esetleg ez vígasztaljon. Biztos nem romlik a veséje, hisz az utóbbi hetekben nem romlott! Addig is erősödik az anyaméhben. Hány hetes leszel akkor mikor mész?

Remka!
De jó, hogy legalább Martin ügyeskedik! Annyira szörnyű, mikor az uh-sok nem mondanak semmit. Én nem tudom, nekik ki van adva, hogy semmi infó a betegnek, csak leírni, aztán majd az illetékes (esetetekben a főorvos) elmagyarázza? De hát ki bírja ki addig?

Csibemanó!
Ez elég fura, ilyet még nem is hallottam, hogy a csirkehústól csomó valahol a testben! És azóta akkor nem is adsz neki csirkét? Más szárnyast sem ehet?
Tök ügyi vagy, hogy így megfigyelted? Nagy csomó volt, hogy vetted észre, fürdetésnél?

Lányok, mi is beadattuk annó a Somának az agyhártyagulladás elleni oltás. (Bárányhimlős volt már télen!) Nekünk úgy volt, hogy 1 éves és 15 hós kora között kapta és nem kellett csak 1. Ezt nem kell évente megismételni?

Másik: állítólag novembertől lehet kapni az influenza ellenit. Én eddig nem adattam be Somának, de most fontolóra vettem a dolgot, mert közösségbe jár és hát ez a fránya madárinfluenza is aggaszt. Ti beadatjátok? Mi idén decemberben kapjuk a 3 évest is...

Olvastam a másik topikban, hogy Edit nagyobbik fiánál diszgráfiát diagnosztizáltak nemrég, szóval szegény biztos ki van merülve az ikrek mellett még ez is, úgyhogy talán ezért nem jön! (Remka, lehet hogy esetleg ezért nem reagál majd az üzidre!)

LÁNYOK!
Vasárnap hajnalban óraátállítás, 1 órát nyerünk, bár a Soma a biológiai órája szerint kel, úgyhogy mi nem annyira tudunk többet aludni! Kép

lola77
 
 


Köszi Lola! Akkor lehet, hogy inkább küldök majd neki egy mailt.
remka
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam eddig jönni,elég sok minden jött össze nálunk.

Üdvözlök én is minden új kismamit!

Remka!

NE!NE!NE!
Kérlek,csak ezt ne tedd a picivel!!!!
Nekem mindhárom fiú nyaki és háti hypotóniával született (a helyhiány miatt).Hidd el,ha nem szadizod,akkor is rendbe jön.A gyógytornász nekünk is előírta ugyanezt csak 3gyerekre!Ha-ha-ha!Idegrohamot kaptam volna,ha mindhárom üvölt egész nap!Ugyanis ők is utáltak hason lenni!6hónaposak lesznek jövő héten (korrigált koruk 4,5hó) és forognak,sőt tolják a popojukat az ég felé.
Mi elvittük őket egy dévényes konduktőrhöz,akinek a tanácsait követtük.Van ilyen Esztergomban (őt én nem ajánlanám) meg Pátyon ( Pest előtt,Herceghalom mellett) is.Illetve egy csomó Pesten. Ez fizetős, alkalmanként 2000Ft,de nagyon megéri.Nem kell szadizni,nincs szinte sírás és mégis javul.
A deveny.hu-n tudsz erről a módszerről infót szerezni.Dévény Anna fejlesztette ki,kimondottan koraszülött hypotóniás és izomlazassággal született babák fejlesztésére.
A mienk telefonszámát meg tudom adni priviben,ha érdekel!
A fejformájuk a folyamatos forgatás hatására nagyon szép lett,kerek.Egyik nap az ágy egyik végében aludtak,másnap a másikban.Így felváltva érte őket inger (fény és hang).Ezáltal ők maguk is forgatták a buksijukat.
A babaúszásra sajnos most nincs anyagi keretünk,így ez már elmarad,mert lassan kinövünk abból a korból,amikor ajánlott elkezdeni.
Ja és szinte semmilyen gyakorlatot nem kellett csinálni.Csak amihez és ameddig a babáknak kedve volt.Tehát hasra tettem,ha ébren volt.De amint nyüszizett visszafordítottam.Ezt akkor és annyiszor,amennyiszer tudtam.Ülésbe húzás ugyanígy ment.Amikor hasra tettük, játékot huzogattunk jobbról-balra és vissza a szemük előtt,hogy ezzel is késztessük arra,hogy emelje a fejét.Illetve megmutatta,hogy a hátát a gerinc mellett hogyan masszírozzam.
Ha nagy gáz lett volna,akkor hordani kellett volna őket hetente és a konduktör megmasszírozta volna.
Én mindenképpen elvinném a kisfiadat oda,mert ők kimondottan ezzel a problémával foglalkoznak és sokszor elbagetilizálnak dolgokat más orvosok.
Mellesleg nekünk a Dávid diszgráfiájának az első jele az volt,hogy babaként nem mászott.Négykézlábra állt,ült és felállt.Kimaradt az ellentétes kéz-láb mozgás.Ezt már oviban észre kellett volna venniük,de mindenféle hülye dologgal mellébeszéltek,ha megemlítettem dolgokat (5éves koráig nem rajzolt).Iskolában is ki kellett volna derülnie,ha figyelnek rá.Erre az volt a mentség,hogy inteligensebb a kortársainál és "átveri" a tanárokat!:-)))De könyörgöm nem feltünő,hogy egy jó képessű gyereknek ennyire gondja van az írással???!Mindenben kitűnő,csak ceruzát ne kelljen fognia:nem tud rajzolni,szinezni,festeni,írni hallás után és másolni.
Szóval nem ijesztgetni akarlak,de a mozgásfejlődés nagyon fontos a későbbiekre nézve.Ennek úgy kell történie,ahogy a nagykönyvben le van írva!

Most mennem kell,este próbálok jönni!

Néhány új kép:

Kukucs! (Olivér)
Kép

Mint a tojások!(Beni és Marci)
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Még két kép a "ferde fejű" Marcinkról:
akinek mellesleg kint van az ELSÕ FOGACSKÁJA


Én így is tudok könyvet olvasni...
Kép

...és aludni
Kép

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Elérkezettnek láttam az időt, hogy én is csatlakozzak hozzátok, több ok miatt is.

Először is, mert mostanában szörnyen érzem magam, na nem fizikailag, hanem lelkileg. Azt hiszem szükségem van arra, hogy beszélgessek valakivel, mielőtt túlságosan is elmerülnék az önsajnálatban.

Azért egy kicsit írnék magunkról is: Kertvárosban lakunk, Január 1-jén született első babánk, Dávid. Most ővele szórakoztatjuk egymást itthon. Amikor Dávid megszületett, úgy döntött, nem tetszik neki ez a világ, és nem vesz levegőt. Megijesztett minket rendesen. Itt született Tatabányán, úgyhogy rögtön levitték az itteni PIC-re, és 10 nap után mehettünk haza. Visszarendeltek minket koragondozásra (napra pontosan érkezett a Manó, úgyhogy azért kellett jönni, mert nem vett levegőt). Ott két hónaposan mondták, hogy nem emeli a fejét, biztos valami gond van. Mi is mentünk koponya UH-ra, de szerencsére nem találtak semmit. Bár a gyerekorvos kezdetektől azt mondta, hogy nincs szerinte semmi baja.
Most már majdnem 10 hónapos, úgy tűnik, tényleg rendben van.
Azt hiszem ezzel kapcsolatban egyetlen hibát követtem el: állandóan erről kerestem információkat, és a végén már olyan tüneteket is látni véltem rajta, ami nem is volt. Talán túl aggódtam a dolgot.

Hajni! Láttam a képeket a házatokról, amit a múltkor feltettél. A garázsbejáróra ráismertem, szoktunk arra babakocsizni. Abban az utcában lakunk mi is, csak a másik felén.

Mégegyszer üdv mindenkinek: Lilla

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok!

Most sajna nem érek rá nektek írni mert vendégségbe megyünkKép(
Reni

majd legközelebb felteszem a játszón készült képeket,mert a férjem melóban hagyta az usb-t.
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Halihó!

Lola
Fürcsinél vettük észre a csomót. Amikor szárnyashusis bébiételt kapott akkor borsó szem nagyságú lett a csomó mindkét cicijében, aztán nem adtam neki egy hétig husis kaját, csak főzit, meg zöldségeset, akkor visszahúzódott neki. 7 hónapos korában voltunk vele először a Tűzoltó utcában. Előtte egy héttel Oroszlányon nézték UH-val a mellékvesét, nem ott van-e valami rendellenesség, de szerencsére minden ok volt. Akkor mondtam Bp-en a doktornőnek, hogy én mire gyanakszom, mondta, hogy nagyon jó a megfigyelésem, előfordulhat ilyen, mivel a szárnyas husikban több a fehérje és van olyan baba, akinek elsőre nehezebben dolgozza fel a szervezete, de idővel hozzászokik. De jobb félni mint megijedni. Májusban kellett visszamenni, akkor már épp hogy csak volt egy kis csomó, azóta teljesen visszahúzódott. Természetesen kap szárnyashusit is.

Ági
Ne idegeskedj, minden rendben lesz, biztos a rövid hét miatt kaptál csak 7-ére időpontot.

Lilla
Szia. Elég ijesztő lehetett a fiacskád első véleménye a világról. A lényeg, hogy azóta minden rendben. Teszel majd fel képet róla?

Edit
Gyönyörűek a fiúk.

Réka
Egyik ismerősömnek a kislánya nagyon korán elkezdett ülni és állni, illetve kézenfogva menni, aztán elmúlt 4-5 hónap úgy, hogy a gyerek semmiféle "fejlődést" nem mutatott a menés terén, nem akart egyedül menni. Volt a csajnak egy olyan megérzése, hogy valami nem oké, ráadásul a császárnál volt a gyerkőcnek egy kis oxigénhiányos állapota. Elvitte kivizsgáltatni, kiderült, hogy kötöttek az izmai. Õ is felkeresett egy dévényest. Sírva mesélte, hogy az első "kezelés" után a gyerek tett önállóan 3-4 lépést, a másokdik kezelés óta egyededül megy, és azóta meg nem áll...KépKépKép
Szóval ők tényleg nagyon jók, bizti az Edit tud segíteni abban, hogy ki a megfelelő számotokra!

Üdv mindenkinek:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Lilla!
Inkább aggódd túl,minthogy ne vedd észre!Én elviszem feleslegesen 2szer a fiúkat orvoshoz,minthogy 1szer ne tegyem meg,amikor szükség lenne/lett volna rá!
A mozgására nagyon figyelj Dávidnak,mert a későbbi problémák előjele lehet a nem megfelelő mozgásfejlődés!És ehhez sokszor pár pillanatnyi oxigénhiány is elég!
Ha van kedved,tehetnél fel képet a picikétekről!

Remka!

Folyadék nálunk is volt az agyban mindegyik fiúnál.A 3hós kontrollon már nem látszott,addigra szívódott fel.Az agykamrákban nem volt eltérés,de ha a főorvos azt mondta,nem gond,akkor biztos így van.
Én ennek tudatában megmutatnám a dévényesnek.Tudom,hogy ez plusz kiadás,de ők ennek a területnek a specialistái.Persze nem akarlak rábeszélni!Meg lehet,hogy magától is rendeződik a dolog pár hónap alatt. De egyrészt ha ők mondanák,akkor már most megnyugodhatnál.Másrészt sokkal humánusabb módon segíthetnéd a kisfiad fejlődését.És akihez mi járunk,nem a pénzért csinálja.Tényleg lelkiismeretes és nagyon jól elmagyaráz mindent.

Mára ennyi,befejezem a felmosást és elteszem magam!Kíváncsi vagyok a holnap reggelre,hogy mit alakít a fiúk biológiai órája!Már előre félek tőle!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Lilla, üdv. De tulajdonképpen lelkileg miért vagy kiborulva, az elmúlt hónap eseményei miatt?
Igaza van Editnek, hogy inkább tudjál minél többet a dologról és utólag derüljön ki, hogy ez-vagy az nem is azért volt, minthogy félvállról kezeld és utána magadat okold, hogy MIÉRT NEM VETTEM ÉSZRE! Hidd el az sokkal rosszabb.
Még egy egyszerű láznál is megijed az ember, hogy miért nem veszi észre...
Képeket, ha tudsz tegyél fel, kíváncsi vagyok a Dávidodra!
Ja és ha bármi problémád van, írjál csak, látod Remkának is tudott közülünk tanácsolni valaki valami konkrét dolgot! Ha más nem, bíztatni mindig tudunk, sokszor olyan sokat segít, tapasztaltam én is!

Edit!
Nagyon édesek a lurkók, tényleg jól behozták a mozgásdolgaikat, ahogy így leírod!
Édesek a nagy ágyban alváskor, egyik erre "kanyarodik", a másik arra... Nagyon édik és milyen érdekes, ahogy belegondolok, hogy ők a megfontatásuk pillanatától sosincsenek egyedül! Kép
Amúgy én ezt korábban v.hol olvastam, hogy az a baba, akinél kimarad a mászás annál iskoláskorában nagyon figyelni kell, mert - én azt olvastam - hogy diszlexiás lehet nagy eséllyel!
És sok szülő dícsérő jelleggel meséli, hogy nem is mászott, azzal nem "vacakolt" a gyerek, mingyárt ment. Hát ha az én gyerekem nem mászott volna - mivel tudtam erről a gondról - biztos aggódtam volna. Az biztos, hogy fura, hogy sosem szeretett rajzolni, de az elég nagy gáz, ha egy tanár olyat mond, hogy túl okos és átveri a tanárokat!
Mindenesetre az a lényeg, hogy mostmár tudjátok. Milyen gyakorlatokat kell végeznie, vagy mit tanácsolnak, ezt "kinőheti", vagy örökre gondja lehet emiatt?

lola77
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagyon megijesztett minket a Dávid. 2/7-es Apgarral született. Nem mintha számítana 1-1 pont, és ez a pontozás is csak max. tájékoztató jellegű, de a 2-es azért mégiscsak kevés. Egyátalán nem indult be a légzése, úgy indították be. Képzelhetitek, hányszor néztük végig a videót, és próbáltuk számolgatni, mennyi időt volt oxigén nélkül.
Nem is szeretek rá visszagondolni. Amennyire könnyen szültem, annál nehezebb volt utána.

Most már ügyesen feláll kapaszkodva, és a bútorok mellett egész sokáig elsétál. Túlaggódás alatt inkább azt értem, hogy pl. jobbról balra sétálgat csak, pedig ez lehet, hogy egyátalán nem számít.

Én pedig azért érzem magam mostanában így, mert úgy érzem, otthon már nem a régi a kapcsolatunk a férjemmel. És nem tudom, mi és mitől romlott el. Remélem, ez azért nem marad így. Hozzáteszem, hajlamos vagyok egy kicsit jobban sajnálni magam a kelleténél :-)

Dávid sem mászik még, csak kúszik. Bár a doki szerint ez elég, mert megvan a mozgásfejlődésnek ez a lépcsője is, csak a Dávidnak biztos így jobb (mármint hogy mászás helyett hason kúszik).
Vajon ez tényleg igaz?

Hogy tudom a kép méreteit csökkenteni?

Kép
lillaka
 
 


Lolla!

Még nem jutottunk el a nevelési tanácsadóba,mert a tanítónénik 1hét alatt nem voltak képesek megírni a kérvényt.Majd a suli első napján bemegyek hozzájuk és beszélek velük,hogy meggyorsítsam a történéseket.
A Dávidnál a diszgráfia azért nem volt feltűnő,mert nem diszlexiás.Mivel az írászavar általában az olvasási zavar mélléktünete.Sokszor együtt jár a kettő.De ettől függetlenül is észre kellett volna venniük.Illetve egyik tanárnak gyanús volt,csak úgy gondolta,hogy a humán tárgyakat tanító tanárnéni dolga.Ezért tojt rá és nem szólt!

Lillaka!
Amit én tudok erről az az,hogy az a fontos,hogy az ellentétes kéz-láb (tehát jobb kéz-bal láb és fordítva) mozgás kialakuljon.Mert az az agyközpont,ami ezt vezérli,az fogja irányítani azt a finom mozgást is,ami az íráshoz kell.
Szerintem a kúszásnál nincs ellentétes kéz-láb mozgás.Ha viszont már kapaszkodva megy,akkor nem biztos,hogy fog mászni.És talán az is jelzés,hogy csak egy irányban mozog!Nem gondolod?
Ha esetleg ezzel kapcsolatban szeretnél tanácsot kérni,akkor a Dévény alapítványnál megteheted (1/3555-392).Ez teljesen ingyenes és szívesen válaszolnak a kérdésekre.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Holnap fogunk költözni. Úgyhogy mindenkitől búcsúzom egy időre. Azért ha lesz valami jó hír akkor szólok ne izguljatok Kép.

Lilla, nyugodtan bejöhetsz ám ha látsz ott, főleg hogy délelőttönként egyedül fogok takarítgatni Kép. Meg meg tudod majd írni a lányoknak, hogy mi van velem Kép.

Mást is nagyon sok szeretettel várok ám, ha felénk jár. De tényleg, ha jöttök, becsöngettek (már van csengőnk is Kép).

Majd hozok képeket is, ha lesznek újak.

Vigyázzatok magatokra, meg a törpékre is.

Puszi mindenkinek

Várom a méleket, ha van valami jó híretek, mert visszaolvasni sajna nem sok időm lesz, ha esetleg írok is.

Puszi

Hajni

UI: vkhajnalka@citromail.hu

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Ja, a Pazárhoz járok, múlt ciklusban megnéztük a petécsémet, 20 mm volt. Elvileg tehát van peteérésem. Eddig jutottunk, most megint egy kis szünet a kivizsgálásban, míg ügyködünk a házikón, aztán tényleg elkezdjük és végigcsináljuk Kép. Bár nagyon bízom benne, hogy nem kell. Talán vége lesz ebből az együttlakásos stresszből és akkor magától is jön.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok

Na végre valahára tegnap este kész lettem a gletteléssel,mármint a gyerekszobáéval.még hátravan a "spejz" ill.a folyosó alsó egy fala.az már nem olyan vészes.
Le van csempézve,járólapozva a wc,a fürdőszoba csempézve a konyha is le van csempézve de az még nincs kifugázva.

Holnap felcsiszoljuk a hajópadlót,már megrendeltem a szőnyegeket,pénteken hozzuk el és a szekrényt is a gyerekszobába.

kaptam az egyik tapéta boltban micimackós bordűrt aminek világoskék alapja van igy mégse zöld-sárga hanem kék sárga lesz a szoba.szerdán festem a konyhát,hogy be tudják kötni a csapokat.,hétvégén nem biztos hogy tudunk költözni,de talán szerdán mikor Attila hazajön megpróbálunk.

Ma vakolatot vertünk,szerdán jönnek a kőművesek bevakolni kivűlről,bár most csak két utca felé nétő oldalát a hátulját meg a másik (szomszédra néző)oldalát majd nyáron.


Lilla én is üdvözöllek köztünk.

Minket is elkapott ez a fránya nátha Atika 2 hete lázas volt ,piros volt mindkettő torka,meggyogyultak,5 nap mulva vihettem őket vissza mert annyira köhögtek majd megfulladtak.Ati még mindig nem nagyon jött helyre.

Na jol van most befejezem ha kész lesz a fürdő járolapozása és be lesz téve a Wc meg a csapok teszek fel képeket.

jó éjt mindenkinek

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Végre sikerült! Nem foghat ki rajtam egy kép lekicsinyítése. Szóval ő a fiam.

Kép

Ezen a képen még csak 5 hónapos volt, de ez a kedvenc fotóm. Fütyülni tanultunk :-)

Kép

Edit! Köszönöm a telefonszámot, azt hiszem fel fogom őket hívni. Aztán majd beszámolok róla, mit mondtak.

Lilla

Kép
lillaka
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?