Új privát üzeneted érkezett!

Jó estét!

Evés-ivás: Marci reggel és este kap tápit (no meg újabban hajnalban), tízórai, ebéd, uzsi az gyümölcs meg főzelék. De azért van, hogy ebédre is adok tápszert, ha keveset evett a főzelékből. Átlagosan 200 körül eszik, este többet. És akkor ordít, ha már látja, hogy készül a kaja (pl. a teli cumisüveg látványától nagyon be tud gerjedni... Kép). Inni ő sem iszik túl sokat, pedig próbálok neki adni tízórai meg uzsi után is, de általában nem kér. Igaz, nappal van, hogy úgy alszik el, hogy megitatom vmivel (tea, almalé, sima víz). De mivel elég pisis szokott lenni a pelusa, nem gondolom, hogy szomjazik. Nyáron nyilván több folyadékra volt szükségük. Betti, biztosan nálatok is így van!

Éjszakai műsor: dehogy múltak el az ébredések, legalábbis nálunk... Kép Van egy éjfél előtti felriadás )ez szerencsére nem mindig), aztán egy fél 4-fél 5 körüli éhes ébredés. Aztán meg 7-8 között reggeli.

Flames, hajrá béka-Adrinak! Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Bogacsi
Nálunk is van a XVben zene bölcsi, de ott azt írják csak 9 hónapos kortól 4évesig. Nem lesznek még hozzá túl kicsik? A Dunakeszisről van vmi a neten?

Betti
Adri is alig iszik. Evés közben kicsit, esteleg ha nyűgös. Napi max 50g.
Ne is mond, persze még mindig éjszakázom Kép És tuti 1 körül azért ébred, mert éhes, de egyszerűen nem lehet estére megtömni. Tegnap is 18kor evett rendesen mert addig alig(ez kb 150gt jelent),20kor fürcsi vacsi két ciciből (max100g), de szerintem nem az egészet + 30g üvegből tömés, mert már nagyon nem akart enni. Kelés, ha minden jól megy 24-től nem 1-2 óránként csak 1, 5, 8kor. 8kor és délelőtt nem akar enni, csak 12kor ebédelni. Nagyon rossz evő. (Én is ilyen voltam)

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Bogacsi, még az jutott eszembe, hogy a bugyipelenkában éppen az a jó, hogy nem kell a gyerek közreműködése hozzá, akkor is fel lehet rángatni rá a bugyit, ha közben elszalad... Kép MOndjuk, fekve tényleg kicsit macerás, de hát végül is a nadrágot, harisnyát stb. is úgy adjuk rájuk. A rendes pelussal nekünk már néha az a baj, hogy hiába teszem alá, lemászik, elfordul, nem marad meg egy helyben.

Ja, és képzeljétek, kikukucskál Marci egyik fölső foga is!!! Kép Egyelőre még csak a csücske...

Zenebölcsit én is megkérdeztem erre felénk, itt 6 hónapos kortól lehet vinni, meg már több helyről is hallottam, hogy ennyi idős kortól vitték őket. Mi hétfőn próbáljuk ki, majd mesélek!

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 

 
 

Sziasztok!

Le vagyok merülve Adri rossz evésében! Nem tudom, mit csináljak Kép Jó lenne, ha Magyarországon is lenne egy Suttogó, most biztos ide költöztetném egy időre. Ebédelni rendesen evett, 16kor max 100g, direkt nem adtam neki később, kitaláltam egy taktikát, fürdés előtt, nem után eszik, akkor tele lesz a poci és szépen elalszik a cicin. Hát nem így lett, igaz 19:30kor gyönyörűen beterment majdnem 180g tejpépet, de fürdés után nem kelletta cici sem. Dörzsölte a szemét, mégis 3/4 órába telt, mire elaludt. Nyüglődött, forgolódott, játszott, szopizta az ujját keményen, a cici nem kellett. A végén már csukott szemmel nyöszörgött, hogy álmos. Nem jött be. A köv. ötletem, hogy szombaton előbb fürdetem meg 19kor. Félek, hogy szegényt teljesen összekavarom.

A szomszéd ovónő, szerinte még kicsik vagyunk a zene bölcsihez, nem élveznék annyira a törpék. Kiváncsi vagyok Juc mit mesél.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Betti!
Ugyan hogy mondhatott ilyet az a köcsög csecsemős?! Hát ott kellett volna izibe fejbe vágni!

Jajj, így olvasva az evési és alvási gondjaitokat, már előre be vagyok rezzentve.

Tényleg Ti milyen etetőszéket vettetek? Fából, vagy műanyagból készültet?

Mi amúgy elvagyunk, pár napig a napközbeni alvások nem mentek, Lizi tiszta nyűgi volt. Most csicsikál, gondolom az idő miatt, bár egyszer sem biztos, hogy nem csak 20 percet alszik.
Na, meg egyre rafkósabb a kiscsaj, délután rendszeresen rájön egy kis erőltetett hiszti, miszerint ő nem akar a babakocsiban lenni, hanem leginkább kézben. Na, ja! Igaz, hogy még csak 6,5 kg körül van, de azért hosszú távon az is húzós.

Szép napot nektek!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Én is kiváncsian várom Juc beszámolóját a zenebölcsiről. Én azért gondoltam és még gondolom, hogy jó lesz, mert beszéltem egy csajszival, akik voltak és neki a kislánya annyi idős, mint Szonja. Õ azt mondta, hogy nagyon élvezték mindketten. Valamint írtam e-mail a nőnek, aki tartja és megkérdeztem, hogy mi a véleménye arról, hogy Szonját elvigyem. Õ azt írta vissza, hogy szerinte nyugodtan menjünk el, mert 8-9 hónapos körül már érdemes megpróbálni. Azt írja, hogy lesz egy csomó játék, ének, mondóka, amiben ő még "csak" nézelődő és majd az én mozgásomat figyeli, majd belenő a feladatokba. Szerinte egy ekkora babának már ez is nagy élmény.

Végülis én is úgy vagyok vele, hogy megpróbáljuk, hogyan viseli, mennyire tetszik neki (és persze nekem) és meglátjuk a továbbiakban. Olvastam a tavaszi babásoknál, hogy közülük is van olyan, aki jár ilyen helyre.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ilyen dolgok mennyire érdeklik Szonjus, de itthon nagyon szereti a mondókákat és az énekeket.

Muki!
Nekünk műanyagból készült etetőszékünk van.

Tamesz! Múltkor elfelejtettem írni, hogy Szonjának 4 foga van már és most kínlódik az 5-6-kal.

Sziasztok.

Csilla
bogacsi
 
 


SziasztokKép

Előkerültem én is, bár most nagyon nincs időm olvasni.

Tamesz
Ne izgulj a fog miatt, Kristóf már elmúlt 8 hónapos, és még nincs egy foga sem. A múltkor már hitegetett vele a dokinénink, hogy 1 hónapon belül kinő az alsó, de semmi se lett belőle, sőt most azt mondta rá, hogy van olyan, hogy megáll a növekedésben a fog, úgyhogy még várhatunk rá.

Az éjszakai felsírások egyébként 1 hét után abbamaradtak, újra a régiKép, este kb. fél 8-tól reggel 7-8-ig alszik egyhuzamban, sőt a minap 9:15-ig elaludt. Ellenben én pocsékul alszom, ma is hajnali fél 4 óta ébren vagyok, egyszerűen nem tudok visszaaludni, mire pedig már tudnék, addigra megszólal fél 6-kor apucim ébresztőórája, utána megint küzdök a visszaalvással, és mire megint sikerülne, akkorra felkel Kristóf.

Nappal még mindig alig alszik valamit Kristóf, egész nap nyüzsög, nagyon hisztis mostanában, az én örök vigyorim sokkal kevesebbet is mosolyog manapság.
Nem tudom, miért ilyen morci. Elvárná, hogy egész nap vele foglalkozzak.
Nem tudom, lesz-e nálunk valaha rend, tisztaság, meleg kaja. Ugyanúgy semmire sincs időm mellette, mint hónapokkal ezelőtt.Ezért nincs időm írni se, mert ha van egy szabad fél órám, akkor inkább pihenek.

Mászni még mindig nem mászik, másfél hónapja csak próbálkozik, de rá nem jönne, hogy pakolnia kéne előre a kezeit, lábait.
Ülni sem tud még 100%-osan, csak ha ott ülök mögötte és megfogom, ha borul.

Kaptunk egy kölcsön bébikompot, ez egy kicsit leköti, így legalább enni, fürödni, hasonlókra van időm. Egyébként tetszik a srácnak, eleinte még ezzel is csak toltni tudott, de már egyre jobban megy nekiKép Csak elég kicsi neki a hely közlekedni vele, mert a szőnyegen fönnakad, a küszöbön ugye megint megakad, a konyhaajtón nem fér be. Azóta egyébként nagyon kell rá figyelni, nagyon kis huncut, a telefont a zsinórjánál fogva rángatja le az asztalról, (egy telefonunkat már tönkretette, mert úgy a földhöz vágta),húzogatja ki a fiókokat, nyitogatja a szekrényajtókat, aztán pedig csapkodja vissza, arra még nem jött rá a kis okos, hogy a másik kezét el kéne olyankor venni onnan, mert különbven rávágja a fiókot vagy a szekrényajtót.
A TV-t is folyton le kell kapcsolni, mert odakompozik elé és közelről nézi, ami ugye nem túl jó.

Persze sokat nem engedem kompozni, délelőtt-délután max. 1 órát, a többi időt a földön vagy a járókában kell eltöltenie, mert tökleteseíteni kéne már ezt a másfél hónapja elkezdett mászásféleséget, mert még azóta is csak négykézláb rugózik.

Tegnap voltunk baba-mama tornán, hát rendesen kifárasztottak, egy 9 kilós gyerekkel a lábadon felülést csinálni, meg lábemelést, meg a magasba emelgetni, 45 percen keresztül, nem könnyű feladat.
Egyébként pedig igazságtalan, met akinek csak 4-5 kilós gyreke van, annak sokkal könnyebb dolga voltKép
Volt a tornán egy Kristóftól 1 nappal idősebb kisfiú, Koppány, ő már tudott mászni, és folyton odamászott a kislányokhoz, Lucához és Pannához, erre Kristóf féltékenységből meghúzta a hajátKép, alig tudtuk rávenni, hogy elendeje, merthát neki is tetszett ám nagyon a kis LucaKép

A múltkor pedig a játszótéren szerelmesedett bele egy 2 év körüli kislánybaKép
Kristóf épp egy rugós elefántféleségen ült, amikor a kislány a szemközti játékra ült, erre kissrácom felállt, elkezdett rugózni, ment volna és közben nyomta neki a dumát, az egész játszótér dőlt a röhögéstől. Utána a kislány megúnta, elment, mi pedig nagy hiszti közepette hazajöttünkKép
Már most meg van bolondulva a kiscsajokértKép

Na megyek, mert már a kompozás is uncsi, majdnem felborította magát dühében.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Halihó!

A taktikámnak az lett a vége, hogy csak 3kor kelt és utána 8ig aludt. Ez már haladás, csak nagyon nehezen aludt el. Lassan 13 óra és 8kor is alig evett, azóta semmi, most alszik. Lehet fogyózik? Kép

Muki
Nekünk is műanyag van, nemrég feltettem egy képet.

Babus
Milyen a napirendetek, hogy Kristóf ilyen szuperül alszik? Mikor fürdötök, vacsiztok?

Nemrég felkelt Adri, alig evett. Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Flames

Reggel 7-8 között ébred, kb. 1 óra múlva reggeli, délelőtt játék vagy megyünk babakocsizni, ha úgy adódik, akkor 11 körül tízórai, bár ilyenkor még ritkán éhes.
1 óra körül ebéd, ezután nagy ritkán bealszik egy fél órára, utána ismét játék, fél 4-4 körül uzsonna, utána séta, max. fél 7-kor fürdés, utána vacsi és irány az ágy (kb. fél 8-kor) egészen reggeligKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Muki, nekünk is m?anyag etet?székünk van, dönthet? támlájú. Igaz, hogy én már Flames tanácsára választottam ilyet... Kép

Tamesz, mi most egy picit pihentetjük az új babakocsit. Kép Az a baj, hogy szerintem ebben alduni nem olyan kényelmes, Marci azért meg még szokott a délel?tti séta közben aludni egy kicsit. A te Marcid nem alszik már sétáláskor? Szóval ez tényleg olyan nagyoknak való, akik már tök jól ülnek és nézel?dnek végig. De a többi sportkocsi is ilyen volt, márminthogy nem olyan puha, kipárnázott, mint a mostani. Lehet, hogy még kicsik vagyunk hozzá?

Babus, jó neked, hogy ilyen hosszú éjszakáitok vannak! Kép Igaz, ha nappal nem alszik Kristóf, éjszaka kell bepótolnia mindet. Marci délel?tt is alszik egy 3/4 órát, délután meg egyre gyakrabban alszik nagyot, 2-2 és fél órát is!!! De ha ez elmarad, akkor sem alszik jobban éjszaka... Kép Éjjel viszont a szokásos m?sor van, épp tegnap írtam.

Flames, a dokinéni mit mondott Adri nem evésére? vagy amikor a legutóbb ott járt, még minden rendben volt? A gyümiket sem eszi? vagy a tejpépet?

Bogacsi, szerintem már érdekli az ekkora gyerekeket a zenebölcsi, vagy legalábbis az biztos tetszik nekik, hogy sok ember van, szól a zene, meg lehet tapogatni a kis csengetty?ket, egyszer? hangszereket, szóval minden új dolog nagyon érdekes lehet. Lehet, hogy a zenei fejl?désére még nincs akkora hatással, de hát nem is ez a lényeg még.

Sziasztok, majd még este benézek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
A dokinéni csak annyit mondott, ne erőltessem, ne készítsek 100 féle kaját. Egy kicsit éheztessem ki. Annyit eszik, amennyit akar, ha nem fogy és hízik is egy picit, akkor oké. Felírt vascseppeket, hogy hátha vérszegény, elég fehér a bőre, meg humana HA tejpépet.
Ma is alig ebédelt. Köv. történt, már ha érdekel... 3kor rendesen két ciciből evett, 8kor ébredt, akkor csak 1 ciciből (mint írtam már nincs túl sok tejci), 1/2 12-től aludt kb 1 órát, 1/2 13kor csináltam céklát, 2 kanál után sírás, kibontottam egy bébiételt, annak megette a negyedét, elmentünk anyukámékkal a Corába vásárolni, ott aludt 1/2-3/4 órát. 1/2 17 volt mire hazaértünk, de addigra nagyon éhes volt. A cékla még minidg nem kellett, de megette a maradék bébikaját. 1/2 19-től aludt 1/2 órát. 3/4 20kor fürdés, de már akkor is láttam, hogy éhes. Vacsira üvegből odaadtam, amit napközben fejtem 70g+ evett kb 1+1/2 cicit. Viszonylag könnyen elaludt. Most ott tartunk, hogy egyenlőre 23 körül felsírt, de alszik. Nem tudom, mit csinálok rosszul, hogy nem eszik rendesen, és éjszaka meg felébred. A pelusban mindig van pisi, min. 1x kaki. Mindegy, hogy főzelék, tej, táp, gyümi, pép, mindent így eszik. Nem adhatok neki ebédre gyümit, pépet Kép Aúltkor kipróbáltam a babapiskótát, szépen majszolgatta, de nem nyelte le, amikor már szétázott eldobta. Gondoltam kipróbáljuk a kiflit, már attól rázta a hideg, ha a szája széléhez ért. Kép Hát ezért szedek homeos nyugibogyót Kép Ilyen az én kislányom Kép Mondjuk a szomszéd kisfiú tejcukorérzékeny, vele még jobban "szenvednek".
Apa azt mondta, ha jók lesznek a tapasztalataid Marcival a zenebölcsiben, eljön velünk akár Dunakeszire is kipróbálni. Végül is nálunk ő a zenész Kép

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Jó reggelt!

Flames, ez tényleg elég kevésnek tűnik, amit Adri eszik. Kép Nehéz lehet. De hát ha picit gyarapszik, lehet, hogy elég neki ennyi? Anyukád mit mond, te is ugyanilyen voltál? És az első időszakban, amikor csak szopi volt, akkor is fogyókúrázott? Nem a szilárd kaják nem tetszenek neki? Bár írtad, hogy a tejcsit is ugyanúgy (nem) eszi. Remélem, majd ha beindul a mászás és még többet fog mozogni, majd megéhezik! Kép

Nálunk max. annyi szokott lenni a gond evésnél, hogy ha már nagyon fáradt vagy türelmetlen a fiú, akkor nem bír kanállal enni, egy idő után megunja, hogy túl lassan pakolom a szájába, és elkezd ordítani. Na, de akkor egy kis tápitól megnyugszik. Utána meg lehet folytatni a szilárd ételt is.

Na, sziasztok, jó hétvégét! ma végre jön anyukám egy kicsit unokázni! Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Flames
Azzal, hogy nem eszik, azzal nem tudom mit kéne csinálni, de tény, ez tényleg nagyon kevés.

Viszont az éjszakai felkelésekben tutira közrejátszik az, hogy nem eszik eleget. Valahhol olvastam, hogy hiába eszik lefekvés előtt sokat a baba, ha az egész napi kajamennyisége nem volt elegendő, akkor fel fog ébredni éjszaka, mert éhes lesz.

És szerintem az sem jó, hogy este fél 7-kor még alszik egy fél órát. Délután 4-5 óra után szerintem már nem jó őket lefektetni aludni.

Azt pedig nem tudom, hogy van nálatok, de szerintem jó dolog kialakítani egy napirendet, amihez alkalmazkodtok.
Kristóf pl. iszonyatosan a megszokások híve.
Ha pl. mi régen éjszaka vagy később reggel az ő szobájában, besötétített függönynél ettünk, nem volt semmi játék, semmi babusgatás, akkor tudta, hogy utána vissza kell aludni. Ha ez reggel 8-9-kor volt, akkor is.
Ha viszont a nappaliban ettünk, lámpa, TV mellett, akkor tudta, hogy nem kell visszaaludni.
Azt is tudja, hogy mikor van kaja, és kajaidőre bárhol legyünk is, hazajövünk, mert a kajálás az nagy dolog (neki). Ahhoz minden alkalommal ugyanúgy nekikészülünk, ugyanazon a helyen, ugyanolyan körülmények között eszünk.Ha kell, én is eszek vele, hogy lássa, milyen fincsit is eszünk.
Ha alszik is egyáltalán nappal, akkor ezt ebéd után teszi.
Azt is tudja, hogy délután 4-5 óra körül szinte minden nap lemegyünk babakocsizni, van is ebből balhé, ha az időjárás nem engedi.
A fürdés is időben van, mert szerintem, de ez csak az én véleményem, egy ilyen kicsi gyereknek, max. 8-kor már ágyban van a helye. Éppen ezért mi már 2-3 hetes kora óta ugyanabban az időben fürdetjük, fél 7 körül.
Utána pedig a nappali kanapéján ülve szopizunk (ez is fontos nála), utána apuci hozza oda nekünk a tápit, csak eszünk, semmi játék, semmi duma, TV lekapcsolva, vagy halkra véve, telefonálás ilyenkor nincs, apuci szépen halkan ül a gépnél, ha kész vagyunk büfi, pár perc babusgatás és irány a saját szobája, a saját ágya, sötétítő függöny behúzva, és szinte egyből elalszik, cumi nélkül, sírás nélkül, minden nélkül. Persze sírni sose hagyom, ha netán nem sikerül elaludnia, ami ritka, akkor kiveszem, adok még neki enni, vagy csupán megsimizem.
(Ja, és nálunk ilyen megszokott dolog a pizsama is, egyetlen este nem azt adtam rá, máris hatalmas balhét vágott le.)
És miután meggyőzödtem róla, hogy alszik, akkor ajtó becsukva és másnap reggelig alvás.
Persze miután mi is nyugovóra térünk, kinyitom rá az ajtót, és minden alkalommal, amikor én felébredek (ami nálunk 2-3 óránként van), bemegyek hozzá, a helyére pakolom, mert álmában mindig felmászik az ágy tetejébe, de erre se ébred fel, betakargatom, megnézem megy-e a légzésfigyelője, stb.

Na most jó sokat dumáltam, bocsi érte, meg azért is, ha sok hülyeséget hordtam össze, de nálunk ez bevált.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Így eszünk miKép:
Kép
Kép

Végül jóllakottan elterülünk:
Kép

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Na, hazament a nagyi... Kép Úgyhogy vége az extra babusgatásnak. Marci nagyon élvezte, főleg, hogy anyukámon mindig van vmi jó kis nyaklánc (nagy kövekből) és azt meg lehet fogdosni, rángatni... Igaz, rajtam meg majdnem mindig kendő van, így az ősz kezdetétől, az is jó móka. Kép

Babus, a napirend fontos dolog, de ti tényleg mindig meg tudjátok valósítani? Pl. mindig otthon ebédeltek? Hiszen akkor sehova sem tudtok elmenni hosszabb időre. Kép Persze mi is nagyjából ugyanakkor ebédelünk, de ha a barátnőméknél vagyunk, akkor ott, ha kirándulunk, akkor ott. Aludni egyelőre még jól tud a babakocsiban is Marci, igaz, hogy ez már nem sokáig lesz így. De én akkor sem szeretnék feltétlenül minden délben itthon lenni. Szerintem ha máshol megteremtjük a nyugodt evés, alvás körülményeit, meg a biztonságot (ezt meg úgyis mama-papa nyújtja Kép), akkor nem csak itthon tud pihenni a gyermek. De ez meg csak az én véleményem... Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Na ez a hét is eltelt, kicsit mozgalmasra sikerült, pénteken reggel győrbe mentünk apával, mert ő ott dolgozott, mi mg meglátogattuk a nagyszülőket, majd délben telefon, hogy megszületett a másodunokatesó, ott ahol a mi Mazsolánk, így este még megnéztük a 7,5 órás kisasszonyt. Nagyon aranyos volt, Marci meredten figyelte, milyen picike, pedig ő is ekkora volt 8 hónapja, hihetetlen, hogy mennyit nőtt ennyi idő alatt. Megfoghattam a babócát, sőt még tisztába is rakhattam, fantasztikus élmény volt!

Tegnap reggel "keletnek" vettük az irányt, tegnap volt az érettségi találkozóm, délután már nem nagyon volt hozzá kedvem, tele voltam kétségekkel, hogy elmenjek vagy sem, de végül nagyon jól éreztem magam, megérte. Már a társaság 90%-nak van gyereke, átlag kettő, de van akinek már három.

Bettimama,
mielőbbi jobbulást anyukádnak!

Bogácsi,
nálunk tápszer csak reggel és este van, napközben tejpép, főzelék gyümölcs, danonino, ... Nem semmi mennyi fogatok van már, szerintem a mostani hirtelen ordítások és az északai műsor is annak tudható be, de még mindig nem bújt ki egy sem.

Babus,
nagyon édes a nagyfiú az etetőszékben, jó húsban van, Marci most nagyon vékony lett a sok mozgástól, pedig nem eszik kevesebbet.
Nálunk nincs ennyire szigorú napirend, de a kaja az 3 órűnként érkezik, mert egyébként reklamál. Irígylem nagyon a hosszú éjszakai alvást, nálunk mostanában nyűgi van, de most két napja próbáljuk a homeós bogyókat, talán kicsit jobb, de nem merem még elszólni.

Flames,
köszi, hogy feltetted a homesos nyugibogyókat, remélem beválik.

Juc,
Marci is tud bárhol bármit enni, és aludni is tud napközben babakocsiban vagy autóban, most pl. próbáltuk az utazást az alvási idejére időzíteni, mert így mindenkinek könnyebb.
Hogy álltok a mászással? Babakocsit Marci szeretni, de ő tényleg már nagyon stabilan ül benne.

Mukika,
nekünk a legegyszerűbb ikesás etetőszékünk van, én többet nem adnék érte, szétszedhető, így vittük nyaralni is, könnyű takarítani, van benne biztonsági öv.

Nálunk az új sláger a kuka, amihez feláll Marci, nyalja a tetejét, majd elkezdi tolni és sétál utána. Ezt a sétát a bútorok között is gyakorolja, kész rettegés számomra ez a művelet, de nagyon ügyes és ha néha elesik akkor sincs már nagy ordítás, illetve tök jól tud már esni, a fejét megtartja közben, mehetne judozni, ott tanították az esést így.Kép

Na mára elég belőlem, szép estét, holnap munka!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, örülök, hogy jól sikerült az osztálytalálkozó! A miénken (a tízévesen 3 éve) a társaság alig egynegyedének volt gyereke, pedig mi majdnem tiszta lányosztály voltunk! MOndjuk, azóta már többekről hallottam, hogy gyereke született, kíváncsi vagyok, a 15 évesen milyen lesz az arány.

Marci egyre gyorsabban mászik, mi meg közben csomagolunk (-nánk Kép), mert jövő szombaton költözünk. Hát elég nehéz úgy dobozolni, hogy közben a kissrác után kell rohangálni. De legalább ő élvezi a költözést!!! Kép (Igaz, egyelőre még mi is.) Ma már szerzett egy harci sérülést is, lefejelte a műanyag játékosdobozát, valahogy olyan furcsán a fedele alsó szegélyét, úgyhogy lett egy kis karcolás a homlokán, a kis Harry Potter... Kép

Ja, és ma megmértük, és az elmúlt héten fogyott... Kép Igaz, előtte meg 200-at hízott egy héten. De amióta elkezdett komolyan mozogni, azóta fogy. Tamesz, nálatok ez megállt? Vagy nem is fogyott Marci, csak lelassult a hízás? Most hány kiló?

Mindjárt berakom a frissített táblázatot, ezentúl mindig vasárnap (hetente vagy 2 hetente, ha nagyon sűrű a programunk) fogom frissíteni. És szerintetek nem lehetne vmi frissebb adatokkal kibővíteni? MOndjuk 6 hós adatokkal? Képet nem tudom, hogy lehetne beletenni, majd megkérdezem a páromat, de akkor gondolom, küldenetek kellene vmi pici képet, vagy meg kellene mondanotok, hogy melyiket tegyem be az oldalunkon találhatók közül. Szóval várom az ötleteket! Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


<pre>
Anyuka neve Baba neve Szülés ideje Baba méretei Kórház neve Baba kora
Bogacsi Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm Szt. István 8 hónapos és 2 hetes
Bettimama Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm Nyírő 8 hónapos és 2 hetes
Babus2005 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm MÁV 8 hónapos és 0 hetes
Tamesz Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm Kistarcsai Kh. 7 hónapos és 3 hetes
Flames Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm MÁV 7 hónapos és 3 hetes
Juc14 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm MÁV 7 hónapos és 2 hetes
Fanka Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm Szt. Imre 6 hónapos és 3 hetes
Mukika Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44 cm Szeged Női Klinika 5 hónapos és 3 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
Állítólag én is rossz evő voltam, a párom mai napig válogatós, nem szeret enni. Adrin is azt veszem észre, hogy nem szeret enni.
Milyen frissebb adatokra gondoltál, mekkorák voltak 6 hósan? Képet csak úgy tudsz betenni, ha képként mented a táblázatot is, vagy újra és újra feltöltöd, de akkor nem tud számolni. Esetleg a mamák korát is beírhatnád érdekességképpen.

Babus
Én is kezdem úgy gondolni, hogy eddig, amíg csak egyszer kelt fel, és rendesen vacsizott nem az éhség miatt kelt fel. De az utóbbi időben biztos közrejátszik ez is és többször is ébred. Mi is törekszünk a napirend betartására, és hogy a kaja és az alvás nyugodt körülmények között legyen. Előbbre tettük 19re a fürdést, hogy tuti ne aludjon 18 után. Köszi, hogy leírtad a napirendeteket, de ahogy látom nincs óriási eltérés a miénktől. Mondta egy ismerősöm, hogy az ő gyerekei mindig több héttel előre megérezték az óraátállítást, lehet, hogy Adri is ezt érzi, ezért kell egy picit módosítani a napirenden. Ma egész jól evett, este is végre 200g tejcit üvegből vacsira. Kiváncsi leszek az éjszakára. Ha ez sem elég, akkor majd tápit adok, esetleg péppel sűrítem. Egyenlőre más nem jut eszembe, hogyan javíthatnék a helyzeten. Csak így sajnos teljesen le fog szokni a ciciről Kép A súlya stagnál, vagy kicsit nő, szerencsére nem fogy.

Tamesz
Örülök, hogy jól sikerült a találkozó Kép Melyik gyerek nyugibogyót próbálod ki?

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Juc!
Nagyon jó a tábla, a 6 hós adatok mehetnek szerintem, Marcink akkor 7,60 Kg és 68 cm volt.
A 8 hósra vagy 7-én szerdán megyünk vagy majd csak utána kedden, 13-án, még egyeztetnem kell a védőnővel, hogy mikor ér ránk, mert elég gyakran szabin van. A lényeg, hogy nem tudom most mennyi kg, 7 hósan volt kereken 8 kg.

Flames,
a chamomillat, mert most már szinte 100%, hogy a fogától ennyire nyugtalan és ézékeny is neki, na meg a dokinénink is ezt ajánlotta a fogzásra.
mamák kora? Kép én vagyok a legvénebb első gyerekes a környéken!Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Akkor a többieket is megkérdezem: mehet a táblázatba a mama kora? Hozzájárultok? Kép És az mindenkinek benne van a profiljában? A 6 hós adatoknál ilyesmire gondoltam, igen, hogy mekkora volt akkor. De ha gondoljátok, olyanokat is beleírhatunk, hogy mit tud már. Akkor képeket inkább nem teszek bele. Vagy lehet egy külön képtáblázat is!

Tamesz, ugyan már, hát kor ez? Kép Ebben a mai világban egyre később szülnek a nők! Én sem vagyok sokkal "lemaradva"! Kép Azért egy páran ijesztgettek, hogy mikor szülök már, túl öreg leszek hozzá, jó lenne 30 alatt megszülni az első gyereket stb., de szerencsére a hozzám igazán közel álló emberek nem mondtak ilyeneket.

Na, sziasztok, jó éjszakát!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Halihó!

Egy másik fórumon (a már emlegetett családineten) olvastam joghurtos infókat. Ezek szerint mégsem jó az activia meg a natúr danone, mert azokban sima tejpor is van (most a danoninot nem tudom, hogy abban van-e). És ez állítólag nem ugyanaz a tejpor, ami a tejpépben meg a tápiban van, mert az módosított. Ezekben a joghurtokban meg rendes tehéntejpor is van, amit meg 1 éves kor alatt nem kellene ennie a gyerekeknek. Viszont savanyított tejterméket (jughurt, túró, sajt) lehet enni előbb is. És állítólag a millinek van olyan joghurtja, ami nincs feltupírozva extra tejporral, csak sima joghurtkultúra van benne. Na, mindegy, nem akarom túlaggódni a dolgot, Marcinak semmi baja sem lett az activiától, csak mivel itt is beszéltünk erről, gondoltam, megírom.
Akit esetleg érdekel, itt a link:

http://csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=251

Sziasztok, további szép napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Adri 6 hónaposan: 7080g 65cm A profilomban is benne van: 28 éves vagyok. Ha lenne egy külön képtáblázat az szerintem is jó lenne. Majd felrakok egy kis képet (jobb egér kép mentése más néven tudod lementeni).
A múltkor adtam Adrinak 2 nyalás fagyit, ízlett neki Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Flames!
Hát nagyon nehéz lehet ez a nem evés dolog, nem tudom miért van, hogy vannak gyerekek, akik nem szeretnek enni. Barátnőm kislánya is ilyen, csak ő már lassan 5 éves lesz.
Remélem Lizivel nem lesz ilyen gond, én is és Apja is nagyon szeretjük a kaját.

Köszi az etetőszékes infókat, én is inkább a műanyagban gondolkodom, csak nekem az lenne a jó, ha a konyhaasztalhoz is oda lehetne állítani, de nem tudom, hogy az a tálcája levehető-e. Ááá, még nem is foglalkoztam a témával komolyabban. Na, majd lassan muszály lesz.

Tamesz!
Tényleg tök jó, hogy jó lett az osztálytali. Nekünk akkor volt a 10 éves amikor Lizi 2 hós volt, úgyhogy azon csak rövid ideig vettem részt.

Én nem tudom Lizi hány kilós volt 6 hónaposan, mert ugye holnapután lesz annyi idősKép, de jövőhét szerdán lesz mérleglés, majd akkor megírom.
Én 28 vagyok.

Szegény lánykám tiszta takony, elkapta az ApukájátólKép Orrszívózom, meg csepegtetem a nóziját mindenfélével, amit a dokinéni írt, remélem nem fog romlani az állapota.
Tök fasza, mert porszívós orrszívónk van, és ezt az éjszaka közepén alkalmazni, nem túl hálás dolog, de ha kell, akkor kell.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Muki
A legtöbb etetőszéknek levehető a tálcája. Az Ikeásat sokan dicsérik, az szerintem a legolcsóbb, de ha jól tudom nem dönthető a támlája. Én azért vettem dönthetőt, mert Adri még nem tud egyedül ülni. A hordozóhoz leülni a földre meg már nagyon kényelmetlen volt.

Nehogy vegyetek elemes orrszívót! Nekünk az van és nem szív semmit, akkor már inkább a kézi. Adri még nem volt megfázva, hogy sűrűn kelljen szívni, de lehet majd mi is beszerzünk egy porszívósat.

Juc
Küldjünk kis képet, Lásd:
Kép

vagy nagyot és te lekicsinyíted amekkorára akarod?

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Köszi a 6 hónapos adatokat meg a ti adataitokat Kép! Hamarosan elkészül az új táblázat.

Flames, MUki! Orrszívó-ügyben nekünk is a porszívós jött be, de előtte már vettünk elemest is, de az tényleg nem ért semmit. (Kép) Engem egyébként marhára nem zavart, hogy az éjszaka kellős közepén kell porszívózni, hát ha így gyógyul a gyerek, akkor kit érdekelnek a szomszédok...

Ja, nem írtam tegnap a zenebölcsit: azért voltunk ám! Tényleg főleg nagyobb gyerekek voltak (másfél-két évesek), Marci kicsit kilógott közülük. De neki azért tetszett így is, fogdosta-rágcsálta a csörgőt meg kasztanyettát, amit kapott a kezébe, meg mászkált föl-alá a teremben. MOndjuk vigyázni kellett, hogy a nagyok ne tapossák el... Kép Voltak jó kis mondókák, lovagoltatók, meg hallgattunk Gryllus Vilmost, meg voltak mozgásos-ugrálós dalocskák is, na, ez ugye még nem az igazi az ekkoráknak, mint mi. Szóval szerintem párszor érdemes elmenni (már ha lehet így alkalmanként fizetni), hogy a mondókákat-dalokat megtanuljátok, meg megnézzék a gyerkőcök, hogy ez mi. De a tíz alkalmat (ennyiből áll az itteni "tanfolyam") biztos nem fogjuk végigjárni.

Ezzel szemben a mai baba-mama-tornán Marci volt a legidősebb!!! És rosszkisfiú is volt, odamászott a kisebb babákhoz, el akarta venni a játékukat, meg akarta simogatni a szemüket stb. Kép Ezt már szeretem!!! Kép De tényleg nagyon barátkozós volt ma, szerencsére a többi babák is vigyorogtak rá, szóval nem volt konfliktus, csak nyüzsi.

Sziasztok, megyek dobozolni... Kép Szombaton költözünk.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


SziasztokKép

Most sincs időm írni, mert jönnek hozzánk rögtön anyósomék, és Apucim német nagybácsijáék, csak nem szeretném, ha az én adataim hiányoznának csak a táblázatból:
Szóval, Kristófka 6 hós adatai: 7960gr és 66 cm, én pedig 26éves vagyok(illetve leszek 3 hónap múlvaKép)
És a kép:
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok! Itt küldök egy újfajta táblázatot! Képeket majd később. Addig is böngésszétek ezt! Remélem, senki nem sértődött meg, hogy elárultam a korát, de hát mind benn volt a profilokban... Kép ha esetleg vmi nem stimmel, szóljatok! És várjuk a hiányzó adatokat!!!

Fanka, te nagyon eltűntél! Kép Azért jelentkezz, ha még olvasol minket!

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Bogacsi 29 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm ? Szt. István 8 hónapos és 2 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 8 hónapos és 2 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 8 hónapos és 1 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 7 hónapos és 3 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 7 hónapos és 3 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 7 hónapos és 2 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm ? Szt. Imre 6 hónapos és 4 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm ? Szeged Női Klinika 5 hónapos és 4 hetes </pre>


Szép álmokat! Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
A tábla szuper!! Az jutott eszembe, esetleg a lakhelyet is bele lehet venni a táblába mi pl BpXV

Még mindig nem értük el a bűvös 7.5 kg-t Kép Tegnap is felkelt többször éjszaka/hajnalban Adri, pedig szépen evett napközben estére meg tápit. Kép Ma is kapott tejet, tápit is, ha most is felkel, ki kell találnom vmit. Nem tudom jobban megtömni Kép Lehet megint visszatérünk a nyugikúpjára, vagy kipróbálunk mi is vmi homeos golyót. Én sem bírok már vele pelenkázás, öltöztetés közben. Kép Nektek is fel kell hajtani mindig a ruhák ujját?

Tamesz
Bevállt a chamomilla? Hogyan kell használni?

Rakok fel néhány képet:
Adri új füdőszéke, ehhez is jó sok víz kell Kép
Kép
Supergirl
Kép
Kapott egy játék tartó dobozt, hogy egy kis rend legyen a rengeteg játék között
Kép
Kép

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Hali, Flames!

Helyesek a képek! Marcinak is van jó kis játékosdoboza, már le is fejelte, mint vmelyik nap írtam... Kép Látom, nektek is van dm-es halacskés kis könyvetek... Kép A fürdetőszék szuper! Nekünk is ilyesmi van, de eddig még csak egyszer használtuk. Rémes, mire megtelik a kád...

Nálatok egyébként mennyi ideig tart egy fürcsi? Amikor a múltkor Babus írta, hogy ők fél 7-kor fürdetnek, és 8-kor esznek, elgondolkodtam. Nálunk az egész fürdés-program vetkőzéssel, kis játszival, fürdéssel, öltözéssel együtt 15-20 perc. Nem kevés az?

Az előbb írtam többet is, csak elszállt... megint behalt a babanet... Kép (Mégis menjünk a családinetre???)

Jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóreggelt!

Most még alszik a manó én meg már túl a fürcsin gyorsan idehuppantam, mi a 17. kerületben lakunk, a táblázat kedvéért!:-)

Flames,
nagyon jók a képek, tetszik a supercsaj!!! Este 1 bogyót kap Marci kicsi forralt vízben feloldva, határázottan jobbak az északáink, két napig egyszer sem kelt fel, tegnap mondjuk sajnos 2-szer, de ma csak éjfélkor, mert nagyon szomjas volt. Száraz a levegő a fűtés miatt, a hétvégn lehozzuk a padlásról a párásítót, remélem az segít.

Juc,
fürdés nálunk hirtelen jön el, amikor Marci befejete a játékot és elkezd morogni, mászni rám, akkor menni kell, ez kb 1/2 7 és 12 8 között szokott lenni. Kb 15 percet lubickol a vízben, ebből kb két perc a "kötelező" fürdetés.Kép

Na megyek összeszedem magam, mert egy óra múlva már araszolnom kell! Ja tegnap sikerült overállt vennem viszonylag emberi áron, meg vettem egy új, kicsit nagyobb hálózsákot is, mert "valami" mindig történik vele és két nap mire megszárad.

Szép napot, ma is meleg lesz, remélem!
tamesz

ui: ja mérés, mi csak kedden megyünk, mert holnap megint győr apával és szombaton onnan megyünk a balcsihoz a füves részt felásni és újrafüvesíteni.

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hali!

Juc
Adri is már lefejelte néhányszor a dobozt. Nálunk is max 20 perc a teljes fürdetés. Szerintem Babus sem úgy gondolta, hogy 1 órán keresztül fürdetnek.

Adri megint felkelt többször is éjszaka, pedig nagyon szépen legalább 200g-t vacsizott, egyből elaludt, mégis Kép Ma este jöhet egy fél nyugikúp Kép

Tamesz
Kanállal kell beadni a feloldott golyót? Vagy belekevered a vacsiba? Hol vettél overállt, hálózsákot, mennyiért?

Ma délelőtt elmentünk hintázni egy játszótérre a szomszéd kislánnyal, midketten nagyon élvezték Kép

A füvesítésről jut eszembe egy babákon kívüli téma: Én vagyok a házunkba a kozös képviselő, a múlt héten volt a közgyűlés. Lemondtam 12.31-elKép Még nincs meg az utódom. Remélhetőleg a fölöttünk lakó baromék nem csak poénból mondták, hogy 2 hét múlva elköltöznek. Nálunk is füvesíteni kell, szereznem kell földet, füvet stb. (marhára értek hozzá...Kép) Jó nagy vita kerekedett a takarításból, hólapátolásból. A mostani takarító egy lakó, de 24000.-ért nem akar havonta kukát mosni, levelet söpörni, havat lapátolni, csak lépcsőházat felmosni, meg kukát kivinni. Amíg nincs új takarító felosztottuk magunk közt a seprést/lapátolást. Persze ment keményen a vita a pénzről is... Nálatok, ez hogy működik? Bárcsak megvennék már a kérót, hogy mehessünk Dunakeszire sorházba! Már volt egy érdeklődő, de nem jött vissza Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


SziasztokKép

Juc
Valamit elolvastálKép, direkt visszanéztem, amit írtam, mi este fél 7 körül fürdetünk, utána evés és kb. fél 8 - 8 mire ágyba kerül.
Ebből a pancsi kb. 10-15 perc, utána testápolózás, ha én fürdetem, akkor kis babamasszázs, ha apuci fürdeti, akkor nagy játék, utána pedig hamizás. Ez össz-vissz tart kb. 1 órát, ha nagy étvágyú, és betermel vagy 400gr-ot, akkor kicsit továbbKép

Flames
Nagyon aranyos AdriKép

Meg tudnád mondani, hogy mi annak a homeós bogyónak a neve, ami anyuciknak való, a nyugodt alvásra, múltkor írtál valami ilyesmiről.
Én ugyan nem Kristóftól, hanem saját magamtól nem tudok aludni, de nagyon gáz, hogy annak ellenére, hogy a kisfiam egy éjszakai hétalvó világbajnokKép, én mégis 4-5 órákat alszok,(már 2 hete egyhuzamban) és már hajnali fél 6-tól virrasztok, noha rohadt álmos vagyok, de Apucim ébresztőórája felébreszt és képtelen vagyok visszaaludni. Így viszont egész nap kómás vagyok, viszont este ugyanúgy nem tudok elaludni, és rengetegszer fel is ébredek.
Így viszont kibírni egy egész napot egy egyhuzamban pörgő, nyüzsgő, folyamatos foglalkozást igénylő, egész nappal nem alvó gyerekkel, hát nem semmi.
Én mondjuk világéletemben pocsék alvó voltam, viszont mióta Kristóf megszületett, még inkább, az utóbbi 2 hétben pedig még annál is inkább.
Már van, aki kiröhög, hogy mit akarok én, a gyerekem már este fél 8-kor alszik, másnap reggel 7-8-ig, hangját se hallani, én meg összeesek a fáradtságtól.

Na most megyek, mert hazatért ApucimKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Sajnálom hogy ilyen keveset vagyok veletek. Sajnos nincsenek jó napjaim. Mint a múltkor írtam anyukám beteg. Nagyon meghúzta a hátát ill. van valami baj az egyik csigolyájával. Szóval alig tud mozdulni. Tehát sokat vagyok Pesten. Ha meg itthon vagyunk végre a babóval akkor meg inkább a párommal töltöm az időt vagy alszok az ágyikómba. Szóval bocs, de ez van. A jövő héten sem leszünk itthon.

Csilla!

Nagyon nagyon szép a babókád!!

Juc!

Sajnos nálunk kimaradt a hat hónapos méricske. Per millanat nem tudom pontosan hány kiló a kicsike, de amit lesz időm akkor megmérem. Kép

KÉpzeljétek már iszik mondhatni rendesen a picikém. Kép Kezdek megnyugodni.

Ja! És már van négy fogunk. Most nő a felső kettő, ill. már kibukott. Csak nem a középső hanem a két szélső.. Kicsit furán nő de ez van.
Na megyek mert hulla vagyok.

Remélem nemsokára már újra teljes gőzzel veletek lehetek.
Addig is pusza, és nyugodt éjszakákat mindenkinek.

Betti
bettimama
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!

Babus
Nyugibogyó: SEDATIF PC
Itt megtalálod a leírását: www.pharmachip.hu/main/ut/cikk_report?nev=SEDATIF+PC&SUBMIT=Keres
Ez egy jó kis oldal, minden gyógyszer leírását, árát megtalálod.

Betti
Remélem nincs anyukádnak gerincsérve!! Apukámnak volt, meg egyéb derék bajai is, borzasztóan rossz dolog Kép Gratula a fogakhoz!! (kis vámpír Kép) Gyere, amikor csak tudsz!!

Képzeljétek Adri már egy kicsit tud kúszni, de ma tett két "lépést" mászva. A cél a szomszéd kutya volt, meghúzta a szőrét. Morty jól nevelt kutya, jól tűrte, de mindig menekül Adri elől Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Betti! Anyukádnak mielőbbi gyógyulást!!! Fogakhoz meg nagy gratula! Kép

Babus, tényleg elírtam, azt akartam írni, hogy 8-kor alusztok! így is jóval hosszabb időt vagytok a fürdőszobában, ez a masszázs tényleg jó lehet! Marcival fürdés után már nem nagyon lehet játszani, mert már türelmetlen, hogy hol a kaja, és elég hamar elkezd ordítani... Kép A kaját meg 10 perc alatt benyakalja, aztán (ha minden oké) bealszik. így az esti műsor kb. félóra.

Flames, hogy bírod a közös képviselőséget? Nem kis munka... Hány lakásos a házatok? És egy ilyen lakógyűlést neked kell levezetned?

Mostanában én is rettentő kómás vagyok, tegnap pl. extra zombi voltam, azt hittem, ilyen csak a filmekben van: Próbáltam kávét csinálni magamnak, nem volt, csak 3 korty tej, na, ebből 2-t kiöntöttem az asztalra... Csináltam egy majdnem tej nélküli kávét, majd beleraktam 2 púpozott kanál sót... Aztán Marci fogát bekentem D-vitaminnal a Dentinox helyett, de mint kiderült, már éjszaka is azzal kentem a sötétben... így mondjuk nem csoda, hogy nem hatott rá nyugtatólag. Kép Remélem, nem lesz vmi baja a sok D-vitamintól, most egy darabig mindenestre nem adok neki.

Na, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hello!

Juc
Már nem bírom a közös képviselőséget, ezért mondtam le Kép Csak 20 lakásos (2x10) Nekem kell sajnos levezetni, a vitákat kezelni... Társasházba költöztök? Mekkorába?

A zombi storyn jót nevettünk a férjemmel Kép
Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Juhúúú, átköltöztünk!!! Kép Most jöhet a kifele dobozolás... Majd jövök, ha lesz egy kis pihenőidőm.

Jó hétvégét mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, elfáradtunk, de jól esettt egész nap kint lenni a levegőn tegnap. Marci is nagoyn élvezte, nagyot sétált a nagyival, majd déltől ő is segített az ásában!Kép

juc,
ügyesek vagytok, jó túl lenni a költözésen, bár még hónapokig keresni fogtok dolgokat! Várunk ha lesz időd!!!Kép

Flames,
műanyag kiskanállal, vagyis a legjobb a tápszeres mérőkanálban feloldani és abból megitatni, nekünk ez jött be a homeos bogyókra vagy a cumisüvegbe bele ha már üres. Hálózsákból én a kenguru goldosat szoktam venni 3490 forintocska, szerintem az még elfogadható ár. Overállt kivételesen a brendonban vettem, mert nem kaptam máshol csak 10 ezer fölött és pont volt egy darab 80-as világos kék, szerintem még tavalyról. Csak azért volt sürgős, mert mi elutazunk két hét múlva és addig most elég sűrű már a program és nem lesz időm bababoltban csavarogni, az eladók szerint pedig gyorsan elviszik őket, hát nem tudom.

Betti,
jobbulást anyukádnak a foghoz gratula, nekünk sajnos még mindig nincs egy sem!Kép

Na néhány tegnapi kép, bocsi ha sok!
"Hú de izgi ez a sok zöld, mindet meg kell kóstolnom!!!"
Kép
"Miért kell a zszép zöldből ilyen ronda barnát csinálni, de azért ezt is alaposan megvizsgálom, hátha finomabb!"
Kép
"Ha mindenki lelépett, akkor én is megszökök!"
Kép
"Szia nagypapi, gyere pisze-pisze...!"
Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm. Ezerrel pakolunk kifele, a férjem szerel, tegnap meg voltunk az ikeában és vettünk még egy pár bútort.

Marci kicsit meg van zavarodva az új környezettől meg a nagy felfordulástól, pénteken meg szombaton nappal alig aludt vmicskét. Első este meg csak 10 körül bírtuk elringatni... Az éjszakák viszont változatlanok, 1-2 felriadás. Ja, és beraktuk a külön szobájába! Viszont ha éjszaka nem tudom egy kis cumival visszaaltatni az ágyában, akkor jön hozzánk és ott alszik...

Tamesz, jók az ásós képek! Marcinak is nagyon tetszett fű, amikor nyáron pokrócra tettem.

Flames, mi egy régi bérházba költöztünk, jó sok (40-50)lakás van benne, még nem is tudom pontosan. Hát itt jó munka lehet a közös képviselőség... De azért a 20 lakás sem semmi!!! Kép

Na, sziasztok, majd még jövök! Azért ti is írjatok, ha van időtök!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
VAn babyőrzőtök? Hogy hallod meg, ha Marci felébred?
Pont azt akartam kérdezni, hogyan viseli a költözést, új helyet a törpi.

Tamesz
Megint jók a képek! Kép Fel sem kel eygszer sem éjszaka Marci a chamomillától? Használod a Sedatif PC-t?

A Viburcol kúptól Adri nyugodtabban alszik el, de ugyanúgy ébred 2kor, kap egy kis tejet, vagy teát üvegből az ágyában, nem veszem ki. 6 körül 2 ciciből tejci reggeli és kb 8kor ébredés. Már ritkán ébred sűrűbben. Visszatértünk a 10óraizásra ez 100g tejpépet jelent.
Úgy néz ki meghaladta a bűvös 7,5 kg-t! Kitaláltuk az osztálytársaimmal, hogy skype-on fogunk beszélgetni. (láttam tamesz, te is rajta vagy Kép) Jól elment vele az idő.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jóreggelt!

Marci egészen jól alszik, most már csak hajnalban szokott kelni enni kb 5-6 között szopizni és jó esetben még visszaalszik, de van, hogy szórakoztat minket, megmászik, hajat tép, belemászik az arcunkba, hogy na valaki végre ébredjen fel és szórakoztassa, na de fél 6-kor???Kép
Sedatif-et nem eszünk.

Mi most megyünk méreckedni, majd jelentkezem!

Juc, nálunk Marci 1 hós korától külön szobájában alszik, de minden rezdülését meghallom.

Flames,
igen a skype nálunk gyakran használatos, mert a családdal azon tartjuk a kapcsolatot, főleg az öcsémékkkel párizsból. Ja, 10 nap múlva repülünk, kicsit izgulok, hogyan fogja bírni Marci, de remélem rendben lesz.

Majd még jövök, szé napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hali!

Tamesz
Repültök? Merre?
Ha először csak 6kor kel, az szerintem nagyon jó. Gondolon a chamomillától? Mi volt a mércén?

A szomszédomnak van 3 doboz kibontatlan Nutrilon Prémium 1-es tápszere. Eladná 500.-/db. Kell valakinek?

CS

Csilla & Adri
flames
 
 


Hali!
Na végre ideülhetek kicsit, talán, bár nem akar most délelőtt aludni őfelsége, mert pont 9-kor mentünk a védőnőhöz és akkor aludt volna.
Szóval 8580grammocska és 73-74 cm volt Marci, azt mondták, hogy jó, elegendő 500 gramm hízás egy hónap alatt. én nem hittem, hogy ennyi lesz, mert annyit mozog, és kilátszanak a bordái, csak nagy pocakja van.
Kifaggattam, hogy mit csináljak cipő ügyben, mert Marci rengeteget áll és sétál a bútorok között kapaszkodva, végül abban maradtuk, hogy valami puha talpú, de bokát fogó szandit vagy cipőt vegyek neki.

Flames,
öcsémékhez repülünk, ők párizsban élnek ötödik éve, és van egy 6,5 éves lányuk, illetve márciusban jön a kistesó. Meglátogatjuk őket, kicsit csavargunk, még nem láttuk a mostani lakásukat és ndorító számító módon kint szeretnék Marcinak teli ruhákat venni, mert jóval olcsóbb, mint itthon.
Na ezt ő gépelte, mert ahogy áll, feléri a billentyűzetemet, nektek küldi!Kép 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000

Ja, mi az osztálytallálkozó óta naponta körlevelezünk a csapattal, úgy néz ki, lesz pesti találkozó novemberben, mert annyira jól sikerült a múltkori összeröffenés.

Mi BEBA tápot eszünk, így a másikat nem kérjük, köszi!
Mennem kell, mert áll, és nyalja a combomat, hogy ő is szeretne gépelni, vegyem fel!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, ez jó Kép,hogy a combodat nyalogatja Marci, hogy vedd föl... Kép

Ja, és tök jó lehet, hogy így összebarátkoztatok újra az osztállyal! Nekem is jó élmények voltak az osztálytalálkozók, na de ennyire azért nem volt nagy a "fellángolás"... Úgyhogy most irigykedem... Kép

Flames, köszi a tápfelajánlást,de mi is BEBA-evők vagyunk. Ja, erről jut eszembe, Tamesz, ti milyen BEBA-t esztek? Még HA-st? Vagy simát? Már 2-est?

Bébiőrzőnk van, légzésfigyelővel kombinált. Egyébként én szerintem csak akkor hallanám meg, amikor már ordít Marci, mert nem is a szomszédos szobában alszik, hanem van köztünk egy nappali Kép Ezen szomorkodtam eleinte, de sajna ilyen a lakás beosztása, hogy nem tudtuk úgy szervezni, hogy egymás mellett legyünk. Viszont ma éjjel Marci 8-tól 5-ig aludt, hurrá!!! És még utána is visszaaludt fél 8-ig. Csak én keltem fel fél 4-kor, hogy mi baja van ennek a gyereknek, hogy nem sír... Kép Semmit nem csináltunk másként egyébként. Annyi lehet a változás, hogy már felül is kibújt mindkét fogának az éle, és így már nem fáj az ínye. Remélem,legalábbis... Kép

Ja, és nagy kiflicsücsök-függő lett ő is, újabban azzal lehet megvigasztalni... Kép Úghyogy ha már kiflit eszeget, adtam neki más gabonás cuccot is (ezt a műanyag dobozos nestlé gabonás bébidesszertet). Nálatok milyen új ízek vannak? Ja, és szegény gyermek péntek óta csak konzervet eszik, még nem volt időm főzőcskézni neki, meg azt sem tudom, hol vannak az edények... Ja, a céklát hogy csináltad, Flames? Bár lehet, hogy nem azzal kéne kezdenem a szép új konyhában... Kép

Na, sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,

táp: mi BEBA HA 2 bifiduszosat eszünk, mivel van allergiás a családban így 1 éves korig felírhatja a doki a tápot és jár rá a 40% támogatás, ami azért nem mindegy.

A nestlé desszerteket mi is esszük, nagyon izlik neki, na meg a danonino, abból egyszerre kettő szúszik neki. Most a DM-ben Hipp kaják vannak akciós 199 forintos áron ott vettem néhány különlegesebb gyümölcsös kaját, nagyon izlett Marcinak.

Ti jelentkeztetek a DM bababónuszra? én igen, egy csomó kedvezményes kupont küldtek, meg termékmintát, és küldenek most is, most pl a sieasta cipőboltokban is lesz beváltható 15% kedvezményes kuponunk, tök jó, ugyanis nekünk most már valami cipőt kell néznünk, mivel az ébrenlétek felét állva tölti el, kapaszkodva a bútorokban, vagy éppen azokat rágva, szóval valamit néznem kell.

Na szaladok, mert kint hagytam a ház előtt, mivel elaludt a sétában és félek, el ne lopja valaki!Kép

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, mi is próbáltuk a 2-es HA-s tápot (nekünk nem is kérdezte a dokinéni, hogy van-e allergiás a családban, csak írja a recepteket szorgalmasan), de az túl sűrű, és csak nagylyukú cumiból jön, Marci meg abból nem nagyon tud inni. Ti miből isszátok? Szóval mi még a sima BEBA HA-t esszük.

Jó, hogy mondod ezt a bababónuszt, mi nem váltottuk még ki, pedig akartuk. Tényleg érdemes?

Ja, és azt írtam már, hogy az új ikea-kanapén egyből fölállt Marci? Ezért érdemes volt megvenni!!! Kép


Na, teszek fel két képet én is:

így lustálkodnak a fiúk az ágyban:

Kép


itt meg egy komoly rakodómunkás:

Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Tamesz
Adri nem hízik csak 200g/hó. Kép A Pólusban az egyik gyerekboltban le vannak árazva gyerek nike cipők más márkák is vannak kb. 8-9000-ről 5000.-re. Puha talpú, én még nem mertem megvenni. Tényleg olcsóbbak kint a ruhák (Bécsben, Németo-ban is) Kép
Köszönjük Marcinak a levelet, megkérem Adrit, fejtse meg a kódokat. Kép
Örülök, hogy érdemes volt elmenned az osztálytalálkozóra. Kép
Nem volt hajlandó Adri meginni a feloldott chamomillát, belekevertem az esti tápjába. Szerinted így is jó? 9 vagy 15 Ch-sat vettél?

Juc
Mi is Beba 1-t eszünk. Ezt és a Humana HA pépet is a dokinéni írta fel. Múltkor próbáltam a tápba egy kis pépport tenni, hogy laktatóbb legyen, de nem jött át a 3as Avent cumin Kép
Adrinak is adtam kiflit, babapiskótát, meg molnárkát (édeskés kifli), de még csak szobrászkodik vele, nem nagyon akarja enni.
Cékla: párolás után tejjel, vagy főzővízzel turmixoltam (kuktában hamarabb megpuhul), Adri újabban ezt sem eszi meg.
Jó kis költöztető brigádod van Kép

Mi is kértünk DM kuponokat, még nem kaptuk meg.
Én is vettem mindenféle joghurtos desszerteket, a napokban fogjuk kipróbálni.

Felhívtam a dokinénit, hogy vegyek-e chamomillát, mert még mindig felkel Adri 2-kor, meg 6kor. Azt mondta szerencsém van, hogy 3-tól 6 hónapos koráig átaludta az éjszakát, és hogy most is 2 kor csak meg kell itatnom és visszaalszik. Ez a ritka. És max 2-3 éves korára leszokik róla. attól még próbáljam ki a homeos cuccokat, ártani nem árt. Köszi Kép

Apával meglógtunk étterembe ünnepelni (ma van a házassági évfordulónk). Strucc husit ettem mangalica sonkával. Fincsi volt, és állítólag egészséges. 0 koleszterin.

Csilla & Adri
flames
 
 


Hahó!

Flames, boldog évfordulót!!! Kép Strucchús??? Én még nem próbáltam. És biztatók a dokinéni hírei, hogy 2-3 éves korára kinövi... Ma nálunk is megint a szokásos műsor volt, úgyhogy a tegnapi az csak vmi extra bónusz lehetett... Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Flames!
Gratula az évfordulótokhoz, még jó sokat!
Mi Chicco dagi cumit használunk, az 3 lyukú és simán kiszívja Marci, ő 6 hónapos korától a HA 2-őt eszi.
A strucchús fincsi, én Dél-Afrikában ettem először, sőt hoztam haza szárítottan is, több féle fűszerezéssel, marha fincsi.
Chamomilla CH15-ös.

Juc,
nagoyn jók a fiúk, és a költöztetős kép is találó!!! Na és persze ügyes Marciok, hogy feláll, vége a nyugalomnak!!!Kép

Nekünk borzalmas éjszakánk volt, vsz. tegnap este kicsit túl ette magát, 8-kor már majdnem elaludt a táp után, amikor hazaért apa, na ettől felpörgött rendesen és fél 10-kor majdnem egy üveg teával aludt el végre. De vsz. ez sok lett, mert fájt a pocakja, és végül fél 12-kor rám és az ágyunkba tette az esti kaját. Szóval mozgalmas ájszakánk volt, ágyhúzás, gyerekmosdatás, .... végül a dolgozóban lévő kanapén aludtam MArcival, mert extra nyűgi volt és csak velem akart megnyugodni. Remélem nem lesz beteg, mert 10 nap múlva utaznánk. Ma jól evett, csak kicsit nyűgibb, állandóan rajtam lóg, így próbáltunk porszívózni is, hát csak a lakás 40%-ig jutottunk, marha nehéz már.

NA most elmegyünk a siestába ami itt van keresztúron és szétnézünk. Szép napot még ma az lesz, bár elég hűvöske ven!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?