Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Megvagyunk, már elmúlt a sírós hangulat. Nagyon jó volt a hétvége. Voltunk csavarogni szombaton négyesben, kaptam cipőt, gatyát, vettünk testvérfellépőt is a babakocsira.

András vett egy motrot, amire már régóta vágyott, azt is sikerült kipróbálnom, a sógornőm vigyázott a gyerekekre, Réka végig aludt, amíg elvoltunk (1 óra). Majd gyakrabban meg kellene ezt ismételni...

Réka már 2500 g, de még nincs kialakulóban a napirendje. Van hogy éjszaka 2X kel fel csak enni és rögtön visszaalszik, van hogy felébred eszik picit aztán még egy órát fentvan, ilyenkor magam mellé veszem és úgy alszunk el. Roli is felkel mostanában, hozzá szerencsére az András megy. Szóval egy csöppet alváshiánnyal küszködünk, főként, hogy mi mindig min. 8 órát szoktunk aludni. Mostanában 9 fél 10 körül alszunk mi is.

Megyek mert Roli nyivákol mellettem és már másodszor gépelek, mert az előbb kikapcsolta egy mozdulattal a gépet...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Ez a motorunk, vezetni persze én nem tudom és jogsim sincs rá, de elviekben én kaptam meglepiajándékba (férfi duma)...mire kijöttem a kórházból
Persze azért élvezem, hogy van egy ilyenünk (szinte féláron vettük, mert a tulaja megszorult nagyon)

Kép

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képek, amiket feltettetek.
Nagyon tetszik az a kép, ahol Soma a szobor kezét fogja. Martin félni szokott a szobroktól. Kép
Edit babái is nagyon helyesek, Olivért még akár kislánynak is lehetne nézni abban a piros ruciban, olyan szép pofija van. Kép

Lola,
még valamikor régen kérdeztél a kendőről. Igen, a barátnőm megkötötte, és azóta nem kötöm ki. Úgy van megkötve, hogy még állitani is lehet a hosszát anélkül, hogy kibogoznám. Van hozzá valami leirás képekkel, az alapján csinálta meg. Ha esetleg nincs ilyen neked, vagy nem találsz a neten, akkor valakivel megpróbálom bescanneltetni és elküldöm mailen.

Edit,
ma adtam postára a liberós figurákat. Bocs, hogy csak most küldtem el, de csak most jotottam el a postára.
Érdekel még a csolnoki babaúszás? Úgy tudom, hogy most indul majd megint, vasárnap volt valami tájékoztató, de nem tudtunk elmenni. Szeretnék majd én is járni Martinnal, nem tudom, hogy milyen korú babákat szoktak vinni, de még biztos belefér a babakorhatárba, nem? Majd megpróbálom kideriteni, hogy mikor lesz, ha megtudok valamit majd szólok.

Cirmike,
Örülök, hogy jól vagytok, és hogy elmúlt a depis időszak. Nálam most egy kicsit visszatért a sirós hangulat, gondolom a kialvatlanság az oka. Mostanában Martin nagyon gyakran felriad éjszaka, és sokszor egy órán keresztül sir. Nagyon furcsán viselkedik ilyenkor, mintha nem is lenne magánál, hiába beszélek hozzá, csak sir, ha fel akarom venni, rugdos. Azt mondta az orvos, hogy az is lehet, hogy a féltékenység igy jön ki alvászavarban, és hogy irnom kell, mikor ébred fel, hogy viselkedik, mert ha gyakoriak lesznek ezek az éjszakai "hisztik" és nem múlik el hamarosan, akkor szólnom kell neki.
A délutáni altatás is nagyon nehezen megy, sokszor csak fél úrát aészik, vagy egyáétalán nem alszik egész nap. Kép
Úgyhogy eléggé ki vagyok merülve.
Amúgy nem tűnik féltékenynek, nagyon szereti Márkot, de attól félek, hogy belülről azért megviseli őt ez a változás.
Remélem nálatok nem lesznek ilyen problémák és Roli ébredése nem függ össze Réka érkezésével.

Réka
remka
 
 

 
 

Szia Réka!

Köszönöm a figurákat.Nincs semmi gond,nem volt sürgős.Még mindig érdekel a babaúszás.Ha tudsz valamit,légy szíves szólj!
Remélem,Martin alvászavara hamar megoldódik!Addig is szeressétek nagyon minden formában és próbáljatok a lehető legtöbbször közös programot ( a pici nélkül) csinálni.Az is jó,ha kettesben sétáltok el a boltig,neki az is sokat jelent.

A hétvégén,ha nem esik az eső, mi is megyünk szüretelni a Dáviddal kettesben a férjem keresztszüleihez.Maga a program nem vonz,de a lehetőség,hogy egy kicsit együtt lehetünk és nem kell fél szemmel meg fél füllel az ikrekre sasolnom, az nagyon jól hangzik!Anyós meg a bébiszitter lesz addig a fiúkkal.8-tól kb. 2-3-ig.Apa éjszakás,így őt itthon hagyjuk.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Réka: Nálunk is voltak az elején olyan hisztik, hogy már megijedtünk, hogy valami komoly baj van. Pl. mikor jöttek értünk a kórházba, nem akart jönni, rugdosta az ajtót, stb. Ilyen kb. 3-4 szer volt,éjjel is, azóta csak "normális" hisztik vannak, ami kezelhető, lehet vele beszélni.
Az nálunk is nagyon jó volt, ha Bálinttal elmentünk kettesben az ebédért, vagy labdázni. Ha meg tudod oldani, biztos segít.

Melinda: Mostanában Bálinttal is mindig valami történik. Leesik, beveri a száját, ma is vérzett,a lába csupa kék-zöld folt. Igaz, sokszor olyat játszik, hogy megy a bébitaxival, és felborul, és annyit nevet. Meg mindenhova felmászik. (végre, kicsit ügyesedik, csak így több balaeset is éri)

Edit: a házimunkában arra gondoltam, amit muszáj megcsinálni, nem csinálja meg helyettem senki. Meg ha rend van, nyugodtabb vagyok, minthogy aludtam velük 3 órát, és mennyi mindent megtehettem volna ez alatt az idő alatt.

Lola: tényleg jó lenne egy bejárónő! Vagy egy bébiszitter. Nekem jóformán semmi segítségem nincs, csak a férjem.

Cirmike: Nagyon szép motor, csak az a baj, hogy Bálint kérdezni fogja, hogy milyen motor, pontosan, nekem meg fogalmam sincs!


Alváshiánnyal mi is küszködünk, az elmúlt éjjel 6 óra alatt 5-ször voltam fent. Benedeknek valószínű kevés, amit este megeszik, legalábbis ébred 3 óránként. Meg talán a hasa is fájt. A paradicsomos krumpli jót tett ma, és még ízlett is neki.
Mennem keell, felébredtek.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Most kijöttünk egy kicsit anyósomékhoz gyors írok nektek pár sort.
Nekünk 3 napja nincs netünk,sajnaKép(

Viki néha nyűgös mostanában nagyon eszi ami a keze ügyébe kerül.Nemsokára csak kibújik a foga.
Voltunk tegnap tanácsadáson,mert a Viki tegnap volt féléves!
7200 gr és 68 cm.hétfő óta be van rekedve,azt mondta a doktornő azért mert máshol képzi a hangokat.Nátha meg köhögés nincs szerencsére,torka is szép,megnézte a doktornő.

Edit nagyon édesek a fiúk,büszkék lehettek rájuk!
Esznek már gyümölcsöt vagy főzeléket?
Viki tegnap kapott először paradicsomos burgonyát,mivel ez nem ízlett neki,ma répát adtam neki burgonyával,ennek nagyobb sikere volt.
Gyümölcsöket nagyon szereti,almát,barackot,banánt,körtét,szőlőt már mindet megkostólta,püré vagy lé formájában.
Nagy kitolás,hogy csak ilyen kevés pénzt kapsz a fiúk után,ikreket jobban kéne támogatni!

Reni ne legyen lelkiismeret furdalásod a házimunka megvár!!
Én is voltam már ezzel így egy párszor,pedig nekem csak egy gyerekem vanKép
Most pénteken 10-12-ig babaklub megint,próbálj meg eljönni!!!!
Benedeknek nem próbálsz meg főzeléket adni?
Mondjuk estére is lehet szerintem,így hátha jobban kibírja az éjszakát.
Viki is nagyobb étkű lett,este először kéri az egyik cicimet,elalszik,majd félóra múlva kéri a másikat is.
Ezt csináljuk már 2.hete,és reggelig kibírja/20-6vagy7 óráig/

Cirmike örülök,hogy jobban vagy,kislányod is szépen fejlődik.Lesz majd róla frissebb kép?
Nagyon jól néz ki a motrotok,jó lehet vele száguldaniKépAzért csak óvatosan menjetek vele.

Remka meg tudlak érteni,nekem is van amikor a Viki csak nagyon nehezen alszik el,s utána 10 percen belül fent van,és akkor nyűgös,sír a fáradtságtól.
Én is nagyon el szoktam fáradni vele.
Akkor elmegyünk sétálni,az szerencsére eddig bevált,lassn,de azért elalszik,s akkor addig vagyunk levegőn amíg alszik.

Most befejezem,majd amint tudok újra jelentkezem.
Akinek most nem írtam,azokat is üdvözlöm!
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Helló!

Cirmike, szép a motor, de ezt miért nem tudod vezetni, a B-s jogsi jó rá, nem?
Roli még biztos nem szokta meg az éjszakai "zajokat", hogy hallja a húgát, azért ébredezik ő is, nem?
Jó szopizást a Réka babának is.

Remka!
Hát elég nehéz napjaid lehetnek, sok-sok kitartást kívánok. Jól próbára tesz titeket ez a Martin-lurkó. Lehet hogy ő olyan típusú fickó lesz, aki csak belül örlődik a dolgokon (féltékenység) tényleg!
Ez marha rossz érzés lehet, hogy nem tudod megnyugtatni éjjel!

Rena!
Nem semmi neked sem ez az éjszakázás. Mikor nálunk eljött ez az időszak, hogy Soma nem aludta át hajnalig az éjszakát, én este tejpépet adtam neki, vagy valamilyen zöldségpürét (asszem hús nélkül), aztán ha nem is rögtön, de egy idő után visszaállt a csak hajnali kelésre! Próbáldd ki pár napig, persze csak ha akarod. Az is lehet, hogy a foga miatt nyűgösködik? Vagy szopizik is rendes mennyiséget, mikor felkel? Nálunk mindig este 11 után kezdődött a fogfájás úgy hajnal 1-ig! Nappal semmi!

Erika!
Édes lehet a Viki, ahogy gagyorászik, szegény még be is rekedt! Kép
Ez jó, hogy Vikinek nem ízlett a par. burgonya, Bálintnak meg igen! Nálunk amit én csináltam nem ette, de a Kecskeméti bébikajásat igen! Persze ha tettem bele egy kis szőlőcukit, mindjárt jobban ment!

Soma nálunk is alakít! Tegnap este 19.40-től 21-ig altattam, akkor feladtam. Megint 5-ször akartam kiosonni, észrevette, pedig már aludt! Elmagyaráztam neki, hogy kimegyek, aludjon szépen. De mindjárt sírni kezdett. Én hagytam volna megint sírni, de most ugye itthon volt az apja és ő nem, hát bement ő is altatta majdnem 1 órát! Õ el tudja altatni, mert ő el is alszik mellette, de én nem tudok! Mondtam a férjemnek, ez így nem lesz jó, meg kell tanulnia egyedül elaludni, mindjárt 3 éves! Ráadásul egy ekkora gyereknek, nem este 10-kor elaludni, szerintem. Így semmi magánéletünk nincsen! Nem tudok nyugodtan este zuhanyozni, elpakolni, kikapcsolódni egyáltalán! Nem sok időnk volt eddig se, de legalább volt. Ráadásul ilyenkor a férjem is hajnal fél 4-kor kel!
Szóval ilyenkor nagyon szomorú tudok lenni. Még ez a hét hagyján, reggeles a férjem, tudja ő is altatni, persze felváltva szoktuk, de ha du-os, mit csinálok?

Szóval mindenhol megvannak a gondok, látom, sajnos. Remélem mindenkinél hamar megoldódnak, így-úgy!

Megyek 9-re továbbképzésre! Sziasztok, szép napot!

lola77
 
 


Sziasztok!

Lola: bocs, de olyan jó olvasni, hogy másnál majdnem ugyanazok a problémák vannak, mint nálunk! Többször volt már olyan, hogy 1,5 órát altattam Bálintot, előtte persze mese, és csak forgolódott, nem aludt. Nem jöhetek ki, mert sír, és a Benedeket felébreszti. Akkor kiakadok, és akkor megy a férjem. Délben is volt már olyan, hogy 12-14 óráig próbáltunk elaludni, nem hisztizett, csak forgolódott, nézte a plafont, és nem is aludt el aznap. Nekünk sincs sok magánéletünk. Ez nem mindig van így, csak néha. Volt olyan is, hogy Benedek sirdogált, akkor Bálint szépen elaludt egyedül.
Benedeknél én is arra gondoltam, hogy este "be kell etetni" valamivel, csak fokozatosan tudok nagyobb adagra rátérni. Tegnap nagyon szépen evett a paradicsomos krumpliból, ma már ehet annyit, amennyit akar. Aludt is, csak 5-kor kelt fel enni, utána aludt tovább 7-ig.
Egyébként Bálintnál ez nem jött be. Etethettük este akármivel, akkor is felkelt éjjel, szerintem a foga miatt.

Azért remélem, Soma jobban fog aludni, lehet, hogy fél valamitől, biztos megoldódik. Neked azért nehezebb, mert dolgozol is.

KépKép
renáta29
 
 


Ezt láttátok? Lola, nem is mondtad, hogy fellépsz! Kép

A Nő természetesen
Rendezvény a Millenárison
2005.10.02. www.nlcafe.hu

A Nő természetesen kampány újabb fordulóhoz érkezett: október 2-án a Millenáris Parkba várjuk a "természetes nőket" és családjukat egy napra,
ahol kiderül az igazság a szépségről.
Programok:


10:30 Meseerdő Bábszínház
11:20 Lola koncert
11:45 100 Folk Celsius koncert



Koncertek:


14:00 Vision
14:15 Szabó Leslie
14:35 Supernem
15:20 Roy és Ádám
15:40 Unisex
16:25 Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor
17:25 Cotton Club Singers

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Ma csak én vagyok. Nagyon ráérek... Kép Csak azt szeretném kérdezni, LOLA, MELINDA, hogy honnan szoktatok ruhákat rendelni? A lányos ruhákat tenném fel, nővérem megkért, meg a decoupage képeit, munkáit. A tesz-vesz-re gondoltam, itt a babaneten hol érdemes?

Itt volt ma az Erika a Vikivel, aranyosak voltak a gyerekek.

Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Reni!

Mi a babaszobán szoktunk ruhát venni. Itt a babaneten a Keres-Kínál rovatban nézz körül, szerintem! Jó, ha tudsz fotót felrakni és méretet, az fontos szerintem.
A tesz-vesz-t én nem ismerem!

A Viki meg a Benedek "eljátszanak" egymással a maguk módján?
Most nézem, hogy a múltkor a Benedek helyett azt írtam, hogy a Bálintnak ízlett a par. burgonya, bocsi, elszúrtam!

Tegnap este siker volt altatásnál! Kép Cirka 50 perc alatt elaludt és elsőre ki tudtam lopózni!

Ma megint megyek mérlegképes kötelező továbbképzésre. Ez már a 3. nap, iszonyat unalmas a 90 %-a, viszont reggel nem kell olyan korán kelnünk, most vittem az előbb be a bölcsibe a Somát 8 előtt, mert csak 9-kor kezdünk!

Rita, hogy álltok a házzal?

Ja még azt akartam lányok tőletek kérdezni, hogy Ati, Gergő, Bálint, Roli esetleg Martin isznak már szénsavas italt?
Mert nekem Soma abszolút nem, azt mondja, hogy erős, ha például beleiszik a szénsavas ásványvízbe. Persze ez nem baj, nem erőltetem, csak kíváncsi vagyok, Ti hogy álltok vele?

Na megyek!
Majd du. még benézek!

Ma hideg van-lesz!Kép

lola77
 
 


Sziasztok!


Lola: Köszi, tegnap feltettem a babanetre a hirdetést, a keres-kínál rovatba, csináltam hozzájuk albumot is. A tesz-vesz elég körülményes, regisztráció- e-mail címre jön levél, utána még postán is küldenek valamit, és csak akkor hirdethetek.
Bálint nem iszik szénsavas italt, mi nem is szeretnénk. Nővéreméknél egyik gyerek sem iszik. Egyszer a Daninak rostos helyett szénsavasat hoztak étteremben, és belekóstolt, és azt mondta, hogy nem kéri, nem ízlik.
Nekem furcsa, amikor pl. egy 1.5 éves gyereknél kólát látok, meg múltkor voltunk egy szülinapon, és egy 12 éves fiú pálinkát ivott a felnőttekkel! Ezt csak úgy elmeséltem, mert én nagyon ledöbbentem, hogy a szülei engedik.

Viki megsimogatta Benedek haját mikor itt voltak, B. meg megfogta a kezét. Bálint meg produkálta magát. A kicsik még nem játszanak együtt, megnézték egymást, meg a játékokat vizsgálgatták.

Jó tanulást!

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok,

A motor Suzuki Burgmann 650 cm3, és sajnos A jogsi is kell hozzá, meg egyébként sem biztos, hogy tudnám vezetni mert nagy a súlya. Szóval nem olyan mint egy 50cm3-es robogó, amihez elég a B-s jogsi is.

Reni, Lola
Mi sem adunk szévsavas italt Rolinak, de sajnos ő már imádja a kólát (szülinapon kaptt először, nem itthon) azóta rögtön megismeri az üveget. Ha itthon nem lát ilyet akkor nem is kér, szerencsére. Viszont itthon már többször buborékos vizet kér. Tudja melyik üvegben mi van (babavíz, bubis víz, jeges tea) és azt hozza, hogy töltsek neki amit megkíván. (beépített palacktartónk van a konyhabútorban, innen veszi ki)
A sört is imádja, azt mondja nem keserű, hanem finom. Van hogy felbontok neki egy alk.menteset, hogy abból igyon, de néha belekortyol az apjáéba... még mindig jobb mint a kóla.

Remka,
Remélem hamar javul a helyzet Martinnál. Szerncsére Roli most az utóbbi napokban nem is kelt fel éjjel, csak egyszer kikopogott a szobájából, odamentem mondtam éjszaka van még feküdjön vissza. Elalvásnál sincs hiszti, csak néha mondja maradna még a nappaliban a kanapén, ekkor mi is úgy csinálunk mintha mennénk be aludni és akkor ő is megy.
Lola,
nektek is meg kellene próbálkoznotok a szigorral, 1 hét az nagyon húzós lesz, de nekünk annó bejött a Rolinál az Aludj jól gyermekem c.könyvben leírtak. Igaz mi is bőgtünk majdnem, de már nagyon jó, hogy megtanult elaludni magától.

Nem tudom mi van Rékával. Tegnap és ma nagyon rátört a hasfájás alig alszik napközben egy-egy órát, nagyon süvölt és állandóan erölködik, ettől sokat bukik vissza (hiába büfiztettem meg)és a köldöke is vérzett ettől a sok erölködéstől, bélgörcstöl. Lehet a hideg forntra és a szélre reagált így???

Most is mennem kell hozzá.
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Soma is megismeri a kólát, de mindig mondja, vegyél apának! Sőt mondja, hogy kérek, de csak bohóckodik és elfintorodik, ha odaemelik a poharat a szájához.

Cirmike, amúgy én is gondoltam már erre a könyvre korábban, de sok viszontagságos véleményt olvastam róla, így elbizonytalanodtam. Valakinél beválik, valakinél nem. Mindenesetre most megvárom a bölcsis ottalvást (ebéd után), kábé novemberben kezdjük, majd akkor itthon is megpróbáljuk az egyedül elalvást! Ha nem megy, mindenképp megpróbálom ezt a könyvet alkalmazni!

Szegény kicsi Réka baba! Nem ettél valami olyasmit?
És mikor nem alszik, kézben viszed mindenfele amerre Roli megy, vagy el van a kiságyába? Egy szobában van Rolival, vagy külön, vagy veletek?

Alólam biztos elszállnak ez a járgányotok! Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

lola77
 
 


elszállnak helyett elszállna!

lola77
 
 


Sziasztok!

Benedeknek kibújt az első fogacskája. Nem is aludtunk az utóbbi 3 napban. Egyszer kapott germicid C-t. Vettem homeopátiás bogyókat, de még nem adtunk belőle, mert nem voltunk benne biztosak, hogy a foga fáj, nem a hasa. Szőlőt nem szabad ennem, hiába 6 hónapos múlt, még bántja.

Lola: Én is olvastam az Aludj jól gyermekem című könyvet, meg is van, ha esetleg kéred. Én elolvastam, és ennyiben maradtam. Bálint rosszul aludt kicsinek, de enélkül is rendeződött. Amikor költöztünk, + Benedek született, utána is rosszabb lett újra, de ez természetes. Mostanában olyan van, hogy nem álmos. Lehet, hogy neki kisebb az alvásigénye, mint másnak.
A könyvre visszatérve, biztos van, akinek bevált, de én is olvastam olyat, hogy 40 fokos láza lett a gyereknek, egy másik meg hányt a sok sírástól, úgy aludt el, csak reggel vették észre a szülők. Úgyhogy én nem alkalmazom. Ha kell, tényleg ne vedd meg. Csak itt áll a polcon.
Szerintem érdemes elvinni alvásrendelésre, ott megvizsgálják, mi az oka, a nem alvásnak. Lehet, hgoy fél valamitől, arra meg nem megoldás az a könyv.

Gondban vagyok, mert keresztelőt szeretnék 2 hét múlva, de nem tudjuk eldönteni, ki legyen a keresztszülő. Nekem két testvérem van. Nővéremék a Bálintnak, Benedeknek én most a bátyámékat szeretném.(neki is felesége van, 1 gyerek). De a férjemnek is van egy öccse. Gyerekünk meg már nem lesz több. Akkor most hogy osszuk el? Két keresztapja nem lehet. A férjem öcssének meg van barátnője, de első kapcsolat mindkettőjüknek. Szerintetek?

KépKép
renáta29
 
 


sziasztok

a házzal haladunk de még mindig nagyon lassan.a wc kész,a fürdőbenmég van egy kis vakolnivalo ugyhogy csuszik a burkolás.konvektorok megvannak már csak a gázt kéne beszerelni,de az még egy-két hét.öcsém mátol szabin van(festő)ugyhogy korán reggel nekiállt a falakat glettelni,holnap gipszkartonoznak,aztán a hét többi felében az összes falat átgletteli mégegyszer és akkor már csak festeni kell.ja és majd külső vakolás ha kész lesz a gáz.sajna ugy volt hogy parkettázunk,de vályogházban még azt sem lehet.
ugyhogy marad a padloszőnyeg és egy pár év mulva(a következő festésnél)hajopadlot rakatunk ujat.


Lola
jo ötletet adtál a vályog.hu-val elég sok érdekes és hasznos dolgot szedtem rola össze és az oldal irojával is levelezek időnként,lehet tőle tanácsot kérni.

hát hogy mikor költözünk,az kétséges remélem novemberben már igen,bár ez most minden a gáz szereléstől függ,ahogy megvan ,megyünk.
Ez mondjuk azt jelenti hogy,mondjuk eddig sem irtam sokat mostanában,de mindennnap elolvastam a mit irtatok,viszont akkor még ennyiszer sem leszek.legalábbis amig el nem megyek dolgozni mert akkor talán köttetünk be netet.

Tényleg Melinda nem hivtad fel azt a gyárat?engem is érdekelne,egy ilyen lehetőség,persze csak délelőttösbe.

Reni

Nálunk ugy van megoldva a keresztszülőség
hogy a Hannának a sogorom és a barátnőm,Atinak meg a nagyobik öcsém és szintén egy barátnőm.nála Attila egy haverját akarta de mivel én őt nem ismertem 1-2* ha láttam,nem mentem bele.aki Atinak lett a keresztanyja lett volna már a Hannának(még gyerekkorunkban beszéltük meg) is csak akkor éppen 2éve össze voltunk veszve igy mikor a Hannával voltam állapotos akkor egy másik barátnőmet kértem meg.aztán mikor megszületett akkor nemsokra rá kibékültünk de akkor már ugy voltam vele hogy nem csinálok segget a számbol,meg még amugy se voltunk annyira joban.
Aztán láttam mennyire szereti a Hannát és akkor igy Atinál őt kértem meg.

Ha lesz harmadik akkor meg a kissebbik öcsém lesz,ha elvállalja még,mert az Atinál volt veszekedés hogy melyik legyen.

Ja a kerezstlányoméknál pl.a barátnőmnek van huga is öccse is,érdekes megoldás mert mi már házasok voltunk mikor volt a kersztelő és a hugának a férje lett a keresztapa.szoval evidens lett volna ha ő a keresztanyja de hát igy döntöttek.
Na mindegy.

most megyek,dolgozgatok valamit a kertben.

ja még valami a szénsavassal kapcsolatban.nálunk hanna kolafüggő mint én,ha meglát valahol otthon egy decit is addig nyivákol mig meg nem issza,de ha nincs otthon akkor nem kell neki,kocsmában is inkább őszilevet iszik.ati nem nagyon szereti viszont a szodát igen.a sört meg egyenesen imádja mint Roli

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Edit,
A babaúszásról annyit tudtam meg, hogy Martin már "öreg" Kép hozzá. Másfél éves gyerekeknek már valami vizhez szoktató tanfolyam van babaúszás helyett. Ha gondolod, hivd fel a srácot, aki a babaúszást tartja: 06-30-552-9038 (Pál György)

Lola,
Sajnos nálunk is nehezen megy mostanában az altatás, ahogy nálatok. Mindegy, hogy 8-kor vagy 10-kor fektetem le, nem akar elaludni. Én olyankor, amikor már nem birom tovább, ráültetem a hintára (sima műanyag hinta a konyhaajtóra szerelve) és azon általában 5 perc alatt elalszik. Csak hát nem szeretném mindig igy altatni, ezért általában csak a délutáni altatást intézem el igy. Gondolom Soma már nagy az ilyen hintához, nem hiszem, hogy ugyanez nálatok is beválna. Remélem ez csak átmeneti álapot nálatok.
Vizsgáznod is kell majd a mérlegképes továbbképzés után? Milyen gyakran kell járnod?
Én még nem adok szénsavast Martinnak. Ha olyat iszunk, engedem neki, hogy megkostolja, de csak fintorog, és nem kér belőle. Kép

Rena,
szerintem a babaszoba.hu-ra vagy a babaapro.hu-ra is felteheted a ruhákat, azok is nagyon jók.
A férjed kit szeretne keresztszülőnek? Vagy neki mindegy?

Cirmike,
Nem próbáltad még Rákánál a szélcsövet? Nálunk nagyon bevált. Sajnos csak a pukuknál segit, a büfiknél nem, de jó látni a megkönnyebbült pofiját, amikor megcsinálom neki.
Sajnos Márk is nagyon sokat bukik, de sajnos ehhez már sikerült hozzászoknom Martin mellett. Õ is rengeteget bukott 8 hónapos koráig, addig mindenhová legalább két textilpelussal kellett járnom, és minimum egy csereruhával. Kép

Képzeljétek, múlt héten volt a házassági évfordulónk, és elterveztük, hogy szombaton elmegyünk vacsizni valahová. Már nem is emlékszem, hogy mikor voltunk valahol utoljára. Anyukámmal meg is beszéltem, hogy bejön baby sitternek, erre délutánra belázasodtam. Egész hétvégén lázas voltam (38,7) és nagyon fájt a jobb mellem. Be is mentem vasárnap az ügyeletre. Nem tudom, hogy mitől, de begyulladt a mellem (nem csomós, csak nagyon feszes és nagyon fáj). Próbáltam mellszivót használni, de nem jött semmi. Felirt valami augmentint a doki, most már kicsit jobb, és a lázam is lement.
Olyan szomorú voltam, mert vasárnap el akartam menni Martinnal kettesben a Máltaira is. Kép
Na mindegy, majd ezen a hétvégén remélem mindent bepótolunk.
Amúgy mostanában javult a helyzet, Martin már pár napja nem kel fel éjszaka, sőt, mostanában fél 8 körül ébred 6 helyett. Kép Remélem ez igy is marad sokáig.
remka
 
 


Rena!

Ha igazán igazságosak szeretnétek lenni, akkor csak keresztapja lesz a Benedeknek és az a férjed öccse. Persze ha meg lehet beszélni vele, hogy így vállalja-e. Máshol is van így, hogy az éppen aktuális pár nem lesz keresztszülő. (Sománál is csak keresztanya van, a párja nem lett a keresztapa!)
És esetleg lehet egy teljesen más körből keresztanyát választani (mint ahogy Rita is keresztanya)

De ha a férjednek nem gond, hogy az ő testvére nem lesz a gyerekének a keresztszülője, akkor lehet a te bátyád!

Köszi a könyvet, hogy felajánlottad, szólok ha kell!

Remka!

Somának is van olyan ajtóra felakaszthatós hintája, néha még akar benne hintázni, de eszembe se jutott bevetni altatásra, bár nem láttam eddig sem olyasmit, hogy elálmosodna benne!

Csak 3 nap volt a tanfolyam, vizsgázni sem kellett belőle, hála Isten!

De jó hogy rendeződni látszik Martin alvása is!
Kép - tejláz! A lényeg, hogy már jobban vagy! Rendesen szopizott a jobb cicidből is a kicsi Márk?

Rita, mi van a sörbe, hogy szeretik a gyerekek?
Tényleg van még hátra melótok, de milyen jó lesz nektek már karácsonykor!

Most voltam Soma szemüvegéért (egyik üveget elhagytuk múltkor dodzsemezésnél). Sajna ilyenkor mind a kettőt ki kell cserélni, mert az egyik már a karcos, a másik meg tiszta, állítólag zavarja.

Megyek, mert nagyon nem bír magával mit kezdeni!

lola77
 
 


Sziasztok lányok!

Picit visszaolvastam, mert most egy jó darabig nem tudtam jönni.
Szóval mi a múlt héten alig aludtunk valamit. A fiatalúr minden éjjel 3-körül úgy döndött, hogy ő bizony kialudta magát, és elkezdett sírni, de legalább úgy, mintha leesett volna, és fájna valamilye. Kép Én persze az első két nap még azt hittem, hogy rosszat álmodott, vagy fáj valamilye, aztán haramdnap már én is beláttam, hogy csak azt várja, hogy megint legyen vele valaki minden percben, mint az alső éjszaka (mikor még azt hittük, hogy tényleg fáj valamilye). Haramdnap már hagytuk sírni. Kb. 30 percet sírt, aztán negyed órára elhallgatott, már mi is elaludtunk volna, mikor megint rákezdett. Ez így ment kb. 2 és fél órán keresztül. Akkor volt ez így a legrosszabb, mikor Gábornak reggel 5-kor kellett kelnie, a sírás után már vissza sem feküdt aludni. Inkább beült a kádba, aztán meg én mentem be hozzá, hogy nehogy elaludjon. Kép
Lekopogom, de úgy tűnik, hogy mára már rendeződött ez a helyzet, már két napja tudunk aludni egészen reggelig.

A rutint még nem tudtam elkezdeni, mert beteg az oktatóm, meg állítólag keresett már telefonon, hogy megkérdezze, hogy fogok ráérni. Aztán állítólag sosem volt kapcsolható a számom, pedig még estére sem szoktam kikapcsolni. Na mindegy. Majd csak elkezdem valamikor.
Az elmúlt hét elég zűrös volt nálunk, mert minden napra volt valami.
Túl vagyok az eü. oktatáson is, és rá kellett jöjjek, hogy mégsem olyan egyszerű, mint gondoltam. Tényeg. Ezzel kapcsolatban. Nincs meg valakinek az eü-s könyve? Kölcsönben, vagy meg is venném. Mi is kaptunk egyet (de ez valami füzetféle), és még a fele sincs benne, annak, amit tudni kéne. Kép Már a tesz-veszen is kerestem, de hiába.

Reni!
Így utólag elmondom, hogy én kisruhákat a babanetről szoktam rendelni, meg a tesz-veszről is, csak ott nagyon oda kell ám figyelni, mert már nekem is vannak negatív tapasztalataim. Kép A tesz-veszről még mesekönyveket szoktam rendelni. Van még gyerekkoromból egy kedvenc könyvsorozatom (nekem anno csak kölcsönben voltak meg ezek a könyvek). A címük: Mesél az erdő. Na, most ezekre vadászok. Már a kiadó weboldalát is néztem, de nem találom, hogy honnan lehetne megrendelni. Kép Az egyik része megvan a Vaterán, csakhogy 1500 Ft-ért hírdeti a nő, és még arra rájön a postaköltség, és ha rózsaszín csekk, akkor még 230 Ft. Kép Az úgy már sok.

El sem hiszem, hogy pár nap múlva már 2 éves lesz Gergő. Még most is tisztán emlékszem a szülés minden pillanatára, mintha csak pár napja lett volna. Gondban vagyok ajándék terén, nem-igazán tudom eldönteni, mit is vegyünk neki. Még apukám nevében is kéne valamit, mert ő csak az árát adja oda, ránk bízza, mit veszünk.
Tudnátok tippeket adni?


Nem ígérem, de lehet, hogy holnap majd több időm lesz ide írni, és akkor majd részletesebben mindenről.

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Szia Melinda!

Látom akkor múlt héten minden gyerkőcnek az alvás volt a gond, de azért ez az időszak is el-elmúlik!

Megnézem neked az eü-s könyvet, de úgy emlékszem azt vissza kellett adniuk a férjeméknek. Amúgy anno nekünk is hiába volt könyvünk, nem volt benne csak igen kevés, de lediktálták amit kellett és ott a gyakorlati bemutatás a lényegesebb (stabil oldaltfekvés, lélegeztetés... stb.)

Ajándéktipp: mi gyurmakészletet kértünk és az nálunk nagyon bejött. Van sokféle, nekünk a Play doh-s jött be (van Kid's doh, Tescos) és különböző szettek (fagyikészítő, van a nyomós...) nézz körül játékboltokban, Tescoban. Ezer színűek. Ha nem vagy biztos benne, vannak külön-külön színek is, vegyél 1-2-t és ha jó, lehet a szett. Én a szettekből mindig elrakom a fele színt, mert ha előhagyja, hamar kiszárad, meg ők még összekeverik a színeket is! Még neon színű is van!
Vagy valamilyen készségfejlesztő játékot is vehetsz/kérhetsz: Playmobil (van asszem 3 év alatti is), Lego Village (ez az ő korosztálya). Vannak fadominók: gyümölcsös, állatkás persze, ne olyan nagyoknak valóra gondolj! Szoktátok már a rajzolást esetleg? Van az a kis mágneses tábla, amire csak speckó ceruzával tud rajzolni, utána meg "lehúzza", tudod? Olyanokból is van már olyan hogy különböző színű lesz a firkálmány a táblán és vannak rajta kis alakzatok, amivel nyomdázhat rá. Vagy van mesenyomda is.
Csak azért jutnak ilyenek eszembe, merthogy jön a tél, olyan bentis játékot érdemes.
Persze, ha több jut rá, tavaszra tricikli.
Vagy hasznos ajándékot nem szoktál venni? overál, cipő, hótaposó, kardigán, sapka...

Ennyi jutott eszembe.
Megyek megnézem milyen lett az almáspite, amit sütöttem, talán már kihült!

lola77
 
 


Réka,
a vízhez szoktató vasárnap délutánonként van, 8 alkalom 6000 Ft, ez gyakorlatilag a felnőtt +gyerekjegy ára, nem több Kép

Ha a melled legközelebb begyulladna, nem kell antibio. Kézzel kell egy kicsit fejni, hideg-meleg vizes zuhanyozás közben. És különféle szokatlan teshelyzetekben mellre tenni a kislegényt, hogy azok a tejöblök is ürüljenek, amik egyébként nem szoktak (pl hónaljtartás, fordítva fektetés stb.)

Hová mentetek volna étterembe? Mi a házassági évfordulót mindig a Szent Tamásban ünnepeljük, annak idején ott volt a ,,lagzink", ezért járunk minden évben vissza.

Nem nagyon látlak mostanában msn-en!

Melinda,
2évesnek remek ajándék a babakonyha, amihez oda lehet állni (igen, fiúknak is Kép ), vagy szintén nagy, műanyag szrelőpad, vagy abc-s habitapi.
Az eü-s anyagot egy az egyben le tudod tölteni a netről. Próbálj rákeresni elsősegély +kresz szavakkal. Én is onnan szedtem le Kép

Zsuzsi
jamina
 
 


Melinda!

Igen, az én fiam is imádja a játékkonyhákat.
És ami még eszembe jutott: hangszerek (gitár, szilofon, trombita, zongora... stb.) Nálunk még ezek voltak slágerek tavaly!

lola77
 
 


Melinda,
megtaláltam a gépemen az eü-vizsga anyagát, megpróbálom ide feltölteni.

<!--attachment: els_seg_ly_vizsga-272329.doc*mime_msword.gif*application/msword*127.0*e%26uuml%3b*els%f5seg%e9ly+vizsga%2edoc --><center><pre>
Kép
elsősegély vizsga.doc (127.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
jamina
 
 


Sziasztok!

Melinda: Nagyjából mindent leírtak már, mi abc-s habtapit kaptunk a 2 éves szülinapra, Bálint az építős dolgokat szereti nagyon, mi már legózunk is, de kisebbeknek inkább a dupló ajánlott. Mi sima gyurmával játszottunk eddig, de majd kipróbálom, amiket Lola írt. Jó még az az asztal is, amit a fotóalbumunkban meg tudsz nézni, de az kicsit drága.

Mi inkább beengedjük a gyerekeket az ágyunkba, és akkor alszik mindenki. Ez nem mindennapos, Bálint általában csak reggel jön át a párnájával, és olyan jó, amikor hozzánkbújik. De ma pl. Benedek aludt közöttünk, reggel 5-kor vittem vissza. Így férjem is aludt, gyerek nem sírt.
Nincs belőle rendszer, alszanak a saját ágyukban is. Mikor ideköltöztünk, akkor Bálint is sokszor aludt velünk egész éjjel, most meg újra az ágyában. Nálunk ez vált be. Mi nem tudjuk a sírást hallgatni.

Lola: A férjem öccséék megsértődnének, ő is, és a barátnője is, ha csak keresztapa lenne. Barátnőim vannak, de messze, és egyik sem olyan nagyon jó. Férjem még nem tudja. Szerintem az érdemli meg a keresztszülőséget, aki foglalkozik a gyerekkel. Meg akire rá mered bízni.
Más: Te milyen ügyes vagy, sütsz, főzől. Lehet, hogy én is nekiállok. Régen sokat sütöttem.

Réka: Szerintem jó ötlet a hinta. Elalszik, kiveszed. Gondolom csak arra kell figyelni, hogy ki ne essen.
Remélem sikerül majd megünnepelnetek a házassági évfordulót!

Rita: Biztos jó lesz majd az első karácsonyotok itt. Nem is tudtam, hogy nem lehet parkettát. Nálunk az volt Tatán, egyikben rendes, másikban laminált.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Ma megint kétszer felébredt Martin az éjszaka, először egy órán át altatgattam, aztán a másodiknál 20 percet. Szinte semmit nem aludtam, mert amikor Martin elaludt, Márk kelt fel enni. Gondolhatjátok, hogy milyen jó kedvem volt ma egész nap. Ja, és dél óta próbálom elaltatni Martint, de nem akar aludni. Kép
Ma kellett visszamennünk kontrollra a mellgyulladás miatt, de nem volt bent a dokim, a másikra meg túl sokat kellett volna várni, ezért inkább hazajöttünk. Pedig még mindig nem múlt el, igaz már nem fáj annyira.

Zsuzsi,
Köszi a tippeket! A hónaljtartás szerintem sokat segitett.
A fejés nem megy, még mellszivóval sem jön belőle semmi.
Valószinűleg a Szalmába mentünk volna vacsizni, mert ott szokott néha élő zene lenni (jó kis magyar és cigányzenét játszanak) és a Juliánnak nagyon tetszett. Nekünk a Horváth kertben volt az esküvőnk, de most inkább itt Esztergomban szerettünk volna elmenni, hogy több időnk legyen a következő szoptatásig. Pedig jó lett volna nosztalgiázni egy kicsit a Horváth kertben. Kép

Melinda,
Én sem tudok más ajándék tippet adni, de szerintem a lányok már annyit mondtak, hogy biztos sikerült már kiválasztanod közülük valami jót.

Na megyek, mert Martin még mindig olyan, mintha felhúzták volna. Kép Sosem fárad el ez a gyerek???
remka
 
 


Reni!

Mi is beengedjük időnként Somát már este az ágyunkba! Ez csak kényelemből van. Általában pénteken szoktuk, másnap nem kell korán kelni úgysem.
Vagy mikor a férjem du-os és egész héten én altatom délben is és este is, akkor én engedem hogy egy kicsit velem legyen és aludjon el a nagyágyban.
Aztán ha még van kedvem visszakapcsolom a gépet, vagy tévét, de van mikor alszom vele!

Remka!
Érdekes dolog ez a fejés, nekem a legegyszerűbb kézi szívóval sikerült a fejés (1000 Ft-os), de sokaknak nem jön be, sőt még az Avent-os drágával se sikerül mindenkinek!
E.gomban nem lehet kölcsönözni olyat? Érdeklődd meg a védőnőtől! Lehet hogy azzal sikerülne, vagy elektromossal!?

Nem semmi a Martin, éjjel is fennt van, délben sem alszik. Nem hisztis ilyenkor úgy du. 5-6 után?

lola77
 
 


Sziasztok!

Remka: Eszembe jutott, hogy még az elején, mikor Benedek nem volt egy hónapos sem, akkor nekem is volt mellgyulladásom. Még Tatán. Magas lázam volt, nagyon fáradt voltam, rázott a hideg. Sokat masszíroztam, meg zuhanyoztam meleg vizzel, aztán megint masszírozás, fejés. Nekem Avent kézi van, de tényleg nem mindenkinek jó ez sem. Pihennem is kellett, mert előtte megerőltettem magam. Én nem vettem be antibiotikumot, csak lázcsillapítót. Utána még sokáig fájt az a mellem. Nekem a szomszéd védőnő segített az ötleteivel. Vagy esetleg a La Lache Ligát is felhívhatnád, nekem ők is segítettek Bálintnál.

Mennem kell, Benedek kiabál.

KépKép
renáta29
 
 


Én is nagyon fáradt vagyok, pedig a pici csak 2X kel fel éjjel igaz olyankor majd egy órán keresztül fentvagyunk. Roli végig alszik, de 6 után fél 7 körül nála már reggel van és kezdődik a nap.
Annyira megszoktam, hogy én általában végig aludtam 10 1/2 11-től reggel fél 7-ig, hogy most nagyon nem elég a kevesebb alvás.

Remka, mi az a szélcső pontosan? Hogy működik? Gyógyszertárban kapható?
Próbáld ki tényleg hogy más testtartásban teszed mellre a picit ha fáj a melled, sokat segít az is.

Holnap visszük Rékát a győri kórházba a gyereksebészetre, lecsippentik a kisujja melletti gombostűfej nagyságú bőrfüggeléket.
Igaz ezt mindjárt miután megszületett kellett volna, de hát itt nem tették meg.
Majd megírom mi volt, de egyszerre sírnak most a lurkók.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


KÉpzeljétek, ma megint gáz volt az altatás, kijövetelkor ordítás, sírás, majd HÁNYÁS! Az előbb ágyneműt húztam, áztattam, alvós babát mostam, Somát átöltöztettem másik pizsamába. Közben elmagyaráztam neki, hogy mindenki (ismerőök, rokonok, bölcsisek) alszanak már. Felkapcsoltam neki a kislámpát és mondtam, hogy így jó lesz, alszik? És mondta, hogy igen. Még egyszer kikérezkedett pisilni én kimentem mosogatni és arra lettem figyelmes tök csönd van, bekuksiztam hozzá. Fal felé fordulva feküdt, játszadozott a falon az ujjával, átölelte a Brumi maciját. És most rá 10 percre tök édesen alszik!
Szóval végül is egyedül aludt el! Lehet, hogy a sírás is kifárasztotta, bár most csak olyan 5-6 percig sírt! Lehet, hogy a lámpa kellett neki!
De jó lenne, ha holnap is sikerülne!
Mindenesetre most tök örülök!

Na most Ti jöttök!
Cirmike, szegény pici Réka baba azt a kis falat kisujját bántják!? Kép
És itt Tb-án mit mondtak a dokik, mitől van ez a bőrfüggelék?
Nem ér rá később leszedni, olyan picurka még?
Elhiszem hogy elszoktál az éjjeli felkeléstől? Nem alszanak napközben néha-néha egyszerre, hogy Te is tudj valamennyit legalább ledőlni?

Remka!
A La Leche Ligáról én is tök sok jót hallottam, meg is fogadtam, ha másodszor is lesz gondom a szoptatással, felhívom őket!
A Kismama újságban benne van a telcsiszámuk, de a honlapjuk asszem: www.lll.hu

Jó éjt!

Ja ma megvettük végre a mosogatógépünket. Már nyár eleje óta akartunk, de mindig közbejött valami!
Pénteken hozzák, de val.szeg csak jövő héten lesz bekötve. Tényleg nem tudtok jó vízvezeték-szerelőt, aki csinál ilyesmit?

lola77
 
 


Sziasztok!

Először is köszi szépen a sok ajándéktippet. Most meg bőség zavara van. Kép Nem baj, majd ezek közül lesz kiválasztva a karácsonyi aji is. Kép

Zsuzsi!
Köszönöm szépen az eü.-s doc.-ot. Kép


Réka!
Annak idején Gergővel nekem is volt mellgyulladásos problémám. Pedig nekem volt "régi fajta" mellszívóm (szerintem olyan, amit Lola is említett), meg volt kézi Medela is, de azzal sem sikerült fejni, csak pár cseppet. Kézzel meg még annyit sem. Kép Gergő kb. 2,5-3 hónapos volt, mikor begyullad a mellem. Sajnos az eszméletlenül fáj, már akkor is, mikor a ruha a melledhez ér. Kép Viszont én hiába mentem ezzel a problémámmal a védőnőhöz, nem segített, még tanácsot sem adott. A végeredmény az lett, hogy a gyulladt mellemben elapadt a tej, és csak egy mellemből tudtam szoptatni. Azt viszont ki kellett egészítenem tápszerrel. Utána egyre több tápszert evett, viszont a tejciért meg kellett volna dolgoznia, abból alig evett. 4 hónapos korára már nem tudtam szoptatni. Annyira el voltam keseredve, ez után az első héten szinte egyfolytában sírtam, és azon törtem a fejem, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom. Borzasztó volt. Pedig közhelynek hangzik, de nem betegesebb, mint egy anyatejes baba. Eddig 2-szer volt megfázva, más baja nem is volt.

Ja, de ezt nem azért írtam ám, hogy veled is ez történjen, hanem éppen az ellenkezőjét szeretném. Próbálj meg minden lehetőt megtenni azért, hogy megmaradjon a tejed, és minél hamarabb rendbe gyere.
Ha lesz második babám, sokat szeretnék bizonyítani magamnak, hogy tanultam a hibákból, és jobban oda fogok figyelni magamra. Remélem, majd sikerülni fog.
Nagyon sok kitartást kívánok neked! Kép

Lola!
Én nem szeretném rendszeresen az ágyunkba engedni Gergőt, mert a jót könnyű megszokni elv alapján tuti, hogy ezért is menne a hiszti. Főleg, ha látnátok, mennyire odavan apáért. Lehet, hogy azért, mert alig van itthon. A lényeg az, hogy amíg nem tud Gergő beszélni, és nem tudjuk ezt az alvás dolgot megbeszélni, addig nem szeretném, hogy velünk aludjon. Ja, és apa, ha dolgozik, általában hajnalban kel. Tuti, hogy Gergő is felébredne. Kép

Mosogatógép? De jó neked! Abba lehet kevés mosogatni valót is tenni? Vagy csak akkor "éri meg", ha teli indítod el? Mindenesetre irigyellek ám érte!
Nálunk annak idején a vizes munkákat a Gábor, meg egy kollégája csinálták, de egyikük sem vizes végzettségű. Szakembert sajnos nem tudok ajánlani.

Reni!
Aranyos lehet Benedek egy foggal. Akkor olyan viccesen néznek ki. Mármint szerintem. Nekem az első élményem Gergő első fogáról az volt, hogy nagyon megharapott. Kép
Majd ha tejlesen kibújik a fogacskája, teszel fel egy képet légyszi? Úgy megnézném.


Megyek, főzök kávét apának.


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Végre úgy tűnik, hogy kezd rendbejönni a mellem. Kép Remélem többször nem lesz ilyen. Az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy mitől lett, mindig mindkét mellből szoptatok, tehát az sem lehet, hogy véletlenül kimaradt az egyik és azért gyulladt be.

Rena,
tényleg az volt a furcsa, hogy engem is végig rázott a hideg, pedig magas volt a lázam. Volt olyan, amikor szó szerint rázott a hideg, és remegett a testem. Meg is ijedtem egy kicsit.

Lola,
Kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e ma is rávenned Somát, hogy egyedül aludjon. De gyanitom, hogy nem fog Kép Na azért ne add fel a reményt.
Amúgy én is mindig úgy altatom Martint, hogy "mindenki alszik már", és akkor felsorolja az összes dolgot, amit már tud mondani. Szóval ilyenkor még a béka, a hajó, és a sóbácsi is aszik Kép
Nem fog összejönni az esztergomi kirándulás? Tök jó lenne találkozni.
De más is jöhet ám, ha erre jár, bárkit szivesen látok!

Cirmike,
a szélcső egy gumi cső, aminek az egyik végét be kell dugni a baba popsijába (kb 2 cm-re, nem szabad mélyebbre), a másik végén pedig szépen kijönnek a pukik. Olyan, mintha meghőmérőznéd a babát, csak hát a hőmérő helyett a szélcsövet dugod a popsiba. Fontos, hogy rögtön használat után ki kell mosni (szappanos vizzel), mert amúgy beleszárad, és nehéz kimosni. Én sajnos annyira szétszórt vagyok, hogy 1,5 hónap alatt két csövet is kidobtam a pelusokkal együtt, mert valami közbejött (általában Martin) Kép és utána teljesen megfeledkeztem róla. Patikákban lehet kapni, 1050 Ft volt az ára.

Melinda,
Sajnálom, hogy ennyire komoly volt nálad ez a mellgyulladás dolog, és hogy elapadt tőle a tejed. Lehet, hogy ha ugyanez Martinnál történt volna, akkor én is igy jártam volna. Most azért már szerintem én is "ügyesebb" vagyok egy kicsit.

Jamina,
még egyszer köszi a hónaljtartásos tippet, szerintem az segitett. Kép
Még az első terhességem alatt olvasgattam ilyen praktikákat, de mostanra már teljesen elfelejtettem.

Na megyek vasalni, mielőtt felébrednek a srácok.

Réka
remka
 
 


Melinda!
Hát tényleg nagyon "segítőkész" védőnőd van akkor! Azt nem értem, hogy főleg az első babásoknak miért nem segítenek többet? Jó, hogy sok baba jut 1-re, de anno az enyém is ilyen "határozatlan" típus volt, szóban elmondott néhány dolgot, de én azt vártam, hogy fizikailag segítsen. Volt hogy direkt elkezdtem előtte szoptatni, hogy hátha megmutatja mit csinálok rosszul, vagy hogy lehetne másképp és nem!

Hát 2 éves korában még én sem engedtem volna be Somát az ágyunkba, illetve amíg kiságyban aludt, de jött a gyerekágy, amiről ugye könnyen le tud mászni. Reniéknél is a Bálint!
Nektek még rácsos ágy van ugye? Hát remélem Gergő bennt marad a gyerekágyában is egész éjjel majd!
Biztos hogy azért van oda annyira a Gergő is az apjáért, mert alig látja. Nálunk is ugyanez a helyzet, olyankor mindenben csak apa segíthet, vele pisil, vele eszik, fürdik, alszik... mindent! Hát érthető, hogy hiányzik nekik az apjuk, ő a férfiminta!

Mosogatógép: ezen is van féltöltet, mint a mosógépeken, úgyhogy lehet pár tányérral, edénnyel is mosogatni vele, meg 1 nap elég csak 1-szer beindítani, vagy akár 2 nap egyszer, kinek mennyi mosogatnivaló gyűlik össze! Majd kitapasztalom, mindenesetre már nagyon várom, hogy mosogathasson a gép, mert én UTÁÁÁÁÁLOK!

Cirmike neked van?
Az nlc-n vagy egy mosogatógépesek klubja topik, ott nagyon dícsérik, valaki írta, hogy Nobel díjat adna annak aki kitalálta!

Na megyek teregetni!

lola77
 
 


Képzeljétek szegény pici Rékát, meg kell műteni altatásban, mert van egy pici porc is benne ami becsontosodna és lehet nőne is.
Tök ari a doki (oszt.vez.főorvos a győri gyereksebészeten), mesélte, hogy nekik is a 4. gyereküknek volt ilyen, de abban nem volt porc így azt rögtön a szülőszobában leműtötte a saját babájáról.
Nov.23-án lesz a műtét (nem kaphat addig és utána 6 hétig oltást és nem lehet beteg sem akkor) 1 éjszakát kell bent töltenünk.
Mostmég várja hogy nőjjön egy picit, akkor könnyebb leválasztani, mert túl közel van a kisujjporcokhoz (csonthoz), de később se jó, mert elkezd majd csontosodni.

Tbányán nem is foglalkoztak vele igazán... még a zárójelentésen sem szerepelt, hogy neki ilyen van.

Remka, köszi amit a szélcsőről írtál...

Lola,
igen van már régóta mosogatógépünk (volt már sárberekben is), a férjem beszélt rá, hogy milyen jó dolog. Akkoriban még nem főztem és nem is igen ettünk otthon nem éreztem szükségét, de 1 hét használat után hozzászoktam. Anyukám ugyanígy volt vele.
Az alvásos könyvben írták, hogy direkt hányhat is a gyerek, de ez is csak produkció, jól csináltad amit csináltál. Az is csak produkció, hogy még ne kelljen elaludni, ha inni kér, pisilni szeretne...
Nem kell a hányással foglalkozni, mintha mi sem történt volna, csak megmosdatni, ruhát cserélni, stb... Nekünk annó 2 hét alatt megtanult Roli elaludni, kitartás!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem derült ki az egyedül alvás, mert meseolvasás után ott maradtam és én is bealudtam mellette! Bár most előtte mindent elrendeztem (lezuhiztam, elmosogattam...) úgyhogy nyugodtan tudtam lenni mellette. 10 után jöttem csak ki, de hát akkor már mélyen aludt!
Most pedig beteg gégegyulladása+torokgyulladása van egyszerre! Tök lázas és bágyadt volt, most kelt csak fel az ágyából du. 1 óta! 2 kúpot kapott már, most kicsit jobban van! Persze alig eszik! Kép

Mosogatógép: régebben nekem is mondta a férjem, hogy kéne, dehát mi is amíg 2-en voltunk és este 2 tányéron kívül nem sokmiden jött össze, mondtam hogy nem kell. De mostmár 1 nap 4-szer, 5-ször mosogatok ha itthon vagyunk és nagyon sok időt elvesz, amit sok más dologra fordíthatnék!

Szegény Réka, még szerencse hogy jó dokikezekbe kerültök. Nem semmi, hogy itt Tb-án nem foglalkoztak vele. Egyáltalán észrevették?

lola77
 
 


Sziasztok!

Jobbulást Somának, Réka babára is gondolni fogok, amikor műtik.

Nálunk most rendben megy az altatás. Amíg Bálintnak olvasok, apa játszik Benedekkel, utána Bálint ágya mellett szoptatok, addig ő is elalszik. Benedek nagyon szépen eszik. Csak nézünk. Bálint soha nem evett meg egy egész bébikaját, ő meg ma is kettőt. Mellette rendesen szopizik is.
Melinda: mesélj majd, milyen volt a szülinap, hányan voltatok, és képeket is kérünk!


Jó éjszakát!

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Voltam dokinál és láttunk egy 20 mm-es tüszőt. Írt fel tüszőrepesztő szurit, de sajna Tatabányán az ilyenek csak rendelésre vannak. Úgyhogy majd a kövi hónapban. Mondtam a páromnak, hogy most egy hétig napi 3 akció, kicsit lesápadt szegénykém Kép.

A házikó alakul, egy hétig szinte folyamatosan kint voltunk. Volt hogy 11-ig Kép. Ma kezdjük a nappali járólapozását. MÁr nagyon várjuk hogy ezzel is kész legyünk Kép.

Bocsi, de semmit nem olvastam vissza, remélem mindenki jól van.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Először is szeretnék mindenkit köszönteni,most írok ide először.Mi most költözünk Tatabányára.32 hetes kismama vagyok.Sajnos a kislányunknál pyelon tágulatot találtak.Segítségeteket szeretném kérni,ha valaki van vagy volt hasonló helyzetben örülnék ha írna.

Kép

Kép
ági01
 
 


Szia Hajni!

Először is gratula és Kép, hogy ez a hónap nem jön össze! Végül is azért csúsztok most le, mert nincs a gyógyszertárban és mire lenne már késő lenne? ÚÚÚÚ de kár! Mindenesetre szurkolok, a párodnak meg KITARTÁÁÁÁÁÁS! :o

Ági!
Üdvözlünk nagyon köztünk! Ez a probléma pontosan mi, a szív valamilyen rendellenessége? Pestről jöttetek, ott vették észre UH-n?
Sajna (hál Isten) személyes tapasztalatom nincs, de itt a babaneten nézz körül, lehet hogy találsz hasonló topikot a GYERMEKEK, BETEGSÉGEK-GONDOK-nál! Vagy van a www.babazo.hu oldalon olyan lehetősége, hogy gyermekorvosnak írhatsz emailt és válaszolnak 1 héten belül!
Mivel bíztatnak a dokik?

Nálunk Soma már jobban van, du. már úgy ahogy evett-ivott, este már a szirupot is bevette. Eddig azért köpte ki mert gondolom tök fájt a begyulladt torokrész és marta neki. Mostmár azt mondja finom! Holnap de. megyünk a dokinkhoz!

Szióka mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Köszike az üdvözlést,jól esik.Ez a pyelon tágulat a pici bal veséjében van.18 hetes kismamaként vették észre.Pestre a Sote 1-re jártam kontrollra,most Tb-ra.28 hetesen meg akarták születni a picit,de szerencsére még tudjuk húzni,mert nem olyan vészes a helyzet.Császározással rémisztgetnek még.most hetente járunk uh-ra.Köszi a honlapcímet élni fogok vele.Amúgy V.szőlősön lakunk a szüleimnél, Tb- egy lakóparkban vettünk lakást,és már fél éve várjuk hogy beköltözhessünk.A pesti dokik azt mondják ha megszületik a pici lehet hogy magától helyre áll,ha nem megkatéterezik,ha az sem segít sajna jön a műtét.Sok jóval nem bíztatnak.
Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
ági01
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, rengeteg dolgom van.

Szia ÁGI! Örülök, hogy írtál, remélem, minden rendben lesz a picivel, ma már olyan sokmindenre képesek az orvosok. Akkor most hol fogsz szülni? Hova jársz ultrahangra?
Próbálj ne idegeskedni, biztos nagyon nehéz, énekelj a picinek.
Melyik lakóparkban vettetek lakást?

Hajni:Aranyos lehetett a férjed!!! Fényképeket tehetnél fel, hogy hogy alakul a házikó.

Benedeknek kibújt a második fogacskája. Éjszakáztunk sokat. Bálintnak megirták Erikáék a Noddy dvd-t, de sajnos elég rossz hatással van rá. Már javulunk, de múlt héten semmit nem akart csinálni, csak Noddyt nézni. Még játszóra menni sem. Soha nem gondoltam volna. Férjemmel megbeszéltük, hogy reggel 2, este 2. Ehhez ragaszgkodunk. Ma már legózik, hál' Istennek. Hétvégén is próbáltuk lefoglalni. Gyurázással, festéssel, mozgással.

Melinda: Bálint is nagyon apás, ahogy hazajön, csak apa van. Õk is együtt fürdenek, apa altatja sokszok, bicikliznek gyereküléssel, birkóznak. Nagyon nagy szükség van rá.

Lola: Nem is ment bölcsibe Soma? Azt szeretném kérdezni, hogy ő már rajzol valamit? Bálint még csak firkál. Ti szoktatok szinezni?

Most megyünk bevásárolni, ebédért. Rengeteg vasalnivalóm van, takarítás, ablakpucolás. Lehet, hogy most pár napig nem is jövök.

KépKép
renáta29
 
 


Gyurmáztunk Bálinttal. Elírtam. Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Lola:Azt nem írtam le hogy valójában mi is a pyelon tágulat.A vese nem engedi át a vizeletet a hugyhólyagba úgy ahogy kéne.Itt van a szükület.Azért kell hetente uh-ra mennem hogy megnézzék azt hogy milyen gyorsan nő a pici veséje,meg hogy működik e.Már minden héten úgy megyek ,hogy bármikor ottarthatnak.neked hány éves a kisfiad?Nagyon szép neve van.Ha az én picim is kisfiú lett volna a Soma nevet kapja.Így mivel kislány lesz a Dorka nevet viseli majd.

Reni:én is nagyon örülök hogy írtál nekem.Valószinű hogy Tb-n szülök,már beszéltem a főorvosnővel és tök szimpi,elmondta hogy semmi akadája ammak hogy itt szüljek.Itt is korszerű gépek vannak Te hol szültél?Tb-ra járok uh is már,a Varga Zsoltnál szülök.Az unio lakoparkban vettünk lakást.Helyileg a Ságvári uton van ,a Bárdos és a Napsugár lakópark között.Neked hány évesek a fiaid?JÓ takarítást neked.

Kép

Kép
ági01
 
 


Helló!

Most én is tűzhely- és mikrópucolás közben írok (besprayztem, amíg hat írhatok Kép)

Rena!
Hihetetlen hogy bele tudnak merülni a rajzfilmnézésbe ezek a lurkók! Most én írom Neked, hogy de jó, hogy ezt írod, akkor nem csak nálunk van így! De szerintem is jó, hogy bekorlátozzátok neki!
Ezzel kapcs-ban akartam szólni, hogy az Intersparban láttunk tegnap a mesekönyveknél (a sarokban) van olyan kisebb alakú Noddy-s könyvecske, vagy inkább füzet. Színes 2-3 különböző történettel, asszem 600 Ft-ért, jó minőségű, nem olyan könnyen eltépődős lapon! Esetleg ha arra jártok, szerintem megéri a téli estékre!
Ezek olyan rövidebb történetek, hogy 2-t nézhet Bálint?
Gyorsan jönnek a Benedek fogacskái, nekünk ilyenkor még nem volt egy sem!
Pont ma gondoltam én is rá, hogy kéne olyan biciklis ülést venni nekünk is, de mostmár talán csak tavaszra, mert jó dolog!
Rajzolás: pár hete kezdett el a Soma olyan formákat rajzolni, mint pl. fej (szemmel, orral, a száj legtöbbször lemarad!), hápi, dinó,ház! De csak a kontúrok vannak meg, persze nem lehet felismerni. De azt amit az apja mutat neki és úgy! Bár a férjem elég jól rajzol és tőle lesi el, amit én rajzolok, azt nem jegyzi meg! Én mondokákban vagyok jobb! Kép A köröknek a végei kábé olyan 2 hónapja összeérnek!
Színezője van, de azt még nem preferálja, színez, de össze-vissza. Próbálom mondani, hogy a vonalon túl ne menjen, de még nem tudja koordinálni a kis kezét! Persze nem erőltetem, szerintem majd óvodás korban fog ez gyorsan fejlődni, nem?

Ági!
Cirmike is Vértesszőlősön lakik, csak most született nemrég a 2. babája, úgyhogy ritkán tud jönni.
Hallottam én is az Unió lakóparkról, egyik csajék a játszóról is oda mennének, de már február óta! Már burkolnak úgy tudom!
Ki a főorvosnő a szülészeten?

Nem semmin mentetek keresztül akkor Ti!Hogy-hogy meg akarták születni 28 hetesen?! És Ti nem egyeztetek bele? Csak bíztatni tudlak, de azt gondolnám, hogy a SOTE-n hozzáértőbbek vannak, talán mint itt. Viszont az meg messzebb van, ugye?
Soma 3 éves lesz dec-ben!
Nekünk meg a Dorka név volt a lánynevek között. Nagyon szép!

Most rohanok, talán még be tudok nézni!
Szerdáig itthon leszünk!

lola77
 
 


Sziasztok!

Én is benéztem.

Lola: Van Noddy füzetünk 4 darab, ezzel kezdődött a "szerelem". Már hónapok óta azt kell mesélni délben is, este is, a könyökömön jön ki. Õ is kívülről fujja. De mellé mindig szoktam mást is, verseket, vagy a Vidám mesékből, vagy állatokat nézünk.

Ági: Nekem két kisfiam van. Bálint 2.7 éves, Benedek 7 hónapos, azért írom így, mert 2 év van köztük, mindketten márciusiak. Mi a Bánhidai lakótelepen lakunk.

Lányok, megjött a telefonszámlánk!!!! Hűha... Mit mondjak a férjemnek... Nővéremmel csacsogtunk.

KépKép
renáta29
 
 


Hali,

Remka,
Bocsi hogy nem írtam neked vissza csak nagyon el vagyok havazva mindig. Suli volt múlt héten, 3 tantárgyból 3 beadandó a logisztika szakirányon. Te melyikre mentél volna? Majd bővebben írok neked emailben csak add meg mégegyszer a címedet.

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika
 
 


Ági,
Én is üdvözöllek közöttünk! Én ugyan nem tatabányai vagyok, hanem esztergomi, de a lányok befogadtak Kép
Nekem két kisfiam van, Martin 17 hónapos, Márk pedig 2 hónapos lesz.
Nekem sajnos nem ismeretlen a pyelon tágulat, Martinnál 2 hónaposan vették észre, hogy ilyen problémája van. Úgy vették észre, hogy több napig hőemelkedése volt, aztán gyerekorvos beutalta vérvételre és a vizeletét is megnézték. Kiderült, hogy vesemedence gyulladása van, és egy hetet kórházban kellett töltenünk. Szerencsénk volt, hogy az orvos hamar észrevette, különben nagyobb baj is lehetett volna. Akkor megcsinálták az u.h-t és ott derült ki, hogy vesemedence tágulata van. Szerencsére csak kisfokú, ezért szóba sem jött a műtét. Annyi volt csak, hogy Pestre kellett mennünk izotópos vizsgálatra, és amikor hőemelkedése volt, mindig kellett vinnem vizeletet a laborba, hogy kizárják a vesemedence gyulladást. Amikor egy éves volt, visszamentünk u.h-ra, és szerencsére addigra teljesen kinőtte Martin ezt a tágulatot. Ha gondolod, nézd meg itt a társalgóban a vesemedence gyulladás/vesemedence tágulat topicot, bár mostanában már nem járt arra senki.

Réka
remka
 
 


Szia Andi,
nagyon aranyos ez a fénykép a kislányodról a prilodban. Kép Van albumotok, ahol meg tudlak nézni Titeket?
Én is logisztikára szeretnék majd menni, de azért majd kikérdezlek titeket a választás előtt.
Az e-mail cimem megtalálod a profilomban.
Réka
remka
 
 


Réka,
eladó még a babakocsid? Arra gondoltam, hogy Varga Hajni is babát vár, hátha nekik kellhet. Kép
jamina
 
 


Zsuzsi,
tegnap eladtam Kép
Már vettem is másikat, de csak pénteken kapom meg. Fogalmam sincs, hogy fogunk addig közlekedni. Kép
Tényleg, van valakinek közületek Pierre Cardin kocsija? Remélem, hogy jó lesz. Ilyen: Kép
remka
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?