Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Adri ma nagyon jól viselkedett, tuti azért, mert apa itthon maradt. Jó sokat evett, kivéve vacsira, már 7400g, talán elérjük végre a 7,5 kg-t

Juc
A nyugi bogyó hatását egyenlőre nem érzem, mert nem tudom, hogy egyébként idegeskedtem volna-e. Apa előszeretettel szopogatja. Este viszont jól aludtam, Adri 5kor felkelt, de "elaludt" 1/2 9kor kelt reggel, és hagytak apával még lustizni.
Hát igen a fürcsi fotelhez sok víz kell. Apa engedi a vizet, amíg én levetköztetem, beolajozom a hajlatokat. Elvileg a kiskádba is be lehet tenni ezt a fotelt, csak abban nem lehet igazit pancsolni Kép A fürdő szivacshoz kevés víz kell, annyi, mint amiben Adri hasal, de nem fázik meg, mert úgy sem hagyom sokáig a vízben, egyenlőre, nehogy kiszáradjon a bőre.
Mi év elején a téli cuccok leárazásakor vettünk 1 évesre való overállt. A Corában meg most bélelt kantáros nadrágot. Tényleg minden jót percek alatt kifosztanak ezek az "átkozott" kismamik Kép A múltkor is tele volt a Cora 400.- hosszú ujjú bodyval vettem 2-t, köv alkalommal egy db sem volt. Ez ugyanígy vaolt a kismamaruhákkal is. Kép
Mászik??? Szuper!!! Hogy csinálta? Adri is kezd haladni előre, de még nem nevezném mászásnak Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Ma volt doktornéni, kaptunk agyhártya-oltást,megdicsérte Marcit, hogy milyen ügyes, okos, szép, kedves... Kép Azt mondta a súlyra, hogy 400 gramm havonta bőven elég, sőt! Meg figyelmeztetett, hogy tegyük még lejjebb az ágyat, mert hamarosan föl fog állni Marci és kiugrik... Viszont megint meghúzogatta a fütyijét, és szerintem megint kicsit berepedt, de azt mondta, hogy ez természetes (???)KépPedig szóltam neki, hogy a múltkori túl sok volt, de nem volt hatásom.

Mászás: a nagyon érdekes dolgokra kattant rá Marci, szóval ha vmi nagyon izgatja, akkor képes bárhonnan odamászni (azért egyelőre még egy szobán belül). Pl. labda, vagy vmi, amit akkor lát először vagy pedig kaja... Kép

A babaruhákkal meg nálunk az a baj, hogy Marcira jóval nagyobb ruhák kellenek a koránál, és így amiket kaptunk ajándékba meg örököltünk a két szintén téli unokatesótól,már kicsik rá...

Kaja: ma adtam Marcinak egy kis joghurtot, ti már esztek ilyneket?

Betti, Bogacsi, Fanka, merre vagytok?

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
Mit mondott a dokinéni, mikor kapja a második oltást. 1 hónapon belül vagy után? Mondd meg a fránya dokinéninek, hogy majd te csinálod a fütyi tornát Marcinak!
Úgy látom a fiúk mozgás terén gyorsabban fejlődnek, mint a lányok.
Joghurtot még nem adtam, elvileg tejterméket csak 1 éves kor után lehet. Tegnap belenyomtam a kezébe egy babapiskótát, ügyesen majszolta, de az ízére elkezdett öklendezni. Válogatós! Később újra próbálom pl kiflivel. Kép

Egyedül vagyok lányos mami? Kép Hol vannak a többiek?

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 

 
 

Sziasztok!

Babussal és Tamesszal már ismerjük egymást, illetve Fanka is "gyanús", hogy régebben a tavaszi topic tagja volt.Kép

Igaz, hogy egyáltalán nem vagyunk januári babák (Lizi, azaz Aliz ápr. 6-án született), de ha nem bánjátok megpróbálnék csatlakozni hozzátok.

8 hetes pocakos korom óta a tavaszi babákhoz tartoztam, de ott annyira sokan vannak és annyira pörög az egész, hogy egyszerűen nincs időm még olvasni sem őket, nemhogy lépést tartani velük, és még írni is, hát íly béna vagyokKép

Babus!
Kristóf továbbra is gyönyörűKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki túl vagyunk a betegségen. Szerdán voltunk vérvételen, engem jobban megviselt, mint Szonját. A karjából vették a vért. Úgy sírt szegény mikor le lett fogva, én nem is vállakoztam rá, mondtam férjemnek, hogy ez az ö reszortja. De aztán semmi gond nem volt. Tegnap mentünk vissza doktornöhöz, a füle teljesen rendbe jött, a torka még egy nagyon picit piros.

Juc!
Gratulálok a mászáshoz, nagyon ügyesek vagytok. Szonja még mindig odáig jut csak, hogy négykézlábra áll, és egyik kezével nyújtozkodik az áhított dolog után, de elöre még nem indult el, hátrafelé halad viszont. Pár napja a pelenkázás is tiszta rémálom, mert hasizomból felül és szabályosan küzdenem kell vele, hogy sikerüljön megoldanom.

Nálunk a két agyhártyagyulladás elleni oltás között 1 hónap telt el.

Kaja: Én adtam már Szonjának jodhurtot (danonino), nagyon ízlet neki, és nem lett töle semmi baja és a védönö is azt mondta, hogy lehet neki adni, csak a doktornö meg ne tudja.
Most hogy beteg lett, egy kicsit visszaestünk kajaügyileg, mert úgye a torka miatt nagyon fájt neki a nyelés és szinte csak tápszert kapott, és most próbálunk visszaállni a gyümölcsre és a fözelékre, ami egy kicsit keservesen megy. Úgy tünik, mintha ellustult volna és hamar megunja a kanalazást, vagy pedig megint hozzá kell szoknia ezekhez az ízekhez.

Sziasztok!

Csilla
bogacsi
 
 


Flames!
Na, még ez a copfocskaKép

Juc!
Naggyon jó a lábkapaszkodós képKép

Hirtelen belenéztem az előző oldalba, a babák édik.

Az én kismanón mindjárt ébred, úgyhogy megyek is.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Babus, Tamesz, de jó titeket újra "látni"Kép

Mi abszolút nem vagyunk januári babások(Lizi ápr.6-án született), de ha nem bánjátok, akkor időnként írkálnék ide, mert kb 2 héttel ezelőttig a tavasziakhoz tartoztam(már amennyire), de annyira sokan és sokat írnak, hogy egyszerűen nincs időm lépést tartani velük.

A babák nagyon édikKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Na, mostmár tuti hülyének néztekKép Az előző hsz-t azért írtam, mert úgy tűnt, hogy az azt megelőző kettő hsz-em eltűnt.Bocsi.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Mukika
Üdv köztünk! Miket tud már Lizi? Még csak szopiztok?
Még átalussza az éjszakát? Rakj fel képeket, ha tudsz (a profilodba már bekukkantottam).

Bogacsi
Végre előkerültél!! Kép Nagyon örülök, hogy Szonja már jobban van! Én sem bírtam volna a vérvételt, régebben több mamát is láttam, hogy együtt sírnak a babával, kisgyerekkel a labornál, mindig majdnem együtt bőgtem velük. Torokgyuszi miatt vért kellett venni? Szonja is olyan oltást kapott, amit a többiek írtak Neis-vac?

Olvastam néhány "rossz" hírt az alvással kapcsolatban a pampers.hu-n. Bemásolok részleteket:

"8-9 hónapos korban igen gyakoriak az alvási problémák. Az éjszakát eddig átalvó baba az éjszaka kellős közepén felébred és felébreszti a család többi tagját is. A szülők számára ez igen megterhelő lehet, és úgy érzik, hogy a babával való együttélés inkább nehezedik."

"1 éves korban elkezdődnek a lefekvés körüli problémák. A gyermek annyira élvezi új képességeit, hogy emiatt egyre nehezebbé válik a lefektetés."

"Az élet olyan izgalmas és mozgalmas egy másfél ées baba számára, hogy sosem akar lefeküdni."

Jó mi? Kép Szép kilátások. Azt hiszem rászokom a nyugi bogyókra Kép Tegnap is 1kor, 5kor, 8kor kelt Adri.

Este jövök, ha tudok.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Flames!
KösziKép
Lizi(amúgy Aliz)nagyon ügyes kiscsaj. Pedig azt hittük kicsit később fogja csinálni a dolgokat, mert nagyon picikén született, 2260 g és 44cm-rel, vélhetően a magas vérnyomásom miatt. Szóval már régóta tartja hason a fejét, illetve hátról hasra fordul egy szempillantás alatt, visszafele még nem megy.
Szopizik, már kóstolgatunk, az alma meg a barack bejött neki, de a krumpli meg a répa hidegrázást és igen érdekes arcok vágását váltotta ki nálaKép
Sokáig átaludta az éjszakát, aztán kb 3 hós kora körül úgy döntött, hogy 1x azért csak felébred, ez azóta is megvan. El is keserít, amit bemásoltál, mert sokszor ez az 1 ébredés is lefáraszt, nemhogy a többszörös.
Fogunk még nincs, remélem még egy darabig nem jön, mert attól is félek egy kicsit.

Bogacsi!
Megértelek a vérvétel miatt, én biztos kikészültem volna, mint állat. Én az első szurinál is sírtam a kicsivel, a 4 hósnál, meg majdnem elájultam, de szó szerint rosszul lettem, pedig az sokkal rövidebb idő, mint egy vérvétel.

Na, akkor egy pár kép.

Kép
Kép
Kép
Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Muki, örülök, hogy jöttél! Kép Remélem, tudsz majd gyakram írni (ha nem is annyira, mint a tavaszi topikban szokás... Kép). Majd beleraklak a táblázatba, ehhez meg tudnád írni a születés adatait? Azt hiszem, ez egyszerűbb lenne, mint visszakeresnem a tavaszi topikban. Köszi! Ja, és nagyon helyesek a képek!!! Kép

Bogacsi, remélem, most már teljesen meggyógyult a kislány! Tényleg, miért kellett vért venni tőle? És kapott vmilyen gyógyszert végül? Remélem, mielőbb ráérez újra a finomságok ízére!!! Kép

Köszönjük a dicséreteket! Marci ma is mászkált ide-oda, lassan eljutunk abba a fázisba, hogy egy pillanatra sem szabad levenni a szememet róla. Mert egy csomó mindenbe megpróbál kapaszkodni és felállni (ez persze még nem megy), így jó nagyokat tud huppanni... Kép Meg egy fiókot már megtalált és azt állandóan ki akarja húzni. És ezt a lakást már nem akartuk bababaráttá alakítani, hiszen 2 héten belül költözünk...

Flames, Bogacsi, a mi dokinénink is és a védőnénink is azt mondta, hogy 7-8 hónapos kortól nyugodtan kaphat joghurtot, túrót, sajtot. Szóval én megpróbáltam, egyelőre jól bírja, nagyon ízlik neki (én Danone Activiát adtam). Meg vannak joghurtos babakonzervek is, olyat is ettünk már. Viszont mi még nem ettünk semmi gabonát (glutén miatt), de asszem, lassan azt is elkezdjük. Nálunk pl. arra mondta a dokinéni, hogy 10 hónapos kor előtt ne. Jó, hogy ahány orvos, védőnő, szakkönyv, annyi vélemény... De már megszokhattuk... Kép

Éjszakai ébredés: ti mikor adtok a babáknak először enni? Mindig kivárjátok a reggeli időpontját? Sosincs éjjel egy kis szopi vagy tápi? Nálunk van úgy, hogy a simire, ringatásra, teára nem alszik vissza Marci, akkor kap egy rendes adag tápit, és be is termeli. (Ez inkább az éjszaka 2. felében van, 3-4 körül, ha fölkel.)

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, az oltást elfelejtettem: nálunk 2 hónap szünet van a 2 részlet között.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok Lányok!

Megint itt vagyok! Volt egy kicsi gond a géppel..Kép Valami kiégett benne vagy mi. És mivel a drágám szinte éjjel- nappal dolgozik nem lett megcsinálva.. csak most! De most végre megint itt vagyok veletek!!!
Nagyon nagyon sok minden történt veletek míg nem voltam, és bevallom nem is nagyon értem még a végére.
Köszöntök minden új látogatott. Nagyon szépen gyülekezünk, a végén egész sokan leszünk. Kép

Juc!

A Nyírőben szültem.. Kérlek írd bele nekem a táblázatba!! Kép Egyébként nagyon jót alkottál.

Mi jól vagyunk. Bár még mindig csak két fogunk van. Viszont az egész felső ínye bedagadt. Szerintem több foga jön egyszerre. De azért hősiesen bírja.
Már tud ülni mászni, meg aranyosan tapsikolni. Kép
Mondogatja hogy apa, meg baba. Ja meg ha mondókázunk hogy "gyí paci" ugrál mintha lovagolna.. Kép Szóval még mindig nagyon imádom!!
MI is eszegetünk már joghurtokat.. Neki sincsen tőle baja. Most megyünk majd talán kifúratni a fülét. Már a fülbevaló megvan, csak én félek még tőle. Kép Nem tudom mikor szánom rá maga.. Nagyon félek tőle. Kár hogy nem csináltattam meg még az elején.. Kép

Most nem írok többet, mert hulla vagyok. De ígérem, behozom a lemaradást! Kép

MINdenkinek szép jó éjszakát!!

Betti
bettimama
 
 


Szia, Betti, jaj, de jó, hogy előkerültél!!! Kép Már kezdtünk aggódni. De az a fő, hogy megvagytok, és ilyen ügyes ez a kiscsaj!!! Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Szia, Betti, de jó, hogy előkerültél!!! Kép Már kezdtünk aggódni. De az a fő, hogy megvagytok, és hogy ilyen ügyes ez a kiscsaj!!! Kép

Sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Bocs, vmi gáz volt, és azt hittem, nem ment el, de mégis.

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc!
Köszi a köszöntést. Akkor az adatok 2005.04.06., 2260g, 44cm , Szeged Női Klinika. És Aliz a drágám.

Igen, én is akartam írni, hogy az agyhártya szurinál nekünk és 2 hónapnak kell eltelnie az ismétlőhöz.

Betti!
Szegény Picur, azért rossz lehet ez a fog jövetelKép Én be is vagyok tojva tőle.
Fülbevalónk nekünk sincs, én lehet, hogy nem is rakatok neki, majd csak amikor már ő kéri. Nekem is így volt annó.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva, mert a heti két nap távollét miatt összetorlódnak dolgok, illetve ma megint vendégség volt, mint az utóbbi hétvégeken mindig, így ki kellett glancolnia házat, sütni, főzni.
A munka nem megterhelő élvezem, és Marci is nagyon jól kijönn a szomszéddal, játszanak, csavarognak és még eddig nem volt semmi sírás vagy hiszti.

Betti,
milyen joghurtot adsz Dorkának? én is gondolkodtam, de még nem mertem eddig. A gyümölcsök és főzelékek nálunk már nagyon mennek, bár Marcinak még egy foga sincs, kicsit le van maradva, de mozgás terén meg már nagyon ügyes.

Mukika,
üdv az itteniek között, bár én is nemrég költöztem ide, de ezt a tempót még a gyerkőc mellett is győzőm. Még mindig gyönyörű Alíz, már jó régen nem láttunk róla képet!

Bogácsi,
örülök, hogy Szonja már jobban van, Marci onnantól kezdve, hogy Marci emelgette kezét két nap múlva ment neki a mászás, szóval vége a nyugalomnak!: )

Juc,
nálunk is mindent kipakol már Marci és mindenhová felmászik, de teljesen nem tudjuk bababaráttá alakítani a lakást. Vettem sarokvédőket, már a második garnítúra kétoldalas ragasztóval raktam vissza őket, mert az a napi kihívás, hogy leszedje őket. Sok energiát a költözéshez, mi két éve költöztünk, de elég volt jóidőre.

Flames,
nem túl vígasztaló az alávsról bemásolt cikk, Marci 6 hetes korától 6 hónapos koráig átaludta az éjszakát, azóta kezd "szórakozni", hogy ő hajnalban éhes. Most egy hete próbálok dupla vacsit (fürdés előtt tejpép, utána szopi+táp) adni neki, így már legalább reggel 5-fél 6-ig kibírja jó esetben. Ha beválik a nyugibogyó, lehet hogy benevezek, bár én félek, hogy nem ébredek fel akkor minden neszre, mert apa úgy alszik, hogy ágyút lehetne mellette elsütni, arra sem ébredne fel.

Na megyek, mert apájával befejezték a fürcsit.
szép estét, ma kint legeltünk egész délután, annyira jó idő volt!

Tényleg a dumálás megy nálatok is ezerrel? nálunk annyi minden hangot ad Marci, de konkrétan csak a hemmmm, hemmm-et értjük.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hahó!

Itt a kibővített táblázat:

<pre>
Anyuka neve Baba neve Szülés ideje Baba méretei Kórház neve Baba kora
Bogacsi Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm Szt. István 8 hónapos és 1 hetes
Bettimama Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm Nyírő 8 hónapos és 1 hetes
Babus2005 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm MÁV 7 hónapos és 3 hetes
Tamesz Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm Kistarcsai Kh. 7 hónapos és 2 hetes
Flames Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm MÁV 7 hónapos és 2 hetes
Juc14 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm MÁV 7 hónapos és 0 hetes
Fanka Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm Szt. Imre 6 hónapos és 2 hetes
Mukika Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44 cm Szeged Női Klinika 5 hónapos és 2 hetes </pre>

Muki! Megírtad a tavaszi topikban a szüléstörténeted? MIkor? Vagy le tudnád itt írni pár szóban? Úgy érdekelne... Ha nincs elég időd, tényleg csak add meg a dátumot, hogy hol keressem vissza. Köszi!

Tamesz! MI Danone Activiát ettünk eddig. A Danoninoban annyi minden extra cucc (színezék, aroma ilyesmi) volt, hogy azt nem mertem adni, de lehet, hogy csak én vagyok aggódós... Kép

Duma nálunk is megy, általában nenene, dejdejdej, mammamamm... Ja meg tök jó németes "r"-eket tud mondani, azt mondja, hogy "irre, irre" (ez annyit tesz németül, hogy őrült... Kép). Igaz, terhesen még adtam jópár magánórát (németet tanítok), és olyankor mindig nagyokat rúgkapált, lehet, hogy akkor tanulta??? Kép

Ma két fogásos ebédet főztem, papa nem volt itthon, mert az új lakást csinosította apósommal, hát nagy kihívás volt!!! Kép Percenként rohangáltam a gyerkőchöz, hogy hol van, mit csinál... A konyhában ugyanis csak az etetőszékben tudom ültetni, az meg egy félóra után nagyon uncsi! Ti hogy oldjátok ezt meg? Biztos bele kell jönni. És akkor még a kistesóról nem is beszéltünk... Kép

Sziasztok!

Judit

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, ma újított a lánykám. Kissé felemelkedik négykézlábra(azért nem rendesen, csak úgy kb 2-3 cm-re van a pocija a földtől) és hintázik előre-hátra. Nekem is lesz ám bajom, ha elkezd mászni a Pici, márpedig lehet, hogy nem is olyan őrült sokára bekövetkezik.

Tamesz!
Szóval dolgozol. Én egyelőre ezt nemigen tudnám elképzelni, bár gondolom nem is 8 órában műveled. Tényleg hogy is?

Juc!
Hát ha akarod bemásolom ide a szüléstörténetemet, de kissé hosszú lett.

Nos: Április 5-én már totál ki voltam bukva. Elegem volt a bezártságból (nem mertem elmenni otthonról, mert attól tartottam, hogy az utcán vagy valahol elmegy a magzatvizem), a magányból és abból, hogy nem történik semmi. Vártam, hogy legalább a nyákdugó távozzon, vagy jöjjön 1 fájás, bármi. Éppen ezen lelkiállapotom miatt volt az is, hogy aznap párommal Attilával is morgós voltam. Este volt már, ő lefeküdt aludni (ezért is mérges voltam, hogy otthagy egyedül) én megnéztem a Vészhelyzetet és én is 10 óra körül beballagtam az ágyikómba. Fél órát pihiztem, szerintem még el sem aludtam, amikor éreztem, hogy valami jött belőlem. Abban a pillanatban felpattantam és közöltem Attilával, hogy megyünk, mert folyik a magzatvíz. Kimentem a Wc-re és meggyőződtem, hogy ez csakis az lehet. Gyorsan letusoltam, Attila (akit én csak Turbinak hívok), szóval Turbi felöltözött, közben reszketett, gondolom az idegtől és taxit hívott. Én tök nyugodt voltam és örültem, hogy végre-végre, amúgy is én mindig is éreztem, hogy este fog megindulni a dolog. Gyorsan beértünk a kórházba, este 11 volt, ahol pont a választott szülésznőm volt az éjszakás. Ennek örültem, ő szemmel láthatóan nem annyira, gondolom másnapra volt esetleg programja.
Kis idő múlva jött az ügyeletes doki, megvizsgált, jó durvának éreztem, közben a burkot is megpiszkálhatta, mert akkor aztán jött a víz és megállapította, hogy szűk 1 ujjnyi, de még elsimulva sincs a méhszáj.
Időközben Turbi riadóztatta Anyukámat, aki már ott is volt. Na, miután látták, hogy ez azért nem most azonnal fog bedurvulni, mondták, hogy küldjem haza az enyémeket, és reggel 6-ra jöjjenek vissza, mert ha addig nincs semmi, akkor kapom az oxitocint. Én pedig fekvésre lettem ítélve és várnom kellett, hogy hátha a saját fájások rendszeressé válnak, illetve pihennem kellett volna, ami persze nem ment. Csak néztem a telefonomon az időt, de nem lettek rendszeresek. Közben időnként ellenőrizték a fájásokat Ctg-n is. Voltak azért fájásaim, aludni nem hagytak, de nem volt elég.
Reggel 5.30-kor bekötötték az infúziót, a párom hamarosan megérkezett, nagyon örültem neki. Jöttek is lassacskán a jobb fájások, egyre jobbak lettek. A sűrűsége, még nem volt elég, 4-5 percesek, így feljebb lett kapcsolva, menetközben többször is, míg végül maxi dózison ment.
Na de közben még történtek dolgok, ugyanis a saját dokim szabin volt, így megismerkedtem a helyettesével, aki totál rendi volt, végig jelen volt (persze időnként azért eltűnt). Tájékoztatott a fájdalomcsillapítási lehetőségekről (amit a saját dokim elmulasztott) és mivel látta, hogy azért már &#8222;jól&#8221; fáj javasolta a fenékbe szurit, illetve én választottam a kéjgázt. Nagyon örültem a gáznak, mert már ekkor tisztességes fájásaim voltak. Szívtam is mint az őrült, de megállapítottam, hogy a tiszta levegő hatásosabb. Ekkor tört el először a mécses (fogalmam sincs, hogy e tájt hány óra lehetett, szerintem talán úgy reggel 9). Mondta a szülésznő, hogy nem eléggé szívom, de hát én ennél jobban nem bírom (persze nehezítette a helyzetet, hogy be volt dugulva az orrom), na végül már Turbi is meg a szülésznő is szívta, de nekik sem működött. Hát persze, az egyik palack üres volt. Köszi, miért ne nálam fogyjon ki?! Elvitték cserére, közben orvostanhallgatók zaklattak, akik engem nagyon idegesítettek, főleg amikor fájás közben kérdezgettek. Épp a falnak támaszkodva próbáltam túlélni egy éppen aktuális fájást, amikor az egyik kiscsaj &#8222;aszondja&#8221;, akkor ez még nem fáj annyira, ugye? Hát csúnyán néztem rá és közöltem, hogy szívesen odaadnám. Na megérkezett a gáz. Újra próbálkozás, és újra nem ment. Ekkor már tiszta ideg voltam, kérdeztem, hogy nincs ezen vmi szelep, amit meg kéne nyitni? Nincs-nincs, mire nagy nehezen kiderült, hogy dehogy nincs (jó, hogy ezt is nekem kell tudni). Na innentől kezdve szívtam, mint egy állat, igazából nem tompított sokat, inkább a fájások között tudtam pilledni egy kicsit. Úgy kivoltam már, hogy éreztem, a cicim kint van a hálóingből, de erőm nem volt megigazítani, ezt a párom tette meg. Nem láttam, mert erőm nem volt kinyitni a szemem, csak éreztem. Ekkor már 3 cm voltam, illetve még, mert már 2 órája is annyi voltam. Azt mondta a doki, hogy még 2 órát várunk. Úristen, én azt nem bírom ki. Közben jó pár alkalommal volt szerencsém a kézzel segítsünk rá dologhoz, hát brutális. A szülésznő is csinálta, majdnem lerúgtam magamról. A második alkalommal, amikor láttam, hogy kesztyűt húz, könyörögve néztem Turbira, hogy én ezt nem bírom ki mégegyszer, nem is bírtam, nagyon elkezdtem sírni, miközben könyörögtem, hogy légyszives ezt ne csináld (a szülésznővel tegeződtünk). A párom ekkor sarkon fordult és kiment, nem bírta. Na innentől kezdve szinte minden fájásnál sírógörcsöt kaptam, nem tudom hány óra volt már, időközben azt tudom, hogy mégegyszer megállapították, hogy na még 2 órát várunk (nem tágultam tovább, de még az 1 cm magassága sem tűnt el a méhnyaknak). Kész, mondtam, hogy azt már tuti nem bírom ki. ÁÁÁ összemosódik minden. Mondtam ilyeneket, hogy miért kell itt szenvednem mint a kutya? Miért nem császároznak meg már végre, vagy ha így akarnak még váratni, akkor talán oltsanak el, vagy lőjenek le, mert amúgy is mindjárt megdöglök. Más lett volna, ha halad a dolog, de így úgy éreztem, hogy hiába szenvedek, nem kerülünk közelebb a végéhez.
Szerintem 1 óra körül bejött az orvos, megvizsgált, mondta, hogy a helyzet változatlan, én közöltem vele, hogy higgye el ez nem hiszti, egyszerűen fizikailag nem bírom, és én itt amúgy is pontot tettem a végére. Mondta, hogy tényleg császár lesz a vége, csak még egy orvos beleegyezése kell. Na én amúgy is már feszt bőgtem, Turbi nem győzte a zsepit szállítani, úgyhogy megsirattam, azt a régóta várt érzést, amit így nem élhettem át, amikor is a kicsikémet a hasamra teszik miután megszületett.
A másik doki nagy sokára jött, meg amúgy is foglaltak voltak a műtők. Na az az állat megvizsgált, de olyan durván, hogy szerintem az állatokba finomabban nyúlnak, és megkérdezte, hogy most van-e fájás, erre én mondtam, hogy fáj, mire ő bunkón: nem azt kérdeztem, hogy fáj-e, hanem, hogy most van-e fájás! A rohadt anyád azt!(persze ezt csak gondoltam) Ingerültem feleltem neki, hogy NEM TUDOM MERT ÁLLANDÓAN FÁJ!!!!!!
Szerencsére beleegyezett a műtétbe, úgyhogy ráparancsoltam a szülésznőre, hogy akkor legalább azt a rohadék oxitocint kapcsolja már le, mert tényleg menten elpusztulok. Jó, lekapcsolta, megkaptam a katétert (tökre fájt a felhelyezése) és leborotvált. Végre felpakoltak a hordágyra. Anyukámra szállítás közben a folyosón rápillanthattam, láttam, hogy ő is sír és csak megráztam a fejem, hogy ez sajna nem ment.
Fent a műtőben vagy 10-en voltak körülöttem (abszolút nem érdekelt, hogy anyaszült mesztelen vagyok), a hapsinak a karján pihentettem a fejem, amíg az anesztes kereste a helyet a gerincemnél, hogy hova szúrjon. Kértem, hogy csak ne fájás alatt. Elég sokáig tartott mire végre beszúrta, mert mint megállapította, tiszta ödéma volt a hátam is. De mikor végre beszúrta, szinte azonnal tompult a fájás. Én csak feküdtem és nem hittem el, hogy végre nem fáj. Oxigént kaptam, én csak pihegtem és végre pihentem. Nagyon jó volt, egészen addig míg el nem kezdtem remegni, mint az őrült, pedig nem is fáztam. Azt mondták, ez normális. Mindeközben megérkezett a dokim, biztatóan rámnézett, hogy mindjárt kint lesz a kicsi, akarom-e látni. Hát persze!:-) Fájdalmat hál Isten semmit nem éreztem, csak tompán ilyen rángatást, gyöszködés félét. A kis drágám végre kint volt, egy pillanatra az arcát fölém tartották. Sírni akart, de még nem jött ki hang a torkán. Oldalra vitték, ott ellátták, ekkor már sírt is. Én annyit láttam belőle, hogy nagyon picike, meg láttam a nunusát is. Hallottam, hogy 2260 g. Ki voltam akadva, biztattak, hogy amúgy nagyon egyben van a drága, majd kint megnől. Sokáig tartott míg összevartak, inkább ez a reszketés zavart. Na végre elkészültem és láthattam már a szeretteimet is, akik lelkendezve mondták, hogy Lizike gyönyörű kisbaba!
(pedig Anyukám korábban azt mondta, hogy ha nem lesz szép, mert ugye kevés baba szép rögtön a születése után, akkor majd csak azt mondja, hogy aranyos, de jelen esetben ő mondta a leghangosabban, hogy GYÖNYÖRÛ, én meg csak annyit, hogy milyen picike, de ekkor már vigyorogtam ezerrel).
Mindjárt az ágyamban is voltam. Bejött a párom és elcsukló hangon ezt mondta: &#8222;Nagyon szeretlek, amiért ilyen szép kisbabát szültél nekem!&#8221;
10 napig voltunk bent. Lizi 6 napig nem volt az újszülött osztályon, hanem az újszülött megfigyelőben (nálunk a szülőszobák mellett van, tehát épületen belül), antibiotikumot kapott a nálam kitenyészett baci miatt, meg a kis súly miatt is rá kellett figyelni. Én oda mászkáltam hozzá minden 3. órában, tanultuk a szopit, de mivel nem ment, rohantam vissza a szobába fejni, aztán vissza Lizihez vinni azt a pár korty tejet. Ez így ment addig, míg nem volt már olyan állapotban, hogy áthozzák a gyermekágyra. Iszonyat fárasztó volt az állandó rohangálás a friss sebemmel. Ki voltam mint a kutya és csodálkoztak, hogy nem kívánok látogatót. Még az a néhány is idegesített, mert mindig arra gondoltam, hogy most épp pihenhetnék 10 percet. Na, de mikor Alizkát áthozták, sokkal könnyebbé vált a dolog. Egyszercsak hirtelen, amikor csak rajtunk múlott a szopi, sikerült! Pedig korábban, már szinte mindenki megpróbálta a kicsim szájába gyömöszölni a cicimet és akkor max csak 1 szívás jött össze. De mi ketten összehoztuk! Nagyon boldog voltam, és innentől kezdve elég szép mennyiségeket hammolt be, aminek köszönhetően gyorsan nőtt a súlya (2150 g-ra esett vissza és 2400 g-nál már hazaengedtek minket) és lassacskán haza is mehettünk!:-)
1 dolognak még nagyon örültem, méghozzá annak, hogy nem &#8222;bántottam&#8221; Turbit a szülés közben, ugyanis én olyan vagyok, hogy ha valami fáj, akkor a legközelebbi hozzátartozómba &#8222;rugok&#8221; bele. Ettől nagyon féltem, hogy nehogy csúnyát mondja neki. De szerencsére, meg sem fordult a fejemben, hisz ő volt az egyetlen, aki előtt bátran kimutathattam, hogy hogy érzem magam, ő volt az egyetlen cinkostársam és nagyon szeretem, azért hogy bent volt velem a szülőszobán!

És Lizu pár naposan ilyen volt:

Kép

Remélem nem volt nagyon uncsi, majd én is visszakeresem a tieiteket, biztosan leírtátok.

Jó éjt!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Gyóestét!
Juc,
köszi a joghurt infot, na majd megkérdezem mit javasol a dokinéni mert lehet, hogy jót tenne a pocaknak, mivel elég gyakran székrekedéses Mazsola, pedig próbálok rostdús és változatos kajákat gyümileveket adni, de mégis.
Főzés, én majdnem minden nap főzök, így már kezdi megszokni hogy csak látom, beszélünk, de nem vagyok ott vele. Mivel nálunk egyben van a konyha a nappalival így állandóan együtt vagyunk és próbálom folyamatosan felügyelni, persze néha én is berakom az etetőszékbe, mint a múlt héten amíg sütit csináltam, mert állandóan mászott fel a lábamon.

Mukika,
csak heti két napot dolgozgatok, vagyis besegítek, de olyankor reggel 8-kor indulok és csak 6-ra érek haza, kicsit hosszú idő, de messze van és fél napért nem érdemes 2,5-3 órát utaznom. Tudom nem ideális megoldás, de a hiteleink miatt nagyon kell, legalább addig amíg nem lesz kistesó és győzőm.

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Bocsika, csak most töltöttem le a képeket a gépről, szóval a hintázás és közben az éneklés nagyon kedves napi program nálunk, és egyik nap csináltam róla egy sorozatot, de persze hogy le tudjam fotózni csak lábbal tudtam lökni, ami nagyon tetszett neki, hát íme:
"Úgyis elkapom, megfoglak egyszer, és...."
Kép
"... és igen, megvan, hú de fincsi, lehet, hogy kicsit furcsa az izlésem???....!
Kép
"..héj, add csak vissza anyafej, már megszereztem, enyém!!!!!!!.."
Kép
szép álmokat, bocs a sok képért!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Muki, hát nem semmi a szüléstörténeted! Jó sokat szenvedtél ezért a babáért! De remélem, mostanra már a rossz emlékek (pl. durva tágítás Kép) is elhalványultak. És ez már a 40. héten volt? Vagy korábban? Azt hiszem, nekem is ilyesmi lett volna a szülésem, én sem tágultam semmit, pedig már egy fél napja vajúdgattam. De ebből olyan igazi fájások csak az utolsó 3 órában voltak. Csak engem elég hamar megcsászároztak, mivel Marci szívhangja elromlott. Mint utólag kiderült, jó zöld volt már a magzatvíz, meg elöregedett a lepény (6 nappal túlhordtam). De szerencsére nem volt semmi baja a babának. Kép Én is emlékszem arra a megkönnyebbülésre, amikor megkaptam a spinált, és hirtelen minden fájás elmúlt... Na, meg a remegésre is, attól meg is ijedtem, mert nem tudtam, mi az, senki nem mondta, hogy ilyen is lesz. De aztán engem is megnyugtattak. Mi 5 napig voltunk benn, Marci egy éjszakát töltött inkubátorban, megfigyelték, hogy minden rendben-e, és másnap leköltözött hozzám - vagyis hozzánk, mert a férjem is bent volt velem a kórházban.

Nagyon ügyes Lizi, ha már ilyen négykézlábazást csinál!!! Kép Marci is kb. ennyi idősen kezdte ezt a himbálózást, de neki kellett másfél hónap, míg ebből elindult. Viszont közben ülni is megtanult.

Tamesz, nagggyon helyes ez a kissrác!!! Kép Micsoda kék szeme van!

Na, sziasztok, jó éjszakát!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Tamesz!
Nagyon jók a képek, Marci édi és tényleg nagyon kék szeme vanKép
Azért hosszúak lehetnek a munkanapjaid Marci nélkül, először biztosan nagyon furcsa volt.

Juc!
Ez 1 nap híján betöltött 39.hét volt. Szerencsére már nem akarok sírni, ha a szülésre gondolok. Sőt már ki is mondom, hogy lesz kistesó, pedig a szülőszobán még nem ezt mondtam. szóval neked is császár volt. Még jó, hogy nem szenvedtetek feleslegesen, főleg,ha már a víz is zöld volt. De jó, hogy Apa veletek lehetett, hát nálunk nem is hallottam ilyen lehetőségről, tuti, hogy nincs is.
Szóval még kb 1,5 hónap és beindul a kiscsajom. Kicsit félelemmel tölt el, mivel totálisan megváltozik így az életünk, ugyebár onnantól nincs olyan, hogy a szobában a pléden hagyom amíg kiszaladok pisilni. Nem is tudom hogyan lesz.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Remélem, jól telt a vasárnap!

Tamesz, írtad, hogy minden hétvégén vendégek mennek hozzátok, hát nálunk fordított a helyzet, inkább mi megyünk állandóan valahova, és ez a rohanás sem az igazi... Kép

Jó nektek, hogy amerikai konyhátok van, így nem gond a szemmel tartás! Többiek, ti hogy tudtok főzni, házimunkát végezni, ha közben a gyermek csibészkedik és nem meritek magára hagyni?

Muki, örülök, hogy fel tudtad dolgizni a rossz élményeket! Nagyon ki voltál borulva eleinte? Bár nálam minden elég simán ment, gyors műtét, semmi komplikáció, gyors felépülés, mégis egy jó darabig rágódtam azon, hogy mi lett volna, ha sikerül hüvelyi úton megszülni a babát, jó anya vagyok-e így... Meg a szoptatással is gondjaim voltak, úgyhogy elég korán kapott tápszeres pótlást Marci. Szóval ettől is rendesen ki voltam borulva, nem bírtam eléggé örülni annak, hogy van egy szép egészséges gyermekem... Kép Szerencsére már túl vagyok rajta, de az első 2-3 hónapban azért gyakran előjöttek ezek a gondok. Mostanában jártam egy császáros fórumon, ott többen írtak hasonlókat (sőt!), nektek is volt ilyen élményetek, többi császárosok? Vagy a természetes szülés után is lehet ilyen depressziós az ember?

Azért vidám dolgokról is írhattok!

Sziasztok, majd még benézek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Muki
Alíznak is jó kis ska-s sérója van (frufru). Tündéri ő is. Nem semmi szülésed volt, jó sokáig hagytak szenvedni. Jókat nevettem a stílusodon, de állítom időnként ahogy olvastam belenyilalt a hasamba 1-1 fájás. Melyik fajta oltást kapta Alíz?

Betti
Jó, hogy előkerültél!! Kép
Majd mesélj milyen volt a fülátszúrás. Én is gondolkodom, mikor kapjon Adri fülbevalót.

Tamesz
Marci még mindig nagy huncut Kép Helyes kölök!!! Nyugodtan rakj még képeket, jó nézni őket!
Ha Adrinak fürdés előtt 1 órával enni adok, nem eszi meg a rendes adagját vacsira. Te hogy csinálod, kb mennyit eszik Marci?

Tojássárgáját adtok már?
Babapiskótát? Adri ügyesen majszolja, de amikor már le kéne nyelni, akkor fintorog, öklendezik az ízétől.

Apa kéri a gépet! Kép
Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Hahó! Úgy látom, csak én vagyok ilyen éjjeli bagoly... Kép

Képzeljétek, ma mi is vettünk egy sportbabakocsit! Ráadásul olyat (vagy majdnem), mint Tameszéké. Úgyhogy köszi az ötletet!!! Kép Sajna mi nem akciósan vettük, 24 ezer körül volt a kikában. Nagyon könnyen lehet tolni, jó keskeny, de amin meglepődtem, nem olyan sokkal könnyebb a másik kocsinknál. (Peg Pérego Venezia) Vagyishogy magában a kocsi elég könnyű volt, na de Marcival együtt... Kép Amik tényleg könnyűek voltak, azok túl egyszerűek is voltak (nem lehet dönteni, csak keresztbe van bizt.öv és különben is olyanok, mint egy játékbabakocsi). Majd holnap kipróbálom élesben, kíváncsi vagyok, beválik-e. Tamesz, milyen tapasztalataid vannak vele?

Én nem vagyok egy nagy fülbevalópárti (most nem Marcira gondolok... Kép), biztos azért, mert nekem nagyon begyulladt annak idején a fülem bármiféle fülbevalótól (kb. 13 évesen lőtték ki), aztán be is nőtt egy idő után. És az ilyen pici korban nem fáj? Vagy még nem fogják föl? Szóval miért jó ilyenkor kiszúratni és nem később, amikor esetleg már ő akarja?

Na, befejezem, inkább én is alszom egy kicsit, amíg lehet... (Nem kellett volna este 6-kor kávéznom...Kép)

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Nálam is volt baby blues. Már a kórházban bőgtem, milyen gyönyörű Adri. Kép Meg otthon szopi közben, hogy nem engedem mejd táborozni, meg iskolába sem. Anyám és a párom teljesen hülyének néztek. Valószínű Adri kis súlya miatt aggódtam túl a dolgokat. Mire kb 4 kg lett elmúlt. Kár, hogy ezzel itthon még nem foglalkoznak sokat. Pl védőnő. Olvastam, hogy Hollandiában figyeli a védőnő, meg volt-e az első bőgés. Mert ők fordítva csinálják, ha nem bőgsz, akkor küldenek pszihiáterhez Kép Ki kell add magadból a feszültséget.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jóreggelt a munkából!

Köszönjük a dícséreteket, apjának van ilyen kék szeme, mikor megismertem az rögtön megfogott benne, bár csak két évvel később jöttünk össze. Nekem zöld van, majd remélem a kiscsaj azt örökli.Kép

Juc,
mi Marci 3 hetes korától ingáztunk a nagyszülők (győr és eger) között aug végéig, akkor elegem lett az állandó csomagolok utazunk, mosok vasalok, csomagolokból, így eldöntöttötük, hogy most egy darabig pihenünk otthon és nem utazunk hétvégeke, na ehhez képest most meg mindig jöttek.
Babakocsi tapasztalat, szerintem nagyon könnyű tolni, jól fordul, könnyű össze és szét csukni. Ami kicsit furcsa nekem, hogy nem kőkemény a háta, de Marci nagyon kényelmesen tud benne feküdni és ülni is. A szürke változatát vettétek?

Flames,
vacsi: tejpépből egy 2/3 ikeas színes tálkányit adok fürdés előtt, majd fürdés után szopi, az nem tudom mennyi és 120-150 táp.

Fülbevaló,
nekünk ha lesz lányunk és majd csak akkor fogom engedni, ha tud rá vigyázni, mert amikor tanítottam 4-es osztályom volt, de még mindig tudtak annyira dúrvulni, hogy volt akinek kitépték a fülbevalóját, utána meg hetekig gyógyult a fülecske, szóval majd ha nagyobb lesz. Én csak 14 évesen kaptam, mert akkor kezdett érdekelni a dolog, jó kis csüngős fülbevlók akkor jöttek divatba és hosszas rábeszélés után apu belement.

Depi,
engem a szülés maga annyira nem viselt meg, inkább kicsit hosszú volt 12,5 óra, inkább az hogy nem volt igazi tejbelövellésem, és marci iszonyatosan bélpoklos volt és már a kezdetektől nem tudtam elegendő tejet termelni neki,így tápszer recepttel jöttünk haza. Na és a mai "csak az a jó anya, aki szoptat" felfogású világban nem volt egyszerű ezt feldolgoznom, de mindent kipróbáltam, és nem lett elegendő, így vegyes kaján voltunk. Szóval 3 hétig bőgtem naponta emiatt, majd eldöntöttem, hogy ez van, egészséges, szép, jól fejlődik, magunkra vagyunk utalva, meg kell oldani és amikor elfogadtam ezt a helyzetet akkortól minden rendbejött a lekemmel, valamivel több tejem is lett. Ezért nagyon megvetem azokat, akik a "csak szoptató anyukákat" tekintik jó anyáknak és ezt állandóan hangoztatják, okoskodnak és kioktatnak. Ahhoz képest, hogy már tépszerrel indítottunk reggel és este még mindig van marcinak egy kis tejecske és maga az összebújás jelent mindkettőnknek fontos lelki összetartozást.

Babaiskóát Marci sem szereti, viszont van a milupának egy biskotti nevű keksze, na azt igen, azt szoktam tejpépbe vagy gyümölcsbe is beleáztatni, hogy kicsit laktatóbb legyen.

Szép napot, sétáljatok sokat, Marciék is azt fognak, na meg trappolni a fűben még egy kicsit, amíg meleg van!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Nálam is volt baby blues. Mindenen bögtem én is. Azon is, hogy császárral született, pedig rettegtem a hüvelyi szüléstöl, de utólag nagyon bántott a dolog. Teljesen ki voltam borulva a szoptatáson is, mert nagyon kevés tejem volt, pedig érzésem szerint mindent megtettem azért, hogy legyen (bogyók, tea, kaják, fejés). És ráadásul minden embernek (ismerösnek és ismeretlennek) az elsö kérdése az volt, hogy szoptatom-e. Úgy éreztem, hogy nem is vagyok jó és igazi anya.

Szonjának sincs fülbevalója, pedig a növéremék megvették neki, mikor megszületett. Én nem szerettem volna, ha lenne neki, de a férjem nagyon rajta volt. Aztán "kapóra jött", hogy Szonjus füle mögött kijött egy éranyajegy, ami szerencsére már múlóban van, de én féltem, hogy mi van, ha beleakad a fülbevaló és kivérzik az anyajegy. Mostmár úgy gondoljuk, hogy ha majd ö szeretne fülbevalót, akkor kap. Valószínűleg én is azért gondolom így, mert nekem sincs, volt, de nem tudtam elviselni.

A hétvégén nagyon jó mozgalmas volt. Szombaton látogatóban voltunk egy nagyon jó ismerösünknél, este pedig elmentünk a Börzyönybe szarvasbögést hallgatni. Szonja nagyon jól viselte aludt, mint a bunda, én pedig idegeskedtem, hogy hogyan fogja viselni. De semmi gond nem volt. Vasárnap pedig férjem szüleinél voltunk a telkükön. Este pedig a Forma1-t néztük.

Flames!
Azt a cikket Hollandiáról én is olvastam és szerintem sem foglalkoznak eleget itthon a szülés utáni depresszióval.

Rakok fel egy pár képet én is Szonjusról.

Csilla


KépKépKép
bogacsi
 
 


Sziasztok!

elfelejtettem. Nyugibogyó: elvileg napi 3x2-t kéne szedni, de én csak lefekvés előtt elszopogatók 2-t. Tök jól elalszom tőle, simán fel tudok kelni Adrihoz, ha éjszaka többször felébred, reggel kipihenten ébredek. Mintha tényleg segítene a holdkóros reggeli állapotomon. 1 dobozban 40 szem van 662.-, próbáljátok ki.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Írni akartam, de ez a kis Puna nem hagy, így majd később.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Bogácsi,
nagyon szép Szonja, látom ő is vidám rötyögős baba és neki már van foga? jól látom? én már kezdek aggódni, mert Marcinak még mindig nem bújt kis egy sem és lassan 8 hónapos.

Flames,
mi a bogyónak a neve? lehet, hogy már írtad, akkor bocsika.

Muki,
sebaj, van ez így, nekem ma csak eladnom kell, mert a fiúk egyedül hagytak, így komoly szellemi munkát ma nem végzek, így ráérek olvasni titeket néha.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hali!

Na, nálam nem működött most este a babanet, kicsit mérgelődtem, de most meg végre bejött. A mi internetünkkel van a baj vagy az oldallal?

Bogacsi, nagyon aranyosan vigyorog Szonja! Kép

Tamesz, fogakról az áll a nagy könyvekben, hogy van, akinek 14 hónaposan bújik ki az első, szóval még az is normális...Na, ezt nem azért írom, hogy Marcinak majd csak akkor fog, csak hogy még ne aggódj szerintem. Marci nagyon rástartolt a mozgásfejlődésre, biztos azért nincs ideje kibújni a fogának... Kép

Szülés utáni depi: a baby blues, rögtön a kórházban, meg itthon az első pár napban az nem is volt olyan rossz. Mindenen elérzékenyültem, örömömben, bánatomban sírtam, de tudtam, hogy ez a hormonok, meg gondolom, a nagy változás miatt van, ezt nem bántam anniyra. Hanem amit Tamesz írt, inkább olyan bajom volt nekem is, ami sokkal tovább elhúzódótt (olyan 3 hónapos koráig), ez a "nem vagyok jó anya,mert császárral szültem és nem tudok rendesen szoptatni"-érzés. Hát az nagyon szar volt. És ebben tényleg része van a mai világnak, hogy a csapból is az folyik (szakkönyvek, újságok, internet, doki, védőnő), hogy anyatej, anyatej, anyatej, és hogy mindenki tud szoptatni, aki akar... Kép Hát nekem sem sikerült csak szoptatnom, mert csak az 5. napon lett tejem, és végig rettentő kevés volt (a max. szopi 2 ciciből 90 gramm volt!), a gyermek meg ordított ezerrel... Úgyhogy Marci olyan 2 hetes korától kapott tápit, és 5 hónapos koráig azért volt cici is, aztán végleg elfogyott. Nna. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de tényleg nagyon sokáig bántott ez (amúgy is olyan mindenkinek megfelelni akaró, görcsölős típus vagyok), és elég későn ébredetem rá, hogy nem ez az az anyaság "mértékegysége", és ettől még lehetek jó anya... Kép

Tamesz, tényleg tök jó a babakocsi! Ma kipróbáltuk, és könnyebb is. Meg tolni sokkal jobb, mint az előzőt. És lehet vele lépcsőzni is! Ja, és sötétkék-világoskéket vettünk.

Egyébként Marci már nagyon beindult, a videokazettákat már lepakolta, a nagy zacskó régi babaruhát kipakolta, rástartolt a virágokra.. Kép Úgyhogy nagyon fárasztóa kissrác, de azért ez kellemesebb fáradtság, mint amikor attól fáradok ki, hogy egész nap nyűglődik.

Na, befejezem végre.

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóreggelt!

Egyre rosszabb éjaszkáink vannak én nem tudom mi lehet most már, de tegnap véletlenül 10-kor lefeküdtünk, majd Marci 1/2 11-kor ébresztett a nyöszörgésével, sikerült visszaaltatnom, de ott maradt közöttünk, viszont állandóan nyüzsög közben, szóval az ágy szélén aludtam. Na hajnalban 5,12-kor megint, akkor már éhes volt, de hogy este mi lehetett nem értem, lehet hogy ennyire sok élény éri napközben? vgy a foga? lassan fáradtabb vagyok, mint az előző 3 hónapban.
Mennem kell, vége a délelőtti alvásnak, megyünk csavarogni egy kicsit, meg a kisboltba, veszek neki joghurtot!
Szép napot! Babus, el vagytok nagyon tűnve!Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!
Nah, tegnap amikor végre tudtam volna jönni, akkor meg a babanet tagadta meg a csatlakozást, király....

Flames!
Arra a szurira gondolsz, amit a Kórházban kapott Lizi? Mert arról gőzőm nincs mi volt.

Bogacsi!
Szonja nagyon szép babaKép

Tamesz!
Tényleg ne aggódj a fogak miatt, a barátnőm kislányának még 10 hósan sem volt, aztán mégiscsak elkezdet kibújni.

Baby blues: Nekem sztem nem a hagyományos baby blues jött elő, mert én is rengeteget bőgtem, de nem ilyesmi miatt, hogy milyen szép a gyermekem, hanem, pl a kórházban azért, hogy hulla fáradt vagyok, szétszakad a sebem, a hátam(ugye szinte állandóan menésben voltam amiatt, hogy Lizi messzebb volt tőlem) és, hogy nem igaz, hogy most pihenhetnék, de jön látogató(pedig szinte csak Anyukám jött, meg a párom, 1x Anyós). otthon meg azért mert Lizi elég sírós volt, sosem tudtam mi lehet a baja, nem volt hasfájós szóval csak gondolom, hogy nehezen alkalmazkodott a kinti világhoz.Abszolút tehetelennek éreztem magam, legszívesebben visszacsináltam volna az egészet, aztán meg ettől volt lelkiismeret furdalásom. Úgy igazán nagy változást kb a 3. hónap hozott, amikor már visszajelzést is kaptam a babától nem csak sírás formájában.

Az, hogy császárral szültem nekem nem jelentett gondot, mert én úgy érzem, hogy totál megszenvedtem így is, meg ugye mondta a doki, hogy ha kitágultam volna, akkor sem tudott volna a kicsi megszületni, mivel úgy bele volt gabalyodva a köldökzsinórba, szóval így utólag akkor lett volna gond, ha tágulok, mert sztem akkor lehet, hogy kinyomják belőlem, aztán Isten tudi mi lett volna.

Amúgy sztem, a jó anyaság totál nincs összefüggésben azzal, hogy vkinek van-e elég teje, vagy nincs. Én ezzel kapcsolatban csakis azokra nézek furán, akik pl szülés után direkt injekciót vesznek fel, hogy elapadjon a tejük, nehogy a mellük ilyen meg olyan legyen.

Nekem sem volt az a klasszikus tejbelövellés, fogalmam sincs miért, de hál Isten beindult a dolog.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Tegnap alig működött a babanet Kép

Tamesz
nyugibogyó: Sedatif PC (homeos)
Van homeos gyogyi babáknak alvásra többféle is. Ha érdekel beírhatom, mi mire jó.

Muki
Az agyhártygyulladás elleni oltásra gondoltam, mert ahogy írták a többiek (Neis-vac), lehet Adri az egyetlen, aki másik (Meningitec) fajtát kapott.

Nálatok a család, hogy viszonyult a terhes hangulat ingadozásra és a szülés utáni depihez? Hát nálunk nem túl jól Kép Pl: Ne bőgjél már! Fejezd be! Már megint mi bajod van? stb stílus. Pedig állandóan az orruk alá toltam mindenféle könyveket, cikkeket, hogy nem vagyok dilis, ezek a hormonok. Ha legközelebb terhes leszek, de lehet már előtte tuti leülök a családdal, hogy másképp viszonyuljanak hozzám.

Este jövök, ha működik a babanet!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Flames! A család nálunk tök megértő volt, férjem 100%-ig, anyukám mondjuk 80%-ban. Azért ő néha kiakadt, hogy mit bömbölök, miért nem a gyerekre figyelek, ezzel csak neki ártok stb. Igaz, hogy uyganakkor azt is mondta, hogy ez ilyenkor természetes, sírjam ki magam stb. Lehet, hogy csak olyankor akadt ki rám, amikor rátört a nagymama-depresszió??? Kép De mondjuk mi viszonylag ritkán láttuk egymást (messze laknak), kivéve az első heteket, amikor gyakrabban itt volt, meg az elején itt is lakott velünk. De a férjem teljesen megértett, mondjuk, lehet, hogy már gyakorlata benne, én ugyanis már korábban is voltam depressziós... Kép

Ja, Tamesz, te írtad, hogy vmelyik nagyszülők győriek? Te laktál ott vagy a párod? Mert én is az vagyok, ill. anyukámék most is ott élnek.

Ma megint voltunk baba-mama-tonrán, de nekem már csak abból állt a torna, hogy Marcit szedtem össze innen-onnan, ahova elmászott... Kép

Sziasztok, majd este jövök, ha beenged a gép...

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Szonja is a Meningitec féle agyhártyagyulladás elleni oltást kapta 2x egy hónap eltéréssel.

Juc!
Jó nektek, hogy jártok baba-mama tornára. Itt is lenne rá lehetőség, de még nem volt bátorságom elmenni. Milyen amúgy az ilyen torna, hogy tornáztok a babákkal? És mennyi ideig tart?

Van itt Dunakeszin zenebölcsi, ami fél óráig tart, állítólag mondókáznak, énekelnek és ujjbábozás van. Úgy terveztem, hogy ma elmegyünk Szonjussal, de még erőt kell nyüjtenem hozzá. Nem tudom, úgy nem szeretek egyedül új helyekre menni.

Régebben is így voltam, ha pl. tornázni akartam menni egy új helyre, akkor legalább 2 hónapig rákészültem elötte és tiszta gyomorideggel mentem elöször.

Szonja ma megszerezte elsö harci sérülését, egy nagy pukli lett a homlokán. Állandóan a fiókokat húzgálja és ma rádöl egy ilyen fiókos nádbútor. Szerencsére üres volt és nem volt nehéz, de elégé meglepödött a kisasszony.

Csilla
bogacsi
 
 


Flames!
Mi is a Neis-vac-ot kaptuk, még hátra van a második rész.

Nálunk megértőek voltak a családtagok, persze leginkább a páromnak kellett elviselnie engem a szülés után, de hősiesen ment neki.

Bogacsi!
Szegény Szonjuska, az a fránya bútor...

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Bogacsi! Próbáld ki nyugodtan a baba-mama-tornát meg a zenebölcsit, lefeljebb, ha nem tetszik, nem mentek többet. Kép De elsőre biztos nagyon érdekes lesz Szonjának. Zenebölcsi sajna nincs itt a környékünkön, pedig úgy szerettem volna menni. Kép Egyébként én sem vagyok egy bátor kismama, de azért erre a tornára könnyen rávettem magam. MOndjuk, barátkozni is nehezen barátkozom, nem is lettek puszipajtásaim a tornán, csak pár szót váltunk torna előtt vagy után, de van, hogy még annyit sem. De ez egyénfüggő, látom, hogy mások már az első alkalommal elkezdenek dumálni bárkivel. Na, szóval akkor sincs semmi, ha nem szólsz senkihez egy szót sem az új helyen! Kép A tornán egyébként mi tornázunk, a babák a súlyzók. Kép De aki már nagyobb és önállóskodni akar (mint ma Marci), az mászkálhat ide-oda, és a mamák igazi súlyzóval tornáznak. És van mindenféle gyakorlat, de főleg fenékre meg combra meg hasra gyúrunk... Kép De persze ez lehet, hogy nálatok másként van.

Ja, Tamesz, a te Marcid nem csúszik le az új babakocsiból? A miénk igen, szóval még nem ül olyan kényelmesen benne, időnként meg kell igazítanom. MOndjuk a régi babakocsiban is lecsúszott. Remélem, majd ha rendesen tud már ülni, rendbe jön ez.

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Ma kétszer másfél órát trappoltam Marcival, annyira élvezem még ezt a vénasszonyok nyarát, nagyon nekem való idő ez!Kép

Juc,
Marci akkor csúszik le, ha álmos és elfárad, akkor hátraengedem, egyébként élvezi az üldögélést. Győri a párom, anyósomék és a sógornő is ott lakik, elég gyakran mentünk eddig, most utazási stop van, bár apa jár oda dolgozni egy céghez, a héten is megy pénteken, ha lesz erőm lemegyünk vele, bár másnap egerbe megyünk az érettségi találkozóra. Nekem szimpi város, van minden és nem kell órákat utazni, mint itt pesten.

Flames,
igen, érdekelne a baba nyugibogyo is, lécci ird le nekem, köszi!

Család - nálunk nagyon jól viselte a kismamás dolgaimat, bár a terhesség alatt végig rohangáltam és dolgoztam, mgé szülés előtti nap is vezettem és a lépcsőkorlátukat intéztem, szóval addig semmi érzékenység nem uralt el, de a szülés utén 1-2 hétig votl olyan, hogy teleszaladtak a szemeim könnyekkel a régóta vágyott boldogságtól, a felelősségtől.

Tornán én is gondolkodtam, de egyedül nem mertem elmenni, most pedig Marci annyira fürge, hogy én is egész idő alatt csak őt kergethetném.

Zenebölcsibe szeretném majd vinni, a 16 kerületben van nagyon jó, csak akalmanként kell fizetni, a szomszédék jártak oda, vagy még most is mennek néha, de még konkrtan nem faggattam ki.

Koppanás és pukli a homlokon nálunk is van, de Marci gyorsan elfeljti a dolgot, nem tutjgatjuk olyankor nagyon, haneminkább túllépünk a koppanáson és keresünk valami vidám dolgot gyorsan.

Ja, ma adtam neki danoninot, hát nagyonizlik, alig bírt leállni!
szép estét, lassan fürcsi!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Apa 1/4 órát adott, hogy netezzek, utána ő jön Kép

Tamesz
ezért majd holnap leírom a homeos gyerek alvászavarokra való cuccokat. Van egy füzetem: Homeopátia babáknak, mamáknak. Onnan másolom ki.

Bogacsi
Egy kicsit megnyugodtam, hogy ti is ezt az oltást kaptátok. Akkor, ha jól értettem csak 2x, nem 3x. Huhhh!
Hol van Dunakeszin ez a zenebölcsi? Ez tulajdonképpen egy 1/2 órás "műsor" 3 év alatti gyerekeknek? Mennyibe kerül? Milyen időközönként van? stb? Én sem vagyok egy mindenkivel szóbaállós (szerintem) Kép, de bevállalós vagyok, amióta megvan a törpi, tojok rá, mit gondolnak a többiek, mi érezzük jól magunkat, így van a babausziban is. Ha Adri elkezd mászni, mi szívesen elmegyünk veletek, szerintem a szomszédaimat is érdekelheti. Gyógypuszit küldünk Szonja kobakjára! Adri és a szomszéd kislány egymás szemét akarják folyamatosan kinyomni. a múltkor orvososdit játszottak. Adri megvizsgálta a fejét, fület, a kislány meg tűrte Kép

Jó, hogy nálatok ilyen türelemmel viselték a depit. Én is majdnem az utolsó pillanatig dolgoztam, valószínű nem készültek fel rá, hogy a nagy pörgés után depi is jöhet.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztk Lányok!

Sietek mert a lányka már éhezik, meg hiányol.. Kép
Szóval anyumnál voltunk egy két napig, mert meghúzta a derekát és meg sem tudott mozdulni. Na mi átcuccoltunk hozzá a gyerkőccel hogy segítsünk neki. Talán már jobban van egy kicsit.
Elég kimerítő volt. Este már nem volt semmi erőm itthon. Ráadásul ha egy pasit egyedül hagyunk pár napra nagyon nagy felfordulást tud okozni..
Szóval úszik a lakás is.. Kép

Nekem olyan nagy depi nem volt szülés után inkább egy egy nap amikor folyton sírtam, de inkább az egyedüllét viselt meg, mert a Párom nagyon sokat dolgozott. (dolgozik.. Kép )
A tejem nekem is nagyon lassan idult be, ráadásul én megkaptam a csecsemőstől hogy silány a mellem, ebből kizárt hogy szoptatni fogok.. !
Ne erre napokig bőgtem a korházban. Anyum nyugtatott. Behozta a mellszívót. Éjszakánként mikor folyton fejtem, hogy beinduljon..
Aztán egyik éjszaka már azért fejtem mert hasogatott a mellem, úgy tele volt tejjel.
Viszont a babócám nem akart szopizni, úgy jöttem el a korházból hogy nem tudtam rendesen szoptatni. Otthon nyugodt körülmények között szépen össze szoktunk. Még most is szoptatom!
De sokszor eszembe jut az a genya csecsmős.
Meg tudnám fojtani!! Barom, hogyan mondhat ilyet?!

Még nincsen meg a fülbelövés. Nem merem elvinni..
Nem tudom mi lesz.

Most megyek mert nagyon vár a babócám.

Betti
bettimama
 
 


Sziasztok!

Betti, tényleg elég gonosz dolog volt a csecsemőstől, amit mondott. Kép Jó, hogy nem hittél neki!!! Azt hittem, manapság ilyen már nincs is, ebben a szoptatáspárti világban. A MÁV-ban tutira nem lehetett ilyet hallani.

KÉpzeljétek, kb. egy hete már bugyipelenkát használunk! A Liberó Maxinak van bugyis változata is (nem lehet mindenütt kapni), az elég jó. Jó szoros a gumi, úgyhogy nem folyik ki rajta a pisi éjszaka sem. De gondolom, igazán akkor lesz ez jó, amikor már nem bír megmaradni fekve a pelenkázásnál. Ti próbáltatok már ilyet?

Sziasztok, szép napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Flames!
Az oltást két adagban kaptuk meg.
A zenebölcsi a gyártelepi müvházban van, ha jól tudom József Attila Müvelődési Ház a pontos neve. Minden kedden 10 órakor és fél 11-kor van. A legjobb tudomásom szerint 400,- forint alkalmanként. Az nagyon jó lenne, ha el tudnátok ti is jönni.

Juc!
Én egyszer próbáltam a Liberó bugyis változatát, de nekem nem jött be. Jó szerintem is, de én küzdöttem Szonjával rendesen míg rá tudtam adni. Lehet, hogy korán próbáltam és akkor kellene, ha már jobban együttmüködik, mert most a rendes pelenka feladásával is küzdök, mert nem nagyon akar együttmüködni. De lehet, hogy ez már csak rosszabb lesz, ha arra gondolok, hogy növérem mit összeküzd a kisfiával (19 hónapos), hogy rávarázsolja a pelenkát.

Én teljesen kétségbe vagyok esve Szonja kajálása miatt. Amióta beteg volt nem nagyon akar mást enni a tápszeren kívül. Próbálkozom rendületlenül mindennel, de 1-2 falat után rángatja a fejét, és rázza, hogy már nem kér belöle, utána meg mint az örült szívja az ujját, ami azt jelenti nála, hogy éhes. Pedig betegség elött már olyan szépen ette a gyümölcsöt, főzeléket, én nem tudom, lehet, hogy várnom kellene türelmesebben, hogy újra egyen rendesen és addig is próbálkozni etetések elött a fözelékkel, gyümölccsel, hátha ráérez újra ezekre az ízekre is. Abban is biztos vagyok, hogy a tápszer nem telíti el rendesen, mert most éjszaka is evett negyed 11-kor és 3 órakor kelt. Próbáltam kihúzni, hogy azért az éjszaka közepén mégse egyen, de csak egy fél órát bírt ki, addig is úgy cuppogot, mint aki éhen akar halni.

Ti hányszor etetést váltottatok már ki rendes kajákkal?

Sziasztok

Csilla
bogacsi
 
 


Sziasztok!

Bemásolom a homeos golyókkat. Este jövök:

Alvászavarokra
Arsenicum album 15CH

Csilla & Adri
flames
 
 


Csilla, próbáltad már a főzeléket hígabbra csinálni és nagyobb lyukú cumisüvegből adni? Én mondjuk nem annyira szeretem ezt (csak tejpépet adtam így, de aztán visszatértem a kanalas változathoz), de lehet, hogy átmeneti megoldásnak jó. Vagy az ízét nem szereti? És egyébként gyarapszik rendesen?

Na megyek, csak ez még eszembe jutott.

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Betti
Jobbulást anyukádnak!! Nahát, jó bunkó volt az a csecsemős. Kiváncsi vagyok mit szól ehhez Babus, a Mávban ilyen biztos nincs. Nem a mellen múlik szerintem a szopi.
A fülbelövéshez annyit, hogy a szomszédnak az egyik fülébe picit feljebb rakták a lukat és már kicsi bele a fülbevaló, ami egy olyan karika aminek az alja a fülcimpához ér. Egyébként nagyon szép biztonságos ez a fajta fülbevaló. Nem elrettentésnek írtam Kép

Bogacsi
400.-/fő? Megnézem a térképen merre van, és megkérdezem a szomszédot. Aztán egyeztetünk, ha mindenkinek tetszik.
Próbáld meg esetleg a tejpépet, aztán rakj bele gyümölcsöt. Adri reggel, meg este szopizik. Az ebéd, uzsi főzelék, gyümi vagy tejpép. De ő elég rossz evő. Kép Ma is alig evett 12, 16kor. Pedig 3 féle kaját, cicit is dugtam az orra alá. 18 óra volt, mire normálisan evett, addigra olyan éhes volt (de nem sírt, csak szívta az ujját erősen), hogy mindegy volt, mit adok. Kép Ezzel szemben a szomszéd kislány már akkor elkezd pityogni, ha csörög a kanál a tányérban, mert fogy a kaja. Kép

Adrinak szerintem napok kérdése, hogy elkezdjen rendesen mászni. De lehet ugrálni fog, mert úgy húzza maga alá a lábát, mint egy béka. A kezét még nem tudja előre rakni, csak nagy ritkán. Jaj nekem! Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok Lányok!

Bogacsi!

Ha gondolod, mivel nem vagyunk nagyon messze egymástól mehetnénk együtt. Hol van ez helyileg?
Ilyen picurka babákat is lehet vinni?

Képzeljétek a lánykám már szinte semmit sem iszik.
Nem tudok folyadékot beletuszkolni. Ti hogy vagytok ezzel? Nyáron több mint másfél üveggel megivott most meg semmi. De tényleg, egy korty max. naponta. MÁr mindent próbáltam. Csőrös poharat, poharat, cumisüveget.. Teát, vizet gyümi leveket. És még sem.
Szerintetek mit csináljak?

Csilla!

Köszönöm szépen! Remélem tényleg jobban lesz már. Holnap megint nála leszünk, talán ott is alszunk. Tehát megint nem leszek.

Nagyon félek a fülbevalótól. Remélem nem cseszik el neki. Kép

Most megyek mert mostanában sokat van ébren éjszaka a lányka. Aludnom kellene egy kicsit, az esti műszak előtt.
Tényleg mostanában nem panaszkodik senki, nektek megszűntek az éjszakai ébrenlétek?
Remélem legalább ti alszotok este.. Kép

Jó éjt.

Ja teszek fel egy két képet ha tudok.. Kép

Betti

na aszem most nem rakok fel képet.. Kép
bettimama
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?