Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak otthon pár napja nincs netünk, remélem mire hazaérünk már lesz. Most itthon vagyunk Anyunál Kalocsán.

Visszaolvasni még nem tudtam, de ma még pótolni fogom.

Tegnap délelött jöttünk le, és este Szonját be kellett vinni az ügyeletre, mert nagyon fel ment a láza. Azt mondta a doktornö, hogy nincs semmi baja, a füle tiszta, a torka nem piros, a hasa nem érzékeny. Nem tudja mi a baja, várjunk pár napot. Annyit mondott, hogy ma 3*1 lázcsillapító kúpot adjak neki.
Szonjus bemutatkozott, úgy sírt, hogy zengett tőle a kórház. Anyu kinn várt bennünket a kutyával, mondta, hogy kihallatszott a sírás, és a kutya ahogy meghallotta a sírást, leült és kinn sírt ő is.

Csilla!
Adriennak így utólag is nagyons sok boldog névnapot kívánunk.

Ma még jövök.

Sziasztok!
Csilla
bogacsi
 
 


Sziasztok!

Bogacsi, remélem, már jobban van Szonja!!! Kiderült már, mi lehet a baja? Nem kapta el ő is ezt a jó kis köhögős-taknyos influenzát? Marci egy hétig beteg volt, mondjuk, láza alig volt. Vagy a foga? Vagy az nem okozhat lázat?

Többiek, merre jártok? Bettimama???

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz
 
 

 
 

Hali!

REmélem, jól telt a hétvége!

Bogacsi, remélem, Szonja már meggyógyult!

Flames, milyen volt az osztálytali?

Mi ma nagy társasági életet éltünk (ebéd férjem barátaival, utána rokonlátogatás), Marci szinte alig volt nálam egész nap... Tegnap is főleg az apja foglalakozott vele, míg én vásároltam meg főzőcskéztem. Jó lesz már végre egy kis hétköznap... Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
Igen utána is Mávos babának tekintik. Kaptunk erről egy szórólapot is. Babus biztos erről többet tudna mondani. Kaptunk egy levelet, hogy, ha akarunk mehetünk 3,6,9,12 hónapos korában megnézetni az ottani dokival, nem a kórházban, hanem a rendelőrészben. A levélben benne volt az első időpont is, hogy mikor menjünk. Egy aranyos dokinéni megnézte, hogy miket tud már, tanácsokat ad stb. Tulajdonképpen uazokat nézi, mint a rendes körzeti vagy a védőnő. De nekem mégis megnyugtató, hogy másik doki is látja. Már 2x voltunk a köv. 9 hósan.
Az osztálytalálkozó nagyon jól sikerült. A kajára elég sokan húzták a szájukat, de érdekes módon minden elfogyott. Kép Én spec. tele zabáltam magam és nagyon fini aloe vera-s üdítőt ittam. Otthon viszont közben nem volt ilyen jó a helyzet. Eleve úgy indult, hogy uzsira nagyon keveset evett Adri és du alig aludt. Vacsira is 60g tejcit ivott, nem akart elaludni, nyüglődött, és nagyon sírt Kép adott neki anyu egy nyugi homeos kúpot, amire hulla fáradtan "elájult". 23kor értem haza éjfél körül nagyon cuppogott (szopta az ujját) csukott szemmel. Megszopiztattam alvás közben, megnyugodott és aludt kb 6ig. Ebből az a tanulság, hogy nem mehetek el addig, amíg nem aludt el. Megszokta, hogy este megszoptatom, velem alszik el. Amikor lefektetés után megyünk/megyek el, vagy fürdetésre hazaérünk, nincs semmi gond.
Kiváncsi vagyok az ülős képekre!!

Bogacsi
Köszönjük a köszöntést! Örülök, hogy előkerültél!
Szonja, hogy van? Miért sírt, fáj is neki valahol, vagy csak nyűgös volt? Pl. A szomszéd kislánynak többször is felment a láza a foga miatt, és még mindig nem nőtt ki egy sem.

Adri megint hányt Kép De nem úgy mint a múltkor. Akkor sugárban kijött az összes kaja, mert nem büfizett, utána jókat nevetgélt, és még éhes volt, enni akart. Most valószínű elrontotta a pociját. Kép A múlkor én főztem csirkeszárnyat a levesbe és turmixoltam egy kis husit zöldséggel belőle, nagyon ízlett neki. Utána marhahúslevesből (anyukám főzte) adtam neki zöldséget, meg husit egy kis levével és nagyon nem ízlett neki. A bolti bébiételegből már mindenféle husisat evett jóízzel. Most is anyu főzött levest, pulykanyak husit, répát, krumplit+ levét turmixoltam. Jó sokat is evett belőle, nagyon éhes lehetett. kb 1 óra múlva elaludt 1/2órácskát, felkelt és 3szor úgy hányt, hogy majdnem bőgtem. A végén már belejtette a fejecskéjét a tenyerembe és csak nézett, úgy kimerítette, hogy elaludt. Nincs láza, hasmenése. Biztos egy kicsit zsíros lehetett neki. Az uzsi meg a vacsi kímélő anyatej volt. Holnap is diátázunk. Kár, hogy nem szopizhat örökké. Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Szia, Flames, örülök, hogy jól sikerült az osztálytalálkozód! Mi is úgy jártunk a múltkor, amikor vacsizni mentünk a férjemmel, hogy anyukámmal nem aludt el a Marci, pedig akkor még hajjaj de nagy alvó volt a mostanihoz képest... Kép

Tényleg, te mindig úgy altatod el, hogy te is ott vagy mellette? Vagy az öledben van? Mostanában nálunk is újra ringatás van, szerencsére a férjem is el tudja altatni. Volt egy idő, amikor magától is sikerült elaldunia a kiságyban, de ez elmúlt... Kép Ja, és tényleg, nem is kérdeztem még, egy szobában alusztok vele? Mi még igen, majd a költözés után szeretnénk külön szobába tenni, bár én kicsit félek tőle. Az is igaz viszont, hogy amióta ilyen nyugtalanul alszik, gyakran felébred, amikor bemegyünk lefeküdni, pedig lábbujhegyen osonunk.

Remélem, hamar kipiheni a mai gyomorrontást ez a kislány! És te már ilyen tök bátran mersz mindenféle husit adni neki? Én egyelőre még csak a csirkénél tartok. És fagyasztott kaját adtál már neki? Úgy rémlik, írtad, hogy utánaolvasol. Pl. spenótot lehet mirelitből csinálni? És ha marad vmi kajából, azt le lehet fagyasztani?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Szia Juc

Egy párszor volt csak, hogy ringatni kellett, mióta nyüglődik este. Mostanában megint egyedül el tud aludni reggelig, van hogy szopi közben bealszik és amíg beviszem az ágyába felébred, de simán egyedül visszaalszik. Igen "sajnos" még velünk alszik, mindig halogatjuk, hogy átvigyük a szobájába. Önző módon ez miattam van Kép Lassan muszáj lesz.
Azért adok neki mindenféle husit, mert a doki néni mondta, hogy egyenlő arányban kell egyen állati és növényi fehérjét. Bár elvileg az állati az anyatejben is van. Simán megette a bárányos, meg sertés husis bébiételeket. Lehet, ha én főzném a többit is megenné, imádom anyu főztjét, de lehet, hogy azzal volt a gond kétszer is, hogy ő főzte. Fagyasztottat még nem adtam, csak fagyasztani szeretnék. Vettünk 1 csomó barackot, meg előre megfőzöm majd a kajákat és lefagyasztom elvileg a jövő héten. A barackot pl meghámozom, 1/2be vágom 2dbot kis zacsiba. A múltkor írtam egy címet, ott vannak jó fagyasztós ötletek. http://freeportal.hu/babakonyha/
eddig csak egyszer evett spenótot Adri, de az frissből volt.
Ha fagysztom a kajáka, majd leírom ,melyikkel, mit csináltam.

Jó éjt! Folyt köv holnap!

Betti merre lehet?

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


SziasztokKép

Hihetetlen, de én tényleg semmit se tudok ezekről a 6,9 hós MÁV-os vizsgálatokról, még csak nem is hallottam róla.
És levelet se kaptunk.

Többet olvasni most sajna nincs időm, mert rögtön megyünk el.

Szemészdokival ma beszéltnk, azt mondta, hogy sajna ő nem foglalkozik gyerekekkel, kapcsolta a főorvost, aki mellesleg szabin van, így tudtunk beszélni az asszisztensnővel, aki azt mondta, hogy 1 éves korban van szűrővizsgálat, addig nem kell vele foglalkozni, de ha nagyon akarom, csütörtökönként elvihetem a szemész főorvosnak megmutatni, bár tutira nem fognak vele semmit se csinálni. És egyébként időpointra megy a dolog, de mivel én saját kérésemre szeretném, én nem kaphatok időpontot, menjünk oda 11 órakor és várjunk.
Végülis mit nekünk egy 7 és fél hónapos babával kivárni, amíg az aznapra időpontra bejelentkezett összes gyerekkel bemennek vizsgáltra. És végül úgyis csak azt a választ kapnánk, hogy anyuka, ezzel 1 éves koráig felesleges foglalkozni.
Tök idióták itt Gyöngyösön. Ugyanez volt az oltással is (kevernek, kavarnak, közben meg Pesten simán oltanak az új oltással az Infanrix-szal), most meg a szemével is.
Hát nem igaz, hogy itt mindenki leszarja szegény Kismacim szemét.
Úúúúúúgy utálom a gyöngyösi kórházat.
Na nem dühöngök tovább.

Ma voltunk babamasszázsonKép
Nagyon jó volt, kár, hogy nem mentünk el már korábban.
3 baba volt, Kristófka volt a főműsorszámKép, sikongatott, nevetgélt, elfordult, elmászott, meg akarta szerezni a szekrényen lévő összes labdát, oda akart menni a többi babához,hát elég nehéz volt háton fekve tartani és közben masszírozni.


Majd még igyekszem jönni.
De manapság még több foglalkozást igényel a srácom, nagyon nyűgi a drága, gondolom a fogacskája miatt.

Flames, mail nincs elfelejtve, egyébként van már vagy 10 email tartozásom, ennek-annak, de mindig csak gyűjtögetem őket, mert lusta vagyok írniKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Hogy vagytok?

Babus, remélem, már kidühöngted magad, és találtál vki normálisabb orvost! És mi volt az oltással? Ott nem lehetett Infanrixet kapni?

Olvastam néhány cikket a szoptatós oldalon (www.lll.hu), a tavaszi topikban ajánlották, alvásproblémákról. Vagy ez már csak engem érint itt? Kép Érdekesek voltak, pl. hogy a felületes alvás közben jobban fejlődik a gyerekek agya, mint mély alváskor. Bár lehet, hogy ez csak vigasz a nemalvó szülőknek... Kép És ott ugye gyökeresen ellentétes nézeteket vallanak a régimódi "aludj jól, gyermekem"-felfogással szemben. Ami tök jó, csak azt tudom nehezen elképzelni, hogy a gyerek 2, de lehet, hogy 3 éves koráig (addigra alakul ki az önálló alvás képessége) a mamával aludjon. És hol a papa?

Szóval nálunk továbbra is megy az éjszakai műsor: 1-2 ébredés mindig van. Kép Az elején még könnyű visszaaltatni, de hajnalban már van, hogy virgoncabb, és fel akar kelni. Nem hiszem, hogy fog-probléma lenne, mert egyébként semmi más jele nincs, hogy jönnének az újabb fogak. INkább ez a szorongás, félelem az elalvástól, meg a nappali események feldolgozása, agyfejlődés Kép lehet az oka szerintem. Ja, meg a mozgás. Nálatok van már idegenektől való félelem? Marci mindenkire ezerrel vigyorog, a férjem nagymamáját kivéve, na, tőle ordít. szegény meg is sértődött... Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

2005.04.10én kaptuk a levelet Füle Adrienn szülei részére. Már benne volt az első vizsgálat időpontja óra,perc is. Szerintem nyugodtan hívjátok fel őket: Dr. Barczi Judit 475-2654 "nyomon követik a baba testi és szellemi fejlődését 1 éves korig" Kép

Babus
idézek még a levélből: "Ha szükségesnek látjuk, szemészeti vizsgálatra is sor kerül...A vizsgálat lehetőséget biztosít a látásproblémák korai kiszűrésére és kezelésére."

Írok majd még, csak jönnek a szomszédék babázni.

Folyt köv

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk a saját gyerekorvosunknál és kiderült, hogy mi baja van Szonjusnak. Szegénynek tiszta genny a torka (én is láttam, dokinéni megmutatta) és a jobb fülére is ráhúzodott. Azt mondta, valami vírus. Szegény ezért nem eszik már rendesen napok óta, mert nagyon fáj neki a nyelés. Kapott fájdalomcsillapító szirupot, meg a kálcium adagját növelni kell 5-6 napig, valamint kapott orrsprét. Szerencsére ma már nincs láza, de péntek óta annyit sírt, mint eddig soha. Elég furcsa nekem, hogy ezt pénteken az ügyeleten nem látták, de lehet, hogy utána alakult ki. De az a lényeg, hogy ma már jobban van.

Visszaolvasni még nem tudtam rendesen, de pótolni fogom.

Azt vettük észre (lehet, hogy hülyeség), de mintha Szonját zavarnák a fogai és ráadásul rákapott még arra is, hogy pattogtatja öket. Úgy tünik sokszor, hogy - na most fog kitörni valamelyik.

A képeket megnéztem, nagyon tündéri az összes babó.

Csilla
bogacsi
 
 


Hali!

Szomszéd látogatás: Vigyorogva fogadta egymást a két csaj. Dumáltak egymásnak stb. amikor elmentek Adri megebédelt és kidőlt, alszik.

Juc
Szerintem az a nézet sem jó, hogy állandóan rajtad lógjon a gyerek. Spec Adri nem tud elaludni köztünk csak a saját ágyában, napközben is csak egyedül a járókában. A mi gyerekeinknél valószínű a fogzás vagy az új mozgások a probléma. El tudnak ők aludni egyedül, ha bírnak. Nem találtam alvós cikket a lll.hu oldalon. Adri is felkelt megint többször az utóbbi két napban. Szerintem ő tudna aludni csak folyamatosan mozog és ez felébreszti.
Idegenek: Mindenkit jól megfigyel, akit régebb óta ismer csak annak vigyorog. Ha ismeretlen kezébe adom, volt már, hogy egy idő után sírt.

Babus
Mi a helyzet Kristóf szemével?
Én is szoktam esténként maszírozni Adrit. Az Aventnek van egy jó masszászkréme, állítom jobb lesz a bőre, mint más testápolóktól.
Türelmesen várok a soromra email ügyben Kép

Bogacsi
Nagyon örülök, hogy Szonja jobban van!! Annyira le tudja meríteni az embert, ha a törpi nincs jól.

Ha tudok, jövök este

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Flames

A Barczira sosem bíznám a gyerekem, bárki más dokira igenKép

Most többre nincs időm, mert fürdik a srác apájával és rögtön jön hamizniKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Bogacsi! További gyógyulást Szonjának!!!

Flames! A szoptatós oldalon a "cikkek, írások", azon belül "éjszakai gondozás" címszó alatt találod az alvós cikkeket, ha még érdekel. Szerintem ha elvonatkoztatsz a nagyon szoptatós, nagyon rajtadlógós alapelvtől (Kép), akkor is hasznát tudod venni. Pl. amióta mondtam a páromnak, hogy ilyenkor okosodik a gyerek, azóta éjjel kedvesen "kis okostojásom"-nak szólítja, és visszaringatja helyettem... Kép

Nálunk ma anyukám volt itt, most ment haza Győrbe, úgyhogy egész nap ment a nagymamázás. Voltunk vele is a Normafánál, jó nagyot sétáltunk, és nagyon remélem, Marcit kifárasztotta a jó kis levegő!!!

Sziasztok, majd még jövök!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Most komolyan, merre lehet Betti???

Babus
Azért én elviszem hozzá Adrit, nekem szimpatikus. Van a Mávban más gyerekdoki is, pl voltam egy kedves dokibácsi előadásán is (azt hiszem főorvos), a neve nem jut eszembe.

Juc
Persze kiváncsi vagyok a cikkre, megkeresem. Apa is újabban korábban felkel, hogy amíg én visszaalszom egy kicsit Adrival legyen pl. átöltözteti stb. De nem valószínű, hogy bármilyen nyomós indokra felkelne éjszaka Adrihoz Kép
Te hogy kerültél a Mávba, jó messze van tőletek?
Győrből költöztél Pestre?

Megyek nézem Dvd-n a Madagaszkárt. Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Hali!

Flames, aranyos lehetett a két kiscsaj, biztos ők is kipletykálták magukat... Kép Mostanában veszem észre Marcin, hogy a gyerekek még jobban érdeklik, mint a felnőttek, nagyon nézi őket, meg ha elég közel jönnek, meg akarja őket fogni. Baba-mama tornán volt egy aranyos jelenet a múltkor: van egy iszonyú ügyes kiscsaj (7 hónapos, föláll és tartja magát, mászás, ülés már ezer éve megy, és még vigyorog is hozzá, szóval nagyon cuki), na és ez a kislány odamászott a Marcihoz, hosszan bámulták egymást négykézláb, aztán összedugták az arcukat... Ez ám a lavsztori!!! Kép

Pestre egyetemista koromban jöttem, a MÁV-ba véletlenül kerültem, anyukám ismerőse ajánlott egy dokit a MÁV-ban, asszem egyszer voltam nála, aztán meghalt szegény (elég öreg bácsi volt), és utána találomra bementem ahhoz a dokihoz, aki éppen rendelt ott, ez volt a Koós-Hutás Piroska. Terhesség alatt a magánrendelőjébe jártam, az közelebb van, a Moszkva téren, a kórházba csak szülni mentem... Kép Hát te miért a MÁV-ba mentél?

Na, befejezem, más is jusson szóhoz...

Jó éjszakát!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Bocsika, kicsit elntűntem!

Bogácsi, jobbulást Szonjának, azért szmomra érdekes, hogy az ügyeletes semmit sem látott!!
a mi Marcink is kicsit taknyos, itt volt a dokinénink, de szerinte semmi komoly, orrspray-zük és ha kell szívjuk, kapott még C vitamin cseppeket, de szerencsére már nem szörcsög.

Babus,
nekem is azt modnta a dokinénink, hogy 1 éves korig nem kell a szemével különösebben foglalkozni, ha fárad Marci, akkor ő is bandzsít, de látni jól lát vele messzire is, ez a lényeg.

Flames,
Marci is hányt vasárnap este, de vsz. túlette magát a kisember, mert szopi után még 200-220 tápot benyomott, amin igencsak csodálkoztam, de egy óra múlva visszaadta, majd rá egy félórára újra vacsizott. Örülök, hogy jól sikerült az osztálytalálkozód, most kedvet kaptm én is hozzá.

Az esti altatás nálunk is az én reszortom, amikor fürcsit után merakjuk a hálózsákba, akkor már engem bűvöl, hogy mikor jön a szopi és az altatás.

Juc,
mi 1 hónapig aludtunk együtt Marcival, azóta a saját szobájában alszik egyedül, persze minden ajtó nyitva és nem túl nagy a távolság, légzésfigyelő megy, én meg minden hangra ébredek. Mostanában ő is felkel hajnalban 4-5 körül, olyankor áthozom, szopizik és visszaalszik a mi ágyunkban, tudom elrontjuk, de így olyan kényelmes és egyszerűűűűűűűű!

Ja bölcsi, hétfőn voltunk 1 órát együtt Marcival, majd én bőgve jöttem haza, nagyon kiakadtam és eldöntöttük nem fog bölcsibe járni, most a szomszédunk fog rá vigyázni, ő végzett dada, moot hivatásos anyaként itthon van a 3 gyerek meg már iskolás, tehát ránk ér. Hétfőtől indul a dolog élesben, remélem mindenki bírni fogja!

Szép napot mondtak mára, de nálunk reggel óta borult az idő, pedig ma is szeretnék sétálni 1,5-2 órát Marcival amíg csak lehet!

Napsütéses napot Nektek!
tamesz
Csak hogy jobb kedvem legyen!
"Állva eszem a fotel karfáját, mert nem adnak mást enni a szülők?"
Kép
"nem lehet elég korán kezdeni a HVG olvasását"
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Flames
Tudom, rengeteg gyerekdoki van a MÁV-ban, nekem speciel kizárólag vele van bajom.
De most már rájöttem mi ez a 3,6,9,12 hós vizsgálat.
A születés után, pár naposan kiválaszt a Barczi egy pár babát (végignézi a kórlapjukat, aztán kiszűri, hogy ki kell neki) és megvizslatja őket, valami kutatást vagy mifenét csinál, és 1 éves korukig nyomon követi a fejlődésüket, gondolom ezért lettetek ti is visszahívva, mert Adri is a kiválasztottak között vanKép

Úgy látom, kajában Kristóf a csúcstartóKép, védőnéni szerint pedig mégsem hízik eléggé.
Õ reggelire szopizik, ami már elég elenyésző mennyiség lehet és utána még bevág kb. 200gr tápszert.
Délben megeszik egy egsz üveg husis babakaját(az ugye kb. 180gr), de ettől még olyan éhes marad, hogy üvölt és még bevág hozzá lazán vagy 240gr tápszert.
Délután már nem nagyon akar enni, pár kanál gyümit ha megeszik, az már jó. Viszont estére már megint nagyon éhes, és változó, hogy mennyit eszik, szopi + 220gr tápszer a minimum, de evett már 420gr-ot is, nem is egyszerKépAztán pedig alvás reggeligKép

Bogacsi
Jobbulást SzonjánakKép


Tamesz
Annyira ügyi már MarciKép
Hihetetlen, hogy 7 hónaposan így állKép

Mi volt a bölcsiben, hogy így kiakadtál?


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Tamesz, nagyon jók a képek!!! Kép A mi Marcink is nagyon szeret újságot olvasni, ha a földön felejtünk vmilyen újságot, azért mindig odaküzdi magát valahogy...

Szerintem jobb, ha az ismerős dada vigyáz Marcitokra, remélem, jól kijönnek majd egymással! Kép

Mi is hosszabb sétára mennénk ma a barátnőmékhez, remélem, nem nagyon fog esni.

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hú, látom, Babus, beelőztél!!! Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Tamesz
Nagyon jók a képek Kép Adrira is sokszor vigyáznak a szomszédban. Mindig jönnek 1/2 18 körül, hogy itt az ő idejük adjam Adrit. Ha éppen nem vagyunk otthon, számonkérik, hova vittük előlük a gyereket Kép Jó, mert, ha nincs itthon apa el tudok menni fürödni stb. Pont szembe laknak az emeleten. Már beszéltük, hogy bizos úgy fog megtanulni járni, hogy átmegy hozzájuk Kép

Babus
Majd megkérdezem a dokinénit, mitől vagyunk ilyen megkülönbözetetett helyzetben. Kép A többi "kiválasztott" gyereken nem láttam semmi különöset. Tényleg rengeteget eszik Kristóf.

Juc
Marci már most egy Don Juan Kép Nekem is egy ismerős nyugdíjas aszisztens ajánlotta a dokimat, már régóta ő a családi (anyunak is) nőgyógyászunk. Remélhetőleg neki is elindul mostmár a magánrendelése. Az is a Moszkva közelében lesz/van. Elolvastam a születéskalauz c. könyveket és ott nagyon elit helyen áll a Máv.

Erről jut eszembe Babus te a Kisfalvi magánrendelésére jársz? Ha igen légyszi azt is írd majd meg a leveledben, hogy hol van, mi a tel.száma. Ráér Kép, elvileg csak jövőre kell mennem hozzá.

Jó éjt !

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jóreggelt!

Babus,
bölcsivel kapcsolatban, nagyon jó a hely, egy családiház, kevesen vannak, de nekem ami nagyon furcsa votl,h ogy volt egy 8 hónapos kiscsaj, jó kis husika, mászni még nem tudott, szegényke csak ült egy doboz játék előtt egy órája a kakában, mert pelenkaellenőrzés óránként van, és akinél kell ott cserélik. Közben Marci játszott, nézelődött, tetszett neki a hely, két kicsi lenáyzó meg odatelpedett az ölembe, és bújtak nagyon, majd mikor indultunk zokogva fogták a kezem, hogy ők is jönnének, hát majdnem meghasadt a szívem. Tudom megszokják idővel meg tudom, hogy nem lehet igény szerint pelenkát cserélni, de csak akkor fogtam fel, hogy Marcinak esélye sincs ott olyan gondoskodásra, mint itthon, ott nem tud egyszerre 8-9 picit két nő elaltatni, etetni, vígasztalni, szóval NEM, majd esetleg ha már szobatiszta lesz, és tud egyedül enni, de addig nem adom be!!! A szomszédos megoldás a legideálisabb, csak Marcival fog foglalkozni, az itthoni környezetében, sétálnak, játszanak, és nekem ez a legmegnyugtatóbb.

Flames,
Marci már annyira ügyes, hogy a bútorokon kapaszkodva bármeddig elsétál, félelmetes.
Tegnap vettünk egy esernyő babakocsit neki, mert az öcséméktől örököltnek a kerekei kissé megfáradtak és félő, hogy mikor pottyan ki, a nagy, környéken terepjáró kocsinkkal utazni pedig kicsit luxus, mivel a fél csomagtartó megtelik vele. Szóval most még bent van a lakásban a szerzemény és felfedezi a kiember, meg kell kóstolgatni, tapogatni, a kerekeit megvizsgálni.
Kép
Na szaladok teregetni meg ebédet főzni, mert lassan felébred Manócska!
Szép napot, ma is maratoni sétára megyünk!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hahó, sziasztok!

KÉpzeljétek, nincs otthon internet Kép, megszűnt az ingyenes céges szolgáltatásunk, újat meg már nem akarunk beköttetni a költözés előtt (az meg vmikor októberben lesz...). Úgyhogy addig nem tudom, milyen átmeneti megoldást sikerül találni, most éppen a könyvtárból írok, de nem tudom, Marci hogy bírja a gyűrődést...

Tamesz, tényleg nehéz lehetett otthagyni a kislányokat a bölcsiben. Kép Remélem, a szomszéd nénivel minden rendben lesz! Volt már olyan nap, hogy ő vigyázott Marcira? Nálunk egyelőre csak anyukám jöhetne szóba, mint bébiszitter, de őt meg elég körülményes Győrből iderángatni...

Na, egyelőre eddig bírta Marci az unatkozást... Kép Remélem, még tudok jönni!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,hát senki nem ír? Kép

Újra van ithon is net, bár elég lassú, mobillal megy, de azért jobb, mint a semmi... Nem tudom, hogy bírtam volna ki nélküle... Kép

Képzeljétek, tegnap főztem Marcinak spenótot krumplival, és mind megette nagy lelkesedéssel!!! Kép Én is azt ettem, mondjuk, egy kicsit fűszeresebben. Ja, és mirelit spenótból csináltam, abból, amiben nincs semmi más.

Tamesz, milyen babakocsit vettetek? Kipróbáltátok már? Bevált? Vagy mit tudsz ajánlani? MI is szeretnénk egy kisebbet, mert a mostanit már elég nehéz cipelni, főleg buszon, villamoson.

Sziasztok, majd még később visszanézek.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Nálunk javul a helyzet, Szonjus egyre jobban van. Tegnap voltunk a doktornönél, mondta, hogy a torka még egy kicsit piros és a füle sem teljesen tiszta, de legalább a gennyesedés elmúlt.

Szonjusra jöttek piros kiütések, én azt hittem, hogy a sziruptól, amit kapott, és védönö is ebben erösített meg, de doktornö szerint ez nem attól volt rajta, hanem a betegséggel járt együtt.

Tamesz!
Csak ámulok és bámulok, hogy Marci milyen ügyes. És könnyebben el van így Marci, hogy már tud önállóan közlekedni?
Én néha kezdem már úgy érezni, hogy kipurcanok, mert Szonjának a fekvs úgye már nem megy, ülni felül egyedül, de sokszor már ez sem felel meg neki, állásba felhúzza magát és egész nap állna, de megtartani még nem tudja magát. Én pedig egész nap a háta mögött vagyok, mert csinál néha olyanokat, hogy elengedi magát és vágodna hanyat. Ettöl pedig rettegek. Már nagyon várom, hogy magától mászon, de a négykézlábra állásból arra még nem jött rá, hogy hogyan kell haladni.

Kicsit beparáztatott az is, hogy olvastam egy orvos válaszát itt a neten, ahová egy anyuka írt be, hogy kislánya 8 hónapos és mág nem mászik. Azt írta rá az orvos, hogy el kell vinni gyógytornászhoz. Én eddig úgy tudtam, hogy nem minden gyerek mászik 8 hónaposan, és az is normális, hogy ha késöbb kezdik el.

Bölcsöde: Mikor még nem született meg Szonja, úgy volt, hogy 1 éves korábban bölcsödébe fog járni, mert nekünk is elég magas a lakáshitelünk és ráadásul ott van a kocsi is, és így hogy gyedet kapok, elég sok pénz kiesik. Találtunk is egy alapítványi bölcsödét, - mert kb. vagy 30 államit megkerestünk, ahová mondták, hogy nem veszik be -, ahová 1 éves kortól lehet beadni, de csak akkor ha biztosan jár a baba, de mi is meggondoltuk magunkat, és számvetettünk, hogy jövöre még megpróbálok itthon maradni, esetleg ha minden kötél szakad, akkor majd jövö szeptembertöl vinnénk.

Judit!
Mi is vettünk sportbabakocsit, de most visszatértünk a régire, mert Szonja nem marad meg az újban. Úgye a sportbabakocsinak nem lehet állítani a karját, csak úgy tudom tolni, hogy nekem háttal van, a réginak meg forgatható a karja és most úgy sétálunk, hogy felém néz és így sokkal kellemesebb, mert ö is elnézelödik, míg az újban csak feszegette magát, mint aki ki akar szállni.

Jó neked Judit, hogy Marci megeszi, amit Te fözöl neki, mert én hiába konyvasztok nem ízlik Szonjának. Mennyire füszerezted meg a spenótot?

És én még mindig ott tartok, hogy mivel tudjátok lekötni a babák figyelmét egész nap?

Sziasztok!

Csilla
bogacsi
 
 


Szia, Bogacsi, örülök, hogy Szonja már gyógyul! Kérdezted, hogy mivel kötjük le a gyerkőcök figyelmét. Az én fiam szerencsére egyre hosszabb időre tudja lekötni saját magát Kép : ő még mondjuk egy darabig fekve is elvan (játékkal persze), aztán négykézlábra áll, és próbálkozik a mászással (ő sem mászik még, pedig több, mint egy hónapja már négykézláb áll), előrelöki magát, körbeforog, hátratolat stb. Ezzel elszórakozik egy darabig. Aztán kinéz magának vmit (nagy zacskó ruha, asztal lába, újság stb.) és valahogy odaküszködi magát... Kép. Szóval van, hogy egy órán át elvan a földön a habtapiszőnyegén. De azért az átlag ennél kevesebb. Ha nyöszörög, először próbálok vmi új helyzetet teremteni, mondjuk átteszem a járókába, vagy berakok zenét. Vagy fölveszem, egy kicsit játszik az ölemben, vagy táncolunk, vagy berakom az etetőszékbe, és ott játszik valamivel, míg én főzőcskézek. Sétálni egy átlagos napon kétszer szoktunk, mostanában már meg-megállunk egy-egy játszótéren,és nézegetjük a többi gyereket, ahogy játszik. Vagy beülünk egy cukrászdába. Ti mit csináltok egy átlagos hétköznapon?

Főzésileg én még nem vagyok egy nagy májsztró Kép, én a krumplis spenótba csak sót raktam,fokhagymát már csak magamnak. Ja, egy kérdés: a sütőtököt ti sütitek vagy főzitek?

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Tamesz
Tényleg szív facsaró ez a bölcsis story Kép Hogy viseli Marci a babysittert? Engem is érdekelne milyen babakocsit vettél. Rakj fel képet, ha tudsz Marcival együtt.

Bogacsi
Örülök, hogy Szonja jobban van. A fülgyulladásról jut eszembe, hogy vettem Adrinak egy kézi orrszívót és van, hozzá egy fülszívó pót fej. El sem tudom képzelni, hogy lehet leszívni a fülét, mire jó? Gondolod ilyen esetben, mint nálatok lehetne használni? (A szomszédban a kisfiú még a kamillától is kiütéseket kap.)
Nézd meg a babaszoba.hu-n, mit tanul a 8 hónapban a baba www.babaweb.hu/services/todo?to=8 A szomszéd kislány dec.végén születet, ő sem mászik, hanem kúszik.
Adri is ugyanazokat csinálja, amit Judit írt. Pörög, forog, leveszi a zokniját, eszi a lábát, négykézlábra áll, játszik a játékokkal kb ő is 1 óráig is bírja. Ha elunja magát pár percre odamegyek, van hogy elalszik közben. Én is ki szoktam vinni magammal a konyhába, vagy másik szobába. A szomszéd is azt meséli, hogy nem marad meg egyedül a kislánya, már van, hogy akkor is hisztizik, ha feláll mellőle. A 7-9 hó állítólag ilyen anyás (elszakadási) időszak. Boldog 8. szülihónapot Szonjának!

Juc
Gratula a spenóthoz! Csak így tovább. Nyugodtan rakj bele egy kis fokhagymát. A gyerekek ismerik a fűszereket az anyatejből. Ma céklát "főztem" krumplival, ízlett. Úgy megijedtem, mert pirosat pisilt tőle, már várom a piros kakit Kép Adri nem hajlandó megenni az almát, nem tudom miért. Gondoltam egy pici almával felturbózom a barackot, de pár kanál után öklendezett és nem volt hajlandó megenni, du gondoltam átvágom Kép üveges barack+alma bébiételt adtam neki, abból egy kanál után szájzárat kapott. Fagyasztottam már le egy pár őszit, de úgy látszik többet kell, vagy vmi más gyümölcsöt kell kitalálnom. Ti milyen gyümiket adtok? A multkor, milyen almás husis bébiételről írtatok? A sütőtököt állítólag főzni kell, már nem emlékszem miért, vhol olvastam. Én is legközelebb kipróbálom, valószínű ezt is lefagyasztom, mert nem fog elfogyni egy tök egyszerre.
Mi sajnos nem sétálunk annyit, mert dolgozom itthon, amikor van 2 nyugodt percem.

Holnap megyünk usziba, meg a telekre. Hétfőn jövök. Rakjatok fel sok babaképet gyönyörködni.

Jó hétvégét!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Kép
Kép
Kép

Csilla & Adri
flames
 
 


Szia, Csilla, kérésed parancs Kép, itt vannak a képek:

Kismajom:
Kép

Vidám fickó:
Kép


Jajjaj, szegény zsiráf túlélte Adri támadását? Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Babagyümik: mi az almán és barackon kívül banánt eszünk (talán azt a legtöbbet, nagyon szereti Marci és tápláló is), egy kis szilvát, egy kis narancsot (levét), ha szorulás van. Most szeretném kipróbálni a körtét, ti már ettetek olyat? Az az almás husi,amit kérdeztél, az kecskeméti almapüré csirkehússal, ill. alma-banánpüré csirkehússal volt, mindkettő nagyon fincsi!

Na, szép kis idő van, mondhatom. Pedig ma kirándulni akartunk menni a barátainkkal... Kép Remélem, legalább a Millenárisra eljutunk, oda költözött a Csodák Palotája, most a hétvégén rendezvények is vannak (pl. Kaláka-koncert).

Azért jó hétvégét mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,
bocsika, elvesztem, de ma vendégek voltak nálunk, a sógornőmék, így sütöttem, főztem, tegnap meg a kocsimmal szórakoztam, mivel az én drága párom a hétvégén lemosta nekem és a motort is lemosta, hogy szép tiszta legyen, csak éppen beáztak az eletronikus gyújtótrafók, így néha kihagyott egy henger, de tegnap sikerült itt egy szerelővel megcsináltatnom, de ráment a fél napom, Marci nem tudott aludni délben, így utána már estig nyűgi volt és rajtamlógott.

Bogácsi,
örülök, hogy Szonja már jobban van, igen, Marci nagyon jól elvan amióta egyedül is tud biztonságosan közlekedni. 5,5 hónapos volt amikor elkezdte magát négykézláb megtartani és rá egy hnapra sikerült elindulnia belőle. Nekem azt mondta a dokinéni és a gyerekorvos is, hogy túl korai, de nem tudunk mit tenni, de ráérne 9 hónapos korára mászni, szóval nyugi, leet, hogy napok kérdése a dolog. Mivel mindenre felámszik, az éles sarkokra a héten ragasztottam szilikon gombócos sarokvédőket, mert azért még előfordul, hogy koppan, de fogni nem hagyja magát. Ma amíg főztem, szépen eljátszott a játékokkal, a kissátorral, de a kedvence a szemetesünk, ma sikerült is felborítania, vagy a fotelek karfáját imádja még rágni, persze állás közben. Szóval ez sem nyugis korszak, mert állandóan figyelni kell, hogy éppen merre bóklászik, mikor rágja apa koszos cipőjét, szorul be a fotel alá....

Más, könnyű babakocsit már nézegettünk egy ideje, de olyat ami várhatóan kibírja Marcit és talán a kistesót is, de csak most találtam akcióban, mert minden 20 ezer felett van, de a babyplanetben 25 helyett 18900,-ért a Chicco CT0.5-öst, szerintem jó, könnyű, kicsire csukható, van teteje, kényelmes, 5 pontos öve van, nem nagyon picik a kerekei és ügyesen fordulnak, van hozzá esővédő, lábzsák, teszek ide egy linket róla, meg majd csatolok képet is.
www.recontra.hu/img/news/chiccoct5pla.pdf
Kép
Kép
Kép

Juc, Flames,
nagyon jók a fényképek, Marci is ilyen malacka evés közben, de ez a lábbal kapaszkodás nem semmi, nagoyn tetszik!

Juc,
Marci imádja a körtét, szilvát, szőlőt, dinnyét is, ezeket szoktam még neki adni.
Flames, alma-banán-csirkehusi volt a múltkori főzelék, kecskeméti gyártja, ma szintén tőlük adtam neki zöldborsót csirkehusival, mert neki már nem volt időm főzni, holnap pedig karfiolt fog kapni.

Napirend,
6-7 között már nem hagy minket aludni, fel kell kelnünk, reggeli szopi+táp, 8-kor intgetünk apának 9-ig tombolás a nappaliban, majd kidől és elalszik az ölemben. 1-1,5 óra nyugi jön szmomra, akkor főzés, pakolás, mosás, zuhany, netezés,....
11 körül tízórai, utána séta, tombolás a földön, hinta, tánci, éneklés, ebéd, nagy séta 1,5-2 óra, gyümölcs uzsi, majd várjuk apát játék közben. Vele van a fürcsi, utána én etetem és alvás 8 körül. Röviden ennyi.

Sajnos a rosszidő megérkezett, pedig még füvet kellett volna nyírnunk a hétvégén, de majd valmaikor az is meglesz.
Hétfőn lesz Marci először a szomszéd asszonnyal, akkor megyek "alkotni" a városba nélküle először, kicsit félek, de bízom benne, hogy minden rendben lesz és remélem ő is és én is ki fogjuk bírni egymás nélkül ezt a heti két napot.

További kellemes hétvégét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Bocsi,hogy itt vagyok!

Tamesz,Babus
Már régóta akarok nektek írni,hogyén nagyon örültem hogyha írtatok a tavasziakhoz,de sebaj majd nyomon követem a srácok fejlődését itt.
Csak azt szeretném mondani,hogy nagyon édes Marci,csuda szép,nagyon cuki a kocsijába.
És Kristóf is nagyon édes,remélem nem lesz semmi baj a szemecskéjének és elnövi,bár én nem igazán láttam a képeken.
Na nem zavargok
puszi a srácoknak

Timurr
Vendég
 


SziasztokKép

Előkerültem én isKép
Sajnos most olvasni nincs időmKép, de a képeket megnéztemKép Annyira tündériek a babákKépKépKép

Sajna Kristófom őrületesen nyűgös, hisztis az elmúlt 4-5 napban.
És éjszaka is rendszeresen felsír vagy 3-4-szer, ilyenkor csupán annyi elég neki, hogy kiveszem, átöleljük egymást, megsimizem és már a kezemben alszik is tovább és teszem vissza az ágyába. És ez 2-3 óránként ismétlődik.
Reggel pedig már 7 órakor ordítva ébred, és estig jó ha fél órát alszik.

De érdekes módon ha megyünk valahová, pl. babakocsizni, akkor órákig remekül elvan, örömében csak úgy sikongat. És ha játszunk vele, vagy épp beleültetjük a babahordozójába, akkor is.
Úgyhogy nem tudom, mi a baja. Elsősorban a fogára gondolok, de én még nem látok ott semmi változást, és az is furcsa, hogy csak akkor fáj neki, ha épp letesszük valahová, hogy játsszon.
De az éjszakai felsírások miatt is a fogára gondolok.
Viszont adtam neki Panadol Baby-t, gondolván, hogyha fájdalma van, akkor ez elmulasztja, de ugyanúgy nyöszörgött tőle.
Dentinox-ot is kentem az ínyére, nahát az semmit se ér, rögtön lenyalta.

Arra is gondoltam, hogy az idegesíti, hogy feküdnie kell, merthát az új babakocsiban is nagyon élvezi, hogy ülhet, a bébihordozóból is kilát, játék közben viszont fekve, hason vagy háton, kicsit uncsi lehet, és idegesítő, hogy próbálkozik ugyan mászni, de semmire sem halad vele, sőt, hátrafelé megy, és a végén betolat a szoba sarkába a játékai pedig egy kilométerre vannak tőle.
Szerintem ő már nagyon vágyik arra, hogy lásson mindent, megnézzen mindent, odamenjen hozzá, de nem tud. Nagyon kis kíváncsi és nagyon kis eleven, egy igazi kis örökmozgó, lenne, ha tudna haladni valahová. De a sok sikertelen mászási kisérlet bedühíti, feladja és inkább nyöszörög.

Nem igazán nyöszörög, hanem inkább morog, kínlódik, hisztizik, semmi se jó neki.

Most is itt nyöszörgött mellettem, pedig nincs egyedül, beszéltem hozzá, énekeltem hozzá, de nem jó. Aztán most beültettem ide mellém a babahordozóba, és lám, itt már semmi baja nincs. Dumál a halaknak az akváriumbanKép
De ha folyton itt fog ülni, sose tanul majd meg mászni, ülni, állni. Ráadásul a babahordozó már majdnem kicsi neki, már bekötni sem lehet, így viszont folyton figyelni kell, nehogy kimásszon belőle.
Csak akkor jutna egyről a kettőre, ha gyakorolna, de lusta.

Úgyhogy teljesen kész vagyok, fáradt is vagyok.

Timurr
Aranyos vagy, hogy hiányoltál minketKép
Én olvaslak ám titeket, csak írni nem írok, mert az a topik már sok nekemKép
És Maja is nagyon kis gyönyörűKép

Ja, és felhívtam a Heim Pál Kórházat, szemész ügyben, december 1.-re kaptunk időpontot, mert 10 hónapos kor előtt szerintük se nagyon lehet vizsgálni.

Teszek fel én is pár képet:

Nekünk is van ám sportkocsink:
Kép


Kismaci(mert mi Macinak szólítjuk KristófotKép) a nagymaci ölében:
Kép


És így játszik a nagyfiú a kockáival, ha épp nem nyűgizik:
Kép
Kép
Kép


És én is nagy malac tudok ám lenni:
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Babus, tök jók a képek! Mekkora macija van Kristófnak!!! Kép És azok az építőkockák milyenek? Hol lehet olyat venni? Már én is szívesen vennék olyat Marcinak.

Szerintem ez a nyűglődés (most a nappaliról beszélek) természetes. Ahogy írtad, hogy már minden érdekli, de még nem képes mindent elérni, és ettől gondolom, mérges lesz. Ez biztos megszűnik majd, ha nem hátrafele mászik, hanem rájön, hogy kell előrefele... Marci napról napra furcsább kunsztokat mutat be, fél lába kinyújtva, a másikkal térdel, és úgy húzza magát előre, és végülis halad, ha nehézkesen is... Kép De van, hogy ő is nyügizik, ha nem ér el vmit.

Hát tegnap nem jutottunk be a Csodák Palotájára, akkora volt a sor, hogy a park közepéig ért... A koncert kezdetére meg pont elaludt Marci, úgyhogy oda se mentünk be. Kép És a kissrác, aki tegnap itt volt (a barátaink kisfia, 14 hónapos) majdnem kiverte Marci szemét egy könyvvel (semmi agresszivitás, sőt épp barátkozni próbált), most az orrán van egy kis seb... Kész életveszély a két gyerek!!! Kép

További szép vasárnapot!

Judit

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Ezt a nagy macit még Apucimtól kaptam a 18.szülinapomraKép
Felállítva majdnem akkora, mint énKép

Az építőkockákat pedig nem vettük, hanem valamelyik bababoltban kaptuk még nagyon régen ajándékba, mert nem tudom már mennyi összeg felett vásároltunk.
Egyébként megnéztem, Mega Blocks a neveKép

Képzeljétek, délben kakilt 2 iszonyú bűzit a srác, de tényleg ritka büdös volt, most nem részletezem, de azóta tök jól elvanKép Most épp a járókájában sikongatKépIlyet már napok óta nem csináltKépKépKép hipp-hipp hurrá!
Apucim pedig főz rámKép, mustáros csirkemellet, király dolgom van mostKép Végre pihizhetek kicsitKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok! Úgy tűnik, itt az ősz, vagy ez inkább már tél??? Komolyan, elő lehet venni az overállokat... Már ha van. Számomra pl. most derült ki, hogy amiket örököltünk az unokatesóktól (vagy 3-4 darab), egytől egyig kicsi... Kép Pedig mind 12 hónaposnak való kezeslábas volt, de hát az úgy látszik, csak 74-es. Na mindegy, szóval venni kell újat. Ti hol vettetek?

És mit csináltok ebben a cudar időben???

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc
A kismajmos kép csúcs! Kép
Adri legújabban a fürdőkádban szétterpeszti a lábait és a lábujjaival próbál kapaszkodni, majd megpróbálom lefényképezni, az is muris.

Akkor jó almás husis kaját vettem. Banánnál félek a székrekedéstől, de télen azt is bevetem. Jó, hogy mondod, mi is felpróbáljuk az overállt. Én biztos a bababörzén veszek majd téli cuccokat. Kint szokott lenni pl a Füles sapka nagyker. és pár 100.- Ft-ért szoktam sapikat venni.

Tamesz
szuper a babakocsi. Szerintem mi majd csak karácsonyra kérünk vmi hasonlót. A ngy kocsiba is még csak most ültettem fel, tetszett Adrinak. Szőlőt hogy adod? K betűsöket még nem mertem adni, milyen volt a karfiol.

Babus
Tényleg szuper a maci. Akkor titeket is újra elért az éjszakázás Kép

Ma kapta meg Adri az Meningitec agyhártyagy.oltást. Aki már kapott, annak is ez volt a neve? És kapott a könyökére egy kenőcsöt, mert van rajta egy piros száraz ekcémás folt. Meséltem a dokinéninek, hogy nem eszik rendesen, sőt szombaton 6kor reggelizett és 16 körül evett legközelebb rendesen. Kapott Maltofer (vas) cseppet, elég fehér bőrű (mint én), hátha vas hiányos, hogy jobb legyen az étvágya. Majd meglátjuk.

Most röviden ennyi, jövök, ha tudok (hagynak Kép)

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Szia, Flames! A mi agyhártya-oltásunkat Neis-vac-nak hívják, csütörtükön fogja megkapni Marci. Mellékhatása ugye nincsen a tieteknek se? Hogy viselte Adri az oltást?
És súlyilag hogy áll?Gyarapszik rendesen? Tényleg, már nem is tudom, mennyit kellene ilyenkor hízniuk. Ja, és képzeld, nem bírtam ki, és vettünk egy babamérleget... Kép Így aztán kiderült, hogy azért 400 grammot hízott a legény egy hónap alatt. Nekem még az 500 rémlik, hogy annyi lenne jó, de hát ez sem sokkal kevesebb. Majd csütörtökön megkérdem a dokinénit. Én is úgy érzem néha, hogy keveset eszik. Ja, és kipróbáltam a sütőtököt sütve is, főzve is, minkettő nagy sikert aratott (eddig csak konzervből ettük, mert nem volt a zöldségesnél).

Kösz a bababörze-tippet! Csak sajnos ha ilyen marad az idő, akkor nem bírom majd kivárni, mert addig megfagyunk... Kép Vagy ti mit adtok ilyenkor a gyerkőcökre? Az overáll csak mínusz fokokra való? Kép

Na, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Na megvolt az első Marci mentes napom, hát nagyon hiányzott, de jó kezekben volt, elaludnia is sikerült egész könnyen, amitől nagyon féltem, nekem meg folyamatosan volt tennivalóm, így nem sokat volt időm töprengeni. Viszont az utazás az katasztrofális, elszoktam tőle az utóbbi 8 hónapban, 1,5 óra be és 1,5 óra haza. Na a hazaúton már nagyon türelmetlen voltam.

Flames,
agyhártyaoltást mi is NEis-VAc-ot kaptunk, október közepén kapja a második felét Marci, mert 2 hónap szünet kell a két oltás között. Õt egyáltalán nem viselte meg, bár a többi oltás sem, mert mi az újfajtákat adattuk, de megérte.

Babus,
nagyon jók a képek, jó hogy Kristóf rajta marad a haptapin, mert Marci amint lehet lemászik róla, a kő pedig hideg, vagyis tegnap este kicsit befűtöttünk és a nappaliban hagyom is a padlófűtést, mert Atomanti ott teker napközben. Babakocsi szuper, néztünk ilyet is.

Flames,
szőlőből kipiszkálom a magot, a szájába nyomom a gyümölcshusit, a héját pedig kidobom, nagyon imádja, egy kisebb fütöt simán benyom. Bár tegnap esti vacsinál odaült hozzánk és pulykamellsonkát evett, ert addig kiabált amíg nem adtam neki, de csúszott rendesen.
Tényleg a babaörze nem tudod mikor lesz az idén? Én most próbálok valami jó babaturkálót felhajtani az itthoni csúszós mászós, lezabálós ruhák beszerzésére.

Juc,
én Marcira Polár cuccot adtam és betakartam a kocsiban, szerintem így még nem fázik, mert meleg volt a keze lába.

Na megyek házimunkázok egy kicsit, SZEBBBB NAPOT, utálom az esőt, elálhatna délutánr, mert jó lenne sétálnunk.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Flames
Hát elért rendesen az éjszakázás, bár szerencsére pár perc alatt visszaalszik. Csak sajna én nem.
Már tényleg nem tudom, mi van Kristóffal. Hihetetlenül pocsékul alszik az elmúlt 1 hétben.
Ma éjszaka is 4-szer ébredt fel. Először este 9-kor arra, hogy telefonáltam, a tőle legtávolabbi szobából, szinte már suttogva. Utána 11-kor arra, hogy fogat mosok. Hajnalban arra, hogy lábujjhegyen kiosontam a konyhába vizet inni.WC-re már nem is merek menni. Hajnali fél 6-kor arra, hogy Apuci munkába indult, és azóta fél órát aludt, most az előbb. Egyébként egyhuzamban hisztis, nem is csodálom, ennyi alvástól.
De tegnap, és azelőtt is, folyton felébredt éjszaka, pedig ő már 1 hónapos kora óta átaludja az éjszakákat, ráadásul hipermélyen.
Most viszont, már kiköltöztünk a szobájából, rázártuk a szoba ajtót, de lassan már levegőt nem lehet venni, ha alszik.
Lehet, hogy tényleg a foga miatt van?! Bár én még semmi változást nem látok.

Tamesz
Kristóf se marad rajta a haptapin, csak a kép kedvéért odaraktamKép

A Bababörze egyébként november közepén lesz majd.

Nálunk se volt semmi mellékhatása az agyhártyagyuszi oltásnakKép

És egy kép az új sapinkbanKép:
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Hú, Tamesz, padlófűtés!!! De jó nektek!!! Nálunk házközponti fűtés van, persze nem kapcsolták be, úgyhogy a párom ma vett egy olajradiátort, hogy legalább a kisszobát meg fürdéshez a fürdőszobát be tudjuk melegíteni, mert megfagyunk... Kép Ma ki sem merészkedtünk az utcára.

Babus, nálunk ugyanez az alváshelyzet, iszonyú nyugtalanul alszik a gyermek, mindenre felriad, mi is lábujjhegyen járunk, mondjuk, mi még egy szobában alszunk vele. De ezek szerint a külön szoba sem jó? Azt olvastam a fentebb már emlegetett szopis oldalon, hogy sokkal felszínesebben alszanak ilyenkor már a gyerekek, álmodnak, próbálják feldolgozni a nap eseményeit, és föl-fölriadnak és szoronganak, hogy hova tűnt az anya... Kép Te is írtad, hogy van, hogy csak megöleled és alszik tovább. Tegnap éjjel én 1-kor odavettem az ágyunkba (addig óránként felsírt!), és ott aludt 7-ig! Mondjuk, néha mocorgott, meg majdnem felébredt, de akkor ott voltam én, megfogtam a kezét, hozzábújtam, simiztem az arcát, és így megnyugodott. Máskor is áttettük már hozzánk, de eddig az sem volt hatásos. És mi is most akartuk átrakni külön szobába majd az új lakásban, nem tudom, mi lesz így.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Na ez jó, lehet, hogy jól kiszúrtam Adrival, hogy nem előbb kérdeztem meg tőletek, mi az oltás neve. Amit kapott lehet nem 2szer, hanem 3szor kell megkapnia Kép Rálállítottam a dokinénit, hogy nézzen utána.

Juc
Elvileg ettől az oltástól is lehetett volna lázas, de nem volt semmi gond, még nagyon nyűgös sem volt utána.
Hízás: 6-7 hó között épphogy 200g-ot hízott, előtte 500 g-t, azelőtt mégtöbbet is hízott. Talán most beindult a dolog, úgy néz ki az utóbbi héten több, mint 100 g-t. Cél a 7500g. baba méretek: http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm
Én sem adok egyenlrőre overállt, csak melegebb kabátot, harisnyát, meleg polár nadrágot, de még nem béleltet. Babaörze igen novemberben lesz.

Tamesz
Nem nyelte félre a szőlöt, és a sonkát sem? Hogy csinálta? Adri még a pépeset is képes félre nyelni.

Babus
Adri is csak újabban (mióta minden irányba forog) kel fel éjszaka. Van hogy csak 1szer, de van, mikor 2 óránként. Pedig mi nem is "zajongunk" síri csöndben alszunk, mégis felsír, hol csukott szemmel nyöszörög, forgolódik, hol teljesen felébred egy időre, amíg vissza nem altatom pl cicivel. Reggel is jóval előbb kel fel. Én sem a fogára gyanakszom, nem is hogy éhes, inkább amit Judit írt. Azt hiszem ma bevetem az új taktikát, hogy beveszem közénk az ágyba. egyszer már csináltam, hogy 4kor magam mellé raktam, de úgy is forgolódott rendesen, meg én is mert elég éberen aludtam miatta Kép, de legalább 7ig nem kelt fel újra. Egyébként, ha 7 körül raktam be hozzánk, akkor simán felébredt, nem aludt vissza. Majd meglátjuk. Próba szerencse Kép Elvileg elmúlik ez is, mint a hasfájás. Úgy tűnik mi sem mostanában tesszük át a szobájába Kép

Csilla

Csilla & Adri
flames
 
 


Hali!

Csilla, ez tényleg szexi... Kép Marcinak ez még nem való... De mi az a műanyag valami a kádban? Mi még mindig kiskádban fürdetünk, gondoltam, megvárom, míg biztonságosan ül Marci, addig nem merem betenni a nagyba. De ez a tartóka jól néz ki.

Ez az oltás nem a kullancs elleni? Bár azt asszem 1 éves kor után szokták adni.

Marci most 8440 gramm, csak hát a hossza is nagy, nem tudom, pontosan mennyi (75-76 cm?), de sokszor már a 80-as ruha is kicsi rá... Szóval elég vékonynak néz ki.

Ti csináltatok már gesztenyét? Most olvasom a babakonyha-táblázatban, hogy azt korán lehet kezdeni. Vagy az még nincs is?Múlt héten még nem láttam, mondjuk, nem is figyeltem. Ja, és piros volt a kaki a cékla után?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Szia!
Bocsi, tényleg elég kompromittáló Kép A kádban, az egy szuper dolog Corában vettük fürdő fotel, itt is lehet kapni hasonlót, ülőset is: http://bebibolt.hu/index.php?main_page=index&cPath=78_156&zenid=820dabcbe1b10c58 5fd37820d85b32c0
Most olvastam, hogy csak 8kg-ig jó, nem mintha Adri alatt össze akarna törni. Lehet fürdő szivacsot is venni, amire rá lehet fektetni, az is jó.
Nem kullancsos ua, mint a tietek, még ráadásul kb100.- több is. Nagyon remélem, hogy nem kell 3at kapnia. Adri még nincs 70 cm, ennek ellenére ő is hord 80as cuccokat. Gesztenye az téli kaja, nem? Céklától piros? Majdnem fekete volt Kép de egészséges, majd kap még, az arca meg olyan volt, mint akinek szétkenődött a rúzsa. Kép
A husiktól meg rettentő büdös. Nem az arca, a kaki Kép

Kezdek fáradni, Jó éjt! CSak reggelig alhassak!!!!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Juc
Még valami: szerintem nemsokára majd úgy próbálom megfürdetni, mint a 2. képen lubickolás közben alacsony vízben.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


CSilla, ez jó... Kép mármint hogy nem az arca büdös... Hát szag az nálunk is van, sokszor elég bemennem a szobába, és már érzem is, hogy kakilt-e a fiú... Pedig most a nagyszobáról beszélek... Kép

Na, jó (és a lehetőségekhez képest nyugodt) éjt mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóreggelt!

Alvás nálunk is tragikus mostanában, hajnalban mindig felébred kajálni 4-5 között, és utána ha minden jól megy, még visszaalszik.

Flames,
nagyon jók a képek, tényleg kicsit sexi póz az első : )
köszi a bababörze infót, én céklát még nem próbáltam adni, de lehet, hogy a héten kipróbálom. A szőlőt úgy ahogy van úgy eszi emg, a sonkát kicsi cafatokra szedtem úgy ette meg, de tegnap az apja kakaóspalacsintájára úszott rá, bár az még nem neki való.
Megnéztem a linket a méretekről, kicsit megnyugodtam, mert Marci pont az átlagos 70 cm és 8 kg volt 7 hónaposan.

Fürdés, nálunk Marci 3 hónapos korától a nagykádban fürdik egyedül, kb 5-7 cm vízben, nagyon élvezi, most már mászik is benne és állandóan felkapaszkodik a szélére, amitól a frász kerülget.

Hát a kakaszagokról ne is beszéljünk, eddig a borsó husival volt talán a legdúrvább nálunk.

Na megyek altatni, mert elfáradt a kislegény és itt nyalja a combomat ahogy kapaszkodik benne.

Szép napot, ma délben bemegyünk az árkádba csavarogni!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Ma nem jött be a cékla. Sírt, fészkelődött, ezért tápit ebédelt, meg cicit, uzsira is ugyanez a hiszti volt, ekkor már gondoltam, hátha tényleg nem ízlik és apa csinált neki barackot, azt rögtön befalta. Nem tudom miért a múltkor pedig 2 pofára ette. A vascseppek viszont nagyon ízlenek neki. 1/2 22 van és még nem alszik. Hosszú lesz még ez az este Kép

Tamesz
Mi jót láttál az Árkádban?
Az Auchanban tök jó és olcsó ruhák vannak, bár Dunakesziről a 9, 12 hós méreteket kezdik elkapkodni. Vettem olyan plüss rugit is, ami úgy néz ki mintha egy melegítő (pulcsi+gatya) lenne, pedig rugi. Majd rakok fel képeket.

Ahogy leírtam, hogy nem alszik még Adri. Bementem a szobába, keresztben feküdt az ágyában, magára rakta a legnagyobb plüss mackóját, lábát nekitámasztotta a rácsnak és alszik. Mégis rendes kislányom van Kép Legalább elaltatni nem kell.

Képzeljétek a barátnőm mesélt egy homeos gyógyszerről (Sedatif PC), ki fogom próbálni. Ez egy nyugi gyógyszer. Azt mondta a férje és ő is elszopogatnak este 2-t. Nyugodtan alszanak, ennek ellenére fel tud kelni a gyerekhez, ha éhes, felsír, teljesen nyugodtan viselik, ha sír, nyüglődik. Kipróbáljuk Kép Az éjszakázástól már olyan vagyok, mint egy holdkóros.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Mi is voltunk ma vásárolni, és jelentem, a budaörsi Brendon és a Tesco is ki van fosztva! Kezeslábast kerestünk, de csak icipiciben meg óriásiban volt, a többi sehol. (Vastag pulcsi se nagyon volt.) Azért remélem, valahol sikerül beszerezni, mielőtt beköszönt az igazi tél. Tényleg, jön a jó idő!!! Kép

Csilla, majd írd meg, hogy hatott a nyugibogyó! Kép

Ja, és a fürdetős fotelről, amit írtál, eszembe jutott, hogy hiszen mi örököltünk egy olyat az egyik uncsitesótól! Kicsit lestrapált már az agyam, hogy azt sem tudom, mink van és mink nincs... Szóval ma kipróbáltuk. Egy kicsit meg volt lepődve a kissrác az újdonság láttán, nagyokat nézett, de azért élvezte. Csak az a baj, hogy rengeteg víz kell hozzá, hogy a nagy kádban ülve mondjuk a derekáig érjen. Egy negyedóra, míg megtelik... Tamesz, a ti Marcitok nem fázik, ha csak olyan kis vízben fürdik?

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hahó!

Itt küldök egy frissített táblázatot, egy kicsit megfeledkeztem eddig róla, de azért csak eszembe jutott! Kép

Ja, és Marci mászik!!! Kép Majd még jövök.

Juc


<pre>
Anyuka neve Baba neve Szülés ideje Baba méretei Kórház neve Baba kora
Bogacsi Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm Szt. István 8 hónapos és 0 hetes
Bettimama Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? 8 hónapos és 0 hetes
Babus2005 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm MÁV 7 hónapos és 3 hetes
Tamesz Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm Kistarcsai Kh. 7 hónapos és 2 hetes
Flames Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm MÁV 7 hónapos és 1 hetes
Juc14 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm MÁV 7 hónapos és 0 hetes
Fanka Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm Szt. Imre 6 hónapos és 2 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?