Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyorsan mert mindjárt lépek melóból.
Melinda, Rena és Erika.
Ha Mosonmagyaróváron van, akkor lehet, hogy Cirmike tud róla valamit, mert azthiszem ott laknak az anyukájáék!

Melinda, az tényleg furcsa ha a telek 100 m2, mert kábé a háznak kéne annyinak lennie. Vagy ha szintes, akkor alul 50, felül 50, de kertnek nem túl nagy akkor se a 100! Na mindegy, ha kész tervrajzokat láttok, úgyis többet megtudtok! Szurkolok, hogy sikerüljön, de én is úgy vagyok vele, mint Rena: pesszimista.
Szerintem manapság elég nehéz jó házat kifogni, ha 1-2 millával olcsóbb, biztos hogy van valami gigszer vele, ami később derül ki. Építkezni is olyan nehéz, nagy fába vágja vele az ember a fejszéjét!
Persze én is álmodozom egy házról.
De van hátránya is: több a fenntartási díja, mindig lehet mire költeni nemcsak bennt, a kertben is, mert manapság olyank klassz kerti dolgok vannak, sok-sok pénzért! Persze sokmindent lehet barkácsolni, sk. megcsinálni, de az meg idő. Ha meg az férj nem dolgozik "eleget", nincs pénz, amiből fenntarts. Ha meg a szabadidejében mindig a házat csinálja, nincs igazán együtt a család, nem tudsz eljárni sehova.
Én inkább úgy vagyok, lehet hogy örökre tömbben maradok és inkább többet utazgatok, vagy többet költök szórakozásra (kirándulások, aktív pihenés)!

Na futás...

lola77
 
 


Rena, Lola
Hát igen, azért az sokat számit, hogy Martin még csak másfél éves lesz. Még nem tudom úgy lekötni őt, mint egy 2-2,5 éves gyereket. Szoptatáskor általában mesekönyvet nézegetünk, vagy egyszerűen csak odabújik hozzánk. Sajnos ő sem egy nyugodt gyerek, nem sokáig van türelme egy helyben maradni, és ilyenkor elkezdi húzni a kezem, hogy menjek vele. Még nem tudja megérteni, hogy most a baba eszik, utána vele megyek játszani. Gondolom azért hamarosan hozzászokik, hogy egy kicsit várnia kell. Szerencsére még mindig nem érzem, hogy féltékeny lenne, nagyon szereti Márkot.

Melinda,
Örülök, hogy nem lett nagyobb baja Gergőnek. Gábornak mondtad a balesetet?
Mikor lesz a KRESZ vizsgád? Nehéz lehet, hogy minden hétvégén órákra jársz.
Kérdezted, hogy kialakult-e már valami napirendünk a fiúkkal. Hát még nem nagyon, főleg azért, mert még van segitségem, utána majd minden másképp lesz. Sajnos Márkot majd reggelente kell fürdetnem, mielőtt a férjem elindul munkába, mert este 9-ig nem várhatok a fürdetéssel. Remélem nem tart sokáig ez az időszak, hogy ilyen későn jár haza. Kép

Erika, Rena
épp most olvastam a babagondozási könyvet, amit a kórházban kaptunk. Ott azt irják, hogy széklezlazitó az őszibarack, paradicsom, és székletfogó az alma, körte, répa, banán.

Pénteken sajnos vérvételre kell mennünk Martinnal. Kb. 1,5 hónapja néha-néha kijönnek rajta kiütések, olyan, mint egy szúnyogcsipés, de nagyobb és gyulladt. Se a gyerekorvos, se a bőrgyógyász nem tudja, hogy mitől lehet, ezért megnézik a vérképét és allergia vizsgálatot is csinálnak. Aztán ha semmit nem találnak, akkor fel kell majd mennünk a Heim Pálba, mert itt Esztergomban sajnos nincs gyerek bőrgyúgyász. Kép

Na mennem kell, felébredt a Márk.
remka
 
 


Sziasztok!

Remka: Később majd biztos könnyebb lesz, Martin is hozzászokik, hogy a baba eszik, talál majd eljátszogat ott mellettetek valamivel. Én az elején volt, hogy nagyon kiborultam, mondtam a férjemnek, hogy kell valaki, aki segít, akinek fizetünk. De ő nem akart idegent, aztán most már megoldódott.
Sajnos nem tudok Tatabányán gyermekbőrgyógyászt.
Akkor én nem is panaszkodom, hogy milyen későn jár haza a férjem, 7-8 között.

Képzeljétek, ma indultunk az ebédért, nézem a tárolókulcsot, nincs. Felhívtam a férjemet, persze nála volt. Az ebédért el kell menni, a Lővér étterem nincs túl közel, Bálint meg nem szeret gyalogolni. Mindegy, Benedeket kenguruba tettem, és Bálint szépen jött mellettem, fogta a kezem, ahol lehetett futkosott. Igaz vettem neki kicsi kakaós csigát, meg egy túró rudit, de majd ebédel alvás után. Féltem elindulni, de nem volt gond. Csak Benedek sírt, amikor felébredt, akkor leültünk egy padra kengurustól, és megitattam.

Lola: Én úgy vagyok a költözéssel, hogy nagyon jó lenne egy ház, de most már kezdünk itt olyan jól berendezkedni. A gyerekszoba is egyre szebb. Meg lehet csinálni az új helyen is ugyanezt, de egyre több munkánk van benne.
Csak ne lenne mindig valami ZAJ!!! Most is letettem őket, elkezdtek fúrni, nem ébredtek fel, de akkor is zavar. Este meg a motorosok szórakoznak itt az ablak alatt éjfélig. Ettől szabadulnék.
Én gyanakvó vagyok a házakkal, egyszer már megjártuk a falakkal. Az furcsa, hogy nem hirdetik, mert már régen lenne rá vevő. Azért érdekel, mert hátha mégis. Sajnos a férjem sem hisz benne,
azért lett volna jó egy honlap, vagy valami.
Meg az az igazság, hogy ha jól néztem, 2.4 millió a szocpol 2 gyerekre, akkor nekünk még kevés a pénzünk.

KépKép
renáta29
 
 

 
 

Valamit elfelejtettem, pedig fontos...

Nem tudtok valakit az ismerőseitek közül, aki eladná a videóját? Csak a tornámhoz kell, mert ez még nincs dvd-n, és egy új videó 20e. körül van.
Néztem apróhirdetéseket, de jó lenne tatabányai, és nem ismeretlentől. Miénk elromlott, a sógorom meg már nem tudja tovább kölcsönadni.

Köszi, sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Lola teljesen igazad van,egy ház olyan mint egy gyerek,folyton kell rá költeniKép
Nekünk nagyon hiányzik a kertesház,a férjem is és én is ott nöttünk fel és azt szeretnénk,hogy a gyerekeink is élvezzék azt.
Jó dolog az utazgatás meg ezek,de mi inkább megpróbálunk keresni egy házat.

Réka szerintem is az őszibarack lazító gyümölcs,csak anyukám mondta nekem rosszul,már régen voltam babaKép és elfelejtette.
Hol dolgozik a férjed,hogy olyan későn jár haza?
Szerintem Márk a reggeli fürdést is fogja szeretni,szeret fürdeni?
Márk még mindig olyan sokat alszik mint múltkor
írtad?
Jó baba,hagy éjjel aludni titeket vagy szokott kérni enni?
Szegény Martin,vérvételre és allergiavizsgálatra kell vinnedKép
Biztos fog sírni,de legalább kiderül,hogy mi a baja.
Majd írd meg légyszí az eredményeket,kíváncsiak vagyunk rá.

Reni sajnos én nem tudok eladó videóról.
Mi újság Benedekkel tudott már kakilni?
Nem volt semmi,hogy babakocsi nélkül nekivágtatok,még jó,hogy a fiúk jól bírták.
Csináltassatok mégegy kulcsot,vagy nem közös valamelyik szomszéddal a tárolótok,ő meg biztos nem volt otthon és nem tudtátok tőle elkérni a kulcsot,ugyeKéppechsorozatKép(
Én úgy döntöttem,hogy nem várok tovább a Melindára,és utánna érdeklődök a házaknak valahogy.Majd megírom,hogy mire jutottam.
Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Helló!

Reni, én szívesen kölcsönadnám, de nekünk nincs videónk! Kép
Mire tornázol? Írdd meg, aztán megkérem a férjemet, hátha megtalálja,akkor le tudja tölteni és eljuttatom!
Most mondja, hogy van ilyesmi fennt: Norbi meg ilyenek, attól függ hányan akarják a világon (vagy inkább Mo-n) letölteni, hogy mennyi idő alatt jön le. Pár nap alatt, max. 1 hét szerintem!
Jó lehetett az ebédért "kirándulás" Kép, de legalább tudod, hogy így is elindulhatsz, ha olyan helyre mész, ahova nem jó babakocsival! Ügyes volt Bálint!Benedek meg el is aludt a kenguruban? Tök jó!
Lővérből hordjátok a kaját? Jól van, akkor nem csak én vagyok "lusti" főzni!
Erika, Edit, Melinda, Réka ti hogy oldjátok meg a főzést?
Ja, képzeljétek hétvégén találtam az nlc-n egy tök jó muffin receptet, ma megsütöttem: tök fini lett, olcsó és mosogatással együtt megvolt fél óra alatt!
Ha kell v.kinek a recept, leírom szívesen. A férjem is tök megdícsérte!
Pénteken leszünk 5 éves házasok, úgy döntöttünk Somát anyukáméknál altatjuk szombaton, kicsit elmegyünk kettesben vacsizni, aztán itthon "romantikázunk". Már úgy várom!

Réka, de jó hogy még mindig megértő Martin! Viszitek Márkot is a vérvételre? Tényleg volt már levegőn a "nagylegény"?

lola77
 
 


Sziasztok!

Lola: Köszi, de nem kölcsön akartam, csak a családi kasszát most nem akartam egy új videóval megterhelni, jó lenne a használt is.
Még nem jelent meg dvd-n, idén őszre ígérik. Akkor is le tudja tölteni? Callanetics Alapprogram. Én ebben hiszek, hogy a szoptatás mellett, fogyás nélkül is lehet több centit vékonyodni. Majd meglátjuk. Azért, ha meg tudja nézni, az jó lenne. Meg egy olyat, hogy Noddy kalandjai... Bálint kedvence, de eddig csak olvastuk, nincs Mininmax-unk. Persze mindkettőt kifizetem! Köszi, előre is.
Nekünk is most volt a házassági évfordulónk, mi itthon ünnepeltük egy vacsival. Benedeket még nem tudná elaltatni senki, nekünk is nehéz. Azért irigyellek. Mi olyan régen nem voltunk kettesben sehol!

Erika: Még nem volt kaki Benedeknek, viszont az őszibarack nagyon ízlett. Holnap többet adok.
Mi is nagyon szeretnénk házat, én is abban nőttem fel, de valószínű, hogy a pénzünk még mindig kevés.
Kíváncsi vagyok, mit találsz ház ügyben. Esetleg a polgármesteri hivatalban nem lehetne megkérdezni? Csak tudnának róla, ha lenne ilyen terv. Biztos kell engedély.
Van másnak is kulcsa a tárolóhoz,ketten használjuk, csak valahogy nem szeretek kérni... Le is toltak, hogy miért nem szóltam. Nagyon aranyosak.

Jó éjszakát mindenkinek!
Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Lola én a főzét úgy oldom meg,hogy általában megfőzök 2-3 napra,csak akkor bonyolultabb egy kicsit,ha kétfélét kell csinálnom a szoptatás miatt/fújosakat nem ehetek/.
Szerencére egyikünk sem válógatos,mindent eszünk és nem kell minden nap friss főzésű kaja.
De lehet,ha többen leszünk akkor én sem fogom csinálni,majd meglátjuk.
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!
Hova mentek vacsizni?
Akkor szép,romantikus hétvége elött álltokKép)

Reni én is megpróbálom a férjemmel letöltetni amit szeretnél,valamelyikünknek csak sikerül.
Mikor házasodtatok össze? Utólag is gratulálok az évfordulótokhoz!
örülök,hogy ízlett a Benedeknek az őszibarack,remélem mostmár hamar megoldódik a szorult helyzeteKép)
Oda megyünk pénteken délelött a férjemmel,szerintem is ott tudnak segíteni sorház ügyben.

Sziasztok megyek aludni,mindjárt csütörtökKép

cseriviola
 
 


Szia Erika!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy megpróbáltátok, köszi.
Mi 2002. augusztus 17-én házasodtunk össze. Volt aki azt mondta, hogy a baba miatt házasodtunk össze, ügyes lenne, aki 9 hét alatt megszervezne egy esküvőt. Meg júniusban már mindenkinek a kezében volt a meghívó. Időpontot meg márciusban kértünk, és így is csak kettő volt, 1/2 3, és 7 óra. Mi a korábbit választottuk.
Mondjuk, nekem azzal sincs semmi bajom, aki a baba miatt köti össze az életét. Sőt, voltam olyan esküvőn is, ahol már nagy volt a menyasszony pocakja, olyan ruhában is volt, és nagyon szép volt.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Erika!
Holnapra meg tudom mondani a tel.számukat, nálam csak a tervrajz van, a prospektus elején vannak az elérhtőségek.
Utólag is boldog névnapot! Tegnap is próbáltam ide írni, csak valahogy nem engedte, hogy feltegyem.
A házak átadása május-június lesz.

Réka!
Igen, mondtam, Gábornak, hogy mi történt Gergővel, már nem is szólt rá semmit. Én sem értem, hogy hogy van az, hogy mindig akkor történik valami, mikor én vagyok vele. De talán azzal magyarázható a dolog, hogy én többet vagyok Gergővel kettesben, és így jön ki az arány, hogy ennyi együtt töltött időre ennyi baleset jut?
Nagyon jó, hogy van segítséged, biztos kell még idő, hogy megszokd, hogy már kétfelé kell szakadnod a háztartáson kívül. Jó, hogy nem egyszerre szakad a nyakadba minden.
KRESZ vizsga augusztus 14-én lesz. Minden nap tanulok, mikor tehetem, a net-en is találtam teszteket, mikor már elegem van a könyből, a net-eseket töltöm. Már egyre közelebb a vizsga napja, már kezdek félni.
Biztosan rossz lehet, hogy a párod csak este 9-kor ér haza. Gondolom addigra mindketten rendesen elfáradtok, és csak aludni van kedvetek. Vagy azért van még pici idő megbeszélni a napi történéseket?
Szegény Martin! Kép Majd írj a vizsgálatok után, hogy mit tudtak kideríteni. Ja, persze ha lesz majd időd.

Reni!
Nem semmi, hogy el mertél indulni a két fiúval! De gondolom akkor ezután már bátrabban neki mersz majd vágni hasonló útnak. Majd írj ám, hogy mi újság Benedekkel, és hogy kilábalt e a szorul helyzetből.
Én is gratulálok a házassági évfordulótokhoz. Amit meg arról írtál, hogy azt mondták rólatok, hogy a baba miatt lett esküvő, arról annyit, hogy biztos irígykedett, ilyet csak egy rossz indulatú ember mondhat. Ja, és igazad van, sokan tényleg akkor jutnak az anyakönyvvezetőhöz, mikor már útban a baba. De ott sem feltétlenül csak a baba miatt. Az ismerősömék is így jártak (ő is nagy hassal ment férjhez), mert addig halogatták az esküvő dolgot (még pénzt akartak rá gyűjteni), hogy a baba beelőzött. Kép A rossz indulatú megjegyzésekkel meg nem is kell foglalkozni. Mindenki gondol, amit akar.
A tornával kapcsolatban a Callanetics-ből könyv is van, ugye? Ha az, amire gondolok, akkor az nagyon durva, mármint elég kemény. Nekünk van videónk, csak használjuk is, mármint én. Tornára. Nekem Norbis és Bíró Icás kazim van, felváltva kínzom velük magam. Eladó videóról sajnos nem tudok.

Lola!
Nektek is gratula a házassági évfordulótokhoz. A tesómék is 1 hónapja tartották az évfordulójukat, nekik már a 7., és olyan (mármint nekem), mintha csak tegnap lett volna.
A főzés dolog nálunk már nem igazán probléma Gergő miatt. Amíg én a konyhában főzőcskézek, addig Gergő kihozza a játékait, és ott kint játszik. Sokszor még a dömpert is kicipeli, aztán visít, ha út közben valahol elakad vele. Sokszor annyi minden van már a konyhában a földön, hogy alig lehet kijutni az akadályokon. Sajna az összepakolásuk mindig rám marad.
A főzés problámája onnan adódik, míg kitalálom, mi legyen az aznapi menü. Gábor azt mondja, hogy neki mindegy, pedig nagyon válogatós. Kép Aztán törhetem a fejem, mi az, amit mindenki megeszik. Mikor Gábor elutazik több napra, akkor kicsit könnyebb mit főzni, mert akkor szinte biztos, hogy főzelék, vagy valamilyen tészta van. Õ azt nem eszi meg, úgyhogy mi akkor eszünk olyat, mikor nincs itthon.

Megyek, teregetnem kell, most lett kész a gép, és sajna hajlamos vagyok bent felejteni a ruhákat, úgyhogy most megyek, míg emlékszem. Kép


Szép napot m.kinek!



Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Rena,
Minden nap menned kell az ebédért? Hogy tudod elhozni és felcipelni a negyedikre a két gyerek mellett? Nekem szerencsére házhoz hozzák. Igaz, nem olyan finom, de sajnos nincs más hely, ahonnan hozathatnám, elmenni meg nem tudnék érte. Legalábbis egyelőre nem.

Erika,
Én is kertes házban nőttem fel, ezért meg tudom érteni, hogy nem szeretsz tömbházban lakni. Nekem is nagyon hiányzik a kert, sokkal könnyebb lenne most nekünk is, ha kertes házban laknánk, mert akkor Márk kint aludhatna a babakocsiban, amig én játszanék a kertben Martinnal. Mi is szeretnénk majd kertes házat, de sajnos ez még csak az 5 éves tervünkben szerepel.
A férjem Pesten dolgozik, ezért ér haza olyan későn, mert vonattal jár. Igaz, kocsival sem lenne jobb, mert reggel is és este is nagy dugó szokott lenni a 10-es úton.
Márk nagyon szeret fürdeni, szerintem a reggeli fürdetéssel sem lesz gond. De azért jobb lenne este a lefekvés előtt.
Szerencsére még mindig jó baba, esténként szokott csak sirdogálni, szerintem a pocakja fár egy kicsit olyankor. Már sokkal többet van ébren, és ha sir is, ha kézbe veszem, általában megnyugszik. Éjszaka is jól alszik, általában egyszer vagy kétszer kel fel enni. Ha ilyen baba marad, akkor nagyon szerencsések vagyunk. Martinnal nagyon nehéz volt az első néhány hónap, sokat sirt, és én is sokat sirtam vele.
Remélem nálatok is a második baba majd kevésbé lesz siros, mint Viki. Tudom milyen érzés az, amikor csak sir, és Te bármit teszel, nem tudod őt megnyugtatni semmivel.

Lola,
az ebédes kérdésedre már válaszoltam Renának. Én egy jó darabig még biztos nem fogok főzni.
Martin még mindig egész jó fiú, idáig még nem akarta bántani Márkot, remélem nem is fogja. Sajnos a kis barátját aki két hónappal fiatalabb nála megint lökdöste, amikor nálunk voltak.
Egyszer el kéne hoznod Somát, hogy hasonló természetű gyerekkel is találkozzon, ne csak olyannal, ahol "mindig ő lehet az úr" Kép
Pedig olyan aranyos az a kisfiú.
A vérvételre csak Martint viszem, addig anyu vigyáz majd Márkra. De lehet, hogy elkisérnek ők is, mert már kétszer is volt kint Márk, igaz csak rövid ideig.
Én is gratulálok az évfordulóhoz! Jó ötlet, hogy "leadjátok" Somát anyukádéknak, biztos régen nem voltatok már Ti sem kettesben.

Melinda,
A KRESZ vizsga gondolom szeptember 14-én lesz, ugye? Hát az már tényleg nincs messze. Kiváncsi lennék, hogy hány hibával töltenék ki egy tesztet, de az tuti, hogy megbuknék. Kép
Várod már, hogy vezethess? Vagy már esetleg kipróbáltad a vezetést valahol?

Cirmike,
Hogy vagy? Hogy viseled ezt a nagy meleget? Jársz már nst-re? Az ugye már egész biztos, hogy kislány lesz? És végül a Réka névnél maradtatok?
remka
 
 


Lola,
Én örülnék, ha leirnád a muffin receptet
Köszi,
Réka
remka
 
 


Ezt ma kaptam, gondoltam megosztom veletek is:

NÁHÁNY GONDOLAT A SZÜLÉSRÕL
Az első 3 hónap
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
Szülés után a 2 irgalmatlan méretű melled miatt továbbra is csak ábránd
marad...
- nézed a vékony, feszesbőrű nöket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért piszkálod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt
várod, hogy mikor kel már fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész
távollétad alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok
mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a
család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen
reális egy babától.
- a digitális mérleget csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással
sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van
pluszban. És még fáradt is vagy.



3-9 hónap
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszabukni
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a bukás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés
UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhözcsapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden
más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem
férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek
a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen a bevarró cimke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban
és még a wc-re is követ négykézláb.
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép
úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy babát nem érdekli, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- Még jó, hogy kivehető az elem a zenélő játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és
csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétező maszatot.
remka
 
 


sziasztok

Látom mindenki jol van hálistennek az idő is szuper,remélem 1-2 hétig még igy is marad.
elég lassan de haladunk a házzal,a villanyszerelés ma lett kész,de csak szombattol üzemel akkor lesz a tetőre is kivezetve.
a vizesmunkát tegnap előtt elkezdték,de azóta nem jött a vizes.ne tudjátok meg a t...m teli van a szakmunkásokkal.legalább szolna ide hogy bocs de nem tudok jönni.de minek azt?!
az ablakaink készen vannak.

jol sikerült a Hanna szülinapja csal anyosék idegesitettek fel kicsit,de aztán miután anyám beszólt nekik elhallgattak.természetesen megint a házzal volt olyan problémájuk amikhez abszolút semmi közük,persze az egész házhoz sincs,de lehet hogy ez csak az én meglátásom.

Remka tök jokat mosolyogtam azon amiket irtál,nagyon tetszett.tehetnél majd még fel képeket a fiukrol


na most befejezem ,mennem kell az oviba mindennap elkések

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Szióka!

Erika, bocsi tegnap elfelejtettem: BOLDOG NÉVNAPOT!

Most nyáron én is 2-3 napra szoktam főzni, de az elég sok idő és sok utána a mosogatni való.
Nem akarlak elkeseríteni, de majd mikor Viki elkezd felállni bútoroknál, na onnantól lesz haddelhadd a főzés terén, legalábbis nálunk így volt, mert a járókaban nem maradt el, így nehéz volt biztonságba helyezni 1 órát, amíg összedobtam volna valamit! Kép

Réka!
Húúúú mennyi igazság van abban a szövegben! Kép Lehet, hogy szavadon foglak és valamikor elmegyünk meglátogatni Titeket, de azért nem mostanában, majd ha nagyobb lesz a Márk is! Soma szeret nagyon utazni, úgyhogy majd meglátjuk!
Leírom ám majd a receptet, csak most itthoni munkát hoztam haza melóból.

Cirmike, nem is írtam neked, hogy szombaton vettünk mi is sportcipőt, megtaláltam a boltot! Utólag is köszi, olcsón megúsztuk!

Rita!
De jó hogy haladtok a házzal, majdcsak kész lesz. A szakmunkások mindenhol ilyenek ám, csak azt nem tudom, miért, mit képzelnek ők magukról? Elhiszem hogy feszültebb vagy a ház miatt és még pont ezzel kapcsolatban csesztetnek anyósék! Kép De majd ha kész lesz, akkor szóljanak rá valamit!

Melinda!
A neten lévő tesztek lesznek a vizsgán, úgyhogy azt addig csináld, amíg 10 hibapont alatti nem lesz mindegyik! 9-féle van fenn ugye, a férjem mondta, hogy a vizsgán emlékezett a kérdésre-válaszra! Ami nem logikus, ott csak a választ jegyezd be, magoldd be! Sikerülni fog, szorítunk!

lola77
 
 


ja, valaki kérdezte: a Pikantoba megyünk Tatára, most foglaltam asztalt. És igen, talán tavasszal vagy még tél elején voltunk kettesben a férjemmel! Úgyhogy már ránk fér!

lola77
 
 


Sziasztok!

Réka!
Igen, szept. 14 a vizsga, bocsi, elírtam. Sietni akartam. A vezetést már próbáltam párszor több-kevesebb sikerrel. A KRESZ-ből már kiderült számomra, hogy a villamost utálom. Még jó, hogy nincs T.bányán.
Ez a kis monológ nagyon tetszett, néha úgy éreztem, hogy én is írhattam volna. Kép
Már várom a vezetést, bár ahhoz a KRESZ elengedhetetlen, úgyhogy tanulok, és remélem, meg is jegyzek belőle ezt-azt a vizsgáig legalább. Kép

Rita!
Kitartás a ház miatt! Ha készen lesz, idővel feledtetni fogja a megpróbáltatásokat! Amúgy a legtöbb szakmunkás ilyen, csak ebből a nem jön akkor mikor igéri dologból sok baj származhat, mint nálunk is. Az egyik munkájára épül a másiké. Ha az első nem jön, akkor a többi is csúszhat. Aztán megint jön az idegeskedés. Ismerős dolog. Gondolj arra, hogy már nem kell sok idő ahhoz, hogy a házban lakjatok, és ez talán ad kitartást a továbbiakban is.

Lola!
Köszi szépen előre is a szorítást, én is remélem, hogy sikerülni fog! Igyekszem megérteni hogy mit miért, de tényleg van sok olyan, ami logikátlan, azt csak próblom megjegyezni. Talán kint a forgalomban egyértelműbb lesz majd az elsőbbség kérdése.
A muffin recept engem is érdekel ám majd!
Hol vettetek cipőt? Sportcipőt ugye? Mennyiért? Mi is szeretnénk. A téli csizma kérdés már megoldódott, ma rendeltem a babaszobáról 2500-ért egyet. Sportcipi viszont kéne.


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Csináltam új albumot a kislányomról Viktória Lili néven ,jó nézegetést.

Rita biztos szépek lesztek.Mikorra tervezitek a költözést?
Apukám vízvezeték és központifűtés szerelő,ha szükséged lenne rá,szólj és megadom a tel.számát az e-mail címedre./írd meg légyszí/
Vannak képek a Hanna szülinapjáról?Utólag is Boldog Szülinapot kívánunk neki!
Szerintem sincs semmi közük anyósodéknak a házatokhoz elvégre a tiétek.
Tegnap gondoltam rád,mert már régen írtál és kíváncsi voltam hogy mi van veletek,jó hogy azért minden oké.

Lola a Pikantó Tatán jó hely,finoman főznek.
A muffin receptet én is el szeretném kérni tőled,talán csak én nem kértem itt a csajok közül még?Kép))
Vikinek vettünk egy ajtórácsot a szobája ajtajára,hogy ha nagyobb lesz,tudjam tőle csinálni a dolgomat és ne kelljen figyelnem állandóan.Kíváncsi leszek mennyire fog beválniKép

Köszönöm mindenkinek a névnapi üdvözletet!

Ki milyen orrszívót használ,ha a gyereke náthás?Nekünk még nincs orrszívónk,de lassan szeretnék venni,hogy nehogy az utolsó percben kelljen.
Mik a tapasztalaitok?

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Lányok a muffinrecept:

Kakaós-kókuszos muffin

Kakaós tésztához:
-22 dkg liszt
-15 dkg cukor
-4-5 ek. kakaó (nem instant)
-2 ek. sütőpor
-1/2 tk. só
-1/4 tk. szódabikarbóna
-2,4 dl tej (nem hideg!)
-10 dkg olvasztott margarin
-1 tojás, kicsit felverve
-1 ek. vaníliás cukor

Kókuszos tésztához:
-22 dkg liszt
-15 dkg cukor
-6-7 ek. kókuszreszelék
-1 kókuszaroma
-2 ek. sütőpor
-1/2 tk. só
-1/4 tk. szódabikarbóna
-2,4 dl tej
-10 dkg olv. margarin
-1 tojás kicsit felverve
-1 ek. vaníliás cukor

2 külön edényben összekeverni a tészta hozzávalóit (sorrend mindegy), a muffinformába alulra tettem a kókuszos tészát, rá a kakaósat! (De csak jó félig-háromnegyedig!), aztán a 190 fokra előmelegített sütőben, kábé 10-15 perc alatt kész!
Nekem úgy is kijön a formából, hogy nem tettem bele muffinpapírt se, sütőpapírt se!
ja és én elsőre mindkét tésztából felét kevertem, az lett 1 tepsi (szóval 12 muffin)! Úgyhogy a fenti mennyiség 2 tepsire van!

Erika!
Nekünk műanyag van, igaz hogy ezt nem lehet kifőzni, mint az üveget. De szerintem az üveg nem olyan tartós,sógornőmnek már több is törött! Én domestoszos vízzel szoktam kimosni, aztán kicsöpögtetem. Kábé 1400 körül volt. Tudod, porszívóra lehet rácsatlakoztatni. Mostmár láttam olyan aksisakat is, nem tudom milyen lehet, gondolom utazáskor az praktikusabb, ha nincs porszívó kéznél!?

lola77
 
 


Sziasztok!

Most nincs sok időm, jövök később.
Erika: Eszembe jutott egy eladó ház, küldök egy mailt, hol van, milyen, mert itt hosszú lenne.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Lola köszi amit írtál és a receptet is.

Reni előre is köszi a segítséget ház ügyben,az e-mail címem:cseriviola@citromail.hu

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Melinda: Igen, van Callanetics-ből könyv is, csak az még bővebb, meg így kazettára azért gyorsabban megy. Nekem is van Bíró Íca, meg Cindy Crawford, de nagyon megterhelőt sem lehet, mert elmehet a tej. Amikor rendeltem a Callan. kazit, írta az oktató-edző, hogy csak kényelmesen csináljam, mert erős izomláz hatására is változhat a tej összetétele, és akkor nem biztos, hogy elfogadja a kicsi. Nem tudom, hogy hihetek-e a centinek, de 4 torna után a csípőmről, hasamról, és combomról lejött 3-4 centi.
Igen, el merek majd indulni a gyerekekkel máskor is babakocsi nélkül, először majd átbuszozunk Kertvárosba rokonokhoz, Bálint annyira örülne. A vonatozásnak még jobban. Aztán egyszer anyuékhoz kellene elmenni Lábatlanra, de azért attól félek.

Erika: nekükünk is porszívós orrszívónk van, műanyag, mert egy üveg már eltörött. Én mosószeres vizzel tisztítom. Talán az elemes azért jobb, mert lakótelepen éjjel nem olyan hangos. De azt hiszem, gyengébben szív.
Tegnap volt lelkiismeret furdalásom Bálint miatt, mert beszélgettem, ahelyett, hogy vele homokoztam volna a játszón. De aztán hazafelé már jött értünk a férjem, és játszott vele, futkostak, bicikliztek. Még cigánykereket is csinált neki, Bálint kérte, férjem krémszínű nadrágban, ingben megcsinálta. Néztek is a játszótéren.

Remka: Én is olyan ebédest kerestem, aki házhoz hozza. De az éttermekből Tatabányán nem hozzák ki. A Total Food lenne, de az meg nagyon drága, 600 Ft. egy adag, most meg 400-ért veszem. Lenne közelebb is, de 11-14.30-ig lehet értük menni, amikor általában alszanak a gyerekek, itt a Lővér étteremben meg este 8-ig mehetünk érte.
Hogy jövök fel?
1. Felhozom Benedeket, általában két szatyrot, ebédet. Bálint lent vár, jobb esetben csendben, máskor hisztizik közben, és visszamegyek érte.
2. Ha Benedek alszik, akkor kétszer volt olyan, hogy lenthagytam őket a tároló-előterében,(világos van), Bálint leült a lépcsőre, én meg felszaladtam a szatyrokkal, és visszamentem értük. Férjemnek ez nem tetszett, mert mi van, ha ellopják őket. De nagyon rendesek itt a lakók, csak 2 lakás van egy szinten, minden ajtót zárunk, nem olyan könnyű bejutni.
3. Együtt megyünk fel, Bálintot felcsalom valamivel, számolunk, meg melyik szinten ki lakik, meg hogy hívják a rokonainkat vezetéknév-keresztnév, ki kinek a testvére, férje stb. Szóval lefoglalom, aztán valahogy felérünk. Közben nyafog, hogy vegyem fel, meg nem tud feljönni stb.
Mire felérünk mindig leizzadok, kikészülök idegileg. Ez a legrosszabb minden nap, meg még az elindulás.

Lola: Köszi a receptet, én is veszek majd sütőformát, és kipróbálom. Jó szórakozást a vacsihoz!

Rita: Az anyósék mondhatnak amit akarnak, úgyis úgy csináljátok, ahogy nektek jó.


Rena

KépKép
renáta29
 
 


Rena!

A kajásról csak annyit, hogy én régebben kb. 1 hónapig hozattam a kaját a Gastroyaltól, volt ami egész fincsi volt, de olyan is, ami nekem nem ízlett. Csak már nem tudom a számukat, de talán valahogy ki lehetne deríteni. Õk is házhoz szállítanak. És nem is drága annyira, mint a Total Food.
Próbálj utána nézni, én is megpróbálom.
Majd egyeztetünk, ki mire jutott!

Jó hétvégét mindenkinek!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Melinda és milyen adagokat adtak?
Én nem ismerem se a Gastroyal-t, se a Total Food-ot!
Amúgy a GAstroyalnak van honlapja: www.gastroyal.hu - asszem!
Én most aug-ban 2 hétig hozattam a Food Expresszel, hogy ne vesszen el a havi 4000 Ft melegétkezési hozzájárulásom, amit a cég fizet. A levesek nagyon finik voltak, olyan éttermi színvonalúak és a második is elég jó volt. Szerintem egy férfiembernek nem elég az adagjuk, nekünk Somával elég volt! De itt is 600 fölött van a menü, bár valamelyik 545!

Rena, akkor szerintem tök rendesek a Lővérbe, hogy estig odaérhetsz érte! Ha bármi közbejön és csúszik a program, nem kell aggódnod!
Ezt a leizzadós-lefáradás dolgot elhiszem, mire felértek.
Nekünk liftünk van (ennyiből jó a tízes, amúgy utálom, hogy 59 szomszédunk van!), de még így is nyáron én is idegesen-izzadtan érek fel, Soma elrohangál, elhívják a liftet 5-ször... Kép

Megyek altatni Somát!

lola77
 
 


Sziasztok!

Reni nem voltunk mégsem a polg.mesteri hivatalban,úgy döntöttünk,hogy minket a sorházak nem érdekelnek meg az ikerhézak se nagyon,az majdnem olyan mint a tömb.
Sajnálom,hogy tegnap a beszélgetésünk miatt lelkifurdalásod volt,de Bálint egész jól elvolt a homokozóban a többi gyerekkel én úgy láttam.
Amúgy meg nem tudsz kétfelé szakadni.
Jól emlékeztem,hogy szept.2-án van Rebeka névnap.
Ma vettünk a Sétálóban ott a sarkon egy sráctól 220/kg áron őszibarackot,nála a legfincsibb.
Jó nagyok és érettek,sárga húsuak,ha akarsz akkor ma vagy holnap vegyél érdemes,azt mondta,hogy még jövő hét elején is lesz,utánna már nem garantálja.
Ott szokott árulni egy nő is attól ne vegyél,mert íztelen és hamar romló barackja van.
Benedekkel mi újság?Volt már széklete?
Doktornő mit tanácsolt?
Elküldted e-mailben a házcímet?Még nem ért ideKép)
Szia:ERika

cseriviola
 
 


Szia Erika!

Elkűldtem, de biztos rossz volt a cím. Megpróbálom még egyszer, de az is ikerház.
Azért nem ugyanaz, mint a tömb, mert csak egy szomszédod van, aki lehet rendes is, meg le is lehet hangszigetelni azt az egy falat. A tömbben meg mindenhonnan jön a zaj. De igazatok van, ha megtehetitek, vegyetek különálló házat.
Én is vettem ma barackot attól a sráctól, ízlett a fiúknak. Bálint is turmixolva eszi most.
Kaki ügyben semmi.
Szerintem is elvolt Bálint, meg kell is, hogy nélkülem is ellegyen a gyerekekkel, nemsokára jön az ovi. De azért a máltain jobb. Ott mindkettővel tudok foglalkozni, és még beszélgetni is szoktam.
Ha tudok még valami házat, szólok.

KépKép
renáta29
 
 


Szia Reni!

Köszi szépen megkaptam az e-mailedet.
Igazad van,ki lehet fogni rendes szomszédot vagy pedig lehet szigetelni azt a falat ami közös.
Nem akartalak megbántani azzal amit az ikerházról mondtam,ne haragudjKép
Nagyon köszönöm a segítségedet,majd holnap elmegyünk anyuval és megnézzük.
Doktornővel beszéltél,ő mit ajánlott szorulásra?

Jó hétvégét,szia:ERika

cseriviola
 
 


Erika!

Dehogyis bántottál meg, csak van olyan ismerősöm, aki 30 éve él ikerházban, és a két család jó kapcsolatban van egymással, nem volt még semmi gond.
Ne számíts nagy dologra holnap, elég kicsi. Szerintem Ti nagyon hamar fogtok találni különálló házat, mindig van eladó Kertvárosban.

Doktornővel nem beszéltem, azt hittem, a barack hatni fog. De ma nem fájt neki. Nagyon jó kedve volt, próbálgatja ő is a hangját.

Mi lehet Cirmikével? Olyan régen írt már.

Jó éjszakát, jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Erika!
Megszereztem a tel. számokat, ha meggondolnád magad.
Szóval az egyik: 06/96 20 3177, a másik: 06/30 98 92 485.

Lola!
A kajaadag annyi volt, hogy egy átlagos étvágyú embernek pont elég. Ráadásul volt menü is, az olcsóbb, de volt olyan is, hogy extra menü, vagy ilyesmi nevű, abban még desszert is volt, és még több második fogás. Persze az a legrdágább.


Most mennem kell!



Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok Kati vagyok és HamarOttó szülészt keresem ha valaki tud rola valamit nagyon megköszönném Kati
htkhnkhtháhp
 
 


Szia Kati!

Úgy tudom,hogy innen a tatabányai Szent Borbála kórházból már elment.
Most nem tuom,hogy hol dolgozik,de a kismamaújságban van tel száma azt megadom neked :vasárnap lehet hívni/kismama újságban szakértőként van feltüntetve/8-10 óráig 06-1-383-5715

Ennyit tudtam segíteni,szia:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Lola,
Hogy sikerült a házassági évfordulótok? Finom volt a vacsi? Gondolom jó sokáig aludtatok ma, Soma mellett biztos Te sem tudsz reggel lustálkodni.
Nagyon örülnék, ha tényleg meglátogatnátok valamikor. Nyogodtan jöhettek bármikor, szerintem még most lenne jó szeptemberben, amikor még jó idő van. Kocsival jönnétek? Vagy busszal? Ha busszal jöttök, nem tudtok hazafelé a Suzukis busszal menni a férjeddel?
Köszi a receptet. Egyelőre csak elmentettem, nem tudom, mikor lesz rá lehetőségem, hogy ki is próbáljam. Kép

Erika,
Mi is porszivós orrszivót használunk. Szerencsére Martin egész jól tűrte, amikor használni kellett. Most már csak úgy engedi, ha ő csinálja magának. Kép
A lényeg, hogy rögtön használat után tisztitsd ki, mert már pár perc után is szinte lehetetlen kimosni. A miénk üvegből van,úgyhogy ki tudom főzni. Idáig csak egyet törtem el,igaz szerencsére nem is kellett gyakran használnom.

Rena,
Hát nem semmi lehet minden nap ez az ebédhordás.
Már előre félek, hogy fogjuk megoldani a jövő heti sétákat. Kép

Pénteken voltunk vérvételen Martinnal. Három ampullával akart levenni a doki, de csak egy felet sikerült. Nem találta el jól a vénáját, és annyira sirt Martin, hogy végül feladtuk. Remélem azért az allergiavizsgálathoz elég lesz ez a mennyiség, sajnos a teljes vérképet igy nem tudják megcsinálni. Pedig jó lett volna. Kép
Tegnap megint kijött rajta 5-6 pötty a kezén. Szegénynek annyira viszketnek, már véresre kaparta őket. Kép Jó lenne már tudni, hogy mitől van ez.
Na megyek főzni...


Sziasztok,
Réka
remka
 
 


Sziasztok!

Kati, igen a Hamar Ottó itt volt oszt.vez., de már nincs itt.
Tényleg, lányok most ki az oszt.vez. a tb-i szülészeten?

Remka!
Hát igen jó lenne, de tudod nekünk délelőtt nem jó, délután meg 3 után nemigen tudok ilyen messzire elindulni. Ha délelőtt itthon lennénk, akkor val.szeg ugye Soma beteg, akkor meg azért nem mehetünk! Most szabit nemigen vennék ki, mert ugye aug-ban 3 hetet voltam!
De azért majd valamikor összehozzuk! Lehet, hogy szüleimtől tudnék kocsit is kérni, de Soma élvezné a buszozást is!
Vérvétel: múltkor itt a lányok azt mondták, hogy az ilyen kicsiknek ujjbegyből veszik, nem is gondoltam, hogy nektek vénából. Szegény Martin, el tudom képzelni, hogy kínlódott. Te hogy viselted? Én lehet, hogy sírtam volna! Kép Most akkor majd újból meg kell próbálnotok?
Lehet, hogy valami ételallergia, próbáld meg írni, hogy mit eszik, napról-napra. Hátha rájössz magad is!

Na,a vacsi nagyon jól sikerült. Nagyon tetszett ez a hely (Pikantó), még nem voltunk, csak hallottunk róla. Volt élőzene, persze mi nem táncoltunk! Kicsit korán mentünk (19-re), a Tóra néző asztalt kaptunk, klassz volt, este 21 óra fele tele lett, pedig jó nagy hely! A kaja is fini volt, férjem vezetett, úgyhogy én Martiniztam! Kábé 22-ig voltunk, megint megállapítottuk, hogy többször kéne menni...
Reggel fél9-ig aludtunk, hát igen Somától max. 7-ig tudtunk volna. Úgyhogy jó volt! Még gyorsan kitakarítottam, aztán 11-kor mentünk érte!
Azért reggel keresett engem, anyu meg odaadta neki a ballagási fényképemet (azt tök szereti), azt nézegette! Kép

Erika, az ajtórács biztos hasznos lesz, mi anno nem raktunk fel, pedig hiba volt!

Cirmike!
Jelentkezz ám még mielőtt szülni mész! Mi van most veled, ki lesz Rolival, amíg bennt leszel? Ha tudsz, te is írj ám majd sms-t, ha megszületett a kis Réka!

Sziasztok!

lola77
 
 


Sziasztok,
Arik vagytok, hogy aggódtok. Még teljesen jól vagyunk.
Nagyon zsúfolt volt a múlt hét. Útlevelet csináltattunk Rolinak (mert lejárt), vendégek jöttek, én is mentem vendégségbe (babázni), védőnő, fodrász és még kozmetika is belefért.

Vacsorázni is voltunk Tatán 2X is: egyszer a párom főnöke hívott, vittük Rolit is, aztán Andrással kettesben a szülinapomat ünnepeltük (28 lettem). Majd hétvégén voltunk Győrben a barátnőméknél kerti partin, ide is vittük Rolit éjjel 11-ig bírta, tök jól elvolt, pedig egyedül volt gyerkőc, szinte alig kellett foglalkoztunk vele.
Sajnos napközben András dolgozott még hétvégén is. Most is elutazott, haza se jön csak holnap este és még a héten 1X lehet, hogy vidéken alszik, ja és Olaszo-ba is megy jövő hét elején.
Tök izgulok ettől az egésztől, nehogy előbb szülessen a pici, pedig az idegeskedés nem tesz jót. Hát ez van...

Ma megyek a nődokimhoz, holnap Nst, majd meglátjuk mi újság.
Egyébként rengeteget mocorog a hasamban a pici Réka (remélem, hogy nem Andris)... tök jól ki lehet tapintani.
Elviekben apa lesz Rolival amíg bent leszek a kórházban, csak napközbenre viszi majd anyóshoz, vagy lehet anyuék is jönnek.
Tényleg nincs már itt a Hamar a kórházban, akkor ki van utána? Érdekelne!!!

UI Lolának: Szerintem is nagyon szupi hely a Pikantó, mi szoktunk menni de most a Grillben voltunk, az is nagyon tuti, tök jó kerthelyiség, élő zene, este 9-10-re teltház. Legközelebb próbáljátok ki azt, főleg amíg jó az idő.

Most megpróbálok részletesen is visszaolvasni.
Sziasztok
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Lola, légyszi küldd el a tel.számod az sms miatt, neked írnék, ha nem gond...
cirmike@vnet.hu-ra elküldheted
Köszi

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Lola,
Most hogy visszaolvasgattam, látom, hogy azért voltatok vacsizni, mert házassági évfordulótok volt. Sok boldogságot kívánok én is!

Réka,
Sajnos mi is voltunk allergiavizsgálaton Rolival a nyáron. Neki véna helyett a kézfejéből vettek, de az sem volt jobb. 2 ampulla kb.5 perc alatt, állandóan huzogatták ki-be a tűt, hogy jobban jöjjön a vér, tök sírt már ő is, majdnem mi is.
Megállapították, hogy nem allergiás a csípésre, ezért nem kaphatja meg a külön engedélyes import gyógyszert. Közben alig lát ki a fejéből ha vmi olyan helyen csípi meg. Most pl. dupla vastag a hüvelykujja és egy duzzanat van a homlokán szimpla szúnyogcsípéstől. Pedig be volt kenve Autan riasztóval (most ezt lehet felkenhető formában kapni), de az Off-os sokkal hatékonyabb legalábbis nekünk. Egyébként meg adjunk neki Fenistil cseppet meg Calciumot. Jó kis egészségügy!!! Gondolom Nektek sem derült ki még mindig semmi. Hülye dolog ez az allergia, de reméljük ezeket kinövik.

Erika,
Boldog névnapot, így megkésve is!!!!
Orrszívó: nekünk van üveges porszívós (eddig még nem törött el)és nagyon hatásos ill. van elektromos is (nem hangos, de kell hozzá áramforrás) ez nem olyan hatékony.
Roli szerencsére már 1,5 éves kora óta nagyon ügyin fujja az orrát. Most azzal ijeszteget mindenkit, hogy nem várja meg még odaérünk a zsebkendővel, hanem már előtte fújja ki a taknyot. Guszta nagyon... jó hosszan lelóg Kép

Rita,
Én is sok kitartást kívánok a házhoz. Sajnos a szakmunkások egy részével mindig ez van, hogy nem jönnek ill. hogy bár ne is jöttek volna.
Mi július óta várjuk a szúnyoghálónkat, lassan pedig már nem is fogunk nyitott ablaknál aludni, nem is kell.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Cirmike, nincs képed a pocakodról, így az utolsó időkben? Tök kíváncsi lennék!
Többet híztál, mint Rolinál?
Roli szokta a pocidat simizni, vagy tartózkodóbb inkább?

Remka!
Mától már nincs segítséged? Majd írdd meg, hogy sikerült megoldanod az otthonlétet+ sétát is.

Lányok képzeljétek, pénteken voltam pénzt kivenni a Somával. Amíg vártuk az előttünk lévőt az automatánál, persze fogtam Soma kezét, mert ő ilyenkor hajlamos elrohanni. De ahogy fogom a kezét, ilyenkor mindig "elhagyja" magát, lefekszik a földre! Persze én próbálom felkelteni valamivel az érdeklődését, miközben óvatosan húzom vissza, hogy nehogy kirántsam a kezét a vállából. Na ekkor megszólalt a 2-vel mögöttünk lévő tizenakárhányéves srác, aki az anyjával volt, hogy anya én is csináltam ilyeneket, ugye? Az anyjával egymásra néztünk és mosolyogtunk, közben ő válaszolt: bizony csináltál te is, még különböket is.
Olyan jól esik ilyenkor az embernek az a mosoly!

Ezt csak úgy leírtam!

Ja még egy szöveg a Somától, múltkor látott az úton olyan kukásautót, ami pótkocsis volt. Amúgy is imádja a kukásautókat (mindig meg kell állni, nézni, amíg beönti a szemetet! Kép), ráadásul ez különleges volt, úgyhogy felkiáltott: anya, milyen nagy kukásautó. Mondom, tényleg! Erre ő, biztos sokat evett...!
No comment!

lola77
 
 


Sziasztok!

Cirmike köszi a névnapi köszöntőt,nem baj hogy így utólagKép
Itt fogsz szülni Tatabányán,kinél?

Reni mi van veletek?Csak nincs valami baj?
Benedeknek megoldódott már a szorulása?
Mi ma megyünk az 5 hónapos oltásraKép(((
Megnéztük azt a házat a Május 1.utcában,csengettünk de senki nem volt otthon.
Apukám ismeri őket,majd megérdeklődi azt mondta.

Lola tök aranyosak amiket leírtál,csípem a gyerekbeszólásokat,olyan édeseket tudnak mondaniKép))

Most csak ennyit írok,megyek reggelizni,délután még visszanézek.
Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Cirmike,
Nekünk is kézfejből vették a vért, és ugyanúgy jártunk, ahogy Ti, hogy nem akart jönni rendesen. Remélem azért meg tudják csinálni belőle a teszteket. Kiváncsi vagyok az eredményre, remélem kiderül valami. Nekem is eszembe jotott, hogy talán a szúnyogcsipésre allergiás, mert ugyanúgy néznek ki a pöttyök, mint a szúnyogcsipés, csak sokkal nagyobbak, kemények, és egy sárgás hólyag van a közepén. És annyira viszket neki, hogy véresre kaparja őket. Kép
Ha jól emlékszem, nálatok volt már probléma darázscsipés miatt is, ugye?

Lola,
nem gond, hogy nem tudtok most jönni, megértem, hogy nem akarsz kivenni szabit. Azért remélem össze tudjuk majd valamikor hozni.
Aranyos volt a sztori, amit leirtál. Tényleg jó érzés, ha igy reagál valaki, és nem néz csúnyán, vagy sajnálkozva, ha hisztizik a gyerek. Én is általában csak olyan zöldségesbe vagy boltba megyek, ahol nem néznek ki azért, mert Martin mindenhez hozzá akar nyúlni, vagy ha éppen hisztizik.

Most mennem kell, majd később folytatom...
remka
 
 


Sziasztok!

Lányok! Szégyen, de én elfelejtettem, hogy ki most az osztályvezető. Pedig nagyon szimpatikus volt, még meg is beszéltük a szobatársaimmal.

Most nincs időm sokat írni, majd talán ha elalszanak.

Erika: (((Ház:Csak annyi, hogy még egy ház eszembe jutott, ami viszont különálló kocka, és mi nem láttuk belülről, de azt mondták, hogy felújított. Majakovszkij utca 45. Ha jól emlékszem. Tavaly azt mondta a néni, hogy ráér eladni, lehet, hogy még megvan. )))

KépKép
renáta29
 
 


Nincs meg véletlenül valakinek, hogy milyen ételeket ne együnk szoptatás alatt? Martinnál volt egy ilyen listám, de nem találom sehol.
Szerintetek szőlőt lehet enni?
remka
 
 


sziasztok mindenkinek!

Először is Erika köszönööm szépen a Hanna nevében a szülinapi kivánságot,neked pedig ne haragudj hogy csak igy utolag de nagyon boldog névnapot kivánok.találtam egy olyat hogy www.orrszivoporszivo.hu van rola egy kisfilm is elég gusztusosan mutatja be az orrszivás rejtelmeit.

Lola nektek is utolag boldog házassági évfordulot.mi jot vacsiztatok?jol főznek?
csak azért kérdezem mert oktoberben lesz a szülinapom és mi is szeretnénk elmenni már a pikantoba,tök régota készülünk.most utoljára kétszer is voltunk majkon a a vendéglőbe,egy honapja csak elmentünk ugy spontán,2hete meg elvittük a Hannát szülinapja alkalmábol.jo volt a kaja és nem is fizettünk sokat.

vannak képek a szülinaprol csak nem tudtam még feltenni,le kell őket kicsinyitenem.

Cirmike!
jártok még Rolival a baba-mama klubba?vagy már nem mered bevállalni?nem lenne kedve valamelyikőtöknek eljönni?arra gondoltam hogy jővő héttől elkezdenénk ha már van,szegény Ati olyan kis kuka még mindig nem sokat beszél.nem tudom a pelusrol se leszoktatni,nem hajlando rendes ágyon aludni,én nem tudom ezt miért csinálja.a Hanna nekem mindent nagyon hamar csinált.most ilyenkor van lelkiismeretfurdalásom hogy suliba jártam ahelyett hogy vele foglakoztam volna többet.
Melinad nektek nem lenne kedvetek eljárni,ugyis egyedül vagytok állandoan?

azthiszem elteszem magam holnapra
sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Rita!
De, kedvünk lenne, csak egyeztetnünk kéne. Mostanában elég sok időmet leköti a KRESZ tanulás, remélem, eredménye is lesz. Mondjuk ettől függetlenül még megbeszélhetjük, hogy v.mikor átugrunk. Megadom az e-mailem, írd meg a tel.számod, én is megadom az enyémet, aztán egyeztetünk. Okés? r.meli@citromail.hu

Remka!
Nekem ilyen listám nem volt, sajnálom, hogy nem tudok segíteni. Kép
Hogy vagytok? Milyen "egyedül" a két gyerkőccel?


Üdv m.kinek!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Réka találtam neked egy fórumot,hogy mit lehet enni és mit nem szoptatás alatt,itt megtalálod:
babanet-anyaságról-receptek szoptatós anyáknak/2004.03.23.11.20-kor írta a csaj/Reé Ines/,remélem érthetően írtam és megtalálod.

Reni mi van Benedekkel,megoldódott a szorulása,mikor?mivel?
Köszi az újabb házcímet,majd megnézzük.
Jövő pénteken indul a baba-mama klub,jöttök?Majd pontosan megírom,hogy mikor és hol lesz.
Tegnap megkapta a Viki az oltásást,de szegénynek tiszta lila a lába és kemény mint a beton az oltás helyén,pedig borogatom azóta isKép((

Rita ti hova jártok baba-mama klubba?

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Erika: Velünk minden rendben. Benedeknek vasárnap lett kaki, de csak kúppal. Felhívtam az ügyeletes gyerekorvost, hogy már ez a 10. nap, de nem fáj a hasa, nem nyűgös, de akkor már azért megijedtem, hogy kellene valami. Azt mondta, hogy a kúpot minden nap nem lehet, ezt jelenti, hogy rendszeresen ne, most adjak, és utána beszéljek a háziorvosunkkal, ha a következővel is gondok lesznek. Holnap hívom, ha megint nem lesz. Az őszibarackot 6 napig kapta, + kamillateát, + masszírozás, (lázmérő). Semmi.
Minket is érdekel a klub itt Dózsakertben.


Remka: Szerintem a szőlő nem jó, de listám nekem sincs. Csak a szokásos dolgokat tudom, (k-betűsek, borsó, bab, szilva...stb.)
Én már nem tartom be, eddig is ettem, szerencsém volt, Benedeket nem bántotta semmi.

Boldog születésnapot HANNÁNAK, ÉS CIRMIKÉNEK, utólag is!

Rita: Ne legyél elkenődve az Ati miatt, egyik barátnőmnél is két éves a kicsi, 4 a nagy, és a kicsi nem akar beszélni. Másik ismerősünknél is beszéd nem megy, pedig már 3 éves, és csak ilyeneket mond, hogy "inni". Persze ők így is megértik, ennek a kisfiúnak 4 nagy nővére van, és mindenki körülötte ugrál. Ati is fog szerintem mindent. A szobatisztaság nálunk sem megy, csak a nagyszülők "piszkálnak". Már mondtam nekik, hogy nem mondogassák Bálintnak, mert annál jobban nem fog.
A rácsos ágyról miért akartad leszoktatni? Nem aludhatna még benne, ha azt szeretné? Nem mindegy, hol alszik? Nálunk a tesó miatt kellett.
Nem tudom, hova akartok menni klubba, de biztos eljátszanának a fiúk.

Most jó idő van, nem jöttök a máltaira? Mi ma biztos megyünk.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Erika,
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen a cimet. Sajnos a szőlőt nem ajánlják. Kép Persze ilyenkor kap ajándékba az ember gyönyörű, nagyszemű, fincsi szőlőt. Kép
Azon viszont meglepődtem, hogy lecsót sem lehet enni. Szerintetek azt miért nem? Nem mintha annyira szeretném, de se a paprikáról, se a paradicsomról nem tudtam, hogy nem jó.
Szegény Viki, nagyon megviselik őt mindig az oltások.Kép Remélem estére már jobban lesz.

Lola, Melinda,
Ma voltam először egyedül a fiúkkal. Igaz, most beugrott hozzánk az apu és elvitte Martint sétálni, úgyhogy van egy szabad órám, amit ki is használok. Kép
Egész jól alakult a mai nap, Martin nem volt olyan hisztis, amilyen mostanában lenni szokott.
Sajnos Márk is hasfájós lett, elég sokat sirt mostanában. Vettem neki szélcsövet, szerintem használ. Martinnál még nem mertem kipróbálni, de mostanában sok anyukától hallottam, hogy nagyon jó, ezért én is kipróbáltam.
Az éjszakák elég változóak. Ma jól aludtunk, tegnap éjszaka viszont Martin miatt virrasztottam 2 órát, előtte meg Márk sirt 3 órán keresztül éjjel 2-től. Biztos örültek a szomszédok is. Nem baj, legalább fel tudnak készülni, mert nekik októberben születik a kicsi. Kép
Sétálni még nem voltunk egyedül, csak úgy, hogy az anyu is velünk volt.
Martin elég kezelhetetlen mostanában, elég nehezen viselem a hisztijeit Valahogy nincs annyi türelmem hozzá, mint korábban. Ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor hangosan ordit, rúg, hisztizik. Mostanában csak a motorjával hajlandó kimenni sétálni, pedig úgy nem fogunk tudni közlekedni, mert ha a babakocsit tolom, nem tudok majd utána rohangálni. Az a baj, hogy az anyukám mindent megenged neki, és most egy kicsit el lett kapatva a két hét alatt. De majd csak beletörődik, hogy most egy kicsit másképp lesznek a dolgok.
Szerencsére Márkot még mindig nagyon szereti, puszilgatja, egyáltalán nem féltékeny rá.
Na megyek, gyorsan kiporszivózok mielőtt hazaérnek.
remka
 
 


Sziasztok!

Rita!
Jól főznek a Pikantóba, de ne a hagyományos kajákra számítsatok dögivel, persze van rántott szelet, rántott csirke (comb, mell), meg húsleves. De vannak mediterrán kaják, mint "gaszpaccsó" leves (azt ettünk-tök fini!), tengeri herkentyűs kaják, husis saláták, nyárson sült dolgok. Szerintem lehet választani. Mondjuk mi pont nem hagyományosat akartunk enni, mostanában elég sokat főztem itthon ilyesmit. De gyerekeknek van külön kaja (dinós pulykamell, sült krumpli, meg "mosolygós burgonya"-ne kérdezdd mi az!) Mi borravalóval fizettünk 5500-öt, de én desszertet is ettem+ Martinit ittam. Szóval szerintem nem durva. Ja és vannak pizzák is!
A Majki is jó, pár éve voltunk mi is, szeretjük!
Ati miatt meg szerintem se legyen lelkifurdalásod, tudod minden gyerek más. Én is félek mondjuk, hogy majd a 2. gyerekem kicsit később csinál mindent az átlagnál, Soma meg mindent előbb csinált, ahhoz voltam/voltunk szokva. Mindenesetre menjetek baba-mama klubba, a módszertani bölcsis jó, biztos a dózsakerti is, a közösség jót tesz neki, ha csodát nem is művel!

Remka!
Nem gondoltam volna, hogy a szőlő nem jó. Próbáld ki, ha pár szemet eszel, mi lesz! Én sem tartottam be anno ezeket, hogy mit lehet enni, dec. 24-én jöttünk haza, másnap töltött káposztát ettem, semmi gond nem volt! Ha hasfájós lett Márk, persze jobb ha odafigyelsz! A szélcső pedig tényleg jó, ha nem mindennap használod!
Rena, te nem próbálod ki? Szerintem ha heti 1-szer alkalmazod, nem lehet túl nagy baj!
Azért az nem semmi, ha 10 napig nem kakil, de érdekes, hogy nem fáj a pocija!

Remka, és mi volt Martinnal éjszaka? A foga talán? Nem semmi éjszakád lehetett! Kép

Erika!
Jobbulást Vikinek, vígasztaljon a tudat, hogy most egy darabig nem kap oltást! (legalábbis, ha még úgy van, hogy a köv. csak 15 hósan kapják!)

Melinda, jó tanulást, szorítunk 15-én! (Gergőnek nincs albuma?)

Jó éjt!

lola77
 
 


Sziasztok!

Rita!
Jól főznek a Pikantóba, de ne a hagyományos kajákra számítsatok dögivel, persze van rántott szelet, rántott csirke (comb, mell), meg húsleves. De vannak mediterrán kaják, mint "gaszpaccsó" leves (azt ettünk-tök fini!), tengeri herkentyűs kaják, husis saláták, nyárson sült dolgok. Szerintem lehet választani. Mondjuk mi pont nem hagyományosat akartunk enni, mostanában elég sokat főztem itthon ilyesmit. De gyerekeknek van külön kaja (dinós pulykamell, sült krumpli, meg "mosolygós burgonya"-ne kérdezdd mi az!) Mi borravalóval fizettünk 5500-öt, de én desszertet is ettem+ Martinit ittam. Szóval szerintem nem durva. Ja és vannak pizzák is!
A Majki is jó, pár éve voltunk mi is, szeretjük!
Ati miatt meg szerintem se legyen lelkifurdalásod, tudod minden gyerek más. Én is félek mondjuk, hogy majd a 2. gyerekem kicsit később csinál mindent az átlagnál, Soma meg mindent előbb csinált, ahhoz voltam/voltunk szokva. Mindenesetre menjetek baba-mama klubba, a módszertani bölcsis jó, biztos a dózsakerti is, a közösség jót tesz neki, ha csodát nem is művel!

Remka!
Nem gondoltam volna, hogy a szőlő nem jó. Próbáld ki, ha pár szemet eszel, mi lesz! Én sem tartottam be anno ezeket, hogy mit lehet enni, dec. 24-én jöttünk haza, másnap töltött káposztát ettem, semmi gond nem volt! Ha hasfájós lett Márk, persze jobb ha odafigyelsz! A szélcső pedig tényleg jó, ha nem mindennap használod!
Rena, te nem próbálod ki? Szerintem ha heti 1-szer alkalmazod, nem lehet túl nagy baj!
Azért az nem semmi, ha 10 napig nem kakil, de érdekes, hogy nem fáj a pocija!

Remka, és mi volt Martinnal éjszaka? A foga talán? Nem semmi éjszakád lehetett! Kép

Erika!
Jobbulást Vikinek, vígasztaljon a tudat, hogy most egy darabig nem kap oltást! (legalábbis, ha még úgy van, hogy a köv. csak 15 hósan kapják!)

Melinda, jó tanulást, szorítunk 15-én! (Gergőnek nincs albuma?)

Jó éjt!

lola77
 
 


Sziasztok!

Réka szerintem a lecsót azért nem lehet enni mert a paprika felfúj,hasonló lehet a hatása mint a borsónak.

Reni a dózsakerti baba-mama klub jövő héten pénteken/16-án/ lesz a közösségi házban azt hiszem 10-12-ig,de ezt még megkérdezem a védőnőnktől.
A másik védőnőt nem szeretem,mert az oltáskor is beszólt.
Próbáltam elterelni Viki figyelmét az oltásról és elkezdtem mozgatni az ujjaimat,figyelte is,de már a második oltásnál sírt ezért abbahagytam a szórakoztatását.Mondtam neki,hogy anya is jóval szórakoztat mikor oltást kapsz,erre a védőnőtök beszólt,hogy már ezt ő is akarta nekem mondaniKép
Már nem azért de ehhez mi köze van?
Inkább arra figyelhettek volna,hogy jobban adják be az oltást a Vikinek.
Ráadásul féloldalról nem lehet beadni egy oltást szerintemKép(
Örülök,hogy megoldódott a szorulás,remélem helyrejön neki és rendszeresen lesz mostmár,vigyázzál nehogy aranyere alakuljon ki.
Van egy ismerősöm akinek a lánya fél évesen aranyeres lett mert nagyon ritkán tudott csak kakilni.

Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Lola

az tényleg egy elfogadhato ár volt,legközelelebb (ami nem mostanában lesz valószinűleg)rászedem a párom hogy mi is probáljuk ki.
ez a bajom nekem is hogy összehasonlitgatom a Hannával ő már 18 hósan folyékonyan és érthetően beszélt,mondatokat sőt elmondta az öregnéne őzikéjének az elejét.

egyáltalán nem akarom leszoktatni a kiságyrol,csak gondoltam mindegyikőtök gyerkőce már rendes égyon alszik akkor én is megprobálom.meg hát köztünk legyen szolva már elég tropa a kiságyunk.tudjátok a Hanna állandóan bemászik és hát mikor ketten ugrálnak ez már nem erre lett tervezve.

nekem jo lenne a jövő péntek a baba-mama klubba,mi még nem jártunk eddeig sehova,csak most gondoltam rá,hogy el kéne szegénykémet vinni közösségbe,mert hát rengetegen vagyunk kőrülötte,de felnőttek.
nem tudom hánykor szokott lenni,de nekem csak ugy jo ha délig vége,hogy a Hannáér odaérjek az oviba fél 1-re.

Szegénykémet ma ugy megcsipte valami,hogy ki se lát a szeméből.volt egy szunyogcsipés reggelre a szeme mellett,és mikor érte mentem az oviba,már az egész szeme be volt dagadva.itattam vele kalciumot,meg bekentem fenistillel,meg előtte lekamilláztam,remélem reggelre elmulik.ilyen még nem volt neki.tavaly mikor kezdtük az ovit,volt egy nagyon csunya szunyogcsipése,hátul a combján,képzeljétek valoszinő elvakarhatta mert egy egyforintosnyi lyuk lett a lábán.hetekig jártunk vele kezelésre,mire elmult.akkor mondták hogy allergiás lehet rá,de azota nem volt neki semmi baja .

na jol van most lefekszem,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?