Új privát üzeneted érkezett!

Melinda!
Ma én is úgy jártam, hogy először nem láttam amit írtam. Azt csináltam, hogy a Nézet-Frissítés-re kattintottam és utána megjelent. Próbáld ki, hátha...

Én csak vékonyabb hosszú ujjú felsőket rendeltem (5-öt-ez a bölcsibe nekünk nagyon kell, meg a réteges öltözködésnél nekem mindig ebből volt hiányom!)+ 1 őszi vastagabb kardigánt, meg most egy gumicsizmát! De az utóbbi 2 csomagnál nekem kellett fizetnem az egész postaköltséget, úgyhogy ezek szerint csak az a lány vállalta át a felét!A gumicsizmáé mondjuk 500 Ft, de még így is csak 1000-be van! Kb 6200-t költöttem, de mostmár én is leállok, majd télre esetleg!

Remka!
Igazad van, egyáltalán nem gond, ha nem írsz, megértjük. Kép
Utána se fogsz egy darabig, gondolom. De azért majd képeket kérünk a pinduriról!
És szurkolunk, hogy időben beérjen a férjed is!

Rena!
Igen errefele is kezdik lecserélni a fém játszótéri eszközöket, de nem kerítik be csak a nagyobbakat. És amit nem kerítenek be, az szemetes és mocskos, ugyanis a tinik teleköpködik, cigiznek, eldobálják a jégnyalókás papírt. Ezeket inkább elkerüljük! Szerintem úgyis azt mondják, hogy nincs rá pénz, örüljünk, hogy van modernebb. Talán a polgárőrséghez lehetne fordulni telefonon, ha épp rajtakapunk valakit!

Jó éjszakát mindenkinek!
lola_77
 
 


Sziasztok!

Erika!
Ha nem sajnálod megszúratni a Vikit,én kérnék neki beutalót a helyedben!
Sajnos,nem ellenőrzik alapból a gyerekek vérképét,pedig szülés után 3hónappal kiürül a babák szervezetéből az anyától kapott vas.Ráadásul a szervezetbe bevitt vasnak csak 8%-a képes felszívódni!
Én azért tudom ezeket,mert a Dávidnak migrénje van 3éves kora óta és amikor romlik a vérképe,akkor mindennapos tápláléka az Algopiryn.Úgyhogy mi 2hét múlva megint családilag ( a 4fiú) vonulunk a laborba.1hónapja voltunk a Dáviddal,vérképe a béka popója alatt volt.
De persze az is lehet,hogy alapból ilyen alvásigényű a Viki és akkor nincs mit tenni!
Altatás miatt meg ne aggódj! A Dávid nekem csak cicin aludt el,aztán meg később úgy,hogy oda kellett bújnom hozzá!Én ezt sose bántam,sokszor aludtam vele!Ennek ellenére sose volt gond az oviban,hogy elaludjon.
Ha te élvezed ezt,akkor semmit rosszat nem teszel!

Nekünk is van habtapink.Most kaptuk, 1790Ft/10db.3csomagot kaptunk,de úgy nézem kevés lesz a fiúknak.Bár egyenlőre elég!Mi számosat kaptunk,nekem nagyon tetszik!És tök jó ráfeküdni.Olyan meleget érez rajta az ember,de nem izzadsz!
Már lefényképeztem,csak még nem tudtam feltenni a gépre.

Réka!
Igazán szép neveket választottatok!Kitartás!Mindjárt a kezedben a pici!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Melinda nem akartalak megbántani,nem azért írtam,aranyos vagy,hogy ilyen sokat írsz,szeretem olvasni mindenki írását,bocs,ha megbántottalakKép

Edit köszi amit írtál meggondolom a vérvétel dolgot,legalább én is megnyugszom az eredmény után.
Hol vettétek a habtapit ilyen jó áron?Vagy akitől kaptátok az hol vette?
Szegény fiúk milyen sokat szúrkálják őketKép(
Remélem minden rendben lesz velük.
Egyszer te is átjöhetnél akár családostul ide a Máltai játszóra amikor lesz babanetes találkozó,biztos a csajok is kíváncsiak a fiúkra.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 

 
 

Sziasztok!

Réka: Elhiszem, hogy nem jó már a gépnél ülni, nekem az utolsó időkben nagyon fájt már a hátam. És tényleg kell a pihenés, amikor csak teheted, pihenj.

Melinda: Szerintem senkit nem zavar, hogy sokat írtál, már olyan régen voltál. Én néha ki szoktam másolni pl. Word-be, amit írok, ha több részletben sikerül megírni. De még úgy nem jártam, ahogy Te, hogy elveszett volna.

Lola: A mi házunknál levő játszóra is tinik járnak, nem láttam még, hogy ők dobálják-e el, csipszes, kólás stb. papirokat-üvegeket. A másik játszón meg a kutyások, meg idősebbek ülnek a padon, dohányoznak, eldobálják a csikkeket. Úgyhogy most nem nagyon látok megoldást. A máltain meg mostanában annyian vannak. De azért oda megyünk, ha sikerül időben lemenni.

Erika: Nekünk 26 kockából áll a habtapink, és ez is egy csomagban volt.

Tegnap nagyon elfáradtam, Bálint megint nagyon anyás, a játszón sem beszélgethetek, mindig vele kell foglalkozni. Itthon meg néhány méterre van tőlem. Azt hiszem, fél valamitől, talán meglátott valami filmbemutatót, azért nem mer egyedül játszani, meg lehet, hogy a féltékenységnek ez is egy formája. Benedek is nyűgösebb, úgyhogy megyek is.

KépKép
renáta29
 
 


Edit!
És hogy derült ki a Dávidnál 3 évesen, hogy migrénje van? Mondta, hogy fáj a feje? Ez a vashiány, vérszegénység miatt van? Nem lehet a szemétől?
Tök jó hogy írtad, hogy nem volt gond az oviban az alvással, reményt adtál, mert nekem is csak úgy alszik el Soma (délután is és este is), hogy oda kell feküdnöm mellé. Én sem bánom, tök jó érzés... úgyis olyan hamar megnőnek!
Õsztől ott alszik majd a bölcsiben a Soma is, remélem akkor azért ott elalszik anya nélkül is!

Rena!
Érdekes, hogy talán a filmbemutatótól fél Bálint.Mondta, vagy csak gondolod?
Képzeld nekem az árnyéktól! Vagyis mindig kérdezi, hogy mi az, ha mozgatja a függönyt a szellő és látja a szőnyegen a függöny árnyékát. De csak anyukáméknál! Mostanában már be se mer menni egyedül abba a szobába!
Úgy tudom sajnálni, mikor fél, olyan kis elesett! Érdekes dolgoktól tudnak tartani!

lola77
 
 


Lola!

Nem tudom, csak találgatok. Mert nem nézünk előtte ijesztő filmet, de kivédhetetlen, hogy egy-egy bemutatót ne lásson meg.
A légzésfigyelőtől is félt először, de lehet, hogy azért, mert hallotta, hogy a bölcsőhalálról beszélünk telefonon. Biztos nem értett mindent, csak a l.figyelőhöz kötött valami rosszat. Este kérdezgette az első napokban, hogy ugye most nem kapcsolom be? Most már megszokta.
Megyek vasalni. Szokás szerint.
sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Lolla!

A Dávidnál,amikor pici volt, a lázat jelezte a fejfájás.Volt egy érdekes mozdulata,ahogy simogatta a feje búbját.Akkor már tudtam,hogy 1órán belül lázas lesz (persze sok-sok megfigyelés után jöttünk erre rá). Aztán úgy 3éves kora körül elkezdte mondogatni,hogy fáj e feje,de aztán nem lett lázas.Amikor 3,5évesen oviba került,egyre gyakoribb lett ez.Egy idő után a fejfájást hányás és egy furcsa izomremegés követte.Olyan mint az epilepsziásoknál.Csak nem a szája habzott,hanem hányt.Na ekkor nagyon megijedtem. Orvos,orvos,orvos!Sehol semmit nem találtak,ezért ráfogták,hogy migrén.Akkor fájdalomcsillapítót+vízhajtót kapott.A vízhajtó miatt kellett rendszeresen ellenőriztetni a vérképét. De ekkor még senki nem mondta,hogy a vérszegénység fokozhatja a migrén gyakoriságát és intenzitását. Egy barátnőm ( aki szintén migrénes) hívta fel rá a figyelmemet és ekkor nézték meg a vastartalékait.Ami 18 kell,hogy legyen minimum,az most neki 6.Szóval még a közelében sem van a minimum értéknek.
Lehetne a szemétől is,de azt éppen ezért rendszeresen ellenőriztetjük.Sőt nézik mindig a szemfeneket is,mert az utalhat az agy elváltozásaira is.Meg egy időben (még ovis volt) voltunk EEG-n,meg ct-n is.

Ez a félelem dolog nálunk is megvan.Szerintem ez tök normális,ebből látszik,hogy fejlődik Bálint értelme.Mi felnőttek is sokszor ódzkodva megyünk ki a sötétbe,pedig tudjuk,hogy nincs ott semmi. Sokszor kell vele a félelmeiről beszélgetni és lassan oldódni fog.Legalábbis ez nálunk bevált.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Hát nem semmi amit átéltetek Dáviddal akkor, ennyi vizsgálat...
Azért nem semmi, hogy a barátnődtől tudtad meg, hogy a vérszegénység és a migrén kapcsolatban van. A dokik miért nem hívják fel ilyesmikre az aggódó szülők figyelmét??? (Költői kérdés volt, bocs!)
És ilyen kisgyerek is szedhet Algopyrint? Amúgy néha nekem is van olyan görcsös fejfájásom+ hányingerem (de hányni nem szoktam, pedig néha már ezt kívánom, hogy jobb legyen), lehet hogy ez is migrén-szerű. Bár én rövidlátó vagyok, inkább mindig a szememmel hoztam összefüggésbe! Meg a női hormonokkal, mensi előtti nap majd megőrülök úgy hasogat a fejem!

lola77
 
 


Erika!
Találtam habtapit:

http://gportal.hu/portal/jatekarzenal/

26 db-os 32*32: 1890 Ft, betűs
10 db-os: 790 Ft, számos

lola77
 
 


Sziasztok!

Volatam pénteken nst-n, csinált uh-t is a doki, és azt mondta, hogy a méretei és mozgása alapján már 40 hetes terhességnek felel meg (38. hétben vagyok), és azt mondta, hogy elvileg már bármikor szülhetek. A méhszájam is már egy ujjnyira nyitva van. De szerintem még nem fogok szülni a héten.

Melinda,
az sms-t szerintem csak utána küldöm majd. Azt remélem, hogy nem lesz időm előtte irni, mert Martin is 2,5 óra alatt megvolt, és most azt szeretném, ha ugyanilyen gyorsan menne. A szülésznő is mondta, hogy majd rohanjak befelé, ha elkezdődnek a fájások. Kép Még jó, hogy gyalog is csak 10 percre van a kórház. Persze egyáltalán nem biztos, hogy a második is ilyen könnyen megy majd. A lényeg, hogy egészséges legyen a pici, mindegy, mennyit szenved érte az ember.
Ja, és nyugodtan irj bármilyen sokat, biztos vagyok benne, hogy mindenki szivesen olvassa. Kép

Erika,
Én is imádtam kismama lenni az első babánál. Főleg, hogy végig problémamentes volt a terhességem. Most is nagyon jó érzés, és szerencsére most sincs semmi probléma, de sajnos már egy kicsit nyűgnek is érzem. Ez most lehet, hogy hülyén hangzik, és persze ez nem azt jelenti, hogy másképp érzek a baba iránt, csak a terhességgel kapcsolatban érzek másképp. Nem egyszerű dolog, amikor Martin nem hajlandó felmenni a negyedikre, és ilyenkor fel kell cipelnem őt (12,5 kg!), sőt néha még egy-egy könnyebb szatyrot is cipelek a másik kezemben. De nem tudok mit csinálni, ha nincs itthon a férjem.
Meg talán amiatt is jobb volt az elsőnél, hogy akkor télen volt nagy pocakom, most meg nyáron. Ha bevállalnék később még egy harmadikat, akkor biztos, hogy úgy tervezném, hogy téli-tavaszi baba legyen. Kép
Én most nem is nagyon kérdeztem a pici becsült súlyát, mert Martinnál 3600 gr-ot becsült reggel, és még aztnap megszültem 4140 gr-mal. Szerintem elég ritka, hogy olyan pontosra sikerül a becslés, mint Vikinél.
A vérvétellel kapcsolatban egyetértek Edittel, én is megcsináltatnám a helyedben. Már csak azért is, hogy megnyugodj, hogy nincs semmi baja Vikinek.

Lola,
Szerintem is köze lehet a hormonoknak a fejfájáshoz, mert nekem elég gyakran szokott fájni a fejem, néha migrénszerűen, és olyankor hányok is tőle. Viszont mindkét terhességem alatt talán ha egyszer kellett bevennem Algopyrint fejfájás miatt.

Edit,
nem emlékszem, hogy mondtad-e már, hogy jártok-e már gyógytornászhoz. Ha igen, ide jártok Esztergomba? Vagy mégis találtatok valakit közelebb?
remka
 
 


Sziasztok!

Reni mi is vettünk habtapit,3x10 db-ot,számosat a Shenk játéknagykerben 1290/csomag.
Még aznap összeraktam neki egy hempergőt,90x120 cm alapterületű és tettem neki egy sor szegélyt,így nem tud leesni.Nagyon aranyos volt benne,csináltam képet,majd csinálok egy új albumot Vikiről és oda felteszem a képet.
Bálint még mindig fél valamitől?Szegény, neked is most nehéz lehet ha mindig veled akar lenniKép

Lola köszi a habtapis oldalt,de adigra már megvettükKép(

Remka örülök,hogy minden rendben van veletek,majd szurkolok,hogy hamar meglegyen a baba úgy mint az első fiad.
Apás szülés lesz?
Elhiszem hogy egyre nehezebb neked mostanában,elég nehéz felvinni ekkora gyereket a negyedikre nagy hassalKép
Nekem a Viki az első babám,de én is úgy voltam vele mint te,hogy inkább téli vagy tavaszi baba legyen az időjárás miatt.
Csütörtökön megyünk a védőnőhöz és akkor megbeszélem vele a vérvételt,bár most az utóbbi pár napban nincs panaszom hál istennek a Viki alvására.Pénteke voltunk anyukáméknál és a Viki 16.30-másnap reggel 7.30-ig aludt ,csak kétszer cicizett,de azt is félálombanKép))
Napközben 2-3 órát alszik,éjjeli alvása is 11-12 óra.

Jövő héten nem leszünk itthon,anyuéknál "nyaralunk"Kertvárosban,így nem írok majd csak hétvégén.
Írjatok sokat legyen mit elolvasniKép)
Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

AZ új albumunk neve itt a babaneten Viktória Lili lassan 5 hónapos.
Itt megtaláljátok a habtapis képet és Lola van egy kép amint Viki próbál felülni.Öcsém ölében van,de nem segít neki,hanem teljesen egyedül csinálja a Viki/bocs,de a képet nem forgattam el/

Jó nézegetést,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Edit: Tényleg nem lehetett könnyű ez a sok vizsgálat Dávidnál. Õ hányadikos lesz most?

Erika: Megnéztem az albumot, nagyon jó a habtapi, 30-ból azért már lehet építeni! Lehet, hogy mi is veszünk még a 26-hoz. Benedek még nem próbál felülni, sőt, a fejét sem emelte eddig, csak múlt héten kezdte, de még mindig gyengék a nyakizmai. Ez elég későn van 5 hónaposan, de a 4 hónapos oltáson elfelejtettem szólni, mert annyian voltak, most meg szabin volt a doktornő. Egyébként hátról hasra fordul, innen jött a fej-emelés is.

Lola: Mi sokmindent örököltünk a nővéreméktől, a Dani 10 éves, és az összes fiú ruhát tároljuk, ami róla jó, és kinövi. Alig férünk el. Gumicsizmánk pl. van több méretben. Bálint még itthon is szeret ebben lenni.
Te a könyveket, amit írtál, megveszed, vagy könyvtárba jársz? Én most ezen gondolkodom, mert lenne több, ami érdekel, de megvenni nagyon sok lenne. Kérdés, hogy a könyvtárban megvannak-e azok a könyvek, amiket én szeretnék. (dackorszak, hiszti,)

Remka: Nem tudom, mit kell ilyenkor kívánni, de gondolok rátok, és várom a fényképeket a piciről.

Cirmike: Te hányadik héten vagy? Hogy érzed magad?

Melinda: Bálintnak nem venni észre az ujján semmit. A fogainak biztos nem jó, de hát nem vehetem el a kezét! Õ három hónapos korig cumizott, a hasfájás miatt,de utána jó messzire kiköpte, nem kellett neki.

KépKép
renáta29
 
 


Tettem fel én is 6 db új képet ide a babanetre, azt pont nem engedi, amikor Benedek hason emeli a fejét, csak az látszik, amin Bálint mutatja neki, hogy hogy kell.

Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Erika!

De jó, hogy alszik mostanában a Viki, gondolom így neked is könnyebb!
Ha délutántól alszik reggelig a Viki, akkor kiszoktátok hagyni este a pancsit?
Volt rá nálunk is példa, én ezt nem ítélem el. Bár ugye jó a rendszeresség a babánál, meg a rítus alvás előtt, de pl. nekem a Soma bőre pár hónaposan elkezdett kicsit ekcémásodni (vagy kiszáradni), úgyhogy tanácsolták azt is, hogy a kemény víztől az, úgyhogy volt időszak mikor csak 2 naponta fürdettem. De nem sokáig bírtam-ÉN!

Rena!
Igen, járok könyvtárba (Város Könyvtár-Kodály tér-ez van legközelebb), de inkább régebbi könyvek vannak, a gyereknevelésről szólókat (amik érdekeltek) már kiolvastam korábban! Azokat a könyveket amiket Cirmikének írtam itt a neten találtam, új könyvek, ezeket meg kéne venni, vagy legalább 1-et, 2-öt. De még a könyvesboltig nem jutottam el, hogy megnézzem melyik szimpatikusabb!

Melinda-Rena!
Ujjszopásról: én is szoptam babakorom óta az ujjamat, egészen néhány évvel ezelőttig! (Na ne nevessetek ki! Kép)
Az én ujjamon se látszik szerencsére semmi, de az orrom egy kicsit ferde lett, mert arra támasztottam a többi négy ujjamat! De a fogamnak se lett semmi baja. Lehet, hogy csak a szerencsések között vagyok, bár én csak elalvás előtt+ha fájt valamim akkor szoptam! Az viszont igaz, hogy kegyetlen nehéz leszokni róla! Talán sosem lehet... még mindig jó érzés betenni az ujjamat a számba!
Melinda, Neked Gergő mennyit szopja, sokat? Csak hogy mondod, hogy ki van ázva teljesen!

Erika majd megnézem az albumotokat ám!

lola77
 
 


Erika,
megnéztem az új képeket Vikiről, nagyon édes azon az oltás utáni képen, meg amikor az elefánttal alszik. Kép
Igen, apás szülést tervezünk, legalábbis remélem, hogy este kell majd mennünk, mert különben nem biztos, hogy a férjem hazaér Pestről (ott dolgozik). Az első szülésnél és bent volt, még a köldökzsinórt is ő vágta el, pedig először alig akart bejönni, de aztán meggondolta magát.

Rena,
megnéztem a Ti albumotokat is, olyan nagy fiú már Bálint. Szerintem idősebbnek néz ki a koránál. Aranyos lehet, ahogy próbálja tanitgatni Benedeket. Kép

Lola,
Jót nevettem az ujjszopós sztoridon. Elképzeltem, ahogy néha-néha titokban bekapod az ujjadat, amikor nem lát senki. Kép
Lola, Te mit csinálsz Somával, ha durván viselkedik más gyerekkel? Nem birok mostanában Martinnal. Múlt héten volt nálunk egy kisfiú, akivel mindig nagyon jól megvoltak, most meg minden ok nélkül elkezdte őt lökdösni. Ma reggel meg a szomszéd kislánnyal volt nagyon durva. Õt is lökdöste, meg a haját akarta meghúzni. Szegény persze nem is próbálta védeni magát, csak elkezdett sirni. Félek, hogy nem fogják őt szeretni, ha igy viselkedik. Kép
remka
 
 


Réka,
Pont egy hónappal kullogok utánad szülésügyileg, de mit nem adnék most azért a hónapért. Remélem hamar elrepül. Nálam még zárt a méhszáj, csoda hogy a sok keményedés után úgy maradt még, főként, hogy Rolinál én már ekkor kinyíltam egy ujjnyira.

Sajnos tanácsot ujjszopásügyileg nem tudok, mert nálunk nem jött elő a probléma és alvásüggyel is az volt, hogy szigorú rendszerességhez szoktattuk, ami ugyanazt jelentette bárhol is aludt a gyerkőc. Este fürdés, pizsoma, tej (mostmár kakaó) és egyedül elalvás a saját ágyban.
Ha úgy adódik a fürdést mi is kihagyjuk (mert ez fél órát is elvesz már), a múltkor például 4 napon keresztül alakult így, de igaz akkor többször fürdött medencében napközben.

Utálom ezt a levert időt, tiszta szomorú a hangulatom tőle, igaz legalább nem dagad úgy a lábam mint a nagy melegben.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Ja és még azt akartam neked írni Réka, hogy Roli is ugyanez mint neked Martin verekedésügyileg. Ha más gyerek van nálunk és netán veszélyben érzi a játékait (hiába beszéljük meg, hogy nem fogja elvinni, csak kölcsönvenni őket), nem tudok 5 cm-nél messzebb menni tőle, mert rögtön harapja, marja, löki a másik lurkót.
Ha mi vendégeskedünk vagy játszózunk picit jobb a helyzet, de résen kell akkor is lenni.

Sajnos mi már próbáltuk szépen is és durván is a lelkére (testére) hatni, most ott tartunk, hogy majd az óvoda megoldja ezt az ott lévő farkastörvényekkel. A picit tudom hogy majd nagyon megszereti, emiatt nem aggódom, az elején pedig figyelek rájuk, ha közel kerülnek egymáshoz.

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Erika!

Nálam is az oltás utáni kép viszi a pálmát. Olyan édes, mint egy kis elesett madárka! Nagyon aranyos mikor a fehér rugiban alszik valami nagyágyon!

Remka!
Nagyon megértelek, bennem is az a legerősebb érzés ezzel a verekedéssel kapcsolatban, hogy nem fogják szeretni a társai!

Nálunk is megy a hajhuzogatás és közben látnád Soma agresszív arckifejezését! Ha időben közbelépek, mostanában már hamar meggondolja magát, de ha egy picit is távolabb vagyok, később érek oda (nálunk is kábé 5 cm-re kell lenni, mint Cirmike írta!), akkor már el tud borulni a kis agya és nehezebb leállítani!

Igazából nincs receptem Neked, de az utóbbi időben már eléggé határozott vagyok, inkább megfogom és elviszem a környékről, nagyon haragos hangon! És utána (hallótávolságon kívül-azért az utcán nem lehet úgy megbüntetni!), de azért közvetlen utána, pl. ha a lépcsőház előtt bántja a szomszéd kislányt, utána ha feljöttünk sarokba állítom!
Nálunk ez most 1-2 hete bejött a sarokba állítás. Befelé fordul, hátrateszi a kezét (már magától!) Nagyon a lelkére veszi, sír, ráhúzom a harmónikaajtót és megmondom neki, akkor jöjjön ki, ha bocsánatot kér és azt mondja nem csinál többet ilyet! (És elismételtetem vele, hogy mit: pl. nem bántom a gyerekeket, senkit nem bántok, vagy nem dobálom a játékaimat!)
Sokkal többet érek el vele, mint a 100-szor elmondom ugyanazt szöveget-típusú fegyelmezéssel, vagy esetleges kézrácsapással!

Nálunk nem kötődik a játékféltéshez, mint Cirmikééknél, engedi játszani más gyerekeknek úgy-ahogy, inkább csak nyafog, hogy elvesziiiii. De megérti, hogy nem viszi el örökbe.
Igazából nem tudom mi váltja ki belőle. A szomszéd kislányt szereti nagyon a mai napig, mégis mindig "próbálgatja", sajna általában a fejét üti!
Talán genetika is, mert azért lányos anyukáktól kevésbé hallok ilyet, talán 10-20 %!
Martin azért kisebb, nem tudom mennyire beszél esetleg nem is érti még meg annyira, hogy a másik azért sír, mert ő bántotta!
Vele egykorúakkal kezd ki, vagy inkább kisebbekkel? Szerinted mi a célja, nem figyelemfelkeltés? Már hogy akkor éppen ráfigyelj? Vagy olyan "kidühöngöm magamat"-érzés?

Nálunk úgy veszem észre inkább a piszkálódás, ki mit szól hozzá (ha van közönség), produkálási vágy lehet!

Jaj kicsit hosszúra sikerült, de ezt nehéz röviden leírni!
Mindenesetre szurkolok Neked, hogy a kistesó születése után ne fokozódjon a helyzet!

lola77
 
 


Cirmike,
Megértem, hogy siettetnéd már az időt, én is nehezen viselem az utolsó heteket. Tegnap mondtam is a férjemnek, hogy én pihenni megyek majd be a kórházba, mert Martin annyira nyűgös volt egész nap, hogy este szinte kidőltem, miután sikerült elaltatnom őt Kép
Annyira hisztis mostanában, alig birok vele. Gondolom én is türelmetlenebb vagyok vele és ezt érzi ő is. Kép

Lola,
Egyáltalán nem irtál túl sokat, én legalábbis szivesen olvastam. Bocs, hogy ezt mondom, de egy kicsit megnyugtat, hogy más gyereke is ilyen vad, mert azok a gyerekek, akikkel összejárunk, azok sokkal nyugodtabbak, mint Martin.
Szerintem nálunk sem a játékféltéssel van kapcsolatban a verekedés, mert ha kell neki, akkor elveszi, meg sem kell harcolnia érte. Kép
Inkább úgy érzem, hogy meg akarja mutatni, hogy ő az "úr a házban". Nem csak kisebbekkel csinálja, hanem nagyobbakkal is. A játszótéren is simán félre akart lökni egy 5-6 éves kislányt, amikor ő akart menni a csúszdán.
Az a baj, hogy még kicsi ahhoz, hogy megértse a szidást, ezért a lelkére még nem nagyon tudok hatni, a testi fenyités meg nem a legjobb módszer. Persze néha rácsapok a kezére, de nem szeretném, hogy erőszakra erőszakkal válaszoljak, mert akkor ezt a viselkedést tekinti majd normálisnak.
Az a baj, hogy sokszor ha leszidom, vagy rácsapok a kezére, csak nevet rajtam, azt hiszi, hogy csak játékból csinálom. Lehet, hogy csak huncutságból piszkálja a többieket, szerintem még nem tudja, hogy ezzel fájdalmat okoz nekik.
Na mindegy, bizom benne, hogy ez csak átmeneti állapot és hamarosan kinövi ezt a viselkedést.
Azt hiszem, Te még nehezebb helyzetben vagy, mint én, mert Soma már megérti, hogy nem helyes amit csinál, mégis csinálja. A bölcsiben nem panaszkodnak, hogy verekedős? Vagy csak akkor rosszalkodik, ha veled van? Martin idáig még csak akkor volt ilyen, ha velem volt.
remka
 
 


Lola, Réka

Ma is volt egy szitunk:
Délelőtt elmentünk a volt sárberki szomszédunkhoz (van egy 2,5 és egy 1 éves gyerkőc) ismerik egymást a gyerekek.
Előtt megbeszéltem vele, hogy ne verekedjen vagy harapjon, inkább szóljon mit akar. OK.
Sokáig szépen elvoltak, 3X szóltam csak rá, hogy ne kezdjen durvulni, aztán egy óvatlan pillanatban mégiscsak megfejelte az 1 éves kislányt (szerencsére nem nagyon).
Sajnos én rögtön adtam neki egy pofont, mire ő nem sírt és mondta tudom tudom nem szabad...
Általában nem bántjuk őt, ha itthon vagyunk ilyenkor büntiből a szobájába küldjük, (és hisztiznie is ott szabad csak) már megy magától és becsukja az ajtaját is, majd kijön ha megnyugodott és mondja nem csinálja többet.

Tehát megérti, hogy rossz volt, de sokszor 10 perc múlva nevetve mondja, hogy megverte paf-paf ezt és ezt.

Hát ennyi a mai sztori.
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

A verekedésre nem tudok mit mondani, Bálint azt nem csinálja. Viszont mostanában nagyon-nagyon hisztis, akaratos. A védőnő ma is megdícsérte, hogy milyen nyugodt, szépen játszik, várakozik. Igen, ha olyan helyen vagyunk. De pl. a negyedikre lépcsőzés az állandó vita, mindig próbálom felcsalni valamivel, van amikor jön, van amikor leül, és nem akar. Néha jobb, ha lefelé is viszem, sokkal gyorsabb.
Nem akar enni, pedig tudom, hogy szereti.
Nálunk szerintem ez a féltékenység, csak nem a Benedeken tölti ki hál'Istennek, hanem rajtam.
Csak azért írtam le, hogy lássátok, hogy nálunk is van probléma.
Én azért szeretnék most néhány könyvet beszerezni, hogy ötleteket merítsek, hogy hogy kezeljem. Nem könyvből szeretnék nevelni, a doktornő-védőnő véleményét is meghallgatom, de úgyis úgy csinálom, ahogy jónak látom.
Most megyek, mert ma voltunk az 5 hónapos oltáson Benedekkel, és most ébredt fel. Egyébként 6700 gramm, megint 350-et hízott egy hónap alatt.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Hellóka!

Cirmike!
Nem semmi lehet Roli is! A "fejelést" szó szerint kell érteni? De hogy juthat szerinted ilyesmi eszébe? Ilyet még Soma nem csinált! Ez tuti genetika, csak hát tudom ezzel a tudattal sem vagyunk kisegítve!

Remka!
Igen nálunk is volt kábé 17 hós korában Sománál ilyen lökdősős, játékelvevős, néha odacsapós időszak, amikor a baba-mama klubba jártunk (ekkor került először közösségbe), de az pár hétnél tovább nem tartott. De teljes mértékben látszott rajta, hogy nem érti, hogy a másik azért sír, mert ő bántotta.
Mosmár igen, megérti. De talán éppen ezért fejlődünk: múltkor mikor a játszón meglátta ugyanaz a kisfiút, akit 1-2 hónapja bántott (1 éves körüli), akkor rámnézett és azt mondta: Akarom bántani! De nem tette, csak szóval fejezte ki! Illetve szintén pár napja egy másik játszón mászott fel a csúszdára, de volt ott másik 3 gyerek, az egyiknek meg akarta ütni a fejét és húzni a haját, de résen voltam, megfogtam a kezét. Nem ellenkezett, meghátrált, kétszer lecsúszott a csúszdán, majd azt mondta, inkább menjünk másik játszótérre. Tudomásul vette, hogy nem tud uralkodni!
A bölcsiben mikor rákérdeztem, mondták hogy nem verekszik. De biztos hogy ott látta az ötletet, vagy őt bántották a nagyobbak! Ezt - véleményem szerint nem lehet kikerülni -, ha nem a bölcsiben, majd az oviban látta volna!

Rena!
Hát igen, neked nyugodt gyerek Bálint, de nála másképp jönnek ki úgylátszik a feszültségek! Valahogy ki kell jönni!-Vígasztaljon ez! KépValószínű, hogy tényleg dacol, hogy nem eszik, ezzel is azt éri el, hogy többet fogalkozol vele, meg a lépcsőzésnél is! Mert akkor muszály vele foglalkoznod! Van eszük ezeknek a kis kópéknak!
Amúgy mindig irigyeltem az olyan nyugodt gyerekeket, akik eljátszanak orvosra várakozás, vagy hivatalban, meg ilyesmi helyeken. Nekem sose! Akik látnak (idegenek), kábé 1 percet ilyen helyzetben minket, azok megállapítják, hogy nem sok nyugtom lehet az izgő-mozgó gyerkőc mellett, igaz? Hát a lényegre tapintanak!

Ja Rena, van egy olyan könyvsorozat is, amiben különböző témákat taglalnak, asszem a Tescoban láttam, abból van olyan, hogy KISTESTVÉR SZÜLETIK! Olyan kisebb méretű, vékonyabb könyv, talán nem is olyan vészes az ára. Még a szobatisztaság-témánál nézegettem őket!


Melinda mi van veled, rég írtál!?

lola77
 
 


Cirmike,
Hát az a lefejelés tényleg nem lehetett semmi. Szerencsére ilyet még nem csinált Martin, de nem vagyok biztos benne, hogy nem fogja kipróbálni.

Lola,
Lehet, hogy azért verekszik csak akkor Soma, amikor vele vagy, mert tudja, hogy biztonságban van, ha esetleg őt akarnák bántani, mert anya majd úgyis megvédi. Ez az "akarom bántani" dolog ez nagyon érdekes. De legalább nem ösztönszerűen jön a dolog, hanem előtte gondolkodik. Kép

Rena,
Nálunk is ugyanez a helyzet, mint nálatok, mostanában Martin nem hajlandó felsétálni a negyedikre. Régebben, amikor még alig tudott menni, szépen felsétált, most meg, hogy már minden nehézség nélkül fel tudna jönni, nem hajlandó. Õ is leül a lépcsőre, ha meg elkezdem őt húzni, akkor úgy hisztizik, hogy inkább felviszem őt, mégse hallgassa az egész lépcsúház az ő sirását. Nálunk egyébként sejtem, hogy mi ennek az oka. Sajnos anyukám és a férjem is állandóan felcipeli őt, pedig már ezerszer mondtam nekik, hogy ezzel csak nekem tesznek rosszat, mert kicsi még ahhoz, hogy megértse, hogy attól, hogy ők tudják vinni, én nem vihetem. Szóval ha találtál megoldást a problémára, akkor légy szives oszd meg velem is Kép

Képzeljétek, ma voltam vizsgálaton, és azt mondta az orvosom, hogy szerinte ma 7 körül találkozunk. A méhszájam még mindig csak egy ujjnyira van kinyilva, nem tudom, hogy miért gondolja, hogy ma fogok szülni. De lehet, hogy igaza lesz, mert eléggé fájdogál a hasam, olyan, mintha meg akarna jönni a mensim. Kezdek izgulni...
remka
 
 


Húúúúú Remka! Én is izgulok.....
Tök jó!
Nem tud a férjed hamarabb elindulni melóból hazafele?

lola77
 
 


Én is izgulok érted Réka!!!
De jó lenne, ha már tényleg éles lenne a helyzet!

Roli csak néha lassul be a lépcsőn felfelé (igaz nálunk nincs csak ha dédihez megyünk) ilyenkor én simán előre megyek mondom majd fent találkozunk és feljön.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Lola,
Mondtam a férjemnek, hogy ha tud, jöjjön hamarabb. Aztán ha tényleg úgy érzem, hogy most már biztos, akkor mindenképp elindul.
A barátnőm férje épp tegnap késte le a szülést. Sima vizsgálatra mentek fel Pestre (oda járt orvoshoz), aztán bent tartották őt, a férje pedig hazajött a csomagokért. De aztán visszafelé belekerült egy dugóba, közben pedig megszületett a baba. Igy szegényről egyetlen telefonos fénykép készült csak, mert a fényképezőgép is a csomagban volt. Kép

Cirmike,
az a baj, hogy Martin még kicsi ahhoz, hogy egyedül hagyjam őt a lépcsőn. Amúgy én is ezt szoktam csinálni, ha olyan helyen vagyunk, ami biztonságos. Általában beválik Kép
remka
 
 


Sziasztok!

Réka!
Mit olvasgatok itt Rólad? Lehet, hogy jön a pici! Szorítok Nektek!

Bocsi többiek! Most nincs időm írni! Amint tudok, majd írok többet!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Na most már biztos, hogy bemegyünk, mert elkezdtem vérezgetni.
10 perc múlva jön haza a férjem, aztán indulunk.

Szoritsatok csajok!!!

Lola, majd irok, amint tudok
remka
 
 


Szorítunk nagyon Remka!!!

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Szia Réka! Én is gondolok Rátok!

KépKép
renáta29
 
 


Már nagyon figyelem a telefont, rá is teszem töltőre, nehogy lemerüljön itt éjjelre!

De jó lesz néhány óra múlva Rékának és a családjának!

lola77
 
 


sziasztok

Réka izgulunk érted,remélem olyan gyorsan megy majd mint Martinnál.

Lola majd irj


Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Lányok még nincs semmi hír, nem jött sms Rékától. Azért reméljük minden rendben van velük....!

Lola

lola77
 
 


Az éjjel megszületett Márk Dominik, 3,5 kg, 50cm (másodkézböl tudom Kép ). Baba és mama jól vannak Kép
jamina
 
 


Sziasztok!

Jamina!
Ha beszélsz Rékáékkal, akkor mondd meg légyszi, hogy nagyon gratulálok nekik! És puszi! Gondoltam ám rá!
Nagyon örülök! Kép

Köszi, hogy átadod!


Ma jól kezdődik a nap! Kép


Sziasztok
Melinda
oslany
 
 


gratula Rékáéknak,ugy irigylem őket.sok puszi nekik

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Én is gratulálok, és jó egészséget kívánok nekik!

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Lola,
Ha majd írsz Rékáéknak: Gratulálunk és pusziljuk őket innen a tbányai klubból a babanetről.

Cimrike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok,

Lola,
Remka ismerőse vagyok, beszéltem ma vele és nem tudott neked írni mert nincs meg a számod. Kéri hogy küldj neki egy sms-t.

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika
 
 


Húúú ma egész nap nem tudtam jönni! De az sms-t vártam!

Kostyika!
Én nem tudom a Réka számát, így nem tudok neki sms-t küldeni! Ha te tudod, írdd meg priviben: szotak@chello.hu

Köszi

Lola

lola77
 
 


Remka!

Nagy-nagy gratula és sok boldogságot a pici fiúhoz!

Cirmike!

Ha te megütöd,akkor hogy várod el tőle,hogy ő ezt ne tegye?Te vagy a minta a számára!Még véletlenül se tégy ilyet!Tudom,hogy ez sokszor nehéz!
Nálunk is volt ilyen verekedős, irigykedős korszak.Bár nálunk inkább az irigykedés volt jellemző.Kivonultunk a játszóra 140homokozó játékkal és ha valaki el akarta venni a játékát,akkor magaköré rakta őket és a 2kezével átölelve a játékait ült a homokozóban.Ha mégis erőszakosabb volt a másik gyerek akkor odaütött.Én ilyenkor szépen rászóltam 1szer,ha nem értette,akkor azonnal összepakoltunk és hazamentünk.Utána a szobájában kellett ülnie vagy állnia a sarokban.
Ezt a procedúrát annyiszor megcsináltuk,ahányszor probléma volt.Volt hogy a bevásárlást hagytuk így félbe (hiszti miatt) vagy baráti látogatást szakítottunk meg.Kicsit macerás volt,de pár hónap alatt leszokott róla!

Rena!
A Dávid most megy 3.osztályba!

Hadd dicsekedjek egy kicsit:
pár napja a Marci és a Beni átfordul a hasáról a hátára!!!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Lányok! Tudtok valami programot hétvégére? Nem esti tüzijátékra gondolok...
Én annyit tudok, hogy itt a Csónakázó tónál lesz valamilyen kirakodó-vásár.
Gyerekprogramok???

Köszi

Edit: Nagyobbnak gondoltam Dávidot a fénykép alapján. Benedek még csak a hátáról a hasára fordul, és innen kezdte még csak felemelni a fejét, de mi is nagyon örültünk. Viszont Neked kisebbek az ikrek, úgyhogy nagyon ügyesek! Akkor ezek szerint nem is kell gyógytornász?

Melinda: Hogy haladsz a jogsival?

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Reni!
Most már ott tartok, hogy félek. Sajna, nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Pedig ez még az eleje. Kép
Pedig minden nap töltögetem a teszkönyvet, de vannak olyan kérdések. Húú...
Sajna én nem vagyok képben a hétvégével kapcsolatban, mert nem is fogunk tudni kimenni, mivel a Gábor megint nincs itthon, Erdélybe ment, vasárnak éjjel jön csak haza. Kép

Edit!
Gratulálok, hogy ilyen ügyik a picik! Kép

Ujjszopi ügyben. Igen, elég sokat szopizza sajnos. Kép Magához viszi az alvós maciját, és ahhoz muszáj neki az ujját bekapni. Már napközben is. És elég erősen szívja, mert már nagyon csúnya neki. Olyan, mint amikor valakinek nagyon kiszárad a keze, és kirepedezik. Bár azért nem szó szerint reped ki, csak úgy néz ki. Rá szoktunk szólni, hogy ne szopizzon, ekkor elszalad a szobájába, és ott csinálja. Kép
A körme meg nagyon el van vékonyodva az ujjacsáján. Nem tudom, mit lehetne vele csinálni. Talán majd a gyerekorvos tud majd valamit mondani.

Most megyek, van még egy kis dolgom, aztán még teszkönyvezek!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Lányok!

Még tegnap este tudtam írni sms-t Remkának, mindenki nevében gratuláltam neki!

Melinda!
Hát nem semmi lehet a Gergő mellett kreszezni! De ne félj, mert abból nem sok jó sül ki!
Vígasztaljon az, hogy mennyi embernek sikerült!Igen azokkal a "logikátlan" kérdésekkel mást nem tudsz csinálni, mint bemagolod! Meg írdd le külön papírra, ha van időd és azt még vizsga előtt tudod olvasgatni!
Azért az is jó lenne, ha a férjed tudna segíteni, amit esetleg nem értettél meg!

Edit!
Tényleg ügyik a fiúk, biztos mozgékonyak lesznek!
Ti tényleg következetes szülők lehetettek a Dávidál, azok alapján amit leírtál! De tényleg bevált!

Rena!
Ne aggódj, Soma uncsihuga csak 7 hónaposan kezdett forgolódni!
Túlságosan nem hiszem hogy lenne külön gyerekprogram! Aug. 20-án nemigen szokott lenni, max. a kirakodóvásár keretén belül, koradélután bohóc vagy ilyesmi. Az ittHON újságban állítólag benne van a pontos program, de nekünk még nem dobtak be. Nézdd meg esetleg a honlapon: www.tatabanya.hu

Megyek mert fő a paradicsomos húsgombócom!

lola77
 
 


Sziasztok!

Lola: Megnéztem, de nincs semmi. Csak valami koszorúzás Felsőn, de az nem nagyon érdekel.

Melinda: Bálint csak akkor szopizza az ujját, ha álmos, és alvás közben. Gergő nem unatkozik napközben? Nem azért csinálja?
Biztos sikerülni fog a Kresz, ha nem elsőre, akkor másodikra, ne aggódj.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!Teszek fel néhány képet,többek között a bébitornáztatóról is.

Melinda!

Nyugi,neked is menni fog a kresz!Ez olyan,mint az érettségi!Előtte parázik az ember,utána meg csodálkozik rajta milyen könnyű volt.

Rena!

A gyógytornász csak megfigyel és kb. addig szükséges,amíg meg nem tanulnak a fiúk járni.Ez azért van,mert a mozásfejlődésük még bármikor megtorpanhat.Ugyanis ahogy nőnek,úgy használnak egyre több izomcsoportot.És hogy ezek közül sérült-e valamelyik a méhen belüli helyhiány miatt,az csak folyamatában derül ki. Az biztos,hogy idegrendszeri sérülésük nincs és ez nagyon fontos!
Most már csak 3hetente megyünk.Remélem,nemsokára már csak havonta kell mennünk.

Oli és Marci a habtapin:
Kép

Oli a bébitornáztató alatt:
Kép

Benike édes álma:
Kép

Kép

Kép
edit73
 
 


Ja és hogy a legnagyobb "majom" se maradjon ki!

Dávid ébredése:
Kép


Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Na lányok csak ideértem...

Még péntek estefelé felhívott a Réka.
Valamiért nem mentette el a telcsije a számomat, azért volt a nagy keveredés, még a férjét is megkérte, keresse meg azt a hozzászólásomat, amiben leírtam a számot, de hát ugye ő nem tud magyarul...
Jó kedvűnek tűnt, üdvözöl mindenkit, köszöni a gratulációkat. A szülés kimerítőbb volt mint Martinnál és hosszabb is. Este 9 fele mentek be ugye a kórházba és hajnali 1 után lett meg a kis Márk! Részleteket nem kérdeztem, de jól vannak. Mondta, hogy jó baba, alszik, neki anno Martin sokat sírt!
Majd feltesz képeket, ha hazaértek!

Rena!
Végül is voltatok kinnt a Csóni tónál? Mi csak ma du. mentünk le egy kicsit, de jó volt, mert ingyenes volt az ugrálóvár, Soma nagy kedvence, meg volt az a játszórész, ott is elvolt!
Este tök félt a tűzijátéktól Kép

Melinda!
Igen, nekem is csak 2-ra sikerült a kresz és a rutin is! Bumm, 10 éve vezetek, de még egy koccanásom se volt! (kopp-kopp Kép)

Edit!
Édesek a lurkóid, tök jó, hogy a járókában is elalszanak, vagy csak Benjámin?
Azért tényleg hasznos ez a gyógytornász-megfigyelés, így biztos időben kiderül, ha van valami és van rá időben korrigálni!
Olyan kópésan néz a nagyfiad! Galéria ágya van?

lola77
 
 


Mostmár nem várok tovább, hogy lefényképezze a Zotyó a felújítást, felrakok párat, ha sikerül. (Még a végén nem hiszitek el, hogy tényleg volt. Kép)

A nappali, de még a dvd-s polcok nem készültek el teljesen, a parkettaszegő és a függöny sincs fenn!

Kép

lola77
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?