Új privát üzeneted érkezett!

Andi, mi még annál is. XXII., még az üveghegyen is túl... De sokszor gondolok egyet, felszállunk a buszra és irány csavarogni.

Üdv
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, mindenki nyaral mostanság. Mi majd csak jövő héten megyünk kicsit Balcsira.

Edina, kösz a gratulációt. Picike azóta 5650 g, ma mérték meg. Én egész nap azon aggódok, hogy nincs neki elég tej, mert állandóan dünnyög, hogy még enne, közben meg két ketente legalább 1/2 kg-t hízik. Átver a kis büdös. (Nem Szabó, hanem Szőnyi)

Mi még nagyon nem mozdulunk ki, csak a Városligetbe 1-2 órára. Három óránként kb. meg kell oldani a kajázást, azt meg nagyon tudom idegen helyen. Nekem ciki.

Kitartás ebben a rémes időben!
jolikam
 
 


Sziasztok,

mi is sokat vagyunk kint. Bár csak itt a környéken vagy az anyuék kertjében, mert nem merek a Dorkával messzebb elindulni, mivel szeret sétálni, de nagy távot még nem tud menni, a babakocsiban sokáig nem bírja, a kocsi meg gyerek együtt sok. A hordozót meg nem szereti. A játszóra is szívesen kivinném, de messze van kb. fél óra, húsz perc.
Ed te hogy oldottad meg ezt az időszakot?
Azért jó, hogy a Dorka már önjáró, mert legalább nem mászik a piszokba, bár így is előfordul, hogy leül és kövezik, de legalább a térde nem megy tönkre.

Össze kéne hozni egy talit. Tégyleg lenne mit megbeszélni?
Mit szóltok?
Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 

 
 

Sziasztok,

taliba miKép benne vagyunk, végre megismernélek Benneteket személyesen isKépKép

Mi is balaton aug 1 től egy hétre, sajnos Apuka nem vállalta Horvátországot (a rövidebb végét sem)KépKépKép hátha szeptemberre meég lesz egy hét lehetősége, mert akkor már 5 hónaposak leszünk...

Szép teliholdas éjszakát, Andi
kisbora
 
 


Sziasztok!

Jolikam, felesleges aggódni, ha így hízik. Te írtad, hogy Szőnyi-Szabó páros.Kép Eleinte én sem szopiztattam a szabadban, de néhány hónap múlva rájöttem, hogy nem is ciki. Ciki legyen annak, aki odanéz és bámul. Sokkal rosszabbul éreztem magam, amikor rohanni kellett haza.
A szigeten volt olyan tali lányokkal, hogy a büfé előtt ücsörögtünk kb 10en és mindig cicin lógott néhány gyerek. Csak így tudtuk megoldani az egész napi csavargást.
Így a sziget nagyon jó talihely, mert vannak eldugottabb részek, ahol bátran lehet szopiztatni.

Judit, nálunk is rémes a babakocsiban utazás, főleg akkor, ha alvás után indulunk el. Sajna téténycityben lakunk, a busz min. félóra a városba. Viszek neki játékot, kiflit, kiveszem az ölembe, de a legjobb megoldás az alvásidőben történő utazás. (Én már esernyőkocsit - dönthető háttámlásat - használok, mert az könnyű)
A gyerek üljön le nyugodtan a földre kavicsozni, annál jobb játék nincsen! Baja nem lesz tőle, csak figyelni kell, hogy nehogy lenyeljen belőle.

Andi, legalább elutaztok, az is valami. És a Balaton is gyönyörű!

Egyenlőre nem utazunk el, max hétvégén, mert a nyaralásra szánt pénzt egy szarvas által okozott sérülés javíttatására kell fordítanunk - Apa találkozott egy szarvassal vezetés közbenKép, így az autó eleje megszünt létezni. A lényeg, hog Apának semmi baja nem történt, remélem a szarvas finom lakomája lett valakinek.Kép

Szóval részünkről tali ok, időpont megbeszélés kérdése. Javaslom a margitszigetet.

Jó éjt!
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Edina
Hál'Istennek , hogy nem történt baja, "csak" az autó bánja.
Kincsőnek boldog névnapotKép

Igen, végül is nagyon jó helyet választott Apuka, és meg kell mondjam hogy nem elég hogy én harmóniában vagyok magammal, ha apuka nem , azt is megérzi a fiacskája. Pluszba én is későőbre terveztem H-országot. Jó ez így, majd legközelebb.

Szopi ciki
hát.. képzeljétek én a terhesség alatt annyira lelazultam, hogy bárhol bármikor szoptatok, étterem, cukrászda, orvosi rendelő lépcsője (eddig ezek voltakKép Néha van nálam egy fátyol szerű kendő amit egy kicsit odadobok, leginkább azért, hogy a mi kis intim dolgunkat más ne zavarja meg. Persze ez inkább a szükség, és nem olyan mint az itthoni finom bensőséges hangulatú szopizás.

Egyébként pedig az a véleményem, hoyg szoptató anyukánál nincs gyönyörűbb látvány a világonKép

JolikámKép
Dani is kb annyi, mint OrsókaKép

TALI
Margitsziget jól hangzik

Szép álmokat!
Andi
kisbora
 
 


Edina,

Hát igen, én is mindig rájövök, amikor megmérik, hogy hülye vagyok, de amikor evés közben vinnyog a gyerek, hogy nem jön elég gyorsan a kaja, anélkül, hogy megmozdulna, és utána is úgy sír, mint aki 3 hete éhezik, akkor elbizonytalanodok.
A Kincső szép név. Anyukám is ezt akarta adni a húgomnak 30 évvel ezelőtt, de akkoriban ez még merőben szokatlannak számított, úgyhogy maradt a Kingánál.

Andi,
Hát igen, én nem vagyok ilyen bátor. Egy-kétszer már kocsiban kénytelen voltam szotatni, de ezen kívül csak baba-mama szobás hely jöhet szóba. Meg aztán nekem időnként még mindig fáj a szoptatás, de nem tudok rájönni az okára. Azt meg nem szívesen kötöm más emberek orrára, hogy ilyenkor milyen pofákat vágok.

Danika is szépen behozta a súlyát. Mennyit eszik most? Bár én nem mérem, de azért érdekel.

Lehet, hogy mi is megyünk Horvátországba. Egy ismerősünk lakik ott, nekik is most született kisgyerekük, oszt lehet, hogy meglátogatjuk őket. Bár ez még attól is függ, hogy haladunk a felújítással.

Puszi mindenkinek.
Gyöngyvér
jolikam
 
 


Gyöngyvér

Dana baba napi 15-50 gr között gyarapszik. Már csak esti pucér mérés van, fürdés előtt,de az sem minden nap. Mostanság, az utolsó 3 napban folyamatosan eszik, de keveset, mert nagyon fáradt, ugyanis nem alszik egy fikarcnyit sem nappal!!! Max ha kisajtolok belőle összesen 2 órát,de azt véres verejtékkel...Hjaj! DE legalább éjjel igen, viszont a múlt éjjel 2 óránként evett...
... szóval én is elbizonytalanodom ám, van e elég tejem, stb...ilyen tempója mellett nincs is időm fejni...

Puszi, Andi
kisbora
 
 


Hello Anyucik,

Jó olvasni, hogy fejlődnek a babák.
Barbi korábbi kérésére egy "Marcis" kép. Ez kb. 2 hónapja készült, már azóta is sokat változott.
Önállóan jár, továbbra sem eszik túl jól, éjszaka is felébred sajna, 10 foga van és így tovább.... Viszont egy kis Lucifer, aktív, nevetős, jókedvű, társaságimádó baba.

pusz Nektek,
Kriszti

cuiccolo
 
 


No, a kép természetes túl nagy volt, méretet variálni most nincs időm, vár a medence :-)))
Talán este....

Zita, Barbi,

Veletek mizujs?

K.

cuiccolo
 
 


Kriszti

sajnos nem láthatjuk MarcitKép

ha egyszer "túl nagy kép - méret - variálás"-on túl vagy elmondod nekem is? Nekünk minden túl nagyKép
valahol Zita már leírta egyszer +próbálom előkutatni...
Zita egyébként a másik topikban van, mert sajnos itt nincs dolgaKép annyira kevesen vagyunk mostanság...

JóÉjt! A.
kisbora
 
 


<font color="0000ff">Andi! Akinek Windowsa van, annak a kellékekben van Paint. Fájl, megnyitás. (Természetesen a lekicsinyítendő képet.) Aztán a kép legördülő menüben van, nyújtás/döntés. Itt lehet "összenyomni" a képet. Aztán nem elfelejteni a elmenteni a végteméket.

Szépen gyarapszik, úgy látom Dana baba. Szerintem ne aggaszd magad a fejéssel.

Kriszti! Megvagyunk. Csak állandóan van valami. Szerencsére egészségileg minden rendben. (Bár volt Csillával egy kullancsos sztorink, aminek 3 hét antibiotikum volt a vége /Lyme-kór/.) Tegnap is Pesten voltunk. Erre kiderült, hogy ma megint mehetünk. (És nincs légkondi az autóban Kép .) Réka szegény mindig teljesen beizzad az ülésbe.

Remélem, sikerül képet feltenned Marciról, nagyon kíváncsi vagyok már rá.

Gyöngyvér! Nincs hordozókendőtök? Abban lehet abszolút diszkréten szoptatni. Nálunk egyébként az első extrém helyszín a legnagyobbom 12 napos korában az II. Gyeremekklinikán az egyik vizsgáló volt, mert máshol nem lehetett. Mi nem vagyunk pestiek, így nem lehet megoldani mindig, hogy a következő szoptatás már otthon legyen. Szóval így lassan öt évnyi szoptatás alatt egészen leleményes lettem. Tegnap épp a Schöpf-Mérei előtt az autóban voltunk kénytelenek.
(A hétvégén a Margitszigeten lesz a Szoptatás Világheti séta. Ha jól emlékszem, akkor lesz kendőkötési bemutató is. De ha nem, akkor is lesz ott olyan, aki meg tudja mutatni. Ha esetleg felkeltette volna az érdeklődésed a kendőben való szoptatás.)

Ed! Azon gondolkodom, hogy még lehet, hogy nem is gratuláltam neked a pocaklakóhoz. Ha így lenne, akkor most szeretném bepótolni.

Befejezem, mert lassan a két lánykám is felébred. (Ádám már egy fél órája itt sertepertél körülöttem.)

Szép napot mindenkinek!

Zita</font>
pzita
 
 


Kriszti!

Már kezdtem aggódni,hogy mi van veled!Irok e-mail.

Anikó
janiko
 
 


Zita
köszi!!, megkeresem... megpróbálom...
... egyébként pont rád gondoltam, hogy vajon megkaptad-e a válaszom az érdeklődésedre. Azért kérdezem, mert nem akarok udvariatlannak látszani, hogy szóra sem méltatlak, csak tudom saját tapasztalatból hogy a freemail szokott "viccelődni"

Ma megkaptuk a 3. oltást, nagyon bátor kisfiú volt Dani, viszont utána itthon kis csimpi és nyügi. Szerencsére eddig még nincs láz, azért erre próbáltam rásegíteni: homeopátiás nyugtató kúp, majd most estére a doktorbácsi biztos ami biztos javasolt egy germicidin kúpot. Alszik a drága... és egész délután is alukált a nyügik közt.
Nehéz ez az oltás dolog...

Árnyas napot holnapra Mindenkinek!
Andi
kisbora
 
 


Kép

Na most hátha..... Ez kb. 2 hónapja készült, ha sikerül próbálkozom másikkal is....

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Kép

MÉg 1, ezen látszik az egyik sebesülése az én kis örökmozgómnak.

Zita,
Remélem Csilla baba már teljesen jól van.

Anikó,
Isten éltessen! (8 napig érvényes ugye?) :-))

Andi,
Szuper a szüléstörténet! Dana meg szépen fejlődik.

Szoptatás,
Én sem szégyenkeztem, ahol kellett megszoptattam. (na jó azért diszkréten)

Ed,
Trónörökös születik vagy vagány hugica?

Barbi,
Bencus???

pusz,pusz,
K. aki ma ismét nyaralni megy....

cuiccolo
 
 


Andi,

Képeket Zita módon variáltam, általában a gépen állítom át a méretet és úgy egyszerűbb :-))

K.

cuiccolo
 
 


Kriszti,

"zabálnivaló" ez a Marci gyerekKépKépKép

Születéstörténet
ez a dolog nem jöhetett volna létre, ha úgy a 12. hét környékén nincs egy támogatóKépKép CuiccoloKépKépKépKép

Jó nyaralást!
Andi
kisbora
 
 


Szóval... itt egy hónaposKép

Kép
kisbora
 
 


Hurrá hurrá hurrá SIKERÜLT...
... és itt 2hónaposKép

Kép
kisbora
 
 


Zita!

Én is autóban szoktam "elintézni" a dolgot, ha másképp nem megy. Hordozókendőm van, szoktam is használni, de csak ha nem megyek messzire, ha messzire megyek, akkor meg autóval, akkor meg a gyerek ülésben van. Cserélgetni meg macerás, főleg, ha elalszik. Egyébként a kendőt csak fekve szereti hosszabb ideig, ülve nem. Fekve meg már csak apuci bírja el, én már nem.

Andi!

Danika szépen megnőtt! Látom, ti használjátok a fürdetővödröt. Mi az elején feladtuk, nyeklett benne a gyerek, és az apja nem bírta egyszerre fogni meg fürdetni is.

Cuiccolo!

Én is szoptatnék, csak az a ciki, amíg az ember magára cuppantja valahogy a gyereket. Meg aztán néha hülyén kapja be a mellemet, akkor fintorgok, az meg nem tartozik senkire, hogy én milyen arcokat tudok ilyenkor vágni :-) A másik bajom, hogy mostanában elkezdte csavargatni magát, meg rugdalózik evés közben, ez nagyban megnehezíti a dolgomat.

Imhol kendős képek.

Puiszi mindenkinek, én el nyaralni.

KépKép
jolikam
 
 


Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka
 
 


Jolikám,

Nahát hogy megnőtt OrsolyaKép - hát persze hogy növekszikKépKép sajna nem maradnak örökké aprók, pedig mily édesek és gömbölyűek, zabálnivalók ilyenkor...

Fürdés? hát nekünk is 4 kezes volt az elején (a köldökcsonk után) aztán belelendültünk, most már megy mint a karikacsapásKép
Ma pedig megint a nagykádban fürödtünk együtt, hihetetlen élmény, próbáld ki ... ezzel igyekszem egyben már a babaúszásra is trennírozni.

jó nyaralást!
pusz, Andi
kisbora
 
 


Zita,

köszi, sikerült a képkicsinyítés.
fejéssel kapcsolatban, pedig hát tudod néha belém bújik az aggódás, de este mikor ágyba fekszem mindig azt mondom: legyen elegendő tej DaninakKép

Képzeld/képzeljétek
most mikor a 3 hónapos oltást kaptuk, azt mondja a doktornő, hogy most már ideje hogy alma ill. répalevet kapjon majd később hozzá a reszelékeket is...?????
Nem addig tömjükKép a gyermeket anyatejjel, míg van?

Zita, te hogy csináltad?
kisbora
 
 


Sziasztok Lányok!
Nem tudom, van-e még itt valaki, aki emlékszik rám.
Az első babámat a Schöpfiben szültem, úgyhogy egy darabig bőszen írogattam ide, de mióta megszületett a kisfiam, teljesen el vagyok havazva.

Most is csak azért jelentkezem gyorsan, hogy jelezzem, finom sárgabélű őszibarackunk van eladó, akit érdekel.

Szerdán kezdődik a szüret és kb. két hét alatt fog lefutni.

Ha érdekel valakit és rendelne, akkor a medvike@freemail.hu e-mail címre írhat nekem.

Ha még jár erre néhány kedves régi babanetes ismerős, aki tavaly megkóstolta a barackunkat, az tanusíthatja, hogy milyen finom. Igaz, Lányok?

Üdv, minden jót, remélem, hamarosan jelentkezem a szüléstörténetünkkel.

Ja és még egy:
Az év folyamán valaki a freemailes címemre írta, hogy jövőre (azaz idén) érdekelné majd a barack, és ha eljön az ideje, értesítsem, de sajnos újra kellett generálnom a medvikés címemet, a régi elveszett, olyan sokáig nem léptem be, így elvesztettem az érdeklődő e-mail címét is. Ha most olvassa ezt a hozzászólást, akkor legyen szíves, jelentkezzen újra!

Köszi.
Üdv.
Mackooo
mackooo
 
 


Szia Mackooo!

igen én emlékszemKép ugyan akkor még csak pocak-anyuka voltam, de már olvastalak Benneteket.

ez a barack dolog nagyon jól hangzik, minket érdekelne... mit kell tudni? ár/kg? min rendelés van? átvétel hol? bio?
Informálom a szomszédasszonyt is, két gyerkőc van...

üdv, kisbora (Andi)
kisbora
 
 


<font color="0000ff">KisborAndi!

Mail ment!

Mackooo!

De jó Téged is itt látni.

Üdv mindenkinek:

Zita</font>
pzita
 
 


Sziasztok!

Mackoo, de jó h jelentkeztél.
A te híreid miatt jártam ide néha-néha leskelődni.
Megkaptam a mélt, válaszoltam is, de még1x nagy gratu.

És télleg fincsi a barackKép

Pusz,Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Szia Mackoo, én már írtam neked amilt, és az indexről két kismama is írt nekem, hogy nekik is kéne vagy 20-20 kiló. (mi már vettünk tavaly, és nagyon fincsi volt egész télen, Ivánka csak úgy zabálta!)
Gratulálok a kisfiadhoz! Kép

Aliz
alice_cs
 
 


Zita,

mailt +kaptam, válasz ment...

KÖSZI, Andi
kisbora
 
 


Szasztok :-),

Csak egy gyors bekukk, hazaérkeztünk és holnap futunk tovább MUC felé :-))

Nem tud vki. egy megbízható takarítónőt aki a XVIII. kerületben is vállal munkát???

Andi, Jolikam,

NAgyon tündérik a manók! Én is szeretnék egy picit megint :-)
(ismervén az előzményeinket nem mostanság lesz :-()

Andi,
Nem is írtam, hogy a szüléstörténeten sírjak vagy nevessek, olyan jó volt!

Mackoo,
Mi lett Veled? "Májilag" hogy állsz?


TIMI, (tudom,hogy nem olvasod de azért ide is...)

ISTEN ÉLTESSE A DRÁGA KIS MÁRKOLIVERT AKI MA 1 ÉVES!

Kriszti

cuiccolo
 
 


Sziasztok MIndenki!
Aliz, Léna!
Nem kaptam meg a mail-eteket. Elküldenétek újra?
Most úgy áll a helyzet, hogy a nagy meleg miatt nagyon gyorsan érik a bari, így aztán valszeg le kell szednünk most pénteken.
Tárolni pedig nem nagyon lehet, mert hamar megrothad.

Ennek fényében mennyire lenne szükségetek?

Kriszti!
Köszönöm, megvagyok.
A májammal egyelőre semmi nem történt, pedig attól féltem, hogy szülés közben valami baj történik.
Két hét múlva kell mennem kontrasztanyagos CT vizsgálatra, akkor talán többet fogunk tudni.
Egyébként az elváltozás semmit sem nőtt az elmúlt fél évben, úgyhogy ez bíztató jel.

Bemásolom a szüléstörténetemet, jó?

Május 17-én megszületett a kisfiam, Boldizsár.
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert egy óra alatt megszültem.
37 hetes terhes voltam és CTG-re kellett bemennem aznap a kórházba. A szülésznővel megbeszéltem, hogy hadd menjek reggel 7-re, mert a férjem fog vigyázni Borira, neki viszont 8-kor legkésőbb el kell indulnia munkába.
Szóval kedden reggel bementem 7-re.
Már péntek óta voltak fájásaim, de eléggé rendszertelenül. Szombaton pedig egyszer csak végigfolyt valami a lábamon, de csak pár csepp volt, úgyhogy az első rémület után úgy döntöttem, ez biztos nem a magzatvíz lesz, az több lenne. És amúgy is: még kozmetikushoz akartam menni (gyantáztatni, ugye), szerelőt kellett hívnom a kazánhoz és Bori be volt jelentve szerdára EEG-re a Heim Pálba...
Szóval volt tennivalóm bőven.
Azért kedden már nagyon gyanakodtam, úgyhogy bedobtam a kocsiba a cuccomat is, biztos, ami biztos alapon.
A CTG már kimutatott egy-két összehúzódást, de nem volt valami nagy szám. Csalódott is voltam, mert egész idő alatt csak egyetlen fájást tudtam felmutatni, holott pénteken már azt hittem, megszülök.
Utána Zsuzsa (a szülésznő) mondta, hogy megvizsgál. Miközben felkászálódtam a vizsgálóasztalra, a naptárát nézegette, aztán mondta, hogy legközelebb 25-én kéne menjek CTG-re. &Otilde; ugyan nem lesz bent, de majd valaki megcsinálja.
Aztán megvizsgált, és kiderült, hogy a méhszáj 4 ujjnyira nyitva, úgyhogy 25-ét rögtön lefújta és mondta, hogy most már ne menjek haza, úgysem érdemes, második gyereknél, ilyen méhszáj státusznál.
Mondtam neki, hogy nekem muszáj hazamennem, mert a férjemnek meg muszáj dolgoznia, és Borira akkor ki vigyáz?
Végül jóváhagyta, hogy hazamenjek elintézni a gyerekfelügyeletet, de aztán usgyi vissza a kórházba, de előtte még felhívja Koiss doktort, hogy mi legyen. Közben én telefonon el tudtam intézni a gyerekvigyázást, úgyhogy mondtam, hogy tudok maradni, csak kikocogok a kocsihoz a csomagomért.
Sétálgattam egy kicsit az udvaron, néhányszor fölmentem csomagostul a másodikra, hátha ez elősegíti a dolgot, nehogy már egy hétig ott üdüljek, miközben a kiscsibém egyik nagymamától költözik a másikig. Eléggé aggódtam, mert fájásaim nem voltak, csak rendszeres keményedések.
Kb. másfél órával később megérkezett Koiss doktor, aki megvizsgált és közölte, hogy máris 6 ujjnyi a tágulás (használt a lépcsőzés). Hirtelen eszembe jutott, hogy szombaton nekem valami folyni kezdett. Kicsit megnyomta a baba fejét és megint folyt, szóval kiderült, hogy szombaton megrepedt a burok fölül (ezért nem öntött el a víz azonnal). &Otilde; megrepesztette alul, így elfolyt a víz és már kezdődtek is a fájások. Ez volt kb. fél tizenegykor.
Az alternatív szülőszoba jutott nekem (hogy vágytam rá régebben, de nem reméltem, hogy lesz ilyen szerencsém!), átöltöztem, aztán sétálgattam. De rohamosan erősödtek a fájások, úgyhogy a Zsuzsa mondta, hogy próbáljuk meg a kádat. De mire kifertőtlenítették az előző kismama után, aztán teleengedték meleg vízzel, már szinte jöttek is a tolófájások. Szóval nem sokat üdültem a kádban, bár az a rövid idő is nagy könnyebbség volt: ahogy beleültem a meleg vízbe, éreztem, hogy egy kicsit ellazulnak az izmok.
Úgyhogy jött Koiss doktor, aztán ki is kászálódtam a kádból és fölmásztam az ágyra. Zsuzsa megvizsgált, teljesen eltűnt addigra a méhszáj, szóval kezdődhetett a buli.
Én akkor már nagyon vacakul éreztem magam. Mondtak, hogy nyomjak egyet, hogy lássák, rendesen útnak indul-e a baba a szülőcsatornában (én így értettem). És akkor kezdődött a "kálváriám". Na, nem kell megijedni, nem történt semmi, csak én éreztem úgy, hogy mindjárt meghalok.
Az az "alternatív" ágy egy istencsapása! De tényleg! Az nem is ágy, mintha csak egy matrac lenne. Ránézésre olyan mint egy IKEA heverő. Elég kemény, de mégsem annyira, mint egy szülőágy. Nem is tudom, mi vele a probléma, de iszonyú nehéz volt azon fekve szülőpózban szülni. Először csúszott a lábam a tusfürdőtől. Gondoltam, biztosan az a baj. Zsuzsa megtörölte, de nem sokat javult a helyzet. Valahogy nem tudott a hátam jól megtámaszkodni azon az ágyon. Az első nyomás után görcsölni kezdtek a combizmaim, mindenem fájt és éreztem, hogy valamiért nem tudom tartani magam. Nem is értettem, hiszen második gyerek, jártam terhestornára is, úgyhogy volt alkalmam feleleveníteni a szülőpózt, ha esetleg elfelejtettem volna...
Ráadásul egy idő után úgy éreztem, hogy teljesen összefolynak a fájások. Egyszerűen nem volt szünet, hanem olyan érzés volt, mintha a méhem folyamatosan rövid, de erőteljes összehúzódásokat produkált volna és én teljesen összezavarodtam, hogy most akkor mikor nyomjak, mikor pihenjek és egyáltalán.
Aztán a korona az egészen az volt, amikor Zsuzsa mondta, hogy nagyon feszül a gát, úgyhogy ne nyomjak erősen, hanem várjam meg a következő fájást és akkor aztán nagyon óvatosan, lassan nyomjak.
Én addigra már teljesen elveszítettem a fejem, úgyhogy kétségbeesetten mondtam neki, hogy én ezt nem tudom, képtelen vagyok és nagyon fáj a lábam. Mondta, hogy tudja, de akkor is meg kell próbálni. Koiss doktor is biztatott: mondta, hogy látja már a baba fejecskéjét, kis szőke herceg lesz és próbáluk meg vágás nélkül... (amire annyira vágytam az első szülésem óta, de hát sejtettem én, hogy az ilyen strapás?!)
Aztán már csak folyamatosan jöttek a fájások és én éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok ura a helyzetnek, igazából azt sem tudom, sikerült-e úgy nyomni, ahogy várták tőlem. Csak azt tudom, hogy iszonyúan fájt, jobban, mint az első szülésnél. Legalábbis úgy éreztem. Üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért és már csak azt akartam, hogy legyen végre vége, hát nem igaz, mekkora ez a gyerek? Elefánt?! Vagy kígyó, hogy ilyen hosszú és még mindig nem ért ki, holott a fej már az előbb kibújt...
11.25-kor született meg. 3440 gramm és 58 centi (bár egy héttel ezelőtt 57 centinek mérték az orvosi rendelőben, ki érti ezt?)

Most, így utólag visszagondolva tök ciki, hogy így elvesztettem a fejem. Második szülésnél már több lélekjelenlét lenne elvárható az embertől, nem? Még most is bánt ez a rossz érzés, valamiféle szégyenérzet. De valahogy teljesen más volt, mint a kislányom születése. Akkor megdöbbentettek a tolófájások, mert annyira intenzív volt az érzés, hogy úgy éreztem, ezt nem is én csinálom, hanem csak történik velem és nem tudom kontrollálni a testemet, de 1-2 fájás után már "ráéreztem a dolog ízére" és teljesen hatékonyan tudtam nyomni, ki tudtam használni a fájást.
Most viszont! Az volt a benyomásom, hogy össze-vissza nyomok, nem is tudom, hogy jött ki ez a gyerek belőlem!

Végül 1-2 öltéssel össze kellett varrni a gátamat, mert Boldizsár valahogy nem úgy jött, ahogy a tankönyvek írják, ha jól értettem, nem egyenként bújtak ki a vállai, hanem egyszerre.
Érdekes módon a fejecskéje kibújt gátmetszés nélkül, aztán a vállai miatt mégiscsak repedtem.

Aztán olyan jó volt, amikor a hasamra tették! Az előző szülés után csak néhány másodpercet volt velem, aztán elvitték. Az pedig nagyon kevés volt, még föl sem ocsúdtam teljesen a fájdalomból, már ott sem volt a baba. Úgyhogy megfogadtam, legközelebb kiélvezem.
És most sikerült is, mert csak később vitte el a Zsuzsa felöltöztetni, aztán rögtön vissza is hozta. Nagyon jó volt.
Bár első ránézésre nem láttam szépnek a kisfiamat, csupa magzatmáz volt és a magzatmázzal együtt olyan trágárszőkének nézett ki a haja. De ezzel együtt már akkor is nagyon kedveltem

Ja, és a hab a tortán, hogy a férjem lekéste. Olyan fél 11 körül beszéltünk telefonon, kérdezte, hogy elég lesz-e, ha csak 1-kor indul, mert még van egy tárgyalása. Ó, persze, hogyne, kettő előtt itt nem lesz gyerek.
Aztán a kitolás közben hallottam, hogy csörgött a mobilom (hacsak nem a kazánszerelő volt, nem is néztem meg utána), aztán még egyszer, amikor Boldizsár már a hasamon volt. Akkor oda is adták a telefont, úgyhogy tudtunk beszélni. Kérdezte, hogy na, mi a helyzet (akkor még el sem kezdődött az ominózus tárgyalás, éppen csak sorjáztak be az emberek). Mondtam, hogy megvan. Egy darabig hallgatott, aztán azt mondja: most csak viccelsz? De akkor Boldi rázendített, úgyhogy a saját fülével hallhatta, hogy ez bizony nem tréfa. Még némi neheztelést is éreztem a hangjában Aztán mondta, hogy jó, akkor ezt a tárgyalást már befejezi, aztán jön is.

Szóval így volt.

Sokat tűnődtem rajta, hogy mitől ment ez a kitolás ennyire rosszul. Mindig arra jutottam, hogy azzal az ággyal valami nem stimmelt. Aztán arra gondoltam, hogy lehet, hogy csak én vagyok egy hisztis p., jobb, ha nem fogom az ágyra. Az biztosan valami spéci dolog, ami egy csomó pénzébe került a kórháznak, nem véletlenül tették az alternatív szobába.
Úgyhogy érdekes volt olvasnom, hogy más is érezte úgy, hogy inkább a hagyományos szülőágy.
(Az István kórházban szültem, az "Istvános" topicban kitárgyaltuk az ágyat és többet panaszkodtak rá.)

Az ismerőseim mind azt mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, egy óra alatt túllenni az egészen, nem semmi. Mintha az én érdemem lenne.
Valahogy azt hiszik, hogy ez így nem is lehetett nehéz. Pedig tényleg nem volt egy fáklyásmenet. Persze tudom én, tarthatott volna 12 órán keresztül is.
De valahogy túl gyorsan ment az egész, szinte nehéz volt feldolgozni, hogy máris vége a terhességnek és kezdődik az anyaság.

Összességében teljesen elégedett vagyok, remélem, a következő szülés is ilyen rövid lesz.

Nagyon gyorsan fel is épültem. Az aranyér problémától eltekintve. A szüleim teljesen meg voltak döbbenve, hogy jövök-megyek, olyan étvággyal eszem mint egy zsákhordó. Arról már nem is beszélve, hogy előző délután még náluk kajáltunk. Sőt, fél 11-kor még beszéltünk telefonon, hogy most a szülőszobán vagyok, de majd még beszélünk, hogy nehogy hiába bejöjjenek meglátogatni, miközben esetleg már ki is engedtek.

(Olyan szívmelengető érzés volt így föleleveníteni a szülést! Azt hiszem, többé-kevésbé sikerült a tudatalattimba száműzni a szégyenérzetet Nem hiába győzködtem magam, hogy mindenki úgy szül, ahogy tud és hogy csak a szülész-nőgyógyász szakmában túltengő hímneműeknek köszönhető, hogy ma már a nők nagy része is úgy fémjelzi a "jó" szülést, hogy a kismama síri csendben szenved, hiszen nem fáj az annyira... )

Már alig várom a következő babát.

Ja és Ed!
Gratulálok a második csemetéhez!
Hogy bírod? Nem vagy rosszul? Pláne ebben a melegben!

Üdv
Mackoo
mackooo
 
 


Mackoo!

Ez olyan gyonyoru volt... En is az elkovetkezo par napban szulok, a masodikat, jo volt olvasni, hogy hogy ment. (Az alternativ szölőágy meggondloando az elbeszeles alapjan).

Minden jot Nektek, meg mindenkinek a topicban. remélhetőleg hamarosan "teljes jogú tag-kent" ismét jövünk a babammal. Kellemes nyaralast, vizezest (a kicsit nagyobbakat gondolom alig lehet kiszedni a pancsolóból).

Üdv,
M
masodik
 
 


Mackoo,

Nagy nagy gratula Nektek! (Boldizsárral együtt aki nem elefánt, se nem kígyó viszont szép hosszú ifjúúúúú)

Örülök, hogy májilag nincs romlás. Kontrasztanyaggal nem lehet szoptatni, ugye? (mármint a CT-s verzióval) Anno nekem azt hiszem ezért kérték az MRI-t, így csak 1 napot kellett kihagyni.

Kérdés Mindenkihez,

Van Nektek (:-) mármint a gyerkőcöknek) melegkiütésetek? Marci hátán, nyakán voltak kicsi piros pöttyök, de a tegnapi medencézés után tele lett mindkét karja nagyobb piros pöttyökkel. Viszem ma 4-re (utazás előtt :-() dokihoz, de addig hátha tudtok vmi. nyugtatót írni.

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy olvasatlanul teszek fel kérdést, most sajnos nincs időm átolvasni a hozzászólásokat.
Sógornőm kért meg, aki a Schöpf-Méreiben fog szülni decemberben, hogy érdeklődjek, tudtok-e ott olyan szülésznőről, aki preferálja a gátvédelmet (első baba).
Előre is köszönöm.
dvera
dverocs
 
 


Szia Kriszti!
Az én gyerekeimnek is van melegkiütése. Én nem vittem őket orvoshoz, bár Borié elég csúnya lett, ugyanis ő elvakarta.
Szerintem a hájas babáknál különösen áll a zászló, főleg az álluk alatt, ahol a toka miatt nem szellőzik rendesen.

El fog múlni, pláne most, hogy jön a hűvösebb idő.

Nem is kentem semmivel, mert úgy okoskodtam, hogy attól csak még kevésbé szellőzik a bőre, jobbat teszek velük, ha alaposan szárazra törlöm.

Érdekes, amit írsz az MRI-ről. Nekem januárban csináltak egy MRI-t, akkor kontrasztanyag nélkül, mivel terhes voltam és nem akarták vállalni a kockázatot (bár azt mondták, valszeg semmi baja nem lenne a babának). A terhesség miatt vetették el a CT-t is, mert az sugárzással dolgozik.
Viszont kontrasztanyag nélkül nem is látszott semmi, csak annyi, hogy valami tényleg van ott, de azt nem lehetett eldönteni, hogy mi.
Most már nem vagyok terhes, a CT könnyebben elérhető (van a kórházban is), gondolom, ezért döntött az orvos a CT mellett. Kontrasztanyag kell (ld. fent), csak annyit mondtak, hogy egy napig ne szoptassak utána.

Ha jól értem, amit írsz: lehet, hogy CT után nem is csak egy napot kéne kihagynom???
Akkor ennek még jobban utána kell kérdezzek. Mert a belgyógyász azért nem annyira penge szoptatás ügyben.

Egyébként te hogy oldottad meg az egy napos kihagyást? Nekem ugyan volt egy egész hónapom arra, hogy lefejjek tejet, de eddig nem sokat gyűjtöttem. A két gyerek mellett egyszerűen nincs rá időm, Bori ráadásul retteg a fejőgéptől és zokogva könyörög, hogy hagyjam abba ("anya cicit nem föjje meg"), ráadásul ebben a kánikulában nem is volt annyi tejem, hogy legyen mit lefejni.
Félek, hogy ha tápszert is adok Boldinak, akkor az bekavar a szoptatásba. Egyáltalán: mi lesz, ha nem fogadja el a cumisüveget???

Mackooo
mackooo
 
 


Sziasztok!

Visszatértem a Balatonról. Talán egy kicsit elviselhetőbb volt ott átvészelni a nagyon meleg napokat. Ti hogy bírtátok? Jó látni, hogy egy kicsit felélénkült a topic. Mackooo, örülök, hogy Te is írogatsz. Nagyon jó volt olvasni a történetedet. (Én is mackónak hívom a lánykámat. Kép

Kisbora!

A kádat asszem én is kipróbálom majd, mert "apucinak" nem lesz mindig ideje fürdetni, és nekem ez a kisebb kád talán jobban fekszik majd. (Egyelőre ebben viszem a mosott, meg a megszáradt ruhát, magyarul lavórnak használom.)
Orsikám nem ennyire nőtt meg, mint a képen látható volt, mert ezek már régebbi képek voltak. Itt van egy frisebb a nyaralásról. Már 65 cm, és szerintem már 6 kg fölött lehet.

Mi is készülünk bébiúszásra, de mi még csak a zuhanyzást próbáltuk. Ti hova mentek majd?

A ti gyerekeitek is kevesebbt szopnak ilyen nagy melegben? Az eddigi 1/2 óra helyett 5-10 perc, aztán kész is.

Cuiccolo!

Átestem a tűzkeresztségen. Mivel el akartunk menni ide-oda, kénytelen voltam nyilvánosan szoptatni. Egyik este a többiek fürdeni szerettek volna, addig én a parton maradtam, és mivel Kismackóm elkezdett üvölteni, kénytelen voltam ott, néhány száz ember szeme láttára megetetni. Egy kicsit fel is bátorodtam, egy-két nap múlva már egy parkban is erre vetemedtem. Stratégiám a következő: nem nézem, hogy néznek-e, és akkor nem látom, hogy van-e olyan ember, aki hülyén bámul, netán megbotránkozik.

GyöngyvérKép
jolikam
 
 


Sziasztok!

Először is gratula Manóci, Gyöngyvér, Mackoo a csöppségekhez és jó babázást!Kép

Kriszti, úgy örültem Marciról a képnek! Csuda helyes nagyfiú lett, látszik milyen kis elégedett az élettel!KépÜgyes a járással!Kép Melegkiütések most lettek szombat óta először én tavalyról nem emlékszem ilyenre. Vagy csak a memóriám nem a régi!?Kép

Timi, kár, hogy nem írsz. Kép
MÁRK- OLIVÉRNEK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!KépKépKép

Judit, Dorka baba még mindig helyes kis husi!KépNektek is gratula a járáshoz!

Zita, szegény Csilla baba a kullanccsal! Remélem már minden ok!

A szüléstörténetek megindítóak voltak, jó volt olvasni!
Andi, nem is gondoltam, hogy ennyire tudatosan fel lehet rá készülni!

Mackoo, örülök, hogy jelentkeztél, gondoltam már rátok, hogy mi lehet veletek. A szülésedről eszembe jutott a sajátom, én végig össze-vissza nyomtam, nem éreztem mikor van fájás.Szerencse, hogy minden renden voltKép

Andi, Gyöngyvér én is sokat paráztam az eszik, de vajon eleget-e és folyadékot adjak vagy ne kérdéskörön. Ha van 4-5 pisis pelus és kakis pelus akkor nagy baj nincs. Kép Főleg, ha olyan szépen gyarapodnak mint a Ti csemetéitek!
Orsi és Dani gyönyörű a fotókon, jó újra pici baba képeket látni!

EdKép majd írjunk a jövő hétről!

Bencus igazi kis gazfickó. Sajnos most folyton verekszik eddigi leszoktatási kísérleteim nem jártak sikerrel. Önálló, akaratos, huncut egyszerűen imádom.Kép Most is kis vasgyúró, teszek fel képet róla.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


A képek nem rég készültek
Kép
Babakocsit úgy látszik vennünk kell nekiKép
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztooooooooook!
Van itthon internetem! &Egrave;s gyors is! Ugyhogy jövöööök!
Még visszaolvasni nem volt idöm, ugyhogy nemtom ki hiányolt és ki nem, de igyekszem naprakész lenni és a fentieket magamévá tenni.

Barbi! BENCE igazi nagyfiú! Vagyis inkább már kisfiú, semmi jele nincs a bébinek (hacsak nem a pelus)...hihetetlen mennyit változnak rövid idö alatt.

Nem tudom hogy álltok taliilag...ha esetleg 20-ig esedékes egy abban feltétlenül benne vagyok. Addig itthon vagyok és bárhova elmegyek hogy találkozhassak Veletek!
Matt07, mostmár Ádám is hatalmas, nincs kibúvó!

Jövök még!
timili
 
 


Addig is két jellegzetes fotó Márkovicsról:
KépKép
timili
 
 


Szia TimI!!!!!!!!!

Márk is jól megnőtt!!!!!!Látom még mindig szereti a hasát!KépNagyon sokat változott, de még mindog nagyon jóképű!

Edék úgyis jönnek hozzánk jövő héten, lehet nálunk így tali!

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk!
Timili, halihó! Ugye mostanában gratulálhatunk a szülinaposnak?
Mackoo, gratula a kissráchoz! Köszi, jól vagyunk, teljesen jól bírjuk a meleget, nincs semmi gond. Az esős idő rosszabb, mert a lakásba szorulunk.
Barbi, megyünk! Kedd szokásos időpontban? Csütörtök nem jó, anyu akkor szabadnapos és közös programunk lesz.
Gyöngyvér, hajrá szabadszopi!!! Csak így tovább!
Kriszta, melegkiütés majdnem minden gyereknek van, magától elmúlik. Valakinek a kamillás hintőpor a jó, nekünk ha nagyon csúnya, a panthenol. Mindkettőt gyerekorvos ajánlotta.
Andi, én 3 hónaposan még nem adnék neki gyümit, csak szopi, szopi, szopi, Ráér 5-6 hós koráig és neked is sokkal könnyebb addig.
Mindenkinek jó hétvégét, majd jövök.
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


sziasztok!

tali nekünk is jó 20. előtt! szívesen megyünk bárhová!

hú timi, márk nagyon sokat nőtt!
barbi, ha nem bánnád, mi is szívesen mennénk!

ildi
matt07
 
 


ádám a barátnőm kalapjában a "magyar tenger partján". bár ő csak a kismedencéjében fürdött.

Kép

Kép

Kép

Kép
matt07
 
 


Ildi, Ádám borzasztó édi(továbbra is) és egyre inkább Balázst látom benne (én)

Barbic, akkor mi szivesen megyünk hozzátok kedden. Mikor is? Hova is? Nyomsz egy mailt?
Ki jön még?
Ildi elvigyelek titeket vhonnan?
Cuicco?
(nekem)Ujabbak?
timili
 
 


sziasztok!

barbi, ha nem nagy gond, akkor mi is mehetnénk hozzátok kedden?

timi, nagyon örülnénk, ha elvinnél minket egy darabon, majd megbeszéljük a talihelyet!

egy fogas kérdés: nekünk van egy 3/4 és 1/4 fogunk. kell ezt már valamivel mosni?

ildi
matt07
 
 


Sziasztok!

Ildi, gyertek persze várunk örömmel!Kép Ádám tündér baba!
Fogat én mosnám: már csak azért is hogy szokja! Kép Vagy vizes pelussal vagy fogkefével. De ha nem mosod még akkor sincs gáz!Kép

Szerdához mit szóltok?
Timi, ED dobok mailt, Ildi nem látom a címed!Többiek?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


kösz barbi!

mailcím: moil@t-online.hu

nekünk a szerda is jó!!

ildi
matt07
 
 


Sziasztok,

mi is mehetünk talira?

Mindenkinek gratula, mindenki sokat nőtt.

Bocsi nagyon sietek
Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?