Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reni!
Köszi a felvilágosítást, már el tudom képzelni, milyen az a testvérfellépő. Ilyen drága?
Ebben a bolond időben csak a lakásban vagyunk. Elég sokat játszunk, mondókákat mondunk, (jobban mondva csak én mondom) ő meg hallgatja!
Az éjszakai alvással már régóta nincsen gondunk, kb. 6 hónapos kora óta. Azért már egyre ritkábban, de előfordul,hogy felriad éjszaka, és elkezd sírni, de mikor kiveszem a kiságyból, akkor már el is hallgat. Felhúzom neki a "nyöszörgőjét" és alszik reggelig. Olyan is szokott lenni, hogy reggel 7.45-kor én keltem fel, mert még alszik!
Délután szokott még aludni, mármint ebéd után. Elég sokáig, van, hogy 16.00-ig is alszik! Most tettem le az előbb, de nem akar aludni! Kiabál, hogy: "ányá"!
Beszélni még nem-nagyon akar, egyenlőre csak pár szót mond, de szinte mindent megért! Mondjuk ő mindent később csinált, mint a vele egyidősek!
Érdekes lehet Nálatok a felváltott alvás. Ezt a tesóm úgy oldotta meg, hogy a pici baba zajban is alszik, a többi 3-at meg egyszerre teszi le aludni! Kép

Cirmike!
Mi is elmennék a Módszertanis baba-mama klubba. Mit kell vinni? Kell érte fizetni? Mindkét babát viszed? Mikorra lehet menni? Ot tis találkozhatnánk!
Légyszi, írj le mindent róla! Köszi!

Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Szióka!

Most csak gyorsan, mert itthoni melót kaptam, azt kéne csinálnom, apukám most vitte el Somát, estig náluk lesz.

Maité, szia! De te a topikindításkor, az elején már írtál nekünk. Rémlett a neved, megnéztem, akkor voltál 15 hetes terhes! Gratula a babádhoz, tényleg nagyon különleges nevet adtatok neki. Hogy becézitek? A nagyok milyen neműek? Miért szültél császárral?

Rita, nagyon jók a képek Hannáról, Atiról. Hannának a pici lábára csináltatni kellett azt a csizmát? Atinak egyre göndörebb a haja, nagyon édes pofi!
Olyan jó, hogy így lehet nekik a kertben fürödni...
Végül is hol vettetek házat? Nem is írtad. Sok energiát a felújításhoz. Majd küldj Te is képet, ha gondolod.

lola77
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy teteszik a kislányom neve, ez egy francia név. Van is problémánk az anyakönyveztetéssel, mert a szabályok szerint csak fonetikusan, Floransz-nak lehetne. Mivel a férjem kongói származású, ahol franciául beszélnek, ebbe nem akar beleegyezni.Úgyhogy most fellebezünk, majd elválik, sikerül-e.
oslany!
Én is próbáltam, hogy 4 óránál ne aludjon többet nappal, de nyűgös lett, nem aludt vissza,csak amikor már majdnem itt volt a következő etetési idő.
nekem van hordozókendőm, jól elaludt benne, amikor nagyon nyugtalan volt, csak a hátam majd beszakadt már 1/2 óra után is./pedig még csak 4 kg volt./Azt gondolom, rövidebb időre, pl bevásárlás, vagy buszos utazás, nagyon jó.A csomagban van képes használati uasítás, én az alapján használtam, többféle módon is meg lehet kötni.
Remélem majd segít a fiam képet is feltenni a babáról, a családban ő a számítógép-szakértő.
További jó hétvégét mindenkinek, délután talán már ki is merészkedhetünk?
maité
 
 

 
 

Itt egy kép róla, ez még a kórházban készült.
Kép
maité
 
 


Sziasztok!

Maité: Itt szültél Tatabányán,igaz? Tényleg nagyon szép, különleges név. Én úgy tudom, hogy ha kűlföldi származású valamelyik szülő, akkor anyakönyvezniük kell úgy, ahogy kéred. Legalább is az egyik ismerősöm férje török, és szó nélkül beírták, amit kértek. Nekem is van a kendőhöz használati utasítás, de abban csak 9 féle hordozási mód van, és valamelyik már egészen nagy gyerekeknek. Nem tudom, Bálint elég kövér volt kicsinek, és nagyon jó volt kendőben vinni, mindig elaludt benne, igaz, nem órákig volt rajtam, csak amíg mentem valahova.
Szép nagy baba a kislányod. Most hány kiló?

Benedekkel sétáltunk most egy órát, nagyon jó idő van. Bálint nincs itthon, elvitték az anyósomék Környére. Délután négyesben megyünk Kertvárosba, a férjem unokatestvéréhez, nekik egy 5 hónapos kislányuk van.
Erika: voltam a kézműves boltban, és megnéztem a házatokat!
Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
renáta29
 
 


Renáta!

Anyosodék környén hol laknak?mert mi is környén lakunk.Hogy hivják a férjedet?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Rani!

Az alvás temperamentum és szoktatás kérdése.Vannak jó alvó és rossza alvó gyerekek.Van aki minden zajra felriad és van aki mellett ágyút lehet sütögetni.
Az is fontos,hogy mihez szoktattad.Ha az első időkben csönd volt körülötte,akkor ezt szokta meg.
Nálunk már a nagyfiú mellett se volt soha csönd,de nagyon jó alvója van.Most se ébred fel a kicsit bömbölésére sem.
A picik meg alapból zajhoz lettek szoktatva.A kórházban fény és lárma ( emberek,babák,,gépek) vették körül őket.Na meg a rádió,ami a korán állandóan szólt.Ezt szokták meg.Így itthon se zavarja őket.

Maité!
Gyönyörű a kislányod.Nála már csak a neve szebb!Nekem nagyon tetszik.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!
Edit láttalak titeket az ujságban,márfurcsállottam is hogy nem irnak a babákról,mintha olyan sűrűn születnének hármasikrek.micsoda nagy élmény lesz nekik idősebb korukban.legalábbis a lányomnak az mikor megtalál olyan cikket ahol épp le vagyok fényképezve,valami régi fellépés kapcsán.meg 4hónapos korában benne volt a hölgyvilágban és azt is mindenkinek elmeséli.

Olyan szépek ezek a gyerekek,nagyfiad probál segiteni?
anyós hogy viseli?

Maité!
én is ugy tudom hogy ha valamelyk szülő külföldi akkor ugy kell anyakönyvezni a babát ahogy ti kéritek.az idősebbeket hogy hivják?

Lola!

végülis ugynéz ki hogy itt környén veszünk meg egy kis házikot amit egy kicsit felujitanánk,,csak szerencsétlenségemre az öcsém aki festő csinálta volna a munka nagy részét: festés,ajto-ablak csere,parkettázás,falazás,ma bejelentette hogy elmegy németországba dolgozni ugyhogy nem tudom ki fogja ezeket megcsinálni jutányos áron.

Holnap megyünk anyosékhoz,már most nincs kedvem az egészhez,megint azt hallgathatom egész nap ,hogy mekkora adosságba vágjuk magunkat,ahellyett hogy megkérdeznék,ugyan mibe tudunk segiteni vagy nincs e szükségetek valamire.

Na jol van megyek megpancsizunk,mert nem sokára kezdődik a box egyik barátunk boxol,és azt már nézni szeretném.
Sajnos az osztálytalit lefujtuk tegnap mert kerti party formájában lett volna,de kigondolta volna,hogy mára már tk jó idő lesz.

Sziasztok,további jo hétvégét mindenkinek

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

A hordozókendő anno engem is érdekelt, lejött egy csaj Pestről és a parkolóban próbálta mutatni, hogy a 6 hónapost hogy tudom beletenni. De az én fiam már akkor olyan izgő-mozgó türelmetlen kis izgága volt, hogy ketten alig tudtuk belevarázsolni. Ja és 13 ezer lett volna. Ami meg a Kismamából rendelhető arra azt mondta, nem igazán jó. Hát inkább vettem kengurut! De ahhoz se igen volt türelme a Somának. Néha-néha használtuk, de nekem is marhára fájt a cipelés! Bár ha tanfolyamon megtanultuk babástúl, biztos sikeresebbek lettünk volna. Amúgy a baba csípőjének is jót tesz!

Rena! Milyen házukat nézted meg Erikáéknak? Lehet, hogy valamiről lemaradtam... Kép
Ja, egy korábbi kérdésedre: Soma olyan 97-100 cm körül van, mostanában nem mértem. De a bölcsiben a többiekhez képest (korabeliek), meg a játszótéren olyan alacsonynak látom! És kb. 13,5 kg!

Maité, tényleg olyan szép nagy formás babád született. Az enyém abszolút nem ilyen volt még a kórházban! (megviselt arcú, apró kis csomag)! Persze nekem ő volt a legszebb!

Rita! De miért szól bele anyós? Ha nem tud segíteni, mégis mit gondol, hogy menjetek külön? A parkettázást, falazás részében biztos tud segíteni más is, ahhoz nem kell annyira szakember. Mi is magunk tapétáztunk, festettünk 2 éve. Persze tudom a Te férjed sincs otthon sokat. Amit most mi tervezünk felújítást, azt is a férjem+öccse fogják/fogjuk csinálni. Előre félek Tőle! Kép

Cirmike! KÉpzeld, ma összefutottunk egy rokonomoknél az apósoddal+feleségével. Véletlenül jöttem rá, ahogy beszéltek a Rolandról, meg hogy lesz kistesója....
Kicsit bonyolult lesz: az én nagybátyám szülinapjára véletlenül cseppentünk (apukámékat vittem oda, mi bementünk a máltai játszóra, aztán vissza). Szóval a nagynéném anyukájának a testvére a Te apósod! És a bátyámék is ott voltak, a Hanna lányukkal, aki ugyanakkor született, mint Roli. Ez abból derült ki, hogy egyszerre voltak a Laci+Ica meglátogatni Titeket anno. És még mondták is, látva a Soma+Hanna mit művel, hogy még a Roli hiányozna ide!
Ja, amúgy nem szóltam, hogy én meg veled szoktam dumcsizni itt a neten! Csak azért mondtam, hogy tényleg milyen kicsi a világ!

Hajni! Mi van veled? Nem ám azért nem jössz erre, mert mostanában babás témákról beszélgetünk! Írj ám néha, hogy mizújs veled és a házikóval. Már mingyá' beköltöztek, azt nem is tudunk róla!

Jó éjt!

lola77
 
 


Sziasztok!

Igazából olvasgatlak benneteket, de nem nagyon tudok hozzászólni a témához. Kicsit kívülállónak érzem magam.

Különben most lett kész a kémény, tegnap. Nagyon-nagyon elfáradtam. De megérte. Már csak a tetejére azt a kőbigyót kell rátenni, meg a tetőt visszacsinálni és teljesen jó. Különben meg nincs semmi. Kedden kezdek a csoportvezetős bigyóban. Azt mondják augusztusig tart. Majd mesélek milyen volt.

Most meg megyünk a telekre, így is átlazsáltuk az egész délelőttöt Kép. Ja, azt nem is írtam, hogy tegnap annyira elkopott az ujjam, hogy egy ki is lukadt. Most alig tudok valamihez is hozzáérni vele. Nem tudom mi lesz melóba, szerintem egy újjal fogom pötyögni a számokat, ugyanis már csak a pici újjam egészséges a jobb kezemen KépKép. Na csóközön a piciknek, puszi a nagyoknak.

Sziasztok

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziaszok!

Hajni: egy kis vigasz, én is így vagyok. Csak olvasok, írni nem tudok. Nagyon örülök az ujjaknak, de én olyan keveset jövök, hogy mire jövök, egy csomó olyan dolog van, amihez nem tudok hozzászólni. Sajnos Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét azért.

Puszi

Szilvia

Ja, méret ügyileg: Emese pont 100 cm, pont 3,5 éves, pont 17 kiló és elég magas kiscsaj. És természetesen a legszebb kincsem...

emeseanyu
 
 


Szilvi, akkor már ketten nézzük kívülről az eseményeket Kép. Olyan furi, hogy azt mondod, hogy 1 m és magas Kép. Olyan jót mosolyogtam rajta Kép.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Szia Hajni!

Tényleg "magas" a korához, csop.társaihoz képest az Emese! Úgyhogy én lehet,hogy rosszul emlékszem, akkor biztos hogy Soma nem 97 cm! De nem tudom megmérni, majd ha nyugodtabb lesz!

Miért lyukadt ki az ujjad, azt nem értettem, milyen munka az a kéménygyártás?

lola77
 
 


Az újjam lukadásában szerintem több ok is szerepet kapott.
1: a több ezer nyomtatvány amit átnyálaztam.
2: téglahordás kesztyű nélkül
3: cseréppakolás szitnén kesztyű nélkül
4: szerszámok elmosogatása

A kéménygyártás abból áll, hogy adogatod a kőművesnek a téglákat, malterokat, meg mindenfélét. Õ meg pakolja fel, és kémény lesz belőle Kép. Vagy nem értem a kérdést, ha ez nem jó válasz volt Kép.

És én nem azt mondtam, hogy Emese nem nagy, csak olyan furi az 1 m meg a magas együtt Kép.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Köszönöm a kimerítő választ, erre gondoltam. Kép
Akkor gyors javulást kívánok, kenegesd valami krémmel!
De gondolom a párod volt fennt a tetőn?

Megyek csicsizni, jó éjszakát, gondolom Te is korán kelsz... Kép

lola77
 
 


Sajna én is korán Kép. Természetesen én nem mászok magasra, mert onnan le is kell jönni Kép. Szóval ő volt fent én meg szaladgáltam mint a hülyegyerek lent Kép.

Jó éjszakát. Szerintem én is megyek, bár én későn keltem. Nincs aki felkeltsen korán, csak a drága egyszem pici kutyuskánk Kép. Õ meg szerintem ugyan úgy drumolt mint mi Kép

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Rita: Az anyósomék itt laknak Dózsakertben. A férjem nagyszülei laknak Környén, az egyik Pirityi, a másik Forisek. A férjem egyébként Virga Miklós őt is ismerheted, vagy a férjed, mert sokat volt Környén "gyerekkorában", meg ott is horgászott sokáig.

Edit: Én nem szoktattam őket csendhez, bár nem megy a TV, rádió egész nap. Most a Benedekkel a kórházban a második naptól ketten voltunk egy szobában, és olyan nyugalom volt, hogy én is egész nap aludtam. Általában nem zavarja őket a zaj, mert ma is fúrtak a házban, zenéltek, és nem ébredtek fel. De érdekes, hogy a pici a Bálint hangjára rögtön kinyitja a szemét. Nem tudom, hogy mi a jó, de annak örülök, ha alszanak, és nem zavarja meg őket semmi, mert addig tudom a házimunkát csinálni.

Lola: Erika is itt lakik a Bánhidai lakótelepen, mint mi. Kérdezte, hogy tudom-e, melyik a 110-es ház. Nem tudtam, de szombaton sétáltunk a picivel, és megnéztem. Szerintem a Soma nem alacsony, nekünk azt mondta a doktornő, hogy nagyon nagy különbségek vannak ebben a korban, van olyan 1 éves, aki akkora,mint a Bálint, és van olyan két éves, aki 16 kg. és 100 cm. Mint Emese, csak ő már 3.5 éves.
Nekem a Nandu hordozókendőm van, ez olyan 5 e. Ft., de meg lehet varrni is, és akkor kb. egy ezres.

Hajni, Szilvi: Én szívesen olvasnék rólatok, érdekel a házépítés is, bárcsak mi is ott tartanánk már. Szilvi: Ti nem szoktatok jönni Emesével a Máltaira? A Csónakázó tónál milyen játszótér van? Mi még ott nem voltunk.

Megyek vasalni, főzni, csak beugrottam.

KépKép
renáta29
 
 


SZiasztok!

Na megmértem Somát, csak 91-92 cm ám. Jól elfelejtettem, úgy emlékeztem, hogy a 2 éves méreckedésnél 98 volt, de ezek szerint csak 88! MÉg jó hogy Szilvi írta, hogy mekkora Emese!

A Csóni tónál szép nagy játszó van, csak nyáron elég meleg de. is du. is. Egy kevés rész van csak árnyékban. Van kisebbeknek és nagyobbaknak való rész is! TAvasszal a legjobb, kánikulában már én sem oda szoktam menni. Szerencsére itt a környékünkön több új játszó van, a hűvösebbet választjuk!

Most én is vasalni megyek... Kép

lola77
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a biztatást a név dolgában, de az a baj, hogy a férjem időközben magyar állampolgár lett.A két első gyereknél valóban nem volt gond, a lányom Jeannette és nem Zsanett.Nektek mi a véleményetek a külföldi nevek "magyarításáról"?
Gondolok itt pl. a Dzsenifer, Zsanett, Dzsesszika és társaira.
Tatabányán szültem, és a 14 évvel ezelötti szülészeti élményeimhez képest kellemesen csalódtam.Bár a császár nem volt éppen betervezve, de a baba lábára rátekeredett a köldökzsinor- mint utóbb kiderült- és a fájások alatt nagyon leesett a szívhangja, nem kapott elég oxigént,ezért kellett minél hamarabb kiszabadítani.A születése után 5 órával már kihozták, meg is tudtam szoptatni, és szerintem ez sokat jelentett abban, hogy jól megy a szoptatás.A két nagyobbikkal már kezdettől fogva pótlást kellett adni./Így utólag nézve nem a tejem volt kevés, hanem a tudásom és az önbizalmam, amit sem a gyerekorvos, se a védőnő nem növelt/Két hete mértük Florence-t, akkor 5115g volt, a 62 es holmijait kezdi kinőni.
A kislány születése elött átestünk egy részleges lakás felújításon, de a férjes felvetette, hogy még a nyáron jó volna a vakolatot is felújítani, és hamár nekiállunk..... már elöre félek tőle, és érdeklődve olvasom a tapasztalatokat házépítés ügyben.
A tegnapi éjszaka volt az első, amit átaludt, este 10-töl reggel 6-ig , furcsa volt, hogy amikor reggel kinyitottam a szemem, már világos volt!Remélem megtartja ezt a jó szokását!
De most már nyöszörög, megyek megnézem. Szép napot mindenkinek.
maité
 
 


Maité!

Ezért az éjszakáért irigyellek!Én most mindent megadnék,ha már csak 3szor kellene egy éjszaka kelnem és nem 9szer.Nálunk még mindig 3óránként esznek,még éjszaka is!Ha pedig a férjem éjszakás,egyedül kell megbirkóznom az etetéssel.

Reni!
Ha ennyi zaj nem zavarja a picit,akkor nem lehet panaszod rá!Persze nem lehet egyszerű Bálintot "csendben tartani",míg a kicsi alszik!

Lányok!
Nem tudtok a közelben valahol babaúszásról?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Hú micsoda forgalom lett itt lányok!!!

Melinda, bocsi, hogy most írok csak választ, pont ma voltunk a babaklubban a bölcsiben. Hát tényleg eljöhettetek volna ha korábban írok! Amúgy ebéddel együtt 600 Ft (anélkül 400Ft), nagyon-nagyon finom az ebéd mindig, alig várjuk anyukák, hogy hagyjanak a picik. 9-re lehet menni és 11:15-kor hozzák az ebédet. Sajnos már csak 2 szerdán lesz (még júniusban) aztán nyári szünet szeptemberig.
Pénteken délelőtt eljönnétek a máltais dózsakerti játszóra? Ha nem esik mi szerintem elmegyünk. 9 után már ott leszünk.

Reni gyertek ti is ha tudtok!!

Lola, milyen kicsi a világ....
Pont most dumálgattam az Anettal is a babaklubban, vele is nemrég jöttünk rá hogy ismerjük egymást. Kár, hogy nem futottunk össze a Laciéknál. Néha mi is elmegyünk ezekre a szülinapokra. Bár távoli a rokonság, de jobban összetartunk mint András más igazi közeli unokatesójaival (van akit még sose láttam csak temetésen). Például a Laci is jött hozzánk falazni, mikor épült a házunk és az Ilus néni főzött sokszor a melózóknak. És általában az ő savanyúságjait is gyakran esszük itthon.
Nyugodtan elárulhattad volna, hogy honnan ismersz...
Apukád v. anyukád révén van a rokonság? Név szerint? Kicsit bonyolult nem?

Edit, sajnos úgy tudom nincs a közelben babaúszás... Mi is akartunk járni annó. Akkor volt Móron vagy Bp-en (ez igaz rögtön Budaörösn az autápálya M1 mellett, egy hotelban)

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Cirmike:
Megpróbálunk mi is lemenni péntek délelőtt, de nem biztos, hogy sikerül. Bálint ma 5-kor kelt reggel, és 9-11-ig újra elaludt, + még délután egy órát. Azért szeretnék ott lenni.
Erika: Régen írtál, gyertek Ti is, ha tudtok.
Melinda: Kipróbáljátok a buszozást pénteken?
Rita: Nektek ovi van még? azt írtad, hogy Ti is jönnétek a játszóra.

Üdvözlök mindenkit, mostanában ha van időm gépezni a testvérfellépőt keresem, de vagy már eladták, vagy nagyon drágák...
Reni

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Renáta: köszi az érdeklődést. Szóval a csónitóra nagyon ritkán szoktunk menni, máltaira kb. havonta. Nekünk most nyílt egy kisebb, de elkerített, árnyékos új játszó a házunktól kb. 20 méterre. Mi általában odamegyünk le, mert sok az ismerős.

Jól vagyunk, tegnap voltunk bőrtesztes allergia vizsgálaton Emesével (sírás is volt), meg fül orr gégén, mert azt hitték, azért köhécsel időnként, mert nagy az orrmandulája. Hál istennek nem. Ma meg vérvételen voltunk, mert az allergia itt biztosabb eredményt mutat és teljes vérképet is kértem. (itt még nagyobb sírás volt).

Lola: tegnap mérték megint Emesééket. 101 cm, 17 kiló. De van a csoportban az Álmos, aki jövő hónapban már 4 éves lesz, ő 109 cm! Igen, Emese tényleg magas a többiekhez képpest.

IMÁDOM!!!!

Hajni: igen, tényleg muris a magas szó. Kicsi tücsköm. Együtt bőgtem ma vele a vérvételen. Katasztrófa a meló? Milyenek a fönökök? Mennyire lehet lazulni? Kaptál már manit?

Most lehet, hogy összejön nekem is egy meló, álmaim állása: hat órás (gyerek miatt isteni), 5 percre van a lakástól és a munka is tetszik. Nem kiabálom el, de ha összejön, nagyon boldog leszek.

Cirmike: remélem jól vagy, ne keményedj már annyit!!! Pihenjél sokat!!
Puszi nektek!


Puszi a többieknek is, kellemes hétvégét!

Szilvia és Emese Flórája

emeseanyu
 
 


Sziasztok lányok!

Cirmike!
És honnan ismeritek Ti amúgy egymást az Anettal? Ja, tényleg a te férjednek unokatesója az én nagynéném (Horváthné-Ica, Te Ilus-néninek hívod...). Nekem az apukám (Horváth) öccsének (Laci) a felesége az Ica. És szerintem Ti az ő anyukájának a főztjét ettétek (szakács), meg a savanyúságát...
Hát tényleg bonyolult. Kép
Bocsi, a többiektől, hogy nem értik mi van... Kép

Ma írtuk alá a bankba a szerződést, a lak.felúj. hitelre! Kb 100-szor írtuk alá a nevünket a férjemmel. Ma+holnap szabizok (holnap közjegyző)!

Mi is mennénk szívesen a Máltaira, de a de. nekünk nem jó, Soma bölcsiben van. De hétvégenként néha előfordulunk. Majd figyellek benneteket!

Rena! Irigyellek, hogy 2-szer alszik a Bálint neked. Igaz a hajnali keléséért nem... Kép

Erika mizújs veled, jól van a Viki?
Remka, mikor írsz magatokról, Te hányadik hétben vagy most?
Tényleg hogy bírják a meleget a picúrok (Viki, Benedek, Florance)?

Szilvi, mi már személyesen dumáltunk, de szorítok neked az állás miatt. Mikor dől el, még a nyári szünetig?

Rita, túléltétek anyóst? Meggyógyult Ati? Mi lehet, hogy most esünk bele. Soma egyre többet köhög, folyik az orra is...

Jó "melegedést" mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg régen írtam,most bepótolom,a lányom is engedi,a másik szobában alszik.
A felettünk lakó megint hiltizett egész délelött,a Viki csak nemrég aludt el,nagyon fáradt volt szegénykém.
Kész a gyerekszoba is,a függönyért holnap kell mennem,akkor lesz kész(beszegik).
Hogy kell ide a társalgóba képet feltenni?
Szeretnék a szobáról is és a Vikiről is feltenni,segítsetek légyszí,köszi.
Amúgy nagyon tetszik a kislányomnak a szobája,sokszor nem tudom ott szoptatni a fotelban,mert nézelődik és nem a lényegre koncentrálKép))

Elég jól bírjuk a meleget,itt a lakásban lehúzott redőnyök mellett egész kellemes idő van.
Bár nekem így is elég melegem van(érzem a plussz kilókat)de amíg szoptatok addig inkább szenvedek.

Holnap mi nem valószínű,hogy lemegyünk a játszóra,mert nem leszünk itthon délelött,de majd jövő héten nem csinálom ilyen zsúfoltra a hetet.

A védőnőnk felkért minket,hogy a kismamaklubban kedden délután a szoptatást mutassuk meg a leendő anyukáknak,nagyon örültem neki.

Viki úgy nől mint a bolondgombaKép Már 5900 gr és 60 cm.
Egy csomó ruháját el kellett tennem félre mert kinőtteKép

Reni ti délelött vagy délután vagytok lent a játszón?Jövő héten találkozhatunk,majd pontosítunk.

Lassan befejezem,mert megyek egyet tusolni,aztán sétálni a férjemmel és a lányommal.

Kellemes délutánt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Szilvi: Remélem, megkapod az állást, tényleg nagyon jól hangzik, egyszer én is ilyet szeretnék majd. Szegény Emese! Jó sok vizsgálaton kell most átesnie. Írd majd meg, hogy mi lett az eredmény.

Lola: Nem mindig alszik kétszer Bálint. Már volt egy rendszerünk, ebéd, utána alvás. Most meg mintha felborult volna. Soha nem tudok előre biztosat tervezni, mert ha álmos, nem érdemes vele elindulni. Teljesen változó, hogy mikor kel fel, pedig este mindig ugyanakkor alszik el.

Erika: Délután megyünk a játszóra, 5 óra után, de azért holnap megpróbálok velük lemenni, hogy találkozzunk a többiekkel. Akkor jövő héten gyertek Ti is!

Reni

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Szeretnék mégegy albumot csinálni a kislányomról,de azt írja ki,hogy nem jó a képformátum.Csak jpg-s képeket lehet felrakni,nekünk az összes kép ilyen,mégsem tudom feltölteni,miért?
Más is járt már így?
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Erika!

Úgy tudsz ide betenni képet, hogy a "Melléklet felöltés"-re kattintasz, utána bejön a Tallózás, kiválasztod a képet, beírod a rövid megnevezését. Befejezés. Ki fog írni, alulra a fehér kockába egy hosszú kódot. Ha mégegyet akarsz, utána enter, vagy írhatsz szöveget. Újra melléklet feltöltése... a végén ugyanúgy beírod azonosító, jelszó, küldés! Ha nem túl nagy a képed, sikerülni fog!

lola77
 
 


Sziasztok!

Sajna, csak most olvastam, amiket nekünk írtatok a játszóval kapcsolatban, mármint, hogy ma mentek.
Nem tudtam előbb megnézni ezt az oldalt, mert nem volt jó a net-ünk. Minden nap volt valami baja!

Cirmike!
Jövő szerdán is mentek a Módszertani bölcsibe? Ha igen, akkor lehet, hogy mi is mennénk, mert holnap megy el 1 hétre a párom, úgyhogy ketten leszünk a Gergővel.
Annyira sajnálom, hogy lecsúsztunk erről a mai játszótérről! Kép
Inkább azon kéne gondolkozni, mikor legyen a következő!

Reni!
Látod, így jártam! Kép Lemaradtunk a játszóról! Ja, tényleg, azt még nem írtam, hogy mentünk már busszal, de mindig volt segítség, nem akartam a véletlenre bízni. Volt rokon, aki segített nekünk, de nemsoká "egyedül" is ki kéne próbálnunk! Kép Ha ezen múlt volna a mai játszótér, tutira buszoztunk volna.

Mindenkinek!
Majdnem minden délután (16:00 után) megyünk a "Gáli" játszótérre, de nagyon fura az egész, mert a kisfiam nagyon jól elvan (egyedül játszik), addig én egyedül szoktam ülni a homokozó szélén. Pedig elég sok anyuka lenne, akkikkel lehetne beszélgetni, de úgy veszem észre, hogy egyik sem vevő rám. Van egy nagyon ari csaj, akivel szoktunk dumálni, de ők hamarosan elköltöznek (másik megyébe)! Nekem az a tippem, hogy azért nem akarnak velem beszélgetni az anyukák, mert fiatalabb vagyok, mint ők. Csak én szoktam egyedül ülni. Elég rossz ez a helyzet. Amúgy én alapból elég barátkozós vagyok. Nem értem, miért van ez így.
Ha tudtok valami tanácsot adni, kérlek írjátok meg! Köszi

Sziasztok
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Lola,
Köszönöm az érdeklődést, jól vagyunk. Kész vagyok a vizsgákkal. Kép Azt hittem, hogy most már végre több időm lesz, de annyi elmaradt elintéznivalóm volt a héten, hogy nem volt időm irni.
A 29. hétben vagyok most, szeptember 1-re vagyok kiirva, de a 4D szerint augusztus 23.
Elkezdtük itthon az átalakitásokat, Martin kapott egy új ágyat, mi pedig megrendeltük a sarokülőgarnitúrát a nappaliba. Két szobás a lakásunk, eddig együtt aludtunk a kisszobában, de át szeretnénk költözni a nagyba, a fiúk pedig a gyerekszobában lesznek majd. Szeretnénk már most átköltözni, nehogy Martin a tesót okolja majd a költözésért.
Vettünk egy ajtórácsot a konyhára, mert Martin állandóan felmászott az etetőszékébe, és állandóan attól rettegtem, hogy egyszer rosszul lép és beveri a fejét. Nem nagyon tetszik neki,de majd hozzászokik. Kép
Megkapta múlt héten az MMR oltást, pár napja pedig volt egy kullancsa. Kép Most attól rettegek, hogy ha tünetei lesznek, honnan fogom tudni, hogy azok az oltás, vagy az agyhártyagyulladás tünetei? Hallottátok, hogy be lehet küldeni a kullancsot vizsgálatra, ahol meg tudják állapitani, hogy fertőzött volt-e a kullancs? Beküldtük mi is, de sajnos nem ellenőrzik az összeset, csak szúrópróbaszerűen. A neten lesz majd fent az eredmény.
Szóval zajlik nálunk az élet, nem unatkozunk.
Lola, Te is mesélhetnél többet Somáról. Olyan ritkán irsz magatokról.


Maité,
Ti hogy beszéltek otthon a férjeddel? A gyerekeket mindkét nyelvre megtanitottátok? Azért kérdezem, mert nekem a férjem bolgár és mi két nyelven beszélünk a kisfiamhoz. Mi pedig angolul beszélünk egymással. Egy kicsit félek, hogy nehéz lesz majd Martinnak, de azt mondják, hogy ilyen korban nagyon fogékonyak a gyerekek, akár három nyelvet is meg tudnak tanulni.

Na megyek főzni, mert szeretnék ma korán ebédelni, aztán lefekülni aludni Martinnal. Nem is emlékszem már, hogy mikor aludtam utoljára délután.

Réka
remka
 
 


Remka!

De jó hogy írtad ezt a kullancs dolgot, bár remélem nem lesz rá szükségünk...
Amúgy azért nem írok magunkról, csak röviden, mert mostmár - hálistennek - sokan vagyunk, és mindig van valami téma és inkább ahhoz szólok hozzá! Így is hosszúra szokott sikeredni... Kép
Én olvastam tavaly egy könyvet erről a 2-nyelvűségről, a lényeg az volt, hogy ált. később kezdenek el beszélni az ilyen környezetben nevelkedő gyerekek, de pár év alatt behozzák, de még egy darabig keverik a 2-őt, viszont utána lényegesen nagyobb előnyük lesz a több nyelvvel. Azért a 3 nyelv nem semmi, de hát gondolom mindketten ragaszkodtok ahhoz, hogy ki-ki a saját anyanyelvén beszéljen hozzá.

Melinda! Nem értem a játszótereteken lévő anyukákat! A mi játszóinkon is vannak nálunk fiatalabb (te korodbeli) anyukák és tök jól eldumizunk.
Én szívesen felmegyek oda valamikor a jövő héten Somával hozzátok, ugyanis Soma szereti a változatosságot játszóterek terén, biztos örülne egy újnak. Még majd egyeztetünk! A du. 4 körül nekünk is tökéletes! Lehet, hogy kocsival is tudunk menni, de nekünk nem gond a buszozás, 3 megálló!

Cirmike, Rena hogy sikerült a máltai játszóterezés, össze tudtatok futni?

Ma megint mondták hogy Soma a bölcsiben hányt, de nem láttam, hogy beteg lenne. Bár most volt hányásmaradék a pólóján, egyértelműen és ő is mondta,hogy kijött a paprika...
Remélem nem lesz nagyon beteg, lehet hogy csak rosszul esett neki.

Most megyek mosogatógépet+ laminált parkettát nézegetni itt a neten. Ezek vásárlása előtt állunk, jó tudni a tapasztalatokat.

lola77
 
 


Szisztok!

Lola!
Sajna én sem értem ezeket az anyukákat. Attól, hogy fiatalabb vagyok, szerintem velem is el lehet beszélgetni. Meg az is baj egy picit, hogy egy páran már régebbóta ismerik egymást, és ők csak egymással beszélgetnek. Akinek nincs ott ismerőse, az meg vagy nagyszülővel megy, vagy a párjával, vagy a barátnőjével. Már mi is oda, arra a játszóra járunk már kb. 1,5 hónapja, de még mindig kívülállónak érzem magam. Remélem, ez idővel változni fog. Nagyon örülnénk ha el tudnátok jönni, és találkozhatnánk. Kép Majd írj, hogy Nektek mikor jó!

Tudnátok tanácsot adni, hogy mit tudnék csinálni, hogy elfogadjank az anyukák? Én kezdek kifogyni az ötletekből! Kép

Előre is köszi a tanácsot, ha tudtok adni!

Mindenkinek jó hétvégét!

Sziasztok
Melinda
oslany
 
 


Sajnos belázasodott Martin. Kép Remélem, hogy csak az oltástól van, és holnapra már semmi baja nnem lesz. Olyan nyűgös szegényke. Egy kicsit félek, hogy nem a kullancs miatt van-e, de gondolom az agyhártyagyulladás tünetei azért komolyabbak lennének.
Nálatok mennyire viselte meg a gyerekeket az MMR oltás? Volt lázuk, vagy valami panaszuk utána?

Lola,
Mit mond az orvos, mitől lehet Sománál ez a gyakori hányás? Otthon sosem fordult elő korábban, mindig csak a bölcsiben? Fura...

Oslány,
Miből gondolod, hogy nem akarnak Veled beszélgetni az anyukák? Te próbáltál beszélgetést kezdeményezni? Szerintem mindenképp Neked kell elkezden0ed, ha ők többen vannak együtt. Én is általában a barátnőimmel megyek, de én egyáltalán nem bánnám, ha valaki csatlakozna hozzánk. Viszont valószinűleg én sem mennék oda más anyukához, ha én nem vagyok egyedül. Próbálj meg kérdezősködni a gyerekeikről, erről a témáról minden anyuka szivesen beszél. Kép Sok sikert!
remka
 
 


Sziasztok!

Remka, nekünk nem volt semmi a 15 hós oltás után, de nagyon sok olyat hallottam, akiknek igen, makacs hörghurut, láz elég sokáig... Amúgy nem tudom mikor kapta az oltást, de én úgy tudom, a 10-15 nap után jönnek csak a mellékhatások. Azért ez nem biztos, nézz utána itt is a neten. A gyerekorvost, vagy a védőnőt nem tudod felhívni ilyenkor, csak hogy megnyugodj!
Olvastam a tegnapi újságban, hogy pénzhiány miatt már le is állították az ingyenes kullancs bevizsgálást! Kép

Az, hogy Soma mindig a bölcsibe hány, nekem is tök fura! Itthon még csak egy olyan időszakban hányt, amikor nagyon fájhatott a torka, állandóan köhögött éjszaka, fekvéskor és annyira köhögött, hogy utána hányt! De az teljesen más, ugye ingerli az erős köhögés a gyomorszájat! Gondolkodom nagyon rajta, hogy bemenjek-e a vezetőnőhöz a bölcsibe, de félek, hogy úgyis kitudódna a g.nők felé és akkor csak rosszat teszek vele Somának... Kép Végül is az ilyen 1-2 napos itthonlét nekem is jól jön, csak ugye nem mindegy mikor (bérfizetés, áfa, egyéb bevallások, szabadságok melóba...), és ezt nem lehet tervezni. Próbáltam faggatni is, hogy hátha ráerőltetik a kaját, de ő eddig amit nem akart megenni, azt nem tudtam a szájába erőltetni. Dehát ott egész másképp is lehet... azért elég nehéz elképzelni, hogy terrorizálnák a gyerekeket, hogy kötelező megenni. Azt mondja a paprika jött ki neki, pedig azt még sose ette meg. Szóval lehet hogy véletlenül bekapta és rosszul esett neki a falat, megundorott és visszajött a kaja is! Dehát azóta is semmi baja,
eszik rendesen, abszolút nem néz ki betegnek!

További jó hétvégét mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Remka!
Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy ha egy anyukával valahogyan egymás mellé keveredünk a játszón, elkezdünk beszélgetni. Általában a kicsikről. 2-3 mondat után meg visszamegy az előző beszélgetőtársához. A többség viszont sajnos családtaggal érkezik, úgyhogy szó szerint el sem mozdulnak egymás mellől.
Hát ez van!
Hogy van Martin? Ugye, nincs semmi komoly?

Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!
Remélem sikerülni fog,teszek fel egy pár képet,lesz benne a gyerekszobáról,babaszobás nyertesről és persze a kislányomról Viktória Liliről is.

Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Kép

cseriviola
 
 


KépKépKép

cseriviola
 
 


KépKépKépKép

cseriviola
 
 


Sziasztok

Erika,tündéri a kislányod olyan aranyoa kis tokája van,az én lányomnak is volt olyan 4-6honapos kora között.nem voltatok kinnt a neoton koncereten?nem kért véletlenül a férjed autogrammot?mert állt mellettem egy srác,világos poloban szmeg keki szinü térdgatyában,szürke edzőcipőben aki hasonlitott a férjedre.gondoltam is rá hogy rákérdezek,de égés ha mégsem.gondolom szép lett a gyerekszobátok,majd rakj fel a függönyröl és a falrol is képet légyszi.

na jo éájt mindenkinek,sziasztok

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Szia Lrita!

Nem voltunk kint a koncerten,tényleg jó,hogy nem szólítottad meg.
A te hozzászólásod feletti képek mellett van a gyerekszobáról két kép,csak jobbra kell húzni őket akkor láthatod.
A függönyről még nincs,de lesz arról is majd a napokban.
Köszi a dícséretet,tényleg jó husban van a drágámKép)

Reni pénteken voltatok lent a játszón 5 után?
Mi voltunk lent a barátnőmmel meg az ő két keresztgyerekével,de 5 után haza kellett jönni,a lányom már unta a dolgot.
Nem biztos,de láttam egy anyukát babakocsival kb.3 hónapos babát tolt,lehet hogy te voltál az?
Amúgy te hogy nézel ki?Hajszín,magasság?



Csajok!
A képek nemcsak egymás alatt vannak,hanem egymás mellett is,csak el kell őket mozgatni jobbra.
8 képet tettem fel,de nem tudom,miért így töltötte be.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2
 
 


Szia Petra!
Erikának hívnak,Tatabányán szültem a Szent Borbála Kórházban,2005.03.27-én.
A kislányom,Viktória Lili egy hét múlva lesz 3 hónapos.
Hál istennek eddig csak anyatejjel tápláltam a lányomat,remélem ez így is marad jó sokáig.
A kórházi csomagban kaptunk cumit,de nem használjuk.A pontos márkájára nem emlékszem,azt hiszem MAM volt.
Reklámfüzetek is voltak a csomagban,Pampers,Libero,Milupa,Kecskeméte Bébiétel,Hipp,Nestlé,Mildi.
Továbbá voltak a csomagban pelenka termékminták is.
Postai úton is kaptunk Libero és Pampers pelenkamintát.

Én úgy gondolom,a legjobb táplálék egy baba számára az anyatej,és aki csak teheti szoptassa gyermekét!Nagyon szeretem szoptatni a kislányomat,az a kapcsolat ami a szoptatással kettőnk között kialakult,csodálatos és semmihez nem fogható.
Bár nem tagadom,hogy naki is vettem cumisüveget a születése előtt,de az bontatlanul el van téve a szekrényben.
Volt már rá példa,hogy a nagy meleg miatt szomjas volt szegénykém,akkor vagy forralt vízet kapott kiűtve vagy pedig csipketeát csináltam és kiskanállal adtam neki.
Hihetetlen,de már 3 hetesen nagyon szépen elfogadta és ügyesen meg tudtam itatni.

Remélem segítettem a válaszommal,szia:Erika

cseriviola
 
 


Szia Petra4
Bocs,de most nézem egy pár helyen elgépeltemKép
szia:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!


Cirmike: Sajnos nem tudtunk pénteken 9-re lemenni, 10 óra után értünk oda, és akkor már nem láttalak. Remélem, legközelebb sikerül találkozni.

Melinda: Szerintem biztos nem Veled van a gond, én is voltam már olyan játszón, ahonnan még ki is néztek. Persze azért is mentünk. Most a máltain valahogy barátságosabbak az emberek. Gyertek le valamikor, így jobban telik az idő, amíg a párod nincs itthon.

Remka: Bálint nem volt beteg a 15 hós oltás után. Remélem ma már jobban van a kisfiad. Hányadik héten vagy most?

Erika: Nagyon szép kislányod van, kis mosolygós. Szép a szobája is. Pénteken nem voltunk a játszón délután, csak délelőtt. Délután sétáltunk. Hogy nézek ki? Hát, ez most aktuális kérdés. 160 cm "magas" vagyok, barna, vállig érő hajam van, általában összefogom. Azt nem lehet rám azt mondani, hogy sovány.... Most a szoptatás a legfontosabb, de azért megpróbálok valahogy fogyni. Egyre jobban zavar ez a 15 kiló felesleg. Van valami ötletetek? Most olvasom a Norbi könyvét, mert a nővérem már fogyott 10 kilót.

Anyatigris: Nem tudnál adni egy e-mail címet? Szívesen válaszolok, de most ide túl sok lenne.

Képzeljétek, tegnap voltunk Pesten az Állatkertben. Bálintot sajnos most nem nagyon érdekelték az állatok, inkább a tűzcsap, a lépcsők, barlangba hogy lehetne bemászni stb. Alig lehetett a játszótérről elhozni. Bementünk a játszóházba is, mert ott tudtam a Benedeket megszoptatni.
Sikerült venni testvérfellépőt, használtan, Kiddy Board, 5 e.Ft. volt. Kicsit furcsa, mindig belerúgok, ahogy tolom a kocsit, de még csak az állatkertben használtuk.

Reni

KépKép
renáta29
 
 


Szióka Mindenkinek!

Cirmike, Szilvi: megszületett a bátyáméknál a 2. babó: kislány (ő is) Léda, 3500 g, 51 cm. 2,5 óra alatt meglett vas. 18.50-kor. De azt mondta a sógornőm sokkal kegyetlenebb volt, mint az első, pedig negyedannyi idő alatt lett! Olyan édes pici lány... fogtam a kezemben is!
Annyira hegyes hasa volt a sógornőmnek, mindenki fiúra tippelt, ő mondta egyedül, hogy úgy érzi lánya lesz, és tényleg...

Rita, mizújs veletek? Képzeld múlt csütörtökön este, meg ma az előbb szólt a Soma, hogy "ANYA PISILNI KELL!" és kakilt a Wc-be! Úgy örültem. De miért téveszti össze a kakit + pisit!

Erika, tényleg jó kis színes szobája lett Vikinek, nem csodálom hogy állandóan nézelődik. Ugyanilyen kiságyunk volt!

Rena, de jó hogy ilyen viszonylag olcsón kaptál testvérfellépőt, de biztosan hamar megszokod! Használtan sikerült, hol találtad? (Sógornőmnek beszereznék egyet, meg Remkát is asszem érdekelné...)
Bálint olyan lehet mint Soma, őt is mindig az ilyesmi dolgok érdeklik... Kép ő is a játszótéren akart maradni. Pedig azt itthon is tud!

Melinda!
Döntsd el Te, hogy felmenjek-e a héten a Gálra, vagy lejöttök Ti a Máltaira, mert akkor mi is odamegyünk. Nekem a kedd,csüt. péntek 16.00 után jó!

Ja, azt akartam kérdezni Tőletek, ki hova megy nyaralni, ha mentek?
Mi Kiskunmajsára megyünk 6 napra aug. első hetében, vállalati üdülőbe (Suzukis) olyan gyógy- és élményfürdős, gyerekmedencével, napi 2-szeri kajával. Remélem jó lesz, Soma imádja a vizet!

Hirtelen ennyi!

Melinda írj, hogy melyik nap és hol?

lola77
 
 


Sziasztok!

Erika!
Nagyon szép a kislányod, olyan aranyos kis pufók az arca! Kép Rettentő édes, ahogy mosolyog. És a szobája is nagyon szép.

Reni!
Nagyon örülök, hogy úgy gondolod, hogy nem velem van a baj. Én eddig csak magamban kerestem. Mindig ugyanarra a játszóra megyünk, mert nincs hasonló itt a Gálon, de még mindig kívülállónak érzem magam. Nagyon rossz. Van egy közösség, de én hiába igyekszem, nem kerülök bele. Kép

Lola!
Gratulálok a picilányhoz a bátyádéknak. Kép
Az én nővérem kislánya (21 hónapos) ott tart, hogy szól, ha van valami a pelusban. De ha pisil, vagy kakil, tök aranyosan azt mondja, hogy: "anya kakítá", még pisinél is ezt mondja. És egy pisi után már új pelust akar. Kép
Szerintem ez a játszós dolog legyen csütörtökön a Máltain. Gergő 16:00-kor eszik, és utána indulunk. Egyszer el kell kezdeni a buszozást! Jó úgy Nektek is?

Csajok! Aki el tud jönni csütörtökön, az jöjjön, mert szerintem jó lenne találkozni! Kép
Ismertetőjeleink: 160 cm vagyok, hosszú barna kicsit hullámos a hajam, kék a szemem. Gergőnek elég rövid a haja, és sötétkék alapon béka-mintás a babakocsink! Remélem, összefutunk! Kép

Mi nem valószínű, hogy idén elmegyünk nyaralni. Még van egy kis tartozásunk, idén szeretnénk lerendezni, de kárpótlásul jövőre tervezünk egy Olasz nyaralást. De mikor lesz már jövő?? Kép

Lola! Ez lesz az első nyaralás? Biztos jó lesz, aztán majd tessék ám mesélni! Kép

Csajok!
Egyre rosszabb a párom nélkül. Kép Pedig még ki kell bírnom valahogy mert csak szombaton jön haza.

Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Cseriviola
Köszönöm szépen a válaszokat!Kiskanál, matrica, előke nem volt véletlen?

Renáta
munkacsi.petra@freemail.hu
előre is köszi

sziasztok!
anyatigris2
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Cseriviola
Matrica előke nem volt a csomagban?

Renáta
munkacsi.petra@freemail.hu

Előre is köszi!

Szió,Petra
anyatigris2
 
 


miért van az, hogy egyszer beírok nem látszik, aztán mégegyszer írok és aztán meg mindkét üzenetem látszik? Kép
anyatigris2
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?