Új privát üzeneted érkezett!

Szia Edit!

Nekünk az IrfanView program van, azthiszem letölthető ingyenesen. Írd be a keresőbe, szerintem biztos kiadja.
Utána a képre jobb klikkel: Társítás-IrfanView-Kép-Méretváltoztatás. Én itt az eredeti 50 %-át szoktam venni asszem.
Remélem tudtam segíteni, nagyon várjuk a képeket a törpékről.
Elhiszem hogy már nagyon szeretnétek levegőzni. Amúgy hogy oldjátok meg? 3-as ikres babakocsitok van, vagy több kocsival?

lola77
 
 


Sziasztok!

Nekünk egész jól telt a hétvége,bár ezt a nagyon meleget egész nehezen viseltük mindannyian.Az összes ablakon leengedtük a redőnyöket és egész nap pihentünk,sétálni is csak estefelé mentünk.
Vasárnap kinéztünk a gyereknapra,kislányom kapott egy micimackós lufit az első gyereknapja alkalmából,azóta ott van a kiságyánál,sokszor nézegeti meg gügyög hozzá,nagyon édes.
Részt vettünk a babaszoba.hu oldalon meghírdetett albumpályázaton,s a kislányom lett a második helyezett.Nyert 5000 ft értékű Johnson babaápolási csomagot,nagyon boldogok vagyunk!
Hétvégén kiköltözünk a kisszobából,ahol eddig 3-an aludtunk,s megcsináljuk kimondott gyerekszobának.A fal alul vaníliasárga,felül még a plafon is rózsaszín lesz,a két szín közé pedig macis bordűrt ragasztunk.
Tegnap a Móciban vettünk tök aranyos Micimackós dekorációt,még micimackós függönyt akarok venni,aztán kész a gyerekszoba.
Ja majdnem elfelejtettem a szőnyeget is megrendeltük,az is micimackós lesz.))
Ha elkészült lefényképezem és felteszem róla a képet.

Aki tud kérem segítsen!Elég csúnya még mindig a hasam a terhességi csíkoktól,olyan lilás színűek,hogy lehet azt halványítani?Eltünni nem fognak,de így elég feltünőek.
Szoptatás alatt nektek is volt vagy van étvágyatok?

Mindenkinek jó éjt,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Nekünk is jól telt a hétvége, kint főttünk a telken Kép.
Levagdostuk a púrhabot az ablakok körül, meg a párom elkezdte befejezni a vakolást.

Lola, amint lesz egy szusszanásnyi időm igérem küldöm a képeket. Ma is láttalak benneteket MSN-en, de nem volt időm dumizni.

Az ablak közben maradt ahogy berakták, engedtettem az árból. Így mindenki jól járt. Bútor nem nagyon lesz, így nem akadályoz semmiben, csak más volt az elképzelésem. A párom eredetileg így gondolta ki, úgyhogy csak nekem furi Kép.

Ja, nagyon édes a pici fiad a képeken. Annyira nagyon megdögönyözném, olyan cukorfalat Kép.

Na megyek aludni, mert holnap meló Kép

Legyetek jók, és hűtsétek a babákat ebben a nagy forróságban Kép.

Kép

Kép
vkhajni
 
 

 
 

Sziasztok!


Milyen gyereknapi programok voltak Tatabányán? Itt Esztergomban semmi nem volt. Kép
Mi jövő héten szombaton gyereknapozunk. Akkor lesz az utolsó vizsgám, és utána elmegyünk a győri állatkertbe.

Edit,
Én úgy szoktam lekicsinyiteni a képeket, hogy megnyitom a képet Paint-ben, aztán az egyik menüben van olyan, hogy kicsinyités, ahol a 100%-ot lecsökkentem 30-ra vagy 50-re. Nekem angol nyelvű a paint, ott az IMAGE menüben van egy olyan, hogy STRECH, és abban lehet megcsinálni. Nagyon egyszerű.

Erika,
Gratulálok a nyereményhez Kép Büszke lehetsz a kislányodra!
A terhességi csikokkal kapcsolatban nincs ötletem, én ebből a szempontból én szerencsés voltam, nem lettem "csikos". Kenegetted a pocakodat terhesség alatt? Én minden este bekentem szőlőmagolajjal, nekem az nagyon bevált.
Szoptatás alatt én is rengeteget ettem, főleg édességet kivántam. Az az érdekes, hogy mégsem hiztam, sőt fogytam. És ezzel más anyukák is ugyanigy voltak. Nem tudom, hogy miért, de a szoptatás általában fogyaszt.

Szerintetek milyen idős kortól érdemes strandra menni a gyerkőcökkel? Mennyire higiénikusak a gyerekmedencék?

Még egy kérdés...nincs valami ötletetek, hogy hol lehetne biztonsági rácsot venni az ablakokra? Lehet ilyet egyáltalán készen venni? Ha nem, akkor apukám biztos csinálna valamit, de egyszerűbb lenne megvenni valahol.

Réka
remka
 
 


Sziasztok!

Erika, ez tök jó, hogy ilyen helyezést értetek el. Na és a nyeremény sem utolsó. Bár a Johnsonnal vigyázz, nekünk nem vált be, és sok kismamától u.ezt hallottam, még a védőnöktől is. A fürdő, testápoló krémekeket, olajat én eltenném későbbre a helyedben! Már ha ilyesmiket kaptok!
Milyen jó lesz elmesélni neki, ha nagyobb lesz, hogy már pár hetesen nyert!
A Micimackós cuccokat én is imádom. Függönyt láttam a Kikás szórólapon, elég drága, több mint 6 ezer asszem és csak félhosszú (olyan radiátorig érő!)
Igazi lányszobátok lesz ezekkel a színekkel. Nekünk kék-narancssárga, a bútorok pedig fenyő (kiságy, komód, polc).
A lényeg szerintem, hogy vidám legyen és boldog benne a baba!
A terhességi csíkjaid valamelyest idővel maguktól fognak halványodni. Nekem se lett egyáltalán, mondjuk nem volt nagy a pocim. Szerintem ez hajlam. Én Milupás terh. csíkok elleni krémmel kentem, illetve sima testápolóval terhességem alatt! Mondják, hogy jó a Vichy-nek a kréme, de gondolom az sem utólag! (Mega drága, több mint 6 ezer egy kis tégely!)
Az első pár hétben nekem alig volt étvágyam, de muszályból legyűrtem mindig valamit! Később én is inkább az édességeket kívántam, nem a főtt kaját. És még így is fogytam, olyan jó volt!

Hajni, megértem hogy 0 az időd, úgyhogy majd küldöd, mikor tudod!

Remka! Nem tudom, hogy lehet-e készen kapni bizt. rácsot, nekünk is elkelne, de eszembe se jutott más mint csináltatni! Talán a Praktiker? De nem biztos. Vagy itt a neten keresgélj!

Mi Somát elvittük a WWF strandra, Komáromba már 8 hónaposan, ott van direkt olyan piciknek való medence. Hogy mennyire higiénikus nem tudom, de nem volt semmi gondunk. Tavaly a Fényesen voltunk, Tatán, rengeteg gyerek volt, pelenkások is (mint mi is), de ott sem lett semmi gond. Ki kell próbálni, szerintem Martin már nem olyan pici, ráadásul biztos élvezné.

lola77
 
 


Sziasztok!

Erika
Nálunk most a hamupipőkés függöny a menő,azt nézte ki magának a lányom hogy milyen jo is lenne a szobájába,de mivel közös lesz a szobájuk nálunk is marad a micimackós,ha jol emlékszem 2400 Ft métere fennt a centrumnál a függönyboltban.nekem még tetszett a mikiegerese-goofys is de az meg már nagyon fius.viszont bordűrt a falra még nem láttam micimacist én is azt szeretnék.
nálunk még nem tudom milyen lesz a fal,sárga talán világoskékkel,mert a szekrény amit kinéztem fenyő és kék kombinácioja.a szönyeg sárga és micimacis.csak nem a diegoba rendelted meg?mert akkor nem nekem kell.kb.2-3 hete voltam én is aztán mondták hogy majd szoljak ha kell hozatnak.

már alig várom hogy kész legyen pedig még el se kezdtük.

mi is voltunk a gyerekekkel a fényesen tavaly Atival is akkor ő is még csak 1 éves volt,nálunk se lett semmi baj hálistennek.vettem neki uszopelust de nem nagyon vált be,mert elég drága is és sűrűn kellett cserélni.mondjuk egy csomag elég volt egész nyárra.

Terhességi csikok sajna nekem elég szépen kijöttek,(nem csoda 30kg-ot hiztam Atival)nem igazán tudtam őket eltüntetni,kb egy év alatt halványultak el,de még most sem teljesen.föleg akkor csunya amikor kicsit jobban lebarnulok.
Az Avonnak van erre krémje,de nehogy megvedd mert semmit sem ér.

na jo van többet nem irok,
sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok,

Nagyon szupi volt a szombati szülinap. Örült a tortának, mindenkiknek ő vitte oda kistányéron a szeleteket amiket együtt szelt fel velem. Kapott kis talicskát tőlünk azzal órák hosszat eljátszik a kertben.
De még a szombatnál is jobb volt a vasárnapi fürdőzés, 4 órán keresztül szinte folyamatosan a vízben volt (du.3-7-ig) a győri élményfürdőben, csúszdázott apával a nagy csúszdán, de legjobban azt élvezte, hogy egyedül úszhat a karúszóval és senki ne fogja őt. Aztán elmentünk még vacsizni is Győrben, fél 10-kor indultunk csak haza és nem aludt el a kocsiban. Hogy hogy bírja...

Hétfő óta itthon vagyok vele megint én, de apa igyekszik haza mindig 3-4-re. Sajnos megint egy picit többet keményedik a hasam, de lehet csak a hidegfronttól.

Lola, nagyon aranyosak a képek Somáról, én ugye nem tudok feltenni... Kikában van bizt. rács és mellette van Praktiker is Budaörsön, nézzétek majd meg.

Erika, gratula a 2.helyezéshez!!!
Sajnos én sem tudom milyen utólagos kezelés van terhességi csíkokra, talán olyan helyen ahol helyi fogyasztás meg ilyen szépészeti dolgokkal foglalkoznak tudnak segíteni. Tatán is van ilyen.

Remka, Győrt nagyon tudom ajánlani, nincs klóros tisztítás. De hétvégéken nagy a tömeg. Rolival 1 éves kora után mentünk strandra, volt hogy Lepencére, itt úgy élvezete a kis melegvízű gyerekmedencét, hogy egész délutánra lekötötte őt. Nektek Párkány is közel van, jókat hallottam róla!

Hajni, anyóséknál is készen lettek az ablakok, itt jó és szép lett minden. Merre jársz mostanában?

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Lola!

Kösz az ötletet,megpróbálom.Csak legyen egy nyugodt órám.
3-as babakocsink van, PegPerego.Nem egy álom,mert sok szempontból nem praktikus.De az volt az elsődleges szempont,hogy egyedül is tudjam őket levegőztetni,annak meg ez megfelel.
Ha pedig mégsem jön be ez a választás,eladjuk.Használtan vettük,kb ugyanennyiért el is tudnám adni.
Akkor már csak az lesz a kérdés,hogy mi legyen helyette!!!
Voltunk kint tegnap és nagyon élvezték a fiúk.Én meg nem jutottam 300méternél távolabb,mert az összes szomszéd,meg utcabeli meg akarta a fiúkat nézni!

Most nem a babakocsi cserén fő a fejünk,hanem a kocsi vásárláson.Mivel kellene egy 6személyes kocsi.
Nincs valami jó ötletetekmelyik típus lenne a legpraktikusabb?Fontos az ár kérdése is,mert anyagilag nem vagyunk a toppon!

Erika!
Gratula a helyezéshez!
Nálunk nagyon bejönnek a Johnson termékek,de azért légy vele óvatos.Később is hasznos lehet,ha esetleg most még óvakodsz ezeket használni.
A terhességi csíkok kérdése engem is foglalkoztat,mert katasztrofálisan néz ki a hasam.Ha találsz rá valami jó megoldást,velem is oszd meg légy szíves!
Én használtam Vichy krémet a terhesség alatt,de meg se kottyant.Na annyit azért elértem,hogy nem volt olyan érzékeny (fájdalmas) a bőröm.De csíkjaim lettek rendesen,még köldök fölött is!Avont is próbáltam,de én alergiás lettem rá.Létezik még valamilyen márka,ami jó és elfogadható ára van?

Réka!

Kösz!Megnézem,hogy van-e ilyen programunk.Nem vagyok egy nagy számítógép zseni,meg eddig nem is kellett ilyesmivel foglalkoznom,de remélem hamarosan jutok valamire.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Szia Edit!

Nem csodálom, hogy az első sétátok a kiváncsi tekintetek tüzében telt. Biztos még így lesz egy darabig! Kitartás hozzá. Bár már ha nagyobbacskák lesznek, biztos akkor is megnéznek majd Titeket az idegenek is, végül is nem mindennap lát ilyet az ember, Ti amolyan "csodabogorak" lettettek.

Autóügyben nem tudok segíteni, ha sok időd lenne, mondanám hogy nézz a neten is körül... Kép

Majd ha legközelebb tudsz írni, kíváncsi lennék még arra, hogy hogy telik egy napotok? Éjszaka hányszor szopiznak/esznek? Mindig te kelsz, vagy be tud segíteni a párod? Napközben van segítséged? Mennyit tudsz pihenni? Egyszerre 2-őt szoptatsz, vagy egyenként! Még ha a tápszerkészítésre gondolok, az se semmi mire elkészíted hármójuknak a napi több alkalommal+éjjelre is.
Gondolom a háztartásra nem is jut időd. És a nagyfiaddal mikor tudsz foglalkozni?
Ja és mi a helyzet a bébiszitterrel, vagy segítővel, akit kértetek segítségbe? Sikerül(t)?
Minden jót!
Nem hasfájós egyik fickó sem?

lola77
 
 


Sziasztok!

Kb. 2 hete van netünk, és még csak ismerkedek az oldalakkal. Nagyon örülök, hogy ide találtam!! Van egy 19 hónapos kisfiam, Gergőnek hívják. Minden szép, minden jó, csak játszótárs kéne neki, mivel még nem tudom beiratni a bölcsibe Kép ! Nagyon bízom abban, hogy nem csak mi vagyunk egyedül, akiknek ilyen problémánk van! Ugye nem csak mi vagyunk magányosak? Nagyon örülnénk, ha írnátok nekünk!

Melinda
oslany
 
 


Szisztok!

Edit olyan jó, hogy látlak. Azért tényleg nem lehet semmi úgy sétálni, hogy minden ember megállít Kép. De örülj neki. Jó, hogy jól vagytok. Írd meg néha továbbra is, hogy mekkorák a fiúk.

Nálunk az ablakok még mindig nem teljesen tökéletesek. Kép. Most vettük észre, hogy az erkélyajtóból kimaradt a toktoldó. Furinak is találtuk hogy befért 3 cm-rel kisebb helyre,de gondoltuk elmértünk valamit. Hát nem, sajna. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Kicsit már kezdem unni. De már csak nevetni tudok kínomban az egészen. Semmivel nem volt ennyi baj. Modjuk ez az egyetlen dolog, ahol nem voltunk ott készültekor.

Na jó, megyek aludni. Majd még beugrom valamikor. Adok magamról életjelet.

Lola, kültem mélt, megkaptad?

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Remka kentem a hasam a várandósságom alatt végig,mégis csíkos lett.
Drukkolok a vizsgádhoz és jó gyereknapozást!

Lola 77 Johnsont majd később fogok használni a kislánynál,ugyanis a kék színű fürdetőt már kipróbáltuk,de szárította a bőrét,viszont a levendulás az jó.Abból is csak keveset teszek neki a vízbe,ezenkívűl patikai fürdetőkrémmel fürdetjük,imádjuk.
Micimackós függönyt a Centrumnál lévő Gardénia függönyboltban láttam/van az Itália méteráruban is/2490/m 210 cm magas.
Biztos nagyon szép a ti gyerekszobátok is és igazad van az a legfontosabb,hogy a baba jól érezze magát benne és boldog legyen.
A hasam elég nagy volt,mondjuk a kislány sem volt kissúlyú/3920 gr/,és 16 kg-ot híztam biztos ez is közrejátszott,hogy csíkos lett a hasam.

Lrita Igen a Centrumnál lévő függönyboltból lesz a micimackós függönyünk,viszont a bordűr nem micimackós,hanem sima macis,mert micimackósat még én sem láttam.
A szőnyeg a Diegóból lesz,remélhetőleg kész lesz hétvégéig.1190/m2-e kék alapon vannak rajta a micimackók.
Terhességi csíkjaimat Avonos krémel kentem,de szinte hiába,vagy lehet,hogy a plusz 16 kg volt az oka?Most már mindegy ott vannak,majd csak halványodnak.Már csak egy kicsit zavar,de nem bántam meg hiszen a kislányom minden pénzt megér!

Edit73 megkérdezem majd a férjemet hátha tud neked valamilyen 6 személyes autófajtát ajánlani,mert mindennap nézegeti a használtautó.hu oldalt.

Oslany szia,engem Erikának hívnak.Tatabányán belül hol laksz?Mi a bánhidai ltp-en.Bár nekem a kislányom két hónapos múlt,de szívesen barátkoznék veled.

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat.
Új fotóalbumot nyitottam Viktória Lili 2 hónapos címmel,ha érdekel nézzétek meg a kislányom fejlődését.

Most már zárom soraimat,mindenkit üdvözlök:Erika

cseriviola
 
 


Helló!

Hajni, köszi a képeket, megkaptam persze. Nagyon jól néz ki így már ablakokkal a házatok, tényleg házformája lett. Kép
Az gáz, ha a toktoldó kimaradt, mert az kell a rendőny miatt, ugye? Kép
Szerintem jól elkapkodták ugye, és ez lett belőle! Mégiscsak kiszerelés lesz a vége? Vagy azt tudják pótolni? Amúgy én tőlük 260 ezres árajánlatot kaptam (szemben az első 400.000-re), úgyhogy tényleg jóval olcsóbbak.

Üdv köztünk Melinda. Írj többet magadról, merre laksz, milyen a kisfiad (ha van képed, szívesen látnánk), kinél szültél?
Játszótérre jártok?

Mi az újváros-sárberki kereszteződésnél lakunk, az újvárosi oldalon. Nekünk itt a környéken több játszónk is van, szerencsére. Az én fiam 2,5 éves. Kisfiadhoz korban legjobban Remka Martinja áll, de ő esztergomi, illetve Cirmike Rolija+Rita Atija áll, de ők sem tatabányaiak.

Erika, megnéztam a képeket, nagyon szép fejlett Viki termetre, nekem Soma jóval kisebb volt, bár nagyon mozgékony. Jó nagy baba. Gondolom szeret sétálni, a babakocsis képekből ítélve.

Tényleg nektek hogy telik egy napotok, mennyit tudsz pihenni mellette, hogy jut időd magadra, háztartásra, férjre. Kíváncsi vagyok... Kép

Somám most jól bealudt (fél2-től alszik), tegnap csak 50 percet aludt, tök álmosan kelt. Mostanában alig akar elaludni délután is, meg este is, aztán meg jól bealszik. Reggel is alig bírom kelteni a bölcsihez.
Holnap de. megyünk gyereknapra a Módszertani bölcsiben lesz, tavaly is voltunk, de akkor rossz idő volt, most úgy tűnik jó lesz. Vasárnap du. megint köszöntés...

Na sziasztok!
Írjatok!

lola77
 
 


Edit, kif. 6 személyes autó a Fiat Multipla (nekem ez nem tetszik formára), nagyon jó 7 személyesek (hátul a csomagtartónál +2 üléssel) a Toyota Corolla v. Avensis Verso, mi majdnem ilyet vettünk végül sima Avensis lett. Hasonló az Opel Zafira is. Aztán kényelmesebb fajta 7 személyes van a VW-nek és ott az igazi családi autó a Crysler Grand Caravan. Nekünk most van egy ilyenünk is, férjem kapta céges autónak mert a főnöke vett újat és leselejtezte ezt, év végén eladó lesz mert már sok benne a megtett km és benzines is, ez pedig arra, hogy vki sok km-t utazzon egyedül benne hülyeség.

Sajna mi betegek vagyunk. Vírusos torokfertőzés nekem és Rolinak is. Nem kell rá szedni semmit.
Viszont gond van a csípésekkel, egy sima szúnyogcsípés miután aznapra leapad, másnapra viszont a körülötte lévő helyen öklömnyire dagad.
Megyünk jöv. hét szerdán allergiavizsgálatra Bp-re, kifejezetten csípéseket vizsgálnak majd.
Napközbenre is be kell kennem őt rovarrisztóval. Sajnos mifelénk sok a bogár.

Melinda, én is szívesen találkozgatnék veletek, Vszőlősön lakunk de kb. hetente 4X megyek át Tbányára. Nekünk a fél déltől 3-ig időpont nem jó. Ekkor itthon ebédelünk majd utána alszunk. Aztán apa 5 körül jön haza, akkora megint haza szoktunk jönni, de reggel már 7-kor kel a fiam. Szóval mi délelőtt szoktunk csavarogni.
Írj magadról többet!

Puszi azoknak is akiknek nem írtam most.
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Szisztok!

Lola, ahogy hallom az összes ablakos ilyen. Azon gondolkodtunk a párommal, hogy eredetileg benne volt a toldó, mert úgy rakták be, hogy nem lehetett kinyitni a betontól. Aztán még csodálkoztunk is hogy ennyire fel tudták emelni. Örültünk hogy nem kell semmit vésni. Ki a fene gondolta volna, hogy ilyen áron sikerült megemelniük. Különben meg az ár nagyon sokat számít. Szóval szerintem ezek után is így döntenék.

Cirmike, nem semmi lehet szegény babának a csípésmizéria. Remélem sokminden kiderül a vizsgálattal. Bár már annyi mindennel permetezik szegény bogarakat, hogy teljesen elfajzanak.

Erről jut eszembe, képzeljétek, most meg olyan bogarunk van, amelyik lukat fúr az Ytongba Kép. Tudjátok az a bogár, amelyik homokfalakba szokott lukat ásni, és oda teszi a petéit. Komolyan mondom már nem fogunk beférni a házba a sok lakótól mire odaköltöznénk. Eszméletlen nem?1 lukat megnéztünk és az olyan 4 cm-es volt. Úgyhogy most minél előbb el kell kezdenünk a külső vakolást is, nem ám beköltöznek teljesen.

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés a szomszédbol,ugyanis kb.egy hétig nem lesz netem.

Lola
Kaptam az állatkertbe gyerekbelépőt egy magazinból.megtudnád nekem mondani,hogy a felnött belépő mennyibe kerül?
Ha lehet holnap vagy legkésőbb hétfőn mert szerdáig lekell fixálni hogy hány gyerekkel megyünk stb.aztán majd valahol megnézem.

Elöre is köszi

Mindenki vigyázzon magára és a gyerkőcökre

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Rita! 1300 Ft egy felnőtt. A gyerek 900 lett volna, de kaptam egy tippet a barátnőmtől, hogy nehogymá' megmondjuk, hogy Soma már elmúlt 2 éves! Úgyhogy neki nem vettünk, nem is szóltak. Szóval ha Atit is viszed, neki ne vegyél. Úgyse tudod/tudják bizonyítani, hogy elmúlt 2!
Többen mentek?
Nagyon jó program!

Cirmike!
Jobbulást nektek Rolival a torokgyuszira. Az allergiaviszgálat sem semmi. Ilyen keményedéses időszakodban más sem hiányzott most nektek. Kép Majd írd meg mi lett az eredmény. Végül is azt akarják kivizsgálni, hogy milyen rovarok csípése lehet veszélyes? Azt már tudjátok, hogy a méhecske, meg a szúnyog... Amúgy igaza van Hajninak, hogy ezek a dög szúnyogok is már tök ellenállóak, mutánsak!

Hajni, és ha bevakoljátok a bogarakkal mi lesz, tovább nem fúrják az ytongot. Nem ám összedől a ház a fejetek fölött. Kép Na jó ez csak vicc volt. De tényleg milyen szarságokon múlanak a dolgok. Érdeklődtetek, hogy mi ez a bogárinvázió? Biztos másoknak is volt. Lehet valamit ellene tenni?
Ja, szerintem is minden ablakos ilyen, mert most tök szezonja van (ezt az árajánlatkérésnél mindegyik mondta), sokat bevállalnak, aztán csúsznak a határidővel. Ráadásul a kétszeres árasnál sincs garancia, hogy mit rontanak el véletlenül!

Soma nagyon élvezte a Módszertani bölcsis gyereknapot. Nagyon jó idő volt, de volt árnyékos rész is. Még a zuhanycsapokat is megengedték, úgyhogy pancsoltak is. Szerencsére vittem neki fürdőnacit. Nagy élvezte, jót játszott.

lola77
 
 


Sziasztok!
Lehet még csatlakozni hozzátok? Nekem két kisfiam van, Bálint 2 éves volt márciusban, Benedek pedig akkor született. Tatabányán lakunk a Bánhidai lakótelepen.
Melinda: Mi is szívesen találkoznánk Veletek, mert nemrég költöztünk ide, és nincs sok ismerősünk. Délután szoktunk játszótérre menni.
Jó hétvégét mindenkinek! Rena

KépKép
renáta29
 
 


Szia Renáta!
Éderné Viola Erikának hívnak és mi is a bánhidai ltp-en lakunk a 110.lépcsőházban.
Ti melyikben laktok?
Március 27-én született a kislányom,Viktória Lili.
Benedek mikor született?
Üdvözlünk közöttünk,várom válaszodat,szia:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Nálunk is virulnak a bacik.A fiam hazahozott az iskolából (megint!) egy hányós-hasmenéses bacit.Idén már harmadszor!Sikerült nekem is meg a férjemnek is elkapni,pedig 1nap után elvitték a szüleim a hétvégére magukhoz.
Úgyhogy most izgulok,nehogy a fiúk is elkapják,mert akkor nem ússzuk meg a kórházat.Na meg egész nap fertőtlenítek,meg sterilizálok.Mindent amihez hozzáérünk vagy a fiúk közelébe kerül.Jó "mulatság"!

Cirmike!
Kösz az autós tippeket!A Fiat nekem se tetszik (kívülről),de nem rossz belülről.Kényelmes.Sajnos,most az ár nyomos érv nálunk.Az általad ajánlott autók dupla annyiba kerülnek,mint a Fiat ( újonnan 4M körül van).
Használtan Fiatot nem valószínű,hogy tudunk venni,ez igaz.De a VW vagy az Opel 5évesen is ugyanennyi és akkor még ott a rizikó,hogy átvertek-e vele vagy sem.Meg a fenntartási költsége is nagy.
Crysler-t csak egyik ismerősnél láttam,de árban nem tudom milyen.
Szóval ha lesz,akkor az ár miatt csak a Fiat jöhet szóba.Ebből is jó lenne a 2-3éves használt.Azt még hitel nélkül ki tudnánk fizetni és a fenntartási költségét meg valahogy kigazdálkodnánk.
Ha eladó lesz az autótok,azért érdekelnének a paraméterek,hátha megfelel.A kocsi projekt csak akkor lesz aktuális,ha találunk megfelelőt.Addig ülünk itthon!Illetve nyomorgunk,amikor kontrollra visszük a fiúkat,mert a Suzuki ötünknek (2gyereküléssel) elég kényelmetlen.

Lola!Hajni!
Egy napunkat még leírni is sok lenne.A lényeg,hogy igény szerint esznek.Ez azt jelenti,hogy 3-4óránként kelnek,kb. 70ml-t esznek meg.
Sajnos szoptatni már nem tudok,mert megjött a menstruációm és csak az Oli fogadta el utána a tejet.Aztán ez a vírus,meg a koplalás teljesen elapasztotta.Még próbálkozom,hátha!De már nem sok reményem van hozzá!
Így marad a tápszer.Most kaptunk egy új fajtát (Alprem- ismeri valaki?).Mióta ezt eszik,elég nyugtalanok.Lehet,hogy fáj a hasuk vagy nem akkora a tápértéke.Nem tudom,majd szerdán jön a dokink és megkérdezem tőle.Ez csak azért lenne jó,mert ingyenes.Előtte BebaHa-t kaptak,az kb. 12.000Ft lett volna egy hónapra.
Szóltam a védőnőnek is,hátha tud nekünk anyatejet szerezni és azzal pótolhatnánk.
Ha itthon van a férjem,ő segít.Éjjel is.Felváltva kelünk.Ha 2baba egyszerre ébred,akkor mindketten etetünk.Bébiszitter hétvégén délelőtt jön,mert a férjem akkor éjszakás.Az Otthon segítünk alapítványtól is jönnek hetente kétszer délelőtt.Így ekkor csinálom a házimunkát.
A nagy fiúnkkal felváltva foglalkozunk,illetve ha alszanak a kicsik.Igyekszünk neki programokat szervezni is a barátaival,meg az öcsémékkel.Így gyerektársaságban is van, meg nem érzi annyira a mellőzöttséget.Azért jó,hogy jön a nyár és neki nem lesz annyira kötött az életritmusa.

Renáta!
Üdvözöllek én is a csapatban!
Írj magatokról!Ha tudsz,képet is tegyél fel!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Rena: üdv. Neked. Szilvia vagyok, Emese Flóra a kislányom, 3 és fél éves. Sárberekben lakunk. Jelenleg még nem dolgozok. Nagyon szeretnénk egy kistesót, de még nem jött össze.

Már rég írtam, mert elég zűrös volt ez az idő és keveset jöttem anyuékhoz. Először is: még mindig a vesekővel küzdök. Egy hónappal ezelőtt volt az első zúzás, most volt szerdán a második. Mivel az első semmit nem csinált a kővel. Ez most sokkal jobban fájt és azóta pisilésnél elég érzékenyek a dolgok. De kijönni még nem láttam. Egy hónap múlva vissza kell mennem, majd meglátjuk. Csak ne görcsöljön be a vesém. Már négyszer begörcsölt másfél hónap alatt és mindegyik elég kemény volt.

Múlt hét szombaton a volt munkahelyem családi napján voltunk Pesten. Tök jó volt. Fürödtünk. (este begörcsölt azért a vesém, éjjfélkor a kórházban voltam injekción, de azért hazavánszorogtam). Vasárnap a veszprémi állatkertben voltunk. Az is jó volt, bár nagyon meleg volt.

A héten már majdnem mindennap ebéd után hoztam el a böliből, és így is fogom júniusban. Minek hagyjam ott szenvedni, ha otthon vagyok? Júliusban úgysincs böli, augusztusban még jár egy hónapot, aztán szeptemberben óvoda. Pénteken voltunk az ovinkban (kodály) gyereknapom. Kicsit ismerkedni az óvónénikkel. Az is jó volt (jövő héten szülői lesz).

Tegnap az alsógallai cirkuszban voltunk. Elég gagyi volt (fejenként ezer forintért), de azért a gyerekek élvezték. Emese volt, hogy sikítozott örömében (póniknál, kismajomnál).

Dávid a héten 5 napos suli kiránduláson volt, így a hétvégén nem jött. Majd jövő héten.

Amúgy nincs semmi zújság. Jól vagyunk, jöhetnek augusztustól valami szuper meló.

Puszi nektek

Szilvia

emeseanyu
 
 


Hajni: mi van veled? Csak ide írsz ritkábban? Vagy nincs időd? Ház? Meló?

Puszi

emeseanyu
 
 


Ja, tettem fel új képeket. Állatkertit.

Fotóalbumok/Hajnal Emese Flóra: veszprémi állatkert.

Akit érdekel, kuksizza meg!

Szilvia

emeseanyu
 
 


Helló!

Szia Rena! Én is üdvözöllek köztünk, érezdd jól magad. Itt bármiről szót ejthetsz!
Az én kisfiam december volt 2 éves: Soma Márkó, igazi örökmozgó kisördög. Újvárosban lakom, a sárberki kereszteződésnél. Néha szoktunk menni mi is a Bánh. ltp.-re, a Máltai játszótérre.
Egyidős a Bálint fiaddal Rita kisfia, Ati. Majd jön biztos, de most 1 hétig nem lesz nete. De ő tatabánya mellett lakik most még.
Honnan jöttetek Tatabányára? Hogy bírsz a két lurkóval? Gondolom kialakult már nagyjából a napirendetek. Szívesen látnánk rólatok fotót, szólj ha lesz! Itt szültél Tb-án? Hogy reagál a nagyfiúcska a kicsire?

Szilvi, nagyon édes Emese a képeken! Hogy cipeli a kis hátizsákját... Kép
Örülök, hogy jól sikerült az ovis gyereknapotok!
Nagyon jó a haja is így befonva. Tűri mire végzel vele? Látom a ruháját: barbie még mindig kedvenc nálatok! Kép

Edit! Hát nem semmi. Remélem a picurkákat tényleg elkerüli ez a fránya vírus! A tápszert nem ismerem! És más nincs, ami ingyenes lenne? Úgy tudtam 3 kg alatt amúgy is ingyenes. Mi anno az első pár hétben Humana Ha 1, majd később Ha 2-t kaptunk. Nem volt olcsó és csak kiegészítésként adtam. De nektek minden étkezésre, ráadásul 3-szor annyi.... Hátha tényleg tud segíteni a védőnő anyatej ügyben. Egyébként felkeltik egymást, ha éhesek, sírnak? 3 kiságyatok van, vagy együtt alszanak?
Erről jut eszembe, van egy kis fenyő rácsos ágyunk+1 bébihordozónk, ha szükségetek lenne rá, szívesen kölcsönadom nektek, használhatjátok nyugodtan. Nekünk most pár évig úgysem kell!

Én a profilomba raktam új képet Somáról. A fotóalbumunkba már asszem nem fér, mind a 4 albumhelyet kihasználtam. Ha tudok teszek fel ide egy párat a tegnapiból.

lola77
 
 


Kép

Kép

Kép

lola77
 
 


Végre nekem is sikerült a képeket lekicsinyíteni!
Íme:
Olivér,Marci,Beni
Kép

Marci,Beni,Olivér
Kép

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit,
Nagyon örülök, hogy sikerült feltenned képeket a babákról. Annyira édesek, ahogy igy együtt fekszenek. Nagyon szeretem olvasni, amikor mesélsz róluk. Sajnálom, hogy elapadt a tejed. Gondolom a szoptatós teák sem segitettek. Az Urtica Urens homeopátiás bogyókat nem próbáltad? Én sokáig szedtem, nekem bevált.

Most megyek tanulni, mert végre elaludt Martin.
remka
 
 


Sziasztok!

Remélem, nem bánjátok, ha kicsit írok magamról. De tényleg csak kicsit. 22 éves vagyok, a szakmám gépíró-szövegszerkesztő, de eddig még nem sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Az érettségi után először a Győrben a Philipsben dolgoztam, aztán Komáromban a NOKIA-ban. Ja, és a Roykónál szültem.

Erika!
Köszi, hogy írtál, mi a Gálon lakunk már 2 éve, előtte a Béla királyon laktunk, de pár éve még a Bánhidai ltp.-n is laktam a 307-ben. Mi is szívesen találkoznánk Veletek, ha másra nem, egy jó kis dumcsira! Megoldható lenne valahogy a "távolság"?
Igaz, nekünk van autónk, de nekem még nincs sogsim! De, ha a párom itthon van, elvihet minket Bánhidára, és sétálhatnánk egyet, ha Ti is benne vagytok. Persze előbb majd egyeztetünk! Jó?

Lola! Nagyon vagány kisiad a triciklis képen! Kép

Edit! Eszméletlenül aranyosak a kisfiúk! Kép)

Cirmike!
Nagyon örülnék, ha tudnánk találkozni! Neked is köszi szépen, hogy írtál! Gergőbaba 19 hónapos, és eszméletlenül huncut kisfiú. Ha kettesben vagyunk itthon, mindig ő szokott felvidítani engem, olyan képetket szokott vágni, hogy nem lehet megállni nevetés nélkül. Imádom!
Az én manóm reggel 7:45-kor szokott kelni, utána reggeli, aztán ráérünk, mivel csak ebéd után van egy kis szundi. Írj, hogy Nektek mikor lenne jó, mi az Alsógallai hídtól nemmessze lakunk a Gál 220-ban. Ismerek errefelé egy jó játszóteret, ha gondolod, elmehetünk a gyerekekkel, a gondolod, és közben beszélgetni is tudnánk. De majd még egyeztetünk, csak ötlet volt.

Renáta!
Mi már két éve lakunk itt a Gálon, de még a lépcsőházunkból is alig ismerünk valakit. Sajnos ismerősünk sincs, akinek babája lenne, úgyhogy nagyjából tudom, milyen lehet Nektek! Szívesen találkoznánk Veletek is! Erikának már leírtam, hogy kicsit macerás, hogy gyalog messze lakunk egymástól, de azért szerintem hetente legalább egyszer valahogy megoldható, nem? Légyszi, írj, hogy hogyan legyen, ha már van elképzelésed. Szívesen elvénném a Gergőt a Bánhidai Máltai Játszótérre, mert még sosem voltunk, és biztosan nagyon tetszene neki! Neked is köszönöm szépen, hogy írtál.

Csajok! Köszi mindenkinek, aki írt nekünk! Ja, és egy kérdés: Alsógallán van valahol Baba-mama klub, mi még nem voltunk, csak tervezzük, hogy egyszer elmegyünk, de mindig közbejön valami! Kép
Ott összefuthatnánk mindannyian! Mit szóltok az ötlethez?
És légyszi, segítsetek, hogy kell lekicsinyíteni a fényképet? Van a kisfiamról kép, de nem tudom feltenni, míg nem kicsinyítettem le! Segítsetek légyszi!
Előre is köszi!

Sziasztok!
Gergő & Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Edit, nagyon édesek a picik, olyan formásak, azt hittem kisebbek. Büszke lehetsz rájuk!
Egy hülye kérdés: hogy ismered meg őket? Ja és melyikőjük az egypetéjű? Látom van egyforma ruhájuk is... Kép

Remka! Te honnan is ismered a homeopátiás bogyókat? Honnan tudtad pl. hogy ezt a tejserkentő bogyót hogy hívják, meg hogy milyen dózisban szedd?

Melinda, én Alsógallán nem tudok baba-mama klubbot, de a Gálon se sajna.
Én a máj. 31-i hozzászólásomban írtam le (Editnek), hogy én hogy szoktam lekicsíteni, jún. 1-ei hozzászólásában pedig Remka egy másik módszert. Nézdd meg, hátha sikerül és várjuk Gergőről a képet.

Most búcsúzom, mert fel kell hívnom szervízeket, ugyanis tegnap eltörött a mikró bekapcs. gombja, ezt hajtom!

Szia mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy így fogadtatok, most megpróbálok minden kérdésre válaszolni.
Erika: Szerintem nem lakunk egymástól messze (pontos címet majd személyesen), bár nem tudom pontosan, hogy melyik a Ti házatok. Mikor szoktatok sétálni? Mert mi általában du. 5 után a Máltai játszótéren vagyunk, ha van kedved gyertek be valamikor, biztos megismersz, más nem nagyon van 2-3 hónapos babával. Bálinttal általában homokozunk. Teszek fel majd képeket is, ha lesz időm.
Benedek március 16-án született, Bálint 2003.március 8-án, az apukája 27. születésnapján. Mindketten itt Tatabányán.
Edit: Gratulálok a fiúcskákhoz! Én nem szeretem, amikor sajnálkoznak az emberek, hogy két kisfiam van, mert azt gondolják, hogy a pici biztos lánynak "készült". Nekem nagyon tetszik a nagy család, és örülnék még két fiúnak, de nekünk már valószínűleg nem lesz több. Azt azért el tudom képzelni, hogy mennyire nehéz is, mert még a két kicsivel is nehéz.
Te nem bankban dolgoztál véletlenül, mert akkor lehet, hogy kolléganők voltunk. Te Tatán, én meg Tatabányán. Nem biztos, lehet, hogy csak a név egyezik.
Szilvi: Remélem Nálatok is lesz nemsokára kistesó. Megnéztem a veszprémi képeket, nagyon szép kislány Emese.
Lola: Itt laktunk előtte is Tatabányán, aztán egy évre kimentünk Tatára, aztán visszajöttünk. Nem szeretünk költözni, csak így alakult. Sajnos Bálintot a költözés jobban megviselte, mint a kistesó születése. Benedekkel nagyon aranyos, beszélget neki, simogatja. Persze azért van benne féltékenység. Ha szoptatok, ő is odabújik hozzánk, a lépcsőházban azóta nem gyalogol, amióta megvan a tesó, így cipelem őket le-föl a negyedikre. De megpróbálunk vele nagyon sokat foglalkozni.
Melinda: Mi még nem nagyon tudunk a picivel buszozni, ezért jobb lenne, ha Ti jönnétek a Gergővel. Most egy kicsit betegek vagyunk, vírusos torokgyulladásunk van mindhármunknak, csak a férjem nem kapta el. De akár már a jövő héten is találkozhatunk. Szerintem is tetszene Gergőnek a játszótér, van nagyon sok homokozójáték, motor, nem is kell hoznotok semmit. Én úgy tudom, hogy itt a dózsakerti közösségi házban van baba-mama klub, és a bánhidai védőnők szervezik. Ha érdekel, megkérdezem a védőnőmet.
Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Edit, annyira édesek a picik, mintha egy babatalálkozón készült volna a kép!!!
Autó ügy: Ford Galaxy a legolcsóbb a 7 szem. kategóriában (férjem nemrég mondta), most hallott eladót vhol focizás közben, nézte, tök jó az állapota vigyázott rá a srác, fehér színű, pár éves, 3M alatt van.

Lola, már egy picit jobban vagyunk, de még köhögünk, szerencsére Rolit alig viselte meg. Viszont mától fáj a visszerem és picit nagyobb is lett, kenegetem és továbbra is szedem rá a gyógyszert. Mi lenne enélkül?! Holnap megyünk Bp-re az allergiavizsgálatra, kíváncsi vagyok mi lesz. Majd megírom...
A haskeményedésem pihenésfüggő, hétvégén alig volt, de tegnaptól már megint többször érezem, szerencsére nem lett rendszerszerű (10 perces)
Viszont még a gyomorégésem is előjött nem is kicsit, szétég a nyelőcsövem! Sajnos ez Rolival is volt. Most még figyelhetek arra is hogy mit egyek!
Jó lehetett a böliben a gyereknap. Ari a kép! Mi is mentünk volna ha nem utazunk el anyuékhoz...

Reni, Melida szerintem is találkozhatnánk egy napos délelőtt a bánhidai játszótéren. Az jó lenne nekünk is. E-mailben is egyeztethetünk időpontot: cirmike@vnet.hu mert néha ide csak 3-4naponként jövök az e-maileket pedig azért legalább 2 naponta megnézzünk (vagy a férjem vagy én)

Sziasztok
Cirmike
24. hetes vagyok

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Edit Mégegyszer gratulálok ezekhez a csodálatos fiúkhoz,nagyon édesek,jó egészséget kívánok hozzájuk!Örülök,hogy tettél fel képeket róluk.

Oslany én is örülnék ha találkoznánk,majd megbeszélhetünk egy időpontot valamikorra,ha jobb idő lesz.
Baba-mama klub Dózsakertben van a közösségi házban 2 hetente péntekenként délelött azt hiszem 9-11-ig.Mi is szeretnénk majd menni ősszel,akkorra a kislányom is nagyobbacska lesz.

Renáta a házunk a máltai játszótér melletti rózsaszín tízemeletes,így már tudod,hogy melyik az?Ilyen rossz időben is lejöttök a játszótérre?
Kinél szültél?Mekkora súllyal és hány cm-rel születtek a fiaid?
A kislányom 3920 gr és 52 cm volt,most 5700 gr és 60 cmKép
Pénteken du.5 után benézünk a játszótérre hátha ott lesztek.

Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a képhez az ötletet Lola, megróbálom azzal, remélem, sikerül!
Amúgy biztos, hogy Alsógallán van Baba-mama klub, mert olvastam egy tatabányai újságban, valahol az alsógallai templom mellett szokott lenni valami közösségi házban szerdán délelőttönként. Sajna, pontosan én sem tudom, hol van.

Cirmike!
Oké, ha neked jobb az e-mail, akkor majd írok oda! A hét végéig sajna elég rossz időt mondanak, úgyhogy találkozás szempontjából marad a jövő hét.

Renáta!
Oké, majd valahogy megpróbálunk lejutni Bánhidára, a jövő heti találkozás jó lenne, majd még beszélünk róla, ok? Ja, és gyógyuljatok meg!

Mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata babakocsis buszozás terén? Én nem-nagyon merek elindulni egyedül, mert attól tartok, hogy nem lesz senki, aki segítsen felrakni a kocsit. Szerintetek?

Sziasztok
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Cirmike, neked tényleg összejöttek a dolgok, pedig még van hátra... úgyhogy kitartást. A gyomorégésre mindig rágcsálj valamit: keksz, puffasztott rizsszelet, patt. kukorica.

Rena! Minden elismerésem, hogy egyszerre cipeled a két lurkót a negyedikre nap mint nap!
Miért viselte meg Bálintot annyira a költözés?
Biztos tök ari lehet, ahogy puszilja a kistesóját! (Sógornőméknél lesz így nemsokára, mert most volt a kislány 2 éves és 3 héten belül szül, kíváncsi leszek náluk hogy lesz...)

Melinda! Akkor az a baba-mama klub ott lehet, hogy átmész a vasúti aluljárón, utána a Tesco irányába ha mész bal oldalt lesz egy templom, utána egy olyan modernebb-nagyobb épület, az ovi előtt! Esetleg sétálj el arra, kérdezd meg, vagy érdeklődj Te is a védőnődtől.
A buszozással ugyanígy voltam én is, mikor pici volt Soma, a nagy babakocsit nem bírtam felemelni és én is attól féltem, hogy mi van ha nem segít senki.
De mikor Soma elmúlt 1,5 éves én babakocsi nélkül mentem vele busszal. A máltai játszótérre tényleg nem kell játék, van rengeteg homokozójáték+kismotor. Ami kell (kaja,inni, pelus) az elfér egy hátizsákba. Vagy ha elalszik Gergő a babakocsiban, menjetek akkor gyalog, amikor alvásideje van.

Mi lehet Marcsival?
Marcsi jelentkezz, hogy van Áron baba és a kis pocaklakód?

Nálunk minden oké, Soma jár bölcsibe.

lola77
 
 


Sziasztok!

Lola!
Köszi a bíztatást a babakocsis utazással kapcsolatban. Az a baj, hogy az én fiam elég lusta, nem-nagyon akar menni! Majd még kitalálom,hogy legyen, mindenesetre nagyon szeretnénk eljutni Bánhidára a játszóra!
Amúgy az én védőnőm nem is tud arról, hogy van Baba-mama klub. Már a múltkor is megkérdeztem, hogy tud e valamit, ahová eljárhatnánk, azt mondta, hogy nincs ilyen.
Tavaly meg bemesélte az egyik ismerősömnek, hogy meghalt a babája (péntek délután), a csaj alig várta,hogy hétfő legyen, és mehessen a dokihoz. Persze semmi gond nem volt! Hát, ilyen az én védőnőm... Inkább már nem is kérdezek tőle semmit!

Köszi a tanácsot!


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Kép
oslany
 
 


Na, ő az én kisfiam!
oslany
 
 


Sziasztok!

Cirmike: Akkor majd mailben egyeztetünk, remélem jövő héten jobb idő lesz. Délelőtt mi is le tudunk szaladni egy kicsit a játszóra.

Erika: Tegnap nem voltunk, ma csak az ebédért szaladtunk le, de Benedek elég rosszul viselte a szelet. Lehet, hogy csak jövő héten. Ha jó idő van, akkor mindenképpen ott vagyunk.
Mindkét babám a 37. héten született a Varjú Jánosnál, mindketten 2960 grammal, Bálint 50 cm volt, Benedek 48. Benedek most 5900 gr. és a 62-es ruhákat hordjuk.

Melinda: Nekem van tapasztalatom babakocsis buszozás terén.... Nem túl jók, de az is igaz, hogy én már akkor babát vártam, és féltettem őt is. Változó, hogy segít-e valaki. Milyen babakocsid van? Könnyen összecsukható? Mi csak ezért vettünk egy esernyőre csukható kocsit. Ezt könnyebb felrakni, levenni. Én úgy csináltam, hogy egyik kezemben a kocsi, másikban a gyerek. Vagy nem csuktam össze, és babkocsistól felemeltem a Bálintot a középső ajtón.

Lola: Bálint nagyon ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, és nagyon érzékeny. Nekem majdnem megszakadt a szívem, amikor azt játszotta, hogy hazamegyünk, beparkol az autó... Szerencsére most már nem mondja, hogy haza akarok menni, tegnap azt mondta, hogy a "régi lakásunkba". Állítólag a gyerekek nagyon rugalmasak, könnyen alkalmazkodnak. De akiket kérdeztem költözésről, mindenki azt mondta, hogy az ő gyerekét is megviselte. Még az iskolásokat is. Úgy veszem észre, hogy Bálint szeret itt, a játszóteret, a sok autót. Nem mindig én cipelem, hál' Istennek nagyon kedvesek itt a házban a lakók, és sokszor segítenek, vagy beszélgetnek a Bálinttal, amíg felhozom a picit, és visszamegyek érte.
Soma hogy viseli a bölcsit? Könnyen beszokott?

Nem tudtok valahol testvérfellépőt? A MÓCI-ban most csak 15e. Ft-os van, azt meg sokallom. Létezik egy 9500-ért, de azt meg nem lehet kapni. Megvenném használtan is, ha jó. Nagyon jó lenne, akkor messzebbre is tudnék velük menni.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Kösz mindenkinek a gratulációt!

Lola!
Van azért egyforma ruhájuk is.1darab,mert annyit vettem.A többit kaptuk.De nem akarom őket egyformán öltöztetni.
Van olyan,amiből 2van,mert hármas ikresektől származik (2fiú+1lány).
Úgy tudom megkülönböztetni,hogy nem egyformák.Beninek van egy szépség folt a fenekén.Marcinak hosszú ujjai vannak.Õk ketten egypetéjűek.Az Olivérnek meg egyébként is más formájú az arca,meg fehérebb a bőre,mint a másik kettőnek.

Renáta!
De én egy bankban dolgoztam.Így már nálam is összeáll a kép.Te a Komáromi úton dolgoztál,ugye?

Cirmike!
Ha esetleg autó ügyben tudsz konkrétabbat ( pl: egy telefonszámot),azt megköszönném.Minden lehetőség érdekel!
Gyomorégésre a pirított mandula szuper!Ha tudsz valahol venni nem sós mandulát, a mikróban 1perc alatt meg lehet pirítani.Meg készen is kapni,csak ne sózottat vegyél!

Melinda!
Tündéri ez a kisfiú!

Ennyi egyenlőre,mert az egyik "trón-követelő" már kiabál!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Lola,
A szoptatásos homeopátiás bogyókat egy ismerősöm ajánlotta, ő mondta azt is, hogy mennyit kell beszedni. De a neten is utánanéztem mielőtt elkezdtem szedni.
A gyerekorvosom is foglalkozik homeopátiás gyógyitással, volt már olyan, hogy Martinnak homeopátiás szert irt fel. Én azért nem bizok ezekben a szerekben annyira, de ez a szoptatós bogyó tényleg bevált. De az is lehet, hogy csak pszichés úton segitett. Kép

Melinda,
Nagyon aranyos a kisfiad, olyan igazi kis rosszcsont tekintete van. Kép

Renáta,
Nekünk biztos lesz majd sok közös témánk, mert nálunk is hamarosan (szeptembetben)megszületik a kistesó, aki szintén kisfiú lesz. Nálunk még kevesebb lesz a korkülönbség, mint Nálatok, Martin csak 1,5 éves lesz akkor, amikor megszületik a pici. Egy kicsit megijedtem, amikor azt olvastam, hogy a nagyfiad nem akar azóta lépcsőzni. Már kezdtem örülni, hogy végre felsétál Martin a negyedikre, de ezek szerint még korai az örömöm? Kép
Persze most is sokszor megmakacsolja magát, és ilyenkor kénytelen vagyok felcipelni őt a nagy pocakommal. Kép
A testvérfellépővel kapcsolatban azt tudnám javasolni, hogy nézz körül a www.babaszoba.hu oldal apróhirdetéseiben, vagy itt a babaneten a keres-kinál topikban, lehet, hogy találsz valamit. Majd kiváncsi vagyok a véleményedre, hogy beválik-e a testvérfellépő, mert lehet, hogy majd nekünk is vennünk kell. Én egyébként kétlem, hogy a nagyfiam hosszú ideig hajlandó lenne azon utazni. Kép
remka
 
 


Jaj, Melinda nagyon kis pasis a fiad. Biztos jóvágású kiscsávó lesz belőle!!! Jó kis masszívnak tűnik!
Sajna, vannak ilyen védőnők... Kép

Rena, én is a Varjúnál szültem és a Soma is majdnem akkora volt mint a te fiaid: 2940 g és 49 cm, és ő is 37. hétre! Mi egyébként se a férjem, se én nem vagyunk magasak!
A baba.lap.hu oldalon sokféle hírdetési oldalt találsz még+Kismama újságban láttam régebben ilyen hírdetést, asszem olyan 6-7 ezerért.
Õsz óta járunk bölcsibe, az első 2 hetet végigordította a kisfiam, (mindennap kicsit kevesebb ideig) a 2. hét utolsó napján, pénteken mintha elvágták volna, nem sírt többet. Utána ha hosszabb szünet jött, vagy idén év elején, mikor sokat volt itthon, mert beteg volt sűrűn, akkor nemigazán akart bemenni reggel, de mindig boldogan mesél az ott történtekről és sokat fejlődött. Kötődik a gondozónénijéhez is. Hamar megszerette, pedig ő nem olyan bújós típus.

Edit!
Akkor jó a szemem, mert én is mindkét képen az Olivért láttam "másabbnak", csak nem voltam benne biztos!

Cirmike! Nem pirított mandula van a Tescoban, a pudingporok-tortadiszítőknél, Tescos kiszerelésben, szeletelt natur mandula, olyan sütikbe való, tudod!

Remka!
Én sem tudok eligazodni a homeopátia területén, bár elég sokat olvasok róla (itt a neten is), úgy jól hangzik, de vannak anyukás negatív tapasztalataim is!
A testvérfellépő lehet, hogy a "nagyfiúság" + újdonság varázsával hathat majd nálatok.

lola77
 
 


Sziasztok!

Véágre megint van netünk,bár elég labilis mert délelőtt egyáltalán nincs és este is korán kikapcsol.
Reni,Melinda üdv közöttünk.
Én 27 éves leszek Környén lakunk,nagylányom Hanna Kiara 5éves lesz augusztuisban,Attila Márk áprilisban volt 2éves.

egyszer mi is szivesen elmennénk a máltaira de majd csak a jövő hét után mert jövő héten még ovi van.

Edit csodálatosak a fiuk,anyu is megnézte azt mondta tündériek.nem lehet könnyű,és az önkormányzat semmi segitséget nem ad?pelenka,tápszer stb?

Képzeljétek szombaton osztálytalálkozóm lesz,már alig várom.kicsit lezüllünk.csak lányok leszünk.

Melinda nagyon ari a kisfiad,én rengeteget buszoztam még a lányommal környe és tatabánya között meg persze máshová is akkor még nem volt jogsim,de általában mindenhol segitettek felrakni vagy én is ahogy Lola irta egyik kezemben gyerek másikban kocsi.de meg lehet oldani.

A kölcsönünkkel kapcsolatban még semmi hir,már két hete beadtuk,remélem most már 2-3 héten belül kiderülnek a dolgok,még egy csomo csinálnivalo lenne a majdani házon és majd még ovikezdés előtt szeretnénk beköltözni is.

nol van most többet nem irok,Ati beteg és még mindig nem alszik,éjjel is szegénykém csak fuldoklik.

Ja raktam fel képeket a Laczó Hanna és Attila nevű albumba keressétek.

Joéjt mindenkinek,sziasztok


Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Rita!
Örülök, hogy Felőletek is hallok. Szegény kisfiad, meg persze Te is, gondolom, nem alszol valami sokat!
Osztálytalálkozó? Ezért irigyellek. Nekem mindig olyan osztályom volt, ahol sosem volt egyetértés. Azt vártuk, hogy legyen már vége a sulinak, és ne kelljen együtt lennünk. Elég rossz volt. Oszálytalálkozónk bizti nem lesz. Akkor szombaton csajos buli lesz!! Kép Jó szórakozást!

Lola és Remka!
Még lehet, hogy az én kis pasimnál Nektek is van esélyetek, mert ahogy észrevettem, a nála idősebbekre bukik! Kép Amúgy remélem, hogy ha majd felnő (szóval még elég sokára) igazi sármos, kedves, udvarias pasi lesz. Remka! Rátapintottál a lényegre: igazi kisördög, alig van egy perc nyugtom mellette! De nagyon boldog vagyok, hogy ő az én kisfiam!!

Reni!
Köszi a tanácsot. Kétféle babakocsink van. Az egyik nagyobb, azzal szoktunk menni vásárolni (pakolós az alja). A másik elég kicsire összecsukható, bár azért nem esernyő méretűre. Még nagyon tartok a gyerekes-buszozós dologtól, de egyszer rá kell szánnom magam.
A párom autóbuszvezető azt mondta, hogy ha egyik utas sem segít feltenni a babakocsit, akkor a sofőr kell, hogy segítsen. Hát, kíváncsi lennék, melyik segítene?
Nekem egyre inkább a "gyalog" (babakocsi nélküli) buszos utazás tetszik, csak abban meg az a bibi, hogy nem lehet tudni, hogy valaki átadná e az ülőhelyét.
Arra gondoltam, egyszer megkérem a párom, hogy együtt induljunk el babakocsival busszal valahová. Szerintem utána már én is kicsit magabiztosabb lennék ezen a téren!

Lehet, hogy most ki fogtok nevetni, de nekem fogalmam nincs arról, mi az a testvérfellépő?!

Lányok! Köszi szépen a tanácsokat! Ja, és persze a dícséreteket a kisfiamról. Köszönjük szépen.
Na, de most már megyek, mert nagyon csendben van. Biztos megint rosszalkodik! Kép


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!
Kilépve a csendes szemlélődésből, szeretnék csatlakozni hozzátok. Kislányom, Florence tegnap volt 2 hónapos.3870gramma, és 53 cm-vel született, császárral.Már van két nagyobb testvére, 16 és 14 évesek. így olyan, mintha első gyerek lenne, újra bele kell tanulnom a babázásba. Örömmel látom, hoögy többen is vagyunk hasonló korú picikkel.Nektek mikorra alakult ki egy nagyjából állandó napirend? Igény szerint szoptatom, és igy eléggé változó , hogy mikor alszik.
Edit! Öszintén csodállak, és persze gratulálok a fiúkhoz, hiszen sokszor az ember úgy érzi, 1 baba is teljes embert kíván.Hogy lehet akkor hármat ellátni? És van egy nagyobb is, ugye?
Ebben a borús időben jót alszik a lányom,megyek kihasználom egy kis mosogatásra, főzésre.
Sziasztok, mindenkinek szép napot!
maité
 
 


Sziasztok!

Edit: Igen, a Komáromi úton dolgoztam, két Reni volt, de a másiknak nincs még gyereke. Meg én ügyfeled is voltam Tatán.

Remka: Ne ijedj meg, lehet, hogy a Te kisfiad nem cipelteti majd magát. Az tény, hogy általában "visszafejlődnek" egy időre, nekünk ezt a védőnők is mondták, hogy normális. Bálint előtte már evett kanállal, villával egyedül, miután megszületett a Benedek, etetni kellett egy ideig. De ez mostanra helyreállt. Õ akar egyedül enni. Majd a lépcsőzés is így lesz remélem, csak nem akarja magát még 5 évesen is cipeltetni!!! Egyébként Bálint is felment másfél évesen anyósomékhoz a negyedikre....Én sem tudom, hogy meddig marad majd a testvérfellépőn, bár én olyat szeretnék, amin ülni is lehet. Még keresgélek.

Lola: Mi sem vagyunk magasak, Bálint is kisebb, mint a vele egyidősek, 90cm, és 11.5 kg. A doktornő is azt mondta, hogy normális, mert anyuka-apuka is alacsony. Soma milyen magas?

Rita: Nekünk tavaly volt a 10 éves gimis osztálytalálkozónk, nagyon jó volt, akkor hagytam először Bálintot másra (apával voltak ketten), és amikor hazajöttem, egy ideig nem szólt hozzám, elbújt az apja mögé. Annyira aranyos volt, ahogy megsértődött!

Melinda: Egyáltalán nem furcsa, hogy nem tudod, hogy mi az a testvérfellépő. Sokan nem ismerik még.
Próbáld meg egyszer az összecsukós babakocsival az utazást, biztos menni fog. És Gergő biztos élvezni fogja. (Az én babakocsim sem olyan kicsi, csak az a neve, hogy "esernyőre összecsukható". Jó nagy esernyő lenne.) Bálintnak megmutattam a Gergőt. Szerintem is nagyon vagány kisfiúnak néz ki.

Erika: Hogy bírja a pici babád ezt az időt? Benedek nyűgös egy kicsit. Hát, pénteken nem nagyon fogunk találkozni, ha így marad.

Szia Maité! Nekünk sincs még kialakult napirendünk. Én is igény szerint szoptatom, azért kb. olyan 3 óránként eszik, aztán 1-1.5 órát nézelődik, és utána alszik el. (vagy altatjuk) A nagyok fiúk, vagy lányok?

Használ valaki hordozókendőt? Bálintnál használtam, és nagyon szerettük, még a férjem is vitte benne. Lenne hordozókendő-tanfolyam (1-1.5 óra és 500 Ft.) ha összejönne 10 fő érdeklődő. Én mennék, mert szeretnék még többet tudni róla. Nincs kedve valamelyikőtöknek? Persze ez inkább azoknak szól, akinek pici babája van, vagy babát vár. Második babánál is nagyon jó. Legalább is én ezt látom még jó megoldásnak, pl. ha olyan helyre kell menni, ahova nem fér be a babakocsi.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Maité!

Üdv közöttünk!
Hű ,két ilyen nagy gyerek után igazi kaland lehet újra babázni.Milyen érzés?Honnan van a neve?Gyönyörű!
A terhesség alatt én is sokszor meg voltam rémülve,amikor arra gondoltam,hogyan fogom ellátni őket.A valóság sokkal egyszerűbb,mint ahogy gondoltam.Persze ehhez biztos az is kell,hogy nyugodt babák legyenek.Meg én se görcsölök annyit,mint az első gyereknél.Ma már például nem érdekel,hogy mit szólnak a szomszédok vagy az utcán,ha sír a gyerek.Hagyom,mert tudom,hogy ettől semmi baja sem lesz.Meg sokszor nem is tudom felvenni,hiába szeretném ( mert tele a kezem a másik babával).

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!
Renáta hol lesz a tanfolyam,mert engem érdekelne.
A lányom elég nyűgös,ha ilyen rossz az idő,ilyenkor többet kell foglalkozni vele.
Majd máskor találkozunk a játszótéren ha szebb idő lesz.
tudod már hogy melyik a mi tömbünk?
Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Már alig vártam, hogy megnézzem ezt az oldalt, de sajna alig írtatok nekünk valamit. Kép

Reni!
Én már láttam elég kicsire összecsukható babakocsit, a miénket nem lehet olyan kicsire összecsukni, mert a támlája dönthető, és valamivel nagyobb is, mint a hasonló kocsik.
Valószínűleg meg fogom próbálni a babakocsis utazást, mert előbb-utóbb muszáj lesz!
A hordozókendőről már hallottam, és nagyon sok helyen javasolják. Biztosan nagyon praktikus, ha lenne még egy babám, biztosan és is vennék egyet.
A másodiknál már sok mindenben okosabb az ember. Kép

Maité!
Üdv köztünk. A napirendről annyit, hogy nekem már szülés előtt azt javasolta az anyósom, hogy próbáljak meg minden nap mindent ugyanakkor csinálni, hogy könnyebb legyen megtervezni a napi teendőket. Először nagyon nehéz volt, mindig 3 óránként etetni (éjjel is) a végére már nagyon ki voltam. De nekem nagyon bejött ez a dolog. Már az elején is tudtam, mi lehet a sírásának az oka. Ez nagyon megnyugtatott. Még most is tartunk egy bizonyos napirendet, de már szólni is tud, hogy mit szeretne. Ez még jobb helyzet, mint ami eddig volt.
Eddig miért nem írtál?

Szép napot mindenkinek (ha lehet, esőmenteset)!



Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Erika: Azt hiszem, tudom. Az orvosi rendelő melletti lépcsőház? A tanfolyamot még nem tudom, hogy hol lesz, majd beszélek a védőnőkkel, hogy esetleg ott, ahol a kismama klub.

Melinda: Kérdezted, hogy mi az a testvérfellépő. Babakocsi vázára kell szerelni, az állónak van két kis kereke, én a gördeszkához hasonlítanám. De van ülő is, az meg olyan, mint egy biciklis gyerekülés. Így már el tudod képzelni? Van olyan is,amin ülni is lehet, és állni is, de azt már nem tudom hasonlítani semmihez.
Ti mit csináltok ebben az esőben? Gergő alszik még napközben? És éjszaka? Beszél már? Bálint másfél évesen kezdett el beszélni, napról-napra többet. Most már megjegyzi a mondókákat, amíg játszik hallom, hogy mesél, énekel.
Nekem most mennem kell, mert Bálint alszik, Benedek meg felébreszti, ha elkezd sírni.
(arra kíváncsi lennék, hogy más ezt hogy oldja meg. Amikor a pici alszik, a nagynak kell mondanom, hogy kicsit csendesebben beszélgessen, ha meg Bálint alszik, akkor a kicsit kell dajkálnom, hogy ne ébressze fel. Persze annak jó, akinek nagyobb háza van. Egy ilyen 3 szobás lakásban minden hallatszik.)

KépKép
renáta29
 
 


Reni, Erika, Melinda!!!
Reméljük jövő héten szép idő lesz vmelyik délelőtt és tudunk találkozni a bánhidai játszón.(máltais) Az még nekünk is elég közel van innen Vszőlősről.
Mi szerda délelőtt megyünk a módszertani bölis baba-klubba, még ebben a hónapban van, aztán szeptemberig szünet.

Szerdán voltunk Bp-en allergiavizsgálaton, vettek vért Rolitől, sokáig tartott mert alig csöpögött és addigra már nagyon sírt, de összességében bátor volt. Reggel 9-re már végeztünk is, jövő hét végére lesz eredmény, méh és darázscsípést néznek. Ha rossz az eredmény akkor kapunk "ceruzában" (mint az inzulin) 90%-os tb támogatással ellenszert és csípések után kell majd adni, amint dagadni kezd.
Aztán voltunk az állatkertben, nagyon élveztük, már gyerekkorom óta nem voltam én se. A majmok és a fóka volt a sztár a fiamnak, nagyon sok állatot felismert amit eddig csak képen látott és már előre mondta a nevüket.

Köszi a tippeket gyomorégésre! Ma sajnos megint sokat keményedik a pocim, megyek lepihenek...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?