Új privát üzeneted érkezett!

Barbi,

köszi, tényle nem hízik a Dorka, csak "átalakul". Már nem annyira hurkás, de azért elég vaskos combjai vannak, de mivel apukája alkat ezért valszeg már nem sokat fog változni a lába.
Van köztetek olyan aki az "egézséges táplálkozás" híve?

Szerintem a pónigolás póni lovaglást jelent.

Timi tényleg mi van veletek, remélem minden oké.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


BArbi,

Igen, póni lovaglás.... Kép

Judit,

Konkrétan mire gondolsz? Nálunk anyukám a nagy egészséges táplálkozás fan... Én is követem amennyire tudom.
Timiékkel minden oké, írtam az előbb Kép

K.

cuiccolo
 
 


Cuiccolo,
kérlek keress fel (az almahay1@hotmail.com címen), dr. Vajda János idegsebészről szeretnék kérdezni tőled!
Köszönöm!!!
isa1
 
 

 
 

Isa,

Írtam, ha nem kapod meg akkor: cuiccolo@yahoo.com

Kriszti

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Kriszti, nagyon tudják már a fiúk mi a jó nekik!(hinta)Kép Gondoltam, hogy azt jelenti csak azért jobb a rákérdezés.Kép

Judit, Bence is így volt hízás ügyben mint Dorka. Azért most sem sovány.Kép
Egészséges táplálkozással próbálkozunk, de azért sokszor "vétkezünk". Bence előtt pl.nem eszünk csokit, mert azt nem szeretem ha látom, hogy enne és nem kap.

Ma megint nagyon nyügi napunk volt.
3 jó dolog volt. Megtörtént Bencénél az első nyelves puszi.Kép A szomszéd kislány szájon puszilta Bencét akinek ez úgy megtetszett, hogy nyomta újabbért a fejét a kislány felé és akkor történt a nyelves puszi.Kép
2. eddig csak kapaszkodással v. vmi mellett állt fel, ma pedig a nappali közepén. 3. végre önállóan is lépegetett.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Éljen, éljen az ügyes Bence!!!
Bár nyelves puszi ügyben mi nyertünk, M. 3 hósan kapta egy holland-magyar kislánytól Kép
Csokit, édességet én sem adok, inkább gyümölcsöt helyette. Viszont úgy gondolom, hogy itthon is kell kapnia mérsékelten vmi. egészségesebb édességet mert különben a szomszédban eszi majd újdonságként. Szerintetek??

Mi ma lovaspolóra megyünk az etyeki lovasklubba. Kíváncsi vagyok mit szeret ezen Charles.

MÁS: nálunk megint fogzás van és 6X (!!) kel éjszaka + mi is Vele Kép

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok,

Barbic, Cuicculo

Hát;) most már 20 napos Dana gyermek. Annyira furcsa hogy már máris repül az idő, megpróbálom minden percét kihasználni, mert ugye ennél már csak nagyobbak lesznek.
No erre még rá is tesz Dani, mert egyfolytában rajtam csüngne.
Apuka szerint elkényeztetem, mert mindig felkapkodom, de ha egyszer gondja van az én drága kisfiamnak?!
Pld. nem tud mindig el v. visszaaludni, hát segítünk neki .. nem mindig megy a segítség sem, Anyuka feje néha hamarabb koppan...

Az első pár nap egyébként kicsit nehéz volt, mert egyedül voltam, Apukának annyi dolga volt (van), hogy nem tudott szabit kivenni ... az első este is egyedül voltunk (új környezet stb) nem tudtam letenni szegénykét kb. 2,5 óráig, már majd' be pisiltem, éheztem;) - a végén felhívtam Tündit, hogy nos ilyenkor miújság. megnyugtatott, hogy vannak ilyen időszakok, amikor a babáknak nagy szükségük van anyura, próbáljak meg egy kis forralt vizet adni neki.. majd a fürdetés, akkor is lenyugodhat... hahaha erre én csendben maradtam - gondoltam én erre most egyedül nem vállalkozom... azt hiszem Tündi is kapcsolt.

Azóta meg csak egyre jobban megy, már egyre jobban meg tudom különböztetni a sírásfajtákat;)
Apuka szerint sírós, szerintem (sógornőmmel egyetértésben) nem.
Apuka hagyná, hagy sírjon, én nem...
majd még csiszolódunk;)
Egyelőre úgy beszéltük meg, hogy napközben nem hagyom, ha pedig Apuka hazakön hagyjuk sírniKép)))

Szopi megy, igyekszem utána még kifejni, ha magamnál vagyok... evés nem igény szerint, hanem 3 óránként, mert piciként engedték haza. ezzel nem is volt probléma, mert Dani igény szerint 2-2,5 óránkánt evett az első napokban;)
Később ébresztgettem, most már hagyom néha alukálni, úgy is megeszi amire szüksége van.

Az eredményt majd meglátjuk hétfőn, amikor is ismét a Schöpfiben kezdünk ellenőrzésen...
Addig is mérjük szorgalmasan a gyereket, evés előtt evés után... borzasztó... hát az éjszakait kihagyom, had egyen + csak aludjon szegény..

Röviden és tömörenKép)) ennyit rólunk
üdv, kisborA

PS: bocs de mióta Dani kibújt én olyan szószátyár lettem....
kisbora
 
 


<font color="0000ff">Sziasztok Lányok!

Elnézést kérek, hogy a múltkor nem tudtunk menni a találkozóra (pedig a két nagyobbom már teljesen be volt indulva), de közbejött egy nem várt esemény (természetesen indulás előtt fél órával), így az én és a csemetéim legnagyobb bánatára lemaradtunk rólatok. Remélem, nem ez volt az utolsó alkalom, amikor találkozhattunk volna. Nagyon szeretnék megint találkozni veletek!

A majálisos élmények nálunk Szegeden voltak, ahol vegyítettük a Ti élményeiteket. Ádám pónigolt, Csilla körhintázott. Mi meg élveztük Rékával a jó időt, a jó levegőt. A sok embert nem annyira.

KisborA(ndrea???)!
Üdvözöllek én is itt. Gratulálok Dani születéséhez! Részleteket lehet megtudni??? Remélem, nem csak figyelmetlen voltam, és nem vetem észre a szüléstörténeted. Miért kell ellenőrzésre visszamennetek a Schöpf-be? Danit vagy Téged ellenőriznek?
Még kérdeznék. De előtte leszögezem, hogy nem akarok beleszólni, hogy és mit csinálsz Danival, csak kíváncsi vagyok valamire. "evés nem igény szerint, hanem 3 óránként, mert piciként engedték haza." Ezt nem értem. Azért kell három óránként ennie, mert pici?
Viszont van két kérésem így részben ismeretlenül. Ha esetleg észrevennéd magadon, hogy kezdesz stresszes lenni a mérleg miatt, akkor mérd csak egyszer egy nap Danit. A másik. Ha gyanúsan nehezen húzza ki a három órát, és jellemzően fejlődési ugrás közeli korban vagytok, akkor ne légy szigorú a három órával néhány napig.

Cuiccolo! Mostanában annyiszor voltunk felétek. Egyik alkalommal fel is hívtalak, de nem voltál elérhető. Egy mini találkozó nálunk, vagy nálatok?

Judy(tong)! Remélem, egyszer csak sikerül veled is találkoznunk élőben. Igaz addigra lehet, hogy már beszélni fognak a gyerekeink. Kép

Barbi! Rendszeresen lemaradok a Babaházról. Kép Egyszer mikor láttuk, akkor Ádám felismert Téged.

Timi! Merre jársz? (Kérdezem én, aki szökőévenként jelenek meg. Kép )

Mindenkinek szép napot kívánok!

Zita</font>
pzita
 
 


Zita,
Csörögj bármikor megbeszéljük. Tőled különösen rosszul esett a múltkori eltűnés Kép

KisborAndi,

Júúj de jó ilyen pici babás storyt olvasni. Sokat tudnék én is hozzászólni de szopiban Zita a sztár Kép
Fénykép? Fénykép?

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Szia Zita, Szia Kriszti,

Születéstörténet: kicsit meghúzom, aztán felrakom (mert persze saját részre minden részletre kiterjedőt írtam...

Egyébként nem veszem beleszólásnak, nyugodtan omlasszátok rám a tanácsokat (sok szem többet lát;)ha nem így lenne, valószínűleg nem írnék ide;)

Éppen mostanra akadtam ki, először csak a frontra fogtam az utóbbi 4 nap nyűgijét, majd mostanra elértem a "valamit nagyon rosszul csinálok" fokozatot. Ugyan a párom barátja (2 gyerek) szerint a szél mindig megviseli a babákat + a délutáni 2 óra alvás után kissé színesebben látom a világot.

Zita,
Egyébként ráhibáztál, pont most akaszott ki ez a hülye mérleg. Először is nem mindegy hova teszed a fejét, mert utána arra is figyelned kell, hogy ugyanoda tedd, mert én a múltkor így 2 kböző adatot mértem.
És különben, ha büfi megvolt és jó passzban vagyunk, el is alszik, akkor méréskor felébred és utána nem tud visszaaludni. Ha nem volt büfi, csak pindurka, akkor meg akkor rázom össze és bukik. Szóval tiszta stressz, a dokinak nem tetszett az egységnyi idő alatt megevett mennyiség, majd azért a Schöpfiben mért adat szerint a gyarapodása 5 nap alatt látványos és kielégítő.

Piciként:
Dani 2,600-al született és teljesen beájultunk egymás karjaiban no meg az ámulatba, majd 2 napig nem nagyon ettünk. Õ sem, Most már tudom kellett volna tunkolnom szegényt, cicivel meg a kórházi teával. Be is sárgult, sokat veszített a súlyából és el is vitték egy éjjelre kék inkuba. Csak magamat hibáztathatom, hogy jobban kellett volna figyelnem rá (azért utólag az is kiderült, hogy lehet, hogy így is-úgy is besárgult volna szegény, mert nemcsak vércsop faktor eltéréskor de más vércsoport esetében pld. én "0" Dani "B - nagy valószínűséggel nem küszöbölhető ki.
Azért aznap este szerencsém volt, 2 guru volt a csecsemősöknél szolgálatban (30 éves tapasztalat) akik nem hagyták annyiban a dolgot, és rögtön ellátást plusz orvosi ellenőrzést is kaptunk.
Végül 2,420-al engedtek haza bennünket (már nagyon kellett az ágy is, akkor volt csőtörés a Szt Imrében is;) és a doktornő azt mondta, hogy ne várjam ki mire éhes (igény szerint) hanem max 3 óránként etessem meg. Az én Pindurim az első héten még hamarabb is megéhezett. Így sikerült, hogy 5 nap alatt 160 gr-om gyarapodott és majdnem (2,580) elérte a születési súlyát (amit általában a "nagykönyv" szerint 7-10, v. 2 hét alatt szoktak visszaszedni a babák).

röviden ennyi;)
a tanácsokat szívesen veszem és fogadomKép
Andi:o)
kisbora
 
 


Szervusztok anyukák!
Üdvözlöm az újakat, pl. Kisborát! Kép

Én már csak ritkán irok be ide, de időnként belekukkantok, hogy hoygan is vannak a Schöpis kismamák...
Az én Iván unokám 16-án lesz 10 hónapos, 6 hónapos kora óta áll, pillanatnyilag ha egy kezét megfogjuk járogat, no meg egész nap a bútorokba kapaszkodva járkál, és mindenre ami létezik fel akar mászni. Egész nap vigyorog, ő a világ legvidámabb kisbabája és egyszerűen imádnivaló.

Én elég soká beteg voltam, most vagyok kilábalóban, nyaki gerincsérvvel küszködöm, jövő héten megyek gyógytornára. Nagyon sokáig hozzá se nyúlhattam az én édes kisunokámhoz, akármennyire is jelezte, hogy vegyem ki... Kép
És azt hiszem még elég soká vehetem a a karjaimba..Kép Csak néznem szabad, mert emelnem aztán semmit... nem is tudnám, mert a bal kezem teljesen erőtlen és zsibbad, de ezzel nem is fárasztalak tovább titerket, mert ez olyan problema amit remélem vagy soha vagy pedig csak hosszú idő múlva ismertek meg.

Itt vannak a legfrissebb képek akiket érdekel:
http://sjudit.photosite.com/vanyka/9thmonth/

Ivánról még csak annyit, hogy eddig még nem volt beteg. 6 hónapos koráig kapott anyatejet (kiegészítő tápszer mellett) mostanság mindenfélét eszik, emésztése mint egy schaffhauseni óra, se hasmars se székrekedés nem volt... és elég sok koszt nyelt már le hálistennek, tán attól ennyire szívós. A súlya közelíti a 9 kilót, 74 cm magas.

A lányom is immár nagyon boldog anya, már nem izgul semmin (nevezetesen, hogy mit fog mondani a védőnő, meg mit szólnak mások) - egyetlen baja, hogy a fenekéről még az istennek se sikerült ledolgozni a rátapadt hájat.... de ami késik nem múlik.

Járnak pl. babakoncertre, a Fellegi Ádám lakásába, Iván imádja. Meg babaúszásra... meg mindenhová, mert mióta Iván stabiéan ül, és lehet használni az esernyőkocsit, azóta a lányomnál is kitágult a világ... szóval jól vagyunk és mindenkire sok szeretettel gondolunk.
alice_cs
 
 


Ja igen, még Kisborának akartam írni mérleg ügyben...
szóval nekünk is volt mérlegünk, digitális, kölcsönöztük, hát jó is az, mert ha valaki bizonytalan, biztnságot ad neki ha feketén fehéren látja, hogy igenis evett a gyerek, de meg kell mondanom, hogy elég sokszor megtréfált ez a digitális mérleg, soha nem felejtem el, mikor a lányom sírógörcsöt kapott, mert szopás után mínusz 20 grammal kevesebbet mutatott mint előtte... szóval csinál ám ilyeneket is.

És Kisbora az én kisebbik lányom is nagyon sárga volt, és nekem is 0ás volt a vérem a férjemé meg B, és a lányom is nagyon nagyon sárga és esendő volt, és minket is azért dobtak ki a kórházból, mert kellett az ágy anno... és bizony a sárgaság ellen az a legjobb, ha a kicsi annyit eszik amennyit bír. Ha van anyatej az a legjobb, de ha lustácska, álmosocska, akkor ideiglenesen vagy lefejt anyateje vagy tápszert is kell neki adni. Az igazi tejbelövellés a kicsi 6 hetes korára alakul ki, addigra látszik majd, hogy mennyi lesz a tejed.
És ha nyugodalmat akarsz magadnak, akkor nem foglalkozol a szoptatással olyan módon, mint az egyedüli üdvözítő dologgal. Ha jól szopik a kicsi és van tejed akkor úgyis szoptatsz ha meg nem, akkor úgy tápláld ahogyan te meg a gyerekorvosod jónak látja.
alice_cs
 
 


Jajdejó Köszi Alice_cs!!!

máris jobb hangulatban fekszem le!!!
Fellegit én is néztem (mármint a programot), majd kipróbáljuk Danival.

Neked pedig mielőbbi felépülést, hogy kedvedre dobálhasd Ivánt;)

üdv, kisborA;)
kisbora
 
 


Sziasztok!
Mindenkit uvozlok ismet, es gratula a sok-sok fejlemenyhez, amit a babak csinalnak!
Kisbora! (En nem vagyok sofis anyuka, csak leszek, de azert ide is nezek sokszor). Meg sokszor nem is tudom magamat visszatartani a tanacsoktol..
Szerintem LAZÍTS!! gy tunuik, hogy nagyon aggodod magad, ami egyebkent ertheto is, elso baba, picikent jottetek haza..de ugye, milyen szepen novekszik?
En nem tudom, milyen az ha allandoan mericskeled, biztos sokakat megnyugtat, es fogsz kapni ezzel kapcs. is tanacsot, nekem csak abban van gyakorlatom, ha nem mertem meg, azaz havonta elmentunk a vedonenikhez, es ok megmertek. (Volt egy merlegunk, de talan ketszer-haromszor, ha hasznaltuk.) Szoptatni en "igeny szerint csinaltam, ami az lett, hogy az elso harom hetben szinte fel sem keltunk az agybol, egyutt aludtunk, evett, en is ettem, aztan alvas. utana szep lassan beallt 2,5-3 orakra. Ha ugy lattam, nem eleg neki, mert mert hamar megehezik, akkor tobszor adtam neki, es tobb tejm lett. Soha nem fejtem, a babam "elintezte" a beallitast. Szerintem a lenyeg, hogy ne izgulj, vegyel mindent termeszetesen. Ha egy nap legalabb ot kakas pelenkaja van, akkor eszik eleget, es folosleges foleg magadat, de ahogy leirtad egy masik mailben, a picidet is zavarni a merleggel.
A masik a felveves a sirasnal. Amikor naygobbak, el lehet vele kenyeztetni (szerintem), de feleves kora elott nem. A parod megprobal "jol nevelni", hallgasd is meg, de Te vagy a picivel egesz nap, neked kell hallgatni, ha sir, tobbet. Az anyuka az, aki tobbet idegeskedik ilyenkor--ez termeszetes is, de marcsak azrt is, mert te vagy leterhelev inkabb ezzel. Te vagy foleg --legalabbis az eleso honapokban --a felelős azart, hogy nyugodt legyen, az a jo mindannyiotoknak. Szoval csinald azt, amit Te szeretnel. Az szerintem nem jo, ha egyszer felveszed, egyszer nem--amikor a parod otthon van. Igy nem vagy kiszamithato, illetve rosszul vagy kiszamithato neki, es nem biztos, hogy ezt szeretni fogja. Marmint a baba. (Amikor apa itthon van, nem torodnek velem?) Bocs, lehet, h. durvan hangzik. (A lanyom most harom eves, es olyan dolgokra emlekszik, ami fel eves koraban tortent vele, es raadasul nekem teljesen jelentektelennek tuno dolgok. Es akkor mi van ezekkel a fontos dolgokkal!!)
Tenyleg, nagyon ne haragudj, hogy igy radzuditottam, biztos fogsz kapni tanacsokat a masik oldalrol is (harom orankenti etetes, fejes, meres, nem felveves), azoktol akiknek viszont igy sikerult. En csak a masik oldalon tudok mit mondani.
Nagyon sok boldogsot, sikert kivanok Nektek!! (Nagy setakat, amikor jo az ido)
Puszi Mindenkinek,
M
masodik
 
 


Sziasztok!

Én nem a schöpiben szültem, de szorgalmas babanetes vagyok azon a kórház lapon ahol ahol 10 hónapja világra jött a kislánykám! Most azért "tolakodtam"be hozzátok mégis, mert a segítségeteket szeretném kérni! A sógornőm júliusban itt fog szülni, és nem tudja hogy itt bizonyos dolgokban mi a "módi"!
Õ sajna irányított csaszis lesz, mert van 1 cisztája is, és egyuttal meg is fogják műteni a baba kiemelése után.
Szóval feltenném sorban a kérdéseket:
1. Szerintetek kell-e adni az anesztes orvosnak, és ha igen akkor kb. mennyit szoktak?
2. kell- e bevinni a kórházba pelust a babának, vagy itt adnak?
3. A 3 ágyas fizetős kórterem mennyi egy napra?

Előre is köszi, üdv mindenkinek! Manóci
manóci
 
 


1. - passz...
2. - igen, be kell vinni egy kis csomag legkisebb méretű pelenkát, sőt, popsikenőcsöt, és babatörlőkendőt is. (De ha nem visz be akkor is ellátják ám a gyereket...)
3. - tavaly olyan 5-6000 ft volt - de ha császáros, én nem javallom!!! Mert ott lesz vele a pici is, nem biztos, hogy oylan állapotban lesz, hogy eltidja látni!!!
Tavaly nyáron mi is előjegyeztettük a lányomat különszobára - normál szülése volt, csak éppen valami váratlan vérzés jött a szülés után, szóval sok vért vesztett, és egyszerűen NEM VOLT KÉPES különszobába menni, mert képtelen lett volna a gyereket is ellátni, maradt a közös kórteremben, ahová időközönként behozták a kisunokámat - ez volt.
Gondoltam elmondom.


(Azt hiszem ha van választott orvosa, az szokta az anesztes is kielégíteni.... de majd jönnek tapasztaltabb kismamákok is..)
alice_cs
 
 


Andi,

ÉN is teljesen kivoltam az első néhány héten, kb. 3 hét otthonlét után viszont fényesebb a világ Kép
(főleg annak aki nem kerül trombózissal az intenzívre Kép)
Mértem én is, mint a kisangyal és Marcinak is sikerült -20-at ennie Kép
Szopiban én tényleg Zitára + az LLre hallgatnék az általában beválik.
Sajna nálunk más okból M. hamar tápszeres lett, de így sem beteges (lázas még soha nem volt) és igazi partizán.
Felvevést én nagyon nagyon ellenzem, mert nálunk mindenki felkapkodta (ugye én fel sem kelhettem 6 hétig), sétáltak vele, Marci meg gyönyörűen rászokott. Több hónap kínlódás árán sikerült leszoktatni a sétálva alvásról, "egész napos" karban hurcolgatásról. Természetesen más ha kicsit sír és megnyugtatom de nálunk nagyon elszaladt a ló Kép

Manóci,

1, igen beszélje meg Vele
2, igen newborn pelust, fürdetőt, popsitörlő kendőt és popsi kenőcsöt is
3, talán KisborAndi tudja a legjobban. Én is elektív császáros voltam és simán el tudtam látni a babát (nem volt komplikáció)

K.

cuiccolo
 
 


<font color="aa00aa">Manóci! Az 1. kérdésre nem tudom a választ. De szerintem ha program császár van, akkor korrektül le lehet ülni az anesztessel, és meg lehet beszélni vele a dolgokat, az altatás vagy spinál, 24 vagy 6 óra fekvés kérdéseket. És ennél a beszélgetésnél rákérdezhet az anyagiakra is.

A 2. kérdésre: pelus, popsitölő, stb kell.

A 3. kérdésre: A háromágyas fizetős kórterem napi 5000 Ft. ( Bár ezt nem kérdezted, de a többit is leírom. A kétágyasból a régiek napi 6000 Ft-ba, az újak 7000 Ft-ba kerülnek. Az egyágyasoknál a régi 7000-es napi díjjal megy, az új 9000.) Én a második és a harmadik gyerekemet is császárral szültem, fizetős szobában voltam. Amíg feküdni kell, volt segítségem (párom). De ez lehet bárki a családból, ismerősök közül, és utána is meg van a lehetőség, ha fizikailag nem írja az ember és segítsége sincs, vagy nem akarja folyamatosan magánál tartani a babát, hogy a csecsemőosztályra bevigye. Míg ha nem foglal szobát, akkor nincs is esélye, hogy vele legyen a baba etetési időn kívül.

Alíz! Tündéri kis pasas az unokád. A gyógytornához kitartást kívánok, és javulást neked sérvileg! Remélem, a nem túl távoli jövőben a karjaidba is veheted Ivánkát.

Andi! Nagyon szépen gyarapodik akkor a fiad. Másodikkal teljes egyetértésben, csak azt tudom mondani, hogy a gyermekágy idejére lazíts. Meg úgy egyébként is lehetőleg kerüld a stresszes helyzeteket.
A "tuti nem jól csinálok valamit" állapoton szerintem minden anyuka átmegy, akinek a gyereke eltér az eszik-alszik-mosolyog gyermek képtől. Már pedig szerintem a gyerekek nagy része kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) mértékben eltér ettől az álomképtől.
Kíváncsi vagyok majd, hogy mit mondtak a kontrollon.

Kriszti! A hetünk nagyon sűrű, de jövő hétre megbeszélhetnénk valamit.

Üdv mindenkinek:

Zita</font>
pzita
 
 


KÉPZELJÉTEKKépKépKép
a Schöpfis csupasz kontrol szerint Dani 2 hét alatt 600 gr-ot gyarapodott!!! KépKépKép

Mindent rendben találtak nála, nagyon kis cukin minden feladatot megcsinált, a doktornéni meg volt vele elégedve. Csak 9 hónaposan kell visszamennünk.

Délután együtt aludtunk 2 szopi között a kanapénKép

Második
köszönjük a biztatást! + a tanácsokat! Egyébként csak vicc volt, hogy Apukánál hagyjuk sírni. Apuka tudja a legjobban a vállán elaltatni, amikor Daninak nehézségei vannak.

Manóci
- szobaárakat Zitától már látod...
- anesztes - megkérdeztem közvetett úton, 20.

üdv, A:o)
kisbora
 
 


Hello Kisbora!
Örülök, hogy minden rendben!KépMeg annak is, hogy baromira felreértettem a helyzetetKép
Puszi Mindenkinek,
M
masodik
 
 


<font color="0000ff">Andi!

Örülök én is a remek híreknek. Másodikkal egyetemben én is félreértettem egy mondatodat. De most már tiszta a kép. Csak így tovább! Ügyesek vagytok.

Üdv:

Zita</font>
pzita
 
 


Lányok!

De jó, hogy vagytok! Ennél jobb motivációs csapatot keresve sem találhattam volnaKép

Zita,
Kriszti mondja, Te vagy a szopi guruKép
tehát... megpróbálom összeszedni zokniagyam:
- 1 etetés 1 mell?
- majd utána ezt kifejni?
- mi van ha váltunk másodikra is, akkor mindkettőt kifejem, vagy csak az elsőt?
- vannak vigasz ill. gondűző szopik, erről leszoknak a gyerkőcök, vagy most szoktatom rá?

azt hiszem ennyi, nagyon KÖSZI!
Andi
kisbora
 
 


Andi!

Mail ment, ha nem kapnád meg, jelezz!!!!

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Kisbora heti 300 gramm az több mint amit bárki is remélni merészel, a Nagykönyv szerint egy csecsemőnek 2 hetes korára kéne visszanyerni a születési súlyát, és utána ÁTLAGBAN heti 15 dekát gyarapodni, ami azt jelenti, hogy ha az egyik héten 8-at, a másik héten 30-at az is rendben van.
Ha mindezt úgy érte el, hogy csak szoptattad, az igenigen nagyszerű, sőt naccerűKép
Nem lesz itt semmi baj...

Ami meg a felvevést illeti: én azoknak a pártján állok, akik azonnal megvigasztalják a kicsi babákat, ha sírnak, mi is mindig és azonnal felvettük az Iván gyereket (na jó, mondjuk nálunk itt állt tettrekészen az egész család, hogy kímélje a lányomat). Mi bizony: a lányom, én, a másik nagymama ha éppen itt volt, a férjem (a vejem sajnos eleinte nem nagyon tudott mit kezdeni a gyerekkel) ha sírni kezdett felvettük, hurcibáltuk, ringattuk. 4 hónapos korára - mire elköltöztek vissza - már nyoma sem volt a kezdeti állandó üvöltős korszaknak. Utána is nagyon "bujós" volt a kicsi fiú, bárki felvette hozzábujt és ott szuszogott az édes kis feje a különböző vállakon, de pl. mára ez is megszünt, mióta megtanulta, hogy egyedül is el tud jutni A pontról B pontig bútorokba kapaszkodva, négykézláb vagy ahogy tud - már nem is kívánkozik az ölünkbe.
alice_cs
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszi az infókat mindenkinek, még most 1 gyors kérdés, hogy mikor,kinél és hogyan kell szólni ill. lefoglalni ha fizetősbe akar menni?
Azt hiszem ő a 3 v 2 ágyasba fog.Teljesen egyedül nem akar lenni!
Lehet, hogy júliusig ha még eszébe jut vmi akkor majd idelátogatok!
Üdv: Manóci
manóci
 
 


Hívja fel a kórház központi számát, mondja meg, hogy fizetős szobát igényelne, odakapcsolnak ahová kell - ennyire egyszerű.

Másik megoldás, ha van választott orvosa, ahová magánrendelőbe jár, akkor annak az asszisztensnőjének is mondhatja, majd elintézi.
alice_cs
 
 


Manóci!

Ez a bizonyos központi szám: 476-4400

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Zita,

KÖSZI! +kaptamKép

Alice_cs
1lőre én is vigasztalós tipus vagyok Kép és a barátnőm szerint, holdja rákban állKép ami azt jelenti, hogy kis érzékeny lelkű baba...

üdv, kisborA(ndi)
kisbora
 
 


... hogy lehet ide képet felrakni?

+ és szüléstörténetet ide vagy a "Te történeted" topikba?

A.
kisbora
 
 


Sziasztok!

OK. vettem a dolgokat, még 1x nagyon köszi mindenkinek!Jó babvárást, és babázást!

Üdv: Manóci
manóci
 
 


Nahát... milyen csönd van! Betudom ennek a szép napos pünkösdi hétvégének...

próbálok feltenni képet, íme...
kisbora
 
 


... nem sikerültKép( túl nagy a méret...
később még újrapróbálkozom...
kisbora
 
 


Sziasztok, Márkkal minden rulez, reggeli fél 7 kelésre 2,5 dl beba 3 és alszik fél kilencig. Este lefekvésre is bevezetem a bebát, tegnap megitta befordult és aludt. (igaz elötte egész anpos túrán voltunk, Neuschwanstein) Én megvagyok. Ritkábban jövök. Mindenkinek minden jót!
(Pesti tartózkodásom alatt Cuicco-nál néha megtaláltokKép)
timili
 
 


Sziasztok,

VAn vkinek (ZITA, KborA) érvényes szülésfelkészítő programja? SOS lenne...

Köszi,
K.

cuiccolo
 
 


Bocs Kriszti,
mire gondolsz konkrétan .. agyam kicsit zizi... szülésfelkészítő program?

A.
kisbora
 
 


Kriszti,

küldtem mail-t, (a Schöpfis előkészítő prg-ra gondoltál? ha igen, az ment)

A.
kisbora
 
 


Andi,

Köszi, erre vágytam Kép

K.

cuiccolo
 
 


OkésKép
kisbora
 
 


Halihó,

Nagyon pangunk, pedig még séta idő sincs Kép
Gyors körkép kivel mizujs????

Marci igazi krampusz, kézenfogva már jár, mindenhol feláll és minden mellett lépeget. Felmászik az összes lehetséges helyre, rámol, utánozza az állathangokat, puszit ad, pápát int és néha megmutatja hány éves lesz. (1, júniusban)

Fiatalabb fiúk anyukái,

Eladnám Marci néhány vagesz ruháját, ha vkt. érdekel szóljon és fotózom... (74-es méretig)

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


sziasztok!

velünk helyzet a következő:
pörgünk-forgunk minden irányban, mindenfelé. néha kutyázunk, de még sokszor oldalra dől. de egész nap szinte vigyorog a lurkó! teszek fel képet!

voltunk a gézengúz alapítványnál úszni. egyszerűen szuper! nagyon elégedett vagyok. a víz kb.33 fokos, nem mondom, hogy manó nem fázott, de nem sírt egyáltalán, sőt kétszer még mosolygott is. összesen ketten voltunk, a feladatok nagyon jók, nagyon figyel ránk az oktató. a foglalkozás 45 perces és ha bírtuk volna akár mind a 45-öt a vízben tölthettük volna. első alkalommal viszont a gyerkőc nagyon elfáradt, így úgy gondoltam 35 perc után, hogy kijövünk. de nagyon várom a folytatást! pénteken megyünk ismét. kíváncsi leszek...

nem tudom emlékeztek-e, hogy nálunk probléma volt a fejtartás, pontosabban a fej nem tartás. tegnap voltunk kontrollon, itt a gézengúz alapítványnál. a fejével minden ok, szépen tartja, forgatja, viszont a mellkasi szervek erősítésre szorulnak. a fiamnak, amikor lélegzik behorpad a szegycsontja környékén, ami, a dokker néni szerint, laza garati lágyszövetekre utal. egyelőre augusztusig kaptunk haladékot, hátha kinövi, de akkor lehet, hogy meg kell tükrözni. volt valakinek hasonló tapasztalata?
a másik pedig ami nekem kicsit furcsa, és nem tudom természetes-e, hogy, ha felemelem a kismanót, úgy, hogy a hónalja alá nyúlok, akkor ő behúzza a nyakát, szétteszi a karjait, mintha egyensúlyozna, sőt néha a lábait is felhúzza a "nyakába". ez szerintetek rendben van így?

kriszti! minket érdekelnének a ruhák, főleg 68-74-es méretűek. bár most hétvégén a kismama börzén jól bevásároltunk, de kellene még egy-két pulóver, meg nyári sapka, meg kertésznaci. ha van ilyesmid, küldd el légyszí a fotót árral együtt. előre is köszi.

timi! miért írsz ilyen keveset? te, aki a topic lelke voltál!!!!

ildi
matt07
 
 


popjpeg{225179,ő az én állandóan mosolygó gyönyörű kismanóm }
matt07
 
 


Kép
matt07
 
 


Sziasztok kismamak, anyukak,

egy kis programajanlo nektek szeretettel:
Kedves Te!

Lehetsz férfi vagy nő, kamasz, gyermektelen, anya, apa, nagymama, nagypapa, szóval az életkor teljesen mindegy. Mert mindannyiunknak közünk van, volt, lesz vagy lehet ahhoz, amiről jövőhéten, május 23- tól 29-ig szó lesz.

Jövőhéten ugyanis a Születés Hete országos rendezvénysorozat lesz sok-sok helyszínnel. Hogy pontosan hol és mikor, azt megtudhatjátok itt: www.szuleteshete.hu , a térképre kattintva.

Maroknyi csapatként (de rengeteg támogatóval) hónapok óta keményen dolgozunk azért, hogy megmutathassuk mindenkinek, neked, nektek is, hogy lehet máshogy is szülni (függetlenü a szülés helyétől), hogy miért lehet ez nekünk jó, mint egyéneknek, mint társadalomnak.

5 napunk van a kezdésig, és most a segítségedet kérem, mert a reklámozásra nagyon kevés időnk maradt.

Kérlek Téged, kérlek Benneteket, hogy küldjétek el ezt a levelet a szélrózsa minden irányába, akinek csak tudjátok, és gyertek el ti magatok is, ha találtok olyan programot, amely felkeltette az érdeklődéseteket. Bízom benne, hogy lesz ilyen.

Ha tudnátok vállalni, hogy akár csak egy oviba, bölcsibe vagy suliba, babamamaklubba, művházba elvinnétek szóróanyagot, kérlek, jelentkezzetek.

Szeretettel és remélve, hogy minél többen leszünk, ezért Neked is hála,

Bajó Csilla Virág
programkoordinátor
06205569713
06205538416
virag.dula@szuleteshete.hu
boksay_rita
 
 


Sziasztok kismamak, anyukak,

egy kis programajanlo nektek szeretettel:
Kedves Te!

Lehetsz férfi vagy nő, kamasz, gyermektelen, anya, apa, nagymama, nagypapa, szóval az életkor teljesen mindegy. Mert mindannyiunknak közünk van, volt, lesz vagy lehet ahhoz, amiről jövőhéten, május 23- tól 29-ig szó lesz.

Jövőhéten ugyanis a Születés Hete országos rendezvénysorozat lesz sok-sok helyszínnel. Hogy pontosan hol és mikor, azt megtudhatjátok itt: www.szuleteshete.hu , a térképre kattintva.

Maroknyi csapatként (de rengeteg támogatóval) hónapok óta keményen dolgozunk azért, hogy megmutathassuk mindenkinek, neked, nektek is, hogy lehet máshogy is szülni (függetlenü a szülés helyétől), hogy miért lehet ez nekünk jó, mint egyéneknek, mint társadalomnak.

5 napunk van a kezdésig, és most a segítségedet kérem, mert a reklámozásra nagyon kevés időnk maradt.

Kérlek Téged, kérlek Benneteket, hogy küldjétek el ezt a levelet a szélrózsa minden irányába, akinek csak tudjátok, és gyertek el ti magatok is, ha találtok olyan programot, amely felkeltette az érdeklődéseteket. Bízom benne, hogy lesz ilyen.

Ha tudnátok vállalni, hogy akár csak egy oviba, bölcsibe vagy suliba, babamamaklubba, művházba elvinnétek szóróanyagot, kérlek, jelentkezzetek.

Szeretettel és remélve, hogy minél többen leszünk, ezért Neked is hála,

Bajó Csilla Virág
programkoordinátor
06205569713
06205538416
virag.dula@szuleteshete.hu
boksay_rita
 
 


ildi,

Nagyon aranyos Ádám! Gézengúznál tornáztatják, olyasmi,mint a Dévény?
Küldtem mailt...

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Matt07/Ildi
Nagyon édes a kisfiad! már várom a mi Danink mikor fog ilyen pózokat dobni... egyenlőre frontérzékeny és nyűgös, jaj! már 2 hete.

Kriszti,
mi is .. mi is KépKép érdeklődnénk a vagány kisfiú ruháid iránt. KÖSZI

Egyébként, nálatok mennyit aludtak a gyermekek úgy 5 hetesen? Én úgy érzem Dani keveset alszik... a héten elkezdtem írni is, hogy ne csak a megérzéseim alapján döntsek. Mostani 24 órás eredménye 13 óra, nem kevés az???

AKép- még tartom magam, aktív 4 órai alvások után, nálatok is így volt???)
kisbora
 
 


Szia Andi,

Küldök mailben képeket...
Marci keveset aludt és sokat volt ébren.
Nekem sokat segített a tesóm, tisztába tette, vigasztalta mert Õ is hasfájós volt(én addig aludtam egy kicsit) és szopira odatette mellém.
4 óra egyhuzamban Kép az igen jó, Marci koma 40 percet szopott 20-at büfizett, tisztába tevés, zuhanyzás+evés+egyéb rehab (nekem) alvásra csak "külső segítséggel" maradt időm Kép

Dani szopizik rendesen? Sirdogál ha ébren van? Szeret fürödni?

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Mi sem vesztünk el, de ha jó az idő, akkor mi már itthon sem vagyunk. Rossz idő esetén ugyan itthon tengünk-lengünk, de Kincső mellett nem marad időm netezni. Ha alszik, akkor háztartás, stb... és az egyetemre is készülni kell.

Andi, nálunk még mindig így van az alvás, bár Kincső már 15 hós. Éjszaka még mindig ébred, hol többször, hol 1*. De van, hogy én ébredek többször, gondolom megszokásból.Kép
Most végre alszik az erkélyen, utána irány a játszó, hogy estére jól elfáradjon.

Hétvégén megint kiruccantunk, itt vannak a fotók:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=11389

Ha van kedvetek szabadtéri programhoz (liget, sziget), akkor írjatok emilt, mert azt többször nézem.

Amúgy Kincső egyre ügyesebb és értelmesebb. A játszón már felmászik minden mászókára, csúzdára, szalad a pocsolyák felé. Próbál egyedül enni kanállal, ami miatt napjában többször öltöztetem. Mindent megért, amit mondok neki, de jógyerek módjára sosem azt csinálja, amit kérünk tőle. Vagyis ritkánKép
Van egy babája és egy babakocsija, most az a kedvenc játéka. Fotót mutattam? Ha nem, akkor itt van:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=10427;id=122724

Legyetek jók, jó hétvégét!
Edina + Kincső

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Kriszti, Ed,

ja - 4 óra = összesített KépKépKép enyém KépKépKép
szopizik rendesen, néha vigaszszopival, legtöbbször altatással. És inkább azt mondanám, hogy inkább sírdogál, mint bámészkodik. De valahogy még nem egyértelmű nekem ez a hasfájós dolog, szerintem nem az, hanem meleg-frontosKép

Jaj Kép és fürdeni imád, vödrözünk 2 naponta, közben meg csap alatt alvázmosásKép akkor történetesen abbarmarad a nyügi.
A vízcsobogásra is így reagál, különösen ha rázendítek, bálnázok neki, ahogy az AquaNatalon ringattuk egymást az óra végénKép

Végre megjött a babakocsi, így most már mehetünk sétálni, + erkély + fárasztásKép

Mi holnap megyünk Léghajó programra, kiváncsi vagyok hogy bírjuk ki. megy az egész család, ha netán Daninak szoros babysitter kelleneKép

Jó hétvégét!
A:o)
kisbora
 
 


Ed! és atöbbi vérprofi anyuka!

Ti ilyen nagy hőségben mit csináltok kint, illetve hánytól hányig nem viszitek ki a bébiket a nagy hőségben? Akkor is benaptejezitek, ha tuti árnyékban van a kicsi?
Kullancs ellen hogy a legjobb védekezni hőségben? Nálunk a kertben is sok a kullancs.

Ti mit játszottatok kint, amíg csak ülni tudott stabilan?
Mi egész nap kint voltunk, amíg nem lett ilyen gyilkos a déli órák zöme. Úgy tapasztalom eléggé megviseli a fiacskát az erős nap. A sapkát megegyszerüen nem hajlandó magánhagyni.

Multi
multiplusz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?