Új privát üzeneted érkezett!

Az Arany János utva és a Nyugati pu. között pontosabban a Nagzmezõ u. és Weiner Leó u. sarkon van egy Horváth nevü étterem ami ugyan olyan grill jellegü mint ahol utoljára voltatok.

Ha marad a Marcello és 1/2 8 ra megzünk 10 kor bezár elég ez a kevé idõ nekünk?
A másikból mikor mentetek haza?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Ági! Mi maszek szemésznél voltunk, egyébként semmit nem csinált, pénzt sem fogadott el.
Vidék = Siófok. Ti pedig Kanadában éltek? Hogy kerültetek olyan messzire?
Köszönöm amit írtál nekünk! Én is megnéztem a Ti képeiteket!

Barika andi! E-mailt a hétvégén küldök majd. Akkor lesz egy kicsit több idõm (remélem). Hétközben dolgozok itthon. Könyvelek, ügyfeleket fogadok stb....

Évi! Dávidka problémájánál a megoldás röviden az volt, hogy meg kellett tanítanunk elaludni (cumi, cumisüveg, ringatás, dajkálás meg minden ilyesmi nélkül). Ezután már a nappali viselkedése szinte automatikusan javult.
Csongi baba nagyon ügyi, ennyi idõsen már jár, na meg vetkõzik. Kép

Szia Anikó! De jó, hogy Lili nem pakolós. Szerintem ritka az ilyen baba. Kép

Adri! Hát Ti sem a szomszédban vagytok...

CsKati! Gratula Kittinek a mászáshoz! Én is vártam annakidején, hogy Dávidka elõre másszon, ugyanis õ sokáig csak hátrafelé mászott.

Evey hétvégén írok majd, és a táblázatot is küldöm!

Anikó! Ne aggódj Lili "madárétkûségén"! Lesz ez másként is. Annyit biztosan eszik, amennyi a fejlõdéséhez szükséges. Nekünk is voltak ilyen idõszakaink.

Iboly! Mégegyszer köszönöm a listát az orvosokról. Még nem kellett mennünk, de szükség esetére felírtam magamnak egy Székesfehérvári doki nevét és címét. Én is bízom (még így kipróbálás nélkül is) a homeopátiában. Ha mégsem jön be, akkor meg ott a rendes dokinénink. Bár ne legyen rá szükség.

Puszi mindenkinek! Sziasztok!
Feksi
Feksi
 


Sziasztok!

Nem tüntem el, csak... hosszú és kevés az idöm, meg minden.
Talán holnap lesz délelött egy kis idöm írogatni, alaposan olvasgatni.

Edóka, Adri képeket küldem, átment?

Erika, nehogy má' félreértsd!!! Meg kellett keresnem a címedet az archívumból, (kitöröltem az összeset anno és nem sikerült ezek szerint mindenkiét összeszednem, BOCS!!)

Pelének gratula a kicsi Barnabáshoz (ugye jól emlékszem ez a név a befutó, ha fiú a bébi?) Hiányzik ám!

Dia, lassan örök harag lesz ebböl!!! Máshová tudsz írogatni, csak ide nem??? Idén még nem is jártál erre!!!

Most tényleg rohanok, még nem is vacsiztam..Na nem mintha muszáj lenne!Kép

Puszi: Verus

Kép
verus
 
 

 
 

Most lehet, hogy hülye vagyok, söt biztos:

De, a fenti azonosító a profil kitöltése miatt van??? Mert a verust írtam be és a frankó nevem jelent meg...

Na mindegy, csak nem értem..

Verus

Kép
verus
 
 


Asszem meg van a megoldás: töröltem a teljes nevet.. Bocs, hogy itt szutykolok, csak zavart a fenti.

Jó éjt!

V.

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Hangulatom javulóban! Ezzel arányosan Csongié is! Lehet, hogy tegnap átvette a depimet? Nem akarom elkiabálni, de szerencsére betegségnek semmi jele!

Erika, gratula a lakáseladáshoz!

Geri, ha emlékszel, én is írtam, hogy Csongi pár kanálnál többet nem fogad el. Pedig õ már elõtte javában evett, és emelett a szopi sem kellett neki, nem úgy mint Lilinek. Kb. 2-3 hét volt ez az idõszak. Nem tudom mi volt, bár utána jött 2 fogacskaKép De nekem is mindenki azt mondta, hagyatkozzam a fiúra, tudja õ, mibõl mennyi kell neki. Szörnyû érzés, amikor nem fogad el semmit, én is agyonra izgultam magam. Aztán egyik napról a másikra visszajött az étvágy, és én is megnyugodtam, hogy nem hal éhen a gyerkõc!

Cory, én viszont csak kb. 5ésfél hónaposan állítottam a babakocsin, pedig már 4 hónaposan elég szépen ült. De szerintem ez függ a babakocsi típusától. Az enyém GRACO, és már a középsõ állítás is olyan, mintha teljesen ülne benne. Bár mivel van hozzá kocsira tehetõ hordozó én abban hordtam egy darabig. De láttam olyat is, amiben a középsõben csak egy picit van feljebb a gyermek, jobban kilát, mégsem ül. Ne haragudjatok, de én 4 hónapos gyereket még nem ültetnék a babakocsiban, fõleg nem ilyen idõben, teljesen felöltöztetve. Én nem hiszem, hogy kényelmes neki. De ez magánvélemény.

Feksi, ez érdekes. Arra még sosem aszociáltam, hogy az éjjeli elalvás, ébredéseknek köze lehet a nappali viselkedéshez. Ez elgodolkodtató.

Emese, örülök, hogy a lego eredeti helyén, és Gergõ füle is jobban van. Engem érdekel a történet, emilemet tudodKép

Adri, receptet nekem is!Kép

Jaj, Kati, ki ne felejtselek! Annyit mosolyogtam az ügyintézõs történeteden! Annyira édes lehetett Kitti! És gratulálok a mászáshoz! Gyorsan pakolj el mindent, mert tuti azt fogja elõször megtalálni amit nem szabad!

Naposabb napot

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Barika, a hétvégi dátum nekünk szuper, már bejelentettem a családnak. Levél ment, remélem ez most odaér.

Cory: nekem esernyõs sose volt, véleményem kéretik ennek figyelembevételével olvasni. Az ülést illetõen rövid idõkre nem hiszem, hogy árt,de 2-3 órákat én még nem ültetném. Ha majd megül magától (ami nem feltétlen jelenti ugyanazt, hogy felül magától!) akkor már nyugodtan. Nõvérem esernyõs példáján azt látom, hogy nagy kincs, ha dönteni lehet. Az õ lánya gyakran elalszik a kocsiban, és neki nem dönthetõs, és ezért eléggé kellemetlen, lebicsaklik a feje stb. Nem létezik olyan típus, ami mindkét feltételt tudja? A könnyûség szempontjából az a döntõ, hogy miként közlekedsz vele. Mert ha rendszeresen kell buszra szállogatni, akkor bizony nem elhanyagolható! De ha többnyire csak tolni kell... szerintem olyan nagyon nehezek a dönthetõs, esernyõre csukódó kocsik sem lehetnek.

Harry Potterrõl még: Iboly: mind a 4-et, már egy éve! Az elsõt még tavaly karácsony elõtt, a többi 3-at karácsonyra kapták meg, és tavaly jan-febr. olvastuk. Mondjuk azért õk már nem kicsik, hiszen lassan mindegyikük iskolás lesz. 3-4 éveseknek val. én se olvasnám! Õk viszont már beveszik. Alapban azt hiszem inkább a 10-14-es gyerekkorosztály van célozva vele (plusz felnõttek), és itt van az a remek hatása, hogy visszahozta a gyerekek olvasási kedvét. Mondjuk mi ilyen téren elég rendhagyók lehetünk, kb. 2 éve elfogytak (meguntuk, végigolvastuk stb) a jó mesék, addig Micimackó, Nils Holgerson, Mazsola és Vackor stb ment, de azért négyszer-ötször felolvasni már unalmas. Akkor indultak a kisiskolásoknak már általában bevehetõ könyvek, pöttyösregények, delfin-sorozat, meg egyebek. Ezt már végre mi felnõttek is kevésbé unjuk.

Anikó: lehet, hogy Lili kihagyja a bébikosztot, és ha már ehet veletek, azt fogja szeretni! Az ikrekkel a második félév (6-12 hó) evészetileg kínszenvedés volt, ettek ugyan mindenbõl, de alig és keveset. 12 hónaposan úgy döntöttem, innentõl olyan nagyon nem árthat, és hagytam, egyenek bármit, amit akarnak. (kapásból a szülinapi bulin ették a házilag készült franciasalátát...) Innentõl apránként elfelejthettük az evés körüli mizériát, ezek sokkal jobban tetszettek nekik.

Pankamama: az Erzsébetliget pontosan hol van? Valahol oda sejtem az Újszász meg a Bökényföldi sarkánál lévõ nagy placcra, de lehet, hogy tévedek. (mindenesetre az Erzsébetligeti majálist ott szokták reklámozni, abból gondolom)

Fogalmam sincs milyen hely, de a múltkor hallottam a Sugárban (Örs) egy reklámot, hogy a helyi étteremben svédasztal jelleggel 1500 Ft per fõ lehet akármennyit enni. De sose voltam ott, meg azt sem tudom, meddig van nyitva és mekkora, de hátha valaki ismeri.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Cory az én fiam is négy hónapos, én más kezdem felemelgetni a babakocsi háttámláját, de ha elalszik a kocsiba visszaengedem. A nagyfiamnál is igy csináltam.

Remélem mindenki jól van, mi most estünk át a második megfázáson, én is elkaptam, lett belöle egy kis mandulagyulladás.

És az autót is egy kicsit megtörtem. (az ovi elõtt jeges volt a parkoló és megcsusztam rajta.)

Ha valakinek szüksége lenne egy BEBA HA tápszerre szóljon van egy felesleges, mert a kicsi tejfehérje allergiásnak néz ki és ezt a fajtát nem eheti.

Tvica
tvica
 


Sziasztok Lányok!

Látom tegnap jól elleveleztem magammal..

Ma sem leszek hosszú, mert Jancsi belázasodottKép És nincs élet nélkülem..

Évi, gratula a kis trónörökösödhöz, nagyon helyes fiú lett!!Kép

Ildi, nekem nem küldtél a jó képekböl, csak a krixes levelet kaptam meg!!! Várom!

Geri, Zsóka hozzászólásából (2002. jan.07. 21 óra) tudjuk, hogy Pele babája fiú lesz.

CsKati, Ti jöttök a 26.-ai talira? Hanna akkor szeretne csak jönni, ha Alex (és persze Ti isKép) ott lesz!
Édes lehet Kitti ahogyan kódorog. A mászáshoz meg KépKépKép Biztos azért kezdett el mászni, hogy ne izélgessenek, meg ne parázz, hogy diszlexiás lesz, meg hasonlókKépKép Puszi Neki!

Nektek is:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok lányok!
Én úgy igyekszem, aztán mégsem sikerül rendszeresen jönnöm Kép , örülök, ha az emilekre tudok válaszolni. Ráadásul most a mélyen fekvõ lepény és az ehhez társuló rizikó miatt szednem kell egy rakás magnéziumot (napi 4-et, már én vásárolom fel a patika teljes készletét), és sajnos Seduxsent, hogy ne izgassam fel magam semmin, meg hogy elkerüljük a méhösszehúzódásokat. Ha így belegondolok a Seduxsen így vizsgaidõszakban nem is jön rosszul Kép Kép. Állandóan aludnék, szerencsére Jázmin partner ebben, mert napközben aluszunk 5-6 órákat is Kép.
Azonban nyakunkon Jázmin egy éves kori teljes kivizsgálása: vérvétel, vizeletvizsgálat, szemészet, hasi ultrahang. Elõre félek a vérvételtõl, hogy fogom én lefogni, míg megszúrják Kép ? Ilyenkor vércukrot is néznek, tehát éhgyomorra kell vinnem? Ja és a legfontosabb! Lányos anyukák! SEGÍTSETEK!!!!! Hogy is van ez a pisizacskós dolog? Kedden reggel 7-re megyünk a laborvizsgálatra. Reggeli pisit kell "kicsikarnom", vagy elõtte nap esti is jó? Ha igen, akkor berakjam éjszakára a hûtõbe? A felhelyezésre is kérek praktikus tanácsokat! Ne haragudjatok ha butaságot kérdezek, de most ebben teljesen tanácstalan vagyok!
Köszönöm ha segítetek, mindenkit puszilok!
Orsi
jázminmama
 
 


Sziasztok,
Csatlakozom Edókához züllésre fordítandó összeg ügyében. Ha egyáltalán menni tudok, ennyi pénzem biztos nem lesz rá.
Nwemrég voltam moziban a barátnõmmel, a Corvinban, mellette van egy nonstop arab étterem. Ketten tök jól bekajáltunk 1200 forintból. De tudok egy kiskocsmát is a Kiráély utca felé, ahol többek elmondása szerint 600 forintból degeszre eszed magad jüóféle kis házi koszttal, plusz a pia. Nem hiszem, hogy nekünk vmi vva drága helyre kellne menni azért, hogy dumálni tudjunk.
Edóka, Eszter nmennyi idõs? nekem Ábel ugyanezt csinálja két éves kora óta. Az külön szám, ha elalszik du. Aztán, vagy elalszik késõbb, akkor este 10 elõtt nincs elalvás. HA nem alszik, annak külön haszna van, mert olyankor fél nyolckor alszik (mint Eszter) Kép. Vki írta, hogy az õ csemetéje is ilyen volt talán két éves korátüól (azt hiszem, Liesel). Téynleg, mi van Liesellel?

Iboly, akkor HP ügyben nem is mondtam marhaságot Kép! Férjuram éas Cessna: bonyolódik a dolog, pénz nincs, szponzorok után szaladgálnak, még az is lehet, hogy párom egyáltalán nem megy, vagy megy, de nem velük, szóval bonyi... Véglegeset még a pilóta sem tud...

Geri,
Pele kisfiáról én tudósítottam a T. társaságot, mert Pele már nincs netközelben, ui. leköltöztek Váckisújfalura, és ott egyelõre még nincs se telefonjuk se netük.

Emese,
ez a kineziológus dolog engem érdekelne! Emilemet tudod. Egyéblként végre árulja már el vki, mi az a kineziológia. Azt hiszem, Eveyvel már rég kérdezgetjük, de senki nem mondta még meg Kép. HP: a vélaményem ua. mint Neked. Bár már a második kötetnél ez volt. Õszintén szüólva nem tudom, hogy az írónõ nyelvezete, fogalmazása ilyen szerencsétlen, néhol mint egy gimis fogalmazás, vagy a fordító sz@r. Mindenesetre elolvastam, Kép, de nagy véleménywem nincs róla. A filmet yól megcsinyáták belõle. Evey-s levlista tök jó ötlet.

Képzeljétek, (írtam már?) Emese feláll pár napja! Olyan édes, guggolásból feltornássza magát, aztáûn rezgõ térdekkel áll egy percig Kép.

pusszancs
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden.

Zsóka! Gratulálok Emese tudományához!!! Látom magam elõtt, nagyon édi lehet!KépKépKép

Verus! Kérdésedre, mikor olvastam rögtön rávágtam, hogy hát persze, hogy megyünk!!! Ez így is van, mi megyünk (Kitti, anya, Béla?), de bevillant, hogy Alexnak épp apás hétvége lesz. Megpróbálok még intézkedni, hátha meg tudjuk variálni, bár tartok tõle nem lesz könnyû. Egyébként Alex meg a tervezett topicos nyaralással van így. Azt mondta, ha Ti nem jöttök, akkor õ inkább itthon marad.
Az azonosítóval anno én is pont így jártam mint Te, azért voltam jó sokáig teljes névvel. Nem direkt.
Jancsinak jobbulást!

TVica! Tõled érkezett egy üres emil. Láttam többeknek elküldted, vajon csak nekem lett üres? Elküldöd még1x?

Ildi! Második forduló is megérkezett. Jól sejtetted, duplán. Jelentem reklamációra nincs ok, teljes a létszám! KépKépKép

Anikó, PM! Eszembe jutott mit akartam írni még múltkor. Azt, hogy nagyon sajnálom, hogy nem jöttök a jan. 26.-ai taliraKépKépKépKépKép Nem azért felejtettem el írni, mert ez csak olyan mellékes dolog... magamban sajnálkoztam sûrûn, de elfelejtettem itt a topicban is hangot adni ennek. Majd a züllésen talkszunkKépKépKépKépKép

Évi! Annak viszont nagyon örülök, hogy Ti jöttökKép Köszi a fotókat a képrõl is rettenetesen nagy kópénak tûnõ trónörökösrõlKépKépKép

Mára csak ennyire futotta tõlem, a többit holnap.

Puzs
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Zsóka: rád gondoltam többek köztKép
Másik topikban akartam kérdezni, de akkor most itt: a pelenkavédõt hogy mosod? Áztatod a pelussal vagy nem stb. Nekem olyan fura szagú marad...Biztos kijöttem a gyakorlatbólKép

Lieselrõl nem tudok, de épp írni készülök neki hamarosan (ha odajutok)

Tetvecskék elfelejtve remélem, ecet rendszeresen használva, hajak szép fényesek.
Tetûirtót nem használtuk, de mindent kiszedtünk, lefolyóba raktuk, eceteztünk, és lõn.... És minden hajmosás után átnézem mindenki fejét...
Julónak még hajsütõztem is 1x a haját, majd rájöttem, hogy a serkék a hajtõ felé tapadnak meg, odáig meg nem lehet besütni (pedig amúgy tuti lenne szerintem, mint a ruhák kivasalása) mert lesül a fejbõre is.

Verus!
Eszméletlen a kép, amit küldtélKépKép
Rengeteget röhögtem rajtaKép
Karácsonyi képek: nálatok ilyen meleg van? Vagy Ti vagytok melegvérûek? Elég ledéren gyúrták a pogit a kölkök...

Kati!
Gratuli a mászáshoz!

Eszter 2. napja újra rendes ebéd után! Volt már máskor is ilyen nemalvós "rohama", de ez most több napig tartott, és már aggódtam. Mert ugye más gyerekérõl én is hallottam, hogy nem alszik nappal, na de hogy az enyém.......

Mindenkinek pusszantás, de nézzétek el, hogy nem név szerintKép

Ildi!
Nekem is csak a krixes levelek jöttek, anno a kérdõíveid is úgy érkeztek megKépKép Lehet, hogy nem vagyunk kompatibilisekKép Azaz a gépek. De 1x már érkeztek jó képek Tõled.

Na elvágom magam.

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Erika, ne aggódj, a tejtermelés nagyszerûen tud alkalmazkodni. Nem apad el olyan könnyen a tejcsi!

Pankamama, én a február 9.-re szavazok, bár ha nagy hó lesz, akkor megnézhetem magam. A görögbe mehetünk márciusban vagy áprilisban is. Akkor már jobb idõ lesz, nem kell bakancs és ki lehetne próbálni a tánctanulást...

Kata, szerintem mehetünk hétre is, akkor az már három óra. Nem muszáj mindig hajnalig zülleni. Kép

Cory, szerintem nyugodtan megdöntheted már a kocsi háttámláját, ha egyenesen van a háta, jól megtámasztva, miért is ne nézelõdhetne? De az esernyõre csukható kocsit én nem javaslom, tiszta kínzás a gyerek gerincének. Fõleg, ha elalszik benne. Nekünk volt Istinél, brrr! Kép Jobb, ha nem csak egy textil van a háta mögött, hanem valami stabilabb.

Feksi, szívesen, én is remélem, hogy egyhamar nem lesz szükségetek orvosra.

Emese, piercing Kép Na, jól van te kis telhetetlen, jövõre tavaszt kívánok neked! Kép

Ildi, nem kritizálni akarlak, félre ne érts, de szerintem elég durva a HP összes része, mi még a 11 éves Istinek sem engedjük elolvasni. Az elsõt olvasta, nem volt elájulva tõle. Õ is úgy gondolja, hogy az alapötlet jó, érdekes ez a varázslóvilág, megmozgatja az ember csodákra éhes fantáziáját, de a horror mindent elront.

Az elsõ részben ott van például a szörnykutya: nem félnek manapság éppen eléggé a gyerekek, sõt felnõttek a kutyáktól? (A hírekbõl is azt kapjuk, hogy hány nénit marcangolt szét éppen egy-egy pitbull...) Vagy a pókok. Brrr.
A másodikban az óriáskígyó. Na, hát én még a siklókat sem kedvelem, nemhogy elképzeljem a kisfiút, amint egy kígyóval viaskodik! Hány ember írtózik a kígyóktól?
Harmadik rész: Szerintem nagyon durva, hogy a professzoruk vérfarkas (már maga a szó is hátborzongató), hát még ahogy az írónõ leírja az átváltozását.
A negyedikben a hidegvérû gyilkosságok, fõleg az durva, amikor Harry szeme láttára megölik egy iskolatársát. Persze vannak még rázós dolgok mind a négy részben, de inkább nem ecsetelem tovább.
Az egész történet arról szól, hogy ne bízz meg senkiben, senki sem az, akinek és aminek mutatja magát. Hogy is van ez? "Lankadatlan éberség!" Nagyon beteg dolog. És mindezt egy tanárnõ írta, akinek kisgyereke van!!!
A gyerekek akkor is elolvasnák ezt a könyvet, ha horror helyett másfajta izgalmakat épített volna be a történetbe.

Zsóka, a magyar fordító szerintem egész jó, angolul se nagy szám a szöveg.
Férjed: Akkor most kinek drukkolsz: menni vagy nem menni? Ügyes Emese!

Jesszusom, Orsi, miért kell Jázmin babát ennyire kivizsgálni?

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Szia Iboly!
Nálunk Szegeden az a szokás, ha a baba 1 éves lesz elküldik ezekre a vizsgálatokra. Független attól, hogy teljesen egészséges e vagy sem. Szerintem, ez azért lehet, mert amíg egészen kicsi addig 2 hetente nézi a doki, aztán már csak 4 hetente kell vinni tanácsadásra, 1 éves kor után viszont már csak akkor lát dokit ha beteg (kivéve a 15. hónapi oltást). 2 évesen megint van egy ilyen teljes körû vizsgálat. Nincs is ezzel semmi bajom, nézzenek csak vérképet, a szemét sem árt megnézni, mert a család elég "gyengén produkál" e téren. Csupán a vizelet-gyûjtéssel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni (és hogy mikor gyûjtsem össze a reggeli vizsgálathoz).
Szia!
Orsi
jázminmama
 
 


Sziasztok!

Orsi, Csongival is megszenvedtük ezt a pisizacskós dolgot. Bár õ fütyivel rendelkezik, de elárulom, hogy ahogy feltettem, úgy le is csúszottKép Végül úgy csináltam, hogy reggel még félálomban kikaptam az ágyból, gyorsan levetkõztettem, és vártam egy kis tálkával. Persze mire észrevettem, hogy jön a pisi, már a fél ágy átázott! Hogy lányoknál ezt hogy lehet megoldani? Fogalmam sincs. Ja, és a dokinénink azt mondta, hogy kb. két óránként pisilnek. Nagy kihívás, sok sikert!

Én ma megyek zülleni! Bár már az összes hangulatom elment tõle, mert irtóra fáj a hasam a havi miatt. Ez terhesség elõtt nem volt jellemzõ. Más is járt már így, hogy utána sokkal fájdalmasabb, mint szülés elõtt?

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok,

Pankamama,
én is a február 9-ére szavaznék, február 25-ével kezdõdõ héten újabb megpróbáltatások várnak rám vizsgaügyileg.
A hely tulképp mindegy, én mindenre vevõ vagyok.
Verus,
KépKépKép ez neked és a lurkóknak szól, milyen jó lehet nektek..... remélem, pár év múlva hasonló fotókat készíthetünk majd mi is itthon, rajtam nem fog múlni! Kép
Évi,
nem csodálkozom, hogy imádod Csongit, nagyon kis pajkos a képeken.
Zsóka,
gratula Emesének, nagyon ügyi!!

Tomi egyre ügyibb felállások terén, ha nem fáradt, már magától feláll, ha megkapaszkodik valamiben.
Lányok, ne haragudjatok, hogy ilyeneket kérdezek, de nálatok is nehezen megy/ment a kakilás, amint nem csak anyatejet eszik a baba? Nálunk elég gyakran van kaki, de míg kijön... teljesen belevörösödik néha Brumi... olyan rossz látni... Bocs a témáért, de kitõl kérdezhetném meg, ha nem tõletek?

Megyek tévézni, mert foci van a tévében, a párom kedvenc csapata játszik az én kedvenceimmel, és ilyenkor puskaporos itthon a levegõ Kép, azért ölre nem megyünk, aztán a vesztes sértõdöttnek játszik egy darabig, a gyõztes meg büszke vigyorral a képén járkál a lakásban Kép, jol elvagyunk, nem?

Erika
Erika
 


Halihó Mindenkinek!

Köszönöm a válaszokat kajcsi ügyben. Azt hiszem nem erõltetem, bár me abédnél evett Lili a levesbõl és a másodikból is pár falatot. Imáõdja a répát és az volt a levesben. Nem küszködöm babakajával, felesleges pepecselni 3-4 falatért, annyi a milyénkbõl sem árt és én nem fõzök egészségtelen kajákat.

Évi Én is megkaptam a fotókat, hát nagyon huncut Csongi rajtuk. KisördögKépKépKépKép

Verus! Tõled is megjöttek a fotók, csak elfelejtettem írni. A filctollason már korábban nevettem egy jót, mert én is megkaptam.

Cory! Nekünk Lili 6 hónapos korától esernyõs babakocsink van (is). Nagyon szeretem. De, dönthetõ változatban, mert abban is gyakran elaludt. Ellenben most télen a sportkocsit használjuk, mert melegebb.

Erika! Foci????? És kiengesztelitek egymást a végén?

PM! Nekünk is a február 9 lenne a legjobb, ha addigra van még hely a kanapétokon... KépKépKép

Orsijázminmamavagymitisírjak! Jó hallani felõletek, remélem hamarosan megyek Szegedre és végre találkozhatunk személyesen.

Kati! Mi is sajnáljuk, hogy nem lehetünk ott Lilivel, fõleg,mert aznap fejezõdik be a "nyaralás". És akkor haza kell jönni... Már úgy váromKépKépKép

Zsóka! Gratula Emese felállásához! Ügyi! Mégha remeg is a térde! KépKépKépKépKép

Én is már annyira, de annyira utálom, hogy nem süt a nap. KépKépKépKép És az egész telet utálom úgy ahogy van. De már nem kell sokáig várni...

Most jó szombatot kívánok mindenkinek:

Anikó
geri (geri)
 


Halihó!

Szerencsére (kopp-kopp) Jancsi ma egész nap láztalan volt, igaz, szinte egy percet sem aludt!Kép Bízom benne, hogy majd este bepótoljuk, bár ez soha sem volt még így, inkább az ellenkezöje a jellemzö..

Edóka, igen, nálunk ilyen meleg van ill. volt a sütés-fözés miatt. Ált.-ban 23-24 fokot csinálunk, de mivel egy légtérben van a konyha, az ebédlö meg a nappali és szinte egész nap ment a sütö, délutánra majdnem 30 fok volt.. (úgyhogy akkor szinte nem is fütöttünk) Ez persze a készülödés elmúltával normalizálódott..

Snoopy, levelet kaptam, képet nem..félreértettem esetleg: majd késöbb küldesz fotókat, vagy csak nem jött át?

Orsi, én sem értem, hogy miért kell ez a sok macera? Ha gyanakszol a szeme miatt, akkor nem elég az, hogy Te elviszed szemészetre? A dokik elmondják, hogy ez miért "szokás" nálatok? Vagy mert csak?

Erika, ilyenkor kell a másik csatornát nézni és másnap az újságokban elolvasni az eredményt..,akkor lehet azt mondani, hogy mákja volt az egyiknek, a másiknak meg nem volt jó napja!KépKép

Zsóka, nagyon ügyi Emese, gondolom, hogy zabálnivaló! Pelének ugye mondod, hogy hiányoljuk? Meg sokat gondolunk Rájuk?Kép Igaz lányok??

Most jön az ömlengésem a gyerekeimrölKép:
<U>Hannus</U> igazi müvészlélek: verseket ír, amiket imádok, olyan cukikKép, meg meséket is (melléjük még egy kis rajzot is csatol), és ruhákat tervez... minden nap alkot vmi újatKépKép
<U>Tomit</U> megmértük: épp akkora, mint a 2 évvel idösebb növére, és nagyobb a lába, mint Hannának, már majdnem két számmal...Ha igaz, még nálam és az apjánál is magasabb lesz?? Az Apjának már így is 48-as a lába, alig kapunk rá cipöt..
<U>Kari</U> meg egyre ügyibb a rajzolásban, az alakjai állnak a földön, van nekik orruk, szemöldökük, ujjaik, söt ha topban rajzolja le magát, még köldököt is rajzolKép Megnéztem a tesói 4 éves rajzait, hát Tomikám nagyon kis esetlenül rajzolt, Hanna pedig nem ennyire részletesen..
<U>Jancsi</U> ugye 10 hónapos lett a héten. Hossza:77,5 cm, súlya pedig: 9,25 kg. Igazi mosolyalbum, nem lehet úgy ránézni, hogy ne érne a füléig a szájaKépKép

Iboly, egyszerüen nem tudok neked levelet küldeni, mindig visszajön, hogy nincs ilyen fiók..Kép

Zülléssel kapcsolatban: szerintem olyat kéne keresni, ahol lehetöleg nem dohányoznak.. Igaz, a Trófeáról is úgy gondoltuk, hogy nem cigiznek.. De mégsem dölt a füst, ami esetleg egy kiskocsmában igencsak jellemzöKép

No, most hirtelen ennyi, tudjátok én is kápos vagyokKép (Emese levédetted?Kép)

Sziasztok:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Most már egyre gyakrabban jövök hozzátok, hiszen Maja ma pontosan 4 hónapos! Ez már mégse az elsõ napok, hetek Kép
Legközelebb igérem irok magunkról bõvebben, adddig azonban van egy kérdésem:

Lehet, hogy már csak 4x fog szopizi Maja? Nekem úgy tûnik, hogy sok az 5x i evés. MOst 6.30 kg, jó nagyokat eszik, jó húsban van, de úgy érzem, este fáj a pocija, pedig sose volt egy hasfájós alkat. Mintha már az az 5-dik este nem a kaja miatt lenne, csak a cici miatt. Szóval nálatok volt valaki, akinek csak 4x evett a babája ebben a korban?

Egy kis napsütést mindenkinek holnapra!!!

Zsuzsa
zsuzsa73
 
 


Sziasztok! Megkerültem. Kép Olvastam a topikot, csak írni már nem volt erõm. Dolgozgattam, dolgozgattam.... De a fiúk mellett erre leginkább éjjel van idõ.
Találkozóra nem tudom, hogy eljutunk-e, mivel három fiút kellene vinnem, a párom pedig dolgozik. A züllést azért tuti nem hagyom ki. Nem ragaszkodok én sem a legdrágább helyhez. Azért jó lenne, ha már öszegyûlünk, lenne idõ beszélgetni bõven, és nem tennének hamar ki. Férjes buli nálunk nem nyerõ, mert õ vigyáz a gyerekekre. Amúgy sem szeret táncolni.
Edóka írom a válasz mailt.
Kati, gratulálok Kitti mászásához, és remegõ térdû állásához. Kép
Cory, én már megdöntöttem ennyi idõsen a kocsit. Csak elsõ fokozatba, épphogy. Én szeretem az esernyõkocsikat, de a dönthetõt ajánlanám, mert a másikban nagyon nyomorultul összecsuklik, ha elalszik. Nekem a nagyobbaknál Peg Perego PlikoMatic volt. Használtan is lehet venni, ezek több gyerek után is jó állapotban vannak. És nagyon könnyûek. Benkénél is épp most akarom lecserélni a kocsinkat egy ilyesmire.
Verus, megjöttek a képek hozzám is. A gyerekek nagy szakácsok lesznek, már most látszik. Kép A hajad nagyon klassz! A vörös hajszín pedig nagyon jó szín (csöppet sem vagyok elfogultKép ).
Évi! Csongi nagyon aranyos! Havival hasonlóan vagyok, pont ma én is. Most erõsebb is, meg jobban fáj. Nem görcsöl, csak úgy ég, meg nem is tudom elmondani milyen. Mondtam a páromnak, hogy ezt érezni kell. Kép Csak egy megoldást tudok rá, de most várnék még vele amíg Benke nagyobb lesz.Kép
Zsóka, jól emlékeztél, az enyémek a nemalvók. Már Benke is kezdi. Te mikre emlékezel! Kép
Iboly, így a leírásod alapján kihagyjuk Harry Pottert. Ugyanis hozzánk még nem ért el, de nem is fog. Remélem nem lesz hó, és jössz zülleni. Kép
Erika, hajrá egyik !
Anikó, tavaszig is sok napsütést a maradék téli napokra!
Ezer bocsánat annak aki kimaradt, de most ennyire volt idõm.
Pussz mindenkinek!
Liesel
liesel
 
 


Sziasztok Lányok!

Van egy jó hírem!! azt mondták a Marcellóban, hogy maradhatunk 11-ig és van olyan hely ahová 20 ember befér egy kisterem ahol csak mi lennénk és nem dohányzó. Na???

Febr.09-én talizhatnánk 7 órától, aki odaér akkor átveheti az asztalt és a többiek mennek amikor tudnak. Én is olyan 1/2 8 körül érnék Anikóval. Mndenki azt eszik amit az étvágya és a pénztárcája megenged. Kérem akkor a konkrét válaszokat, hogy kik jönnek, mert létszám szerint foglalok.

Hurrá a züllésértKépKépKépKépKép

Anikó! Nektek adjuk ki bérbe a kanapénkat? Nem is tudom....KépKépKépKép
Ellenben a lányotok megkaphatja a legjobb bébi fõszereplõnek járó Oscart. Ma láttuk a Csocsót, nagyon ari volt. A film is szenzációs.

Ildi! Képek jöttek, nagyon édik. Várom a többit. Köszi!

Kriszti! Az éjszaka átalvás topicban már leírt módszert alkalmazza itt mindenki, hogy hagyod sírni a csemetét de egyre ritkábban mész be hozzá 1, 5 10 percameddig el nem alszik. nem veszed fel, csak megnyugtató, határozott hangon közlöd vele aludnia kell. Egyszeri kelésnél nem ajánlom és fogzásnál, betegség esetén sem.

Cory! Nekünk a Graco sajna csak 2 fokozatos, így mi vettünk egy olyan esernyõset ami stabil háttámlás, napfénytetõs, lábzsákos, 5 fokozatos, és elõl és oldal is van anyagami jobban védi a kieséstõl. A Megában vettük, kicsit húzos huszonsokezerért. Ha érdekel írok márkát.

Jázminmama! Pihenj amennyit csak tudsz. Szerintem reggel ültesd rá Jázmint egy széles edényre és játszatok úgy egy kicsit. Csak belepisil elõbb-utóbb.

Verus! Milyen kreatívak a kis csemetéid. Én biztosan eljátszanék velük egész nap mert én is szeretek ilyan dolgokat csinálni. Remélem Panka is mûvészkedik majd.Jobbulást, puszikát Jancsinak!

Zsuzs! Ezek szerint meggyógyult ahörghurutból. Annak örülök. Szopi nálunk most, így 11 hónaposan is több van, így nem tudok segíteni. Milyen étrenden van a lányod?

Ildi! Pontosan ott van erzsébet -liget. Jöttök korizni?

Lányok! Valaki el tudná nekem küldeni a Kismamából a tavalyiból a Vízöntõkre vonatkozó általános horoszkópot? Köszi

A másik, hogy szerencsére olyan sokan vagyunk, hogy én pl. nem tudom megjegyezni, hogy kinek mennyi idõs a babája. Így amikor felmerül a kérdés ami korfüggõ, gondban vagyok. Mi lenne, ha mindenki amikor ír a gyerekekrõl név szerint mögé írná zárójelbe, hogy hány hónapos, vagy éves, valahogy így: Panka / 11hó/ Jó?

Erika! Na, végeredmény?

Edóka! Örülök a tetvetlenedésnek. Jó neked is a hely?

Na most megyek és akkor várom mindenkitõl a gyors reagálást, hogy jön-e avagy sem/ilyen ne legyen/

Puszi:Pankamama
PM
 


Pankamama!

bigacsiga Kata(36) Kép
szeretnék menni a talira Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Pankamama: idõpont jó és a kondíciók is, de hol van az a Marcello???? Lehet, hogy írtad, de nem emlékszem.

Eszter(2é) ma megint nem aludt ebéd után.....

A januári taliról még semmi biztosat nem tudok mondani, de a züllést nem hagyom ki!

Asszem el kell olvasnom a Harry Pottert.....A nagylányom feltétlenül meg akarja nézni a filmet, de mostmár meggondolom....

Jázminmama: én is nagyon csodálkozom ezeken a vizsgálatokon, fõleg vizelet meg vérvétel. Én megpróbálnám kikerülni, tiszta macera, neked meg pláne idegesség a vérvétel, vizeletvétel.... De lehet, hogy én vagyok nyuszi, és utálnám, ha fölöslegesen szurkálnák a kölkeimet...

Tegnap kiflit sütöttem, asszem holnap is sütnöm kellKép Megették üresen, minden feltét stb nélkülKép

Most ennyi, sziasztok, akiket nem említettem, azoknak külön sok pussz!

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Ez az a tali, amirõl megint le fogok maradni. Kép Engem már csak nyáron láttok. (Hacsak nem jöttök errefelé.)

Ma délután megnéztük a Gyûrûk Urát. Nem gyerekeknek való. Nagyon tetszett, nem írnék ide filmkritikát. Kép

A mesék szörnyûségeihez: én is Vekerdyre szavazok, többek között a következõért. Egészen más amit elképzelünk és más, amit látunk. A gyerekek (jobb esetben) soha nem láttak még hasfelvágást. És nem is kell részletezni. Konkrét példa ma délután ért: a Gy.U.-ban vannak orkok. Nahát a vásznon sokkal ocsmányabbak voltak, mint amit én valaha is el tudtam képzelni. Ezért is jó, ha a meséket mi mondjuk és nem olvassuk illusztrált mesekönyvbõl. Az már behatárolja a fantáziát. Soha nem lesz már olyan könyvben a Gy.U. sem, mint a film elõtt. Néha sajnálom. Mellesleg a Grimm meséket sosem szerettem. (Szegény Pele nincs itt én pedig már elveszem a kenyerét. Kép )

KingAndi!
Köszönöm a jegesmacis üdvözletet!

Erika!
Gratula a lakáseladáshoz. Jöjjön az új!

Évi!
Ez a Csongi milyen nagy már! Aranyosak a képek!

CsKati!
Végre, végre, végre... Küldök is egy képet Neked, kifejezetten mászásra! Nem szövetkeznél a Jézuskával? Kép

Pankamama!
Várj csak, nemsokára szalad is, aztán futhatsz Te is!

Snoopy!
Azt is kipróbáltuk. Vili akkor még nem volt meg, négy ablak leengedve, nyár, kánikula, fûtés maximumon, de hazaértünk.

Zsóka!
Lassan járás lesz ebbõl, akárki meglássa! Kép

Jázminmama!
Mi egy évesen allergiateszten voltunk, ahová pisi kellett, (volna) és vérvétel is volt. Szerencsére semmire nem allergiás és örülök, hogy elvittem és ez kiderült. Még ha nem is volt kötelezõ. Pláne, hogy meg sem mukkant az egész hajcihõ közben. Pedig ketten fogták le és még engem is odahívtak, hogy lásson a gyerek. Azután csak a dokinõ és én maradtunk...

A táblázatot tõlem törölhetitek, bár az a véleményem, hogy mivel teljes nevek nem szerepelnek, e-mail címrõl meg nem lehet beazonosítani, (ott olyan fiktív adatokat adsz meg, amilyeneket akarsz) nekem mindegy. Reklámlevelekkel meg nem bombáznak szerencsére!

Jó éjszakát! Üdv:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok,
Edóka, tudom, hogy rám (is) gondoltál. Kép Megbeszéltük telefonon Kép. Pelusvédõ: régebben szappannal mostam a csap alatt, ma már lusta vagyok ehhez. Ami csak pisis, azt kimosom 40 fokon a ruhákkal, a kakisat beledobobm a pelenmkák közé ázni (fertõtlenítõs vízbe), és kimosom velük együtt (70 vagy 60 fokon, hangulatomtól függõen). Én olyat használok, mint a Libero pelenkavédõ, elég jól bírja a tortúrát. Kell vennem majd vmikor, mert már alig van, talán 3 db... Szaga nincs. Kép

Kati,
nekem is jött egy üres emil Vicától. Gyanakodtam is talán vírus... Kép

Cory,
nekünk olyan eesernyõre csukható sportkocsink van, aminek a háta merevített. Kemény mûanyaglapom vannak benne, ha sportkocsit veszel, mindenképpen ilyet vagyél, igaza van Ibolynak, az olyan, aminél csak texztil van a hátánál, iszonyatosan rosszat tesz a baba gerincének. És az is fontos, hogy hátradönthetõ legyen.

Iboly,
menjenek, és legyen benne a dologban a párom is, mert sok-sok pénzt kereshet vele, csak épp ne velük menjen, mert láttam azt a kisgépet fotón Kép. Benne van a pakliban az is, hogy õ utasszállító gépen megy utánuk, és a helyszíneken filmezgeti õket (ahol leszállknak). De ez mégf a jövõ zenéje, bármi lehet.

Erika,
tök aranyosak lehettek a pároddal így meccs után KépKép...

Liesel,
szelektív a memóriám... KépKép Amire nagyon kellene, arra valszeg nem fogok emlékezni...

Pankamama,
Erre (lenne) jó a táblázat&#8230; Fõleg emilben körbeküldve. Ha nem emlékszem, melyik gyerkõc mennyi idõs, egyszerûen elõkapom a táblázatot, és kikeresem. De így, ki tudja melyik archívban elrejtve, ki keres utána? Talira menés: még nem tudom&#8230;

Üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!


Na, megtörtént az elsö "nevelö" éjszaka!
Este 6-kor tejpép egész adag, 7-kor szopi két ciciböl, 12 órakor felsírt, felvettem (azért szerintem fel kell venni, mert lehet baja is.), megnyugtattam, ivott egy korty vizet, letettem. Ordítás. 5 percenként odaléptünk felváltva, nyugtatni próbáltuk. 20 percig sírt, majd elaludt. 2-kor megint sírt, oda sem mentünk, mert kb. 2 perc után aludt szintén. 3-kor megint, akkor már megetettem. Aztán szokásos 6.30-kor kelt, akkor már nem szokott visszaaludni. Szopi. Eljátszott még csendben 8-ig. Mit szóltok? Egyébként én 12-kor hallottam, hogy korog a gyomra! Biztos, hogy nem lehet éhes már egy ekkora gyerek?
Nyaralás ügyben nemigen nyilatkozik senki! Ne felejtsétek el, hogy február körül kellene foglalni, ha többen megyünk!
Züllés ügyben én csak Szentendrén tudok szervezni, mint írtam. Szerintem jó a kiskocsma is! Táncosban is benne vagyok. Az én párom viszont lehet, hogy inkább itthon maradna, még a sima taliért sem lelkesedik. Azt mondta, hogy lehet(!), hogy elvisz minket, aztán értünk jön.
Kiköltözni vágyók: rengeteg új társasházi lakás van eladó Szentendrén! Nem érdekel valakit? Szívesen utánnanézek az áraknak!


Anikó, PM, Zsóka, köszi a tanácsot! Csak mi van, ha szomjas? Vizet azért adhatok neki? Nálunk is az van, hogy az ágyamtól 30 cm-re fekszik!? Költözzek át én is Kikkóhoz? Most felerösítettem egy pelust a kiságyra, így nem lát.

Kati! Itt is gratula a Huncinak!Kép Ezt a bizonyos agyhártyás oltást én is be fogom adatni Adriánnak, de majd késõbb, amikor már abban a korban lesz, hogy megkaphassa az egy oltást. Az védettséget ad azt hiszem, 10 évre?

Edóka! Messze van neked Szentendre züllésileg, azért nem jó? Nincs valamilyen út a kertek alatt? Kikkó mindig úgy aludt el délután (este is a mai napig), hogy valaki lefekszik vele. Egy ideig lefeküdtem vele délután is, aztán meguntam, hogy mindig elalszom én is, aztán úszik a napom, azóta õ sem alszik délután. Ekkor kettõ éves volt! Többiek! Ne kövessétek el soha azt a hibát, hogy megvárjátok a gyerekkel, amíg elalszik! Én még most is annak a levét iszom Kikkónál! Ezzel megy el az egész estém!Kép

Cory! Én 4,5 hónapos korban már rég megdöntöttem a babakocsit félülõbe! Ha szépen tartja magát, akkor szerintem lehet! Ha a babakocsitok 3 funkcióban dönthetõ, akkor miért akarsz venni még egy sportkocsit is? Szerintem felesleges pénzkidobás, mi is vettünk Kikkónak és ült benne kb. 3-szor.

Évi! Köszi a képet a "járó"KépCsongiról! Tisztára olyan mint egy felnött pacák, aki jólakottan felteszi a lábát az asztalra!Kép

Verus! Jancsinak gyógypuszi! Neked meg boldog névnapot!KépTényleg nem semmi a filctollas kép! Ki engedte ezt meg a gyereknek? Elég bátor volt! Ki is szúrhatta volna a baba szemét!

Iboly! Megint nem sikerült küldenem neked emailt! Azt írják, hogy megtelt a postafiókod!

Erika! Gratulálunk! De hol fogtok addig lakni? És hová költöztök? Nemhogy örülnél, hogy átalussza az éjszakákat! Nálunk így néz ki az éjszakát leszámítva: reggel 6.30 szopi, 9 gyümi, dél fözelék, 3 szopi (de mindig kér valami mást is, mert szerintem nem tápláló a tejem már), 6 tejpép, 7 szopi.

Adri! Az Erikának ígért recepteket én is megkaphatnám? Elöre is köszi! (Azóta, amióta elküldted a fotókat, mindig a kutyátokon mosolygom, mint szarvasonKép) Milyen nyugodtan ült ott, azokban a szarvakban.Kép Erröl a finn szopi módszerröl az jutott az eszembe, hogy azért "alultáplált" Leevi a finn átlaghoz képest, mert a tápos babák mindig nagyobb súlyúak szerintem, nem?

Anikó! Milyen kaját adsz Lilinek? Te fözöl, vagy bébiétel? Mert, ha az utóbbi, akkor nem csodálkozom, hogy nem eszik! Kikkó sem ette meg azokat az íztelen kajákat! Adriánnak meg eleve fözök, bioboltból vásárolt zöldség, gyümölcsböl. Én mindig teszek bele cukrot is például. Amikor natúr adtam neki, akkor nem ette meg! Föleg Bigacsiga menüjét fözöm, más receptekkel kombinálva.Kép

PM! Az a baj az olasz vendéglövel, hogy én csak 9 felé érnék oda a szopi miatt, 11-kor meg már el kell jönni? Ti mikor szoptattok utoljára, hogy már 7.30-kor ott tudtok lenni? Akkor nem valószínü, hogy mennék. Pedig nagyon szeretnék. Két óra az olyan kevésnek tünik nekem. A másikra szavazok, ha lehet.

Tvica! Gyógyuljatok meg mihamarabb! Kocsi:Kép Nekem is üres email jött!Kép

JM! Végre elökerültél! Vigyázz nagyon magatokra! Nálunk nincs semmilyen vizsgálat! Adrián még nem volt egyáltalán orvosnál, csak a havi gyermekgyógyászatin, se UH, se csípövizsg, se szemészet, se vérvétel, se semmi. Ez baj?

Zsuzsa73! Gyere, várunk szeretettel! Már be is írtalak a táblázatba, csak az email címed nem tudom, hová küldjem?Kép


Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok!

Evey: azért akarok venni, mert ha már stabilan ül, akkor szeretnék egy könnyû kis kocsit! Én elég sokat mászkálok a gyerekkel BKV-val, és a mostani kocsinkkal csak buszozni tudok, tõlünk meg azzal nehezebb közlekedni, mint villamossal.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A fémvázashátihordozóról viszont senki nem nyilatkozott. Olyat nem használtok?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Verus! Lehet, hogy tényleg &#8222;vagy mert csak&#8221; Kép Kép Kép.
Nálunk tényleg így mûködik. Mondom szerintem ez azért lehet, mert a korábbi 4 hetenkénti találkozások után most majd egy éves szünet következik és a doki látni akarja, hogy nincs e valami gond ami esetleg további ellenõrzést igényel. Nálatok a fõvárosban ez hogy zajlik? A hasi UH-ról például azt mondta az ezzel foglalkozó orvos, hogy bár újszülött korban nézik, az eltelt idõ alatt kialakulhat valami gond, vagy éppen most tûnik elõ valami rendellenesség. A vér és vizelet vizsgálat meg ugye nálunk felnõtteknél is sok mindent kimutat. Egyébként úgy lesz, hogy leveszik elõtte nekem az AFP-t, aztán jön Jázmin Kép. Tényleg nekem ezzel nincs semmi bajom, sõt örülök, hogy alaposan átnézik és megnyugodhatok, hogy valóban makkegészséges. A szemészet: párom olyan mértékben kancsal volt kicsiként, hogy mûteni is kellett, és sajnos az én látásom sem jó, a jövõ héten indulok kontaktlencsét felíratni és beszerezni (van ugyan szemüvegem csak hát a hiúság).
Évi! Köszi a tippet, majd beszámolok mi volt Kép Kép Kép!

Szió!

JA,Jázmin (11 és fél hónap), Kispöttöm (16. hét a pociban)Én (25 év)Kép Kép Kép

Orsi
jázminmama
 
 


Sziasztok Lányok!

Megvagyunk még mi is, de látom senkinek nem hiányzom. Kép Mostanában valahogy nem nagyon jutok a géphez, gyerköceim teljesen lekötnek. Lehet kicsit el vannak kényeztetve, mert minden délután együtt játszunk, most már Timi ott tart, hogy nélkülem el sem kezd játszani. Viszont így legalább kiküszöböltem a TV nézést. Tomi gyönyörüen jár-kel már a lakásban, mindenre felmászik, semmi nincs tõle biztonságban. Igazi kis hétördög. Kép
A január 26-i talira sajnos nem tudunk menni, mert a barátnõm esküvöje is akkor lesz. A züllésre viszont még nem tudok mondani semmit, de ha ez az a budai hely, akkor az nekem nagyon kiesik. Kép
Képeket köszönöm én is Évinek, Móninak, Anikónak, de Ildi tõled én is csak krix-kraxos leveleket kaptam. Kérek képeket is, jó?
Táblázat részemrõl törölhetõ.

Edóka!
Délutáni nem alvás nálunk is hasonlóan alakult, Timi kb. 2 éves kora óta (most 3 lesz) nem alszik délután. Néha volt egy-két hét amikor visszatért újra az alváshoz, de nem tartott sokáig. Most már csak nagyon ritkán alszik el, olyankor képes este 11-ig fennmaradni, amúgy legkésõbb 8-kor már alszik.

Evey!
Szerintem ha este jól bevacsizott Adrián, akkor nem lehet éhes éjjel. Kiváncsi vagyok nektek sikerül-e megvalósítani a módszert. Már kezd olyan kényszerképzetem lenni, hogy csak lányoknál müködik, mert Timinél kivitelezhetõ volt, de Tominál nem müködik. Kép Most ott tartunk hogy éjjel 5-6 alkalommal ébred. Kép
Biztatásként KikkóhozKép, én is mindig Timi mellett maradtam, amíg elalszik, de mióta nem alszik délután, azóta este magától megy az ágyába, kap egy jóéjt puszit, és 10 perc múlva már alszik.

Cory
Szerintem is megdöntheted a támlát, én úgy emlékszem a lányom kb. 4 hónapos lehetett amikor félig ülõ (vagy inkább félig fekvõ? Kép) helyzetbe raktuk neki a támlát, mert már annyira érdekelte a külvilág.

Kati!
Nagyon ügyi Kitti. Nem elég hogy éjszaka alszik, de még mászik is! KépKépKép

Na mennem kell, lejárt a gyermekeim által engedélyezett szabadidõm ( = felébredt Tomi).
Puszi mindenkinek akinek nem írtam név szerint.

Sziasztok
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!
PM:Nekem jó a február 9.i idöpont a züllésre!Nagyon szuper még erre a napra semmit nem szerveztem,és nem is fogok ott a helyem ill.kérdezném férjet lehet vinni??KépKépKépKépKépKépKép,hogy ezen a napon találkozunk,viszek a Dóriról majd fotókat!!!Jó pihenést az Geriékkel,és sok örömet az ügyes picurok összebarátkozásában!!!Biztos nagyon fogják élvezni egymás társaságát!Gratulálok Pankának a sok ügyességért!

GeriAnikó:Gratulálok Lilike étvágyához,neki már nem kellenek a pépes kajcsik.Igaza van egy 10 hónapos lányka már minöségi kajára vágyik,és jobb az étvágy ha veletek ehet,és azt amit ti esztek!Azon gondolkoztam lehet,hogy a Dórim meg ezeket a kajcsikat nem fogja elfogadni elöfordúlhat sajna!Most egy zaba gép.Héten kapott elöször tejpépet(milupa)vegyes gyümiset hát csak úgy nyelete,nem lehetett apródonként hozzá szoktatni,mert sírt érte!Még cicizik is föleg mert az anya tej a folyadéka,max.ebéd után iszik 10-15 korty vizet!!!Erre hogy fogom rászoktatni????

Erika:SokKépKépKépKépKép-et az új lakáshoz és kitartást a berendezkedéshez!!!

bigacsiga:Küldtem már neked nagyon sok mailt,de álandóan visszadobta,légyszi írjál nekem mailt,hogy tudja küldeni képeket!Sok szeretettel várlak a talira!

Edóka:Egy kicsit más a könyv mint a film,részletesebb!!Szóval nyugodtan megnézhetitek a lányzóval!

Liesel:Züllést én sem hagyom ki úgy,hogy mindenképpen elöbb vagy utóbb találkozunk!!KépKépKép

Évi:Nekem nem fáj egyálltalán szülés óta ha nem sokkal erösebb lett!!KépKépKépSzóval egyik sem jobb a másiknál!!
Lányok:Kérdésem:Lehetséges az,hogy a szoptatás miatt késik???Megint változott a hormon rendszerem???? Eddig nagyából rendszeres volt a havim most pedig már lassan a 3.hete késik,és csináltam tesztet az pedig negatív

A babanetes találkozó címe:XVIII.ker.Budapest Városház u.1-3.Megközelíthetõ az Üllöi útról az 50-es villamos vonalán Pestlörincen.Üllöi útról nyílik,sajnos egy irányú utca igy az elötte lévö utcán kell majd befordulni a 36 ill.19 es busz a müvelödésiház elött megy el!!
Sziasztok!Még jövök mailokat és kérdöiveket küldöm folyamatosan!!!!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok,

kár, hogy nem látjátok az önelégült vigyort a képemen... mi gyõztünkKép
Geri, nem csak foci, hanem kézilabda, úszás, vizilabda, torna, .... minden. Sportújságíró szerettem volna lenni anno... Imádom.
Amúgy most nem volt igazi "harc" itthon, mert ez csak egy teremtorna, bezzeg, mikor tart a bajnokság...
Be kell vallanom, hogy a névválasztás után jöttünk rá arra, hogy Tomi monogramja (vezetéknév U-val kezdõdik) férjem kedvenc csapatát adja ki, senki nem hiszi el, hogy véletlenül alakult így, pedig tényleg...Mindenesetre jó poén... és Ferencvárosban született, férjem legnagyobb bánatára...
Pankamama,
febr. 9. nekem is nyerõ, velem számolhatsz, viszont én úgy fél 9 felé tudnék menni, ha nem gond.
Evey, elkiabáltam.. persze nem panaszkodom még így sem. 8 körül elalszik Tomi, fél 5 körül ébred, majd szunya kb. 8-ig. 10-tõl alvás, délben fõzi. 2-tõl megint alvás, 4 körül ébred, szopi. Este 6 körül gyümi vagy kása vagy tejpép, fél 8-kor fürdés, cici és alszik. Szóval, mi így élünk Kép
Barika,sajna nekünk sem jó a tali, a szüleimnél leszünk január végén Kép
Adri, már akartam írni, hogy én nem láttam a szarvaskutyát, tudom, hogy elmúlt a Karácsony, de lehetne még?
Ildi, én viszont nem kaptam képeket, csak betûket Kép

Lányok, írtatok az esernyõre csukható kocsikról. Mi is most akarunk venni egyet, leírnátok, hogy nektek melyik vált be és úgy egyáltalán a tapasztalatokat?

Puszi mindenkinek:
Erika
Erika
 


Sziasztok!
Nem tudom jó helyen érdeklõdöm-e. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen korban lehet a babát nem teljesen vizszintes babakocsiban szállítmányozni. Lécci, ha tudtok errõl valamit, vagy tapasztalataitok vannak írjatok!
(Babuci mostanában lesz 4 hónapos, ülés szöge kb.30fok, babuci nem tartja magát olyan húde.)
Köszi, Kinga
diki
 
 


Mi van lányok, merre jártok????

Juca,
miattad kukkantottam be, köszi a képeket, aranyosak a fiúk, dehát ezt úgyis tudod, meg Evey is. Kép Legközelebb nem hagytok ki a taliból engem sem, ugye?

Pusz:
Erika
Erika
 


Sziasztok,
csak bekukkantottam -
cory, van a keres-kíynálban egy hátihordozós topik, szvsz nézd át, abban elég jól kiveséztük.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Most csak segítségért ugrottam be, lécci...
Szóval nem is tudom hol kezdjem. Panka / 11 hó/2 napja este lefektetés után, ahogy berakjuk az ágyába éktelen sírásba kezd, de úgy mintha nyúznák. Ez eddig sosem fordult elõ és tegnap 1/2 órát, ma viszont több mint egy órát sírt. Kapott a fogára kencét, masszíroztam a hasát, semmi. Énekeltem az ágya mellettm, mosolygott de ahogy kijöttem sírt tovább. Csak az én kezemben nyugszik meg. Ma felkapcsoltam a kislámpát arra elaludt. Nincs valami ötletetek arra, hogy mi lehet? A párom arra tippel, hogy esetleg éhes, mert mi délelõtt adunk neki gyümit, 2-3 között sok fözeléket viszont azután csak cicizik. Most kapott este banánt, hogy hátha, de csak sírt tovább. Kár, hogy nincs Pele, lehet, hogy valami pszichés dolog? Tudtok valami olyan kajcsit írni vacsira ami nem tápszer és nem tejbõl készül?

Köszönöm a segítségeteket, holnap jövök, most elfáradtam.

Jó éjt:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Köszi lányok a sok-sok gratulációt Kitti mászásához. Tény, nagyon megnyugodtam! Viszont nem vált közlekedési móddá. Arra nem bírt rájönni, hogy ha mondjuk nem éri el az asztaltól a szekrényt, akkor leüljön és elmásszon oda. Kifejlesztette a maga technikáját erre a problémára. A konyhában, elõszobában a kövön eddig is úgy közlekedett, hogy egy széket tolt maga elõtt. A szobában a szõnyegen ez ugye nem megy, viszont a dohányzóasztalunk gurulós. Ennek elõnyeit fedezte fel a kisasszony. Szépen elközlekedett vele tegnap, még a másik szobába is sikerült beügyeskedni magát vele. Azért ezt elég nehéz irányítani, meg össze vissza üti vele az ajtófélfát, bútorokat, így keresni kellett valami más megoldást. A bébitaxi túl könnyû, kiszalad alóla, játék bevásárlókocsi szintén. Aztán agyaltunk tovább, nehezék kéne, de mi, homok, virágföld? Végül jött az isteni szikra, dobozos tejekkel tömtük meg a bébitaxit, és a bevásárlókocsit, és így máris bárhova el tud jutni. Mászni csak akkor mászik, ha leültetem mászásnyi messzeségbe minden kapaszkodótól és hívom magamhoz. Azért nap mint nap ellenõrzöm, hogy nem felejtette-e el ezt a tudományát!Kép

Barika! Emilt küldtem, megkaptad? Telefon miatt nem nagyon szomorkodom, mivel garanciális, és kaptam a javítás idejére cserekészüléket.

Adri! Kása receptet szeretnék én is... kapok?

Erika! De jó Nektek!!!! Gratulálok a lakáseladáshoz, meg a hamarosan kész újhoz is!!! Meg Tomi átaludt éjszakáihoz is. Tényleg idétlen dolog ez ellen küzdeni...KépKépKépKépKép Én nem érzem elkiabálásnak, nincs ezzel semmi problem, jól hangzik!
Nálunk nincs gond kaki ügyileg.

Anikó! Szerintem se aggódj Lili meg a kaja miatt! Fogadd el (még ha nehéz is), hogy madárétkû. Kitti is nagyon nehezen akart szilárd kaját enni. Bár még most se több az egyszeri adag 1 decinél, sõt!! "Nagy" üveges bébiételt csak kb. 3x-i nekifutásra tud elfogasztani. Eleinte idegesített mikor arra gondoltam, hogy pedig ez az ADAG az õ korában. Beletörõdtem. Próbálkozzál szorgalmasan, a többit meg bízd Lilire!
Most olvasom, hogy már meg is nyugodtál, na mindegy, most már nem törlöm ki amit írtam.
Jó "nyaralást" elõre is Nektek, meg Pankamamáéknak! Érezzétek nagyon jól magatokat!

Kriszta! Ez a Francia történet még kiakasztóbb mint a Finn KépKépKép

Évi! Örülök a jobb hangulatodnakKép Elpakolgatás nagyjából megtörtént, így is változott a leggyakrabban használt kifejezésem a kérdõív óta "nem szabad", "Mondom, hogy NEM"-reKép
Remélem azért sikerült magad jól érezni a züllésen!

Verus! BOLDOG NÉVNAPOT!!! Jön Alex is 26.-án!!! Megoldottuk, mivel Alex is nagyon szeretett volna jönni. Remélem nem teszitek meg velünk ezek után, hogy nem jöttök!!!! KépKépKépKép
Fantasztikusak a gyerekeid!!!KépKépKép

Jázminmama! Pakson is ilyen átfogó az 1 éves kori orvosi vizsgálat. Mi anno EKG-n is voltunk. Fel is fedeztek Alexnál valami szívzörejt, ami szerencsére kezelés nélkül elmúlt, kinõtte, de nagyon megnyugtató volt, hogy rendszeresen figyelték. 6 éves korában mondták azt, hogy többet nem kell menni. Fogalmam sincs hogy oldottuk meg a pisizacskós feladatot, pedig valahogy prezentáltuk a pisit... nem 'tom. Majd mesélj, hogy sikerült. Itt pesten nincs semmi... gyerek kínzás szempontjából jó, anyuka lelkének megnyugtatása szempontjából (szerintem) kevésbé...

Edóka! De jó, hogy végre tetûtlenedtetek!!!!

PM! Züllés részemrõl OK. Idõpont is, helyszín is, társaság isKépKépKép

Juca! Fantasztikus a bébi-mopp ötlet amit küldtél!!!! A képeket is köszi! Nagyon édik a srácok! Megkóstoltatom Kittivel is majd a centrumos tetõt, hátha neki is ízlikKép. Óh, ha tudnék szövetkezni a Jézuskával.......

Evey! Neked majd írok emilt! Az elõzõt nem kaptam meg...Kép

Ancsa! Nem is igaz, hiányoztál! Tényleg, csak úgy tûnik senki nem mer már nevesítve hiányolni. TV miatt ne bánkódj, nem sokat vesztettél (mondom én, aki szintén nem jut TV nézéshezKép) Na midegy, biztos nem vesztünk sokat!

Nem tudjátok hol, hogyan lehet valami rendes sarokvédõhöz hozzájutni? Az Ikeában vettünk anno, már akkor feltettük mikor Kitti egész pici volt. Addig bírta, amíg nem tudott odamenni és leszedni. Mostmár csak azért rakosgatom vissza a helyére, mert remekül eljátszik velük. A játékokra rá se hederít. Van egy lila folt a szeme alatt, aminek nem tudtam az eredetét, de a férjem ma mondta, hogy pont a polc sarkába ütötte be egy eleséskor. Szóval jó lenne, ha betöltené funkcióját a sarokvédõ. Pillanatragasztóval csak nem kéne odaragasztani...
Van ötletetek?

Na puszi mindenkinek! Megint hiányérzetem van, biztos valami fontosat kifelejtettem... ez káposság a javából...

Kati

Valami mégis eszembe jutott. Csatlakoznék Evey-hez, tényleg írjatok már a topic nyaralásról! Akarjátok? Menjünk?
cskati
 
 


Pankamama!

Lehet, hogy rossz úton járok, de az jutott eszembe, ha a kislámpánál elaludt, nem lehet, hogy a sötéttõl fél? Ma napközbeni alvásnál jártunk úgy Kittivel, hogy Alex "sötéteset" játszott, leeresztette a redõnyt, így próbáltuk lefektetni Kittit, de addig elég keservesen sírt, amíg fel nem húztuk egy kicsit, és világosabb nem lett. Utána simán elaludt. Próbáljátok ki többször, hogy a fény segít-e.

Puszi
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Hát ez a februári tali lehet, hogy nem jön össze. Nekünk nagyon korán van a 1/2 8, 7 órakor min. el kell indulni és Lili akkor kezd vacsizni. Szóval lehet, hogy kimaradok. Gondolkodtam azon is, hogy felmegyek itthonról, de utálnék egyedül hazajönni Dújvba. Szóval nem tudom. Úgy látom mindenkinek jó, úgyhogy miattam ne szervezzétek át.

Evey! Mi belevágunk az idén egy nagyobb lakásba, így megszorítottuk egy évre a (mit is szoktak ilyenkor írni? gatyaszárat?). Szóval nagyon vigyázni kell, hogy mire megy ki pénz, így az idén nem megyünk nyaralni. Csak a szülõkkel, amit õk fizetnek. Ez csütörtökön dõlt el, így ezúton jelezném, hogy jövõre megyünk topicnyaralni. Ügyeskedjél az altatásban. Elvileg nem lehet éhes Adri, fõleg, ha anyatej mellé adsz még tejpépet is. Szomjas is csak akkor, ha nagyon száraz a levegõ. Javaslom, hogy teregess a radiátorra minden este egy vizes törölközõt és az sem baj, ha a közvetlen közelében is van. Én is adok Lilinek enni 1x hajnalban, de nem 5-6 alkalommal. Üveges fõzit sem és a saját fõztömet sem fogadja el Lili bébikajában. Pankamamáét sem KépKépKép

Egyébként mióta Lili (10 hó) nem eszik este csak tejet, azóta 2x is kelünk, mert biztos, hogy az már hamar kiürül a pocakjából. De ma is evett husileveslevet répával és tésztával és vacsira pár falat vajaskenyeret. Délután pedig ropit majszolt. Kisérletezni fogok.

Kati! Elképzeltem, ahogy Kitti a a dohányzóasztallal jár otthon KépKépKép Jól szórakoztam... KépKépKépKép Mi ez a bébitaxi?????

Ancsa! Írta vki, hogy nem hiányoztál? Akkor hogyan írhatsz ilyet? KépKépKépKép Szerintem te is légy egy kicsit keményebb Tomival alvásügyben. Nem kell 6-7 alkalommal kelnie.

PM! Nem lehet, hogy nem fáradt Panka és még szivesebben lenne veletek? Nincs kedve lefeküdni. Próbáljátok ki, hogy csúsztattok egy fél órát, hátha addigra jobban elfárad. Puszi a kicsi lánynak.

Diki! Ha stabilan ül a gyermeked, akkor egészen felemelheted, ha nem akkor egy fokozattal feljebb fekvésbõl. Szerintem KépKépKép 4 hónaposan már nyugoBarika!dtan.


Barika! A múltkori buli lánybuli volt és szerintem a februári is az lesz. Férjmentes. Szerintem KépKépKép Lili és Panka már jól ismerik egymást, talákoztak egy párszor.

Juca! Te merre laksz?

Erika! Jó ez a monogramm duma KépKépKép örülök, hogy mi gyõztünk KépKépKép

Zsuzsa! Anno volt itt a topicban egy lány, akinek a kislánya egész kicsi korától 4x evett naponta. És csak szopizott 6 hónapos koráig. Úgyhogy nyugi.

Verus! Ügyesek a gyerkõceid, mind egytõl egyig!!!!

Snoopy! Kösz az édes fotót!!!

Most megyek, puszi:

Anikó
Gerianikó
 


CsKati!

Ma ragasztottuk mi is ujra az étkezõasztal sarkait, mert mi is meguntuk, hogy a kicsi elhordta és végül is nem töltött be a funkcióját. Kép
A férjem a höragasztót vetette be. Még fenn vannak, (a sarkok).

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Evey írta:
Kikkó mindig úgy aludt el délután (este is a mai napig), hogy valaki lefekszik vele. Egy ideig lefeküdtem vele délután is, aztán meguntam, hogy mindig elalszom én is, aztán úszik a napom, azóta &otilde; sem alszik délután. Ekkor kett&otilde; éves volt! Többiek! Ne kövessétek el soha azt a hibát, hogy megvárjátok a gyerekkel, amíg elalszik! Én még most is annak a levét iszom Kikkónál! Ezzel megy el az egész estém!

Na lányok most legyetek okosak!
Nekem most pont ez a problémám. A kicsi (Dominik) most kettõ éves. A probléma összel kezdõdött amikor is egyre nehezebben aludt el a kiságyba és addig addig gyakorolt míg tökélyre vitte a kimászást az ágyból. Novemberben a balesetek megelõzése végett úgy döntöttünk, hogy szétkapjuk az ágyát, így most az abból keletkezett ágyon alszik. Igen ám, de õ nem olyan mint a tesója, hogy azt mondod neki most alvás van akkor ott is marad, és elöbb utobb elalszik. Kiugrál az ágyból, sétál a sötétben is, játszik, szétdobálja a játékokat, piszkálja tesóját, aminek az a vége, hogy vagy hajba kapnak vagy együtt huncutkodnak.

Elkezdtem azt, hogy odaülök és mesélek mint a nagynak, ez nem vezetett sikerre még a vers az talán. Egyszerüen befogja a számat és köszöni nem kér mesét. Van a szobába magnó hallgatunk zenét (Kaláka, Gryllus V., Halász J.), az idönként jó neki, de ha próza megy, mese vagy mondókák, versek az nem érdekli. Ugrál az ágyba fejen áll bohockodik (altatja magát). Még a legjobb ha mellé fekszem, de már meg kellett erõsíteni az ágyat, mert azért ezt nem felnöttnek tervezték hanem gyereknek. Ugrott egy jo embereset és vagy öt léc egybõl kiszakadt. Még jó, hogy a férjem megtudja az ilyeneket javítani.

Na az egész mondokából az a lényeg, hogy délben és este 1-2 órát ott ülök, fekszek az ágy mellett és nem tudom eldönteni, hogy most szükséges-e ez vagy sem? Arról nem is beszélve, hogy egy csomó más dolgot is lehetne csinálni, meg sokszor úgy felhúzom magam, hogy nem akar aludni, hogy minden mástól is elmegy a kedvem.
A nagynál nem volt ilyen probléma, mert õ megkapta a meseadagját utána ha akart még egy kicsit játszot vagy pepecselt majd magától befeküdt a helyére és elaludt. Ez a kicsi meg képes lenne még 11-kor is szaladgálni. A déli alvást meg azért nem hagynám ki, mert estére meg teljesen kezelhetettlen és akkor sem alszik el elöbb este. Meg ha már most leszokik az alvásról mi lesz az ovodába, ott viszaszokik? Egyáltalán szükséges egy gyereknek délben aludnia?
Ti akinek nagyobb gyerekei vannak mit gondoltok errõl?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Innen a végefelõl kezdem. Az alvás. Bálint volt olyan, hogy pici kora óta kézben aludt el (cicin sem tudott elaludni...), ha éjjel megébredt fel kellett venni (azt ne vesézzük mért nem álltam vissza vele az éjjeli evésre, mindenesetre 2 hetesen abbahagyta, és 2 hóig aludt, de onnan...) Ez aztán 2 éves korában meg kellett, hogy szûnjön, lévén jöttek a tesók. Nos 1.5-2 között csináltuk azt, hogy ott voltunk vele a szobában, és max a kezét fogtuk. Ez délután olykor azt jelentette, hogy õ játszott az ágyban, én meg aludtam a kanapén... (akkor voltam az ikrekkel terhes). Mindenesetre 2.5 éves koráig nem volt olyan, hogy egyedül kelljen elaludni, pedig ott már fél év kemény volt. Na akkoriban kezdtük a kimegyek majd visszajövök dolgot, ekkor már ésszel megértette mirõl van szó. Viszont, most, amikor lassan 9 lesz, néha van olyan, fõleg ha beteg vagy zaklatott, hogy nem bír elaludni este, és egy idõ után (1-másfél óra) stresszeli magát már azért, hogy nem bír elaludni. És ilyenkor bizony fogom magam és melléfekszem, és gyönyörûen pillanatok alatt mindketten elalszunk.
Olvastam valahol arra, ha a gyerek este alvás helyett mindig behívogatja a mamát. HOgy most szomjas, most pisilni kell, most takarja be stb. Csinálni kell egy kártyát (lapot), ami esti behívó lap. Ezzel esténként egy (de csak egy!) alkalomra fel van jogosítva rá, hogy berángassa a szülõt. És érdekes mód beválik, mert tartogatják az egy alkalmukat és közben szépen elalszanak.
Ami a délutánt illeti. Amíg mindhárman otthon voltak, a nagy sose aludt du. A kicsik miatt viszont kellett volna a csönd stb. Olvashattam órákig, melléjük ülhettem stb. legfeljebb a kicsik. Aztán mikor ovis lett, és bentalvó, féltem. De aludt! Óvónõk elmondták, rengeteg szülõ jön úgy, hogy az õ gyereke nem alszik délben, és oviban ezekbõl a gyerekekbõl lezs a legjobb alvó! Szóval ezen nem izgulni. Gondolom a korábban kelés, de fõleg a sok élmény délelõtt jól kifárasztja õket. Mi itthon régóta du. csak pihenünk, csendespihenõ, ami azt jelenti, hogy vihetnek egy (de max véges darab) játékot, könyvet magukkal, nem kötelezõ aludni, de kötelezõ csendben lenni. Érdekes mód, fõleg az egyedül a szobájában levõ lányom, elalszanak, ha szükségük van rá.
Ja, az esti alvásnak nagyon jót tesz egy délutáni kiadós mozgásos tevékenység, séta vagy inkább túra, bár ezt tudjátok.

Na, most egyszerre ez.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Lányok, én tök jól kizüllöttem magamKép

Végre tényleg kikapcsolódtam, találkoztam évek óta nem látott barátokkal, nagyon sokat dumcsiztunk, és nevettünk. Annyira jó volt!!! Hízott a májam, mert mindenki aki nem tudta, csak nézett, hogy van egy 10 hónapos fiam, és egytõl- egyig azt hallottam, hogy abszolút nem látszik rajtam, sõt!!! Hát mit ne mondjak, jól esett az önbecsülésemnek.
A másik, meg, hogy érdekes módon az egyedülálló csajok férfit kerestek, a fickók meg nõt, de a két igény nem igen talált egymásra. Én meg már kezdtem visszafogni magam, mert nem is egy "udvarlóm" akadt. Persze meg sem fordult a fejemben a félrelépés, de a májam a duplájára hízottKép
Mellesleg mindenkinek elmondtam, hogy én milyen boldog anyuka és feleség vagyok! De tényleg, akkor ott tudtam, hogy nekem milyen jó!Kép

Na ennyit a magamról való ömlengésrõl! De el kellett mesélnem, mert nagy kaland volt!

PM, az elõttem szólókhoz csatlakozom. Talán a sötéttõl fél, de megpróbálhatod késõbb letenni aludni. Csongi is egyre késõbbre tolja az alvást, most úgy van, hogy alszik délelõtt 10-11-ig, aztán délután csak 2-3 körül alszik el, így 4-5 körül ébred. Na ezért este csak 8-kor fürdünk, kb. fél 9-kor alszik el. De ezt nekem is ki kellett tapasztalni. A másik, hogy nekem már régebben mondta a dokinõ, hogy nyugodtan adhatok ekkora gyereknek kétszer fõzeléket. Az más kérdés, hogy Csongi nem igen eszi meg, de én este 7 körül még jól "beetetem" a biztonság kedvéért, nehogy este éhes legyen.

Orsi, nekem még az jutott eszembe, hogy Jázmin már nagy lány, és ahogy tudom elég nyugodt. Esetleg próbáld meg bilire ültetni, és játszani ott mellette. Hátha...

Erika, én is imádom a sportot, de ez a mai magyar fociKép Ezt már én meg nem nézem! Amúgy mindenevõ vagyok, fõleg mióta az öttusázóknál dolgoztamKép

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Na most újra itt vagyok! Kép Gyerköcök engedélyeztek egy kis pihenõt nekem (meg maguknak is). Mindkettõ alszik. (Ma se fekszünk le 11-nél elõbb Kép) De legalább tudok olvasni és írni is. Kép

PM!
Nem tudom mi lehet az oka, de ha megnyugtat Tomi (11 és fél hó) is ezt csinálja, kb. két hete. Ha berakom az ágyába és mellé ülök remekül el van, csak aludni nem akar. Ha viszont hagyom sírni, kb. 10 percig, utána két perc alatt elalszik. Kezdek arra hajlani, hogy lehet szüksége van a sírásra. Valahol mintha olvastam is volna, hogy vannak gyerekek akik így vezetik le a feszültséget. Nem tudom ilyen nagyobbacskákra igaz-e, de én ezzel nyugtatom magam. Kép Ha a fény megnyugtatja, akkor azt is kipróbálhatod többször, lehet ez jön be.
Kedvenc kajcsi Tominál most a gyümölcsrizs. Rizst megfözöm úgy hogy már szétmegy és valamilyen gyümivel keverem. Imádja, és laktató is.

Kati!
Hogy nektek milyen jó ötleteitek vannak! Kép Nálunk a lányom elmésen megoldotta a problémát, ráült a bébitaxira és mondta Tominak, hogy - Öcsike tologassál! KépKép Fõ a kényelem, és a taxi sem billent fel. Kép
TV-t félreértetted. Én nem bánom, hogy nem nézek tévét, nem hiányzik. Csak így a Timi sem nézi szerencsére, mert mostanában kezdett képtelen méreteket ölteni a tévénézés. (Egész délelõtt a dédinél, akit hiába kértem, hogy ne hagyja a gyereket annyit tévézni, és utána én voltam a zord anya, aki nem hagyja szegény kislányt mesét nézni Kép) Szóval most egy kicsit visszaszorítottuk.

Anikó!
Szerencsére nem általános ez az 5-6 kelés, mert általában egyszer ébred csak. Azt hiszem egy fogacska lehet a bünös. Kép

Bigacsiga Kata!
Ez a kisfiú egy az egyben azt csinálja mint Timi. Kép Sokáig Õ is befogta a számat, ha mesét mondtam vagy énekeltem (de jó hogy nem vagyok ezzel egyedül Kép), viszont egy idõ óta pont ezt igényli és Õ mondja, hogy most mit meséljek, énekeljek. Szintén ugyanígy voltunk a délutáni, esti 1-2 óra mellette üléssel. Én valahogy így adtam fel a délutáni alvást, nem volt türelmem mellette ülni. Kép Viszont esténként eleinte már 6 órakor aludt, majd egyre késõbbre tolódott ki ez az idõpont, most kb. 8 óra. Nálunk is elõfordult, hogy nem aludt el korábban, hiába nem aludt délután, olyankor már biztos hogy túl is pörgött estére azért nem aludt. Sokszor kezelhetetlen és hisztis volt estére, de ez kb. két hét alatt megoldódott, gondolom addigra állt át a szervezete. Most mint már tegnap is írtam, egyedül megy aludni, és hamar el is alszik (néha délután is).
Egyetlen félelmem nekem is, hogy mi lesz majd az oviban. Mesét a mai napig csak olyat hajlandó hallgatni, ami verses, a prózai szövegek nem kötik le. Egyébként akkor nyugodtam meg, amikor itt a Babaneten olvastam a pszichológus egyik válaszát a Rendelõben. A kérdés az volt hogy feltétlenül kell-e aludni a gyereknek (ha jól emlékszem két év körüli volt a kérdezõé) délután. A pszi válasza az volt, hogy legyen neki megteremtve a lehetõség, hogy le tudjon pihenni délután, ha szüksége van rá elalszik, ha nincs akkor meg kár erõltetni.

Ildi!
Képeket kapok?

Verus!
Téged tegnap kifelejtettelek, ne haragudj! Kép Neked is köszi a képeket, nagyon helyesek a gyerköcök, és Kari tényleg gyönyörü, nem vagy elfogult. Ja és a hajad is tetszik! Kép

Lányok!
Segítsetek nekem! Jövõhéten kapja Timi a 3 éves oltását. Ilyenkor csak DiPerTe-t kapnak meg Sabin cseppet, vagy Hib-et is? Mert ha azt is, akkor azt még ki kéne íratnom, ugyanis Õ még nem ingyen kapta. A védõnõt nem tudom utolérni, a gyerekdokit is csak reggel. Köszi!

Mára ennyi
Sziasztok

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


PM:Tanácsolhatom estére a kecskeméti bébiételek közül az almapüré burgonyával,de szerintem nem az éhséggel van a probléma ha nem lelkiekkel ill. a sötétedéssel ez saját személyes tapasztalat olykor én sem tudok sötétben aludni,ezért remélem nem nevetsz ki.Kénytelen vagyok felkapcsolni a kis lámpát,hogy vissza tudjak aludni!
Sajnos volt egy mély depresszióm úgy 3 évvel ezelött,és ez kihatott a sötétségre is!!!!!!KépKépKépKépKépMai napig kisértKépKépKépKépKép!Próbáld ki a világítást remélem sikerrel jársz!!!

Erika:Én is Sport újságírszerettem volna lenni annyira KépKépKépKépKépKépKép,hogy végre talátam egy sport kedvelöt és méghozzá egy nöit!KépKépKépKépNekem a tenisz,kosár,foci,uszás és síugrás a kedvencem.Szoktam is olykor tipmixezni nem nagy szerencsévelKépKépKépSportoltál valamit?Mit?Én teniszeztem 1 évig utánna jött a terhesség!Most pedig taposógépezek azt kaptam a hugomtól karácsonyra látványossan fogyasztja a combot és a hátsót!!!Hajrá Magyarok minden sportágban!!!!!!KépKépRemélem február 9-én jössz???

Verus:Boldog Névnapot sokiKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép-ben!!!!!!

GeriAnikó:Küldjön már a Szilárd egy kis napsütést már kész depis vagyok ettöl a KépKépKépKépKép: idötöl!!!Hajrá napocska!!!!
Még 2 hónap és remélem már tavasz és nem tél!!!!!

anyanyanya:Nagyon is hiányoztál és KépKépKépKépKépKépKépitt vagy,a barátnödnek nagyon sok boldogságot kívánok,és nem ez lesz az utolsó tali az évben ez az elsö még fogunk találkozni!!!

PIldi:köszi a mailt és a fotókat is!!!!

CsKati:Jároka nagyon érdekel!!!Hívj ezen a számon:2953622 és megbeszéljük a részleteket.Azért írtam ide is hátha nem ment át a mailom!!!!!KépKépKépKépneki,föleg,hogy négyszögletes és 100x100 átlag ilyen méretüek ilyet kerestem!!!
Képzeljétek el ma magától elaludt a Dóri napközben oda se kellett mennem hozzá altatni lehet,hogy Feksinek igaza van!!!Pár nap múlva kiderül!!!
Sziasztok!!
barika_andi (barika_andi)
 


Kata!

Rosszul emlékeztem az említett gyerköc 15 hónapos
[url=http://www.babanet.hu/szak/ps52.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/ps52.htm[/url]

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok,

Évi,
KépKépKép, büszke lehetsz magadra, remélem, hamarosan én is a "régi" leszek. Két hete intenzívebben elkezdtem mozogni, nagyon jólesik.
Én sem vagyok oda a magyar foci színvonaláért, csak a meccssre járás, a barátok, szóval a "feeling" nagyon bejön nálam

Barika,
kézilabdáztam elég sokáig így ez nálam a favorit, de mindenevõ vagyok!!! Reményeim szerint febr. 9-én ott leszek a talin...

Lányok, kint a 4. fog, persze kicsit nyûgösebb Tomi (7,5 hó), de nem panaszkodom.

PM,
én is a késõbbi alvásra szavaznék. Régóta fix az alvási idõpont esténként? Nálunk pont fordítva volt a dolog. 10 körüli fürdésrõl indultunk, most fél 8-nál tartunk... Kellett ahhoz idõ, hogy rájöjjünk erre Kép

Zsuzsa,
már tegnap akartam írni neked, hogy ne aggódj, ha csak 4-szer szopizik a babád, szerintem tudja õ, hogy mi a jó neki, úgyis jelzi, ha ez kevés neki. Nálunk Tomi 3 hónapos kora óta nagyjából 5-ször eszik egy nap, hiába etetném többször, nem kér vagy alszik, úgyhogy õ az 5 alkalommal megeszi az adagját.

Anikó,
én is a mamám húsleveséért rajongok leginkább ..Kép Sajnálnám, ha a züllésen nem lennél ott Kép

Holnap végre mi is kimozdulunk a barátokkal, anyósom jön vigyázni Tomira, persze remélhetõleg nem sok dolga lesz, mert csak akkor indulunk el, ha elaludt Tomi. Már nagyon vágyom egy kis züllésre...

Csók mindenkinek: Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Feksi!
Nem Kanadában lakunk, hanem Csillebércen. A kanadai Ági ékezet nélküli, de nem nagyon szoktunk keverdeni a topic-okban. A mi képeink Bálint baba címszóval nézhetõek meg, de már elég régiek.

Verus!
Én sem kaptam képet, bár most pár napja nem tudtam emailt nézni, ha mégis elküldted, bocs a reklamációért. Gyerekeid nagyon ügyik!

Zsóka!
Gratulálok Emeséhez, édes lehet, ahogy feláll. A Cessna-t a férjem sem javasolná (nem a kinézete miatt, hanem mert csak egymotoros).

Evey!
Engem érdekelnek a társasház árak, bár nem valószínû, hogy kiköltözünk, amikor itt építkezünk. De szeretek ábrándozni, hogy mi lenne, ha,..., na meg összehasonlítgatni.

Agyhártya oltás. Nálunk azt a trükköt alkalmaztuk, hogy még egyéves kora elõtt (úgy 11 hónaposan), felírták, kiváltottuk, mert akkor még olcsóbb, és egyéves kora után, amikor már csak egyet kell, beoltották. Persze a szavatosságát meg kell nézni.

Erika!
Én a legolcsóbb esernyõre csukható kocsit vettem, és amire nekem kell (BKV-zni, rossz terepen nyúzni) megfelel. Félig dönthetõ, úgyhogy nem csuklik le a feje, ha alszik.

Pankamama!
Marcello nekem megfelelne (remélem a barátnõmnek is az idõpont bébiszitterkedésre), jól láttam a telefonkönyvben, hogy a Bartók Béla úton van?

Kiskocsmát én sem javasolnám, füst miatt.

Azt hiszem a táncos buli is kimarad nekünk, sem én, sem a párom nem vagyunk nagy táncosok.

Évi!
Elhiszem, hogy jólestek a bókok, kell néha az ember önbecsülésének az ilyesmi, ez úgy feltölt egy idõre.

Bálinton (16 hó) kijöttek mindenféle piros foltok, az egész háta teljesen pöttös lett, majd a combja, felkarja, mellkasa és az arca is. Nagynéném (bõrgyógyász) megnézte, és azt mondta, vírus, és hetekig is eltarthat. Adott rá rázókeveréket meg fürdetõkrémet. Más baja nincs tõle, csak talán kicsit aluszékonyabb.

Na, most befejezem, puszi,

Ági
Ági
 
 


Sziasztok!
Megint skandinávia, megint késve... Kép Na, persze nem az én hibám, hanem a Bridget Jonesé. Ugyanis végre nekiállhattam elolvasni, és most végeztem. Kép Nálunk megint teljes az éjjeli felfordulás, 1-2 óránként kelés, de nem cicire, hanem csak úgy. Leevi (holnapután 11hó) felsír, aztán bemegyek, mondom hogy semmi baj, betömöm a cumival a száját és alszik tovább. Nem hiszem, hogy csak a cumi miatt kelne, mert vannak idöszakok, amikor semmi gond nincs, kiköpi a cumit elalváskor, és reggelig nem is kell neki. Szerintem talán fog lesz....Szóval jó fáradt vagyok meggen. Így aztán délelött én is rendszerint együtt szunyálok a bébivel. Kis Berber tök ügyi, most kezdett el tapsolni, és tök édin széttárja a kezeit, mikor elfogy a kaja, mutatja, hogy nincs több. Az órára azt mondja, hogy tikk, megmutatja a békát a könyvben, bölcs képpel húzatja magát a szánkóban és tegnapelött lenyelt valszeg egy egyforintost. (Tudja, mi a dörgés, nekünk itt az euróval gyülik a bajunk, ö meg forintot eszik. Nem hiába, a magyar vér...)
Verus! Köszi a képeket, átjött, és tuti édesek a srácok!!!! A hajad meg totál szupi! Kép A filces képet is köszi! Kép
Cory! Még az esernyös kocsikról: mi legutóbb otthon vettünk egyet, olyat, aminek a háttámlája dönthetö, és a hátrész mögött keresztben könnyü fémlap van, hogy ne süppedgessen be a baba háta. Szerintem tök jó, ez olyan, hogy nem csak övvel van bekötve a baba, hanem van még egy plusz keresztpánt elöl, ami vastag, és olyan biztonságérzetet ad. Ezeken kívül nagyon érdemes odafigyelni, hogy a tolókar magassága jó legyen, nekem pl. a legtöbb bün alacsony, amitöl jó kis hátfájást lehet kapni. Én ha jól emlékszem 12.000-ért vettem, tökölem is a boltban vagy egy órát, tologattam, hogy jó érzés-e, de azt hiszem megérte, mert nagyon jó kis kocsi! A súlya szerintem nem olyan mérvadó, mert valszeg egy ilyen kocsit sem öntenek ólomból, és bár én nagyon büszke vagyok, hogy a Gracommal milyen könnyü mozogni, ezzel meg mégkönnyebb! Kép
Kineziológia: hááát... lányok, nem eszik olyan forrón a kását! Az én anyukám pl. kineziológus, elöször nagyon lelkes volt, de most már kezd néhány dologban kétkedni... mert ugye mindenre nem lehet az a válasz, hogy csak, mert ez így van. Ja, nem egy kis tanfolyást fégzett.
Erika! Na ugye, a jobb csapat nyert! Ti is jól elvagytok Kép
PM! Ez a kor-dolog tök jó ötlet! Bárcsak én is züllhetnék! Panka-alvás: mi arra jöttünk rá, hogy Leevi sokkal jobban alszik, amióta egy lislámpát égve hagyunk nála. Hátha csak utálja a sötétet? (pl. én is)
Edóka! Nagyon kis konyhatündér vagy! Megosztanád velünk a kiflireceptedet?
Évikém! Csongiról képeket, ide, rögtöööön! Kép Kajailag hogy álltok?
Evey! Örülök, ha jó perceket szereztem a házi szarvasunkkal! Kép Én is arra gongoltam, azért ilyen sovány a bébim, mert anyatejes. Kép Próbálom én meg mantraként mondogatni az elelvós tanácsodat, hátha megússzuk nagyobb alvás-gubanc nélkül.
Ancsa! De igenis feltünt, hogy (te sem) értél rá! Azért csak gyere, amikor tudsz! Én is mostanság jó ritkán értem rá....
Juca! Köszi a képeket! Nagyon édik a skacok! (EveyKép) Milyen bébi-mopp ötlet?
Kriszta! Hát, ez a francia sztoriKép. Itt az a fura, hogy pl. a kórházban 200%-os a segítség, semmi tápszer, teáztatás, éjjel 3-kor is birkatürelemmel, mosolyogva tanítanak szoptatni, meg mindenki tudja elvileg, milyen fontos lenne, a kórházból hazajövet tök hasznos szoptatós füzet csomagot adnak, nemtom mégis hol csúszik el a dolog...
Bigacsiga Kata! Brrrr... ez az alvás dolog nem hangzik túl jól! Lelki szemeimmel látom az ugrándozó csemetét, és felsejlik bennem, hogy jó eséllyel ez nálunk is így lesz, Leevit ismerve! Ha valami bevált, feltétlen tedd közzé! Sajna én nem tudok segíteni... Kép
Akkor jöjjön a MOST WANTED recept: (a´la Adri, szabad hely mindenki fantáziájának) Én azért ezzel etetem Berbert, és nem kész péppel, mert:
1.olcsóbb, sokkal, de sokkal
2.tudom, mi van benne
3.A gyümölcs tuti friss, nem aromapor
4.csak akkor van benne tej, ha én is azt akarom
Én mikróban csinálom, mert egy adagot lusti vagyok fözni, de fözve u.az az eredmény, akkor lassú tüzön kell csinálni.
2dl vizet (vagy babatejet, hamarosan rendes tejet) benyomatok teljes gözön a mikróba, nagyjából felforralom. Ekkor belekeverek 3 ek pelyhet, lejjebb állítom a mikró teljesítményét 500W-ra, így fözöm tovább, kb 2-3-szor megállírom, megkeverem úgy másfél percenként, aztán kész is. Akkor van kész, amikor jó kásás. (na, ezt jól megaszontam) Aztán szétnyomkodok benne fél banánt, ennél a pontnál lehet anyatejjel dúsítani, vagy almapürével, vagy egyszerüen gyümölcsös bébidesszertet csorgatni hozzá lekvárként. Kép Ugye, milyen bonyolult? Pelyheknek meg zab, búza, rozs és rizspelyhet használunk, otthon bioboltokban tuti hogy van. Úgy néz ki, mint a mag, amin átment az úthenger. Ja, nálunk u.ez grízzel is nagy kedvenc, az a különbség, hogy ha grízzel csináljátok, a 2 dl folyadékba (víz, tej, tápszer) csak 2 ek gríz kell. Jó fözöcskézést, remélem nálatok is beválik!!!
Iboly! Mi a helyzet a füszerekkel? Gondolok itt pl. a fahéjra, azzal meg lehet szórni? Receptkönyvbe mehet, ha jó...Kép
Jaj, bocs, hogy megint nem tudok mindenre válaszolni, Katinak csak annyit még, hogy Naugyenaugyenaugye?
Akor sok puszi:
Adri
kadri
 
 


Sziasztok!

Rövid és velös leszek, bocs!

Adri, végre, már hiányoltalak..

PM, én is megyekKép

Kati, DEHOGY!!! Megyünk!!Kép
Mi elöször felragasztottuk a sarkokat, majd Jancsi leszedte..Aztán Apa újra fel, majd Jancsi újra leKépKép Aztán Apa dühös lett és felcsavarozta az asztal sarkáraKép (Ha már nem lesz rá szükség az ún. folyékony fával betömjük a lyukakat) Azóta -kb. 1 hónapja- a helyén áll.

A névnapi grtulákat köszönöm és ezúton kívánok én is boldog névnapot druszámnak: Madárkának.Kép (Apropó, mi van velük? KAti?)

Jancsi tegnap meglepett: kibújt mindkét felsö egyese, így négy fogú lett.
Az éjszakánk szörnyü volt, ezért is szeretnék rövid lenni, hogy bepótoljam a pihizést!

Hiányolós listát szerettem volna csinálni, de sem idöm, sem energiám nem volt hozzáKép
Azért jó lenne, ha jelentkezne: Aussie Erika, Cili2, Dia, fDia, Magdi, Jamina, Katica, KingAndi, MAdárka, Móni, Pele(tudom, neki igazolva van!), Snoopy.. Ha kihagytam vkiket segítsetek, mert ez kútföböl vagyon írva!

Mindenkit puszilok:

a hulla és velösKép Verus

Kép
verus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?