Új privát üzeneted érkezett!

hat megneztem a konyvet. Azokat irja le, hogy esti rutin, mese, nyugodt legkor az alvashoz. Tobb konkretumot nem. Meg azt, hogy ha tobb alkalommal igy (nem) alszik el, figyeljetek meg, mi az, amit Ti hasonlóan csinaltok, mert lehet, hogy "pozitiv megrositest kap" tőletek, ha így viselkedik. Hat nem tudom, segít-e.
Van egy masik konyvem, az most sajnos kolcson van, a La Leche Liga szoptatasrol szóló könyve, amiben úgy emlekszem olyanokat írt le, hogy lehet, hogy izomláza van, ha most kezdett el valamilyen új mozgasformat, es az nem hagyja aludni, azt "dolgozza ki". Vegso tanacskent ugyanettol a konyvtol - erre emlekszem, mert tetszett - lehet, hogy semmi komoly oka nincs a nem akarok aludni-nak. Egyszerűen ne aggódj, bírd ki, úgyis kinovi egyszerKép

csak egy megjegyzes, sajat tapasztalat:
az ágy levaltasa neha tenyleg sokmindent megvaltoztat, mint Ytong is mondta. Amikor mi attettük a sajat szobajaba a lanyomat a racsos ággyal, nem akart aludni, így vissza kellett hozni hozzank, aztan amkor megkapta a "nagyágyat", ami viszont csak az ő szobájában lehet, azóta szeret ott is lenni.
Legyetek jok,
M
masodik
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors beugrás.
Üdv mindenkinek, először is.

Én főzni szoktam Borinak, kicsit tartok ezektől az üveges bébitápoktól. Az az igazság, hogy nem nagyon bízom abban, hogy tényleg betartanák az összes előírást, amit be kéne. De amúgy is elég rosszízűek, nem? Igaz, mi is azt adtunk Borinak, amíg nyaraltunk, mert nem tudtam máshogy megoldani a főzést, de aztán be is fejeztük.
Most is ez a mizéria a rákkeltő anyaggal...! Hallottátok? Szóval én nem bízom.
Múltkor is eléggé megjártam. Maradt egyetlen üveg bébiétel az utazásról. Lejárat még messze, úgyhogy nem dobtam ki, hátha jól jön egyszer. És lőn. Egyik délelőtt a Dévény Alapítványhoz kellett vágtatnunk, és nem volt időm tízórait csinálni. Na, gondoltam, itt az alkalom, legalább elfogy a bébitáp, nem foglalja a helyet és nem kell fejben tartanom, hogy "jaj, csak le ne járjon".
Valami banános-túrós csoda volt.
Nem is vittem mást, csak egy kis babapiskótát.

A helyszínen kibontottam az üveget, volt rendes kattanás, ahogy az meg van írva a nagy könyvben, szóval elvileg semmi baja a kajának. Megszagoltam, meg is kóstoltam, ami nem volt valami biztató, de hát ezek a bébitápok elég vacakok amúgy is, úgyhogy nem fogtam gyanút. Aztán amikor már a 4. kanállal tömtem Boriba, valami fehéres trutyi keveredett elő az üveg mélyéről, alighanem megsavanyodott túró. Azt hittem elhányom magam és egyfolytában azon paráztam, hogy nehogy gyomorrontást kapjon szegény a hülye anyja miatt.
Úgyhogy én befejeztem a bébitápolást.

Tavaly tettem el sokféle gyümit a mélyhűtőbe, sajnos ahhoz nem volt eszem, hogy zöldséget is tegyek, így aztán most a mirelitre szorulunk. Na, majd jövőre. Teszek el tököt, brokkolit, répát, borsót, kelbimbót... Asszem, vehetünk egy új hűtőtKép

Ami a házi joghurtot illeti, most hallottam egy tök jót (persze lehet, hogy már kitárgyaltátok, nem volt időm visszaolvasni).
Van joghurtkészítő gép. Megveszed a tejet (lehetőleg igazit, valami tehenes embertől vagy a piacról), felforralod, beoltod (pl. egy doboz Danone Activiával, csak össze kell keverni), és beletöltöd a géphez kapott kis üvegcsékbe. A gép aztán olyan 37 fokon erjesztgeti (vagy mit csinál) és kb. 10 óra múlva kész is a finom joghurt.
Lehet gyümölccsel ízesíteni, úgy még jobb és garantáltan nincs benne plusz cukor, egyéb adalék.
Én pl. a szüleim által eltett eperdzsemmel ízesítettem, amibe ők nem tesznek semmi tartósítót, még cukrot sem. Na persze lehet, hogy az eperben van valami permetszer, bár asszem ez egy ismerős bioepréből készült.

Szóval tök jó. Szerintem.
Először kölcsöngéppel dolgoztam, mert nehogy már megvegyem, aztán kiderül, hogy nem is szeressük, de szerintem nagyon finom, úgyhogy vettem is egy ilyet. Az Auchanban lehet pl. kapni, 3600 Ft volt és 6 üvegcse van hozzá. 1 kg joghurt előállítására alkalmas. Szerintem az elegendő. Pláne ha igazi tejből készül, mert az azért elég zsíros.
Ja, és kb. 1 hétig áll el a joghurt.

Még azon tűnődöm, hogy esetleg érdemes lenne pótüvegcséket venni hozzá. Már csak azért is, hogy ha esetleg eltörik 1-2, ami nálunk azért előfordul...

Most gyűjtöm a bátorságot, hogy Borit megkínáljam vele. Eddig ugyanis nem evett joghurtot, csak egyszer, de csupa ekzema lett utána. Azóta persze eltelt néhány hónap és már sok mindent eszik. Pl. sajtot, vajat. És állítólag az, ami a tejben elfogyasztva allergiát vált ki, a joghurtban már nem található meg ugyanolyan állapotában, de én ebben nem vagyok biztos.
És most olllyan szép a bőre! Most rontstam el??

És olyan jó érzés, hogy IGAZI joghurtot eszünk!

Na jó, megyek lefeküdni.

Képzeljétek, tegnap voltam máj uh-n és szerencsére nem nőtt semmit a DOLOG, a szerkezete sem változott. Reménykedünk.
Közben viszont folyton keményedik a pocakom és az utóbbi időben fájásaim is vannak. Tegnap éjjel már attól rettegtem, hogy megszülök. Tipródtam, hogy felébresszem-e a férjemet vagy sem. Mert, ugye, kínlódni egyedül is remekül tud az ember, ehhez minek asszisztáljon szegény. Ha viszont be kell menni a kórházba...
De aztán szépen lassan elmúltak a görcsök.
Viszont a külső méhszáj nyitva. Bár azt mondják, ezen még nem kell parázni, mert zárófunkciója a belső méhszájnak van. De azért én elégedettebb lennék holmi c3000-rel (vagy hogy is mondják/írják?).

Aggaszt a dolog, mert Borit muszáj emelgetnem, bár a takarítást már másra hagyom. Nagy gáz lenne, ha be kéne feküdnöm. És még olyan sok van hátra!!!

Jó hétvégét nektek.

(Haha! Még hogy "gyors beugrás"! Bocs!)

Mackooo
mackooo
 
 


Mackoo,

Jó hír, hogy nem nőtt az a DOLOG.

Timi,

Köszi megnézem :-))

Alvás,
Nálunk M. kezdettől a saját ágyában, saját szobájában alszik. Elalvással soha nem volt gond, ágyat szereti. Nálunk a kelek éjszaka enni a probléma. (bár mostanság egyre ritkább)

K.

cuiccolo
 
 

 
 

Mackoooo, voilá! Nem kell befosni! Minden OK lesz. Pocaklakó még a II. jégkorszakot is túléli! Örülök h AZ nem , csak a babuci nö...

Cuicco, hadd dicsekedjek:
Tegnap 22.00tól ma 07.00ig egy szuszra! Tarááááám! Van ilyen is!
timili
 
 


Nálunk is a teganap este ok volt este 8-7-ig csak egy 5 perces szopi jött be 3-körül (pontosan nem emlékszem). A mai bizti nem ilyen lesz.
Csináltam "popós" képet a lányról amint éppen a fenekét emelgeti a földről,

KépKép

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Na jó küldök egy előnyösebb képpet is.
Kép

Ja és a talival akkor milesz?

KépKép
KépKép
ytong
 
 


sziasztok!

timili, mail már rég elment a rugiról. nem kaptad meg? szomorú leszek, ha az a sok "betű" elveszett!!

azt hiszem nálunk meg elkezdődött a "fogzás". nem tudnátok valami homeós fájdalomcsillapítót ajánlani? nálatok, hogy zajlott mindez? minden fogacskát "meg kell szenvedni"?

ildi
matt07
 
 


Matt! nagyon édes a lányod! Jó kis "husis" baba!
Mi gyógyszertarban kaptunk fogzasgyógysert. Nem homeos, egyszerű kamilla kivonat (azt hittem, homeos, azert vettem meg) viszont ha mar megvolt, kiprobaltuk, es nagyon bejott. Kamillakivontat, olajos folyékony valami, en racsöpögtettem a "fogkefejere", Olyan rágóka, ami fogkefe alakú, olyan kis buzogány a vége, Ti most biztos jobban tudjátok, ki gyárt ilyet. Azt ugyis oda teszi a szájában, ahol fáj, és azon a részen rágja, azzal masszíroztattam be vele a kamillat (az ujjamat neha megharapta).
tapasztalatom szerint az elso fogakkal megszenvednek, az 5-6. utániakkal mar nem annyira...de hallottam más torténetet is. Nalunk a legrémesesebb az első négy volt, illetve a ket-ket leghatsó--fel éve bujtak kiKép

Mi most találtnk egy helyet, ahol csinálnak felórás zenés mozgásos foglalkozást plusz félórás babaúszást egybekötve a Csöppek Házában, a Gézengúz Alapítványnál! Budakalász, a tó mellett)
Vn kedvetek jonni, hetfon du. négykor (egy het mulva, 2500 huf, de vannak különböző opcióik, amivel olcsóbb, és mivel alapítvány, minden neik való befizetés egy részét visszakapod adóbefizetesből. (ha jól értettem, amit mondtak)
Ja tejecske iváshoz: a savanyított dolgokban nincs az, ami a tejnel nem jo kicsiknek. Joghurtot pl. lehet adni. En tejet 11 és fél hónaposan kezdtem el adni neki, 3,6% zsírosat. nekunk semmi bajunk nem volt. Az eperrel én féltem, mivel nem lehet a kicsi magok miatt rendesen, "babatisztára" megmosni, az epres joghurtokban sem bíztam, csak 2 éves kora után. Most viszont imádja.
Üdv,
m
masodik
 
 


Timi,

Ügyes MárkOliver!!!!! Mi a recept????? (mármint az alvásé?)

Judit,
Az a hátsó....... Aranyos!!! Magától ülésbe húzza magát a földről?

Második,

Tudod husi Dorka YtongJudité nem Mattildié :-))

Ildi,

A homeobogyó is kamillás. Nem találom a dobozát így nem tudom leírni a nevét. Hátha Timi tudja, mi Tőle kaptuk.
Dentinox-al dörzsöld be a kis inyét és reménykedj, hogy hamar kibújik a fogacska :-)))
Marcinál még segített a nenedent-baby fogkefével történő masszirozás.
A második által ajánlott kivonat is jó lehet ha csak kamilla van benne, mert akkor talán abból többet adhatsz, a dentinox sztem. eléggé zsibbaszt és nagy adag zsibbaszthatja a torkot is.

K.

p.s. Barbi, én megint lecsúsztam Rólatok, nem tudok szombaton 11-kor a tv elé keveredni :-((

cuiccolo
 
 


Zita,

Mizujs tali ügyben?

K.

cuiccolo
 
 


Cuicco, azt akartam kérdezni, h nem véletlenül a gerillaharcos közlekedés környékén indult be Marcinál az éjszakai járat?
Mert most vagy a nagy havazás és @-r idö miatt, vagy azért mert megindult a mászás, ugy rendesen istenesen, meg állandóan felkapaszkodik állásba...szóval lehet h ez alatt a 10 nap alatt amig sürün kelt éjszaka, az agya "nem hagyta" aludni... nemtom...
Ma is csak a "szokásos" fél 3-as volt meg a reggeli fél8.

Matt, vagy kinek kellett homeos cucc. Én itt vettem kint, OSANIT a neve, nagyrész abban is kamilla (chamomilla) van. Ez bogyókák. Vettem itt még kamnistad vagy mi ugyancsak kamillás zselét, és dentinox is van még origi csomagban a legrosszabb esetre. Irtam h vibrucol N- homeos seggdugasz, nagy nyugatalanságkor fogzás alatt mehet nyugodtan a popóba.. ùgy tudom, az, meg chamomilla otthon is van.(az nyugtat) És a dentinoxot (ld mint fent Cuicco)csak legvégsö komoly fájdalomban adnám. Helyette egy csomó rágókát (mam hüthetö, ill. dm-es fogmosó szet, vagy nenedent -patika gumi ujjfogkefe)
Irtam mailt.De a tied nem kaptam meg.

Megyek haza a hétvégén. Kinek, mikor jó egy babaösszeeresztés?
timili
 
 


Timi,

Igen a kúszás környékén kezdődött. Marci is húzza fel magát és ma belépett a 4 fogúak csapatába.

Tali nekünk jó a hétvén.....

K.

cuiccolo
 
 


Kriszti,

már négy hónapos korába húzta, most már egy kézzel húzza,a másikkal támaszkorik, de ha lefogom a lábát, amikor fel akar ülni, akkor néha sikerül egyedül is, úgyhogy lassan de biztosan felül magától.

Nekünk a péntek kivételével eddig jó a hétvége.

J.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Cuicco, esküszöm köze van a kettönek egymáshoz!
timili
 
 


Homeobogyókról:

"Nem mindenkinek lesznek jók ezek a szerek! Kinek mi jön be! Ha a baba ügyes, el tudja szopogatni a golyót. De iciriknek fel is lehet oldani pici vízben. Műanyag kanálban!!!! (max 1-2 bogyó)

Pocakfájásra, nyűgösségre, fogzásra: Chamomilla C12. Ez azon típusú babáknál válhat be, akik mérgesek lesznek az őt ért kínoktól.

Szájpenészre: Borax C9 napi 3*.

Szúnyogcsípésre: Ha nincs vele nagy gond, akkor Ledum C9, napi 2*. Ha begyullad, piros, lehet még a manónak adni Apis C30-at, napi 1*."

Kriszti

p.s. Timi én már mondtam Kép

cuiccolo
 
 


Halihó,

Imádom a tavaszt! Mi ma rengeteget sétáltunk...

Dévényi módszer: nekem eddig nagyon bejött. Marcit az asszimetrikus kúszás miatt vittük el. Igazából csak jót mondtak Róla Kép
Viszont kicsit laza az izomzata (nem kötött) így néhány alkalommal még elmegyünk. Valóban sírnak a gyerekek mert fáj Nekik a masszás, torna de az én fiam sztem. leginkább azért sírt mert más mozgásforma volt rákényszerítve, mint az imádott kúszása.
Ismét megerősítést gyert a NE ÜLTESSÜK elv. Azt mondták, hogy teljesen mindegy, hogy mikor áll vagy indul el egy baba a legfontosabb, hogy a mászás ne maradjon ki, mert az később gondot okoz. (pl:diszlexiát) A már álló, tipegő babát nagyon nehéz utólagos mászásra "kényszeríteni".
Ülni pedig csak akkor szabad ha gyerek magát felhúzza vagy mászásból oldara puffan a popsija azaz MAGÁTÓL kerül ülő pozícióba. Anya felülteti majd gyermek szépen ücsörög helytelen cselekedet Kép
Holdkomp és rugós hinta szintén nem preferált termék.
Cipőből (ahogy állni kezd azonnal javasolják) bokát rendesen tartó zárt sarkú verzió. Pl: siesta vagy salena (ismeri ezt vki?)
Nos ennyit erről mi most voltunk először, én eddig egyetértek a módszerrel Kép

Kriszti,

p.s. yahoo megint vacakol

cuiccolo
 
 


Cuicco, megint professzionális a beszámolód, pontos, lényegre törö. Köszönjük!
Mostmár aztán mindent tudunk.

(Mark biztos nem lesz diszkexiás, ahogy itt a kurzáló mozgását elnézem...
Virágcserepek, computerkábelek reszkessetek!
Jön az Oliver gyerek)Apja elé is "rohan", halál édesek ilyenkor a még esetlen mászásukkal...meg kell zabálni...persze csalogatjuk mindenféle földi jóval...mint konyhaszönyeg sarok és perzsabojtok...ezek a kedvenc rágcsálnivalók. MEg bébikétszersült...
Ki merre?
timili
 
 


Hát nem tudom, én nem tudtam mászni (az egyik lábam a másik előtt maradt mindíg, így állandóan orr a buktam, majd (mint már mondtam) 7 hósan felhüztam magam állásba majd elindultam kapaszkodva. Dorka pontosan ugyanezt csinálja, csak fél hóval megelőzött. Akkor most hogy "kényszerítsem" mászásra, mert már rájött, hogy ő tud lépegetve haladni akkor tuti nem fog mászni?

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Judit,

Kényszeríteni felesleges, biztos utálná. Próbáld meg vhogy. terelgetni, rávenni a mászásra.
Baromi okosan hangzik de fogalmam sincs, hogy én hogy csinálnám. Talán együtt Veled???

K.

cuiccolo
 
 


Sajna nem megy, mindíg fel akar állni, belém kapaszkodik és felhúzza magát, vagy könyörög, ilyenkor inkább felveszem, vagy elvonom a figyelmét, de azért nem adom fel.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Ez akkor genetikusan adott!Kép
Esetleg gyertek el egy talira, hátha ellesi a többitöl. Vègül is a négykézláb kurzáló "haverokban" csak nem tud megkapaszkodni h felhúzza magát...

Nemtom irtam-e vagy csak akartam h a fenti fotókból úgy nézem mászás is lehetne. Meg azt h én letenném (le is teszem) a földre, minden kapaszkodótól távol...akkor elöbb-utóbb "rákényszerül" a mászásra....vagy feláll:o)..hihihi...

Szombaton megyünk Sonnentherme-be, tali mikor lenne? Péntek? Vas? Hétfö? Ki mit preferál?
És hol?
Barbiiiic???

És ki jönne?

Zita, Ed, Cuicco, Ytong, Matt, Masodik, Mackoo, Barbic...kit hagytam ki? Már így is komoly lenne a csapat?

Belvárosi Micska-Macska?
timili
 
 


Tali,
ha nektek a péntek lenne a jó, akkor lemondunk az úszásról, majd pótolunk.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Tali,

Péntekre vagy hétfőre szavazok Kép

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Újra itthon vagyunk.
Beszámoló itt található:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=10149

Látom, szerveződik a tali. Nekünk mindkét nap jó, de talán a hétfő jobb (bár este 6ra mindenféleképen otthon kell lenni az uszi miatt)- persze ha nem kell a világ másik végére utazni bkv-val.

Lépek, mert rengeteg a dolgom így utazás után.Kép

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ed,

Szenzációsak megint a képek :-))) Jó dolga van Kincsőnek, hogy ilyen szép helyekre viszitek.
Te is birod ezt a tempót? Én kipurcanok mire felvánszorgok egy barlanghoz, hát még háromhoz!!!
Itt a tavasz, nálunk is beindul a kirándulás szezon :-)))

puszi,
K.

cuiccolo
 
 


Kriszta, mindig én vagyok a sor végén Kép, de azért feljutok mindenhova. Bár most nem volt nagy szintkülönbség, szintben voltak a barlangok, csak hó és latyak.
Emlékszem, múltkor írtad, hogy a chicco cuccokat szereted. Ha netán hátihordozót szeretnétek, akkor ne chiccot vegyetek, van jobb is hasonló áron, ha majd érdekel, küldök címet.

Kincs most pakolta ki a szobai papírszemetest.Kép

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


SziasztokKép

Tervezem már egy ideje,hogy ellátogatok ide, két és fél,három hónap múlva születik az első kisbabám,akit valószinű császárral a Schöpf -Méreiben fogok világra hozni.Az orvosom Szabó Gy.(csak igy irom ki),és az érdekelne valamelyikőtök nála szült-e,ha igen akkor milyenek a tapasztalatai,stb.Remélem nem baj a kérdés,de biztosan tudjátok ilyenkor mennyire izgul az ember...Kép

Gömbölyű
gömbölyû
 
 


sziasztok!
bocsi a kavarodasert, keveredesert, ennyi szep baba közt...
Hogy telt a hosszú szünet?
Üv,
M
masodik
 
 


Szia Gömbölyű, én nála szültem. írj egy emilkét és válaszolok ill. én is kérdeznék 1-2 dolgot.

Végre Kincső rendesen ebédelt!!! (tejfölös pulykacombpöri+tészta+meggy)

Lépek, mert mennünk kell a városba.
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


EdinaKép

Irtam Neked!

Gömbölyű
gömbölyû
 
 


Ed,

Okszi, hétvégén megdumcsizzuk a háti hordozó kérdést :-))
Marci babám lecsós csirkemájat evett Kép
De a tejfölös cuccot most én is megenném. (így a szilvásgombóc után)

Második,
Nálunk most semmi különös nem volt. Sétálgatás, dévényi torna...

Gömbölyű,
Én Várady dokis vagyok.

K.

cuiccolo
 
 


Lecsós csirkemáj...ezt nevezem...a hipp már büdös, ugye Marci? Csak házikoszt a menö...


Na, nekem Talijó:
Péntek kb9-11.30
hétfö egész nap

Többiek?
És a micskamacskában?
timili
 
 


Timi,

Ne is mondd..... Tiszta pasi, jobb ha felkészülsz Kép
Tali legyen hétfőn. Micska-macska sztem is jó... Zita, Te fő kezdeményező merre vagy???? (azt hiszem írok egy emilt Neki)

Ed,
Tekintettel a tegnapi felbujtásodra azonnal kérek egy tejfölös pulykacomb receptetKép. Filé darabkák már itt figyelnek a hűtőben.

Barbi,
Hol Vagytok?

Többiek,
Tali?

K.

cuiccolo
 
 


***TALI***
hétfő

Kriszta itt vannak hátihordozók, nekünk a Vaude Swing 4 van.
http://www.wildwasser-laden.de/default.php/cPath/34_146?osCsid=3826722627f7b9a4d e5656bf4054f830
Marci tudja, mi a jó.Kép
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ed,
Jónak tűnik...
De hol a pulykarecept?
K.

cuiccolo
 
 



Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


jóóóvan, szóval sima pöri módon. Csinálom Kép

cuiccolo
 
 


Ja, én szoktam beletenni fokhagymát is, de borst nem tettem bele Kincső miatt. Pirosarany is került bele, paradicsomot elfelejtettem.

Timi, esetleg van neked valami extra, de egyszerű recepted?

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Nekem van egy Pasta imádóknak:
Auchanban vesztek egy Gorgonzola-Mascarpone sajtot (ömlesztett sajtoknál Bertoli márka)
Lábosba pici tej erre zutty bele a sajt kicsit felfőzöd amíg egy szószt nem kapsz majd a kifőzött spagettivel összekevered, parmezánt a tetejére.

Hmmmm de finom....

cuiccolo
 
 


Van még 1 aztán eldugulok:

Jénai aljára gomba (megpucolva felszeletelve) rászórni egy kis Vegetát, majd kikloffolt csirkemellfiléket egyesével ráhelyezni ezekre is Vegeta be a sütőbe amíg levet ereszt és a csmell. kifehéredik. Ha puha jénai teteje levesz, csirke kicsit megpirít. Majd 3dl. tejszín liszttel kikeverve rázuttyint. 1-et rottyan és kész. Isteni finom, rizzsel vagy tésztával.

K. aki már eldugul (bár van még ötletemKép)

cuiccolo
 
 


megint én:
***esernyőkocsi
felhívtam a babakocsis boltot a pöttyös utcánál.
Kiskerekű (13cm átmérő, 5490.-) van készleten, viszont a nagykerekű (17 cm átmérő, 8490.-)nincs, rendelésre hozzák másnapra.
Van egy másik bolt is, ott nagykerekű is van készleten, viszont a kiskerekű drágább.
http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/
Mi ma megyünk megvenni, valszeg a nagykerekűt.

Hoppá, meglepem a fiúkat.Kép
nekem is vannak ötleteim. Jól jönnek az ötletek, mert kitalálni nehéz a menüt. Hú de értelmes...Kép

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok! receptek nagyon jol hangzanak, hetvegen probalkozunk.Hetfo babatorna-uszas Budakalászon? Vagy nagyon kiesik az utbol sokatoknak..??
Üdv,
M
masodik
 
 


Hali,

nekünk jó a hétfő, de nem lenne jobb ebben a szép időben kint talizni?

Recept:
hagymát gombával vajon párolni, utána darálthúst rá amíg meg nem puhul, sóval (borssal) citromlével ízesíteni és egy kis húsleves lével felönteni. Másik lábasban felforrósítani vajat, rá 30g lisztet 1 dl fehérbort 10 percig fözni.
Felnőtteknek összeönteni a húst a szósszal és tovább ízesíteni (só, bors, citromlé, worcester-szósz).
Gyerekeknek, tejjel, tejszínnel, tápszerrel összeönteni a húst.
Ezt lehet tálalni tésztával, vagy leveles tésztába lehet beletölteni és megsütni, bár ez utóbbi inkább előétel, mint főétel.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Úristen, ettöl mind csak hízom!!! Liszt, tejszín...banyek nektek nincs súlyfeleslegetek?

Itt egy lightos, már 2X belaktam belöle:
Padlizsán-(l)asagna:kb 2 före:1 közepes padlizsánt, 2 közepes cukkinit vizszintesen széles 0,7(!) cm vastag csikokra szelek alufóliával betakarva a sütöben kb. 180 fokon max.10 percig párolok. Ezalatt félig fagyott/felengedett csirkemellet konyhagépben/darálóban lenyomok, 1 teásk. olivaolajon kevés sóval, korianderrel megpiritok. Hámozott konzerv paradicsom, egy kis, kockára vágott párolt hagyma, friss bazsalikom->szósz.Zöldségek, husi váltakozva egymásrafekszenek...tetejére jön a szósz. A nagy munka után sütöben megpihennek egy jó 15-20percet.
Ami kimarad(cukkini, padlizsán) azt a gyermek (6hó felett) áhitattal majszolja a gyártási folyamat alatt.

Tali hétfön, micska-macska
Ha jó az idö (értsd: 15° vagy több) Margicciget? Zoo?
Kiülös KVzós gyerekes hol van? Zitaaaaa! Segíts! Gyere már ide is!

Cuicco, enyim kedvenc spenótos gorgonzolás (márvány is lehet) és én nem krémsajtot, simát veszek, tejszínnel (ha majd már lehet)fözöm, párolt vágott spenót bele, és NEM adok hozzá parmezánt.
Eredeti recept. Van eredeti carbonara-m is...az a másik favorit...

De most fentieket "leöblítem" egy újabb light-ossal.
Amilyen egyszerüen hangzik, olyan finom:
(Ed, Kincs eszik már halat?)

hagymát párol, rá a citrommal átitatott halfilé (heck, stb)rá fehérbor, összeföz, lesüt,jóétvágyat! Egy halcsomagolásról olvastam, mivel nem kellett hozzá szinte semmi extra, kipróbáltam ....és lásss csodát...naaaaaaaaaaagyon finom, nem is gondolnátok, és a teáskanál olaj (hagymához) az összes bün...fogadjunk még nem csináltatok ilyet, anyukám 35 év (9025nap) fözés után odavolt az ujdonságtól...


Szombaton mosmá tuti megyünk thermal-ba, felszereltem a kishapsit 2 fürdögatyával, kisköntössel, mi kell még? Valami vizijárgány?

Második gyere inkább Te (Ti) valahova közelebb.
timili
 
 


Nekünk jó a sziget is a zoo is, de a KVzós hely is, bár utóbbit nem tudok olyat ahol "sokan" elférünk. Micska-macska merre van?
Remélem most már el fogunk tudni menni.

Timi,
ha majd nem szoptatsz, itt egy nagyon jó sikerdiéta:
http://195.184.19.155/holgyvilag/index.php?apps=cikk&cikk=9198
az anyuék ezt csinálták 3 hó, apu 11 kg-ot, anyu 9 kg-ot adott le apu nem hízta vissza (az anyu csak azért mert mértéktelenül ette a csokit).
Ez azért jó, mert nem kell éhezned, ehetsz mindent csak arra kell figyelni, hogy mit mikor.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Timi,

Spenótos gorgonzolás hmmmmmm.......
Minden recept nagyon tetszik sorban ki is próbálom. (Marci is eszik már halat :-))

Sziget, Zoo részünkről is rendben. Anikó is jön Natival. Micska-macska (Mikkamakka játéktár) a Nyugati és a Jászai között van. (azt hiszem)
Kávézót én kihagynám, mert Marci egy percet nincs nyugton, jönni-menni kíván.

Ma megint baba-party volt nálunk. Az egyik anyuka azt mondta, hogy Marci agresszív kismalac Kép
Pedig csak az kell neki amivel más is játszik meg szeret hajat húzni Kép
Ja és dévényiék óta feltérdel meg állni akar. ÁÁÁÁ, kúsznia kéne!!!

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


A hétfő ok. Én örülnék, ha valami szabadtéri program lenne, nem játszóház. Ugyan nem tudom az árakat, de az állatkerti játszóházban 800 Ft/óra, itt a camponában 900 ill. 1200 / óra. Ilyen árak mellett mi nem maradunk 1 óránál többet.
Persze ez csak én vagyok. Gondolkodom, hátha eszembe jut még valami.

Jó éjt
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy ennyi ideig nem jöttem. Nekünk jó a hétfő, de a szabadtérit én nem vállalom, mert itthon kerítésen belül még csak elterelgetem a három gyerekemet, de teljesen szabad téren már nem hosszú távon. Élvezni szeretném a társaságotokat, az meg úgy nehézkes. A volt Mikkamakkában (most már belvárosi) 600 Ft egy óra, de biztos, ami biztos rá kérdezek. És félórát is lehet fizetni, (azaz másfél óráért nemkérnek kettő árát.) De holnap rákérdezek azért, hogy nem változott-e a dolog.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita
 
 


Sziasztok.
Akkor ket halas rcept:
Akik már tejet is isznak: tengeri halat tejben megfőzök, kiszedem tányérra, utána a tejet besűrítem, vaj, kukorcakeményítő, fűszerek-só bors szerecsendió. Halacska vissza. Rizzsel vagy zöldségekkel fincsi.
Tej nélkül:
Lazacfilét --ha egyben belefér a serpenyőbe, jól is néz ki-- olivaolajon (vagy vajon) par citromkarikával és fel fél maréknyi ujjacsákkal elmorzsolt rózsaborssal megpárolok. Mi salátával szeretjuk. És nem is hízlal.
En hetfőre már elígérkeztem Budakalászra a babausziba. Meg le is rokkant a derekam, dokibácsi szerint ágyban kelle feküdnöm, hogy a terhesség végéig ne romoljon. (persze rövidebb utak kihagyhatatlanok, meg hogy magyarázd meg egy majdnem három évesnek, hogy mi van) Egyelőre csak hetente par nap, meg az esték az, ami elég gyötremes, többnyire napkozben ok, de gyerekkel Bp-re be nem hiszem hogy be mernek menni. --néha bekattan valahol a gerinc alján, és kell egy jó 10 perc, hgy visszajojjek rendes tartásba-- Ha minden ok, és nem romlik, talán pár hét mulva azt mondom, egye fene. (a munkamat is feladtam, illetve ok meg nem tudnak rola, de jovo heten bejelentem, hogy akkor engem csak telefonon meg emailben zaklathatnak..)
Jo hetveget!
M
masodik
 
 


Gyerekek a Zoo előtti játszótér nem zárt?
Zita, ha ilyenbe mennénk ekkor se jönnétek?

KépKép
KépKép
ytong
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?