Új privát üzeneted érkezett!

Jujujujúúúúj...kedden megnézem...nagyon izgulok...imádok babaruházni...néha "Bármi Áron", de az ilyen akciós cuccokra beleborzongok annyira gerjedek...valami teljesen más lelkiállapotot idéz elö ha egy cuccot 70 helyett 10ért megvenni...mint eredeti áron...huh...nyaminyami
timili
 
 


Hát megint sehol senki? Nektek is karbantart/ott?

Voltam ma outletolni...egyedül...senki nem csatlakozott, mert egyetlen hü kiséröm is lemondta, egészségi problémákra hivatkozva...

Bocsánat, az egyetlen hü kiséröm velem volt, (rosszul mondtam) csak végigaludta az egészet, és az egyetlen babaruhás miatt nem volt kedvem felébreszteni így ki sem szálltam a kocsiból...meg ugye havazott is...

Nem tudok róla ítélni...mexx, nike, bloomberg, geox, calvin klein, levi's...ilyen felliratokat láttam...

Holnap remélem több szerencsém lesz Parndorfban.

Oliver (a szombati esküvö óta csak igy szólítom) egyre jobban közlekedik mászást és vetödést kombinálva. Ma a "kisajtón" a járókából kimászott egy roppant izgalmas kelj-fel-Marcsi-ért. Ezen produkcióhoz a következőket használta fel: mászás, II nehézségü fekvötámasz (lábak emelvényen), mellen csúszás,arcon csúszás, 3kézláb (2kéz-1láb)

ja, és hiába ül támaszték nélkül az én szentem...NEM SZABAD! Tessék hagyni a gyerekeket és nem ültetni! Drnéni mondta...miután látta a produkciót...azt is mondta, hagyjam a forgást, ő már túl van ezen a stádiumon...hát akkor hagyom...pá
timili
 
 


Oliver -aki Mark is- nagyon ügyes :-) Az én 8 hónaposom most kezd kutyázni amúgy meg kommandós üzemmódban kúszik...

Barbi,

TV sztárok lettetek? Sasoljunk Titeket szombaton vagy várat még magára a világhír?

pusz,
K.

cuiccolo
 
 

 
 

Elegem van az állandó Karbantart/ásból.

Akkor ma hatvanezredszerre leírom:
Gratula az átkeresztelt Mark-nak, nagyon ügyi és bebinyozította, hogy nem minden fiúka "lusta és ezért kezd el később csinálni dolgokat mint a lányok.

Barbi mit hallunk?

Szokta valaki nézni a szombati műsort?

Nagy hír hétfőn hasról hátunkra fordultunk, a gyereket azóta sem lehet lelőni.
Arről nem is beszélve, hogy rájött, hogy ha belekapaszkodik vmibe (pl:kiságy széle, ülőgarnitúra), akkor fel tudja húzni magát állásba. Szerencsére még nem tudja, nincs hozzá elég ereje, de ha már most próbálkozik akkor mennyi idő kell még hozzá?

Timi
Beszámolót kérünk a holnapi, akarom mondani mai, most már tegnapi túráról, ha érdemes, mi is kimegyünk.
Mondom ma, gyere kislányom anyád felhajtja a 74-es nacidat. Felvesszük, hát nem mondom, de talpig ér, jesszus mennyit nőtt ez a gyerek, két hete még 66 cm volt.

Többiek veletek mi van?
Mackoo-ról tud valaki vmit, vagy Judit78-ról?

KépKép
KépKép
ytong
 
 


sziasztok!

most csak olvasó üzemmódban vagyok.
az én fiam is hasról hátára fordul, de csak közvetlenül azután, hogy én hátáról a hasára fordítom. benne van még a lendületben, de szerintem így is nagyon ügyes. a legújabb, hogy "kifeszíti" magát. akár az ölemben van, akár a kiságyban. olyan hidszerűt csinál. ez normális?
ma másfélóránként maratoni szopik. azt hiszem most van nálunk a háromhónapos szopibumm. a fejecskéje talán alakul. a jövő hétfőn megyünk vizsgálatra, már nagyon várom.

ildi
matt07
 
 


Hélo, heló.

Ytong köszke. Dr. néni szerint (is) a mászás sokkal komplexebb mozgás mint az ülés/állás. -> tessék a földre tenni, hason vagy háton! (Fèlreértés ne essék, nem elirigylem az állást, csak megosztom amit nekem mondtak, és amihez igyekszem én is tartani magam. Ld: NEM ültetem a gyermeket csak nagyo´n szükséges esetben(pl etetés))

Matt, minden fine! Szopi boom is, feszítés is (sztem hídból lesz a "nemlendületböl" fordulás)

Parndorf tegnap nagy sz@ar volt. R.L. ban csak apa kapott egy gyapjú pulcsit (a kimosott helyett), a k.i.d.s-ben very drágák még mindig, tommy-ban csak 2-3 éves kortól vannak gyerekcuccok, nike-ban most nem utazok, többit idöhiányban nem csekkoltam. Ennyi

Közérdekü közlemény:
kontaktlencsések:
http://www.eye-buy.de/catalog/default.php
ingyen szállít európa szerte házhoz, még így is olcsóbb mint fotex (enyim onnan valósi)
(no parkolási probléma, no várakozás, no fölös ktg - szemorvosi vizsg-stb)
timili
 
 


Sziasztok!
De rég jártam erre!
Időnként azért olvastalak benneteket, de írni nem volt időm, mert annyi minden történt velünk, hogyha én azt mind leírnám...! Ajjaj!

Azért tömören összefoglalom a lényeget:
Talán még emlékeztek, hogy gasztroenterológust kerestem, aki az esetleges gyomorfekélyemet tudná kezelgetni.
Találtam is egyet a közvetlen közelünkben, aki elküldött számtalan vizsgálatra, a tervezett nyaralásunk előtt néhány nappal, mondván, jobb azért kideríteni, mi van odabent, mielőtt elrepülünk a világ másik végére.
El is kocogtam szépen, pedig a hajam állt égnek az utazási láz és készülődés hevében, ráadásul akkor volt az a gusztustalan ködös idő. És még a tetejében senki sem tudta Borit vállalni, így őt is cipeltem. Sorbanállás-hegyek nagykabáttal, gyerekkel, táskával - gondolom, el tudjátok képzelni. Letudtam a vérvételt, pisileadás már nem ment, mert az összes szajréval (beleértve a gyereket is) be sem fértem volna a klotyóba. Utána jött a rutin hasi UH...ahol számomra egész váratlanul kiderült, hogy a májamban egy 4,5 cm-es daganat van. Úgy éreztem magam, mint akit fejbevágtak. Ráadásul Bori éppen vitustáncot járt a vizsgálóágyon, majdnem le is esett, a doktornő pedig tök bunkó volt, "valamiért" (de miért?) nem szívlelte a gyereket.
Úgyhogy azt sem tudom, hogy kerültünk haza, pedig én vezettem.
Fölhívtam a gasztroenterológust, hogy mik derültek itten ki, mire ő rögtön visszakozott, hogy hát szerinte vissza kéne mennem a nőgyógyászhoz, hiszen valszeg ő idézte elő a daganatot, ugyanis fél évvel ezelőtt még semmit sem mutatott az uh, csak közben én progeszteront szedtem vetélésgyanú miatt és az ilyen elváltozások bizony hormonhatásra kialakulhatnak.
Szóval teljesen úgy nézett ki a dolog, hogy ő mossa kezeit, azért persze menjek majd vissza és meséljem el, mit mondott a nőgyógyász (gondolom, már csak azért is, hogy leszurkolhassam az x ezret a magánrendelésen)...
Kósa doki eléggé értetlenül állt a dolog előtt, azt mondta, neki még ilyen tapasztalata nem volt, még egy páciensénél sem alakult ki ilyesmi a hormonok miatt (bár megjegyzem, tudtommal senki nem küldi hasi uh-ra az inszemeseket, lombikosokat, stb. (illetve küldi, persze, hogy küldi, de nem a májukat nézik), tehát éppen ki is alakulhatott némelyiknél daganat, ugyanis ez nem okoz panaszt és a rutin orvosi vizsgálatok eredménye is teljesen normális).
Azt azért elismerte, hogy az általam szedett Utrogestánról azt írják a kis gyógyszeres könyvben, hogy ritkán hepatocelluláris megbetegedéseket okozhat.
Mindenesetre úgy foglalta össze, hogy fogalma sincs, mi lehet ez. Meg hát az embernek el kell döntenie, hogy "melyik ujját harapja meg": ő úgy döntött (helyettem és a tudtomon kívül), hogy mindenáron a terhességet próbáljuk megtartani, aztán jöjjön, aminek jönnie kell. No comment.

Elmentem MRI-re, de mivel ugye terhes vagyok, kontrasztanyag beadása nélkül néztek, így a várva várt eredmény 0 lett: kizártak ugyan 1-2 dolgot, de azt nem tudták megállapítani, hogy mi lehet, és hogy jó- avagy rosszindulatú-e az elváltozás.

Szerencsére találtunk egy nagyon aranyos és korrekt doktornénit a Transzplantációs Klinikán, ő mindenféle májelváltozásokkal foglalkozik.
Összeröffentette néhány kollégáját, néztek tumormarkereket a véremben, csináltak uh-t és arra jutottak, hogy valszeg FNH, ami egy jóindulatú májelváltozás és hormonhatásra alakul ki.

Persze ez nem szentírás, most havonta kell mennem kontrollra, hogy megnézzük, mi történik.
Eddig nem nőtt, de hát ki tudja, mi lesz a következő vizsgálaton.
Kicsit úgy érzem magam, mint a halálraítélt a siralomházban, aki várja, hogy mikor hajtják rajta végre az ítéletet vagy kegyelmet kap-e.

Egy kicsit most már nyugodtabb vagyok, mert a májfunkcióim teljesen normálisak, nem találtak rákra utaló jeleket a vérvétel alapján, de azért jobban szeretném, ha az a micsoda eltűnne a májamból.

Állítólag van rá esély, hogy eltűnjön, mert a terhességi hormonok ugye fenntartják, azok viszont szülés után kiürülnek, tehát előfordulhat, hogy akkor egyszerűen visszafejlődik. Ha megmarad, sincs gáz, hacsak el nem kezd nőnik. Ha eléri a 15-20 centit, akkor mindenképpen kiveszik.

És hát gondolom, csinálnak biopsziát, ha szülés után még mindig megvan. Attól is eléggé fosok.

Mióta ez kiderült, valahogy teljesen átértékeltem az életünket. Rájöttem, hogy egy csomó hülyeség miatt bosszankodtam, szomorkodtam, pedig mennyire nem számítanak. Mit nekem anyós, ha egészséges lehetek és örülhetek a gyerekeimnek és a férjemnek még vagy 40 évig!
Olyan ez az egész mint egy figyelmeztetés.
De senkinek nem kívánom, hogy ilyennel szembesüljön!
Napokig csak zokogtam. Ránéztem Borira és az jutott eszembe, hogy mi lesz vele, ha én meghalok. Ki fog róla gondoskodni? Elvégre apának muszáj lesz dolgoznia. Majd a nagymamák? Az nem túl szerencsés. Mindenkinek szüksége van anyára.

Ráadásul olyan rossz élményeim voltak az uh-s dokinővel meg az általam nagy ügyesen kiválasztott belgyógyásszal. Az még külön rontott a helyzeten. Azt vártam volna, hogy mellémállnak, hogy érezzem, hogy nem maradtam egyedül a bajban és próbálnak segíteni, ehelyett az egyik azon finnyog, hogy miért gyerekkel megyek a vizsgálatra, a másik pedig gyorsan szabadulni próbál tőlem, nehogy rontsam a halálozási statisztikáját...

Ja és azt még nem is mondtam, hogy miután elvégeztettem a vizsgálatokat, begyűjtöttem a leleteket és beszéltem Kósa dokival, felhívtam a belgyógyász doktornőt, hogy mi lenne, ha még aznap este beadnám a leleteket és gyorsan vetne rájuk egy pillantást, ne kelljen még egy napig várnom, mert úgy érzem, megőrülök. Hátha ő tud valami bíztatót mondani. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy az ember még egy éjszakát álmatlanul tölt, pláne, ha terhes.
Tudjátok, mit mondott? Hogy ne haragudjak, ő nagyon szívesen megtenne értem bármit, de most sajnos nagyon elfoglalt, ugyanis ő hetente 2x teniszezni jár és ez pont egy ilyen nap. De ne idegeskedjek, bár ő a helyembe ezek után tuti nem menne nyaralni, mert mi van, ha a daganat megreped és vérezni kezd. De persze azt csinálok, amit akarok.

Ezek után leírtam a doktornőt. Másnap reggel felhívtam, hogy nagyon köszönöm a segítségét, de találtam valakit, aki ilyesmivel foglalkozik, úgyhogy úgy érzem, kár egymás idejét rabolnunk.

Hogy lehet valaki ennyire érzéketlen? Mit keres ez az orvosi pályán? Értem én, hogy magánéletre is szüksége van. És persze csupa beteg emberrel van körülvéve, ha mindegyiknek ugrana, akkor egy perce sem lenne magára. De legalább annyi jó érzés lenne benne, hogy nem a tenisszel jön, nem?

Szóval itt tartunk most. Két hét múlva megyek megint kontrollra: uh és vérvétel (na meg ima).

Persze a bonyodalmak csőstül jönnek:
Borinak futószemölcse volt, amit le kellett szedetni a Heim Pálban. Elbódították szegényt, de nem volt más megoldás, mert vagy ötvenet kellett leszedni róla.
Ezt is egy nagyszerű orvosnak köszönhetjük. Ugyanis a fertőzés elején elvittem bőrgyógyászhoz, a faszi (akinek a várószobája valósággal ki volt tapétázva diplomákkal és mindenféle certificate-ekkel) azt a bölcs tanácsot adta 6 rugóért, hogy nyomjam ki. És az újabbakat is, ha még jönnek.

Azóta megtudtam, hogy a futószemölcshöz nem szabad hozzányúlni, ugyanis a közepén található kis gömb vírusok ezreivel van tele, ha azt szétnyomja az ember, futótűzként terjed szét. Nálunk is ez történt.
Egyébként 3 bőrgyógyásszal is beszéltem az ügyben (biztos ami biztos - ezek után!) és mind, egybehangzóan ezt mondta, tehát félreértésről szó sincs.

Szóval a daganattól lelkileg teljesen összetörve vittem Borit a Heim Pálba és közben magamat hibáztattam, hogy miért is nem fogtam gyanút. Végülis nekem köszönheti az egészet, mert én terjesztettem el rajta a szemölcsöket.

A tetejében apukám lábát visszérrel műtötték, tehát ágyhogy volt kötve egy darabig, utána pedig influenzásak lette mind a ketten, pont akkor, amikor nekem a vizsgálatokra kellett rohannom, úgyhogy nem tudtak segíteni, Borira vigyázni.

Ja, és még nincs vége. Két hete úgy tűnt, folyik a magzatvíz. Szerencsére vaklárma volt, különben befektetett volna Kósa, ráadásul valami szteroidokat kellett volna szednem, hogy érettebb legyen a magzat, az viszont betett volna a májamnak.

Azóta persze újabb problémáink vannak:
Állandóan keményedik a hasam és most már görcsölök is. Most a magnéziummal próbálkozunk, egyelőre úgy tűnik, használ. Remélem is, mert az alternatíva megint egy olyan bogyó, amit a májdudorom nem csípne.

Igyekszem minimálisra korlátozni a házimunkát és Bori emelgetését. De hát sokszor elkerülhetetlen a dolog, olyankor csöndben rettegek, nehogy baj legyen.

Azért persze van jó is.
Elmentünk nyaralni egy hétre Dubaiba. Annyira jó volt! 25 fok, néha még melegebb is, napsütés, tök jó kaják...
A repülőút persze rémálom volt Borival, de a nyaralás nagyon jót tett. Legalább egy kicsit kikapcsoltunk.

És Bori megtanult járni. Még nem mértem, napi hány kilométer az adagja, de ránézésre elég félelmetes. Szinte meg sem áll, és persze folyton rámol. Na meg esik nagyokat. Csupa kék-zöld folt.

És még egy: az MRI-re várva hallottam, amikor az asszisztens, egy fiatal fickó kérdezte a dokitól: A leányzónak a máját nézzük, ugye?
A LEÁNYZÓNAK! Jó, mi? Örömmel hallom, hogy így harminc felé hazafelé, majdnem kétgyerekes családanyaként még a leányzó kategóriában dzsalok...

Na megyek, pihenek egy kicsit, mert keményedik a pocak. Majd még jövök, ha tudok..

Mackoo
mackooo
 
 


MACKOOOOOOO!!!!

Ez tiszta őrület, teljesen olyan, mint az én kálváriám!!!!

Májdokit tudok egy jót, belgyógyászt is, az én Várady dokim onkológus-nőgyógyász, tudod az én daganatomra is Ő jött rá.

Szólj ha bármire szükséged van!!!

MRI: nekem 6 hónapos terhesen kontrasztanyaggal csinálták gyerekre semmi hatása nem volt! 1001 papirt irattak alá hogy saját felelősségemre,stb... Akkor rengeteg angol és minden egyéb nyelvű irodalmat kitanultunk, MRI rendben CT-t ne engedj!!!

Egyszerűen remeg a kezem nem birok többet írni, ne aggódj nekem sikerült NEKED is fog.....

Dubai: én ott dolgoztam egy évig

puszi,
K.

cuiccolo
 
 


Hát, most erre mit írjak?
Nem tudok semmit...ez akkora ÖRÜLET(hosszú ö vel) hogy fel sem birom fogni...MEG ÁLL AZ ESZEM!!!!MIcsoda történet!!!! És milyen k...g orvosok! Az összes! Mi az h Kósa helyetted dönt? Miröl? H terhesség vagy más? Jó h leírod mindezt...legközelebb én is megvizsgáltatom magam...a lombik miatt...BESZARÁS!!!EL kell az egészet még egyszer (kétszer) olvasnom hogy jobban felfogjam...BORZALOM h ma ilyen megtörténik...ha mellékhatás említve van, miért nem vizsgálják arra különös tekintettel?? Nem értem!
Teljesen meg vagyok botránkozva!!
És TERMÉSZETESEN a legjobbakat kívánom Neked!
És nem hiszem h Ott Fennt ne tudnák mennyire szükséges 2 pici gyereknek az anyukája! Ugyhogy NE FÉLJ semmit! Nem lesz semmi baj! EZ TUDNOD KELL! És bíznod, és hinned, és akarnod...és úgy lesz!
Mindenképp tájékoztass mi van Veletek, ahogy van idöd! Tudni szeretnénk mi történik...Veled vagyunk!
timili
 
 


Én biztos nem ilyen szépen búcsúztam volna el a belgyógyásznötöl, mikor mondanám meg a véleményem, ha nem egy ilyen helyzetben? Nem csak az elismerést kell zsebre tenni!...LEgközelebb be is megyek Kósához h hogy is van ez?! Nem igaz! Miért nem körültekintöbbek, ha MÁR VAN VMI írva erröl a hormonról???

A börgyógyászt is mellesleg elküldeném a p...ba! És tegye vissza az asztalra a 6000 pénzt!!! Miért kell még a betegnek moderálnia magát??? NEM BÍROM EZT!!! Szégyeljék magukat! Tanulnák meg végre valami kérdésre azt mondani "nem tudom" ahelyett h hülyeségeket mondanak, mi meg azt szinte minden fenntartás nélkül elhisszük...
Az uh-snak is mondtam volna egy szépet, ha huzogatja a szemöldökét a gyerek miatt! Mégis mit csináljon vele az anyuka??? Hagyja otthon? Miért nem segítenek? Miért nem tesznek egy hajszállal többet oda magukból??? Mibe kerül?

Mack, hány hetes vagy most? Meddig kell még az idegeidnek "bírni"? A szülés után mennyi várakozási idöt adnak annak a májadnak?


Cuiccoval szerintem konzultálj, lehet többet tud dolgokról mint mások (akiknek kéne)! Ö ilyesmiben (is sajnos) profi!
timili
 
 


Mackooo,

Gyors kis informálódás után a máj az egyik "legszerencsésebb" hely mivel ez a szerv szépen regenerálja önmagát, szóval ne temesd magad!!!!

Minden rendben lesz csak meg kell találni a legjobb dokit, ez nem lehetetlen!!!!!

Baromira felháborító a hozzáállás, velem is hasonló volt, aztán mikor kiderült, hogy mi is az ábra mindenki fejvesztve rohangált és hirtelen megnyíltak a kapuk (megfelelő összeköttetések révén) sos mindent el lehetett intézni.

Sajna ma MO-on erőszakosnak kell lenni és magunkat képezni eü. területen is hogy ne történhessenek ilyen esetek. Én anno ezért írtam le a saját történetem és Marcival is ezért vagyok túl aggályos és igenis több orvossal nézetem meg ha csak 1-et köhint akkor is, annak ellenére, hogy mindenki hülyének néz :-(((

Várady doki első perctől velem volt, jött velem az idegsebészeti megbeszélésre, beszélt a később engem altató anesztessel, sms-ezett velem a műtét után stb. Sztem. fontos, hogy legyen egy "irányító" orvos aki szót ért a többiekkel (nekem a férjem volt még csúcs segítség)és maximálisan melletted áll.

A másik, hogy minden jó és rossz dolgot is (daganatok esetén ez különösen igaz) "beindít" a terhesség és ezért nő rohamosabban ilyenkor. Tényleg hányadik héten jársz?

cuiccolo
 
 


Mackoo,

ez egyszerűen BORZALMAS, de bíznod kell abban, hogy meggyógyulsz és nem lesz semmi baj, ha más nem a családodra gondolsz és biztos, hogy könnyebb lesz küzdeni.
Látod mi mind melletted állunk és szorítunk, minden rendben lesz hidd el.

Az orvosok tulképpen szóra sem érdemesek, hogy lehetnek ilyen ro..kok? Hát ennyi emberség nincs senkiben? Akkor minek választotta ezt a hivatást? Csak a pénzért? Van ezeknek lelkük.

Borinak gratulálunk nagyon ügyes kislány.

Timi,
nekem is azt mondta a doki néni, hogy nem szabad ültetni, de ha saját magától csinálja, akkor hagyjam mert visszatartani sem szabad.(A Dorka meg felhúzza magát nem én ültetem, úgyhogy nincs mit tenni, ja meg kinyomja magát állásba meg leugrik az ölünkből, hogy ő állni akkar, de ha talizunk megmutatom, ja és a legújjabb, hogy ül és lendületből próbálja felemelni a fenekét miközben kinyútja a lábát, ami kicsit veszélyes, mert elég sokszor fejre érkezik a nagy lendület miatt.)

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!

Napok óta akarok jönni, de a karbantartás betett.
Mindig elmentettem az üzit, szóval nem maradtam le semmiről.Kép

Sajnálom, hogy lemaradtunk a shoppingról. Kép
Mi is kifogytunk a rucikból.
A karbantartás előtt nem nagyon jutottam géphez. Bence, ha meglátja jön ütni a billentyűzetet, amiből semmi jó nem származik, ha pedig nem engedjük a közelébe akkor üvölt.
Az alvásra visszatérve. Szerintem is gyerekfüggő, mint Judit szerint.
De előbb-utóbb mindenkinek aludni fog. Kép
A produkciók: bébitaxin előre, hátra hajtja magát, küszöböt átugratja. KépBútorok mellett lépeget .Továbbra is utánoz, most a kedvenc, hogy cuppog(puszi).
Bence későn kezdett mászni, később is állt fel, de így magabiztosan csinál mindent, nem esik szinte egyáltalán. A sok forgásnál megtanulta, hogy vigyázzon a fejére. Szóval legalább valamire jó volt, hogy később csinált mindent. Kép

Timi, OlivéredKép nagyon ügyes kiscsávó!Kép Múltkor szert tettünk járó cipőre. A cipőknek is horror áruk van. A West Endben 15-től kezdődtek. Nálunk most zár be egy Bababolt és 5ezerért árulják a kívül-belül bőr szuper cipőcskéket. Az Active baby -ben egyetértek.Kép
Barátnőddel mi történt, jól van?

Minden beteg babának jobbulást!!!

Ed, jó kirándulást!

Mackoo, döbbenetes amit írtál! Minden jót Nektek, remélem a szülés után rendeződik. Én az eü.ben dolgoztam az egyetemi évek alatt és tényleg felháborító az egész. Főleg azért mert nem ember az emberrel áll szemben.Kép

Judit, rohamosan fejlődik Dorka!KépKép Akkor áll fel, ha meg tud kapaszkodni valamiben?

Ildi, az a forgás valahol olvastam még reflexes. A hídalás nálunk is volt, szopi közben csinálja? Biztos jó lesz a torna Ádinak! Kép

Kriszti, a tv.s dologról honnan tudsz?Kép Igazából már 2 adásban is voltunk a babakommandóban, Bencus nagyon élvezte. Múlt szombaton és most nem leszünk csak az összevágásban.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


sziasztok, most csak egy teszt, hogy elmegye-e az üzim.
ildi
matt07
 
 


ok, elment.

mackoo,
ez tényleg szörnyű, és a kósát nem értem hogy mondhatta ezt. bár azt hiszem én tőle tudom (de lehet, hogy "csak" utánaolvastam, illetve megnéztem a betegtájékoztatót, hogy az utrogestannak, ha szájon át szeded van májkárosító mellékhatása. egyébként a hüvelyinek és az orálisnak más a tájékoztatója, bár a kósa szerint ugyanaz a két gyógyszer. felszívódásban tudom, hogy nincs különbség.
remélem nem komoly a baj, és a szülés után eltűni az a valami!
ildi
matt07
 
 


Barbi,

Dorka nem kapaszkodva áll fel, hanem a fél combunkon ülve nyomja felfelé magát, vagy a kanapé szélén a fenekét tolja előre, amitől lecsúszik és befeszíti a lábát (ilyenkor persze fogjuk) vagy fekvésnél ha ülésbe akarom húzni, annyira befeszít, hogy feláll, és a legújabb, nem biztos, hogy pontosan lel tudom írni, de ül és elkezdi lóbálni magát, amitől a feneke felemelkedik a levegőbe,akkor befeszíti a lábát és ha valaki nincs a közelben akkor általában teljes fejelés a padlóba a vége.Felhúzni szerencsére még nem tudja magát, csak rájött, hogy hogyan kell és kapaszkodik és fenékre esik, vagy csak kapálózik, ha nem éri el a vmi tetejét.

Ja és pont ma vagyunk 6 hónaposak, 66 cm-el és 7890 g-al.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


HOLA!

Milyen ügyes mindenki!

Még a Barbic is! Kép

Ytong, a fenti leírás alapján nem egészen látom magam elött DOrka miket csinálhat, de biztos jól csinálja...
Márk (aki Oliver) még csak a fürdökádban mer ácsingózni, de ott annyira h nem is akar már mást.
Az ágy még mindig bébi (ld magas) szinten van.sztetek mikor tegyem lejjebb? Ha már egyszer fejestugrott belöle?Kép
Ilyen szintre még mindig kénylemesebb (nekem) éjszakai szopi után betenni...csak nehogy egyszer kikutyázzon belöle mikor nem vagyok ott...baár az már a harmadik esés lenne...lehet h azt nem venné olyan lazán...Kép
TI milyen játékokat vesztek (kaptok) a Manóknak? És azok közül melyik(ek)et szeretik ?


ps: mai menü hipp csirke, hipp tök-burival. és hippet is ivott rá...megérdemelnénk egy hipp valamit...vagy egy hangszórótKép

Ed, hunvagy?

Ja! AZ én gyerekem még nem gagyog. Csak hajgat, jajgat, kurjongat...meg hangosan ordít..Kép de semmi ba-ba-ba, hammmammm, vagy ga-gaga...kérdés: ez jó vagy rossz? Lehet meg van a két nyelv között kavarodva?Kép
timili
 
 


Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien
 
 


Sziasztok!
Napok ota karbantartas volt, nerm tudtam kuldeni semmit.
Mackoo, Szomorú, amin keresztül kell menned, es raadasul ugy, hogy az orvosok, akiktol a megoldast joggal varhatod igy viselkednek. Nagyon szorítok Neked, Nektek, es kivanom, hogy a majad a szüles utan nemsokara teljesen normalis legyen magától. Ha lehet, meg hamarabb!!

A babák nagyon ügyesek! (at en lanyom 10 hónapos volt, amikor egyedül felállt a kiságyban. Persze o is nagyon ugyes:-))
Mar nem emlékszem, mikor kapta az elso igazi jatekat --ami nem plussmaci, meg csorgő, --de talan 6-8 lehetett, amikor Lego-t vettünk neki. A babaknak valót. Harom nagy koca(doboz), amin különböző formájú lyukak vannak, azokba lehet beletenni három kis plussfigurát, tetraéder egérkét, kocka malackát, meg labdaforma békát. Az állatkák külön különis funkcionálnak, mind más hangot ad ki, ha megnyomod, megrazod, illetve "karkörzöl" vele. A kockákat is egymárra lehet tenni, úgy, hogy enm esnek le. Szerintem szuper, es o is nagyon szerette.
Agybol kiesesről szóló megtortent story-kat hallottam.
szerintem, ha már róbálkozik, érdemes lejjebb tenni a matracot. Ha véletlenul valamelyik kis örökmozgó mégis kiesik, - magasról, tehát egyértelmű, hogy nem letottyanas - ha sír, az általában azt jelenti, hogy minden ok, de ha vmi furcsa van rajta, viselkedésben, irány az orvos. Ha nem sir, irány az orvos.
Ha csunyán beveri a fejecskéjét, még ha minden ok.nak is tűnik, par órán keresztül ne hagyjátok elaludni. En ket-harom orán keresztül szoktam.

Egyebkent ha barmiben nem vagyok biztos, felhivom a gyerekorvost, ha eppen ejszaka közepe van, barmelyik kórház gyerekosztáyán az ugyeletes orvost. Általában nagyon segítőkészek, megértik az aggodo anyukát. Hívtam már a máv gyerekosztályát ejejl kettőkor, mert nem tudtam, hogy az egyik gogyszerbol mennyit adhatok.
Na, remelem, ilyenekre nem lesz senkinek semmikor szuksége, csak barátnőim csodálkoztak, hgy nekik nem jutott eszébe, ezért azután leírtam, hátha valakinek esetleg egyszer jol jon az ötlet..de tenyleg ne kelljen.
Bocs a hosszért.
Udv,
M
masodik
 
 


Sziasztok!

Mackoo! Elképesztő a történeted. Egyik-másik orvostól szívesen visszavetetném a diplomáját, azok közül, akikkel találkoztál. Kívánok Neked sok-sok erőt, egy normális orvost, és hogy a "képződményed" visszahúzódjon, eltűnjön, vagy eltűntethető legyen minimális orvosi beavatkozással.

Ed, Ytong, Timi, Kriszti és a többiek!

Ha vége ennek a vírusos, bacis, beteges időszaknak, azaz ha végre egyszer kitavaszodik, nincs kedvetek egy találkozóhoz? A 2004. nyári babásokkal már többször voltunk a belvárosi (régen Mikkamakka) játéktárban a Balaton utcában, ideális hely egy ilyen találkozóra. Ezt le lehet foglalni, és akkor nincsenek "idegenek". Szívesen megszervezem, ha jónak találjátok az ötletet.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita
 
 


Zitus,

Tali mehet akár a nyári babásokkal együtt is. Szerintem!!

Barbi,

Egyszerűen megéreztem, tényleg....

Ed,

Még mindig üdültök?

Második,

Jónak tűnik ez a lego azt hiszem még nem is láttam ilyet pedig van nekünk is néhány féle :-)))
Csak a MÁVot ne említetted volna, én sajna bent feküdtem Marci meg muszályból velem amikor 2 napja üvöltött 22 órán át mert nem tudott kakilni és szólni mertem az ügyeletes "doktronéninek" (azaz a tesóm mert én fel sem kellhettem) őrjöngött, hogy húzzunk vissza a szobába mert Ő telefonál majd a kedvenc sorozatát nézte azután kegyeskedett minősíthetetlen stílusban szóba állni velünk. Bocsi de nem birtam megállni, hogy ne írjam le :-((
A kiesős tanácsok nagyon hasznosak....

Timi,

Marci is ezeket a hangokat adta most kezd anyázni, babázni de még nehezen felismerhető...

Ytong,

Dorka nem semmi, én voltam ugyanilyen gyerek a régi füzetből (amit anyu vezetett) visszaolvasva. 9 hósan már egyedül mentem és beszéltem. Pl: baba áááá
(azt hitték vmi. nagy ember leszek, aztán mégsem :-((()

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Timi,

szerintem aggodalomra semmi ok beszéddel kapcsolatban, majd elkezdi ha lesz kedve hozzá.
Játék: most vettem a Dorkának a tesco-ban műanyag kockákat, különböző színű, méretű, formájú és csak 455 ft-volt, ezt pl nagyon szereti. Tetszik neki ha cask egy pelust kap és azt rághatja, vagy folpackot (ennél folyamatosan figyelni kell, mert megkarcolhatja magát), vagy műanyag átlátszó flakont, amibe beleteszek valamit.Imádja a műanyag kiskönyvét rágcsálni és a papírkönyveket lapozgatni (mármint ezeket a vastag gyerekkönyveket).
Ja és a kedvenc, a Tököcske (Brendonba lehet kapni, szétnyitható, a "magja" ha kihúzzuk rezeg, a lába is csörög-zörög, van a lábán tükör stb.) ja és van belőle banán és alma is. Szerintem a banán jobb, de azt majd megörököljük (vagy nem ) ezért választottuk a tököt.

Taliban benne vagyunk.

Most mennem kell, majd később jövök.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Zita, Tali: király!


Ma csak a kanapéról esett le az Urfi, mikor reggel az apjával KV-ztak. Ja?! Apa csak átugrott a konyhába a csészéért...(´hihihi..mjd rájössz!)NEM lehet már csak a padlón egyedül hagyni. (Ott sem sokáig, mert aztán meg magára rántja az asztalt is)
Ez a leesés mostmár hagyomány szinten magy nálunk...egy kis ridegtartás nem árt. Ja, megvan a negyedik fog is tegnap óta...vagy ki tudja mióta, de a férjem tegnap látta. (Én csak ma...)
Taxis-ANyukák! MI az a bébitaxi? A holdkomp vagy a müanyag lábbalhajtós motor?
Nagyon aranyos "autómosót" láttam ilyen kis "nyuszibringákhoz"...nyárra már vehetek neki ilyet? Augusztusban lesz egy éves...hm?

Masodik, tutkó lehet a lego játékotok, de attól félek, már nincs a programban, mert én sem láttam sehol. (lego shopban sem)
Miért van az h mindenki, (de tényleg mindenki, beleértve magamat is) plüss szarokat vesz egy bébinek. Én még ellenben nem láttam egyet sem, aki "játszott" volna vele. Még a kezükbe sem veszik. Ezeket a nyamibabákat SEM! Pedig van vagy 5 db ilyen-olyan nagyon fincsi puha maci, nyuszi, baba, stb...
timili
 
 


meg egz otlet a jatekhoz, illetve Ytong gondolatmenetet folytatva:
Imadjak a habveroket, fakanalakat, a fatanyerokat, uvegtalakat --persze felügyelet mellett:-)--, mindent, amit osze lehet koccantani, es mas-mas hangot ad.
A nagyobbaknak, akik mar allnak, es picit jarnak: A konyhaban szines gumigyuruk rakosgatása egyik fiokfogantyurol a masikra (ha gombos). persze csak felugyelet mellett, nehogy megkostoljak. Komplett vacsit lehet fozni mellettük, orakig rakosgatjak egyik gomrol a masikra, egyiket a masik utan. (hallottam gyerekrol, aki egy madzagot huzogatott, es aztan tolni probalta, es legalabb 10 percig elszorakozott vele, mert nem ertette, miert nem megy, es probalgatta)Kép
Sziasztok!
masodik
 
 


Masodik,
nagyon édes a madzagos gyerek, jót nevettünk rajta, nagyon édi lehet, már alig várom, hogy a Dorka is ilyeneket produkáljon.

Timi,
én a helyedben sürgősen leraknám a gyerkőc ágyát, mielőtt fejest ugrik.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Ok! Na, szóval MI az a bébitaxi?

Barbic, azért nem látogatsz ezek szerint minket mert már csak a "Híres baba.mama"topicba irogatsz? Hollywoodra fel!

Masodik, mekkora is az Elsö?
timili
 
 


Timi,

Bébitaxi = autó alakú lábbal hajtható ülőalkalmatosság,mint a nyuszibringa, motor stb....

cuiccolo
 
 


hello,
az elso ket es fel mult, nyaron lesz harom. Most kaptt egy xylofont (igazit, zeneboltbol, gyonyorű tiszta hangokkal.)-csak azert irtam, mert sok jatekboltban is van, de elofodul, hogy itt-ott hamisak-persze nem törvenyszerű-. az nem tesz jot a (zenei)hallasuknak. Ezt egyebkent szerintem hamarabb is lehet nekik adni, csak az ütője erős legyen, hogy ne tudjak szettorni (ne hurkapálca). Imadjak, ha egy -egy gyerekdalt azon kísérsz. Süss fel nap 2 hangjegye...a bonyolultabbkat en betanulom, neha akkor ,amikor ott van, ezert a xylo-t most dó-mi-nek nevezi. De egyszerüen ütögetni is szeretik.
Puszi
masodik
 
 


Cuicco, na, jó csak azért mert a chicco egyik holdkompja is "taxi"...a másik meg asszem ufo...na a lényeg, ilyen járgányt mikortól müködtetnek rendeltetésszerüen? (csak azért kérdem hogy a porsche-ban mikor rendeljem meg..hihihi...Kép)

Második, akkor Te már eléggé ott vagy ezekben a dolgokban...a pocaklakónak is biztos jót tesz a "dó-mi"...
timili
 
 


Boldog Névnapot Ed!
Kép
multiplusz
 
 


Sziasztok!
A karbantartás miatt én sem tudtam belépni, úgyhogy lehet, hogy a hozzászólásom egy része már nem is aktuális annyira, de azért bemásolom.
Most egyszerűen nincs erőm újra írni. Nem tudom, mi van velem. Valami front lehet? Időjárás változás? Úgy érzem, mintha teljesen kifogyott volna belőlem az energy. Csak kóválygok mint az őszi légy.
Szóval, a hozzászólás (amit vagy 5x próbáltam elküldeni és nagyon mérges voltam...):

Sziasztok!
De aranyosak vagytok! Egészen meghatódtam az együttérzéstől.

Most a 26. hétben járunk, szóval még kb. három hónap van hátra.
Nem tudom, mennyi "türelmi időt" kap a májam a szülés után, de szerintem ha nem nő az elváltozás, akkor nem fognak hozzányúlni. Állítólag elég sokan vannak, akik ilyennel élnek együtt, csak nem tudnak róla, mivel tünetet nem okoz.
Viszont a frászt hozta rám, mert az ember ilyenkor a legrosszabbra gondol.
Nem is tudom, örüljek-e, hogy kiderült. Ha ez tényleg jóindulatú és nem okoz galibát, akkor jobban jártam volna, ha sosem tudom meg a létezését. Ugyanakkor azért mégiscsak jó tudni, mert akkor az ember odafigyel rá és talán több esélye van, ha ez a valami valamiért mégiscsak "rosszindulatúskodni" kezd.

Timili, ne aggódj, az uh-st én is kiosztottam a helyszínen, pedig akkor még nem is sejtettem, mi vár rám. De akkor már annyira ki voltam bukva a sorbanállások, cipekedés miatt, hogy nagyon zokon vettem ezt a bunkó hozzáállást. Amikor közölte, hogy ha itt a gyerek, akkor ő ezt így meg sem csinálja (miután egy háromnegyed órát azért ott is várakoztunk), mondtam neki, hogy kezdjen csak neki bátran, ugyanis - tetszik, nem tetszik - a gyerek itt van és itt is marad, nem tudtam máshogy megoldani, EZ VAN. Akkor még akadékoskodott, hogy Bori útban lesz, aztán végre nekiállt, de eléggé fintorgott. Többek között azért, hogy miért nem hoztam magammal a korábbi uh-s leleteimet. De hát ki a franc gondolta, hogy azokra egyáltalán szükség lehet?!

Na mindegy.
Egyébként én is bánom, hogy nem küldtem el a belgyógyászt kapásból az anyjába, amikor előhozakodott a tenisszel, de hát hiába, én ilyen kis konformista vagyok, alighanem reménytelen, ha még ilyen helyzetben sem tör ki belőlem az állat.

Egyébként egy jó része szerintem pusztán a presztízs és a pénz miatt választotta az orvosi hivatást. Ha valaki eleve nem szereti az embereket, akkor x év elteltével - gondolom én - már nem is nagyon próbálja/tudja leplezni az érzelmeit. Meg egyébként is: mi, magyarok, elég birkák vagyunk. Sok mindent eltűrünk abban a hiszemben, hogy úgy sincs más választásunk - és még az is lehet, hogy igazunk van.

Elég sok olyan esetről hallottam már, ahol a beteget félrekezelte az orvos. Pl. a szomszédunk, akinek emlőrákja volt, de a doki a rendszeres nőgyógyászati kontroll során semmit sem vett észre. Amikor aztán jelentkeztek a fájdalmak, a nő visszament hozzá, hogy ez akkor most micsoda (ez már több mint tíz éve történt, akkoriban még nem volt annyira köztudott dolog a mellrák, a tünetek, megelőzés, önvizsgálat, stb.). A doki megvizsgálta és azt mondta, hogy szerinte semmi, borogassa. BOROGASSA! Értitek?
Na akkor, de csak akkor elment egy másik dokihoz, aki rögtön látta, hogy baj van, le is vették a mellét. De akkor már késő volt. Tele volt áttétekkel, végül agydaganatba halt bele 5 év küzdelem után, kb. 40 évesen.
Mondta is, hogy egyszerűen nincs ereje pert indítani a doki ellen, akinek ezt az egészet köszönheti. És meg tudom érteni.
És vajon mi lett volna akkor, ha mégiscsak pert indít? Azt gyanítom, meg sem érte volna a végkifejletet. De nem tartom valószínűnek, hogy egyáltalán pert nyert volna.
Ráadásul az életét ez sem mentette volna meg.

Szóval tényleg ez van: ki vagyunk szolgáltatva. Ahogy Cuiccolo írta: az ember rákényszerül arra, hogy amennyire csak lehetséges, kiképezze magát az egészségügyi dolgokból is. Csak hát ez eléggé nonsense, nem? Egy orvos 6 évet jár egyetemre csak azért, hogy az alapokat elsajátítsa, és utána még szakosodik.
Ugyan mennyi esélyem van arra, hogy a laikus alapon történő hozzáolvasgatással ki tudom húzni magam a bajból a saját hajamnál fogva?

Nincs más megoldás, minthogy az ember igyekszik ajánlás alapján orvost találni és nem törődik bele, hogy SZTK-alapon kivárja az x órát a folyosón, aztán örül, hogy legalább nem rúgták valagba azért, mert ott rontja a levegőt.

De ez az ajánlás sem könnyű dolog. Hiszen mi, laikusok ugyan mennyire látjuk át, hogy a doki kompetens-e vagy sem? Nem igazán, én már rájöttem.
Ha pl. a nőgyógyászt nézzük, csak azt látod, hogy kedves-e, végighallgat-e, válaszol-e a kérdéseidre, sokat kell-e várni a magánrendelésen, mennyibe kerül, stb.
De nem tudod megállapítani, hogy érti-e a dolgát.
Hiszen normális esetben minden zökkenőmentesen megy. Az ember valszeg magától is "végigvinné" a terhességét, aztán meg is szülne.
Manapság persze ez már nem így megy, eljárunk szépen rendesen az orvoshoz és ha a végén épségben megszületik a csecsemő, boldogok vagyunk és hálásak a dokinak. Holott ki tudja...

Bajban derül csak ki, hogy milyen a doki, akkor viszont már régen rossz.

Cuiccolo, ne aggódj. Én is folyton orvoshoz hordom a gyerekemet, újabban már nem is csak egyhez. Mert folyton aggódom. És igyekszem neveket, telefonszámokat gyűjteni ismerősöktől, hogy ilyen vagy olyan helyzetben kihez érdemes fordulni.
Aztán az ember reménykedik a jó szerencsében.
A doktornő is azt mondta, hogy a máj szerencsére egy olyan szerv, ami jóval nagyobb méretét tekintve, mint amire szükségünk van. A töredéke is képes ellátni a funkcióját. Ezért tudják azt megcsinálni, hogy egy felnőtt máját kettévágják és beültetik két rászoruló gyereknek. Sőt, a máj még olyat is tud, hogy „utánanöveszti” magát, ha kivágnak belőle egy darabot.
De mondanom sem kell, nem szeretném, ha kivágnának belőlem bármit is. Minden műtétnek van kockázata. Arról már nem is beszélve, hogy ha rosszindulatú a daganat, akkor hiába regenerálja magát a májam, ha már esetleg megjelentek az áttétek.
Meg egyáltalán: egy rosszindulatú daganatnál kapja az ember a kemoterápiát és/vagy sugárkezelést, rosszul van tőle, kihullik a haja, ami már lelkileg is elég megterhelő. Mindezt végigszenvedi a család. A gyerekem kénytelen végignézni, hogy az anyja a szeme láttára haldoklik, hogy egy emberi roncs lesz, aki alkalmatlan az anya szerepre, nem tud vele játszani, örökké fáradt és fájdalmai vannak, olyan, mint egy sötét felhő, ami árnyékot borít egy kisgyerek egyébként vidám életére.
És még az is lehet, hogy hiába a kemo meg a sugárkezelés, nem segítenek, mert mondjuk előbb abbahagyják, mint kéne és nem sikerül a ráknak még a csíráját is elpusztítani, és aztán 1 év múlva pedig megjelennek az áttétek… De ha nem, akkor is vagy 10 évig ott lebeg az ember feje fölött a fenyegetés, hogy vajon minden rendben lesz-e a soros kontrollon. Nem is akarok erre gondolni!
De ha csak azt vesszük, hogy egy jóindulatú daganatot távolítanak el: kórházba kerülök, mi lesz addig Borival? Utána is még egy darabig vigyáznom kell magamra, nem emelgethetek. És mi lesz a picivel, aki még valószínűleg szopna?
De hát ne legyek maximalista, igaz? Örüljek, ha csak simán jóindulatú.
Örülnék is, mint majom a farkának.

Timili!
A hormontartalmú gyógyszerek, úgy tűnik, eléggé megosztják az orvostársadalmat. Vannak, akik nem ajánlják, éppen a daganatképzésben játszott szerepe miatt. Lehet, hogy nem bizonyított a dolog egyértelműen, azért mond mindenki mást.
A doktornő, aki most a májammal foglalkozik azt mondta, hogy amikor Magyarországon forgalomba kerültek a fogamzásgátló tabletták, ugrásszerűen megnőtt a (többnyire jóindulatú) májdaganatok száma. Ez statisztika, szerintem elég egyértelmű. De hát ez alapján sem lehet nyilván azt állítani, hogy 100-ból 100-nak valamilyen daganata lett, vagyis hogy biztosan daganatot okoz. Ha pedig már csak 10-nek, akkor az már sok ember számára olyan elvont, mintha nem is létező veszélyre hívná fel a figyelmet. Pedig az 10%! És ezzel szerintem sok orvos így van. És egyébként is azt nézik, hogy milyen haszonnal jár a gyógyszer bevétele. Ha valaki pl. babát akar és spontán nem sikerül, akkor, ugye, bármire kapható, még boszorkányszombatra is, csak hogy gyereke lehessen. Valószínűleg én is így lettem volna ezzel.
De jelen esetben spontán sikerült mind a két gyerekem, tehát úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy magamtól (vagyis hát inkább a férjemtőlKép) teherbe essek, így aztán az ember már inkább arra hajlik (hajlana, ha tudná a háttérinfót), hogy nem szedi be a hormonokat, inkább próbál pihenni, hátha úgyis megmarad a terhesség.
Ne értsétek félre, én is nagyon akarom ezt a babát és nagyon összezuhantam volna, ha elvetélek, de ha azzal "kecsegtetnek", hogy daganatom nőhet, akkor azt hiszem, inkább nem szedtem volna be. És nem biztos, hogy elvetéltem volna. Ha pedig mégis, akkor azzal vigasztaltam volna magam, hogy de legalább én élek és Borinak szüksége van az anyjára. És talán sikerül megint teherbe esnem.
Ezért voltam zabos Kósa dokira, mert egyszerűen megfosztott a döntés jogától. Egyébként ez jellemző manapság az egészségügyi dolgozók jó részére: egyszerűen nem tekintik „nagykorúnak” a pácienst. „Jaj, ez túl bonyolult!” „Nem kell ezt magának tudnia!” „Hát most ezt nem mondom el, mert túl hosszú lenne, de higgyen nekem…” Nem egyszer hallottam már ilyet. Mintha nem is a páciens testéről és egészségéről lenne szó.
Az MRI előtt is aláírattak egy papírt, hogy tájékoztatva vagyok a lehetséges mellékhatásokról, kockázatokról, stb. Ezt ott az asszisztens odadugja az orrom alá, hogy írjam alá. Puszta formalitás, amivel magukat védik. Persze, a doktornő, aki az MRI-t intézte elmondta a tudnivalókat, még azt is, hogy működik az MRI, de valahogy akkor is azt vártam volna, hogy ott, a helyszínen is tájékoztatnak. Vagy túl sokat várok el?

Ja, meg még egy dolog eszembe jutott, amit most nem értek.
Ugye rendszeresen csinának vérképet a terhesség alatt, nézik a májfunkciókat is. Viszont nekem a doktornő azt mondta, hogy pl. gyakran előfordul, hogy valakinek májzsugorodása van, mégis teljesen normálisnak tűnnek a májfunkciói, mert a máj töredéke is ellátja a funkcióját. Amikor már rossz a vérkép, akkor általában alig van működő májsejtjük ezeknek a betegeknek.
Akkor most hogy van ez? Ezek szerint semmit sem ér az a vérkép, amit néznek a terhesség során?


Mackooo
mackooo
 
 


Mac, olyannyira belemelegedtél ebbe a chemo-ba...azt hittem azt is leírod milyen ceremóniát néztél ki, a cosmoban most mi a divat...(ha megengedsz egy fekete humortKép)
Semmi bajod! (nem lesz) ha ezek "rendszeres" dolgok akkor biztos nekem is van, de én nem "hencegek vele"...Kép el is megyek megnézetem, mostmár tuti...bár...ha jobban utána gondolok..nekem a tenyeremben van egy dudor...ami a terheskezelés óta jön, megy. Hol kisebb, hol nagyobb...

De a Tiéd mostmár tuti jóindulatu...ne is gondolkozz máson...csak bébinéven...!

Ez egyébként nagy k...gség, ami igy esetedben kiderül....én mindenesetre nem írok alá semmit amig számomra érthetöen el nem mondták, mit tartalmaz...valahogy, amióta itt kint élek... jobban kiállok a "jogaimért"..nem tudommitöl van ez...amig otthon laktam, ne volt ez ennyire pregnáns...de újabban bárkit elküldök a ..ba,lehet az KH igazgató...Kép ha úgy érzem igazam van...és ezzel be is fejezném ezt a témát...csak azért mert kb. napokig tudnám írni a nemtetszésemet...megyek szoptatni.Bis Bald
timili
 
 


Hali mindenkinek!
Mackoo, én csak véletlenül néztem be erre a topicra, mert ugye sajna már csak időnként látom a kisunokámat, de megdöbbenve olvastam az élénybezsámolódat, már ha ezt élménynek lehet nevezni....

Figyelj, VALÓBAN sokkal jobban jártál volna, ha nem tudsz egy olyan májelváltozásról, ami állitólag gyakori, és nem okoz problémát. Többekkel egyetértve én is azt mondom, hogy a máj az egyik legokosabb szervünk, ÉN BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy veled soha semmi baj nem lesz emiatt, sőt le merem fogadni, hogy ez az egész szépen vissza is fog fejlődni.
(Persze az, hogy időről időre ellenőrizteted magad, gyüjtöd a lelkiismeretesnek tapasztalt orvosok névsorát és elérhetőségét, az egyáltalán nem baj... sőőőt...)

(Még minidg tart a barackodból jövőre is lesz? Komolyan kérdem... - ha lesz okvetlenül értesítsél jó?)

És végül még scak annyit, hogy ez az Utrogestan ez nem mai találmány, ez sárgatesthormon, és már az én időmben is adták mindenkinek, akinél csak fennált a vetélés lehetősége is, én is mind a két lánynál szedtem akkor még Gestanon ill. Turinál volt a neve, de a hatóanyaga ugyanaz volt. Szóval emiatt ne hibáztasd Kósát, ő a maga nőgyógyász szempontjából a legjobbat akarta, azt akarta, hogy megszüld a második gyerekedet is, hozzá a kismamák nagy része éppen amiatt jár, mert gyereket akar. Igen, lehet, hogy bizonyos hormonoknak vannak mellékhatásai, és ki tudja, hogy a most fogigátló gólyahessentő tablettáknál hány % az, aki ezt konkrétan megszenvedi? Tízezerből egy? ezerből egy? millióból egy? Igen, mindig vannak áldozatok akiknél ez bejön, csakúgy mint a bölcsőhalál, avagy az inflenza oltás miatti utólagos bénulás... még az szpirinnek is van kockázata. Szóval azért a Kósára ne haragudjál emiatt, le merem fogadni, hogy az ő praxisában te voltál az első akinek ilyen problémája volt az Utrogestantól...

És nyugodj meg és várd szép nyugiban a kistestvért, aki majd nagyon nagyon sok örömet fog neked szerezni. Kép Én egészen biztos vagyok benne, hogy így lesz.
alice_cs
 
 


Helló csajok,

merre jártok?
Mi meggyógyultunk (kopp 3X), ma voltunk uszni, ez a 3dik alkalom, hogy merültünk és az első, hogy egy csepp könny sem esett (mármint a vízben, de amíg anya öltözött, addig a picilány mindent bepótolt, úgyhogy most egy ideig a sírás nem megengedett, mert ez előre megtörtént.)

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Hajrá DORKA!
Nálunk is ma különösen nagy adag sírás volt soron. Nem is sírásnak nevezném, inkább ordításnak...ha ott lennénk ahol TI aszondanám front...de ekkora kiterjedésü front nincs!
Mind a 4 fog kint, többet nem látok áttörni...passz...bal vállal kelt felt...vagy mittomén...

És ebben a nagyon futó háztartásban el is felejtettem széles szájjal elújságolni:
Babuci szombatról vasárnapra átaludta az icakát...(21.30-07.00)
Tegnap viszont megint nem sikerült, tehát nem a kapcsolója jött rendbe, csak eltévedt a kismutatója...Kép

Én viszont most frnakón "vakon" gépelek, u.h. irány az ágyikó!
Menjetek, pihenjetek Ti is ! Szép álmokat!

Van egy tegnap elött óta kinött csodaszép rugim 62-68-as (mint ma reggel kiderült) holnap felteszem a fotóját ha vkit érdekel..Matt?
timili
 
 


Sziasztok!
Ytong, Timi! nagyon ugyesek vagytok, uszas siras nekul, meg atalvas! Nagyon szuper! (ha erdekel, es nem csaptok le, tudok atalvashoz is tippeket irniKép)
Mi ma megyünk Gorogorszagba, (Athen+Santorini, ahogy lattam, esik az eso, de talan lesz minden nap par ora nap is)!!
Megyek pakolni..
Puszi,
M
masodik
 
 


Masodik, ez az! TUdsz élni! Nekem meg befagy a v...m a -10 fokban... sose lesz már nyár?
Itt azt mondják áprilisig hideg lesz...

Mondhatnál egy két átalvós trükköt, bár én alapból azt gondolom, mindegyik magának állítja ezt be, és mikor "jónak látja" akkor átalussza az éjszakát. (De ha van ötleted egy olyan babára aki szopizik, nem "tud"már cumisüvegböl inni, és nagy cici-buzi, szivesen kipróbálom...)

Jó nyar(g)alást!

Látom nincs nagy ugrálás a rugira, igy marad...
timili
 
 


Masodik,

jó nyaralós-telelést nektek, érezzétek jól magatokat.

Nekünk még nincs egy db fogunk se anyós már ki van akadva ha a gyereknek rossz napja van "biztos a foga" de hiába monodm hogy nem
De hát ilyen az én lányom "csakazértse" gyerek
Engem meg külön szórakoztat a dolog és csak röhögök magamban kit izgat hogy még nincs kint a foga? Majd kibújik ha akar

Timi,
sajna mi már a 74-eseket kezdjük hordani.

Mennem kell mert felébredtünk

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Ytong milyen kár h nincsen fogaTOK...a férjednek se?....Kép bocs, de vicces kedvemben vagyok, és fura volt olvasni...és jó neked h Te "beleférsz" a 74-esekbe...én még csak a felnött 38-asokba...KépKépazért meg NE haragudj!

Egyébként, szerintem minek is még fog...épp ma gondoltam h adnék olyan kaját Olivernek ami már egy kicsit darabos. Aztán eszembe jutott h próbálnék én elrágni bármit is ha csak az elsö 4 fogamat használhatnám...vagy hülyeséget mondok? A fogatlan nagyik is rágcsálnak valahogy?
A szopizásban engem viszont csak zavar.

Lehet h Dorcinak egyszerre kibújik 4-5 foga, azzal el lesz intézve. Anyós meg majd néz...
Mi észre sem vettük h jön a foga. Na, nem olyan csendben történt, csak mivel alapállapotban egy sírós kiccsávó (naná hogy ebben rám ütött) nem lehetett megkülönböztetni a fogfájós sírás az átlagosan elfogadott sírásától...Dorci alapállásban mennyit sír?

Barbic? Matt? Zita? Eeeeeed? És a többiek...Judit78 is teljesen eltünt. Sajna.
Jóéjt!
timili
 
 


Timi,

hát a sírást mi nem nagyon ismerjük, kezdődik azzal, hogy 3 hós koráig egyáltalán nem is sírt, csak kiabált egyet, ha volt valami.
Néha előfordul hogy sír de "ritka mint a fehér holló".

A Dorka fogai nekem egyenlőre nem hiányoznak, szerintem ő is megvan nélküle.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


sziasztok!

Itthon vagyunk, de időm semmi, hogy beszámoljak a történtekről.
A lényeg:
Kép
és
Kép
Febr 26 volt a nagy nap.
Jó éjt, villanyoltás van.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Emberes marcipán! Kép

Gratula a kishölgynek!
multiplusz
 
 


Épp mostanság gondoltam rá h Kincsö februári születésü, csak nem tudtam pontosan mikor.

BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KINCSÖ!
Kép
timili
 
 


Drága Kincső!

Boldog, boldog, boldog SZÜLETÉSNAPOT!

Marci + az anyja

cuiccolo
 
 


Kincső nagyon sok boldog születésnapot kíván a "Dorka" család.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


sziasztok!

vagyok, de ezen a héten mindennap orvosnál voltunk/vagyunk. ha lesz több időm megírom a mi történt velünk. egyelőre úgy néz ki minden rendben. de ez nem ment ám olyan simán!

timili!

minket érdekel az a rugi!! hol és mikor tudnám átvenni?

Ed! illetve Kincső!

Boldog szülinapot!!!

ildi
matt07
 
 


Ez igaz?

http://www.origo.hu/itthon/20050303rakkelto.html

Ha igen én felkötöm magam, ezért vesszük a drága hippet, mert a többi bébiétel összetevőinek elolvasásától is ráz a hideg. ÁÁÁÁÁÁ és most tessék :-((
Mi marad, jelenleg kapható mérgező primőrök vagy a mirelit cuccból kutyuljak?
Zita, Ed, rutinos mamákok ötletek?

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Végre itt vagyok! Nagyon örülök, hogy azért gondoltatok ránk!Kép
Bocsi, hogy kissé későn, de azért írok!
Talinak nagyon örülnénk( Bence isKép)

Először is Kincső nagyon -nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Timi, ágy lejjebb tétel szerintem is aktuális.
Bence 1x esett le az ágyról. Felhívtam az orvost aki azt mondta, ha ilyenkor beviszem a kh-ba akkor 24 órás megfigyelést tartanak. Az tuti nem lett volna jó Bencének és inkább nem vittük. A következőket kell nézni 1.nem volt-e eszméletvesztése 2. rögtön felsírt-e 3. nem mennek-e össze-vissza a szemei 4. aluszékonyság 3. hányás-véres kaki 4. végig kell tapogatni, nincs-e vmi szokatlan.
Játék: mi is kapjuk a plüssöket amiket Bence se értékel egyáltalán. Fél évesen a csörgő dolgok vonzották. Jelenleg a mi dolgaink a kedvencei. Megy szobáról-szobára is kirámol a szekrényekből. Ma sajnos már csak akkor vettem észre ,hogy filctollat kaparintott, mikor már tök kék volt.Kép
A gagyogás majd jön!
Hogy megszaporodtak Olivéred fogai!Kép Bencének hiába van 6 foga úgy látom rágás helyett sokszor csak nyel mint a kacsa.Kép

Második, Görögország-de jó Nektek!!! Jó nyaralást!

Kriszti, ez elég sokkoló volt. Tényleg miden kajának megvan a hátránya.
9hósan már én is mentem.Kép Azt mondják, hogy átlagban a lányok hamarabb csinálnak dolgokat.

Judit, Dorka baba nagyon aktív!Kép Miatta biztos nem kell aggódnod!

A hét nagyon gyorsan repült. Hétfőn egész nap forgatáson voltunk, Bence eddig olyankor mindig angyali babának tetteti magát. A hisztiket nekem tartogatja.KépRemélem nem leszek nagyon gáz. Kép Szerdán pedig szánkóztunk Visegrádon. Nagyon jó a sípálya ott és szánkozni is szuper. Nagyon élveztem, bár még most is izomlázam van.

Teszek fel "taxis" meg szánkózós képet.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Ez a taxi.Kép hósan kapta és imádja.
Kép


Ildi, mi volt a baj, remélem semmi komoly!

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


A szánkózásba volt egy kis izgalom mert féltem, hogy kicsúszunk a pályáról. Elég bénán fékeztem, kanyarodtam.Bence felsikított párszor remélem azért mert neki is tetszett.Kép
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?