Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Így reggel egy kis pozitív energia, és helyzetjelentés.
Már egy ideje nem írtam,csak olvastalak Bennetek. Mivel dec végére vártam a nemvártat, de aztán azóta is csak vártam,de se menzesz, se pozi teszt, nem volt erőm írni. A tavalyi évem azzal telt, hogy a tsh értékemet sikerüljö levinni és alacsonyan is tartani. Végre jó volt, erre jött ez a szünet. Voltam orvosnál, a vérképem tökéletes,szervi gond nincs, de túl sok a stressz. Na piff, ez nem jó, mert ezt belátható időn belül nem tudom megoldani.
Teljesen elkeseredtem, nem tudtam számolni,mihez viszonyítani, stb. Így kicsit elengedtük a dolgot, együtt voltunk,ha kedvünk volt. :-D
Múlt héten egyik este nagyon görcsölt a hasam, mintha késsel szurkálták volna. Aztán vasárnap és hétfőn olyan furcsán fájdogált, mint kb tinikoromban mielőtt megjött. Este az agyban fekve arra gondoltam, hogy hátha... Ezért magamban beszéltem a babához,hogy ha itt an, maradjon velünk,már nagyon várjuk. Mivel a férjem pár napig külföldön volt, kiváncsiságból csináltam egy tesztet kedden reggel. De olyan kómás voltam, hogy csak otthagytam a mosdón. Kb 10 perc múlva néztem meg, és ott volt egy halvány második csík! :lol: Nem mertem szólni,csak döbbenten nézegettem a képeket (persze lefotóztam) és vártam. Ma reggel megint teszteltem, és szerintem erősödött. Ellőttem a régóta őrzött ClearBluet is, ami 2-3 hetesnek mutat.
Lányok,én fel sem tudom fogni! Csak remeg a kezem és nézem a teszteket. Ez egy hihetetlen csoda. És hogy még idillibb legyen,ugy nézem, valentin napon fogant, mert előtte egy hét szünet és utana is 4 nap.
Teljesen össze vagyok zavarodva.
De mivel minden nap olvastalak titeket, és kb.tartottátok bennem a lelket,mindenképpen el akartam mondani.
Márciusban lesz anyukám es a férjem szülinapja is, és a házassági évfordulónk is, szuper hónap lesz ez.
Annyira boldog vagyok! :-)
Tünetem nem sok van, émelygés és néha feszítő fäjdalom az alhasamban, és talan kicsit érzékenyebb a mellem.
Hát ennyi. Nem tudom, hogy fogok ma bármi értelmeset dolgozni, de nem is érdekel. :-D
Nagyon drukkolok Nektek, remélem hamar jön a következő pozi.
joyce
Budapest XX. kerület
 
 


@joyce:
Gratulalok!
Nincsen esetleg kepes a tesztekrol?Szerintem egyebkent nem Valentin napon fogant,nem elkeserites celjabol,de az 11 napja volt,tehat ahhoz korai lenne szerintem,hogy erosebb vonalat mutasson a teszt,es ugye ami 2-3 hetes terhesseget mutat,az mar a 4-5 .het,mivel elotte altalanossagban 2 het mire megerik a pete ;-) Persze ez mit sem von le abbol,hogy a teszt pozitiv!!!!!
Gratulalok megegyszer!
Littlebiscuit ugye holnap fogsz tesztelni??????Annyira erzem,hogy ez sikerult,nekem is ez volt a furcsa,higy elmaradt a barnazasom!!!

mimkosz
Budapest
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! 


A ma reggeli 10-es vaterás tesztem is sajnos hómező. Akárhogy forgatom, akármilyen fényben, nem látni rajta semmit sem. Ugyanolyan mint a tegnap és az azelőtti. Tudom, korai. A 11. vagy 12.  dpo-n vagyok. Annyira bíztam benne, hogy ma már látok rajta valamit. Tegnap este éreztem ilyen húzódás szerűt az alhasamban, de lehet már csak beképzelem. Viszont enyhe görcsölgetések vannak ma reggel is. Lehet már a mensit jelezné? Nem tudom. Nem találok feljegyzést arról, hogy előző ciklusban lett volna-e ilyen korán görcs. Szombatra vagy vasárnapra nemvárom. 

Littlebiscuit! Te akkor végül mikor tesztelsz? Hétvégén? Vagy nem mersz, ugye? Jaaj, úgy szorítok neked.
Na és persze mindenkinek. 

Lolo! cukikák az ikerbabák, de jó lenne nekem is. Még örülnék is ikereknek. 

Köszönöm mindenkinek, aki szorít. 


@joyce:


nekem valentin nap előtt volt egy nappal az ovum, de még negatívak a tesztjeim. Érdekelne, hogy voltatok-e korábban együtt mint valentinnap. Mert ha nem, akkor már nekem is mutatnia kéne.... vagy nem? Végülis mindenki más... 
Feltennéd a teszted képét? 



11. v. 12. dpo


Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 

 
 

Joyce,
Jajj de szuper!! nagyon örülök Neked! Szeretem az ilyen csodababa hireket mint Lolo-é is volt. Hogy hiába kimaradt a menzesz is egyszer csak aztán hopp megérett a pete és elcsipte őt egy kiskatona :D
De egyetértek miimkosszal, ha valentin napkor fogant volna akkor kedden nem lett volna még pozitiv - de legfőképp akkor a Clearblue 1-2-t irna. Szóval szerintem az egy héttel azelőtti együttlét volt a befutó :)

Mimkosz, hát attól függ hogy egyáltalán megjön-e ma a teszt. Remélem. De a progeszteron szintet csak holnap késődélután kapom meg.. szóval lehet hogy csak szombaton.  Még mindig óvatoskodok, - mi van ha a peteérlsem igazából 1 vagy 2 nappal később volt mint gondoltam? és akkor még korai, meg még jöhet a hőleesés meg a barnázás. Persze továbbra is pozitiv vagyok csak próbálom reálisan is nézni és nem beleélni magam tulzottan :)

Caroline?? Mi ujság?

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Még mindig alig hiszem. :)


Töltöm is a képet.


@caroline4:


Hát februárban 2,4,7, 14, 20 voltunk együtt. Talán a hetediki lehetett akkor? Fogalmam sincs.


Az utolsó menzesz nov 26-dec 2 között volt, azóta nem jött meg egyáltalán. Se barnázás, se pecsételés, semmi.


Csodababa lesz. :)
Az alsó teszt a 23. reggeli, a felette lévő meg a CB ma reggeli.

@littlebiscuit, @caroline4 most már tényleg Ti jöttök


joyce
Budapest XX. kerület
 
 


Sziasztok! Már rég írtam, mert igyekeztem minél kevésbé pörögni a babán, a teszteken, a hőgörbén, stb, inkább zugolvasó voltam az elmúlt időszakban.
Nagy gratuláció a babásoknak!!! :-)
Most amiatt írok, mert senkinek nem beszélek szívesen erről a környezetemben, mert tudom a választ: ne görcsölj rá, stb, de kezdek nagyon elkeseredni a sikerteleségen. Most kb pár napja erősödött fe bennem az érzés. Több mint 10 év fogamzásgátló szedése után, szeptemberben kezdtünk neki a babának, és mivel én mindig 8-10 napig menstruáltam előtte erős görcsökkel, kicsit tartottam is tőle, hogy mi vár rám ha ismét gyógyszer nélkül élek, de emellett tudtam, hogy ez a termékenység bíztató jele. (A gyógyszer után most ez 5 nap, gyenge közepes, fájdalom nélkül) Plusz az volt bennem, hogy mivel anyának is 1-2 hónap után sikerültünk én és a tesóm, mi is számíthatunk arra, hogy 3-4 hónap után baba hírt kapunk a férjemmel. Sajnos nem így lett. Most a 6. hónapban vagyunk, és a 6. Dpo-n tartok, de rámszállt egy erős türelmetlenség, lassan mennek a napok, alig bírom kivárni azt a 8-10 napot, mire reálisan megtudjuk, hogy babás e a hónap, vagy sem. Nem értem, hogy miért van ez, ez az első hónap, hogy nem mérgettem a hőmet, és nem olvastam el minden nap 100 cikket vagy fórumot a témában. Igazából komolyabban ezeket is csak a 3. sikerteen hónap után kezdtem. Azt hiszem az lehet a baj, hogy belőttem magamnak egy időt, amikorra már terhesnek "kellene lennem", és az most telik le...és ettől betojtam.
Ebben a hónapban kezdtem a cickafark/palástfű kombinációt, és 2. hónapja iszom az inofolicot. Azt gondoltam, hogy mivel az orvos szerint minden ok, így az első pl. Inofolickal "rásegítő" hónapban már babás is leszek. De nem úgy lett. Bocsássatok meg, szükségem volt arra, hogy ezt kiadjam magamból, mert bevallom nagy szükségem lenne arra, hogy mihamarabb összeszedjem magam, mert tudom, hogy ez a rossz irány, a célok beteljesülése ellen vezet. És sajnos az a tapasztalat sem lelkesít, hogy az ismerősök körében mindenkinek 1, de inkább másfél évre jött a baba. Van tippetek, hogy hogyan szedjem gyorsan össze magam? Jelenleg semmihez nincs kedvem. :-(
mrshope
Budapest
 
 


@joyce:


Gratulálok! Kívánom, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnéd! Boldog babavárást! 

Képtalálat a következőre: „kismama”

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Sziasztok! Tegnap megcsináltam a tesztet, de sajnos semmi. :( De nem adjuk föl. 


@ Joyce: Gratulálok a babóhoz. Nagy lökést adtál most nekem, mert én is ilyen problémával küzdök, hogy egy kicsit magas volt a TSH-m, amire már szedek gyógyszert + Inofolic. Másfél hónapja próbálkozunk, de a mestruációm hol van hol nincs. Most épp jan 21.e óta semmi + 2 negatív teszt. 
De a történetedet olvasva, nagyon bizakodó lettem.
Köszönöm Neked!

Kép
szakerto
 
 


@szakerto:


Szia,
Mennyi volt a TSH értéked amikor nézték és gyógyszert kaptál rá?

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


Sziasztok!
Nagyon drukkolok littlebiscuit, Caroline! Remélem megnyitjátok a sort, s a többiek követnek titeket!

Jojce gratula!!! Hidd el, ott a baba! S szerintem is a 7ei dátum a nyerő!

Émelygés: szerintem sem pszichés, a lányoknál sokat émelyegtem, de nem volt vuk! Most sajnos nem úsztam meg, de már lassan javul! Én valahol azt olvastam, hogy ha az anya és a baba vércsoportja eltérő, akkor jelentkezik az émelygés és vuk! Amiben lehet vmi, mert nekem A a vércsoportom, s mind2 csajszi 0 vércsoportú mind a párom.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
lolo8280
2315 Szigethalom
 
 
 


4,06-ról indult a TSH-m (fogamzásgátló abbahxagyása után 1 évvel), januárban 3,2 volt, november óta szedek rá napi fél szem gyógyszert. Ùgyhogy szépen csökken. Jövöhéten megint megpróbálok egy tesztet...hátha :) A hasfeszülés, mellbimbó érzékenység továbbra is megvan.

Kép
szakerto
 
 


mrsophie,

Annyira megértelek. mi pontosan igy mint ti, szeptemberben kezdtük. Valahogy, annyira pozitivan álltam hozzá hogy ugyis jön 1-2 hónapon belül. Aztán jött és ment. 2x is. Most itt vagyok talán ujra a kapujában és néha rámtör a félelem hogy mi lesz. De nem szabad félni meg görcsölni.
Nekem segitett ebben ez a fórum, hogy rájöjjek, a 'görcsölés' normális dolog. És nem kell mindenképp 'görcsölésnek' hivni. Én is nagyon tengődtem egyik oldalról a másikra, hogy egyrészt túl sokat olvasok agyalok, napjában többször nyitom meg a Fertilityt meg a buta gyakorikérdések-en kötök ki tüneteknek utánaolvasva - contra a gondolattal, ennek nem kellene igy lennie, nem kellene szémolni meg várni mint a messiást hanem majd jön.
A nők nagyrészének amikor eljön ez a babatervezős idő ez lesz a legfontosabb témája. Kiváncsi hogy működnek a dolgok, vajon összejött-e az aktuális hónapban mit kellene érezni ésatöbbi. Én is még 2 hónapja ezt totális görcsölésnek fogtam fel de nem feltétlenül az. Kiváncsiság egy kis természetes türelmetlenség.
Én mára megértettem hogy nekem ez fontos, vannak nők akik csak ugy terhesek lesznek ugyanugy eljárnak maratont futni és amikor pozitiv a tesztjük még azt se tudják mi az a 12. heti genetikai teszt. Persze valamelyest szerencséek, nem görcsölnek, lazán veszik. De többen vagyunk mi, akik pihenőidejükben a babaneten lógnak és nem telik le nap hogy ne gondolnának arra hogy hány nap van még a nemvártig és bevettem-e a mai folsavat.
Mind egy cipőben járunk de a csoda szépen lassan mindenkihez bekopogtat!!! Tarts ki!

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Ti milyen gyakran teszteltek?

Kép
szakerto
 
 


szakerto, ugy érted hcg teszttel? én csak akkor ha késik. Eddig 2x volt ugy nálam hogy indult a nem vártkor egy alig látható halvány pozitivval. Első esetben nem is lett erősebb és rá egy szük hétre megjött. A másodinál aztán 2 naponta teszteltem ujra, összesen 4 tesztet csináltam és az utolsó már nagyon szép erős pozitiv volt. Viszont erre 1 hétre sajnos ő is elment :(

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@joyce:
Szerintem is a 7-e a nyero,nekem az elso tesztem volt olyan eros,mint a mostanid,es az kb.a kimaradt mensi utan volt 2-3 nappal.

mimkosz
Budapest
 
 


@littlebiscuit:
Köszönöm a bíztató szavakat! Igen, nekem is sokat segített a fórum, innen ertesültem a teákról is, és persze csak olyan kommenteket "találtam" fórumokon, ahol azt írták, hogy az első hónapban sikerült is tőle a babus. :-P Saját magamat is becsapom, de tényleg. :-P
Most a 6 dpo-n, fényévekre érezve magam a 14dpo-tól szorongatom a babàm, amit a férjemtől kaptam kabalának :-)
Ráadásul ha ez a hónap sikerteen, akkor a következő sajnos biztos az lesz, mert a férjem utazik, esélyünk se lesz. :-( Lehet, hogy ezért is döcög most úgy az idő?! Egyedül vagyok, külföldön élünk, a férjem dolgozik, én csak néha alkalom szerűen. Ő nagyon nagy lelki támasz, nagyon várja a kisbabánkat. Szóval sajnos itt még annyira lekötni se tudom magam. :-( mi legyen a következő lépés? Akupunktúra, reflexológia, ördögűzés?
Sajnálom a két sikertelen babát, nagyon nehéz lehet, de bíztatólag ad visszajelzést, hogy amúgy sinen van minden nálatok, csak valami olyan gond lépett fel, amiért ők nem születhettek meg. Aki jön, egészséges lesz, és sok boldogsággal együtt érkezik :-)

A kabala babàm:
mrshope
Budapest
 
 


mrshope
Budapest
 
 


Igen, hcg tesztre gondolok, csak akinél teljesen szabálytalan a menstruáció, vagy épp nincs is, annál sajnos nem lehet alapozni erre, hogy akkor csinlálok, ha nem jön meg :( Nekem is jan 21.én volt utoljára, és azóta semmi, csak két negatív teszt.

Kép
szakerto
 
 


Sziasztok csajok!

Drukkolok mindenkinek aki most nem várja!

Én is azt hittem hogy hipp-hopp menni fog,nálunk is így volt a családban,meg mostanában a kolléganőim is teherbe estek ha akarták,ha nem.
Hát nálunk ez sajnos nem így történt,bár mi november végén kezdtük élesben.
Mondjuk ezek a rövid ciklusok se túl biztatók.
Mindegy egyelőre legyünk túl a gyógyszeren,aztán meglátjuk,próbálom úgy felfogni hogy még kaptunk egy kis időt kettesben,meg összeszedegetni a dolgokat!

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@szakerto:


Nekem tavaly májusban 5,8 volt, szeptemberben 3,6, hiába mondtam dokinak, hogy baba projekt van nem írt fel semmi gyógyszert (SOTE Endokrinológia), sok zöldséget ettem meg a himalája sót használom, lehet az segített kicsit, 4. hónapban jött össze a baba. Most is 3,41 a tsh-m. a többi értéked jó volt? T3,T4?

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros
 
 


Nekem egyböl felírta a gyógyszert, a T3-T4-et másodjára már nem nézték mert értékhatáron belül volt a TSH-m. Gratulálok a babóthoz. Ùjabb reményt adtál nekem. :D

Kép
szakerto
 
 


Sziasztok Lányok! Nagyon szuper hírek vannak itt ma reggel is :) Nagy gratula a pozitív teszthez!! Az agyalásról annyit érdemes szerintem megértenünk, hogy mindenki csinálja. Aki tervez, az agyal. Mert a spontán babák jönnek csak anélkül, hiszen ott nincs meg az agyalás okozója, a TERVEZÉS :) Mi 2015 januárjában dönöttünk úgy, hogy jöhet a baba, júniusra paráztam be teljesen, hogy nem jön és akkor döntöttem el, hogy egy kivizsgálás nem tesz rosszat. Így derült ki, hogy bár nálam minden okés, a Párom katonái vannak kevesen és lassúak. Így tudtuk meg, mit kell tennünk, de a külföldön élés miatt minden húzodott egy kicsit és a férjem végül decemberben kezdte meg a vitaminozást. Mostanra ért el vele szépséges számokat. Szóval ha valaki nem bírja a bizonytalanságot, akkor egy hormon tükör és egy spermiogram sokat segít. Egyik sem fáj, mindkettő megmondja ha van valami, amit orvosolni érdemes. Mi ugye voltunk lombikon is, és mivel 2 elindult szépen, kiderült, hogy a párom anyaga jó (megtermékenyülés utáni harmadik napon indulnak be az apai gének, így ha ott van valami gond, le is áll a dolog) és nálam nem ágyazódik be a baba. De arra is kaptam tippeket, így a harmadik esetben sikerült is, csak sajnos rossz helyen. Úgyhogy ehónap elejétől minden fegyver a kezünkben van már, mostnatól igazi próbálkozás ez :) De ha tavaly nem vizsgálnak ki minket akkor évek mehettek volna el úgy, hogy várunk és nem tudjuk, hogy egy pici segítség kell.
Én tavaly otthon elmentem egy jósnőhöz (ne röhögjetek ki :) aki 6 évvel ezelőtt megjósolta a férjemet és azt hogy külföldön élünk majd, és ő most azt mondta minden rendben lesz és 2017-ben születik a babánk.Így legjobb esetben is májusban fog kb összejönni szerinte :) Meglátjuk :)
bikbok
 
 


@mrshope: Nagyon cuki a babád, és a Férjed nagyon figyelmes. Mi is külföldön élünk, Párom dolgozik, én 2 évig itthonról dolgoztam,ez most már nincs. Barátok, család nincsenek itt, így én is sokat vagyok egyedül. Igazi társaság ez a fórum, sokat segít, úgy érzi az ember, hogy vannak körülötte és ráadásul olyan lányok, akiknek nagyon hasonló az érdeklődése :) érdemes csatlakozni és maradni :)

bikbok
 
 


Bikbok: Én is a kivizsgálás híve vagyok,
megértem hogy sok pénz,de rengeteg idegeskedéstől óvnák meg az embert meg elpocsékolt időtől,ha egyből az elején megcsinálnák a vérvételt meg a spermiogramot.
2 hét múlva én is elmegyek vérvételre,ki tudja mi van a háttérben.
Akkor lesz elvileg a 21.napom.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület
 
 


@krystin: szerintem jól teszed. Mi bemondtuk, hogy több mint egy éve próbálkozunk, így mélyrehatóan megnéztek minden értéket. :)

bikbok
 
 


@szakerto: össze fog jönni, nagyon drukkolok!


Nekem a TSH-m gimi óta magas, és a magas alatt 11-13 közötti értékeket értsetek.
Mindenféle kombóban szedtem már rá gyógyszert, tavaly lett egy nagyon jó háziorvosom, és egy év alatt sikerült levinni, most már 5 hónapja 1,2-1,5 között van. (havonata nézték már), és ehhez 125 és 150-e euthyroxot szedek felváltva. Pedig közben volt olyan is, hogy egyik hónapról a másikra 6,4-ről 0,2-re zuhant. Nem volt egyszerű belőni a gyógyszert...


Augusztusban hagytam abba a fogamzásgátlót (Nuvaring) és tartottam tőle, hogy ez, meg az Elevi+ jódtartalma majd bekavar, de szerencsére maradt a jó érték.


Úgyhogy ne csüggedj, le fog menni!

joyce
Budapest XX. kerület
 
 


én majdnem másfél éve hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta is kinlódok, hogy megjön-e vagy nem az adott hónapban. Bízom benne hogy most már majd helyre áll, ha a pajzsmirigy is rendben lesz. Èn napi fél szemet szedek az euthyrox-ból. Ès bizakodó vagyok..... :D Ja, mellette inofolic-ot iszok. Valakinak valami pozitív tapasztalat az INOFOLIC-kal? Mennyit isztok naponta?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szakerto 2016.02.25 10:38-kor.

Kép
szakerto
 
 


Bàr eddig is folyamatosan olvastam a fórumot, ès itt úgy èrzeztem eddig is, hogy olyan tàrsasàgban vagyok, ahol mindenki megèrti a màsikat, de bevallom meglepôdtem, hogy ilyen sokan vagyunk tök hasonló helyzetben, ami mèg inkàbb jó èrzèst ad. :-)
BIKBOK: Igen, teljesen egyet èrtek, hogy èrdemes utànajàrni, mint vàrni. Mi húsvètkor leszünk mindketten otthon 1 hetet, addigra gondoltam elôkèszítek mindent, az összes lehetsèges vizsgàlatra el szeretnènk menni. Szóval ha addig nem lesz sikerünk, àprilis elejèn minden kiderül.
Amúgy nem èrtem mi nàlam ez a nagy depi, màr arra is van B tervem mi mindent el tudok úgy intèzni a következô hónapban az alatt, hogy nem tudunk együtt lenni a fèrjemmel, így nem àrthatok a babànknak egy fogorvosi beavatkozàssal, az ezzel jàró fàjdalomcsillapító, antibiotikum, stb, àltalàban èn vagyok az egyik legpozitívabb a környezetemben. De mostanàban nagyon intenzív àlmaim is vannak, 2 napja. Persze mit mondanèk èn erre? Tuti babàtól, mert olvastam beszàmolókat babàsoktól intenzív àlmokról az elejèn :-D ... De ilyenkor csak mosolygok magamon...
Amúgy van tapasztalata valakinek akupunktúra, vagy talpreflexológia tèren? Az egyik ismerôsöm màsfèl èv utàn akupunktúra + masszàzs segítsègèvel esett teherbe. Ill a fèrjem egyik kollèganôje mondta, hogy az ô hazàjàban (Fülöp szigetek) van egy masszàzs, amiben az alhasat erôsen àtmasszírozzàk. Neki 2 gyereke van, mindkettô a masszàzs utàn jött össze azonnal.
mrshope
Budapest
 
 


@szakerto:
Èn màsodik hónapja iszom az inofolicot, egyet reggel, egyet este kevès vízben, ès egyelôre semmit nem èrzek tôle. :-P
mrshope
Budapest
 
 


Èn eddig egyet ittam, (másfél hónapja iszom), de lehet hogy emelem az adagot. :D

Kép
szakerto
 
 


@szakerto:
Nekem a nôgyógyàsz mondta így, ès fórumokon is ezt az adagot làttam màsoknàl, szerintem nyugodtan emeld az adagot :-)
mrshope
Budapest
 
 


mrsophie, nagyon cuki a babaaa
Igy érthető hogy másfelé sem tudsz figyelni csak a babatéma kerülget (irod hogy csak alkalomszerűen dolgozol).
Én itthonról tehát én is nagyon hajlamos vagyok a 'kávészüneteimet' a mindenféle infók cikkek olvasgatásával tölteni amitől néha már betelik a fejem. Egész más egy olyan 'átlagos' élet hogy reggel rohansz munkába napközben kollegák közt vagy este rohansz haza. Máshogy telnek a napok..
De tényleg tarts ki!
Vitaminokat szedtek? rengeteget irtunk a témáról az elmult napokban sőt hetekben.
Kivizsgálással még azért egy pár hónapot várhattok nem hiszem hogy azonnal neki kellene esni, bár az is igaz hogy megnugtató a tudat hogy utánajársz minden rendben van-e. Engem egyenesen a hideg is kirázott mikor január elején felirták a kivizsgálandó dolgokat de aztán végül jó túl lenni rajtuk.

Bikbok, mögöttetek is szép kis út van. Nagyon szuper hogy ilyen pozitivan nézel előre. Nem tudom mondtam-e már vannak gyakorlatok az AVIVA-ban ami a petevezetékek járhatóságát javitja. Lehet picit nehezen haladt az a bébi igy elrekedt a petevezetőben. Láblenditések állsz egyenesen egyik lábadon a másikat előre hátra lendited. Illetve csak előre és vissza - 8x, majd oldalra és vissza megint 8x aztán hátra, enyháén előredőlve a törzzsel és vissza. Plusz, Elvis Jullhouse Rockjára kell kis terpeszben enyhén halitott térdekkel a csipőt billentgetni hol jobbra hol balra (pl 30-30 másodperc). Ezt mondta a Juli az oktatáson hogy ezzel csodákat lehet elérni (teljesen elzáródott petevezetékeket is nyitottak meg).

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


Nekem is doki ajánlotta az inofolicot, csak nem lenne annyira drága.... bár a cél érdekében mindent. :D

Kép
szakerto
 
 


Kismamák!

Nincs mit adni a hányinger megléte alapján a baba nemére. Nekem minden terhességemnél ( 5 volt ) a 6. héttől hányingerem lett, akár ráfigyeltem, akár nem. Nem hánytam minden nap, csak olyan betegnek éreztem magam mint mikor elkaptam a hányós vírust a suliban. Fájt a gyomrom és undorodtam a szagoktól.   Mindig pont a 6. héttől kezdődött és van fiam és lányom is. A vércsoportos dologban lehet valami, azt már inkább elhiszem.

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4
 
 
 
 
 


Mrsophie, a talpreflexológiában lehet valami. Az Avivan-n hangzott el hogy a női szervek és hormonok serkentő pontja az ujjak alatti domb (van is egy olyna gyakorlat hogy az egyik lábat kitenni oldalra és úgy tenni mintha gey csikket akarnál elnyomni) , a férfiaknak pedig a sarok/talp.
Én néha megmasszirozom páromnak krémmel a lábait és azóta a sarkakat jó sokáig simizem kenegetem :D

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: de szuper vagy! köszönöm a gyakorlatokat. Bár nálam annyi a kacifánt, hogy a lombik miatt beültették a babát, így nem a petevezetőn lefelé jövet akadt el, hanem felvándorolt a picinyem már a méhből. Sajnos előfordul lombiknál, ha túl magasra juttatják vissza, vagy túl nagy erővel. De a petevezetőim átjárhatók, azt csekkolták, mikor műtöttek. Muszáj pozitívnak lennem, mert már tudom, hogy megy nekünk, csak még várat magára. Ez a piciny csoda csak megmutatta, hogy van remény, de neki tovább kellett mennie még.

bikbok
 
 


@littlebiscuit:
Igen, most vissza vàgyom a "normàl" kerèkvàgàsba pont emiatt, mert ahogy írtad: munkàba be, haza, vàsàrlàs, programok... De a mi èletvitelünk mellett nehèz dolgozni, mert sokat utazom èn is, sokan jönnek làtogatóba hozzànk, ès 1-2 hónap kivètelèvel mindegyikben van valami ami miatt nem tudnèk minden nap bemenni dolgozni. Vàllalkozàson gondolkodtam, de nem is kezdtem bele semmi újba az esküvô utàn, mert babaszoba tervezgetèst àlmodtam magamnak ilyenkorra.
Vitaminok: a fèrjemnek nagyon alacsony a fehèrvèrsejt szàma, kb mint amikor nagyon súlyos beteg egy ember, de ô a millióból 1, neki ez a normàlis, az orvosok csak nèznek bambàn, hogy semmi baja.
Emiatt màr màsfèl ève szigorúan odafigyelek a vitaminjaira, hogy javítsuk az èrtèkeit. Minden reggel: 1000 C, halolaj, propolisz+C, MagneB6extra. Ha jól tudom ez mind jó a babàra is. Remèlem, hogy ez a rossz, bàr szàmàra normàlis vèrkèp nem fog gondot jelenteni nàlunk babailag.
Le tudnàd írni a vizsgàlatok listàjàt lègyszi? Mert sajnos mèg nem tudom hova nyúljak. Vagy csak a speemiumvizsgàlat ès a nôgyógyàsz? Ôk adjàk a "beutalókat" mindenhova?
mrshope
Budapest
 
 


mrsophie,
hát nem tudom a sima termékenységi vizygálatoknál mi a külömbség - tuti hogy van mert nekünk kimondottan a vetélések miatt irtak fel vizsgálatokat.
Az első és legfontosabb a genetikai = kromoszóma vizsgálat volt. Ez rendben.
Illetve egy sor vérből nézendő dolog: ilyen toxo meg társai.
Érdekes módon hormonokat nem kértek. Én adattam hozzá a progeszteront és ezért az ovuláció után 1 héttel csinálktuk meg ezt a vérvételt.
A nőgyógyász irta fel igen de onnan mi magunk kellett intézményt keresni aki elvégzi. Olaszország amugy!
Általános szinten még a spermiogram persze amit már fentebb emlitettek a lányok nekünk az nem volt.
Meg ha nem volt mostanság sima ellenőrző ultrahangod, hüvelyi érdemes lenne megnézni hogy szervileg rendben vannak-e a dolgok.
Teljes hormonképet 3. és 21 ciklusnap szoktak nézni a TSH-kkal együtt érdemes nézni nem-e valami pajzsmirigy gond van pl.
D-vitamin durva hiánya is vezethet terméketlenséghez!!
Most ennyi jutott igy eszembe..

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit:
Köszi a tippeket, egyeztetek a nôgyógyival. Az ultrahangos eredmènyeim jók szerencsère. Hát akkor nincs màs hàtra mint elôre. :-)
mrshope
Budapest
 
 


hát a tesztjeim egyelőre sehol...  majd leugrok megnézni nemsoká talán bedobták a postaládába....

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@littlebiscuit: és ha benne lesz, tesztelsz? :)

bikbok
 
 


@joyce: Gratulálok a babához! :) Én ma voltam anyukámmal vásárolni és vettem egy havi Gravidát. Alapjáraton nem szedek semmilyen vitamint, úgy gondoltam elkezdem akkor én is feltölteni a szervezetem kicsit. Meglepődtem, hogy eper illata van a tablettának. Kérdezgettem a gyógyszerészt ajánl e még valamit mellé, de azt mondta, hogy inkább a nőgyógyászom kérdezzem. Igazából legközelebb már pozitív teszttel tervezek menni.

Nálunk is az a helyzet, hogy édesanyám nagyon könnyen teherbe esett velem és a testvéreimmel is. Pont ma beszélgettünk róla, hogy neki fogalma sem volt akkor nagyon ezerről a dolgokról, hogy mi jelzi pontosan a napokat, amikor érdemes próbálkozni. Vitamint sem szedett se előtte sem közben. Sőt ő még spirál mellett is állapotos lett, de el is veszítette, amikor levették. Ezért gondoltam én is, hogy majd én is ilyen leszek. Igaz ez az első teljesen szabályos ciklusos és próbálkozós hónapunk, majd húsvétra kiderül legkésőbb. De szerintem erre nem lehet nem rágondolni. Ha valaki vágyik valamire, és ez nem feltétlenül most egy kisbaba, akkor nem tud szabadulni a gondolattól és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez sikerüljön.

Ez a ne görcsölj rá a legidegesítőbb mondat, amit tanácsolni tudnak a nőknek. Mi a tegnapi nappal elkezdtük a projektet, sose lehet tudni :) vasárnaptól pedig ovutesztelek is.

7. CN

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


Honnan rendeltek teszteket?

Kép
szakerto
 
 


@szakerto: Én a fertinetről szoktam, nekem bevált :) 


Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa
 
 


@joyce: Nagy gartula :) Tökéletes iskolapéldája vagy annak, hogy ha nem görcsölünk rá, akkor annak hamarabb itt a gyümölcse :) Gratula még egyszer :)

@mrshope: Szerintem jo vitamincsomagot raktál össze a kedvesednek.  A párom viszont utána kérdezett és azt mondta, hogy a pasiknak is igen jót tesz a folsav es a méhpempő, szóval ő ezeket is szedi rednszeresen ( egyik nap folsav a másik nap mehpempő, illetve minden második nap 1600NE-s béres D3 vitamint.

Csajszik, vércsoport témában eszembe jutott valami ami hasznos lehet főleg második babát váróknak.
A bratyóm felesége annó 0 Rh -, a bratyóm 0 Rh+, és az ünokaöcskösöm is 0 Rh + lett, mint a tesóm. Nos most azt mondta a doki, hogy a második babánál komoly gubanc is lehet a tesóm feleségével, hiszen ha valami gebasz miatt esetleg keveredne a vérük a babával szülés alatt, akkor abba akár bele is halhat a felesége az "összeférhetetlenség miatt". De ezt egy szurival el lehet kerülni. 

Linkelek nektek egy cikket:



Anti-D profilaxis





Amennyiben az anya vércsoportja Rh-negatív, a szülés, vetélés, méhen belüli beavatkozás, sérülés, vérzés után anti-D immunglobulint kap. Amennyiben Rh-negatív anya Rh-pozitív babának ad életet (ez akkor lehetséges, ha az apa Rh-pozitív), a szülést követően anti-D injekcióra van szükség. Szüléskor a köldökzsinórból vett vérből állapítják meg az újszülött vércsoportját.


Az eltérő Rh vércsoportú magzat vére az anya vérkeringésébe bejutva az anyai ellenanyag-termelést beindítja, az így keletkezett ellenanyagot az anti-D immunglobulin leköti. Ha ez nem történik meg időben, az anya vérében keringő ellenanyag a magzatot, illetve a későbbi terhességek magzatait súlyosan károsíthatja. Az immunglobulint a szülést vagy beavatkozást követő 72 órán belül be kell adni.

4 cn


 



(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


@szakerto:Én az amazon-ról rendeltem 15 EUR körül 40 LH és 10 terhességi tesztet. :) Pont a múltkor posztoltam. :)


(ღ˘⌣˘ღ)
latkafr
Isère
 
 


bikbok, mindenképp csak reggel tesztelek. De inkább szombaton :)

Szakerto, én az ebayről rendeltem 2 müanyag stickes 10-es érzékenységűt, 2 és fél euro volt.

Latkafr erről már én is olvastam. Párom rh negativ én sajnos nem tudom de igy igazábl nem is lehet nagy gond, ha én is negativ vagyok akkor egyforma, pozitivval pedig alapból nem lehet gond.. hát reméljük :)

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 


@latkafr:


én is 0- vagyok, itt rögtön kérdezi a nőgyógyász ha babaterv van, hogy mi a vércsoport és ha ez akkor feljegyzi és szülés után pár órán belül be is adják az injekciót, ami aztán a későbbiekre védettséget ad. Ezt vetéléskor vagy mint nálam méhen kívüli esetén is kötelezően beadják. Magában a fogantatásban és a terhesség alatt nem játszik szerepet.
bikbok
 
 


@littlebiscuit:


jajj nagyon izgi :)
bikbok
 
 


nincsen a postaládában :( akkor már csak abban reménykedem hogy holnap megérkezik és nem később....

Lilypie Pregnancy tickers
littlebiscuit
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?