Új privát üzeneted érkezett!

Azért találtam ki ezt a topikot mert ilyen jellegű témában eddig nem volt semmi. Ti mennyire tudjátok szabályozni a plusz kilókat?
nagy pocak
 


A babaponton kiindulási súlyból és magasságból kiindulva meghatározzák a javasolt gyarapodást: http://www.babapont.hu/babavar/calc/preggain.html és arról is olvashatsz, mire figyelj, hogy valóban csak annyi legyen :http://www.babapont.hu/babavar/fejl/preggain1.html. Egy biztos, fogyókúrázni tilos.

B
 
 


Baree!

Próbáltam elnézni arra a lapra, amit megadtál, de nem müködik. Megírnád hogyan számítják?

Köszi,
Ancsa
 
 

 
 

Ancsa, sajnálom, hogy nem találtad, elég régen raktam be, azóta megszűnt ez a jó kis oldal Kép Megpróbálom az archívumukból előbányászni,
addig ezt találtam: Mennyit hízhatunk?
a genetikus válaszol
Kivonat-A terhesség alatt a kismamának csak kicsivel több kalóriára, viszont sokkal több vitaminra, nyomelemre és fehérjére van szüksége. Tanácsos, hogy a kilenc hónap alatt a testsúlynövekedés ne legyen több 10-12 kilónál. Az első három hónap alatt a gyakori hányás miatt még fogyás is felléphet, míg a legjelentősebb hízás a 24-32. hét között észlelhető.
A terhesség előtt: Törekedjünk az optimális tedtsúly elérésére és megtartására; Együnk több vitaminban gazdag gyümölcsöt, zöldséget, főzeléket; Tejtemékek közül a soványakat válasszuk; Kevesebb cukrot, édességet, zsírt együnk;
A várandóság ideje alatt: Ne együnk többet csak táplálóbb, fehérjékben, vitaminokban gazdagabb ételeket; Csak nagyon kevés teát és kávét igyunk; Napi sófogyasztás ne legyen több 2 grammnál; A székrekedést megelőzésére együnk rostos ételeket: korpát, müzlit, barna kenyeret;
 
 


 
 


Hátha nem nyílik meg a link, bemásolom a lényeget:

Súlynövekedés a babavárás alatt

Errõl olvashatsz az oldalon:

Az egészséges súlygyarapodás
Mi lesz a plusz kilókból?
Mikor mennyit gyarapodsz?
A túl nagy és a túl kicsi súlygyarapodás
A babavárás alatti étrend


A babavárás nagyon sok pillanata maga a legtisztább örömforrás, de azok biztosan nem tartoznak ide, amikor az ember lánya feláll a mérlegre. Bár kifejezetten fontos, hogy hízzon a leendõ mama, sok nõt elkeserít a súlygyarapodás, hiszen mindeközben a világ számára továbbra is a nádszálkarcsúság avagy cérnavékonyság marad az ideális.

Az egészséges súlygyarapodás

Az, hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, függ a babavárás elõtti súlytól és a magasságtól, valamint természetesen attól, hogy egy babát vagy ikreket vár valaki. Egy normális súlyú nõnél kb. 11-15,5 kg az ajánlott súlygyarapodás, ennél többet az orvosok már egészségtelennek tartanak (általában ennél kevesebbet is).
Ha meg akarod nézni, hogy számodra mekkora súlygyarapodás ajánlott kattins erre az oldalra.

Mi lesz a plusz kilókból?

A 11-15,5 kg-ból körülbelül: 3-3,5 kg a baba, ugyanennyi a testedben megnövekedett tápanyagraktár, kb 50-80 dkg a méhlepény. Csaknem 1 kg-nyival nõnek a melleid és ugyanannyival a méhed. Majdnem 2 kg-nyival több folyadék van a testedben a babavárás végén (elsõsorban vér, amelynek a mennyisége 50%-al is megnõhet), és 1 kg körül van a magzatvíz súlya. Épp ezért nincs okod aggodalomra: ugyanezt a súlyt minden fogyókúra nélkül is leadod majd a szülés után, körülbelül 6-7 hónap alatt.

Mikor mennyit gyarapodsz

Az összes súly körülbelül egynegyedét az elsõ harmadban, a többit pedig a második kettõben szeded majd fel - a harmadik harmadban valamivel többet, de az utolsó 1 hónapban a gyarapodás lelassul. A lényeg a folyamatos testsúlynövekedés: a babavárás mindegyik szakaszában káros a fogyókúra illetve a testsúlyvesztés.

Túl nagy és túl kicsi súlygyarapodás

Sem a túlzott, sem a túl kevés hízás nem használ sem neked, sem a babának. A túl nagy súlygyarapodástól megnõhet a vérnyomásod és könnyebben alakulhat ki pre-eclampsia, azaz a terhességi mérgezettség korai formája, valamint kutatások igazolták, hogy a nagy túlsúly szülési komplikációkhoz és szoptatási nehézségekhez vezethet.
A túlságosan kis súlygyarapodás, vagy pláne a fogyás pedig veszélyeztetheti a babát. Egyrészt nagyobb az esélye, hogy kisebb súllyal, illetve túl korán szülessen meg, másrészt nehezebben jut hozzá az egészséges fejlõdéshez szükséges tápanyagokhoz. Éppen ezért fogyókúrázni szigorúan tilos a babavárás alatt.

Étrend a babavárás alatt

A túlságosan nagy súlygyarapodást akkor lehet a legkönnyebben elkerülni, ha sok zöldséget-gyümölcsöt, teljes õrlésû gabonát (rostok!!), sovány húst és tejtermékeket fogyasztasz valamint ha folyamatosan mozogsz (a séta is annak számít!). Ha veszélyeztetett terhes vagy, illetve sokat kell feküdnöd, kevesebbet kell enned.
A túl kicsi súlygyarapodás ritkábban jelent problémát - általában csak azoknál a nõknél, akik félnek a hízástól és diétáznak a babavárás alatt. Ez semmiképpen sem ajánlható. Ha a babavárás elején sokat émelyegsz és hánysz, szintén csökkenhet a súlyod, de ez ilyenkor sem használ. Segíthet, ha inkább többször, de keveset eszel.
Az egészséges táplálkozást akkor tudod könnyen tartani, ha sikerül rávenned a párodat, hogy ugyanazt egye, amit te. Ekkor jóval kevesebb a kísértés, na és az sem utolsó szempont, hogy nem kell kétfélét fõzni.
 
 


Baree: azért ez jobban hangzik, mint a 8-10 kiló,a mivel néha sokkolják az embert! Kép
 
 


Sziasztok,
én háromszor szültem, mindegyiknél kb. 15-16 kilót. Nem fértem bele a lánykori nadrágjaimba még 6 hét után sem, viszont a gyerekek 6-8 hónapos korára soványabb lettem, mint a várandósság előtt voltam, hála a szoptatásnak.

Viszont belegondoltam (majd utánaolvastam), anyukám velem 6,5 kilót, az öcsémmel 8-at hízott, mert annak idején az volt a "módi" Amerikában, hogy vízhajtókat szedettek a kismamákkal, és tul.képpen éheztették őket. Ezzel csökkent a toxémia valószínűsége is. Viszont ma már nincs nőgyógyász (se ott, se itthon), ugye, aki vízhajtót adna egy kismamának. Szerintem totál nem természetes 10 kiló alatti hízást ELVÁRNI a kismamáktól. Meg az sem mindegy honnan (mekkora súlyról) indul az ember.
 


Szilvi: olyan jó ilyeneket olvasni, mert így a 38. hét végén már totál kétségbeesett tud lenni az ember, hogy örökre ilyen lufi marad! Kép
 
 


Sziasztok!

Én az első lányommal odafigyeltem mit eszem, iszom. Ráadásul az édességre ránézni se tudtam. Még is feljött 21 kg. Ebből 17 kilót adtam le 16 hónap alatt mire terhes lettem újból. Akkor arra gondoltam, hogy egy kicsi és a IV.-ken való lakás (nincs lift) mellett nem fog annyi rám jönni. Tévedtem. 24 kilót sikerült felszednem.Kép Most 11 hónapos a pici és már lement 25 kiló. Még azért van rajtam 5-6 kg plusz, de azt remélem az majd szoptatás után még lemegy.
Bevallom azt nem hittem volna, hogy lemegy majd a 24 kg rólam.
Azt le se merem írni, hogy hány kilóval mentem szülni.
Kriszta
 


Sziasztok!
Én 42 kg-al kezdtem a várandósságot, ezért amikor 18 kiló jött rám, hát nem semmi volt! Mert ugye amikor megjelentem a 60 kilómmal azt hitték koraszülés lesz, mikor meg meglátták a kezdő súlyomat, kiakadtak, hiszem majnem a felét felszedtem az eredeti súlyomnak! 55kilóval jöttem ki a kórházból és 3 hónap múlva, minden torna és egyéb kinzás nélkül szoptatás mellet 48 voltam. 1 éves volt a fiam amikor 45 kilónál megálltam, és tartottam is 6 évig amikor a lányommal lettem terhes. Vele is sikerült 17 kilót összeszedni... Ha nem figyeli az ember állandóan a mérleget, akkor nem is veszi észre mennyit hizik, és nálam ez forditva is igaz volt, 1-2 havonta álltam mérlegre és a plusz kilók szépen lassan elkoptak, pedig már túl voltam a 30-on. (nem kilóban, évben!) Viszont amikor 48 kiló lettem hizókúrába kellett kezdenem. Egy munkatársnőm szülés után kinosan ügyelt az étkezésekre, felírta mindig miből mennyit eszik, még a folyadék mennyiségét is kimérte magának! Az eredmény? Lapos lett ugyan a hasa, de a melle is, és persze elapadt a teje. A baba akkor volt 3 hónapos. Megérte? Mindenkinek sok kitartást, az okos fogyókúrához is meg persze a babákhoz is.
Orsoly
 


Úgy látom itt mindenkinek sikerült leadni a felszedett kilókat. Segítsetek lécci én 16 kg-ot híztam terhesség alatt, 8 hetes a pici és még mindig ugyanúgy rajtam van 11 kg plusz mint amikor kijöttünk a kórházból. Mit csinálok rosszul ? Pedig szoptatok, átlag 8-10 alkalommal egy nap. Mikor indulnak már el a kilók lefelé ???
 


Kismaszat,
lehet, hogy azért látod, hogy sokaknak sikerül leadnia a kilókat, mert csak azok jönnek ide leírni, akiknek sikerül.Kép Sokakon marad felesleg (rajtam speciel nem, de ez genetikai, én az ellenkező véglet vagyok, már tíz éve hízni szeretnék). Nálam a lányom fél éves korára tűnt el az összes kiló szépen lassan, szóval nyolc hét alatt ne várd azt, hogy minden lemegy. Egyébként többen vannak azok, akiknél nem megy le az egész súlyfelesleg, de a szoptatás alatt nem jó fogyózni, mert az befolyásolhatja a tejtermelést, ezért jobb már akkorra időzíteni a fogyókúrát, amikor már nem, vagy csak már keveset szopik a babód. Könnyebben tornázni már szabad a hatodik héttől, de vigyázz arra, hogy azt sem szabad túlzásba vinni a tejtermelés miatt. Egyébként az ismeretségi körömben nagyon bejött mindenkinek a kilencven napos diéta, nem tudom, hallottál-e már róla, a www.mindmegette.hu oldalon is van róla összefoglaló a fogyókúráknál. De ezt inkább csak a jövőre nézve írom, most még ne kezdd el.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


25 hetes múltam és már 15 kg plusznál tartok :-) mi lesz velem később? :-(
Azért megnyugtató, hogy a szoptatásnál távozik zsír is a tejciből.
 
 


Epi, nem akarlak elkeseríteni, de 25 hetesen +15 kg-val a védőnő előbb-utóbb szólni fog (a miénk már szólt volna), hogy egyrészt nagyon vigyázz a súlygyarapodással a toxémia miatt, másrészt hogy tarts diétát, járj gyakrabban terhesgondozásra, stb. Nálunk (Kecskeméten) ezt elég szigorúan veszik, a barátnőmnek ennél kisebb mértékű hízásnál már szóltak, diétát javasoltak, stb.
És nem csak a toxémia a veszély, de a nagy súlygyarapodás oda is vezethet, hogy visszeres leszel (elmúlhat a visszérbetegség később, de a látvány megmarad!!!), és kipurcan a derekad is, mert nyilván nem ekkora terheléshez szokott. Szerintem vigyázz, mert most talán a hízás jó poénnak tűnik, de lehet belőle baj, sőt, kórház is a terhesség vége felé.
És akkor azon még nem is töprengtél, hogy hogy fogod magad érezni szülés után, mikor egy másik ember néz vissza a tükörből, mint akit te ismersz. Reménytelennek fogod érezni, hogy leadd, és elég szar kedved lesz egy idő után. Meg hát a férjed...

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Epi

Én az első terhesség alatt 25 kg-ot híztam. Ebből hármat az utolsó hónapban, diéta mellett. A szülés után lement 8, majd az első évben még 12. És semmit nem tettem érte.
A második terhesség alatt végig nagyon figyeltem. Hús, zöldség, gyümölcs, barna kenyér stb. Az eredmény: 20 kg.
Szerintem van akinek ilyen az anyagcseréje. Most öt hónapos a pici lányom és már fogytam 5 kg-ot (a szülés után pedig lement 10).
De valószínűleg a szoptatás alatti fogyás is alkat kérdése.

Kismaszat!
8 hét után még ne várj semmit, és inkább csak hetente egyszer mérd a súlyodat

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Epi!
Én 25-27kg-t híztam terhesség alatt. Március 8-án szültem, akkor voltam 92kg, 2 hét múlva amikor hazajöttünk akkor volta 79, most 77 vagyok. Bár nem igazán értem, hogy hogyan lehet az, hogy eddig csak 2kg minusznál tartok, mivel centiben nagyon sok lement már.
Én nagyon vizesedtem,és a súlyom is a víz miatt ugrott meg a végén nagyon. Annyira vizestdtem, hogy az infúzióhoz nem találták a vénámat, (többször is szurtak, maj szerencsére a mútőben sikerült, bár eléggé fájt)sószegény diétát tartottam. A papucs nem jött a lábamra a kórházban, aztán szülés után kb az 5. nap körül fokozatosan távozott a víz.

Mindenesetre vigyázz nagyon.

Edina

 


Sziasztok!

Egy kis ellenpélda. Nálam ugyanis minden fordítva történt Kép

Szóval. A terhesség előtt 74 kg voltam. Az első hónapokban állandóan rosszul voltam, és fogytam 4 kg-ot. Utána a 24. héten kiderült a terhességi cukor, ami miatt nagyon szigorú diétát kellett tartanom. Végig fogytam. Aztán az utolsó 1-1,5 hónapban elkezdtem nagyon vizesedni, és 78 kg-al mentem be szülni.
Szülés után 62!!! kg-al jöttem ki a kórházból, ami azt jelenti, hogy a kezdő súlyomhoz képest is 12 kg-al kevesebb lettem.
Most lesz 5 hónapos a kislányom, és sajnos csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Addig nem is volt gond, pedig rendesen ettem, hogy legyen tejci, de utána kezdtek jönni a kilók. Most 68 kg vagyok. Még így sem értem el a szülés előtti súlyomat (nem is szeretném, még fogyni akarok), de kicsit hülyén érzem magam, hogy nem tudtam megtartani a szülés utáni súlyomat.

Egy biztos. A nagyon szigorú diétával (ami nálam ugye a terhesség alatt zajlott), a babának semmit nem ártottam, pedig az aztán fogyókúra volt a javából. Szóval egyáltalán nem baj, ha valaki a terhesség alatt is odafigyel az étkezésére, csak az a gond, hogy általában ezt nem jól teszik.
Mindenkinek tudom ajánlani terhesség alatt is, és után is a cukros-diétát, vagyis azt a diétát, amit a cukros kismamáknak tartani kell! Tényleg hatékony, pedig én aztán előtte mindent kipróbáltam. (Diéta, torna, fitness, stb.)
Az biztos, hogy nagyon kemény feladat először, de meg lehet szokni. (És terhesség alatt nehezebb, amikor amúgyis kívánós az ember.)

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
 


Bogi,

mi a lényege ennek a cukros diétának? feltételezem hogy szénhidrát megkötések vannak, de mennyire ?
És pontosan milyen élelmiszerekre terjed ki ?

Köszi

Timi
 


Sziasztok!
Én 8 kilót híztam összesen a terhességem alatt, ebből 4400 gramm volt a fiam. A szüléssel 14 kilót veszítettem el, de amikor abbahagytam a szoptatást csak úgy jöttek rám vissza a kilók. Sajnos sikerült mindet visszaszednem és azóta sem tudtam megszabadulni tőlük.
 


Én 20 kg hiztam, eleinte -4 lett, majd erre jött rá +24 kg. Fél év alatt leadtam 23 kg-ot és tejcsim is van rendesen. Nem eszek sokat és odafigyelek arra hogy mit, a szénhidrátokbol keveset.

Timi! a lényeg hogy terhesen meghatározott szénhidrátot lehet a szervezetbe bevinni akinek ezt elöirja az orvos. Ált. 150 v. 170g /nap.
Én Bogi által irt táblázatból lestem miböl mennyit ehetek, utána meg is álltam a hizással.
http://www.kcal.hu

Karmen

Kép

Kép

Karmen
 
 


Sziasztok4

Milyen jó, hogy indult ez a topic!!! Én a legelső mérésen (8 hetesen) 61,5 kg voltam. A 16. héten 63,5 és a doki rám szólt, hogy diétázzak. pedíg nem ettem sokat szerintem addíg sem. Most még kevesebbet próbálok (pl. 0 vacsi) de semmit nem fogytam! Persze lehet, hogy nem úgy gondolta a diétát, hogy foggyak is. Mielőtt teherbe estem vékony voltam de úgy, hogy szinte semmit sem ettem. 0 reggeli, kevés ebéd, 0 vacsi és cigiztem. Azóta természetesen nem dohányzom semennyit és reggelizem is de hát más nem várandósan is szokott!!! Nem tudom mit kellene tennem, nagyon ilyesztgetnek mindenhol, hogy nem lehet hízni na meg ez az anorxiás-kinézet (bocs a természetes vékonyaktól nem őket bántom!!!) mánia.....

Elnézést kicsit hosszú voltam de ez a téma annyira zavar ugyanakkor szégyellem magam, hogy ilyen hiú vagyok!!! Kép
 
 


Kucus: szerintem 2 hónap alatt 2 kiló nem olyan sok, hogy a dokid ezzel szekáljon! A 0 vacsi nem jó, inkább egyél valami könnyűt, de ne éhezz! Én pl. a kenyeret felváltottam Abonettel. Egyél light joghurtot, vagy gyümölcsöt, vagy salátát, de semmiképp ne éhezz.

Én is odafigyeltem végig, mit eszek, és 15 kiló jött rám, amiből szülés után 6 héttel, már csk 3 van. Szóval, ne keseredj el, tegyél meg mindent, amit lehet (de ne vidd túlzásba), és ha mégis többet hízol, akkor fogadd el, hogy alkati dolog is a hízás, és a terhesség után, nagy valószínűséggel, lemegy a plusz súly. Kép

Minden jót kívánok Nektek!
shine
 
 


Szia Shine!

Köszi a tanácsokat és a biztatást! Nagyon jól esik Kép
Irigyellek, hogy már babázhatsz!!!! Fiú vagy lány?

Szia! Réka
 
 


Kedves Réka!

Kisfiú, ádám. Raktam be egy képet a profilomba. Kép
 
 


Megnéztem, nagyon helyes! Tuti jóképű srác lesz, majd vigyázhatsz rá! :o)

Mostmár még jobban irígykedem! Kép

Réka
 
 


Sziasztok!

14 éve amikor a lányommal lettem várandós 68 kg-al kezdtem.Terhesség alatt és után felhíztam 97 kg-ra.Két év alatt fogytam 40 kg-ot.Így 57 lettem.Az évek alatt szépen lassan megint felszedtem egy "keveset" és a következő terhességemet másfél éve 66 kg-al kezdtem.(0-al mentem szűlni 70-el jöttem haza.Pedig nagyon vigyáztam az evéssel mégis ennyi lett.Most megint babát várok,amit 72 kg-al kezdtem de a sorozatos hányások miatt lement pár kg.Most a 25.héten vagyok 72 kg.Kiváncsi leszek a végére,mert most is nagyon odafigyelek mit eszem.Igaz a kisfiam is szopizik még.
Sziasztok

Aranka
 
 


)0=80

Bocsi
 
 


Sziasztok!

Az normális, hogy a kezdő súlyom 55 kg volt és a 7.-8. terhességi héten már 59 kg vagyok? Nektek mikor kezdődött a súlygyarapodás és milyen ütemben?
 
 


Sziasztok,

Jo ez a topik, bar szerintem nem igazan tudjuk befolyasolni a termeszetet.
Nekem ez a masodik terhessegem, most vagyok a 10. heten es eddig egy kilo jott ram. Az elso terhesegemnel felszedtem 22 kilot, pedig en ugy erzem nem ettem ossze mindenfelet. Bar le is ment ugy kb 8 honap alatt.
Most nagyon vigyazok, nem hiusagbol hanem a hatam miatt. Sajnos nem hiszem, hogy elbirnek meg egy ilyen sulygyarapodast.
De sajnos ezt nem csak ez donti el, hanem a beallitottsagunk is. Ha hizasra hajlamosak vagyunk, hizni is fogunk. Amit viszont ajanlhatok, hogy a bevitt kaloriak megvalogatottak legyenek. Minel kevesebb zsirt viszunk be a szervezetunkbe, annal konnyebben leadjuk azt.

Picuri, szerintem vigyazz magadra, mert ezt valoban soknak tartom. +4 kilo a 8.heten, nem varsz te ikreket??

KépKép
KépKép
 
 


Szisztok!
Csak szeretném megköszönni a sok sztorit! Higgyétek el, nem a "jaj, de jó, ha döglik a szomszéd tehene is" -érzés munkál bennem, hanem egyszerűen bíztató, hogy az az irdatlan súlytöbblet, amit már felszedtem, és még valószínűleg fogok, egyszer eltűnhet, ha egyszer ez mással is megtörtént már!!! Most már csak azon szurkolok, hogy nehogy három számjegyű súllyal menjek a kórházba, mert az vérciki lenne... (30. hét, +18 kg - itt tartok)
Amikor az első babámnál megkérdeztem a dokit, mennyit "szabad" hízni, azt mondta, 8-12 kg-ot összesen. "De, tudja, ezeket a törvényeket férfiak találták ki", tette hozzá mosolyogva, és soha egy szót sem szólt, hogy mennyit szedtem föl. Szerencsére nem lettem se cukros, se toxémiás, se semmi, csak marha kövér, és az első két gyerek után mindkétszer kb. 1 év után a versenysúlyomnál voltam. Most csak az aggaszt, hogy a) 40 fölött (ahol én már járok) az ember anyagcseréje erőst lelassul, b) a hasam úgy fog kinézni, mint egy kinyúlt bevásárlószatyor. De ezen majd akkor kesergek.
Szóval kösz a bíztató rémtörténeteket!!! Kép
Kr.
 
 


Sziasztok,

Olyan jonak indult ez a topik, sajnalom, hogy kihaltKép
Ugy latszik senki sem kuzd + kilokkalKép

Aniko

KépKép
KépKép
 
 


Szia Anikó!

Biztos a kilók elleni küzdés miatt nincs idő ide írni.Na ez csak vicc volt.Én most 30 hetes vagyok és a kezdeti 72 kg-hoz képest,most 75 vagyok.De mint már előrébb írtam,az elején fogytam.Ez nem keserít el tulságosan,majd lefogyok.Remélem...
Nem használok cukrot,csak édesítőt és szőlőcukrot.A sütiket is így csinálom.Kenyeret sem eszünk,inkább zsemlét,puffasztott rizst.De egyébként sem főzök zsírral,olajat is alig használok.Remélem ez elég lesz a majdani fogyáshoz.

Sziasztok

Aranka
 
 


Szia Aranka,

Jaj de szeretnek mar a 30. heten lenni, de meg csak ez a 14. hetem es mar ket kiloval buszkelkedem. Nekem nem volt rozsas a kezde, de nem fogytam csak nem is hiztam szerencsere. Az elso terhessegemnel feljott 23 kilo korul, nem szeretnem megismetelni, mert tonkrement a hatam bele. Most van egy hatalmas gericferdulesem es a dokim nagyon ijesztget. Igy allando torna es nagyon vigyazok a kajaval. Sajnos neha elkap a nassolasKép,(foleg este) mit tegyek ez van.
En altalaban rozskenyeret eszem. Te milyen modszerrel orzod alakodKép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

A 19. héten vagyok, eddig 7 kiló plusz kúszott fel rám, pedig a kezdetektől heti 4-5 alkalommal 45-60 percet sportoltam, és odafigyelek az egészséges táplálkozásra is. Igenám, csakhogy a terhesség előtt heti 5-6szor sokkal keményebb edzéseket csináltam (spinning).

Az első 12 hétben csak a pirítós meg a kenyérfélék maradtak meg bennem, minden mástól rosszul voltam. Keveset ettem, de a tésztafélék megtették a hatásukat, mert a 12. hétig 5 kiló jött fel.

Úgy gondolom, egyénfüggő ki mitől hízik, és amire érzékeny vagy a terhesség előtt (hízol tőle) attól terhesen is hízni fogsz és fordítva.
Én világéletemben híztam, ha csak egy szelet fehérkenyeret is ettem egy nap, hiába ettem keveset, viszont krumpliból, rízsből ehettem nyugodtan (persze módjával). Mindenesetre visszafogtam minden szénhidrátot és inkább a gyümölcsre, zöldségre, sajtra, halra, husira koncentrálok. Azóta nem is hízok olyan nagy léptekben, csak amennyi a normális mérték.

Üdv,
mirminc
 
 


Sziasztok!
Anikó!Az alakomon nincs mit őrizgetni,mert még nem fogytam le az előző terhességem óta.Igaz nem is sokat tettem érte,de a kisfiam még szopizik.
Egyébként a puffasztott rizs,saláták hússal hallal a slágerek nálunk,különösen hogy a kamasz lányom is "diétázik".Ha már nagyon ennék mást is,akkor zsemle,vagy rozskenyér nálam is jöhet.

Mirminc!
Igazad van,én például minden szénhidrát tartalmú dologtól hízom,úgyhogy vagy kiiktatom az életemből őket,vagy elfogadom,hogy nem leszek vékony.Ez van!

Sziasztok

Aranka
 
 


Kedves Aranka! Teljes mértékben egyetértek Veled. Sőt még azt is hozzátenném, hogy amióta minimális szénhidrátot eszem azt is inkább délelőtt, teljesen elmúlt a terhességgel együtt járó székrekedésem.

Üdv,
mirminc
 
 


Most egy nagyon nagy hulyeseget fogok kerdezni.
Mik azok a szenhidratok? Mint a kenyer, teszta, sutemeny - ilyenek?

Nekem is sok gondom volt a szekrekedessel es a gazokkalKép is. Most talan azt mondom ok, talan jobb, de neha Kép. Egyebkent szekrekedesre jo, ha reggel eves elott megiszol egy nagy pohar rostos uditot. Nekem ez nagyon bevalt.

Sokszor napokig nagyon eros vagyok es kitarok a reggeli, delben egy gyumolcs vagy tejtermek, ebed, 5 ora korul megint joghurt vagy gyumolcs es vacsora beallitasu menu mellett.
De foleg a hetvegeken, mint most is, amikor van idom es ugye otthon vagyok, a kisertes megno.Kép
Ti hogy vagytok ezzel.
Mirminc, igazad van, ez teljesen egyenfuggo. Tehat en hizekony vagyok es ugyis hizni fogok.Kép

Udv
Aniko

KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Anikó!
Igen a tészták,rizs,krumpli,sütemények,lisztes dolgok,cukros ételek ezek mind szénhidrátok.Hát persze,ami finom.
Hivatalosan így a 31.héten híztam 3 kg-ot,de sajna ez nem takarja az igazságot,mert az elején fogytam.
A reggeli 100 %-os narancslé koffeinmentes tejeskávéval nekem is bevált,nincs gondom.
A fiamnál másfél éve sokat szenvedtem,de most már okosabb vagyok.
De ha megkívánok egy Balaton szeletet(ez a kedvencem)megeszem és nem érdekel hogy ez mennyi kalóriát jelent.

Mirminc!
Ez van,aki hízásra hajlamos az vagy nyuszit játszik egész életében,vagy megállás nélkűl sportol,vagy hízik.
Én például megpróbálok sok mindent egészségesen csinálni.Pl.olajat használok,azt is csak minimálisat.Cukrot nem eszünk,kenyeret sem(csak zsemlét vagy ritkán a barna vagy rozskenyér).

Sziasztok

Aranka
 
 


Sziasztok!
Csak most kapcsolódom be hozzátok, én 9hetes kismama vagyok, és azt olvastam a Kismama kilenc hónap című külön számában, hogy mindenkinek megvan a saját hízási üteme. persze, kell figyelni arra, hogy mit eszel, de a babának minden kell. Én is olyan alkat vagyok, hogy minden egyes szénhidrát meglátszik rajtam, de most, a terhességem elején csak a tésztafélék és a kenyér esik jól. A krumpli, rizs...csak frissen, másnap már rosszul vagyok tőle. Eleinte megijedtem, hogy mennyit fogok hízni, de már nem érdekel. Tudom, hogy ha sok kiló fel fog jönni, akkor is van megoldás. Le lehet tornázni! Már egyszer sikerült. Kemény munka, de megéri és jó érzés.
Üdv.mindenkinek!Lili

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 


Ari3! A babaneten olvastam, hogy heti egy gyümölcsnapot lehet tartani (persze sok gyümit kell enni). Kipróbáltam, és nagyon bevált, jól esett. Kicsit csaltam, mert ebédre ettem 2 db rozsos kétszersültet is sav ellen, viszont teljesen rendberakta az emésztésemet. Szerintem hetente egyszer csinálok majd ilyen napot, mert ugyan nehéz volt megállni, hogy ne a szokásos kajákat egyem, viszont jót teszek vele magamnak és a babának is.
 
 


Lili, a terhesség elején nekem is csak a szénhidrátos dolgok estek jól, és másnapra ugyanúgy kajaundorom volt, mint Neked. Szerencsére a 15.-16. hét tájékán elmúlt az egész, azóta tudom szabályozni a kilóimat. Sajnos az elején 5 kiló pluszt jelentett, hogy rosszul voltam, ha nem ettem tésztát, pékárut, rízst, vagy krumplit, de 5 kilótól végülis nem nagy szám megszabadulni.
 
 


Sziasztok!

Nekem még mindig csak 4 kg plusszom van a 31.héten.Igaz így 76 kg vagyok,de mint írtam a kisfiam is szopizik még,tehát nem fogyóztam.Az az igazság,hogy most megint olyan rossz a gyomrom,hogy örülök,ha tudok enni végre valamit.A kislányom teljesen felnyomja,állandóan úgy érzem,hogy a torkomban van.
De ettől eltekintve,igenis finomak a szénhidrátok és jó enni őket.
Lili!
Igazad van,majd lemegy.A fontos,hogy azt edd ami jól esik és ne koplalj.
Sziasztok

Aranka
 
 


Sziasztok!Képzeljétek, hogy megmértem magam és annak ellenére, hogy általában a szénhidrátot kívánom, nem híztam semmit. Bár eléggé rosszul vagyok a szagoktól. Azt kérdezik inkább az emberek, hogy nem fogytál? Nem, de nem is híztam:-))) A terhesség előtt keményem tornáztam 6 hónapot, sikerült leadnom 7,5 kilót. Lehet, hogy ez az állóképesség segít most abban, hogy ne hízzak annyira?

Minden jót nektek!
Ari3 Veled még beszélgetek a terhesség örömei című topic alatt is, ugye?

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 


Szia Lili!

Igen,írtam is neked!
Nálam a zsófi is nagyon fent van és teljesen felnyomja a gyomromat.Így eléggé kellemetlen bármelyik étkezés,de ez van.Legalább nem hízom el!Biztos,hogy sokat jelent az előzetes mozgás is.Engem az utóbbi időben a kisfiam tart edzésben.Igaz,most már hamar elfáradok,de ilyenkor leülök és pihenek.Ja és finomakat eszünk.Pl.Puffasztott rizs megkenve egy kis margarinnal ,rá sajtot,sonkát és paradicsomot.Nagyon finom és nem hízlal.
Sziasztok

Aranka
 
 


Ari, nekem is pillanatok alatt megtelik a pocim. tegnap vendéglőben voltunk és megpróbáltam megenni egy egyfogásos ebédet (1 db csirke felsőcomb, krumpli, sali), már a felénél teli voltam, a végén még meg is kellett hagynom belőle.

ez a Picur teljesen rászoktat az egészséges táplálkozásra:
- sokszor eszem keveset,
- a zsíros kajáktól és a gyorséttermektől rosszul vagyok (már a szagtól olyan émelygés tör rám...)
- rengeteg gyümölcsöt-zöldséget kívánok
hogy kitől örökölhette? (mert a kedves papa húst hússal eszik)Kép)))))
 
 


Sziasztok!

Mirminc, Te hanyadik hétnél tartasz? Én már most az elején alig bírok megenni egy fogásos kajákat. Nem tudom, hogy miért van, mert még nem is ér oda a gyomromhoz a babuci. Többször keveset, ez vált be már most nálam is. A zsíros, éttermi szagokat én sem bírom. így remélem, hogy nem fogok annyit hízni.

Ari, Te mennyit híztál az első és a második terhességed alatt?Mindegyiknél ugyanannyit?

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 


Szia! A 21.-ben vagyok. Az elején lehet a puffadástól is,de a szervek is kezdenek már átrendeződni és a gyomor feljebb kerül. Nekem most durvult el a dolog, tegnap is három órán át vacsiztam, 2-3 falatonként meg kellett állnom pihenni, pedig korgó gyomorral ültem neki.
 
 


Sziasztok,

Az elobb elszallt az irasomKép.
Remelem, most beadja, mert ha nem begurulokKép
Fentebb irtam mar, ez a masodik terhessegem es vigyaznom kell, mert problemem van a hatammal.
En nagyon el vagyok keseredve. Mar +4 kilo van rajtam es meg csak a 15. heten vagyok. Holnap kezdem a 16-kat. Nem tudok nem kevesebbet enni.
Ma pl parolt csirket(csak vizben) es parolt zoldseget ettem. Vacsorara csak salatat vagy egy levest. Hetek ota nem lattam egy kis sutemenytKép
Ugy latom akarmit is csinalok csak fel fog jonni az a franya 23 kilo mint az elso terhessegemnel.
Belehalni azert nem fogok,Kép hiszen a baba fontosabb ennel, csak az bosszant, hogy egy baratnom most van a hetedik honapban +4 kiloval es eszik mint egy lo!!!Kép
Hat ez van balna leszek:o
Mi lenne, ha adnank otleteket egy egesz napi menure vonatkozolag. Erdekel ez valakit?
Leirna mindenki mit eszik vagy mit kellenne ennieKép egy nap. Mit gondoltok?

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
 
 


Szia Aniko!
Én már írtam pár sorral fentebb, hogy mindenkinek megvan a sajátos terhesség alatti hízási üteme. Arra gondolj, hogy ami jó Neked, az jó a babának is.

üdv.

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: