Új privát üzeneted érkezett!

sZIASZTOK,

Sajna bejelentkezett az asztalos holnapra így stornó a kiruccanás :-(((

Csütörtökhöz mit szóltok?

Mattildi,

Én, mint a "legjobb evő gyermek" anyukája nem sok okosat tudok írni. Viszont az ökölrágás nálunk soha nem jelentett éhséget, azt ordítással, sírással jelezte...
Aranyosak a képek, olyan furcsa volt látni azt a bizonyos folyosót :-( Én anno ajtónál elbúcsúztam majd egyedül becsoszogtam és indult a csaszi :-((


K

K.

cuiccolo
 
 


Kriszta, nekünk jó a csüt s, de minél hamarabb tudni kellene. A két nap valamelyikén mennem kell matekozni egy leányzóhoz, ma este kéne szólni, hogy melyik nap legyen. A 2 együtt nem megy.
Barbival kellene beszélni, de én most nem tudok neki telefonálni.
Netezni ő csak este fog.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


sziasztok!
A profilomban lévő fotókról teljesen megfeledkeztem, valójában egyszer már lekerült a netről. Természetesen nem titkosak, de valójában a barátainknak készítette a párom (végülis ért hozzá, nem volt számára megterhelő), hogy ne kelljen mindenkinek egyesével külön fotót küldeni. Ezt csak azért írtam, nehogy azt gondoljátok, hogy én egy ilyen "önreklámozós" típus vagyok. (szabadon Timili utánKép)

Ed! Én sem gondoltam volna! Majd a következő talira (ha Ádám nagyobbacska lesz, mi is benevezünk, és akkor személyesen is kicserélhetjük a tapasztalatainkat!)

A délután nálunk "szeretgetéssel" telt, bejött a dokinéni jóslata az injekció és a nyügösködés kapcsolatáról. Ádi fél órán keresztül szinte vigasztalhatatlanul sírt (pedig nem szokott, napi max. 5 perc az átlag, akkor is "csak" kommunikál), aztán ismét szunya. Kíváncsian várom az estét. Egyelőre úgy érzem láza nincs, de majd, ha felébred mérem. Nekünk hagyományos lázmérőnk van, gondolkodunk a digitálison, de a gyerekorvosunk nem ajánlja. Tapasztalat?

ildi
matt07
 
 

 
 

Ed,

Csütörtök jó nekünk és csatlakozna Anikó is Nati babával.
Barbi és a többiek? Zita?

Mattildi,

Nekünk mindkettő van. Digitálist használom általában és ha az felkúszik (1X fordult elő) akkor jön a popsiba döfködős.

Pampers,

Zenélős csiga + társai? A Liberotól (az én fiam feneke ezzel a márkával van jóban) most érkezett meg a fürdőjátéknak -3 babafejért- titulált mini polifoam izé... :-((

Barbic,

cuiccolo@yahoo.com

pusz,
K

cuiccolo
 
 


Barbic, 5 zacskóm van, mivel én eddig a sensitivet vettem otthonra. Total care hegyeket hétfön a b.örsi tescoban láttam. 3-as, (az már nektek is kicsi) volt egy vagon, meg 4+, 5-ös. Én asszem a viziingyombingyomra gyüjtök most...

Matt07, én sajna már CSAK a fülhöméröre esküszöm (49EURKép) nem akarlak meggyözni, mert nem kapok porcentet, de: ha olyan fazon vagy aki pl. nem szándékozik profilaktikusan lázat csillapítani, csak ha valóban szükséges, (esetleg késöbb, gyerekkorban is) akkor gondold el, éjszaka, álmában is kell vhogy mérned...erre van 2 lehetöség (sztem) 1: asszem már otthon is lehet kapni kis tapadós bogárkákat amik 48 órán a testén lehetnek és mint a régi homlokra tapasztós lázmérök mutatja h hány fokos a babuc. (ez ellen csak egy kifogásom van: hova rakod h álmában is lazán leolvasd?) 2: ez a fülhömérö (braun) ami baromi drága (mindig friss müanyagkupak is kell rá), viszont 3 msp alatt mér, fülben, alva, ülve, álva. Csendesen pittyent egyet ha kész, memorizik...de mondom, horror ára van.
Ja, a harmadik: anyáink "kézrátevös" módszere, amihez én (még) túl "para-mom" vagyok...
Nálunk 2,3 hós oltásnál sem mukk, sem láz nem volt. Csak a többinél. Agyhártyagyuszi ellen én is beoltatom. LEgközelebb kezdjük (asszem 3db)Aztán én 10 hósan a baribárányhimlö ellen is! Kerüljük, ami kerülhetö!
Kézgyürés nálunk is volt( semmi köze nem volt az éhséghez, mostmár igy utólag tudom).Sztem ez amolyan fejlödési lépcsöfok, ill. a fogzás "beindulása", nyála nem folyik (még)?
Márkimárkot csak úgy 5,5 hónapos körától érdekli jobban a világ mint a táplálkozás...persze csak nappal. 2 hósan "még nem látott az orránál tovább"...


Most viszont sir és fel kell vegyem.
Bis später!
timili
 
 


Matt,
a kézrágás azt jelenti, hogy felfedezte a kezét.
Nekünk normál hőmérőnk van, csak digitális.
Agyhártya ellen mi is fogunk, de nálunk 12 hós kort ajánlják.

Tali,
a holnap nem biztos, hogy jó, még ma kiderül,hogy igen vagy nem, ha igen akkor telcsizek (Barbi), meddig hívhatlak?
csüt nekünk annyi, hogy fél 1-re kell mennem kozmikushoz (hogy tudunk-e menni, attól függ, hogy hova és mikor?)

FELHVÁS
Vkiknek feltudok ajánlani 1-1 pampers zacsit.
Ha kell szóljatok, he nem kell megy a szemétbe.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Timi,

Mail ment...

Agyhártya: itt a kerületi önkormányzat fizeti és az egyéb oltásokkal együtt adják be. Így marci már mindhármat megkapta....

K.

cuiccolo
 
 


Ytongjudit,

Már csak egy csoportba maradt hely: péntek 13 óra
Ez sajna nekünk szóba sem jöhet:-((
A beiratkozásnak már vége ha jó lett volna a pénteki csoport akkor holnap 10 és 18 óra között pótbeiratkozhattunk volna.
Így marad a március vagy a Rubin...

Sajnálom,

K.szomorú

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Nekünk a csütörtök nem jó!
Holnap még mindig jó! Összehozhatunk jövő héten is egy nagy össznépi talit, de holnap is jöhettek!
Itt lesz a barátnőm Csilla Domijával, ő egyidős Bencével. Meg vszínű jön még 1 barátnőm, de vele csak este beszélek!
Kriszti, nem tudjátok átteni az asztalost?
Ed, Judit, Zita és többiek írjatok mindenképpen!

Timi, nektek se jó tuti! Sajna,a 4-es pelus ami nekünk kell azt nem találok sehol.
A fürdőjáték nagyon édi!Kép
Ildi, megnéztem az albumotok, nagyon megható ahogy a férjed írt!Kép Ököltömés nálunk is volt, szerintem sem éhség.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Timi az előbbi kérdés volt!Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Judit, csak most vettem észre, hogy írtál, mert Bencével közelharcot vívunk a billentyűkért! Nyugodtan hívj, éjfélig fenn vagyunk!Remélem tudtok jönni!
Egy zacsinak mi örülnénk!Kép

Timi, szóval tuti nem jó?Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Elnéztem az idöt! Ill. vmiért átállt nyári idöszám.ra a laptop (VIII.ker-i ismerös kisebbségi szerint: lak-tok). Uh gyermek már ágyban...egy kiadós pancsi után. Mivel ma este egyedül vagyunk kicsit tréningeztem a Rubinra, mert manojoe (is) írta milyen jót tesz mozgáskoordináció tekintetében a babauszi. Ez már a második próbálkozásom apánál, az elsö lefulladt, mior kiderült h ettöl még NEM tanul meg a gyermek úszni.

Barbic melyik nem jó nekünk? A tali vagy a 3-as pelus? MErt egyik sem. Már másik lakásomban vagyok, és Márk a védönö mérése szerint 9,7 kilcsi,mint fentebb már irtam...egyébként baromi vicces...most olaszból is hoztam pampers-eket, 3 féle fajta volt ott, M.o.-n is 3 féle van forgalomban abból ami nekünk jó, és itt asszem 2 féle van. Namármost, M. 4-est hord, mindenhol olyat veszek...hát nehogy asziggyétek van 2 egyforma! Vagy a minta, vagy a fazon, de még a méret sem stimmel. Az olasz 4 -es a legnagyobb...
Na, itt a fölösduma vége!

Ytong, én is örülnék egy pampers zacsinak, csak a baba-mama kép a darabszámjelöléssel kell. Ilyen kis "testvéries" topic lennénk, Barbic??
Egyébként hogy méred a digihömérövel? Popsiban? De azt csak ugye ébren megoldható,nem?
Uszisok: Spéci "ffi-úszó" kell a Miniknek vagy jó a rendes bébifürdögatya? Nem a "fecske" hanem a másik...a swim-pelusra.

Tali: ha csak fele tsaság jönne össze holnapra, nem tennétek át mondjuk 18.-ra?

Matt07,már akartam irni h milyen édi Ádi a fotókon amit küldtél, csak még nem jutottam mailhez! Most jól megnézem az albumotokat is. Ha szabad...

Ed, mit gyakorol most Kincsi?
Kép-t?
Útban van a 2<sup>nd</sup>baby, vagy csak nagyon tervezed? Mert akkor tavasszal neki kell rendesen esned az "Y"-nak!Kép
timili
 
 


Matt07, segitség nem látom a site-odon az utso 6 képet!!!! Pedig még mindig olyan édi ez az Ádi! Föleg mikor egyedül fekszik a kh-i ágyon!!!!!
timili
 
 


Pempesr elkelt Barbi és Timili (külön kívánság nem megy, dógozzatok meg érte), a többieknek legközelebb.

Barbi,
holnap nem jó, ha olvasod jelezz vissza.

Timi,
hőmérő popsis.

Kriszti,
mi voltunk a Rubinban beiratkozáson, febr. 11-én. Sajnos ott is ilyen (eszetlen) időben vannak az úszások( megjegyzem, azért mentünk oda, mert ott szombaton is van oktatás, csak nem a kezdő csoportnak!)3 időpontot kaptunk, hétfő 12, szerda 19, csütörtök 14. Ezek után azt mondtam, hogy akkor a Pólus, mert az legalább közelebb van, így mi pénteken 12-re járunk.
(nem akarlak lebeszélni, de a Pólus olcsóbb)

Timili,
Rubinba:vagy schwimmer-pelus, vagy gumicucc(beiratkozáson megmutatják) + adnak biciglisgatyót.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Csajok ez a tali dolog nagyon gáz, hogy ilyen nehezen jön össze.Legközelebb, ha sikerül a lányom már járni fog nem csak felállni.

Matt,
nagyon helyes ez az Ádám gyerek (még eladó a lányom).

Barbi, küldtem üzit, remélem megkaptad.Jó talizást holnap.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Ytong, jóvan, jóvan majd csillagosra nyirbálom a zacsit ha vha hozzájutok, mert nagyon úgy tünik, mi ebben az életben nem találkozunk! Tudod mit, add inkább az "enyémet" is Barbicnak ha taliztok!
Rubin akkor...ö..ö.ö... egye meg a bébiúszását..pedig manojoe cikke után olyan kedvem lett hozzá...

Matt, mégis megfabrikáltam a gépem és láttam a többi képet is...fentieket még mindig tartom...

Most azonban BYE-BYE
timili
 
 


A tali miatt én is szomorú vagyok!KépKépKép
Pedig holnap lesz gyümi torta is.
Itt lesz 2 barátnőm remélem Ed is. Zita nem tudom. Az utsó pillanatban próbáltam elérni Mackoot és Hajnit, de nem biztos, hogy sikerült.
Kép

Ed, mail megy!

Timi, Bence miatt kissé össze-vissza voltam. 1.sajnáltam, hogy nem jöttök. 2. pelusokon nem lepődtem megKép Próbáltad már az új Active-ot. Az is tök más.

Judit, megkaptamKép,de nem örültem.Kép

Még az oltásos témához: 1 éves kor előtt az agyhártya. ellenit 3 részben adják be, 1 évesen pedig egyben. Szerintem ez jobb mert csak 1 szurit kap. A trükk: fel kell íratni az oltást és 1 éves kor előtt kiváltani, mert lényegesen olcsóbb.

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Barbi,

Sajna mi maradunk itthon :-((( Az asztalos sajna jön a másik 2 szomszédhoz is és mivel én vagyok itthon enyém a fogadóbizottság és kulcsbegyűjtős szerep.
A szomszéd szekrényével tele az asztalosműhely és kizárólag ma hajlandóak megszabadulni tőle :-(

Judit,

Ez őrület :-(( Megnézem a manojoe féle uszit is. Nekünk közel van, Pólus nagyon messze főleg ezekhez az idióta időpontokhoz képest.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!
Vagyok, vagyok, csak a net bedöglött egy időre!Kép
Gyorsan visszaolvastam...
Timi, tök jól tettétek, h kimozdultatok kettesben vacsizni! Mi is elmentünk vacsizni hétfőn (ház.évf.), meg hógolyózni, előtte a gyerekeket megfürdettem (Peti fiam nem akart a Mamával fürdeni, nehogy meglássa a férfiasságátKépKép ), Adél(i)t megetettem, lefektettem, fel se ébredt míg haza nem értünk.Kép
Holnap megyünk 4 hós dupla szuriraKép
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én borzasztó boldog vagyok ettől a hótól! Hegyen lakunk és a panoráma valami csodálatos...Reggelente pedig szánkóval megyünk oviba.Kép
Matt, megnéztem a képeket, nagyon helyesek vagytok!Kép A Párod irtó helyes örömtánc közben!Kép
Mindenkinek további szép napot!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!

Na, végre ideértem. Háát, nem volt könnyű. Gondoltam ma főzök jó sok félét, hogy a következő két napban ne legyen annyi dolgom (és nyugodtan netezhessekKép), de a mai nap aktívkodással telt (a tegnapi szopis-alvós-egy kicsit nyügös nap után). A konyha és a "játszószoba" között rohangáltam (Ádi kb. 5-10 percig eljátszik magában is) aztán ki a konyhába a hordozóban és "tanultunk" főzni. Mikor meguntuk, gitár+ének (karácsonyra kaptam a páromtól! Most tanulok gitározni autodidakta módon, némi zenei előképzettséggel. Manót nagyon leköti!)
Ti hogy oldjátok meg, hogy a gyerkőc, ha fenn van, de már nem köti le magát, és nincs amerikai konyhás házatok, mégis veletek legyen a házimunka közben is?
A lázmérőkről köszi az infot. Mégegyszer átolvasom a hozzászólásokat, aztán döntünk.
Köszönöm, hogy ennyien megdícsértétek az én kis manómat, nagyon büszke vagyok rá!!(Szerintem is olyan szép! Persze egy anyai szemnek az ő kicsi fia, csak szép lehet! Vagy rosszul gondolom?)

Az agyhártyaelleni oltással kapcsolatban ez a receptes ötlet jó. Egyébként egy éves kor felett háromszor annyiba kerül az injekció. Mielőtt beadattam volna utánanéztem angol weboldalakon a vakcinának, ugyanis ott 4-5 évvel ezelőtt volt egy nagy járvány (elég jól eltusolták, én legalábbis nem emlékszem a hírekből), mindenkinek kötelezően beadták. De most már van egy olyan vakcina is, amit "csak" kétszerre kell beadni a három helyett,de itthon még ez nincs nagyon elterjedve. A mellékhatásokkal kapcsolatban meg csak annyit, hogy állítólag csak olyan mellékhatásai lehetnek, amik az emberben genetikailag kódolva vannak, tehát előbb-utóbb úgyis előjön valami kapcsán. Akár egy megfázás is előhozhat ilyen megbetegedést.

Tudom, hogy a férjek téma már szerepelt egyszer a topicban, de én akkor nem írtam, de most, hogy Barbi megemlítette a páromat, muszáj írnom róla egy pár szót: azt hiszem én megfogtam az Isten lábát! (ha szabad ilyet mondani!). Csak szuperlatívuszokban tudnék róla nyilatkozni. Egyszerűen tökétes!


ildi
matt07
 
 


Ez az Matt07! Agyh.oltásos tájékoztatód nagyon tetszett. Szeretem az ilyen körültekintö hozzáolvasásokat...

Én ugyan nem szoktam ilyet mert nekem ez üres frázis, de akkor férjhez (is) GRATULA!

A házimunkát részemröl úgy oldom meg, h egyszerüen nem háztartok.Kép
Ah...nem igaz! Részletekben. Mikor jól elvan, felporszizok aztán ha nyikorog játszunk, vagy "kuschelunk"-szeretgetjük egymást, este felé már birkózunk, aztán ha úgy jön ki h megint elvan (mostmár sürübben) akkor felmosok, vagy épp port törlök. Aztán van olyan is h "megelözésként" gyorsan odaugrom hozzá egy kis versike vmi...aztán megint egy házi dolog, molyirtás vagy netezés...elég hektikus...mostanság egy-két orrszivás is beugrik..

Ma féléves Mark-Oliver! Okulva azon h karácsonyra rajtam kivül mindenki mint gép vásárolt az alig 2,3 vagy épp 4 hónapos gyerköcnek, ma hirtelen megfontolásból lecseréltem a játékkészletet. Régiek zacskóba, új ki játszószönyegre. Ezek közé tartozik:
1 db új rágóka
1 doboz baby lego (házikó benne 12 virág, oval , vagy kocka alakú müanyag
1 új babakönyv (csirke, hal, egérfej finom puhi)
1 másik babkönyv (keménypapir, állatos)

Besikerült még egy etetöszél is (chicco) u.h. nem mondom mennyit költöttem ma. És ezt mind 2 óra alatt.
Ja, beugrott még egy új pizsi, egy pólo, 2 fehér body és egy új sapka...ennyivel még növeld a fenti X összeget! Nagyon büszke vagyok magamra!Kép

(fenti smiley azért van ott nehogy egyesek félreértsék és komolyanazt higgyék büszke vagyok arra h egy "valag" (cuicco!) pénz kiadtam)

Nem hiszitek, (de még én sem) apa útban van hazafele bébiszittelni!!!Én meg komplett tornaszerkóban ülök itt a laktokKép elött! Igaz félre kellett volna itt lennie, de iszonyat havazás van. Úgy kb. 2 hetet esik. Kisebb megszakításokkal.
Elég furcsa, mert tavaly május óta nem volt rajtam a tornagatyám. (Akkor még sokkal szeb volt benne a pocakom, mostmár inkább szégyenlem)

De MOST lehet akár hóvihar is vagy orkán én ma elmegyek, még ha csak egy kör sauna fér bele, AKKOR IS! Még van max. 3 "kabátos" hónap idöm, utána már a szülés nem mentség mégha a homlokomra tennék egy számháborús cédülát akkor sem!

Apa MEGJÖTT!
timili
 
 


Jó estét, jó estét....

Marci ma 8 hónapos és 7770 gramm + 73 centi.
Hivatalos méricskélés eredménye.

Timi,
Aki ugye el tud menni, én szofisztikáltabban itthonról szórom a v...g pénzt :-)))
Jó erőlködést, szaunázást stb. (úúgy irígylem)
Megkaptad a tegnapi maileket?

Mattildi,
Nekünk amerikai konyhás van és Marci nyomul utánunk mindenhova. Ha nem virágot rángat (pedig nagyon tiltjuk), hifit kezel, széklábat rág akkor a mosogató előtt hasal és vigyorog rám...

Judit_78,

A hótól még én is boldog voltam de a mostani latyaktól már kevésbé :-((

Barbi, Ed,

Taliztatok?

MÁS:
Tegnap csajoztunk (azaz Marci) és Anikó ma hívott,hogy Nati menyasszonynak 38,5 fokos láza van. Remélem mi megússzuk.

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Kriszti, csak nem kaptatok el semmit!
Gratula a 8hónapos nagyfiúnak, aki tényleg jó nagy fiú!
Ma itt volt Ed Kincsővel, és ég 2 barátnőm!
De persze hiányoztak a távollevők!Kép

Timi, gratula Márnak is!Kép
Én folyton lelkiismeretfurdolásban élek mert mindig kihagyom a tornát. január óta. Ennyit az újévi fogadalmakról.
Ráadásul ma teleettem magam gyümitortával.Kép
Szóval csak azt akartam,hogy jó edzést!Kép

Ildi,így 1év után a 3-at egyben kapják meg. Az oltás 1 év előtt 2200Ft utána 3800.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok,

gratula a hófordulósoknak. Timili ti súlyilag és centiileg hogy álltok?

Bocs nem akartam elvenni a kedveteket, szerintem a Rubin éppen olyan jó mint a Pólus (talán még jobb is, csak nekünk messzi), szerintem menjetek el legalább a beiratkozásra, hátha visszajön a kedvetek.

Na akkor kezdjük el most szervezni a köv. talit, hátha így összejön.

Barbi, nem akarlak felidegesíteni, de képzeld el nem jött a változatosság kedvéért az asztalos (persze nem nekem szólt, hanem apának, ő meg elfelejtett nekem szólni ), úgyhogy mehettünk volna hozzátok. Kép

Jó éjszakát nektek

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Jó reggelt!

Láz egyenlőre nincs viszont tüsszögés meg orrváladék igen :-((((

Ytongjudit,

Szintén asztalos? :-))

Barbi,

Sajnálom, szervezzük a következőt februárra....


K.

cuiccolo
 
 


HELLA!

Végre, végre! Tegnap pár órára felvillant néhány kép elözö életemböl! Nagyon sirály volt!Ma itthon maradunk és mikor elalszik ráugrom a masinára is! Egyszerüen nem lehet szavakba önteni mennyire jó volt edzeni.Persze ezt még lehetett volna fokozni, ha lett volna több idöm, akkor talán egy teljes óra canga lett volna és egy teljes kör szauna. ÍGy mindengyikböl csak fél sikerült, de már ennek is érzem a lelki hatását!

Barbic, TE hova és mire tornázol? Olyan csini vagy h csak na! Te nyugodtan nyomhatod a gyüm-tortát akár ezerrel is!

Judit78- a hó itt is gyönyörü volt. AZ elmúlt 2 hétben (mikor nem voltunk itt) Tegnapig 2 nap alatt leestett vagy 30 cm hó. Ma már enyhült az idö, nem maradt csak 2 cm...Kép Így legalább lehet közlekedni.Kép
JudYT, hát én nem tudom...mintha már 2X is felpakoltam volna büszke adatainkat...de lehet h csak akartam, és végül elszállt...
Jan.28i mérés a kerületi gyerekgondozóban (vagy h hivják az egészséges tanácsadást?)
9,7 kg és 70 cm.
Tegnap már 74-es cuccokat vettem, de lehet h még visszaviszem és kicserélem 68-ra. Olyan bazinagynak tünnek még! Igaz pizsi, meg hosszúujju polok, de mégis...A tegnapi "nagybeszerzéshez" még egy mobil is tartozik...az utód részére...persze "csak" chicco...nem nokia...(még)....Kép

Cuicco, persze, megjöttek a mailek, ma nyomok is rá answer-t.
"Szintén Zenész?"; "...akkor csavarja össze a szimboláját és fújjon rajta vmit!"Kép

Na, akkor hol lesz a következö tali? És föleg MIKOR?? Nekünk a következö dátumok alkalmasak: febr.18, 21.
timili
 
 


Sziasztok!

Sajnálhatjátok, hogy tegnap nem jöttetek Barbiékhoz. Mi Kincsivel nagyon jól éreztük magunkat!
Nekünk max a 18a jó, mert 19én utazunk Sappadaba 1 hétre. De lehet, hogy már 18án sem kéne csavarogni, hanem pakolni. No erre még alszunk néhányat.

Ildi, nekünk digilázmérőnk van, de eddig (koppkoppkopp) nem volt rá szükségünk. Szuri után egyszer-egyszer megmértem, hogy van-e láza, de semmi.
Tavasszal-nyáron jobb lesz, mert mehetünk a szigetre!
Amíg Kincsi pici volt, addig a hordozóban kivittem a konyhába és megpróbáltam úgy főzni. Az első néhány hónap kemény volt.
Nekünk a dokinéni az 1éves kor utáni agyh.gyul. szurit ajánlja, márciusban fogjuk megkapni. De mondta, hogy még most váltsam ki, amíg Kincs nem tölti be az 1 évet. Ma le is megyek a gyógyszertárba.

Timili, jó neked, hogy lejutottál tornázni.

A fenébe, a túrógombóc...
bocsi

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Túrógombóóóóóóc? Micsoda kis házitünci-bünci vagy Te, Ed! Sajnáljuk is nagyon h nem voltunk Barbicnál, annál is inkább mert tegnap elég sok sírás volt itthon. Persze csak amígy velem volt, érdekes módon a tornám 2 órája alatt apjával minden gömbölyü voltKép hogy is van ez?
Ráérsz Sappadára szombat-vas csomagolni...csütörtökig megírod a listádat,meg kimosol rá,pénteken meg rápihensz és elbüvölsz minket Kincsi valamelyik új tornagyakorlatával...hm?

H lássátok én is csinálok itthon (netelésen kívül) vmit, most ideírom h megyek teregetni...psz
timili
 
 


Timili, szombat hajnalban indulunk.
Kincsi új tudománya: táncol! De csak arra a zenére, ami tetszik neki. Jobbra-balra dülöngél, ha rockzene szól, akkor a fejét rázza!

Túrógombóc:
nagyon egyszerű, finom és gyors!
1/2 kg túró
2 tojás
4ek gríz
2ek liszt
pici só
-------
összegyúrod, kicsit állni hagyod, pl addig, amíg a főzővíz (pici só legyen benne) felforr. Hidegvizes kézzel gombócgyártás, bele a forró vízbe. Akkor van kész, ha a gombóc feljön a víz tetejére.
Pirított zsemlemorzsával teli edénybe szoktam a kész gombócokat tenni.
Ennyi!

Lehet, hogy nekem is kéne mosni? Megnézem.

Kincsi kint alszik az erkélyen... hóesésben!

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ja, túrógombóc tálalása:
tejföl+porcukor izlés szerint.
(Nálunk ilyenkor elfogy több pohár tejföl és egy zacsi porcukorKép Mert ez Apa és Após kedvenc eledele)

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Hali!
Megjöttünk a dokitól, szegény leány úúú üvöltött...Kép Kép
Anyucik, szerintetek előfordulhat, hogy 4 hónap után már kevesebbet hízik hetente a gyerök?Nálunk eddig 2 hetente mérték, és mindig 200 felett gyarapodtunk. Most csak 140-et.(5620 g) Lehet, h mivel többet mozog, ledolgozza???Vagy esetleg a mensi miatt van (az elmúlt 2 hétben jött meg, és ilyenkor kevesebb...)??Mert tejem egyébként van elég.
Hogy van ez???Segítsetek!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Judit78 csak ízi! Easy! Nyugalom, a picilány teljesen "papírforma" szerint hízik!Képzeld ha havonta mingíg fél kilcsit hízna! Hol lenne a vége! Lassan már eljön az az idö is mikor havonta nyom majd 140-vel többet! Az is normális! A védönö/gy.orvos nem mondta?
Add a cicit mikor kéri és kész...
Zita egyébként ebben a nagymenö, esetleg mélezz neki, ha a fentiek nem nyugtatnak meg!
Ha más probl. nincs a Kicsivel, emiatt nem kell paráznod!

Ed, köszi, kedves Töled h még egy simpli túrógombócot sem nézel ki belölem...Kép én egyébként fél, söt egész napokra hagyom a hütöben állni. És néha extra emiatt transportálok ide ki fincsi zsirszegény probiotikus túrót.Mert az itteni normál túró olyan állagú amit otthon már krémtúrónak nevezek. Abból nem lehet. Néha útközben Ausztriában megállunk és ráugrom ha van az étlapon, de még az övéké is "kamugombóc" mert krémes...brrrrr

Balkonon a futómasina annyira nyikorog h inkább ettem egy adag rizstKép, de utána gondosan lezuhanyoztamKépApát este rá kell uszítanom, mert így kész zene-bona a tréningem, babuc meg hülyeségeket álmodik töle...mondjuk h vágja alatta vki a fát, vagy egy kis egér kergeti, falábbal kell futnia...

Isteni az új etetöszék! Nagyon tetszik, kényelmes, tök jó a tálcája, és amellett h milyen monstre szép a dizájnja.

Baric, Ed, Judit78, Nagyobb Gyerekek Anyukái: akkor mostmár minden "létfontosságú" rekvizitet beszereztem? Remélem a következö már csak a bobby-car (nyuszibringa...ki hogy nevezi a lábbalhajtós motort?)

Rájöttem hogyan NEM fogja kihagyni a mászást a picu! Nem állítom még egy ideig fel a járókát, csak a játszószönyegen hagyom! Elöbb utóbb kúszni-másznia kell h elérjen vmit...
Akartam még vmit kérdezni,de már nem tom...
timili
 
 


Timi, köszönöm, a válasz elég megnyugtató volt!Kép Én is ilyesmire gondoltam, de azért jó más szájából hallani...
Egy másik topicon olvastam, hogy ma de,megszületett Hicu Csongorja! Gratula Nekik!!
Matt, nálunk soxor előfordul, h viszem magammal a lányt hordozóval mosogatni, főzni, ágyazni (főleg azt szereti nézni, hogyan zuhanyozom...Kép ), de már egyre kevésbé jellemző! Egy ideje ugyanis állandóan forgolódni akar, a hordozóban is ficereg. Így aztán leterítek a nappaliban takarót, rá gyerek, fölé játszóállvány és elvan! Csak 1 vmire kell figyelnem, nehogy észrevegyen, mert akkor jön bömbi. Ha nem lát, nincs gondja. (Rendszeresen úgy kell átsuhannom mellette-bár ez nem olyan könnyű, nagyobb darab vagyok...Kép )
Megint Timi, a motorról jut eszembe, nekünk annak idején NAGYON bejött!! A fiam se beszélni, se járni nem volt hajlandó jó darabig, de a motorját órákig hajtotta lakásban, kertben. Csak azon volt nyugiban!Egy taliga majomért sem szállt le volna róla. Egyszer a szomszéd megnézte a talpát is(mármint a gyerekeét), h leolvassa mennyi km van már benne...Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Hali,

nálunk a helyzet a következő: anya (én) sikeresen bekapott egy jó kis hasmenéses-hányásos vírust. Olyan gyenge vagyok, hogy a gyereket rámrakják szopizni...
De szerencsére állítólag 2-3 napon belül elmúlik.
Mindenki más jól van, remélem az is marad.

Dorka: elkezdett kúszni dühében, mert nem ment közelebb a játéka. Ha áll, már látszik, hogy próbálja emelni a lábát, csak még egyenlőre nem sikerül (addig van nyugtom)

Kriszti,
hozzánk is.

Timili,
én is 74-eseket fogok venni (body), de csak azért, mer nem gondolnak a hurkás combú gyerkőcőkre, mert ott szoros, egyébként meg szegény úgy néz ki mint egy lelencgyerek.

Holnap lenne úszás, de apa nem meri "egyedül"(anyóssal) elvinni a gyereket, még nincs rá felkészülve...

Jók legyetek

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Hello Anyák!

Sajna ma megint túl jutott a ded a 14.00 órai holtponton -> no alvás...
Bevásárlás alatt végig tüntettet a hipermarket ellen, de úgy ám h nem kis méretü élelmiszerbolt összes vásárlója engem bámult. Gyerekes anyukák enyhe sajnálattal, már aki egyáltalán felvette a sirás, a többiek meg (ffiak, idösebb unoka nélkül marad- vagy vasárnapi nagymamák ) olyan "úristen, minek ilyen kegyetlen nönek gyerek" tekinteteket vetettek rám...Megszégyenítö volt! El is raktam a félszülinapi nagy játékbazár felét...Rossz Kisfiú!
Ahogy hazaértük, rohantam fel (csapot-szatyrot, ebédemet a kocsiban hagyva) h szopi és hadd aludjon...Sztetek???
Elején békésen nézegette az ágy felett lebegö lepkéket, ("Anya úgyis mindjárt játszik velem!")
Most meg brühühüh...(Jé, Anya mégsem játszik velem!Kép)

Én meg éhezem, mert a síró gyereket mégsem merem egy garázsjáratra sem egyedül hagyni...

Jobb híjján (?) netezem, míg kidöl...Pedig jó lenne ha szunyálna, mert délutánra apa megint egy torna lehetöséggel kecsegtet...akkor meg komoly botrány lesz ha egyedül maradnak, fáradtan...jajajaj!
timili
 
 


Ed, akkor sajna inkább csomagolj, majd máskor megmutatja a leányka mit tud...Kép

Judit78 én még fiut nem láttam aki nem lett volna motor-rajongó! Még nagy iskolás "lovak" is ölre mennek ha a tsaságban a kicsinek ilyenje van...

JudYT, tényleg kicseszés h nem gondolnak a kicsit teltebb bébikre...némelyik Muki sonkáit is elszorítják....hamarosan az enyémet is, ha sürgösen nem hagyom abba a tejpapi fogyasztást...plusz egy kiló rámugrott...pedig a babucra kellett volna....hihihihi...
timili
 
 


Sziasztok!

Játszószőnyeg ügyben érdeklődnék. Milyet érdemes, mennyiért, és HOL? Ha volt már a téma porondon lőjetek le, majd akkor visszakeresem. A másik, ami még érdekelne, olyan forgóka az ágy fölé, ami zenél is. Hol lehet, milyet érdemes és mennyiért? A mostani Kismamában van egy, ami Micimackót és társait formázza, 26.000 (azaz huszonhatezer!!) jó magyar forintért. Na ennyiért egy kicsit sokallom!!

Nálunk most érdekesen alakulnak a szopik. A fiam el kezd sírdogálni (inkább nyöszörög), én ránézek az órára, gondolom, na akkor szopizunk. Ő már hevesen szopizza a kis öklét. Mire cicre rakom el- kezd sírni! Aztán kezdődik a dajkálás, lecsillapodik (az öklét még mindig szopizza), ismét cici, ismét sírás. Ezt még úgy 3x eljátszuk, aztán csak úgy lecsúsztatom, közel tartva magamhoz, és akkor bekapja és bőszen szopizik. Hallottatok már ilyet? Éhes és mégsem akar szopizni, csak, ha én "trükkösen" cicire csúsztatom!!
Nálunk tényleg igény szerinti szopi van! Teljesen kiszámíhatatlan. Van olyan, hogy óránként, és olyan is, hogy csak négy óra múlva eszünk.

Ed! Holnap megyek a Poli szalagavatójára! Most lesz apa először egyedül a kisdeddel, kíváncsi vagyok hogy fogják bírni!?

Timi! Nagyon irigyellek a torna miatt, remélem előbb-utóbb én is eljutok az edzőterembe. (Ha végre beállna valami rendszer az evésünkbe!)

ildi
matt07
 
 


Haló, haló lehet irigykedni!
MEGINT tornáztam! `
És vasárnap IS megyek!!!!!
Beindult a gépezet!
Kicsit sokat kellett rá várni (Matt07), 6 hónapot, de remélem a heti 3-at rendszeresen tudjuk tartani...Majd Pesten is néznem kell vmit...a péntekekre, vasárnapokra...

Játszószönyeg: habtapi (polifoam puzzle)most nagyon megy...nekünk is van, de nem használom, mert vastag gyapjú szönyegünk van, rajta pedig tschibo-s bélelt textil játszószönyeg. Habtapi egyébként parkett, járólap tetejére szigetelésnek is jó. Én tescoban vettem jan.elején 4000 pénzért"dupla" adagot kb. 26 táblát...TOvábbi aprólékos részletekért sztem fordult Cuiccolohoz.
Music mobile-ban nem tudok mit javasolni...csak savanyogni...h ennyit elkérnek érte. Én itt künn 40 EURért vettem asszem a Winnie-Pooh (mellesleg gyermek még ma is IMÁDJA)Sajna é otthon a méregdrága brendon és tsain kívül nem ismerek semmit...pedig néha jó lenne...

Ez a szopi tényleg érdekes...de Zita biztos erre is tud megoldást. Vagy Iboly. Nekem ök nagyon sokat segítettek.

Evésbe rendszer BE FOG állni. Magától. NEm kell eröltetni, "rendszerre szoktatni"- sztem. Én sem akartam elhinni, de tényleg így lett...
Vicces, nekem is a hajam állt az égnek, h mindenki minden hasonló problémámra azt mondta: Türelem, a gyermek beállítja magát(magának).
És lám, lám...tényleg így lett...

Most lefeküdnék, mert sajognak a régóta szétsorvadt izmaim...

Cuicco, Zita, hol merre?
timili
 
 


Sziasztok!

Ildi, Mónit üdvözlöm! Persze az összes infóst, aki még maradt. Mert úgy tudom, Andi kilépett. (tőlem kért tanácsotKép)
Játszószönyeg: mi vettünk habtapi, de Kincsnek nem tetszik, nem használjuk. Viszont az auchanben lehet kapni 1690ért játszószőnyeget, az már jobban tetszett, de most az sem kell. Előnye, hogy ovis korban is használhatja. Keresek majd fotót.
ágyfölészerelhetőzenélőakármi: nekünk nincs, de minek is, mert Kincs nem alszik kiságyban. Ha ébren volt kicsinek, akkor mindig kitettem a nappaliba. Én nem tartottam fontosnak. Apa ugyan szerelt valami hasonlót, de értelme nem sok volt. Erről is van kép, szerintem.
A gyerek tényleg csinál magának napirendet. Nálunk ez sokáig tartott, mert túl sokat csavarogtam vele. Apának pedig csak most 11 hósan tudom itthon hagyni.

Timili, nem idegesíts a tornával és a hasaddal!KépKép 1-1
Na jó, holnap megyek az uszibaKép
A pénteken még gondolkodom, győzni fog a csavaroghatnékKép

Kincső néhány napja felmászik a matracára, ha álmos. Így jelzi, hogy menjek és altassam el.

A másik tudománya:
Megyek, segítek Apának, látom nem megy neki:
Kép

Apa, ez itt a vinyó helye:
Kép

Ez pedig a proci. Milyen jól forog az a lila kütyüKép:
Kép

Jó éjt, Ildi, neked + jó szórakozást!

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ildi, itt egy szőnyeges fotó.
Olyan kütyüt meg keressél a babaszoba v babaapro oldalakon. Olcsóbb.
Kép

E

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Timi,

Debrecenbe kéne, á nem kéne ott voltunk tegnap :-))
Torna + tsai? De jó, én meg csak hízom, hízom....
Júniusig tutira mindentől el vagyok tiltva, kivéve uszi úgyhogy azt a vonalat kellene erősíteni.
Ma megint IKEA menet lesz ezúttal az Örs muszály rácsot venni, mert Marci baby egyedül közlekedik -kúszik- az egész lakásban.

Ed,

Ezek a képek megint elég jók lettek:-)) Az én ördögfiókám éppen a VOIP-os kábelt kapta ki a központból...

Ruhák: Marci német 74-est visel viszont a magyar méretből már rég nem megy rá amit 74-esként árulnak. Bevágásról nyurga lévén nálunk nincs szó:-))

Játszószőnyeg: nekünk van egyszínű, mintás, vastag tchibós (ugye timi), vastag mintás és habtapi. Lévén kő és parketta padlófűtés nélkül a legjobb megoldásnak a habtapi tűnik. Nagyon szuperul működött amíg nem kúszott, viszont most a hideg kövön szeret hanyatt feküdni így néha kapucnis kardigánban dekkol itthon úgy néz ki, mint egy menekült :-((

Zenélő - forgó szerkezet:
Marcinak Fehn márkájú (itthon egy vagyon)szép, lágy színű lóg az ágya felett. Macik és holdak forognak körbe és nyugis hangja van. A figurák leszedhetők, moshatók és más is felköthető a helyükre. Én ezt jobban preferálom, mint a szines hangos verziót mert nem akarom,hogy elalvás előtt felizgassa. Így is elég nagy az ováció ha bekapcsolom. Amelyik gyerek szívesen van az ágyában vagy járókában annak jobb a színes mert az izgibb. SZERINTEM.
Én is csatlakozom ED-hez és a babaszobán vennék, van egy lány új FEHN cuccokat árul kicsit olcsóbban, de használtból is van szuper.

Zita inkább olvas mostanság, nem könnyű 2 (vagy már 3) forgó dervis mellett... Emilekre válaszol.

K.

cuiccolo
 
 


Cuicco, nagyon beikeásodtatok! Heti 1Xi vizit a minimum, másképp nincs meg a komfortérzeted, mi? Sajna ha nem lenne olyan blödül megtekerve, h végig kelljen az egész áruházat loholni én is napokat töltenék ott.

Az én gyerekem ma megbolondult...tényleg azt hittem elment az esze valamelyik másik városba...üvöltött mint sakál, ordított, ha tudott volna tán toporzékol is...
És bár én is jobb szeretem ha van kin kitölteni a mérgem, csúnya-rossz anya módjára magára hagytam a kiságyában lecsillapodni. Ez kb. 10 perc után sikerült is...kicsit bealudt. Egy jó 20 perc után viszont azt álmodhatta h ö nagyon mérges, ezért felébredt és megint folytatta ahol abbahagyta. Újabb 10-12 perc türelmi idö múlva vészjóslóan nagy csend hömpölygött a gyerekszobából...megnézem má´ mi történt...hát mint egy beauty-kúra után, kisimulva játszik a kis Félisten...
Majd komoly adag sütötökös tejpapi után alszik már vagy 2,5 órája....

Értitek ezt??????
Gyönyörü idö van pedig...ha felébred séta lesz 1000-rel...
timili
 
 


Sziasztok,

ágyfölé forgó: nekünk szines katicás-pillangós van, és ha jól emlékszem olyan 10 e körül volt. Dorka nagyon szereti a zenéjét, de játszani nem játszik vele. Én meg egyenesen útálom, mert amikor tesszük be a gyereket, mindíg beleakadunk (pedig az ágy másik végében van) és felébred a gyerek. Bár lehet hogy mi vagyunk a bénák. Másrészt meg nem lehet olyan magasságba tenni, hogy a fekvő gyerek elérje. Ezért inkább vettünk egy ugyanilyen zenéjű felhúzhetósat, amit bárhova lehet venni és az is szines és imádja (szerintem jobban megéri).

Játszószőnyeg:
mi nem vettünk, parkettánk van azon szőnyeg, nagymami varrt egy szivacsos "játszószőnyeget" azt használjuk, vagy a pokróc megy le a rendes szőnyegre.

Most névnapjára viszont kapott egy rugóshintát, nagyon élvezi.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!

Judit, asztalosKép
a hasmenéses dologból remélem gyógyulgatsz!Kép

Kriszti, a nátha sem hangzik túl jól, hogy viseli kisfiad?
Ikeában mi múlt hétvégén voltunk, beletettem Bencust az étterem melletti játszóházba csak sajna elsüllyedt a labdák közt.Kép Nagyon édi volt!Kép

Timi, köszi, de csak jól leplezem!Kép Szóval a tejpép bejön Neked is!Kép Nyamm
Márkod akkar már most megmutatja ki az Úr a házban!Kép

Judit78, a hízással szerintem is minden ok!Kép Bence most 11 hónapos és hónapok óta kb.200grt hízik.

Ildi, nekünk a habtapi nagyon bejött, tépi,kajálja ezerrel.Kép
Vettünk anno a Brendonban játszószönyeget 20000ért amit szépen vissza kellett vinni, mert fogott. Ennyit a drága és rossz dolgokról. Zenélő kütyü nálunk is kedvenc.Kép

További jó hétvégét!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok csajok!

Szeretnék kérdezni Tőletek valamit. Párommal hamarosan nekiugrunk a "baba-projekt"-nek és az orvosom a Budai Irgalmasrendi Kórházban van, de mivel ez ambuláns kórház, a szüléseket mindig a Söpfi-ban vezeti. A doki neve: Vojcek László. Tud valaki valamit róla? Esetleg van olyan, aki szült nála? Nagyon jó lenne, ha valaki infókat tudna adni.
Előre is köszike: Lola
lolita
 
 


Szia Barbi:-))
Marci baby már alszik is... Kanalast belapátoltam és már "csak" köhög.
Melyik IKEÁban voltatok? A múlt héten Timivel beleszaladtunk a budaörsi átépítésbe elég borzasztó volt....
Jók azok a golyók.....

Ed,
Uszi volt? Cipővásárlás?

Lolita,

Én sajna még a nevét sem hallotam :-((

Ytongjudit,

Isten éltesse Dorkát. (holnap van ugye?)


K.

cuiccolo
 
 


Barbi,
köszi, már teljesen jól vagyok, de a család minden tagja elkapta (kivéve Dorci "lekopogom").Szerencsére csak 1-2 napig tart, de ezt mondta a doktornéni, hogy valami vírus.

Lolita,
sajnos én sem hallottam a dokidról.

Kriszti,
köszönjük, tényleg holnap ünnepeljük.
Itt van két kép az ajándékában:

Kép
és

Kép
KépKép

Jó éjt

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Bár apucit nem ismerem és Ytongot is csak fotón láttam, Dorka baba tiszta Mama! Az elsön föleg! Vagy tévedek Judit?

Nekem az ikeás golyók nagy csalódás volt, mindig azt hittem szivacsból vannak...

A kabelen sajnos a Házibuli megy! Mindkét része egymás után...mennem kell!
Jóéjt! ( éjfél után lesz végeKép)
timili
 
 


Ma reggeli szösszenet: gyerek felöltöztetve, indulásra kész a csapat mikor egy nagy trottyot követően nyakig de hátközépig biztosan sz...os lesz :-(
Ilyen volt előtte:
Kép

cuiccolo
 
 


Krisztiiii! De szép kis fiú ez a Marcello!
Menetkészen, kabátban full besz..ás nálunk is volt már! 2 is! Kevelem az ilyeneket...
timili
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?