Új privát üzeneted érkezett!

Falina, Böbe!
Pupi vagyok régről biztos emlékeztek rám, még november-decemberben írtam.
Nagyon gratulálok nektek és vigyázzatok magatokra!!!!
Olyan jó érzés hogy sikerül valakinek-valakiknek!!!
Sajnos nekem még mindig nem jött össze, de ez van!
Üdv. Pupi
pupi
 
 


Böbe!

Juj, de orulok, ogy jol vagy! Innen mar nem elsz semmi baj, hidd el!

Falina!
Neked is sok pihenes meg nyugalom jar!

En hetfon megyek UH-ra a 13. napon, remelem szep edemeny lesz, addig is kefir, joghurt, meg sok viiiiz!!!!!!!!!!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Sziasztok
Kicsit most magam alatt vagyok csak úgy, azt hiszem kezdek leépülni a vizsgaidőszak miatt, még három vizsgám van. A legnehezebb a legutolsó. Kép
Ilyen vagyok kb: Kép
Cirmike,
mikor mégy dokihoz, várjuk ám az uh híreket!!!
Dodo,
szurkolok. Kép
Akiket illet!
Írjatok már nekem emailt mert 4 napja 0 olvasatlan levél van a postafiókomban és ettől is olyan depi vagyok. Kép Kép Kép
Pupi,
emlékszem rád, hogy olvastalak. Sajnálom hogy te is ilyen "eseménytelen" vagy, de fel a fejjel csak lesz már valami.
Sziasztok
Dana

Kép
danaaia
 
 

 
 

Falina!

Nálunk ugyan az első terhességemnnél nem született meg a baba, de nem az utrogestan miatt. A 12. hétig én is 3*1-et kaptam, utána 1 hétig 2*1-et, majd az utolsó héten 1-et. A 14. héten állította le teljesen a doki.

Matchi
matchi
 
 


Danaaia!
Kitartást a vizsgákhoz!
Nekem is van még hátra pár Kép Jó nehezek.
Azt mondják a stressz nem tesz jót a babaterveknek, de mutassanak valakit aki vizsgaidőszakban nyugodt és kiegyensúlyozott. Kép

Kép
Kép
tanczy
 
 


Matchi,
köszönöm a megnyugtató választ.

Dana,
képzeld a rutascorbint nem tudtam megkérdezni, mert hamar lerázott a doki és elfelejtettem a végére. Na de sebaj, majdcsak lesz valahogy enélkül is.
Egyébként úgy megnyomott a doki, hogy utána 1 napig szurogatásokat éreztem a méhem irányából. Kicsit beparáztam. Remélem nem is a doki miatt volt, hanem növöget a pici!!!
Babások, ti éreztetek ilyet anno?

Képzeljétek, kellett nagyobb bugyikat vennem a hasam miatt, de azok is kicsnek bizonyultak (kínai méretű xxxl). Kép

Lányok, ha esetleg bánt vkit, hogy a babáról beszélek, nyugodtan állítson le!
(Jobban szeretek tőletek kérdezgetni, mert a babás topikban, ahova bejelentkeztem már mind túlvannak a 12. héten és már rég nem téma az, amiket én most élek át. Persze azért szoktak válaszolni, ha még emlékeznek a dolgokra, de ők már másfelé járnak.)

F.
falina
 
 


Sziasztok!

Falina!
Én nagyon sokáig éreztem azokat a bizonyos szurkálódásokat, általában reggel és este, ez kb. 1 hete múlt el. Szóval ez tök normális!

Most rohanok.

Üdv:
Belya
8+5
belyus
 
 


Szisztok!

Falina!

Még kedden küldtem volna üzenetet, de valahogy nem sikerült felrakni. Kb ennyit írtam az UH eredményre: Kép. Ja és azt, hogy maradt bőven utrogestanom, írj ha kell.

Dana
Én majd írok hamarosan, csak most én is depis lettem. Szegény Matchinak már kipanaszkodtam magam. Majd Te is jól megkapod! Kép

Tina
vtina
 
 


Tina! Kép
Lecsapnék az Utróra, de nem azonnal. 15 napra valóval még rendelkezem. Mailben majd megbeszéljük a részleteket. Köszönöm előre is! Kép
F.
falina
 
 


Dana!
Köszi, hogy emlékeztél rám. Sokszor olvaslak titeket, csak nincs időm írni. Egyébként veled mi van? Nem nagyon emlékszem rád! Bocsi!!!
Falina!
Nyugodtan írj a babáról engem nem zavar. Örülök hogy összejött nektek. Már az egyik barátnőm és egy munkatársam is terhes, úgyhogy szoknom kell a dolgot. De én örülök mindenkinek, akinek összejön és drukkolok is.
Pupi
pupi
 
 


Sziasztok!

Hát ismét itt vagyok, most éppen náthásan, úgyhogy úgy fest, ez a gyerek terminátor lesz, mindent kibír Kép

Dodo, nagyon szurkolok...

Falina, nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! Pihenj sokat!!! Nekem is nőtt már a hasam, de én még nem vettem semmit... a szurkálódás teljesen normális, azt mondják, igaz, én is mindig betojok...

Egyébként azt szeretném kérni, hogy aki babás, az a 12. hétig hadd maradjon itt, mivel bármi közbejöhet (mint mégéltem már egyszer) Kép

Pupi, kitartás, meglesz az eredménye! Kép

Dana, nagyon szurkolok...

Tina, veled mi van, hogy vagy?

Köszönök minden szurkolást, drukkot... Kép

Puszi mindenkinek

Böbe
baba76
 
 


Sziasztok!Kép

Bocsi, hogy átkotyogok megintKép

A szúrkálódást a méhszalagok megnyúlása okozza, teljesen normális dolog, még hetekig is eltarthatKép Nekem is nagyon sokáig volt ilyen:
Utána meg majd a köldök körül fog szúrkálgatni meg fájogatni, az is normális leszKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus,
köszi. Tudom, hogy alapból ettől van a szurkálás, csak ugye nekem azután volt és 1 napig, miután a dokim "brutál" módon vizsgált meg. Sajnos a múlt még kísért és nagyon parázós vagyok... Egyszer csak kinövöm. Kép
falina
 
 


Sziasztok

Ma vagyok még csak 5 hetes, de tegnap a dokim megnézte hüvelyi uh-n és látta, hogy 4 mm-es.
Megnyugodtam, hogy nem baj ha szurkál, csak az a baj, hogy akkor érzem miuátán takarítottam, cipekedtem, 12,5 kg-s kisfiammal játszottam, emelgettem. Vagy az is lehet hogy ekkor figyelek oda...

Szóval Falina megnyugodhatunk, mindez természetes.

Mi holnaptól síelni leszünk egy hétig, utána az orvosom megy egy hétre síelni (engedélyezte az óvatos síelést már hat éve nem esek el a pályákon, ha nem száguldok, amit most nem fogok).

Ha megjövünk majd visszaolvaslak benneteket. Legyetek jók, és nagyon jó lenne egy újabb zebráról olvasni mire megjövök! Kép

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!
A szúrkálás az inszem után 10.nappal mit jelenthet?
Napsugi
napsugárka
 
 


Cirmike,
próbáld meg a fiadat sielés alatt a pároddal emelgetni, de ezt te is jól tudod.
Jó szórakozást és tényleg vigyázz magatokra síelés közben!

Napsugi,
ebben a topikban sz'tem nincsen olyan lány, akinek lett volna inszemje, szóval nem biztos, hogy tudunk válaszolni a kérdésedre.

F.
falina
 
 


Sziasztok!
Csak röviden!
Aki babás az légyszi ne gondolja már azt, hogy útban van itt! Tessék maradni kilenc hónapig, aztán meg a babákról áradozni, vagy a nevelhetetlen kölykéről kétségbeesve kérdezni! Kép Nem hiszem el, hogy itt mindenki csak a siránkozásra vagyik. Jó követni az örömhíreket, meg a pocakos gondokról hallani és látni hogy minden gond megoldható. Az életnek mindig van szép és nem szép része, nem kell őket elválasztani. Na ez közhelyes volt, dehát ez van. A mi babásaink vagytok és kész. Miért kéne átmeni, vagy elkülönülni? Ugyan már...lányok.
Napsugi,
Üdv itt. tényleg nem nagyon van itt inszemes, talán Dodó. Mégis hol szurkál? Mert ha a méhed környékén akkor akár a beágyazódás is lehet...
Cirmike,
jó sielést, én nem mernék...és vigyázz magatokra.
Falina,
miért vizsgált durván a dokid? Ez most a szememben egy rosszpont neki. Az én régi dokim ha baba volt a pociban, ha nem volt muszáj manuálisan nem vizsgált csak uh-val.
Nem mondta, hogy miért vizsgál így? Legközelebb mondd neki, hogy fájt és mellőzze az ilyen támadásokat.
Sziasztok
Dana, ejnye nem is lett rövid, bocsi.

Kép
danaaia
 
 


Dana,
ne legyen rossz pont, lehet, hogy én vagyok kényeske. Azért azt hozzáteszem, hogy a régebbi dokimat meg sem éreztem. Remélem Matchi és Tina jobbakat tudna nyilatkozni erről.
Hogy miért vizsgált meg így is? Utána azt mondta, hogy a méret megfelelő a kornak. Gondolom ezt az UH-ból is ugyan ilyen jól meg lehetne állapítani!?
Máskor is fájt már amúgy.
Dokinkról különben eddig csak jót hallottam. Nekem is csak ez vele a bajom, ill. hogy semmi infót nem ad. Mindig kérdeznem kell, de úgy tűnik számomra, hogy már várja, hogy menjek, pedig mindig meghálálom neki a vizitet.
F.
falina
 
 


Sziasztok!
Valaki írja meg légyszí, hogy az alább leírt hormoneredményeim milyenek. Ugyanis a doki azt mondta, hogy jó, egyet kivéve: a prolaktint. Ez a vérvétel a ciklusom 21. napján volt. Progest:25.17 nmol/l, testost:1.62, oestradiol:1.02, fsh:6.42, lh:18.36. Prolaktin:63.82. Sajnos a prolaktinom 2-szer akkora, mint egy szoptatós anyának, most ezt csökkentjük, és ezért nincs peteérésem.Szerintetek, vagy tudja-e valaki, miért lett ilyen magas!!! Még nem volt gyerekem. Köszi a válaszokat, valaki biztos tud rá nekem válaszolni! Mert ezek a dokik seggfejek.
Üdv Pupi
pupi
 
 


Pupi,
én pontosan nem tudom mi okozhatja, de az tuti, hogy ha magas, először le kell csökkennie, mert addig nem leszel fogamzóképes. A többiek majd többet fognak tudni mondani a dologról.
Szóval a dokid jól csinálja a dolgokat, ne aggódj! Csak ezek szerint ő is a néma orvos kategóriába esik...
F
falina
 
 


Dana,
az orvosokat ajánló topikból másolom be neked, nehogy túl rossz fényt vessek a dokinkra:

"Akinek nem jön könnyen a baba - de mindenki másnak is- teljes szívvel ajánlom a Schöpfiben Dr. -dokink neve- t. Csúcs egy doki.
11 éve járok hozzá, csak szuperlativusokban tudnék beszélni róla." Jarenata

Merre vagytok lányok???
falina
 
 


Lányok!
Aki szedte a Bromocriptint, az is rosszul lett tőle meg szédült??? Én ma reggel hányingerrel ébredtem, utána irány a wc, semmi hányás , de elszédültem és elestem. Meg azóta fáj a gyomrom és hányingerem van. Meddig fog ez így tartani??? Remélem csak a mai nap. Aki szedte, írjon már véleményt! Mert ha ez így folytatódik, akkor én abbahagyom.
Köszi!
Üdv Pupi
pupi
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok a topikban, bár rendszeresen olvasom.
14 hónapja vagyunk a babaprojekten, de eddig még nem jött össze. Most a második adag Clostit fogom elkezdeni.
Az a baj (a dokim szerint is), hogy nagyon izgulok és görcsölök, hogy mikor jön össze.
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnék nem folyton erre gondolni?!
Hogy ne minden együttlét arról szóljon, hogy lesz-e belőle baba?!

wanga
 
 


Sziasztok!
Pupi,
Egyértelműen a gyogyi mellékhatásai ezek, ezért szokták úgy felírni, hogy kezdésnek csak fél tabletta, aztán fokozatosan emelik az adagot a kívánt mennyiségre. Mennyit szedsz? Hívd fel dokidat hogy mi van és tud javaslatot mondani, hogy pl csak kétnaponta szedd, vagy csak felet stb. Ne ijedj meg. Úgy látszik te azok közé tartozol aki nehezen fogadja be. De mindenképp kérdezd meg dokidat A magas értéknek oka lehet a stressz. Nekem akkor volt nagyon magas, mikor munkahelyemen éppen felmondtam. Mikor vége lett a hercehurcának magától lement. De aztán olyan is van, hogy sose derül ki mitől magas.
Falina,
köszi a dokiról az infókat, hát az nem jó hogy szűkszavú, de ez eredhet abból, hogy mindent már annyiszor elmondott másoknak, hogy úgy érzi már mindenki mindent tud. Ha más hibája nincs, ennyit el lehet nézni.
Sziasztok
Dana

Kép
danaaia
 
 


Danaaia,
Köszi a választ, mert kicsit megijedtem. Főleg azért, hogy holnap hogy megyek dolgozni.Egyébként 1*1-et szedek, és a második nap lettem ilyen szarul. Holnap mindenképp felhívom a dokit.
Wanga,
Sajnos azt kell mondjam, hogy töröld ki az agyadból, hogy gyereket akartok. Kb. mi is annyi ideje próbálkozunk, mint ti. Biztos nálad is a stressz okozza a dolgot.
Többet nem tudok mondani, hátha valaki majd okosat mond.
Üdv Pupi
pupi
 
 


Sziasztok!

Falina!
Sajna ebbne a témában nem tudok "jót" írni. A dokink vizsgálati módszere tényleg elég durva. Kép
Anno engem is rendesen meggyötört. Gondolom tudja, mit tesz. Ha terhesen ez ártana biztos, nem csinálná így.
Pupi!
A stresszről már én is hallottam mint a magas prolaktin okozójáról.
Dana!
A fent említett dolog tényleg nem túl jó. Az igaz viszont, hogy kérdezned kell. Azonban ha 20-at kérdezel, akkor 20x válaszol türelmesen. először nekem is úgy tünt, hogy "alig várja, hogy menjek" ahogy Falina írta, de egész nyugodtan lehet kérdezősködni.
Mentek hozzá a héten? Mert én lehet, bár nem tudom még mikor.

Wanga!
Ezt kiverni a fejedből nem nagyon lehet. Bízz abban, hogy a gyógyszer segít. Csak rutin kérdés: rendesen megvizsgált/vizsgál az orvosod a closti mellett?

Tina
vtina
 
 


Tina! Kép
Már annyiszor szerettem volna nekem írni priviben, de mire odajutok, már nagyon fáj a méhem és le kell feküdnöm. Most már ideje azért! Kép
Huhh, hát nem örülök, hogy neked is hasonló a tapasztalatod a vizsgálattal kapcs. Igazából én már annyira aggódom a múltkori nyomása miatt és az azt követő szurkálás és fájdalom miatt, hogy a héten elmegyek ide az sztk-ba és megkérdem a védőnőt. Ha még egy UH-t is ki tudnék sírni, az ász lenne. Sajnos azóta is fáj néha ott picit, ahol megnyomott. Ugye nincs baja Pocibabának!?
Én csak 8-án megyek a dokinkhoz, így megint nem talizunk.
F.
falina
 
 


Falina! Tina!

Mi ez a durva vizsgálat, amit tapasztaltatok a dokinál? Most kicsit megijesztettetek, pedig én nem is vagyok terhes. Még én sem hallottam és tapasztaltam olyat, hogy össze-vissza nyomkodják az embert, főleg az elején.
Én pénteken megyek a dokihoz reggel, és a nővérkéhez is a jövő héten. Nem jön valaki véletlenül pénteken?

Matchi
matchi
 
 


Matchi!

Nekem még nincs időpontom. attól függ meggérkezik-e a genetikai vérvétel eredménye. Elvileg a hét elejére kellene meglennie, úgyhogy a péntek még jónak tűnik nekem.
Tina
vtina
 
 


Sziasztok!
Üdv itt Wanga. Hát érzéseidet mindenki ismeri itt. Szerintem nem lehet ezt a dolgot kiverni a fejből, az ember olyan klassz asszociációkra képes, hogy bármire gondol, ha akarja úgyis a baba jut eszébe róla. Elnyomni a gondolatokat talán lehet, ha lekötöd magad mindig. Ne legyenek üres ábrándozós perceid. Én például takarítok, átrendezek (persze ezt se lehet a végtelenségig) Ja és gondozom a kiskutyánkat, aki szombaton pottyant az életünkbe. Már nagyon vártuk és most ő van a figyelem középpontjában.
A szerelmeskedésnél pedig csak a párodra és a boldogságra szabad gondolni, másra nem!!! Ha szeretitek egymást és jó együtt akkor ez menni fog, nekem sikerült. Kép
Falina, Tina és Matchi.
Ém nem tudom mikor megyek dokinkhoz, mensi 3. napján kell. nem tudom ez mikor lesz.
Dokinknak biztos lehet szólni hogy ne nyomkodjon, nem? Amikor engem vizsgált az normálisnak tűnt, persze terhességben nem gondolnám hogy így indokolt. Na mindegy, hessegessük el a negatív gondolatokat.
Sziasztok
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!
Tina!
Volt egy csomó vizsgálatom. Először kezdtük a vérvételekkel, és közben persze folyamatosan járok vizsgálatra is. Mikor letelt az egy év, akkor dokim csinált egy hydrolaparoscópiát. Előtte elküldte a férjemet spermaanalízisre. Minden eredményünk jó lett.
Úgyhogy most rásegítünk a Closbival.
Most egész jó passzban vagyok, viszonylag optimistán látok hozzá a második kúrának.
Dana!
Mi éppen lakásvásárlásban vagyunk (ami azt jelenti, hogy decemberben készül el a lakásunk), addig pedig anyóséknál lakunk. Igazából itt minden adva van, hogy másra koncentráljak. Vannak kutyák, és mindíg van körülöttem valaki.
Ti mióta próbálkoztok?
Tina, Falina, Matchi!
Szerintem ez a vizsgálat így nem OK. Ahová járok ott a doki csak rákszűrésnél és egyéb speckó esetekben vizsgál, egyébként pedig egy laparoszkóp szerű valamivel (ami egy nagyon vékonyka vezeték, aminek a végén egy picurka kamera van) vizsgál meg. És egy monitoron nézi, hogy mi a helyzet belül. Ez így nagyon humánus.
Bár nem olcsó. De nagyon tapasztalt doki(prof), könyveket írt, és egy jól felszerelt szülészeten dolgozik, ahol többféle szülési lehetőségből lehet választani. Bármikor fel lehet hívni, az "érdekes eseteknek" megadja a mobil számát is.
Ha érdekel valakit, szívesen megadom a doki elérhetőségét priviben, és a tarifáit is megírom.
Sziasztok
Wanga

wanga
 
 


Szia Wanga!
Akkor nálatok minden a helyén van a sikerhez. Szurkolok nektek. Mi május óta próbálkozunk, de nekem már van két lánykám, úgyhogy kicsit más ahelyzetem, mert tudom az elsőnél a legnehezebb lelkileg, na most se könnyű nekem se, mert mindig reménykedtem, hogy egyszer végül magától is menni fog, és nem, sőt kezd egyre kacifántosabb lenni a dolog nálam.
Így a doki neve nélkül érdekelne, hogy mi az a nem olcsó?
Köszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana!
Nekem is van már egy 9 éves kisfiam, de ő is nehezen jött össze (1 év). Akkor 27 éves voltam. Most 9-cel vagyok idősebb. Úgyhogy most emiatt izgulok. Bár a dokim szerint nem kéne, mert még most sem késő.
A magánrendelőjébe járok, ott egy vizsgálat ultrahanggal 10.000 Ft. De nincs sorbanállás, mint egy rendelőintézetben, fél óra alatt lemegy az egész vizsgálat. Szerintem ez is fontos.
A fiamat a Schöf Méreiben szültem, és volt olyan nap (nem is egyszer), amikor 9-től 2-ig vártam az ultrahangra.
Mit értesz az alatt, hogy "kacifántosabb"?
Hy,
Wanga

wanga
 
 


Wanga,
mostani dokim előtt nekem is magándokim volt, hogy minden simán menjen... A te általad említett szolgáltatás nála bő 11E Ft volt tavaly. Gyönyörű rendelő, várni szintén nem kellet egy percet sem. Minden tökéletes volt, fizettem, mint a kisangyal. Sajnos a hozzá nem értésével, jobban mondva semmittevésével egy vetélést köszönhetek neki. Most a Söfibe járok Kép egy meddőségi specialistához sztk rendelésre, eddig max 1 órát kellett rá várni, de megéri. Itt a pici a pocimban. Már eljutottunk a 10. hétig és talán ő már velünk marad (az előző 2-t sokkal korábban elvesztettem feltételezett progihiány miatt).
Szóval én nagyon jó példa vagyok arra, amit soha nem gondoltam volna, sztk rendelésben jobban bízhatom, mint egy rabló magánorvosban.
Míg rátaláltam az itteni lányok segítségével a mostani dokimra, voltam előtte egy másik magándokinál is, akivel szintén megjárhattam volna, de erre már kár volna több szót fecsérelni.
A Söfitől különben még ma is klausztrofóbiám van, a 100 éves nőgyogyiasztaltól meg kifejezetten rosszul vagyok. Bizony nehéz volt megszokni a magánorvosok csili-vili rendelői után, de vmit vmiért. Nekem így hozta a sors...

Szerencsére a te orvosod láthatólag ért hozzá és próbál mindent megtenni a sikeretekért!
Bízom benne, hogy mihamarabb összejön nektek! Kép

Falina
falina
 
 


Jah, annyit még, hogy én vidékről jöttem fel Bp-re lakni pár éve. Ott valahogy más a helyzet nőgyogyi ügyben. Ott még érték az ember, itt mintha csak pénztárcák lennénk.
Ott 1 orvosom volt végig, akiben meg lehetett bízni, itt meg már vagy 5-nél jártam 3 év alatt...
falina
 
 


Szia Wanga!

Akkor tényleg nagyon alapos az orvosod. Tényleg csak rutinből kérdeztem. Az én ex (és Matchié is) csili-vili magánorvosom (igaz "csak" 5000-ért alkalmanként)elfelejtette fél éven keresztül a rutint, és így cisztákon kívül mást nem köszönhettünk neki. Kép
Amúgy ahova most járunk az tényleg sztk-s, de magánszinten működik, mert be kell jelentkezni, igaz így is várni kell mert rengetegen járnak hozzá, és nem csillogó a rendelő.
A dokid itt sajnos sokaknak megadhatná a számát. Kép
Falina!
Nem tudom én szeretek oda járni. Valahogy a bizalmam az orvos iránt elfedi a kórház kopottságát. MOst decemberben pedig 1 ágyas szobában voltam, TV, telefon, zuhanyzó. Nagyon kulturált volt. Abban a lelkiállapotban nem is lettem volna képes befeküdni egy hatágyas kórterembe, ahol olyanokkal fektetnek össze, akik épp elvetetik a gyereküket. (ilyenben volt már részem) Ha nem lett volna szabad az egyágyas szoba biztos hazamentem volna. Szóval itt is van jobb megoldás csakhát külön kell érte fizetni.

Tina
vtina
 
 


Sziasztok!
Csak néhány gondolat a magánorvos - sztk témához.
Lehet abban valami, hogy vidéken jobban emberszámba vesznek. Én vidéken járok magánba a dokimhoz. De amikor UH-ra kell mennem (a closti működését ellenőrizni) mindig reggelre hív a kórházba és soha nem kér érte pénzt. Ha szükséges még receptekkel is ellát ilyenkor.
Szóval én (eddig) meg vagyok vele elégedve.

Kép
Kép
tanczy
 
 


Sziasztok!
Az előző dokim a bizalmamat vesztette el. Majdnem fél évig elkezelt egy méhszájsebet, amiből komolyabb baj is adódhatott volna. Ráadásul olyan gyógyszerekkel tömött, ami mellett vigyázni kellett, hogy terhes ne maradjak, mert veszélyes lenne a babára. Ja, és ezeknek a gyógyszereknek az ára magasabb volt, mint amit most a dokinak adok.
Ebben a dokiban bízom, hiszen nem vesztegeti az időmet és alapos.
És ami még nagyon fontos, sok anyukával találkoztam a kórházban, akik hasonló herce-hurca és több év sikertelenség után, az ő segítségével lettek anyukák.
Ez is erősíti a bizalmamat.
Meg titokban arra gondolok, hogy ha nekik sikerült, nekem is (nekünk is) fog!!!!!!!!!!!!
Más. Volt valakinek valami baja a clostitól?
Én nem tudok vezetni ha beszedem, mert szédülök tőle (mondjuk a tájékoztatóban szerepel lehetséges mellékhatásként). És folyton aludnék (ezt a munkahelyemen nem veszik kimondottan jó néven...)
Helló
Wanga

wanga
 
 


Wanga!

Én kifejezetten rosszul voltam tőle: szédültem, foltokat láttam, zsibogott a kezem, nehezen vettem levegőt, kb ennyi. És a nem megfelelő ellenőrzés miatt cisztákat növesztettem tőle. Szóval nem én vagyok akinek ez a gyogyó bevált.
Amikor nem szedtem teherbe is estem azonnal (de nem tartottak sokáig Kép )

Dana!
Milyen a kutyusotok?

Matchi!
Pénteken megyek én is, még csütörtökön kell hívni a pontos időpont miatt
Tina
vtina
 
 


Sziasztok!
Hát ebben a (2.) clostis hónapban sem jártunk sikerrel, ezért most HSG-t csináltak.
Elég fura volt, mert hiába mentem be előre egyeztetni mindent, elfelejtettek szólni, hogy borotváltam kell menni, és ha nem volt az elmúlt napon székleted, akkor beöntést is kapsz.
Ráadásul mindezt afféle lebeszós stílusban...

Elvileg kábításban végezték, de szerintem még nem hatott a injekció, mert elég kellemetlen volt amikor felvezették a katétert a méhbe. Után meg a kórházon át (tele folyosón várakozó emberekkel) áttoltak a röntgenbe, ahol már hatott a cucc, és szerencsére nem fájt amikor feltöltötték kontraszt anyaggal a méhet.
Azért azt nagyon jó volt látni, hogy szépen átjárható mindkét vezeték. (tartottam tőle, mert bár soha nem volt még nőgyógyászati bajom, évekig kajakoztam, és a hideg vízben üléstől akár lehetett volna bajom is).

Ebben a hónapban tilos a babagyártás mert sugár érte az épp érőben lévő petesejteket, plusz ezzel a kontraszt anyaggal is találkoztak.

Most (másnap) picit feszít a hasam, pecsételek is. Ez normális?

Nektek nincs néha olyan érzésetek, hogy francba az összes gyógyszerrel, próbálkozzunk megint egy kicsit természetesebben?

Virnya

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár
 
 


Szia Tina,
tudok róla, hogy vannak fizetős szobák, de azt is hallottam, hogy ált. tele vannak és a legtöbbször előre be kell jelentkezni. Több beteg lecsúszott róluk, mert éppen dömping volt a kórházban. Maradt nekik a 6 ágyas tele romákkal. Noh, tudom, hogy már megint negatívnak hangzik, amit mondok, de nekem be szoktak jönni a megérzéseim és már előre parázom, hogy a szülésnél ne legyen fullhouse. Kép

Más:
találtam ma 1 írást a mostanában érzett fájdalmaimmal kapcs. a méh jobb oldalán. Szóval általános jelenség több nőnél, hogy ez az oldal fáj. Kitágul az ez oldali vese és ezért néha vizeletvizsgálatra van szüks. Ez a variáció jobban tetszene picivel, mint hogy a méhem fáj...

Örülök, hogy beindult a topik! Kép

F.
falina
 
 


Ja még itt van egy-két kérdés amire végre válaszolt a doki:

Babagyártás alatt a nőnek szabad, apunak viszont nem ajánlott a szauna, ha összejött a gyerek, akkor pont fordítva. :-)

Edzeni nyugodtan lehet, kb. olyan intenzítással , amíg nem zihálsz (ekkor nem kap oxigént a baby) és ez ahogy nő majd a baba, attól függően, hogy mennyire vagy edzett, egyre hamarabb el fog jönni.

Semmi olyat nem szabad sportolni, ami elzárhatja -akárcsak pillanatokra is- a combhajlatban lévő ereket. (pl. heverderben hegymászni, ejtőernyőzni)

A beágyazódás idején (14-21. nap) ha egészséges vagy, nyugodtan ugrálhatsz is (pl. step aerobik), de ha félnél, akkor most másféle tréninget válasz (pl. alakformáló óra, spinning, gyaloglás súlyzóval a kézben, astanga jóga)

Minderre nekünk clostisoknak nagy szükségünk van, mert a plusz hormontól hízékonyabbak vagyunk, és jóval stresszesebbek is mint a szerencsés "ősanyák", amin a sport nagyon sokat segíthet.

V.

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár
 
 


Virnya,
a sportlady! Kép
Huhh, bárcsak nekem is ennyi energym lenne.
Még abba is belefáradok sajna, hogy olvaslak. Mentségemre legyen mondva, hogy már 1 hónapja fekszem babóca érdekében és azt is fárasztó lassan, ha kifordulok az ágyból.
Na, egyáltalán nem rossz szándékkal mondom ezt, sőt, pont az ellenkezője. Csodállak!
Azért sztem ve vidd túlzásba a sportot!
F.
falina
 
 


Falina!
Szerintem ezen izgasd magad a legkevésbé. Gondolom akkor már teljesen mindegy lesz, a lényeg, hogy megszülessen egészségesen. Ha majd ott tartod a kezedben a legcsúnyább 6 ágyas kórterem is biztos szépnek fog tűnni. (bár kétségtelen, hogy kerüeti adottságok miatt tényleg sok a roma)
Amúgy van 1, 2, és 3 ágyas fizetős. Azért elég nagy a rotáció, max. a 2. naptól biztos van hely. (az ott szült ismerőseim így jártak)

T.
vtina
 
 


Sziasztok!
Micsoda forgalom.
Wanga, hát ez az ötszámjegyű rendelési tarifa nekem azért sok akármilyen tuti doki. Akkor majd mennyit adsz ha szülni fogsz? Aztán tényleg befejeztem az anyagiaskodást.
Azért a vidéki orvosokat se magasztaljuk túlzottan, nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt itt is, ebbe beletartozik az egyetlen eddig szeretett dokim, aki 6 év után hagyott a pácban.
Wanga, a kacifántosság azt jelenti, hogy a két lányomnál szépen hatott a closti, semmi gond nem volt, most meg három hónapból kettőben nagy cisztáim lettek, így ezzel le kellett állni, és most Pestre kell járnom, mert eddigi dokim nem kívánt tovább velem foglalkozni, most hogy kicsit problémásabb vagyok, mint korábban. Most várom az új vizsgálatokat, majd aztán valamikor új terápiát stb.
Szerintem a Söfi kinézetével semmi gond, a lényeg mindig az ember, aki foglalkozik a beteggel, az minden kényelmetlenségért kárpótol, ha megbízható és odafigyel rád.
Én voltam hatágyas szobában, mikor első lányomat szültem, igaz még itt Esztergomban, és volt roma is bent, és az az igazság, marhára nem érdekelt ki mit csinál, vagy milyen. A lényeg a babám volt, csak őt láttam senki és semmi mást. Jaj de jó volt.
Tina,
a kutya nagyon nagyon édes, Bogáncs a neve, majd rakok fel képet, ha a főgazdi (a férjem Kép) végre hazahozza a digitális fényképezőgépet. Olyan örökmozgó, lassan leszedi a nadrágomat, a garázsban már mindent összekutyult, a macskámat sportolásra kényszeríti stb.
Szia Virnya!
Hol jártál eddig? Te aztán jó sokat sportolsz, mi a foglalkozásod egyébként hogy ennyi időt tudsz szakítani erre? Érdekes amiket a HSG-ről írtál, nekem ilyeneket hogy borotválás nem kellett csinálni, beöntést nem csináltak. A görcsölgetés, pecsételés előfordul. Nekem is volt. A lányom keresztanyja éppen abban a hónapban lett, babás, hogy megcsinálták neki a hsg-t, tegnap született meg a kislánya. Én úgy emlékszem nekem se mondták, hogy védekezni kell. Nem a ciklus elején csinálták neked? Mert olyankor szokták csinálni, mikor még nincs érő tüsző stb. Na de lehet hogy el vagyok tájolva.
Falina,
nekem is mindig volt a jobb vesémben tágulat, de mondjuk én sose éreztem, csak az uh-n látszott. De attól még lehet, hogy neked fáj. Jaj nem akartalak lelombozni.
Puszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok, Lányok!
Tina
Nekem is úgy esett most, hogy volt egy hónapos kihagyásom (pont ez van most)és így is pont akkora tüszőm volt mint a stimuval. Hát jó lenne, ha a gyógyi nélkül sikerülne.
Dana
Hát mondtam, hogy nem olcsó és sajnos azt is tudom, hogy kb. mennyit kér a szülésért. Le sem merem írni Kép

Azt mondta a dokim, hogyha a következő két closti kúra nem segít, akkor inszem következik.
Van valaki, akinek volt már?
És még az is érdekelne, hogy a closti kúra segített-e valakinek közületek?
Totál hülyeség ennyit kérdezősködnöm, de olyan jó olvasni azokról, akiknek sikerült!

Jó ez a topik, egy csomó kérdésere választ kapok. És most kezd pörögni is.
Helló
Wanga

wanga
 
 


Bocsi Lányok, ha néha túlzásba viszem, tudjátok a hormonjaim... Kép

Wanga,
ha arra vagy kíváncsi, hogy van-e már a topikban clostis baba, akkor mondhatom, hogy igen. Van, akinek 2-3 hónapon belül összejön, viszont sajnos vannak többen, akiknek nem nagyon jön be a dolog. Mióta itt vagyok a topikon nekem és egy lánynak, aki mostanában már nem irogat ide (Judyt) az eslő clostis hónapban összejött. Neki ráadásul ikrek! Kép Több tűszője is megérett.
F.
falina
 
 


Falina!
Na jó, egy icipicit irigykedem Kép
Most is kell valami gyógyit szedned?

wanga
 
 


Danaaia!

Hát némileg hozzátartozik a foglalkozásomhoz a sport is, de erről inkább nem írnék. :-( Bocs, nem akarok titokzatos lenni, csak akkor nem írhatnék ilyen őszintén a magánéletemről.
A ciklus elején csinálták pontosan a 8. napon a hsg-t, de petérésről csak annyit, hogy kedden, azaz a mensi harmadik napján volt hüvelyi uh (vérzés alatt - undorító böa) és ott mindkét oldalon 3-3 1cm körüli tüszőt láttak.
Ha nem lenne külföldön ebben a hónapban a férjem tuti nem engedem a hsg-t, hanem ezerrel próbálkoztunk volna. :-) A dokim szerint minden (egészséges) nőnek 8-11 pete löködik ki, de ebből csak egy, ritkábban kettő érik be kellőképp.
Nektek is röntgennel nézték? A barátnőm nagyon kiakadt rajta, mert a Káaliban uh-al is megtudják nézni, hogy a kontraszt anyag átfolyik e. Azért igy még a petefészekben lévő több ezer sejtecském is kapott egy adag sugarat, és ez elszomorít.

Jaj csajok, én már úgy babáznék!

V.

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár
 
 


Wanga,
a barnázásom miatt progeszteron pótlást kapok Utrogestan kúp formájában. Ezen kívül a hányingerre és a hasi görcsökre MagneB6-ot kaptam.
A legjobban azt furcsállom, hogy nekem egyáltalán nem feszülnek a melleim, már nem is teltek, mint az elején. :/
A mostanában kezdődött hasfájásról meg nem is beszélve, csak fekve nem fáj. Hétfőn meg, mikor végre kimerészkedtem a lakásból 2*5 percnyi séta után egész nap fájt a méhem. Remélem nem kell végigfeküdnöm a 9 hónapot...

Ti felhívnátok a dokit ilyen tünetekkel?

F.
falina
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?