Új privát üzeneted érkezett!

Évi nagyon sajnálom!
Kitartást és  erőt kívánok , és hogy töltődj fel miahamarbb. Szerintem is a túlstimu lehet a ludas, de a most a FET-tel, sokkal jobban meg lesz "kímélve" a szervezeted! Biztos sikerülni fog!
Egy jó hír lányok hogy a ló éve van...sok be nem teljesült álom válhat valóra! Higgyétek el ez a mi évünk lesz!
http://www.lelektv.hu/2014-a-lo-eve-a-s ... an-1-resz/

paurora81
 
 


Sziasztok!
Először is Babás Új Évet Kívánok Mindenkinek!!
Lexi, üdv itt, jó helyen vagy köztünk és a klinikán is ;-)
Gabci, mennek a drukkok hétfőre ;-)!
Az iker-siker babócákat Isten hozta köztünk, sok boldogságot, egészséget babáknak, mamáknak és a papáknak!!
Saaba, szívből gratulálok a bébihez! Milyen kúrán voltál Erdélyben?
A januári kezdőknek nagyon szorítok, sokat gondolok Rátok!
Zsó, eltűntél, azért remélem jól vagy!
Évi, végig követtem a fórumot, és drukkoltam Neked ezerrel...sajnálom, hogy nem sikerült, de ne add fel!! Kamilla jól emlékszik ;-) mi is így jártunk (csak először gratulált a prof, de végül nem maradtak velünk a babák) és utána fagyibabánk lett :-) Pont 9 embrió volt lefagyasztva, mint Nektek, 6-ot olvasztottak ki, ebből 2 babát kaptam és KisMackó velünk maradt. Ha kérdésed van, írj nyugodtan ;-)!
Paurora, Te természetgyógyászattal foglalkozol? Elég tájékozottnak tűnsz ;-)
Zsu, jobban vagy?
maci80
 
 


maci80
Örülök hogy írtál , egy kis plusz löket a pozitívabb hozzáálásomhoz

Hogy alakul a menete majd? Ugye megjön még 2 szer a mensim utána telefon. Mikor kell majd mennem ? Itt is mensi 20. nap , vagy másként mennek a dolgok?
Milyen szurikat kaptál ?
Jól lerohamoztalak a kérdéseimmel , neharagudj. De nem sok mindent szedtem ki a dr.ból, csak annyit hogy könnyeb lesz.


Most hogy pici pihi van , rendeltem méhpempőt . Sok jót halottam meg olvastam róla , remélem ez is ad majd egy kis pluszt jót.
evi89
Vecsés
 
 

 
 

Evi, ugyanúgy a 20. napon kell menni, Gonapeptyllel kezdődik ez is, kb 10. nap vv, ha minden oké, felírják a Dermestril tapaszt. Nem fogsz menstruálni, a tapasszal vastagítják a méhnyálkahártyát. A tapasz használatához kapsz majd papírt, mikor mennyit kell tapasztani. A tapasz kezdésétől kb a 17. napon van a beültetés délután. Onnan ugyanaz a menet, Utrogestan, vv...Ez nem terheli meg annyira a szervezetet, nincs túlstimu veszély sem ;-) Sikeres kezelés esetén a tapaszt a 12. hétig kell használni az Utroval együtt.
A méhpempö szuper ;-) Pihenj, töltődj!!
maci80
 
 


maci80

Nagyon köszönöm hogy leírtad a menetét :D Sokat segít hogy tudom mire számíthatok .
Egyre jobban várom hogy elteljen ez a fránya idő :D
evi89
Vecsés
 
 


Szisztok!!!

Évi a méhpempőt én is szedem,remélem segíteni fog. Sok jót írnak és sok párnak segített már hogy legyen baba,és lett is!!!!
Nekünk is lesz!!!!



gabci75
Érd
 
 


gabci

Te mióta szeded ? És időben mennyiségben mennyit ?
Ahogy írtad " Nekünk is lesz ! "
evi89
Vecsés
 
 


@evi89:



Szia!!

Én kb 4-5 hónapja,de az elsőt úgy szedtem hogy 28napig szedtem,28 napig nem,de mostmár szedem minden hónapban csak ha megjön menzi akkor nem abban a pár napban utána megint,folyamatosan. Reggel éhgyomorra 1ml,és este vacsi után 1órával is 1ml. Ja,nyelv alá és ott kell tartani kb 4-5 percig,nagyon rossz íze van én 1csepp mézet cseppentek rá így annyira nem rossz.
gabci75
Érd
 
 


Maci,és akit érdekel a kis kitérőm

nem vagyok természetgyógyász :), csak hiszek benne. A karate miatt hiszek a keleti filozófiákban, ha vallás akkor a buddhizmus áll hozzám a legközelebb, de foglalkozom emellett agykontrollal is.Hiszek az energiával való gyógyításban, ezt pl. anyukám bizonyította be. Ő táltos tanfolyamot isnvégzett. A fejfájásom régen sokat elmulasztotta a kezével....energiával.
A gyógynövények mára a jóbarátaim. Persze csak óvatosan kell használni őket, nagy és alapos utána olvasás, illetve szakember kikérdezését követően. Anyukám már kiskorom óta főzött nekünk teákat, ő pl. a cigit is valami gyógygyökér segíségével tette le. 17 évesen elkaptam egy nagyon ritka durva vírusos fertőzést amitől az összes lézető mirigy megduzzadt a szervezeteben. garat elzárult, olyannyira hogy 3 hónapig nem tudtam enni, infúzión voltam kórházban. 2 hónapig folyamatosan fájt a fejem mert a kisany alatti mirigy is bedagadt és nyomott vmit. A dokik nem voltak a helyzet magaslatán, mert még kenetet se vettek a torkomból, amin csüngtek a gennycsomók . Nagyon nagy fájdalmaim voltak. Elkezdtek antibiotikumot adni "vakon", de mivel nem hatott mindig váltottak. Volt hogy lejegelték a torkom hogy tudjak nyelni..mert volt olyan gyógyszer amit csak szájon át vehettem be. Kín volt az a három hónap. Mint egy kísérleti patkány.Az immunrendszerem teljesen tönkre tették, mivel a 3 hónap alatt beadott közel 10 féle antibiotikum kicsinálta. Persze azért nem hatottak ugye mert vírus volt és nem baktérium. A baci élő,a vírus nem csak DNS vagy RNA töredék így persze nem hatott. Manapság tipikus hogy egyből antibiotikum...
Végső elkeseredésünkben anyukám főzött egy teakeveréket amit a Maria Treben könyvből rakott össze, lejegeltük a torkom..és apró kortyonként inni kezdtem. 3 nap után elkezdtem javulni, és végül felépültem.A dokik azt mondták ez csoda.
Utólag vettek mintát a dokik, és derítették ki végül mi volt a baj, miután taccsra vágták az immunrendszerem.(Ezt már helyre hoztam noni, kombucka és egyéb gyógy növényekkel, gombákkal.)
Azóta ha lehet elkerülöm  a gyógyszereket, a magas vérnyomásomat is pl. fehérfagyöngyteával hoztam helyre!
Persze vannak betegségek, és helyzetek mint a lombik, ahol muszáj gyógyszeres vagy egyéb beavatkozás ezt aláírom.
Nem túl röviden de ennyi a story.

Bocs a hosszú kitérőért, de így talán picit jobban megismertétek ezt a felem, amelyik mindig ilyen gyógynövényes és egyéb dolgokat oszt meg veletek.

Szép napot!
Hajrá januári kezdők! ;)

Évi hogy vagy?
Zsu????
paurora81
 
 


evi, sajnálom :( de a fagyibabákban nagyon bizakodunk!! ;)

paurora, maci: köszönöm a kérdést, aranyosak vagytok, kb. mostanra gyógyultam meg. szóval két hétig elhúzódott ez a vacak...dolgozni sztem már csak kb. 1 hetet fogok, mert nem vállalok be hosszútávú melókat. ami még van 1-2 dolgom, azt megcsinálom, de max. január közepéig, utána kiveszem a 13 nap szabimat (tavalyról van még 5, és arányosan ez évre 8), februártól március közepéig/végéig táppénz, utána TGYÁS.
(de lehet, h azt csak a szüléstől veszem ki, még meggondolom, mert pénzileg jobban járnék a táppénzzel, mint majd a GYED-del - ugye ez a kérdés merül fel -, de pl. a kismamabérlet meg 6e-rel olcsóbb, és TGYÁS-sal azt már lehet kérni)

paurora, ovu tesztet én Clearblue-t vettem, 7db volt asszem 6e HUF.

lexi: üdv itt! vagyunk páran endósok, és szintén Bokor Attila által műtöttek, nekem IV. stádiumú endóm volt pl., és most 26. hetes kismama vagyok :) lidi szintén endós, ő pedig nemsoká kezdi a lombikot, és aztán ő is kismama lesz! :) szóval nyugi, lesz itt baba neked is, ahogy mindenkinek! ;)
zsu85
 
 


Zsu, de örülök annak, amit írtál, és gratulálok :)!
Nekem is IV-es stádiumú endóm volt, úgyhogy örülök, hogy vannak itt többen is olyanok, akik hasonló probléméval küzdöttek, és mégis összejött. Jó ilyen pozitív példákat olvasni, mert néha nagyon sötéten látom a dolgokat, pedig tudom, hogy nem kéne, de már rajta vagyok, hogy pozitívabb legyek, és ehhez az ilyen dolgok nagyon sokat számítanak, úgyhogy örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra 


Január második felében kell visszavennem endó illetve méhtükrözés utáni kontrollra Bokorhoz, remélem, hogy semmi olyat nem fog látni, amit nem kéne, hogy mihamarabb elkezdhessük a lombikot :).

A méhpempőn amúgy már én is gondolkodtam, sok jó hallottam róla, de valahol olvastam, hogy állítólag endósoknak nem ajánlott, úgyhogy nem merek vele kísérletezni. Egyelőre vitaminokat fogok szedni, azzal biztos nem árthatok, és bízom a jó eredményekben .

lexi01
Budapest
 
 


zsu85

Bizony nagyon bizakodom és bizakodunk a kis fagyibabákban.
Én most felturbozom magam, méhpempő, vitaminok, femibion vitamin.
Pluszban még leszeretnék adni egy pár kilót...
Nagyon elhatároztam magam, nagyon készülök a következő programra.
Idáig mindig másoknak a problémáival, gondjainak a megoldásávalt voltam leterhelve, de dec 31.én amikor megjött megfogadtam hogy ezt így nem lehet . Igenis le kell sokmindent tojni és magamra ráfordítani azokat az energiákat amiket másokra fordítanék fölöslegesen...


evi89
Vecsés
 
 


Sziasztok!
Gabci, ha jól emlékszem, ma mentél vissza, mi hír? Kezdettek ;-)?
Nem tudja esetleg valaki, hogy ha tesóért megy újra az ember, milyen előkészületek vannak? Újra kell e a 4 vv, átjárhatósági?
maci80
 
 


Sziasztok!!!!

Igen ma voltam,de sajnos nem szívódott fel az a fránya tüszőmaradvány,kaptam rá gyógyszert,10napig szednem kell reggel 1 és este 1,aztán megjön a menzi és hívni kell őket megyek uh-ra.És majd onnan a 20.-ik nap kezdődik a szuri,nagyon remélem hogy már nem lesz semmi baj és végre kezdhetem mejd!!!!!
Úgyhogy megint csúszik 1 hónapot!!! Megőrülök mááár komolyan mondom!!!
De remélem gyorsan el megy ez az egy hónap!!!!
gabci75
Érd
 
 


Hali,

Zsu örülök hogy jobban vagy! Na ebben a TGYÁS, GYED T.pénz dologgal nem vagyok még tisztában, de majd ha nekünk is eljön az idő tuti jól kifaggatlak , mert addigra profi leszel a témában.Örülök hogy már csak 1 hetet melózol.
Tényleg hogy-hogy Clearblue? Csaltál picit, vagy azt mondták h az is jó?

Maci ,
mikor akartok a mackótestvér projektbe belevágni? Kismaci is várja már a tesót ugye?
Gabci ,
nagyon sajnálom, tarts ki, tudom mondani könnyű főleg h a startnál jött ez a  fránya akadály, de minden rendben lesz!Nagyon szortok!!

Évi,
hajnrá a vitaminokkal. Én is Vitaminok és femibion eddig, de mivel a femibiont már kb. 7-8 hónapja szedem így most picit szüneteltetem, csak vitaminokat szedek.
Méhpempő nagyon szuper, én csak régebben szedtem, de lehet most h leállok a femibionnal, újra elkezdem.

Január 28-án van időpontunk a 2. spermakukkra. Kíváncsi leszek mennyire segített a szuper vitamin bomba amit a férjemnek állítottam össze november elején.Bizakodom hogy legalább erősebbek lesznek mint októberben, ha a számuk nem is növekedett.
Én majd 13-án megyek elvileg az 1. vv-re.


paurora81
 
 


lexi, köszi a gratulációt :) bizony, bármikor bármi megtörténhet! ;)

evi: igen, nekem is meg kellett tanulni, h be kell venni sokszor a lesz@m-tablettát. nem ér annyit semmi, se munka, se más, mint a nyugalmad és az egészséged. én sokat változtam e téren az elmúlt 1-2 évben.

gabci, sajnálom :( biztos nagyon dühítő ez a csúszás. de tuti megéri várni, így minden oké lesz, ha elkezditek! ;)

paurora: én is örülök, h meggyógyultam :)
habár ma fél napot töltöttem a SOTE-n, mert tegnap óta nagyon bekeményedtem, és mivel úgyis mentem cukorterhelésre, mondtam a panaszt, és megvizsgáltak...az elején jól be is paráztattak, h lehet akár koraszülés is, mondom na ne már...aztán volt vérvétel, vizeletvizsgálat, vérnyomásmérés, kézi vizsgálat, szívhangnézés, mittomén...még a saját dokimat is odahívták, szerencsére megnyugtatott, mert nem volt gond az értékeimmel, a méhszáj is zárt volt. de megint elmondta, h ne dolgozzak már, sokat kell feküdnöm és toljam a 3*1 Magnerotot, meg akár napi 1 pohár vörösbort. ez van...
úh fel is hívtam a főnököm, és mondtam neki, h mi a szitu, és h már csak a héten lennék. szerencsére nagyon aranyos és megértő volt, ahogy szokott, ő is mondta, h köszöni az eddigit, de az a legfontosabb, h minden rendben legyen. úh jövő héttől táppénz...végre. már nagyon vártam...
zsu85
 
 


gabci

Kitartás én is kivoltam amikor kiderült a sárga test tömlőm....és várni kelett a köv. mensimre.
Hidd el hamar eltelik ez az idő.

zsu85

Pihenj sokat !


paurora

Reméljük hogy a hadseregeteket jól felturbóztad
Szorítok !
evi89
Vecsés
 
 


Zsu, akkor tényleg pihenés!!! Amúgy hogy ment a cukorterheléses vizsgálat? Nem lettél rosszul? 
Nekem néha begörcsöl kicsit a hasam, ha köhögök, de igyekszem ilyenkor visszafogni és szerencsére gyorsan elmúlik.  Amúgy jól vagyok, bár engem is kerülget a nátha. Ezért szinte egész hétvégén feküdtem, aludtam. Mondjuk vasárnap hajnalban felébredtem egy iszonyú hányingerre, amit nem sikerült visszatartanom - bár fél órát kűzdöttem -, pedig semmi nem volt a gyomromban, de végül is után már jól lettem és nem jött vissza. Csütrötökön délután megyek 12. heti uh-ra, már nagyon várom. Főleg hogy lassan egy hónapja nem is tudok semmit róluk. 

Gabci, nagyon gondoltam rád. De sebaj, most úgyis nagyon sok a beteg ember emiatt a hülye időjárás miatt, így most nem kell annyira aggódnod, ha elkapsz valamit. Addig meg sok-sok vitamin! 
 
Edina, Janula, mi újság veletek? 
Lidi remélem sikerült elkezdeni még decemberben és minden rendben veled! 

Zora, hogy vagy? Még mindig sokat kell feküdnöd? 

Ruzsoma, ha van egy kis időd, mesélj majd, hogy hogy megy otthon a manókkal! 

noee
 
 


Köszönöm lányok a kedves szavakat,én is úgy gondolom hogy hamar elszáll az 1 hónap,ha a 3hónapot kibírtam akkor ezt is.

Vigyázzatok magatokra akinek van pocaklakója rá illetve rájuk,és akinek megszületettek már a picik akkor rájuk is mert ez az enyhe idő nagyon csalóka!!!!!


Pusszantás mindenkinek!!!!Csók
gabci75
Érd
 
 


Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a nálam tapasztaltabbaktól.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de inszeminációnál is van hosszú és rövid protokoll vagy ott csak a rövid? És a férjnek egy adott napon a reggeli órákban, 8 körül kell mintát adni, a  feleség meg dél  körül megy a beavatkozésa? 
Köszönöm a segítséget előre is mindenkinek, és szép napot mindenkinek!
nera
 
 


Zsu,
egy picit megijedte, attól amit írtál, de ha mindent megnéztek és ok akkor szupi. Ahogy leírtad, elég alaposak voltak, és ez megnyugtató.Vörösbort tényleg minden nap lehet inni? Milyen rendes a főnököd, ritka az ilyen.Akkor hogy lesz, egyből táppénz? A szabiaidat mikor veszed ki?


Évi,
köszi, én is várom 3 hét és kiderül sikerült -e kigyúrni a katonákat egy kicsit!
Noee már itt is a 12 hét. Ilyen gyorsan megy az idő? Ez szupi. Várjuk a híreket az UH után!

Zora jobban vagy már?
paurora81
 
 


Noee,

húú, de gyorsan repül az idő, túl is leszel a bűvös 12. héten! :) Nagyon szuper! :) Írj majd, hogy mit láttatok az uh-n!

Én készülök a jövő hét hétfői kezdésre, remélem minden rendben lesz. Múltkor volt egy kis rosszullétem alhasi fájdalommal, ami ma visszatért, úgyhogy a tegnapi napot a nőgyógyászaton töltöttem, de nem találtak semmit, csak egy szép érett tüszőt! :) Remélem tényleg nincs semmi baj egyéb téren sem (mondjuk a beleimben) és semmi akadálya nem lesz a kezdésnek.

Lányok,

vajon mi van akkor, ha ez a szép tüsző most megtermékenyül? Akkor nem árt neki a jövő heti szuri? Hogy derül ki, ha esetleg valaki pont teherbe esett???
janula
 
 


Paurora, sztem kiveszem a 13 nap szabimat, ami van, és aztán táppénz. De még kitalálom...
zsu85
 
 


janula

Hogy megy az idő már kezdessz is juj de jó lenne. Szurkolok !!

noee

Nagyon nagyon gyorsan megy az idő , 12, hét . El sem hiszem ...
Majd írj hogy mi volt ?


Remélem én is kettőt pislogok és már kérhetem is az időpontot.
Nem bírtam magammal elkedtem számolgatni hogy ha minden jól megy mikor tudok menni az Arora. :D elméletileg Márc 7. tán már tudnék időpontot kérni remélem így is alakul...

Hát ez a méhpempő nem semmi , nemtudom semmihez se hasonlítani az ízét " furi "



evi89
Vecsés
 
 


Szia Maci!

Köszi a gratulációt :)
Erdélybe pontosan Szovátán voltam konkrét nőgyógyászati kezelésen (ülőfürdő, iszaptampon és egy stimulálos kis gép)

Kismamák aki tudna nekem segíteni megköszönném.
Most volt a terheléses cukor vizsgálat kijött az eredmèny és vèrszegény+vashiány jött ki és kis mennyiségű fehérje a vizeletbe.

Valaki volt már így?(Mondjuk nem középsugaras volt a vizelet ez lehet ok a fehèrjère)
saaba21
Budapest
 
 


Sziasztok,

Saaba21 mit takar az iszaptampon? Elég ijesztő neve van.

 Lányok picit meg vagyok ijedve, helyzet a következő:
Nekem 23-24 naposak a ciklusaim.Elvileg most szombaton jött volna meg.
Tegnap már nagyon fájt a pockom, estére volt egy kis pitty-pötty vérzés, ma reggelre pedig leesett a hőm, és megjött rendesen. Így most újra tervezés indul. Pénteken lesz 3.cn, megyek az ARO-ra az 1. vv-re.
Ciklushossz így 21 nap. Ez már nem normális sajnos.  Eddig egyszer volt hasonlóan extra  rövid ciklusom. Nem tudom miért van ez.
Viszont attól félek hogy ha nem elég hosszú a luteális fázis akkor nem lesz elég ideje majd a méhnyálkahártyának rendesen felépülni, és akkor nem fog tudni a baba megtapadni.Csak 8 nap volt a luteális fázis ,az kevés!! Murber biztos nézi majd , meg adnak gyógyszert ha kell de akkor is félek. A pajzsmirigy doki a 19.cn-en kért hormonokat és azok alapjána a progi szintem rendben volt.
Be kell valljam nem mondtam el nektek múltkor vmit...
Múlt héten elcsúsztam a fürdőszobában és majdnem fejjel a kád belső peremének csapódtam. Kéz kitámaszt..de a pocakommal a kád külső szélére estem teljes testsúlyommal. Pont az alhasammal. Két napra rá kezdődött az enyhe  pocakfájás, és azóta fájdogált a hasam hétfőn ráerősített...most meg megjött. Szerintetek okozhatta ez is ezt a rövid ciklust?
paurora81
 
 


Szia Paurora!

Felfekszel egy sima nőgyógyászati asztalra és valami izével tampont kreál a hölgyike (persze nem olyan kicsi mint a normal tampon...most lehet guszti leszek, de olyan mint a kutyagumi kinezetre :D ) Pontosan 100 valahány fokos...de csak pár másodpercig tart a külső részen ez a melegség
Kibírható :)
saaba21
Budapest
 
 


Paurora,


sajnos nem értek ahhoz, amit leírtál, de véleményem szerint fizikálisan nincs köze az esésnek a mensihez. Dokinál voltál, vagy annyira nem ütötted meg magad?


Szerintem nem baj, ha 21 napos a ciklusod, biztosan lehet ezt is a hormonokkal befolyásolni. Mond majd meg Murber doktornak, hogy mi történt és hogy hány napos. Biztosan fogja tudni, hogy mit kell tenni. Próbálj meg minél kevesebb dolgon stresszelni. Tudom, hogy ez milyen nehéz, az első körben én is nagyon pánikoltam mindentől. Gondolj arra, hogy jó kezekben vagy és ők majd megoldják! Te arra koncentrálj, hogy testileg-lelkileg jól legyél és fogadd, ami jön! :)

janula
 
 


Lehet, hogy csak én vagyok annyira buta, hogy nem védekezik abban a hónapban, amikor mennie kell a 20.napon?
janula
 
 


Boldog új évet Mindenkinek!

Janula,

ne izgasd magad ezen, semmi baj nem származhat abból, ha véletlenül épp most  esel teherbe. Láttam már néhány ilyen "esetet". Ilyenkor azon a vérvételen, ami a 20. napi kezdés után esedékes (10-14 nappal, mindig csütörtök), kiderül a hormonszintből, hogy terhes vagy, mindenki nagyon örül, hogy csoda történt és kész! Legyen így!
mmzs75
 
 


saaba21, köszi a leírást, ez tényleg nem hangzik túl bizalomgerjesztően, de ha hatott akkor az a lényeg! A kuty gumin nagyot nevettem.
Janula, köszi szépen!Igen lehet túl izgulom a dolgot. Nem voltam dokinál, mert annyira nem ütöttem meg magam, inkább az ijedelem volt nagy. Fájni se fájt igazándibúl utána, csak két napra rá kezdett el fájni.Ez volt 1,5 hetemost meg hamarabb megjött. Mivel nekem nem szokott mensi előtt ilyen hosszan fájni a pocakom, ezért gondoltam hogy az esés miatt. Ma van a 2.cn és most a szokásos erős cici pocak fájdalom van. Mondjuk tegnap rázott a hideg meg hányingerem volt. remélem nem kaptam be valami vírust.. Holnap reggel 1. vv. Tényleg lányok ezekre a vv-kre nem kell éhgyomorra menni ugye?
paurora81
 
 


El is felejtettem Noee hogy ma vagy UH-n. Majd gyere a hírekkel!
Nera kaptál választ az inszemes kérdésedre végül? Én nem láttam. Mikor kezdődik a procedúra?Vagy már szeded a bogyókat?
paurora81
 
 


Sziasztok!
Paurora, Köszi hogy érdeklődsz, kaptam végül választ a doktor úrtól. Majd a következő ciklusban kezdjük, ha lehet, ciklus elején kell visszamennem.
Vérvétel ügyben nem tudok segíteni, már nem emlékszem, hogy éhgyomorral kell-e menni, pedig annak idején megkérdeztem.
Saaba, Szovátán én is voltam, bár nem kezelésen csak fürödni a tóban. A kezelést ott írja fel nőgyógyász vagy itthon előre felírattad? Azért kérdezem, mert lehet, hogy idén is mennénk.
nera
 
 


@paurora81:


Nem kell éhgyomorra menni, könnyű reggelit ehetsz előtte, legalábbis nekem ezt mondta a hölgy első vérvételen, meg a papíron is ez van :).
lexi01
Budapest
 
 


Mmzs,

köszönöm a megnyugtató válaszodat! Valamiért te mindig válaszolsz az én nagyon izgulós kérdéseimre és mindig úgy megnyugszom utána. Nagyon köszönöm! :)
Ezek szerint az addig beadott Gonák nem ártanak a terhességnek!? (bár nem hiszem, hogy ez most megtörtént velem...)

Paurora,

nem kell éhgyomorra menni, nyugodtan reggelizhetsz! :)
janula
 
 


Janula, 

órülök, hogy megnyugodtál! 

Paurora,
 jó étvágyat a reggelihez!


mmzs75
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam uh-on, minden rendben. Két manó jól van, 5 nappal idősebbek a méreteik szerint. Megvan mindenük és egyenlőre úgy tűnik, hogy jól is működnek a szerveik is. Most két hét nyugi, aztán megyek vissza a nőgyógyászhoz és ő is megnézi az eredményt.

Janula, hajrá a kezdéshez! Szerdán felugrottam az osztályra, hát tele volt a váró 10 körül.
noee
 
 


noee, szuper hírek! :) a nemüket még nem tippelték, ugye?

zora, veled mizu??? mesélj!!

nekem ma van az utolsó munkanapom...végre!! :)))
zsu85
 
 


Juhuu Zsu az utolsó nap :) !! Végre egy darabig nem bosszantanak a kollégák. Hogy érzed magad?
Noee, szuper hogy ilyen jól fejlődnek! Ha majd lesz digitális kép és  ha nem  veszed tulakodásnak nem teszel fel képet? Ez a kérés a többi kismamóra is vonatkozik!.
Van egy másik fórum ahol vagyok és ott mindig képmegosztás van. Látom hogy itt annyira nem szoktatok UH képet osztogatni, de azért gondoltam megkérdezem.
Ma reggel megvolt az 1vv.. Nekem nehezen lehjet vénát találni, de itt nagyon ügyesek voltak.Gondolm az eredményt majd a 2 vv-nél megmondják.
Az a fránya nehezen beszerezhető DEI ovu teszt is megvéve! 9. cn-en el is kezdem nézni.
Lehet mázlim lesz és pont nem fog hétvégére esni a 2 vv...a 3.-4. is belefér a hétbe majd (jan 27-28-29). Persze akármi történhet mint a mostani extra rövid ciklusom.

Noee ma is sokan voltak már 8 körül szinte tele volt a váró. Ma hívott barátnőm, ők is két éve próbálkoznak, nekik is lehet lombik lesz, mert ott is baj van a katonákkal. Elszomorító,hogy egyre több a meddő pár.

Kik kezdenek ebben a hónapban mert már elvesztettem a fonalat....hamarosan azt hiszem nagy bébi bumm lesz itt csajok, annyian kezdtek januárban...janula,  magdipet. lidi 

Ha jól emlékszem lexi, gabci, nera köv ciklus ..ami lehet február eleje ugye? Kihagytam valakit? Tényleg Edina nektek nem úgy volt hogy december  végén  lehet kezdtek? Vagy én siklottam el valami infó felett.

Tinini (Timi néni ) hogy vagy? Remélem jobban vagy már és készültök a következő próbára.

Szép napot mindenkinek!
paurora81
 
 


Névsorolvasás?
Itt vagyok!! szinte naponta olvaslak ám titeket! Úgyhogy jók legyetek!

Hát, semmi jót nem tudok mondani.
Dec. 9-én volt a "történet" vége.
Vagyis azt hittük, hogy vége, mert a héten mentem vissza kedden este Murber dokihoz kontrollra, és szövetmaradványokat látott az uh-on, és azt mondta ez nagyon nem jó.
Szerda reggelre behívott az ARO-ra HCG-s vérvételre, délben telefonáltam az eredményért hozzá, és mondta, hogy gáz van, meg kell ismételni a műtétet, el kell távolítani ami bennmaradt, mert a 28-as HCG szerint "terhes" vagyok....
Na, nem részletezném.....
Tegnap megvolt újra,ambuláns, most itthon pihizek.
10 nap múlv a lesz kész a szövettan, aztán uh, és ha kezdünk -ki tudja mikor- akkor előtte meg egy csomó labor, amit ki tudtam olvasni:TSM,FSM,PRL,LM talán, mert Murber nem ír, hanem rajzol


tinini
 
 


Ja,gondolkodtam! Amit "M"-nek néztem, az H, vagyis TSH,FSH,LH.
tinini
 
 


Paurora én épp most tartok az ovu tesztelésnél, szóval elvileg jövő hét második felében már lehet 2.-3. vérvétel, utána héten meg a 4. is, aztán még férjemnek 22-én a vizsgálat, és remélem mihamarabb kapunk időpontot, mert nekem elvileg olyan 27-e körül megjön.
Jó lenne, ha minden rendben lenne és mihamarabb kezdhetnénk. Mindig ez a várakozás, annyira idegőrlő, bár már így is sokat fejlődtem és türelmesebb lettem magamhoz képest :D.
Nekem amúgy azt mondták az első vérvételen, hogy eredményt nem kapok a vérvételekről és nem is mondhat eredményt, hanem ha megvan mind a 4 vérvétel, illetve a férj vizsgálata, akkor kérhetünk időpontot, és majd a doki elmondja mi a helyzet.



Közben majd február elején megyek kontrollra Bokor dokihoz az endometriózis miatt is, nagyon remélem, hogy nem talál semmit...

Paurora amúgy jobban vagy már, vagy még fájdogál a hasad?

Zsu ez tökjó, hogy ilyen megértő volt a főnök. Meghát az a legfontosabb, hogy jól legyetek és minden rendben legyen .
Én is elmondtam főnöknek meg kolléganőmnek bent, hogy mi a szitu, gondoltam jobb tisztázni, hogy tudják miért mászkálok el, meg szerencsére olyanok, hogy nekik el lehet ilyet mondani, és megértőek, sőt drukkolnak.

lexi01
Budapest
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Remélem befogadtok. 
IV. stádiumú endometriózissal műtöttek júniusban (Bokor), 3 havi gnRh után lombik vár ránk. Voltunk Murber magánrendelésén még nov. elején, most várom, hogy megjöjjön a menstruációm a gnRh után. Október 28-án kaptam az utolsót, egyelőre semmi.
Voltunk Riesz Péter magánrendelésn párom miatt, szerencsére minden eredménye szuper lett.
Murber szerint kell csinálni nálam egy méhűri vizsgálatot, ez szerintetek egyenlő a méhtükrözéssel? Azt mondta, hogy nem muszáj altatásban, ő is megcsinálja a magánrendelésén, nem olyan vészes. Volt valaki közületek, aki altatás nélkül bevállalta?
Abban kérném a segítségeteket, hogy ti így lombik előtt milyen vitaminokat szedtek/ szedtetek? Mit tudok megtenni, hogy minél sikeresebb legyen a dolog?
Szívesen veszek bármilyen tanácsot. Köszönöm!

cicmorgo
 
 


Cicmorgo,

üdv. itt! Bár én pont nem a legaktívabb fórumozók közé tartozom...

Válaszolva a kérdésedre: 3 féle megoldás van, az egyik, amit Murber mondott, az uh-s vizsgálat, 40.000 (ezt nem mondta? )
A másik a röntgenes, a HSG - ehhez szintén nem kell altatás, lényegében ugyanazt tudja mint az uh-s, de ezt ingyenesen csinálják nőgyógyászati osztályokon.

A harmadik a méhtükrözés (hiszteroszkópia, HSK), ehhez kell egy rövid altatás, aznap du. hazamehetsz. 

Azt kell eldöntened, hogy fizetni akarsz vagy nem és ha nem akkor a helyedben megkérdezném Murbert, hogy a HSG-t  vagy a HSK-t javasolja inkább.

Én 5 évig kaptam GnRH-t és 3 hónap múlva jött meg először, de azt mondták, lehet fél év is. Először csak a hőhullámok tűntek el, majd néha fájdogált a hasam és egyszer csak megjött.
mmzs75
 
 


Cicmorgó,
nekem az altatás nélküli, röntgenes verzió volt, kb. három éve ingyenesen a IX. kerületi Mester utcai szakrendelőben csinálták.
1-1,5 perces igen erős fájdalom, de teljesen kibírható, utána pici vérzés és 1-2 nap pihenés.
és hát üdv. itt!







tinini
 
 


Tinini,

olvastalak, rémes a történeted! És nagyon erős vagy! Mielőbbi felépülést testileg- lelkileg!
mmzs75
 
 


@cicmorgo:


Üdv itt Cicmorgo :)!
Én még nagyon új vagyok itt, de nagyon hasonló a helyzetünk így a leírásod alapján. Engem májusban műtött Bokor szintén 4-es stádiumú endóval, csak én fél évig kaptam GNRH szurit. Október végén kaptam az utolsó szurit, és dec.30-án megjött a menzeszem, csodálkoztam is, mert azt hittem később fog, csak januárban valamikor, de szerencsére nem így lett.


Nekem is még az első találkozón mondta Murber doki, hogy kell méhűrtükrözés (HSK), de nekem azt nem is ajánlotta fel, hogy megcsinálja ő. Azt mondta Bokor dokti biztosan megcsinálja, úgyhogy nekem ő csinálta meg a SOTE-n altatásban dec. közepén. Szóval furi, hogy nálam fel sem merült ez az altatás nélküli verzió, de végülis így sem volt vészes.

lexi01
Budapest
 
 


Sziasztok!
Cicmorgo, 
én voltam Murber magánrendelésén uh-os vizsgálaton, méhűri vuzsgálat volt és átjárhatósági is egyben. Novemberben voltam, nem volt vészes, nem is fájt, inkább csak kellemetlen. Én egy tízessel többet fizettem mint amit Mmzs írt.
Ja és láttott valamit a méhfalon, ami miatt elküldött méhtükrözésre (HSK-ra), amit altatásban csináltak a klinikán.
Tinini,
én is sajnálom, ami veled történt és kitartást kívánok!
nera
 
 


Sziasztok csajok,

Tinini,
le a kalappal, hogy így bírod ezt az egész tortúrát!Hihetetlen hogy túlstimulálnak, utána meg a  missed ab se sikerült 100%-osan. Remélem most már semmi baj nem lesz, a szövettan is rendben lesz. Ennyi baj után reméljük a gólya min. 2-es ikreket hoz neketek.Mennyi idő kb. mire megint belevághattok?

Cicmorgó,
üdv. itt köztünk!

Lexi, nekem se mondták konkrétan hogy megkapom az eredményt, csak annyit hogy az eredmény alapján dől el hogy lesz-e terheléses vizsgálat. Ez alatt nem tudom mit értettek, de én arra következtettem hogy megkapom az eredményeket . Ha nem akkor viszon mi is várunk. Nekünk 28-án lesz a férjem ellenőrző katona szemléje, így szerintem max. február elején tudunk leghamarabb Murberhez menni. Szerintem akkor mondja meg Murber hogy mit javasol HSK-t vagy HSG-t...mivel nekem ez még kimaradt.
Köszi a kérdésed Lexi, ahogy megjött a mensim úgy enyhült a pocakfájás, ma már nem is fáj!

Kitartás mindenkinek, és szép napot!
paurora81
 
 


Paurora,

szerintem próbáld meg megtudni Murbertől, hogy milyen vizsgálat kell, mert csak megy az idő, arra a vizsgálatra is várni kell majd! Ha viszont már tudod, akkor kezdheted intézni és mire a férjednek meglesz az eredmény, te is túlleszel rajta és kezdhetsz! Nekem mindig ez okozott problémát, hogy várunk erre-arra, mert ezt csak a ciklus elején lehet, vagy nincs korábbi időpont...


Ma voltam benn a Sote-n és elkezdtem a következő menetet! :) Maradtam a profnál.
Januári sorstársak, hol vagytok???

janula
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?