Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudja esetleg valamelyikőtök,hogy a CHORAGON  szuri után meddig nem lehet tesztelni mert fals eredményt mutatna? Előre is köszi!!!
csipcsab
 
 


Csipcsab,

nem tudom,sosem teszteltem.

Janula,

rémes a történet!De most már minden rendben lesz! Drukkolok!

Noee,

veled mi újság?

Ma megbeszéltem a férjemmel,hogy márciusig nem megyünk.Karácsony előtt bemegyek Murberhez,majd vele is konzultálok,de nem hiszem,hogy kifogásolná.
mmzs75
 
 


Sziasztok

Janula hát nem semmi hogy mennyi izgalomba volt részed a hétvégén. De a lényeg hogy sikerült elintézni.

Noee mi volt a dokinál nagyon eltűntél.?

Nekem most 16.6 lett az fsh értékem szóval Murber kezdeni akart de mondtam neki, hogy szeretnék elöbb a drnővel beszélni a pajzsmirigyem miatt és utána kezdhetünk. Felajánlotta hogy akkor csináljunk hosszú protokollt de mondtam neki hogy most az nem kivitelezhető mert nem tudok menni a 20 napon . Szóval elég érdekesen nézett rám de belementhogy novemberben kezdünk ha minden rendben lesz. Addig endós doki és ha kapok akkor bogyók. Remélem javulnak az ereményeim is tóle,bár Murber szerint kimerülő petefészek és ne várjak csodát szerinte ez az eredmény nem lesz jobb. De hátha

Zora Zsu ti most már lassan az első trimeszter végén jártok és nagyon irígykedem rátok . Vigyázzatok nagyon magatokra.
edina71
Budapest
 
 

 
 

Köszi lányok! :)

Mmzs,

miért csak március?
janula
 
 


Edina, már túl vagyunk az első trimeszteren :) Ma vagyunk 13+3. Amúgy velem minden rendben.

noee, írj, mi volt???
zsu85
 
 


Sziasztok!
Szeptemberben volt az első lombikunk az ARO-n, de sajnos nem sikerült. Van 5 embriónk a fagyiban, legközelebb velük szeretnénk próbálkozni. Még beszélnek kell a dokival, hogy mikor, azt még nem tudom, több minden függvénye. Érdeklődni szeretnék, hogy az ARO-n is van olyan lehetőség, hogy a FET-et ki lehet fizetni és akkor nem számít bele a TB támogatott 5 lehetőségbe? Volt valaki, aki így kérte a FET-et? Ha van tapasztalatotok a FET-ről úgy általában, hogy hogyan megy az ARO-n, akkor azt nagyon megköszönném. Holnap megyek M. dokihoz, remélem egy kicsit okosabb leszek a folytatással kapcsolatban. Nagyon köszi!
lidi10
 
 


Szisztok Lányok,

szerdán lesz a éeszívás!!! :) Szépen megnőttek a sejtecskék.
janula
 
 


Janula,

ezer drukk! Szuper lesz minden! Nem mesélted a profnak a kis hétvégi sztoridat?

Edina,

kár, hogy nem kezdtél, de értem.Szerintem Murber azért nézett furcsán, mert nem csak  a 20. napon lehet menni,lehet előtte is pár nappal.De ha jól emlékszem,neked már volt sikertelen hosszú protokollod, olyan,hogy leálltatok.Nem Te voltál,aki közvetlenül énutánam így járt tavaly ősszel? Akkor szerintem kár a gőzért,nem is értem,miért mondta Murber, biztos nem emlékszett,ami végülis érthető, járunk hozzá páran...

Hajrá november!

Azért gondoltam a márciust, mert próbaéven vagyok az új helyemen amit imádok csinálni és szeretném hosszú távon.Így nem lenne szerencsés, ha még a szerződésemről való döntésük előtt elkezdene nagyn domborodni a pocakom.Más persze, ha spontán így lenne, nem is védekezünk, gondolhatjátok...
A másik, hogy megbeszéltük, max.3x próbáljuk még meg, 10 lombik untig elég egy életre, még sok is az én kórelőzményem után, Murber mindig aggódik emiatt.Szóval akkor meg hova siessek? Annyira nem öregszem még. Meg az ember ennyi kudarc után nem sietteti a következő próbálkozást, ebben nagyon megváltoztam. Régen, ha bejött plusz 1 hó várakozás, a hajamat téptem, de már nem izgat, mert magtapasztaltam, hogy "Ha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad,ki építi azt." Mindig mondom,hogy nagyon más innen nézni a dolgokat,mint amilyen volt az elején. De ez nem csak rossz. Attól függetlenül, hogy nincs eredmény, felszabadultam egy nagy nyomás alól. Kívánom,hogy ezt a részét ne értsétek meg, hanem legyen mindenkinek hamarosan kisbabája.
mmzs75
 
 


Lidi,

üdv. itt! Nem tudom,hogy itt hogy működik ez a kifizetés, de logikusnak tűnik.Annyit tudok, hogy 200 ezer egy fagyasztott program, ha nem támogatott. Egy ICSI-s lombik 500 ezer, sima lombik 450 ezer.

Holnap biztosan elmondanak mindent!Hajrá neked is!
mmzs75
 
 


Sziasztok, itt vagyok!
Bocs, elég sűrű volt a hétvégém, nem nagyon voltam gépközelben. Minden rendben. Pénteken kezdtük a rövid protokollt light-osan. :) Napi egy szurit kaptam, ma azt mondta a doki, hogy szép lassan haladunk, nem nagyon változott a hormonszintem, de ez nem gond. Ma kettőt kell kapnom, vagyis már csak egyet este, mert egyet kaptam bent a klinikán, de holnap megint csak egyet kell szúrni. Szerdán megyek megint kontrollra, akkor gondolom már uh is lesz. Szóval minden rendben, remélem azért beindulnak ilyen kis adagtól is.

Janula, kár hogy nem találkoztunk ma, de azért nagyon örülök, hogy végre kitűzte a doki a napot! És szerdán tuti találkozunk! Nagyon fogok drukkolni! :)

Zsu, írok privit. :)
noee
 
 


Köszi szépen a választ! Én úgy hallottam, más intézetből, hogy a fagyasztott 100.000 ft körül van, 200.000 ft egy kicsit soknak tűnik, de majd holnap elmondja.
lidi10
 
 


noee, írtam vissza! :) nagyon drukkolok!!! :)))
zsu85
 
 


Lidi,

pedig ennyi,nekem van róla tájékoztatóm,mivel mi már fizetősek vagyunk egy ideje...

Noee,

hurrrá kezdés,akkor esetleg átveszed a Cetrotide-omat? 30% kedvezménnyel,hm?
mmzs75
 
 


Köszönöm a drukkot mindenkinek! :)

Mmzs,

nem, nem mertem beszámolni a kalandomról a profnak.... Örülök, hogy megúsztam! :) Nem volt jó buli...
Megértelek még így is, hogy nem éltem át, amit te... Ha nem szorít az idő, mint pl. engem, akkor biztosan jobb is néha a szünet, hogy az ember testileg-lelkileg regenerálódjon. Most, hogy benne vagyok, már értem, hogy milyen nehéz is ez az egész.

Noee,

akkor szerdán! :) Nagyon fogok izgulni! Pénteken is jössz vv-re? Lehet, hogy akkor kapom vissza őket. A péntek és a szombat is szóba került, de gondolom, majd meglátják az eredményt.
janula
 
 


Sziasztok


Noee Janula rajtatok most a fórum szeme és mennek a drukkok ezerrel.


Novemberben volt egy hosszúm és csak 1 petesejt lett a végére , le is állítottuk.
Mzsó azért mondtam a dokinak, hogy nem tudok menni a 20. napon mert 18.-án elutazunk a párommal 2 hétre mert most van a 10. évfordulónk és nem szerettem volna lemondani. Illetve szeretnék az endős drnő véleményét is kikérni. Meg tudtam volna oldani a szurit ott is ahol leszünk de nem akartam most igazándiból a babán görcsölni.Pihenni szeretnénk és élvezni egymás társaságát .

Holnap megyek az endós dokihoz remélem talál valamit és ír fel valami bogyót.Ha hazajöttünk akkor talán kezdünk.

Mindenkinek kitartás és mennek a drukkok.
edina71
Budapest
 
 


Edina,

nagggyon jó, hogy elutaztok, merrefelé mentek?Teljesen igazad van,ilyenkor nem szabad szurizni, csak élvezkedni!Majd írj, mit mondott az endös doki.Ki ő?

Janula,

a beültetés időpontja az embriók számától függ,Ha több van, mint ahány beültethető, akkor szonbat lesz,ha pont annyi vagy kevesebb, akkor péntek.Mindez csütörtökön derül ki,amikor majd telefonálsz, de mindent elmondanak és le is van írva.Ezek a legizgibb napok!
mmzs75
 
 


Mmzs,

köszönöm az infot! :) Bár nem értem, hogyan függ ez össze a számokkal, de ők biztosan tudják!

Edina,

köszi a drukkot neked is! Én meg irígykedve gondolok rád, hogy milyen klassz helyre utaztok! Tényleg vétek lenne ott szurizni! :) Ha hazajöttél kezdheted! :)
janula
 
 


Szia Mzsó

Afrika az uticél a páromnak volt a meglepije tudod a 10. az mégiscsak egy kerek szám és szeretnénk emlékezetessé tenni.
Az endós doki Dr Majoros Judit Janula ajánlotta és nagyon rendes volt már az első alkalommal is.
Több helyen is rendel maszekba én Zuglóba megyek hozzá. Majd holnap este megírom mire jutott a leleteim alapján.
edina71
Budapest
 
 


@janula:


Szió

Nagyon drukkolok

Én is szerdán megyek be  10 re konzultációra hogy hogyan tovább ...
evi89
Vecsés
 
 


@edina71:



Juj de jó lessz nektek Teljes kikapcsolódás ( kikapcsolás ) vár rátok.


evi89
Vecsés
 
 


Janula,

ha több az embrió.lehet "válogatni".Ezért tenyésztik őket még 1 napig és kiválsztják,melyik 2 legszebb, legesélyesbb, illetve azt is, hogy a maradékok fagyaszthatók-e, mert annak külön kritériumai vannak.

Ha pedig " csak" 1 vagy 2 van, akkor nincs kérdés,2 naposan mennek a legjobb helyre, Anyuci méhébe.
mmzs75
 
 


Janula, minden rendben lesz, majd alszol egy jót szerdán! ;)

Edina, nagyon jól hangzik ez az afrikai út! Teljes mértékben igazatok van, egy ilyen különleges utazást nem szabad agyon stresszelni holmi szurikkal. :)

Mmzsó, beszéljük meg priviben. De előre is köszi!
noee
 
 


mmzs75, köszönöm az infokat! Akkor ez tuti ez az összeg. Érdekes, hogy egyes intézetek között ilyen különbségek vannak, mert a BMC-ben 100.000,-. Így viszont meggondoljuk még mit csináljunk, azért ez sem kevés pénz. Ha pozitívan állok hozzá akkor nem fogjuk kihasználni az 5 alkalmat, de ki tudja mit hoz az élet. Ti hogy döntenétek, mennyire jellemző, hogy a FET-et önerőből oldjátok meg?
lidi10
 
 


Lidi,

azt hiszem,fontos kérdés,hogy hány éves vagy?Minél fiatalabb,annál jobbak az esélyeid.

Talákoztam olyannal,aki kifizette a fagyit és így maradt támogatott próbálkozása, neki így 2 gyereke született 4 vagy 5 támogatottból.

Azt is érdemes megkérdezni, hogy 5 embriónál érdemes-e FET-tel próbálkozni, vagy estleg gyűjtesz még mellé párat? Ezt mind kérdezd meg a dokitól.Kihez mész? 

Noee,

írj bátran, várom!
mmzs75
 
 


Murberhez járok, meg fogom kérdezni, hogy mit ajánl. Én 30 éves vagyok, párom 31. Súlyos endometriozis az "egyetlen" probléma, nekem az endometriozis mindkét petevezetékemet tönkretette, így tavaly kivették mindkettőt. Meg persze sok helyen volt még endometriozis, ezeket is eltávolították. Ez a műtét is SOTE I-n volt. Az orvosommal teljesen elégedett vagyok, aki az endometriozist kezeli. Sajnos 2 helyen maradt bennem endos csomó, de orvosi javaslatra így csináltuk meg az első lombikot. Végülis minden jól alakult a stimulációval, mert 7 tüsző lett és az összes megtermékenyült és mindegyik eljutott a 3. napig, 8 sejtes állapotba. Így lett 5 fagyi, de a 2 kis beültetett sajnos nem tapadt meg. Én azért koncentrálok most inkább a FET-re, mert a stimuláció rontja az endometriozis állapotát, amit kis mértékben most meg is tapasztaltam, ezért amennyire lehet kerülni kellene a sok stimulációt. IR-em kezelve van már egy éve, de most megyek megint terhelésre, hogy megnézzem most hogy áll. Párommal minden rendben. Még a genetika és immunológia ami nincs kivizsgálva nálam, az összes többi megvan.
lidi10
 
 


Lidi, sajnálom, hogy nem jött össze. (pedig drukkoltam, már ha jól gondolom, hogy te vagy te. :) )
mit mondott a doki? Ma voltál ugye? 

Janula hányra kell menned holnap? 

Évi, te is holnap mész?
noee
 
 


@noee:


Szia
Igen megyek 10 re a profhoz .
evi89
Vecsés
 
 


Sziasztok,

8-ra kell mennem, 9-kor leszívás....
janula
 
 


Janula holnap drukkolok neked.

Ma voltam az endós dokinál. Sajnos beigazolódott a gyanú alulműködik a pajzsmirigyem és kaptam rá bogyót is. Szerinte ezzel a hormon lelettel nem sok esély lenne most egy sikeres lombikra. Szóval jól döntöttem szerintem pénteken. Egy hónap múlva kontroll addig még anti müller h vizsgálatot kell csináltatnom de nem tudom merre induljak . Valakinek csináltak már ? Ha igen akkor hol.

Noee remélem nálad is jól alakulnak a dolgok  és két új kismamánk biztosan lesz mire hazajövök.

Mzsó megértem a halasztást én is most jobbnak láttam eltolni kicsit, bár a korom miatt már nincs sok időm de ennyi talán még belefér.

Evi mesélj majd mit mondott a doki ....
edina71
Budapest
 
 


Edina, drága vagy, köszönöm! :) 
Ha nem rakod rendbe a pajzsmirigyedet, akkor szerintem nem sok esélye van egy sikeres lombiknak. Szóval szerintem is jól döntöttél pénteken! Amúgy én a Budai Endokrin központról hallottam jókat és ott sok mindent vizsgálnak beutaló nélkül is. Keress rájuk a neten, talán még árlista is van a honlapjukon.

Janula, remélem tudsz aludni és nem lesz gond, hogy nem ehetsz holnap reggel!
noee
 
 


Sziasztok lányok

Amilyen borongós és szomorú ez a mai időjásás olyan volt a mai napunk is .
Sajnos halasztunk 1 hónapot. A prof megultrahangozott és azt mondta hogy van valami sárga test , pici cisztá van  . Az ultrahang nagyon kellemetlen volt a vége felé , színte menszesz szerű görcsöm lett . Nektek is ilyen volt ?
Úgyhogy azt mondta hogy várjuk meg a következő mensit és utána ugyan így a 20. nap elött találkozzunk.
Elszomorodtam , nem gondoltam hogy így alakul a mai napom .
Türelem rózsát ( babát ) terem.
Remélem a következő talákozásra felszívódik !!!
Járt így valaki közületek ?

Janula

Remélem minden jól alakult . Gondoltam rád
evi89
Vecsés
 
 


evi, én így jártam, nekem is halasztás volt 1 hónappal. nekem bejött :D
zsu85
 
 


Sziasztok Lányok,

mindenkinek nagyon köszi a drukkokat! Minden rendben ment, 9 sejtecskét szívtak le, most drukkolok, hogy minél több szerelembe essen! :)

Évi,

sajnos nem láttalak, szerintem 10-kor még bent pihentem. Te láthattál engem esetleg ott félig alva, tűvel a kezemben, zöld garbó és farmer volt rajtam, téglaszín cipővel.  Nagyon sajnálom, tudom, minden perc várakozás nehéz. De úgy látom, te még fiatal vagy, ne izgulj! Felszívódik, mehetsz és minden rendben lesz!
janula
 
 


janula, ezek szuper hírek!! drukkolok! :)
zsu85
 
 


@zsu85:



Remélem én is hogy jól alakul majd , ahogy neked
evi89
Vecsés
 
 


Évi, ne aggódj, mivel pici cisztáról van szó, tuti felszívódik! Egyébként sajnos előfordulnak ezek, főleg ha elkezded a szurikat. De szerencsére mindig gyorsan eltűnnek! Szóval kitartás! :)

Janula, jó volt látni. :) Szerintem holnap is legalább ilyen jó híreket fogsz kapni! Addig is pihend ki magad, aztán jöhetnek a bogyókák. :)

Velem minden rendben, a doki még nem látott túl sok minden az uh-on, de azt mondta, hogy szépen emelkedik a hormonszintem. Folyt.köv. pénteken. :)

Mmszó, köszi még egyszer!
noee
 
 


@janula:



Szia

Ez nagyon jó hír
Az az igazság hogy a lifnél ültünk nem nagyon nézelődtem arra felé. Ma jó sokan voltunk.
Annyit hallottam hogy keltegetnek valakit a nővérek , szerintem az te voltál
Igen még fiatal vagyok , nem vagyok elkésve , csak ezek a kis apró rossz dolgok...amik közbejönnek.....
De minden jól alakul majd
evi89
Vecsés
 
 


Sziasztok

Janula örülök hogy ilyen ügyesek voltatok és ennyi szép petesejtet sikerült nyerniük. Most drukkolok neked hogy sokan essenek holnapig szerelembe.

Evi nekem múlt hónapban volt cisztám már a vv leletem alapján is mondta a doki az uh csak megerósitette a dokit benne. Egy hónapig kellett fogi gátlót szednem és mostanra már el is múlt. Kicsit jobban görcsöltem a mensinél de semmi más tünet nem volt hogy elmúlt a ciszta.

Én is remélem novemberben kezdez szóval kitartás és rendben lesz minden .
edina71
Budapest
 
 


Olyan dolog is egy kicsit zavart hogy amikor ultrahangozott és alaposabban nézte meg a dolgokat , elkezdett görcsölni a hasam meg fájni.
Ez normális , nektek is ilyen volt ?
Amikor csinálták a hsg-t és rakták fel a katétert akkor ézetem ilyet...
evi89
Vecsés
 
 


Nekem nem fájt az uh de én Murberhez járok. A profnál egyszer voltam uh de az nekem ciszta nélkül is fájt.Nekem a bal petefészekben van azt mondta a doki de nem ez volt sajnos az első . Tavaly is volt már egyszer de az is elmúlt magától.
edina71
Budapest
 
 


noee, de örülök neked!!! látod, jó lesz ez!! :)
zsu85
 
 


Szia noee! Igen, én vagyok, jól gondoltad. :) Akkor most neked drukkolok, látom épp benne vagy a közepében! :)
Decemberben tudnánk menni legközelebb, lehet FET vagy új stimu is. Murber alapból az új stimut mondta, de azt mondta, hogy lehet akár FET is, ahogy mi akarjuk. Még gondolkodunk rajta mi legyen. Jövő héten megyek a másik dokihoz, aki az endometriozis miatt kezel és az ő véleményét még mindenképpen megvárom. Az a baj, hogy a friss és a FET mellett is van sok-sok érvem és ellenérvem, szóval nehéz a döntés. Leginkább az endometriozis miatt aggódok, de végülis ezt a stimut is egész jól megúsztam (gyorsan lekopogom), talán a következővel sem lesz gond. Az önköltséges FET 200.000, ahogy mmzs75 is írta. Murber azon a véleményen van, hogy egy sikertelen után felesleges még önköltségesbe gondolkodnunk, ezt későbbre érdemes tartogatni és remélhetőleg nem lesz rá szükség. Genetika, immunológiára azt mondta, hogy szerinte most ez még teljesen felesleges és nagyon minimális az esély, hogy azzal gond legyen. Holnap reggel megyek kontroll vércukor+inzulin vv-re, remélem jók lesznek az eredmények és nem romlott. Bár kicsit tartok, mert az utóbbi időben a mozgás kimaradt sajna. :( De most decemberig majd belehúzok. Mindjárt megnézetem a TSD-t is, mert az nekem mindig 2 alatt volt, de júliusban az ARO-s kivizsgáláson 3 körül volt. Csodálkoztam is, de Murber nem adott rá semmit sem.
lidi10
 
 


TSH-t akartam írni, nem TSD-t. :))
lidi10
 
 


Evi,

én a profhoz járok, de nem fájt az uh. Egyszer egy pillanatra igen, amikor valahová hátra próbált meg benézni vele, de amint elhúzta onnan, megint jól voltam. Nem hiszem, hogy ez orvostól függ. valamiért szerintem összehúzódhatott a méhed és azért görcsöltél be. Ha legközelebb mész nőgyógyászhoz, kérdezz rá, ők biztosan tudják a választ!
janula
 
 


Sziasztok,


most hívtam a labort, 9-ből 7 megtermékenyült!! Szombaton kapok vissza belőlük, nem tudják még, hogy mennyit! Még azt sem tudták, hogy szombaton hánykor, holnap még telefonálnom kell.

janula
 
 


szuper!!! :)
zsu85
 
 


@janula:



Szió :D

Arra is gondoltam vagyis gondolkoztam , hogy lehet azért görcsöltem mert hátrahajló a méhem .
Miután nem nézte annyira a méhemet belül , utána jobban lettem elmúlt az a fránya görcsölés.
Az tuti hogy ha legközelebb megyek akkor rákérdezek .

evi89
Vecsés
 
 


@janula:



Juj de jóóóó
Csodás hír 
evi89
Vecsés
 
 


Már csak az "utolsó" és egyben legnehezebb akadályt kell vennünk nekem és a babácskáknak: meg kell, hogy tapadjanak szépen.....

Évi,

nekem is hátrahajló méhem van! Nem lehet, hogy valamilyen félelem, pszichés ok miatt görcsöltél be? Szerintem nyugodtan kérdezz rá!
janula
 
 


Janula, nagyon jó híreket kaptál! Biztos, hogy a legszebbeket, legaranyosabbakat és legjobbakat fogod visszakapni szombaton. :)

Lidi, ha van lehetőséged, mindenképpen csináltass hormonvizsgálatot, mert ugye itt az aro-n sajnos nem nagyon ismétlik meg a kezdeti vizsgálatokat. De remélem azért a rendes dokid jó híreket fog mondani. És végül is karácsonykor a fa alatt is jól tud mutatni egy két csíkos teszt. :)

Edina, nagyon jó utat nektek! Küldj egy kis afrikai meleget.
noee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?