Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép
Szeretném megkérdezni, hogy a Rókusba a Dobos György doktort ismeri valaki?? Császárral fogok szülni egy héten belül és kíváncsi lennék ismeri-e valaki. Nagyon köszi
További kellemes pocakosodástKép

Ja még valami.... itt is van baba-mama szoba??
Vendég
 


Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy találtam végre egy fórumot ahol a Rókus kórházról is lehet olvasni. Jövő májusban fogok szülni ebben a kórházban Dr. Bíró Lothárnál.Az orvost régóta ismerem magánrendelésre járok hozzá. Nagyon megvagyok vele elégedve, egy alapos tündéri kedves orvosnak ismertem meg. Mivel az első szülésem lesz szeretném ha írnátok a kórházról és esetleg aki szült már Dr. Bírónál akkor róla is. Előre is köszönöm. További boldog babavárást!
Barbi
kepes
 
 


Dr Bíró operálta a feleségemet. Császármetszés + nőgyógy nagyműtét három hónap bent fekvés végén. Nagyon jó fejnek tűnt, bár választott orvosunk nem ő, hanem dr. Csemniczky, aki szintén jó fej. Mindketten nagyon ott vannak szakmailag. Dr Cs. például finoman jelezte a 6. héten, amikor a myoma miatt a szakma az abortuszt javasolta, hogy talán meg lehet próbálni kihordani. Csak közben készüljünk fel a legrosszabra is. Emberileg és szakmailag is csak felsőfokban beszélhetünk róla - is. Aztán persze voltak rossz tapasztalatok is a három hónap alatt. Főleg orvos-beteg kommunikációs problémák - és nem az én (mentálisan jól karbantartott diplomás) feleségemnek voltak kommunikációs nehézségei;... de volt szakmai kifogás is - egy-egy ott dolgozóval kapcsolatban. A kórházi tartózkodásról könyvet tudnánk írni... Összességében azonban le a kalappal a Rókus és az ott dolgozók előtt! Az ott dolgozó szülésznők 99%-ban szuper jó fejek és szakmailag is nagyon felkészültek voltak.
A lényeg: kislányunk tegnap volt három hetes, bár mára voltunk kiírva eredetileg, viszont a mérete alapján az évtized miómájának nevezhető göb eltávolítása után még van méhünk, vagyis lesz még kistesó - pár év "pihenés" után. (Dr Bírónak sebész szakvizsgája is van; dr. Cs-nek is lesz nemsoká.)
Konkrét kérdés esetén emailen tudunk info-t küldeni - akár név szerint is - (majdhogynem) bárkiről, aki az osztályon dolgozik. Szinte mindenkit megismertünk a tizenhárom ott töltött hét alatt. Cím: repassyz@hotmail.com
Üdv mindenkinek.
rzé
 
 

 
 

Sziasztok!

Rzé,
Gratulálok a babához és sok sikert kívánok a jövőbeni újabb babaprojekthez is.Kép

Edwig,
az összes szoba olyan, hogy a baba nappal nagyrészt az anyával van, éjszakára pedig elviszik. Van fizetős szoba is, ott gondolom éjszaka is Nálad lehet a baba. 7000Ft/nap volt legutóbb az ára.
Neked is sok sikert kívánok a nagy eseményhez!

Bóbita
bobita
 
 


Szió Rzé!
Köszönöm hogy infóval tudtál szolgálni Dr. Bíróval kapcsolatban. A három hónapos kálvária után örülök, hogy egy új taggal bővült a családotok, nagyon gratulálok a picihez és sok egészséget kívánok nektek!
Lenne még kérdésem ha tudnál benne segíteni;
-a császárnál bent lehet az apuka? nem tudom nálatok apás szülés volt e?
- úgy hallom mindegyik szülésznő kedves és jól felkészült de ti melyiket ajánlanátok?
- a csecsemős nővérekről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm!
Boldog babázást!
Barbi
kepes
 
 


Barbi,
Én császárral szültem a kisfiamat és február végére jön a kistesó szintén császárral.Apuka vagy akit szeretnél bennt lehet a műtőben és nek iadják át a bébit először ha kéred.Nálunk így volt,kispapa vitte fürdetn is.Aszülésznők tényleg nagyon aranyosak voltak én egy fiatalnál szültem(marianna?) de ő most otthon babázik így nem hiszem,hogy a februárra visszajön.Szóval én is érdeklődnék szülésznő ügyben.
A csecsemősök is kedvesek voltak de mindent kérdezni kellett maguktól nem igazán segítettek.Kivéve Rózsát akivel maximálisan elégedett voltam.Császár után célszerű az egyágyas külön szobát kérni mert a többi szobában nagyon rossz állapotban voltak az ágyak ami igen megnehezíti a fekvést illetve felkelést.
Legalábbis ez volt 2002-ben,most is majd körül nézek azért.
Mindenkinek jó babázást!
nyetus
nyetus76
 
 


SziasztokKép
BóbitaKép
Köszönöm az infókat, benéztem mostanság a kórházba és elég kellemesen csalódtam benne. Egész normálisak és kedvesek. 26.-án akarnak befektetni, 29.-re vagyok kiírva. Kissé kezdek parázni mostanában, hogy közeleg az idő, de már nagyon várom.

EDA-val kapcsolatban tud valaki valamilyen tapasztalatot?? Fáj ahogy beadják??
köszi
edwig
Vendég
 


Szia Edwig!

Én áprilisban szültem a Rókusban. Normál szülésnek indult, és kértem EDÁ-t. Egyáltalán nem fájt, egy picit sem. Szemernyit se. Egy fiatal doktornő adta be.
Javaslom, azért ha teheted, pláne szülés után, próbálj benevezni az egyágyas szobába. Az ágyak valóban katasztrófális állapotban vannak. Én is császárral szültem végül, és borzasztó volt az első két nap, legalább is ágy ügyileg.

BarbiKép
Nálunk apuka ben volt császárnál. Miután betoltak, és megejtették az első vágást, jöhetett is be. SZóval szinte azonnal jöhetett, amint engen betoltak.
Az én szülésznőm Szabolcsi Erzsi volt, merem ajánlani.

Mariann
tmarianna
 
 


Nyetus!
Nagyon köszönöm az infót.

Mariann!
Köszönöm az infót neked is. Szülésznőkkel kapcsolatban Szabolcsi Erzsi nekem is nagyon szimpatikus. Voltam a szülésfelkészítőn amit ő tartott a kórházban. Mivel rajta kívű mást nem ismerek vagy őt szeretném felkérni vagy megkérem az orvosom ajánljon valakit és akkor azt kérem fel.Megnéztem a kórházban a kórtermeket és nekem is az egy ágyas a szimpatikus csak attól félek nem e fogom magam nagyon egyedül érezni ott. A másik pedíg hogy a nővérnek mennyi ideje lesz arra hogy benézzen oda is. Mivel az első babát várom sok segítségre lesz szükségem már ami a szoptatást és az egyebeket illeti. A többi kórteremnek talán ebben látom az előnyét, hogy ott a többi anyuka esetleg elláthatna tanácsokkal.
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok!

BarbiKép
Nos, a többi anyukától én nem igazán kaptam tanácsot. Ha jól felkészülsz mindenre szakirodalomból meg babanetről nagy meglepetés nem érhet. A csecsemős nővér mikor beviszi neked a babát, kérdezhetsz tőle. Mivel hozuzád érnek el utoljára, talán még elsőnek is kerülhetsz nála sorra. Az szülészeti osztály nővére meg örül, ha él. Egyébként az egyágyasban bent is
maradhat nálad a kispapi, vagy más is. Én kimondottan örültem, hogy egyedül lehetek. Mivel 3 napig rendes kórteremben voltam, ezért mindkettőről tudom milyen. Szoptatás ügyileg meg a legjobb, ha egy barátnőt vagy családtagot kérsz meg, hogy segítsen. No meg mobilon fel tudsz hívni szoptatási tanácsadót is.
Persze mindez az én tapasztalatom, tehát lehet, hogy másnak, másként jobb.

Mariann
tmarianna
 
 


SziasztokKép
MariannKép
Köszönöm az infót, attól féltem, hogy eléggé fájdalmas lesz...Kép Utána kérdezek ennek az egyágyas szobának. Mégegyszer köszönöm
És Kellemes Ünnepeket mindenkinekKép
Edwig
Vendég
 


Hello Mariann!

Köszönöm, azt hiszem mégis az egy ágyas lesz a jobb. Már csak reménykedem, hogy szabad lesz amikor bent leszek.
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy a Rókusban mostanában mennyi egy fogadott szülésznő "tarifája"? Schweitzer Vikiről van valami infotok? Azt hiszem, most ő ott a vezetőszülésznő.

Előre is köszi.
Tüni
tüni
 
 


Szió Tüni!
Nem tudom mennyi a tarifa még nem fogadtam szülésznőt,én az orvosomat kérem meg ajánljon valakit. Szülésre felkészítő tanfolyamot Szabolcsi Erzsébet tartotta és ő a vezető szülésznő.

Barbi
kepes
 
 


BarbiKép
Köszi! Egyébként úgy tudom, hogy a vezető szülésznő karácsony környékén szilánkosra törte a térdét, és min. 1.5-2 évig nem is fog tudni visszatérniKép Ezért lett Viki a főnök.

Egyébként te fogsz szülésznőt fogadni?

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Hello Tüni!
Tegnap voltam az orvosomnál(dr. Bíró) és ő mesélte hogy Szabolcsi Erzsit ajánlotta volna és valóban eltörte a lábát.Azt mesélte épp közösen vezettek egy császárt és a végén Erzsi indult épp kifelé amikor rosszul lépett és egyszerűen eldölt. Állítólag négy órán át szegecselték a csontját. Szegény ez azért szörnyű. Orvosom is azt mondta hogy amennyiben nem épűl fel májusig (ekkora vagyok kiírva) akkor ő is Vikit ajánlaná.
Mindenképp szeretnék szülésznőt fogadni hiszen ő lesz ott velünk végíg.Te is Vikit kéred fel? Ki az orvosod? Mikorra vagy kiírva?
Puszi
Barbi
kepes
 
 


Szia Barbi!
Hát, nekem azt mondta ma a doki, hogy elvileg hétvégére meg lesz a babaKép Szülésznőt végülis nem fogadtam, de remélem elég lesz a doki isKép Egyébként én Harsányi Lehelnél fogok szülni, de ő csak kb. 3 hete dolgozik a Rókusban. A MÁV-ból ment át, így kerültem én is a Rókusba.

Minden jót neked, ha esetleg mostanában már nem jutnék ideKép

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Szió!
Tüni

Ezt nem is sejtettem. A hétvégére meglesz? Nagyon szuper. Annyira örülök, gratulálok!!!
Nagyon irigyellek, nekem messze van még a május.
Sok sikert! Jó egészséget és sok energiát kívánok a szülésre és a babázáshoz is!
Puszillak.
Barbi
kepes
 
 


SziasztokKép
TüniKép
Nekem is hétvégére mondták a babát, mert hétfőn lesz 2 hete, hogy túlhordom, így ezen a héten lehet meglesz azt mondták bent. Téged befektetnek? én csütörtökön fekszem be, jó lenne találkozniKép
edwig
Vendég
 


EdwigKép
Írtam neked levélkétKép

BarbiKép
Köszönöm a jókívánságokat, és hasonló jókat neked is, ha majd aktuálissá válikKép Addig pedig jó gömbölyödést!Kép

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!
11 hetes babás vagyok. Most kicsit filózom még, hogy melyik dokit válasszam. Az egyik Mihályi doktor lenne a Rókusból. Tudnátok egy kicsit segíteni? Mindenre kíváncsi vagyok, ami Mihályi doktorral kapcsolatos. Nagyon-nagyon szépen köszönök mindent!!! Eddig csak jót hallottam róla és én is nagyon kedvelem őt, remélem ez így is marad.
Másik kérdésem, hogy ha valaki a vidéki rendelésre jár, akkor milyen gyakran kell bejárni a kórházba? Pl. én járhatok a helyi rendelőbe vérvételre és ctg-re, ultrahangra is.
Még egyszer köszi az infokat!
pilis
 
 


Szió Pilis!
Mihály doktorral kapcsolatban nem tudok segíteni, mert nem ismerem.
Én Solymáron lakom és a solymári védőnőhöz járok tanácsadásra. A laborvizsgálatokra is ő adja a beutalót és azt Pilisvörösváron végzik. A háziorvosom solymári de P.jászfalun rendel így havi egyszer ott is megjelenek. A nőgyógyászom pedig a XII. kerületben tart magánrendelést.A kórházba így én csak ultrahangra szoktam bemenni. Ha neked kényelmesebb, hogy ne kelljen mindenért a kórházba bemenned akkor elintézheted a lakóhelyeden is. Ez tőled függ.
Remélem tudtam segíteni.
Kellemes babavárást!
Barbi
kepes
 
 


Szia Kepes!
Köszönöm szépen a segítséget. Én pilisvörösvári vagyok, ezért is tűnik egyszerűnek az életem. Szerencsére itt tudtam menni ekg-re és laborra is és még a dokim is itt rendel, bár nem magánrendelése van. Mindig azt hallom, hogy mindenki magánrendelésre jár, de úgy tűnik, hogy én itt ragadtam a "nem fizetős" dokinál. Ha már itt tartunk... Mikor kérdezzem meg a dokit, hogy mivel tartozom. Mármint a vizsgálatokért... Tudom, hogy nem kellene fizetni érte, de azért mégis...
pilis
 
 


Szió Pilis!
Milyen kicsi a világ! Kép Milyen közel lakunk egymáshoz.Egyszerűbb lenne ha magánrendelésre járnál,mert akkor az orvosnak is egyértelmű hogy nála szeretnél szülni.Szerintem kérdezd meg van e magánrendelése és akkor járj oda.Egyébként ha eddíg nem kért pénzt ezután sem fog.Ha nincs akkor mondd el neki, hogy mindenképp nála szeretnél szülni és kérdezz rá egyszerűen hogy milyen összegre gondol.Az én véleményem az, hogy ilyenkor azt fizeti meg az ember, hogy az orvos a munkaidején kívűl akár éjjel akár nappal bemenjen ha éppen úgy indul meg a szülés.
Ez az én véleményem.
Szép napot!
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok!
Én is csatlakozom Barbi javaslatához,hogy az orvos magánrendelésére járj,és akkor egyértelmű,hogy nála szeretnél szülni.Szerintem mindenképp érdemes orvost választani sőt szülésznőt is.Én is a Rókusba szültem Dr Bírónál,a választott szülésznőm Miklósiné Viki volt.Egyszerűen csodálatos volt minden.Bíró doktorhoz jártam terhesgondozásra ,a 36. héttől meg Vikihez Ctg-re.Nagyon féltem a szüléstől,de Vikivel mindent megbeszéltünk,megmutatott,elmondott mindent,és mikor szülni mentem a legnagyobb nyugalomban és biztonságban éreztem magam.Ezuton is köszönök nekik mindent.A következő babámat is velük szeretném szülni.
Minden jót nektek és sok sikert.
KATA.
coni100
 
 


Szió Kata!
Annyira örülök végre valaki aki dr. Bírónál szült.Nekem is ő az orvosom és nagyon meg vagyok vele elégedve.Egy végtelenül kedves,szakmailag jól felkészült,szuper orvosnak tartom. Lenne néhány kérdésem ha segítenél.
A szülésznőt Bíró doktor ajánlotta vagy te választottad? Mikor szültél? És ha nem vagyok indiszkrét mennyit fizettél a doktor Úrnak és a szülésznőnek? Úgy hallottam ált. annak az összegnek a tízszeresét szokás adni az orvosnak amit a vizsgálatokért kell fizetni. Gondolom a Virányos Klinikára jársz te is úgyhogy az összeget tudjuk.
Előre is köszönöm!
Boldog babázást!
Barbi
kepes
 
 


Kepes!
Tényleg kicsi a világ Kép Igazad van, rákérdezek, hogy járhatok-e magánrendelésre. Azaz attól félek, hogy azt mondja, hogy igen és akkor meg járhatok be Pestre, amihez semmi kedvem... Majd kérdezősködöm a kismamák között is, hogy ők hogyan oldják meg Mihályinál a pénz kérdést. Mindenképpen szeretnék neki fizetni, ez nem kérdés! Csak a bejárást szeretném megúszni... Bár Mihályi doktor tényleg nem tűnik pénzhajcsárnak, de azért mégis úgy gondolom, hogy előtte is szeretnék neki adni. És persze utána is.
Te mikor szülsz? Én még csak a 3. hónapban vagyok.

Coni!
Neked is köszönöm a tanácsokat. Azért mesélnél, hogy milyen volt a Rókus? Milyenek a körülmények? Sokan nagyon ki vannak akadva, de szerintem azt a néhány napot tutira ki lehet bírni. Esetleg van szülészet látogatás? Olyan nyílt napra gondoltam. És hogy vannak-e lehetőségek: labda, kád, stb. Persze én ezekről csak olvastam...

Köszi mindenkinek a segítséget!
pilis
 
 


Sziasztok!Tud valaki esetleg valami infot Dr.Sámuelel kapcsolatba?Azt tudom,hogy balesete volt!Ha todtok róla valamit irjatok!!!
Puszi Rozi
rózsika
 
 


Szia Rózsika.
hétfőtől újra van a Samu doki bácsiKép


PilisKép
Mihályi doktor az egyik legjobb orvos a kórházbanKép
10ből 8-an nála szülnek, én most jöttem haza, nekem hétfőn lett meg a babám, és ez volt a tapasztalat, és még nagyon kedves és figyelmes is.

edwig
Vendég
 


Szia Edwig!Nagyon szépen köszönöm az infót!
Tudniilik én 2gyerekemet nála szültem és augusztus végén azt mondta szeptemberben találkozunk-közben történt a baleset,s nála szeretnék szülni!Én egy lelkiismeretes orvosnak ismertem meg!
Puszi,mégegyszer köszi!Rozi
rózsika
 
 


Sziasztok!
Én a 33. hétben vagyok és már olvaslak Benneteket. De gondoltam most hozzá is szólok, főként Pilis Neked! Én is Vörösvári vagyok, és Mihályi dokihoz járok. Én végig az SZTK-ba jártam eddig és még nem adtam Neki pénzt, de eddig nagyon rendes volt velem. Kb 8 hete beszéltük meg, hoyg Nála fogok szülni, és majd utána rendezzük az anyagiakat. Szerintem ha nem akarsz eljárni, hiszen a magánrendelése Bp-en van, akkor nyugodtan járjál hozzá Te is rendelőben. Itt minden vizsgálatot el tudnak végezni, én összesen 2-szer voltam a kórházban a 12. heti, meg 18. heti UH-n, mert ez a vörösvári Uh azért nem a legtutibb.
Ha van kérdésed, akkor szólj nyugodtan! Ja és van szülőszoba látogatás, meg felkészítés a Rókusban, a védőnőknél kinn van a program, vagy kérdezz rá ott nyugodtan!

Minden jót és kellemes babavárást mindenkinek!

Kriszta
krisz11
 
 


Szia Rózsika!Kép

Olvastalak és szeretném megkérdezni a véleményedet, hogy a Samu doki milyen terhesgondozás során, szülésnél stb. Hálapénzileg?
Előre is köszi a választ.

Jázmin
djázmin
 
 


Kriszta!
De jó infokat írtál Kép Nagyon köszönöm, nagyon feldobtál! Annak is örülök, hogy vörösvári vagy Kép
Nagyon szeretném Mihályi doktort választani, tényleg megbízom benne. Most, hogy ilyen szépeket és jókat írtatok még biztosabb lettem a dolgomban.
Te jársz felkészítésre a kórházba? Erre is rá fogok kérdezni a védőnőnél. És a szülőszoba látogatást sem fogom kihagyni! Még egyszer köszi, sokat segítettél. Persze lehet, hogy még sok-sok kérdésem lesz Hozzátok Kép
További szép babavárást!

Edwig! Neked is köszönöm, hogy írtál Mihályi doktorról. Te is megnyugtattál Kép Esetleg arra rá szabad kérdeznem, hogy nyáron mikor megy szabira? Vagy ezzel ne is foglalkozzak?
pilis
 
 


Szia Jázmin!Samu doktorral kapcsolatban ccsak annyi,hogy nagyon lelkiismeretes és nem pénz éhes.Én két gyereket szültem nála,az elsö perctöl az útolsóig ott volt velem.Mindennap bejött a kórteremben reggel és délután is.Nekem bevált!Mennyi idös terhes vagy?
Rózsika
rózsika
 
 


Hello Pilis!
Május 27-re vagyok kiírva de valószínüleg előbb jön.Az ultrahang vagyis a méretei alapján nagyobb mint ahogy azt a menzesz alapján számították.
A felkészítőt a kórházban nagyon tudom ajánlani, én már kettőn voltam.Voltam a szülőszoba látogatáson és múlt héten is amikor az újszülöttek voltak a téma.Bent voltunk a babáknál is, mindent megmutattak. Minden hónap második szerdáján van a felkészítő 15:00-kor. Minden hónapban más a téma.Februárban az újszülöttes főorvosnő tartja majd az oltásokról és a gyerekbetegségekről lesz szó.Márciusban a terhesség, áprilisban a szülés a téma, ezt a szülésznők tartják és itt van szülőszoba látogatás is.
Mindenki nagyon kedves és segítőkész.Mindenképp csak ajánlani tudom!
Puszi
Barbi
kepes
 
 


Szió Coni!
Várom,hogy írj. Kép Ha picit vissza nézel látod mit írtam neked. Köszönöm előe is.
Barbi
kepes
 
 


Szia Barbi!
Nagyon megnyugtató dolgokat írtál Kép
Azért még van kis időd a babáig, addig jó sokat írhatsz nekem Kép Mindenre kíváncsi vagyok... Első baba és tényleg nulla tapasztalatom és ráadásul a Mihályi doki bácsiról sem tudnak sokat a környezetemben, sőt még a Rókusról sem sokat...
Tutira elmegyek az előadásokra. Ezekre be kell jelentkezni? Esetleg előtte befizetni valamit? És szoktak oda apukák is járni? Huh, egyenlőre ennyi a kérdésem.
Köszönöm szépen a segítséget, remélem, hogy valamelyik előadáson is összefutunk!
A babaváráshoz sok-sok boldogságot kívánok!
pilis
 
 


Szió Pilis!
Köszönöm a jókívánságokat! Nekem is az első babám a kis pocaklakó. Bevallom őszintén nagyon féltem a szüléstől de mióta járok a felkészítőre és persze bújom az idevágó könyveket és újsikat a félelmem a minimálisra csökkent. Egyre izgatottabban várom a nagy eseményt! Te hogy vagy ezzel? A következő tanf. február 9-én 15:00-kor lesz. Teljesen ingyenes, nem kell bejelentkezni. Én tutira megyek úgyhogy ha eljössz találkozunk. Nem tudom mennyire ismered a kórházat, a rendelőintézet részében van a 3. emeleten a tanácsterem ott tartják. Onnan szoktunk együtt átmenni a kórházba megnézni a kórtermeket, szülőszobát stb. Apuka is jöhet. Én az első alkalommal mentem együtt a férjemmel amikor a szülés volt a téma és a szülőszobába is bementünk. A legutóbbin az újszülött gondozása volt a téma arra már egyedül mentem.A szülést tartotta ő is fontosnak mivel apás szülésre készülünk. A többit meg majd tőlem ellesi. Kép
Ti hogy tervezitek a szülést? Bent lesz apuka?
Írj magadról is ha van kedved.Hogy viseled az első hónapokat? Rosszullét? Hányás?
Tudod már a baba nemét? Hogy álltok a névválasztással? Azt hiszem több kérdést most nem írok. Kép
Szép napot!
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok Csajok!
Én január 13-án szültem meg a második gyermekemet a Rókusban. A szülésznő és az orvos mindkétszer ugyanaz volt. A harmadik gyerekemet is velük szeretném megszülni. A szülésznő a Miklósiné Schweitzer Viki az orvos dr Szinnyai Attila volt. Mind a kettő nagyon alapos és figyelmes. Mind a kettőnek hálás leszek életem végéig. A szülés egy kellemes élmény volt, nem pedig szenvedés. Minimális fájdalommal. Persze sokat számít, hogy nálunk is apás szülés volt.
A csecsemősök között hatalmas különbség van, az egyik mintha egy zsák krumplit hozna, a másik meg mintha a saját gyerekét fogná.
Összességében nagyon jó volt.
Gydetti
gydetti
 
 


Sziasztok!
Gydetti! Gratulálok az újszülötthöz! Kisfiú? Kislny? mennyivel született? Tényleg annyira szörnyűek az ágyak a kórtermekben? És nagyon nagy volt a mozgás? Nem volt zavaró? Ha van időd és energiád mesélj, jó? Engem minden érdekel!

Kepes! Mi is voltunk a férjemmel a szülőszoba látogatáson. Tök jó volt. Én teljesen megnyugodtam, mert az a két hölgy olyan magabiztosnak és természetesnek és persze felkészültnek tűnt! És tetszett, hogy tök racionalisták volták. Te melyik csoportban voltál? amelyik először ment a szülőszobát nézegetni, vagy amelyik másodszorra?

Pilis! Voltál már a dokinál? Én kedden voltam, és volt egy tök jó élményem. Rengetegen voltak, én voltam a 22-dik kb. És képzeld előre engedtek, így én mentem be elsőre!Kép) Szerencsére minden OK. A jövő héten még lesz a doki, de aztán megy egy hétre sielni. Úgy kalkulálj.

Minden jót!

Kriszta
krisz11
 
 


Szia Kriszta!
Már volt egy kisfiam, így most kislányt kértem.
Persze nyilván nem ezen múlott. Szóval: Tóth Patrícia Bernadett 3100g és 51cm volt.
Az ágyak a nőgyógyászaton szörnyűek. Vagy átölel a matrac, mert elsüllyedsz, vagy deszkán fekszel.
A szülészeten viszont szerintem semmi baj nincs az ágyakkal. Állítható a magassága, a fejtámla, a lábrész, szóval nekem sincs otthon ilyen ágyam.
A mozgás akkora, amekkorát Te engedsz. A látogatóid számát szabályozhatod, a 4 ágyas szobában pedig a többiekkel is megbeszélheted, ha zavar a tömeg. Szoptatáskor amúgy is ki kell mennie mindenkinek.
Nem tudom mi érdekel, de kérdezz bármit, szívesen válszolok. Addig legalább pihenek, majd az apjuk vigyáz a kicsikre, elvégre az ő gyerekei is.
Detti
gydetti
 
 


Hello Detti!
Gratulálok a kilányhoz, meg a fiúhoz is. Pont jó méretűnek tűnik a babóca, sem kicsi, de nem is hatalmas, rendes gyerek. Egyébként én is pont ekkorának születtem.Kép)
Ezek szerint (ha ráérsz) jól viselkedik Patrícia. Sokat alszik? Van tejecskéd bőven?
Na végre valami jót is hallottam az ágyakról, talán kicsit megnyugodtam. Én nem hiszem, hogy napi 8-ért bemennék a külön szobába, egyrészt nem szeretnék egydül lenni, másrészt jobb helyre is el tudom tenni azt a 30e forintot. Persz, különbözőek vagyunk.
Én csak attól félek, hogy az állandó látogatóroham fog zavarni, mármint az, ha 4 emberhez jönnek egész nap a rokonok, ismerősök. Amikor voltunk a szülőszoba látogatáson és bekukkantottunk a szobába engem megdöbbentett, hogy a 4 kimama-kisbaba mellett még legalább 5-6 más ember is volt benn. Én félek ezt nehezen tűrném. No meg aggódom is, hogy nehogy valaki rátüsszögjön a Kicsikémre. szerinted ettől nem kell tartanom?

Bocs, lehet, hoyg sokat kérdezek. De örülök, hogy végre van kitől!Kép)

Kriszta
krisz11
 
 


Szió Detti!
Gratulálok a picihez! Engem is minden érdekelne amit tudnál mesélni. Mi volt a gond a csecsemősökkel?

Szió Kriszta!
A szülőszoba látogatáson abban a csoportban voltam amelyik először a szülóűőszobába ment. Én is a férjemmel voltam. Te melyikben voltál? Ebben a hónapban nem voltál a felkészítőn? Írj magadról hátha egymásra ismerünk! Kép
Mikorra vagy kiírva?
Ami a kórteremeket illeti szeretnék mindenképp az egyágyasba kerülni pontosan a nyugalmam és az ágyak minősége miatt. Az sem egy utolsó szempont hogy sokkal kultúráltabb a fürdő is és csak két embernek kell osztoznia rajta nem négynek. Szóval reménykedem hogy amikor eljönn az ideje a szülésnek szabad lesz az egyik ilyen szoba.
Szép napot nektek!
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok!
Végre olyanok kérdeznek, akiket valóban érdekel a téma és nem udvarias rokonok.
Mind a két gyerekem tünemény. Egyik játszik, másik alszik. Ideális a csevegéshez. Tejem az van bőven. A kórházban folyamatosan fejnem kellett, hogy ne csomósodjon be a mellem. Egy részét éjszakára beadtam a kicsinek, a többit kiöntöttem a csapba.
A látogatók terén határozottnak kell lenned. Egyébként mindenki félti a gyerekét és beteg embert senki épelméjű nem fogad. Ha mégis, arra az időre add vissza a gyerekedet a csecsemősöknek. A külön szobát nem javaslom, ha első gyereketekről van szó. Nagyon jó a "sorstársakkal" megbeszélni mindent, remek barátságokat lehet kötni, lehet tapasztalatot cseréni. Ezt egy apával kissé nehézkes. Nekem is remek lelki támaszok voltak amikor a Pattit nem kaphattam meg, mert besárgult.
A fürdő oltári rusnya és undorító, de nem kell ott túl sok időt tölteni. Zuhanyzós papucsot mindenképpen vigyetek.
Ja, kajáról feltétlenül gondoskodjanak a rokonok, mert éhenhaltok. Reggeli: 1db zsömle, 1 szelet felvágott, 1db vaj, VAGY 1 szelet sajt. Ebéd: 1,5 dl leves, valami maréknyi második félével. Vacsora lsd reggeli. Az ebédet úgy tudnám jellemezni, hogy olyan szar, hogy abból az a kevés is rengeteg.
Ennek ellenére semmi mással nem fogtok foglalkozni, csak a gyereketekkel. Minden más eltörpül mellette.
Nem is értem miért izgat Benneteket ez a része. Legyen a szülésetek a lehető legkevésbé fájdalmas, és szüljetek szép egészséges gyerekeket. Csak ez fontos!
A csecsemősök között van egy jópár, aki tényleg mindent megtesz a babádért. Szívvel lélekkel gondozza, segít Neked mindenben, mindent megmutat, nyugodtan kérdezhetsz Tőle. Bocsi, de mennem kell etetni, majd folytatom.
Detti
gydetti
 
 


Hello Barbi!
Én akkor pont a másik csoportban voltam. A januári felkészítőre meg nem tudtam elmenni. De majd lehet, hogy a februárin találkozunk???Kép)
Én elméletileg március 8-ra vagyok kiírva, de szerintem február vége felé fogok szülni. Ne kérdezd, hogy mből gondolom, mert nem tudom, de az első perctől kezdve így érzem.
Tudod már, hogy fiatok, vagy lányotok lesz?

Üdv: Kriszta
krisz11
 
 


Hello Detti!
Köszi az infót és várnám továbbra is ha még eszedbe jut valami. További jó babázást!

Hello Kriszta!
Ha jössz a februárira biztosan talizunk. Én tuti elmegyek. Nagyon irigyellek én május 27-re vagyok kiírva és néha nagyon távolinak érzem ezt az időpontot.Bár úgyis tudom hamar elrepül! Kép
Mi kisfiút várunk és a neve is megvan már: Kevin.
Szerintem nagyon szép név és szerencsére nem gyakori. Még mielőtt terhes lettem már volt lány és fiú nevünk is.
Nálatok tudni már a nemét? Izgulsz a szülés miatt?
Jó gömbölyödést!
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok!
De jól beindult ez a topik. Ne izguljatok, tutira életben tartjuk Kép Én pl. tele vagyok kérdésekkel és éppen csak betöltöttem a 3. hónapot Kép

Barbi!
Tutira összefutunk egyik előadáson, majd előtte egyeztetünk. Egyenlőre még dolgozom, de már nem sokáig és akkor már lesz időm járni előadásra is. Papás szülés? Igazán még nem is tudom. Párom szeretne bejönni, de én nem vagyok benne biztos, hogy ez jó ötlet. Gondoltam, a sorsra bízom: nagyon sokat van külföldön, de ha otthon lesz, akkor jöjjön be. Persze azt hiszem, ez még utolsó pillanatban is változhat.
A baba nemét még nem tudjuk, de a nevét már igen:
Anna, Hanna vagy Bálint, Márton, Attila, Tamás. Szóval valami ilyesmi. A Kevin is tetszik, de a mi vezetéknevünkhöz a K egyáltalán nem passzol...
Az első három hónap nem volt túl kellemes. Főleg az ételek szagátol voltam teljesen kiakadva! De most már szinte mindent tudok enni és most már hányás sincs. De most egyenlőre -2 kg-on vagyok Kép Persze azért ezen hamar fogunk változtatni Kép Te mennyit híztál? Jó érzed magadat? Vagy nagyon nehézkes már a mozgás?

Gydetti!
Gratulálok a babához! Biztosan óriási élmény volt!
Örülök, hogy ilyen hasznos dolgokat írsz, ezzel nagyon meg tudsz nyugtatni.
Engem az sem zavar, ha nem túl jók a körülmények, a lényeg az, hogy fel legyek rá készülve. Huh, ez az egyszobás téma még mindig izgat...

Kriszta!
Jövő héten megyek a dokihoz és a védőnőhöz is. Nagy szerencséd volt, hogy a sorbanállást kihagyhattad. Azért bevallom őszintén, én egyszer már cseleztem: reggel bejelentkeztem és utána elmentem a fogászatra és csak utána mentem vissza. Akkor már nem kellett sokat várni... És akkor persze már útoljára mentem be, nem akartam előrepofátlankodni azzal a jelszóval, hogy a névsor elején vagyok. Örülök, hogy a doki sí párti, mert akkor talán nyáron nem nyaral sokat....
Neked is minden jót! Remélem, majd összefutunk egy látogatáson Kép

Mindenkinek nagyon szép babavárást és babázást kívánok!
pilis
 
 


Szió Pilis!
Én is nagyon örülök, hogy beindult a topic!!!
Az is klassz hogy közel lakunk és valamelyik előadáson össze is tudunk ismerkedni.
Szép neveken gondolkodtok! Mi alapján döntötök majd? Örülök hogy jobban érzed magad, a 2. trimeszter amikor igazán felhőtlen és boldog a terhesség. Élvezd ki.
Nekem is nehéz volt az eleje, a 4. hónap feléig minden reggel hánytam. Azzal kezdtem a napot. Szerencsére napközben már jól voltam csak délelőttönként volt rossz a gyomrom. Ahogy ez elmúlt vissza tért az energiám és jól éreztem magam. Most is minden szuper csak fáradékony vagyok. Most a 22. héten tartok és eddíg 7 kg-t híztam. szerintem ez normális. Max 10-12 kg-t szeretnék hízni és szerencsére nem vagyok nagyon kívánós és különösebben az étvágyam sem nőtt meg.
Egyelőre otthon tornázgatom de februártól nem dolgozom és akkor szeretnék eljárni valahova kismama tornára.Még nem döntöttem el hova.
szép napot és jó hétvégét!
Barbi
kepes
 
 


Sziasztok Csajok!
Nem tudom mi érdekel még Benneteket, de kérdezzetek, szívesen válaszolok mindenre. Szülés, mit kell vinni?, érzéstelenítés...stb.
Detti
gydetti
 
 


Szió Detti!
Kedves tőled hogy ilyen segítőkész vagy úgyhogy meg is ragadnám az alkalmat. Kép
Azzal hogy mit kell vinni nagyából tisztában vagyok mert a felkészítőn lelkesen jegyzeteltem viszont (lehet hogy butaságot kérdezek, de első babás vagyok) fogalmam sincs milyen méretű baba ruhát vegyek.Vagy ezzel várjak az utolsó hónapig és akkor esetleg az ultrahangon megtudom mekkor is a pici?Ált 56-osat ajánlanak.Jó ebből kell néhány darab de utána mi lenne a következő méret? Nem tudom milyen ütemben nő a baby.
Másik kérdésem az lenne,hogy ugye pelenkát és popsi törlőt kell bevinni,de popsi krémet is? Ezt nem mondták.Te vittél?
Még egy kérdésem lenne:
Nem tudom,hogy Viki fogadott szülésznőd volt e, de ha igen -és nem vagyok indiszkrét- az érdekelne mennyit kért a szülésért? Ha úgy érzed erre ne válaszolj, elvégre magánügy. Csak kb érdekelne.
Előre is köszönöm!
Kellemes babázást!
Barbi
kepes
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?