Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szilva sok kismamának nincsenek tünetei, örülj hogy a szerencsések közé tartozol, mondjuk nincs vonalzód és nem tudom melyik hétben jársz, de pl nekem a 7. héttől kezdődtek a rosszullétek addig úgy nem is éreztem semmi kellemetlen dolgot.
Timi, semmi baj, a lényeg, hogy tényleg a freei olaj nagyon jó volt és elég megfizethető is, főleg, hogy literszámra használtam :-).
Evelin, te se aggódj, hogy nincs rosszulléted, örülj neki!!! Nagyon sajnálom a barátnődet, reméljük az orvosa hamar segít rajta. Nem tudom nálam is meddig tartott volna még a dolog, de a dokim is megunta, hogy sehogy nem jön ki belőlem a Laura pedig már 3-an térdepeltek rajtam és azt mondta, nincs mese vákum lesz. A legjobb az egészben az volt, hogy 7 kor reggel műszakváltás volt, és a legnagyobb fájdalmak közben a férjem tartotta a lábamat oldalfekvő pozicióban és ordíbált mindenfele, hogy akkor most ő neki kell az orvost játszania :lol: , most így utólag elég vicces, hogy vissza gondolok, de akkor látni kellett volna mennyire be volt pánikolva, tényleg én is azt hittem, hogy egyedül hagytak minket és közben meg kibujik a baba ...
Kriszti! Én is nagyon rosszul alszok, még az elalvás megy, de ha hajnalban felébredek akkor van, hogy akár 2 órát is forgolódok mire elalszok aztán meg már ébredni kel. Sajnos a pisilések miatt ez minden éjjel előfordul és így délutánra tör rám a fáradtság,amikor is közli a lányom, hogy világosban nem lehet aludni, majd akkor aludjak ha sötét lesz. na köszi, így pihend ki magad :-). legyen szép napotok !!!

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Hajni te pontosan hányadikára vagy ki irva? :D
Vendég
 


Szia Sorlyke :-)!
Én is augusztus 26 ra vagyok kiírva, de 28 napos ciklust számolt a dokim és a ciklusom 15. napján voltam nála amikor adott egy tüszőrepesztőt ami lehet csak másnap repedt meg, így szerintem 28.-án lesz szülés, de majd meglátjuk :-)!!! Te hogy érzed magad így a 10. hét után ??? Negyedik baba, hát ez nem semmi :-) és mekkora babák, 60 cm???? :-).

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 

 
 

Szép napot:)
Holnap UH:)))))) végre:))) 17:30 szorítsatok úgy izgulok aztaa:)))

Eny köszönöm szépen az információt, bár már enyhül a csontfájdalom, de még érezni ha hozzáérek, h fáj, néha megnézem h fáj e még innen tudom, hogy igen...

Evelin, ez nagyon durva szegény és ezek után h kimerül még szülje meg...hány óra után mondják h császár? Mert ugye van egy bizonyos idő miután már nem hadják, bár már lehet meg is szült, ugye majd csak este írod meg...:)

Hope, neked a magándokid adja a beutalót a vérvétel EKG-ra meg ilyenek, vagy a háziorvos adja? Mert ugye én magánrendelésre is megyek tőle kérjem?

Hajni így van, nekem pl. tegnap óta van hányingerem, de ez még nagyon gyenge ma reggel is reggeli után kb. 5 perc volt és el is múlt...ez is majd erősödik, tehát én is mire betöltöm a 7. hetet lehet addigra lesz rendes émelygés...

Amúgy, nem is tudom melyikőtök álmodta azt, h rossz anya volt...sokan írtatok ki is ment a fejemből ki írta, de én is álmondtam én meg elvetéltem képzeljétek el álmomba és úgy volt h elöntött a vér és kijött valami nagy valami fel is riadtam most mondjátok meg!!! Ez szörnyűűű :( Ilyen álmokat!!!

picibaba.hu vonalzó
beus23
 
 


Szia Sorlyke üdv a csoportban:) Úristen mekkora babák tényleg:)))

picibaba.hu vonalzó
beus23
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Én ma nem mentem dolgozni és szerintem sokáig nem is fogok... Annyira rosszul vagyok, hogy kb. egy falatot sem tudok enni, a hányinger állandósult és néha párosul fejfájással. Ma délután megyek a háziorvosomhoz, szerdán pedig végre megyek a nődokihoz is UH-ra. Majd megkérdezem tőle, hogy mi az istent javasol erre a rosszullétre, mert ez így iszonyatos!

Mintha minden nap megállás nélkül eszméletlen másnapos lennék.. Semmilyen ételre nem tudok jó ízzel gondolni és teljesen fel van fordulva a gyomrom... Szédelgek is, szóval maga a mámor minden... :S

Úgyhogy most itthon vagyok, kb. fekszem, alszom.. Ennyire vagyok képes, de nem akarom elhagyni magam, mert akkor még rosszabb lesz. Ti hogy bírjátok?
nitt
Budapest
 
 


Ja a vonalzómat lefelejtettem.... :)

A másik dolog, hogy ennek köszönhetően én még nem híztam egy grammot sem... Legalább ez pozitívum.

Kép
nitt
Budapest
 
 


Hajni:én amugy 25 re lennék ki irva de tudom 2 nappal késöbb volt a pé-m igy a védönövel 26ra egyeztünk ki :D

Már jol vagyok 1,5hétig volt nem rég hányingerem az alatt 3szor rokáztam :lol:
Vendég
 


Szia Sorlyke üdv a csoportban:) Úristen mekkora babák tényleg:)))

Köszönöm:-)Bár én inkáb Hoxán szoktam irni :D
Vendég
 


Beus!Igen, nekem a magándokim adja, de nálunk a terhestanácsadáson állítja ki ezeket, nem a magánrendelésen. De nálunk, az első 12 hétben még nincs EKG, meg ilyenek, csak van két vérvétel (egyik ilyen általános, másik vércsoport meghatározás, plusz antitest vizsgálat), meg vizeletvizsgálat, aztán a kövi vérvétel majd csak a 12. héten lesz a kombinált teszt down szűrésre, ami 9000Ft, és a genetikai uh után kell befizetni. Nemtudom nálatok ezek h mennek, nálunk a védőnő ad ilyen menetrendet, h mikor mi merre meddig :D Bizti te is kapsz majd :)

Üdv az újaknak :)

Szilva: majd írj ám mi volt, remélem minden okés!

Hajninak tökre igaza van, nekem is pl csak most kezdődött a napokban ez a hányós időszak, de van akinek csak a 9. héten jelentkezik, vagy sosem.

Ami nekem most nagy rossz az a gyomorsav :/ Fúh, annyira sok van h szerintem már ettől émelygek egésznap.

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Sziasztok!

Megjöttem az orvostól. Megnyugodtam, minden rendben, a kisbogyó most 8,2 mm. :) Viszont emelt a duphastonon egy szemet, és pihenést javasol. tehát most egy darabig én is itthon leszek. Jaj, úgy megkönnyebbültem! Be is fogok tenni a gyógyszerbõl néhányat a pénztárcámba, hogy ez soha többé ne fordulhasson elõ.

Így, hogy itthon kell lennem, a héten elmondjuk majd a hírt a nagyszülõknek + a tesóknak is. (Mármint az én és a párom tesójának.) Így is egy csomó mindenki látott a kórház körül ólálkodni, és sok az ismerõs.:)

Jaj, és van fotóm is! Olyan vicces, hogy az ember mennyire tud örülni egy ilyen képnek, amin pedig gyakorlatilag semmi értelmes dolog nem látszik. Azért megmutatom!

Kép

Mondtam a dokinak, hogy mondjon már azért egy idõpontot is, hogy mikorra lehet várni, szeptember 20-t mondott. :) Úgyhogy most már nem változtatgatom a vonalzómat többet, bár jobb lett volna már hét hetesnek lenni. Ezek szerint tényleg csak ezért nincsnek még tüneteim, még annyit hányhatok, amennyit csak akarok. :P

Kép

Azt néztem, valakivel pont ugyanolyan idõs... :) Beus?

Nektek hogy telik a napotok?
szilva83
Kiskunhalas
 
 


Dejó Szilva, gratulálok, nagyon jó kép :) Én is mindig nagyon örülök a képnek, hisz látszik, h mennyit nőtt :) Kis bébibogyó :) :) :)

Pihenj most sokat :)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Üdv az újaknak,

Szilvi gratula a pindúrhoz, jóképű kép :)

Nitt sajnálom az erős tüneteket, ráadásul másnaposnak lenni a berúgás öröme nélkül dupla kiszúrás! :) Remélem tudnak ajánlani valamit erre! Jobbulást.

Nekem elég nyugis napom volt. A derekam leszakad, levegőt még mindig nem kapok, de csak kicsit émelyegtem reggeli és ebéd után. Meg olyan szomorú vagyok ma minden ok nélkül.

Remélem nektek jól telt a napotok!

Kriszti, aki néha hiszti
Kép
kriszti723
Baja
 
 


Csajok!Terhesség alatt lehet bevenni Rennie-t savra?Mert én mindjárt megőrülök annyira fent van már a torkomban :(

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Beus!
Nagyon cuki a pöttyöd és örülök, hogy minden rendben. Látom, gyűlűnk idehaza... :( Én is holnap megyek uh-ra, aztán ha minden oké, színt vallok a munkahelyemen...

Hope!
Én inkább a háztartási kekszet javaslom... Ha nem muszáj, pláne az első trimeszterben nem nagyon szednék gyógyszert - vagy csak dokival egyeztetve.

Nitt!
Sajnos erre nincs igazán ellenszer... Nekem non-stop hányingerem van - azzal kelek, azzal fekszem... (És nekem sajnos nem múlt el eddig sem a 12. héttel, sem a 16.-kal, sem a babamozgással, sem a félidővel... szóval kitartott).

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Nitt jobbulást!! Csak lesz majd változás és nem leszel ilyen "beteg" :)

Köszönöm Hope:) Majd holnap szerintem elmond mindent, igen gondolom h a védőnő is segíteni fog, holnap ha hazajöttem írok neki mert eddig nem találkoztam vele, hogy mikor hányra mennjek majd:)) De azért köszi az információt:) Amúgy szerintem is konzultálj a dokival, vagy nézzd meg a betegtájékoztatót:)

Szilva ez nagyon jóó, gyönyörű kép, én is holnap egy ilyet hozok, mert én is egyidős vagyok veled, elvileg:) Majd holnap a dokibácsi megmondja, de ha marad ez akkor egynapra leszünk kiírva:))

Kata, ő Szilva volt, én holnap megyek csak ahogy te is UH-ra:)))

Nah sziasztok szerintem már csak holnap este jelentkezem:) szorítsatok:)))
pusziii

picibaba.hu vonalzó
beus23
 
 


Szép estét!!!
Szilva gratulálok,nagyon szupi kép!!!!

Üdv sorlyke1!!!

Meglett a baba,ma délre született 3750g és 55kg!!! Mindketten jól vannak!!!!

De jó nektek csajok hogy mentek uh-ra,irigyellek titeket!!!
Nekem is most kellene menni holnap csak ugye a vérzés miatt a mult héten voltam és a doki 2 hetet irt a papiromra!!!Idegölő!!!!

Tünetek........ semmi!!!! Ma délelőtt azt hittem jön a róka hát kb 20-30mp-ig tartott!! Igaz nagyon hamar és nagyon durván jött,de olyan gyorsan is ment!!!!!

Puszi csajok további szép estét!!!!!

Kép
evelin241
 
 


Evelin gratula a barátnődnek!!!
Szilva nagyon megnyugtató egy ilyen képet nézegetni, formás kisbaba lesz biztosan.
A Renniet nem tudom mennyire lehet szedni, azt hsizem azt lehet kismamáknak, de ha rámész a neten egy gyógyszeres oldalra akkor megtudod. Úgy émelygek esténként, már nagyon unom ezeket a rosszulléteket és a lányomnál is a 12. hét után múltak el. szép estét mindenkinek!!!

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Jaaaaaaa mèg cak most látom mit irtam!!!!!!!!!
Nyilván nem 55 kg hanem 55cm!! Bocsi!
evelin241
 
 


Sziasztok csajok :)

Szilva gratulälok a picurhoz :) Nagyon jo kep :)

Üdvözlet Sorlyke1 :)

Nitt sajna nekem is ilyen borzaszto tüneteim vannak. Januär 7 en teszteltem pozitivat, es szinte mondhatom hogy azota rosszul vagyok.
2 hetig csak feküdtem, es emelyegtem, alig tudtam valamit megenni :(
Nem akarom elkiabälni de az elmult pär napban mär odäig jutottam hogy emberek köze tudok menni, beväsärolni. Szagläsom erzekenyebb mint a vizslämnak, ami megneheziti a mindennapi eletemet :(
Holnap sajna van egy SOS munkäm, nagyon nem örülök neki :(
Kiväncsi vagyok hogy leszek reggel :(
Kitartäs :)

Valaki emlitette az alväsproblemät .
En sem alszom valami jol, nyugtalan vagyok, es nehezen alszom el, pedig azelött soha nem volt ezzel gondom.
Tegnapelött ejszaka 5ször kellett pisilnem :( Ahogy kiszällok az ägybol egyböl hänyinger, rosszullet :( es ez 5 ször egy ejszaka :(

Hajni, azt szerettem volna kerdezni töled hogy a te pärod nemet ällampolgär?

Kivänok mindenkinek szep estet :)
Kép
vargatimi
Passau, Schardenberg
 
 


Sziasztok!
Hát Timi nem irígyellek a hányinger miatt. Nekem is volt olyan, hogy éjfélig tartott amíg el nem aludtam, piszok szar, tényleg olyan mintha másnapos lenne az ember. Én soha de soha nem tudtam hányni, kivéve túl sok alkoholfogyasztáskor... és szerencsére most se hányok, de a hányinger délután és este tör rám, délelőtt olyan frankón vagyok, hogy csak na.
A férjem német állampolgár. Nekem nagyon macerás volt a biztosítás első terhesen, mert egyik biztosító sem akart felvenni, anélkül meg nem lehet szülni, ugy hogy a végén az asztalt vertük az allianznál. Akkor még nem voltunk házasok, most meg hogy azok vagyunk, megint problémáznak és képzeljétek 600 euros havi díjra akartak kötelezni :-(, basszus nem normálisak ezek itt. Mikor kiderült hogy pajzsmirigyes vagyok, na akkor minden kapu bezárult. Most meg se mondtuk a váltás miatt hogy terhes vagyok, félek megint zárt ajtókra találnánk.
Én lépek az ágyba... olvasni szoktam sokat, persze magyarul, bevásárolok magyarban egy csomó könyvet és azokat dézsmálom hónapokig. Novemberben voltam otthon utoljára, és legközelebb csak február végén jutok el, de már készül a lista, hogy mit kell venni, csemege őrölt paprika, univer mustár hmmm, vecsési káposzta, még kenyeret is szokatm venni, annyi de annyi minden hiányzik otthonról én sose fogom ezt megszokni, turórudi, túró ( itt nincs olyan tehéntúró mint otthon).... vanilliás karika, pilóta keksz... :P
szép álmokat mindenkinek

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Sziasztok,Zsófi vagyok!

Még nagy friss vagyok, hétfőn megyek dokihoz először.
3. babánkat várom :)
Egy 4,5 éves fiam van Andris és egy 15 hónapos lányom Noémi!
Egyenlőre ennyi. :D
forgine
 
 


Sziasztok!

Zsófi üdv közöttünk !
Ma voltam a védőnőnél és megkaptam a kis könyvemet :) szeptember 14.-re írta a szülés várható idejét .
Ti sem kaptatok a védőnőtől kismama újságokat és felicitas füzetet amiben a beváltó papír van ?Mert én csak egy Bonita füzetet kaptam az első trimeszterről és egy apuka füzetet ,de csak itthon jutott eszembe hogy nem kaptam meg a szokásos csomagomat :(

Kép
Kép
Kép
eny86
Szigetszentmiklós
 
 


eny86:én meg kaptam már ki is váltottam 2 cumi volt benne egy mam és egy nuk sudocrém egy 1es pampers pelus és 4kupon meg ujságok :D
Vendég
 


Szép jó reggelt!

Kinek hogy telt az éjszakája?

Zsófi üdv itt. :)

Ha jól emlékszem, mára is van UH időpontos. Sok sikert és várjuk az eredményeket! :)

Ma megyek fogdokihoz, legalább túl leszek rajta és ha megvannak a papírok, akkor csak beszaladok egy pecsétért :)
Mindenkinek rosszullétmentes, szép napot!

Kriszti, aki néha hiszti
Kép
kriszti723
Baja
 
 


Beus!
Bocsánat.... (Egy másik helyen is fórumozok, ott már zártunk és mindenki keresztnévvel van jelen, sokkal könnyebben tudom azonosítani...Itt még mindig ismerkedem. :)).
Remélem, Neked is minden oké lesz ma. :)

Meg nálunk is.... Délután van jelenésem a dokinál. :) Kíváncsi vagyok, mit látunk így, a 6+2. napon. :)

Hányinger a köbön... De Czeizel bácsi szerint ez jó. :) (Persze, mert nem neki van...).

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Sorlyke, hogyhogy már ki tudtad váltani a kupont? Az van ráírva, hogy csak a 6. hónapban váltható be.
Zsófi, üdv köztünk!
Mai ultrahangosok gyertek mesélni majd! Várunk!

Eveleyn, gratula a barátnődnek! De jó, Ő már babázhat! :D

Képzeljétek két napja nem kell éjjel kimennem pisilni. Remélem semmi baj nincs hogy ez megszűnt. A hányinger már most nagyon erős, ez nem múlik.
Eny, én is megkaptam a felicitas füzetet. Kérdezz rá a védőnőnél. Olyanokat nem kaptam amiket Te kaptál. :)

Hajni, elhiszem hogy hiányoznak ezek a magyar dolgok. Nehéz lehet meglenni nélkülük. Kint mi az amit nagyon szeretsz és hiányozna ha hazaköltöznél?

Alvásproblémám nekem is van. Éjjelente felébredek és csak pislogok 1-2 órát. Na meg rémálmaim vannak vetélésről, borzalmas szülésekről, vérzésről.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Zsófi, Sorlyke, üdv itt!

Azt nézegettem, hogy milyen sokan a 3., 4. babát várjátok! Olyan jó ez! Mi is 3 gyereket szeretnénk a párommal, de azért azt nem gondoltam, hogy az elsõnél is bármi probléma adódhat, erre itthon kornyadozom. Nem viselem jól ezt a "kímélõ életmódot otthonomban." Amúgy én nem is az otthonomban vagyok, mert nálunk az a furcsa helyzet adódott, hogy nem éltünk együtt még a párommal (mindig csak szünetekben meg nyáron), mert nem volt semmiféle tanári állás a környéken, és úgy döntöttünk, hogy én a mostani munkahelyemrõl megyek babázni. Lehet, hogy ez így furcsa.:) Most itt vagyok nála és sok minden hiányzik a saját lakásomból, ha hosszasan itthon kell idõznöm, majd idehozzuk a cuccaimat.

Vajon akkor most valószínû, hogy nem mehetek majd egyáltalán dolgozni? Hozzá kell szoktatnom akkor magam a gondolathoz. Közben meg fájogat a hasam alja folyamatosan, ez gondolom azér nem olyan jó. Vagy? Persze biztosan nem lesz semmi baj, csak úgy képzeltem el, hogy minden simán megy majd, szépen 6 és fél hónaposan leérettségiztetek, és aztán jön a megérdemelt pihenés...

A védõnõhöz mikor kel menni? Gondolom, azért még ráérek... Én azt sem nagyon tudom, hova menjek védõnõhöz, mert Szegeden lakom, a háziorvosom teljesen máshol van, a szülõvárosomban (mert sose vagyok beteg, ha meg vagyok, úgyis inkább ott vagyok, mint egyedül Szegeden), a nõgyógyászom pedig itt, ahol a párom lakik (és fogok én is). Szerintetek? Nekem fogalmam sincs! :)

Reggel mintha nekem is lett volna egy kis hányingerem. Fõleg, mikor megittam a tejeskávémat. Remélem, nem fogok hányni, akkor vehetem be megint azt a kazal tabit... Képzeljétek, napi 3-szor 2 magne b6-ot kell szednem, rengeteget! Kb ezzel lakom jól! :)

Beus, Katinka, minden jót az uh-hoz! :) Nekem 2 hét múlva kell visszamennem.

Kriszti, ügyes vagy, hogy gyorsan túlesel a fogdokin, nekem amúgy is idõszerû lett volna mennem. Mondjuk most valahogy azt bírom elképzelni, hogy ha belenyúlnának a számba, nagyon rosszul lennék.

Szép napot Nektek!

Kép
szilva83
Kiskunhalas
 
 


Pókica!
Nyugi... :) Ne legyenek rossz gondolataid - elvégre már három csodás gyerkőc anyukája vagy. :)

Szilvi!
Mi is hármat terveztünk... De azt hiszem, ha a mostani pocaklakónk megszületik épen és egészségesen, és nekem sem lesz bajom, megköszönöm őket a jóistennek és megállunk.
Azért nem olyan nagyon sok az a mg.. :) Már ha a sima magne b6-ról beszélünk - kb. 1000 mg-ig ajánlják. (ebben meg valami negyvenvalahány mg van tabinként).
Nem tudom, az orvosod enged-e dolgozni, ha igen, szerintem csak a 12. hét után.
Védőnőhöz majd a 10. hét tájékán tervezek menni - ráér... :)
Pihenj sokat. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


pókica:nekem a baba boltban már oda adták :D
Vendég
 


Sziasztok!Na megvolt a védőnői látogatás. Én sem kaptam felicitas füzetet, mert szeptemberben már kaptam és a mostani ugyan az még. Szóval, csak kis mappát kaptam meg egy kuponfüzetet. Csütörtökön már mennem is kell az első terhestanácsadásra, és megint vérvétel :/ juppi :D (nem szeretem mert sosem találnak rendes vénát nálam és szétbökdösnek :()

Szilva: Védőnőhöz akkor kell menni, ha a doki kiadta hozzá a papírt. Legalábbis nálunk így van :) És ahhoz a védőnőhöz kell járni, aki a bejelentett lakcímedhez ki van rendelve, ezt terhestanácsadóba megtudják mondani neked!Vagy ahol életvitelszerűen laksz!

Nekem a mai reggel egész jól telt, nem volt hányingerem és nem is hánytam :) Tegnapi savamat pedig hideg tejjel enyhítettem, el is mulasztotta!De megkérdeztem a védőnőt, lehet renniet bevenni nyugodtan.

Mi is 3om babát terveztünk, de ha a mostani pici megszületik, szerintem nem fogunk többet bevállalni. (az előző két vetélés eléggé földbe dönkölt minket)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Sziasztok!
Pókica, nagyon rossz lehet ilyeneket álmodni. Gondolkoztál, hogy vajon miért álmodsz? Én azt vettem észre, ha este eszek akkor teli hassal rémálmok gyötörnek, nem terhesen is. Szóval nem lehet ettől van? Hiszen egészségesek a gyerekeid, nem kéne ilyenekről álmodnod, dehát nem mi írányitjuk az álmokat. Én is azon gondolkoztam, hogy annyian már a 3. vagy 4. babát várjátok, én kettőt szeretnék és a párom beszél néha 3-ról, de nem tudom idegileg, hogy bírnám :-)... mármint én olyan aggódos vagyok, eleget eszik, eleget iszik, menjél pisilni, nem fázol, az állandó könyörgések, hogy csere csináld már ezt vagy azt... :-) értitek ugye? Pedig a lányom elég nyugis kislány, dehát azért ő is olyan mint a 3 évesek és néha égnek áll a hajam. Tegnap is mondom neki fürdés után gyere pizsamát vegyük fel. Nem ő még a hintalován produkálja magát, de már olyan fáradt volt, hogy átesett rajta, fejjel neki a kiságynak, persze aztán ordítás és aztán aludjak nyugodtan, hogy nem történt e valami komolyabb... ha ezt évekig 4 gyerekkel én szétaggódnám a fejem... vagy később lehet már az ember lánya alább ad az aggódásoknak???- erről írhatnál nekünk pár sort Pókica, kíváncsi vagyok milyen az élet terhesen 3 gyerekkel!!!
Nagyon várom az uh képeket azoktól akik ma mennek, nekem még 6 nap uh-ig és aztán lehet már látni fogjuk, hogy kisfiú vagy kislány. Katinka írjál te is, hogy mi volt a dokinál.
Zsófi üdv itt nálunk, majd tegyél fel vonalzót ha van kedved, így mi is követni tudjuk, hogy hol tartasz.
Lányok én ma elmegyek fodrászhoz, mert már olyan rosszul nézek ki, hogy kell egy festés, vagy egy melir.
A magnéziumról annyit, hogy a szervezet nem tárolja és hasmenés jelleggel kiürül ha túl sok van bennünk. ezt el is felejtettem, szóval székreki ellen is jó bevenni egy nagyobb adag magnéziumot ártani nem árthat, az már más, hogy B6 vitaminnal van kombinálva. Én a Laurával haskeményedés ellen már a 9. héttől magnéziumot szedtem extra és való igaz, nem is volt székrekim soha. Most meg panaszkodtam, hogy van és talán ezért, mert nem szedek extra adag magneziumot. Itt Németben lehet sima magnézium kapszulát kapni.
Pókica kérdezted, hogy mi hiányozna nekem innen, ha vissza kéne mennem magyarba. Most hírtelen semmi ne jut az eszembe, mert valójában, itt minden gyümölcs nagyon rossz ízű, szinte alig van egy pár ami finom. Nyáron pl képtelenség olyan lédús, édes barackokat venni mint otthon, én alföldi vagyok békés megyei és hát ott aztán minden édes. Talán a farsangi fánk az ami hiányozna mert az nagyon finom lekvárral van megtöltve. De semmi más, mert nekem a konyhám tele van magyar ételekkel, fűszerekkel és édességekkel ... én magyarosan főzök, egy német ételt se tudok elkészíteni, ilyen knödli meg társait, jaj fehér hurka, meg nem enném... Na lépek fordrászhoz... szép napot mindenkinek!

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Szia Zsófi üdv. a csoportban, te milyen idős terhes vagy? Mármint hány hetes?

Eny én szerintem jövőhét hétfőn megyek védőnőhöz, de majd nyilatkozom róla mit kaptam:)

Kriszti én vagyok az UH-s az egyik, meg Kata azt hiszem:))) Nagyon izgulok első UH-m:)))

Szilva köszi szépen este jövök az infókkal:)) csak teljen már az időő!!!!!!!!!!!!

Hope, mivel neked magándokid van te kihez mész terhestanácsadásra? Én annyira nem tudom h működik ez de biztos lesz aki elmagyarázza majd a védőnő vagy valaki:))
Nah puszi csajok ma már csak este jövök az UH-val:))))))))))

picibaba.hu vonalzó
beus23
 
 


Hope!
Örülök, hogy szerencsésen túl vagy a védőnői viziten. :)
Soha ne mondd, hogy soha... Én már kétszer távoztam úgy a szülőszobáról, hogy na ide többet soha... :)

Hajni!
Jó fodrászkodást. :)

Beus!
Én mindkét terhességemnél magánrendelésre jártam - az első dokimnál annyit kellett tennem, hogy a tanácsadóba bekopogtam a beutalókért, a másodiknál már ennyit sem, mert mindig hozta az aktuálisakat a rendelésére. A harmadiknál ugyanez a rendszer működik. :) (a harmadik kórházat és orvost szándékszom elfogyasztani... :)). Szóval ha magándoki, akkor a tanácsadás szinte jelképes...

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Beus, én ugyanahhoz a dokihoz járok terhestanácsadásra is mint magánba, az ingyenes tbsre, ő csütörtökönként van ott így mindig akkor megyek :) Igazából ott nálunk nem csinál semmit, legalábbis a magánbetegeinél, csak bepecsétel és kiadja a beutalókat, de nem vizsgál!

Nekem még 16 nap az uhig!ááá :D megőszülök addig :)

Kata: lehet igazad van, de ez a mostani teherbeesés is felemésztette az összes babára félretett pénzünket, úgyhogy nagyon meggondoljuk, a következőt. Nem hittük, h ennyire nehezen fog megmaradni a baba, és h ennyi drága gyógyszert kell majd szednem a várandósság alatt, és főleg ha még az injekciót is felírják akkor meg nem is tudom mi lesz, h lesz.

Beus, Kata szorítok, h minden oké legyen az UHn :) MAjd hozzatok képeket is ha kaptok :)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Sziasztok!

Most beszéltem a védőnővel és azt mondta azért nem adott felicitas füzetet mert ők sem kapnak már fél éve de amint kapnak odaadja :(

Kép
Kép
Kép
eny86
Szigetszentmiklós
 
 


Szilva, a hasam alja nekem is fájogat vagy inkább feszül. De ez nem abnormális dolog. :)

Na, majd akkor én is bepróbálkozom a kuponommal, hátha kiadja a bababolt. Kíváncsi vagyok a tartalomra.

Hajni, lehet hogy az esti jóllakás okozott nálam is ilyen álmot. Este jobban tudok enni, napközben rosszabbul vagyok. Ma még csak két narancsot gyűrtem le.
Rólam tudni kell, hogy a türelmem szó szerint végtelen. :D Amikor pedig valami gond adódik, azonnal megszáll egy óriási nyugalom és másodpercek alatt peregnek le a lehetőségek, száguldoznak a gondolataim és szinte azonnal tudom is mit kell tennem. Nem hiába csipegettem bele mindenbe:tanultam fizikusnak, majd matek-fizika tanárnak és villamosmérnöknek :lol: A férjem pedig ellenkezője, Ő azonnal bepánikol. A sok gyerek nagy odafigyelést, rengeteg türelmet igényel és bizony tőlük is áldozatokat. Főképp meg kell tanulniuk türelmesnek lenni és "sorban állni". :D A kicsikkel lényegében semmi gond nincs, sőt, a hárommal sem mert így hogy Anett már nagy, szépen eljátszanak mindannyian együtt az emeleten. Egy gyerekkel többet kell ilyen téren foglalkozni mint többel, hiszen nincs kivel játszania. Bizton állíthatom, hogy többel könnyebb. A napi gondozás vesz több időt el, hiszen enni-, inni adni, WC-zés, fürdetés stb... persze Anettnál már nincs erre gond, nála inkább már komolyabb dolgokkal kell foglalkozni, hiszen a tanulás nem gyerekjáték és a jövője a tét. Nyolcadikos, iskolaválasztás, ballagás stb...
Kell a jó szervezőképesség és apának komoly feladat jut. Ha nem venne részt a nevelésükben, gondozásukban akkor nem vállaltam volna negyediket. Így most nehéz hogy ennyire rosszul vagyok és csak remélhetem hogy elmúlik néhány héten belül. De a férjem rengeteget segít és Ő főz, ad enni a kicsiknek, elvisz az oviba hogy ne kelljen vezetnem, ránéz a nagylányra, iskolát látogat, koordinálja a 3 lurkót, nevel, pisiltet, fürdet és maximálisan kiszolgál engem és örül a hányingeremnek mert akkor minden rendben van odabent. :D Valahol pedig ez az egész nagyon fura tőle mert 35 évesen is nagy black metálos hosszú hajjal és mégis olyan gyengéd és gondoskodó. Szóval nélküle nem menne, így hogy van, pedig könnyű a 3 gyerek+várandósság.

Érdekes hogy ott kint nincs olyan étel vagy fűszer ami nagyon megfogott volna, hiszen minden országnak van saját ízvilága. Rendben hogy a magyar szerintem is a legfinomabb :D , de ha kint él az ember szélesebb körben látja át az ottani lehetőségeket.

Nekem az uh-ig még 29 nap van! :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Lenne egy kérdésem, a már több gyermekes anyukákhoz:) Ti volt h gátvédelemmel szültetek? Első szülésnél szerintetek van rá esély h gátvédelemmel szüljek, vagy felesleges próbálkozás lenne, mert úgyis vágnak.?Igazából én nem is a szüléstől félek, hanem ettől a gátvarrástól, barátnőim mesélték, h jobban fáj mint maga a szülés!

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Sziasztok!

Hope,szerintem szülésnőtől függ,hogy mennyire ügyes illetve a szöveteid mennyire rugalmasak.
Nekem az első babánál nem vágtak egyáltalán.A doki már hozta az ollót,mert 1.szülésnél automatikusan szokták csinálni.De a szülésznő közbe lépett és mondta,hogy megoldja menni fog anélkül is,masszírozta nyújtotta és kibújt a fiam. 3980g-os volt. Amúgy szerintem a szülésznőnek akkor szerepe van!!Végülis ő segítette világra a fiamat a doki ott volt és szakmailag támogatta csak.Vagy hogy írjam. A szülésnőn volt a nagy munka! :)
2.babánál is hasonló volt a helyzet,új doki volt beakarta adni az érzéstelenítőt/vagy be is adta?nem emlékszem/ és a szülésznő szólt,hogy nem kell vágni. Igaz mivel nagyobb volt a kistesó 4300g így egy fél cm repedés lett.Ami végül 2öltést igényelt.De legalább nem fájt semmi ott alul. És vígan szoptattam a babámat törökülésbe a kórterembe...A többi 3 szobatársamnak mind vágták,alig tudtak ülni.Akinek császár volt annak menni is nehéz volt. :( Szóval én szeretném ha a 3.nál se lenne!! A szülésznő ugyanaz lesz!! ;)

Kép

Kép

Kép
yzabella84
Göd
 
 
 
 
 


Hope!
Szerencsére a szurin nagyon magas támogatás van, így nem vészes a havi adag ára. :)
Bár én nem szültem még természetes úton (ugye egy 23 hetes baba méreteiben nem ugyanaz... :(), de barátnőim tapasztalata, hogy nagyrészt tényleg minden a szöveteid rugalmasságán (és a baba fejkörfogatán ... )múlik. :) Volt, aki szépen csinálta a gátmasszázst, mégse sikerült, volt, aki semmit nem tett az ügyért, és mégis. :)

Bár még messze van, de én nagyon szeretnék természetes úton szülni... De sajnos császár után (ráadásul nekem nem bikinivonalon vágtak, hanem függőlegesen, mert életmentő császár volt) kisebb az esély rá - szerencsére mondjuk az új dokim ilyen téren vállalkozó szellemű. :)

Pókica!
Szuper férjed lehet. :) És micsoda szakmákat tanultál. :) Le a kalappal előtted. :) Én a humán dolgokkal jobban boldogultam. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katinkababa 2013.01.29 14:04-kor.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Igen láttam az árát, h 1200Ft körül van 10 db ami ugye 10 napig elég...és nekünk ez már nagyon húzós ár!Főleg ha végig és még szülés után is kell majd szúrni!Reménykedünk, h nem kell!

Nekem a szülés igazából mind1, csak tartanánk már ott, nekem elég sanszos lesz a császár, mert van egy nagyon rondán összevarrt 13cmes vágás a hasamon oldalt (életmentő műtét volt, mert nem vette észre a vakbégyulladást a gyerekorvos, és kimsoták az egész hasüregemet is) és a pocakmérettől függ majd, meg h mekkora nyomás nehezedik rá!

Szóval akkor bőr és szülésznő függő a dolog :) Igazából ha gátvédelem lesz akkor meg attól fogok parázni, h ne repedjek majd össze vissza kívül belül :D Nem is tudom melyik lenne inkább a jobb :)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Hope!
Én nem ismerem az anyagi helyzeteteket (és nincs is semmi közöm hozzá), emiatt mondtam, hogy támogatottan nem húzós:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere ... doben/2071
azért nagyon nem mindegy, hogy majdnem egy tizes, vagy...
Azért drukkolok, hogy a korábbi műtét ne legyen akadálya a természetes szülésednek. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Igen, én is itt néztem, és erre az árra mondtam, h még a támogatott is húzós!De majd valahogy megoldjuk :)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Pókica le a kalappal a férjed előtt. az enyém egy türelembomba, de sajnos pont ezért odáig el se jutnak a gondolatai, hogy esetleg a gyerek szomjas vagy éhes vagy le kéne már feküdnie. Ezért félek, hogy 3 napig bent leszek amikor szülök a lányom meg itthon éhenhal vagy más baja lesz. Én nagyon szeretem a páromat, de még egy kismacskát se bíznék rá, őszintén. Pl ő 3x pelenkázta a Laurát, de csak a pisit volt hajlandó cserélni, kakát egyszer kellett neki, mert pont elmentem itthonról fodrászhoz akkor... :-). Egy éves koráig nem tudott mit kezdeni a Laurával, csak akkor csillant meg a szeme amikor kimondta, hogy Papa, nálunk ugye így hívják az apukát. Aztán kezdett el vele foglalkozni, elvitte sétálni meg hasonlók. De ha pl evésről van szó akkor az neki a csokit jelenti és ilyenkor gyilkolni tudnék. Én nem mondok semmit sem mert ő tényleg egész nap dolgozik és én meg itthon vagyok, ezért az én dolgom a háztartás, gyerek, főzés minden... nem is várom el tőle hogy segítsen, de félek a naptól amikor ő fog rá vigyázni. Jó lett a hajam, igazán rám fért már, melíroztattam és vágattam egy kicsit :-).
Nos lányok a gátmetszésről annyit, hogy én már leírtam, de túléltem és egy hónapig nem tudtam csak nagyon lassan leülni. De a velem történtek is azt bizonyítják, hogy ezt is túl lehet élni!!! Nálunk németben nincs beöntés sem és vágni sem akartak, dehát a vákum megtette a hatását, főleg ahogy a doki lábbal nekitámaszkodott a szülőágynak két kézzel meg kirántotta belőlem a lolot, ebben nem tudom mi volt a vákum, de felhajtok én is egy jó szülésznőt mert még egy ilyen köszi nem kell...
Ne gondolkjatok még a szülésre, az még odébb van, élvezzétek a babavárást és azt, hogy nemsokára mindannyian hányingermentes hetekben élhetünk!

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Sziasztok!
Friss kismama vagyok, 3. babámat várom.
Orvoshoz hétfőn megyek! :)Zsófi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára forgine 2013.01.29 16:10-kor.
forgine
 
 


Remélem mindenkinek jól ment/megy ma az UH! Hírek? Mindenki rendben van?

Ma elmentem a fogdokihoz, évek óta nem kellett egyik fogamhoz se nyúlni, úgyhogy túl sok pénzt nem is vittem magammal, egy ellenőrzés nem túl drága. Erre talált aegy kicsi lyukat az egyik fogamon, amit ugye akkor megfúrt, majd észrevette, h a mellette lévő tömésem nem illeszkedik rendesen, ezért azt is megfúrta és cserélte. Fogkő, polírozás és íme, 12 ezer forintos számla. Csak 10 volt nálam, elég kínos volt. Mondjuk több, mint 10 éve járok hozzá, utoljára 23 évesen volt dolga rajtam, amikor kiszedte a bölcsességfogaim, azóta nem is fogadott el pénzt az éves ellenőrzéseken (mindig fogkő+ polírozás), de ez az összeg pont most nem jött jól. 2 hét és fizetnem kell a tandíjat és az év eleje mindig nagyon gyenge melóban. Remélem több ilyen extra nagyobb kiadás most nem lesz, mert olyan jól sajna nem állunk és ma elkezdtem nézegetni babacuccokat (kiságy, kocsi). Nem akarok még venni, de legalább képben legyek, h mi mennyi.

Szép délutánt Mindenkinek!

Kriszti, aki néha hiszti
Kép
kriszti723
Baja
 
 


Köszönöm a kedves fogadtatást!:)

Elvileg 5 hetes vagyok, eddig egy pozítiv tesztem van, hétfőn megyek a dokimhoz!
Nagyon izgulok, kíváncsiak vagyunk!
Nem mostanában terveztük a 3. babát, jól meglepett minket, de nagyon örülünk neki!
Várom én is a híreket, aki ma megy UH-ra.
28 éves vagyok amúgy. ;)

Szia Zsófi üdv. a csoportban, te milyen idős terhes vagy? Mármint hány hetes?

Eny én szerintem jövőhét hétfőn megyek védőnőhöz, de majd nyilatkozom róla mit kaptam:)

Kriszti én vagyok az UH-s az egyik, meg Kata azt hiszem:))) Nagyon izgulok első UH-m:)))

Szilva köszi szépen este jövök az infókkal:)) csak teljen már az időő!!!!!!!!!!!!

Hope, mivel neked magándokid van te kihez mész terhestanácsadásra? Én annyira nem tudom h működik ez de biztos lesz aki elmagyarázza majd a védőnő vagy valaki:))
Nah puszi csajok ma már csak este jövök az UH-val:))))))))))
forgine
 
 


Föld Hívja Beust, Beus jelentkezz :D Már nagyon izgulok értetek :)))))))) Írj, ha megérkeztéééél :)

Kép

Kép
hope1987
Nagykanizsa
 
 
 


Várom már én is a képeket !!! :-)

Kép Kép
hajni999
Németország
 
 
 
 


Sziasztok! :)

Szerencsére nem vártam sokat a dokinál - nem is lett volna szerencsés, mert azt hittem, bepisilek.... :) Mert ugye koraterhességi uh-nál sokat kell inni....
Gyorsan átbeszéltük, hogyan tovább. Szóval lassan a trombóziskockázata miatt visszább kell(ene) venni kicsit a Duphastont egy szemmel, az eredeti 2X1-re, nehogy nagyobb gondot okozzon, mit az a jótékony hatás, amit el lehet vele érni. Nem kell feküdnöm, sőt nem is szabad... Kérdeztem a mozgást, mondjuk szobabicikli???? No, erre kerekedett a szeme egyet, majd közölte, hogy esetemben a sport nem egészséges. :) Sétáljak. :) Szuri megy tovább.
Aztán rátértünk a lényegre - van egy épp a mensi szerint számított 6+2-őmnek megfelelő méretű petezsákom, amiben már ábrázolódik egy ici-pici bébi-kezdemény. :)
Ja, és nagyon rendes volt... hogy van, amire tud hatni az orvostudomány, de vannak dolgok, amik kiszámíthatatlanok... Értettem, mit akar mondani - megnyugtattam, hogy az előzmények után nem megyek biztosra... Viszont biztosított, hogy nagyon oda fog figyelni rám. Azért ez megnyugtató. Képet nem kaptam, de valahogy nekem most nem is ez volt a lényeg. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?