Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Kati! Így utólag is Isten éltessen!!!!!!!!!!!jöttök akkor hozzánk?

Barika! Mi elvileg benne vagyubk a taliban. 2 felnõtt 1 gyerek.

Laura! Nekem 1 héttel korábban indították a szülést mert toxémiás voltam és mit ne mondjak nagyon nehéz volt. 12 órás vajúdás. Volt burokrepesztés, majd adtak oxytocin infúziót amitõl nagyon felerõsödtek a fájások. Pedig én is 1 ujjnyira voltam nyitva. Szóval hacsak nincs vészhelyzet, ne engedd szerintem. Ja és a babának iszonyú nagy trauma.

Zsófi! Gratula és meglásd minden rendben lesz!!!!!!!

Zsóka! Örülök az apa-napnak. A kamcsatkai tali nem is rossz ötlet, bár jobb lenne FloridábanKépKépKép Vagy Ausztráliában, ha a párod befér a gépbe? Migrén ügyben légyszi írjad, hogy mit eszel egész nap és meglásd kiderül mitõl van.

Verus! Mi ez a tanárnénis dolog?

Ági! Dehogy felejtünk. Azért a hegy még nem a világvége, inkább apát puhitsd.

Erika! Téged sem feledtünk, tanulj csak szorgalmasan aztán gyere!

Jázminmamam!egy kalappal a vizsgákhoz!!!

Na, züllött kismamákKépKépKépKép
Télleg A korizásra tojt mindenkiKépKép

Szóval én megszervezek akkor mindent, csak el kellene dönteni, hogy kajálni menjünk, vagy inni akarunk csak. És azt is hogy még az ünnepek elõtt jó-e és nyilván valamelyik péntek vagy szombat lenne jó. Ha kajcsizni akarunk /én erre szavaznék/ akkor remek " all you can eat" kajáldákat tudok ahol 2500 Ft-ért dinom-dánunk. Van egy Zuglóban, van egy a Rákóczi úton, Egy a Déli pu-nál, meg Budakeszin. Légyszi nyilatkozzatok, hogy ki mit szeretne, akár magánban is, mert én már naggggyyyon mennékKépKépKép

Most ennyire tellett, jó éjt mindenkinek, majd szóban többet.

Üdv:Pankamama
PM
 


Zsuzsa73,
a fülhõmérõ nagyon jó dolog, de szerintem tedd el késõbbre, egy éves kor fölött, amikor már nagyobb a pici füle, elég jól lehet használni. Akkor is csak úgy, hogy elõtte ki kell kísérletezned, hogy hogy tedd be, mivel egy speciális szögben kell, ami más gyereknél, és már felnõttnél. Én két éve használom, teljesen megbízható, de pici babánál inkább a digitálisat ajánlanám, végbélben. A fülhõmérõnek be kell illeszkednie a fülbe. andi
andi
 


Sziasztok,
Igern Ildi, olvastam. És bizony irigy is vagyok Kép. Remélem, minél elõbb megírja nekünk a történetét Kép.

Ági,
de jó, hogy nemcsak én vagyok ilyen sanyarú helyzetben Kép. Azért azt sem irigylem, ahogy Te töltöddet a babavárás hónapjait... Az viszont nagyon jó, hogy a párod most otthon van. Az pedig, hogy ha lehet menni, érdekes, kalandos, akkor megy - hát ismerõs... Szánkó: a Honvéd utcában a Parlamentnél van egy sportbizományi, ahol többek között szánkó is van (mi Ábel nagybiciklijét vettük ott, 3000 ft alatti áron. Tökéletes állapotban van. Cím: Honvéd u 18., Tel: 269-3201, nyitva H-P: 10-18.). Egyébként is érdemes elmenni oda, én ott ladtam el a Roces görkorimat, és nagyon rendes árat adtak érte, van ott karate-gi-tõl kezdve jégkori meg sátor meg minden. Új és használt is.

BArika,
ez sajnos nem ritka, hogy a gyerekek érzékenyxek a nadrágpelusra. Errõl Liesel tudna neked bõven mesélni. Nem tudom, hogy állsz a textilpelenkához, én mindkét gyerekemet hagyományos textillel pelenkáztam/zom, és soha semmi bajuk nem volt tõle. Ellenben Emese popsiját aszabályosan kiszárítja a nadrágpelenka, állandan véresre vakarja szegény (éjszakára eldobhatót használunk). De aztán nagyon zsíros gyógysezrtári popsikenõccsel bekentem/kenem, ésez rendbehozta.

Évi,
az edit-et én sem tudom... Profil: itt van baloldalt a Regisztráció, profil, arra kattints rá. Ott kitöltöd neved-korod-kutyád színét (amit akarsz), képet is rakhatsz fel. Szvsz elég egyszerû, ha vmit nem értesz, majd segítünk. Ha nagyon belekavarodsz, ha gondolod, írd meg emilben az adataidat, küljd egy képet és megcsinálom neked.

Mellesleg a reklám helye: az én profilom tegnap óta kész Kép.
Hopp, párom elment aludni. Jó korán van Kép. Tegnap olvastam a naplóját, háááát... Ha beleegyezik, begépelek nektek vmit.

Geri,
hát, oda is elmehetünk. Olyan gyönyörû a kilátás (láttam fotót). Jaaaaaaaaaaaaaj... Csak kicsit messze lenne ennyi gyerekkel oda elzötyögni Kép. Úszáshoz gratula! Annál is inkább mert én magam (meg a párom se Kép) tudok úszni.

Laura,
még jó, hogy közben tovább olvastam, nem írjuk le kétszer: Pelének abszolút igaza van!! Indítani akkor érdemes igazán, ha a babáénak mér nagyon kinn kellene lenni vmiért, de még nem indult be a szülés. És a 40+1 nap nem indok az indításhoz!! Melyik kórházba jársz? Borzasztó, hogy mik vannak...

Adri, de jó, hogy minden rendben van a babával ! KépKépKép Nem hiáéba gondoltunk rájuk annyian KépKépKép.

Pankamama,
attól tartok, a migrén nem az étkezéstõl függ... Inkább a ki(nem)pihentségemtõl. Egyébként gondolkodom rajta, hogy nyitok egy migrénes topikot. Itt a babaneten kapásból már négyen vagyunk Kép.

A lényeg: a párom ma Egerben volt és befér a gépbe Kép. Minden egyéb még nem dõlt el. Bennem a kisördög azért drukkol, hogy hátha nem is lesz az útból semmi...
üdv
Zsóka

ui: Valaki mondja meg legyen szíves, hogy mi a fenét kellene beállítani ahhoz, hogy az azonosítóm nagybetûs Zsóka maradjon és ne kelljen mindig átjavítni. A profilomban nagybetûvel szerepel egyébként.

Zsóka
zsóka
 
 

 
 

Zsoka

szerintem azonositot gep konvertalja kisbetuve.. igy konnyebb kezelni szerintem.. De a neved elotte kisbetu. bejelentkezeskor meg teljesen mindegy hogy irod. Igy nem lesz Zsoka zsoka, ZsoKa es sorolhatnam hanem csak is egy zsoka.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Nem leszek nagyon hosszú, mert fáj a fülem. (Valószínûleg valami huzatos helyen állhattam.) Kövirózsánk nincs, a hó alól meg csak nem túrhatok, nem vagyok én rénszarvas... Kép

Tegnap kimentünk Vilivel közelebbrõl megnézni, hogy mi is az a hó. Nagyon élvezte. A kis gumicsizmájában természetesen a legnagyobb kupacba gyalogolt. Gyúrtam neki hógolyót, amibe elõször belemarkolt, (kesztyû nélkül) azután rájött, hogy hideg és úgy ledobta, mintha égette volna.

Ma egy kicsit kiakadtam. (Tulajdonképpen írhattam volna a Kiakadtam topikba is.) Csokimikulást kerestem, csak olyan jelképes, kicsi méretût. Minden csokimikulás KAKAÓS TEJ(BEVONÓ) MASSZÁBÓL készül. Amit nagyon nem szeretek. Sehol sem láttam igazi tejcsokoládéból. Amikor kicsi voltam is kikértem, hogy csakis kék cédulás csokit hozzanak, mert az a tej-, a piros cetlis az étcsokoládé. Kép

Erika! Beazonosítva. Kép

Evey! Mi a helyzet Krisztián foltjaival?

Iboly! Nem hegymászó a férjem, nekem pedig elég a Tátra is...Kép Csak imád túrázni, eltévedni, meg ami ezzel jár. Kép

Tényleg nem voltam hosszú Kép, jó éjszakát:

üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok! Sajna a képeinket még nem tudtam elküldeni, mert böhöm nagy, és szerencsétlenkedtem a kicsinyítéssel. Utána meg kiderült, hogy a párom gépén nincs olyan levelezõ telepítve, ami átvinné. Õ magyarázta telefonon, hogy kell telepíteni, de inkább megvárom. Szóval holnap.
Zsóka! Jó apás napokat! A mensesed Murphy "nõi menses" törvényéhez igazodó. Kép Mindig a legrosszabbkor jön meg. Ill. mindig a legrosszabbkor nem jön meg. A kamcsatkai rönkfaház klassz. Bár egy kicsit messze van, meg hideg. De azért komolyan, nekem pl. tettszene. Persze gyerekekkel sokmindent figyelembe kell venni. Látom, belefér a Cessnába... A naplóból szívesen olvasnánk, ha a párod is beleegyezik.
Dia! Ez a villany dolog ismerõs. Nálunk is a napokban égett ki, de azóta sötét a középsõ szoba. Ma felszereltem egy csiptetõs kislámpát, mert borzasztó nyomasztó volt. Mi már eljutottunk oda a párkapcsolat terápiás megbeszéléseinkKép során, hogy a párom nem veti fel, hogy mindig nálam romlik el, ég ki, stb, és ebbõl következõen ügyetlenebb vagyok. Persze, hogy minden gyakrabban romlik el nálam, mivel mindent én használok gyakrabban, és én vagyok itthon egész nap a gyerekekkel. Viszont egy csomó férfimunkát elvégzek. Kép Én vezetek, ügyintézek, és a mesteremberekkel is én szoktam lerendezni a vitákat.
Iboly, TV ügyben én csak annyit szoktam mondani, hogy mi nem szoktunk TV-t nézni. Hogy nincs is, azt csak annak akinek érdemes. Most ezen azt értem, hogy ha valakivel nem nagyon van idõm, vagy kedvem beszélgetni, hát nem megyek bele olyan dologba, amit hosszasabban kellene magyarázni. A múltkor is kérdezett valaki valami sorozatról, hát neki is csak azt mondtam, hogy nem nézem. Szerintem kiakadt volna, ha megtudja, hogy nincs TV-nk, és ezt nem akartam. Az erdõ különben csodaszép. Voltatok már sétálni mióta leesett a hó?
Móni! Szurkoltam. Kép Remélem eredménnyel.
Juca! Nyáron mi csavargásokat tervezünk. Lehet, hogy arrafelé is. Majd kifaggatlak, hogy hol érdemes megszállni, stb. Ja, és az én férjem is szeret eltévedni erdõkben. Ezzel engem kicsit idegesít, de kezdem megszokni.
Jamina! Hova mentek vacsizni? Tudsz jó helyeket Esztergomban vagy környékén? Mostanság már mi is kimozdulnánk.
Emese! Vetess a férjeddel olyan darálós lefolyót (konyhamalac), az nem dugul el a patkánytól sem. Kép Az én párom még inkább a tisztítást választotta. Mellesleg szerintem a borotválkozás során a szõrtõl is eldugulhat. Persze ezt kikérik maguknak. Inkább a patkány sztori. Kép
KingAndi! Jó költözést. Jó nagy lakásotok lesz. Kép
Verus! Nem felejtünk el, várunk rád. Kép Az a tanárnõ nem semmi. Én kiosztottam volna, fõleg amikor agresszív kismalac hangulatban vagyok.
Madárka! De jó neked, hogy tudtál aludni az ébredések ellenére. Én rögtön ébredek mindenre. Nálunk a párom alszik rendíthetetlenül. Kaja ügyben minden fiam elég hamar úgy döntött, hogy nem azt a pürés vacakot enné, hanem a mienkét. Onnantól kezdve úgy fõztem, hogy mi is egyre inkább bébiételeket ettünk, a gyerek miatt. KépKépKép Benke mostanra teljesen áttért, és a pürére, babakajára rá se néz. Bár a töltöttkáposztát se komálta, legalábbis a káposztát, mert a tölteléket kiette.Kép A chiliszósz különösen babás étel. Kép Nem is értem, miért nincs kecskemétiben is pl. chilis krumpli. Úgy biztosan jobban enné Benke is. Kép
Erika, köszi a tippet! Megyünk naptárat csináltatni. Kép Fénylépeket én nem kaptam tõled.Kép Küldj!
KAdri! De jó, hogy már pelenkázhatta is a picit! Remélem, most már nem lesz gond, és szépen fog fejlõdni. Én küldök neked képeket, holnap, ha sikerül.
PIldi! Én csokiellenes vagyok, de én sokmindenben, hogy úgy mondjam kilógok.. Kép Nincsenek eltiltva, alkalom szerûen belefér, de nincs rendszeres csokizás. Ja, és én is betartom, pedig csokoholic voltam. A falat kapartam, mire leszoktam. De ha valakinek más a véleménye, én elfogadom. Õ is valamilyen szempontok alapján döntött, és más döntésre jutott mint én. Ennyi. Kép Cserébe én is szoktam kérni azt, hogy no macera. Most ez nem rád vonatkozik, félre ne értsd. Kép
BarikaAndi! Ez nagyon jó! Megyünk!
Évi! Az ilyen balesetekbõl lesz még pár. Sokszor én is csodálkozom, hogy élnek még, de valahogy mindig megússzák. Kép
GeriAnikó! Klassz, amikor már ilyeneket lehet játszani velük. Kép Az üzletben az enyémek is olvadnak. Nem is tudom mit csináljak. Három gyereket nem vetköztethetek le, meg öltöztethetek fel. Így viszont félek, hogy megizzadnak, és megfának, amikor kimegyünk. Tipp?
Laura! Ha nincs gond, akkor én nem hagynám megindítani. Pszichés okokból sem, ahogy Pele írta, meg azért sem, mert a szülés egy bonyolult folyamat, ahol a megfelelõ hormonoknak a megfelelõ idõben és mennyiségben kell jelen lennie ahhoz, hogy minden menjen magától. Ha ezt az egyensúlyt megbontják, az nem jó. Nem biztos, hogy mindig gond van belõle, de lehet. Okozhat pl. az elégtelen tágulást. Mellesleg a WHO ajánlásaiban is az olvasható, hogy a szülés indítása ellenjavalt, kivéve persze, ha azt a baba vagy a mama állapota szükségessé teszi. De neked kell eldönteni.
Pankamama! Züllés jöhet ezerrel. Inkáb együnk, mert kocsival tudok csak menni. Én Zuglóra szavazok, vagy valami olyan helyre, ahol nem túl vészes parkolni. Ihaj csuhaj!
És most megyek szabni, mert óriás hálózsákot készítek Markónak, mert kinõtte az elõzõt. Amiket meg kapni lehet, elkeserítõ minõségûek, csillagászati árakért.
Üdv,
Liesel
liesel
 
 


Sziasztok, lányok!

Most csak röviden, mert nemrég jöttem a nõgyógyitól és még mindig érzem a kacsa nyomát Kép Kép Kép, úgyhogy igyekszem gyorsan pancsizni és aludni.

Madárka, ugye Te kérdezted, hogy iPhotoPlus mennyire megy már? Miért kérded? 2 tippem van:
1. Ritkábban jövök, mint szoktam és hiányolsz (ez jólesik!)
2. Te jobban értesz hozzá, mint én, és tanácsokkal akarsz ellátni (ez is jöhet!)
Már elég jól megy, pl. kitûnõen tudok naptárt és esküvõi meghívót szerkeszteni, képeket feliratozni Kép, de korántsem ismerem minden csínját-binját (milyen hülyén néz ki ez a szó! biztos rosszul írtam, szégyenszemre én, a korrektor Kép )

Iboly
nem amiatt nem szopik Kép és Kép is. Majd írok mailt.

Msot egy kicsit megint el leszek foglalva pár napig, nagy fába vágtam a fejszém (Anikó, ez fõleg miattad van!!!), gyûjtöm össze a babáknak vló ételek receptjeit. Ne tudjátok meg, mennyi hülyeség van közte! Pl. túrós recept 6 hónapos kortól, de már elsõ hozzátáplálásnak is ajánlott Kép Kép Kép.
Ráadásul be kell gépelnem, leszakad a kezem. Majd fenn lesz a honlapunkon, ha vkit érdekel.

Bocsbocsbocs, amiért nem reagálok hosszabban, de jaj szegény kezem és jaj szegény egyéb testrészem (tudjátok, a kacsa)
Sok puszi:
Jamina
jamina
 
 


Ja, Liesel, látom írtál közben: a Szent Tamásba megyünk, a Csülökkel majdnem szemben van. Ott volt az esküvõi vacsoránk is, azért a helyszín, nosztalgiázunk. Tudok még 1-2 jó helyet, majd megírom mailben, jó?
Jamina
jamina
 
 


Iboly!

Kösöznöm szépen!

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!

Akkor ahogy ígértem, itt vagyok, csak amikor olvastam Laura hozzászólását nagyon elkapott a hév, és muszáj volt nyomban hozzászólnom. De közben a gyerkõcök fürödtek, úgyhogy csak ennyire tellett.

Pankamama!
Nekem is OK a kajálás, de végül is mindenben benne vagyok. Csak minél elõbb legyen lééccciii, mert Váckisújfaluról már nem tudnék elmenni, lévén én nem vezetek.

Adri!
Ezek nagyon szuper hírek, amiket Zsófiékról írtál! Úgy örülök, hogy jól vannak!
Azért szeretünk!!!!Kép
8-9 hónaposan jelenik meg a szorongás is, mint arról már volt szó, ez is okozhat rosszabb alvást.

Ildi!
Nagyon csokiellenes én sem vagyok, csak azt utálom, amikor így évvégén meg húsvétkor dömpingszerûen elárasztják a gyereket csokival, ami rosszat tesz neki, mert 1. nem eszik, 2. székrekedése lesz. És ezt egyszerûen nem bírják felfogni, sõt, utána még szídják is szegényt, hogy miért nem eszik rendesen. Ilyenkor belõlem is elõjön az agresszív kismalac (Liesel utánKép). Na meg a sz*r minõségû, vacak csoki a másik, amire ki vagyok akadva. Inkább vennének egyet, de normálisat, mint 20 vacakot, amit utána kihajítok.
Amúgy az oké, ha néhanap megesznek egy keveset, meg én is írtam, hogy a minap vettem nekik csokibékát. De azért a mértékre meg a minõségre próbálok ügyelni.

Gerianikó!
Gratula az úszáshoz! Ez a sok réteg ruha nálunk is húzós, Hanna ha meglátja az overállt, már dobja is le magát a földreKép Ma meg végig megkülönböztetõ jelzésünk volt a piacról hazafelé (merthogy szirénázott rendesen a sok hacuka miatt).
Hol vettél biztonsági övet? Én az etetõszékre keresek már régóta, de mostanában sehol sem láttam.

Évi!
Akkor most Csongi is úgy nézhet ki, mint monoklis Hanna!

BarikaAndi!
Mi is megyünk! 3 vagy 4 fõ, attól függ, hogy ez hétvége-e.

Zsóka!
Sajnálom, hogy nem volt kisebb a gépKép
Most már teljesen egészségesek vagyunk (amennyire ez télidõtájt elmondható), úgyhogy csak rajtatok múlik a tali.
Naplót én is szívesen olvasnám.

Juca!
Jaj, a fülfájás nagyon sz*rKép Gyógyulj meg hamar! Szerintem próbálkozz Milka vagy Nestlé mikuval. Igaz, hogy drágább, de CSOKIBÓL van, és inkább vegyen az ember 1 normálisat, mint 2 vacakot.

Liesel!
Nahát, hogy bírjátok sorozatok nélkül?KépKépKép

Jamina!
Gyors regenerálódást neked! Hogy én hogy utálom azt a kacsa-utánérzést!!

Nem látott valaki valahol véletlenül adventi koszorúra való gyertyatartót? Tudjátok, ami 1 korong és mind2 oldalán tüske van, egyiket a koszorúba, másikat a gyertyába kell szúrni. Egyszerûen sehol sem találok.

Jó éjszakát mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Mai napon bébisintér bemondta az unalmast, azaz sajna nem ért rá, apának meg dolgozni kellett mennie. Így két dolog jöhetett szóba, vagy magammal viszem Borit dolgozni, vagy itthon maradunk. Sajna, fõnök bácsi egyiknek sem örül ám túlzottan. A végén bevittem magammal, õ úgysincs most benn, bár meg fogja tudni, mert Bori nem tudott észrevétlen maradni.Kép
Szóval, úgy öt perc alatt szétkapta az irodát...Kép Számítógépezett, a CD-írót és olvasót nyitogatta, amit persze megtiltottam neki, de hát mondhatom én... Gemkapcsot akart enni, rajzolt a szõnyegre, stb. Szóval, õ nagyon élvezte. Végülis, én és a kolleganõm is, csak inkább vele voltunk elfoglalva, mint a melóval...Kép
Hazafelé elaludt a drágám, de csak addig, amíg haza nem érkeztünk. Akkor bezzeg rögtön felébredt.
Apámék átjöttek ma délután, és lõõõõn... fényárban úszik a nagyszoba...Kép A kapcsolóval volt valami baj. De most már lecserélte a papám, és minden egyes körte ég a négybõl..Kép
Este megint apával fürdött Bori, csak azt hallottam, hogy hatalmas sikongatások vannak...Kép
Elég korán beájult azért.

Olyan édes volt, amikor jöttünk el, Edina, a kolléganõm megkérdezte, hogy: Kidolgoztad magad, Bori? Mire a lányom: NEM!Kép

Liesel! Milyen párkapcsolati terápia??? Lehet, hogy nekünk is jól jönne... Amúgy itt is én ügyintézek, bevásárolok, stb. stb. stb. És még autóm sincsen, de remélem, hogy hamarosan...KépKépKép Akkor péntek???

PM! Én reagáltam a korcsolyázásra, csak már el sem olvasol... BRÜHÜHÜHÜHÜÜÜÜÜ... De ha már kajálás vagy piálás, akkor nekem mindegy, Buda és környéke lenne a legjobb.

Jázminmama és Erika! Kína egész termését nektek!!!Kép

KAdri! Olyan jó olvasni ezeket a jó híreket! CSAK ÍGY TOVÁBB, DONÁT!!! És csak ügyesen, Zsófi!!!

Laura! Nekem indított szülésem volt. Már egy napja folyt a magzatvíz. Én is féltem tõle, de nem éreztem olyan borzalmasan fájdalmasnak. Mondjuk, összehasonlítási alapom sincsen, ez volt az elsõ. De gyönyörû volt.
Aztán, megértem a félelmedet, de gondolj arra, ez csak EGYETLEN nap abból a kilenc csodálatos hónapból, amit eddig átéltél, és a többi sok-sok szépséges évbõl, amit még át fogsz. Egyáltalán nem nagy ár, hidd el!!!
Szerintem is kerüld el, ha lehet, de akkor se ess kétségbe, ha muszáj. Ha kell, hát kell. Ha akkor pánikba esel, azzal csak a szülést lassítod le, és teszed magadnak fájdalmasabbá, és a babának rosszabbá. Ha már indítják, mert indítani kell esetleg, akkor próbálj meg lazítani, és próbálj meg két fájás közben pihenni, a babára koncentrálni, simogasd a hasad, és dicsérd, hogy milyen ügyes, és hogy nagyon jól csinálja, stb. Meglátod, rengeteget segít adott helyzetben, bár asszem, ennek nemcsak indított szülésnél van jótékony hatása.
Kellemes szülést, és drukkolok!!!

Mára eldugulok, puszika:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Pele:
A Keleti pályaudvarnál van az Arzenál Üzletház, aminek a harmadik emeletén, mindjárt a mozgólépcsönél van egy üzlet, ahol mindenféle karácsonyi kellékek vannak...na, itt lehet kapni ilyen gyertyatartót, amit említettél.
Szia: cscs
cscs
 


Sziasztok!

Most csak nagyon röviden.
Megvagyunk, Gergõ ma túl meleg volt a köhögésen kívül, maradt otthon. Másik kettõ gyógyulóban.

Liesel: moooond véletlenül nagy hálózsák gyártásra nem lenne kedvetek? Vagy naív vagyok, és nincs rá kereslet? Nálunk Bálint idén alszik elõször zsák nélkül (8 éves) és bizony ezek az óriás de mégis normál hálózsákok beszerzése mindig zûrös volt (régen amíg volt az Örsön Szivárvány, ott lehetett kapni, azóta nem is tudom) Mi a sima végig egy cipzár, kezénél ujjatlanul luk fazonnal elégedettek voltunk, csak tényleg annyit kellett érte mászkálni, mire egy 6 évesnek is elegendõ nagyságút talált az ember.
Lányok, szerintetek lenne ilyesmire piac???

Zsófiéknak csak így tovább!!

Akik itten hallgatnak tessék jelentkezni!!!! Irgum meg burgum!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Be kall, hgoy valljam, napról-napra csodálom a gyerekem, hogy mennyire találékony, ügyes, és tanulékony. Ettõl függetlenül tegnapelõtt este majdnem elbõgtem magam. Baba megfürdetve, megetetve, de még volt nem álmos, így kivittük magunkkal a konyhába, a pultra ültettük, ahogy szokott. Odatettem neki egy halom játékot: csomag tészta, merõkanál, mûanyag tányér, egy csomag tárkony (na ezt mondjuk kirágta, és megkóstolta). Párom a pult elõtt guggolva krumplit pucolt, én valami mást csináltam, és a gyerekre figyeltem. Egyszer csak látom, hgoy pici lányom elmart egy vágódeszkát, majd az apja fejéhez vágta. Majd egy üveg citromlevet, azután a kenyeret nevezte ki bombának. Ekkor én méág nagyon jól sdzórakoztam, ami azt jelenti, hgoy úgy röhögtem, hogy nem tudtam közbeavatkozni sem. nagy nehezen megszüntettük a bombatámadást (Petra közben hangosan kacagott). Folytattuk a molyolást a konyhában, egyszer csak azt látom, hogy az ügyes pici lányom megkaparintotta az étolajat, leszedte a tetejét, és boldogan szétlocsolta. Természetesen tíz perccel ezelõtt a gyerek összes pizsijét beraktam a mosógépbe. Felkaptam a gyereket, le róla a pizsi, majd irány a fürdõszoba, és megpróbáltam róla lemosni az olajat (na ott már azt gondoltam, hogy inkább az olajsütõbe kellene rakni a gyereket, és kisütni). Az olaj az egy ragaszkodó természetû dolog, az én tusfürdõmmel sikerült tisztára mosni végül is, de beígértem neki, ha ez nem megy, a következõ ötletem a mosogatószer, úgyis azt mondják a reklámban, hogy babafürdetésre is jó Kép. Na ezután jött a konyha. Azt nem részletezném. Szerintem még mindig van itt-ott olaj.
Tegnap elvittük du a Westenbe, nagyon élvezte, mindent megcsodált, mindenkire vigyorgott. A parkolóházban valaki móká kedvében volt, és egy marha nagy csavarral ékelte ki az autó kerekét... kb egy hetes, 35 ezres gumi volt, no comment. Mindemellet sikerült felvilágosítanom a vezetés alapjairól egy rendõrt, ami az álmoskönyv szerint nem jóKép.
Ma itthon maradok, ésimádkozom, hogy Petra ne nagyon romboljon.
Úgy néz ki, jövõ héten 3-4 napra Debrecenbe megyünk. Kíváncsi vagyok, Petrus lebontja-e a szállodát...

Erika,
szerintem majd akkor sajnáld magad, ha majd újra Te kapod meg a már jól elkényeztetett gyerekedetKép!

Kriszta,
lehet, hogy túl sokat, vagy túl meleg vízben fürdetted Pötyit, és összement? Vagy a mosószer?Kép Már késõn mentél La Halléba. Az ilyen akciókat az elejé el kell kapni, mert Anikó felvásárol mindentKép.

Zsóka,
az ilyen mensesre mondják, hgoy ez a ciki nem a falábKép. Addig is olvasgasd a naplót. Januárig csak elmúlik a mensesed!Kép
Megnéztem ám a profilodat, nagyon ráérszKép
Lehet, hgoy hizlalni kellett volna a párodat a géppróba elõtt? Sajnálom...

Anikó,
PhD képzés úszáaból indulKép? Vegyél egy másik bakancsot, másnap elõkerül a régiKép!

Juca,
Milka csokimiki finom...

Liesel,
nálunk itthon 40-50 féle fûszer van, és a párom használja is õket. Petrus kapásból kiköpte a sótlan dolgokat, a sós már jobb, de legjobb az apa által fûszerezett! Lehet, hgoy genentikailg kódolt, hogy ki milyen kajákat szeret?

Jamina,
csak hiányoltalak, tényleg eltûntélKép...

PIldi,
én is csokiellenes vagyok, fõleg ha mondjuk két év alatti gyerekrõl van szó

Évi,
szerintem gumiból vannak. Néha csak a hatalmass koppanást hallom....

Laura,
ha zselével indíják a szülést, az nem nagyon különbözik a normál szüléstõl sõt, ha nem érett a méhszáj, akkor nem is ér semmit. Ezt nem is szülés megindításnak hívják, hanem szülés befejezésnek. Ha Oxytocint kapsz, akkor lehetnek erõsebb fájásaid, viszont hatékonyabbak a fájások, mint spontán fájásoknál. Ez utóbbi nem egy leányálom, de ha kell, akkor kell. De csak úgy poénból megindítani.....
Ne legyél ideges! Egy barátnõm szerint a szülés a legnagyobb csoda, ami történhet. Amikor szültem, és Petrának forgási rendellenessége volt, és folyt belém az Oxy, és nem volt fájásszünetem, és az ajtó elõtt lógott a fél PIC és arra várt, hogy kivarázsolják belõlem a gyereket, arra gondoltam, hogy a barátnõm élete nagyon szegényes lehetett, ha ez volt az életében a legjobb dolog. Azután megszületett a gyerek és megértettem a barátnõmet. Persze most megint be vagyok tojva, pedig nekem még van öt hónap a szülésigKép....
Semmi szükség rá, hogy stresszeld magad.

Pankamama,
Petra nem tud korizni még, én meg fázós vagyokKép...


Sziasztok,

Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok most nem tudok mailozni,mert bedöglött az outlook-om,a szemét matáv 18h után pedig foglalt.Nagyon örülök,hogy ilyen sokan jelentkeztek a talira!

Liesel:Tudsz nekem írni a pelenka allergiáról?Ha igen akkor légyszíves.Köszönöm.Most úgy nézki,hogy a Pampers sensitivet bírja és szépen kezd helyre állni.Ti gyártotok babaruhákat ha jól értelmezem PIldi mondatait?Milyen fajtáju, mennyiért és hol helyileg?

GeriAnikó:sajnos nekem is ez a problémám,hogy fûtött vásárlóhelyek ott ki kell takarni stb...mikor meg a levegöre megyünk akkor pedig bebugyolálni ismét.Szóval tiszta macera a tél!Nem is szeretem pedig én decemberi születésü vagyok.A Dóri sem fázos,erre szoktattam!Fürdést is 21-22 fokban végzem!


PIldi:Remélme minden rendben nálatok is?Jöttök a talira,vagy még nagyon messze van a dátum?Igen lenne piac a hálózsákra,de nem egyszerü dolog,nagyon sokan divatoltatják a gyereket már csecsemõkorától fogva!Nem mindenki olyan mint mi akik jobban szeretik a hagyományos módszert.!!!!


Zsóka:Nem próbáltam a textil pellust.Most a Pampers sensitivet probáltam ki és múlik töle az ekcéma,mert ez egy olyan anyagból álló pelenka mint az orvosi szájmaszk,ezt egy orvos ismerösöm mondta,Õ is ezt használja a gyerekének!Neki a korházból hazaérkezés elött is ekcémás volt a gyerek hasa és ezt ajánlották.Bevált.

Juca:Manapság mindent hamisítanak!!!!Sajnos ez ellen nincs törvény rendelet,és még aza szerence,hogy ráírják a valós összetételt.Dolgoztam élelmiszer kereskedelemben 4 évig tudom mi folyik!Minden mû,semi sem igazi.Nekem a gyerekorvos nem is engedi a sárgarépát csak a bébiételesett,mert annyira vegykezelt,hogy már ki se lehet fözni!!!!

Laura:Én is azon vélemény alapján vagyok,hogy ne enged megindíttatni,csak ha valami komplikáció áll fent!!!!

AZ ÖSSZES KATALINNAK UTÓLAG IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!

TVica:Sajnos nem jött át a recept gyüjtemény normálissan!Tisztára kódoltan jött át.Ne haragudj,de bedöglött az outlookom és nem tudok egyenlöre mailozni,csak ide tudok írni!!!
Sziasztok,megpróbálok minden nap valamicskét bekukucskálni ide!IDE IS ÍRHATTOK TALI ÜGYBEN, ILL JOBB HA MOST IDE ÍRTOK MERT A MAILOM NEM 100%.
barika_andi (barika_andi)
 


Szijasztok!

Egy hetet kellett visszaolvasnom...igy jártamKép Remélem nem hagyok ki senkit, ha mégis nehari.

Jelentem a kislányom 4330 g-osra hatalmasodott!Kép
Cirka 1kg-ot hizott egy hónap alatt, pedig csak tejet kap!Kép

Cumis hozzászólásokat köszönöm, a jóvoltotokból cumi-specialista lettemKép
Évi! Egyékbént tényleg az derült ki, hogy mindenkinél más válik be, és ez nemcsak a szülö elhatározásán múlik, hanem azon, hogy éppen milyen babával állunk szemben. Valamelyik elfogadja a cumit, valamelyik elutasitja.

Dia! hát köszi, hogy ilyen sokat irtál nekem, tényleg tanulágos volt, és elgondolkodtató, föleg a cumis rész.
A zenét ne is emlitsd, képzeld, hogy a terhesség alatt minden nap meghallgattam Chopin Walzer-jét, már úgy untam mint az áll*t, de hallgattam, mert kiváncsi voltam, hogy megismeri-e majd a baba, ha mexületik. Na. Szülés után. Elsö alkalom, sir a gyerek, hát gondoltam, itt az idö, hogy kipróbáljam, felismeri-e a rongyosra hallgatott CD-t. Eredmény: ugyanúgy sirt, mintha a TV-t kapcsoltam volna be. Aztán meghallgattuk másnap is, hátha csak azért nem ismerte meg, mert nagyon sirt és zaklatott volt, szóval másnap is betettem a CD-t, amikor nyugodt volt. Eredmény: semmi reakció...Na gondoltam, ez a kisérlet sem jött beKép Én meg minden nap Chopin-t hallgattam terhesenKépKép A szomszédok hadne mondjam hogyan néztek rám a 9 hónap alatt...aztán a gyerek meg sem ismeriKép
Viszont a meleg vizet, vagyis a fürdést imádja, biztos az emlékei miatt és a szivverésemre tényleg megnyuxik. Legalább ezek bejönnek.

Verus! Én figyelek!Kép

Ildi!Köszi a tanácsokat neked is, képzeld ma letettem a babát az ágyába és azt hittem alszik. Aztán egy óra múlva bementem a szobájába, és tudod mit csinált? Nézegette a hajtogatott madarakatKép És teljesen el volt tölük ragadtatva, még engem sem vett észre:-)))))

Iboly! Egyékbént a mérleg szerint is kevesebb este a tej, söt néha olyat is csinál a baba, hogy szoptatom már egy órája és üvölt és csapkodja magát, vergödik, és nekem úgy tünik, hogy mérges, mert nem jön a tej, de ez inkább a Szoptatás topicba való. Szóval ilyenkor szoptathatom én, csak mérgesebb és idegesebb lesz:-((((((

Barika andi! nagyon köszönöm a rács felajánlást, de nem én vetettem fel a rács problémát KépKépNekünk van rácsunk, de azért nagyon köszi:-))))))))))))))

Snoopy! Képzeld azt is hallottam, hogy amikor cumizik a baba, nyál képzödik a szájában, amit lenyel és ez orvosolja a hasfájását is.

Moni! Én igenis hiányollak!Kép

Vivien! A kézbevételböl asszem nálunk nincs hiány azért!

De még mielött valaki félreértené a kislányunk nem sir állandóan! Csak néha fordul elö, hogy nem találjuk az okát. Ilyenkor felvesszük, próbáljuk nyugtatni, aztán vagy erre volt szüksége, vagy amit ettem az nem volt szimpi neki és fáj töle a pocija. De még azt sem mondanám, hogy hasfájós. Eccer borult ki, amikor gomba levest ettem, az nagyon nem teccett neki. Alapvetöen egy nagyon nyugodt baba, tegnap a doki is ki volt akadva a tanácsadáson, hogy ilyen nyugodt babát még nem látott, hiszen a levetköztetéskor sirás helyett csak nézelödött és jobbra-balra vigyorgott...nameg lepisilte a vizsgálóasztaltKép! Szóval gond egy szál se vele, éjjel alszik, délelött ébred, nappal szopik után nézelödik "TV-zikKép", aztán alszik...stb. Mostanában képes akár egy órát is nézelödni.
Csak azért irom, hogy nehogy azt gondoljátok, hogy éjjel nappal bömböl, aztán nem tudunk vele mit csinálni és a végén betömjük a száját cumival, hogy elhallgasson:-))))))))

Képzeljétek, szerintem ritkaság számba menö dolgai vannak a mi lányunknak: a legújabb hadmüvelete, hogy szopi után le kell tenni az ágyra és ö nézelödik minden nap este 6-tól 7-igKép. Ez még haggyán, de ha megpróbáljuk felvenni, vagy esetleg megzavarjuk, szörnyü mérgelödésbe kezd és sir, addig amig vissza nem tesszük az ágyra! Magyarul, ha nem hagyjuk öt nézelödni egyedül, akkor megharaxik, ilyenkor hozzá sem szabad nyúlniKép
Érdekes, nem?

És a napi kérdésemKép:
1. Kenguruba mikortól lehet hordozgatni az uccán a béjbit?

Szijasztok, Lara
lara (lara)
 


Sziasztok,

Adri, az A3-as mérteû naptár 7.500,- Ft-ba, az A4-es 4200,- Ft-ba és van ettõl egy kisebb, nagyjából a fele, az pedig 2.500,- Ft-ba kerül, ha jól emlékszem.
Adri, én küldtem neked (is) fényképeket, nem kaptad meg?
Ismeretlenül is izgulok a kis Donátért, anyukájának sok-sok erõt kívánok.

Juca,
csak ennyi? Kép

Liesel,
vettem, küldöm. Mi késztetett arra, hogy leszokj a csokról, pontosabban valaki kedvéért szoktál le vagy már "untad", hogy ennyire függõ vagy?

Pankamama,
a züllésben én is benne lennék (a korizásban is), sajna nekem csak dec. 13. után jó, persze megértem, ha nem vártok addig, de azért kicsit Kép lennék. Ha késõbb lenne, én is Zuglóra szavaznék.

Madárka,
tecccccett a sztori, bár, ha "benne" lettem volna, nem biztos, hogy ennyire víg lettem volna.
Bárcsak már ott tartanánk - pár alig görbülõ jeggyel a zsebben - , hogy az én elkényeztetett Tomimmal játszhassak, amúgy még nincs gáz Kép
Remélem ti is jól érzitek magatokat Debrecenben, hogy is írta Evey (legszebb vagy egyik legszebb magyar város? Pusszantás ezért a mondatért neki Kép )

Dia, ari vagy Kép Már nem is írom, hogy ez a Bori...Kép meg hogy nálatok aztán mindig történik valami.

Képzeljétek, Tomi két napja mást nem csinál, csak azt "mondja", hogy mamamamama, néha leváltja az m betût b-re, de még sírás közben is ezt mondja, meg ha a szája a kezében van, akkor is Kép

Most ennyi, újra nekiveselkedem, ezt is csak azért tudtam írni, mert jól haladtam ma és ez volt az ajándékom KépKép

Kati, agyam kicsit lyukacsos, de azért boldog névnapot, így legalább majd egy hétig ünnepelünk Kép

Puszi mindenkinek: Erika
Erika
 


Úristen mennyit irtam...
bocs
lara (lara)
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat!

Pele! Az ösztöneim nekem is pontosan ezeket súgják. Csak hát olyan nehéz azt mondani a dokinak, hogy: a kisbabám jobban tudja, mikor kell megszületnie, mint Ön, doktor úr!

Zsóka! Ez Budapesten a Péterfy kórház, és a doki nem azt mondta, hogy mindenképpen, hanem hogy TALÁN megindítja a szülést. De én sem szeretném. Lehet, hogy csak én dimenzionálom túl a dolgot? Engem az anyukám 10 nappal hordott túl, semmi bajom sem volt, és neki sem!

Juca! Mi is az étcsokit imádjuk, és minden Mikuláskor étcsokiból készült Mikulást keresek (a páromnak), de 6 éve nincs... De az idén azt hiszem, megoldódik a probléma, ugyanis az apukák már nem szoktak csoki-mikulást kapni, ugye?

Liesel, Pankamama, Barika Andi, nektek is köszi szépen!

Holnap (csütörtökön) reggel indulok a kórházba, aztán majd amikor tudlak, informállak benneteket. Kicsit úgy érzem magam, mint ha akasztani vinnének. Tegnap pl. közöltem, hogy sütök egy fincsi sütit, MÉG UTOLJÁRA... Tiszta gyagyás vagyok, nem? És érdekes, nem a szüléstõl félek, hanem a kórházi tartózkodástól, pontosabban az esetleges mesterséges beavatkozástól.

Na, véget vetek a nyavalygásnak, minden jót nektek: Laura
Laura
 


Sziasztok,
Reg irtam, ugyhogy csak most koszonom meg a sok jo otletet tejfagyasztas ugyben.
Jamina es Kriszta, megkaptam a kepeiteket, koszi, nagyon szep mindket babus! Kriszta, jo, hogy Te is latszottal!
Evi, es masok is, akik nem tudnak az emailemre kepet kuldeni (pl talan Andi, Erika?): csinaltam egy uj cimet is, megprobaljatok arra elkuldeni? Uj cim: merdelyi_pelzer@yahoo.de
Tvica, koszi a recepteket, lementettem, bar meg nem nyitottam ki, de mindjart megnezem.
PM, nekem is tetszik a zullott mama talalka otlete, foleg ha hetvegen lesz! Nekem Budan vhol a legjobb.
Evey, tudom, le vagyok maradva, de: minden elismeresem az ejszakai programode, nem tudom, hogy birod, kemenynek tunik. Vagy ez 2 vagy tobb gyermeknel termeszetes?
Laura, ha meg olvasol: mi a Megatoysban vettunk olyan kadat, amit a nagy kadon keresztben atfektetett 2 rudra kell illeszteni. Igy egyben aruljak, kb 6000 Ft. De ha a kad es a fal kozt csak keskeny a perem, akkor szerintem fennall a lecsuszas veszelye. En sem szerettem volna, ha nalam beinditjak a szulest, amit a 7. napon tettek volna meg, de aztan a 6-ikon magatol indult. Szerintem is jobb a babanak, ha magatol jon, kiveve ha komplikacio all fenn. Ugyesek legyetek!
Pocok, furdetes nekunk is 8, 8.30 korul jott be legjobban, ezutan eszik utoljara. (A mi babank holnaputan lesz 3 honapos.) Ugy latom, a kicsit idosebb babas mamak korabbra szavaznak, de en a furdes-etetes utan mar elteszem a gyereket reggelig, mivel az eves kozben mar mindig jol elpilled. Viszont ha fel het korul furdene, akkor szerintem az eves is tul koran lenne ahhoz, hogy ataludja az ejszakat. (Pl egy 9-10 oras alvas is hajnali 4-5 koruli kelest jelentene.)
Adri, az ajandek otleteid nagyon jok, en is fogok naptart csinaltatni, ha lesz idom es osszejon.
Agi, a ferjed utasszallitot vezet, vagy kisebb belfoldi gepeket? De jo, hogy arrafele van ho, itt Becsben a hetvegen ugyan esett, de amire leert, mar el is olvadt. Az elmult napokban meg eso esett. Hetvegen megyunk haza Pestre, lehet, hogy meg lesz ho? Jo lenne, mi is a hegyen lakunk, Budan, talan szerencsem lesz. Kerdesedre, a ferjem nemet. Es persze en magyarul beszelek a picihez, o pedig nemetul. Meg valami: Te matekot tanitasz?

Rolunk: David holnaputan 3 honapos. Tegnapelott voltunk dokinal, megkapta az elso oltast, a szurinal sirt egy picit, de aztan a dokineni fujt neki szappanbubit, azon mar kacagott. Szerencsere nem volt utana laza, semmi. Legfrissebb meretek: 62cm, 5.6 kg es dokineni szerint a hallas vizsgalaton sokkal jobban reagalt, mint ilyen korban szokasos, ugyhogy ugy tunik, muzikalisKép. De tenyleg szereti a zenet. Kulonben olyan cuki, sokat gugyog, most is epp tarzankodik es ugyesen fogdossa, bokszolja a logo jatekokat. Kaptunk egy baby gym-et, nagyon szereti.
Tegnapelott ejjel megszolalt a legzesfigyelo (15 mp nem lelegzes utan sipol egyet, aztan 5 mp mulva pedig folyamatosan sipol elvileg, ha nem erzekel legzest. Amugy azert hasznaljuk, mert a hasan alszik.) En persze mar az elso bipre felebredtem es ott voltam az agyanal, megloktem egy kicsit, persze sotet volt, ugyhogy nem lattam teljesen, hogy lelegzett-e. De erre aztan felebredt es lathatoan semmi baja nem volt. Az viszont erdekes, hogy annak ellenere, hogy mar a 15 mp utan en magam megmozgattam a matracot, tehat mar azt is erzekelnie kellett volna gepnek, megis beindult a 20 mp utani sipszo, tehat talan megis vaklarma volt. Davidnek kulonben semmi baja nem volt, viszont szokas szerint felkuszott az agy vegebe es ot fekudt kersztben. Lehet, hogy ezert nem erezte az erzekelo? Mindenesetre ugy megrazott az egesz, hogy a tovabbiakban mar nem tudtam aludni es azota sem szivesen fektetem le szegenyt aludni. De amugy pedig olyan kis virgonc vasgyuro. Azota viszont a ferjem hajnali mobilos ebresztojere is azonnal haptakban ulok az agyban, mert azt hiszem, megint a monitor.Kép
Ma setalaskor talakkoztam egy anyukaval pluz babaval, aki pont aznap szuletett, mint David. Nem semmi. Es itt laknak 2 percre.
Nem tudja valaki, hogy szoptatas alatt nem art-e az asztma ellenes Pulmicort folyamatos alkalmazasa? Terhesseg alatt sajat kockazatra nem szedtem, de most mar jo lenne, amennyiben lehet.
Na sziasztok,
Cili2
Cili2
 


Sziasztok Lányok!

Drága Laura!

remélem még elolvasod ezeket a sorokat, mielõtt bevonulsz /utoljáraKép/ Nyilván utoljára mert aztán a kicsivel már "magadon kivül" mész hazaKépMeglásd szupi lesz minden és ne félj, nem lesz semmi baj. De kórházban lenni muszály, hogy a babád és a Te egészségedet tudják ellenõrizni. Szorítok ezerrel és jó szülést!!!!!!!!!!

Juca! Én annak idején a piros cimkés mikucit vártam. Én edzem a lányomat, a fagyasztóba betett és csonttá fagyott rágokát markolásztatom vele. Majd jövõre meg a havatKép

Erika! Köszi a képeket!! Nagyon szépek vagytokKépKép

Madárka! Fõ a humorérzék. Mi uezt játszottuk el csak vízzel. Gyerek negfürödve, felöltöztetve éppen, amikor hasra vágta magát és magára öntött egy bögre vizet. Na újra minden.... Jól értettem, valaki kiszúrta az autó kerekét? A nemjóját.

Liesel! Szerintem, mindannyian ezzel az öltöztetõs problémával küzdünk. De soha senki még nem mondta, hogy" menjen csak anyuka elõre a kicsivel". Én próbálom az ügyeket nélküle intézni. Felháborító, hogy nem tudod fejbõl felsorolni a most futó sorozatok szereplõit kinaiul visszafelé. nEM IS JÖHETSZ A TALIRA, HISZ MIRÕL BESZÉLGETÜNK MAJD?KépKépKépKép

Dia! De igen, olvastam, hogy te jönnél korizni, és az Anikó is jönne. Mikor lenne jó? Hétköznap de. kevesen vannak, vagy szombat délelõtt. Én gyerek nélkül mennék. Szerintem küldd ezentul a gyerkõcöt dolgozni, te meg lustizz otthonKépKép

Zsóka! Vonuljunk ki kollektív Egerbe, és lopjuk el a gépet?

Jamina! Hajrá! Hát milyen nõgyogyid van Neked? Kérjél te is egy kacsát és védd magadKépKép

Na csajok! Züllöttebbnél züllöttebb anyukák.

Akkor december 08-ra, szombatra este. 7-8 körül meghírdetem az evõs-ivós talit BP. XIV. Erzsébet királyné u. 5. sz alatti Trófea Grill-be. 2500 pénz, kaja, pia, pasi benne van az árban. Akinek jó az küldjön emilt vagy írjon ide gyorsan, mert akkor lefoglalom a nemdohányos asztalt. Remélem sokan leszünk. Így a költözõk is tudnának jönni. Ja, és ha teccik akkor lehetne ebbõl rendszert csinálni és akkor mindenki el tudna elõbb-utóbb jönni.


Na pusszantás mindenkinek.

Pankamama
PM
 


Szia Cili2!

Én is használtam a Pulmicort de csak 1 hétig szabad. Ez tuti, mert a tüdõgyogyi anyósom adta. Puszi:Pankamama
PM
 


Szisztok!

Teljesség igénye nélkül írok, nem baj?

Bakancs megvan, anyuukáméknál. Ne kérdezzétek hogy került oda, bár vmi rémlik...

Laura! Indított szülésem volt, 41. hét + 1 nap. Jóslófájások tömege, az orvosom szerint magátol nem ment volna. Mindig elmúltak a fájások, de a méhszájam már írtó puha volt, Lili is már teljesen beiileszkedve, úgyhogy kaptam egy bogyót a méhszájamhoz és röpke 5 óra alatt megszültem Lilit. Közben kaptam 2 oxitocin injekciót, de a fene sem bánta akkor. Csodás szülésem volt nekem is, mint Diának, mellesleg : egy kórházban szültünk. Lili kiegyensúlyozott nyugodt baba, egy percig nem volt gond vele, nem sírós, nem volt hasfájós. De azt tudom, hogy a 40. hét + 1 nap idején nem engedtem volna, hogy elindítsák. Akkor viszont örültem, de nagyon. Jó szülést neked!!!!

Madárka! Nem vásároltam fel az összes ruhát, kikérem magamnak !!!!!! KépKépKép Imádom olajat takarítani, csak ne szúszna rajta annyira a mosogatórongy.

Pele! Bababoltban vettem itthon Dújvban az ötpontos övet. Vegyek neked és elküldjem?

Lara! Ha tudja Hanga tartani a fejét nyugodtan rakd kenguruba, de tartsd a hátát is. mennyi idõsek is vagytok pontosan?

NEM AKAROK KIMARADNI A BULIBÓL!!!! Megkérdezem a nagynénéméket, hogy cuccolhatok-e hozzájuk. Aztán én is megyek!!!!!!

Jamina! Én nem akartalak plussz munkára fogni!!! Isten ments!!! ::KépKépKépKépKép

Zsuzsa! Nekünk fülhõmérõnk van és tuti jó. Én szeretem. A lényeg, hogy fel kell húzni a fülcimpát és úgy beledugni a fülbe, mélyebben. A leíráson rajta van, nekünk a dokibácsi mutatta meg. Ügyeskedjél és rájössz a végén.

Tudtok olyan helyet, ahol lakkcipõt lehet kapni? Jönnek az ünnepek és Lili csini ruháihoz szeretnék kis lakkcipõt, de nem 10000 Ft-ért, ha lehet. Szóval van vkinek tippje hol lehet kapni?

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Szisztok!

Teljesség igénye nélkül írok, nem baj?

Bakancs megvan, anyuukáméknál. Ne kérdezzétek hogy került oda, bár vmi rémlik...

Laura! Indított szülésem volt, 41. hét + 1 nap. Jóslófájások tömege, az orvosom szerint magátol nem ment volna. Mindig elmúltak a fájások, de a méhszájam már írtó puha volt, Lili is már teljesen beiileszkedve, úgyhogy kaptam egy bogyót a méhszájamhoz és röpke 5 óra alatt megszültem Lilit. Közben kaptam 2 oxitocin injekciót, de a fene sem bánta akkor. Csodás szülésem volt nekem is, mint Diának, mellesleg : egy kórházban szültünk. Lili kiegyensúlyozott nyugodt baba, egy percig nem volt gond vele, nem sírós, nem volt hasfájós. De azt tudom, hogy a 40. hét + 1 nap idején nem engedtem volna, hogy elindítsák. Akkor viszont örültem, de nagyon. Jó szülést neked!!!!

Madárka! Nem vásároltam fel az összes ruhát, kikérem magamnak !!!!!! KépKépKép Imádom olajat takarítani, csak ne szúszna rajta annyira a mosogatórongy.

Pele! Bababoltban vettem itthon Dújvban az ötpontos övet. Vegyek neked és elküldjem?

Lara! Ha tudja Hanga tartani a fejét nyugodtan rakd kenguruba, de tartsd a hátát is. mennyi idõsek is vagytok pontosan?

NEM AKAROK KIMARADNI A BULIBÓL!!!! Megkérdezem a nagynénéméket, hogy cuccolhatok-e hozzájuk. Aztán én is megyek!!!!!!

Jamina! Én nem akartalak plussz munkára fogni!!! Isten ments!!! ::KépKépKépKépKép

Zsuzsa! Nekünk fülhõmérõnk van és tuti jó. Én szeretem. A lényeg, hogy fel kell húzni a fülcimpát és úgy beledugni a fülbe, mélyebben. A leíráson rajta van, nekünk a dokibácsi mutatta meg. Ügyeskedjél és rájössz a végén.

Tudtok olyan helyet, ahol lakkcipõt lehet kapni? Jönnek az ünnepek és Lili csini ruháihoz szeretnék kis lakkcipõt, de nem 10000 Ft-ért, ha lehet. Szóval van vkinek tippje hol lehet kapni?

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Cili2! Közben mi is megtaláltuk a Megatoys-ban azt a kádat, ami keresztbe fektetett rúdon fekszik, meg is vettük azon nyomban! Kép

Pankamama, Gerianikó: köszönöm a megnyugtató szavakat, egész este babaruhákat vasaltam (kaptunk egy teherautónyit Kép ), ez eléggé megnyugtatott.

Sziasztok: Laura
Laura
 


Sziasztok!
Jamina! Jöhet a jó helyek listája. Már csak egy jó bébiszatyor címe kellene mellékelve.Kép Azért megoldjuk az elszabadulást valahogy. Ja, és vedd figyelembe, hogy nem nagyon ismerem a helyet, szóval az, hogy a Csülökkel szemben, az nem mond sokat. A Csülök merre van?
Pele! Lehet, hogy babszem bírni fogja a ruhákat. Nálunk is Benke az elsõ, aki mosolyogva öltözik. A kesztyûtõl egyenesen el volt varázsolva, és az overallját is hozza,ha látja, hogy veszem elõ a kabátokat. Kép Csokiban, ha mégis néha, akkor én is minõség párti vagyok. Ma pl. a férjem hozott haza egy doboz Ferrerot, amit hálacsokiként kapott. Rögtön fel is falták. Mondjuk ez nem nagy teljesítmény, ahányan voltunk rá.
Dia, olyan saját párkapcsolati terápia. Pl. megegyeztünk, hogy rendszeres idõközökben leülünk, és mindenki elmondja amit szeretne a másiktól, vagy ami zavarja stb. Meg megegyeztünk, hogy mindekkõnknek hasznos, ha kap visszajelzés arról, hogy milyen az, ahogy éppen viselkedik. Mert ezt nem mindig látjuk magunkról. Azért beletellett egy kis idõbe, mire megtanultunk úgy szólni a másiknak, hogy ne legyen a dolog még rosszabb. Valamint érdemes kommunikációval is foglalkozni kicsit. Nekünk pl. a Gordon féle volt az alap. De vannak más módszerek is. A lényeg, hogy úgy tudd elmondani, hogy nem személyeskedsz, nem sértesz meg, nem minõsítesz stb. A játszma elmélet is érdekes, így a gyakorlatban. Sokszor elég csak egymásra nézni, és rádöbbenünk, azután egy jót mosolygunk magunkon. Kép Kép
PIldi! Hát eddig nem nagyon foglalkoztam a gondolattal, hogy ilyet készítsünk. Nem nagyon piackutattam a témában. De ha itt valaki kéri, szívesen készítünk, akár pár darabot is. A minták megvannak végülis. Szerintem is az elöl cipzáros a legjobb. A mostanában kapható vállnál gombos, általában kinyílik, mert kitágul a gomblyuk, leszakad, stb ahogy a gyerek forgolódik. Amúgy meg olyan flízzel töltik, ami két mosás után tök vékonyra összemegy. Kép
Madárka! Jópofa a Petra.Kép Persze így messzirõl, hogy nem nekem kell takarítanom. Sok mindenben hasonlítunk, ahogy olvastam az otthontanítás topikot.Kép A mindenit mik vannak, ezentúl nem indulok el a kocsival, csak ha körbejártam. A kajákt tuti genetikailag kódolva vannak. Nálunk akármit csináltam, már picinek egyéni ízlésük volt, ami késõbb is megmaradt. Nálunk Máté édes, Markó sós, Benke a fûszeres. Miatta épp a múltkor vettem én is mindenfélét, amit csak találtam. Én meg a malac, mert nekem mindegy. Kép
BarikaAndi! Mi nem babaruhákat készítünk, bár azok is tervben vannak tavaszra. Mosható nadrágpelenkákat, hordozókendõket, kengurukat. A középsõ fiam bõre volt nagyon durva az eldobható pelusoktól, azért kezdtünk textilezni. Benke popója sem bír még egy órát sem, mert kivörösödik, megvastagszik stb. Az eldobható pelusok ugyanis nem csak a pisit szívják, hanem az a szuper nedvszívó anyag, ami benne van a baba bõrét is szárítja. Persze van aki bírja. Mátéval nem volt gond. A pelusok minõségétõl is sok függ, és attól, hogy mennyi idõnként cseréled. Ugyanis pelusban lévõ vegyszerek a pisitõl elkezdenek kioldódni egy idõ után. Szóval cserélni kell azt is 3-4 óránként, hiába szív magába akár egy egész napi pisit is. Sokaknak elmúlik a popsiról az ekcéma, gomba, amikor átállnak textilre. Persze elõtte ki kell próbálni, mert van akinek a textilt nem bírja a bõre.
Lara! Kenguruba három hónapos kor után, de én nem tartom túl jónak. Ugyanis a lábakat nem tartja megfelelõen, a csípõizületnek kifejezetten nem tesz jót. A gerincet sem olyan sok ponton támasztja meg, mint pl. a hordozókendõ. Ráadásul, mire hordhatod benne, már elég nehéz, és vág a pánt. Szóval én inkább a kendõt ajánlanám. Nem azért, mert mi is készítünk kendõt, mert kengurut is készítünk, és tényleg több éve foglalkozom ezzel a témával, elolvastam egy csomó anyagot róla ebbõl a szempontból is.
Erika! Máté fiam késztetett a csokiról való leszokásra. Mert hogyan mondjam neki, hogy szerintem nem egészséges, ha én meg eszem. Meg nem szeretek semmitõl sem függeni, még csokitól sem.
Laura! Várjuk a híreket! Kép
Cili2! A gyógyszer szedésérõl a Szoptatásért Egyesületben dr. Sarlai Katalin tud szerintem infót, nekik van jegyzékük a gyógyszerekrõl, ilyen szempontból is. Az István kórházban is hívható.
Na megyek egy kicsit háziasszonykodni. Kép
Üdv,
Liesel
Liesel
 


{Sziasztok!
Kibróbálom a noteszos dolgot, remélem olyan ügyi leszek a másolásnál, mint múltkor!Kép
A kakadolog rendbejött, ahogy hazaértünk 3 pelust úgy telerakott!Kép
Jól megkaptam: föztem sárgaborsó fözeléket, sertéspöri feltéttel. Azt mondja a férjem-uram: Mindig csak a megszokott kajákat csinálod! Na, erre ma csináltam: burgonya krémlevest, provánszi mézes csirkét rizzsel, desszertnek pedig diós kosárkát. 10- töl 14-ig készültek a hamik. Hazajött, evett, elment edzeni, dícséretképpen elmosogathattam, ami 1 óra 10 percet vett igénybe. Hát ennyi.
Viszont éjjel aludtunk! Mindkét gyerek csak 5.30-kor kelt, persze egyszerre. Én nem tudom, állandóan arra kel a gyerek, hogy száraz váladék (szép szóval) van az orrában. Pedig kifújatom vele esténként! Nincs valami tippetek?!Kép
A dög (kocsi) már megint szervízben van! Após hozza-viszi Kikkót. Még jó, hogy itt dolgozik nem messze.

Juca! Mázlink volt a hóeséssel! Eredetileg hétföig kaptuk a szobát, csak eljöttünk elöbb. Kép Vilit biztos felizgatta ez a sok ismeretlen ember!Kép Foltok múlóban, kenegetem!Kép

Snoopy! Gratula Zsombinak! KépAz uszodáról elfelejtettél nekem infót írni! Jó tanulást!

Moni! Vizsgákhoz drukk!Kép

Kati! Utólag is boldog névnapot!Kép Még nyolc napon belül vagyok!Kép Esküvöi képeket inkább beszkenneltetem és úgy küldöm! Kitti hogyan lehet 69 cm, amikor már egyszer 74 cm volt?

Bigacsiga! Neked is boldog névnapot!Kép Hová vagytok eltünve?

Liesel! Milyen három fiúgyerekkel az élet? Már most gondolnom kell arra, hogy mi lesz, ha a 3. baba is fiú lesz?

Verus! Le a kalappal! 4 gyerekkel költözni!Kép Amit írtál a lakóhelyetekrölKép, igazi felüdülés lesz elköltözni!

Évi! Én Adriánt csak a -5 fok alatt és ködben nem viszem ki! Igaz, hogy kirakom a teraszra és az szélvédett hely! Nálatok nem tud kint aludni a teraszon Csongi?Kép

Madárka! Nálunk volt már citrom, méz, szalonna(!) kóstoltatás, amikor nem láttam, csak késöbb tudtam meg!Kép Ki tudja mi lett még elhallgatva! Köszi a figyelmeztetést! Étolaj és gumi miatt részvétem!Kép Én is biztos sírva fakadtam volna!

Jamina! Tejtermékekröl: Bemegy a gyárba a pl. 500 liter tej, megnézik mit kell belöle gyártani, majd különféle adalékanyagok hozzáadásával készül: tejföl, joghurt, stb. Minden mûkaja! Nézz meg egy házi tejfölt! Folyik! A boltit az adalékanyagok tartják össze!Kép Az élökultúra pedig csak pár óráig él, aztán már nem élökultúra többé!Kép

Barika! Mi is megyünk a talira! Nem kaptam képeket!Kép A táblázatot csak egyszer volt nagy meló megcsinálni, de az oroszlánrészét Ancsa csinálta még. A frissités nem nagy dolog.Kép Mi éjjel nappal mosható nadrágpelust használunk és én nagyon szeretem a baba miatt és a környezetkímélés miatt is. Ebböl biztos nem ázik ki semmilyen káros anyag, mert flanel. A felnött elsö Pampers generáció potencia problémái megrémítettek! Nekem is fiaim vannak!Kép

Kriszta! Boldog évfordulót utólag is!Kép

Katica! Az email címed jól van írva a táblázatba? Mert Emese listáján más van! Én küldtem neked levelet még múltkor, lehet, hogy meg sem kaptad?Kép

PM! Köszi a képeket Pankáról! Ugye mondanom sem kell, hogy egy tündér! Kép Szupi lenne egy éjszakai tali, csak mi lesz az éji szoptatásokkal és hogy jutok én be oda? Megpróbálom megfüzni a Diát, hátha mehetünk együtt! Korizni sajna nem tudok!Kép

Pele! Autóhoz gratula!Kép Nehogy vegyél egy idegentöl autósülést használtan! Kép

Ancsa! Csak az elocomot ne add a gyereknek!!!! Az a legrosszabb! Nekünk is azt írta a dokinénink! Az eltünteti a kiütéseket, de csak tünetileg gyógyít! Nem szünteti meg az ekcémát, csak 1-2 napra! Nekünk a homeopata segített, nem olvastad/tátok az ekcémás topicot?

Zsóka, Dia! Egyszer hallottam egy Dr. Volkov nevü dokiról, aki vhol Pesten rendel és több ember migrénjén eredményesen segített, de sajna többet nem tudok.

Adri! Zsófinak gratula és reméljük, hogy minden rendben lesz! Azért az jó, hogy magától lélegzik, nem? A súlya tényleg nagyon jó!Kép

Vica! Köszi a recepteket!Kép

Erika! Köszi a képeket! Aranyos fiúcskád van!Kép Puszit bezsebeltem az "egyik legszebb városért, amit valaha is láttam!"Kép

Ági! Nem felejtettünk el! Nekünk háttámlás szánkónk van, szerintem minden nagyobb áruházban lehet kapni!Kép

Laura! Akkor lehet értetek izgulni már? Szülés indításban nem vagyok benne, de lehet kérni EDA-t! Én is a Péterffyben szültem! Én nagyon meg voltam elégedve! Drukkolunk! Aztán jelentkezz! Kép

Emese! Úgy hiányzol!KépKépKép Jól vagytok? Ovi már nálatok is teljes sínen van!

Lara! Ha már tudja tartani a fejét, berakhatod a kenguruba!

Cili! Éjszakai program: meg lehet szokni, de ez valami másnak a rovására megy (szegény férjem!)Kép Biztos vaklárma volt a riasztás, mert elmozdult Dávid a helyéröl! Ne izgulj!Kép

Csokiról: Kikkó szinte mindennap eszik csokit, annyira szereti. Az apja ugyanilyen volt és most is mindennap csoki. Én is mindennap eszem. Szerintem jó dolog, ha nem megy más fontos élelmiszer rovására és jó minöségü a csoki!Kép

Remélem mindent leírtam, amit akartam!
Puszi, Evey}
Evey
 


És most egy táblázat:
<pre>
Név Gyermek Szül. dátum Születési adatok Jelenlegi adatok
Ancsa /Anyanyanya/ Tímea 1999.01.18 55 cm, 3600 gr 16 kg, 98 cm Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 gr 10,2 kg, 76 cm pacahus@mail.datanet.hu Maglód
Móni /PM/ Anna 2001.02.13 52 cm, 3400 gr 6888 gr, 66 cm udvari@axelero.hu Budapest
Évi Csongor Attila 2001.03.10 47 cm, 2350 gr 7500 gr, nagyat@broadband.hu Szolnok
Anikó Lili 2001.03.14 58 cm, 3700 gr 8700 gr, 75 cm lili@vnet.hu Dunaújváros
Snoopy Zsombor 2001.05.30 51 cm, 3150 gr 69 cm, 7150 gr bertagab@freemail.hu Budapest
Kriszta Anna 2001.05.01 49 cm, 3000 gr 7070 gr, 69 cm drjehn@interware.hu Budapest
Dia Bori 2000.06.23 58 cm, 3650 gr 8,5 kg, 86 cm soosbobi@hotmail.com Budapest
Orsi (JM) Jázmin 2001.02.03 49 cm, 2920 gr 8320 gr, 73 cm jazminmama@freemail.hu Szeged
Picike 8 mm
K.Adri Leevi 2001.02.16 51 cm, 3550 gr 9190 gr, 73 cm kromiadri@yahoo.com Joutseno
Cs.Kati Alexandra 1994.04.21 59 cm, 3900 gr 25 kg csorekati@freemail.hu Budapest
Kitti 2001.02.17 53 cm, 4000 gr 9440 gr, 69? cm Budapest
Verus Johanna 1993.04.24 55 cm, 3300 gr veronika.varadi@freestart.hu Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 gr Budapest
Karolina 1997.12.30 55 cm, 3350 gr Budapest
János 2001.03.07 51 cm, 3250 gr 8500 gr, 74 cm Budapest
Gabi1 Bettina 1998.12.27 53 cm, 3350 gr liegl@matavnet.hu Budapest
Norbert 2001.04.30 53 cm, 3600 gr 7100 gr, 69 cm Budapest
Evey Krisztián Zsolt 1998.03.21 50 cm, 2350 gr 14 kg, 95 cm kovacseves@axelero.hu Szentendre
Adrián Zoltán 2001.05.28 49 cm, 2900 gr 6130 gr, 64 cm Szentendre
Madárka Petra 2001.03.13 52 cm, 3550 gr roni74@axelero.hu
Picike
Iboly István 1991 eboly@freemail.hu
András 1995
Gerg&otilde; 1999
Emese Dániel 1996.03.31. 51 cm, 3200 gr 21 kg, 114 cm capricornbt@axelero.hu Budapest
Gerg&otilde; 1998.04.01. 53 cm, 3700 gr 15 kg, 105 cm
Lilla 2000.03.08 53 cm, 3350 gr 11 kg, 84 cm
Krisztina 1985.11.29. 50 cm, 2700 gr 53 kg, 160 cm
KingAndi Kinga 2000.12.23 55 cm, 3220 gr 11 kg, 78 cm dobany@axelero.hu Budapest
Krisztina Dominik 2001.05.10. 54 cm, 3320 gr krisztinyka@ivillage.com
Olivér
Mari Máté 2000.11.20. 57 cm, 4100 gr 9,5 kg, 75 cm lakto73@axelero.hu Szolnok
Pele Áron 1997.10.24. 57 cm, 3700 gr 18 kg, 102 cm dormouse@freemail.hu Budapest
Hanna 2000.08.22. 54 cm, 3750 gr 11 kg, 80 cm
Babszem
Zsóka Ábel 1998.03.31. 17kg, 105 cm dersu@axelero.hu Budapest
Emese 2000.09.20. 9500 gr, 75 cm
Andi Kamilla 1997.12.18 54 cm, 3400 gr Fót
Emma 2001.05.18 49 cm, 3195 gr Fót
Cili2 Dávid 2001.08.30. 55 cm, 3450 gr 5600 gr, 62 cm merdelyi@hotmail.com Bécs
Moni Martin Zoltán 1996.08.02. 48 cm, 3200 gr 21 kg, 116 cm kom@index.west.hu Szombathely
Viktória Kitti 2001.07.31. 49 cm, 2900 gr 5360 gr, 59 cm
fDia Fanni 1992.06.11. Szentendre
Hanna 2000.07.05. 13 kg, 90 cm
Liesel Máté 1995.04.16. 118 cm liesel@posta.net
Markó 1997.07.30. 104 cm
Benke 2000.06.02. 78 cm
Juca Vilmos 2000.09.05. 51 cm, 3270 gr 12 kg, 77 cm sjuca@freemail.hu Debrecen
Jamina Ádám 2001.05.09. 47 cm, 2750 gr 6630 gr, 70 cm zsu74@freemail.hu Esztergom
Erika Tamás Etele 2001.05.23. 7950 gr, 68 cm proc@axelero.hu Budapest
Szilvi Zsófia 2001.07.05. a.gaal@matavnet.hu Budapest
Lara Hanga 2001.10. 50cm, 3480 gr 4330 gr kiss_lara@yahoo.com Szeged
Bigacsiga Kata Donát 1997.03.12. 21 kg, 110 cm kata.szabo@mailbox.hu Budapest
Dominik 2000.01.17. 12 kg, 86 cm
Ildi Gergel Dániel 1995.07.13. 48 cm, 2600 gr 17 kg, 112 cm Budapest
Ilona 1995.07.13. 49 cm, 2250 gr 20 kg, 117 cm
Zoltán Bálint 1993.06.29. 51 cm, 3750 gr 30 kg, 132 cm
Magdi Nikolett 1991.05.16. 52 cm, 2900 gr 30 kg, 140 cm gmagdi@freemail.hu
Miklós 2001.01.03. 53 cm, 3830 gr 7900 gr, 71 cm
Katus Péter 2001.06.30. 57 cm, 3820 gr
Barika Dóra Tímea 2001.06.23. 54 cm, 3800 gr 6440 gr, 64 cm bogdanyine@pro.hu Budapest
Tvica Gergely Gábor 1996.07.06. 54 cm, 3400 gr
Kristóf Bence 2001.09.04. 54 cm, 3400 gr 5000 gr, 54 cm
Eri Kamilla Boglárka 2001.07.05. 50 cm, 3225 gr bodza@mail.com Perth
Ági Bálint 2000.09.09. 57 cm, 4250 gr 9800 gr, 76 cm agiko70@freemail.hu Budapest
Ery@ Levente Máté 2000.10.11. rutinos@freemail.hu
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30 55 cm, 3550 gr Budapest
Simon 2000.08.25 54 cm, 3250 gr Budapest
Katica Zoltán 2001.10.09. 53 cm, 3000 gr 4770 gr, 57 cm katocam@freemail.hu
Szile Borbála 2001.08.01. 52 cm, 2920 gr 5640 gr, 56 cm szile@hotmail.com
Prü Lõrinc 2000.11.01. 50 cm, 3200 gr bedo a@freemail.hu
Manó Zorka
Cseri Boglárka 2001.07.28. 49 cm, 3400 gr
Chris Picike
Cory Balázs 2001.09.12. 50 cm, 2900 gr 4500 gr, 54 cm
Laura
Bóbita Máté
Áron
PaMiKa Panni 1998.10.03
Miska 2000.09.21
Rea Balázs 1998.12.15 52 cm, 3500 gr Maglód
Tamás 2001.04.02 54 cm, 3610 gr
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28
</pre>
Evey
 


Sziasztok!

Ma voltunk a védõnõnél. Mindent lemért Balun. Súlya 4980g, hossza 58 cm, fejkörfogat 39 cm, mellkas 41 cm. A férjem arról érdeklõdött, hogy a karját is lemérte-e. Mikor mondtam, hogy nem, felháborodva kérdezte, hogy akkor hogy fog varrni Balunak. Kép Ezek után csak nézte Balut, és mosolygott rá, és azt mondta, hogy õ nem tud mondani nekünk semmit, csak annyit, hogy csináljunk ezentúl is minden ugyanígy!
Itt az a szokás, hogy a babákat elküldik 1,5 hónaposan csípõszûrésre, majd 4 hónaposan kontrollra, és mivel mi pont az elsõ alatt költöztünk, most hirtelen kaptunk beutalót, hogy menjünk. Máshol hogy van ez?

Ja, az e-mail címem: cory@tar.hu

Legyetek jók! Kép

cory
cory
 


Sziasztok! Elküldtem a képeinket végre. Viszont pár címrõl írt vissza a mailer daemon, a kedvencem. Kép Szóval, akihez nem jutottunk el, és kér képet, szóljon. És szurkoljatok, mert holnap nehéz napom lesz. Anyukám jön "segíteni". Már fel nem tud húzni, mint régebben, de ha itt van, úszik az egész napunk.
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Sziasztok!

Ma egész nap itthon volt a párom!!! HALLELLUJA! Persze, nekem ettõl függetlenül el kellett mennem dolgozni, de hát ez van. Bori mindenesetre itthon maradt.
Délután elmentünk a MOM Parkba szétnézni. Bori apára kötve a kendõben. Mindent megtapizott, a Smatch-ben meg mindenfélét bepakolt a kocsiba, alig gyõztem kikapkodni...Kép Beszélgettem vele, mindenre azt mondta, hogy nem. Mondtam neki, hogy tetszik ez? NEM! Szeretsz? NEM! És én szeretlek téged? NEM!Kép
Aztán felmentünk a nagypapáékhoz, ahol szokás szerint szétkapta a kéglit egy perc alatt.
Hazajöttünk, aztán észrevettem, hogy a billentyûzetem fele nem mûködik. Úgyhogy nekiálltam szerelni. Szétszedtem, összeraktam a kis gumikupakokat, aztán megemeltem, és sikeresen kiöntöttem az egészet. Kezdhettem elõlrõl, de amint azt a mellékelt ábra is mutatja, végül sikerrel jártam. Persze közben Borit alig gyõztem hessegetni..Kép Apát meg végül elvontam a sztrapacska készítéstõl, aminek nem nagyon örült. Úgyhogy még mindig nem vacsiztunk...Kép

Bori új szavai: Rita=Jónás Rita a tévébõl, a lüke apja tanította meg neki, cííí= csíp, bibibí, á la reklám, Bojci=Borcsi

Lányok, elnézést, de nagyon fáradt vagyok, úgyhogy most nem reagálok, de holnap ígérem, ígérem.

Puszika mindenkinek, Laurának pedig gyönyörûségesen szép szülést!

Dia
Dia
 


Jaja, elfelejtettem: áttört a második rágófog is, jobb oldalt alul az elsõ nagy rágó asszem, vagy a második kisrágó. Az elõzõ meg a jobb oldali, felsõ ugyanez...Kép Most már rágni is tud a kisasszony.
Ja és mondja még, hogy kocsi=autó, pütyi=fütyi, pici.

Puszi mégegyszer:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Hannus ma nagyon édes volt: fürdésnél, mielõtt levettem róla a pelust, kérdeztem, hogy: "Van kaki?" Mire õ széttárta a két kis duci kezét, és utánozhatatlan hangsúllyal közölte: "Nincs!" De még a sajnálkozás is benne volt a hangjábanKép
Babszem meg igazán aktív, fõleg amikor a tesók is ugrálnak. Biztos már most szívesen csatlakozna!Kép Egyébként az is olyan érdekes, hogy a babáim magzatkorukban elõször még apuka kezétõl is elhúzódtak, idõ kellett, míg megszokták, de a tesókra mindig és azonnal reagálnakKép

Cscs!
Nagyon köszi az infót, örök hála! Akkor szombaton elzarándokolunk oda.

Madárka!
Igen, ezek jó esti programok! És a találékonyságuk egyre csak nõ!Kép
Egyébként nálunk Áron kötelességtudóan ette a bébikajákat, viszont Hannus nagyon hamar átállt arra, amit mi eszünk. Egyszerûen mutogatta, hogy inkább abból kérKép Az ízérzésnek tényleg vannak biológiailag meghatározott összetevõi, szóval nemcsak tanult.

Barika Andi!
Én is utálom ezt a téllel járó hercehurcát, bugyolálást. Mire reggel felöltöztetem a 2 gyereket, és el tudunk indulni, rólam már csorog a víz, és úgy érzem, teljesen kimerültem. Nem is értem, Emese hogy csinálja, hogy õ reggelente hármat öltöztet föl. Aztán Hanus persze rövid idõ múlva megelégeli, hogy csak ül a kocsiban bebugyolálva, és egetverõ sírásban tör ki. De szegénykém az overállban nem nagyon tud menni, eldõl, mint egy liszteszsákKép

Lara!
Lehet, hogy csak nem tetszett neki eleve a zene. Ellazult, amikor hallgattad vele még odabent? Ügyi kis lányotok van, hogy így elnézelõdik!
Én vittem kenguruban már kb. 1 hetesen, de az speckó kenguru volt. Amúgy a kendõ szerintem is jobb.

Erika!
Szurkolunk azokért a jegyekért!

Laura!
Nagyon szurkolok nektek, hogy minden jól menjen, és úgy történjen, ahogy nektek a legjobb!!!! Akárhogy is lesz, gyönyörû szülést, és csodaszép, egészséges babát kívánok nektek!!

Cili2!
Valószínû, hogy vaklárma volt. INkább pihend ki magad!Kép

Pankamama!
Jó!!!! Én tuti megyek!!! És köszi a szervezést! Az egy nagyon jó hely, ott voltunk a diplomaosztóm után is.

Gerianikó!
Jó lenne nagyon, ha tudnál nekem venni övet! Köszi szépen a felajánlást! A talira is elhozhatnád, akkor nem kell veszõdnöd a küldéssel.
Milyen lakkcipõre gondoltál? Puha talpúra, még nem járó babáknak, vagy rendes cipõre? Nekem a Brendon ugrott be, ott szoktak ilyesmik lenni, de lehet, hogy elég drága. Megnézzem neked?

Liesel!
Mosolyogva öltözõ gyerek??? Nahát, hogy ilyen is van! Nem lenne rossz!

Evey!
Hû, micsoda menü! Nem szép, hogy nem értékelték! De én látatlanban is!
Párologtatás nem vált be a gyerekeknél? Anélkül nálunk is kiszárad a nyálkahártyájuk.
Szerinted rizikós a használt ülés?
Köszi a tablicskut!

Cory!
Szerintem mindenhol más a szokás csípõszûrés-ügyben. Legalábbis mi 2 helyen laktunk, a IX. ker-ben mindenkit szûrtek, itt a XIII.-ban csak azokat, akiknél a háziorvos eltérést talál.

Dia!
Imádom Bori szavait! Olyan jó olvasni, hogy hogyan bõvül a szókincse!

Puszi mindenkinek, épp ideje aludnom. Bár holnap apa viszi Áront, hurrá!!!

Pele
Pele
 


Sziasztok,
képeket sokaktól kaptam, köszönöm! Liesel, jó volt titeket látni, nagyon szép család vagytok! Férjed a mosogatóba borotválkozik? KépKépKép Terápiátok tök jó, követendõ ötlet.

Pele,
tali lassan jöhet. Zolit meginterjúvolom, hogy mikor lesz dolga, akkor talizhatunk. (Ha nincs dolga akkor apázunk inkáébb, ugye megérted Kép) Adventi koszorúra gyertya: anno egy virágkötõ lánytól tanultam: fogsz két drótot (keményet) rácsavarod a gyertya aljára, majd átszúrod a koszorún, ott meghajlítosd és a két drót két végét összecsavarod. A gyertyán látható csúnya drótot szépen el lehet takarni szalaggal, masnival. Nemtom, érthetõen írtam-e le. Esetleg megmutatom élõben...

Hehe, lámpák... A fürdõszobában hónapok ta egy égõ ég a háromból a tükör felett. Jó, van nagylámpa, de olyan jó lenne végre rendesen látni magam a tükörben, nem csdak afféle sötétben úszó arcot, háétulról megvilágítva... Kép

Madárka, és így olajtól síkosan nem csusszant ki a Petra a kezedbõl fürdetés közben? Ne haragudj, de elképzeltem, ahogy emgpróbálod megfogni, és mint a hal, mindig kiugrik a kezedbõl Kép.

Lara, Ez a Chopin-dolog jó Kép.

Pankamama, géplopás nem rossz ötlet, csak az a baj, hogy egy gépgyárból kapják, ahol még sok-sok lyen gép van...

Egyébként ma nem volt fejfájásom. Reggel kiadós fogdfájásra ébredtem Kép. Majd' megõröültem egész nap, du. elmentem megrögönyöztetni, vmi gyulladás lehet, ronda a röntgenkép is. Holnap du. 3-ra kaptam idõpontot. Csak kibírjam addig...

És most a párom naplójából egy részlet:

...
Alig haladtam 500 métert, anyamedve és bocsok nyomai kanyarodtak az ösvényre vlégig a mezõ szélén, majd az erdõ (sûrû lucfenyõs) elõtt visszafordultak a Sapina irányába. Úgy láttam, hogy tegnapiak a nyomok, mert már volt bennük egy kis hódara. Emlékszem 9 éve már sötétedett, amikor e mezõre értem. Már egy félórája mentem, betértem a sûrû lucfenyvesbe, egymás után gyalogoltam át a kis réteken,melyeken magasra nõtt a vadrózsa és most piroslottak a bogyók a szõrös vesszõk végén. Egyszer csak friss medve nyomot pillantottam meg. Az ösvényen, jött felém, megfordult és 20 méter után visszakanyarodott a fenyõfák közé, amiknek zöld gallyai a földig érve elzárták a kilátást. A nyom nagyon friss volt, az állat mozgásából is látszott, hogy elõlem tért ki. Talán csak egy perccel azelõtt érezte meg a szagomat, vagy hallotta meg a ropogó hó hangjátz, ahogy közeledtem felé. A hátizsák övére erõsített jelzõfényt kirántottam és erõsen markolva, készen arra, hogy beindítom, gyalogoltam perceken kerszetül. Bénító érzés, hogy védtelen vagyok. Miközben harsog a hó a csizmatalp alatt, a
gallyak és vesszõk surrognak és csapódnak, a sapka a fülemre húzva, hogy a fagy ne csíopje és állandóan a lábam alá kell néznem mertel kell kerülni a hó alól kidomborodó csúszós ágakat, gyökereket - eközben lehetetlen észrevenni egy szinte észrevétlenül rám támadó fenevadat. Csak az utolsó pillanatban, amikor már a durranó, vakító füstöt okádó lángcsóvát sem tudom már beindítani. Egy idõ után persze belefáradtam a megerõltetõ nyaktekergetésbe, és a jelzõfény szorongatásába. A hó a réteken magasra nõtt vesszõkrõl lerázódott a combomra, ahol a hosszúszárú gumicsizma nem védte. Eláztatta a nadrágom és lecsorgott a lé a térdem alá. A lábam mégois melegben volt a szigetelt csizmában.
...

Asszem mégis jobb, ha nem olvasgatom a párom naplóját. Így is aggódom érte, hát még ha olvasom...
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Evey, sajnos nem kaptam e-mailt, sõt képeket sem senkitõlKép Elvileg müködik ez az e-mail cím ami a mostani táblázatban van. Egyébként szupi a táblázat, milyen sokan vagyunkKép

Laura, nekem is inditották a szülést egy hét után, mostanság gondolkodom, hogy talán nem kellett volna hagyni, de bíztam a dokiban. Na majd legközelebb. Ettõl függetlenül a szülésem nagyon szép élmény maradt. Szorítok Neked!Kép

Cory, nálunk is ugyanígy van csípõficam-szûrés, a múlt héten voltunk, minden rendben volt, de elvileg a 4. hónapban vissza kellenne menni. De ezt valószínû kihagyjuk, mert ha semmi gond, akkor fölösleges szenvedtetni a pici fiút. Felelõtlen vagyok?
Ja, méghogy pici. Legutóbb 5,50kg volt a kis drágám, lassan már nem merem nézni a mérleget. Biztos, hogy anyatejtõl nem lehet elhízni, kezdek kételkedni?

Cili, a védõnõm szerint ez a légzés-megfigyelés dolog csak egy újabb üzleti fogás. Persze vannak kivételes esetek, amikor tényleg ajánlott, de a legtöbb esetben felesleges. Õ is mondta, hogy sokszor tévesen riaszt és az anyukák utána állandó frászban vannak, pedig semmi baj nincs. Ez az õ véleménye, én nem tudom, mert nekünk nincs.

Dia, annyira jó olvasni a történeteidetKép A kis Bori fantasztikusKép Még egy kérdés, mert olyan jó tanácsokat tudsz adni. Zolikának egy-két napja sûrûbben fáj a pocija. Napközben csak húzogatja a kis lábát, meg nyüszög, de hamar megnyugszik. Este viszont rázósabb, akkor elég nehéz megynyugtatni. Lehet, hogy tényleg vissza kellenne fogni a kaját, vagy ez most csak átállás, mert eddig még minden pelusban volt kaki, most pedig nem, de állandóan erõlködik.
A védõnõnek nem is mondom, mert kapásból azt mondja, hogy bélcsavarodása van. Mindig a frászt hozza rám.

Hogy kell papírmadarat hajtogatni? Én nem tudokKép Pedig jó lenne valamivel lekötni néha Zolika figyelmét egy kis idõre.

Lara, és Neked nem hiányzik Chopin?KépKép

Zsóka, nem semmi a férjed, és a naplórészlet... finoman szólva is izgalmas élményei lehettek. De most legalább együtt vagytok, ez szuperKépKép

Kati, Kitti?Kép

Most be kell fejeznem ,mert a férjecském tegnap nagyon morci volt, nem hiszi el, hogy a pici mellett alig van idõm. Bezzeg a babanetKép Úgyhogyma valami látványosat kellenne csinálnom.

Egy kis poén: A férj hazamegy, mondja neki a felesége:
-Drágám, csöpög a csap, csináld meg légyszíves.
válasz:
-Mi vagyok én vízvezetékszerelõ?
Másnap férj haza, feleség mondja:
-Drágám, kilazult a szék lába javítsd meg légyszíves.
válasz:
-Mi vagyok én, asztalos?
Következõ nap:
-Drágám, kiégett a villanykörte, cseréld ki légyszíves.
válasz:
-Mi vagyok én, villanyszerelõ?
Következõ nap jön haza a férj, a csap nem csöpög, a szék rendben. a villany ég. Kérdezi a feleségét, hogy hogyan történhetett. Feleség:
-Tudod drágám a szomszédban van egy fiatal srác, õ javította meg.
Férj:-És mit kért érte?
Feleség:- Hogy süssek egy csokitortát vagy feküdjek le vele.
Férj:- És sütöttél?
Feleség:-Mi vagyok én, cukrász? Kép

Sziasztok, Katica
Katica
 


Ha nem lenne jó az e-mail cím, ez biztos jó:
zokazolika@freemail.hu

Katica
Katica
 


Sziasztok Mindnyájan!
Csatlakozhatok a csapathoz?
Ez a topik valahogy kimaradt az "olvasmányaimból" eddig, most is egy-két ismerõs név láttán klikkeltem ide.
A babanetes tali csak nektek szól, vagy bárki babanetesnek?
Ha bárkinek, én szívesen mennék, de még nem tudni, hányadmagammal. Max. 6 fõKép
Zsóka!
Emilemet megkaptad? Sajnos telefonon eddig nem jött összeKép
Liesel!
Még egyszer nagyon köszi a babarucikat meg mindent. Hugom beszámoltKép én még nem láttam, mert a férjem még nem járt arra. De ami késik, nem múlik.
Magunkról röviden, akivel még nem "találkoztam".
Edit vagyok, Érden élünk, négy csemetét nevelünk, 3 lány, 1 fiú.
Sorrendben Júlia, Viktor, Fanni, Eszter. Civilben konduktor lennék, de már rég nem dolgozom hivatalos munkahelyen. Feketén idõnként igen.
A gyerekek kora még: 12, 7 és fél, 6, 2.
Kérdezzetek, ha vmire kíváncsiak vagytok.
Sziasztok:

Edóka
Edóka
 


Szijasztok!

Köszönöm a kengurus 5leteket!

Pankamama! Hogy milyen szép kislány ez a Pankababa! Köszi a képeket!

Gerianikó! Tegnap volt a babuci 5 hetes.
A kenguru háta merevitett, ezért merném beletenni. Tegnap ki is próbáltuk, de nem teccik neki, ahogy beleteszem sirKép

Liesel! A gyerekorvos direkt javasolta a kengurut, mert hogy szerinte jót tesz a baba csipöjének...huhhh most legyen okos az ember!
A kendö amiröl irsz nekem nagyon szimpi, már láttam fényképeken is, de fogalmam sincs hol lehet olyat kapni és kb. mennyi az áraKép
A képeket köszi, nagyon aranyosak vagytok rajtuk, a gyerköcök tündériek!

Evey! Lemértük a baba hosszát...56cm. Létezik, hogy 5 hét alatt 6 cm-t nöjjön egy baba? Vagy arra gondoltunk, hogy születésekor rosszul mérhették...vagy tényleg ilyen sokat nöhetett?
Ja és 10. 24.-én született. Látom, üres ott a hely, csak azért irom.

Pele! Hát azt ugye nem tudhattam terhesen, hogy teccik-e a magzatnak a zene:-)))) Hogyhogy ellazult-e? És mitöl volt a kengurud speckó? A mienk Hauck, merev a hátat tartó fala.

Katica, Zsóka! Le Chopin-nel!Kép Ha a férjem hagyta volna, már kidobtam volna a CD-t:-)))

Szijasztok, Lara
lara (lara)
 


Sziasztok !

Már egy hete irtam ezt a levélkét, de api eccerüen elfelejtette elküldeni, szóval tök elavult az egész, de ha már megirtam, hát olvasgassa, aki még emlékszik ezeréves dolgokra. Bocsi.
Cseri

Végre tudok irni pár sort.
Sajna nem emlékszem, ki irt a régi zörgös mikizacsiról, de én is nosztalgiáznék, ha kapható lenne. Volt egy olyan édeskés illata is, még most is emlékszem rá...
Jaj, nehéz 1hetes kihagyásokkal követni benneteket...Az aktualitásról nem is beszélve.
Én most tartok ott, hogy Jázminmamáért izgulni kell, remélem sikerül maradásra birni a kis babszemet.
Madárka irta, hogy valakik szerint sokkal kényelmesebb a táp, mint a szopi. Hát van is benne igazság, meg nincs is. Abból a szempontból kényelmesebb, hogy a cumisüveget sokkal inkább elökaphatja az ember bárhol, mint a cicit, sajna nálunk még megbotránkoznának, ha pl. az utcán egy parkban, vagy mondjuk a Tescoban a cicire tenném a gyereket. Amit én élveztem benne, az az volt, hogy apucija is teljes átéléssel megetethette, és addig én tettem a dolgom. Egy erös antibiotikumkura miatt kényszerültünk egyhetes szopiszünetre, és ezalatt apuci élvezkedhetett az etetéssel. De másrészröl állati kényelmetlen hajnalban tápot kevergetni, pedig én a végtelenségig leegyszerüsitettem a dolgot. Napi 1x cumikifözés mikróban. 1 üveg buborékmentes bontatlan ásványviz. Ez utóbbit kimértem az üvegbe, bele a szükséges mennyiség táp, felrázás, 15 mp mikrózás, hogy kellemes hömérsékletü legyen és kész. Igaz, Bogi 3. gyerek.(tudjátok a vicc) De simán átállt a tápra, majd 5 nap múlva vissza a cicire. De a lényeg szerintem az, hogy a szopi nem arról szól, hogy kényelmes-e, vagy sem. Ez a legutolsó szempont, ami eszembe jut róla. Bogi 28-án lesz négy hónapos, de szerencsére csak szopik.
Csokimikit én csokis tejcsiként használtam fel amikor már kakaót ittak a srácok.
Kriszta ! A táblázat valóban némileg áttekinthetetlen, kicsit könnyebb lenne talán, ha valamilyen rendszer alapján szerepelnének a benne levök. Jó lenne a babusok születési ideje szerint, de mivel van, akinél több a gyerköc, és vannak nagyok is, ez nem az igazi. Talán jobb ötlet az anyucik nevét abc sorrendbe tenni, föleg az ilyen gyengébbek kedvéért, mint én, aki ritkán tud jönni, és nehéz ennyi nevet megjegyezni. Egyébként nem tudom, mi a baj a hangnemmel, én asszem semmi sértöt, vagy bántót nem irtam, a reagálásokból ugy vettem észre, hogy többen egyetértettek velem. Inkább én éreztem bántónak és kirekesztönek azt, hogy aki nem jelentkezik azt törölni kellene. És ezért nem értem a kioktatást, hogy milyen hangnem szokás ebben a topicban. Arról nem is beszélve, hogy elég régen olvasom már ezt a topicot IS, tehát van némi fogalmam róla, még ha nem is irogattam bele. Tavaly december óta olvasom a babanetet, találtam már épp elég nagyképü, tudálékos, kirekesztö és hihetetlen hangnemben folyó párbeszédet, nem tudom, te olvastál-e már ezekböl a topicokból, (ott aztán joggal feltehetnéd a kérdést, hogy micsoda hangnem ez...) én idönként ugy vagyok vele, hogy nem is kellene olvasnom a babanetet az ilyenek miatt, de mások miatt meg igenis és nagyonis érdemes.
Pankamama ! Van két egészen offtopic babám, egy 14 és fél éves Levente, egy 12 és fél éves Kriszta és egy manócska, a majdnem 4 hónapos Boglárka, aki hihetetlenül nyugis, jókedvü, jól evö és jól alvó babus. Nagyon élvezem vele a babázást 12 év szünet után. Teljesen mások ma a gyereknevelési elvek, a szüléssel kapcsolatos dolgok, meg én is más vagyok igy a 35. évemben, akkor is jó volt babázni, de most még sokkalsokkalsokkal jobb. Szóval köszi kérdésedet nagyonnagyonnagyon jól vagyunk. Kopp, kopp, kopp. A terhesség alatti szopiról azt olvastam, hogy a magzat megkap mindent, ami marad az a szopisé, és ha még mindig marad, az a mamáé. Elvileg tehát csak mennyiség és minöség kérdése, és mindenkinek jut minden.
Evey! Jó, hogy nem töröltetek senkit a táblicskuból, biztos rosszul esett volna neki...De fenntartom, amit feljebb irtam, ha a többiek is 1et értenek vele, jó lenne pl. a mamák nevei szerint abc-re rendezni a sorokat. Vagy?
Nálam a következö a felhozatal: Cseri, ---Levente 1987.O2.22. 335O g, 5O cm, ---Krisztina 1989.O4.17. 355O g, 51 cm, ---Boglárka 2OO1.O7.28. 34OOg, 49 cm-de ö már fenn van, most vettem csak észre, kösz Evey. Emilke: cserii@freemail.hu Pécs.
KAdri! Hogy én hogy irigyellek, elözö életemben biztos eszkimó voltam, de én iiiiiiimádom a hatalmas havat és a sürü hóesést... Bátran felvállalom, egyik kedvenc müsorom a 3sat-on a hójelentés &#8211; minden reggel 8-9 között szebbnél szebb havas falvak a sipályák mellett, imádom. És még ráadásul karácsonymániás is vagyok. Ha összejön egy havas december, havas adventi napok, gyertyafény, karácsonyi cdk, finom karisütik sütögetése, hát én elolvadok, és legjobb dolog otthon lenni...De itt sajna ez elég ritka, hogy hó is jön az örömekhez. Irod Leevi éjjeli müsorát, próbáltad már hasra tenni ? Bogi azóta alszik hatalmasakat éjjel is, mióta egyre bátrabban hasra tettem. Elöször majd meghaltam félelmemben, hogy nehogy meghaljon nekem. De aztán arra gondoltam, hogy a nagyok idejében még szó sem volt arról, hogy ne altassuk hason a gyerekeket, söt, ha bukós volt a baba akkor direkt tanácsolták. És a nagyok is hason szerettek és szeretnek aludni a mai napig, és ugy döntöttünk apucival, hogy nem lehet állandó félelemben élni, és ha hason érzi jól magát, akkor aludjon ugy. Másrészt elövettem a kedvenc témámat, a természeti népeket, és ott a busmann, vagy pigmeus mama szerintem még nem is hallott bölcsöhalálról és ugy altatja a kis purdét, ahogy annak jól esik. (persze azért megsugom, idönként rémüldözök, mikor olyan jókat alszik egész éjjel...)
Geri, Évi, Emese! Hangnemhez nektek is csak annyit tudok irni, mint Krisztának, sajnálom, ha nem tetszik, csak nem tudom, hogy mi nem...Mint olvashattátok, volt aki egyetértett velem, biztos van, aki nem. Mindenesetre én találva éreztem magam, mivel ritkán tudok irni is és olvasni is, és ha már táblázat, ne legyen olyan jellege, hogy én idetartozom, mert mindig tudok irni, te nem, mert ritkán vagy. Lehet, hogy ez vicc volt, de engem pl. eltalált, és nem éreztem viccnek. Ami pedig az irásra való felszólitást illeti, hát biztos igyekszik mindenki irni, ha tud, hiszen nem csak olvasni jó, hanem irni is, - jó, ha az ember olyanokkal eszmecserélhet, akiket érdekel hogy mi van velünk, nem?
Kérdeznék még valamit Geri, ha nem gond, ird meg, hogy a Geri miböl származik, van egy rokonom, akinek ez a beceneve és évek óta nem hallottam felöle, csak hogy megnösült és van 1 baba is. Az illetö betüjele G.E. és kb. 31-32 éves lehet. Nem valszinü, hogy ti vagytok, de hátha...
Zsóka ! Mi az igazolt távollét ? És miért pont 1 hónap ? Én Bogi születése után pl. több, mint másfél hónapig nem jutottam nethez, és most is csak nehezen. És tudok egy asszem 28 hetes kismamáról, aki junius óta táppénzen van, otthonra nincs pénzük netre, de gondold el, hogy várja, hogy netközelbe jusson, és hogy örül, amikor hirt kap, hogy rajta van ám a friss kismamás táblázaton. És biztos nincs egyedül. És szvsz ilyen alapon pl. máris nekiállhatunk egy rakás topicot is törölni, mert ezer éve nem irt bele senki. Kérdés, mi a cél. Egy szükkörü, zárt társaságot fenntartani, akik mind ismerik egymást, vagy egy nyilt csoport létrehozása, ahol bárki jöhet, mehet, érdeklödhet, irogathat, olvasgathat, kereshet, stb. stb. A zárt csoportalkotás sem baj egyáltalán, csak akkor ezt jelezni kellene valahol. Pl. Babás topic és táblázat csak komoly érdeklödöknek, kitartóknak. És akkor a magamfajta nem mindennap netezö ott nem fog zavarogni. Amit a babanetes családok táblázatról irsz, hogy aki egy éve nem irt, miért van rajta...Hát szerintem ez a babanet pont azért életképes, és fejlödö, mert jönnek, mennek az emberek, de aki valaha itt volt, akár csak egy irás erejéig, az szerintem részese annak, amit babanetnek nevezünk, ami több szerintem, mint egy cim és pár oldal a neten. Én nagyon meghatónak éreztem pl. amikor a friss kismamás táblázatot az utolsó heteket taposó BGabi átadta KataOO7-nek. És ha majd Kata is mindenórás lesz, ö is átadja valakinek, és ö is és igy tovább. És ez valahol olyan megható. Legalábbis nekem. És eltelik 1-2 év és lehet, hogy már senki sem fog emlékezni BGAbira, de ha lesz még babanet, ö ott lesz az archivumban és a táblázatokban. De ez csak az én szv.em.
Katica ! Orrszivó porszivo nagyon jó, Bogi 1 hétig volt náthás, és ugyan elég brutálisnak tünik a dolog, de egyszer sem sirt közben a manócskám, és minden szutty kijött, teljesen kitisztul töle az orr, szóval jó, ahogy Ildi is irja, legmegnyugtatóbb, hogy kipróbálod magadon, hogy milyen érzés. Anyatejtöl szerintem sem lehet (kórosan) elhizni. Viszont eddig ugy tudtam, anyatejben minden van, ami kell, de minek kell akkor Kvitamin (konakion) tudja valaki mi az a gyerekbetegség, amire állitólag jó? Bevallom, én elég ritkán adom Boginak, föleg mióta belepottyant a kiskanálba 1 pici üvegszilánk a fiolából.
Ildi! A friss kismamás táblázatban azért kerülnek le az élen levük, mert elég horrorisztikus olyanokat olvasni, hogy 43, 44 hetes terhes valaki. Nyilvánvaló, hogy ök már állapotuknál fogva nem tartoznak abba a táblázatba, söt az élen levök alig várják, hogy kikerüljenek abból a táblázatból, és a felette levöbe kerüljenek, ami persze egyre és egyre nagyobb, de mégis annnnyira jó olvasgatni...
Na jó, részemröl ez a táblázatos dolog lezárva, aki akarja, ugyis érti, miröl szól az én álláspontom, aki nem, nem, az sem baj, de nem akarok már ennyit magyarázkodni.
Kriszta! Elsö gyereknél még mindent ezerszer fertötlenitettem, elkülönitve kezeltem, kevés és drága kimélö mosóport használtam. Boginál, aki a harmadik, fertötleniteni nincs mit, mert nem használunk sem cumisüveget, sem cumit, a ruháit pedig elsö nap óta együtt mosom a mienkkel, ariellel mosok, fehér és color, és lenor öblitöt méghozzá elég sokat, mert szeretem, ha jó puhák a ruhák. Viszont én mindent vasalok, kivéve frottirt. Pelusokat csak evéshez és ilyesmihez használunk, igy nincs kakis, tehát azt is együtt mosom a mi fehéreinkkel. És koppkopp Boginak nincs semmi gondja, mig az elsö gyerköccel rengeteg börgondunk volt.
Holdkompról irtatok sokat, én is csak rosszat tudok róla mondani, egyik sógornöm babája fejreállt vele. De azért utána is beletették. Baromira soká állt fel és kezdett el járni. Az én Levim 6 hónaposan állt a kiságyban mint a huszár, és 9 hónaposan elkezdte a szekrénysor mentén bekalandozni a szobát állva. Az a babus pedig már elmulott tiz hónapos, mire elkezdett próbálkozni a felállással. Egyetértek Madárkával, aki szerint egy üzleti fogás az egész, mint ahogy annyi más káros dolog.
Ki az a Karcsika?
De jó, hogy nem csak én felejtem el állandóan a Dvitamint...
Szijjjjjjjjjja Lara ! Te is Picurral a kézben irsz ? Én is. Én nem venném fel 3,5 óránként a babust. Szerintem hagyd aludni, mig jólesik neki. Ha megéhezik, biztos jelentkezik. Nálunk nagyon jól müxik az igény szerinti szoptatás.
Neked is nagynagy szijja Cory !!!!
Lányok tudtok-e valamit a 3-4-5. hónapban kapott dupla oltás szimpla megfelelöjéröl ? Állitolag van olyan kombioltás, hogy nem kell 2x szurni.
Harry Potteresek!Mindenizü drazsé és csokibéka tesco és interspar.
Jázminmama, nagyon-nagyon szoritok nektek. Mi az a babatej, amit Jázmin nem akar meginni? Én csak a tápokat ismerem, Milumil, Aptamil, Beba meg ilyenek. Fött az agyam rendesen, hogy melyiket nyomjam Bogiba szopiszünet idejére...
Na sziasztok, végre eldugultam, jópár nap termése ez a soksoksok irás, igy van ez, ha az ember hetente 1x olvas és ir. Mindenkinek üdv: Cseri
cseri
 


Sziasztok!

Evey:Mindenképpen próbáld ki a hideg párásítót,nekem saját magamnak is csak attól nem szárad ki az orr nyálkahártyám.A gyerekorvosom szerint pedig a téli fûtés mellett kötelezö mert nincs megfelelö páratartalma a levegönek,Elég este lefekveés elött 2-3 órára bekapcsolni és egész éjszaka megfelelö párát biztosít!

Liesel:Megkaptam a képeket ugyanis az outloockom fogadni tud de küldeni nem!!!Valami elállítodott,egyszerûbb most ide írnom.Megoldódott az ekcéma problémánk,neki nem a popsiján volt hanem a hasán a pelenka gumirozott részénél és ez a Pampers pellus amit most használok annak csak az oldalán van gunis rész ami ráhajlik az elsörészre így nem érintkezik bababörével!

Lara:nem javaslom én se a kengurut,nekem csak végszükség esetén van a szekrényben,ha netalán elkell mennem a gyerekkel és tömegközlekedéssal!!!Létezhet,hogy 6cm nöljön.

Bigacsiga Kata:Megkaptam az e-mailodat,már jegyzeteltem is a talira.

Kérdésem:Van olyan közöttetek akinek a férje ill. párja egyáltalán nem fürdette ill. fürdeti és pelenkázza a gyereket???Nálunk ez a helyzet és ha kérdezem miért nem csinálja nem tud rá válaszolni!Szerintetek miért nem???Azt mondta végszükség esetén megcsinálná!
Sziasztok
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok Lányok!

Már megint lemaradtam mint a borravaló! Kép Úgyhogy mindenki elnézését kérve, megint csak az utolsó nap hozzászólásaira reagálnék.

Laura!
Bár ezt már valószínûleg nem olvasod, de én is nagyon könnyû és gyors szülést kívánok neked, és egy gyönyürû babát! Kép

PM!
NAgyon örülök a talinak! Kép Csak annyit kérnék még, hogy ha letudnád írni, hogyan jutok el oda az Örs Vezér térrõl, mert én tömegközlekedve jövök. Kép

Evey!
Ez aztán a menü! Kép És csak a mosogatás maradt köszönetképpen? Kép Szóval azt mondod az Elocomot hagyjuk? Bár Timinek helyrejött a feneke, és máshol sem jönnek újabb foltok, reménykedek, hogy tényleg csak a fürdetõtõl volt, és nem jön ki máskor.Nem kifejezett ekcéma volt, hanem csak hasonló jellegû bõrgyulladás. De a homeopatán ettõl függetlenül nagyon gondolkodom. Kép

Cory!
Csípõszürés nálunk is így ment, a 1,5 hónapos egybe volt kötve egy hasi UH-val is, ami szerintem nagyon jó dolog. Bár bevallom a 4 hónaposra mi már nem mentünk vissza, mert a csípõje teljesen rendben volt.

Liesel!
Képek megjöttek, nagyon szépek a fiúk! Kép Milyen babaruhákban gondolkodtok?

Dia!
Hát Bori nem semmi! Ennyi idõsen már ennyi mindent mond! Kép

Zsóka!
Párod naplórészlete nagyon tetszett, jó az irodalmi vénája. Kép Ettõl függetlenül nem lettem volna a helyében, azért félelmetes lehetett egyedül. Nem csodálom hogy félted, ha ilyen kalandokba bonyolódik.

Katica!
Ne kételkedj, nem fog elhízni Zolika. Kép Mint már írtam Tomi is ilyen nagy súlyú baba volt, de soha nem volt kövér ( direkt megnéztem, 6 hetesen volt 5,5 kg). És 4-5 hónapos kor után lassul a hízás üteme. Nem aggódni, hadd egyen az a kislegény annyit amennyit kér. Kép Aranyos a vicced! KépKép

Adri!
Örülök, hogy Zsófiék jól vannak, remélem nem is lesz semmi gond a kis Donáttal, azért bíztató, hogy Zsófi már elláthatja. Kép Minden jót kívánok nekik, és várjuk az újabb híreket róluk.

Na és néhány szó rólunk is.
Éjszakáink teljesen felborultak, általában hajnali 2-ig alszik Tomi és onnantól kezdve, ha mellette ülök alszik, de amint bebújok az ágyba én is már felsír. Biztos bejátszik, hogy egyszerre 3 foga jön, és nagyon szenved vele napközben is, de már kóros kialvatlanságban szenvedek, úgyhogy a békesség kedvéért az éjszaka második felében, már velünk alszik. De a saját ágyában alszik el! ennyit már sikerült elérnünk. Remélem ha kijönnek a fogai, megint jobb éjszakáink lesznek.
Bejött valakinek a Chaomilla, mert akkor lehet, hogy én is beszerzem? Irjatok tapasztalatokat.
Timikém meg kiélvezte a hóesést, nagyon akart hóembert csinálni, de sajnos annyi nálunk nem esett. Azért jó lenne, ha legalább egyszer esne egy nagyobb mennyiségû hó, Õk még úgy élvezik.
Ja azt akartam még kérdezni, ti hogy álltok a darabosabb kajákkal? Tomi még nem hajlandó megenni, õklendezik tõle, viszont most már a bébipapikat sem kellenek neki, inkább mi ételeinket enné, úgyhogy most azt kapja passzírozva, már amikor olyat fõzök.

Mára befejezem, mert gyerekeim összevesztek, rendet kell rakni köztük! Kép

Sziasztok

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok,

NEM KÜLDTEM SENKINEK LEVELET, HA MÉGIS KAPTATOK, AZ VÍRUS!!!!!

Lara,
szerintem ez a gyerek direkt citerázik az idegeidenKép! Én ugyan imádom a komolyzenét, de ha 9 hónapig minden nap azt kellene hallgatnom, lehet hogy utána én is sírnékKép...Ha szeret fürdeni, fürdesd naponta 3-szorKép...

Erika,
nem kell ilyen kishitûnek lenni, biztos szuperek lesznek a vizsgáid! Legalábbis innen a partvonalról könnyû magyarázniKép.. Hidd el minden vizsgaidõszak véget ér egyszer...

Cili2,
Petrus nekem pár hetesen lemászott a légzésfigyelõrõl, ami ordított, és felkelt a gyerek....úgyhogy számíthatsz egy-két trükkre még...

Pankamama,
ha hazajövünk Debrecenbõl szombatra, akkor ott leszek.

Anikó,
mekkora lába van Lilinek? Mert én csak 18-tól láttam cipõket, és Petrának még nincs ekkora tappancsa...

Liesel,
hasonlítunk-hasonlítunk, de a többség még csak fáradtságot sem vesz kinézni a szemellenzõ mögül...Ez a genentikai kódoltság nem dob fel, mert gyermekem apja minden áldott éjszakak lenyom egy tábla csokit, minimum egy liter kólával, és ez náluk családi vonás. lehet, hgoy ha fölkel Petrus éjjel, akkor nem is tápra vágyik, hanem bocicsokira PepsivelKép?
Hogy bírtad a segítséged?

Lara,
vegyél hordozókendõt, mert kengurut elvilg csak akkortól szabadna használni, ha már tud ülni a baba. Állítólag vannak olyan spec kenguruk, amikre rá van írva, hogy újszülött kortól, de én nem ismerem ezeket, a kendõ meg tuti. (A kendõre az elején kell idõt szánni, mert én párszor belegörcsöltem magam, mire sikerült megkötniKép, pedig tényleg jó a leírás, csak én vagyok béna.)

Evey,
holnap csinálj pirítóst teávalKép! Úgy örülök, hgoy nmecsak Petra eszik mindenféle jajcsakaztneaddagyereknek tipusú kajákat!

Dia,
vegyél inkább puzzlet, nea klaviatúrán gyakoroljKép! Borit meg okosan kell kérdezni: csináljak neked vacsit? felébresztesz éjszaka?Kép Légy kreatívKép!

Pele,
mostanság olvastam valahol, hogy a gyereket télen 2-3-szor is ki kell vinni sétálni naponta. Csak belegondolok a procedúrába, és elkezdem keresni a ciántKép...

Cory,
nálunk is volt két csípõszûrés, és akinek az anyja csípõproblémás volt (az én gyerkõcöm is ilyen), annak UH is jár.

Zsóka,
fel a fejjel! Az én férjem alapszakmáját tekintve villamosmérnök, de mégis vannak hiányosságok a lakásbanKép.
Igen csúszós tud lenni egy olajos gyerek, fõleg, ha az illetõ gyerkõc azt hiszi, hogez egy marha jó poén, és hangosan kacarászva ugrándozik az ember kezébenKép. Te mazochista vagy: párod hazajön többhétnyi távollét után, és menstruálsz; migréned van, ha elmúlik, akkor rögtön fogfájást gyûjtesz be.... Ezt már adóztatni kellKép!!!!! A párod naplójának olvasgatása is ide tartozik: hideg, sûrû erdõ, maci...

Katica,
jó is az ilyen védõnõ... tudja egyáltalán, hogy mi az a bélcsavarodás?

barika andi,
nálunk mindig apci fürdet. Szerintem mond azt, hogy MOST van végszükség!

Ancsa,
nálunk bejött a Chamomilla, de szerintem menj el homeopátiás dokihoz, és kérdezd ki a véleményét. Remélem hamar túllesztek ezen az éjszakai ébredezõs korszakon...


Ma voltam védõnéninél, és egyúttal lemérettem Petrust is, pont most 8 kilós. Most szerencsére semmi izgalmas dolgot nem csinál a kiscsaj..vagy ez csak vihar elõtti csend? Apci ma nincs itthon, így nekem kell fürdetni Petrust, amitõl már elõre tartok, mert ilyenkor mindig csinálja a fesztivált. Ja, dec 10-én megyek 3d uh-ra, remélem kiderül, hogy lány!

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok, Lányok!

Egy kicsit ráúntam a PhotoPlusra meg a receptírásra, Kép így most ígérem, hogy (majdnem) mindenkihez lesz egy-két jó szavam.
Ja, mielõtt még elfelejtem: feladtam ma a belépõket (bocs, de hamarabb nem jutottam postára), úgyhogy holnap, max. hétfõn szvsz. mindeni megkapja.
Segítsetek, plííííz! Miért van az, hogy kb. 2-3 napja több olyan levelet is kaptam (pl. Emesétõl és Anikótól), amihez csatolt file is van elvileg, gyakorlatilag viszont egyetlen szó sincs az egész levélben! Kép Csak egy üres jegyzettömb-lap. MIÉRT?!
Ezt a hétvégét nagyon várom, megvesszük az új babakocsit (ja, nem is írtam: hétfõn eladtam a régit!), vasárnap meg romantika, l'amour stb. KépKépKépKépKép

Akkor most virágról-virágra:

Ancsa,
aranyos lehet Timi, ahogy a havat élvezi! Milyen kis dolgoknak tudnak még örülni, nem? Darabos kaját Bebus szereti, persze csak jól pépesítve, hisz foga még mindig sehol, de nagyon ki tudja nézni a szánkból a falatot! Most éppen egy babaétrenden dolgozom receptekkel, fenn lesz a honlapunkon, remélem, majd a segítségedre lesz Neked is!

Barika,
az én férjem az égegyadta világon mindent megcsinál a gyerek körül (szokatm is mondani, hogy a Bebének nem egy apja meg egy anyja, hanem 2 anyja van), de fürdetni nem hajlandó. Azt mondta, majd ha nagyobb lesz és már lehet vele a kádban játszani. Ki érti ezt? Kép Én nem...

Cseri,
huhhh, jól belehúztál! Oltásról annyit tudok, amennyit a védõnõ is mondott: attól függ, hogy egyet vagy kettõt kap, hogy milyen oltóanyagot kapott a doki: szimplát vagy koktélt? A 4 hónaposon szerencsénk volt, az koktél volt, de a többi duplán jött.
Mikulászacsit egyébként én emlegettem. Ha élelmes vállalkozó lennék, én újra gyártanám.

Lara,
ne csak a kenguru hátát nézd, hanem a fejrészét is, az újszülötteknél az a fontos! Az én kicsi fiam nagyon utálja a kengurut, hiába egy spéci (és drága!) darab, nem hajlandó megmaradni benne. Mai eszemmel elõször kölcsönkérnék egyet kipróbálásra és csak azután venném meg.
Chopin Kép talán az volt a baj, hogy mivel Te sem szeretted, nem lazultál el tõle, ezért a baba sem. Mi Mozartot hallgattunk, imádtuk és most is imádjuk. Meg Csajkovszkijt is. Szvsz dallamosabb, mint Chopin Kép

Edóka Kép,
szijjjjjjjjjjja! Csodálkoztam is, hogy eddig ide még nem jöttél! Aztán írj majd jó sokat!

Katica,
vicc: KépKépKép
Képek: majd küldök!

Zsóka,
remélem, fogad megemberelte magát! Naplórészlet: huhhhhhh!

Pele,
puszi az örökmozgóknak, külön a babszmnek. Úgy irígyellek érte!!!

Dia,
NEM szeretünk mi sem Kép Már megint van egy új fogatok? (ez itt a csodálkozás helye)

Liesel,
képeket megkaptuk, a fiúk pont olyan aranyosak így is, mint élõben Kép.
Mivel az Outlookomban nem bízom, ezúton kérdezem: Te megkaptad az én mailemet?
Azt, hogy hol a Csülök, nem igazán tudnám Neked most így elmagyarázni, a nõk azon csoportjába tartozom, akiknek csapnivaló a tájékozódási készségük, ennélfogva még egy ismerõs helyet sem nagyon tudok elmagyarázni. Van jobb ötletem: ugorj be valamelyik nap, és megmutatok minden érdemlegeset, oké?

Evey,
kieg. a táblához: nov. 27-i adatok szerinti súly 6900g, hossz 71 cm.
Tejtermékek ügyében: a natúr joghurt, kefír, tejföl SEMMILYEN adalékot nem tartalmaz, ez tuti! A házi tejföl azért folyós, mert teljesen másként alvad, mint a gyári, és a zsírja sincs belõve 14 vagy 20 %-osra.
Csokikról alkotott véleményünk viszont megegyezik Kép

Laura,
gratulálhatunk már? (félénk kérdõjellel a végén)

Anikó,
ezt el kell mesélnem!!! Azt álmodtam, hogy Te, Lili meg én elmentük a La Halle-ba lakkcipõt venni a Lilinek. Már kicsit nagyobbacska volt, mert szépen sétált és beszélt. Megmondta, hogy melyik cipõ tetszik neki, és bár vászonból volt, megvettük neki, mint lakkcipõt.
Ma reggel gyorsan megnéztem a nyári szentendrei képek között, hogy is nézel ki. És képzeld, hasonlítottál az álombeli magadhoz, csak ott jóval szõkébb volt a hajad!
Mit szólsz?

Pankamama,
úgy néz ki, hogy 70% eséllyel én is tudok menni!!! De ha tényleg megyek elõtte a vállalati bulira is, akkor szvsz én már nem fogom kívánni a kaját, úgyhogy aki majd csak egy kávét iszik meg üdítõzik egész este, az leszek én Kép

Iboly,
láttam ám a cikked a Kismamában! Levelet még nem írtam, ne keresd, de képzeld, telefonos távgyógyászatodnak köszönhetõen sikerült kézzel fejnem! (Igaz, nem valami sokat...)

Na, azt hiszem, ez nagyon hosszúra nyúlt.
Írjon mindenki, aki mostanság nem járt erre, addig is hiányolok minden távolmaradót.
Puszi:
Jamina
jamina
 
 


Lara, szóval akkor sírnék, ha mindennap Chopint kellene hallgatnom, a komolyzene OKKép
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok Lányok!


Írtam mindenkinek emilt, de ide is írok, mert egy pár címet visszadobott.

Szóval minden idõpont jó így a dec. 8 is de csak 9 órától.

Elõtte a 6-9 ig tartókat már mind lefoglalták. A többi ilyen jellegû étteremben meg ennyi ember részére nincs már idén helyKép Szerintem ez az idõpont jó is, mert én még 7-kor szoptatok, fektetem a gyereket és még oda is kell érnem. Nektek is jó ez az idõpont?
3000 Ft-ot kell befizetni és ezért adnak kaját, üccsit, kávét, borokat, salikat stb.

azért kérem mindenkitõl a megírt számlaszámra az 1000 Ft elõleget, mert be kell a foglaláskor fizetni, lévén sok emberrõl van szó. Akinek nem ment át a számlaszám, az hívjon fel és elmondom. Szombatig aki akar jönni küldje mert vasárnap foglalni akarok. Remélem sokan jöttök és jó buli lesz. Aki az Õrsrõl jön, 3 embert el tudok vinni magammal és vissza.

Pankának jön a 3. foga is, ez most felül.
Ancsa! Nálunk is fennállt az elkanászosodás éjjel, de 3 éjjel kemény-legény voltam, sírt is Panka 1/2 órát, de azóta 1/2 4-1/2 7 között kel elõször. Muszály, különben kipurcanok az alvatlanságtól. Próbáld meg!KépKép

Ma voltunk dokinéninél, a hülye védõnéni már megint a mikoreszikmáragyerekhúst?-al jött. Megígértem neki, hogy karácsonykor kap töltött káposztátKépKép
Méretünk:7320 g és 68 cm. Ennyi volt a hossza 1 hónapja is. Kép

Liesel! Köszi a képet, pont olyanok vagytok mint az életben, aranyosakKép

Lara! Köszike, hízik a májam rendesenKépKép

Anikó? Én, a nénikéd?KépKépKép

Cseri! Csak így továbbKépKép

Evey! Köszi a táblicskut és drukkolok a további sikeres éjszakákhoz. Apának fõzzél köményes levest. Nekem viszont a krémleves receptjét leírhatnád. Köszi.

Kati, Snoopy, Magdi merre vagytok???????????????

Na most eldugulok, átadom a terepet.

Jó éjt! Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok, az én férjem sem pelenkázza a babát, és nem is fürdeti, de asszisztál hozzá. Én nem is erõltetem, nem ezen múlik a szeretete. A baba így is csak az apjára néz teljes áhítattal.
Nem tudja valaki, hogy mi az a babahordzó, amirõl hirdetéesekben (Baba-Mama magazinok) szoktam olvasni, és nem autósülés?
Tudtok segíteni abban, hogy hogy cipeljem a gyerekemet, amikor a 3. emeleten lakom régi házban, lift nincs, a babakocsi szerencsére a földszinten van. A gyerek 7,5 kg,ruhák nélkül,és 5 hónapos. Fél kézzel az ölemben nem tudom cipelni, a baba-ülés-hordozó-etetõ izé, önmagában nehéz, és már téli ruhában alig fér el benne. Kenguruba se be, se ki nem tudnám tenni a lépcsõházban.
Várjam meg a sétával amíg megtanul járni? Kép
Segítsetek!!!
Köszi
Éva(A III.-ról)
ÉvaIII.
 


Sziasztok!
Lányok, olvasok erösen, nem tudom, mikor tudok mindenkinek válaszolni, annyi mindent kéne írni!

Gyorsan és fontos:
Pankamama! Ez a buli csak nöi buli lesz vagy apás? Szervezzük a nagyikat vagy szerezzünk apáinknak egy kellemes estét gyerekörzéssel?
Bocs, ha nagyon hülye volt a kérdés, de tudnom kéne, merre szervezödjünk!

Üdv mindenkinek, ha sikerült utolérnem magam, ígérem, nem szabadultok tölem!
Emese
emese
 


Bocsbocsbocs, visszakerestem, látom, apátlan!
Emese
emese
 


Sziasztok,
katica,
Vmelyik Praktikában volt lerajzolva, hogy kell madarat hajtogatni. Tán két évvel ezelõtti számban. Én isd onnan hajtogattam a gyerkõcök ágya fölé. Nem tudod pl. könyvtárból megszerezni azt a példányt?

Edóka, elfelejtettem neked telefonálni... Kép Ui. tegnap írtam egy választ az emiledre, de nem ment át, vmi faram,uci hibaüzenetet kaptam, mintha nem létezne a címetek vagy mi. A lényeg az volt, hogy szívesen veszek nektek Ágnes és Nowotex pel. betétet, csak írd meg hány darabot. Aztán beleteszem azt is a csomagba. Edóka, te lennél az a konduktor, akirõl egyszer vmelyik topikban olvastam? (Már Madárkát is letámadtam vele... Kép) Van egy barátnõm, õ is konduktor (igaz, vagy nyolc éve gyesen), a Petõ Int-ben tanult és dolgozott gyes elõtt. Papp (leánykori neve Herczeg) Elweonóra. Nem ismered véletlenül? Amúgy üdv itt a topikban!

Cseri,
azt az egy hónapot amúgy hasraütve írtam. De képzeld el, hogy pl. ír ebbe a topikba egy anyuka. Lelkesen ír ide egy-két hétig, aztán nem érdekli tovább, vagy nem tud jönni. Mondjuk legyen ilyen anyukából tíz. És csak azért, mert írt ide egy párszor, ezután örökkön örökké benne hagyják az egyre gyarapodó, bõvülõ,. egyre több helyet (éas töltési idõt!) elfoglaló táblázatban. Ezért is írtam pl-nak a babanetes családok táblázatát. Ott bizony vannak oklyanok, akik írtak a babanetre 2-3 hónapig, aztán elmaradtak. Egyrészt elférnek ott az adatok, másrészt viszont, godnolj bele, a babanetre írók száma csak bõvülni fog. A végén az a táéblézat teljesen értelmetlen és áttekinthetetlen lesz. Talán igazad van egyébként, talán nekem, de oly mindegy. A lényeg, hogy itt vagyunk, ide írunk mindannyian, ki több, ki kevesebb rendszerességgel. A többi nem számít KépKép.

Kedves Barika,
az én férjem olyan. A nagyfiamat kb. három hónapig együtt fürdettük, aztán a párom elutazott, onnan már csak én. A lányxom egy éves múlt szept-ben, még egyx sem fürdette meg, tisztába talán 2x tette. Bár tegnap esti mesét mondott nekik (elõször a gyerkekek fennállása alatt): Ez van. Próbákozhat(és szvsz tedd is), de lehet, hogy a párod ilyen. Akkor meg jobb belenyugodni. Az én párom az a típus (majdnem szó szerint), ahol a papa elmegy vadászni, a mama meg neveli a gyerekeket. Ha itthon van és nem dolgozik, akkor velü(n)k van, de az nagyon-nagyon.nagyon ritkán van. Kép

Ancsa,
szerintem is jól ír Kép: Õ írja egyébként a filmjei szövwegét is, emg írt már újságba is. Chamomilla C30 nekünk Ábellel anno nagyon bejött, szó szerint percek alatt hatott az éjjel rettentesen síró gyermekcsére... Beszereztem két fiolával Emesének is, de õ csak szimplán felkel éjjel vagy hatszor. Sírás náélkül. Egyx csak felül az ágyban, kissé álomkóros arccal, és annyit mond: baba (a.m. cici).

Madárka, én kaptam egy hírléevelet egy cégtõl, a következõ volt benne:
Bosszantó, hogy a hiteles tájékoztatásnál jóval gyorsabban kapnak szárnyra a rémhírek. A legújabb ("48 órán belül forgalomba kerülõ") vírussal riogató körlevélrõl írjuk le véleményünket itt:
[url=http://www.andocsek.hu/antivirus/news/news011127.htm" TARGET="_top]http://www.andocsek.hu/antivirus/news/news011127.htm[/url]#3
tehát ami tõled jött (vagy nem) az kacsa. Jaj, fogfájást ne is emlegesd... ma voltam fogorvosnál, MÛTENI KELL! Kép Gyökértömött fogam begyulladt, az arcom kétszer akkora mint normál állapotában, állítólag le kell vágni agyökércsúcsot és akkor megmenthetõ a fog. Holnap megyek másik dokihoz, több szem többet lát alapon nézzen meg más is.

Jamina,
szvsz amit kaptál alányoktól, az vírus. Nézdf meg a gépet sürgõsen!!
Tejtermékekrõl jut eszembe (pá-r napja be akarom írni, de mindig elfelejtettem) rádióban hallottam, fogyasztóvéd. felügyelõséggel riportot tejekrõl. Beszéltek arról, hogy bizonyos tejekben (csak tejrõl volt szó, más tejtermékrõl nem) a fehérje mennyiség sokkal sokkal alacsonyabb, mint elõ van írva. Az adott cégeket megbírsáégolták (tavaly is és idén is), vagy kifizették a bírságot és minden maradt a régiben, vagy ki sem fizették a bírságot. A két cég a Sole és a Kecskeméti gyár.

na eldugulok, megyek a képemet hidegvzes ruhával borogatni.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Evey!
Ami az uszit illeti, szerintem nincs messze, legalábbis számomra tömegközlekedve is megközelíthetõ. Amikor a Máltai taliról volt szó el is mondtam, hogy merre kell menni. Hév, Kaszásdûlõ megálló, onnan kb 8 perc gyalog. Két idõpont van, sõt Ti már mehettek az eggyel nagyobb babás csecsemõúszásra, mert az fél éves kortól van. Kép Nekünk még van egy napunk.Kép Szóval van pénteken 10-11-ig és szombaton 17-18-ig. Mi szombaton járunk. Most lenne érdemes jönnötök a hónap elején, mert akkor lehet befizetni elõre arra a hónapra. Így 5000Ft, ha egy alkalmat fizettek, akkor 1800. Lehet azt is, hogy kipróbáljátok, ha nem teccik, akkor csak 1 alkalmat fizettek, ha igen, akkor egész havit. Írd meg hogy mivel jönnétek, ha jönnétek, akkor leírom pontosan, hogy hogyan is. OK?

Züllött kismama jeligére!
IGEN, IGEN, IGEN!!!
Szeretnék én is csatlakozni a mulatós, korizós, találkozós csapathoz!

Ági!
Gratulálok az ismerõsöd ügyes, 4 hónapos babájához! Ami azt illeti, én is úgy gondoltam, hogy a piciknek akár magzatvíz nélül is jobb odabenn maradni, amíg elég nagyok nem lesznek, de aztán utána néztem, megkérdeztem és azt állítják, hogy ha "elfolyik a magzatvíz", akkor az magzatburkon egy nagy szakadás van, ami ha nyitva marad, akkor nem akadályozza meg a fertõzések babára terjedését alulról. Ezért, ha több, mint 24 órája csordolgál a magzatvíz, akkor antibiotikumot kell adni, ha pedig továbbra sem áll meg, akkor kb a harmadik napon meg kell indítani a szülést. Az képzelhetõ el, hogy az ismerõsödnél az lehetett, hogy valahol felül lett luk a burkon, és valamennyi víz kifolyt, de aztán szerencsére a luk betapadt és megszûnt a kapcsolat a külvilággal. Szerencsére. Nagyon ögyesek, hogy sikerült a 29.hétre kitolni a szülést.
Sajnálnám, ha nem jönnél zülleni, ígyhát valahogyan majd csak megoldjuk összefogva...

Adri!
Nagyon nagyon hajrá Zsófinak és Donátnak!
Értesíts bennünket kérlek minden apró jó hírrõl bennünket!

Jamina!
Remélem a fogatlan, ületlen babócád teljesen jól érzi magát a bõrében. Természetesen Dagadt Malac is felületlen és fogatlan, csak ha letottyantod a fenekére, akkor úgy marad. Egy ideigKép. De már egyensúlyoz.
Lányok, mindenkinek köszönjük a gratulációt, és mostmár akkor is megnyugodtunk volna, ha eddig aggódtunk volna a gyermek hasrafordulatlansága miatt. Kép Magunkévá tettük az elhangzott elvet, hogy addig jó, amíg nem forog, mert még a végén elmászik Kép
Liesel!
Ez a Benke, ez a Benke! Nem eszi a töltött káposztát? Ejnye! Személy szerint még most is gyakrabban eszem csak a tölteléket.
Zsóka!
Te szegény! Hogy miért nem gyártanak igazán kicsi repülõket?! No meg persze szándékodon kívül álló üdvözlõ fogadtatás is igen jól idõzített volt Kép.
Természetesen én is szívesen hallok Kamcsatkáról és/vagy bármi érdekesrõl, legyen az ember, állat, növény, kapcsolat, táj, szituáció. Azóta olvastam a részletet. Hát... Szegény aggódó szíved! Jajajj! Most meg a fogad is? Kép Kitartás! talán a fogad gyógyításával a migréned is gyógyul. Mire lelohad az arcod, addigra elindulhat a peteérés is.Kép Mindent egy csapásra! Már csak a repcsivel kellene tenni valamit...
Madárka!
Engedd meg, hogy gratuláljak kicsi lányodnak. Profi! Remélem Mazsi sose tudja majd leszedni az olajos üveg tetejét...
GeriAni!
A lányod ezek szerint megveri olimpiai bajnoknõnket úszásban? Helyes.

Pankamama!
IGEN! IGEN! IGEN!!! Még a kedvesem nem tudja, de szerintem rá lehet dumálni egy kis gyerekvigyázásra. Már úgy is úgy belejöttKép.
Hoppá! Késõn kezdtem notepadeznbi, de talán Verus kérdezte, hogy mi ez a tanfolyam. Nos, az intenzíves (és még sok egyéb) orvosi szakvizsgához szükség van trafós, azaz vérátömlesztõs tanfolyamra. Hogy ne csak úgy hûbelebalázs módjára essünk neki a betegnek. Ez azonban 2 hétig tart és gyakorlati és elméleti vizsgával végzõdik. Naponta 8-9 tõl 16 óráig. Mazsi az elkényeztetés különbözõ fázisaiban jár, napközben felolvasztott tejet iszik és ezerrel vigyorog, ha hazaérek.
Ildi!
Szívesen az információkat. Ha nagyon gyakran kehes a gyerek, vagy gyakran fáj a füle, akkor gyanús, hogy akár magát fertõzi vissza és vissza. Sajnos én is fülfájós voltam, de szerencsére kinõttem. A 17x felszúrt és párszor elvonszolhatatlanságom miatt spontán kifakadt dobhártyámmal csoda, hogy hallok. De hallok! Jó a dobhártyám gyógyhajlama.

Kati!
Megkésve bár, de törve nem : Boldog névnapot!!!
Tök jó, hogy a lányod nem mászik! Csak elég távol kell rakni a jányt a tilos dolgoktól és máris milyen jó kislány! KépKépKép

Képzeljétek én még Pelénél is sokkal öregebb vagyok! Tegnap töltöttem be az utolsó napot, amikor még 2-sel kezdõdhetett az éveim száma. A fiam pedig holnap betöltött féléves szülinapja alkalmából megkapja az 5 hónapos kori oltásait. Szegény!

Mindenkinek köszönjük a képeket és recepteket. Olyan aranyosak vagytok! Tényleg!
Részletesen majd a jövõ héten lesz erõm válaszolni.

Cseri!
A konakion, mint K vitamin a véralvadást segíti. A gyermekorvosunk a Cerny-n dolgozott és találkozott pár K vit. hiányos agyvérzett babával. Ezért elég meggyõzõen bizonygatta nekünk a szükségességét, bár számunkra is ellenszenves volt a dolog. Fõleg, hogy elõtte megkóstoltam. Piszok keserû. A nagyoknak adandó drazsé olyan mint az M&M drazsé. Finom.

És még így is sokan kimaradtak. Ne haragudjatok! Mindenkit szeretek és olvasok!

Snoopy
snoopy
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?