Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Új vagyok még köztetek. Ma telefonáltam időpontért a klinikára, dec. 18-án kell mennünk. Már volt egy lombikunk Debrecenben, ki kell kérni a papírjaimat.
Mire számítsak az első alkalommal? Csak papír nézegetés lesz, vagy már esetleg UH is? Tényleg kérnek mindenkinek méhtükrözést (valahol olvastam )? Ezen kívül milyen vizsgálatokat kérnek még?
Ha nem baj, akkor majd még kérdezek, ha eszembe jut valami.
Próbálok visszaolvasgatni, de elég aktív ez a fórum, úgyhogy nem fogok végezni egyhamar :)
sansa
 
 


Zsó, dolgozom. Nem tudok otthon maradni. Tegnap reggel mikor melegnek éreztem magam akkor sem volt még hőemelkedésem sem.
Ma már nem tudom. De szerintem nem vagyok lázas. A kezem mindig hideg szóval így sem tudom megnézni. Az arcom sem piros.

Üdv itt Sansa!
Egy pár oldallal előrébb leírtam már hogy mi, hogy haladtunk. Az talán nem olyan sok visszaolvasás.
kamilla04
 
 


Zsó: köszönöm szépen a receptet, mindenképp ki fogom próbálni.
Te hány fokon sütöd? És hőlégkeveréssel, vagy simán.
Nekem nov.14-én volt meg utoljára, a következőt dec 19, a januárit meg olyan jan.23 körül várom. Mostanában 34-36 napos ciklusaim vannak, úgyhogy kb. így jön ki ha ezzel számolok.

Sansa: üdv itt. Nálam az első beszélgetésen átnézték a leleteimet, volt egy rövid ultrahang, aztán megkaptam a beutalókat a hormonvizsgálatokra (ez 4 alkalom). Utána HIV, hepatitis, rubeola szűrés. Aneszteziológia vizsgálat kell még az altatáshoz.Nem tudom, hogy elfogadnak-e korábbi leleteket.
Valamiféle vizsgálatot úgy tudom, mindenképp kérnek, ami a méh állapotát mutatja, legalábbis a prof. kifejezetten kérdezte nálam. Szerencsére a nyári laparom műtéti leírásában benne volt, így nekem külön már nem kellett.
De vannak nálam sokkal tapasztaltabbak itt a fórumon, ők majd pontosítanak.
petra12
 
 

 
 

Sansa,
üdv.itt!Hú,Debrecen nagyon messze van!Környékebeliek vagytok?
Petra mindent leírt,amit tudni lehet,de hogy nektek elfogadnak-e valami leletet,azt nem tudom.

Petra,
akkor tényleg,lehet,hogy együtt megyünk :wink:

Először 150 C-on sütöttem légkeveréssel,az lett picit ropogósabb (a férjemnek ez ízlik jobban),
aztán váltottam 160C-on alsó-felső sütés (alul-felül vonal a jele),az egy picit puhább lett.
Bocs az off-ért de talán még jót is tesz a lelkünknek,ha ilyesmiről is szóvan,nem,Lányok? :wink:

Kamilla,
akkor jó,ha lázas lennél,éreznéd.
Vendég
 


Zsó: köszönöm. :) Remélem nekem is sikerül szépeket gyártani. Úgy szeretem az illatát. Melengeti a lelket karácsonykor.
petra12
 
 


Köszi a gyors válaszokat, és a kedves fogadtatást.
Hát, igen! Debrecen nincs közel( bár Debrecentől is még kb. 40 km-re lakunk keletre :S ), de mivel itt már befejeztük "pályafutásunkat", még mindig Pest a leghamarabb elérhető hely.
Kamilla! Próbálom megkeresni a hsz-odat.
Petra! Négy alkalommal kell menni egy ciklusban vérvételre? Vagy nem jól értelmeztem? Akkor jobb, ha felköltözök:)
HIV-re és Hepatitisre pont ma kértem beutalót a háziorvosomtól, mert az előző már több, mint egy éves eredmény. Rubeolát itt nem is kértek.
Nekem volt már két műtétem endometriózis miatt, abban le van írva, hogy a méhem kívülről, belülről ép. Remélem elfogadják majd, és nem kell azért megint egy újabb beavatkozás. Elég volt már belőle, és hát lesz még lombik alatt is.
sansa
 
 


Sansa!!

Ha SZTK alapon csináltatod meg a vérvételt, akkor megcsináltathatod, de lehet, h nem lenne fontos..Szerintem hívd fel Andiákat és ők elmondják, h érdemes-e megcsináltatni! :)
Mikor volt műtéted?
Milyen stádiumú?
Ez lesz a második lombikod?
Ha szerencséd lesz,akkor elfogadják a műtéti zárójelentést, ha nem olyan régi!! :) Nekem is endo miatt műtöttek még júliusban, nekem is a zárójelentésben kerestek a méhemről valami infót, h ne kelljen méhtükrözés! :)
regi1978
Halásztelek
 
 


Sensa, egy ciklusban van a 4 vérvétel. Már nem emlékszem pontosan,de valahogy az első azt hiszem a menstruáció 3-5.napja, utána az ovu teszt pozitívvá válásától számított 5.7.9. napon talán (vagy 7.9.11? :D ), vagy ha nem lesz pozitív az ovu teszt, akkor talán a menstruáció 19.21.23. napján.
petra12
 
 


Petra, jól írtad le szerintem a vérvételeket.

Sensa, az első a nyomtatványok kitöltése, azt leadjátok és akkor utána hívnak be beszélgetni ahol átnézi a papírokat, majd téged megnéz UH val. (menj el pisilni előtte) :D
Ez általában a Murber dokival szokott történni. Utána megkapod a papírokat hogy akkor esetleg még mik kellenek. Nekünk az HIV stb vérvételt ott fent a kémiai laborban csinálták meg. Ez az amikor a pasitól 1 kémcsővel vesznek a nőtől meg 5-tel.
EKG és tüdőszűrő papírt nézd meg hogy van-e és ha van mikori.
Amit megkapsz itt csomagot azon minden le van írva. De mondjuk én azt a részét nem tudom, hogy ha már volt valakinek lombikja és átjön akkor hogy van de szerintem a vérvételt akkor is megcsinálják.

Kb 1-1.5 hónapja lehetett hogy leírtam a menetet.
kamilla04
 
 


Sziasztok,

regi1978,

te is voltál ma a klinikán? Velem úgy néz ki eddig minden ok, köszönöm. Veled is ugye?

zora82,

minden rendben lesz, ne aggódj! Pihenj azért ne erőltesd meg magadat, kitartás drukkolok neked! Örülök, hogy nincs nagyobb gond!

Petra12,

köszönöm a bíztatást aranyos vagy! :) a félelmemet sajnos még nem tudtam legyőzni, de majd ha rá leszek kényszerülve talán majd akkor, az a vicces hogy nem is fájnak a szurik, de nyugodtabb vagyok, ha más adja be, főleg ha az a valaki hozzá értő, így ma a Klinikán adattam be :) Az van a cetrotide injekcióra írva hogy vissza kell szívni picit miután beszúrtad,mert ha vér jön vissza akkor az nem jó és azt ki kell nyomni és újra kezdeni, de ma megkérdeztem az altató orvost és ő azt mondta hogy nem kell, mert bőr alá adjuk nem lesz az véres.

Sansa,

Üdv itt, én is endos voltam! remélem voltam. Sok kitartást és erőt kívánok!

Lányok,

hű nagyon sokan voltunk ma a Klinikán, talán mióta oda járok, sosem voltunk ennyien, még jó hogy nem mentünk előbb, kb. 8-ra értem oda, levették a vért, 12-re vissza mentünk uh és azt mondta Murber doktor hogy nagyon jó a véreredményem és hogy ez azt jelenti hogy jól reagálok a szurikra :) mostanság nem örültem ennyire bárminek is (bár lehet nem sokat számít még így az elején). Az adagok a szurikból maradnak, reggel este fostimon, reggel még cetrotide, bár ott ugye csak fél 1 körül kaptam meg, de azt mondta a nővérke, hogy este 9 fele már mehet a második fostimon is. A cetrotide-t szerintetek megkaphatom holnap előbb? Az a gondom, hogy a férjem csak reggel tudja beadni, elég ez az idő különbség szerintetek ma fél egytől holnap reggelig?
84agi
 
 


Pfu! Akkor tényleg nem tudom, hogy oldom meg. Minden esetre majd rákérdezek, hogy nem-e lehetne megcsináltatni itthon ezt a sok vérvételt.
sansa
 
 


sansa,

az a gond, hogy majd ha kapod a stimuláló szurikat akkor minimum két naponta kell menni, én közelebb lakom mit te mert "csak" Fehérvárról járok, de ma 8ra mentem be a klinikára és fél 4re értem haza.... szóval ezek olyan egész napos mutatványok ilyenkor sajnos.... Nem is tudom hogy tudja ezt mindenki megoldani, nekem hála az égnek nagyon toleránsak a munkahelyemen!
84agi
 
 


Regi!
Endóval kétszer műtöttek. 2011 áprilisában laparotómiám, 2012 májusában laparoszkópos műtétem volt. Az első 3. stádiumú endó miatt, a második csokiciszta miatt.
Ez lesz a második lombik, ha végre el tudjuk kezdeni. Az első tavaly decemberben volt. Azóta volt ugye még egy műtét, majd folyamatosan ciszták, ami miatt nem sikerült elkezdeni a másodikat :(
Ági! Téged ismerlek már a másik( endós) fórumról, csak ott más néven regeltem. Neked is sok sikert!
Babásodásra fel :D
sansa
 
 


Azzal tisztában vagyunk, hogy akkor majd gyakran kell menni. De azt majd megoldjuk valahogy. Csak legalább már ott tartanánk!
sansa
 
 


sansa,

Remélem minden rendben lesz és neked sem kívánhatnék jobbat, mint hogy sikerüljön minden úgy ahogy szeretnéd! Lehet hogy a hoxán már beszéltünk :) így most nem rémlik valószínű a neved miatt.... Kitartás, minden rendben lesz!
84agi
 
 


Sziasztok!
Üdv.Sansa. Nekem voltak korábbi vérvételeim, és nem fogadták el egyikset sem, még úgy sem, h a férjemnél van a fõ gond.. elvileg nálam minden ok. :( Sõt a férjemnek is kellett egy mintát itt adnia, ehhez ragaszkodtak.. esetleg annyit tudsz javítani, h mire mentek kérsz a férjednek is idõpontot, legalább ezt le tudjátok...
bogyoka999
Budapest
 
 


Hova kell időpontot kérni? Andrológiára?
sansa
 
 


Nem az andrológiára, hanem itt az intézeten belül csinálnak egy spermavizsgálatot, amikro felhívod õket idõpontért, ugyan ott kérsz a férjednek is, szerintem ha elmondod, mi a szitu, h messzirõl jöttök, akkor megoldják :)
Megkérdezhetem, miért jöttök el Debrecenbõl?? Vmi gond volt? h ilyen távolságot is képesek vagytok bevállalni??
bogyoka999
Budapest
 
 


Jaj és kell külsõs spermavizsgálat, és fizikális vizsgálat a férjednek, de ha ilyen volt debrecenben, akkor szerintem az jó lesz!
bogyoka999
Budapest
 
 


Ági,
szerintem minél később kapd meg holnap a Cetrotide-ot,mondjuk azért ne reggel 6-kor,ha lehet.Vagy próbáld meg beadni magadnak.pár óra eltérés biztos nem baj.
Örülök,hogy jól reagáltál!És csak 1-1 ampulla Fostimont kapsz?De jó neked!Gondolom vasárnap v.hétfőn lesz leszívásod,még nem mondta a doktor?De, rengeteget számít,hogy jól reagáltál,úgyhogy csak örüljél neki!Mostantól nyeregbe érezheted magad abból a szempontból,hogy lesznek szép petesejtjeid.

Sansa,
és hogyhogy eljöttetek Debrecenből?Miskolc nincs közelebb?Persze szakmailag nagyon jó helyre jöttetek ide a klinikára,csak rohadt messze van :cry:
Vendég
 


Tavaly volt a férjem andrológusnál, meg volt spermavizsgálata ott is, meg a Kaáliban is. Csak elég lesz. Ja, és hogy mindkettőnknek kijusson a jóból, neki kevés a spermaszáma, és abból is csak kevés mozog. Nekem meg az endó miatt elzárt petevezetők.
Hááát, meg van az oka, amiért eljöttünk Debrecenből. Egy helyben toporgunk már hónapok óta. Priviben leírom bővebben, ha valakit érdekel.
Most nézem, hogy milyen szurikat írtok itt . Ezeket még nem is hallottam. Ahány ház, annyi szokás.
sansa
 
 


Sajnálom :(, engem érdekel a stori..
Szerintem itt jó helyen lesztek. Szerintem ahogy én látom elég gyorsan mennek itt a dolgok, mi októberben végén voltunk elõszõr, és dec11én megyünk a profhoz , h hogyan tovább... ha lesz spermiumunk, akkor akár januárban kedhetnénk, szóval szerintem gyorsak :D nem tökölnek :D Nektek, ami esetleg gondot okozhat a távolság..
bogyoka999
Budapest
 
 


Kamilla!!

Holnapra szurkolunk!!
Remélem, h jobban vagy!!

Zora !!

Neked holnap utánra megy a drukk!!!!!! :lol: :lol: :lol:
regi1978
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a jókívánságokat!
Még nem túl jó a helyzetem de lázam nincs. Most mértem az előbb.
Szerintem holnap még nekem sem mondanak semmit.

De még nem jött meg. Ezt lehet jó jelnek venni?
kamilla04
 
 


kamilla04: nem jött meg!!! :-) Ez eddig nagyon-nagyon jó hír!
:D
dekatka82
Vácrátót
 
 


Mmzsó,

Hogy vagy? Mikor deül ki hogy mikor kezdhettek pontosan?
Nekem képzeld maradt az egy db esti és egy db reggeli fostimon, a cetrotide pedig egy db minden nap. Ez sokszor növekedik, hogy kérdezted? Volt hogy többet kaptál esetleg belőlük? A vissza szívást tényleg nem kell csinálni, nagy megkönnyebbülésemre, legalábbis aki beadta nekem azt mondta, hogy felesleges.
A leszívásról nem volt szó, nem mertem megkérdezni, mert azt gondoltam még túl korai vagyok hozzá. Vasárnap is van leszívás a klinikán? Ezt nem is tudtam. Akkor gondolom nyugisabb a helyzet. Picit feszül már a hasam, az lehet hogy már a szurik hatását érzem így 5 nap után, létezik? A leszívásra majd éhgyomorra kell menni? Komplikáció nem szokott előfordulni, olvasgattuk az nyilatkozatot, amit alá kellett írni.... elég ijesztő. Ki is jelentik, hogy 70-80%ban nem sikerül, azért ezt így ilyen formában elég rossz volt olvasni, de tuti hogy a 20-30%-ba kell hogy essünk! :) Bocsi a sok kérdésért, de még nem minden tiszta...

kamilla,

reméljük meg sem jön most legalább 9 hónapig :) én ezt kívánom! Nagyon drukkolok Neked!
84agi
 
 


Sziasztok!

Ági,
ugyan nem nekem stetted fel a kérdéseidet, de egy részére tudok válaszolni. A leszívásra éhgyomorra kell menni, így célszerű vinni egy kis harapnivalót a beavatkozás utánra, illetve lehetőleg szénsavmentes ásványvizet. Valaki a leszívás után szénsavas üditőt ivott, s rászólt az egyik asszisztens, hogy azt nem célszerű... A SOTE sikerrátákról van egy egész jó összefoglaló a neten, M. doki ebből írta az egyik tanulmányát. Ha jól emlékszem a sikerráta 33%, azaz elsőre minden harmadik párnak sikerül. Sajna így tényleg nem hangzik jól, de 100-ból végülis 33.
afonya83
Budapest XVI. kerület
 
 


Szia Ági!

Én Menopurt kapok,de abból 2-2-t mert nem vagyok olyan jó reagáló,az előzményeim miatt (rák,kemoterápia).De volt,hogy ezt az adagot is növelni kellett,ami végülis nem baj,lényeg,hogy legyen petesejt.Aki ilyen kevés ampullával megússza,annak nem kerül olyan sokba,ez jó dolog,meg kevésbé terhelik a szervezetét.A Cetrotide adagja fix,napi 1 mindig.Az csak arra kell,hogy ne repedjenek meg idő előtt a tüszők.

Nagyonis jó,hogy feszül a hasad és ez hét végéig még fokozódni is fog.Na örülök,hogy utólag megtudtam,nem mulasztottam nagyot azzal,hogy nem vacakoltam a visszaszívással :wink:
Ha hétvégére esedékes a leszívásod,megcsinálják bizony!Nekem egyszer Pünkösd szombatján volt.Ugye a rövid protokollnál nem lehet trükközni,a hosszúnál azért kezdik mindenkinek csütörtökön,hogy a leszívás ne essen hétvégére,de nálunk akkor kezdenek stimulálni,amikor megjön,amit nem lehet programozni.Ezért eshet hétvégére is.

Majd megkapod a pontos tájékoztatót a leszívásról is,de teljesen éhgyomorra kell menni,inni sem szabad éjféltől az altatás miatt.Minden eshetőséget leírnak,azért olyan ijesztő de nyugi,soha senkinek semmi baja nem szokott lenni.Hát igen,30% egy sikeres lombik esélye,látod,én még 5-ből egyszer sem estem bele,de vannak itt csomóan,akiknek elsőre sikerült!És nagyon sokan vannak,akiknek legkésőbb harmadjára sikerül.
Vendég
 


Sziasztok!
Megjöttem. Vérvétel kész.
Kérdeztem Katit hogy ha még nem jött meg akkor az jó jel-e erre olyan félig mosolyogva kicsit zavarban mondta hogy ok az akár az is lehet. De tudom, hogy ez még majd csak később dől el.
A másik, hogy kérdeztem mit szedhetek a náthámra és mondta hogy sok folyadék tea és C vitamin. Más nagyon ne.
Tegnap este, citrom, grapefruit, fülgyertya volt műsoron.
Nem voltam lázas sem.
Ma már csak a torkomat érzem.
kamilla04
 
 


Ügyes vagy,Kamilla,hogy ilyen szépen kikúráltad magad!

Kati azért nem mert semmit mondani,mert persze ha megjött volna,az rossz jel lett volna de az,hogy nem,az még nem jelent semmit.(nekem se szokott megjönni az eredmény előtt).
Te vagy az az eset,amikor semmilyen tünet nincs,így csütörtökig teljes rejtély,hogy mi lesz az eredmény!Nagyon izgulunk és bízunk!

Zora már holnap megtudja a tutit!

Remélem a prof egyikőtöket sem fog megváratni és örömhírt hallotok majd tőle!
Vendég
 


Kamilla,
Ne aggódj, hogy nem érzel tünetet, én semmit, de semmit nem éreztem. Se mellfeszülés, sem hasszurka... Az viszont érdekes, hogy egyikőtök sem tesztelt :D Én nem bírtam ki, s nálam ET+ 9 pozitv volt, az utcánkban lévő csajnak egy babával ET+10. Akikkel együtt voltam ők is kibírták. Az is igaz, hogy nagyobb a csalódás, ha pozitív tesztél rossz híreket kap az ember.
afonya83
Budapest XVI. kerület
 
 


Áfonya, nah pont ezért nem teszteltem én sem. Időnként fájdogál a hasam, meg van amikor olyan folyásost érzek. A mellem is csak kicsit furi, de eres még. A pisilésnél mindig olyan félelmeim vannak hogy ugye még most sem és nem is fog. De ez eddig volt. De most olyan mensi előtti tüneteim sincsenek. Olyankor tudok a plafonon lenni, most meg olyan nyugodtan viselek mindent. De lehet csak azért mert kb 2 hete nem kávézom. :D

Ez a megfázás nem jött jókor, de remélem hogy hamarosan vége.
kamilla04
 
 


Sziasztok!

Regi, Ági, tényleg csak az első szurin kell túl esni, utána megy mint a karikacsapás. Én is azt gondoltam, hogy nem tudom megcsinálni, még az ügyeletes orvossal is beszéltem, viszont első nap, amikor szúrni kellett a gonát fél 10-re értem haza. A hátam közepére nem kellett, hogy még orvost kezdjek kajtatni, a férjem pedig nagyon fáradt volt és elaludt mire hazértem, nem akartam felkelteni. Nem mondom, hogy gyorsan ment, vagy egy negyedórát szerencsétlenkedtem azzal, hogy táncoltattam a tűt a levegőben a hasam előtt :D , de csak az első alkalom volt ilyen, a többivel már nem volt gond. :)

Sansa, üdv köztünk! Húú, nem kis távolságot kell megtennetek, de a jó hír, hogy itt tényleg nagyon jó kezekben lesztek. :)

Zsó, jól hangzik ez a süti recept. Úgyis kezd rámtörni a karácsonyi zsongás, úgyhogy lehet ki is próbálom a hétvégén. Egyet értek veled, szükségünk van szerintem is arra, hogy másról is beszéljünk egy kicist. :)
Gyorsan el is mesélem, hogy azt találtam ki, hogy szentestére desszertnek tiramisut szeretnék készíteni, de a babapiskóta helyett mézeskalácsot gondoltam bele. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Kamilla, örülök, hogy jobban vagy. Nagyon szorítok neked!!

Képzeljétek, nálam a helyzet változatlan. Se maszat, se görcs és ez teljesen új, ilyen még nem volt, úgyhogy remélem ez valami nagyon jónak a jele. :)
zora82
Budapest
 
 


Az otthoni tesztekbe nem kavarhat bele a choragon?
zora82
Budapest
 
 


sziasztok :)
Hajrá csajok nagyon izgulok értetek :D
Zora van egy szuper tiramisu receptem, ami karácsonyi, mert mézeskalácsfûszer van benne, hétvégén csináltam a vendégeinknek, nem volt ideje megdermedni :D elfogyott :D
bogyoka999
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Mostanában ritkábban jöttem, elég szarul vagyok, a reggeli hányás már mindennapossá vált. Ha eszem az a baj, ha nem az, semmi sem jó.

Az egyetlen jó hír, hogy felhívtam a sote-t mi legyen a bromo-val, mert már a gondolatától is rohannék a wc-re, szerencsére mondták, hogy abbahagyhatom, úgy hogy ma este már nem veszem be és Isten bizony kicsit jobban is érzem magam.

Kocos:
Ha Te is szeded, akkor szerintem már abbahagyhatod, mert előrébb is jársz, ráadásul valami 6. hetet hallottam, amikor Kati Murbert megkérdezte.

Kamilla, Zora:
Izgalmasak ezek a napok. Én sem teszteltem, csak reménykedtem, ahogy teszem most is, hogy holnap mindent rendben talál az orvos. Katiék tényleg nem mondanak semmit, nem akarják, hogy túlzottan beleéljük magunkat.

Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de mi az egyik lánnyal azt vettük észre, hogy egyre nehezebben megy fel az utro. Valami nagyobb lett, és olvastam, hogy ilyenkor tényleg megvastagszik a hüvely fala.

Kamilla jobbulást kívánok! Én a leszívás előtt lettem beteg, egy élmény volt. :(

Sansa:
Üdv itt köztünk!
salsera
Budapest XIII. kerület
 
 


Bogyoka, megírod a receptet? Nagyon kíváncsi vagyok. :)

Salsera, sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy még mindig. Reméljük nem tart már sokáig és javulni kezd.
Biztos rendben lesz holnap minden. Írj, majd mi volt. :)
zora82
Budapest
 
 


Kamilla,Zora,olyan jókat írtok,én reménykedem nagyon!
a Choragon ilyenkorra már kiürül,az biztos nem kavar be,de szerintem is jobb nem tesztelni...

Salsera,
sajnálom a rosszullétet!De legalább tudod,hogy minden oké!Hajrá holnapra,majd gyere a hírekkel!egy barátnőm totál tünetmentes volt,ne tudjátok meg,hogy izgult a 12.hétig,irtóra zavarta,hogy semmit nem érez a tehességből,persze én mondtam,hogy örüljön neki,mert a másik barátnőm meg iszonyatosan szenvedett a hányásoktól...

Zora,
szenteste kettesben?De jó neked!Nálunk ez sajnos nem megy.Utaznunk is kell a szüleimhez,így elfelezzük az ünnepet:szenteste+1.nap délben anyósoméknál,utána húzunk anyukámékhoz.

Na,iszkolok tanítani!
Vendég
 


Persze lleírom :)
össz:500g mascarpone, 5dl tejszín, porcukor (én 15dkg szoktam-elég édes így) 2 teáskanál mézeskalácsfûszerkeverék, 3tojássárgája, 3cs babapiskóta, forró kávé, 1 nagy zselatin

sajot+cukrot+fûszerkeveréket+tojást összekevered, a tejszínt felvered, majd összekevered. A babapiskotát egy pillanatra belemártod a kávéba és kiteszel vele egy tál alját. Zselatint elkészíted bele a tejszínes cuccba, és ráöntöd a piskotára :) és hûtõben teszed! nálunk nem volt elég 3 óra, érdemes 1 nappal elõbb készíteni :D
Jó étvágyat hozzá!
bogyoka999
Budapest
 
 


Salsera, sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed magad. Remélem, hogy a bromo elhagyása jó hatással lesz rád és nem leszel már olyan vacakul. Holnap nagyon várunk a hírekkel.

Zora, Kamilla nagyon szorítok értetek, hogy jó híreket kapjatok. Csak azt nem értem, hogy ennek a vérvizsgálatnak az eredményét miért nem lehet már aznap megtudni?

Regi, Ági, hajrá a szurikkal! Zorához hasonlóan nekem is kalandos volt az első szurim. Én tűfóbiás vagyok, de nagyon. Megbeszéltem egy kolléganőmmel, hogy ő fog szúrni, de pont úgy jött ki, hogy a 4 napos hétvége előtt kellett elkezdeni a szurikat. Behoztam a munkahelyemre és megbeszéltük, hogy megpróbálom én megszúrni magam, mert a 4 napban nem rohangálhatok állandóan át hozzá. Elég vicces volt a jelenet. Csak azt lehetett hallani, hogy "na! Nyomjad már! Gyerünk!" :) A szintidőm fél óra volt. :D Következő nap már teljesen egyedül csináltam és 3 perc alatt kész voltam. Utána már otthon csináltam és fél perc alatt túlvoltam mindenen.
petra12
 
 


Sziasztok!

Afonya83,
köszön a válaszaidat, én általában csak mentes vizet iszom vagy 100%-os gyümölcslevet, így a mentes vízzel nem lesz gond a leszívás után, köszönöm a hasznos infókat jó hogy tudtok válaszolni minden kérdésemre. :) bárcsak azt is meg tudnátok jósolni, hogy sikerülni fog vagy sem.
Mmzsó,
Neked is köszönöm a felvilágosítást :) nagyon remélem hogy Neked is úgy alakul majd minden, ahogy eddig is vártad, most sikerülnie kell majd! Hátha regenerálódott már annyira a szervezeted, hogy nem kell annyi hormon majd Neked sem!
Ma egy kicsit jobban vérzett a Cetrotide helye (kolleganőm adta be:) még sajnos nem mertem, az itteni doki meg nem adta be aki a munkahelyen van. Ez nem lehet gond ugye? Ez a Cetrotide amúgy elég költséges, 7db-ot írt fel a doki, de a nővérke azt mondta lehet nem is fog kelleni mind, így még 3-at nem váltottam ki. Még holnapra van és ha a doki azt mondja majd még kiváltom a többit is.
Te nagyon sokmindenen túl vagy már, igazán megérdemelnéd hogy sikerüljön, nagyon drukkolok majd. Most míg nem kezditek nem kell semmit szedned?
Kamilla04,
örülök, hogy nem lázasodtál be, csak így tovább, vigyázz magadra nagyon! Sok-sok tea és pihenés, már amennyire tudsz pihenni.
Zora82,
sajnos még az első magamtól adott szurin nem vagyok túl, örülök ha van jelentkező aki beadja, ha rá leszek kényszerülve valószínű még megpróbálom, de addig annyira nem zavar ha más adja be. Félek sajnos a tűktől még nem küzdöttem le a tű fóbiámat :) Örülök, hogy nincs nálad semmi tünet görcs ilyesmi :) drukkolok!
salsera,
most hogy abbahagyod a bromot nem lesz semmi gond ezzel? Mit mondtak már nem lenne annyira életbevágó szedni? Annak örülök, hogy te jól érzed magad!
84agi
 
 


még egy kérdést elfelejtettem. Kávét ilyenkor már abszolút nem szabad inni? egyet sem? annyi mindentől megfosztottam magamat már 10 hónapja, a napi 1-2 kávéról nem tudtam lemondani. De persze ha ez szerintetek árt, akkor már holnap sem iszom. Vagy már le kellett volna tenni? :?
84agi
 
 


Ági,
Nyugodtan lehet kávézni :) , még terhesség alatt sem kell teljesen lemondani róla, igaz, akkor jobb a tejes kávé. Bár én azon kevesek közé tartozom, aki nem kávézik.
Egyébként én is imádom a tiramisut, így összefutott a nyál a számban a recepteket olvasva. Noh elvileg a Mascarpone sajt az tiltólistán van terhesség alatt :cry:
afonya83
Budapest XVI. kerület
 
 


jaj, lánnyok én meglátom a szurikat és már rosszul vagyok!! Már tudat alatt piszkál a dolog!! :)

Pedig rá kell magam venni, h beadjak magamnak egyet! :cry:
Én is jobban szeretem, ha más adja be!!

Áfonya!
Miért van tidltólistán a Mascarpone sajt ?? Mit nem lehet még enni?

Ági !! nagyon örülök, h kevés szuri kell neked!! Kitartás!! :)
regi1978
Halásztelek
 
 


Bogyoka, ez nagyon jó kis recept, köszönöm! Éhes vagyok. :D

Petra, biztosra szeretnének menni szerintem. Ha jól tudom azt nézik, hogy a két nap alatt emelkedik-e a a hcg a szervezetben.
Az otthoni teszteléstől én nagyon féltem, pontosabban attól, hogy lesz egy pozitív eredményem, óhatatlanul beleélem magam, aztán a prof közli, hogy nincs baba, úgyhogy nincs is otthon teszt (igaz, jó ideje száműztem a fürdőszobából). No persze, ha jó hírt kapok holnap, nem biztos, hogy hazafelé nem veszek egyet, csakhogy megtudjam végre, hogy néz ki, amikor két csík van rajta. :D

Áfonya, a mascarpone is tiltólistás? :cry: A camamberről, kéksajtokról tudtam, de hogy ez is. :o Tudod esetleg, hogy mi miatt nem szabad? Mondjuk az most esik le, hogy a nyers tojás mindenképpen ki van zárva a kismamáknál. :D Na majd kitalálok valamit, csak kelljen már végre ezen agyalnom. :wink:

Ági, a kezelések alatt nyugodtan kávézhatsz és a terhesség alatt is csak a túlzott koffeinfogyasztást nem javasolják. Egy csésze tejeskávét meg szoktak engedni.

Köszi csajok a drukkokat, nagyon jó érzés, hogy szorítotok. :)
zora82
Budapest
 
 


Hát, én úgy tudom, hogy a Mascarpone is nyers sajt, s ugye a tiramusban is "nyersen" marad, így azért nem szabad :cry:
afonya83
Budapest XVI. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de próbálok kikapcsolni és már intézni kell egy két dolgot ami nem egyszerű.

Salsera,
sajnálom hogy még ilyen rosszul vagy. Hátha jobban leszel, hogy a Bromot elhagyod. Én folytatom, mert nem vagyok rosszul tőle.

Zora,
örülök hogy jól vagy és nincs barnázás! Nagyon drukkolok, hogy holnap jó híreket kapjál. Amikor én voltam, először a leendő kismamákat hívta be és végig mosolygós arcokat láttam kijönni, mert jó híreket kaptak. Én már ugye tudtam, mert az első vvtel után ott maradtam túlstimu tünetei miatt és magultrahangozott és elmondta, hogy létrejött a terhesség. Bízom benne, hogy holnap is így fogja ütemezni és nem fog megváratni Benneteket. 1 perc lesz az egész.

Kamilla,
jobbulást! Neked csütörtökön megy a drukk!

Lányok bátran a szurikkal! Kitartás!

Sok sikert mindenkinek!!!!


Ja, megmaradt egy két gyógyszer, amit szívesen átadnék, mert elég drágák én ne a hűtőmben menjen tönkre, inkább jutányos áron átadnám:

2 db Gonapeptyl (2014.11 a lejárat)
1 db Choragon (2014.04 a lejárat)
1 doboz Betadin (2017.06 a lejárat) amiből 2 db hiányzik, így van még benne 12 db (a leszívás előtt kell)
1 doboz Klion ebből 1 db hiányzik így van még benne 9 db (a leszívás előtt kell)

Ha valakit érdekel, írjon priviben! :)
kocos888
Budapest XIII. kerület
 
 


Zora,
én is így csináltam. Megtudtam a jó hírt és hazafelé a legolcsóbb tesztet megvettem, hogy nekem is legyen végre egy pozitív terhességi tesztem. :) Aztán az uh-ig minden héten csináltam egyet és mindig sötétedett a csík. :)
kocos888
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Biztos azért mert ennyien kívántatok jobbulást azért gyógyulok gyorsabban.


Kiváncsi leszek a holnapi eredményekre!!!! :D
kamilla04
 
 


Sziasztok lányok.

Salsera jobbulást remélem hamarosan túl leszel ezen a hányásos korszakon . Kocos te se vidd azért túlzásba a rohangászást mert most már nem csak magadra kell vigyázni tudod :D

Zora neked holnapra megy a drukk és a legjobbakat kívánom.

Kamilla gyógyulj meg hamar és neked is kívánom csak jó hírt kapjál a klinikán csütörtökön.

Ági Regi a szurikkal kitartás és meglesz a gyümölcse mindenkinél.

Bogyoka remélem nálatok is alakulnak lassan a dolgok és együtt kezdünk januárba .

Áfonya remélem nem kell még befeküdnöd a klinikára és még pihenhetsz kicsit otthon a babákkal a pocakba.

Mzsó örülök a jó hírnek és már alig várom a januári kezdést. Ma már mondtam bent hogy sűrűn kell mennem majd a klinikára és azt mondták mennyek táppénzre ha kezdek.

Szép estét mindenkinek és csak pozitívan :D
edina71
Budapest
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?