Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok4
Örülök,hogy még többeteket érdekel a tali!Budapesten lesz a XVIII.kerületben!Pontosabb cím majd ha már megvan az idõpont.

Anikó:Hogy nézet ki a Lilinek az ekcámája?Mert képzeld el a Dórinak lángvörös egymás mellett sok apró kiütése van a nyakán a füle körül,és a hasán a pelenka felsö részén.Ma váltottam Pampers sensitivre,remélem jó lesz!Ja és az arca is tele volt kiütéssel sajnos aggaszt az egész!Mult héten voltam a körzeti dokinál és azt mondta,hogy a fürdetötöl,most már patikai fürdetöt használok egy hete lassan és nem javul söt rosszabb!!!Kép(((((

Moni:Lehet adni de fokozatossan szoktasd hozzá mert allergiás tünetek jöhetnek elö!
Sziasztok,mert megy a heti hetes!!!Majd még jövök a héten!
barika_andi (barika_andi)
 


Halihó Mindenkinek!

Kápos a fejem, írtóra álmosít ez az idõjárás, pedig Lili jól aludt 1/2 7-kor kelt és már 8-kor aludt. Csak így maradjon.

Kati! Mi nagyon szeretünk úgy is, hogy Kitti nem mászik... Én sem másztam egy centit sem és mégsem vagy dyslexiás. Sõt... Imádok olvasni, írni és beszélni...

PM! Már én is gondoltam ilyen kirudóccanásra, de hogyan oldom meg? Én nem vagyok Pesti. És pont ma gondoltam a korizásra is. Az még megoldható lenne, de én is akarok bulizni menni!!!!!

Andi! Az ekcéma redõs, vörös, de nem mindig vörös kiütés. Ezt jó leírtam. Lilinek nem mindig pirul be és a kezeén a lábán és a popsiján van. Eléggé tartok tõle, mert az anyósom és a sógórnõm iszonyúan ekcémás. nagyon. Az anyósom alig tud lábraállni. Szóval nagyon figyelek.

Zsóka! Már csak holnap. Hú, de izgi. Akkor nem jössz egy darabig?

Pele, Móni, Verus! Én is jó dobozolást kívánok.

Móni! Nem hiányolunk??? KépKépKép Mint látható már mindenki igyekszik a hiányolós listáját kihagyni, mert akkor vkinek boztos rosszul fog esni. Szerintem várj még a fõzelékkel, de gyümit adhatsz nyugodtan. Adsz még pótlást Vikinek?

La Halle áruház nagyobb bevásárlóközpontokban van. Ez egy áruházlánc és vidéken pl. Székesfehérváron vagy Szegeden van a plázákban, Bp-en pedig rengeteg helyen: Mamut, Tesco, Campona, Pólus stb, stb...

Mostmár végre én is tudom mi az a mindenízû cukorka...

Snoopy! Ügyi ez a Mazsavári. Gratula az üléshez. És kitartás az kongresszushoz.

Verus! A nagybátyám, aki írta a könyvet igen.

Kriszta! Tényleg, szabad tudni, hogy min veszekedtek? Jó ünneplést...

Juca! Írjál!!!

Puszi:

Gerianikó (mert van egy másik Anikó)
Gerianikó
 


Szija Mindenki!

Az ámítógépünk bemondta az unalmast pár napja, úgyhogy most elolvasom, mit írtatok, holnap pedig megpróbálok írni is.

Puszi
Iboly
Iboly (iboly)
 

 
 

sziasztok,
kedves KAti, ne haragudj, tényleg figyelmetlen voltam. De írd fel a javarma, hogy õszintén örültem neki Kép. Kotyogásodat pedig várjuk Kép, miért neírnál egy nap többször is?

Móni,
Mindenízû Drazsét a Harry Potter könyvekben esznek a diákok, és persze elárasztotta az "igazi" boltokat is. Én megígértem vkinek, de felénk nincs... tescoba meg nem fofok elvándorolni érte... Mindenízû drazsé: csokis, banános, kolbászos, foikhagymás, hányásízû... (a könyv szerint Kép) Ha Viki szopik, szvsz nyugodtan NE hallgass a gyerekorvosra. Nekünk ugyanezt szajkózta, a gyerknek 3 hónaposan kellett volna adnom gyümölcsöt, "csak hogy szokja a kanalat" (sic!). A végén már azt hazudtam neki, hogy gien, weszik a gyerek már, sak hagyjon békén. Utóbb otthagytam azt a gyerekorvost... Hallgass az anyai ösztöneidre, a józan paraszti eszedre meg ránk Kép.

Pankamama,
ötleteid kitûnõek, sajna nem fogok csatlakozni KépKép. Majd januárban Kép. Most elsõ a férj Kép.

Anikó,
Bizony, már csak holnap KépKépKép. Szerintem holnap du. jövök, aztán este nem Kép, de szvsz utána már jövök minden nap mert a párom híradó- meg tv-mániás, és két hónapot kell bepótolnia Kép.

Képzeljétek, ma elõ kellett szdnem Ábel régi 3kerekû bicaját, aminek a hátsó két kereke fölött van egy kosár. Tettünk rá egy kispárnát, azon ült Emese, belekapaszkodva az ülés támlájába, Ábel meg bicajozott. Olyan édesek voltak KépKép Le is fotóztam õket, majd felrakom az albumomba.
Megyek, mindenkinek jó pihenést
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Na, itt vagyok megint. Örülök, hogy nem lettem Karcsika! Mindenkinek köszi a pár jó szót, jólesett nagyon, tényleg!

Zsóka! Holnap vasárnap!!! Kép

Liesel! Amit írtál a tökéletes gyerekek tökéletes apjáról, hát, az nálunk is igaz! Egyszerüen nem hiszem el, hogy semmit nem találnak a gyerek körül! Vagy ha mégis, akkor csak félig. De azért imádnivalók! Kép

Dia! Hát, Ti aztán nem unatkoztok! Gondolom, Borit nem kell altatni esténként!

Verus! Köszi a krupp-tanácsokat, remélem, nem fogom használni!
Jó dobozolást! Ha már a Tótékat emlegetted, nem lesz ismeretlen hely az az Örkény!Kép

Madárka! Szóval kólázgatunk? Paprikáskrumplizgatunk? Csak alibibõl etetted Petrát sárga pürével, amikor láttam?

Anikó! Na, azért nem 6 éve nem alszom. Bár, ha belegondolok, lehet, hogy mégis… Mostanában (kb. fél éve Anyunál alszanak egy héten egyszer a gyerekek, olyankor próbálnék aludni, de annyi lemaradásom van addigra, hogy akkor sem sikerül!

Kriszta! Sok boldogságot az évfordulótok alkalmából! Csak mosolyogva, vidáman, kedvese, semmi veszekedés! Kép

Pele! Nálunk is nagy sláger a filctoll, Lili tenyere állandóan úgy néz ki, mintha penészes lenne, nem gyözök magyarázkodni! Kép

Ildi! Mikor lesz az az úszóverseny? Hadd szorítsunk a kiscsajért egy páran!

Snoopy! Na végre!!! Üléshez gratula! Ne aggódj, hogy nem fordul, az én Lilim már szinte járt, de hasra fordulni nem tudott. Dokinéni is azt mondta, hogy ilyet még nem látott, de nyugodjak meg, minden OK. Az volt a jó benne, hogy ha vhol hanyatt fektettem, akkor (igaz, hogy ordítva) ott maradt. Végszükség esetére (pl. pisilés idejére) jó módszer volt!Kép

Kati! Úgy látszik, Kitti széltében szeret nöni! Úgy persze nem méred, hány centit gyarapodott, mi? Te, Folyton Elégedetlen Anya! Testápolót (gyógyszertár, keverõst) én is tudok adni Neked, próbáld ki, ha jó, felíratom a dokinéninkkel.

Moni! És Zsóka! Én két La Hallét tudok, az erzsébeti Tescoban és az Europarkban (Határ úti metrónál).
A betürendes címlistáért gratula, nagy vagy! Majd ne felejtsd el hozzáírni, aki még jön!
Vizsgáidhoz mikor grtaulálhatunk?
Mindenízüt én sem ismerem, most faggattam ki a nagylányunkat, mi is ez. Nana, hogy õ már evett olyat!

PM! Te drága Züllött Kismama! Csak szóljatok, hogy mikor, én nagyon fogok igyekezni, hogy ott legyek! (Bár gondoljatok a dolgozó nagyikra is, akik munkanapokon nem tudnak beugrani!L)

Iboly! Ilyenek ezek az ámítógépek! Majd gyere! Várunk!

Ezer bocs, ha valakinek nem írtam, már én is tudom, milyen érzés! Nekik külön puszi!
Emese
emese
 


KATI!!!!! Itt is kívánok Neked nagyon boldog névnapot (mindjárt holnap van)!!!!

Holnap mi is megyünk Katinapozni Apámhoz. Ha jó idö lesz, megnézzük a lovardát megint. Gergö a múltkor istenien ült a lovon, Dani meg betoji volt, fel se mert szállni.

Nem is írtam nektek, hogy mostanában gipszezünk. A fiúkkal kilószámra festjük a karácsonyfadíszeket meg mindenféle "gyönyörüséget". Ök nagyon élvezik, én is, apájuk meg frászt kap a kupitól, amit csinálunk. Mert csinálunk ám!

Ja, és a múlt héten voltunk a Bábszínházban. Marcipán cica. Ez viszont aranyos volt (nem úgy, mint az elözö színházélményünk Kép)! Nem egy szájtátós, királylányos mese, de a gyerekek nagyon élvezték.

Na, tényleg eldugulok, igazából KATI miatt jöttem vissza, aztán nem tudom befogni a szám...
Puszi:
Emese
emese
 


Sziasztok!

Nahát, Emese, megelõztél, azt hittem, hogy én leszek az elsõ, aki Katinak boldog névnapot kíván!!!!Kép

Képzeljétek, autótulajdonosok lettünk!!! Fehér Opel Kadett 1.3 1985-ös. Nagyon klassz!! Ma már voltunk is próbaúton, elmentünk összecsukható székeket venni, csak hogy fokozzuk a lakás bútorraktár jellegétKép Lurkók imádták az autózást, Hannus egész úton berregettKép Most viszont sürgõsen autósülést kell néznem, persze ilyenkor egy aktuális hirdetés sincs a babaneten. Na majd megnézem máshol is.

Pankamama!
Akkor írok emilt. Korizni jó lenne, de Áronnal mit csinálok addig, õ már unná a kint álldogálást. Viszont a züllésbenKép NAGYON IS benne vagyok!!!!!!! A párom szívesen õrzi a gyerkõcöket, mert máskor is volt már, hogy pl. moziba mentem a barátnõmmel.

Snoopy!
Jó tanulást! És rendkívül ügyi kisfiatok van!

Zsóka!
Holnap asszem elmegyek csámborogni a városba, akkor veszek neked Mindenízû Drazsét, jó?
Hû, ma már vasárnap van!!!!!!Kép
A gyógyszertári testápoló tényleg a legbõrbarátabb, mert nincs benne mindenféle adalék meg tartósító. Ha hûtõben tartod, tovább eláll. Viszont kifejezett babatestápolójuk Ákoséknak sincs, kérdeztem tõle.
Ez nagyon migréngyanús, amit írtálKép Az bír ilyen pontosan jelentkezni!!! Most már igazán nagyon itt az ideje, hogy Zoli hazaérjen!!!!!!!

Móni!
Na, azért még jó esélyeitek vannak a kakis szõnyegre...Kép
Szerintem is elavult, amit a gyerekorvos a hozzátáplálásról mondott!!! Fél éves korig nincs szüksége a tejcsin kívül semmire!!!! Vizsgákhoz szurkolunk!

Barika!
Persze mi is mennénk talizni. Kajától nem lehet a kiütés? Az allergia is jelentkezhet így, és ti már sokmindent esztek.

Anikó!
Autóval nem tudnál eljönni? Mert tényleg hiányoznál a buliról!!!

Kati!
Akkor mégegyszer boldog névnapot! Azért nem úgy van ám, hogy aki nem mászik, az mind diszes lesz!!!! És tessék kotyogni!

Emese!
Nahát, de jó nektek, lovagoltok meg gipszeztek! Lassan kezdõdik a mézeskalácsszezon is, mi azzal szoktunk felfordulást csinálniKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Lányok!
Most csak nagyon röviden:
nagyon szorítsatok, Zsófi éjjel 1 óta a szülöszobán van. 27+3 naposak ma. Bárcsak le tudnák állítani a szülést, de legalábbis minden rendben lenne...
Puszi:
Adri
KAdri
 


Sziasztok!

Három nap alatt annyit írtatok, hogy két napomba tellett mire újra képben vagyok. Persze ehhez az is kellett, hogy kisfiam ne hagyjon még olvasni se. Kép Annyiból viszont jó volt, hogy ha mellé ültem a Harry Potter elsõ részével, azt hagyta hogy olvassam (úgyhogy azon már túlvagyok, és nekem tetszett Kép), igaz néha átmászott rajtam, megnézte mit olvasok. Kép Lehet ki kellett volna nyomtatnom amit írtatok és akkor elõbb a végére értem volna. Timinek gyönyörûen elmúltak a kiütések a fenekérõl, nekünk egy Elocom nevû gyógyszertári krémet adott a dokinéni, bevált. Persze a babafürdetõt is kiiktattam, és maradt újra a régi gyógyszertári fürdetõkrém.

Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat, anyukám jól van, úgy néz ki, hogy kedden engedik haza.
Olyan jó volt végre kimozdulni itthonról, hatalmasat csavarogtunk Pesten Timivel. Kép

Kati!
Boldog névnapot! Továbbra sem aggódni a nem mászás miatt, lehet, hogy Kitti elõbb fog menni, mint mászni. Nincs igaza? Nem kopik a térde! Kép Én úgy tudom a Panthenol-t égésre használják, legalábbis nálunk nyári leégésekre nagyon bevált.

Zsóka!
Gondolom már tûkön ülsz, néhány óra és itthon lesz a párod! Kép Gyerekek is izgalomban vannak?
Aránylag közel hozzátok, a Blahán láttam a Kaiser's-ban Mindenízû Drazsét. Ja és azt hiszem te kérdezted hol lehet venni MegaBloks-ot. A Teréz krt.-on a Gulliver Játékboltban láttam nagyon sokfélét.
Aranyosak lehettek a gyerekek a biciklin. Kép

Verus, Pele, Móni!
Hát szó mi szó, én irigykedek kicsit, hogy dobozolhattok, mert ez azt jelenti, hogy új tágasabb lakásba, házba költöztök. Kép Bár már mi tartanánk ott!

PM!
Az ötlet nagyon szuper! Én is szeretnék züllött kismama lenni! Kép Szerintem még a párom is elengedne. Csak tudni kell mikor jön haza az utolsó vonat! Kép

Kriszta!
Gratulálok az évfordulótokhoz! Itt a jó alkalom, hogy ne veszekedjetek! Kép

Emese!
A lovarda nagyon jól hangzik! Én is imádom a lovakat.
Én is úgy várom már, hogy Timi is élvezze az ilyen kreatívitást igénylõ dolgokat, mint pl. a gipszezés. Biztos nálunk sem fog kimaradni. Persze a kupi utána más dolog, de úgyis nekem kell majd eltakarítani. Kép

Snoopy!
Gratula az üléshez!

Barika_Andi!
Én is jelentkezem a találkozóra, remélem el is tudunk menni.

Adri!
Nagyon drukkolok Zsófinak! Remélem sikerül leállítani a szülést, de ha mégsem akkor, hogy ne legyen gubanc a babával! Várjuk a fejleményeket! Bizom benne, hogy akinek ennyien drukkolnak, nem történhet komoly baj vele! Kép

Mára búcsúzom, mert Tomi már fel is ébredt,(már megint komoly fél órát sikerült aludnia Kép)és nem hagy írogatni.46521603000 122222224 Ezt Õ irta nektek. KépAki most kimaradt ne haragudjon, de megint kihagytam a Wordpadot, kútfõbõl meg ennyire tellett.

Sziasztok!

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Sziasztok! Most nem hagytam ki annyit, mint szoktam, de látom így is szép termés volt. Kép Éppen igen álmos állapotban vagyok, így most jöttem egy kicsit lazítani. Benkének megint ezerrel jönnek a fogai, így már második éjszaka, hogy legalább tízszer felébredt. Reggel meg öttõl nyöszörgött, mutogatta a fogait, és nem aludt már vissza. Erre még a hab a tortán, hogy tegnap vendégeink voltak, akiket még visszavittem Pestre. Már majdnem két óra volt, mire ágyba kerültem. Addig a párom tartotta a frontot, Benkénél. Persze, én inkább még örültem is az autózásnak. Még egy jót beszélgettünk a kocsiban, és szép volt a kivilágított város. Már jó pár éve nem jártam sehol sem, altatás utáni idõben. No, most megint kiszórakozhattam magam egy idõre. Kép
Zsóka! Ma van a nagy nap? Kíváncsan várom a történeteket. Mint láthatod, ébredés ügyben hasonlóan állunk. Kép A fenegyerekeskedésem inkább magánba, ha érdekel, mert errõl nem tennék fel a netre semmit. (Most ez nagyon titokzatos lett....) Benke, a délutáni nemalvó most lesz másfél éves. Szóval még korai. Bár Máté sem aludt már kétéves korában. Elõtte sem sokat. Markó volt eddig az alvóbaba. Õ még néha most is alszik, pedig négy éves. Futtatni én is futtatom õket, de az sem elég. Kép
Verus! Komolyan a Pólust terveztem. Én szoktam oda járni gyakran. Eddig nem volt semmi gondom. Lehet, hogy szerencsém volt? Jó dobozolást! Együttérzek veled, mi is már háromszor költöztünk gyerekekkel.
Évi! Üdv, az ébredõsök klubjában. Lesz ez még azért jobb is. Csak mikor?? Hideg szeles idõben addig vagyok kint velük,, amíg nem túl piros az arcuk, nem hideg a kezük. Szóval még mielõtt fázni kezdenének, spuri befelé a melegbe. A széllel amúgy sem vagyok túl jóban. Szerintem jó pár fokkal hidegebbnek megfelelõen kell öltözni, ha fúj a szél, mint amenyit a hõmérõ mutat. Markó fiamnak az arcát fújja ki nagyon hamar, pedig bekenem.
Kriszta! Gratulálok a fogacskához! Ha kibújnak a fogak, biztosan jobban fog aludni. Én úgy figyeltem meg, hogy pár hetes pihenõk vannak, azután megint fogzás. És így tovább, amíg ki nem jön mind. Boldog elsõ évfordulót nektek! Még sok kövesse! Szerintem az elsõ pár év nem könnyû, mert akkor csiszolódtok össze. Minél többet kell nyíltan beszélgetni. Kép

Madárka! Azért megdícsértem a páromat. Mindig elõször dícsérek, és utána finoman, de nagyon finoman szólok, hogy ne menjen el a lelkesedése. Kép Benke is érdekes dolgokat eszik mostanában. Pl. vöröshagymát , fokhagymát, mert a párom megkívánta vacsoránál. Benke meg addig hisztizett, amíg kapott, hogy kóstolja meg, és lássa be, hogy csíp, nem jó. Na, erre teli szájjal vigyorogva kért még, és azóta is hozza a hagymákat, hogy pucoljam meg neki. Kép A múltkor bele is rágott egybe, úgy héjastul, mire észrevettem. Jó kis babakaja nem? Viszont nátha ellen jó.Kép Kép
Jamina! Készülünk mi is a Mikulásra. Bebének lesz már valami ajándék? Én már nem is emlékszem, hogy Máténál volt-e. A többieknél már volt, mert úgy igazságos, ha a picinek is hoz a Télapó valamit. Mi nem szoktunk csokit adni, helyette mogyoró, dió, diákcsemege, mazsola, datolya, mandarin, aszalt gyümölcsök vannak a csomagban, meg mindig kapnak valami apróbb ajándékot is.
Barika-Andi! Tornagyakorlat ügyben nem rég nyílt egy topik, a cellulitisszel kapcsolatban. Ott leírt valaki egy jó módszert, amikor megfeszíti az izmokat, meg elengedi. Ezt bárhol lehet csinálni. Olvasd el, ott elég jól le van írva. Fenékre nagyon jó. Hasizommal vigyázni kell. Hasprés a legjobb, a többi terheli a gerincet.
GeriAnikó! Sírásnál én is mindig úgy csináltam, ahogy te is írod. Cicit adtam neki, és nyugi volt. Ha mégsem, akkor jött a többi. Szerencsére ez ritka volt. Különben én is szeretek áruért menni. Nem is bízom másra. Textil mániás vagyok, szeretem a szép anyagokat.Kép Lili nagyon ügyi lehet. Aranyosak, ahogy kapaszkodva sétálnak. Kép Csak derékkal bírjátok!
Pankamama! Züllött kismama jeligére jelentkeznék! A fenékriszálás tündéri lehet. Kép
Juca! Ajánlom én is a Wordpados megoldást. Így ha elszáll is, onnan megint bemásolhatod a hozzászólásodat.
Pele! Hát nagyon jót mulattam a te kakis sztoridon is. Tul. képpen magamon is, mert nálunk is ugyanez játszódott le. Én leszedem a nagyját, utána fertõtlenítés, neomagnol, majd babasamponos mosogatószivaccsal (utána nem mosogatok már vele Kép ) dörzsölöm fel. Az szagtalanít is. Fõleg nyáron veszélyes, mert akkor egyszál pelusból könnyen kijön, fõleg, ha érdeklõdõ kezek is turkálnak. Kép Kép Kép Ha kiköltöztök, biztos furcsa lesz elõször. Nekem is az volt. Az internet sokat segít, meg a találkozók. Kép Az autóhoz gratula! Jó autókázást.
Snoopy! Mazsavárinak Kép gratula az üléshez! És jó tanulást! Azért minket se hanyagolj el nagyon. Kép
CsKati! Boldog névnapot! Ezek a hosszmérések érdekesek. Benkét is, mérték már kisebbnek is, mint az elõzõ mérésnél. Kép Pedig össze nem ment, azt a ruháin is látom. Téged is üdv az éjszakai ébredezõ és szopiztatók klubjában. Kép Tényleg megalapíthatnánk. Már elég sokan vagyunk.
Móni! Szerintem még ráér a fõzelék, meg gyümölcs. A hivatalos álláspont az, hogy hat hónapos kortól kell megkínálni. És hozzátáplálás jelleggel, mert továbbra is az anyatej a legjobb a számára, tehát nem azt kell kiváltani, hanem ha már esetleg kevés lenne neki, akkor legyen lehetõsége mást is enni. Azt hiszem, a gyermekgondozási kiskönyvben is benne van. Én a nagyfiamnál elõször elmondtam ezt a doktornõnek, majd amikor nem fogta az adást, ráhagytam a témát. De inkább szoptattam. De neked kell eldönteni, mit teszel, kire hallgatsz. A te gyereked, és az orvos is csak tanácsolhat ilyen esetben.
Emese! Hogyan gipszeztek? Van errõl valahol bõvebben valami, vagy tudnál róla írni. Mi is kipróbálnánk. Meglepjük a páromat egy kis felfordulással.Kép
KAdri! Zsófinak szorítok én is!

Vannak fényképeink. Elküldöm a listán szereplõ címekre. Ha valaki nem kap, visítson, és pótolom. Kép
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Csajok,
itt ülök, mert este nem lesz idõm... KépKép
Mindenekelõtt:
Boldog névnapot Kati KépKépKép!!!


Lányok, ez a hasgatás a fejemben ezexerint migérn lesz, mert ma is megjött menetrend szerint 2 órakor Kép. Csorog a könny a bal szemembõl, hasgat felette a homlokom. Mit lehet ez ellen tenni? (Amit hallottam, beülni egy sötét szobába és imádkozni, hogy végre elmúljon). Kép

Pele,
Jaj nagyon megköszönném, ha megvennéd a drazsét. Vennél két zacsival? Persze kifizetem.

Adri,
nagyon remélem, hogy ZSófiékkel minden rendben van. Tudósíts, nagyon szorítok!! Ancsa, köszi a tipet a drazséra mweg a Megabloksra Kaisersbe elmegyek holnap. Remélem, van. Ha kapok, Pele akkor egyétek meg amit netán vettél Kép.

Liesel,
igen, érdekel a fenegyerekeskedésed. Kép Ha megtisztelnél vele... Kép. Címemet valszeg tudod, a körlevélben benne volt Kép. Jó ezt olvasni, hogy van olyan gyerkõc, aki 2 évesen nem aludt már napközben. Kép Báér ihgazság szerint én úgy látom, hogy Ábelnek szöüksége lenne rá, csak épp nem tud elaludni. Ui. nagyon sokszor felébred éjjel, 2-3 körül, és csak hat köreül alszik el (ha egyáltalán elalszik). Szvsz ez azért van, mert a délutáni nem-alvások miatt felborul a bioritmusa. Gondolom én, de ki tudja?

Csajok, megyek, alig látok, annyira féj a szemem/fejem... Kép
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

No, itt vagyok én is ám...

KAdri! Nagyon drukkolok Zsófinak, remélem nem lesz baj, semmilyen tekintetben! Lécci, majd írj, mi van vele!

Kati! Boldog névnapot!!!

Elmúlt két napunk:

Péntek, november 23:

Bori ma 17 hónapos.
Tovább folytatódott a kisasszony szakmai képzése, azaz, ma megint együtt voltunk vámolni. Jó hideg volt, fújt a szél ezerrel, Bori jól meg is ijesztett, mert elkezdett sírva kapkodni a füléhez, de szerencsére nem érzékeny a füle, sõt azóta kapkodni se kapkodott, a hallása meg tökéletes, bár idõnként szelektív...Kép
Képzeljétek, VAN EGY RÁGÓFOGA a csajszinak. Olyan büszke vagyok rá, mintha csak arról számolnék be, hogy mentsruálni kezdett...Kép
Szegény jól kifáradt a vámolástól, aludt egyet délután, miután hazajöttünk a nagyiéktól.

Tegnap azaz Szombat, november 24.:
Képzeljétek, reggel 7-ig aludt Bori, hat helyett...Kép Ma reggel én elmentem börzézni, kisasszony nagyival maradt. Amikor hazajöttem, még aludt, és még elég hosszan folytatta. Úgyhogy jól kialudta magát, szerencsére jókedvûen is ébredt.
Mindenáron a pólómmal és a saját ruhájával akarta letörölgetni evés után az asztalt.
Délután elmentünk sétálni, kocsi nélkül. És a lányom szinte végig maga gyalogolt, nem kéredzkedett fel, csak kb. 5 percre, pedig itt rendesen fárasztó terep van. Hegynek fel, hegynek le. És elég meredeken.
A videotékában vagy két kilométert rohantam utána a kazettaálványok körül, mert mindenáron le akarja szedni a bilétákat, amit én nem engedek neki. Aztán menekülõre fogja a dolgot, és röhög ezerrel. Sõt, mi több, egyszer meglapult a sarokban egy kazettaborítóval, és amikor arra közelítettem, röhögve kivágódott onnan, és eliramodott...Kép

Vasárnap, November 25.:

Ma tiszta idegbeteg vagyok... Nem tudom, mitõl, de zavar minden érintés, hang, stb. Biztos meg fog jönni.Kép
Borika is érezheti, mert õ is elég nyügõs. Sebaj, majd most legalább gyakorolhatom az önfegyelmet. Azért apával már sikerült egy jót kiabálni, mert tegnap este a nagyszobában bemondta az unalmast a csillár, és egész este csak hangulatvilágítás volt. Ma, amikor megjött, kértem, hogy csinálja már meg, mire õ persze nem hajlandó, MAJD megcsinálja. Ha rajta múlik, karácsonyig kislámpánál fogunk élni. Szóval, kibuktam, ráadásul a fejemhez vágta, hogy milyen érdekes, hogy mindig nálam romlanak el a villanyok. Ja, biztos direkte tönkreteszem õket, hogy neki legyen mit szerelni. Végülis, a kisszobában már nem ég a villany, most a nagyszobában sem. Ha sikerül a tervem, akkor lassan majd kilövöm a konyhai, fürdõszobai és elõszobai világítótestet is, és akkor majd hangulatos gyertyafényben tengethetjük életünket. Igaz, így a villanyszámla viszont kisebb lesz, de a szemüvegem egyre vastagabb.

Zsóka! Én is migréntõl szenvedek. Nekem a Saridon szokott segíteni, meg az, ha valami meleget teszek a homlokomhoz. Ezenkívül megmasszírozhatod a halántékod, esetleg vietnámi balzsammal együtt, igaz, nagyon büdös, de használ. A kezeden meg van egy reflexpont, a hüvelyk és mutatóujjad közötti mélyedésben. A csont elõtt. Ha megnyomod, és fáj a fejed, ez a pont is iszonyúan érzékeny. De ne törõdj vele, keresd meg, és masszírozd meg mindkét kezeden, úgy jó egy percen keresztül.
ÉS KITARTÁS!!!
Örülök, hogy a párod végre itthon lesz, esetleg megmasszírozhatna õ is...Kép

Pele! Irigy, irigy, irigy... Én is most vadászok autót, de egyelõre valami kis kombi trabit keresek, mert szállításra kellene, pénzem nincs sok, és ugye kezdõ is vagyok. Ennek a fenntartása elég olcsó, és az se nagy baj, ha összetöröm...Kép Bár, remélem, nem töröm össze.
Csoki: én sem akarom, hogy Bori ilyeneket kapjon Mikulásra, de már elõre látom, hogy úgy is egy tonnányit fognak hozni.Kép

Emese! Gipsz meg ló. No, ti sem unatkoztok.Kép Amúgy Borit télleg nem nagyon kell már altatni éjszakánként, hál istennek, bár azért néha felébred. De ilyenkor valami oka is van, pl. most a fogzása.

Iboly! Gyere és írj!!!

Pankamama! Mindkét ötleted zseniális. Bár a koritudásom meglehetõsen siralmas, félek az eséstõl, de ha türelmesek vagytok és nem röhögtök túl hangosan rajtam, még abban is benne vagyok...Kép

Verus! Mi már tavaly augusztus óta albérletezünk, elõtte anyáméknál laktunk, tény, hogy elég pokoli volt. Ezért is költöztünk el...
Ja, az EÜ vizsgához nagy gratula, statisztikailag a legtöbben ezen buknak meg!!! Szóval, nagyon ügyi vagy ám!

Snoopy! Nektek is gratula Mazsavári üléséhez!

Lara! Csatlakozom Ildihez. Nem vagy attól rossz anya, ha cumit adsz a gyereknek. Csak azért írtam, amit írtam, hátha segít, és hogy azért teljes képed legyen a dologról.

Móni! Mit csinálok, ha még mindig üvölt. Elõször is, próbálom nem felidegesíteni magam, ami néha nem is sikerül. Aztán próbálom õt lenyugtatni, vagy elterelni a figyelmét. Kizökkenteni a sírásból. Vagy elviszem détálni, vagy táncolok vele, ez a kettõ általában mindig segít. Imádja mindkettõt. De a legtutibb az, ha elmegyünk, és keresünk egy kutyát, azoknak bezzeg sose üvölt. Rögtön elragadtatottan sikongatni kezd nekik, mintha nem is lett volna elõtte semmi baja...Kép

Puszi, most eldugulok.

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Megjöttünk!
Akartam tegnap írni a szállóból is, de annyira fájt a fejem, hogy inkább lefeküdtem. Voltunk Jucáéknál is. Lementem, amit írtatok, aztán válaszolok!
Most csak annyit, hogy nagyon jó volt! Akkora szobánk volt, mint a lakásunk! Ahogy megérkeztünk, már jött is egy hölgyemény, aki mindent megmutatott, végigvezetett a szállón. Volt medence, jakuzzi, szauna. Még Adri is bejött a pezsgöfürdöbe! Kaptunk 7200 Ft értékben étkezési utalványt is. Tök rendesek voltak. A szálló gyönyörü! A szobánk a belvárosi térre nézett. Kár, hogy nem nyár van, mert akkor ment volna a szökökút. Szóval mindent összevetve jó volt nagyon, figyelmesek voltak. Adrinak is vadiúj kiságy volt beállítva. Még egy olyan élölénnyel is találkoztunk a folyosón, akihez még nem volt soha szerencsénk.(csótány).
Adri kap almát barackkal délelöttönként és képzeljétek, hogy nem kakil már vagy 3 napja! Szegényke! Van valami ötletetek?
Most megyek, mert itt vannak anyósomék!
Ja, még annyit, hogy Debrecen az egyik legszebb város, amit láttam életemben!
Puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok!

Nem állítom, hogy még tegnap este sikerült mindent elolvasnom...

Emese, fülfájásra nem próbáltátok még a kövirózsa levét? Fokhagyma nyomóval vagy két kiskanál között ki kell préselni a levét és belecsöppenteni a fájós fülbe. Azonnal hat. Érzékeny füluek hallójáratát pedig naponta érdemes áttörölgetni ezzel a lével, állítólag nagyon jó, de errol nincsenek tapasztalataim, mert mindig elfelejtem megcsinálni...
Majd mesélj, hogyan válik be nálatok is a "turkáló"!

Evey, akkor ti most éppen teleltek? Deee klaaassz!!!

Zsóka, gondolom, most egy darabig hiányolhatunk, mert a férjed miatt hutlen leszel hozzánk. Na, nem baj, azért ezt most megbocsátjuk, ugye lányok? Kép

Lara, cumi ügyben egyetértek Diával, ha megoldható, inkább ne adj Hangának. Egyébként teljesen normális, amit a kicsid csinál, este a babák általában nyugösebbek, sírósabbak. Ilyenkor hajlamosak azt hinni az anyukák, hogy "biztos nincs elég tejem". VAN! Igaz, hogy este kevesebb, de ez is természetes.(Ahogy azt Ildi is írta, akivel egyetértek.) Nem fogy ki! Szerintem, próbáld úgy berendezni az életeteket, hogy egész délután csak vele tudj foglalkozni, cipeld körbe-körbe, szoptasd, amennyit csak igényli, ilyenkor fogj be egy családtagot is babázásra, a férfiak dörmögo hangja, eros fogása csodálatosan megnyugtató tud lenni a babáknak. Te pedig használd ki a lehetoséget egy kis lazításra: feküdj be a kádba, ha már lehet, vagy trécselj a barátnoddel. (Úgy látom, Viviennel i segyetértek.) Hamar elmúlik ez az idoszak, nyugi!
Egyetértek Pelével hordozókendo ügyben, nekünk is bevált.

Mikro: egyrészt a magas homérséklet hatására valóban elpusztulnak fontos alkotóelemei (ezért nem tökéletes a hokezelt anyatej, amit a rászoruló babák kapnak), másrészt viszont veszélyes lehet, mert a mikró nem egyenletesen melegít, így a tejcsi egy rész hideg lehet, a többi meg túl forró. Ezen persze lehet segíteni, ha összerázod az egészet. e legjobb szobahomérsékleten, vagy meleg víz alatt felmelegíteni.

Cory, a kirágásról: figyeld meg, hogy helyesen teszed-e mellre a kicsit. Nem lóg rajta? Balunak az oldalán kell feküdnie, egész testének a te testeddel szemben, úgy, hogy ne kelljen elfordítania a fejét a szopizáshoz. A hatékony szopás érdekében, nagyra kell nyitni a száját, majd utána gyorsan helyezd be a mellbimbódat a szájába úgy, hogy a nyelve a bimbó alatt legyen, ajkai a bimbóudvar széléhez közel, a bimbótól minél távolabb legyenek. Ha pedig cumizik, az eltéro szopási technika is okozhatja a kirágást, ahogy azt Dia már leírta.

Jut eszembe, Dia, ha van kedved, kukkants be lszi, a Margit Kh. topicba, nagy vitában vagyunk cumisübeg ügyben...

Fürdetést illetoen Évivel egyetértek. Nálunk is bevált, hogy valamikor 6-7 között fürdettük a babákat és ez a mai napig így van a nagyokkal is, ehhez szoktak hozzá, sot, ahhoz is, hogy utána 8-kor ágyban a helyük. De minden család kialakítja a neki legmegfelelobb szokásokat.

KAdri, örülök, hogy Zsófi barátnodnél rendezodnek a dolgok, biztosan nagyon megijedt. Ismeretlenül is üdvözlöm, és szorítok nekik! A munkaterápia nálam is be szokott válni...

Kriszta, köszi a képet, nagyon kis vigyori a babád!
Ja, nem tudod tömöríteni a képeket? Akkor beférne a postaládánkba a többi is. Kép Egyetértek veled is cumi ügyben.

WC-zár. Hahaha. Persze, ha van baltazár... A férjem szerint a tépozár is megoldás.

Laura, szerintem nyugodtan vedd meg a szopis melltartót, picit még nohet majd a melled, amikor belövell a tejcsi, de ha olyat veszel, amibe ez még "belefér", akkor nincs gond. Fo, hogy ne szorítson!!!

Juca, a férjed már rendbejött teljesen?

Ildi, nagyon tetszett, amit a babaszagról írtál, miszerint az mamaszag Kép Lehet benne valami.

Mona, jó a szopis melltartó is, de olyan is, ami elég nagy és rugalmas ahhoz, hogy ne szorítson és a cicit könnyen ki lehessen buktatni belole a szoptatáshoz. Ketto biztosan kell, foleg eleinte, amikor fürdesz a tejcsiben.

Évi, én is akarok egy Siestás keresztmamát!!! Ja, és szélben (meg ködben) szerintem se túl jó sétálni.

Pankamama, én benne vagyok egy gyerek nélküli dumapartiban, igen megérto férjjel rendelkezem, aki babázik majd, hogy én feltöltodhessek kicsit. Ráadásul a gyerkocök sem olyan nagyon aprócskák már, megvannak nélkülem pár órát.
Szerintem, Panka gozerovel fogzik, ha bírjátok szusszal, inkább vígasztaljátok éjjel.

Liesel, benneteket nem szoktak sajnálni amiatt, hogy nincs tévétek? Mert nálunk el sem hiszik az emberek, hogy önkéntesen kárhoztatjuk magunkat tévétlenségre.
Megnézted a honlapot?

Madárka, melyik Tesco, ahol a stúdió van a Legoval szemben? (Hu, eztetet nagggyon megaszondtam)

Jamina, köszi a jegyeket, felugrom érte valamelyik nap. Írd meg lszi a telefonszámodat, hogy elotte fel tudjalak hívni!
Bebe klassz szopási sztrájkot produkál szerintem, aminek a megoldását a cumi meg a cumisüveg nem teszi egyszeruvé, dehát nálatok, sajnos, muszáj. Egyelore azt tudnám javasolni, hogy próbáljátok ki az együttalvást, ha megfelelonek érzed, hátha éjszaka hajlandó cicizni a kismanó. (Na, közben olvasom, hogy átalussza az éjszakát!) Vagy próbálj ki különbözo szoptatási testhelyzeteket, hátha valamelyik megtetszik neki. de semmiképpen ne eroltesd, nehogy negatív élménye kapcsolódjon a szopizáshoz. Gondolkodom még, aztán jelentkezem, lehet, hogy emilben.
Abban pedig egyetértek veled (és Mónival), hogy nem feltétlenül lóg cigi meg borosüveg a szájából annak, aki cumizott. Én 6 éves koromig cumiztam.

Snoopy, mi ez a tanfolyam dolog?

Cskati, igazad van, nem szabad lemaradni, mert utána már szinte csak egyetérteni vagy egyet nem érteni lehet mindenkivel! Kép

Móni, szerintem várj a szilárd kajákkal, amíg Viki 6 hónapos lesz. Addig nem elég érett az emésztorendszere.
Egyébként, az errol szóló WHO határozatot már hazánk is elfogadta és az orvosok/védonok írásban is megkapták róla az értesítést.

Kaki: tisztán anyatejes babáknál az is normális, ha 10 napig nincs széklet!

Na, Mindenízu drazsét én is veszek a fiókáimnak! Tényleg, decermber 13-án lesz a Harry Potter premierje itt kis hazánkban. Kiváncsi vagyok, lesz-e korhatár... Eredetileg PG a jelölése, amit annyit tesz Parental Guidance, vagyis szüloi felügyelet mellett ajánlják.

Puszi mindenkinek

Iboly (az egyetérto) Kép
Iboly (iboly)
 


KAdri, közben olvastam, amit Zsófiékról írtál, szorítok nekik!!!

CsKati! Boldog Névnapot!
Iboly (iboly)
 


Sziasztok!
Nagyon rovid leszek most, mert honap megyunk Kecskemetre, es ossze kell meg pakolnom.
Koszi mindenkitol a szurkolast, a vizsgakert, ha meglesz, akkor megirom.
Legkozelebb nem tudom mikor jovok. Ha Kecskemeten gepkozelbe tudok kerulni, akkor irok, ha nem, akkor talan kedd este, mert akkor mar itthon leszunk.
Udv mindenkinek.
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Jöttem mérgemet kifújni...Kép

Bocsi az írásokat csak átfutottam, nincs idegzetem hozzá! Tiszta nyûgös voltam egész nap. A férjem ezt a "h" számítógépet bújta, a gyerek meg nem akart se enni, se aludni! Én meg kezdtem kiborulni! Nektek is vannak ilyen napjaitok, vagy csak én vagyok megáldva vele?KépKépKép

Kati BOLDOG NÉVNAPOT! KépKépKép

PM, ne aggódj, az alvásszakértõ címet, már megkaptad, legfeljebb, most egy idõre polcra tesszük. Szerintem nálunk is fogzás van ezerrel, nagyon sírósak az éjjeleink. Bár gõzöm nincs melyik foga jöhet, én alul látom, de felül következne. Lehet, hogy több is készül egyszerre?
Ma nagy morgolódásom közepette pont az jutott eszembe, hogy de jó lenne egy kicsit apa és gyerek nélkül kirúgni a hámból! De Szolnokról Pesten nem megoldhtó! Én ebbõl már megint kimaradok!Kép
A hõjét azért mértem, mert beteg volt, és a dokinénit tájékoztatni kellett, hogy mi újság. Jelentem azóta nem mértem. Hajlok arra, hogy az van amit Ildi írt, hogy nála ez a természetes. (popsiban 37,7-9) De csak este, meg reggel.

Na én vittem a gyereket minden nap levegõre! Ma nem. Fújt nagy szél. Lehet, hogy ezért nem akart aludni?

Adri, még mindig szorítok Zsófiért. Tudom, hogy nem vígasz, egy ismerõsöm augusztusban 24 hétre szült. Most jöttek haza. Nem részletezem, a lényeg, hogy él a baba!Kép

Móni, egy kalappal a vizsgára!

Kápos fejem...
De egy kicsit lenyugodtamKép

Jó éjt

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Anikó, aki újra Geri!
Már írok is...Kép

Kati, Bigacsiga Kata!
Boldog névnapot! Kitti is ma ünnepel? A hugomat is Kittinek szerették volna a szüleim, de 18 évvel ezelõtt Egerben még nem tudták, hogy lehet így anyakönyveztetni a kicsit és nem engedték. Így maradt Katalin.

Evey!
Le sem értetek szerintem az autóhoz, amikor Vili már aludt. Fel sem ébredt fél négyig. Ennyit arról, hogy kettõkor szokott ebédelni. Kép Remélem ma elindultatok még a havazás elõtt, mert mi du. kimentünk Hajdúböszörménybe és nagyon vacak lett az út a hótól és a felfagyástól. Most kb. 5 cm-es a hó és még mindig szállingózik. Innen bentrõl gyönyörû.

Pele!
Gratula az autóhoz! Ez biztosan nem fogja bemondani az unalmast, mint a miénk. Kép

Iboly!
Köszönöm kérdésedet, jól van a férjem. Azt mondta neki az orvos az utolsó kontrollon, hogy akár a Himaláját is megmászhatja. Tehát jövõre megint esedékes egy hátihordozós kirándulás a Tátrába. Kép

Többiek! "Go east!" Bár a újpesti nagybátyám mindig azzal húz, hogy ez már a Balkán. Mondtam, hogy mégsem itt robbantgatnak, hanem Budapesten. Kép Nyáron még szebb és el lehet tölteni egy jó hétvégét! (Ez volt a reklám.)

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok, lányok!

Mindenekelõtt: Isten éltesse a Katalinokat, azokat meg pláne, akiknek nem mászik a lányuk Kép, vígasztalódjanak!

Ma voltunk babalátogatóba, és egy kicsit elképedtem. A baba (kisfiú) 3 hónapos, 61 cm és 7,5 kg! Lehet, hogy csak nekem tûnik soknak a Bebushoz képest? Az anyukája pedig MÉZES teával itatta Kép. Mikor halkan megjegyeztem, hogy tudtommal az még nem való ilyen pici babának, azt mondta, hogy A VÉDÕNÕ TANÁCSOLTA még valamikor az elsõ hónapban! Innentõl kezdve inkább befogtam a számat. Hiszen ha a védõnõ ezt mondta, akkor biztos nem fog rám hallgatni, aki ,,csak" egy másik anyuka vagyok. Van még cifrább is: az egyik ismerõsünk (náluk nem voltunk még) az 5 hónapos babát tápszer helyett TEHÉNTEJJEL eteti! Na erre varrjatok gombot...

Most akkor házról-házra Kép:

Iboly,
mail ment!

KAdri,
nagyon szorítunk a barátnõdnek, egy ilyen pici babának még benn a helye! De ha ennek ellenére olyan nagyon ki akar jönni, NEM LESZ SEMMI BAJ, az ilyen picurokban hatalmas az élniakarás!

Dia,
hangulatfény (a kiégett lámpa okán) + pezsgõ (férjjel való veszekedést helyettesítendõ) = az a folyamat, amibõl kistestvérek szoktak születni (így jódarabig semmi premenstruációs szindróma) Kép Kép Kép
17 hónapos Borinak minden jót, gratula a rágófoghoz (nekünk még mindig nincs semmilyen)

Liesel,
ajándék persze, lesz. Na nem csoki meg mogyoró, hanem valami rágóka vagy csörgõ vagy hasonló kaliberû vicikvacak. Tudom, hogy úgysem fogja fel, hogy ezt a Mikulás hozta, de akinek gyereke van, az mint érti a mondást: jobb adni, mint kapni. Vele örülünk, ha tetszik neki az új játéka, imádom, amikor a csörgõ-zenélõ kütyükön nagyokat kacag Kép!
A hagyma nagyon egészséges, kiváló baktériumölõ hatással rendelkezik, szerintem ezt a tulajdonságát ismerte fel a Benke Kép vagy, ahogy olvasom, a mindenízû drazséban is van hagymaízû (brrrrr!), talán arra hívja fel a figyelmed, hogy õ is szeretne ilyet!

Pele Kép,
nektek most pontosan eggyel több autótok van, mint nekünk (a biztosítónál az átfutási idõ: 30 nap! Kép )
Sok örömet az új autóhoz!

Móni,
a barátnõm nem szhelyi, hanem csánigi (Répcelak mellett), már volt egy spontán abortusza a nyáron, 7 hetesen, akkor még Sopronba járt, de az túl messze van neki. Nem tudom, hogy hívják az orvosát, nem is biztos, hogy választott már másikat. Szegény szinte semmit nem tud a szhelyi kórházról, megígértem neki, hogy megkérdezem a neten és kinyomtatva elküldöm neki (nincs otthon gépe). Kösz az infókat. Vizsgaeredményekhez meg: Kép Kép Kép

Zsóka,
aki most nyilván nagyon boldog Kép!
Lehet, hogy migrén, bár a tünetek szerintem egy kicsit atipusosak, bár lehet, hogy ahány ház, annyi migrén. Ha kicsit megkocogtatod a járomcsontodat, az nem fáj? Mert akkor bizony arcüreggyulladás lesz, és akkor irány az orvos! Ezt a lehetõ legkomolyabban mondom: futás az orvoshoz, nehogy úgy járj, mint a szomszédasszonyom: már nem elég neki az antibiotikum, minden másnap felszúrják és csapolják a váladékot.
Na, de remélem, tényleg ,,csak" migrén volt, és mostanra már teljesen apáé vagy!

Snoopy,
Mazsavári üléséhez gratula és irígyirígy is! Bebus egy lusta dög: fogatlan és ületlen Kép

PM,
címem a profilomból elérhetõ, de azért ide is leírom: zsu74@freemail.hu Már nincs több belépõm, vagyishogy mégis, mert megtaláltam az idei BNV-re szóló belépõinket, és annak a hátán van egy bón, ami szintén ingyenes belépõ az állatkertbe, de ott 12 év a korhatár. Ha így is oké, akkor küldd a címed!

1 hét múlva lesz a házassági évfordulónk. Ugyanoda megyünk vacsorázni, ahol az esküvõi vacsoránk is volt. Bébisintér (sógornõm) beszervezve, szurkoljatok, hogy semmi ne jöjjön közbe, és szép esténk legyen!

Mindenkinek sok puszi:
Jamina
jamina
 
 


Sziasztok!

Kérdeztétek a gipszezést. Na, azt úgy csináljuk, hogy van mindenféle öntöformánk, abba kiöntöm a gipszet, pár napig szárad, aztán temperával kifestjük. Ennyi. Szoktam szalvétaképeket is csinálni, szerintem nagyon jópofák, egész belszerettem ebbe a dologba. Kell hozzá egy spéci ragasztó, amivel festés után átkened a "müvet", akkor nem fog a tempera, meg a gipsz se potyog. Nagyon egyszerü!
Voltunk ma Apámnál, ott volt az egész rokonság, egy halom gyerek, úgyhogy az enyémek nagyon jól érezték magukat. elmentünk lovakat nézni, de már mind lecsutakolva, bezárva, megetetve, söt, ma nem is volt gyereklovagoltatás. Na, majd legközelebb! Azért mindet végigsimogattuk, citromjaikat megpróbáltuk kikerülni, persze, kevés sikerrel. Kép

Adri! Zsófinak nagyon-nagyon szorítok, hogy sikerüljön még bent tartani a babát!!! Írj, ha tudod már, mi van!

Pele! Hát, igyekszik az ember gyorsnak lenni! Autóhoz gratula! Mikor gurultok el hozzánk is? A mézeskalácsozást karácsony elöttre tartogatom. Tavaly nagyon élvezték, az utána jövö takarítás viszont nem volt egy leányálom!

Ancsa! A kreativitásról annyit, hogy nagyon szupi, a két fiúval istenien lehet már ilyeneket csinálni. Lili viszont rettentö, állandóan le kell kötni valamivel közben, mert mindenbe belemászik, szétken, összefest, kiborít, letöröl stbstbstb… Ez föleg akkor gond, ha egyedül vagyok velük itthon.
Látod, látd, Harry Potter helyett minket kellett volna olvasgatnod. A kinyomtatós variációt már én is kipróbáltam, nagyon jó, viheted magaddal ebédelni, fürdökádba, vécére, bárhová, így estére már csak írni kell. Kép

Liesel! Ez (is) a jó az anyaságban, hogy már ilyen icipici dolgoknak is mennyire tud örülni az ember. Milyen jó is éjjel holtfáradtan végigvezetni a városon, amikor elözö éjjel is alig aludtál. De komolyan: sokszor tényleg jobban esik az ilyesmi, csak mozduljunk már ki egy kicsit! Nem? J

Zsóka! Holnap gyere ám, mert itt nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy minden rendben volt-e!!!!

Dia! Úgy látszik, a férfiak ilyenek. Az én párom közölte velem, amikor napokig nem sikerült az eldugult mosogatót kipucolnia, hogy én folyton mindenféle trutyit belenyomkodok, attól dugul el. Söt, patkányokat (!) szoktam lenyomni a lefolyón, mert másnapra csak az tud újra visszamászni és újra eldugítani a csövet! Kép

Evey! Örülök, hogy megjöttetek és jól éreztétek magatokat! Így legalább megvolt a kárpótlás a nyári vacakért.
Az alma fog, de ha barackkal adod, akkor nem kéne. És ha megpróbálnád alma nélkül?

Iboly! Van itthon kövirózsánk egy cserépben meg apámnak a kertben. Csak simán kihúzom a földböl és szétpaszírozom? Ezt még nem hallottam, de ki fogom próbálni! Köszi! A turkálóhoz meg nagyon szeretnék igazi zsákanyagot szerezni, de gözöm sincs, honnan. Te miböl csináltad?

Évi! Kiakadós napom nekem is szokott lenni, a gyerekek nagyon tudják, mikor kell rátenni még egy lapáttal. Gyógymód: forró fürdö, mézes tea, ágyikó. Persze, csak a babanet után. Kép

Azt hiszem, én is megyek a kádba, nagyon jólesne egy kis meleg víz! Holnapig puszi Mindenkinek:
Emese
emese
 


Sziasztok!

Most kezdem másodszorra, mert az elõbb szállt el az egész. Kép
A jövõ héten szombaton költözünk!!! Remélem Kinga gyorsan megszokja az új helyet, pár napj már "csak " egyszer kel 4 óra körül, szopi majd alvás, és alvás hétig. Tovább sajnos nem nagyon, hiába gyõzködjük Kép. Geri irigyellek egy kicsit és ügyik vagytok, hogy a Lili ilyen hétalvó lett.

Pankamama:
Mi is próbáltuk az apás vizet, de olyan üvöltés volt rá...... Gratula a "táncos" lyányhoz.
Elfelejtettem a múltkor írni a dokikérdésedre, én is az Istvánban szültem mint a Pele, és nekem is egy nagyon jó dokim volt, és a kórházban van két nõ szülész-nõgyógyász is, és mindenki nagyon ajánlja õket. Azt hiszem neked a Kistarcsai kórház sem lenne messze, ott pedig a barátnõm talált egy szintén nõi dokit, májusban fogja szülnia harmadik törpéjét, és eddig nagyon elégedett vele.
Ja és üzenném züllött kismama jeligére, hogy igen, igen igen!!!!!
CsKati!
Mi próbáltuk a Neogranormont a bõrpírra és foltokra, sajnos nem igazán javult, pedig eddig minden dologra bevált. A barátnõm javasplta a Bionet balzsamot, ami huha drága, de nekünk eddig ez bevált.

A jövõ héten mi megyünk a fóti Corába vásárolni, és ott is van La HAlle bolt, ha valaki be akar társulni, szívesen látjuk, kocsival megyünk, Zuglóból.
KAdri!
Nagyon szorítunka Zsófinak és a babának is.....

A jövõ héten mi is elkezdjük készíteni az adventi koszorút, ajtó díszt stb. Bár azt hiszem a Kinga ezt még nem nagyon fogja élvezni.

Pele!
Gratula az autóho, nekem is volt ilyen autóm, imádtam, és eladni, vagyis inkább átadni is csak a barátainknak voltunk hajlandók, most õk imádják. Kép

Mennem kell egy kicsit pakolni, mert a párom látványosan csinálja körülöttem, úgyhogy muszáj észrevenni!
Geri!
Ha jönni szeretnél lumpolni, nálunk alhatsz, ha már az új lakásban leszünk, a Lilivel és apájával is, mert ott aztán 4 szobánk lesz.....
Pussz!
KingAndi

KingAndi
KingAndi
 


Helló Lányok!!

Ma megpróbáltam mindenkinek elküldeni egy csomó képet, de nem megy!!!
Már mindenféle jóval-rosszal próbálkoztam, de nem...
Ha a napokban nem kapnátok meg, akkor csak a költözés után próbálkozok..

Kati: én is naggggyon boldog névnapot kívánok Néked. Kittinek oltáriak az adatai, mi holnap megyünk dokihoz.(csak tanácsadás, semmi komoly) Szerintem Jancsi fogyott, biztos csak a sok mozgás miatt. Legalábbis remélem, mert nem tünik éhezönek...

Adri, tényleg milyen jó lenne idönként beleszólni a történésekbe...Szorítok én Zsófiékért.

Pele, nagy-nagy gratula a kocsihoz.Kép 3 gyerköccel így minden könnyebb leszKépKép

Madárka, én bizony utáltam itt lakni..Tehát nem fogom hiányolni a szomszédok gyöngyét, aki éjjel kettökor is képes verni a fütéscsövet, csak azért, mert sír a Jancsi..és nem fogom hiányolni az iskolát sem, (az örkényi egy olyan igazi gyerekcentrikusnak tünik..nagyon remélem, hogy az is) ahol a tanárnéni megkérdezi a 3. (!!!!) osztályos kisfiútól, hogy tényleg pisilnie kell, vagy mást fog csinálni..(a szavaival élve: reiszolni...-most magyarázd el a 8 és fél éves gyerekednek, hogy mit is mondott a tanárnö(?)) és nem fog hiányozni a kutyaszaros játszó sem...és még sorolhatnám. Ha pedig mégis olyan nagyon enne a fene a nagyvárosi nyüzsi után, kocsba vágom magam és fél órán belül Bp.-en vagyok. Szívem szerint, most egy takaros tanyára költöznék, de ez így is nagyon szupi leszKépKép

Ja, Kati: Tominak (aki 6 és fél éves) 35 és feles lába van, Hannusnak pedig 35-ös. Nem tudom, hogy mi a nagy, én azt sokkal szörnyübnek tartom, hogy amit összel vettem bakancsot, azt tél közepére kinövi a gyerek...ja, és még nincs is tél közepeKépKép

Dia, kösz a kedves szavakat, igazán jól estekKép

Ildi, Tomi is hasonlóképp csinált: én felemeltem a fejét, nem nagypárnával, hanem magát a matracot polcoltam fel. KB. 15-20 cm-rel lett feljebb, de sokat segített. (Zalán, a papa ha súlyos rohama van szó szerint ülve alszik!! Így könnyebb kipréselni a tüdejéböl a levegöt..) A másik, amire még gondoltam: lehet tudni, hogy mi okozta Bálintnál a rohamot?? Mert Tomi a poratkára lett elöször allergiás, és a régi párnáját, takaróját lecseréltük atkamentesre: azóta ritkultak a spontán fulladások.(Itt azt értem, hogy ha vmi fertözése van, bizony be-befullad.)
Milyen gyógyszert kaptatok? Csak Ventolint? Mert vannak ún. megelözö szerek is, pl.Pulmicort.., ezeket mindig kell szednie, és ezek szedése mellett is lényegesen csökkentek a panaszaink.

Lányok, igyekszem sietni, de elöfordulhat, hogy csak egy hét múlva jövök. Bízom benne, hogy addig nem felejt el senki, egy kicsit esetleg még hiányolni is fog majd vki...Kép

Zsóka, akkor 0?Kép Már nem kell visszaszámolniKépKép A migrén miatt sajnállak, fogalmam sincs, hogy mit lehet ilyenkor csinálni..Kép

Pankamama, nagggyon jó ötlet volt ez a züllés gondolataKép Szívesen csatlakozok majd én is hozzátok, ha lehetKép

Barika, a januári találkozó nekem is OK!

Most búcsúzom, jó éjt mindenkinek:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést, nagyon jól esett, olyan aranyosak vagytok!
Kitti még mindig nem mászik, de vigasztalódomKépKépKépKép

Zsófinak és a babócájának nagyon szurkolok!!!

Félig megírtam egy hozzászólást fürdetés elõtt, most viszont végigolvastam az azóta írtakat, és már egy fittyfenét (na jó...fél fittyfenét) sem ér amit írtam. De nem bírom ma már feljavítani, úgyhogy most rövid leszek. Remélem nem fogok már megint nagyon lemaradni...

Puszi Mindenkinek, remélem holnap tudok jönni.
Kati
CsKati (cskati)
 


Sziasztok!

Ma elmentem végre csavarogni EGÉSZ DÉLUTÁN, elõször a barátnõmmel, aztán még egy kicsit egyedül, és oooolyaaan jól esett!!!! Mindenfélét nézelõdtem a városban Karácsonyra is, meg magamnak is csak úgy. Ákos meg hõsiesen tartotta a frontot, azt mondta, hogy jól megvoltak, és az utóbbi idõben türelmesebb apukának érzi magátKép
Vettem Mindenízû Drazsét is Áronnak (Hannusnak meg egy csokibékát, hogy õ se maradjon ki), és ezzel rettentõ boldoggá tettem. Bár egy kicsit csalódott volt, hogy nem volt benne gilisztaízû meg alsógatyaízûKép Mert persze rögtön a rossz ízûeket válogatta ki magának, megette, aztán boldogan borzongottKép
Megtöltöttem az adventi naptárakat is. Végül is nem egyforma dolgokat tettem bele, mert Hannusnak inkább ennivalókat (felhasználva az ötleteiteket), Áronnak meg került bele matrica, pici füzet, ilyesmi is. Aztán ha nagy veszekedés lesz a dologból, akkor tudom, hogy jövõre másképp kell csinálniKép

Adri!
Zsófinak nagyon szorítunk!!!! Szerencsére azt írtad, hogy nagyon klassz a kórház!

Ancsa!
Üdvözlet a Harry Potter-rajongók táborában! Legalább olvasni tudtál, az se semmi!

Liesel!
Hû, jó kis éjszakáitok lehetnek! Hannus is fogzik, de õ csak fel-felsír egy pillanatra, és iszonyú hasmenése vanKép

Zsóka!
Most már minden OK..., ugye? Kép Itt is megírom, hogy vettem neked is Drazsét.

Dia!
De jó nektek, hogy már kocsi nélkül is tudtok sétálni! Egyébként ez a "majd megcsinálom", nálunk is így van, kedvencem a WC-beli kisszekrény, amit ittlakásunk 2 éve alatt nem sikerült felfúrni a falra, így Hannus most is szabadon garázdálkodik benne. De merejm csak szóvá tenni...
Egyébként a gyertyafény még hangulatos is...Kép

Evey!
Iríííígy!!!! De jó lehetett!!!
Adrinak szerintem is próbáld csak a barackot, vagy bébiételbõl a körtét, az nálunk ált. bevált.

Egyetértõ Iboly!Kép
A Wc-zárat mi a hûtõre használtuk még a koleszban, Áron kb. 2 nap alatt leste el a nyitját, és boldogan rámolta ki utána is a hûtõtKép Viszont aranyosan mutatott rajtaKép

Évi!
Ááááá, nekünk soha nincs ilyen napunk, sõt ilyen hetünk sem (ld. amit a múlt hétrõl írtam)Kép A legjobb tényleg egy kis önkényeztetés ilyenkorKép

Juca!
Köszi az autónkba vetett bizalmat, reméljük!

Jamina!
Az én hurkabajnok lányom is 7 kg fölött volt 3 hónaposan, és épp kinõtte a 68-as ruhákat...Elég érdekes védõnõk vannak...És ha vmi baja lesz a babának a méztõl, akkor hova fordulhatsz?
Elõre is gratula az évfordulóhoz! Biztos nagyon klassz lesz!!!

Emese!
Hát igen, utána 1 hónapig ragadnak a dolgok, de legalább érzi az ember, hogy maradandót alkotottKép Hannus nálunk is mindenbe belemászik. Érdekes, hogy Áron ennyi idõsen jobban kezelte a dolgokat, pl. van róla fénykép, hogy 14(!) hónaposan paníroz, süteményt süt, tök ügyesen. Hannus viszont sokkal jobban kiigazodik a társas viszonyok között, sokkal érettebbek a kapcsolatai.

KingAndi!
De jó, hogy jókat írtál errõl az autóról!
Micsoda lakásméretek, akár bált is rendezhettek!Kép

Verus!
Máris hiányhiány, és nagyon várjuk a beszámolót az új helyrõl! Elborzasztott, amit az iskoláról írtál!!!!Kép

Kati!
Nem lehet minden egyszerre: névnap is meg mászás is!Kép

Anikó!
Gondoltam ma rád a fontos döntések kérdésében, mert én ma tényleg fontos döntéseket hoztam: melyik adventi zsákba melyik ajándék kerüljön! Nem egyszerû ám!!KépKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok,
hát itt vagyok újra Kép.
Zoli megjött, volt nagy öröm. persze Ábel rögtön a nyakában lógott, Emesével meg az összes produkcióját elõadattuk Kép. Mi meg alig tudtunk beszélgetni, mert a gyerekeket 11 kor tudtam csak lefektetni, Zoli mögött meg ott van 11 órányi idõeltérés, amit be kell hoznia, õ kidõlt 11 után nem sokkal, úgyhogy nincs mit tenni, idejöttem Kép.
Szóval mesélni nem tudok semmit, ha csak azt nem, hogy olyan sovány... Kép És még büszke is rá, hogy milyen lapos a hasa (tényleg az), de az arca is olyan nyúzott... Majd ígérem írok nektek, mik történtek vele. Ja, annyit tudok, hpogy van egy kicsi gerendaház vhol Kamcsatkán, ahová korlátlan idõre mehetünk lakni. Bent az erdõben. Hogy ez moast nekem jó-e vagy rossz, még nem tudom Kép.

Dia,
Nekem a melegtõl még jobban fáj Kép. Próbáltam a hideget, hááát... Vmivel jobb. Itthon Panadol volt, azt vettem be, fél óra múlva el is múlt, de úgyis akkor járt volna le (eddig óramûszerûen 2-kor kezdõdött, és 5-6-kor el is múlt). Többi tippet köszi, remélem nem kell kirpóbálnom, de ha mégis, majd holnap... Trabi: Liesle kínálgatja eladásra a Trabiját.

Jaj csajok, Emese olyan édes volt, ma elkezdett táncolni (ült a padlón, és elkezdett körbe-körbe hajlongani, meg elõre-hátra, közben énekelt - azt hittem, megeszem Kép)

Jamina, nem hiszem, hogy arcüreggyull., mert nemfejfájós állapotban egyáltalán nem féj kopogtatásra se a homlokom, sem a járomcsontom. És az ororm is szelel már rendesen, ma is csak 2x kellett orrot fújnom. Inkább migrén lesz. Ja, és a migrénhez kellõ hányinger (enyhe) is megvan.Kép

Emese, sazvsz nem kellene a patkányokat a mosogatóban fürdetni Kép. A szõrüktõl dugul el a lefolyó Kép.

Na megyek mert nekem is alunni köll egy kicsit. Holnap egész nap papázunk KépKépKép

Jaj, Pele, megkaptam az emilt, köszönöm!!! Drazsétól függetlenül találkozhatunk vmikor,mert már gyógyult vagyok. Majd jelentkezem mikor, egyelõre Zolié vagyok Kép. Hogy álltok a dobozolással?


puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Emese, kövirózsáról elég egy levelet letépni Kép én meg is szoktam mosni, aztán lehet préselni a levét. Ha kanál között csinálod, akkor érdemes elobb félbetörni. Mármint a levelet... Kép Egy-két csepp mehet a fülbe, aztán én be szoktam dugni a fület vattával, hogy visszafolyjon a lé.
A turkálót valami maradék sötétkék anyagból (olyasmi, mint a dzsörzé) varrtam, talán nem volt túl vidám, de a lurkókat nem zavarta.

Verus, a tanár nénis sztoritól kiakadtam!!! Mi most állunk iskola, pontosabban tanítónéni választás elott a középso fiókámmal, elore görcsölök miatta. Istit csak a tanító néni miatt írattam be anno abba a suliba, ahová járt, aztán mégis befürödtünk vele.


Pele, ez jó! Nálunk a férjem azt találta ki tavaly, hogy átszerelte a hutoszekrény fogantyúját a másik oldalra, ahol nem nyílik az ajtó. Na, Gergo babám gyönyöruen kifigyelte, hogy is nyílik az az ajtó, aztán boldogan nyitogatta. Ennyit a leleményes szülokrol. Kép

Dia, azt hiszem majdnem minden férfi Pató Pál úr, ha valamit meg kell javítani és nem maguktól jönnek rá.

Jamina, mail megjött, még átrágom magam a könyveimen is. Ja, próbáltad lefejni a tejcsit és cumisüvegbol adni neki?Mindenesetre azt szeretném, ha tudnád, arra az esetre, ha esetleg Bebénél ez a sztrájk valóban végleges volna, hogy minden toled telhetot megtettél, a legjobbat adtad neki, amíg csak lehetett, nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen!

Juca, miért a Tátrába, ha a Himalájára is lehet? Kép Csak nem hegymászó a férjed?

Évi, nálunk volt olyan, hogy alul masszíroztam Gergo ínyét, aztán fönt jött ki a foga.

Szabó Katalin, neked is Boldog Névnapot!!!

Na, mit szóltok, két nap alatt háromszor jöttem!!!
Hoppá, vissza az egész, már holnap van, szóval 3:3

Puszi
Iboly
Iboly (iboly)
 


Sziasztok!
Most mindjárt elolvasom a termést, aztán írok részletesebben is, de elöször jöjjön a nagy hír: Zsófi babája tegnap este megszületett, 1040g, Donát. Egyedül lélegzik, rögtön átvitték a gyerekkórházba és most nagyon jó kezekben van. Eddig minden rendben,Kép, szorítsatok, hogy ne is legyen semmi komplikáció!
Zsóka! Jó papás-napot!!! KépKépKép
Puszi mindenkinek:
Adri
KAdri
 


KAdri!

De jó, szép súlya van a babának... Én úgy tudom, hogy egy kiló felett már jelentõsen javulnak az esélyei!!! Nagyon drukkolok! Lécci, tudósíts folyamatosan, ha lehet!

És GRATULA Zsófinak! (Ugye azért szabad gratulálni, vagy azt ilyenkor nem illik? Nem tudom...)

Puszi:

Dia
Dia
 


Szia KAdri!
Gratulálok Zsófinak, nagyon szép nevet adtak a kisfiúnak!
Bízom benne, hogy minden rendben lesz! Pici a baba, de az biztató, amit írtál, hogy a tüdeje ezek szerint jól fejlett!
Zsófinak nagyon sok erõt kívánok!!!
Fentebb is írtam Neked, talán még megtalálod, bár itt jó termés van minden nap! Kép
Móni, látod, lehet, hogy megelõztök a költözéssel. Nálunk bent már minden készen van, most csinálják az udvart. Pedig reméltük, hogy a Mikulás már oda jön!
Puszi: Judó
judó
 
 


Sziasztok!

Én már képtelen vagyok ennyi mindent megjegyezni és sajna a napi 1-1,5 óra, amit itt töltök olvasással és írással esténként a párommal töltött idõ rovására megy, így, most ritkítom látogatásaimat és nem fogok tudni mindenkinek írni, bár igyekszem. Remélem nincs harag emiatt, de fontos, hogy a szerelmemmel is töltsek 1-2-3 estét kettesben. KépKépKép

Adri! Örülök, hogy Zsófiék jól vannak, ez a babóca jó nagy a terhesség 27. hetéhez képest. És ez szupi jó!!!!! Gratulálok, mert szerintem lehet gratulálni. Dia! Csatlakozom hozzád!!!

Szóka! Jó Zolinapot nektek. Jó közel van az a ház, amit használhattok, csináljunk egy talit arrafelé is... Mit szólsz??? KépKépKépKép Ha már üres...

Kingandi! Jó költözést és köszi a felajánlást. Még gondolkodunk.

Nem lepõdtem meg, ahogy olvasom, hogy mennyien akartok zülleni. Bezzeg korcsolyázni... Lányok, lányok... KépKépKép

Verus! Jó fej a tanárnéni. Nem húztál neki be egyet????

Ez a napi séta kezd rémálommá válni. Lili utálja az egynél több réteg ruhát magán és képes végigüvölteni a sétát és a vásárlást. Mi lesz még ezután? Ráadásul nincs erkélyünk sem, ahová legalább alvás közben kirakhatnám levegõzni. Gondolom nem vagyok egyedül a problémákkal.

Pele! irigyellek a csavargásért, rám is rámférne egy kicsit. De Lili óránként cicire kéredzkedik. Mikor lesz ebbõl egyedüli fél nap? KépKépKép

Kati! Én is én is én is én is utólag boldog névnapot kívánok!!!!

Puszi:

Anikó
Anikó
 


Sziasztok lányok!

Jamina,
iPhotoPlusban spíler vagy már?

Zsóka,
hajnali játék? Hogyan bírod?
Migrén ellen tényleg az általad használt módszer a legjobb, bár vannak akiknek bizonyos gyógyszerre/gyógyszerkombinációra múlik. Erre évek hosszú kísérletei kapcsán rá lehet jönni.
Örülök, hogy örülsz a párodnak! Most meddig marad itthon?

Kriszta,
nem turmixolta A paprikáskrumplit petrusnak, mert szerinte azért van a gyerek foga (mind a 6Kép), hogy megrágja, de azért pici darabokra szeleltelte.
Mostanában petra sis nagyon felületesen szundikál napközben, de annak is örülök, hgoy egyáltalán alszik. Szombaton egy 5 és egy 12 perces alvással kényeztetett.
A házassági évforduló milyen volt?

Pele,
lehet, hogy a terhesség miatt vágyunk mandarinra? Én két és fél kilót nyomtam be... Egyetértek a fiaddal, én is be vagyok zsongva Harry Potterért!!!! Bár mindenízû drazséra nem vágyom, de csokibékát megkóstolnámKép.
Nem a Te férjed volt annak idején, aki lecseszett téged, hogy minek annyi ruha a gyerkõcöknek (talán bababörze után)? Telefon van a házikóban? Ha igen akkor már csak egy netelõfizetés kell. Költözés után eleinte nem nagyon tudsz majd unatkozni...de nyugi, mi majd írunk neked sarki fáról, TÖMEGközlekedsésrõl, meg türelmetlenségrõl stbKép
Gratulálok az autóhoz!!!! Jogsid van?

Snoopy,
Gratula az üléshez. Petra már áll is, de MÉG MINDIG NEM FORDUL A HASÁRA!!!

Kati,
most nem kaptatok semmi megjegyzést Kitti súlyára?

Moni,
minden vizsgán túlvagy? Mostmár pihi? ha a mindenízû drazséról szeretnél infót, olvasd el a Harry Pottert!
Én 6 hónapos kora elõtt nem adnék semmit anyatejen kívül, de sok-sok ember mond sokfélét...

Pankamama,
züllött kismama jeligéjû felvetéseddel egyetértek!

Emese,
az a sárga püré tulajdonképpen turmixolt pacal volt, és a cumisüvegben nem tea volt, hanem tokaji aszúKép! Szerintem Petra is ilyen faramuci módon fog fejlõdni, mint Lili.

Liesel,
azért örülök ám, hgoy nem csak az én lányom eszik éedekes dolgokatKép! A hosszmérésekhez csak annyit, hgoy én öltöztetni is alig bírom a gyereket, mert keze-lába jár, hogyan is lehetne pontosan mérni?

Dia
vámolsz, fordítasz gyereket nevelsz, szoktál unatkozniKép? Azért szerintem inkább egy rágófog, mint egy menstruációKép...

Iboly,
gondolkodtam egy darabig azon, hogy mit is akakrtál kérdezni, de rájöttemKép!!!!! Szóval a Pólusban, a Tescoval ellentétes oldalon, a Fortuna Stúdió bejárata mellett van egy játébolt, ahol m*rha sok Lego van, meg minden egyéb játék is (én pl még azt sem tudtam, hgoy van lego babaház babákkal!!).
Én is el akakrok menni a Harry potter filmre! Ugye engen beengednek anyu nélkülKép!
Az a jó ezekben a gyerekzárakban, hogy csak a gyerekeket nem zavarja, a felnõttek a falra másznak tõle....

Évi,
vannak ilyen napjaim. Én ilyenkor bizony rásózom apcira a gyereket, én emg elmegyek valamerre.

Verus,
Te szerencsés vagy, mert így rosszérzés tudsz örülni a költözésnek. Ezt a helyes tanerõt honnan gyûjtöttétek? Most olvasom, hgoy asztmásak is vagytok családilag? ne, nem irigyellek...

Adri,
gratulálok, és szorítok Zsófinak...

Petra egész éjjel óránként kelt vigasztalásra (állítólag, mert én aludtam), párom meg reggel folyamamtosan zsörtölõdött, hogy mi van ilyenkor az anyai ösztönnel... Hát, aludt. Rászokott arra a kislány, hogy reggel fél nyolc körül a mi ágyunkban alszik tovább. Ezzel nem is lenne semmi baj, de egyik oldalról a baba bújik hozzám, másik oldalról az apja csinálja ugyanezt, én meg középen ébren vagyok. Hiába tuszkolom bármelyiket odébb, mindig egy percen belül visszatalálnakKép.
Hétvégén folytatódott a gyerek normál ételekhez való szokjtatása, amikor a Lurdy-ban leültünk vacsizni, rávetette magát az apja fõtt krumplijára, és ordított, ha nem raktuk a szájába elég gyorsan. A legjobban azok a darabok teteszettek neki, amelyek chili-szószosak letteKép. Most gondolkodtam is azon, hogy nem csinálok semmit neki ebédre, kap mondjuk a tegnapi töltött káposztábólKép. Azután szegénynek be kellet érnie brokkolival..

Sziasztok,
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Lányok....hát ezt is megértem, végre újra veletek!!!
Még nem hoztam be a lemaradásomat, csak nov. 22-nél járok, de igyekszem, csakhát elborítottak ezek a h.lye jogszabály-hegyek.
De a párom utánam hozott benneteket anyukámékhoz, meg is kaptam, hogy rögtön "rátok vetettem" magam KépKépKép

Adri, lehet, hogy már írtak tippet a többiek a naptárra, de azért megírom az enyémet is : Fogarasi úti Tesco-RECEGE Bt. Telcsi 467-6808, 3 méretben csinálnak naptárt, csak 12 db fényképet kell vinni, határidõ 1 nap !!!, mi kipróbáljuk.

Lányok még annyit, hogy valszeg ilyen lehet a masszív alkoholistának, ha elvonóba megy, mint most nekem... úúúúgy hiányoztok KépKépKép

Pusssz: Erika
Erika
 


Sziasztok!
Egy kicsit én is behavaztak, a múlt héten voltam a munkahelyemen a Kristóffal, nagy mosolygás mindenkire, két órát birt ki a sok ember között.
Kaptam egy kis munkát is a cégtõl, igy gyakorlatilag semmire sincs idõm.

Andi, Emese: a talink nem marad el csak késik.

Kaptam egy kis receptgyüjteményt elküldõm mindenkinek, csemegézzetek.

Tvica
tvica
 


Lányok,

kicsit bûnöztem és küldtem képeket nektek.
Kriszta, Évi,
tõletek megkaptam a képeket, arik a gyerkõcök, már nem is írom, hogy babák, mert érett felnõttek már KépKépKép Örülök, hogy titeket is "megismerhettelek".

Lányok, nem írok mást, nagyon le vagyok maradva (be lehet ezt még pótólni????), csak annyit, hogy nagyon jól éreztük magunkat anyukáméknál, Tomit kényeztették, én meg csak azt hallgattam, hogy menjél már tanulni! Úgy sajnáltam magam... Kép inkább KépKépKép
Na, nem szomorkodom itt nektek, még két hét és újra köztetek, már alig várom, addig is pusszantás nektek és a gyerkõcöknek!

Erika
Erika
 


Sziasztok!

Örülök, hogy nagyjából mindneki jól van, Zsófiéékért még azért aggódom egy kicsit, Kadri, várjuk az új híreket! AZt lehet tudni, hogy mi történt tulajdonképpen?


Cskati! Ezt a méricskélést én sem értem, 3 hete Pötyit 70cm-t mérte a vdõnõ, a múlt héten meg 68-nak, moikor szóltam azt mondta ,hogy biztos a másik mérce már ki van nyúlva.... ????? Errõl ennyit. JA: boldog névnapot4

Hét én voltam szombaton a budaörsi Tescoban a La HAlle-ban leárazva már csak néhány dolog van ,azok sem jó méretben. ( Lehet, hogy már elkapkodtak mindnet?) A többi holmi iszonyú aranyos, de mivel van már elég ruhánk, így csak egy boci sapkát vettem.

Szesrintem sem kell 6 hónapos kor elõtt erõltetni a gyümit, mondjuk én rákényszerültem, hogy a déli szopiról leszoktassam ,ezért kezdtem el már 4 hóanaposan aztán kb. 5,5 hóanpos korára már nem szopott délben. De még a mai napig is 5x szopik Pötyi egy nap, és 3x eszik mást ( délben fõzelék, du. gyümi, este fõzi vagy pép).

PM! Az a legjobb az egészben ,hogy fogalmam sincs , miért... a férjem kötözködött velem ,és erre kirobbant a balhé.... Kép De már túl vagyunk rajta, valahogy ne mvoltun keg hullámhosszon.
Az esti program tök jó ötlet!!!!

Pele, gratula az új autóhoz!

Az évfordulónkon a HEmingway éterembe mentünk eg igazán fárasztó nap után - három helyen voltunk vendégségben -és vaágytam valami hangulatos helyre. erre csak mi voltunk egyedül, kongott az ürességtõl, és a szeméylzet hangosan bszélgetett. De a kaja nagyon jó ott, és még 10-kor el is keleltt jönnünk, mert "kivételesen" bezártak..... azért jó, volt, végre egy kicsit kettesben dumcsiztunk Kép

Most megyek ALUDNI.......legalábbis remélem Kép( Ez a szó nekem lassan oylan édes, mint régen pl. a szex vagy a csoki...)

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Most csak röviden.

Ma nem mozdultunk ki itthonról délután, de Bori így is alakított. Szétszedett egy felkapcsolt kislámpát, azt hittem, megrázza az áram, elesett egy játékkockával a szájában, ami szépen beékelõdött, alig tudtam kivenni, aztán beütötte a fejét a kiságyba, de azt olyan édesen reagálta le, hogy még. Azt mondta, Gááááúúú, és megfogta a fejét. Aztán egy pólóval betakarta a fejem egy határozott ÍGY kíséretében, és amikor már rendesen beletunkolta az arcomba, felállt, és azt mondta, KÉSZ.
Ja, néztük a Híradót, mutatták a világ földrészeinek térképet, kérdezte, ez mi? Mondtam, Ázsia, mire õ: ÁSIA...Kép Annyira édes, jaj lányok, nem lehet betelni vele.
Többi új szó: sóka=sonka, boci, poci=paci, és ma reggel megismételte utánam a hóesés szót is, szinte teljesen tökéletesen. Tudja, mi az, hogy sajt, de még nem mondja. És mostanában a kutya és cica szavakat direkte fordítva használja...Kép

Ja, apa végül ma megjavította a villanyt, tíz percig mûködött is, aztán megint elaludt...Kép Szóval, holnap jön az apám megnézni.

KAdri! Mi van Zsófival és Donáttal???

Már ennyi voltam. Holnap hosszabban.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Úgy tûnik, én is csak holnap jövök hosszabban, ti. pici lányomon elromlott az off-gomb: még mindig itt ül az ölemben, és vigyorog! Megpróbálom most már azért ágyba pakolni.

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok,
párom ma is kidõlt... Elõtte odaadta az expedíció alatt írt naplóját. Beleolvastam... 300 oldal, pár napba beletelik, mire végigrágom magam rajta, fõleg, hogy néhol majdnem olvashatatlan az aláírása.
Azonkívül a két hónapja késõ menzeszem természetesen megvárta, hogy a párom hazaérjen, és biztos ami biztos, ma megjött KépKép.

Adri,
de jó híreket írtál! Továbbra is nagyon szorítok a pici babának, gyarapodjon, erõsödjön csak!
papás naphoz köszi, megvolt Kép,

viszont holnap szorítsatok, mert holnap mennek Egerbe, hogy "felpróbálja" a Cessnát, hogy egyáltalán belefér-e. Mert ha nem, felesleges bármirõl is beszélni...

Anikó,
Ha a kutasói házról beszélsz, a taliban benne vagyok, csak épp majd ha odaköltöztünk... Ui. egyrészt töküres, de annyira, hogy még egy árva szék, no meg fûtés sincs benne, másrészt rendbe kellene hozni (repedések - Zsolt a megmondhatója...)

Madárka,
nem bírom Kép. Alszom közben. Csak az a baj, hogy Ábelt egyszerûen kptelen vagyk megtanítani arra, hogy ha felmegy a galériára, akkor bizony a kis "léckaput" (gyerek ellen Kép) bezárja maga után, és Emese bizony felnégykézlábaz. A galérián levõ korlár közt pedig még én is kiférek, nemhogy Emese. Szóval alszom is ilyenkor meg nem is. A múltkor felébredtem ugyan, de már késõn - Emese ott ült mellettem az ágyon, opedig én lent hagytam... Úgyhogy ezután fuccs az alvásnak. Ugye kati, ha már tud vmit a gyerkõc, bizony visszasírjuk a régebbi, "nemtudós" állapotot... Kép
Migrén/fejfájás: ma csak egész nap fájt, bár enyhébben, mint az elmúlt napokban. Arra már rájöttem, hogy meleg borogatásra, kávéra erõsödik. Hogy mitõl enyhül, arra még nem.
Párom lehet, hogy jan. közepén elmegy Kép. De ez most rendhagyó eset, mert általában egy évben egysdzer megy el, nyár-õsz táján, két-három hónapra.
Legyetek jók,
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Jól elmaradtam, ráadásul wordpad nélkül írok.

Verus: Bálintnál ez az asztma most volt elõször, így nehéz eldönteni mitõl. Ami biztos, hogy egy olyan vírusos betegsége volt, ami tipikusan kruppot is csinál, az egész most is krupposan indult. (ikrek pár nappal elõtte rekedtséggel és sûrû váladékkal, hõemelkedéssel tudták le ugyanezt) Bízom benne, hogy nem lesz rendszeres a dolog. azt hiszem, a dokinõnk is várakozó állásponton van. A Ventolin-on kívül Diaphyllint kaptunk. De ezeket is csak addig adtam, azóta nem. Nem vonz, hogy rendszereset kelljen adni neki, remélem megússzuk anélkül. Egyébként most is köhög, de nem fullad egyáltalán. (ez most egy hurutos kör náluk)

Fülek: jelentem mi is kipróbáltuk a kövirózsát! Meg lámpáztunk is. Igaz, mikor este adtam neki, akkor sem fájt online éppen, de biztos ami zicher. (ja, mindez Ilcsi) És aludtunk szépen egész éjjel. (elõtte éjjel kezdte a fülfájósdit, egyébként meg kis taknyoska)
Úszás: helyi úszóverseny lesz a Kistarcsai usziban (Mikulás kupa), olyan ovisoknak, akik oda járnak úszni (sulis is van, de az most nem érint). Ilcsi hát és gyorsúszásban is mehet. Tavaly tavasszal (nyuszi kupa) háton volt, és egyáltalán tavaly õsszel volt uszodában életében elõször...

Snoopy: köszönöm a mandulás írást, amint láthatod, most épp fülezünk... újabb csapás a lelkiismeretemnek, bár az is igaz, volt már ilyen, de még sose annyira, hogy egyáltalán orvoshoz jussunk vele (azaz még gyógyszert se kapott sose rá, csak tõlem standard orrcseppet ill. nyákoldót). Ill. lehet, hogy már látta ilyenkor doki, fene tudja, midnenesetre arra emlékszem, hogy sose kellett csinálni vele semmi extrát. A lámpa, meg a takonykór elmûlása mindig elégséges volt eddig.

8 napon még belül vagyok: Boldog Katalin napot!!!

CsKati: neked még külön: NEM BAJ, HA KITTI NEM MÁSZIK!!!

Madárka: ez ismerõs, mármint, hogy áll, de nem fordul hasra. BÁlint ment is, elõbb, mint hasra fordult. Jelentem gerincileg egészségesnek minõsítették legutóbbi ilyetén vizsgálaton.

Hosszmérések: próbáljátok magatoknak lemérni a babát, mondjuk 4-szer. A mért eredmények közötti szórás szerintem úgy 4-5 cm lesz!! Ehhez majd álló korban külön jön még a reggeli és esti eredmények közötti különbség. Ugyanis reggel (=sok fekvés, nyújtózkodás) után 2-3 cm-vel hosszabbak!

Télapó: megkérdeztem õket, szerintük mi igaz ezekbõl a dolgokból. Meg hogy mégis, hogy hozza a nyúl azt a csokit. Stb. Elbeszélgettünk. Így esett a "felvilágosítás", de nem volt nagy illúziórombolás sem, meg reform se, idén is fog jönni a télapó, és idén is éjjel, hogy senki ne lássa.

Apropó:vessétek rám a követ, de én nem vagyok csoki ellenes. Ti szeretitek a csokit? Szerintetek tényleg árt? Mert szerintem ha vacsi után és közvetlen fogmosás elõtt esznek szülõk által kontrollált mennyiséget, ettõl semmi bajuk nem lesz. Egyébként egyre több cikk jelenik meg, amiben rehabilitálják a csokit. Én csak azt nem bírom, hogy maga a miku(nyúl stb) ált. elég pocsék minõségû csokiból van, és ehhez képest (súlyarányban) nagyon drága. Gyûjtögetem, és felírom, amelyik jó volt, így pl. a kredencem ilyen felírós cetlijén ott áll: SMEKT miku jó! (meg az is: szobi paradicsomlé finom) Nem mondom, én is azt kérem a nagymamáktól (stb), hogy gyümölcsöt, vagy tejterméket hozzanak inkább, de nem tiltom el õket az édességektõl. Az egyetlen amitõl falra mászok: a nyalóka. Na azt nagyon utálom. De Mikuláskor a miku bizony hoz nekik csokikat bõven. (amit aztán húsvétig beosztunk)

Andi: természetesen engem is érdekel a januári találka!

Apropó Lõrinciek: láttam (hétvégén arra jártunk), hogy már kezdenek jönni az 50-esre a hannoveri villamosok. HOgy tetszik nektek?

Ja, még egy rólunk: Gergõnek mozog az elsõ foga, és látom is mögötte a maradót. Ilcsit meg eszi az irigység, neki még a 6-osok se jönnek (Gergõnek azok már szépen jövögetnek, az utolsó még épp csak, de másik 3 már használható méretnél tart) Ez az ikerség átka!

Most ennyi tõlünk. Sziasztok!
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ja, még egy: Zsóka: olvastad, hogy Viráganya normál szült?
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Én is jól elmaradtam, már lassan fel is adom, hogy kövessem az eseményeket. Kép
Ti meg biztosan jól elfelejtettetek. Kép Kép
Úgyhogy most csak emlékezetbõl:

Kati!
Én is utólag boldog névnapot kívánok!

Adri!
Szorítok Zsófi barátnõdért. Az egyik ismerõsömnek 29. hétre született egy kiló alatti babájuk. Mostmár majdnem 4 hónapos, elmúlt két kiló és hazaengedték a kórházból. Szegénykének volt (és lesz) 1-2 mûtétje (a bélmûködése nem akart beindulni), de már szopik és elég reményteljes a helyzet. Szóval vannak még csodák. Ja, és 5 hétig tartották benn magzatvíz nélkül.

Evey!
Örülök, hogy tetszett Debrecen, nekem már nagyon hiányzik. Azt hiszem mostmár csak Karácsonykor megyek haza.

Barika Andi!
Engem is érdekel a találkozó!

Zsóka!
Az én férjem is ilyen. Õ pilóta és rengeteget dolgozott (mostanában nem annyira) külföldön. Amikor terhes voltam, a 9 hónapból kb. kettõt volt itthon. Volt, hogy 3 napra hazajött és megint elment hetekre. A mostani munkája olyan, hogy itthonról dolgozik, de ez bármikor megváltozhat. És ha lehet menni, kihívás a munka (na meg persze jól fizetnek), õ megy. Úgyhogy át tudom érezni a helyzetedet.

Emese!
Én nem kaptam címeket!

Cili!
A férjed ezek szerint osztrák? És Dávidhoz magyarul beszélsz?

Adri!
És te Leevihez?

Sajna bulizni (züllött kismama jelige) nemigen tudok elmenni, mert egyrészt messze lakunk, másrészt pedig a férjemre nemigen számíthatok ilyen tekintetben. De hátha összejön mégis...

És akkor most rólunk. Itt a hegyen már jó sok hó van, úgyhogy Bálintnak sokszor az a levegõzés, hogy én havat seprek, õ meg nézi. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan boltot, ahol ekkora (1-2 éves) kisgyereknek lehet szánkót venni? Mármint olyat, amibe biztonságosan beköthetõ. Gyanítom itt ez lesz a közlekedési eszközünk gyakran. És mennyibe kerül?

Bálint a múltkor a rádióval játszott, amikor nem volt bekapcsolva. Amikor utána bekapcsoltam, azt hittem szétszakad a dobhártyám: maximálisra feltekerte Kép 30-ig van a skála, de már a 8-as is nagyon hangos... Utána bekapcsolt állapotban is játszott ilyet, és nagyon megijedt, lehajtotta a fejét és sírásra görbült a szája. Olyan édes volt, mintha elszégyellte volna magát. Még sose csinált ilyet, nem gyõztem vígasztalni.

Na most befejezem, mert úgy hallom, felébredt, megyünk ebédelni.

Puszi mindenkinek, annak is, akinek nem írtam személyesen!

Ági
Ági
 
 


Sziasztok!
Bocs mindenkinek,hogy tegnap nem tudtam ide írni!Képzeljétek és már ma feldíszitettem a kis szobámnkat girlandal és mikulás virággal(Müanyag).Az ablakba pedig vettem rénszarvas formáju világíto égösort,ezt is fel tettem.
Elkezdte anyukám a hétvégén az alsószintet díszíteni és kedvet kaptam én is.Mi a felsöszinten lakunk 3 egy szobában.A konyha az közös az alsoszinten.
Ma voltunk a védönönél 6,44kg és 64 cm ek vagyunk.
Dicsekszem egy kicsit én is:A lányom tegnap 2x is oldalra fordult és egyik kezéböl a másikba at veszi a tárgyakat.

Madárka:Örülj,hogy mind a ketten bújnak hozzád!Nálunk éjszaka is nekem kel fel kelnem a gyerekhez.Nálunk 6kor szokott az ágyunkba bújni és 9-ig alszik tovább.

Evey:Dórim ma éjszaka csak egyszer kelt fel másodszor már fel se kellett kelnem mert csak nyüszörgött és vissza aludt.

Mit szóltok a hó eséshez?Én nem szeretem,de a gyerekeknek ez nagy élmény!A kiisbabám is tátot szájjal nézte,hogy mi ez?

Aniko:Neked javaslat az öltöztetés problémára probáld meg elvonni a figyelmét az öltötzésröl .Nekem így sikerült énekelek neki verset mondok mesélek stb...

GeriAnikó:Sajnos a Dóri is ekcémás õ a fürdetökre az az inkább a libero pelenkára,most vettem 2 napja neki Panpers Sensitivet attol már kezd vissza húzodni neki.Szegénykémnek a hasa tiszta piros száradásos kiütéses.

Leisle:Köszönöm a tanácsot elfogom olvasni.

FIGYELEM:MINDENKIVEL TUDATOM HOGY A BABANETES TALI 2002 JANUÁR 19-RE TUDTAM MEGSZERVEZNI 10-14 ÓRÁIG A PESTSZENTLÖRINC XVIII.KER RÓZSA MÜVELÖDÉSIHÁZBAN!!!!!!!CÍM:XVIII.KER VÁROSHÁZ U.1
Elérési útvonalat majd a legközelebbi írásomban részletessen közlöm!
AKI RÉSZT SZERETNE VENNI EZEN A TALCSIN TUDASSA VELEM E-MAILBAN,HOGY MEKKORA TERMET BÉRELJEK!!!!!!(mailom:bogdanyine@pro.hu)
Köszönöm mindenkinek a bizalmát.
Sziasztok!!!
barika_andi (barika_andi)
 


PIldi:Szerintem tök jok föleg,mert fütik és nagyon kényelmes,Csak babakocsival egyedül neki vágni nem egyszerü!Csak két emberes a dolog!!Ja meg megkel nyomni a gombot ha le és fel akarsz szálni rá addig nem nyílik ki az ajtó,meg ha rajta álsz a lépcsön mert ott pedig fotocellás érzékelö van!Szóval még bonyolult az egész föleg az idöseknek!!Ma is ezzel a villamossal utaztam.Nem rázkodik úgy mint a másik!
Többet másoknak majd a legközelebbi topicba mert csucsidöben vagyok!!!!
Sziasztok!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok!

Elõször is, valaki mondja már el nekem, hogy mi ez az "Edit" itt oldal, hogy kell Profilt kitölteni, vagy hol találom meg ehhez az infókat! Arról nem is beszélve, hogy nem ugrika a keresett beszélgetéshez, elõlrõl kell nyilaznom az egészetKép

Csongi ma nagyot esett, kb. 1 cm-re a szemétõl van egy nagy lila folt. Mit ne mondjak, rohadtul megijjedtem! Ennyi erõvel kiüthette volna a szemét isKép

Nálunk klassz hó esett, bár Csongi még nem igen díjazta, csak leste, hogy mi van. Engem a régi hancúrozásra emlékeztet, lányok, hogy én mennyit játszottam gyerekkoromban a hóban...Ez a nosztalgia helye volt!

Az én kisfiamnak most már tényleg semmi nem jelent akadályt. Ha indulok ki a szobából, már kotor utánam. Ja és két napja azt játszuk, hogy anya, fogd a kezem és sétáljunkKép(:

Geri, már kérdezni akartam, hogy végül elkezdted a fõsulit?

Ági, nem felejtünk mi olyan könnyenKép

Verus, valamit neked is akartam írni, de elfelejtettem. Majd gondolkodom.

Emese, neked már olyan régen nem írtam. Most írok. EmeseKépKépKép

Most ennyi.

Csók Évi
Évi (Évi)
 


Helló Mindenki!

Család kidõlt, nekem elég volt 10 perc, nagyon jól esett. Egész nap csavarogtunk, 11-tõl 3-ig, imádom a havat, de most esõ esik KépKépKépKép El akartunk menni szánkózni, de esõben? Nem találom a bakancsomat, nem tudjátok hol van? Imádom azt a bakancsot és fogalmam sincs hol lehet. A bõr jól átázott remélem nem fogok megfázni. Lili nagyon élvezte a levegõt, ma nagyon jó kislány volt, aludt kétszer fél órát kint és most is durmol apukájával. Cuki baba, ma egész nap hoppázott, mindenre mondta, legújabban áll a baba állt játszunk és nagyon élvezi. Feláll a kezembe kapaszkodva, majd elengedem, áll egyedül pár másodpercig, aztán nekem dõl és nagyot kacag. És kezdjük elõlrõl.

Évi! Nem kezdtem el a fõsulit, mert minden péntek és minden szombati napon lett volna, és az indulásról csütörtökön értesítettek, hogy pénteken elkezdõdik az elsõ tanítási nap. Így mivel akkor még csak szopizott Lili és sem cumisüveg, sem pohár semmit nem fogadott el, így nem kezdtem el. Most várom az új továbbtanulási tájékoztatót és meglátjuk. Ez a fogd a kezem anya dolog ismerõs... Csak bírja a derekunk...

Zsóka! Én a kamcsatkai házra gondoltam. Ott lehetne igazán hangos bulit csinálni. A kutya sem zavarna minket... Jó lehet a napló olvasás. Ami pedig a mensit illeti KépKépKép

Barikaandi! Igyekszem Lili figyelmét elvonni és általában sikerül is. Nekünk inkább a sok réteg ruhával van gond, ami nem is olyan sok, mert 3 max. 4 a kabáttal együtt (Lili nem fázós hálistennek), de a boltban viszont már sok, mert ott fûtenek. Ma a tesóm is jött velünk sétálni, Lili angyalka volt. De nem is vittem fûtött helyre.

Nem is írtam. Szombaton lediplomáztunk úszásból. Megyünk a haladó csoportba. Ügyik vagyunk, igaz? KépKépKép

Erika! Köszi a fotót!!!! Gyönyörûek vagytok!!! Nem ismerlek vhonnan? Jó tanulást!

Ági! Ti merre laktok? Már csak azért, mert írtad, hogy hegyek meg hó. Én ma vettem 1000 Ft-ért 5 pontos övet és azt próbálom majd rátenni a szánkóra. Nekünk támlás szánkónk van, oda biztos sikerül vhogy felszerelni.

Vica! Vietnámi nyelven jön át a recepted. Ilyenkor mi van?

Most puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Van köztetek olyan, akinek megindították a szülést anno? Én ugyanis eredetileg 28-ára vagyok kiírva, és a doki azt kérte, hogy 29-én reggel feküdjek be a kórházba, és talán megindítja a szülést. Ez természetesen a magzatvíz tisztaságától, a méhlepény állapotától, stb. függ. Én jobban örülnék annak, ha természetesen indulna meg a szülés, de bízom a dokimban, õ jobban tudja, mit kell csinálni. Ja, és már 1 ujjnyira állítólag ki vagyok tágulva. És idõnként olyasmit érzek, mint menstruáció elõtt szoktam, inkább némi kis bizsergés, semmint fájdalomérzet. Mondtam is a páromnak, hogy a baba meg akar jönni! Kép Tehát: nem fáj a szülés jobban, ha megindítják? És ami a lényeg: nem rosszabb a babának? Nem igazán szeretném, ha akarata ellenére cincálnák ki õt a kényelmes anyaméhbõl!
Érdekes volt egyébként, hogy amikor elmondtam Papamackónak, hogy talán pénteken baba lesz, neki fülig ért a szája, nekem meg a kétségbeeséstõl elkezdtek csordogálni a könnyeim. Mondjuk nem félek a szüléstõl, de mégis az enyém lesz a neheze, nem? Kép Könnyû neki felhõtlenül örülni!

Kövirózsa: mi a nagymamikám fülére használtuk még régen, és csak megerõsíteni tudom, hogy naagggggyon jó!

És így utólag én is szeretnék a Katalinoknak nagyon sok boldog névnapot kívánni! Kép Kép Kép

Sajnos én még túl sok okosságot, jó tanácsot nem tudok írni nektek, de talán majd idõvel...

Sziasztok: Laura (39. hét, 5. nap)
Laura
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors hozzászólás:
Laura!
Ha a babád jól van (Ctg, flowmetria szerint), akkor kérlek, kérlek NE ENGEDD, hogy megindítsák a szülést!!!! Egy napos túlhordás még semmi!!!! Az indított szülés NAGYON ROSSZ a babának, és persze valszeg a mamának is. A babának nagyon fájdalmas élmény! Ráadásul valszeg azért nem indult még meg a szülés, mert SE TE, SE A BABA nem álltok még készen a nagy útra! Magatokban kell készen állni, elhatározni, hogy megértetek az új élményre, különben nagyon nehéz végigcsinálni! Le kell mondanotok a jelenlegi állapotról, és felkészülni elõbb az újra! Nem csoda, hogy sírvafakadtál, hiszen nem állsz még készen. Beszélj sokat a babáddal, mesélj neki arról, hogy milyen lesz kint, hogy segíts neki a nagy elhatározásban.
Persze ha vészhelyzet áll fönn, pl. oxigénhiány, az más, de anélkül én SEMMIKÉPP sem engedném.

Többiek:
Jázminmama írt, hányingert leszámítva jól vannak, szoptat továbbra is, és várja, hogy leteljen a kritikus 12 hét.
Szakdoliját írja + dec. 14-tõl 2hetenként lesz vizsgája, azért nem nagyon tud most jönni, de mindenkit üdvözöl.

Puszi: Pele
Pele
 


Laura

Nekem masodik lanyomat inditottak, igaz csak burok repesztessel, de szerintem nem volt nehezebb, vagyis csak addig mig agyon fekudni kellett, miutan setalhattam minden olyan volt mint elsonel. Szerintem probalj meg ne idegeskedni felni akkor sokkal nehezebb lehet a szules. Lanyaim mind mas es mas, de szerintem semmi koze inditasnak ehez.

Evi

Elmeletileg ha nem nyulsz bele oldalba akkor az utolsora ugrik. Arra mar rajottem bongeszo fuggetlen a problema, de meg kerdeses hogy kerulsz a topicba lehet ott nem hivatalos uton jossz. Marmint nem gepnek hivatalos. Bookmarkodba van a topic ugy jossz ide vagy bejelentkezel es nem olvasott uzeneteidet olvasod vagy baoldali ablakbol elozo heti vagy napi hozzaszolas oldalt valasztod es ugy jossz ide?
Profilt a bal oldali ablakba a regisztracio profil pont alatt tudod megcsinalni.
Edit arra jo hogy beiras utan 10 percig modosithatod uzenetedet.


Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Atkukucskalok az "Elso nappk" topicbol, mert ott nem tudtak a lanyok segiteni. Szoval nem tudom hasznalni a FULHOMEROt. Megkaptam ajandekba, jo draga volt, de nincs szivem bedugni a gyermek fulebe (3 honapos), legalabbis probalom, de 34.5 meg ilyesmi ertekek jonnek ki, ebbol gondolom, hogy nem dugom be elegge. Pedig jonnek az oltasok...

Egyaltalan lehet ilyen korban mar hasznalni?

Zsuzsi
zsuzsa73
 


Sziasztok!
Megint távirati stílus, egyszerüen nem érek rá a napokban részletesen. Kép
Ugye nem haragszotok?
Zsófiék jól vannak, kis Donátot meg uh-zták, minden rendben van vele! Kép Semmi hiány, semmi extra! Kép
Ma már Zsófi tehette tisztába is! Olyan jó, bárcsak így folytatódna! Dia! Persze, hogy szokás gratulálni, jól tetted, hogy gratuláltál! Hisz minden rendben, és a szülés, születés olyan nagy dolog, még ha ilyen korán jön is. Kép
Ági! Persze, hogy magyarul beszélek Leevihez! Olyan kis édi, mindkét nyelven ért, szemmel láthatóan. Pl. hol a labda, lámpa, kiskutya,stb kérdésre bármelyik nyelven tesszük fel, oda fordul. Kép Okos, édes... Kép
Viszont nagyon nem akar aludni! Éjjel 4-5ször kel, csak cicivel alszik vissza. Pele! Igaz lehet, hogy 8-9hónaposan a sok új inger (nálunk pl. mászás, és ezzel agyütt a lakás felfedezése) miatt nehezebben dolgozzák fel a napi eseményeket? Mit gondoltok? Másnál is van ilyen? Mit lehet csinálni? Nálunk a sírni hagyás tutira nem vezet célra, megpróbáltuk a bemenni, kijönni módszert, de látva az eredményt, egyszerüen nincs szívem hagyni.
Erika! Köszi a naptárinfót! Mennyibe kerül?
Most akkor sok puszi mindenkinek, rohanok tovább!
Ígérem, írok még részletesebben! Lányok, én nem kaptam képet hetek óta senkitöl sem, brühühü. Hát már nem szerettek????
Puszi:
Képtelen Adri
KAdri
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?