Új privát üzeneted érkezett!

Falina:
most nincs időm írni, csak ennyit, hogy NEM!!!

Kata
kátyuska
 
 


Sziaszok Lányok!

Üdvözlet az újaknak!

Klarissza, én tudom ám, hogy ki vagy és úgy tűnik, hogy én jobban informált vagyok mint Te.:-) Amúgy gratula a második babához!

Réka,

szerintem nagyon jó a Szent István. Én a múltkor ott szültem. Nem csak az a fontos, hogy totálisan felújították a nyáron és szuperül néz ki. Vannak alapítványi szobák, ahol a papa is bent aludhat, hanem az is fontos, hogy milyenek az orvosok, nővérkék és persze a szülésznők. Én nagyon szeretem őket és nagyon nagy hálával vagyok feléjük. Iszonyú figyelmesek. Itt minden a mamáért és a babáért van, nem pedig az orvosokért.
De ha pontosabb infót akarsz, akkor azt hiszem, hogy van ilyen topic, hogy kórházak. Szerintem nézzd meg.

Pizzamama, én is csatlakozom az előttem szólókhoz, és nem gondolom, hogy az egészségügy hibája, hogy nem vesznek azonnal észre egy elhalt babát. Mi csütörtökön voltunk ( persze nem most) kontrollon és a rákövetkező hétfőn vesztettük el a kicsit. Én úgy gondolom, ha normális orvosa van az embernek, akkor kellőképpen foglalkozik vele és ez számít.

Vásárlás:

Lányok, ha van rá lehetőségetek, akkor menjetek ki Ausztriába vásárolni gyerekcuccokat, babakocsit meg minden kiegészítőt, mert sokkal olcsóbb mint itthon és nagyobb a választék. Érdemes összeállni többen! Én egy féléve kb.50 ezer Ft-ért egy zsák ruhát, törcsit, sapkát, rugdalózót, cumis üveget és még ezer dolgot (egy zsákot telepakoltunk) vettem.
Amúgy egy igazán jó babakocsi, ami már szinte zenél kb 50-60 ezer itthon.
Ha kell mondok egy-két jó üzletet.

Hát erre az évre ennyi!

Mindenkinek boldogabb esztendőt kívánok, mint az ideje és kívánom, hogy mindaz teljesüljön, amit a jövő évben csak szeretnétek elérni!
BUÉK!

Csutka Rozi
csutka_rozi
 
 


Falina,

nálunk ugyanez a helyzet.

Csoportos leépítés és én tudom is, hogy ki akartak engem is penderíteni. A párom egyik legjobb barátja azonban ügyvéd.
Szóval, amint meg van az első vizsgálati papírod a dokitól és az áll rajta, hogy terhes, onnantól védett vagy. Csinálhatnak bármit, zsarolhatnak, okoskodhatnak, sőt még a fejükre is állhatnak, te mosolyogj szépen és mondd meg nekik, hogy bocsi de kutyaköteleségük nézni a pofidat, amíg el nem mész szülni. Semmit sem módosíthanak a munkaszerződéséden, annak bármely feltételen. Nem kotelezhetnek más munkára és nem adhatnak egy fillérrel sem kevesebbet. A fizetési feltételeid sem változhatnak. Szóval minden marad a régiben, ha tetszik, ha nem! De ehhez azért be kell jelentened a dolgot.
Remélem megnyugtatalak. Amúgy van egy zöldszám kismamáknak ilyen kérdésekre. Megnézem majd Neked.
Remélem így ma már nyugodtabban alszol.

Mégegyszer BÚÉK!
csutka_rozi
 
 

 
 

Sziasztok Kép

Jó sokat írtatok ma KépKép.

Judyt Kép
A 4D nagyon érdekes lesz, sokkal klasszabb a baba, mint 2D-ben, ott valóban baba formája van. A képet majd rakd fel légyszi!! Kép

Ancsimama Kép
Gratula a 3. gyerkőchöz. Terveim szerint nekem csak kettő kell, aztán meglátjuk Kép Szerintem egyáltalán nem korai a terhességed legutolsó szülésed után. Láttunk mi már varjút karón Kép Júliusban szült, szeptemberben már terhes-es Kép (Mondjuk magánvélemény: az tényleg nem egészséges.)

Szamica Kép
Újabb IKER Kép Fantasztikus, mennyi ikres mami van most közöttünk! Ez vmi jel? Kép Nekem 9 hetesen 22mm volt Kép Pont jó Kép

Hanee Kép
Éjjeli bagoly lettél, vagy nem tudtál aludni? Éjfélkor... Na jó régen én is, de most bedőlök az ágyba, mint egy zsák (most is majd leragad a szemem, de még ide feltétlen be akartam nézni Kép)

Belyus Kép
Üdv közöttünk! Mikor mész legközelebb UH-ra?

Gemini Kép
Párod szerintem is feleslegesen aggódik a sok UH miatt, pont írni szerettem volna hogy keress vmi szakirodalmat a neten, aztán láttam, hogy Pizzamama Kép beelőzött az ötlettel Kép.
Szerintem akkor nézz el 4D-re, amikor leginkább Ti szeretnétek Kép. Tudom ez elég diplomatikus válasz, de ha jobban belegondolunk, mindig van mit nézni. Én is elmentem 10 hetesen, pedig ahhoz "hogy mozizzunk" banálisan kicsi volt a terhesség, de mi meg akartunk győződni arról, hogy minden rendben van-e odabent. Legközelebb a 16-18. hét környékén szeretnénk elmenni, akkor szintén genetikailag vizsgálódni, s talán a nemét is látni. Később, amikor már nem fér el a baba egy képre, az arcocskája lehet érdekes (ez már tényleg mozizás Kép).

Rokica Kép
Üdvözöllek Téged is! Fogigátlós dologban sajnos nem tudok segíteni, életemben 8 hónapig szedtem - na akkor utána "állítódott el" a normális mensis ciklusom..
Hamar észrevetted, hogy terhes vagy, biztosan nem lesz gond!

Splendida Kép
De jó, hogy jelentkeztél, már aggódtam! Merre töltöttétek az ünnepeket?
Bpesti viszonylatban a legtöbben a Praxis-t dícsérik, de ott is ha lehet Győrffy Mátyást (a vezetékneve leírása kétséges Kép). A babanet főoldalán róluk találsz tájékoztatót.

Vikó Kép
Hogy-hogy máris érzed a baba mozgolódásait? Nagyon vékonyka lány lehetsz Te KépKép!

Bannamari Kép
Örülök, hogy minden rendben van!!

Hencsike Kép
Üdvözöllek Téged is közöttünk (szegény Mzx Moni, ha visszajön, nem győzi az új lányokat táblázatolni Kép). 7 hetes terhesen a 13mm pont jó (most néztem meg egy szakkönyvben)!! Nyugi! Kép

Falina Kép
Szia Neked is! Nekem is mensi-meg-akar-jönni "fájdalmaim" voltak terhességem elején, sőt néha még most is, de az már inkább a méh növekedésének az érzése. Ez teljesen természetes. Megértem, hogy izgulsz, két babó elvesztése után én is minden neszre rezzenék. Azért próbálj meg lazítani, gyere sokszor.

Kisregény...

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Falina Kép
Tényleg nem rughatnak ki, onnan kezdve, hogy bejelentetted terhes vagy, semmit nem tehetnek! (gondolom van munkaszerződésed)

Picit rólunk is:

A nátha teljesen eluralkodott rajtam, a fülemre ráment, alig hallok és borzasztóan zavar. Szörcsögök és ilyesmi, de szerencsére lázam nincs. Fogalmam sincs mitől estem vissza, a múltkor már egész jól voltam.
Reggel pedig egész beparáztam, zuhanyzás közben egyre éreztem, nem esik jól a meleg víz, lemostam az arcomat, aztán ahogy kinyitottam a szemem, továbbra is sötét maradt minden KépKép, megszédültem és fokozatosan tért vissza a fürdőszoba képe... Volt már valakivel ilyen? Nekem elég alacsony a vérnyomásom (alaphangon 90/60 körül van, ha ideges vagyok akkor 100/70 - 110/90).
Utána le kellett feküdnöm, hogy magamhoz térjek.
Megmértem a vérnyomásomat, szokásosan alacsony volt, viszont a pulzusszámom 55 volt, ami szerintem elég kevéske Kép.
Megittam egy light-os kávét sok tejjel, az felvitte 100-ra az első értéket.
Remélem ez nem vmi ájulás előtti állapot volt, még csak az kellene...

Amúgy már minden OK KépKép, csak már eléggé fáradt vagyok (megint).

Jó éjt mindenkinek!

Holnap szilveszter!! Kölyökpezsgőt behűteni KépKép!
A baráti körünk majd néz nagyokat, mit akarok én a kölyökpezsgővel.. KépKép!

BUÉK!!
Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Kátyuska, Csutka_rozi!

Köszönöm a gyors infót! Most tényleg megnyugtattatok! Kép Akkor ezek szerint, ha az elejétől táppénzen leszek sem rughatnak ki.

Vanda!

Remélem, hogy még nagyon-nagyon sokszor jövök ebbe a topikba! Kép

Üdv:
F.
falina
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon régen jelentkeztem, mert a gépünk 23-án este bemondta az unalmast, olyannyira, hogy teljes gépcserét kellett lebonyolítanunk a két ünnep között. Így most nem volt semmi visszaolvasni az egy hetes termést! Kép

Üdv az újaknak, rengetegen vagyunk már!

Klarissza, Marcsi, rátok különösen felfigyeltem, ugyanis az én első babóm is 2003 nyarán született, szinte napra pontosan szülinapjára kapja majd a kistesót, és bizony ő is szopizik még, bár, mintha elindult volna valamiféle elválasztódás mostanában. Mikor terhes lettem, még napi4x-5x nyomtuk, most pedig már el tud aludni este, és délután is cici nélkül, most még a reggeli az, amihez ragaszkodik, de egy kis ügyességgel el tudom terelni a figyelmét. Igazából én most örülnék neki, ha lassan vége lenne, jó lenne kis pihi a két gyerkőc között, meg éreztem is, hogy igen sok energiát elvesz a két dolog együtt.
Örülök, hogy vagyunk többen is ekkora korkülönbséggel, mert majd egy csomó ebből eredő dolgot meg tudunk beszélni Kép

Krimot én is nagyon sajnálom, Kép olyan hihetetlen, hogy még ekkor is történhet ilyen! Eddig is halálra tudtam magam aggódni mindenen, hát most méginkább! Persze már megnyugtatnak a belülről jövő simogatások, de ha hosszabb ideig nem érzek semmit már rögtön jön a para.

Aki beszél Mzx-Mónival adja át üdvözletem, és jókívánságimat, nagyon drukkolok neki! Annak idején ugye ő indította a topicot, és én voltam a második, az elején szinte ketten beszélgettünk. Remélem minden rendben lesz vele!

Jóéjt Mindenkinek, és nagyon-nagyon boldog, és gyönyörű élményekben gazdag új évet kívánok!!!

Bogárka (14+6)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Sziasztok,

Én a fejfájósokhoz csatlakozom, napok óta annyira fáj, hogy szinte semmit nem tudok csináálni. Azt gondoltam, ha alszom, elmúlik, de neeeeeeeeeeeem. Én ezt nem bírom..... Mi a fenét csináljak. Iszom a teákat, pihenek, de mintha nem is érdekelné...

Lassan megyek AFP-re, vagyis konkrétan hétfőn, szurkoljatok, mert attól azért ngyon parázok...

Legyen mindenkinek szép napja és BUÉK mindenkinek.

Mostanában keveset irok, mert egyszerűen annyira fáj a fejem, hogy se írni, se olvasni nincs kedvem, és nem is tudok... Hát ezek vannak. Baba jól van, nagyon aktiv, alig lehetett befogni az UH-n. Visszafokoztak egy héttel, úgyhogy nem a 16. végén vagyok, hanem csak a 15. végén. Nagy ügy. :-)) Lényeg, hogy minden okés...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Vanda!
Köszi a nyugtatgatást és tényleg keresek némi szakirodalmat. A párom egyébként nem "elmaradott", csak nem magyar, és náluk a terhesség alatt összesen két UH-t csinálnak, mondván, hogy jobb minél kevesebbet zargatni a picit. Ezért tűnik annyira nehéznek meggyőzni, hogy ez nem is így van igazából.
Vigyázz ezekkel az ájulásos dolgokkal, főleg a fürdőkádban (persze máshol is) igen veszélyesek!
Nekem elvileg tök jó a vérnyomásom, mindig is 120/80-90 volt, de mostanában elég sokat szédelgek, és a mozgólépcsőn is inkább valaki mögé beállok szorosan. (Remélem, nem értik félre... :-)

Mi valószínűleg a 16-18. heti UH után mennénk el 4D-re, ha esetleg ott nem derülne ki a baba neme.

Hanee!
Tényleg nem semmi a pocakod! Én csak 12+5 vagyok, de a pocakot még mindig a hájamnak tudom be. Talán most már lassan elkezd majd növögetni a pici miatt is...
Köszi a "fejfájásos" és UH-s gondolatokat!

Csutka Rozi!
Akkor én szeretném kérni a kinti üzletek nevét és címét! Bécsig kell menni, vagy talán a határhoz közelebb vannak?


Vikó!
OK, visszatérünk a témára. Majd kérdezz!


MÁS: tegnap beszéltem az egyik kedvenc gimis osztálytársammal. Gyanutlanul veszem fel a telefont, kérdezget, hogy hogy vagyok, mi van a babóval, majd váratlanul bedobja, hogy 5 hetes terhes! Azt hittem, kiugrom a bőrömből! Persze ő már a harmadik babóját várja, tehát egy kicsit gyakorlottabb, mint én... jó lesz így együtt pocakosodni.

MÉG MÁS: tegnap szült a barátnőm nővére. Érdekes érzés volt így terhesen értesülni egy baba megszületéséről. Mert ugye amíg nem terhes az ember lánya, addig olyan távolinak tűnik az egész. Viszont amikor már nyakig benne vagy a dologban, és tudod, hogy kb 6 hónap múlva eljön a te órád is, na az már egy kicsit más érzés!

Mindenkinek sok puszi, és természetesen BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!
Gem
12+5
gemini
 
 


Sziasztok!

Johanna!
Én is képtelen vagyok magamat aktivizálni már napok óta. Pedig most a fejem sem fáj. A fejfájást, ha van, a férjem szokta enyhíteni egy kis maszázzsal. Én amúgy semmilyen bogyót nem szedtem rá.
Én olyan új esztendőt kívánok mindannyiotoknak, amilyet szeretnétek.

Annamari
17+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hanee!

Néha tényleg nem tudom mit is érzek, van amikor a beleket, de azt meg tudom különböztetni. Én már voltam terhes, igaz 10 évvel ezelött, de mintha... Kép Na mindegy, pár hét és akkor már ezer százalék lesz! Mondjuk azon erősen elgondolkodtam, honnan tudják a férfi dokik, mikor-mit érezhet a kismama. Kép Sose felejtem el, amikor már a szülés utolsó óráiban rendesen szenvedtem, kínomban azt mondtam a dokinak, adjon már valami érzéstelenítést, erre kinevetett, hogy "na ne vicceljen már..."Le tudtam volna csapni... Persze igaza volt, de ahogy nézett..., nem igazán érezhette át azt a fájdalmat. (Hozzáteszem, h. nem vagyok az a hisztis típus, itt-ott ki vagyok luggatva, meg van egy nem éppen apró méretű, 13 órás munka alatt elkészült tetoválásom is.Simán használom az epilátort a hónaljamra is. Néhányan fakírnak hívnak az ismerőseim között. Kép Na most aztán jóóól elrettentettem mindenkit. Kép)

Vanda

Igazából nem vagyok túl vékony. (mondjuk a rokonok szerint igen.De kb. 60kg szoktam lenni a 170cm-emhez, ez nem az a gebe alkat ugye?Kép) Valamit érzek, de lassan sikerül elbizonytalanodnom. :-S

Kölyökpezsgőt már én is behűtöttem! Kéééét üveggel is, úgyhogy ma jól leiszom magam a gyerekem segítségével. Kép

Jobbulást kívánok!!! Kúrálgasd Magad!

Viszont jönnek hozzánk..., amit nem annyira várok most. Már jópár éve nálunk van megrendezve a szilveszteri malaccság Kép, most meg különösen fáradt vagyok. Egész éjjel nem aludtunk, fogalmam sincs miért. 1/4 3kor próbáltuk Kisfiammal meggyőzni egymást, hogy valahogy mégiscsak el kellene aludni már...nem nagyon ment. Ma meg melózom. Este meg banzáj. Fúú, nem is tudom, hogy bírom majd... Előre sajnálom magam. Kép

Üdv minden újnak! Kép

Falina!

Én is csatlakoznék az elöttem szólókhoz! Nem rúghatnak ki! Annak idején én is sokat kérdezgettem ezügyben, de a Lányok kiokosítottak. Kép Meg a legtöbb kismama-újságban vannak ilyen cikkek.

Puszi Mindenkinek!!!

Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánok!!!
Vigyázzatok MAgatokra!!!

Viki
vikó
 
 


Falina!

Én úgy tudom, hogy a terhes nő akkortól válik védetté a munkahelyén, ha már betöltötte a 3 hónapot. Vagyis a 4. hónaptól. Akkor viszont be kell jelenteni. Ha kíhúzod táppénzen addig, akkor szerintem utánna nem rúghatnak ki.
De itt vannak olyan lányok, akik HR-esek és ők jobban tudják. Néhány hete volt már erről szó a topikban. De nem tudom, pontosan mikor.

Annamari
17+6 (18+2 és 17+5)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Falina!
Én nem vagyok HR-s, de Bannamarinak igaza van. PRóbaidő alatt nincs védettség. És még vmi: akkor is változik a helyzet, ha határozott időre szól a munkaszerződésed. Szóval a legideálisabb az, ha határozatlan időre szóló munkaszerződés van a kezedben, és már túlvagy a próbaidőn. Remélem, ez a helyzet!
Üdv
Gem
gemini
 
 


Sziasztok!

Lányok, nagyon köszönöm a sok együttérző hozzászólást, nagyon kedvesek vagytok!
Mikor bementem a vizsgálatra amiből kiderült, hogy mi van, én még komolyan nem gondoltam semmi rosszra. Annyira nem volt semmi bajom. Furcsának tartom az egészet, hogy sehogy nem jelez a szervezet. Miután túllestem a műtéten elmondta a doki, hogy semmi genetikai baja nem volt a babának. A láztól lehetett az egész, és persze nem 13 hetesen halt meg, csak ott állt le a fejlődésben. Kb két hete halhatott el. Ha jól vissza gondolok, egyszer picit szúrt az oldalam, vagy fájt, de igazán nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert nem volt vészes. Hát úgylátszik sokkal "nyafkább"-nak kell lenni, és odafigyelni minden kis dologra.Bár akkor már úgyis tök mindeggy lett volna.
Most hogy ez történt, rengeteg történetet hallok, de ezeket most inkább nem írom le nektek! Kép
Figyeljetek nagyon magatokra, és a babáitokra!
Egy dolgot fixen leszürtem, nekem mégegyszer tutira nem mondja 1 doki sem, hogy ne vegyek be lázcsilapítót, mert biztos kevesebbet árt, mint a láz. Bár a fene tudja.
No továbbra is bele olvasgatok a topikba, hogy okuljak, így legalább kaptam egy kukkolási lehetőséget, ti rég túll lesztek a nehezén, mikor én a (remélhetőleg nem, de biztos ..) hányós korszakba lépek. Kétszer már nem adatik meg, hogy ilyen szerencsém legyen, hogy nem hányok Kép
Még eggyet kérhetek azoktól akik már túlestek egy ilyenen? Írjátok már meg priviben, kinek mit mondott a doki, hogyan tovább, mikor fog megjönni, meg mikor lehet babagyártásba fogni. Mert igazán mindent elmondott a dokim, de egy büdös kukkra sem emléxem Kép Kicsit máshol jártam...ciki lenne ezzel felhívni.Köszönöm elöre is. A cimem krimoka@freemail.hu persze biztos utánna olvashatnék itt is. de még egyenlőre fekvésre vagyok ítélve, asszem ezért is kapok majd az embertől, hogy ennyit ültem itt most.

További jó pocakoskodást nektek.

krimo

Kép
krimo
 
 


Lányok! Falina!

Már most sem rúghatják ki (feltéve ha határozatlan idejű munkaviszonyról van szó, és nem próbaidőről!). Nem kell betölteni a 12.hetet, már védett a Kismama az elejétől kezdve, amint van egy fecnije, h. dokinál volt és "babás" Kép. Sőt, még olyanokról is hallottam itt a nagy kutakodásom során (néhány hete még én álltam hadilábon ebben a kérdésben Kép), hogy valakit kirúgtak, mert nem volt még papírja, de munkaügyi bírósághoz fordult, -időközben beszerzett papírokkal- és végül a munkaadó veszített.
Szóval sztem nem nagyon kell aggódni emiatt. (hozzáteszem, nekem a dokim is totál félreinformált az elején, mert azt mondta simán kirúghatnak és menjek táppénzre, mert tuti ki is fognak Kép de utánajártam... Még annyira sem "zargathatják" a kismamát, hogy áthelyezik ide vagy oda, csak akkor ha az a Kismamának is megfelel, és nem rosszabbak a feltételek! Szóval nem szabad belemenni semmiféle, csak a munkaadónak előnyös változtatásba!!! Nekem külön szerencsém volt, hogy eszükben sem volt kirúgni és teljesen pozitívan álltak a témához!

Puszi:

Viki
vikó
 
 


Koszi a valaszokat vedettseg ugyben. Nem vagyok probaidon, es hatarozatlan ideju a szerzodesem. Azaz 1+1 evig hatarozott volt, majd a masodik ev lejarta utan automatikusan folytatodott a munkaviszonyom, nem kaptam papirt arrol, hogy onnantol kezdve hatarozatlan, de a munka torvenykonyve szerint erre ilyen esetben nincs is szukseg allitolag, mert ha masnap meg mindig a cegnel dolgozol a hatarozott szerzodes automatikusan hatarozatlanna valik. Emiatt mondjuk meg parazom, de a ceg nagyvallalat, szoval ilyen ugyeket nem szokas nalunk elsimlizni. Mondjuk a terhessegnel mindig egy picit jobban oda kell figyelni, mert azt sehol nem veszik jo neven.

Mas, ejjel volt egy kis para, minimalis barnazas jeletkezett, reggel dokihoz rohanas apucival. Dokibacsi nagyon rendes volt, szabirol jott be megnezni (szerencsere nem csak miattam, volt 2 masik paciense is) megvizsgalt es egyelore nem latott elvaltozast. Kaptam ultrogestant es MagneB6-ot es pihennem kell. Kiirt tappenzre. Hu, mennem is kell telcsizni a haziorvosomnak!

Falina
falina
 
 


Krimo!

Nagyon örülök, hogy nem vesztetted el az életkedved!!!!!!
Biztos vagyok benne, hogy legközelebb sikerülni fog!!!
Addig is vigyázz magadra!!!

Klarissza
(10)
klarissza
 
 


Sziasztok!

Krimo!
Elképesztő, hogy összeszedted magad. Hozzám nem szólhatna senki hetekig...
Klarissza!
Én is az Uzsokiban fogok szülni, ha eljutok odáig.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Krimo,

Orulok, hogy jobban vagy, mar amennyire ilyenkor jol lehet lenni..Kép
En ketszer voltam lazas egy heten belul, jol meg is ijedtem, 38 foknal rohantam el az ugyeletre szuriert. En is inkabb ugy gondoltam, hogy a lazcsillapito kevesebbet arthat, mint a laz. Mindenki nyugtatott, hogy ez meg nem olyan magas, de most azert ledobbentem, hogy Krimonal ilyen kovetkezmenye lett..Kép Ezek szerint a laz valoban nagyon veszelyes!

BUEK mindenkinek es erezzetek jol magatokat este!

puszi

Katica
katica78
 
 


Sziasztok!!
Mindenkinek BOLDOG Új ÉVET És BOLDOG BABAVÁRÁST JÖVÖRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RITA 13+2

rita77
 
 


BUÉK mindenkinek!!!!!!!!!!

Kép
splendida
 
 


Sziasztok!!

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog új évet és annál boldogabb babavárást kívánunk!

Kép

Puszi
Vanda és Maszat
12+2

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!

Csutka_RoziKép

Engem erdekelnenek az oszrak uzletek,esetleg honlapok is,foleg,mert elnek kinnt rokonaim.Elore is koszike.

FalinaKép

Nekem 6+4 nel volt szivhang.

Es ugyanazok a tuneteim voltak,mint Neked.Eros emelyges,de szinte soha nem reggel-bar a rokakoma soha nem latogatott meg szerencsereKép

Es a petefeszkeim,hasam alja is eleg sokaig fajdogalt,szurogatott,de ne izgulj,ez azert van,mert nyulnak a mehszalagokKépKép

Lanyok:

BEKES,BOLDOG,GONDTALAN BABAVAROS, SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG UJ EVET KIVANOK!!!

Kép

Kriszta es Akos 21+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok lányok!

A munkajogról:
A terhes a betöltött 12. héttől védve van és akkorra bejelentési kötelezettsége is van a munkahely felé, de ha egy héttel később jelented be, attól még nem követsz el semmi rosszat! Csak illik akkor bejelenteni már. Én is most fogom, jövő héten bejelenteni bent. A terhes nőt a szülési szabadság végéig (a szülési szabadság a szülés előtti 4. héttől kezdődik, vagy a szüléstől, ki mikor veszi ki, attól függ) nem lehet kirúgni.
Ha betegállományba kerülsz, egyébként sem rúghatnak ki! Elvileg fél év a tűrési idő normál esetben, de indokolt esetben (pl. veszélyeztetett terhesség) tovább is kénytelenek alkalmazni, ilyenkor a kezelőorvos 30 naponként, vagy 60 naponként felülbírálja a betegállományodat és ezt el kell juttatnod a munkahelyedre (mármint a papírt). Ha pedig a betegállomány után elmész szülni, akkor fél évig továbbra is ugyanúgy nem rúghatnak ki, mintha dolgoztál volna. Utána elbocsájthatnak, de a GYED-et (ami 2 éves korig jár) kötelesek fizetni akkor is.

És még ehhez hozzájár a következő: A munkahelyen kötelesek a megváltozott körülményeknek megfelelő munkát keresni neked. Tehát ha neked olyan munkaköröd van, ami terhesen veszélyeztetné a magzatot, kötelesek valami más munkakört keresni neked, ami nem megerőltető (ha pl. eddig gyártósor mellett dolgoztál de ez megterhelő a magzatnak, akkor be kell, hogy ültessenek mondjuk az irodába - ez egy példa csak). Itt inkább az szokott lenni, hogy munkakörön belül van pár dolog, amit a terhes nem tud elvégezni (pl. nem mászkálhatok létrára miközben a raktárban pakolunk, akkor felmászik más). Azért remélhetőleg többen vagyunk, akik olyan munkát végzünk, ami nem elsősorban fizikai :D

Ha kérdésetek van jogból, bátran tegyétek fel, jogra járok :D ;)

Boldog új évet kívánok mindannyiótoknak!

hanee (13+2)
hanee
 
 


Bkriszta,
köszi, hogy leírtad, megnyugtattál! Eleinte nagyon megijedtem a görcsölgetés miatt már volt rossz tapasztatom korábban.

Csutka_rozi,
az osztrák boltok engem is érdekelnének!

Hanee,
furi, hogy a jog csak a 12. héttől ismeri el a terhességet, mikor a magzat fejlődése szempontjából pont ez az időszak a legfontosabb. Az én hozzáállásom az lenne, ha én lennék a jogalkotó, hogy már az elejétől védeném a kismamát, hiszen a pár hetes magzat is magzat!

Boldog, babavárós új évet kívánok Nektek!

Falina (6+1)
falina
 
 


FalinaKép

Nagyon szivesen.
Nekem is volt rossz tapasztalatom, juniusban volt egy miss ab-om a 9. hetenKép

Es most en is szedtem az Utrogestant a 12. het vegeigKép

Minden rendben lesz!!!Kép

Kriszta
20+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Szia Kriszta!
Mi ismerjük egymást ugye tudod!!!!
Rita

rita77
 
 


RitaKép

Igen,igen,tudomKép
A kozos ismerosunknek mar mondtam,hogy szerintem Te lehetszKép
BUEK!!!

Megyek virslit enniKépKép

Kriszta
21+2

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok Lanyok!

Mindenkinek nagyon boldog uj evet szeretnek kivanni! Remelem jol telt a tegnap este. Kép

Puszi,
Pizzamama&Baba

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Boldog Újévet Minden Pocakosnak!

Annamari:
Miért az Uzsoki? Már pontosan tudod, hgy kinél szülsz? Bocsi a sok kérdésért Kép

Ajajjj, kezd megjönni az étvágyam Kép segítség Kép

Klarissza
(10)
klarissza
 
 


Egy osztrák oldal:
http://www.toysrus.at

Csak úgy nem szabad kimenni, mert úgy jártok, mint az ismerőseink. Előzetes téma körbejárás nélkül kimentek vásárolni, majd üres kézzel és dühösen jöttek vissza, mert nem találtak olcsóbb boltokat, sőt...ráadásul iszonyatosan kipurcantak.
Egyébként az osztrák barátnőm szerint nem sok különbség van az árakban, esetleg ha akciók vannak, akkor éri meg kint vásárolni.
Mi itt Budapesten anno a Megatoysban és a Brendonban vásároltunk, mert a nagy áruházakban van igazán nagy választék.
Internetről pedig óvatosan vásároljatok, mert a képek a cuccokról elég csalókák, hiába olcsóbb minden.
Itt lehet mazsolázni, persze lehet, hogy mindannyian ismeritek Kép
http://www.bababolt.lap.hu

A babakocsi vásárlást meg szerintem nagyon át kell gondolni, mindenkinek a praktikusságot kell szem előtt tartani, mert különben bosszúság lesz belőle.
(Ja és szerintem max. két babakocsival meg lehet úszni a dolgot Kép, az első 6-8 hónapban egy fekvőssel, aztán, ha már biztosan ül a baba egy könnyű szaladgálóssal.)

Na mosmá abbahagyom, de hátha tudtam egy-két kismaminak segíteni Kép

Klarissza
(10)
klarissza
 
 


Sziasztok lányok!

Falina:
Bocsi, rosszul írtam a dolgokat, de most meg is néztem a törvényt: valójában a munkajog a terhesség hivatalos megállapításától datálja a védelmet a terhes nő részére. Ez azt jelenti, hogy az első ultrahangfelvételed dátuma az irányadó.
A 12. hét a jogban egyébként meghatározó dolog, nem csak a gyakorlatban, a törvényekben és egyéb jogszabályokban is. Ehhez kötik az abortuszt is és ennek orvosi alapja is van, hiszen a 12. hétben alakul ki a méhlepény és ettől kezdve nem a szervezeted tartja fenn a terhességet, hanem a méhlepény. Ehhez kötik az abortuszban meghatározottakat is. Ráadásul ettől kezdve válik komolyan veszélyessé a beavatkozás az anya számára. Természetesen a jog lehetővé teszi a további időszakban is a terhesség megszakítását akkor, ha valamilyen súlyos rendellenesség lép fel. De azt hiszem orvosilag a 18-20. hét környékéig elfogadható a dolog. Ami pedig érdekes: a 24. héttől, ha bármi történik, már nem vetélésről, hanem szülésről beszélünk. ez a harmadik trimeszter eleje.

Klarissza:
Köszi, megnyugtattál Kép Én azt tartom egyébként baromira furcsának a babakocsikkal kapcsolatban, hogy amikor említettem páromnak a babakocsi dolgot, egyből letámadott, hogy "csak használtat, mert iszonyú drága".. de mondtam neki, hogy "hát ne csináld már, a saját gyerekemen nem fogok 10 ezer Ft-ot spórolni, ha megtehetem hogy megvegyem az újat".. ő ezt arra alapozta ugyanis, hogy egy ismerőse 80 ezerért vett babakocsit.. hát én ettől teljesen lehidaltam. Mondtam, hogy nem hiszem, hogy csak ennyiből lehet megúszni.. én nem veszek ennyiért.. engem nem érdekel, hogy nincs beépített rádió és nem lehet ötféle babakocsivá átalakítani. Úgy gondoltam eredetileg is, hogy max. 30-at szánok rá, és most egyre inkább látom, hogy meg lehet annyiból úszni a dolgot egy jó minőségű babakocsival is.
Egyébként tudom, hogy sokan vásárolgatnak használt dolgokat meg adnak is el, de nekem valahogy valamiért fenntartásaim vannak ezekkel.. főleg, amit az ember pl. egy bizományiban, vagy egy bababörzén megvesz.. ki tudja, ki ült benne előtte? Lehet, hogy hülyeség és hülye vagyok, de folyton az jut eszembe, hogy "basszus, a saját gyerekem megérdemli, hogy újat kapjon". Najó nem megyek ebbe bele, biztos nem értetek egyet ebben Kép

Én biztos, nem fogok kimenni vásárolni, mert csak pár dolog kell. A benzin pénz pedig kb. 20 ezer Ft oda-vissza, úgyhogy ezt is érdemes meggondolni szerintem Kép Ha valaki százezrekért megy vásárolni, akkor tutira megéri, de pl. nekünk csak babakocsi kell, egy kis szekrény és pár apróság (pl. vízhőmérő, törülközők, lepedők). Ez bőven azon az összegen belül tartható a magyarországi viszonylatokban is, amiért még nem utaznék ki Kép
Én mondjuk mázlista vagyok, mert unokatesómtól kapok egy rakás cuccot. Már most van egy csomó babaruhám: az első három hónapban öltöztetni tudnék belőle egy gyereket nyugodtan, annyi.
Hálistennek ott két kisgyerek van Kép
És ha mázlim van, akkor kislányom lesz, mert nekik is az van, kettő.. és akkor úgy jár, mint egy kis hercegnő :D

Mikortól lehet/kell érezni elvileg mozgásokat?

hanee (13+3)
hanee
 
 


BUÉK!
Sziasztok!

Klarissza!
Azért az Uzsoki, mert én amúgy is Zuglóban lakom. Ebben a kórházban feküdtem 10 napig amikor bevéreztem, és teljesen elégedett voltam a teljes személyzettel. Orvosokkal, nővérekkel egyaránt. Nekem amúgy sincsenek extra igényeim, ami a szülést illeti. Örülni fogok, ha az Uzsokiban szülhetek, mert a betöltött 35. hét előtti szüléseket amúgy sem vállalják. Nekem az lenne a legnagyobb boldogságom, ha természetes úton, császár nélkül megszülhetném a piciket.

Hanee!

A magzatmozgásokat - a könyvem szerint - a 14-24. hétig bármikor megérezheted, de olyan korán csak a többedszer szülő, illetve a nagyon vékony kismamák érzik.
Én már a 14. héten úgy gondoltam, hogy azt érzem, de szerintem tévedtem. Amúgy rendszeresebb, erősebb mozgásokat dec. 24.-től érzek, azaz egy hete. Akkor léptem a 18.hetembe. Én nem vagyok egy kifejezetten vékony alkat, de nagyon telt sem. Amikor a dokimat kérdeztem, azt mondta, hogy a 19-20. hétre szinte mindenki megérzi. Nekem ketten vannak a pocakomban, s gondolom, azért érzem. Amúgy én álladóan csak a jobb oldalamon érzem, tehát gondolom, hogy mindig ugyanaz a baba teszi.

A vásárlásról:
Én azt sem tudom, mikor érdemes elkezdeni vásárolni. Nem szeretném elsietni, de azt sem, hogy szülés után kelljen rohangálni.
Én az új dolgokhoz sem ragaszkodom. Bármilyen textiliát ki lehet fertőtleníteni. Inkább az tart vissza, hogy nem tarthat addig egy használt babakocsi, mint egy új. Azért sokat nem gondolkozom ezen, mert nálunk (majdnem) mindenből kettő kell.

Annamari
18+0

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Hanee,
ennek örülök, így már barátságosabban hangzik. Kép
F.
falina
 
 


Sziasztok!

Megint csak pár sort magunkról, mert hát fekve nem olyan egyszerű ám irni. Nagyon köszönöm a biztató szavakat, annyira jól estek, volt amelyiken még piteregtem is.
Pár nap itthon fekvés után be kellett feküdnöm a kórházba, ugyanis 2 nap egymás után 39,0-39,6-ra szökött a lázamKép. Most sem mondtak mást mint előzőleg, Baba, lepény, méhszáj és minden rendbenKép, valszeg valami gyulladás van a szervezetemben és az okozhatja ezt az egészet. Mármint a görcsölést, a vérzést, a lázat. Azóta szedem a Semicillint is, és tényleg, még csak hőemelkedésem sincs. A dokim nagyon rendes volt, láztalanságomra való tekintettel kimenőt kaptam péntektől vasárnap estig. Tehát holnap megyek vissza. Nagyon remélem, hogy most már lassan vége lesz ennek a rémálomnak, és minden rendben lesz. Ja, egy pár nap óta érzem a kezemmel a babóm mocorgásátKép (ugye Ő a 2. és tutira azt érzem), hát ez nálam soha jobbkor nem jöhetett volna, igy azért picivel nyugodtabb vagyok. Bár igazán csak az uh-ot nézve szoktam megnyugodni.
Na ennyit rólunk.

Krimo
Nagyon csodállak, hogy ennyi erő és kitartás van benned. Drukkolok, hogy hamarosan újra babás legyél.

Látom sok az új isKép, Üdv. mindenkinekKép!

Remélem hamarosan én is itt lehetek újra.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kivánok!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Lányok
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok. Nem tudtam minden hozzászólást elolvasni, mert csak most jutottam netközelbe, majd idővel talán.

Krimo
Nagyon megdöbbentett ami veled történt, nagyon sajnálom. Neked méginkább kívánom, hogy a 2005-ös év meghozza a várva várt babát! Pihenj sokat. Nekem "csak" egy méhen kívüli terhességem volt, amivel a 6. hétben műtöttek meg. Ezután az orvosom 2-3 hónap várakozást javasolt. De nem biztos, hogy nálad is lehet ilyen hamar próbálkozni. Nekem egyébként a műtét után 2 nappal jött meg a vérzésem, de kevesebb volt, mint szokott, viszont rá pont 28 napra jött meg a következő, ami teljesen normálisan zajlott. Biztos te is látni fogod, hogy milyen hamar regenerálódik a szervezeted. Azt javaslom még, hogy nyugodtan hívd fel a dokidat, és kérdezd meg tőle, mi a teendőd. Biztosan meg fogja érteni, hogy nem emlékszel miket mondott, nem voltál olyan állapotban.

Vanda
Nekem is volt 2 alkalommal ilyen tünetem (mármint hogy leesett a vérnyomásom), nekem is eleve alacsony, szóval azt hiszem ehhez most hozzá kell szoknunk. De a doki azt mondta rá, hogy örüljek, hogy alacsony és nem magas. Szóval inkább örülök ennek! Megnéztem a képet, tök jó! Mekkora nagy már! Jövő héten már tudok írni privátban, és várom a Te leveled is!

Puszi
Adri
adri77
 
 


Sziasztok,

Bannamari:

Én úgy vagyok ezzel a vásárolgatás dologgal, hogy szépen lassan elkezdem, mert akkor nem egyszerre kell sokat költeni.. mert hiába kell csak kevés, azért az is sokba kerül. Holnap megyünk szekrénykét nézni, de berendezési tárgyat (pl. kislámpát) addig nem akarok venni, amíg nem tudjuk, hogy fiú-e, vagy lány.
Ruhákat hálistennek nem nagyon kell vennem, de pont most írtam össze, hogy mikre lesz még szükségem, és hát pl. babakocsit, mérleget, pellusokat venni kell.. ez is mind költség, megpróbálom valamennyire elosztani hónapról hónapra Kép Meg persze kiadom az ukázt a családnak is, hogy mivel lepjenek meg ;)

hanee (13+3)
hanee
 
 


haliho,

VandaKép
köszi, valszínű a Praxis mellett döntök. Remélem nem késő ha előtte másfél-két héttel jelentkezik az ember.
Egyébként Zalában karácsonyoztunk, én onnét jöttem. De most már tíz éve itt élek Bp.en. Nagyon jók a képeid! A rajzokat te csináltad?
egyébként nálam is volt már hasonló zuhanyzásnál. Olvastam is, hogy nem szabad túl forróval, és nagy gőzben fürdeni. Én mindig nyitva hagyom az ajtót.. Szerintem nem kell megijedned, simán csak leesett a vérnyomásod.

BanyóciKép Örülök a jó híreknek és továbbra is szorítok!! Rendben lesz minden!

Én még nem mernék vásárolgatni. Azért nézegetek már cuccokat. De persze teljesen logikus amit Hanee ír, jobb lenne elosztva. nekem nagy szám az is hogy megvettem az első terhesgatyóm Kép.
Hanee, tényleg mekkora már a pocid!! Mellesleg nekem is hasonló mératű, de én már 16 hetet elkerültemKép De most aztán tényleg megindultKép

Ciao
Timi
(16+3)
splendida
 
 


ez az oldal is jó (bár már lehet hogy ismeritek)
http://www.babadiszkont.hu/cont.html
splendida
 
 


Sziasztok Kép
A tegnapi nagy buli végül egy tévézős-kártyázós-bealvásos szilveszterre sikerült, éfjélkor kölyökpezsgővel Kép. Egyáltalán nem bánom, hogy nem mentünk sehová, mert a náthám totál eluralt, az éjjel alig tudtam fél-fél órákat szunyálni, folyton eldugult az orrom. Ezt a bioparoxot nem merem orrba fújni (oda is lehet elvileg), az útmutató szerint "előbb 'ürítsük' az orrunkat', - na olyan pillanat nekem nincs.

Banyóci Kép
Kórház Kép Sajnálom hogy magas lázad lett, de legalább jó kezekben vagy, és az antibiotikum is használ. A baba mozgásának érzését már én is nagyon várom Kép Nekünk első bébi, így aztán felettébb. KépKép

Adri77 Kép
Szia!! De jó, hogy netközelbe kerültél! Kép
Ez az alacsony vérnyomás annyiban rossz, hogy olyan vagyok, mint aki alig aludt (mondjuk ez most igaz is), csúkódik a szemem mindig, elég szétszórt vagyok, égve felejtem a villanyt Kép, elfelejtem mit akartam és ilyesmi Kép
Jövőhéten kedden már megyek dolgozni, azonnal írok Neked priviben is! Jól vagytok??

Splendida Kép
Jól döntöttél a Praxissal kapcsolatban. Szerintem két hét reális időnek tűnik, lementek az ünnepek, biztosan nincs most olyan forgalom. A zuhanyzással már vigyázok..
Szoktam rajzolgatni, ha megszáll az ihlet, néha hetekig mást sem csinálok, utána hónapokig sem, leginkább idő hiányában. Most elterveztem, hogy üvegképeket festek a babaszobába, - régebben rengeteget csináltam, csak elajándékoztam a babás barátoknak. Most meg nekünk nem maradt Kép
Tudjátok már a babátok nemét?


Vásárlás témához:

Nekünk már sok apró ruhácska összegyűlt, folyatosan veszegettem egy-egy bodyt, tipegőt stb. Kép Sosem tudtam megállni. Használt ruhácskákat igazából nekünk nem fog adni senki, mindent önerőből kell, a legalapvetőbb dolgoktól kezdve (cseh pelenka, előkék stb.). Úgyhogy mivel nagypocisan nem tudom, lesz-e kedvem járni az üzleteket, lassan a ruhatárat kialakítjuk 6-9 hónapos korig, s később szülés előtti hónapokban beszerezzük a babakocsit, kiságyat, kiegészítő dolgokat.. Nálunk ez a terv. Kép
Nem vagyok babonás, hiszem hogy helyük van/lesz ezeknek a ruhácskáknak, tárgyaknak az életemben Kép. Előbb vagy utóbb.

Kismami ruhák:

Már vettem két terhes nacit, pedig ahogy elnézem magam, még egy darabig nem lesz rá szükségem Kép. Vettem egy klassz farmernacit és egy barna, csíkos rugalmas szövet, elegánsabb gatyót. Egyik sem csinál hordót a kismamából Kép.

Babakocsi:

Milyen babakocsit szeretnétek venni (márka, típus stb.)? Néztétek már a választékot? Egyenlőre a bőség zavarában szenvedek. Azt tudom, hogy többfunkciósat akarok, ha lehet autósüléssel együtt, kinéztem az ABC-ből egyet, - de még nyitott a dolog. A háromkerekű babakocsik nektek tetszenek?

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek Kép!

Falina!
Én 6+6 voltam UH-on ott már láttuk/hallottuk a szívhangot, de szerintem sokat számít az is, hogy mennyire jó a doki gépe.
Én is éreztem ilyen mensiszerű görcsöket, elkezdtem Magne B6-ot szedni és abbamaradtak. Hányingerem nekem sem éppen reggel van, hanem ébredés után kezdődik kb. 1 órával, eltart ebédig majd kb. 4 körül újrakezdődik és estig tart.
Úgy tudom, hogy a betöltött 90. nap után "védett" a terhes nő a munkahelyén kirúgás ellen. De van egy szakértő az Indexen, a Szülői munkaközösség/GYÁS, GYED topikban, ő Tutira biztosat mondKép!
Nna, de látom már megírtákKép!

Krimo!
Örülök, hogy jelentkeztél és már a előre tekintesz Kép! Nekem a műtét után pont 4 héttel jött meg először a vetélésem után, a műtét utáni 6. héten voltam vizsgálaton és onnantól szabad utat kaptunk. A vetélés utáni 4. hónapban fogant meg a kisfiam. Neked is rövid várakozást kívánok Kép!

Vanda!
Én orrba a Sterimar-t használom, az kicsit feloldja a dugulást, bár meg nem szünteti sajnos. Bevallom, 2x cseppentettem orrcseppet az orromba, remélem nem okoz nagy galibát. De úgy éreztem megfulladok Kép,pedig ülve próbáltam aludni.
Nálam ma már jobb a helyzet, ma még csak 10 db papírzsebkendőt használtam el.

Barnázás ma még egyáltalán nem volt. Igazából nem olyan, mint az előző terhességeimnél, hanem inkább olyan tejeskávé színű, kocsonyás valami (bocs). Lehet, hogy valami fertőzés miatt van? A hüvelykenetemen az van, hogy "számos gennysejt, vegyes bakt. flóra". Még az eredmény előtt kaptam Pimafucin kúpot, de a kúp használata után 1 héttel volt először ilyen barnázás. Lehet, hogy holnap elmegyek a dokimhoz az SZTK-ba, megkérdezem inkább.

Jut eszembe fog szülni valaki a dél-pestiben? Én a MÁVban szültem két éve, oda nem akarok visszamenni és a JFK van a legközelebb hozzánk. Remélem jó választás lesz.

Üdv, Virág (7+3)
virga
 
 


Sziasztok,

Én most kicsit összepakolászom a ruhácskákat, amiket eddig kaptam és megnézem, hogy mik azok, amikre még tutira szükségünk van.. holnap megyünk ugyanis vásárolni kis bútort és egy két olyan apróságot, amit biztosan meg kell venni (mert azt általában a kismamák sem nagyon ajándékozgatják oda..).. ilyenek pl. a textilpellusok, vízhőmérő, körömolló, kis kefe és egy két hasonló szükséges apróság.. És akkor már megnézem, miket kaptunk eddig és összeírom, hogy kell-e még valamilyen ruha Kép Ha érdekel titeket, majd leírom, hogy mikből mennyit veszünk, illetve amiket kaptunk, azokból mennyi van (és mennyit gondolok elégnek).

Pusszancs,

hanee 13+3
hanee
 
 


Annamari:
A babaszobán egy lány azt mondta, hogy az Uzsokiban elveszik a babát este 10-től hatig. Ezzel gyorsan kizártam az Uzsokit Kép Kép Mégis inkább a bababarát István kórház. Ott valszeg a dr. Hetényi Gábor, ő szimpi volt 2 éve. De akinél szültem az is aranyos volt, dr. Várnai Ferenc, pedig ügyeletesként akkor látott először, de le a kalappal előtte. Saját doki dr. Lázár Erika, már nem vállal, a múltkori szülésnél pedig épp vidéken volt.

Babakocsi vásárlásnál a következőkre kell figyelni Kép
1. Milyen a lakókörnyezetekben a járda, vagy hol tervezitek sétáltatni a babát?
2. Kényszerültök-e kocsi emelgetésére?
3. Sokat szoktatok-e autózni, akár a városban, akár vidékre?
4. Használtok-e majd tömegközlekedést?
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Nekem van egy 3 kerekűm, fefújhatós starpabíró kerekekkel. Azért vettük, hogy ne kelljen minden esetben emelgetve levinni Lacát a 4.-ről, így a két hátsó kerekén csúsztatom le a lépcsőn a kocsit gyerekestől. Tök vicces Kép Viszont a 3 kerekűek nehezek és nagyok, így ha Ikeázni, vagy Árkádozni megyünk, akkor a kis könnyű kocsival indulunk el, ami 4 kg-os.

Klarissza
(10)
klarissza
 
 


Sziasztok!!

Én is most nézegettem meg mim van,nem sok minden kell majd új de ,én is úgy gondolom ,hogy lassan apránként megveszük ami kell!!!

Hanne!
Ha leírod mitt vettél holnap megköszönöm attól fügetlenül,hogy én a harmadikat várom!!!!!!!!!!

rita77
 
 


Hanne!
Mikkora vagy kiírva?

Most nézegettem a babakelengyés oldalakat nem érdemes sok ,nagyon pici 56'ruhácskákat venni nekem az első picur 3,75,a második 4,5kg volt hát kb 2 hétig hordtuk.
Rita 13+4

rita77
 
 


Sziasztok,

Le fogok mindent írni Kép

Rita: Júli 5-10 közöttre vagyok kiírva..

Most megyek, mert párommal elméleti vitába kerültünk a kisollók árával kapcsolatban (valójában attól van kiborulva, hogy mennyibe fog kerülni a baba) és most tombol magában.. :D

Szép estét

hanee (13+3)
hanee
 
 


Virga!
De jó, hogy írtad ezt a MagneB6-ról! Kép Pont szerettem volna tőletek kérdezni, hogy miért múlhatott el ma délutánra hirtelen a hasi görcsölgetés. Ezek szerint ettől, tegnap reggel óta kell szednem. Hányingerem sem volt tegnap óta (mondjuk ezt a kellemetlen érzés miatt nem is bánom ;).
F.
falina
 
 


Hanee:
Valahol olvastam egy statisztikát, hogy az első gyermek vállalása egy fiatal pár anyagi körülményeit 25%-kal, a második baba bevállalása, már 33%-kal rontja a hasonló korú, körülményű párokhoz képest. (Nemtom értelmes mondat-e, na mindegy Kép)
Csak azért írtam, hogy a párod még jobban feltud húzni... Kép
klarissza
 
 


Sziasztok!

Most csak szeretnék utólagossan mindenkinek kellemes ünnepeket, és nagyon boldog új évet kívánni.
Holnapra megpróbálom visszaolvasni az eddeigi hozzászólásokat elseje óta, hogy nagyjából tudjam kivel mi történt mióta nem voltam.

Akrien!
Neked külön is sok puszi!
Üdv mindenkinek!

Andi 19+2

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Néztétek már a kínai fogamzásnaptárat? Hogy aszerint fiú lesz-e vagy lány?
Én megnéztem, Lilinél lányt mondott, bejött, a barátinknál is mindegyiknél bejött (3 barátnőmről van szó). Most fiút jósol, kíváncsi vagyok.
Ígértem UH képet, most beszkenneltem, íme:
Kép

Mivel úgy feküdt, ezért itt lenn van a feje, de a lába között látszik valami légypiszok. Lehet, hogy bejön a fiú? Kép Kép

12+4 naposan volt 66mm.

Puszi mindenkinek: Bogi

http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?