Új privát üzeneted érkezett!

Csajok én tényleg próbálom a hason fekvést..de először visít utána pedig sír...majd ha megsajnálom és megfordítom,akkor látom,hogy belemelegedett és hány is utána...azért naponta próbálkozunk..hátha változik...de nem.

a nyakával nincs gond...végig tartja a vállon is,és egyenesen tartja a fejét és ő emeli amikor felhúzom a két kezénél fogva...így mutatta a védőnő.
timea35
Budaörs
 
 


Lilly, na igen, így mondjuk más a helyzet.
Én mai tai vettem, használtan, én nagyon szeretem. Már voltunk vele párszor, pl tegnap is úgy mentünk busszal a 3 fiúval. :)

Megkapta tegnap a 2 oltást Bálint, akkor nem is volt vészes a reakciója, de este 6 után nagyon nyugtalan lett, kis idő múlva pedig zokogott, hullámokban. Adtam neki egy germicid C-ét, így nyugodott meg végül. Úgy sajnáltam :(

5030 g és 58,5 cm volt tegnap.

Timi, azért sír, mert lehet feszes neki még a nyaka és kényelmetlen neki, de pont ezért kell erőltetni. De persze nem akarok erőszakoskodni :oops:

verzso
 
 


A hason fekvés nálunk sem megy továbbra sem. Donátnak erős a nyaka, tökéletesen tartja a fejét, de ha hasra teszem, a világért sem akarja átfordítani egyik oldalról a másikra. Csöröghetek neki bármivel a túloldalt, egyszerűen nincs motivációja dolgozni. Csodaszép játszószőnyege van, de az sem csigázza fel, hogy szeressen rajta hason lenni. Talán majd ha magától fordul át hátról hasra. Az mikorra várható amúgy, hogy már forogni fog?

Nektek eltűnt már a hasatokról az a barna csík? Nekem még nem. Nyugtassatok meg, hogy ez nem marad ott örökre! Nem akarok úgy kinézni, mint lánykoromban, tudom, hogy az anyaság megváltoztatja a testemet, de ez a vonal olyan ronda...

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 

 
 

Hello mindenki!
Bori!
[quote]N írta:em akarok úgy kinézni, mint lánykoromban,

Én meg szeretnék!!!! :lol: :lol: :lol:
Teljesen el fog tűnni az a csík,még nekem is látszik halványan!
Egyenlőre ne várd a forgolódást,ha jól emlékszem 4 hónapos kor körül..javítsatok ki többiek,ha nem! :) És először hasról hátra szoktak átfordulni!

Erzso!
Ha Márk magatartására gondolsz,azzal nincs minden rendben! :lol: Irtó rossz mindkét nagy! :shock: Igazából külön-külön semmi gond velük,de egyszerűen nem bírják mostanában elviselni egymást! :evil: Állandóan verekednek,veszekednek,csipkelődnek,áll a bál nálunk mindig! :?

Többi régen jelentkező anyukával és babával mi újság?

Már többször megfogadtam,hogy nem írok le ide dolgokat,mert rögtön aznap megcáfolódik. :shock: Tegnap este 11-kor etettem Médit,ma reggel 7-kor fel kellett keltenem,mert tényleg szétdurrant volna a cickó! ehettem vmi extra tejserkentőt az előtte lévő napon,mert ilyen nem szokott előfordulni!Ha a nagyok nem kelnének éjjel,én is átaludnám az éjszakákat! :)

Timi!
Most használjátok a pelust? Úgy veszed észre,h zavarja Noelt,vagy amiatt volt (jogosan) felháborodva a kislegény,mert vágta a combját?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Pati!
Visszatérve Domi sírására, igen, akkor is sír, ha felvesszük, és nem igazán nyugszik meg, csak ha elfáradt a sírásban...Itt azt mondják, hogy kólika, de én nem vagyok bennebiztos, hogy nem e csak egy egyszerű hasfájás..néha, mert nehéz kakilni, néha meg a pukik miatt...ugyanis nem sír mindig ugyanakkor, nem visít..stb. Na mindegy, a csodaszerek nem nagyon segítenek, most vmi elég drágát ajánlottak..de inkább kihagynám, hacsak nem annyira nagyon szükség lesz rá. :D
Téynleg, többi hasfájós babával mi a helyzet? oolong, kristin, Ági?

Egyébként próbáltam a hsonfektetés, köszi az ötletet, du, amikor már fáradtabb volt, és azért sírt, akkor bevált, elaludt egy picit..sajnos éjszakára nem merem úgy hagyni, mert ahogy lilly is írta, nálunk sem fordítja még el a fejét, nekünk kell ránézni, hogy nem e az arcán fekszik...
Talán nekem sem lenne szabad leírnom, de tegnap már kb 7kor kezdte a sírást, szerintem éhes volt, gyorsan kapott cicit, aztán el is aludt...igaz nekem aztán 2 óránként kellnem kellett hozzá..mert felcserélte az éjszakát a nappallal, egész nap aludt, kb csak 4 óránként kelt fel kajálni...

Az éjszakai visszaaltatásban annyit sikerült változtatni, hogy miután befejezte a szopit, alelszik rajtam, otthagyom még egy fél órát, amíg teljes a csend, majd ha úgy teszem a kiságyba, akkor nagyobb eséllyel alszik tovább..csak így én is beaslzook néha , és attól félek, hogy befordul az ölembe, és nem kap levegőt...
csekom
Zsurk
 
 


lilly, nyugi...nekem is megvan még a barna csík...csak halványabb...:))
akkor a mi babáink nem szeretik a hason fekvést... :roll:
Noelnek sem fáj,csak visít...ideges,mert erőszakos és akaratos...nem érzi úgy jól magát,és ennyi.persze azért naponta átfordítom többször,hogy erősödjön.pedig volt olyan is pár hete,hogy aludt is hason egy keveset...egyébként emeli a fejét,és forgatja is..nem kicsit..én már csak a lapos feje miatt aggódom.nem olyan csúnya,de én látom...tudom változik,hisz havonta 1cm nő a bucija...

patricia,nincs rajta...tornázunk...de ma megpróbálom újra.sokat leviszem,hogy aludjon,mert tologatom az etetés,hogy a 3óra meglegyen.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek, mindjárt indulunk a védőnőhöz státuszvizsgálatra.
Ginának a 4 éves, Nikinek a 2 éves, Noncsinak az 1 hós lesz.

Hasfájós babáknak nagyon jó ha úgy veszitek kézbe, hogy a hasa alá teszitek a karotokat, a kezei és lábai lóg le róla a feje és a hasa van tartva.
Igaz irtó fárasztó, de hasznos. Asszem kólika tartásnak is hívják.

Én bevallom ha nagyon sírós időszaka van Noncsinak, nem mindig veszem fel. Főleg, ha nem érek rá mert éppen főzök, vagy a másik kicsivel foglalkozom (pl pelenkázom, etetem) szóval ő megtanulta, hogy ha nem veszem fel egy ideig, akkor abbahagyja a sírást, mert úgysem ér célt.
Ez a többedik gyerek pechje.

Megfordulás: kb 3 hónapos kor körül, de ez is babánként eltérhet.

timi!

Nekem Gina lányom volt "féloldalas", folyton csak az egyik oldalon volt hajlandó aludni. De annyira, hogy hason is azt az oldalt választotta.
Mégis szép formás feje van, szóval ne aggódj, nem marad úgy.
Nemsokára már ő fogja forgatni a fejét, ez csak addig gond, amíg pici, 3 hónapos kora körül már olyan lesz, mint a sajtkukac, folyton elmászik a lerakott pózhoz képest. :lol:

Nekem nincs szerencsére csíkom, de a lánykori alakom szerintem felejtő, örülök, ha a terhesség előtti alakom visszatér. :(

Én sem szeretném elkiabálni, de Noncsi is már kezd hosszabb időszakokat átaludni éjjel.
Na nem túl sokat, de 4 órát már bír. Ez nekem hatalmas siker, de így is tiszta tej leszek addigra, annyi termelődik.
Érdekes, hogy éjjel nem annyira éhes, pár korty után visszaájul, pedig ömlik a szájába. :roll:

Na, készülődünk, aztán majd még írok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Bocs a gépelési hibákért..de ugye nincs idő javítgatni... :D
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!
Nálunk minden oké, túl vagyunk az ortopédián, csípő UH-n...minden a legnagyobbbb rendben! Nálunk a hasonfekvés a menő, így szeret aludni, a fejét simán forgatja. A hasfájásra maradt az Infacol minden etetés előtt, illetve közben a büfiztetés! Így egész kezelhető a dolog! Ha nagyon sír, akkor táncika, dúdolgatás, sok szeretgetés!
Gergő 4700 gr a hosszát nem tudom, majd hétfőn mérik! Általában 4 óránként eszik, de volt már 5 ill. 6 órás szünet is! Gőgicsél és egyre többet nevet! Írtó cuki!:))) Sokat sétálunk, néha többször is egy nap. Készülünk tornára, már csak 2 hét! Na most ébredt fel.....később jövök még!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Móni, nem tudom pontosan a nevét, de nálunk a DM-ben lehet kapni kis zsákocskát, ami azt hiszem meggymaggal van töltve. Azt kell megmelegíteni, és a baba hasára tenni hasfájás ellen. Én nem próbáltam, mert hál'Istennek mi nem küzdünk hasfájással, de van, akinek bevált. Ha csak megnyugtatja egy időre a melegérzet a pociján, már megérte!

Csajok, ti milyen kozmetikumokat használtok a babához? Valaki használt már gyógyszertári kénes sampont? Nekünk most felírta a doki, mert picit száraz a baba fejbőre a homloka felett. Szerencsére nem koszmó, csak valami érzékenység. Pedig mi nem használunk babasampont, csak a fürdetőkrémes vízzel szoktuk átöblíteni a kobakját.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


yusz, Ginának látszódott is a fejecskéjén az,hogy féloldalas.?..Noelnek látszik.de azt mondták az ortopédián,hogy ezt kinövi...a nyaka meg nincs beállva a doki szerint,és egyre jobban forgatni fogja...éjjelre ha nem a kedvenc oldalára teszem,vagy nem tud elaludni,vagy visszafordul...napközben spéci párnán van,és lefoglalom,hogy azt az oldalát használja...de már fordul amúgy is utánam...de azért izgulok... :roll:

a dokik szerint meg nem kell...
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Gál Diánának hívnak, védőnő vagyok és a Semmelweis Egyetemen laktációs szaktanácsadói szak hallgatójaként egy feladat kapcsán szeretnék hozzátok csatlakozni. Szívesen várom szoptatással kapcsolatos kérdéseiteket!

Diána
dianagal
Iszkaszentgyörgy
 
 


Sziasztok!

Dávidka is szépen gyarapodik, már 6kg túl vagyunk, bár mostmár nem olyan gyorsan nő a súlya, inkább nyurgább lett a drága:)
A nappali alvás továbbra sem menő nálunk, sétálunk és autózunk sokat,+ egy bnőm tanácsára is megpróbáltam cicivel altatni napközben is, ma új rekordot állítottunk fel és 1 órát aludt napközben egyhuzamban, velem együtt, mert ha ott maradok vele, akkor alszik:)
Az éjszakai alvás is alakul, egyik este 6 órán keresztül durmolt kajci nélkül:) Napközben viszont van, hogy 2 órát is alig bír ki, máskor meg a 4 is megvan...szóval nagyon változó.

Csekom!

Nálunk továbbra is megvan a pocakfájás, perpill espumisan cseppekkel kezeljük a helyzetet, banános íze van, úgyhogy cuppog is érte:)Van hogy használ, de van, hogy csak a "repülés" segít, amit Yusz is írt.(spec fogás) Ilyenkor akkor hagyja abba a sírást, ha olyan pózba kerül, ahol kicsit nyomódik a hasa.
Ha sikerül megnyugtatod és elalszik hasra tedd le és jót fog pihenni. Dávidka simán átfordítja a fejét hason is, úgyhogy mi ezzel orvosoljuk, ha nem tud aludni a pocakfájástól.
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

Timi!
Igen, akkor látszott, de amint már nagyobbacska volt és forgatta alvás közben is, elmúlt.
Szinte egyik napról a másikra észrevétlenül.
Szerintem emiatt ne aggódj. Nagyon gyakori, hogy csecsemők csak az egyik oldalt favorizálják, mégsem látni féloldalas fejű felnőttet. Nem igaz? :lol:

Megvolt a státuszvizsgálat, Noncsi 4690 gr és 57 cm. Nagyot néztem, a kórházi távozáshoz képest 1700 gr.-ot és 57 cm-t nőtt.
A fejecskéje is 37 cm, ott meg 4 cm a növekedés. :lol:

Vasárnap tartjuk Niki szülinapját és Noncsi névnapját. Vettünk Nikinek konyhát, imád főzőcskézni, szerintem Ginával totál összevesznek rajta. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Yusz!
Néha biztos sok már ez a sok gyerek, de szerintem olyan jó érzés lehet, hogy mindig van egy kis nyüzsi. :D

Nálunk hétfőn és kedden lesz a 6 hetes vizsgálat...
Hétfőn megyünk babamazzsázsra is..hát remélem segít..

Tegnap nagyon csúnyák voltunk a férjemmel. Domi megint rákezdett a sírásra, és bármitcsináltunk nem hagyta abba...aztán letettük és úgy döntöttünk, hoyg hagyjuk sírni egy picit...nagyon nehéz volt. Bár tudom, ha nem első baba lenne, akkor ez mindennapos eset lenne..
Szóval sírt és sírt, és nagy kérő szemekkel nézett ránk amikor bementünk hozzá és megpuszilgattuk, de nem vettük fel...
Majd picit alábbhagyott a sírással..aztán megint bementünk hozzá, akkor felvettük és elhallgatott..és lássanak csodát az este többi része sírás nélkül telt...bár a hasa fájt, éjszaka főleg azért keltünk fel, hogy megnézzük, miért ilyen hangos, de aludt, csak sokat mocorgott, görcsölt, és pukizgatott...
Nagyon rossz volt, de talán ez a megoldás... :S

Mindig azt mondják, hogy ilyen kicsi babák még okkal sírnak és nem lehet őket elkapatni..vagy mégis? Többgyermekes anyukák mi a véleményetek?

Szegénykém meg is fázott egy picit, szörcsög amikor szopizik, szóval bevettetük az orrszívó porszívót...nem sírt. :D

Még egy kérdés? Itt mindenki csak szigoróan szoptat és tápszerezik, vagy valaki teáztat is? Mert itt csak a tejet mondják, otthonról meg a nagymamáktók jönnek az ötletek, hogy éjszaka talán teáztatni kellene, mert lehet tól zsíros atejem és azért csavarja a hasát? Aki esetleg teáztat az hogyan csinálja?

Üdv Dia!
Én speciel nagyon örölnék egy védőnőnek a forumban, mert itt kint mi eléggé magunkra vagyunk hagyva. Nekem rengeteg kérdésem lenne.... mindennel kapcsolatban. :)
csekom
Zsurk
 
 


csekom!

Én nagy ritkán teáztatom, főleg ha elmegyünk itthonról (pl vásárolni) és ott nem tudom szoptatni.
Van a Herbáriának a babamosoly nevű tája asszem édeskömény meg nem tudom mi kivonata.
Hasfájásra és meghűlésre is ajánlják.
Egy filterhez kb 1-2 dl víz, de gyorsan kiveszem, éppen csak hogy megszínezze a vizet. Teszek bele pici cukrot és citrom levét de csak pár cseppet.
Noncsi szívesen issza, bár azért elsősorban a szopit teszem előtérbe.

Nemrég észrevettem, hogy szopi után fél órával a sírását is a teával tudtam megnyugtatni, valószínű fájt a pocija és az megnyugtatta és megbüfiztette.

Én szerintem ártani nem fogsz vele, ha néha adsz neki.

De éjjel inkább szopizzon. :wink:

Sírással kapcsolatban csak a saját tapasztalatomat tudom mondani. Van, hogy nem tudom felvenni, mert a többiek miatt mást kell éppen elvégeznem.
Akkor hagyom sírni, bár a szívem szakad meg. Viszont 20 percnél tovább nem szabad, mert nagyon fel tudják magukat izgatni és annyira elfáradnak, hogy akkor már azért nem lehet megnyugtatni.
Elkényeztetni meg még tényleg nem lehet, ha az ösztönöd azt diktálja nyugodtan vedd fel akármikor.
Én is ugrom minden mozdulatára, sokkal jobban szeretem, ha nyugodt és megkap mindent, mintha sír egyedül a kiságyban.

Szerencsére ritkán adódik, hogy hagynom kell sírni, mivel vagy a párom, vagy a nagylányom (néha még a fiam is) besegít és kézbe veszik.
Ez a két "közepes" gyerekemmel is így volt, folyton dajkálva volt a kis seggük, még sincsenek elkényeztetve.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Móni, ezzel a teáztatással én megküzdöttem anyukámmal. Anno az volt a rend, hogy 3 óránként kell szoptatni, de éjszaka tilos, tanulja meg az a gyerek, hogy az éjszaka alvásra való. Úgyhogy éjjel csak teáztatni volt szabad. Szóval anyu a csapba fejte ki a tejét, mert a melle tele volt, apu meg nyomta belénk a teát. :shock:
Persze, nem árt a tea, de ha van tej, és tudod szoptatni, akkor minek? Ha hasfájásra akarod bevetni, az más, próbáld meg. De szopi helyett szerintem nem érdemes. De majd a profi védőnőnk megmondja a tuti jó megoldást!
Meg a nagymamák generációjánál azt is mondták, hogy kell a gyomornak a pihenés, ezért nem szabad éjszaka szoptatni. De ez a nézet is már meghaladott, mert az anyatej nagyon hamar megemésztődik, nem rántott hús, hogy órákat töltsön a gyomorban, szóval semmi szükség pihentetni a pocakot.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Teáztatás:
Itt volt 3 hete a 86 éves nagymamám, és elmesélte, hogy az anyjával élt a háború után, mikor apukám még csecsemő volt, és éjszaka sírt a baba, és az ő anyja ráparancsolt, hogy szoptassa meg és ne teát adjon neki. Pedig éjszaka nem szabad szoptatni, és reméli, én sem szoptatok. Aztán csak hűledezett, mikor mondtam, hogy ez a gyerek még egy korty teát sem kapott.
Egyébként a védőnőm is egy őskövület. Ő is azt mondja, hogy adjak a szoptatások közt teát. Mondom neki, hogy több gyógynövényre allergiás vagyok, és félek , hogy Márti örökölte, amúgy sem hasfájós. Akkor adjak neki Garzon teát világosra főzve. Normális? Ő is jött a gyomor pihentetésével.

Yusz!
57 cm-t nőtt? :shock: :D :D :D

Amúgy jól vagyunk Márti kereken 6 kg volt tegnap. Egyre többet beszél, és vigyorog. Egy türelmes angyalka, alig sír, nagyokat alszik. Hihetetlenül boldogok vagyunk.
ducimami
 
 


Kedves Csekom!

Örülök, hogy így gondolod. Szívesen válaszolok minden kérdésre. Két dologra reagálnék is röviden. A sírás az egyik, nagyon jól teszed, ha a sírásra reagálsz és felveszed, megvigasztalod. Így nem lehet elkényeztetni, bár tudom ez mindig örök téma. A másik a teáztatás, -egyben Lillyvel értek egyet - minek a tea, ha van anyatej és tudod szoptatni!Tulajdonképpen mire kell a tea?

Diána
dianagal
Iszkaszentgyörgy
 
 


Yusz, igazad van...nem sok ferde fejű felnőttel találkoztam :shock:

de lehet,hogy a haja eltakarja?. :wink:


Szia Diána!

Én sajnos tápszerrel etetem a fiamat,Noelt.Én úgy tudom,hogy nekünk kell is adnunk egy kis vizet,vagy teát,a tápszer mellé.
Amúgy meg nekem is azt mondták,ameddig tudtam szoptatni,hogy az anyatej mellé,nem kell semmi.

A szoptatás egy örök téma lesz szerintem,mert nagyon sok dolgon múlhat...nekem most a környezetemben,egyre több anyukának nincs,vagy elapad a teje.Én a Sote I.sz. szültem császárral.Csomós cicikkel érkeztem haza,2x volt közel 40c lázam,és elapadt.Az én személyes tapasztalatom az,hogy már a kórházban kapott,vagy nem kapott,segítségen nagyon sok múlik....az én tapasztalatom sajnos az utóbbi..... :(


Kép
timea35
Budaörs
 
 


Timi!
Noel szeme barnul, vagy a fotó csal.?
ducimami
 
 


ducimami, néha barna,néha zöldes mint az enyém... :wink:

de szerintem a barna lesz a végső szín...apa nyer,és az ő szemét örökölte... :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Mártié még kékesszürke, apa reménykedik a kékben. A nagyfiamnálm is reménykedett egy darabig, de a végeredmény olyan lett mint az enyém, majdnem fekete, olyan sötét barna.
ducimami
 
 


Akkor ugyanaz a helyzet,mint nálunk...csak fordítva a szülők kívánságát és szemszínét nézve... :wink:

Tuti győz a barna...!!!
timea35
Budaörs
 
 


Csajok!
A teáztatás nálunk is kérdéses...mióta várandós lettem a Gergővel a harmadik védőnőt koptatjuk...egyik ezt mondta, a másik azt...ugye mi is tápszerezünk...SAJNOS....néha én is megkínálom, de öcsisajt úgy nyomja ki a szájából, mint annak a rendje...viszont tele vagyunk pisis pelussal, úgyhogy nem aggódom, hogy kiszárad...viszont cukrot, citromot én nem tettem bele, szerintem nem is szabad...

Ez a sírás kérdés engem is napi szinten foglakoztat...itthon ritkán hajlandó "csak úgy" eltölteni az idejét...mászkálnom kell vele és rázni a kicsi fenekét...iszonyú izomlázam van mindenhol, ha lerakom bömböl és néha olyan egetverően, hogy a szívem szakad meg, ráadásul ömlik a könny a szemeiből, aztán egy kis pihi és újra kezdi, bár napról napra javul a helyzet. A pelenkázón tök jól érzi magát, beszélgetünk, masszírozom. Tudom, hogy nem lehet elkapatni, hiszen még csak 7 hetes ma, de hát egyéb dolgaim is lennének itthon...szóval DIÁNA én is szívesen venném a tanácsaidat, ha nemcsak a szoptatással kapcsolatban vannak ötleteid!:)))
Az esti alvással nincsenek gondjaink...8 körül pancsi-amit imád- utána papi, majd szunya....éjfél és fél 1 között újabb kaja...aztán reggel 5 után...így egész jó. Napközben, ha megyünk sétálni mindig alszik a jó levegőn ÉS a legújabb találmányunk a porszívózás...na arra beájul...:D tisztára, mint a tesója...az a fúrógép hangjára aludt be! Hihetetlenek ezek a gyerekek! :)
Annyira imádni valóak!
Ja... és a heti eredményünk...hasra fektetve kinyomja magát egész magasra!:))) Makk Marci! :D

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


kisssziporka, akkor isten hozott a Noel és én általam alkotott kis csapatban... :D

Nálunk detto ez a helyzet...az éjszaka az esti fürdéstől okés....
de a nappal.... :roll:
nem akar és nem is tud aludni...max kézben vagy a pihiszékben rázásra 10-15 perceket...utána úgy néz rám,mintha sohasem aludt volna....szórakoztatni kell,vagy kínomban sokat lent vagyok vele...
amúgy is tologatom az evéseket ki 3 órákra...ha anyu nem jönne át,nem tudom hogyan bírnám...sírni nem sír nagyon,vagy ilyesmi...de hangot ad hisztivel,meg visításokkal,hogy unatkozik... :shock: :shock: :shock:

Engem is érdekelne,hogy mit kezdjek vele?????ha sír nem hiszti,hanem jön a könny...mert fáradt is közben a nem alvástól...a kiságyában csak éjjelre marad meg...játék nem érdekli csak hébe-hóba...és ha elkapatom így?vagy már megtörtént?de ha sír nagyon,az ölemben is sír.....ÖTLET???
Ja,és örökké felébreszti saját magát....írtó hangos dolgai vannak... :shock:

Ma éjjel 2-kor úgy döntött fel kell...hangosan nevetett,majd visítozott,és dumált a forgónak a feje felett...egyszerre ugrottunk apával...pedig csak magát szórakoztatta.... :shock: bezzeg nappal......
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Voltam itt korábban nálatok párszor. Időközben 04.17-én megszületett Viktor kisfiam:) A SOTE I.-n szültem, császárral.

Segítenétek nekem?

Tegnap jöttünk haza. Sajnos a szoptatással komoly gondjaim vannak. A baba nem akarja igazából bekapni a mellemet, ha pedig csodák csodájára igen, akkor is csak 3-4-et szív és leáll.
A kórházban rengeteget próbálkoztunk, de gyakorlatilag nem megy ez az egész.

Szerintem ott lett elcseszve, h. miután lehoztak a császáros őrzőből, nekem a kutya nem mondott semmit, mit kezdjek íés hogyan a gyerekkel és lévén első babám, nem is tudtam. A szoptatásban már csak a 3. napon segítettek, mikor már kértem segítséget, mert totál frusztrált voltam, hogy nem eszik a gyerekem...

Most itthon fejni próbálom, de ez a szoptatásügy nekem nagyon nagy kudarc.

Tápszerrel etetem, amiből kb. 4 óránként eszik 40-50 ml-t. Ez így oké szerintetek? A védőnő csak hétfőn jön és nekem semmi segítségem nincs, csak a google...:)

Ha már tápszer: nem találtam semmilyen infót arról, hogy ha pl. csinálok 100 ml tápszert neki és egy etetésnél csak 50-et iszik meg, akkor a maradékot ki kell dobnom? Vagy szabad mikrózni és mondjuk 3 óra múlva megetetni a picivel?

Egyébként tünemény a baba, szépen alszik, éjszaka kb. 2x kel, eszik és alszik is, és teljesen szerelmes vagyok belé:)

Köszönöm előre is a segítségeteket! Nagyon jó babázást kívánok!

Judit[/img]
giannijulie
Budapest
 
 


giannijulie, először is gratulálok!!!ha majd van időd írd meg a paramétereit is a picinek! :D vagy egy fotó?

Sajnálom,hogy úgy jártál minden tekintetben ,mint én...u.a. a kórház,császár,stb....tudom,hogy mit élsz át....
a szopiztatást ne add fel.addig is mehet a tápszer,hisz ennie kell.
melyiket kaptátok?ha marad,öntsd ki.nem melegítgetheted,főleg ameddig ilyen pici.100 ml nem fog enni az elején,majd szépen kell növelni az adagot..az 50ml volt nálunk is az elején a nyerő,egy pár napig.rájössz majd,hogy mennyit eszik,és akkor nem fogsz pocsékolni.amikor tudod tedd cicire,és ha van tejcsid fejd,és ne hagyd elapadni...majd belejöttök.remélhetőleg nem az állával van gond,hogy nem elég erős,de majd kiderül.forrald a vizet ahogyan írják,és ennyi.később megcsinálhatod előre,mondjuk 1 adagot,főleg éjjel,és akkor hűtőbe kell tenni,és majd jöhet a mikro.(mi csak éjjelre csinálunk előre,egyébként jobb a friss.kint nem maradhat,csak hütőben,és nem sokáig)
mi szentkirályi vizet vettünk,és akkor nem kell forralgatni sem.nekünk így ment,és nem lett semmi bajunk.
a doki és a védőnő majd biztosan ad neked valami tanácsot,főleg ha látják is a kicsit.bimbód nem kicsi esetleg?lehet nem tudja bekapni rendesen?ezeket te látod,meg azt is,hogy hogyan küzd...elalszik két szopás után,vagy sír,hogy éhes de nem megy neki?próbáld összeszedni amit látsz és tapasztalsz,mert az nagy segítség lehet....nehéz...az volt nekem is,és végül maradt a tápszer csak...ha van tejcsid fejd,és még az is jó,ha üvegből eszi...de ne csüggedj el,nem csak te szenvedsz vele,a szoptatás nem egyszerű ott,ahol nem megy minden ösztönösen,vagy nincs tej.
szerintem a csajok is írnak neked hamarosan,addig kitartás,és ha nem sír sokat,nagy baj nem lehet...a lényeg,hogy egyen,te pedig ne okold magad,és ne hagyd elapadni.... :wink:
timea35
Budaörs
 
 


Kedves Timi!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Viktor 4060 gramm és 56 cm paraméterekkel született:)
Elképesztően jó baba, az evések között alszik, mint a bunda, kicsit nyekereg, ha már éhes, de ennyi:) szóval úgy érzem, hogy nagyon kiegyensúlyozott kis lény.

Arra, hogy szépen aludt és nem visította végig a nappalokat és éjszakákat a kórházban, arra azt is mondták, hogy "aluszékony, nehezen táplálható"....micsoda hülyeség szerintem. Ezzel csak összezavarják az anyukákat...

A cicim sem ideális, igen, nem igazán állnak ki a bimbók. Remélem, minden szépen rendben lesz:)
Timi, mégegyszer köszi, megnyugtattál!

Próbálok feltölteni fotót. Kép Viktor
giannijulie
Budapest
 
 


giannijulie, nagyon szívesen!édes szép baba..és jó nagy :D
még ez is stimmel,Noel 4020g és 58cm volt. :D és bent az egyik legjobb baba... :D nem sírt,csak aludt..és nyöszörgött ha éhes volt...no ez hamar megváltozik,amint nem elég az 50ml...és az egy-két hét,talán....hisz,Viktor is jó nagy baba....

Van mellbimbó kiemelő..de szerintem az csak akkor jó,ha nagyon jön a tej,mert azon a műanyagon még át is kell folynia...nekünk nem vált be,mert Noelnek ehez nem volt türelme...de te csak próbáld meg,ha van ilyenetek...a cicikre vigyázz,mert ha bent marad a tej,tejlázad lehet tőle...nekem sajna 2x volt ,és végül elapadt..pedig fejtem...de persze a szopizás más,mert akkor tényleg kijön,és újra is termelődik...fejd csak le,egyen úgy..aztán megerősödik,és tuti lesz! :D
ha meg mégsem,azt is túlélitek...ne szomorkodj,ha már ilyen tuti jó kis babád van! :wink:

legyen nyugodt napotok!
timea35
Budaörs
 
 


Szia Judit!

Először is gratulálok, nagyon szép babád van. :D

És igen, és sokat hallottammár, hogy császár után nehéz elkezdeni a szoptatást, de nem lehetettlen. Nem egy ismerősöm szült császárral és csak nehezen indult be a szoptatás, DE beindult napok múlva.
Szerintem Timi nagyon jól írja, amikor csak lehet, tedd cicire. A mellbimbóim nekem se a legideálisabbak, de szoptatok! :D
Olyat is hallottam, hogy a baba nyelve volt lenőve, ezért hiába próbálkoztak, csak több hét után vették észre, de addigra sajnos késő volt. Szóval azt is érdemes megnézetni.
Fejd a tejet, adjátok azt üvegben minél hamarabb...
Szerintem az is sokat segítene, ha csupasz mellkasodra tennéd a babócádat csak egy pelusban, vagy akár anélkül egy napi pár órára...érezné az illatod, téged, segítene a tej beindulásban, és talán ő is megtalálná a cicit...de a legfontosabb, amikor csak tudod, tedd cicire!!!! Ha nem is eszik legyen ott a közelben.

Az nagy hülyeség amit a kórházban mondtak, sajnálom, hogy csak ennyi segítséget kaptál...de ne add fel. Hogyhogy nem segít a védőnő??? vagy szoptatási tanácsadó?? Kitartás, gondolom nehéz lesz átszokatni cicire, mert sokat fog sírni....de megéri! Csak bírjátok ki!
Esetleg böngészd ezt az oldalt: http://www.lll.hu , és a többi hasonlót...de talán őket fel is lehet hívni tanácsért.
Sok sikert!



Lányok és Dia!
Miért habzik Domi szája? Már habos tej jön ki. :D Ez meg már a fogzás miatt??? Egyik dolog elmúlik, jön a másik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csekom 2012.04.22 12:37-kor.
csekom
Zsurk
 
 


Ja és Judit!

Szerintem csak akkor fejjél, ha nagyon tele vagy, vagy ha tejet akarsz, mert egyébként minél többször fejsz, annál több tejed lesz.
De valóban, ha a tápszer marad az sem a világ vége, ma már nagyon jó tápszerek vannak...meg gondolj arra, hogy többet tudsz aludni, apa is tud segíteni. :D
csekom
Zsurk
 
 


csekom, szerintem a fogzás kicsit korai lenne még :wink: de akkor is valamit biztosan jelent,mert nálunk is van pár napja :D én is kérdeztem anyutól,mert szopjuk folyton az öklünket,próbáljuk bekapni az ujjunkat...és jönnek a habos nyálacskák kifelé... :D de azt mondta anyu,ez csak úgy van..és megvigasztalt,hogy én is szoptam az ujjamat! :shock:

Írjatok csak...Noel elaludt az ölemben,ráérek... :D
timea35
Budaörs
 
 


Nálunk meg felébredt, bocsi, mi megyünk. :D Szép napot!
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Judit!

Sajnos elég gyakori, hogy a baba nem tudja bekapni rendesen a mellbimbót.
Én úgy tudom, hogy több módszer is van arra, miként emeld ki a bimbóudvarból. Pl jégkockával átsimítod szopi előtt, vagy hátrahúzod a bimbó mögül a bőrt, ezáltal kiemeled.

Mindenképpen próbálkozz, hátha összhang lesz köztetek előbb utóbb! A védőnő is biztosan fog segíteni, ne add fel még.
Pont az első időszakban fontos az anyatej, ezzel kapja meg a baba a legszükségesebb ellenanyagokat és a bélflóra megfelelő kialakítása is az anyatej segítségével történik.
Ha mégsem sikerül a szopi, fejd le mindenképpen és add neki oda üvegből, hogy az immunrendszere kezdjen kialakulni.

Sajnos azt a tápszerből nem tudja megszerezni.

Nekem meg pont az ellenkezője volt eleinte a gond, olyan nagy volt a mellbimbó a szájához képest, hogy öklendezett tőle. :lol:
De aztán szépen összeszoktunk. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Nem csak a császárosoknak nehéz. Én hüvelyi úton szültem, és nekem sem segített senki a kórházban. Mikor már nagyon kinlódtam, magam mentem el a csecsemősökhöz, hogy valaki mutassa már meg, mit csinálok rosszul. Akkor egy bagószagú nővér foglalkozott velem 20 percet. Ez amúgy első éjjel volt, éjfél körül, szóval végülis rendes volt, hogy nem zavart vissza aludni. Nekem is elég lapi volt a mellbimbóm, és én vettem Medela bimbókiemelőt még a kórházban, mert a nővér szerint anélkül képtelen lettem volna szoptatni. Azzal amúgy tényleg tök jól rá tudott harani a baba. Ez nagyon vékony szilikonból van, és könnyen átfolyik rajta a tej. Aztán itthon 1-2 nap után már el is tudtam hagyni ezt a kiemelőt, mert a szopi hatására magától is kiugrik a bimbó előbb-utóbb.
Úgyhogy ne add fel, még ne, még az elején vagy! Császárosoknak eleve egy nappal később szokott megindulni a teje, nem vagy még lekésve semmiről! És nagyon sok múlik a szoptatási pozíción is. Én pl fekve szoptatok, mert úgy nem kell tartani a babát, és tök jól be lehet irányítani a bimbót a kicsi szájához. Szóval próbálgasd!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Yusz, igazad van...nem sok ferde fejű felnőttel találkoztam :shock:

de lehet,hogy a haja eltakarja?. :wink:


Szia Diána!

Én sajnos tápszerrel etetem a fiamat,Noelt.Én úgy tudom,hogy nekünk kell is adnunk egy kis vizet,vagy teát,a tápszer mellé.
Amúgy meg nekem is azt mondták,ameddig tudtam szoptatni,hogy az anyatej mellé,nem kell semmi.

A szoptatás egy örök téma lesz szerintem,mert nagyon sok dolgon múlhat...nekem most a környezetemben,egyre több anyukának nincs,vagy elapad a teje.Én a Sote I.sz. szültem császárral.Csomós cicikkel érkeztem haza,2x volt közel 40c lázam,és elapadt.Az én személyes tapasztalatom az,hogy már a kórházban kapott,vagy nem kapott,segítségen nagyon sok múlik....az én tapasztalatom sajnos az utóbbi..... :(
Kedves Timi!

Nagyon sajnálom, hogy így alakult a szoptatás nálatok. Igen, igazad van sok múlhat a segítségen! Azonban nálatok is lehetséges a szoptatás! Persze ez tőled és a Noeltől is függ milyen kitartóak vagytok. Lehet, hogy megérne egy próbát. A körzetemben erre már volt példa. Nem tudom hallottál-e már a szoptanitról. Ez egy olyan szoptatás barát eszköz, mely szoptatás közben adagolja a babának az eleinte szükséges pótlást (lefejt saját anyatejet, más mama anyatejét esetleg tápszert).Azért jó eszköz, mert miközben a baba megkapja szükséges mennyiségű táplálékot szoptatás közben, a te melledet éri inger, ami a tejtermelésed beindulását és folyamatos tejtermelődést fog eredményezni. Ezen módszerrel az egyik kismamám eljutott a kizárólagos szoptatásig és a saját anyateje lett elég a babája optimális fejlődéséhez. Ha úgy döntesz szívesen kipróbálnád, biztosan lesz még kérdésed, szívesen segítek benne!

Diána Kép
dianagal
Iszkaszentgyörgy
 
 


Kedves Judit!

Gratulálok én is a kisbabádhoz, nagyon szép kisbaba!
Remélem jól értem, a kisbabád 5 napos, nehezen megy a szoptatás és tápszert kell adnod. Azt írod, hogy ha bekapja a melledet, akkor szopizik, majd megáll. Utána mi történik? Újrakezdi, vagy nem? Milyen a mellbimbód szopi után, kiemelkedő? Magát a szoptatást milyennek érzed? Fájdalmas?Hallod-e, hogy nyel a babád szopi közben? Azt, hogy hogyan van mellre helyezve, azt valóban jobb lenne látni. Fontos, hogy a mellre helyezés jól történjen, hiszen a hatékony szoptatás fogja fenntartani az anyatejtermelődét és befolyásolja azt is, hogy a baba igényeinek megfelelően termelődjön az anyatej. A babát egész testével fordíts magad felé (pocakja pocakod felé néz)a mellel legyen egy magasságban, az orr a mellbimbóval nézzen szembe. Amikor a mellbimbóval megérinted a felső ajkát, ő nagyra fogja nyitni a száját, ekkor húzd magadhoz közel úgy,, hogy a mellbimbó és a bimbóudvar nagy része a szájába kerüljön. Alsó ajkai kifelé csorbulnak, a nyelve a bimbó alá kerül. Elkezd szopizni. Ha hallod, hogy nyel, mozog a fülecskéje, akkor szopizik. Érzed, hogy ellazul a teste és ütemesen szopik. Lehet, hogy gyorsan szopik, szopik, de még nem nyel. A tejleadó reflex kiváltásáig kell várni, majd amikor beindul, jön a tejcsi és nyelni fog. Van olyan baba, aki ráérősen, nyugodtan szopik ez nem baj!Nincs időkorlátja a szoptatásnak, milyen hosszan szopizhat! Lehet órákig is, bár eközben gyakran többször szundikálnak, majd amikor kicsúszik a mell, ismét elkezd szopizni.Ez normális. Amikor ő már eleget szopizott, elengedi a mellet és jóízűen alszik....
Tápszer: miért kapja, kinek a tanácsára? mennyit, hányszor?
Érdemes minden alkalommal szopival kezdeni, ha úgy érzed akár mindét mellből is, aztán a pótlás, ha szüséges. Fontos lenne az is, mennyi és hányszor van széklete, vizelete. Leginkább innen tudható, hogy eleget szopik-e, meg persze időnként érdemes megmérni, elég egy nap egyszer este, meztelenül, ha nagyon izgulsz a súlygyarapodás miatt. A pótlás-adás oka a súlygyarapodás elmaradása, vagy súlycsökkenés kialakulása. Mennyi volt a legalacsonyabb súlya?
Szoptatás gyakorisága: az újszülöttek naponta 8-12 alkalommal szopiznak, ettől persze több is normális! Az első 2 hétben fel kell ébreszteni, ha 5 óránál többet aludna!A gyakori mellrehelyezés és szoptatás valóban fokozza az anyatej termelődését. A fejés is, de a hatékonyabb a baba szopása. Fontos tudni, hogy az anyatej szoptatás közben termelődik és nem 2 szoptatás között! Tehát a bab igénye szerinti szoptatás azt jelenti, hogy mindegy, hogy a baba 5 perce vagy 4 órája volt mellen, van tej, amihez hozzá is tud jutni, ha jó a szopási technikája.
+1 dolog: érdemes a cumit és a cumisüveg használatát átgondolni, mire is kell? ugyanis a szopást és a szoptatás hatékonyságát negatívan befolyásolja. Jobb kiskanalat, poharat használni.
Remélem érthetően írtam le, de ha van kérdésed, írj! Szívesen felajánlom, ha telefonon szeretnél beszélni velem priviben megadom a számomat és beszélhetünk is.

Lányok!

Úgy látom, hogy Ti inkább délelőtt vagytok itt (míg én az anyukákat, gyerekeket látogatom )én meg éjszaka. Igyekszem minden este itt lenni..... Miután én is lefektettem a gyermekemet. :)
Kedves Kissziporka!
A hordozókendő használata, kipróbálása távol áll tőled? Nagyon sok anyukának megkönnyíti az életét! A baba igénye, hogy testközelben legyen, ringassák, ezért vannak csendben, amikor ezt tesszük velük és ki nem állhatják a mozdulatlanságot, ekkor sírnak,mikor letesszük őket. Hordozókendőben ő megkapja ami az ő igénye, te pedig kapsz két szabad kezet, hogy elvégezd azt, amit szeretnél. A porszívózást így például kitűnően lehet csinálni, ráadásul még el is alszik közben. Ez kinek nem jó szerintetek?Ráadásul a szopizást is vissza lehet csalogatni, sok-sok testközelséggel (Csekom írt erről) és amit Timinek is írtam.

Kedves Csekom!
Domi most 2 hónapos? Ekkor indul be valóban a nyáltermelődés intenzíven és először nem tudnak mit kezdeni vele, max. buborékot fújnak ki, ami tejes is lehet. Jól értem, így gondoltad a "habzást"?

Ha valaki kérdésére nem kielégítően reagáltam, írjatok!
Azt hiszem most elég sokat írtam, de még sok mindenről nem , amit említettetek. Igyekszem mindenre majd sort keríteni.
dianagal
Iszkaszentgyörgy
 
 


Sziasztok!

Na épp az előbb szállt el minden, amit leírtam:S szóval vettünk egy elektromos mellszívót és azzal 3 óránként 20-30 ml-t tudok fejni.

Először ezt kapja meg, utána pedig pótlást. Pótlásból simán megiszik 75-90 ml-t. Ekkor tele van, és be is alszik, és látom rajta, hogy olyan kis jól lakott, békés:) Alszik 3-4 órát, ébred, nézelődik, újra éhes - kb. így néz ki 6 naposan a kis élete:)

Szoptatni próbálom, és keresi is a bimbót, de mikor odaadom a szájába, olyan ideges lesz, h. csak na, és nagyon tud sírni olyankor...

A tápszert a védőnő írta fel, még az utolsó találkozáskor, Milumil HA 1 optima.

Szóval most ez a helyzet, de teszem őt a mellemre, csak úgy a mellkasomra is, úgy emeli a kis fejét és forgatja, h. öröm nézni:)

Ami nekem még fura, és Timi, te is biztos tapasztaltad, h. a klinikán CUKROS vizet javasoltak itatásra. Hát én ugyan nem tömöm a bébimet cukros vízzel. Két evés között néha megszomjazik, akkor megitatom sima vízzel.

Nagyon köszönöm a segítségeteket és szép napot kívánok nekünk:)

Judit
giannijulie
Budapest
 
 


Sziasztok!

Dia!
Vettem egy hordozókendőt nem kevés pénzért, megpróbáltuk használni, nem volt se nekem kényelmes, se Gergőnek...nagyon nehezen tudtam már megkötni is, a mérete is hatalmas volt,,,szóval nem jött össze...visszavittük, pedig nagyon szerettem volna használni. Én azt remélem, hogy túl leszünk ezen a sírós időszakon előbb, vagy utóbb...nem tudom hallgatni, mikor sír, úgyhogy, ha nem is veszem ki odamegyek hozzá, simogatom, énekelek Neki, ez sokszor segít...sokszor nem, de akkor kiveszem és ölelgetem, szeretgetem. Nekem is jól esik, ő pedig megnyugszik. Gergő nagyon érdeklődő kisfiú, és tényleg utálja a mozdulatlanságot!

Tegnap volt 50 napos, szuper egy vasárnap volt...már reggel nagyon vigyorgott, dumált, aztán elindultunk Vele bóklászni, persze elaludt. Miután be kellett ugranunk az egyik bevásárlóközpontba bizonytalan volt, hogy hazaérünk a következő kajára, így bekészítettem neki egy üveg papit. Jó, hogy ilyen előrelátóak voltunk, mert valóban kicsúsztunk az időből. Így beültünk Vele egy kávézóba és szépen megebédelt...közben óriási szemekkel nézett, figyelte a környezetét, utána kimentünk a Városligetbe sétálni és Gergő még órákkal később is csak sasolt, mosolygott, nagyon jó volt látni...!:))) Kicsit bealudt a kocsiba hazafelé. Aztán a napot egy közös esti fürdés koronázta meg. Csajok...ezt ki kell próbálnotok, valami hihetetlen jó élmény volt és ha nem is napi rendszerességgel, de mi ezt sokszor fogjuk megismételni. Kicsit cicósabb ugyan, mint csak őt fürdetni, mert ugye előtte fertőtlenítés, aztán zuhi Anyának és csak utána ülünk be együtt a kádba, de higgyétek el MEGÉRI!:)))

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Judit!

Gergővel ugyanez volt a helyzet, szinte szóról-szóra. Vettünk szilikonos bimbóvédőt (Avent), mert olyan kemény volt a cicim, hogy képtelen volt rácuffanni! Az segített és szopott is rendesen, volt, hogy másfél órát is, a szájából folyt a tej, a gyerek nyugodt volt és kiegyensúlyozott, meg voltam győződve róla, hogy eszik rendesen. Aztán kaptunk egy mérleget...!:( Kiderült, hogy a második hét végére 40 dkg-val volt kisebb a súlya, mint születéskor. Teljesen kétségbeestem, akkor kezdett tápszert kapni, a cicimből max 30 gr. tejet tudtam leszivattyúzni alkalmanként, és még csak véletlenül sem lett több tejem. Pár nappal később már csak cseppek voltak. Kipróbáltuk a szondát is, nem volt sikeres. Iszonyatosan sajnálom a dolgot, főleg, mert a nagyobbik fiam 6 hónapig szopott, Ő már a kórházban hízott 10 dkg-t. Sajnos nem tudom, hogy miért alakult így, de túl vagyok rajta. Ráadásul egy nagyon közeli ismerősöm anyatejes szakértő, sokszor, sok helyen publikált, adott rengeteg tanácsot, mégsem jött össze! A tápszerből mi is azt kaptuk amit Ti, de 1-2 hét után Gergőnek fájni kezdett a pocija tőle, úgyhogy áttértünk a Milumil Optima Startra, ami pocakfájós babáknak van kitalálva...na ez meg csomósodik, mint a fene, néha úgy üvölt a kisfiam mikor nem jön cucc az üvegből, hogy az valami hihetetlen, pedig felkeverem, felrázom, hogy jó legyen. Viszont megkóstoltam és valami pocsék íze van. Vettem most egy adag Bebát, ez finomabb, Gergő is jobban szereti, úgyhogy felváltva kapja őket.

Viszont Te NE ADD FEL! Próbáld szopiztatni, tuti összejön, és persze előtte masszírozd a melled, mert az felpuhítja és könnyebb lesz Viktornak is a szopás! Én a János kórházban szültem és ott mindenben a segítségünkre voltak, akár többször is jöttek, pedig sokan voltunk, szóval le a kalappal előttük.

És persze gratulálok a kis Viktorhoz, nagyon szép baba és meglátod boldogságban nem lesz hiány! :D

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


giannijulie, igen sajna kapott Noel is vizet,sőt behozták nekem is,hogy adjam oda neki,mert napi 2 kis üveggel meg kell igyon.velem nem volt 2 napig,de utána én nem adtam neki oda,szoptattam bent.nekem azt mondták tiszta víz. :(
a szoptatás lenne a legideálisabb....a csajok nekem is írták mit tegyek...de a tejlázra,és arra,hogy a kicsi sebesre szívja a melled,utána meg váladékozni kezd....nem lehet felkészülni...

Noel egyre többet elvan a pihiszékbe.... :D
timea35
Budaörs
 
 


Judit!

Dia majd biztosan tudja, de szerintem ha eszeveszetten keresi a cicit, és mérgelődik is, akkor a ráhelyezéssel lehet a baj. Azt meg meg lehet tanulni, csak gyakorolni kell! Meg jó lenne, ha tudnának segíteni a ráhelyezéssel.
Így biztosan nehéz lehet megérteni, hogyan is kell feltenni, pedig Dia tök jól megírta. Esetleg a Youtube-on keress rá egy videóra, tudom ez hülyén hangzik, de hasznos lehet. Bár ez angolul van, de talán használ: http://www.youtube.com/watch?v=2RHIb_-a6bg
Ja, és ha kemény a mellbimbód, mert esetleg már tele van tejjel, nekem azt mondták, hogy egy jó meleg vízes flannel törölközővel puhítsam fel....nekem bevált, mert ez volt a problémám.
És a tej akkor jön, ha szopizik. :D

Na igen, teáztatás. Én is ezért kérdeztem, hogy adjak e teát vagy se, mert nekem is ilyeneket mondtak, hogy tovább tudnék aludni éjszaka, ha csak annyi lenne, hogy egy kis teával cumiztatok.... ellenérvem: ha úgyis felkelek, akkor már jobb a szopiztatás meg a tea csak eltölti a gyomrát, de egy idő után megint éhes lesz...
a másik, azért kell neki tea,mert szomjas lehet, hiszen zsíros a tej, kell neki inni is.. ellenérvem: amikor elkezd szopizni, akkor csak az a vízszerű tej jön, abból ihat. :D
Harmadik eset: azért teáztassak, mert biztos túl erős neki a tejem ,és a tea picit felhígítaná, és könnyebben emésztené...hát erre már nem mondtam semmit, mert nem tudom...de én a tejnek hiszek. :)

Ma volt a védőnő, eredmények: 6 és fél hetesen 55 cm és 5300gr. Hát kerekedik a pofija. :) Jövőhéten kezdődnek az oltások... :S

Én is vettem hordozókendőt, itt szerintem lehet olcsobban, de Domi sem szereti, ahogy beteszem rögtönn nyafog, és elkezd sírni, mintha összenyomnám, pedig egyáltalán nem szoros a kötés...szóval megmarad majd a következő babának.. :D
De így jártam a Gripe waterrel is. Nagyon fájt Dom ihasa, a víz fogyóban volt, s mivel itt kint már nem lehet kapni, csak neten lehet venni sokkal drágábban magánszemélyektől. Én persze vettem, hogy legyen itthon, vettem egy másik szert is, hogy hátha az segít, mert már nagyon rossz volt a sok sírás...és lássunk csodát, valahoyg most semmit nem használunk már egy pár napja és nincs is gond..sokat és nagyokat pukizik, de már nem sír annyira miatta, elintézi saját magának. :D

Kissziporka! Sírás? Nekünk is nagyon durva (volt?)...Nagyon ki voltunk, semmit sem tudtunk csinálni, majd jött az egyetlen megoldás...etetés. Szerencsére nem tudom túletetni anyatejjel, de ez lett a megoldás. Rá a cicire és csend van...így általában óránként eszik este 5-től egészen 9ig aztán alvás....Persze volt amikor a hasfájás miatt sírt, de az másfajta visítós sírás volt...annak talán vége..ez már csak olyan esti fáradtság, éhség elkeseredett sírása..talán kezelhető, persze nem tudom, hogy ha tápszerrel etetedm, akkor mit lehet csinálni..
csekom
Zsurk
 
 


Móni!
Igen a tápszer miatt ez kivitelezhetetlen, amúgy is bukik eleget, úgyhogy nem adnék Neki többet...marad a szórakoztatás, az mehet dögivel, jól bírja, én meg régen énekeltem ennyit!:))) Egyébként Balázst én is egyfolytában szoptattam, akkor volt ő is nyugiba!:))) Istenem, mintha tegnap lett volna, pedig május elsején lesz 15! Ez az időszak is hamar el fog múlni...úgyhogy inkább élvezzük ki! D:

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Sziasztok!:)

De rendesek vagytok! Nagyon köszi a sok tanácsot, és h. a babák mellett időt szántok a bajomra!

Próbálkozunk-próbálkozunk, és ha nem fog menni a szopi, akkor is megpróbálok nem kétségbeesni. Van még és lesz csomó minden, amitől a gyerek az anyukájához kötődik és bensőséges lesz a kapcsolat.

Sosem gondoltam volna, hogy az, hogy az embernek gyereke születik, ennyire hatalmas és minden mástól különböző és ezerszer nagyobb és összetettebb élmény.

Judit
giannijulie
Budapest
 
 


Na....túl vagyunk az oltásokon...2 egyszerre..nagyon sírt... :cry:
már majdnem én is...ha egyet kapott volna,nem sírt volna...
6230g vagyunk..több mint másfél kiló hízás,1 hónap alatt.... :shock:

Kértem új tápszert bukós babáknak...mert mostanában többször hányta vissza..meglátjuk.kaptunk espumisan cseppeket,mert ütögetésre sok levegő volt a pociban..pedig nem hasfájós...hál istennek...a doki tőlem kérdezte minek kell ultrahangra menni a lába miatt,mert valami pontok alapján,alig van eltérés...ki érti ezt? :roll:
timea35
Budaörs
 
 


Timi!
Milyen tápszert kaptatok?

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Ági!

Továbbra is BEPA csak a bukós babáknak változata...sűrűbb mint a másik,és nem folyt ki a szájából oldalt össze-vissza.meglátjuk majd beválik-e.Váltanátok ti is?
timea35
Budaörs
 
 


Asszem kipróbálnánk, többször bukik nagyobbat, van, hogy 1-2 órával kaja után, pedig közben megállunk büfizni, bár ez elég szoftosan hangzik így!:))) Ezt még Pumba is megirigyelné tőlünk!:)))

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Mi nálunk egy hete kezdődött el ez a bukós dolog....néha szépen eszik,néha úgy mintha 1 hete nem evett volna.... :(
na akkor jön vissza büfikor,na meg bele is csuklik..meg 1-2 óra múlva is jön még vissza.ez nem folyik úgy...bár a doki szerint a bukás,teljesen normális dolog még náluk,mert a gyomorszáj még nem zárt rendesen.levegőt meg szerintem napközben is sokat nyel be,hisz folyton nyitva a szája....
timea35
Budaörs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?