Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Gyorsan a kérdéseket!Kép
Ha adok a babának cumit, hogy könnyebben megnyugodjon, nem fog rászokni? Bármikor ha sir, pedig nincs rá oka, a cumi úgy tünik megnyugatja. Csak félek, hogy késöbb csak a cumival lesz hajlandó elaludni. Szerintetek?

3-4 hetesen a kisbaba megismeri az anyukáját? Honnan lehet ezt tudni? Mert szerintem még nem ismer meg engem. Ha férjem, ha a mama vagy ha akárki fogja, ugyanúgy viselkedik, mintha én fognám. Vagyis tökmind1 neki, hogy kinél van. Azt sem mondanám, hogyha sir, akkor nálam gyorsabban megnyugodna, mint bárki másnál. Szóval én azt vettem észre, hogy nem tud még különbséget tenni az anyukája és a többi ember között. Vagy igen?

Képzeljétek a nov.16.-a elötti hozzászólásokat eccerüen nem tudom elolvasni! Nem találom sehol! Igy a nov16 elötti válaszokat nem is látom, igy válaszolni sem tudok:-((((((((((((((

A kifõzéssel kapcsolatos tanácsokat köszönöm szépen! Jamina, tényleg szorgalmas vagy:-))))

Kézhidegség miatt már nem aggódom akkor, majd a kombidressz alatt vizsgálódomKépés a tarkónál.

Tornában pedig a hasizomgyakorlatoknak csak a felét csinálom meg. Ha a 6 hetes kontroll után a doki áldását adja, akkor jöhetnek a teljes hasizomgyakorlatok!

Az éjjeli ébresztéseknek nem nehéz ellenállnom! Ma reggel 9-kor azért már felébresztettemKép

Cskati! Azért gondoltam fejni, hogy nehogy baj legyen, hogy a maradék "benn marad a ciciben", de ehhez is kezdek lusta lenni. Napközben sürübben etetek mint éjjel, igy estére azt vettem észre, hogy kevesebb tej termelödik, mint mondjuk reggel,mivel kevesebb ideje van a sürübb "használat" miatt, és néha úgy tünik, mintha kevés lenne a babának. Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy biztos azért, mert nem fejem le a maradékot, mert ha lefejtem volna, több lenne az esti szoptatáshoz.

Cili2! David 11 órát is képes aludni egyben? Akkor meg minek aggódok én itt? Látom azért te is érdekes dolgokat csinálsz éjjelKép

Moni! Az altatási 5leted már alkalmazzukKép, csak néha idegesitö, mikor 2 percenként azért sir fel, mert kiesett a szájából a cumi...néha azon gondolkodom, hogy oda kéne kötni:-)))))))))

Prü! Köszi a könyv 5letet!

Jázminmama! Holnap elküldöm az e-mailem neked!

Szijasztok, Lara
lara (lara)
 


Sziasztok,

Koszonom mindenkinek a hintoporos tippeket!

Ujabb kerdes: az anyatejgyujto zacskon kivul (dragallom) miben lehet meg higienikusan anyatejet fagyasztani?

Kepzeljetek, Kisnyulamnak most mar vannak konnyei - ugy meglepodtem.

Gratulalok a sok kis ugyes babanak: a szavakhoz, a jarni kezdeshez, a felallashoz, az uj fogakhoz es minden mas mutatvanyhoz is! Orom olvasni roluk!

Adri, sajnos Joutsenora nem emlekszem, mi repulovel mentunk. De ha kozel van, akkor ha egyszer ra birom venni a ferjem, hogy tegyunk egy korutat arra E-ra es latogassuk meg Tohmajarvibeli barataimat is, akkor lehet, hogy megnezunk Titeket is. (Na ne ijedj meg, nem megy olyan konnyen a ferjem meggyozeseKép). Ja, nagyon ugyi vagy, hogy csak ugy megtanultal finnul (en hiaba elek most mar lassan 10.5 honapja Becsben, meg mindig nem az igazi a nemet tudasom, a finn pedig klasszisokkal nehezebb, mint a nemet).
Most jottem ra, hogy en nem kaptam meg az ominozus kepet, amin mindenki nagyon keresett vmtKép. Elkuldod azt is?

Agi, az angolt valoszinuleg tobbet hasznalom, mint a magyart KépKép. Pl itthon a ferjemmel is, bar ugy terveztuk, David szuletestol kezdve nemetul beszelunk itthon, leggyakrabban megis az angolnal kotunk ki azota is, az konnyebb (nekem). Es a munkamhoz is elengedhetetlen volt az angol.

Evi, de kar, hogy nem sikerul nekem kepet kuldened, de azert probalkozz meg neha legyszi, hatha egyszer megis osszejon! Ugy szeretnelek mar latni Titeket!

Juca es Anyanyanya, megkaptam a kepeket, nagyon szepen koszonom! Gyonyoruek a lurkok, gratulalok! Juca, egyelore inkabb nem emileznek kepet, ha nem baj - de latogass el az Ismerjuk meg egymast topicba, oda mar raktam fel egy sorozatot es tervezem ujabb kepek felvitelet is a kozeljovoben.

Verus, nagyon ari vagy, de igazsag szerint a Cili csak a masodik keresztnevem, plusz csaladi becenev, az elso nevem Marta. De koszi!

Jazminmama, orulok, hogy kis pocaklakoval minden rendben, remeljuk a szopi nem okoz semmi gondot. Madarka es Pele, nektek is a legjobbakat!

Sziasztok,
Cili2 aki Marta
Cili2
 


Lányok,
iszonyúan sietek, de azt azért gyorsan megírom, hogy aki kért belépõt, attól bocsbocsbocs, de csak jövõ héten tudom küldeni, mert perpillanat még nincsenek nálam.
Ja, vannak szkennelve új képeim, majd küldöm, meg teszek fel néhányat az Ismerjük meg egymást-ba is.
Pussssz:
Jamina
Jamina
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk különös újság nincs, gyógyulgatunk.

Ildi, nekem kivették mindkét mandulámat 5 éves koromban. Aztán 6 évesen megállapították, hogy az orrmandula visszanõtt. Megint kivették. 1 év múlva újra ott volt. Na ekkor én kijelentettem, hogy még egyszer kórházba nem megyek! És azóta együtt élek vele. Igaz, minden náthával járó betegséget elkapok, zsebkendõ nélkül soha el nem indulhatok, ezzel együtt jól megvagyok.

Adri, én is PORST fotót akartam ajánlani, valamelyik nap kaptam reklámot tõlük ez ügyben. Szerintem tök jó, én is akarok csináltatni!

Lara, Csongi elsõ naptól kezdve cumizott. Bár azt mondják inkább keressük meg a sírás okát, de hát gyarló az ember lánya, én is a szájába dugtam a cumit. Ma már napközben csak játéknak használja, de alváshoz az esetek 80%-ban igényli! Szerintem ne szoktasd hozzá, de ezt irtó nehéz megállni. Ebben PM a profi!
Én is éreztem azt amit leírtál a megismerésrõl. Ez nálunk úgy tetézett, hogy a férjemnél, és anyunál hamarabb megnyugodott, mint nálam. Tök szar volt. Gondolom õk nyugodtabbak voltak, én nagyon ki voltam készülve az állandó éjszakázástól. Aztán kb. 5-6 hetes korában egyszer csak rám mosolygott. Na onnantól kezdtem anyának érezni magam! Türelem, már nem sok idõ, és neked fog a legszebben gõgicsélni a kicsi lány!

Madárka azt szerettem volna tõled, mint szakembertõl megtudakolni, hogy mit szólsz ahhoz az állásponthoz, hogy ha megtanul a gyerek állni-menni akkor adjunk rá cipõt, hogy fogja a bokáját? A másik nézet, meg hogy járjunk mezítláb mert az a legegészségesebb? Komolyan kíváncsi lennék a véleményedre!

Jázminmama, gratula a kis Jázmin fejlõdéséhez! Adrinak írtam, hogy el fog egy darabig tartani ez az elesõs korszak. Csongi már igen stabil, de még így is esik akkorákat...

Most mennem kell, felsírt Nagy Úr!

Csá Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Már megint kérdésem van. Mit lehet csinálni egy 2 hónapos babával, ha úgy gondolja, hogy akkor van éjszaka, amikor sötét van. Ez azt jelenti, hogy pl ma 5-kor evett, 7-kor elaludt, és még mindig alszik (mindjárt 10 óra). ILyenkor éjfélkor szokott még egyet enni, majd 4 körül, és aztán 7-8 között kel. A gond, hogy ez nagyon nem az én napirendem!

cory
cory
 


Sziasztok,
Kriszta, megkaptam a képeket. Hogy ez a kicsi gyerkõc milyen édes! Olyan ennivaló kis gömbölyû képe van Kép!
Kedves Iboly,
Köszönöm szépen! És hát milyen igazad van - tényleg itt vagytok Ti nekem, a ti (virtuális) vállatokon sírom ki magam, ti megvigasztaltok... Kép
Prü,
köszönöm szépen, akkor holnap biztos ideér. Egyébként mikor megkaptam az ermiled, akkor jöttem rá, hogy elõzõ este a chaten is tõled kuncsorogtam Kép. Gyerekek alvása: Emese 14 hónapos (Te jó ég, pont ma!), és nem alussza át az éjszakát. Ábel 22 hónapos koráig nem aludta át, ezt azlért szeretném elkerülni... Úgy tûnik, leginkább a fogzás az, ami zavarja a nyugodt alvásban. Az adventi naptárod (a párodnak) nagyon jó ötlet! Bili: a "miénk" már nem tudom, hol vettük, azt hiszem, itt a mûanyagboltban, a legolcsóbb volt, hatszáz ft. Szvsz nem érdemes drágát venni, úgyis hmmm. kaki kerül bele. A láényeg: ne tudjon felborulni, mert amikor a lrurkó feltápászkodik róla, néha ráragad a popsijára Kép. Szóval stabil legyen.

Evey,
gratulát köszönöm neked is Kép!

Lara, nyugodtan hagyd bent a maradékot a ciciben, nem fog megromlani! Kép Könnyebb lesz neked is, és a kerelset-kínálat is beáll. Tejed nem lesz tõle kevesebb. Éjszakai alvásért irigy vagyok... (Lásd okokat fentebb).

Cili2,
van egy ilyen topic: Anyatej fagyasztása. Keress rá, jókat írtak benne a lányok.

Megyek is, még visszanézek,
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Lara!
Magismeri az anyukáját!Sõöt már lát is nem csak foltokban!Én is irigy vagyok az éjszakai alvásért.Ne agodj nem akarlak elkeseríteni de az Én lányom 3hónapos koráig végig aludta most 5 hónapossan 3x-4x is fent van!

Cory:Semmit Majd megszokja azt is,hogy nem mindem sötétség este kezdödik!Ha éhes és valami gondja van akkor úgy is fent lesz és jelez!

Kérdéseim:Mit tegyek ha nem szedhetek fogamzásgátlót csak a gumi az egyetlen megoldás??
Ha szoptatok az fogamzásgátló hatású?
Mit csináljak,hogy a gyerek ne kéredzkedjen oda hozzánk?
Meddig kel forralt vizet adni neki?
Sziasztok!Megyek mert sír a gyerek!Jó éjt minden kis manonak!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok!!!!!
Na, megérkeztem, végre! Ez a gép-agymosás most nem is tartott olyan sokáig, mint a múltkor, akkor egy hétig ült rajta. Úgy látszik, kezd belejönni.Kép
Köszönöm mindenkinek a gyógypuszikat, hatottak is rendesen. Gergö már másnap megkérdezte: Anya, melyik fülem is volt az, ami olyan nagyon fájt? Eböl rögtön gondoltam (az éls eszemmel), hogy jobban van. Lilivel sem lett semmi baj, beadtam a kúpokat, gyógyszert, szerencsére elég volt. azért ezentúl figyelmesebben fogom olvasnia kruppos rémtörténeteiteket!

Elöre is 1000 bocs, de nem fogok tudni mindenkinek válaszolni, 3 nap alatt annyit írtataok (szerencsére!!!), hogy már jegyzetelni sem tudtam. Szóval, a teljesség igénye nélkül:

ZSÓKA! Utólag is nagyon boldog névnapot Neked! Örülök, hogy a ajándékképpen hír jött Zoliról is! Kép

Iboly Gergöjének szintén millió puszi névnapjára! Kép

Új fogacskákhoz, mászáshoz, nem mászáshoz (KATI!!!Kép) nagyon gratulálok minden gyerköcnek!

Cili! Én úgy fagyasztottam a tejet, hogy beleöntöttem egy kis müanyag tálkába, aztán amikor megfagyott, kiborította, a fagyott korongocskát becsomagoltam folpackba, ráírtam, hogy mikori és kész. Nem tudom, mennyire szabad így csinálni, soha senkinek nem lett töle baja!Kép

Cory! Ha az én gyerekeimnek ilyen lett volna anpirendjük (föleg az éjszakák) ennyi idös korukban, nagyon boldog lettem volna. Szerintem nakik még édes mindegy, hogy sötét van-e vagy világos, annyit alszanak és akkor, amennyire és amikor szükségük van rá. Sajnos (Kép) egy darabig még kénytelen leszel az ö napirendjéhez alkalmazkodni! Kép

Lara! A nagyobbik fiam volt cumis. Ez annyiból macerás, hogy ha kiesik a szájából, nem találja meg egyedül. Gergö megtalálta az ujját, szorongatott hozzá egy textilpelust. Attól féltem, hogy nehéz lesz leszoktatni majd róla (csak alváskor szopizta). Aztán amikor a foga nyoma dudort kezdett csinálni az ujján, akkor úgy döntöttem, megpróbálom. És nem is kellett mást csinálni vele, mint megbeszélni (3 évesen), és elkérni töle a rongyot. Rongy nélkül meg már az ujja sem kellett. Daninál viszont azért (is) kellett a cumi, mert állandóan szopott volna, iszonyú erös volt a szopóreflexe, akkor is szívott, ha nem is volt éhes, a cicit kiköpte, de minden mást szívott. A cumi tényleg megnyugtatta, de sokat kellett ugrálni, ha kiejtette, ami föleg éjjel fárasztó. De nem lett töle semmi baja, 9 hónapig szopott, aztán "elválasztotta magát" egyik napról a másikra. Én meg kínlódtam a rengeteg tejemmel, de nem kellett neki tovább.

Évi, Kriszta és Ancsa! Köszönöm a képeket! Még mindig édesek a lurkók! Bár miért is nem lennének azok, nem?Kép

Prü! Az én fiaim utálták a bilit. Nem tudom, miért, de nagyon bénán ültek rajta. A vécét viszont szerették, így mi szinte vécéülökével kezdtük. Kíváncsi vagyok, Lili mit fog jobban kedvelni, de szerintem sem érdemes túl drágát venni, a lényeg, hogy kényelmesen üljön rajta. A boltban meg is engedik, hogy kipróbáljátok. Szárazon! Kép

Iboly! Ez a turkálós zsák ötlet NAGGGYON tetszik! Lehet, hogy ki is próbáljuk!

Hát, lányok, mára ennyit, holnap újra jövök. mindenkinek sok puszi, különösen azoknak, akiknek személyre szólóan nem írtam!
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok!

Na, a mai éjszakánk nekünk is érdekes volt. Bori felébredt és egy órán keresztül azzal próbálkozott, hogy a fejemen aludjon el. Aztán reggel persze meg halál rosszkedvû volt. Megint szegényke próbálta megakadályozni, hogy elmenjek dolgozni, de sajna muszáj, ugye...Kép
Aztán hazajöttem, örült nekem nagyon, hagyott aludni is, sõt, õ is mellém feküdt és aludt velem együtt. Aztán arra ébredtünk, hogy a nagymamiék kopognak az ablakon. Itt voltak egy kicsit, elmentek, jött haza apa.
Aztán apa elvonult fürdeni, én meg megint becsempésztem mellé Borit. Most is érdekesnek találta a himbilimbit, sõt, fizikai kísérleteknek vetette alá, miszerint, hogyan viselkedik, ha samponos flakonnal püföljük, hogyan hat rá a víz hullámzása, stb, stb, stb.
Most már remélem alszik...Kép

Új szavak: süsü, így.

És akkor most a reakciók:

Barika! A szoptatás elvileg fogamzásgátló hatású, bár ha azt figyelembe veszed, hogy a legtöbbünknek már a szoptatás alatt is megjön, akkor nem teljesen.. Nekem pl. szülés után 4 hónappal megjött, amikor még aktívan szoptattam úgy 2-3 óránként.
A hozzátok kéredzkedés kérdése rajtatok múlik. Ha még pindurka, én inkább magamhoz venném, ha kéri, de ha már nagyobbacska (mondjuk 6 hónap után), akkor már csak valódi vészhelyzetben (betegség, láz, rémálom, fogzás miatti fájdalmak, stb.).
A víz forralását minimum 6 hónapos korig javasolják, de nekem pl. a legtöbb helyen 1 éves kort mondtak. Amúgy 6 hónapos korig, ha van elég tej, nincs szükség melléitatásra..Kép (Szép magyaros lett...Kép)

Cory! Általában sajna nem olyan a napirendjük, mint a miénk... Majd úgy iskoláskorukra kinövik a koránkelést, stb., akkor majd az lesz a legnagyobb gondunk, hogy hogyan cibáld ki az ágyból. Az éjszaka és sötétség finom kis összefüggéseire vagy nem összefüggéseire max. 1 hónapon belül azért rá fog jönni, ne aggódj, max. juszt se fogja figyelembe venni...Kép

Cili! Anyatejet fagyasztani bébiételes üvegben is lehet, vagy apró gyógyszeres üvegben, a lényeg, hogy tiszta legyen. Ezeket ki is kell fõzni használat elõtt, és figyelni kell arra, hogy ne töltsd teljesen tele, mert szétrobban a fagyasztóban. Amikor meg fel akarod használni, langyos vizes tálba teszed, aztán melegítheted. Késõbbre (a fõzelékes korra) meg lehet, jégkocka-készítõ zacsiban is fagyasztani, aztán a megfelelõ mennyiséget csak kinyomod belõle.

Lara!DE, RÁ FOG SZOKNI!!! SÕT, lehet, hogy a szoptatást is megzavarja. És az alvást is bezavarja. Minden tekintetben NEM JÓ! Szerintem inkább tedd õket valami alsó polc legbelsejére... Ha tudod, álld meg és ne add oda neki, magatokat kímélitek meg egy csomó rossz élménytõl és a gyereknek is jobb lenne úgy.
Amúgy, igen, megismerik az anyjukat. A szagukról, a tejük illatáról. Pl. más szoptató anya tejét nem is fogadják el szívesen általában. Az más tészta, hogy másnál ugyanúgy el van, lehet, hogyha sír, rajtad érzi, hogy idegesebb vagy, és másnál viszont nem érzi így a feszültséget.
Majd csak figyelj, azért az elsõ mosoly a tied lesz, és jó ideig leginkább rád fog mosolyogni. Késõbb pedig ha baja lesz, hozzád fut, te tudod majd a legjobban megnyugtatni, de mondjuk akkora már rutinod lesz a sírásokra való reagálásban...De ezt most is megfigyelheted, ha sír, tedd a hasadra, úgy, hogy hallja a szívverésed, sokkal könnyebben meg fog nyugodni.
Fejés miatt ne aggódj.. Azért ha estére kevesebbnek érzed, az esti lefekvés elõtt és esetleg reggel, ébredés után fejjél egy kicsit... Nekem egy-két hét alatt totál elég let így a tejem. Ja és pihenj, aludj, egyél rendesen, ne idegeskedj a tej miatt, mi majd segítünk...Kép Ezek a legjobb tejszaporító módszerek.

Evey! Örülök, hogy tetszik Bori...Kép Nekem is...Kép

Prü! Hát, bármilyen bili megteszi, de nem valószínû ám, hogy az elkövetkezõ egy évben még magától használná...Kép Állítólag úgy 2-2,5 év körül érik meg az idegrendszerük arra, hogy tudják irányítani ezeket a dolgokat... Tudják késleltetni, stb. Azért az az elsõ lépés, ha már mutatja, Bori még csak mostanában kezdte... Aszondják, az is jó módszer, ha a bilit beteszed a játékok közé, így legalább megszokja, és babákkal, állatokkal el lehet játszani, mire való. Sõt, állítólag, ha néha elkísérhet benneteket a WC-re, az is áldásos lehet ok-okozat összefüggés felfogásában...Kép

Iboly! Minuszok itt is vannak, fagy még nem nagyon. De már nem kell sok hozzá.

Zsóka! Fel a fejjel!!! Az viszont tuti, hogy az ausztráliai túra majd késõbb ezerszeresen megtérül, akkor majd nem is tûnik olyan nagyon rossznak...Kép És igenis, jól kifogtad a pároddal, olyan dolgot csinál, amit szeret, és gondolom, hogy ez nagyon kihat a kedvére, arra, ahogy veletek bánik, stb... NA, NEM SZOMORKODNI!!! ÉS KÜLÖNBEN IS, AKINEK MA NÉVNAPJA VAN, AZ NEM SZOMORKODHAT ÁM, CSAKIS VIGYOROGHAT!!!

Most puszi mindenkinek, megyek a csetre:

Dia
Dia
 


Sziaszok!

Mi van Pelével. Napok óta nincs!

Bea
Bea
 


Halihó!
Most nagyon rövid leszek, semmi kedvem írni, Kép, bocs. Zsófi barátnömért aggódok, most kezdi a 28.hetet, tegnap elment a magzatvíz. Mondjatok valami jót, jó? Hogy minden oké lesz, baba jól lesz, meg ilyeneket. Helsinkibe vitték innen, tuti profi kórházba. Megpróbálják benntartani a babát. Nagyon szorítsatok neki, jó? Nagyon nagyon várt elsö baba...
Puszi:
optimista Adri
KAdri
 


Sziasztok!

Talpvizsgálat ügyben naív voltam. Csak utólag lesz meg az eredmény, egy-két héten belül. No mindegy.

Verus, KingAndi gratulálok a költözéshez! KingAndi, téged külön üdvözöllek a kerületben! Ha tudok valami helyiben segíteni, csak szólj!

Chris, hogy lásd, nem vagy észrevétlen: sajna Zápor utcában nem vagyok jártas. De fel a fejjel!

Prü: bili: fiúknak fontos, hogy az elején legyen egy kis megemelt rész, különben elõfordulhat (amíg meg nem tanulja, hogy rendesen be kell igazítani), hogy kipisil belõle.

Andi: hú, jó rég, 86-ban. És Te? Tanárok? A szomszédban Rákosligeten lakunk, ez a keresztúri központtól a Ferihegyi úton tovább elfele. Egész a Naplás tó közelében.

Lara: cumi, lehetséges. Bálint fiam (aki cumitól még lelkesen szopott) 2 évig volt cumis, éjjelente elég kemény volt szedegetni neki össze. Gergõtõl viszont 6 hó körül elvettem, mert szopásnál üvöltött, cumira elhallgatott, és közben nem hízott eléggé. Addig jól jött, utána elég könnyen (egy -két hét) leszokott róla, és utána megint jó volt. (bár hízni nem hízott akkor se jobban)
Különbség: passz. De a tejcsi szagodat tuti megérzi elég hamar, sokszor pl. felébrednek a mama közelségére, más felnõttre meg nem.
Ha fejsz nappal, akkor tényleg több lesz estére is, de kérdés minek? Én ezt a fejést olyan tökéylre fejlesztettem, hogy a gyerekek majd belefulladtak az ömlõ tejbe, és mindig csak a hígabb jutott nekik. Viszont: tuti, hogy sok tej a szopi alatt termelõdik, így este ha lelkesen hagyod szopizni, jutni fog elég. Ja, és azért a pocak tejigénye sem azonos a nap minden szakaszában (reggel éhesebbek).

Cili: üres üvegek kifõzve (2 dl-es, bébiételes-italos (ismerõsöktõl), vagy pl. tormás, nescafés stb). Mûanyag kávéspohár hidegen fertõtlenítve (chicco folyadéka, vagy neomagnol tabletta a gyógyszertárból).

cory: kapcsolj villanyt! Vagy csinálj zajos programot.

Andi: gumi olyan elviselhetetlen? Szoptatás véd valamennyire, de nem 100% és mielõtt elõször megjönne, elõtte is lehet teherbe esni.
A gyereknek szüksége van rád, veled szeretne lenni. Használd ki! Ahogy nõ, egyre kevesebbet fogod igényelni, és visszasírod a kiskorát! Egyébként lassan egyre több minden fogja érdekelni, egyre több minden leköti.
Forralt víz: én egy éves korig forraltam.

Évi: köszi a sztorit, én azt hittem 5 év körül már nem nõ vissza. Amúgy meg nem akaródzik belekezdenem vele egy ilyen körbe, így legalább látom, hogy nem is biztos, hogy megérné.

Rólunk semmi, éjjel kissé köhögtünk, remélem nem kezdjük a következõt...
Sziasztok!

Ildi
PIldi (pildi)
 


Adri!

Sajnálom Zsófi helyzetét. Ha vigasz: ismerek egy 700g-al született babát, az még tuti még fiatalabb volt. Gyönyörû, aranyos, és szülõk szerint minden oké vele!
Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!

Ildi: ez az alvás tv mellett, kivilágított szobában történik. Ja, és a férjem meg én is itt vacsoráztunk.
Balu egyébként az ütvefúró mellett is alszik. Csak akkor nézett fel, mikor kezdõdött a fúrás, magd aludt tovább.

cory
cory (cory)
 


Cory, akkor még egy tippem van: próbálj meg átmenetileg Te átállni az õ ritmusára. Magyarul: alujd, amikor hagy téged!
Egyébként szerintem is idõ kérdése, türelem!
Ildi
PIldi (pildi)
 


KAdri! Szia! A chatrõl ismerem Zsófit, nagyon aggódom érte! Ha van valami híred, légyszives tudósíts minket!
Egyébként éppen Zsófi mondta, hogy Te is Pécsen végeztél! Én is, 1997-ben, angol-történelem szakon!
Judó
Judó (judó)
 


Szia KAdri!

Nagyon szorítok Zsófiéknak!
Írd meg ha tudsz valami újabb információt! Mondd meg neki, hogy sokan szorítunk értük, nem lesz semmi baj!!!!
Kubuka
kubuka
 


Sziasztok,
Csak beugrottam,
KAdri, ha ez reményt ad, én 30. hétre születtem, igaz, 2300 grammal. Ikerhugaim ugyanennyi idõsen sajnos nem maradtak életben, persze õk sokkal kisebbek voltak.
KingAndi, boldogult lánykoromban én is a XVII-ben laktam. Hová költöztök?

Judó,
hugom is oda járt, tavaly végzett, még az is lehet, hogy ismertétek egymást... Kép
Este jövök
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Kadri csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon nagyon szorítok én is Zsófiért!!! Remélem sikerül mindent rendbehozni velük!

Kérlek írd meg, ha tudsz vlamit róluk! Én is próbálok optimista lenni értük

Norci

Ui. Szeretnék már közétek tartozni, jó lenne ha hipp-hopp június 2. lenne. Én ugyanis ez az állapot nekem tényleg nagyon TERHES.
Norci
 


Kedves KAdri!
Igaz ugyan, hogy még nem tartozom ide, de egy másik topicban olvastam, hogy írtál.
Az egyik ismerösünknek tavasszal született egy 27. hetes babája, aki bár sokáig volt kórházban, de mostmár teljesen egészséges. (Nem tudják az orvosok sem, hogy mi történt, egyszerüen vizsgálaton volt benn a klinikán és már nem mehetett haza.)
Nagyon szorítunk és drukkolunk, hogy minden rendben legyen, innen a távolból is Zsófinak!!!
Ágci
Ágci
 


Sziasztok4

KAdri nagyon szorítok Zsófinak! Olyan rendes lány! Irjál majd ha tudsz v.mit roluk!

Puszi, Niki
catnet
 


Sziasztok!
Én sem tartozom még ide, de olvastam mi van Zsófival.
KAdri!
Tényleg írj nekünk légyszi ha tudsz valamit. Látod mindenki úgy aggódik értük.

Kata007
Kata007
 


Cory!
Az én lányom is ilyen problémákkal küzdött anno. Volt olyan, hogy orvoshoz vittem mert több napig nem volt széklete. Emiatt 4 hetesen (nem írtam el!), már cseppenként elkezdtük az öszibarack levet természetesen orvosi javaslatra, hiszen ilyen korban nincs székletlazító. Pár nap múlva ugyenezt eljátszottuk a narancs levével is. Minden nap egy cseppel többet. 8 hetesen (szintén nem írtam el, söt videófelvétel van róla), mi már krumplit ettünk. Csak fött krumpli volt anyatejjel felhígítva cumisüvegben. Mondanom sem kell, meghozta az eredményt. Viszont a gyerekorvos megtanított klasszul maszírozni a pociját. Naponta többször csináltam, mellette tornáztattam a kis lábacskáját, és ha csak lehetett sokáig hagytam pelus nélkül. Jobban tudott kapálózni, így saját maga tornáztatta magát.

Kata007
Kata007
 


KAdri
Hallottam mi történt.
Nagyon szorítok Zsófiért, ha megtudsz valmit írj kérlek, odáát a "Friss kismamák"-nál nagyon várjuk a híreket róla!!!

Dojika
Dojika
 


Szija lányok!

Kriszta! Köszi a képeket, tényleg nagyon bájos a babácskád!

Cili, Az én kislányomon, már egy hete látok könnyet...igaz csak egy cseppet.
Én müanyag kávéspoharakba szoktam eltenni a tejcsit, lefedem alufóliával amit rágumizok és ráirom a dátumot, illetve a pontos mennyiséget. Ha kell a fagyasztóból a tej, akkor a müanyag poharat pár másodpercre meleg vizbe állitom, igy ki tudom venni a müanyagpohárból a fagyott tejet, átteszem egy üvegpohárba és beteszem a mikróba pár másodpercre, mig felolvad és langyos lesz.

Évi, hát most belegondoltam, milyen érzés lesz, mikor elöször nekem fog mosolyogni...hjaaaj, már úgy várom! De azért jó, hogy más is igy volt a babájával és nemcsak engem nem akar megismerni a gyerekemKép
Az lehet, hogy meg kéne keresni a sirás okát, de ha már minden igénye ki van elégitve és még mindig sir, pedig semmi oka nincs rá...hát ilyenkor már csak a cumi segithet.

Zsóka, le a fejéssel!

Barika andi! Na neeeeeeee, ilyen is megeshet? Pedig ezt a napirendet úgy mexoknám!

Emese!Nekem is szimpi lenne, ha az ujját megtalálná, mert az nem tud kiesni a szájából és nem esik be az ágy aláKép De még nem fedezte fel...

Dia, hogy örülhetett a papa Bori samponos dobozos akciójánakKép! Mindenesetre én jót nevettem:-))))
Gondolom akkor Bori sem cumizott. Dehát mit csináltál, amikor ok nélkül sirt? Mert az még megoldás lehet, hogy ilyenkor karba veszem, de erre aztán végképp nem akarom szoktatni, mert akkor a kezemben fog felnöni.
Nem fogod elhinni, de pont ma reggel számomra ok nélkül üvöltött a mi kis bébink, már semmit nem tudtam vele csinálni, fogtam és rátettem a hasamra. Na ebben a pillanatban mintha elvágták volna a sirást elhallgatott és azonnal elaludt...Nem akartam elhinni! Hallhatta a szivdobogásom?
Az esti lefekvés elött pedig már nem tudok fejni, mert nincs mit, mert kiszopizza az összeset. Vagy eröltessem azt a pár cseppet?

Pildi!Jelentem hajtogattam madarakat az ágy fölé:-)))
Most az éjszakai alváshoz nem kell neki a cumi, mert ha elalszik, kiesik a szájából a cumi és vadul alszik. Szerinted lehetséges, hogy késöbb az éjszaka folyamán végig cumi kell majd a szájába? Mert az tényleg durva lenne...
Megismeréssel kapcsolatban, azt észrevettem, hogyha én bemegyek a szobájába, akkor valamikor felébred, pedig szinte a föld felett lebegek, hogy ne keltsek zajt, még én sem hallom ilyenkor magam, olyan csendben vagyokKépEkkor szoktam elgondolkodni, hogy mi a fenétöl ébred fel...de akkor lehet, hogy megérzi a szagom? Pedig esküszöm, hogy fürdökKépKépKép

KAdri, én is szoritok a barátnödnek, hogy sikerüljön benn tartani a babát. Feltétlenül irj majd, hogy mi lett velük!

Szijasztok, Lara
lara (lara)
 


Sziasztok!

Adri,
Petra egy igazi mobil baba, bár telefonja még nincsKép. MIndenhová magunkkal cipeljük, általában õ tûri legjobban ezeket a nagy túrákat.
28 hetes baba már nem olyan pici! Egy barátnõm is 28 hétre született, és teljesen egészséges, pedig 30 éve még nem volt ilyen technika a babák mellett!

Verus,
gratulálok! Szörnyû kupival jár a költözködés, és én nagyon-nagyon sajnállakKép!

KingAndi,
Nektek is lakást tojt a Mikulás? Hát, hiába jó kis pénz is a gyes, mindenki lakást vesz belõle Kép!

Dia,
ha csak banánevéssel a fogelõbújás az jóóóóóóó!
Petra hisztis is... Nézd a pozitív oldalát, nem kell kaját pancsolni Kép.
Petra nemcsak püföli a himbilimbit, hanem bele is csípettKép, azóta elég nehéz rávenni apucit a közös fürdésreKép.
Ha a wc-re kísérgetés segít a szobatisztaságban, akkor a Petrusnak ezzel nem lesz gondjaKép! Akárhányszor wc-re megyek, mindig vigyorogva megjelenikKép.

Zsóka,
látod-látod, mentél volna inkább egy bolti eladóhoz, aki 8-4-ig dolgozik Kép!
A wc-zárat nem ismerem. Még... Mi még csak a wc-papír letekerésnél és evésnél tartunk. Nem kened valamivel az orrod?

Ildi,
én is úgy tudom,hgoy az éleslátás távolsága 20 cm. Bár be kell, hogy cvalljam, én már olyan régen voltam újszülött, hogy nem emlékszem már rá Kép

barika andi,
Petra kúszik-mászik, de nem hajlandó a hhátáról a hasára fordulni! Inkább ordít, hogy menjek, és forgassam át!A szoptatás ugyan csökkentia teherbeesés esélyét, de én nem bíznék benne, én ugyanis valahol a 17. héten járokKép.
A fogamzáságátlást beszéld meg a nõgyógyászoddal. én 5és fél hónapig csak szoptattam, azután még két hétig lelkesen forraltam a vizet. Azóta nem.

Evey,
én ittam ezt a teát! Egyszer a kedvesem a saját teája helyett belekortyolt, azóta tisztel, hogy mennyi mindent megteszek a gyermekemértKép!

Lara,
rá fog szokni. Nekem is volt egy-két nehéz hetem Petrussal, aztán megtalálta az ujját, Egy ideig folyamamtosan a szájában lógott, most már csak elalváskor kell neki.
Nyugi, megisberi anyukáját. Valahol hallottam, hgoy kimérték EEG-vel, hogy már az újszülött baba is másképp reagál az édesanyja hangjára, mint az idegenekére.

Évi,
ha nem veszik rendesen, és bent marad némi szövetdarab, megesik, hogy visszanõ! állítólag sokkal jobban ki lehet takakrítani mindent, ha altatásban csinálják (fül-orr-gégészek szerint!).
A mezítláb járás nagyon egészséges természetes talajon, sõt, mivel göröngyösebb a talalj, annál jobb, mert annál többet kell mozogni a talp kisizmainak, és így klasszul megerõsödnek. ha csak nem döngölt talaj a lakásotok padlójaKép, akkor adj rá cipõcskét.
Aha, nálatok Nagy Úr van: Mi Házi Despotával rendelkezünk. Néha olyan kiképzés alatt vagyunk, hgoy bármelyik hadseregben örömmel fogadnának....Kép

Cory,
látom, még kezdõ anyuka vagyKép:Te alkalmazkodj a babához!!! Képzeld, a lányom z én természetem örökölte, így tippem sincs, mikor fog egyszer õ alkalmazkodni ... talán majd a gyerekéhezKép Egyébként csak éjszaka tettem be a kiságyába aludni, este vigyáztam, hgoy viszonylag csend legyen, nappal meg aott aludt, ahol én voltam, és ha kellett porszívóztam, vendégekekt fogadtam, hajat szárítottam. Természetesen mindez nem akadályozta meg az alvásban, viszont rájött, hogy mikor van éjszaka, meg nappal...

Ma elmentünk Katival és Kittivel körülnézni az Europarkba, hát szégyenlem is magam, annyi pénzt szórtam el Patrára. Így az igazi a vásárlás, a két gyerekkocsit szembefordítva nagyon jól elszórakozott a két kiscsaj, mi meg válogathattunkKép. Hazafelé persze jót aludt, így itthon már csak engem boldogítKép. ja, azt a telefonszámlát kellett elintéznem, amin õnagysága átrágta magátKép! Holnap reggel nagyon korán kell kelnem, mert megyek arra a nyavalyás AFP-re, és én minden vérvétel után rosszul vagyok úgy egy órát, még szerencse, hgoy a kedvesem elkísér. Most megyek is és sajnálom magam....

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Kadri!

Nagyon szorítok Zsófiékért, megnéztem a táblázatban, hogy pontosan mennyi idõs, holnap lesz 27 hetes. Nagyon drukkolok értük! Mihamarabb jelentkezz!

Andi
Andi
 


Sziasztok!
Nagyon köszi a drukkot, úgy látszik, segít!
Beszéltem Zsófival, minden okénak tünik. Nem ment el az összes magzatvíz szerencsére, kap gyógyszereket, baba jól van, Zsófi is, de most szigorú fekvésre van fogva, mert azt remélik, sikerül bent tartani a babát minimum a 34 betöltött hétig. Azt mondta, nagyon kedvesek a kórházban, holnap fizikoterepauta jön hozzá meg gyerekorvos, kölcsönöztek neki könyveket egyböl, fagyival kényeztették, úgy hallottam a hangjából, hogy kicsit megnyugodott. Kép Szóval akkor eddig minden oké!!! Kép Már csak a babóca is értékelje a pihit, és nem is lehet semmi baj... egyébként szerintem Európa egyik legjobban felszerelt kórházában fekszik, szóval jók az esélyek!!! Holnap elmondom neki a sok pozítív példát, meg hogy milyen aranyosak vagytok. Kép
Mi egyébként jól, ma idegbajomban kinyaltam az egész lakást (nálatok is bejön?) Leevi édesen türte, fél száraz kiflin dolgozott jó egy órát mellettem a földön, hát, már rég nem volt ilyen kevés por a lakásban...
Evey! Anyatejjel még sokkal tutibb!!! Nekem sajna elfogyott, de szerencsére vízzel is lecsúszik.Kép
Cili2! Joutseno Lappeenranta és Imatra közt van félúton Kép. Gyertek, komolyan, elférünk. Tudod, amúgy finnesen nem gond... és mökki is van! Kép
Évi! Köszi az infót, ez is olyan, hogy havonta más kép? Határidö? Anyagiak?
Judó! Akkor lehet, hogy mi látásból ismerjük egymást? Én föci-angolon végeztem 96-ban... Legjobb barátnöm töri-angolon. Kép???
Még egyszer köszi, hogy így szorítotok Zsófinak!
Jó éjszakát mindenkinek, legalábbis nálunk jobbat, mint a tegnapi, mert nem tudtam aludni, godolom Leevi is fogta az izgalmat, mert óránként sírt.
Puszi:
Adri
Kadri
 


Sziasztok Kismamák!

38. hetes kismamaként szeretnék tõletek két dologban segítséget kérni.

Az egyik: szülés elõtt mikor szokott megnõni a cicink? Ugyanis amikor pocakos lettem, C kosaram volt, most valahol D és E között van. De nem mostanában, hanem valamikor az elsõ harmadban nõttek meg. Szerintetek fog még nõni ilyenkor, esetleg már most megvehetem a szoptatós melltartókat, vagy inkább a páromat küldjem el venni, mialatt a kórházban leszek (és már tudni fogom, hogy mennyire nõtt meg)?

A másik gondom, hogy régen, amikor még én voltam kisbaba, lehetett kapni a fürdõkádra egy fából készült "rácsot", amire a kiskádat tették az anyuék. Mostanában láttatok valahol ilyesmit? Én sajnos nem. Azt hiszem, végül is majd csináltatni kell.

Elõre is köszönöm a segítségeteket: Laura
Laura
 


Laura!
Nekem is az elején nagyon megnött, aztán kicsit még a végén is, de a közvetlen szülés elött vett kényelmes melltartó nekem azóta is a legjobb! Nekem maradt már az a méret a tejelválasztás beindulása után is. Szerintem ne bízd a párodra, a melltartót csak felpróbálva érdemes venni, mert különösen szoptatáskor nagyon fontos, hogy ne szorítson sehol, viszont jól tartson. Kép
Adri
KAdri
 


Sziasztok!

Kicsit eltûntem, de nem azért, hogy hiányoljatok!!! Két napig a La Halle áruházakat jártam és beszereztem egy csomó mindent Lilinek. Nézzük csak: téli kabát 2000 Ft, pulcsik 800 Ft, kisruha felsõvel 1200 Ft kisruhák 1000 Ft. Elköltöttem 15000 Ft-ot és megvan a jövõ évi ruhatára Lilinek. Ha van a közeletekben La Halle érdemes elmenni minél hamarabb. Campona, budaörsi Tesco már nem érdemes, a többit nem tudom.

Bocs, de nem tudok mindenkinek személyesen írni, sok idõt kihagytam.

Zsóka! Örülök, hogy van hír és Zoli hamarosan hazajön. Vagy inkább késsen?

Adri! Tavaly született egy babóca, ill. idén februárban 28 hétre és 9 hónaposan már mászott és ugyanolyan erõs, mint a kortársai. Azért jó lenne, ha még az a pici baba egy kicsit úszkálna odabent.


Laura! Nyugodtan vedd meg a melltartót, én a 37. héten vettem. A Brandonban vettem Bp-en és ott az eladók nagyon segítõkészek voltak. Segítenek. Mellesleg nekem is 75B-rõl 85 B-re nõttek a ciciim, de még az elsõ harmadban. Ilyen rácsot nem láttam, ellenben remek kiskád tartó állvány van. Az nem jó?

Verusék nem a költözés miatt nem jelentkeznek? Holnap küldök egy sms-t.

Jamina, Kriszta! Képeket megkaptam édesek a bébik nagyon.

Vasárnap éjjel belekezdtünk egy éjjeli kelés leszoktatásba. Aznap éjjel 1/2 2-tõl 3-ig sírt Lili (5 percenként mentünk be) majd 4-tõl 5-ig. Aztán 1/2 7-kor kapott cicit. Másnap reggel 1/2 6-kor kelt és ez azóta így van. Jó nekünk??? KépKépKép

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Anikó
 


Sziasztok,
Lara, én ugyan sosem csináltam (lévén sose fejtem), de úgy hallottam, hogy anyatejet nem szabad mikróba tenni, mert elpusztít benne vmi fontosat. Forró vízbe kell beleállítani. De Iboly errõl többet tudna mesélni...

Madárka tudod néha én is azt kívánom, mentem volna egy asztaloshoz Kép. Aztán mégse. Jobb így Kép. Bár biztos úgy is boldog lennék.
Wc-papírt Ábel is evett, meg nedvesen felragasztgatta (wc-vízzel benedvesítve terészetesen) a gyerekszoba falára, mondván,hogy az sazép díszes. Ma viszont bevitte a bilit a szobába, ott kakilt, ahogy felállt, ráragadt a fenekére a bili, és kiborult a tartalom. Mivel én nem voltam ott, hát nem szólt, hanem szép módszeresen belegyalulta a padlószõnyegbe egy teherautóval. Utólag nagyon szégyellem magam, de úgy üvöltöttem vele, ahogy a torkomon kifért Kép. Ui. már nem elõször csináéja ezt (kente már ablakra, falra, székre), videomagnóra), és mindig megbeszéltük, hogy ezt nem szabad, mert megbetegedhetnek tõle (fõleg Emese, akármilyen pici szöszt meglát a padlón, rögtön bekapja), és nekem is nagyon sok munkát csinál.
Orrom nem kenem, viszont jelente, talán mégis meggyógyulok. Kezdem már unni, hogy ez a topik az én nátha-beli állapotommal van tele. Kép

BArika, jut eszembe, én is úgy lettem terhes, hogy még szoptattam. Igaz, akor Ábel már nem szopott sokat, és akkor már hét hónapja menstruáltam. Ahhoz úgy ztudom, nagyon sokszor és nagyon sokat kellene szoptatni, de még az sem bomba(baba)bizutos...


Laura. igen, csináltathattok, de ha kaptok vhol gyúródeszkát, az is jó... Körül kell nézni, mivel lehet helyettesíteni... Mellméret: én vmikor a hetedik hó környékén vettem melltartót, és nem kellett nagyobb utána sem. Azért akkor vettem, mert úgy olvastam, hogy annál nagyobbra (7. hó) sose nõ, kivéve azt a pár napot, amiko beindul a tejtermelés. De az csak pár nap, utána lelohad egy kicsit Kép (Na olyan mellem se volt azelõtt, tiszuta Pamela Anderson voltam Kép)

Anikó,
vasárnap már biztosan jön. Ma kaptam egy emilt, hát mlég nemtuti, hogy megy, de valószínû... Kép Alvásért irigy vagyok. Kép
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Adri, én is szorítok a Zsófiért, örülök, hogy javulnak a kilátásai!
Egy ismerõsöm 27 hetesen szült meg "majdnem", de 34 hétig kihúzta. Õrült uncsi benn a fekvés, de megéri! Én is átmentem egy 32. hetes rizikón, de Csongi végül 39. hétre született! Mondd meg neki, hogy mondogassa, hogy jó még ott benn neki, ne akarjon kijönni! Nekem bevált!Kép
Mi vált be végül nálad Leevi harapás ellen? Csongi ma kétszer is megtisztelt veleKép

Zsóka, az jutott eszembe, hogy hogy hoztatok Ti össze két gyereketKép

Evey, hát minden elismerésem! Állsz még a lábadon? Én már biztos össze estem volna! Na ezért várok én még a kistesóval! De majd csak javul a helyzet! Azért éjszaka ha Csongi felébred, majd gondolok rád, hogy nem vagyok egyedül! Sovány vígasz, mi?!

Laura, nekem szülés után még egy számot nõtt a cicim, de okosan már elõre eggyel nagyobbat vettem.

GeriAnikóm? Jut eszembe, nem szereted, ha Geriznek? Én már úgy megszoktam, de a kedvedért leszokom! Tuti árak! Közelünkben ilyen nevû áruházról még nem hallottamKép
Alvás látom nálatok is periódikusan változik! Mi is minden hónapban "nevelünk", aztán jön valami, és becsõdölünk. Most pl. arra szokott rá, hogy 5 körül felébred. Én h..e meg mivel õ is, én is betegek voltunk, voltam olyan gyarló, és magam mellé vettem. Na, napok óta nem alszik vissza, csak mellettem. Kezdhetek mindent elõlrõlKép

Eü.-sök. Miért lehet az, hogy Csonginak megint hõemelkedései vannak, de csak este meg reggel. Amúgy az antibiotikumot ma hagytuk abba, orra még szürcsög, de tök jó kedve van, mozog, virgonc, semmi nyüszi. Legalábbis nappal. Ha nem mérném a hõjét nem is gondolnám, hogy magasabb.

Madárka jól értem, adjak rá cipõt? Van neki egy 18-as, de csak kinnt adtam még rá, nagy is neki. Az meg gondolom nem jó. Álldogálás gyerkõcök anyukái, Ti hogyan csináljátok?

Cory, tudod a saját napirendedet lassan el is felejtheted! Kezdhetsz hozzászokni, hogy Balu lesz a kapitányKép Amúgy Csongi kb. 4 hónapos koráig aludt el bárhol, bármikor. Azóta kicsit megváltozott a helyzet! Este mikor fürdeted? Esetleg ki lehetne tolni az idõpontot. De úgy is õ alakítja, majd meglátod, hogy hétrõl-hétre mást produkál!

Mára ennyi, pusszantás:

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Ma kicsit hulla vagyok, mert délelõtt a suliba kellett bemennünk; akkor már vittem Vilit is. Azután ha már egyszer felöltöztünk, vásároljunk a városban, majd haza és gyors takarítás, mert délutánra bejelentkeztek vendégek. Itt voltak kb. negyed órát, de arra elég volt, hogy az anyuka majdnem ráájuljon Vilire, mert elvesztette az egyensúlyát. Végül a franciaágyon kötött ki, Vili meg úgy megijedt, hogy teljes erõbõl ordítani kezdett.

Zsóka! Bementem ma a Rossmann-ba, gondolván, milyen jó ötletet adtál a wc-zárral. Néztek rám, mintha a Marsról jöttem volna, hogy Õk ilyet nem árusítanak...

Adri! Most minden baba hamarabb akar jönni? Az egyik ismerõsünk 30 hetes és tegnap kellett bevinni, mert vérzett és rögtön vitték a szülõszobára. Szerencsére az orvosok "jobb belátásra" bírták a babát és még benn marad egy ideig. A pizzát és a lasagne-t is én csinálom, saját tésztákból. (Na jó, a lasagne tésztát nagymamám gyúrja.)

Evey! Telefonszám megy e-mailben.

Jó éjszakát -a többieknek is- és kevés ébredést! Kép

Üdv: Juca
Juca (juca)
 


Sziasztok lányzók

elõszõr a cumi-kérdéshez: abszolúte Diával értek egyet, szerintem semmi szüksége rá egy gyereknek. Nem csak azért írom, mert nekünk nincs, hanem mert a környezetemben mindenki másnak van ( barátok, ismerõsök) de mindneki csajk azt mondja, azért jó, mert gyorsan megnyugszik tõle. Én meg úgy gondolom, hogy lehetõleg a bajt kell orvosolni ne ma tünetet. MEg nehog ymár egy TÁRGYtól nyugodjon meg a gyerek! Egyszer oylat is olvastam ,hogy egy a késõbb iéletére is kihatással lehet, mert majd ha felnõttlesz és valami baja lesz, akor is a tárgyak fogják megnyugtatni pl.cigi, evés vagy vásárlás stb . De lehet, hogy ez hüyleség. Pele?
Ami miatt még nem tartom jónak: ha a baba acumin elégíti ki a komfortszopási igényét, akkor a mell nem jut elég ingerhez, igaz-e szopi-szakértõink? (Iboly,Bigiacsiga, Dia és többiek) Fordítva :amelyik baba eleget van cicin, az nem igényli a cumit. (?)

Laura: nekem rács nélkül is mûködik a dolog, mivel olyan mûanyag kádunk van, aminek téglalap alakú a keret, íg ysimán ráteszem a fürdõkádra keresztben. Esetleg vegyél TE is ilyet, nem árt persze lemérni a nagykádat , a boltban meg a kis kádat.

Anikó: érdekes, én a La Halle-ban csak ennél jóval drágább cuccokat láttam... hogy cisnálod? KAbát 2000-ért? nem véletlenül 20000? Vagy leárazás van?
EGyébként meg nagyon irigiyellek az alvás miatt!!!!!! Azt hiszem én is nemsokára elõvezetem ezt a projektet a páromnak, talán majd a karácsonyi szünetben.....


Puszillak benneteket, most megyek mert végre hazajött a férjem. Kép ( vagy Kép?)

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Évi: éjfél körül fürdetünk! Azt már nem lehet tovább tolni Kép

Zsófinak nagy drukk!! Bár most már jó helyen van, és vigyáznak rájuk.

cory
cory
 


Cory, jobb ötletem van!
Miért nem fürdetitek meg, mondjuk 7 órakor, aztán hagynád aludni míg fel nem ébred, aztán szopi és alvás tovább?
Ez az éjfélkor fürdetés nem hiszem, hogy tuti. Ha nagyobb lesz, akkor is valahogy úgy alakul, hogy fürcsi, este van, alvás. Nem hinném, hogy jó lenne, ha az éjfélt szokná meg. És neked is kiszámíthatóbbá válna az életed!

Évi
Évi (Évi)
 


SZiasztok!

KAdri, örülök a bíztató híreknek. Talán tényleg sokat segíthet Zsófi hozzáállása is, beszélni kell a babához, hogy maradjon még. Én olyat ismertem, aki 28 hetesen 3 ujjnyira nyitva vittek át a Sote-re mondván, egyben még könnyebb szállítani õket. Aztán még 4 hétig húzta. De az az anyuka addigra már nagyon akarta, hogy megszülessen a babája, mert sokat kínlódott. Egész kicserélték, mikor megszült... De az feltétlenül jó hír, hogy a magzatvíz szivárgása(folyása) megszûnt!!

Cory, variálj. Akárhogy, akármerre. Nagyon sok lehetõség van, a fürdetés idejét illetõen is. Próbáld meg kifigyelni, hogy a hosszabb alvás milyen tényezõktõl függ. Nekünk speciel a 10 óra körüli fürdetés jött be, mert utána 1 órával elaludtak, és 5-6 órát aludtak, ami így pont a nekünk kritikus idõszak átalvását jelentette. De van akinek meg a reggeli fürdetés válik be.

Laura, nekem is van kádra rácsom (pontosabban a nõvéremnél van...), de ez home-made, egy ismerõsünk csinálta (aki nem szakmabeli). Esetleg a párod, vagy egy ügyes nagypapa is tud ilyet csinálni! Egyébként én nagyon szerettem.

Lara!
Szag ügyileg nagyon valószínû! Anno mondták, hogy a klasszikus gyerekágyas "baba" szag, ami 1-2 hónapos babások házában érezhetõ, nem is a baba szaga, hanem a mamáé! És ez persze nem azért van, mert nem fürdenek. Végül is, valahol a természet arról is gondoskodik, hogy ez a pici lény, aki lám nem is olyan magatehetetlen, könnyebben találja meg az anyját.
Hajtogatáshoz gratula, remélem beválik!
Cumit meg majd meglátod. Vannak esetek, amikor tényleg nem lehet mást tenni (pl. Bálint anno õrült nagy szopásigénnyel rendelkezett, de ha mellre tettem, akkor nem csak "cicizett", hanem tényleg evett, ami aztán sok lett a pocijának. Így tényleg nem volt más, mint cumival elégíteni ki az igényeit. Az éjszaka meg majd alakul, BÁlint sajnos megszokta annyira, hogy ha megébredt, akkor újra igényelte. Egyébként az éjjel szopó babáknál ugyanez van az anyuka mellével...)

Sziasztok:
Ildi
PIldi (pildi)
 


KAdri, Zsóka, Anikó, Évi, Kriszta: köszönöm szépen a segítségeteket! Kb. 10 nap múlva az én kisbabám is meg fog születni, aztán foglak még benneteket nyaggatni a mindenféle csacska kérdéseimmel! Kép

Laura
Laura
 


Sziasztok!

Mit kezdjek azzal,hogy Balu szopás közben (mikor még eszik) sebesre rágcsálja a mellem? Cumink van, hogy legalább az egyéb idõben ne akarjon rajta lógni, de már csillagokat látok szoptatás közben (ja, ez néhány napja van csak). Hogy lehetne leszoktatni errõl?

cory
cory
 


Sziasztok!

Majd este válaszolok bõvebben, most csak hiperröviden...

KAdri! Drukkolok én is Zsófinak, bár nem ismerem, én bvelehaltam volna, ha ilyesmi történik velem. Remélem, a baba meggondolja magát, és még bent marad úgy egy-két hónapig...

Cory! Szerintem próbáld ki ugyanazt, mint a már foggal rendelkezõ csemetéknél... Ha harap, rágcsál, vedd ki a cicit a szájából és szólj neki, hogy nem szabad. Rá fog jönni, pár nap lehet, hogy kell hozzá... Viszont a cumikát (DIUSKA, AZ ABSZOLÚT CUMIELLENES NÕSZEMÉLY Kép), plííííízzz, ne biggyeszd a szájába...Kép Hagyjad, hadd rágcsálja inkább az öklét. Nem is biztos ám, hogy a cici után vágyik, lehet, hogy csak valami kell, hogy a szájába legyen... Rágó???Kép Cigi?KépKépKép Sörösüveg?KépKépKépKép

Pusza estig:

Dia
Dia
 


Sziaisztok!

Anikó,
mi is voltunk Katival a La Halleban (én nagyon szeretem), de én most sem akciós dolgot vásároltam. Sõt, bár én nem vagyok szívbajos, de be kell, hogy valljam, hogy igen-igen sok pénzért sikerült vennem egy gyönyörû pulcsit Petrusnak, ami pont a harmada volt annak a pénznek, amit Te elköltöttél. Na nem is merem bevallani az árát csak Nektek, mert többen dobnának egy hátast. De olyan szép volt!
Az a baj, hgoy nálunk a szép és olcsó dolgokhoz csak a páromnak van affinitása, én csak a szép, de marha drága cuccost szúrom ki. Na mindegy, néha ilyen is kellKép!


Zsóka,
tudom, hgoy Te nem örültél csemetéd akcióinak, de én angyon jól szórakoztamKép!Vasárnapra ünnepi menü?

Évi,
pontosítok. Ha nagy még rá a topán, akkor semmi szín alatt ne add rá olyankor, amikor terheli a lábát. Bentre igazából szandál kellene (tudod, olcsó papucs helyett drága SiestaKép), hogy a lába szellõzzön. De csak ha már többet trappol, mert inged-gatyád rámegy...
És még egy jó ötlet: ha nincs baja, ne mérd a hõmérsékletét. Különben is, lehet, hogy csak ovulálKép!

Kriszta,
gyakran vannak akciós cuccok a La Halleban. Tavaly egy ismerõsöm kisfiának 1600 Ft-ért vettem kabátot, csak figyelmeztettek, hogy ez tavalyi modell. Én viszont úgy gondoltam, hgoy a gyerek viszont idei, tehát neki teljesen mindegyKép.

Cory,
húúú, ennyire nem kellene alkalmazkodni a babához, Szerintem is inkább 6-7 körül fürdess, de ha néha kimarad, akkor sem történt tragédiaKép
Nekem leszokott egy idõ után magától a cicirágcsálásról, de van akinek az vált be, ha rágcsáláskor elvette cicit a babától. Kentem rá mindent, de a legjobb, ha fedetlen mellekkel mászkálsz a lakásban (nem túl kényelmes, mert ilyenkor folyik a tej az emberbõl, de hatásos!).

Most, hgoy náthás volt Petrus, meg apuci-hiánya is megszûnt, nálunk is vége a jó életnek, ugyanis ez a drága gyermek úgy döntött, hgoy minden este ébren marad 11-ig! képzeljétek, még csak fáradtnak sem látszik! Kedves, mosolygós, tele van energiával, és mindennel boldogan játszik! Én viszont más esti programot szoktam elképzelni, nem azt, hogy pici lányom mászókája legyekKép. Azt hiszem, én is társulni fogok hozzátok lányok, mert vissza kell szoktatni a kiscsajt az alvásra!
Ma végre megböktek AFP-re, úgyhogy most jó szédelgõs leszek egész nap, pedig nekem egyfolytában gyereket kell vadásznom... most azt találja ki, hogy föláll a játékos kosara mellett, és turkál a kosárban, mindkét kezével elmar egy-egy játékot és így már nem tud kapaszkodni, tehát beesik a konvektor, és a kosár közé. Ordítás, kiveszem, aztán kezdõdik elölrõl....

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

De a fürdetésre meg keltsem fel?? Én ezt nem értem! Kép

cory
cory
 


Sziasztok!
Nagyon szeretek itt lenni nálatok! Kép
Madárka!
Tudom a kibicnek semmi sem drága, de olyan jót kacarásztam az írásod végén!
Kérésem folymatban: Pierre Cardin Bp. III. Zápor u., üzlettel kapcsolatosan: pontos cím, telefonszám, Flóriántól megközelíthetõség.
Sziasztok!
Nagyon-nagyon jó babanevelést.
Pusszzz. Chris (30+4)
Chris
 


Sziasztok!

Megkért Moni, hogy másoljam be ide, amit írt nekünk, de én ilyet még sosem csináltam. Megnéztem a formázást, de szöveg másolását nem találtam meg benne. Ha valaki estig, mire jövök újra tudna tanácsot adni ebben az ügyben, megköszönném. Most rohanok.

Puszi, Evey
Evey
 


Evey, edit copy és edit paste (ctrl C és ctrl V) egyszerûen.
Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!

Madárka, csípem a szöveged!Kép Jelentem, keresztanyámnak Siesta márkacipõ boltja vanKép Lehet irigykedni! Köszi a tanácsot. Õ is azt mondta, hogy várjunk még, és talán szandál jobb lesz neki benntre!
A hõmérsékletet a betegség miatt kellett figyelnem, de most megint elteszem a lázmérõt jó messzire!

Cory: Délután kb. mikor alszik a kicsi? Hány óránként szopiztok? A fürcsi legjobb két szopi között, akkor se nem éhes, se nem fáradt, és nincs tele a pocija sem. Írj, kb. idõpontokat, akkor majd kiokoskodjuk, jó?

Dia, belõled nem gazdagodnak meg a cumigyártók! Nem vagy Te egy kicsit No cumi fanatista?Kép

Csongi ma tisztára be volt indulvaKép Itt volt anyukám, hát amit itt levágott! Szalad az egész lakás! Ja, és rájött, hogy amikor örül, össze húzza a szemét, valahogy úgy néz ki, mint aki hunyorít! ZabálnivalóKép

Adri, megérdeklõdtem a naptárt,csak olyat csinálnak, hogy egy fényképet tesznek hozzá slussz-passz. Van két méretben, 900 és 1500 Ft. Nekem ettõl függetlenül tetszik, fogok is csináltatni. Ja, és lehet üdvözlõlapot is 290 Ft.

Na, pá csajok!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!
PIldi:89-90-es tanévben végeztem!Tanáraim:Földrajz:Horváth Gábor aki most az iskolaigazgató!osztályfõnök:Sándorné Szeidl Zsuzsa aki matek és rajz is volt,Ének:Mészáros Karcsibá,magyar a felesége!Tesi:Vladár Pista bácsi!Fizika:Szörényi Kati!Ennyire még emlékszem!

Cumi kérdéd:Nekem a Dóri cumizik is és az újját is szívha!Az öcsém aki most 9 éves féléve szokott le az újszopásról!Akkor is úgy,hogy a doki a fogszabályzon megijesztette!Megkell müteni a szájõadlását!

Lara:Nekem van egy kád tartó rácsm(fa) ha érdekel írj e-mailt és megbeszéljük a részleteket,majd nem tiszta vadi új!Nálunk a vasedényben lehet kapni fém kádtartót nagyon praktikus mert ha nem használod akkor összelehet csukni úgy mint a szárítot!Ez 2500 Ft volt.

Anikó:Megkaptad a képeket,mert nem válaszolsz????

Januárban Tudok szervezni netes takcsit!!!!Már beszéltem a hely tulajdonosával,csak idõpontot kel megbeszélnünk és akkora meglesz a hely!ÍRJATOK MAILT KINEK MIKOR JÓ ÉS TALÁLUNK EGY KÖZÉP UTAT!!!Mailom:bogdanyine@pro.hu

Dia:Képzeld el igazad van,kiprobáltam egyik nap betettem a kiságyba este és elaludt,csak 5óra múlva kelt fel!Nem annira hiányzott neki az együtt alvás!Tudod már 5 hónapos azért kérdeztem,hogy nem fogja túl megszokni!Csak keményebben kel vele bánni!!!Küldök neked is majd fotókat rolunk!

Képzeljétek el végre oldalra fordúlt!De érdekes az alsó testét mindig ellentétesen akarja fordítani mint a felsö testét!Nagy nehezen sikerült szinkronba tennie a dolgokat!Remélem ez nem baj?Sikerül egyre hosszabb ideig a kiságyban tartani,megkezdtük a nappali keményítést,mert nem lehetett töle semmit csinálni!!
Sziasztok még lehet,hogy ma jövök!Ez a Huncutkámtól függ,hogy viselkedik késõ este!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok
Ebbe a topicba még nem írtam, mert még egyben vagyunk de biztos tudtok segíteni nekem: érdemes szoptatós melltartót venni, vagy ha nem akkor milyet vegyek és hányat? Adjatok tanácsot?
Köszi
Mona
Névtelen
 


Sziasztok!
Elöször is: Zsófiékkal továbbra is minden rendben, szerencsére. Kép
Évi! A harapást Leevi magától abbahagyta. Arra figyelek csak nagyon oda, hogy mikor jóllakott, idöben elvegyem a cicit, mert leginkább olyankor kezd el rágcsálni. Kitartás!!! Köszi a fényképes infót!
Juca! Nálatok is van pörgés, úgy tünik szó szerint... még jó, hogy nem Vili fejére! Nem csoda, hogy sírva fakadt, engem is megviselne, ha pl. egy villanyoszlop mellém dölne.Kép
Ildi,Dia,Madárka,Anikó és mindannyian, akik együtt szorítotok Zsófiért! Jó hír, hogy a méhszáj teljesen zárva. Reméljük, hogy januárig is fekhet Zsófi. Ma volt nála gyerekorvos a koraszülött osztályról beszélgetni, és nagyon megnyugtatta. Így talán könnyebb kitartani.
Barika Andi! Tök jó, hogy már elfordult! Szerintem ez normál, hogy fordítva próbálkozik...
Madárka... Kép Nagyon kis hösies vagy, hogy bökés után vadászol. Lesz ez még ígyse, de akkor is tök jó, hogy ez van. Kép És mi az, hogy még nincs mobilja Petrának??? Remélem a Jézuska korrigálja a bibit...
Zsóka! Jaj, bocs, de akkorát derültem a kakis sztorin... ezek után nem csoda, hogy nem kened az orrodat. Kép
Kriszta! Mi van veletek?
Laura! Addig is pihenj sokat, jó szülést! Kép
Cory! Én sem voltam sose cumibarát, de nálunk is bejött a szopási igény kielégítésére. Nálunk csak elalváshoz kell már egy jó ideje... nekünk NEM zavart be a szoptatásba, Leevi most is jól szopizik. Rajtam viszont sokat segített, hogy jobban menjen a szoptatás mert az állandó cicinlógástól nagyon fájtak a mellbimbóim. Persze így is sokáig szopizott, de amikor már egyértelmüen nem evett, én kicseréltem a cumira, így a cicim szusszanhatott egyet. Leevi nem lett cumifüggö. Szerintem Cory te tudod, nálatok milyen a helyzet, aszerint dönts. Fürdetés: szerintem kösd össze a 7-9 óra körül esedékes szopival. Ne verd fel, nálunk már az is elég volt, hogy kábé ugyanakkor fürdettük nap mint nap. Pár hét alatt kialakul, meglásd!
Evey! Kép
Na, lányok, sajna át kell adnom a gépet, de mindenkinek puszi!
Adri
KAdri
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?