Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En teljesen uj vagyok. Most jottem fel eloszor a babanet oldalara. En is 2005 nyarara varom az elso babam. Jelenleg junius 12-13-ra vagyok kiirva. Volna rengeteg kerdesem... Igazabol egy izgat most a legjobban. Hetfon voltam 3D-s ultrahangon, jelenleg 15 hetes es 2 napos a gyermekem (+/- 4 nap). A noverem ugyszinten varandos es o allitja, hogy kotelezo az AFP szures 16 hetes korban Magyarorszagon. En jelenleg kulfoldon elek es az itteni orvosom, aki egyebkent magyar orvos, semmit nem mondott arrol hogy a jovo heten vissza kene mennem akarmilyen vizsgalatra is. Annyival bucsuzott tolem, hogy harom het mulva menjek.
A jovo ev elejen koltozom haza es most nem tudom eldonteni, hogy meg kell-e csinaltatnom a vizsgalatot vagy nem. Ebben az orszagban nem kotelezo, de attol tartok hogy ha hazamegyek, akkor az ottani orvosom majd keri a vizsgalat eredmenyeit.
Nagyon orulnek ha valaki tudna ebben tanacsot adni.
Elore is koszonom!

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Vikó Kép
Köszönöm KépKép

Szamica Kép
Üdv közöttünk! Az UH nem árt a babának, én most járok a 11. hétben és már 4-szer voltam, úgy hogy a jövőhéten is megyek. Tegnap este feltettem egy képet a babánkról, itt kb. 10+4/6 napos. Igen, a kis szívük már a 6-7. héten dobog! Lehet látni ahogy pulzál, és ha olyan az UH, akkor még a hangját is meghallgathatjátok. Nekem most volt tegnap 3d (4D) UH-om, azt mondta az orvos, hogy szerencsés alkat vagyok, - ez tök jól esett- mert hogy rólunk majd mindig jó képeket lehet csinálni KépKép (nincs túl sok zsír rajtam - egyenlőre Kép). A 3D-s UH "helyettesíti" a "simát", sokkal pontosabb, részletesebb, - de elárulom hogy két dimenzióban is megnéznek egy ilyen géppel, rögzítik a képet és azt teszik át 3D-be. Ja és édesen kalimpált, mocorgott, a Te babád is biztosan aktívkodni fog! (mellesleg 29-én megyek én is következő UH-ra Kép)

Hajni Kép
Vérvétel Kép Engem a múlt alkalommal egy kezdő kis csajszi szúrt meg, ott állt mellette az "oktatója", képzelheted! Úgy reszketett mint a nyárfalevél (én is!). Borogasd be hideg zsepivel, hogy ne legyen csúnya lila.

Hanee Kép
A szoptatós kismamiknak viszont nem ajánlatos citrusféléket enni. Ezt egy másik topicban olvastam. (imádom pedig)

Judyt Kép
Kérjük majd a beszámolót!! Kép Mekkora a bébi, mekkora a nyakiredő Kép

Johanna Kép
A Tóthnéhoz muszáj előre bejelentkezni? Én úgy hallottam vannak nála kész ruhák is, abból nem lehet csemegézni? Vagy csak méretre-rendelésre varr? Köszi

Vanda
10+5/6 (már nem is tudom)

Vanda

Kép
vanda
 
 


Szamica Kép
Azt elfeljtettem, nekünk 4 cm-es volt tegnap a baba, de ezután rohamosan nőni fog Kép

Vanda

Kép
vanda
 
 

 
 

Pizzamama Kép
Itthon van olyan lehetőség (önköltségre Kép) hogy ún. "négymarkeres" vizsgálatot készítessünk, azaz négy féle értéket néznek a vérben, köztük az AFP-t is. Mivel itthon is van olyan hely, ahol Londonba küldik ki a vért analizálni, így úgy gondolom ilyen lehetőség külföldön is kell, hogy legyen. Mindjárt keresek vmi tájékoztató linket erről a dologról, hátha tudok ezzel segíteni.
(Hol laksz most?)

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Pizzamama Kép
Ez az:
http://www.babanet.hu/down-kor.php
Az alján van az elérhetőség.

Vanda

Kép
vanda
 
 


Szamica!

10. héten: a felső végtagon megjelennek a különálló ujjak. Az ülőmagasság (CRL) ekkor már 22-24 mm-es. A szíve már jól láthatóan dobog, szerintem a legrosszabb felbontású géppel is lehet látni Kép

Szerintem 3D-re bármikor elmehetsz, de általában a 12. hét előtt nem nagyon szoktak csináltatni. Hogy ez helyettesíti-e a 2D-s UH-t azt nem tudom. Az én dokim a terhesgondozáson UH-z is 2D-vel, tehát nem utal be külön ultrahangra. Ha valakit külön beutal, szerintem akkor elmehet ilyen fizetős 3-4D-re is, talán el fogja fogadni. Szerintem.
A kötelező UH-kat azért be kell tartani, és azt meg kellene kérdezni, hogy a 3-4D-s elfogadja-e. A kötelező UH-k: 12.hét, 18-20hét, 28-30.hét, 36-38.hét

Akiren
(18+5)
akiren
 
 


Johanna, Vanda!
Mindenképpen írok beszámolót, és remélem majd képet is tudok feltenni.Kép

Judyt
11+3

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Pizzamama!

Igen, magyarországon kötelező az afp. én úgy tudom, hogy különben nem kapsz gyest. stb....
én pont ma voltam. és azt pont a 16. héten kell csinálni, különben nem pontos az eredmény.
Én ma 16+1 vagyok. Kép)

Hívd fel a dokid és kérdezz rá.

Hajni
Vendég
 


Mircimarca Kép és Mindenki Kép

Kellemesen, békésen eltöltött karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek és babócáitoknak!

Kép

Vanda (még holnap dolgozom ám Kép)

Vanda

Kép
vanda
 
 


Vanda!

Nagyon koszonom a segitseget!! Mindjart megnezem a linket, amit kuldtel.
Hahaha! jelenleg Kuwaitban elek es dolgozom. De mar hala egnek lassan megyek haza!! Kép

Pizzamama

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Hajni Kép
16. héten vagy a betöltött 16. héten?
Az előző 15hét+vmennyi nap terhességet feltételez, az utóbbi 16hét+vmennyi napot..
Én eddig úgy gondoltam, hogy a megkezdett 16. héten kell, tehát 15+... vagy rosszul gondolom?
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Pizzamama Kép
Kuwait?? Hogy kerültél el odáig?? Állítólag a Marsra hamarabb lehet vízumot kapni, mint oda Kép

Vanda

Kép
vanda
 
 


Judyt
Biztos minden rendben lesz Kép, én is kíváncsian várom a beszámolót, mert 1 nappal előzlek titeket, de csak januárban megyek UH-ra, szóval kiváncsi vagyok kb. hol tarthat a babó!

Vanda Kép
Szupi a kép, remélem majd kapom a részletes beszámolót is, már nagyon várom!

Johanna,Annamari
Én is kíváncsi lennék arra, hogy be kell-e jelentkezni Tóthnéhoz, és vannak-e kész ruhák is nála, mert én Pesttől kicsit arréb lakom.

Puszi
Adri
adri77
 
 


Vanda!

A betöltött 16. héten kell . vagy pont aznap ( 16+0) vagy másnap ( 16+1) én is ekkor voltam.

Hajni
Vendég
 


Vanda
Én valahol azt olvastam, hogy a betöltött 16. hét utáni héten kell csinálni, tehát 16+... napon, de ez persze nem biztos.

Adri
adri77
 
 


Vanda!

A betöltött 16. hét uátn kell az AFP-re venni a vért. Az se baj, ha közelíti a 17. hetet.

Akiren
(18+5)
akiren
 
 


Hajni!

Hat akkor nincs mese, mennem kell, ha kotelezo, hat kotelezo. Esetleg van meg valami ilyen vizsgalat amit kotelezo megcsinaltatni? Toxoplazmat sem neztunk, meg semmi ilyesmi. En bemegyek, megmerik a sulyomat (micsoda zaklatas), vernyomas meres, elbeszelgetunk, hogy hogy vagyunk a babaval, aztan ultrahang. Ha esetleg leirnad / leirnatok, hogy mik a kotelezo vizsgalatok a 16 hetig, akkor felhivnam az orvost es mondom neki, hogy ezeket meg kell csinalnunk, hogy otthon minden rendben legyen... .

Koszi!!!

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Hajni Kép
Köszi.
Bevallom, ezt nem így tudtam. Gondolom pár nap +/- kivédhetetlen, hiszen sokszor máskor fogan a baba, mint ahogy gondoljuk. UH vagy ciklus alapján néztétek ki az időpontot AFP-re?

Adri77 Kép
Igen-igen! Hamarosan! Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Vanda,

Egy amerikai cegnek dolgozom. 2002-ben kikoltoztem az allamokba, aztan 2003-ban pedig Kuwaitba. Azota mar megjartam Irakot is es most ismet itt vagyok. Kép Most vettem otthon egy lakast es janurra tervezem a hazakoltozest. A babt otthon szeretnem megszulni. Azt akarom, hogy az anyukam ott legyen mellettem, o mar csak tudja hogy mennek a dolgok. Kép A noverem meg januar elsejere van kiirva, de szerintem orulhet ha a karacsonyt nem a korhazban fogja tolteni. Szoval otthon akarok lenni a babaval egy darabig. Most nalunk mindenki amugy is olyan jo kis babas hangulatban van. Iden szult harom baratnom, most a noverem es jovo ev nyaron en zarom a sort. Kép

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Pizzamama:

Első vérvétel a 12. hét előtt vércsoport meghatározás, ellenanyagszűrés)
( ez nekem sem volt. Kép
( 12. hét ultrahang
16. hét Afp.
18-20 hét között genetikai ultrahang
24. hét cukorterhelés
28. hét ultrahang
32-34 hét között vérvétel ( vércsoport meghatározás, ellenanyagszűrés)
36. hét ultrahang
36. hét után hetente Nst.
Vendég
 


Vanda!

Nekem a doki a 12. héten mondta meg, hogy mikor menjek AFP-re, az UH alaján számította ki. 16+4 voltam.

Akiren
akiren
 
 


Pizzamama Kép
Ez tök izgi Kép Nem vagyok indiszkrét, magyar az apuka? Végleg hazajösz?
Ekkora bátorság bennem sosem volt, mindig csak hajtogattam főiskolán is, hogy na majd kimegyek külföldre, aztán jött az egyetem meg a munka, most meg már biztosan itthon ragadok Kép
Jól érezted magad kint?
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Pizzamama!

16. hétig nekem ezek voltak meg:

10-11 héten megcsináltattam: Vérvétel(ellenanyag, vércsoport, terheléses vércukor + általános), vizeletvizsgálat (általános), EKG
12. hét kötelező UH
16. hét AFP vérvétel
utána a következő kötelező dolog a genetikai UH a 18-20. héten.

Akiren
akiren
 
 


Vanda!

Ciklus alapján, bár nekem az uh-is hasonló adatokat mondott néha -2 nap néha +2 nap. ezért maradtunk az eredetinél. Kép
De asszem pár nap nem számít, az a lényeg hogy a 16+ legyen a kor.Kép
Neked mikor kell menned?

Hajni
Vendég
 


Hajni Kép
Nekem odébb van még, jövőhéten megyek a 12. hetes genetikai UH-ra (meg belgyógyászhoz, vérvételre, - halmozom az élvezeteket).

Vanda

Kép
vanda
 
 


Akiren!

Neked már csináltak terheléses vércukrot? a 10. héten? milyen volt?

Hajni
Vendég
 


Lanyok!!

Nagyon koszonom a sok segitseget! Akkor ezeket most szepen leirtam es este hivom az orvost. Egyszer sajnos be kellett fekudnom a korhazba mert etelmergezest kaptam, akkor csinaltak nagyrutint, ugyhogy gondolom abban benne volt minden, amit ilyenkor nezni kell, de azret megkerdezem majd a dokit, hogy csinalunk-e meg egyet a biztonsag kedveert. Az AFP-re meg mindenkepp elmegyek akkor a jovo heten!!
Vanda,
Az apuka angol szarmazasu. A tortenet igen vadromatikus. Kép O volt az egyik talan ugy a legjobb a megfogalmazas, hogy "testor" (close protection team leader). En egyebkent az egyetemet felbehagytam emiatt a munka miatt, majd talan most befejezem. En nagyon elveztem ezt az utazgatos eletvitelt, de mostmar jo lesz egy kicsit megallni.
Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Pizzamama:

Ja és majd kell fogorvosi vizsgálat és belgyógyászati szűrés... meg EKG.
ez nincs héthez kötve a lényeg, hogy az első vagy második trimeszterben legyen.

Hajni
Vendég
 


Pizzamama Kép
Talán ez is segít :
http://www.babaszoba.hu/services/borncalc
Beírod az utolsó mensi dátumát, és trimeszterenként tájékoztatót ad, hogy mikor mi történik, milyen vizsgálatok esedékesek.
Nem protokoll (pl. a toxo-t nem is nézik automatikusan), de legalább tájékoztat.

Vanda

Kép
vanda
 
 


Vanda!
Fantasztikus a babód, kezdem irigyelni! Nem gondoltam, hogy már ilyen hamar érdemes elmenni 4D-re! Mennyibe kerül? (Kazettát vihetsz? Felveszik?)

Judyt!
Ügyesek legyetek, szurkolok!

Szamica!
Isten hozott!

Mindenki!
Én ma voltam dokinál (11+3), és a dokim egyáltalán nem hajlott a 12. heti UH-ra. Jan.6-ra kaptam időpontot 3D-s UH-ra, de addig még két hét van, az olyan hosszú idő!
Mikor érdeems 4D-re menni? Érdemes esetleg többször is a terhesség alatt?
Ti mikor mondjátok meg a hírt a munkahelyeteken? Meddig érdemes várni?

Üdv mindenkinek, és Boldog Karácsonyt (én holnap is, és az ünnepek között is dolgozok).

Ja, és még egy dolog. VIGYÁZZATOK AZ ÉV VÉGI TÁPPÉNZZEL! Nekem valami olyasmit magyarázott a védőnőm, hogy az év utolsó napjait próbáljam meg nem táppénzen tölteni, mert akkor valamelyik támogatást (bocs, kicsit még nehézkesen látom át az összeset) nem az idei, hanem a tavalyi (2003. évi) átlagkeresetem alapján fogják kalkulálni. Szóval járjatok utána, kérdezzetek rá, nehogy szívás legyen belőle!

Gem
gemini
 
 


Hajni!

A terheléses cukor vizsgálat nekem nem volt túl egyszerű. A doki a 75g szőlőcukor-víz-citrom "limonádét" mondta, hogy úgy csináljam meg. Reggel nem kell éhgyomorra vérvétel, igyam meg itthon, és 2 óra múlva menjek a laborba.
Még a tervezett vérvétel előtt felhívtam a dokit, hogy elég hányós vagyok, nem vagyok benne biztos, hogy nem fog kijönni. Azt mondta, hogy tudja milyen, ő is ivott és majdnem kihányta, úgyhogy el tudja képzelni milyen lehet nekem. Azért próbáljam meg, ha nem megy, akkor esetleg a zsemle-felvágott-tej kombináció is megteszi. De a 2. terhelésesnél már muszáj lesz a szirup.
Hát mint jó "páciens" megpróbálkoztam a limonádéval. Reggel jó 10-15 perc alatt megittam, émelyegtem, rosszúl voltam, de tartottam magam. Aztán mégsem sikerült, 1 óra múlva az egész kijött belőlem. Hát így elmaradt a vérvétel, utána egy héttel elmentem evés után. Az eredmény végül is jó lett Kép De már előre rettegek a 24. héttől. Ha jól tudom, akkor lesz a következő terheléses Kép Kép Kép Kép

Akiren
(18+4)
akiren
 
 


Akiren!

Igen, a 24. héten van. De miért kellett neked akkor? ezt nem értem. mit mondott a doki, minek az? Nagyon szar volt a cukros lötty?

Hajni
Vendég
 


Gem Kép
Nekem sem csináltak 12. heti UH-t, a Schöpfiben több orvos sem csinálja meg.
A TGYÁS-t és a GYED-et automatikusan az elözö évi fizetésedböl számolják, tehát mindegy, hogy mikor voltál táppénzen. Talán csak azt akarta mondani a védönö, hogy ha tul sokat vagy táppénzen az idén, akkor kevesebb lóvét kapsz jövöre a TGYÁS, GYED-re.

Nekem is csináltak terheléses vércukrot, még a 9. héten, de nekem éhgyomorra is vettek vért és utána 1 kis kifli + 2 deci tejet kellett ennem és 2 ora mulva megint vettek vért. Szerintem ez intézményfüggö, hogy mit etetnek-itatnak. Azt kicsit furcsálom, hogy nem kellett éhgyomri vérvétel, de ott biztos ez a protokoll.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap voltunk dokinál, a méhszájam 3-ról 2 centire vékonyodott. Ha valaki tudja, hogy ez mitől van, megköszönném, ha megírná. És nem lehet, hogy időközben visszavastagodjon?
Amúgy a méhszáj teljesen zárt, azaz 2000 lett az érték.
A gyerekek pont úgy nőnek, ahogyan kell. 16-17 centisek. Őrület, hogy milyen nagyok már!
A méhszájam állapota viszont aggaszt.
A dokim közölte, hogy sem úszni, sem terhestornára nem mehetek. Szerinte sokkal többet kell pihennem.

Tóthnénél kész ruhák vannak és azért kell bejelentkezni, mert nem mindig van otthon. Én sem várnám reggeltől estig a vásárlókat.

Puszi mindenkinek

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Bannamari:

A teljesen zárt méhszáj az a 3000.

Hajni
Vendég
 


Annamari!
Én is ettől félek, hogy nem lehet majd mozognom.Kép
Már nagyon hiányzik valami kis mozgás.
Tényleg jó nagyok már a babáid, hogy tellik az idő.Kép
Már Én is kíváncsi vagyok a kicsikre.Kép

Judyt
11+3

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Hajni!
Ne haragudj, de szerintem nincs igazad, mert az első szám (2 vagy 3) az a méhszáj hosszát jelöli.A 000-ák jelentik a zártságot.Én legalábbis így tudom.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Sziasztok!

Szia Pizzamama!
Nem ismersz más magyarokat kint? Van egy lány akit ismerek: Vizi Nóri akinek a férje kint dolgozik, van egy pici lánya, Míra.
Az AFP keretén belül valamilyen májfertőzéssel kapcsolatos értéket is néznak, de nem emlékszem mi az.

Wica

15+1
wica
 
 


Judyt!

Én most néztem a kiskönyven és mindenhol 3000 van. És a doki azt mondta, hogy az a teljesen zárt. Kép

Hajni
Vendég
 


Gemini Kép
Köszi KépKép A vizsgálat 9eFt volt, 2eFt-ért CD-n megkaptuk az összes képet és néhány avi file-t. 1 képet kértünk kinyomtatva is, annak egyébként 1eFt darabja. Szóval nekünk 12eFt volt ez a 3/4 órás vizsgálat. 4D-re egyébként bármikor el lehet menni, 16-18 hetesen még egészben látni a babát, később pedig az arca miatt, aki kíváncsi a vonásokra.

Hajni Kép Judyt Kép
A 3000-es méhszáj az "alapállapot", amikor sem megrövidülve nincs a méhnyak (3), se nem nyitott a méhszáj (000). Ha mondjuk megrövidül a méhnyak, de zárt a méhszáj, akkor kaphat 2000-es értéket. Ha megrövidült és ki is nyílt, akkor mondjuk 2100.
Szülés közeledtével rövidül a méhnyak, szüléskor pedig ugye ki is nyílik a méhszáj.

BannamariKép
Biztosan nagy a terhed, ikreknél minden dupla gyorsan történik, azért is javasolta a dokid a sok pihenést. A 2000-es méhszáj 1cm-es méhnyak megrövidülést jelent (szült mamik, cáfoljatok vagy igazoljatok légyszi! Kép), ami ebben a terhességi korban még elég korai! Cat-nek szüksége volt méhszájzáró "műtétre" az ikrekkel. Ő biztos vagyok benne, hogy okosakat tudna mondani erről az egészről.

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Wica,

Majd korbekerdezem a magyarokat akiket ismerek. Kép Tudod hogy kinek dolgozik a baratnod ferje?
Mikorra vagy kiirva? Mert en meg 15+4 vagyok. Kép

KépKép
KépKép
pizzamama
 
 


Sziasztok!

Azt nem is írtam még, hogy este rávetettük magunkat a videóra és elemezgettük Picurit! Kép
Azt vettük észre, hogy amikor a popó-fej közötti részt mérte, akkor abban benne volt valamicske a felhúzott lábacskáiból is. Csodálkoztam is, hogy 58 mm... nem sok egy picit? Kép
Aztán párszor megnéztük azt is hogyan úszkál, meg rúgkapál a lábacskáival.Még olyan is volt, amikor nekirugaszkodott és elrúgta magát. Kép Nem semmi volt a látvány! Ez annyira szuper találmány! Még a kezén a kis ujjacskáit is lehetett számolgatni.

Köszi mindenkinek a karácsonyi köszöntéseket! Én is küldök egy jópofát, menjetek fel rá! De hang kell rá!!!! Kép

Boldog Karácsonyt!

http://www.icq.com/img/friendship/static/card_18991_rs.swf

Viki
vikó
 
 


Wica Kép
Hepatitis B-t néznek az AFP mellett. Ezt az eredményt be is kell iratni a kiskönyvbe, mert ha szüléskor nincs megaz eredmény, beoltják a picit hepatitis b ellen.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Bannamari!

Iker terhességnél biztosan nagyobb terhelésnek van kitéve a méhszáj, így biztos hogy normál, problémamentes terhességnél is sokkal többet kell pihenned és jobban kell vigyázni magatokra Kép
Egyébként a méhszáj megrövidülése összefüggésbe hozható a méh keményedésével és görcsökkel. Nem szokott keményedni vagy görcsölni a hasad? A doki szedet veled valami magnézium készítményt???? Mert azt nagyon kéne...

Hajni!

Nincs és nem is volt semmi gondom a cukorral, szerintem kórház függő, hogy esetleg többször is csinálnak-e terhelésest és hogy hogyan. Nálunk 3-szor kell és a cukros löttyel, és éhgyomorra sosem kell. Ez a szabály Kép Máshol ettől kisebb-nagyobb mértékben biztos eltérnek. Kép ahogy Minyu is írta.

Akiren (18+4)
akiren
 
 


Bannamari!

a 2000-es méhszáj teljesen zárt és az a lényeg! Nekem a 12. héten is 2000-es volt már , van hogy egyeseknél anatómiailag rövidebb.Nincs két egyforma szervezet.
A lényeg az, hogy az idő elteltével változik-e , vagy marad a 2000-es. Ha marad nincs semmi gond, nekem pl. most is 2000-es és teljesen zárt. Az biztos, hogy igyekszem sokat piheni, de bevásárolok, főzök,mosok. nehéz munkát nem végzek, nem emelek, nem tornázom, csak sétálok.Az orvos a házaséletet is engedélyezte.
inez
 
 


Sziasztok Lányok!

Ez a karácsonyi rohanás kissé leredukálja a lehetőségeimet a netezésre.
Szóval a fókuszálás ára: 2500 Ft / óra. A hölgy neve Novák Júla (dúla) az elérhetősége 06-30-242-0055. Remélem nem lesz baj, hogy így közkincsé teszem.

Amúgy Hanee,
részben igazad van. Ez az egész adottság kérdése. Az első babócámnál iszonyúan éreztem a lelkikötődést és nem volt szükségem semmilyen "külső közvetítőre".
Ez most is biztos így lenne, ha hagynám magam beleélni. De Lányok, tudjátok, az hogy a kislányomat, a Pankát elvesztettem, holott annyira vártuk és szerettük, ezért tudom, hogy tudatalatt szinte mindent elnyomok magamban. Félek, hogy ha megint annyira beleéljük magunkat és történik valami, akkor azt már nem bírnám ki. Ezért is kellett valami visszaigazolás, hogy megnyugodjak.
Amúgy meg nekem relatíve elég könnyen megy a meditálás, hiszen jógázom egy ideje. De egy barátnőm, aki hasonlót csinált és semmi köze nem volt a meditáláshoz, első alkalommal valóban nem élt át egy ilyen fergeteges élményt, de mikor visszament egy újabb alkalomra, már neki is könnyedebben ment a dolog.
Szóval mindenki, aki kicsit szkeptikus, ha egyszerűen csak leül és megpróbál minden külső zajt kiszűrni és csak a babócára figyelni, akkor úgy gondolom hasonlót fog érezni mint én, csak legfeljebb kicsiben.

Jaj Lányok, olyan jó olvasni, ezeket a felhőtlenül boldog leveleket. Mi december 28-án megyünk uh-ra. Ha akkor sem lesz semmi bajt, azt hiszem én is elkezdek majd veletek együtt lebegni ebben a gyönyörű rózsaszín ködben.
Légyszi Szurkoljatok nekünk!!!!

Jaj egy kérdés! Aki Duphastent szed vagy szedett, mennyi ideig szedte. Nekem ugyan eddig egyetlen egyszer volt barnázás (ezt most gyorsan lekopogtam), de akkor azt mondta a doki, hogy szedjek be két dobozzal és ha nem lesz több ilyen, akkor nem kell több gyógyszer. erre most olvasgatom, hogy sokan közületek tök sokáig szedik. Szóval hogy is van ez?

Amíg újra géphez nem kerülök Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok! Gazdag Jézuskát és sok-sok finomságot! Most ne figyeljetek a kalóriákra!

Csuti
csutka_rozi
 
 


Sziasztok Lányok!

Pár napig nem írtam, de olvastalak benneteket Kép
Ma voltam AFP/hepatitisB vérvételen és ultrahangon is. Leírom mik az adatok: Hátsó fal fundusban tapadó lepény. BPD 35,9 mm. Átl. mennyiségű magzatvíz. Th 31,6 mm Fl 21,2 mm.
A BPD-n kívül nem tudom, hogy a Th és a Fl mire utal, tudja valaki? Előre is köszi.
Az AFP eredmény állítólag egy, másfél hét alatt lesz meg. Remélem minden rendben lesz!
Egyébként olyan érdekes, a 12.heti uh még hüvelyi volt, a mostani már hasi és az előzőnél sokkal élesebb, jobb képet lehetett látni a babáról,mint most...

Adrienn (16+4)
adrienn74
 
 


Szia Csuti!

Meglátod, nem lesz semmi baj! Kép Kép
Én szedtem a Duphastont, az 5. héttől a 10-ig. Ez is két doboz volt.
2x1-et szedtem, és az utolsó héten kellett csökkenteni napi egyre, majd kétnaponta egyre és elhagyni. Én kb. 5-6 napig barnázgattam ezért kaptam.
adrienn74
 
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek és köszönöm a válaszokat.
Folsavat ti szedtek pl. elevit mellett?
A Péterffyn jó a szülészet? Oda készülök majd.

A genetikai vér-UH-vizsgálatot hol és mikor célszerű megcsinálni? Mennyibe kerül a Géndiagnosztikánál pl. vérből?

KÖSZI!

Samy
szamica
 
 


Lányok!
Minden rendben volt az UH-n.Kép
5,5 cm-esek a babáink.Kép
Tényleg nagyon nagy élmény volt a páromnak és nekem is.KépAnnyira édesek voltak ahogy mozogtak.Képzeljétek egyszer olyan volt, mintha integetett volna az egyik babánk.Még a dokim is szólt, hogy nini integet.Kép
Minden rendben van velük.Kép
Ja, és idősebbnek mutatott az UH (12 hét + 1 nap)
Annyira boldogok vagyunk.Kép
Tényleg ez a legszebb ajándék számunkra.Kép
Tettem fel néhány képet ide az albumba:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4265

Köszönöm mindenkinek, hogy gondolt ránk.Kép

Judyt
12+1

Judyt
KépKép
judyt
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?